Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ μας Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Τετάρτη  30  Δεκεμβρίου  2015 :
~



*** Πως η απώλεια των δοντιών επηρεάζει την συνολική μας υγεία
dontia
~  Μια νέα έρευνα που βγήκε στο φως τη δημοσιότητας πρόκειται να δώσει μια εντελών νέα υπόσταση στις επισκέψεις μας στον οδοντίατρο καθώς, φαίνεται πως η απώλεια των δοντιών και οι καρδιαγγειακή υγεία έχουν περισσότερα κοινά από ότι φανταζόμασταν.
Σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr, έρευνα η οποία έλαβε χώρα από την επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του Κλινικού Ερευνητικού Κέντρου της Ουψάλα, έφτασε στο συμπέρασμα ότι όσοι ασθενείς υποφέρουν από κάποια καρδιακή νόσο έχουν τις διπλάσιες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους, εάν έχουν χάσει το σύνολο της οδοντοστοιχίας τους.
Πιο αναλυτικά η έρευνα έδειξε ότι: αυξάνονται κατά 6% οι πιθανότητες εμφάνισης σοβαρών καρδιαγγειακών επεισοδίων και κατά 15% αυτές του καρδιαγγειακού θανάτου, για κάθε αυξημένη οδοντική απώλεια.

***  Ουλίτιδα...
oulitida
~ Ουλίτιδα: Πρόληψη και θεραπεία από την Περιοδοντολόγο Ειρήνη Γεωργίου , Video  :  https://youtu.be/5FNHoNjuZ-c  .-

***  Ωτίτιδα...
wtitida
~ Φαίδρα Οικονόμου ΩΡΛ Φωνοχειρουργος - Ωτίτιδα - Η Υγεία μας Σήμερα ,Video  :  https://youtu.be/wn7pX4UG2kw  .-

***  Αμυγδαλεκτομή...
amktomi
~ [youtube} EgFQOTRCuJ4{/youtube}

***  Κρεατάκια στη Μύτη...
krmyti
Κρεατάκια σε παιδιά. Επέμβαση - Ενδοσκοπική μείωση αδενοειδών εκβλαστήσεων. Video  : https://youtu.be/HaLzpgkYeZU  .-

***   Ανακαλύφθηκαν 2 γονιδιακά δίκτυα νοημοσύνης στον εγκέφαλο      
Τα δύο αυτά ανεξάρτητα «δίκτυα» με τις ονομασίες Μ1 και Μ3 φαίνεται να επηρεάζουν τις γνωσιακές-νοητικές λειτουργίες
 Ανακαλύφθηκαν 2 γονιδιακά δίκτυα νοημοσύνης στον εγκέφαλο
Βρετανοί και άλλοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν για πρώτη φορά στον εγκέφαλο δύο ομάδες γονιδίων που σχετίζονται με τη νοημοσύνη. Τα δύο αυτά ανεξάρτητα «δίκτυα» με τις ονομασίες Μ1 και Μ3 φαίνεται να επηρεάζουν τις γνωσιακές-νοητικές λειτουργίες, όπως την μνήμη, την προσοχή, την ταχύτητα σκέψης και τη λογική.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον νευρολόγο δρα Μάικλ Τζόνσον του Τμήματος Ιατρικής του Imperial College του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό νευροεπιστήμης "Nature Neuroscience", δήλωσαν ότι τα δύο δίκτυα -που το ένα περιλαμβάνει περίπου 100 γονίδια και το άλλο 1.000- φαίνονται να βρίσκονται υπό τον έλεγχο καθοδηγητικών-ρυθμιστικών «διακοπτών».
Οι επιστήμονες θα στρέψουν πλέον την προσοχή τους στον εντοπισμό αυτών των διακοπτών-κλειδιών και στο κατά πόσο είναι εφικτό να τους «χειραγωγήσουν». Αν αυτό όντως κάποτε συμβεί (η έρευνα είναι ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο), τότε εκτός από τις νέες θεραπευτικές δυνατότητες, πιθανώς η ίδια η νοημοσύνη θα μπορούσε να βελτιωθεί ή και να τεθεί υπό έλεγχο κατά βούληση.
«Γνωρίζουμε ότι οι γενετικοί παράγοντες παίζουν σημαντικό ρόλο στη νοημοσύνη, αλλά έως τώρα δεν ξέρουμε ποιά γονίδια εμπλέκονται. Η νέα έρευνα φέρνει στο φως μερικά από αυτά και τον τρόπο που αλληλεπιδρούν», δήλωσε ο Τζόνσον. «Το συναρπαστικό είναι πως τα εν λόγω γονίδια φαίνεται να έχουν έναν κοινό ρυθμιστή. Ίσως μπορέσουμε τελικά να τροποποιήσουμε γενετικά τη νοημοσύνη, όμως κάτι τέτοιο προς το παρόν παραμένει μόνο μια θεωρητική δυνατότητα - έχουμε κάνει απλώς το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε.
Οι ερευνητές μελέτησαν εγκεφάλους ανθρώπων που είχαν κάνει νευροχειρουργική επέμβαση λόγω επιληψίας. Παράλληλα, ανέλυσαν χιλιάδες γονίδια του ανθρωπίνου εγκεφάλου, σε συνδυασμό με γενετικά στοιχεία τόσο από υγιείς ανθρώπους που είχαν κάνει τεστ νοημοσύνης (IQ), όσο και από ασθενείς με αυτισμό και νοητική καθυστέρηση.
Μέσα από αυτή τη διαδικασία, με τη βοήθεια υπολογιστών, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ανακάλυψαν δύο «δίκτυα» γονιδίων που επηρεάζουν τη νοημοσύνη των υγιών ανθρώπων. Μάλιστα αρκετά από αυτά τα γονίδια, όταν υποστούν μετάλλαξη, οδηγούν σε επιληψία ή νοητική καθυστέρηση.
«Χαρακτηριστικά, όπως η νοημοσύνη, ελέγχονται από μεγάλες ομάδες συνεργαζομένων γονιδίων, όπως μια ποδοσφαιρική ομάδα αποτελείται από παίκτες σε διαφορετικές θέσεις», τόνισε ο Τζόνσον.
Η νοημοσύνη παραμένει πάντως ένα επίμαχο επιστημονικό πεδίο. Ορισμένες μελέτες ανεβάζουν σε 75% τον γενετικό παράγοντα που την καθορίζει και το υπόλοιπο 25% το αποδίδουν στο περιβάλλον και την ανατροφή. 'Αλλοι επιστήμονες θεωρούν ότι η γενετική δεν ευθύνεται για πάνω από το 40% της νοημοσύνης.
Όμως, όποιο κι είναι το σωστό ποσοστό της κληρονομικότητας, συγκεκριμένα «γονίδια εξυπνάδας» δεν έχουν ακόμη εντοπισθεί. Η νέα μελέτη πάντως δείχνει ότι ίσως πλέον πρέπει να μιλάμε για «δίκτυα γονιδίων εξυπνάδας» - πράγμα άκρως ταιριαστό σε μια τόσο (δια)δικτυωμένη εποχή!

***  Τι είναι οι μηνίσκοι και ποιος ο ρόλος τους;
Οι μηνίσκοι είναι δύο –ο έσω και ο έξω- ανατομικοί ινοχόνδρινοι σχηματισμοί του γόνατος
 Τι είναι οι μηνίσκοι και ποιος ο ρόλος τους;
Του Κωνσταντίνου Ιντζόγλου
Οι μηνίσκοι είναι δύο –ο έσω και ο έξω- ανατομικοί ινοχόνδρινοι σχηματισμοί του γόνατος. Έχουν ημισεληνοειδές σχήμα και βρίσκονται στην περιφέρεια του γόνατος, ανάμεσα στο μηριαίο και στο κνημιαίο οστούν. Ο σημαντικότατος ρόλος που διαδραματίζουν στη σωστή λειτουργία του γόνατος έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες πλήρως κατανοητός. Χρησιμεύουν στην ομαλοποίηση των δυνάμεων που δέχεται ο χόνδρος της κνήμης και του μηριαίου, κατά τη φόρτιση και κίνηση του γόνατος.
Ποιοί τύποι μηνισκικών ρήξεων υπάρχουν;
ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΕΣ ΡΗΞΕΙΣ
Οι τραυματικές ρήξεις συμβαίνουν κατά την απότομη φόρτιση του μηνίσκου, συνήθως κατά τις στροφικές κινήσεις του γόνατος. Αφορούν κυρίως νεαρούς ασθενείς και σχετίζονται με τραυματισμό του γόνατος, που ο ασθενής εύκολα ανακαλεί στο ιστορικό του. Ύδραρθο του γόνατος μπορεί να υπάρχει, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο για τις μεμονομένες ρήξεις μηνίσκου. Συνήθως ένα ήπιο πρήξιμο του γόνατος εμφανίζεται μέχρι την επόμενη μέρα. Αν το κομμάτι του σπασμένου μηνίσκου είναι μεγάλο, ο ασθενής μπορεί να εμφανιστεί στον εξειδικευμένο ορθοπεδικό με μπλοκαρισμένο γόνατο.
ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΕΣ ΡΗΞΕΙΣ
Οι εκφυλιστικές ρήξεις αφορούν συνήθως ηλικιωμένα άτομα. Οι μηνίσκοι εκφυλίζονται με την πάροδο της ηλικίας και γίνονται λιγότερο ελαστικοί. Επομένως, μια φυσιολογική κίνηση (πχ. κατέβασμα σκάλας κλπ.), η οποία σε νεότερη ηλικία δεν θα προκαλούσε τραυματισμό, στα πιο ηλικιωμένα άτομα προκαλεί ρήξη. Είναι πολύ συχνό ο ασθενής να μην μπορεί να ανακαλέσει κάποιο τραυματισμό στο ιστορικό του. Πιθανή εμφάνιση υδράρθρου είναι σταδιακή, όπως και πόνου.
Πώς τίθεται η διάγνωση μιας ρήξης μηνίσκου;
Το πιο συχνό σύμπτωμα της ρήξης του μηνίσκου είναι ο πόνος. Ο πόνος μπορεί να είναι αισθητός στο επίπεδο της αρθρικής γραμμής ή και να αφορά σε όλο το γόνατο. Δραστηριότητες που ερεθίζουν το μηνίσκο προκαλούν έξαρση του πόνου, ενώ η ξεκούραση μειώνει τα συμπτώματα. Ένα ακόμα σύμπτωμα είναι το πρήξιμο, το οποίο συνήθως είναι ήπιο. Το πρήξιμο αυτό προκαλεί δυσκολία στη βάδιση, δυσκαμψία και κάποιες φορές αδυναμία πλήρους έκτασης του γόνατος («μπλοκ»).
Γενικά, η ηλικία του ασθενούς είναι ένας δείκτης του είδους της ρήξης που αντιμετωπίζει ο εξειδικευμένος ορθοπεδικός. Νεαροί ασθενείς, που αναφέρουν στο ιστορικό τους κάκωση του γόνατος, είναι πιο πιθανό να έχουν υποστεί τραυματική ρήξη. Αντίθετα, ηλικιωμένοι ασθενείς που δεν αναφέρουν τραυματισμό είναι πιθανότερο να έχουν υποστεί εκφυλιστική ρήξη. Η δυσκολία βρίσκεται σε μέσης ηλικίας ασθενείς, οι οποίοι έχουν τραυματισμό στο ιστορικό τους και έχουν κάνει μια τραυματική ρήξη σε έδαφος ήπιας εκφύλισης μηνίσκου. Ο ασθενής πρέπει να αναζητήσει σε αυτό το στάδιο τη συμβουλή ενός εξειδικευμένου ορθοπεδικού χειρουργού. Ο ορθοπεδικός θα πάρει ένα πλήρες ιστορικό, θα εξετάσει τον ασθενή και πολλές φορές θα ζητήσει έναν πλήρη απεικονιστικό έλεγχο (ακτινογραφίες, μαγνητική τομογραφία κ.α.).
Χρειάζονται όλες οι μηνισκικές ρήξεις χειρουργείο;
Πρέπει να τονιστεί ότι όλες οι ρήξεις μηνίσκου δεν χρειάζονται χειρουργείο. Η απόφαση για χειρουργική ή μη χειρουργική αντιμετώπιση της ρήξης του μηνίσκου λαμβάνεται από τον ορθοπεδικό. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το είδος της βλάβης (τραυματική ή εκφυλιστική), την ηλικία του ασθενούς, την εντόπιση και το μέγεθος της ρήξης, τη δυνατότητα επούλωσης,  την παρουσία και άλλης παθολογίας του γόνατος (πχ. ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου κα.). Στην περίπτωση του μπλοκαρισμένου γόνατος, το χειρουργείο θεωρείται ότι πρέπει να γίνει όσο το δυνατό συντομότερα προκειμένου το γόνατο να μπορεί να ισιώσει άμεσα.
Η αρθροσκοπική χειρουργική του μηνίσκου χωρίζεται σε συρραφή και εκτομή. Παράγοντες που οδηγούν το χειρουργό προς την απόφαση της εκτομής είναι η μεγαλύτερη ηλικία, οι σύμπλοκες και χρόνιες ρήξεις και η ανατομική ζώνη του μηνίσκου που δεν αιματώνεται πολύ. Αντίθετα, ο εξειδικευμένος ορθοπεδικός θα προσπαθήσει να διατηρήσει και να συρράψει όσο περισσότερο μηνισκικό ιστό γίνεται σε νέους ασθενείς, οξείες ρήξεις και βλάβες σε περιοχές του μηνίσκου που αιματώνονται καλά. Είναι σημαντικό για τη μακροχρόνια και σωστή λειτουργία του γόνατος να γίνει προσπάθεια να διατηρηθεί όσο περισσότερος μηνισκικός ιστός είναι βιώσιμος. Αυτό βέβαια πολλές φορές δεν το επιτρέπουν και κοινωνικοί λόγοι γρήγορης επιστροφής στις δραστηριότητες (πχ. επαγγελματικός αθλητισμός). Στις περιπτώσεις αυτές η πλήρης ενημέρωση του ασθενούς προεγχειρητικά κρίνεται απαραίτητη.
Μηνισκικές ρήξεις σε συνδυασμό με οστεοαρθρίτιδα γόνατος. Είναι πάντα απαραίτητη η χειρουργική αποκατάσταση των μηνισκικών ρήξεων σε αυτές τις περιπτώσεις;
Όχι. Η αρθροσκοπική αποκατάσταση των μηνισκικών ρήξεων σε αυτούς τους ασθενείς κρίνεται απαραίτητη μόνο σε περιπτώσεις παρουσίας ελεύθερου σώματος μηνισκικού ιστού, μπλοκαρισμένου γόνατος και αποτυχίας της συντηρητικής αγωγής. Η συντηρητική αγωγή περιλαμβάνει αποφόρτιση, φαρμακευτική αγωγή και φυσικοθεραπεία. Η λεπτομερής ενημέρωση του ασθενούς από τον εξειδικευμένο ορθοπεδικό είναι και σε αυτήν την περίπτωση επιτακτική.
Η αντικατάσταση μηνίσκου είναι μια σύγχρονη επιλογή. Ποια τα αποτελέσματα της;
Υπάρχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις από τη ρήξη του μηνίσκου και τη χειρουργική αποκατάστασή της. Οι άκρες του ραγέντος μηνίσκου μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στους χόνδρους του γόνατος. Επίσης, σε περίπτωση μηνισκεκτομής τα φορτία στους χόνδρους του γόνατος αυξάνονται κατά πολύ. Αυτό οδηγεί μακροχρόνια στην καταστροφή των χόνδρων.
Η σύγχρονη ορθοπεδική χειρουργική προτείνει την αντικατάσταση των μηνίσκων, σε περιπτώσεις νέων ασθενών που έχουν χρόνια προβλήματα πόνου και δυσλειτουργίας μετά από παλαιότερη μηνισκεκτομή. Στο εμπόριο κυκλοφορούν συνθετικοί και πτωματικοί μηνίσκοι. Η σύγχρονη βιβλιογραφία δείχνει να στηρίζει την αντικατάσταση του έξω μηνίσκου, σε συνδυασμό πάντα με την εκτίμηση του μορφότυπου και του άξονα (βλαισός ή ραιβός) του γόνατος του ασθενούς. Η επιλογή του μηνίσκου από το εμπόριο εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα, τον υπολειπόμενο μηνίσκο του ασθενούς, τη νομοθεσία, τον  ίδιο τον ασθενή και βέβαια το κόστος.
Επιγραμματικά λοιπόν θα μπορούσε να ειπωθεί ότι η χειρουργική του μηνίσκου δεν είναι «μια αρθροσκόπηση απλά». Στη χειρουργική γενικά δεν υπάρχει κάτι απλό! Είναι μια σύνθετη πάθηση που ο εξειδικευμένος ορθοπεδικός πρέπει να σκεφτεί πολλούς παράγοντες, να εξετάσει κλινικά πλήρως τον ασθενή, αφού του πάρει ένα καλό ιστορικό, να ζητήσει το σωστό απεικονιστικό έλεγχο κατά περίπτωση και στη συνέχεια να λάβει μια απόφαση (χειρουργική ή συντηρητική) έχοντας στο μυαλό του πάντα το ιπποκρατικό ρητό: «ωφελέειν ή μη βλάπτειν».
 * Ο Κώνσταντίνος Σ. Ιντζόγλου, είναι ορθοπεδικός χειρουργός στο νοσοκομείο ΚΑΤ
 
***~  Γιατί πρέπει να πίνουμε νερό το πρωί;
http://cdn.thebest.gr/media/images/frontNews/glsuicyhad4f1fec68b4f65.jpgΗ κατανάλωση νερού επί καθημερινής βάσης βοηθά στην αποβολή των τοξινών, τη μεταφορά θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα και υποστηρίζει τον οργανισμό μας.
Ωστόσο, η πρωινή κατανάλωση νερού με άδειο στομάχι κρύβει επιπλέον οφέλη.
Συγκεκριμένα, η κατανάλωση νερού το πρωί με άδειο στομάχι έχει τις εξής ευεργετικές ιδιότητες:
•Συμβάλει στην ισορροπία του λεμφικού συστήματος και έτσι ο οργανισμός καταπολεμά καλύτερα τις λοιμώξεις.
•Καθαρίζει το παχύ έντερο με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολη η απορρόφηση των συστατικών από τον οργανισμό μας.
•Αυξάνεται η παραγωγή νέων κυττάρων στο αίμα και στους μύες.
•Βοηθά στην απώλεια βάρους καθώς αυξάνει το μεταβολισμό κατά 24%.
•Βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από το αίμα με αποτέλεσμα να έχουμε λαμπερό και καθαρό δέρμα.
Αμερικανική μελέτη που διήρκησε 6 έτη, έδειξε ότι η μεγάλη κατανάλωση νερού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Συγκεκριμένα, έδειξε ότι όσοι έπιναν πάνω από 5 ποτήρια νερό την ημέρα είχαν κατά 41% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή, σε σχέση με εκείνους που έπιναν λιγότερο από δυο ποτήρια νερό.
Η μη επαρκής κατανάλωση νερού οδηγεί σε αφυδάτωση, η οποία στρεσάρει τα όργανα με αποτέλεσμα να προκαλούνται πονοκέφαλοι, ζαλάδες και κούραση.

 ***  Θεραπευτικό ρόφημα για όλες τις παθήσεις. Δύο κουταλιές και τέλος κούραση, καούρες στο στομάχι

Φτιάχνοντας αυτό το ρόφημα μπορεί κάποιος να κάνει απίστευτα πράγματα στον οργανισμό του. Θεραπεύει καούρες στο στομάχι, απαλλάσσει από κούραση - υπερκόπωση και δίνει στον οργανισμό απίστευτη ενέργεια. Και αυτή τη φορά δεν θα μιλήσω για καμία έρευνα και για κανένα πείραμα αλλά για τις δικές μου εμπειρίες. Έπινα το τελευταίο δίμηνο, ένα ποτήρι νερό με μια κουταλιά μέλι και μια κουταλιά γύρη και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.
Τον τελευταία χρόνια είχα πρόβλημα με καούρες στο στομάχι. Όταν έτρωγα κάτι βαρύ πχ τυρόπιτα η κάτι με πολύ λάδι ένιωθα ένα απίστευτο κάψιμο που έφτανε μέχρι το λαιμό. Όμως το μέλι και η γύρη έκαναν πραγματικά το θαύμα τους. Μετά από δύο μήνες δοκιμής στον ίδιο μου τον εαυτό παρατήρησα ότι όλα αυτά έγιναν παρελθόν. Αλλά σα να μην έφτανε αυτό είχα και τρομερή ενέργεια. Και ξέρετε πως το καταλάβαινα; Τις μέρες που αγνόησα να το φτιάξω έβλεπα τεράστια διαφορά. Δεν είχα δύναμη να κουβαλήσω τίποτα και ένιωθα σαν άρρωστος. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο σημαντικό είναι να παίρνει ο οργανισμός το πρωί τόσο σημαντική καθαρή ενέργεια.
Το μέλι και η γύρη είναι ένας άριστος συνδυασμός διότι οι υδατάνθρακες και οι βιταμίνες του μελιού σε συνδυασμό με τις πρωτεΐνες και τα μέταλλα της γύρης κάνουν ένα υπεργεύμα γεμάτο ενέργεια. Αλλά δεν είναι σκέτη ενέργεια. Μέσα κρύβονται ένα σωρό στοιχεία που δυναμώνουν τον οργανισμό. Και εγγυημένα μπορούν να θεραπεύσουν ακόμα και βαριές ασθένειες, όμως δεν είμαι γιατρός και δεν μπορώ να σας μιλήσω για κάτι τέτοιο.
Η πρώτη ερώτηση που σκέφτεται κάποιος είναι που μπορεί να προμηθευτεί κανείς καλή γύρη. Η απάντηση είναι απλή. Στους μελισσοκόμους! Την ζητάμε ως νωπή μελισσογύρη, και πωλείτε περίπου 10 ευρώ το βάζο (το κλασσικό του μελιού). Η αναπεξέργαστή νωπή γύρη παράγεται την Άνοιξη και όλη την υπόλοιπη περίοδο διατηρείτε στην κατάψυξη. Περιέχει κόκκους γύρης από εκατομμύρια λουλούδια και οι μέλισσούλες έχουν κάνει σκληρή εργασία για να τη συλλέξουν.

ΕΙΚΟΝΑ Οι μέλισσες έχουν αποθηκεύσει γύρη και
την προορίζουν για να ταΐσουν τα μικρά τους
Τι κάνει η γύρη και τι το μέλι στο μελίσσι;
Το μέλι είναι η τροφή των ενήλικων μελισσών, ενώ η γύρη είναι η τροφή του γόνου, δηλαδή των προνυμφών που μεγαλώνουν μέσα στις κηρήθρες. Οι μέλισσες έχουν στα πόδια τους ειδικά καλαθάκια τα οποία γεμίζουν κάθε φορά που πάνε ταξίδι. Για να γεμίσουν χρειάζονται δεκάδες λουλούδια, ενώ για να παραχθεί ένα ολόκληρο βάζο εκατομμύρια!

ΕΙΚΟΝΑ Στα ποδαράκια της μέλισσας
 βλέπουμε τη γύρη που έχει μαζέψει
Πως συλλέγει ο μελισσοκόμος τη γύρη;
Ο μελισσοκόμος συλλέγει τη γύρη τοποθετώντας στην είσοδο της κυψέλης μια παγίδα. Αυτή η πατέντα μπορεί να παίρνει ένα μέρος από τη γύρη που συλλέγεται συγκρατώντας την από τα καλαθάκια. Συνεπώς καταλαβαίνετε ότι η γύρη είναι ένα 100% βιολογικό προϊόν που έρχεται κατευθείαν απο την φύση και τα λιβάδια των λουλουδιών στο σπίτι μας!



Επίσης εξίσου καλές ιδιότητες έχει και το νερό με μέλι χωρίς γύρη. Με τη γύρη όμως έχουμε πολύ καλύτερα και άμεσα αποτελέσματα. Δείτε μερικές από τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχει το νερό με το μέλι, και φανταστείτε ότι αν βάλουμε και γύρη γίνεται πραγματικά φάρμακο!
Ένα ποτήρι ζεστό νερό με μέλι καθημερινά, μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας κι ακόμα να αποτρέψει ασθένειες. Δείτε αναλυτικά πώς μπορεί να σας ωφελήσει.
Διώχνει τις τοξίνες
Αν και, όπως ξέρουμε, ο οργανισμός έχει την ιδιότητα να «αυτοκαθαρίζεται» από τις τοξίνες, παρ’ όλ’ αυτά το ζεστό νερό με μέλι μπορεί να βοηθήσει, ειδικά αν του προσθέσετε και λίγο αντιοξειδωτικό λεμόνι . Οι διουρητικές του ιδιότητες θα σας κάνουν καλό και θα σας αποτοξινώσουν.
Μειώνει τα αέρια
Όσοι έχουν αντιμετωπίζουν προβλήματα φουσκώματος και αερίων, σίγουρα θα ανακουφιστούν με μια κούπα ζεστό νερό με μέλι. Βοηθά στην εξουδετέρωση των αερίων στο σύστημα και θα σας κάνει να νιώσετε πιο ελαφριοί άμεσα.
Τονώνει το ανοσοποιητικό
Το μέλι είναι γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές ιδιότητες , ενώ σε συνδυασμό με τα ένζυμα τις βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχει, σας προστατεύει από κάθε άποψη ενάντια στα βακτήρια. Προτιμήστε το βιολογικό για να λάβετε τα μέγιστα οφέλη του.
Βελτιώνει το δέρμα
Λόγω της φυσικής αντιοξειδωτικής του δράσης, το μέλι σας βοηθά να προστατευτείτε από τις καταστροφικές επιδράσεις του περιβάλλοντος και οι αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες συμβάλλουν στο να παραμένει το δέρμα πιο καθαρό, καταπολεμώντας μολύνσεις. Ακόμη, είναι ενυδατικό, αντιγηραντικό χάρη στα αντιοξειδωτικά του και εκτός από το να το πίνετε με νερό, μπορείτε να το χρησιμοποιείτε απευθείας στο πρόσωπό σας αναμειγνύοντάς το π.χ. με λεμόνι, λάδι και ζάχαρη για ένα γρήγορο πήλινγκ.
Βοηθά στην απώλεια βάρους
Μην σας απασχολεί η ζάχαρη που έχει το μέλι. Είναι εντελώς διαφορετική από την άσπρη ζάχαρη, καθώς είναι φυσική και μπορεί να καταπραΰνει τις λιγούρες σας για γλυκά, σοκολάτες και αναψυκτικά με 64 θερμίδες σε 1 κουταλιά της σούπας, με φυσικό τρόπο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μάλιστα, αν προτιμήσετε λίγο νερό με μέλι αντί για αναψυκτικά και γλυκά, θα καταναλώνετε καθημερινά μέχρι και 64% λιγότερες θερμίδες.
Είναι ό,τι πρέπει για τον πονόλαιμο
Ειδικά αυτό το διάστημα που οι ιώσεις καιροφυλακτούν, το ζεστό νερό με μέλι μπορεί να αποτελέσει το αγαπημένο σας ρόφημα. Από τη μία το ζεστό νερό ανακουφίζει και από την άλλη, το μέλι δρα σαν φυσικό φάρμακο σε αναπνευστικές λοιμώξεις και στο βήχα, εμποδίζοντας την ανάπτυξη ανθεκτικών στα αντιβιοτικά βακτηρίων.
Ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα Παρ’ όλο που, όπως είπαμε, περιέχει ποσότητες σακχάρων, το μέλι διαφέρει από την άσπρη ζάχαρη. Ο συνδυασμός φρουκτόζης και γλυκόζης στην πραγματικότητα βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου του αίματος, ενώ λέγεται ότι επιδρά θετικά και στη χοληστερίνη . Έρευνες έχουν δείξει, επίσης, ότι βοηθά στην παραγωγή γλυκογόνου , το οποίο ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου, της καρδιάς, των νεφρών και των ερυθρών αιμοσφαιρίων, οδηγεί σε μείωση της κυκλοφορίας της γλυκόζης και ρίχνει το σάκχαρο.
Συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων
Τα φλαβονοειδή και τα αντιοξειδωτικά του παίζουν σημαντικό ρόλο στη μείωση του κινδύνου, ενώ έρευνες έχουν δείξει ότι το μέλι επιβραδύνει τη διαδικασία οξείδωσης της χοληστερίνης στο αίμα, η οποία έχει βλαβερές συνέπειες, οδηγώντας σε εμφράγματα και εγκεφαλικά. 
orinimelissa

*** Οι περισσότεροι καρκίνοι οφείλονται σε περιβαλλοντικές αιτίες   
Μία νέα επιστημονική μελέτη γέρνει τη ζυγαριά προς τους περιβαλλοντικούς παράγοντες
Οι περισσότεροι καρκίνοι οφείλονται σε περιβαλλοντικές αιτίες
Κακή τύχη και κακά γονίδια ή κακές επιδράσεις λόγω τοξικού περιβάλλοντος και λανθασμένου τρόπου ζωής; Τι από τα δύο παίζει μεγαλύτερο ρόλο στην εκδήλωση καρκίνου;
Μία νέα επιστημονική μελέτη γέρνει τη ζυγαριά προς τους περιβαλλοντικούς παράγοντες (που περιλαμβάνουν και τον τρόπο ζωής, όπως το κάπνισμα και τη διατροφή), εκτιμώντας ότι μόνο το 10% έως 30% των περιστατικών καρκίνου μπορούν να αποδοθούν σε «κακά» γονίδια ή σε άλλες φυσικές λειτουργίες του σώματος (π.χ. αυξημένες κυτταρικές μεταλλάξεις λόγω γήρανσης).
Αντίθετα, οι «ένοχοι» θα πρέπει πρωτίστως -σε ποσοστό 70% έως 90%- να αναζητηθούν στο περιβάλλον (τοξικά χημικά, ακτινοβολίες, τρόπος ζωής κ.α.). Δηλαδή σε παράγοντες που θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν τα άτομα και οι κοινωνίες έκαναν διαφορετικές επιλογές, μία εκτίμηση με την οποία δεν συμφωνούν όμως όλοι οι επιστήμονες, καθώς αρκετοί δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στη συχνότητα των μεταλλάξεων στο σώμα, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Γιουσούφ Χανούν του Πανεπιστημίου Stony Brook της Νέας Υόρκης, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC και το "Nature". Μεταξύ άλλων, ανέφεραν ότι οι άνθρωποι που μεταναστεύουν από περιοχές με χαμηλό κίνδυνο καρκίνου σε περιοχές με υψηλό κίνδυνο, εκδηλώνουν πλέον πολύ συχνότερα τη νόσο στο νέο περιβάλλον τους. Διαπίστωσαν επίσης ότι σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις καρκίνου, χρειάζεται κάποια έκθεση σε παράγοντα περιβαλλοντικού κινδύνου για να «πυροδοτηθεί» η ασθένεια.
Όπως είπε ο Χανούν, «οι εξωτερικοί παράγοντες παίζουν μεγάλο ρόλο και οι άνθρωποι δεν πρέπει να κρύβονται πίσω από την κακή τύχη τους. Δεν μπορούν να καπνίζουν και μετά να λένε ότι φταίει η κακή τους τύχη που έχουν καρκίνο. Αν παίζεις ρώσικη ρουλέτα με ένα περίστροφο, έχεις μια πιθανότητα στις έξι να πάθεις καρκίνο λόγω κακής τύχης - και αυτό είναι μία σφαίρα. Αν όμως είσαι καπνιστής, τότε έχεις προσθέσει άλλες δύο-τρεις σφαίρες στο περίστροφό σου. Συνεπώς υπάρχει πάντα ένα ποσοστό τύχης, καθώς δεν παθαίνει καρκίνο κάθε καπνιστής, όμως έχει αυξήσει τις πιθανότητες σε βάρος του. Από την άποψη της δημόσιας υγείας, στόχος είναι να αφαιρέσουμε όσο γίνεται περισσότερες σφαίρες από το όπλο».
Ο καρκίνος προκαλείται, όταν αρχίζει η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των κυττάρων, κάτι που μπορεί να «πυροδοτηθεί» από ποικίλες ενδογενείς αιτίες (συνήθως μεταλλάξεις) και εξωγενείς. Εδώ και χρόνια ερωτηματικό παραμένει ποιό είναι το ειδικό βάρος κάθε παράγοντα στην πρόκληση της νόσου. Με δεδομένο πάντως ότι κάθε μορφή καρκίνου είναι διαφορετική από τις άλλες και ότι ακόμη και στην ίδια μορφή καρκίνου υπάρχουν διαφορές, το ζήτημα είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο και -αναπόφευκτα- επιδεκτικό σε αντικρουόμενες ερμηνείες.

***   Ίλιγγος...
illiggos
~ Ομοιοπαθητική και ψυχογενής ίλιγγος  Βίντεο  , https://youtu.be/uM6E0peXfZA  .-

***   Όγκος νωτιαίου μυελού...
nmyelosΌγκος νωτιαίου μυελού, χειρουργική αφαίρεση  Βίντεο ,  https://youtu.be/5yEK826mER8 .-

*** Όγκος στο κεφάλι...
ogkos kefali
~ Βίντεο  , Αφαίρεση μεταστατικού όγκου εγκεφάλου με χρήση μικροσκοπίου μεγάλης ισχύος  , https://youtu.be/40BftgCs02I  .-

 ***   Μέλι και Κανέλα...αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ!

 
 
   http://3.bp.blogspot.com/-IqQa_fv7EQs/Tygnunx9y7I/AAAAAAAABx0/FVIUbxeLIGc/s1600/honey_cinnamon.jpgΕδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορεί στο διαδίκτυο (ακόμη και σε ελληνικά μελισσοκομικά μπλογκς) ένα πραγματικά εντυπωσιακό άρθρο για τις ευεργετικές επιδράσεις της χρήσης μελιού μαζί με κανέλα στον ανθρώπινο οργανισμό.

Το άρθρο κυκλοφόρησε πρώτη φορά στις 17 Ιανουαρίου 1995  στο World News, ένα περιοδικό του Καναδά και έκτοτε έχει γίνει άπειρες φορές copy-paste σε πολλές ιστολίδες υγιεινής διατροφής και ενναλακτικών θεραπειών.



Το πρόβλημα είναι πως, πέρα από την όποια χρησιμότητα του συνδυασμού μελιού-κανέλας στον ανθρώπινο οργανισμό, δεν λαμβάνεται υπόψην σχεδόν στο 99% των αναφορών σε αυτά τα sites, οι επιπτώσεις της χρήσης της υπερβολικής δόσης κανέλας σε σκόνη λόγω ενός ιδιαίτερου συστατικού που περιέχει (ιδίως η φθηνή και κατώτερης ποιότητας κανέλα που κυκλοφορεί στα σούπερ-μαρκετ),την κουμαρίνη.

Είναι ακόμη ένα λυπηρό παράδειγμα το πόσο πίσω είναι ελληνική blogόσφαιρα που απλά αρέσκεται σε αντιγραφές-επικολλήσεις ενώ στερείται φαντασίας, κρίσης και έρευνας. Ας πάρουμε τα πράγματα απ την αρχή...

Το άρθρο όπως κυκλοφορεί μεταφρασμένο στα ελληνικά είναι το παρακάτω:

Cinnamon and Honey - Κανέλα και μέλι 
Στοίχημα ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν θα ήθελαν αυτές οι πληροφορίες να κάνουν τον γύρο του κόσμου. 


Ἔχει διαπιστωθεί ότι ένα μίγμα μελιού και κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες. Το μέλι παράγεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Οι επιστήμονες σήμερα δέχονται επίσης, το μέλι ως «RamBan» (πολύ αποτελεσματικό) φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών. Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς παρενέργειες σε κάθε είδους ασθένειες.


Η σημερινή επιστήμη λέει ότι ακόμα κι αν το μέλι είναι γλυκό, εάν ληφθεί στη σωστή δοσολογία ως φάρμακο, αυτό δεν βλάπτει τους διαβητικούς ασθενείς. Το World News, ένα περιοδικό στον Καναδά, στην έκδοσή του με ημερομηνία 17 Ιανουαρίου 1995 έχει δώσει τον ακόλουθο κατάλογο των ασθενειών που μπορεί να θεραπευτεί με μέλι και κανέλα, όπως έχει ερευνηθεί από δυτικούς επιστήμονες: 


HEART DISEASES - ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΡΔΙΑΣ: 
Κάντε μια πάστα από μέλι και κανέλα σε σκόνη, αλείψτε στο ψωμί και να το φάτε τακτικά για πρόγευμα. Μειώνει τη χοληστερόλη στις αρτηρίες και σώζει τον ασθενή από καρδιακή προσβολή. Επίσης, όσοι είχαν ήδη μια καρδιακή προσβολή, αν κάνουν αυτή τη διαδικασία καθημερινά, διατηρείται μίλια μακριά από την επόμενη καρδιακή προσβολή. Η τακτική χρήση της παραπάνω διαδικασίας ανακουφίζει από την απώλεια της αναπνοής και ενισχύει την καρδιά να κτυπά. Στην Αμερική και τον Καναδά, διάφορες ιδιωτικές κλινικές έχουν θεραπεύσει επιτυχώς ασθενείς και έχουν διαπιστώσει ότι μεγαλώνοντας, οι αρτηρίες και οι φλέβες χάνουν την ευελιξία τους και φράζουν. Μέλι και κανέλα αναζωογονούν τις αρτηρίες και τις φλέβες. 


ARTHRITIS – ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ: 
Αρθρίτιδα. Οι ασθενείς μπορούν να λαμβάνουν καθημερινά, πρωί και βράδυ, ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με δύο κουταλιές μέλι και ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη. Εάν λαμβάνεται τακτικά, ακόμη και χρόνια αρθρίτιδα μπορεί να θεραπευτεί. Σε μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, διαπιστώθηκε ότι όταν οι γιατροί έκαναν τη θεραπεία στους ασθενείς με ένα μίγμα μιας κουταλιάς της σούπας μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πριν από το πρωινό, διαπίστωσαν ότι μέσα σε μια εβδομάδα, από τα 200 άτομα που είχαν υποστεί επεξεργασία, σχεδόν 73 ασθενείς είχαν εντελώς απαλλαγεί από τον πόνο, και μέσα σε ένα μήνα ως επί το πλείστον όλοι οι ασθενείς που δεν μπορούσαν να περπατήσουν ή να μετακινηθούν εξαιτίας της αρθρίτιδας, περπάτησαν απαλλαγμένοι από τον πόνο. 


BLADDER INFECTIONS - μολύνσεις κύστεων: 
Πάρτε δύο κουταλιές της σούπας κανέλα σε σκόνη και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και πιείτε το. Καταστρέφει τα μικρόβια στην κύστη. 


CHOLESTEROL - ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ: 
Δύο κουταλιές της σούπας μέλι και τρία κουταλάκια του γλυκού σκόνη κανέλας αναμιγνύεται σε 450ml νερό, δίνοντάς το σε έναν ασθενή με χοληστερίνη, βρέθηκε ότι μειώνει το επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα κατά 10% μέσα σε δύο ώρες. 


Όπως αναφέρθηκε για τους αρθριτικούς ασθενείς, εάν ληφθεί τρεις φορές την ημέρα, κάθε χρόνια χοληστερόλη θεραπεύεται. Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρθηκαν στην εν λόγω εφημερίδα, αγνό μέλι που λαμβάνεται με τροφή ανακουφίζει καθημερινά τη χοληστερόλη. 


COLDS - ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ: 
Εκείνοι που πάσχουν από συχνά ή σοβαρά κρυολογήματα πρέπει να λαμβάνουν μία κουταλιά της σούπας χλιαρό μέλι με 1/4 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη την ημέρα για τρεις ημέρες. Αυτή η διαδικασία θα θεραπεύσει και τον πιο χρόνιο βήχα, το κρυολόγημα, καθώς και την ιγμορίτιδα. 


UPSET STOMACH - ΣΤΟΜΑΧΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ: 
Μέλι που λαμβάνονται με σκόνη κανέλας θεραπεύει το πόνο στο στομάχι, αλλά και καθαρίζει τα έλκη του στομάχου από τη ρίζα τους. 


GAS - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ: 
Σύμφωνα με τις μελέτες που έγιναν στην Ινδία και την Ιαπωνία, αποκαλύπτεται ότι αν το μέλι λαμβάνεται με λίγη κανέλα σε σκόνη, το στομάχι απαλλάσσεται από αέρια. 


IMMUNE SYSTEM – Ανοσοποιητικό σύστημα: 
Καθημερινή χρήση κανέλας σε σκόνη ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από βακτήρια και ιούς. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι το μέλι έχει διάφορες βιταμίνες και σίδηρο σε μεγάλες ποσότητες. Η συνεχής χρήση του μελιού ενισχύει τα λευκά αιμοσφαίρια του αίματος για την καταπολέμηση των βακτηριακών andviral ασθενειών. 


INDIGESTION - δυσπεψία: 
Κανέλα σε σκόνη ανακατεμένη σε δύο κουταλιές της σούπας μέλι που λαμβάνεται πριν από το φαγητό ανακουφίζει από οξύτητα και χωνεύει ακόμη τα βαρύτερα φαγητά. 


LONGEVITY - μακροβιότητα: 
Τσάι με μέλι και κανέλα σε σκόνη, όταν λαμβάνεται τακτικά, συλλαμβάνει τη φθορά των γηρατειών. Πάρτε τέσσερις κουταλιές μέλι, ένα κουταλάκι κανέλα σε σκόνη και τρία φλιτζάνια νερό και τα βράζουμε όπως το τσάι. Πίνετε 1 / 4 φλιτζανιού, τρεις έως τέσσερις φορές την ημέρα. Κρατά το δέρμα φρέσκο ​​και απαλό και εμποδίζει τα γηρατειά. Η ζωή εκτείνεται ακόμη και άνω των 100 ετών.




PIMPLES - σπυράκια: 
Τρεις κουταλιές της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πάστα. Εφαρμόστε αυτήν την πάστα για τα σπυράκια πριν από τον ύπνο και να πλένουν το επόμενο πρωί με χλιαρό νερό. Εάν γίνεται καθημερινά για δύο εβδομάδες, αφαιρεί τα σπυράκια από τη ρίζα. 


SKIN INFECTIONS - λοιμώξεις του δέρματος: 
Εφαρμόστε μέλι και κανέλα σε σκόνη σε ίσα μέρη στις περιοχές που χρήζουν θεραπείας. Έκζεμα, λειχήνες και σε όλους τους τύπους των λοιμώξεων του δέρματος. 


WEIGHT LOSS - ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ: 
Καθημερινά το πρωί, μισή ώρα πριν από το πρωινό με άδειο στομάχι και το βράδυ πριν τον ύπνο, να πιείτε μέλι και κανέλα σε σκόνη βρασμένα σε ένα φλιτζάνι νερό. Εάν λαμβάνεται τακτικά, μειώνει το βάρος ακόμη και στο πιο παχύσαρκο άτομο. Επίσης, πίνοντας αυτό το μίγμα τακτικά, δεν επιτρέπει στο λίπος να συσσωρευτεί στο σώμα, ακόμη και αν κάποιος ακολουθεί διατροφή πλούσια σε θερμίδες. 


CANCER - ΚΑΡΚΙΝΟΣ: 
Πρόσφατη έρευνα στην Ιαπωνία και την Αυστραλία έδειξε ότι προχωρημένες μορφές καρκίνου του στομάχου και των οστών έχουν θεραπευτεί επιτυχώς. Οι ασθενείς που πάσχουν από αυτά τα είδη καρκίνου θα πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά μια κουταλιά της σούπας μέλι με ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη για ένα μήνα τρεις φορές την ημέρα. 


FATIGUE - ΚΟΠΩΣΗ: 
Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η περιεκτικότητα σε σάκχαρα του μελιού είναι πιο χρήσιμα παρά επιβλαβή στην αντοχή του σώματος. Ηλικιωμένοι που παίρνουν μέλι και κανέλα σε σκόνη σε ίσα μέρη, έχουν μεγαλύτερη εγρήγορση και ευελιξία. Ο Δρ Milton, ο οποίος έχει κάνει την έρευνα, λέει ότι η μισή κουταλιά της σούπας μέλι που λαμβάνεται σε ένα ποτήρι νερό και πασπαλισμένα με λίγη κανέλα σε σκόνη, που λαμβάνονται καθημερινά μετά το βούρτσισμα των δοντιών και το απόγευμα, περίπου στις 15:00 μ.μ. όταν η ζωτικότητα του σώματος αρχίζει να μειώνεται, αυξάνει τη ζωτικότητα του σώματος μέσα σε μια εβδομάδα. 


BAD BREATH - Κακή αναπνοή: 
Οι άνθρωποι της Νότιας Αμερικής, το πρώτο πράγμα που κάνουν το πρωί, είναι γαργάρες με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και κανέλα σε σκόνη αναμεμιγμένα με ζεστό νερό. Έτσι διατηρούν την αναπνοή τους φρέσκια ​​όλη την ημέρα. 


HEARING LOSS - ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΚΟΗΣ: 
Καθημερινά πρωί και βράδυ μέλι και λίγη κανέλα σε σκόνη, που λαμβάνονται σε ίσα μέρη, αποκαθιστά τα προβλήματα της ακοής.




Ας μάθουμε τώρα για την κανέλα και την κουμαρίνη

Κανέλα ονομάζεται ο αρωματικός φλοιός του τροπικού φυτού cinnamomum (κινάμωμο). Παλιά την λέγανε σιναμική ή σιναμό. Η γνήσια και ποιοτικά καλύτερη κανέλα ανήκει στην Κεϋλάνη (cinnamomum zeylanicum, cannela Ceylon, cannele ecores).Το δέντρο αυτό ευδοκιμεί στην Κεϋλάνη, στις Ανατολικές Ινδίες, στις Αντίλες, την Ιάβα και τη Μαδαγασκάρη. Αυτή είναι η κανέλα που χρησιμοποιείται από τη φαρμακευτική. Γνωστή επίσης είναι και η κανέλα της Κίνας (cinnamon Sinese, cinammomum Cassia, Cannele de China), η οποία προέρχεται από την κασσία, αλλά είναι ποιοτικά κατώτερη. Υπάρχουν βέβαια και άλλα δέντρα των οποίων οι φλοιοί είναι γνωστοί ως κανέλα και οι οποίοι έχουν παρόμοιο άρωμα με την αυθεντική κανέλα, όπως η λευκή κανέλα ή ψευτοκανέλα (canella alba), η οποία προέρχεται από το δέντρο canella alba των Αντιλών αλλά και η κανέλα του Μαλαμπάρ.


Τι είναι η κουμαρίνη; 
Η κουμαρίνη είναι ένα φυτοχημικό με γεύση ανάλογη της βανίλιας και γλυκιά μυρωδιά κάπως σαν φρεσκοκομμένο γρασίδι.
Η κουμαρίνη βρίσκεται σε διάφορα φυτά όπως τα φασόλια tonka, τον μελίλωτο, την ασπερούλα (Gallium ή Asperula odorata),την συνηθισμένη και πολύ φθηνή ποικιλία της κανέλας Cinnamomum Cassia ,τη τριγωνέλλα (Trigonella foenum-graecum),τη λεβάντα, τη γλυκόριζα, τις φράουλες, στο μαϊντανό, το σέλινο, το χαμομήλι, τα κόκκινα τριφύλλια, τα βερίκοκα, τα κεράσια και το γλυκό γαρίφαλο.. με μεγαλύτερη συγκέντρωση στα 4 πρώτα. Επίσης ως συστατικό αντιθρομβωικών φαρμάκων (Coumadin, Jantoven, Marevan κτλ.)
Η κουμαρίνη μπορεί να εμφανιστεί είτε ελεύθερη είτε συνδυασμένη με γλυκόζη (γλυκοζιτική κουμαρίνη).
Με το όνομα κουμαρίνη  συναντάμε πολλές ενώσεις που έχουν μεταξύ τους διαφορετικό τύπο αλλά και διαφορετικές αποκλίνουσες δράσεις. Είναι αρωματικές ενώσεις και η δράση τους είναι περιορισμένη στον οργανισμό. Υπάρχουν όμως προϊόντα του μεταβολισμού τους που έχουν αξιόλογη δράση όπως για παράδειγμα η δικουμαρόλη που είναι μια ισχυρή αντιθρομβωτική ένωση.


  Δυστυχώς η κουμαρίνη είναι τοξική σε υψηλές δόσεις στον άνθρωπο και προξενεί βλάβες στο συκώτι και στα νεφρά. Η κουμαρίνη ως επί το πλείστον βρίσκεται στην κασσία, ενώ η κανέλα Κεϋλάνης περιέχει αρκετά χαμηλότερες ποσότητες. Το πρόβλημα με την τριμμένη κανέλα που κυκλοφορεί, είναι ότι στην πλειοψηφία της είναι αναμεμιγμένη με κασσία και δεν είναι καθαρή γνήσια κανέλα. Αυτό αυξάνει τα επίπεδα κουμαρίνης στα διάφορα προϊόντα που χρησιμοποιείται κανέλα. Πριν λίγο καιρό, σε έρευνα που έγινε σε δείγματα κανέλας στην  Ιταλία βρέθηκε ότι το 51% των δειγμάτων αποτελούταν από κασσία, ένα 10% πρέπει να ήταν μείγμα κασσίας με κανέλα Κεϋλάνης, και μόνο ένα 39% ήταν κανέλα Κεϋλάνης (Lungarini, 2008).
Δείτε εδώ γιατί η γερμανική νομοθεσία απαγόρευσε τις εισαγωγές κανέλας cassia.






















Η κανέλα επίσης περιέχει μια ουσία την cinnamaldehyde η οποία φαίνεται ότι έχει αντιπηκτικές ιδιότητες και παρεμποδίζει την θρόμβωση (Huang et al, 2006). Επίσης σε έρευνα βρέθηκε ότι πρέπει να έχει και αντιφλεγμονώδη δράση (Otsuka et al, 1982). Πέρα  από αυτό, η καλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, φυτικές ίνες, ασβέστιο και αντιοξειδωτικές ουσίες σε συνδυασμό με την προηγούμενη έρευνα που έδειξε ότι λιγότερο από 1 κγ κανέλα πιθανότατα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα των λιπιδίων και του σακχάρου, όλα αυτά μαζί μάλλον δείχνουν ότι μια πολύ μικρή κατανάλωση κανέλας μπορεί να είναι ευεργετική και για τη λειτουργία της καρδιά και των αγγείων. Φυσικά δεν υπάρχουν τεκμηριωμένα δεδομένα και όλα είναι υποθέσεις. Χρειάζεται αρκετή έρευνα ακόμα για να εδραιωθούν κάποιες απόψεις.
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Οι έγκυες γυναίκες  να αποφεύγουν τα υπερβολικά ποσά κανέλας δεδομένου ότι οι υψηλές δόσεις μπορεί να προκαλέσουν αποβολή. Η κανέλα cassia δεν πρέπει να λαμβάνεται από άτομα που τους έχουν συνταγογραφηθεί αντιπηκτικά φάρμακα ή τα άτομα με αιμορραγικές διαταραχές. Αν είστε διαβητικός και παίρνετε φάρμακα που επηρεάζουν τη γλυκόζη στο αίμα ή τα επίπεδα ινσουλίνης, στη συνέχεια, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν πάρετε κανέλα. Η λήψη τους μαζί της μπορούν να έχουν αθροιστική δράση.


Μπορούμε να περιορίσουμε την υψηλή συγκέντωση κουμαρίνης?
Ναι. Οι ευεργετικές ουσίες της κανέλας είναι διαλυτές στο νερό. Η κουμαρίνη δεν είναι κι έτσι μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτήν ρίχνοντας ζεστό νερό σε ένα από τα γνωστά χάρτινα φίλτρα όπου έχουμε βάλει κανέλα αντί για καφέ.


Πως ξεχωρίζουμε την γνήσια κανέλα Κευλάνης από την cassia?
Η cassia είναι πιό σκούρα, κοκκινοκαφέ ενώ η γνήσια κανέλα Κευλάνης έχει ένα ανοιχτό ηλιοκαμμένο  χρώμα,  τα ρολλάκια της cassia είναι παχειά και σκληρά ενώ της κανέλας Κευλάνης είναι λεπτά και ευθραυστα  με διακριτικά  μεθυστικό άρωμα και έντονη γλυκιά γεύση. Δείτε τις εικόνες

φωτό από http://www.ceylon-cinnamon.com/index.htm


***  Κενά μνήμης...                                                                                                                                                      kena
~  Το στρες της καθημερινότητας, ο αυξημένος όγκος υποχρεώσεων, η έλλειψη ύπνου ή απλώς η περιστασιακή αφηρημάδα μάς κάνουν πότε-πότε να ξεχνάμε πού αφήσαμε τα κλειδιά μας ή τι ώρα είχαμε προγραμματίσει ένα ραντεβού.
Τα κενά μνήμης είναι απολύτως φυσιολογικά σε κάθε ηλικία, συνήθως όμως όσο μεγαλώνουμε γίνονται πιο συχνά. Όταν δε η απώλεια μνήμης γίνεται καθημερινό φαινόμενο, ξεκινούν να μας ταλαιπωρούν ανησυχίες ότι πρόκειται για το πρώτο σημάδι άνοιας. Πότε λοιπόν η απώλεια μνήμης θεωρείται δικαιολογημένη και πότε πρέπει να αποτελεί αφορμή για επίσκεψη στο γιατρό;   Δείτε τις τρεις διαβαθμίσεις και πάρτε τα μέτρα σας!    1. Φυσιολογική απώλεια μνήμης
– Μπαίνετε σε ένα δωμάτιο του σπιτιού και δε θυμάστε τι ψάχνετε.
– Σας παίρνει μερικά λεπτά να θυμηθείτε πού παρκάρατε.
– Ξεχνάτε να τηλεφωνήσετε σε κάποιον που σας κάλεσε νωρίτερα ενώ μαγειρεύετε, προσπαθείτε να ηρεμήσετε τα παιδιά που φωνάζουν ή γενικώς είστε απασχολημένοι με κάτι άλλο.
– Βάζετε κάτι σε ένα συρτάρι, ντουλάπι κ.λπ. και μετά δεν το βρίσκετε.
– Ξεχνάτε μια ασήμαντη πληροφορία που σας ανέφερε κάποιος μία ημέρα πριν (π.χ. τι μαγείρεψε, τι αγόρασε).
– Ξεχνάτε το όνομα κάποιου που μόλις γνωρίσατε.
– Αδυνατείτε να ανακαλέσετε μια ονομασία (τόπο, αντικείμενο, όνομα ηθοποιού κ.λπ.).
Τέτοιου είδους προβλήματα μνήμης εκδηλώνονται επειδή ο εγκέφαλος «διαγράφει» ασήμαντες πληροφορίες προκειμένου να κάνει χώρο για νέες, πιθανώς πιο σημαντικές.
2. Ελαφρώς ανησυχητική απώλεια μνήμης
– Δυσκολεύεστε να προσανατολιστείτε σε γνώριμους χώρους.
– Δυσκολεύεστε να θυμηθείτε τα ονόματα φίλων και συγγενών.
– Δυσκολεύεστε να αναγνωρίσετε πρόσωπα, χρώματα, σχήματα ή λέξεις.
– Επαναλαμβάνετε την ίδια ερώτηση που κάνατε πριν μισή ώρα.
– Αλλάζετε γρήγορα διάθεση (π.χ. από κοινωνικός και χαρούμενος γίνεστε αντικοινωνικός).
– Βάζετε συνεχώς αντικείμενα σε λάθος θέση και μετά δεν το θυμάστε.
Τα συμπτώματα αυτά εκδηλώνονται συχνά λόγω στρες, κατάθλιψης ή μόνιμης έλλειψης συγκέντρωσης. Δεν αποκλείεται βέβαια να αποτελούν πρώιμα συμπτώματα άνοιας, καθώς αυτή η ομάδα νευροεκφυλιστικών παθήσεων εξελίσσεται αργά για πολλά χρόνια πριν εκδηλωθούν εμφανή συμπτώματα.
3. Απώλεια μνήμης που πρέπει να αξιολογηθεί από γιατρό
– Ζητάτε κάτι να πιείτε (π.χ. καφέ) ενώ μόλις ήπιατε.
– Ξεχνάτε το όνομα ενός συγγενή, ενώ θυμάστε με λεπτομέρεια περιστατικά της παιδικής σας ηλικίας.
– Δεν μπορείτε να εκτελέσετε απλές καθημερινές δραστηριότητες, όπως να χρησιμοποιήσετε το πλυντήριο.
– Μπερδεύετε τα μέλη της οικογένειας (ποιο παιδί είναι ποιου).
– Κάνετε ατυχείς επιλογές σε απλά πράγματα, π.χ. φοράτε παλτό ενώ έξω κάνει ζέστη.
– Δεν ξέρετε πού χρησιμεύουν απλά καθημερινά αντικείμενα (π.χ. ανοιχτήρι, κατσαβίδι).
– Αφήνετε πράγματα σε εντελώς ακατάλληλα μέρη (π.χ. την κατσαρόλα κάτω από το κρεβάτι, το πορτοφόλι μέσα στο ψυγείο).
– Χάνετε την αίσθηση του χώρου και του χρόνου (π.χ. δεν αναγνωρίζετε μέρη που έχετε επισκεφθεί δεκάδες φορές, δεν θυμάστε σε ποια χρονιά βρισκόμαστε).
Το Αλτσχάιμερ, η συνηθέστερη μορφή άνοιας, πλήττει τον ιππόκαμπο, το τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη. Τα άτομα με Αλτσχάιμερ δεν θυμούνται επομένως πρόσφατα γεγονότα αλλά συγκρατούν αναμνήσεις του μακρινού παρελθόντος.
πηγή: www.ladyslife.gr











***  Τα βότανα της… ευτυχίας και η χρήση τους!
 http://static.vita.gr/15935713_botana.limghandler.jpg?i=aT1maWxlcyUyZjElMmZtZWRpYSUyZjIwMTMlMmYwOCUyZjE5JTJmMTU5MzU3MTNfYm90YW5hLmpwZyZ3PTY1MCZoPTQ3MCZzdD10cnVlJmJnPTE2Nzc3MjE1JmNyPXRydWUmYXQ9NA%3d%3dΤο νόημα της ευτυχίας δεν είναι για όλους το ίδιο. Ορισμένοι την ταυτίζουν με τον πλούτο, άλλοι με την υγεία, την ομορφιά, τη νεότητα ή τη φήμη… Για πολλούς αρκεί μια αγκαλιά, ένας καλός λόγος, ένα χαμόγελο και η αίσθηση ότι οι άνθρωποι γύρω τους είναι καλά, για να νιώσουν και οι ίδιοι ευτυχισμένοι.
Είναι αλήθεια ότι η «συνταγή» της πολύτιμης ευτυχίας αλλάζει διαρκώς ανάλογα με την εποχή που ζούμε και τον τρόπο που ερμηνεύουμε τα πράγματα. Ωστόσο, κανείς δεν θα διαφωνήσει ότι απαραίτητα συστατικά της «συνταγής» είναι η πνευματική διαύγεια, η ηρεμία και η καλή διάθεση.
Με τη βοήθεια του φυσικοπαθητικού και ρεφλεξολόγου κ. Μιχάλη Κυριακίδη, επιλέξαμε τα βότανα που φημίζονται για την ιδιότητά τους να διώχνουν τη θλίψη, να τονώνουν το σώμα, να αυξάνουν την ενεργητικότητα και να «καθαρίζουν» το νου. Αναμφίβολα ένα φλιτζάνι με βασιλικό ή γλυκόριζα δεν έχει μαγικές ιδιότητες, είναι όμως ένας πολύτιμος σύμμαχος που θα μας φέρει πιο κοντά στην πνευματική ισορροπία και την ψυχική γαλήνη.
Ο κρίνος της χαράς
Ο κρόκος ή σαφράν είναι ένα είδος κρίνου που απαντάται σε πολλούς πολιτισμούς και στον οποίο αποδίδεται πλήθος ιδιοτήτων. Καταπολεμά το άγχος, βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία, ενισχύει τη μνήμη, ενώ θεωρείται ότι έχει και αντιγηραντική δράση. Λέγεται ότι ο Δαλάι Λάμα τρώει κάθε πρωί μια μεγάλη κουταλιά κρόκου για μακροζωία και πνευματική διαύγεια, ενώ στην Ινδία προστίθεται κρόκος στα γαμήλια εδέσματα, για να είναι φωτεινή και ευτυχισμένη η ζωή του ζευγαριού. Στην αγορά θα βρούμε κρόκο σε νηματίδια και σε σκόνη. Μπορούμε είτε να ρίξουμε μια πρέζα στη σαλάτα είτε να βάλουμε λίγα νηματίδια κάτω από τη γλώσσα για άμεση απορρόφηση.
Το μαγικό ταραξάκο
Ιαματικό, θεραπευτικό, καταπληκτικό, μαγικό… Η πληθώρα των χαρακτηρισμών που αποδίδονται στο ταραξάκο οφείλεται στο γεγονός ότι έχει πολύπλευρη δράση: τονώνει τον οργανισμό, αλλά και την πνευματική διαύγεια, χαρίζει αίσθημα ευεξίας και βοηθά στην καλή ηπατική λειτουργία. Φύεται σε όλη την Ευρώπη, την Βόρεια Ασία και την Αμερική. Είναι ασφαλές βότανο με ήπια δράση.
Η ρίζα της ζωής
Το τζίνσενγκ, η πασίγνωστη κινεζική ρίζα, διεγείρει το νευρικό σύστημα, τονώνει τις σωματικές και διανοητικές λειτουργίες, ενώ χρησιμοποιείται ευρέως -ιδιαίτερα στην Ανατολή- ως αντικαταθλιπτικό. Από την άλλη μεριά, όμως, η υπερβολική χρήση μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα, υπερδιέγερση, καθώς και αύξηση της πίεσης, γι’ αυτό και καλό είναι να αποφεύγεται σε περιπτώσεις υπέρτασης και να μη γίνεται χρήση του για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς διαλείμματα.
Το γλυκό αγχολυτικό
Η γλυκόριζα ή γλυκύρριζα θεωρείται ότι ρυθμίζει την ενδοκρινική ισορροπία του οργανισμού, αλλά επειδή αυξάνει την πίεση του αίματος πρέπει να αποφεύγεται από τους υπερτασικούς. Δρα ως τονωτικό και συμβάλλει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και του άγχους. Αποτελεί, λοιπόν, μια γλυκιά λύση για πνευματική ισορροπία. Ωστόσο, καλό είναι να την αποφεύγουν όσοι έχουν υψηλό σάκχαρο, υπέρταση, προβλήματα στη χοληδόχο κύστη, ηπατική κίρρωση, νεφρική ανεπάρκεια, αλλά και οι εγκυμονούσες.
Το πράσινο γιατρικό
Το πράσινο τσάι (από τα χλωρά φύλλα του φυτού Camellia sinensis) είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή αντιοξειδωτικά. Έχει τονωτική και διεγερτική δράση, ενώ θεωρείται και ενισχυτικό της μνήμης. Επιπλέον, πλήθος ερευνών έχουν συσχετίσει την κατανάλωσή του με την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, του διαβήτη, της υψηλής χοληστερίνης, ακόμη και με τον καλύτερο έλεγχο του βάρους. Η λήψη του με μέτρο είναι ασφαλής, αλλά σε περίπτωση κατάχρησης μπορεί να προκαλέσει ναυτία και ευερεθιστότητα.
Το βότανο των πρωτόπλαστων
Το δεντρολίβανο λέγεται ότι είναι το δεύτερο βότανο μετά τη δάφνη που πήραν οι πρωτόπλαστοι μαζί τους όταν εκδιώχθηκαν από τον Παράδεισο. Θεωρείται ότι καταπολεμά την πνευματική κόπωση, καθώς και ότι ενισχύει τη συγκέντρωση και την αιμάτωση του εγκεφάλου. Μάλιστα, οι μαθητές στην αρχαία Ελλάδα φορούσαν στεφάνια από δεντρολίβανο όταν μελετούσαν για τις εξετάσεις τους, ώστε να αποδίδουν καλύτερα. Δεν συνιστάται η λήψη του κατά τη διάρκεια της κύησης, καθώς και η κατάχρηση, επειδή μπορεί να έχει την αντίθετη από την αναμενόμενη δράση (δυσκολία συγκέντρωσης, ακόμα και σπασμούς ή ίλιγγο).
Άρωμα ευτυχίας
Η λεβάντα με το χαρακτηριστικά ευχάριστο άρωμά της είναι ένα βότανο που θεωρείται ότι βελτιώνει τη διάθεση, ηρεμεί τα νεύρα, είναι υπναγωγό, χαρίζει πνευματική διαύγεια και επιδρά καταπραϋντικά σε περιπτώσεις ανησυχίας, υπερέντασης και εκνευρισμού. Καλό είναι όμως να αποφεύγεται από όσους έχουν ευαίσθητο στομάχι, καθώς και από τις εγκύους.
Το βοτάνι της ψυχής
To βαλσαμόχορτο είναι γνωστό με διαφορετικά ονόματα, όπως υπερικό το διάτρητο, σπαθόχορτο, βοτάνι του Αγίου Ιωάννη, και του αποδίδονται πολλές δράσεις: είναι διεγερτικό, τονωτικό, καταπολεμά την αϋπνία, τη νευρικότητα και την ευερεθιστότητα. Επίσης, υπάρχουν ισχυρά επιστημονικά στοιχεία ότι είναι ήπιο αντικαταθλιπτικό, αποτελεσματικό στις περιπτώσεις μέτριας κατάθλιψης. Το βαλσαμόχορτο φύεται σε πολλά μέρη της Ευρώπης, ενώ στην Κρήτη συναντάμε 9 διαφορετικά είδη του φυτού. Χρειάζεται, ωστόσο, μέτρο στη χρήση του, επειδή σε περίπτωση υπερβολικής λήψης μπορεί να προκαλέσει φωτοευαισθησία, ναυτία και ξηροστομία.
Το φυτό της μνήμης
Το Ginkgo biloba είναι ευρέως γνωστό ως το βότανο που ενισχύει τη μνήμη. Του αποδίδονται, ωστόσο, και πολλές ακόμη σημαντικές ιδιότητες, όπως η βελτίωση της διαταραγμένης ψυχικής ισορροπίας, η καταπολέμηση του άγχους, η δημιουργία αισθήματος ευεξίας, η ενίσχυση της συγκέντρωσης, η βελτίωση της διάθεσης και η πνευματική εγρήγορση. Συνήθως, πωλείται σε κάψουλες και καλό είναι να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του εκάστοτε σκευάσματος. Στις παρενέργειες της λήψης του αναφέρoνται ο πονοκέφαλος, η ναυτία, η διάρροια, η ζάλη και η αλλεργική δερματίτιδα.
Το βότανο του θάρρους
Το θυμάρι, το όνομα του οποίου προέρχεται από τη λέξη θυμός, που σημαίνει θάρρος, στη λαϊκή μας παράδοση συνδέεται με τη γενναιότητα. Θεωρείται τονωτικό του νευρικού συστήματος και χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις πνευματικής κατάπτωσης και άγχους, επειδή χαρίζει πνευματική διαύγεια. Ωστόσο, έχει την ιδιότητα να αυξάνει την πίεση του αίματος, γι’ αυτό δεν πρέπει να λαμβάνεται από υπερτασικούς και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επίσης, σε πολύ υψηλές τοξικές δόσεις μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, ίλιγγο και νεφρικές διαταραχές.
Όνειρα ευτυχίας
Σύμφωνα με τη λαϊκή μας παράδοση, αν κάποιος ονειρευτεί φρέσκο και ολόδροσο βασιλικό θα έχει ευχάριστα, ρομαντικά νέα, ενώ αν είναι νιόπαντρος θα έχει ευτυχισμένη ζωή. Ο βασιλικός βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθά σε προβλήματα μνήμης και στην κατάθλιψη, καταπολεμά το άγχος και τη νευρικότητα, ενώ λόγω της ιδιότητάς του να προκαλεί υπνηλία συμβάλλει σε έναν ήρεμο και καλό ύπνο. Θεωρείται ασφαλές βότανο, αλλά σε περίπτωση υπερβολικής λήψης μπορεί να έχει τις αντίθετες από τις αναμενόμενες δράσεις, δηλαδή να προκαλέσει υπερένταση και νευρικότητα. Μια πολύ καλή ιδέα είναι να τον προσθέσουμε στο φαγητό, τις σάλτσες και τις σαλάτες μας.
Χαλάρωση και ηρεμία
Η πασιφλόρα είναι ένα βότανο με κατευναστικές και ηρεμιστικές ιδιότητες που δρα ευεργετικά κατά του άγχους και της αϋπνίας, ενώ του αποδίδεται και αντικαταθλιπτική δράση. Η δράση της είναι πιο δυνατή από αυτήν του χαμομηλιού και του τίλιου. Είναι η κατάλληλη επιλογή για όσους αισθάνονται πιεσμένοι και έχουν μελαγχολική διάθεση. Είναι ασφαλές βότανο, αλλά σε μεγάλη δόση μπορεί να μειώσει την πίεση του αίματος.
Happy… ροφήματα
Μπορούμε να ετοιμάσουμε τα βότανα της επιλογής μας ως αφέψημα ή ως έγχυμα:
Έγχυμα
Βάζουμε 1 κουταλάκι από το βότανο της αρεσκείας μας σε μια κούπα ζεστό νερό, το αφήνουμε 7-10΄ και το σουρώνουμε. Με τη μορφή εγχύματος, μπορούμε να πάρουμε το βαλσαμόχορτο, το ταραξάκο, το πράσινο τσάι, το δεντρολίβανο, τον βασιλικό, το θυμάρι, τη λεβάντα, την πασιφλόρα και το Ginkgo biloba.
Αφέψημα
Όταν το νερό που έχουμε στο μπρίκι αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε 1 κουταλάκι από το βότανο της αρεσκείας μας, το αφήνουμε 3-5΄, το σουρώνουμε και το πίνουμε. Με τη μορφή αφεψήματος μπορούμε να πάρουμε το τζίνσενγκ και τη γλυκόριζα.
Μείξεις βοτάνων
Μπορούμε να συνδυάσουμε ορισμένα βότανα για να ενισχύσουμε τη δράση τους. Η πασιφλόρα συνδυάζεται με το τζίνσενγκ, σε περίπτωση που θέλουμε να επιτύχουμε πνευματική καθώς και σωματική τόνωση. Επίσης, το ταραξάκο και ο κρόκος μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους σε περιπτώσεις που ο στόχος είναι η τόνωση, η ευεξία, η διαύγεια μνήμης, αλλά και η αντιμετώπιση του στρες.
Συχνότητα
Μπορούμε να πίνουμε 1-2 φλιτζάνια την ημέρα για 3 εβδομάδες. Στη συνέχεια, κάνουμε ένα διάλειμμα μίας εβδομάδας και αν χρειαστεί συνεχίζουμε για άλλες 3 εβδομάδες. Συνιστάται να εναλλάσσουμε τα βότανα που λαμβάνουμε, για να παρέχουμε στον οργανισμό μας νέα συστατικά. Καλό είναι, λοιπόν, να μην παίρνουμε το ίδιο βότανο πάνω από 2-3 μήνες.    vita.gr

 ***   Δείτε ένα από τα 10 ισχυρότερα βότανα στον κόσμο και οι θεραπευτικές του ιδιότητες 
 
http://www.valentine.gr/images/Galium_aparine_3.jpgΚολλιτσίδα ένα ισχυρότατο αντικαρκινικό, διουρητικό και αποτοξινωτικό βότανο.
Eνα από τα 10 ισχυρότερα βότανα στον κόσμο.
Η κολλιτσίδα είναι ακόμα γνωστή ως: αrctium lappa, Burdock root ,αrctium minus ,λάππα, πλατανομαντηλίδα , αρκουδοβότανο Το όνομά της arctium προέρχεται από την ελληνική λέξη "άρκτος" - αρκούδα .
Έχει μια μακρά ιστορία μέσα στο διάβα των αιώνων και κατέχει τη φήμη ενός από τα θρεπτικότερα και ισχυρότερα τονωτικά βότανα του ήπατος -μαζί με το γαϊδουράγκαθο – το οποίο βοηθά στην αποτοξίνωση και στον καθαρισμό του αίματος…Είναι ένα από τα ισχυρότερα διουρητικά βότανα το οποίο βοηθά στην αποβολή των άχρηστων συσσωρευμένων υλικών του οργανισμού και ένα από τα ισχυρότερα εφιδρωτικά βότανα…
Είναι το βότανο που αυξάνει την έκκριση χολής ώστε να αφομοιωθούν καλύτερα τα λιπαρά τρόφιμα…Έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες σε μιά σειρά από παθήσεις και ήταν μιά από τις πιο σημαντικές παραδοσιακές θεραπείες
Η κολλιτσίδα ήταν η αφορμή ο Ελβετός μηχανικός Georges de Mestral να επινοήσει το συνδετήρα hook-and-loop ή φερμουάρ ή βέλκρο-velcro…Η έμπνευσή του ήρθε κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του να αφαιρέσει τις κολλιτσίδες από το τρίχωμα του σκύλου του και το πλεκτό του πουλόβερ καθώς λοιπόν δε μπορούσε να τις αφαιρέσει εύκολα αποφάσισε να τις βάλει στο μικροσκόπιο για να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει…Αυτό που είδε ήταν εκατοντάδες αγκίστρια από δύο ξεχωριστά προϊόντα που αποτελούνται από γάντζους και θηλιές να έχουν ενωθεί τόσο καλά ώστε να είναι δύσκολο να διαχωριστούν αυτή η παρατήρηση του Mestral ήταν η αρχή των φερμουάρ…Άλλη μιά εφαρμογή της κολλιτσίδας και αυτή άγνωστη στους περισσότερους είναι η συμμετοχή της στο τσάι essiac.
Η κολλιτσίδα μας αποτελείται κυρίως από υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, πτητικά έλαια, φυτικές στερόλες, τανίνες και λιπαρά έλαια. Oι ερευνητές δεν είναι βέβαιοι για το ποια από όλα τα δραστικά συστατικά στη ρίζα της κολλιτσίδας είναι υπεύθυνα για τις θεραπευτικές ιδιότητές της αλλά το βότανο έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριακές, αντιιικές, διουρητικές, εφιδρωτικές, αποτοξινωτικές, αντιδιαβητικές, αντισυπτικές και αντιβιοτικές - καταστρέφει το σταφυλόκοκκο- ιδιότητες.
'Aρα και τις αντίστοιχες θεραπευτικές δράσεις… Tονώνει τις λειτουργίες της χοληδόχου κύστεως του ήπατος , του θυρεοειδούς και του φλοιού των επινεφριδίων ενθαρρύνοντας την πέψη και το μεταβολισμό των λιπών και των πρωτεϊνών .
Στην πραγματικότητα πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η κολλιτσίδα περιέχει φαινολικά οξέα κερκετίνη και luteolin - όλα τους ισχυρότατα αντιοξειδωτικά - νιτρικό κάλιο, αιθέριο έλαιο, γλίσχρασμα - το γλισχρασμα προστατεύει τους βλεννογόνους του οργανισμού από τους ερεθισμούς και τις φλεγμονές - ινουλίνη-μια φυσική διαιτητική ίνα η οποία έχει χρησιμοποιηθεί για να βελτιώσει την πέψη και η οποία μπορεί να μετατραπεί σε ένα γλυκαντικό κατάλληλο για τους διαβητικούς- παλμιτικό οξύ, καφεϊκό οξύ, σιτοστερόλη, βιταμίνες Β, κάλιο, θείο, σιδήρο, ασβέστιο, επίσης περιέχει arctigenin - το οποίο είναι μία λιγνάνη - και το οποίο έχει δείξει ισχυρές αντιικές, αντικαρκινικές, αντιοξειδωτικές και αντι-φλεγμονώδεις δράσεις, χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των φλεγμονών των ιστών, ανακουφίζει από το stress.
Παρατηρούμε λοιπόν ότι η κολλιτσίδα είναι ένα σπουδαίο βότανο με ένα πλήθος ιδιοτήτων και δράσεων και έχουν ασχοληθεί μαζί της πολλοί μεγάλοι βοτανολόγοι.
Ο David Hoffmann λέει για την κολλιτσίδα ” οδηγεί το σώμα σε μιά κατάσταση ολοκλήρωσης και υγείας , βοηθά να αποκατασταθεί το αρχέγονο προσχέδιο που έχει δημιουργηθεί για την υγεία – να το πω έτσι – το οποίο έχει χαθεί στα άτομα που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις” .
Συγκεντρωτικά η κολλιτσίδα χρησιμοποιείται
στα εντερικά φουσκώματα
στην κολίτιδα
στη δυσκοιλιότητα
στη ναυτία
στην παχυσαρκία
στην κυτταρίτιδα
στη δυσπεψία
στους πονοκεφάλους
στη διάρροια
στις αιμορροΐδες
στα αρθριτικά
στους ρευματισμούς και
στις ισχιαλγίες μειώνοντας πρήξιμο γύρω από τις αρθρώσεις
στη θυλακίτιδα
στο σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα
στη λιθίαση του χοληδόχου
στη λιθίαση των νεφρών- έχει ισχυρή νεφροπροστατευτική αντι-φλεγμονώδη δράση -
γενικά στις λοιμώξεις του ουροποιητικού
στις παθήσεις του στομάχου
σαν ένα από ισχυρότερα διουρητικά βότανα
Η κολλιτσίδα χρησιμοποιείται σε μια σειρά από παθήσεις που σχετίζονται με την κατακράτηση των υγρών του οργανισμού όπως στην ουρική αρθρίτιδα. Επίσης χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα καθώς έχει ισχυρές αντιδιαβητικές ιδιότητες για τη μείωση της χοληστερίνης ,για τα οιδήματα του οργανισμού, σαν άριστο αποχρεμπτικό βότανο χρησιμοποιείται για την οξεία ή χρόνια βρογχίτιδα και άλλες παθήσεις των πνευμόνων, στα κρυολογήματα, στη γρίπη, στην ιγμορίτιδα, ενώ είναι ιδανική για τις ασθένειες του στόματος και του λαιμού. Σαν άριστο αντισηπτικό βότανο σταματά τις μολύνσεις σταματώντας τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων και λόγω της ισχυρής της επιρροής στο συκώτι και στο αίμα έχει ισχυρή θεραπευτική δράση σε όλες σχεδόν τις δερματολογικές παθήσεις από τις πιο συχνές και ποικίλες όπως:
στην ακμή
στα πυώδη εξανθήματα
στη ψωρίαση
στα απόστημα
στην αλλεργία
στο έρπη
στο μικροβιακό έκζεμα
στο ξηρό έκζεμα
στα τσιμπήματα των εντόμων
στη φαγούρα
στις λειχήνες
στη δοθιήνωση – καλόγεροι
στα εγκαύματα
Μέχρι και τις πιο σοβαρές όπως ο καρκίνος. Η κολλιτσίδα είναι ισχυρότατο αντικαρκινικό και βοηθά στην επουλωτική διαδικασία σε όλες τις περιπτώσεις
Η κολλιτσίδα καθώς είναι ένα από τα σπουδαιότερα αποτοξινωτικά βότανα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία καταστάσεων που προκαλούνται από «υπερφόρτωση» τοξινών, Επίσης χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη και τόνωση των μαλλιών, για την τριχόπτωση-το μασάζ με το χυμό του φυτού βοηθάει στην ανάπτυξη της τρίχας και προλαμβάνει την τριχόπτωση-για την πιτυρίδα, τη σμηγματόρροια, τη μυκητίαση.
Προφυλάξεις:
Η κολλιτσίδα δεν πρέπει να καταναλώνεται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Άτομα τα οποία έχουν αλλεργίες πρέπει να είναι προσεκτικά μαζί της .
Άτομα που παίρνουν διουρητικά -επίσης- πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά με την κολλιτσίδα διότι με τη διουρητική της δράση μπορεί να κάνει την επίδραση αυτών των φαρμάκων ισχυρότερη με αποτέλεσμα να προκαλέσει αφυδάτωση .
Άτομα που παίρνουν φάρμακα για το διαβήτη - επίσης - πρέπει να είναι προσεχτικά διότι μπορεί να μειώσει επιπλέον το σακχάρου στο αίμα με αποτέλεσμα την υπογλυκαιμία .
Άτομα που παίρνουν φάρμακα για την πήξη του αίματος διότι η κολλιτσίδα μπορεί να επιβραδύνει την πήξη του αίματος και όταν λαμβάνεται με φάρμακα αραίωση του αίματος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για μώλωπες και αιμορραγία.
Πως κάνουμε αφέψημα από ρίζα κολλιτσίδας:
Σε ένα σκεύος βράζουμε περίπου ένα μεγάλο φλυτζάνι νερό ,μόλις αρχίζει να κοχλάζει μειώνουμε τη θερμοκρασία και ρίχνουμε δυό (2) κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίζα κολλιτσίδας.
Σκεπάζουμε το σκεύος μας και αφήνουμε το αφέψημά μας να σιγοβράσει για περίπου άλλα πέντε (5) λεπτά. Στη συνέχεια βγάζουμε το αφέψημά μας από τη φωτιά και το αφήνουμε για περίπου μισή με μία ώρα να κρυώσει τελείως...Μπορούμε να πίνουμε μέχρι δυό κούπες την ημέρα .
π.χ
α) σε περιπτώσεις δερματικών προβλημάτων - μπορούμε να πλένουμε και τις περιοχές του δέρματος με το πρόβλημα - για να ενισχύσουμε δε τη δράση της μπορούμε να τη συνδυάσουμε
με ρίζα αγριοράδικου και κόκκινο τρυφίλι .
β) σε περιπτώσεις νεφρολιθίασης - πέτρες στα νεφρά - χολολιθίασης - πέτρες στη χοληδόχο κύστη . Για τις περιπτώσεις αυτές μπορούμε να προσθέσουμε στο τελικό αφέψημά μας και έγχυμα δυόσμου.
botanologia

*** Οι 6 ασκήσεις για περισσότερη δύναμη
gym
~   Θέλετε να καίτε πολλές θερμίδες, να γίνετε πιο γρήγοροι και δυνατοί, να αποφεύγετε τους τραυματισμούς στα σπορ; Οι πλειομετρικές ασκήσεις είναι για εσάς.
Πλειομετρικές λέγονται οι ασκήσεις που συνδυάζουν τη δύναμη με την ταχύτητα της κίνησης, για να μας χαρίσουν δύναμη. Αν και παλαιότερα θεωρούνταν μία μέθοδος προπόνησης μόνο για αθλητές, η Αμερικανική Αθλητιατρική Ένωση (ACSM) υποστηρίζει ότι η πλειομετρική άσκηση αποτελεί μια ασφαλή, επωφελή και ευχάριστη μέθοδο γυμναστικής, τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενηλίκους, με την προϋπόθεση βέβαια ότι το πρόγραμμα σχεδιάζεται και επιβλέπεται από γυμναστή. Οι πλειομετρικές ασκήσεις γυμνάζουν το σώμα μέσω δυναμικών κινήσεων (αλμάτων) με αντίσταση, που αξιοποιούν την ικανότητα των μυών να επιμηκύνονται και να συστέλλονται για να αυξήσουν τη δύναμή τους. Όπως θα διαπιστώσετε, στην πραγματικότητα, οι πλειομετρικές κινήσεις αποτελούν μέρος πολλών καθημερινών δραστηριοτήτων.
Η Ασφάλεια
Ο σχεδιασμός των ασκή­σεων χρειάζεται ιδιαί­τερη προσοχή. Πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η φυ­σική κατάστα­ση των αθλουμένων, και η αύξηση της έντασης της ταχύτητας και της πολυπλοκότητας των ασκήσεων πρέπει να γί­νεται σταδιακά και προσεκτικά. Επίσης, επειδή περιλαμβάνουν πηδήματα και άλματα, οι πλειομετρικές ασκήσεις πρέπει να γίνονται με καλά αθλητι­κά παπούτσια, ώστε να υπάρχει αρκετή υποστήριξη στα πέλματα και στα πόδια.
Οι ασκήσεις
Για να αρχίσετε ένα πλειομετρικό πρόγραμμα, σχεδιάσαμε για εσάς 6 απλές ασκήσεις, που δεν θα σας απασχολήσουν περισσότερο από 8-10΄. Κάντε 1/2 έως 1΄ διάλειμμα μεταξύ των ασκήσεων. Αυτή η προπόνηση μπορεί να γίνεται 2 φορές την εβδομάδα και να συνδυάζεται με αερόβια άσκηση.
skoyotpidima153
1. Σκουότ με πήδημα
Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά, τα χέ­ρια στη μέση ή μπροστά στην πρό­ταση, και χαμηλώστε για να έλθετε σε θέση σκουότ (βαθύ κάθισμα). Πηδήξτε και με τα δύο πόδια μπροστά όσο μπορείτε, με ασφάλεια. Ελάτε πάλι σε θέση σκουότ και επαναλάβετε για 30΄΄.
2. Πηδήματα ψηλά από θέση σκουότ
Σταθείτε και πάλι με τα πόδια ανοιχτά, περίπου στο πλάτος των ώμων. Από βαθύ κάθισμα (σκουότ), πηδήξτε όσο πιο ψηλά μπορείτε. Προσγειωθείτε και βρεθείτε πάλι σε θέση σκουότ, και αμέσως πηδή­ξτε ξανά ψηλά. Επαναλάβετε την κίνηση για 1΄ ή για όσο μπορείτε.
3. Πηδηματάκια στο ένα πόδι
Με τα χέρια στη μέση για καλύτερη ισορροπία, σταθείτε στο ένα πόδι και αρχίστε ελαφρά πηδη­ματάκια επιτόπου για 30΄΄ ή για όσο αντέχετε. Αλλάξτε πόδι και επαναλάβετε. Μπορείτε, επίσης, να κάνετε την άσκηση αυτή και με πηδηματάκια εμπρός-πίσω ή πλάγια (πάντα στο ένα πόδι).
Τα οφέλη
Η πλειομετρική προπό­­νηση βελτιώνει ταυτό­χρονα την ταχύτητα και τη σω­μα­τική δύναμη. Έχει συνδεθεί με ενδυ­νά­μωση των οστών, ενώ επιτυγ­χάνει και τον έλεγ­χο του σωματικού βά­ρους με καλή καύση θερ­μίδων. Επίσης, είναι πολύ αποτε­λεσματική και ως πρό­λη­ψη ενάντια στους τραυ­ματισμούς όσων κάνουν διάφορα σπορ.
4. Πηδήματα από το ένα πόδι στο άλλο
Αυτή η άσκηση είναι κάτι μεταξύ τζόγκινγκ και αλμάτων. Σταθείτε στο ένα πόδι και αρχίστε να κινείστε προς τα εμπρός σαν να κάνετε τζόγκινγκ, αλλά πιο αργά, πηδώντας από το ένα πόδι στο άλλο. Συνεχίστε με ελεγχόμενες κινήσεις για 30΄΄ έως 1΄.
5. Πηδήματα σε σκαλοπάτι
Σταθείτε στο δάπεδο με το σκαλοπάτι μπροστά σας. Πηδήξτε και με τα δύο πόδια πάνω στο σκαλοπάτι και αμέσως ξαναπηδήξτε πίσω στο δάπεδο. Συνεχίστε για 1΄. Καθώς δυναμώνουν τα πόδια σας, δοκιμάστε να κάνετε την άσκηση αυτή με το ένα πόδι.
6. Πηδήματα από σκαλοπάτι
Σταθείτε πάνω σε ένα σκαλοπάτι, ένα aerobic step ή ένα σταθερό κουτί ύψους γύρω στα 30 εκατοστά. Πηδήξτε στο δάπεδο και με τα δύο πόδια, καταλήγοντας σε θέση σκουότ. Από αυτή τη θέση, πηδήξτε όσο πιο ψηλά μπορείτε. Μετά ανεβείτε πάλι στο σκαλοπάτι και επαναλάβετε την άσκηση για 1΄.     πηγή: www.ladyslife.gr  .-

***  Τα αντιβιοτικά και οι ορμόνες του εμπορικού γάλακτος που πίνει μια έγκυος περνάνε στο έμβρυο
antiviwtika
-   Οι περισσότερες μητέρες που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη πίνουν άφθονο γάλα, διότι έτσι τους έχει πει ο γιατρός τους. Η μητέρα χρειάζεται τροφή για δύο άτομα: και για την ίδια και για το παιδί της. Οπότε χρειάζεται και άφθονο ασβέστιο που το λαμβάνει κατεξοχήν από το γάλα και τα άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα. Έχει ενημερώσει όμως κανένας γιατρός τις έγκυες γυναίκες ότι όλα τα φάρμακα και τα αντιβιοτικά και οι ορμόνες που δίνουν στις αγελάδες, για να είναι «υγιείς» και να παράγουν περισσότερο γάλα, περνάνε στο γάλα που αγοράζει στο σούπερ μάρκετ, και όταν το πίνει όλα τα φάρμακα, τα αντιβιοτικά και οι ορμόνες περνάνε και στο παιδί που έχουν στην κοιλιά τους; Και ότι το ίδιο ασφαλώς σημαίνει και όταν θηλάζει, αφού όλα αυτά τα τοξικά συστατικά περνάνε στο μητρικό γάλα; Όταν μια μητέρα παίρνει ένα φάρμακο, π.χ. για τον πονοκέφαλο, αυτό το φάρμακο περνάει και στο παιδί της και όταν είναι στην κοιλιά της και όταν θηλάζει. Οι γιατροί λένε στις έγκυες και στις θηλάζουσες να προσέχουν τι τρώνε. Πώς είναι λοιπόν δυνατόν να συμβουλεύουν τις μητέρες να πίνουν αυτή την τροφή-δηλητήριο, το γάλα του εμπορίου;
Μάριος Δημόπουλος    Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners

*** Απίστευτο! Βρέθηκε η λύση για την Κώφωση...
kwfwsi
-  Ενδοτυμπανική ένεση Δεξαμεθαζόνης / MENIERE - Οξεία Κώφωση  Βίντεο  : https://youtu.be/iD3nx4kUjyk  .-

*** Έχετε άσθμα; Δείτε από τι κινδυνεύετε να μολυνθείτε
asma
~  Το άσθμα είναι μια χρόνια πάθηση που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή των βρόγχων, των αεραγωγών που μεταφέρουν τον αέρα στους πνεύμονες.
Η φλεγμονή των βρόγχων χαρακτηρίζεται από οίδημα και παραγωγή εκκρίσεων που είναι παχύρρευστες και κολλώδεις, με τελικό αποτέλεσμα την επιδείνωση της στένωσης του αυλού των βρόγχων. Έτσι, περιορίζεται η ροή του αέρα μέσα από τους βρόγχους.
Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι ενήλικες με άσθμα έχουν 70% υψηλότερο κίνδυνο να μολυνθούν από συγκεκριμένο ιό σύγκριση με όσους δεν έχουν άσθμα.
Ο ερευνητής Dr. Young Juhn της Mayo Clinic, δήλωσε ότι η επίδραση του άσθματος στον κίνδυνο λοίμωξης ή δυσλειτουργίας του ανοσοποιητικού θα μπορούσε να εκτείνεται πέρα από τους αεραγωγούς.
Η ερευνητική ομάδα επισκόπησε ιατρικά αρχεία ενηλίκων ηλικίας 50 ετών και άνω. Συνέκρινε τη συχνότητα άσθματος σε 371 περιστατικά που διαγνώστηκαν με έρπητα ζωστήρα έναντι 742 περιστατικών χωρίς ιστορικό έρπητος ζωστήρος.
Η μέση ηλικία των ασθενών με έρπητα ζωστήρα ήταν τα 67 χρόνια. Τα περιστατικά ταίριαζαν με την ομάδα ελέγχου όσον αφορά την ημερομηνία γέννησης και το φύλο. Από τους 371 ασθενείς με έρπητα ζωστήρα, 87 (ποσοστό 23%) δεν είχαν άσθμα έναντι 114 από τους 742 (15%) της ομάδας ελέγχου.
Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι ενήλικες με άσθμα φάνηκε να έχουν 70% υψηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν έρπητα ζωστήρα σε σύγκριση με όσους δεν είχαν άσθμα.
Ανακάλυψαν επίσης σχέση μεταξύ ατοπικής δερματίτιδας και υψηλότερου κινδύνου εμφάνισης έρπητος ζωστήρος (ποσοστό 12% σε ασθενείς με ατοπική δερματίτιδα έναντι 8% στην ομάδα ελέγχου).  Πηγή: http://www.ladyslife.gr/

***  Έχετε γένια; Δεν θέλετε να ξέρετε τι κρύβεται μέσα τους...
beard
~  Ο μικροβιολόγος John GOLOBIČ αναζητά βακτήρια στις γενιάδες και ύστερα από αυτήν την έρευνα δήλωσε: «Γενικά δεν εκπλήσσομαι από πολλά πράγματα, αλλά αυτό με εξέπληξε».
Αρκετές γενειάδες περιέχουν φυσιολογικά βακτήρια, αλλά μερικές περιείχαν τόσα πολλά και τέτοιου είδους, που ο μικροβιολόγος τις συνέκρινε με τουαλέτες.
«Είναι το είδος των βακτηρίων που εντοπίζονται στα ανθρώπινα περιττώματα», είπε ο κ GOLOBIČ.
Τα επίπεδα βέβαια των βακτηρίων δεν ήταν αρκετά για να προκαλέσουν κάποια ασθένεια, ωστόσο το κλειδί για να διατηρούνται καθαρές οι γενειάδες είναι το πλύσιμο των χεριών και το τρίψιμο του προσώπου.
Ο κ GOLOBIČ κατέληξε: «Προσπαθήστε να κρατήσετε τα χέρια σας μακριά από το πρόσωπό σας, όσο το δυνατόν περισσότερο».

***   Πώς να προφυλάξετε το σώμα σας από το κρύο
pagetos
~  Ο χειμώνας άργησε αλλά πλέον είναι εδώ και μπορεί το χιονισμένο τοπίο να είναι ειδυλλιακό, το ψύχος όμως δεν αντέχεται.
Για να αντιμετωπίσετε τις χαμηλές θερμοκρασίες και να παραμείνετε ζεστοί και υγιείς ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:
Αναπνέετε από τη μύτη
Όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους, προσπαθήστε να αναπνέετε από τη μύτη και όχι από το στόμα. Η μύτη και τα ιγμόρεια ζεσταίνουν τον αέρα που πηγαίνει προς τους πνεύμονες και έτσι νιώθουμε ζεστασιά.
Όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους, προσπαθήστε να αναπνέετε από τη μύτη και όχι από το στόμα. Η μύτη και τα ιγμόρεια ζεσταίνουν τον αέρα που πηγαίνει προς τους πνεύμονες και έτσι νιώθουμε ζεστασιά.
Μην φοράτε μάλλινο σκούφο
Το 30% της σωματικής θερμότητας χάνεται από το κεφάλι, γι’ αυτό και μία από τις πάγιες συμβουλές των ειδικών για την προστασία από το κρύο είναι να φοράμε σκούφο. Σύμφωνα ωστόσο με τον δρα Άντριου Καμιλέρι, χειρουργό-ωτορινολαρυγγολόγο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Νότιου Μάντσεστερ, ο σκούφος αυτός δεν πρέπει να είναι μάλλινος, αλλά από συνθετικό υλικό, όπως το φλις. Τα συνθετικά υλικά παρέχουν καλύτερη μόνωση του κεφαλιού από το κρύο, καθώς «παγιδεύουν» τον αέρα ανάμεσα στον σκούφο και στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ο παγιδευμένος αέρας να δρα ως πρόσθετη μόνωση.
Όχι τα χέρια στις τσέπες
Σύμφωνα με τον Τιμ Χάτσφουλ, από τη Βρετανική Χειροπρακτική Εταιρεία (BCA), το να βάζουμε τα χέρια στις τσέπες, δεν μας βοηθάει να ζεσταθούμε.
«Όταν τα χέρια ταλαντεύονται ελεύθερα στα πλάγια του σώματος, οι μύες γυμνάζονται, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η ροή αίματος σε αυτά και να παράγεται σωματική θερμότητα», εξηγεί.
Φροντίστε λοιπόν να φοράτε γάντια, ούτως ώστε να μην χρειάζεται να έχετε τα χέρια στις τσέπες.
Ροφήματα χωρίς καφεΐνη
Η καφεΐνη εμποδίζει την συστολή των αιμοφόρων αγγείων στο κρύο, αλλά όταν τα αγγεία είναι διεσταλμένα, οι απώλειες θερμότητας από τον οργανισμό είναι ταχύτερες, σύμφωνα με τον δρα Έντι Χάλονερ, αγγειοχειρουργό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Lewisham, στο Λονδίνο. «Αν, λοιπόν, κάποιος είναι έξω στο κρύο και πίνει έναν καυτό καφέ, θα νιώσει πιο γρήγορα ότι κρυώνει».
Να τρώτε πρωτεΐνες
Όταν τρώμε, ο οργανισμός ενεργοποιεί τη διαδικασία της πέψης για να διασπάσει την τροφή. Η πέψη διαρκεί αρκετές ώρες και στη διάρκειά της παράγεται θερμότητα, με την ποσότητα της παραγόμενης θερμότητας να εξαρτάται αποκλειστικά από το είδος της τροφής και τις θερμίδες που περιέχει. Όπως εξηγεί η κλινική διαιτολόγος δρ Σάρα Σένκερ από το Λονδίνο, η πέψη των πρωτεϊνών (όπως τα πουλερικά, τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα όσπρια) και ακολούθως των υδατανθράκων (όπως τα ζυμαρικά, το ψωμί, το ρύζι και τα δημητριακά) παράγει περισσότερη θερμότητα απ’ ό,τι η πέψη των λιπών.
Αποφύγετε το αλκοόλ
Σε αντίθεση με ότι πιστεύουν πολλοί, το αλκοόλ όχι μόνον δεν θερμαίνει τον οργανισμό, αλλά προκαλεί διαστολή των αγγείων. Έτσι, λίγη ώρα μετά την κατανάλωσή του αρχίζει η αποβολή θερμότητας από τον οργανισμό και κρυώνουμε περισσότερο.
Πηγη : www.ladyslife.gr

***  Προσοχή στο εμφιαλωμένο νερό...
bouk
~ Κάθε φορά που αφοράζει κανείς εμφιαλωμένο νερό θα πρέπει να προσέχει πάντα τι γράφει κάτω από το μπουκάλι, δηλαδή στη βάση γιατί έτσι μπορεί να καταλάβει αν το συγκεκριμένο νερό προστατεύει την υγεία του.
Τα πλαστικά μπουκάλια έχουν τα έξης γράμματα: HDP, HDPE, PP.
Όταν υπάρχουν τα παραπάνω γράμματα σημαίνει πως δεν ελευθερώνουν το τοξικό υλικό στο νερό και δίνει στον καταναλωτή να καταλάβει ότι το νερό που πίνει έχει χημικές ουσίες ή όχι.
Κάθε γράμμα δείχνει τι περιέχει ακριβώς η φιάλη.
Το PETE σημαίνει ότι η φιάλη είναι μίας χρήσης.
Το HDPE δείχνει ότι το πλαστικό δεν ελευθερώνει καθόλου χημικά.
Το PVC δείχνει ότι απελευθερώνει δύο χημικές ουσίες που κάνουν κακό στις ορμόνες.
Το LDPE σημαίνει ότι η φιάλη δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παραγωγή φιαλών.
Το PP δείχνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ότιδηποτε άλλο βάλει κανείς μέσα εκτός από νερό.
Το PS ελευθερώνει καρκινογόνες ουσίες και είναι μίας χρήσης.
Και τέλος το PC είναι πλαστικό το οποίο είναι το πιο επικίνδυνο από όλα και χρησιμοποιούν πολλές φορές στην παραγωγή αθλητικών μπουκαλιών.

*** Καινοτόμο προϊόν δίνει τέλος στις πετσέτες μπάνιου
petsetes
~  Ένα νέο προϊόν, ονόματι Body Dryer, υπόσχεται να βάλει τέλος στις πετσέτες του μπάνιου στο μέλλον. Οι δημιουργοί αυτής της καινοτόμας συσκευής απευθύνθηκαν στην υπηρεσία συγκέντρωσης χρηματοδότησης Indiegogo για να συγκεντρώσουν το απαιτούμενο κεφάλαιο (50.000 δολάρια) για την ανάπτυξή της. Ο δημιουργός της, Τάιλερ Όβερκ και η ομάδα του δουλεύουν πάνω στο συγκεκριμένο project εδώ και δύο χρόνια και ευελπιστούν η συσκευή να βγει στην αγορά σύντομα και μάλιστα σε προσιτή τιμή.
Το Body Dryer λειτουργεί περίπου σαν τους στεγνωτήρες χεριών, μόνο που δεν στεγνώνει μόνο χέρια αλλά όλο το σώμα. Ο Όβερκ επεσήμανε σε συνέντευξή του την ανάγκη «εξέλιξης» της έννοιας της πετσέτας, λόγω των μικροβίων. «Υπάρχει πρόβλημα με την ανάπτυξη των βακτηρίων στην υγρή, ζεστή επιφάνεια μιας πετσέτας, εάν δεν στεγνώσει σωστά. Εάν σκουπιστείτε με αυτήν ξανά, μεταφέρετε αυτά τα βακτήρια πάνω σας. Το χαλάκι του μπάνιου είναι η πιο πλούσια πηγή κυττάρων δέρματος, βακτηρίων και μούχλας, επειδή νερό και σωματίδια του σώματος κατεβαίνουν προς τα πόδια σας καθώς σκουπίζεστε. Με το που μπαίνετε στο Body Dryer, τα βακτήρια εξαφανίζονται, ειδικά στα πόδια σας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
 Πώς δουλεύει το Body Dryer;
Ο χρήστης μπαίνει μέσα στη συσκευή, η οποία μπορεί να παραμετροποιηθεί βάσει των χαρακτηριστικών του σώματός του και στεγνώνει φυσικά, χωρίς τη χρήση πετσέτας.
Το μειονέκτημα βέβαια είναι ότι το στέγνωμα του σώματος απαιτεί χρόνο, συγκεκριμένα τριάντα λεπτά, γι” αυτό δεν ενδείκνυται αν βιάζεστε ή θέλετε απλά να κάνετε ένα γρήγορο ντους.
Πηγή: ladyslife.gr

*** Τέλος οι μαύροι κύκλοι.... Δείτε πως...(Βίντεο)
kons
~ Όλες οι γυναίκες έχουν μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και συνήθως βάζουν κονσίλερ.
Κάποιες φορές οι μαύροι κύκλοι δεν αξαφανίζονται και οι γυναίκες κάνουν πολλές στρώσεις για να μπορέσουν να καλύψουν το κουρασμένα μάτια και το βλέμμα.
Υπάρχει καλύτερη λύση από το κονσίλερ, είναι το κόκκινο κραγιόν.
Βάλτε κόκκινο κραγιόν κάτω από τα μάτια σας και θα δείτε την διαφορά.
Δείτε το βίντεο: Red Lipstick Concealer? Beauty Hacks | Carly Musleh , https://youtu.be/B05tKWwqYRA  .-

***  Το κράνμπερρυ καταπολεμά τις ουρολοιμώξεις
kranberry
~    Το cranberry, γένος Vaccinium, φύεται στη Βόρεια Ευρώπη, βόρεια Ασία και Βόρεια Αμερική. Το βορειοαμερικάνικο cranberry έχει μια μακρά ιστορία. Οι ιθαγενείς Αμερικάνοι χρησιμοποιούσαν τα cranberries ως φαγητό, για ιατρικούς σκοπούς και σε τελετές.
Η σύγχρονη ιατρική έρευνα έχει αποκαλύψει τις επιδράσεις των cranberries στην ουροφόρο οδό και πώς η κατανάλωση χυμού cranberry μπορεί να προλάβει μολύνσεις της ουροφόρου οδού. Για γενεές οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν χυμό cranberry, πεπεισμένοι ότι έχει τη δυνατότητα να καταπολεμά τις ουρολοιμώξεις, αλλά ο ακριβής μηχανισμός της δράσης του τώρα έχει αρχίσει να γίνεται κατανοητός. Μια πρόσφατη μελέτη από ερευνητές του Worcester Polytechnic Institute έδειξε ότι ο χυμός αλλάζει τις θερμοδυναμικές ιδιότητες των βακτηρίων στην ουροφόρο οδό, δημιουργώντας έναν ενεργειακό φραγμό που προλαμβάνει τα μικρόβια από το να πάνε κοντά αρκετά να προσκολληθούν στα κύτταρα και να ξεκινήσει μια μόλυνση. Προστατεύει τον οργανισμό από βακτηρίδια τα οποία μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις στην ουροφόρο οδό. Συγκεκριμένα, εμποδίζει την προσκόλληση των βακτηριδίων αυτών στα τοιχώματα της ουροφόρου οδού (ιδιαίτερα της ουροδόχου κύστης). Τα cranberries περιέχουν προανθοκυανιδίνες που μπορούν να προλάβουν την προσκόλληση συγκεκριμένων βακτηριδίων, όπως του E. coli, στο επιθήλιο της ουροφόρου οδού και την επακόλουθη αναπαραγωγή που απαιτείται για τη μόλυνση. Είναι οι προανθοκυανιδίνες λοιπόν που συμβάλλουν στην πρόληψη κατά των ουρολοιμώξεων και όχι η προκαλούμενη από την κατανάλωση χυμού cranberry οξέωση των ούρων, όπως παλιότερα είχε υποτεθεί. Ο Dr. Amy Howell και οι συνεργάτες του πρώτοι αναφέρθηκαν στις αντιπροσκολλητικές ιδιότητες των προανθοκυανιδών το 1998. Συνέκριναν τις προανθοκυανιδίνες των cranberries με τις προανθοκυανιδίνες που βρίσκονται στα σταφύλια, στα μήλα, στο πράσινο τσάι και στη σοκολάτα. Ανακάλυψαν ότι οι προανθοκυανιδίνες των cranberries είναι δομικά διαφορετικές από τις προανθοκυανιδίνες των άλλων φυτικών τροφών που εξετάστηκαν, κάτι που μπορεί να εξηγεί γιατί το cranberry έχει μοναδικές αντιπροσκολλητικές ιδιότητες των βακτηριδίων και βοηθά στο να παραμένει η ουροφόρος οδός υγιής. Το 2002 στο συνέδριο της Experimental Biology αναφέρθηκε ότι κοκτέιλ χυμού cranberry πρόλαβε το E. coli από το να προσκολληθεί στα κύτταρα της ουροδόχου κύστης έξι εθελοντών. Οι ερευνητές επίσης ανέφεραν ότι η αντιπροσκολλητική δράση μπορεί να διαρκέσει 10 ώρες μετά την κατανάλωση του χυμού, και συνέστησαν τη λήψη δύο μερίδων χυμού cranberry σε χρονική απόσταση μεταξύ τους.
Μάριος Δημόπουλος     Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners

***   Το λάδι καρύδας βοηθά στην απώλεια βάρους
karida
~ Το λάδι της καρύδας θεωρείται ως ένα θαυματουργό λάδι που βοηθά σε πολλές παθήσεις. Περιέχει μεσαίας αλυσίδας λιπαρά οξέα (MCFA). Ενώ τα μακράς αλυσίδας λιπαρά οξέα που βρίσκονται σε μερικές τροφές χρειάζονται να υποστούν πέψη από τα χολικά άλατα που απελευθερώνονται από τη χοληδόχο κύστη, τα μεσαίας αλυσίδας λιπαρά οξέα δεν χρειάζονται να υποστούν πέψη. Αυτός είναι ο λόγος που αν έχετε πρόβλημα να πέψετε τα λίπη ή αν είστε σε φάση να επανεισάγεται λίπος στη διατροφή σας, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με λάδι καρύδας. Το κύριο μεσαίας αλυσίδας λιπαρό οξύ στο λάδι καρύδας είναι το λαυρικό οξύ, ένας αποδεδειγμένος αντιμικροβιακός, αντιβακτηριδιακός και αντιμυκητησιακός παράγοντας, που βρίσκεται επίσης στο γάλα της μητέρας.
Το 1998 ερευνητές στην ομάδα έρευνας παχυσαρκίας στο πανεπιστήμιο McGill ανακάλυψαν ότι, σε σύγκριση με άλλους τύπους λιπαρών οξέων, τα λιπαρά οξέα μεσαίας αλυσίδας (ο τύπος του λαδιού που βρίσκεται στο λάδι της καρύδας) στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν ενέργεια, όταν μεταβολίζονται, και έτσι μπορούν να δρουν ως παράγοντες απώλειας βάρους! Τρώγοντας αυτά τα είδη λιπαρών οξέων, μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος. Αυτό συμβαίνει, διότι η ποσότητα ενέργειας που χρησιμοποιεί το σώμα για να τα οξειδώσει, είναι μεγαλύτερη από την ποσότητα ενέργειας που παρέχουν. Το γρηγορότερα οξειδωμένο λιπαρό οξύ, όπως βρήκαν οι επιστήμονες, είναι το μεσαίας αλυσίδας λιπαρό οξύ που ονομάζεται λαυρικό οξύ. Το λάδι της καρύδας περιέχει σχεδόν 50% λαυρικό οξύ. Το λάδι της καρύδας έχει θερμογενετική επίδραση, που σημαίνει ότι αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματός σας, ενισχύοντας έτσι την ενέργειά σας και τον μεταβολικό σας ρυθμό. Μια μελέτη στην Ιαπωνία, που αναφέρθηκε στο Journal of Nutritional Science Vitaminology το 2002, βρήκε ότι η κατανάλωση μεσαίας αλυσίδας λιπαρών οξέων προκάλεσε μεγαλύτερη θερμογένεση από ό, τι η κατανάλωση μακράς αλυσίδας λιπαρών οξέων, άσχετα από το είδος της περιέχουσας μεσαίας αλυσίδας λιπαρά οξέα τροφής που καταναλώθηκε.
Μάριος Δημόπουλος    Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners

***  Μην αφήνεται το παιδί σας να κάθεται σε αυτή τη στάση....Δείτε γιατί...(Βίντεο)
soma
~  Αν δείτε ποτέ το παιδί σας να κάθεται στη στάση σε σχήμα "W" όπως δείχνει η φωτογραφία να μην το αφήνετε.
Με αυτή τη στάση ένα παιδί δεν μπορεί να χρησιμοποιεί εύκολα τις κινήσεις του κορμού του καθώς επίσης μειώνει το πλήθος κινήσεων με τα πόδια.
Μπορεί να φαίνεται στα μάτια πολλών ότι το παιδί έχει ελαστικότητα, αλλά οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει να είναι άσχημες.
Η στάση αυτή καταστρέφει άλλες σημαντικές δεξιοτεχνίες οι οποίες αναπτύσσονται φυσιολογικά μόνο όταν χρησιμοποιούνται όλες οι κινήσεις του σώματος.
Με αυτή τη θέση καθήσματος αργούν οι ικανότητες και οι δεξιοτεχνίες να μεγαλώνουν παράλληλα με την ηλικία του ατόμου.
Δείτε το βίντεο: The W’s of “W” Sitting ,    https://youtu.be/stfK305QAdk  .-

***  Πώς αλλάζει ο μεταβολισμός μας...
mtv
~ Ξυπνήστε τον μεταβολισμό σας και χάστε κιλα , VIDEO : https://youtu.be/045j36mnNN4 .-

***  Ποιό είδος διατροφής πρέπει να ακολουθήσουμε μετά τις Γιορτές...
diatrofi
~ Διατροφή μετά τις γιορτές , VIDEO : https://youtu.be/60tYllWqJ-8  .-

***  Οι άνδρες που τρώνε μπέικον και λουκάνικα έχουν φτωχότερο σπέρμα
loukaniko
~ Ερευνητές από το Harvard School of Public Health βρήκαν ότι οι άνδρες πολύ επεξεργασμένο κρέας όπως μπέικον και λουκάνικα έχουν χαμηλότερη ποιότητα σπέρματος από τους άνδρες που δεν τρώνε. Οι άνδρες που τρώνε πολύ ψάρι, ιδιαίτερα λευκό ψάρι, όπως μπακαλιάρο, έχουν καλύτερη ποιότητα και ποσότητα σπέρματος.
Ο Dr. Jorge Chavarro, ένας από τους ερευνητές της μελέτης, ανέφερε: «Πολλοί παραγωγοί βοδινού δίνουν στα ζώα φυσικές ή συνθετικές ορμόνες για να επιταχύνουν την ανάπτυξη, λίγες ημέρες ή εβδομάδες τα ζώα θανατωθούν. Θελήσαμε να εξετάσουμε πώς αυτές οι ορμόνες επιδρούν στους ανθρώπους που καταναλώνουν αυτά τα κρέατα».
Οι ερευνητές ανέλυσαν πάνω από 350 δείγματα σπέρματος από 156 άνδρες που επισκέφτηκαν ένα τοπικό κέντρο γονιμότητας και απάντησαν ερωτήσεις σχετικά με τη δίαιτά τους. Βρήκαν ότι η κατανάλωση επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος έχει αρνητική επίδραση στη μορφολογία του σπέρματος – στο μέγεθος και στο σχήμα των κυτταρικών δομών του σπέρματος. Το να έχετε μη φυσιολογικό σπέρμα μπορεί να οδηγήσει σε στειρότητα. Οι άνδρες που τρώνε μι φέτα μπέικον ή ένα λουκάνικο την ημέρα έχουν 30% λιγότερο φυσιολογικό σπέρμα από ό, τι οι άνδρες που δεν τρώνε, σύμφωνα με τη μελέτη. Παλαιότερες μελέτες έχουν συνδέσει δίαιτες υψηλές σε γαλακτοκομικά προϊόντα και υδατάνθρακες με χαμηλότερη ποιότητα σπέρματος.
Μάριος Δημόπουλος   Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners

***  Τα αναψυκτικά τύπου cola λιώνουν τα κόκαλά μας;
coca cola
~  Τα αναψυκτικά τύπου cola είναι τόσο αθώα αναψυκτικα όσο παρουσιάζονται ή μήπως όχι;
Αυτό το οποίο συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν πίνουμε ένα κουτάκι cola, είναι πραγματικά σοκαριστικό.
Σύμφωνα με τον Δρ. West Conner, κατά τα 10 πρώτα λεπτά , ο οργανισμός λαμβάνει επί της ουσίας, 10 κουταλάκια ζάχαρης, τα οποία συμπληρώνουν το 100% της ημερήσιας συνιστώμενης κατανάλωσης. Και ενώ κανονικά θα έπρεπε να έχουμε τάση για εμετό, τα φωσφορικά άλατα που καλύπτουν τη γεύση, μας εμποδίζουν να κάνουμε εμετό.
Στα επόμενα 10 λεπτά, το σάκχαρο του αίματος, αυξάνεται και η ινσουλίνη απελευθερώνεται αμέσως. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το συκώτι να μετατρέπει απευθείας όλα τα διαθέσιμα ποσοστά ζάχαρης σε λίπος.
Μετά από 40 λεπτά, και με δεδομένο ότι αυτού του είδους το αναψυκτικό περιέχει καφεΐνη, ο οργανισμός αρχίζει να διεγείρεται. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι οι κόρες των ματιών σας αρχίζουν να διαστέλλονται, η αύξηση της αρτηριακής, και η απελευθέρωση περισσότερης ζάχαρης από το συκώτι. Έτσι όταν πίνουμε ένα κουτάκι cola, δεν νιώθουμε κουρασμένοι, αποτέλεσμα της φραγής των υποδοχέων αδενοσίνης στον εγκέφαλό.
Παράλληλα ενισχύεται ο μεταβολισμός μας, εξαιτίας του φωσφορικό οξύ που δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο έντερό μας. Ενώ ταυτόχρονα η κατάσταση επιτείνεται εξαιτίας των μεγάλων ποσοτήτων ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αναγκάζουν την απέκκριση ασβεστίου μέσω των ούρων.
Και τέλος όταν όλο το νερό αποβληθεί από τον οργανισμό, επέρχεται αλλαγή συναισθημάτων με αποτέλεσμα να είμαστε οξύθυμοι και υποτονικοί. Ενώ η όλη αυτή διαδικασία μπορεί να οδηγήσει στην εκδήλωση διαβήτη.
Αυτά γίνονται και μάλιστα σε καθημερινή βάση όταν πίνουμε ένα κουτί cola.
Δείτε τι γίνεται όταν αφήνουμε ένα αυγό μέσα σε Cola...
Δείτε το βίντεο: Egg in Coca Cola for 1 Year - Experiment , https://youtu.be/d5iESuGhL-A .-

***  Κλιμακτήριος - Εμμηνόπαυση
emmpausi
~  ZanZaNInfo.gr-Κλιμακτήριος Eμμηνόπαυση-Δρ.Μαρία Παπαδοπούλου Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος  , Video  : https://youtu.be/pCJz_-cHzU0  .-

***  Τι να προσέχεις στο γραφείο…
gyngraf
~   Ο λάθος συνάδελφος που κάνεις παρέα και τα τελείως false fashion habits σου μπορεί να σαμποτάρουν την καριέρα σου… Μάθε όλα όσα δεν πρέπει να κάνεις- πάση θυσία όμως- στον χώρο της δουλειάς σου.
Η Αλίκη, μια συνάδερφος, ήρθε στο meeting της Δευτέρας φορώντας ένα άψογο στενό λευκό φόρεμα, που κολάκευε την καλλίγραμμη σιλουέτα της και μοβ γόβες. Φυσικά μείναμε άφωνες! Ωστόσο, από το άγχος της να φτάσει εγκαίρως, έκανε ένα fashion false… Ποιό; Φόρεσε μαύρο εσώρουχο που φυσικά διαγραφόταν, γεγονός που παρατηρήσαμε όλοι, ναι… και ο διευθυντής! Η Αλίκη δεν έχασε τη δουλειά της αλλά σίγουρα κέρδισε τη λάθος προσοχή, μιας και κανένας δεν πρόσεχε αυτά που έλεγε. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι έχασε την τέλεια ευκαιρία να αποδείξει ότι είναι επαγγελματίας – προσόν ζωτικής σημασίας στις μέρες μας για κάθε εργαζόμενο.
πηγή: www.ladyslife.gr

***  Δείτε το ρόφημα που γιατρεύει... Τα πάντα...
 
qmallo
~  Πρόκειται για μια παραλλαγή ενός αρχαίου ινδικού ροφήματος που βασίζεται στα μπαχαρικά. Ο λόγος για το haldi ka doodh, που σημαίνει «γάλα με κουρκουμά». Οι Ινδοι ισχυρίζονται ότι θεραπεύει τα πάντα, αϋπνίες, ανησυχία, κατάθλιψη, κρύωμα, δυσπεψία κ.λ.π.
Περιέχει:
Κουρκουμά: Πρόκειται για ένα κίτρινο μπαχαρικό που δίνει γεύση στο κάρυ και χρώμα στη μουστάρδα και θεωρείται από τα πιο ισχυρά αντιφλεγμονώδη!
Τζίντζερ και κάρδαμο: Δίνουν ενέργεια, τόνωση και ενισχύουν την πέψη.
Κανέλα: Ρυθμίζει το ζάχαρο και έχει αντικαρκινικές ιδιότητες
Πιπέρι καγιέν: Βοηθάει το κυκλοφορικό σύστημα
Γαρίφαλο: Θεωρείται αντιφλεγμονώδες και αντιβακτηριδιακό
Μέλι με βασιλικό πολτό: Χαρίζει ενέργεια, δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει αντιφλεγμονώδη δράση
Τα μπαχαρικά φημίζονται για τη μυρωδιά τους οπότε η γεύση του ροφήματος προμηνύεται τέλεια!
Συνταγή
3 φλιτζάνια πλήρες γάλα
1 ½ κουταλάκια κουρκουμά
½ κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη
½ κουταλάκι κάρδαμο,
πιπέρι καγιέν
2-3 Γαρίφαλα
Ένα ξυλάκι κανέλα ή ½ κουταλάκι σκόνη
Μέλι με βασιλικό πολτό
Εκτέλεση
Ζεστάνετε το γάλα στο μπρίκι ή σε ένα μικρό κατσαρολάκι και προσθέστε όλα τα υλικά. Σερβίρετε σε κούπα προσθέτοντας και ανακατεύοντας μέλι!
πηγή: www.ladyslife.gr
rofima

***  Xοληστερίνη...
xol
~  Είναι η χοληστερίνη εχθρός κ οι στατίνες απαραίτητες;  , Video  :  https://youtu.be/d8VHFNxqSzo .-

***

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ   ΒΟΤΑΝΙΚΗΣ  ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ  2015  Σ.Ν.Σ. -
Α΄ Μέρος -
***  ΟΛΕΣ  ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ  για  την ΥΓΕΙΑ  ΜΑΣ   μιά  ανακεφαλαίωση ενημέρωσης  : 1~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Πέμπτη 14 Μαΐου 2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/14-2015.html  .-
2~** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη   14  Μαΐου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/14-2015.html .-
3~** ~
ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  Παρασκευή  15  Μαΐου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/15-2015.html .-
4~**   
~  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  ,  Παρασκευή  22  Μαΐου 2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/22.html .-
5~***  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 22 Μαΐου 2015  ΒΛΑΣΗΣ  :http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/blog-post.html .-
6~ **  ΥΓΕΙΑ  για   ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 26 Μαΐου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/26-2015.html .  -
7~**  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  27  Μαΐου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/27-2015.html  .-
 8~**  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ μας   Παρασκευή  29  Μαΐου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/29-2015.html .-
 9~** ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ και  την Φραγκοσυκιά  Παρασκευή  30  Μαϊου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/30-2015.html .-
 10~** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Κυριακή  07  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/07-2015.html .-                                                                  


β΄ μέρος **  ΟΛΕΣ  ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ  για  την ΥΓΕΙΑ  ΜΑΣ   μιά  ανακεφαλαίωση ενημέρωσης  : 1~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Πέμπτη 14 Μαΐου 2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/14-2015.html  .-
2~** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη   14  Μαΐου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/14-2015.html .-
3~** ~
ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  Παρασκευή  15  Μαΐου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/15-2015.html .-
4~**   
~  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  ,  Παρασκευή  22  Μαΐου 2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/22.html .-
5~***  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 22 Μαΐου 2015  ΒΛΑΣΗΣ  :http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/blog-post.html .-
6~ **  ΥΓΕΙΑ  για   ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 26 Μαΐου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/26-2015.html .  -
7~**  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  27  Μαΐου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/27-2015.html  .-
 8~**  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ μας   Παρασκευή  29  Μαΐου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/29-2015.html .-
 9~** ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ και  την Φραγκοσυκιά  Παρασκευή  30  Μαϊου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/30-2015.html .-
 10~** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Κυριακή  07  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/07-2015.html

















22.- ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  22 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/22-2015.html .-  
  
 
 
 
 
 
23.- ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  05  Αυγούστου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/08/05.html .-
 γ΄ μέρος   24.-ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  17  Αυγούστου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/08/17-2015.html  .-
25 ~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  19  Αυγούστου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/08/19-2015.html .- 
    26.-
~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   11 Σεπτεμβρίου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/11-2015.html .-
27.-
ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας Πέμπτη  17  Σεπτεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/17-2015.html .-
28.- 
~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  10  Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-
29.- ~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  21 Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/10/21-2015.html .-
  30.-ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  23  Οκτωβρίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/23-2015.html .-           
δ΄ Μέρος   31~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  26 Οκτωβρίου  2015  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/26-2015.html .-
32 .- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   04  Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/04-2015.html .-
33.-~ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Κυριακή  08 Νοεμβρίου 2015   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/08-2015.html .-

34.- ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  11  Νοεμβρίου  2015                                                             http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/11-2015.html  .-     
35.- ~ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  13 Νοεμβρίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/13-2015.html .-
!!! 36.- ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  14  Νοεμβρίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/14-2015.html .-        
37.- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Τρίτη  17  Νοεμβρίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/17-2015.html .-
38.- ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή 20  Νοεμβρίου  2015   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/20-2015.html .- 
39.-   ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  25  Νοεμβρίου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/25-2015.html .-
 40.-  ~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας Πέμπτη  26  Νοεμβρίου  2015   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/26-2015.html .-
41. ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015  :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/01-2015.html .-
42.-   ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015 :http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015_4.html .-
           
43.- ΥΓΕΙΑ (Θέματα υγείας- Τα Βότανα στη ζωή μας -Το φαρμακείο της Φύσης ) 2015   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/12/2015.html .-
44.-~ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  12  Δεκεμβρίου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/12-2015.html .-
45.- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Τετάρτη  30  Δεκεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/30-2015.html .-
46.-                                                                                                                                                          

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

The most enduring symbol of the Norse - titanium arts
› tj-metal-arts › tj-metal-arts The most enduring symbol of dental implants the Norse - titanium arts · The most https://septcasino.com/review/merit-casino/ enduring symbol of the 출장안마 Norse - titanium arts · The most enduring symbol 1xbet 먹튀 of the Norse - titanium arts.