Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 22 Μαϊου 2015





*** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  ,  Παρασκευή  22  Μαϊου 2015



ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  :
 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  : 
1~  ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη  04 Μαϊου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/04-2015.html.-
 2~** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη   14  Μαϊου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/14-2015.html .-
3~** ~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  Παρασκευή  15  Μαϊου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/15-2015.html .- 
4~**   ~  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  ,  Παρασκευή  22  Μαϊου 2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/22.html .-
5~***  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 22 Μαΐου 2015   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/blog-post.html .- 

6~ **  ΥΓΕΙΑ  για   ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 26 Μαΐου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/26-2015.html .  -
7~**  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  27  Μαϊου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/27-2015.html  .-  
8~**  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ μας   Παρασκευή  29  Μαϊου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/29-2015.html .- 

9~** ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ και  την Φραγκοσυκιά  Παρασκευή  30  Μαϊου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/30-2015.html .-
 10~** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Κυριακή  07  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/07-2015.html .- 

 11~**   ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ   μας - Δευτέρα  08  Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/08-2015.html .- 
 12 ~ ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη  09  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/09-2015.html .-  
13 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας ,  Παρασκευή  12  Ιουνίου   2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/12-2015.html .- 
14 ~ ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .-  
    

***  Φυσιολογικοί παλμοί καρδιάς ανά ηλικία
http://cdn7.bbend.net/media/k2/items/cache/ad6ff301b0720b8cebe5a4e4432b075b_L.jpg?t=1432121269 Οι παλμοί της καρδιάς σε κατάσταση χαλάρωσης αντιστοιχούν στην ελάχιστη ποσότητα αίματος που χρειάζεται να παρέχει η καρδιά στο υπόλοιπο σώμα.
Οι φυσιολογικοί παλμοί υπολογίζονται σε κατάσταση χαλάρωσης, είτε σε καθιστή είτε σε ύπτια θέση και όταν ο οργανισμός δεν ταλαιπωρείται από κάποια ασθένεια, όπως μια λοίμωξη.
Οι μέσοι παλμοί της καρδιάς μπορεί να διαφέρουν ανά ηλικία αλλά και από άτομο σε άτομο στην ίδια ηλικιακή ομάδα.
Οι φυσιολογικοί παλμοί καρδιάς ανά ηλικία είναι κατά μέσο όρο:
- 70-100 παλμοί το λεπτό για τα παιδιά 6-15 ετών
- 60-100 παλμοί το λεπτό για ενήλικες από 18 ετών και άνω
Πώς μετράμε τους παλμούς της καρδιάς
Καλό είναι να μετράμε τους παλμούς της καρδιάς το πρωί, μετά από μια νύχτα επαρκούς και ποιοτικής ξεκούρασης και πριν σηκωθούμε από το κρεβάτι.
Για να μετρήσετε τους παλμούς, τοποθετήστε δύο δάχτυλα του ενός χεριού (το δεύτερο και το τρίτο) στην εσωτερική πλευρά του καρπού του άλλου χεριού, λίγο πιο χαμηλά από τη βάση του αντίχειρα. Πιέστε ελαφρώς τα δάχτυλα επάνω στον καρπό έως ότου αισθανθείτε τον παλμό. Με τη βοήθεια ενός ρολογιού, υπολογίστε τους παλμούς σε ένα λεπτό.
pulse
Παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τους παλμούς
Η αυξημένη θερμοκρασία και υγρασία στο περιβάλλον, η συναισθηματική φόρτιση και το υπερβολικό βάρος μπορεί να επηρεάσουν το μέσο αριθμό των παλμών της καρδιάς σε κατάσταση χαλάρωσης.
~
*** Πράσινο τσάι - καρκίνος του παγκρέατος: 
Πράσινο τσάι - καρκίνος του παγκρέατος: Σημειώσατε "1"Μια νέα έρευνα δείχνει πως το πράσινο τσάι και τα εκχυλίσματά του να είναι σε θέση να μας βοηθήσουν στην καταπολέμηση του καρκίνου και ειδικότερα του καρκίνου του παγκρέατος.- Ερευνητές από το Ινστιτούτο Biomedical Research στο Λος Άντζελες διαπίστωσαν ότι το EGCG, το ενεργό βιολογικό συστατικό του πράσινου τσαγιού, έχει την ικανότητα να αλλάξει τον μεταβολισμό των παγκρεατικών καρκινικών κυττάρων καταστέλλοντας τη δράση ενός ενζύμου που σχετίζεται με τον καρκίνο, το LDHA.
- Οι επιστήμονες βρήκαν επίσης ότι ένας αναστολέας του ενζύμου, το οξαμικό, το οποίο είναι γνωστό για τη μείωση της δραστηριότητας του LDHA, διαταράσσει επίσης το μεταβολικό σύστημα των παγκρεατικών καρκινικών κυττάρων.
- Ο επικεφαλής της έρευνας, δρ. Wai-Nang Lee, υποστηρίζει ότι παλαιότερα πιστεύαμε πως η επέμβαση στον μοριακό μηχανισμό των καρκινικών κυττάρων είναι απαραίτητη για τη θεραπεία του καρκίνου, αλλά η συγκεκριμένη έρευνα απέδειξε ότι είναι δυνατό με τη βοήθεια της πολύτιμης ουσίας EGCG του πράσινου τσαγιού να αλλάξουμε το μεταβολικό σύστημα των καρκινικών κυττάρων και να περιορίσουμε την εξάπλωση της ασθένειας.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Metabolomics.

 ~
*** Απίστευτο κόλπο! Τι πρέπει να κάνετε για να μην σας πιάνει το αλκοτέστ αν έχετε πιει στο όριο!
Άνθρωποι είμαστε και μπορεί να πεταχτείτε το μεσημέρι από το γραφείο για ένα ποτό όμως να μην θέλετε να μυρίζετε αλκοόλ
όταν επιστρέψετε.
Μερικές χρήσιμες συμβουλές είναι:
Δοκιμάστε να πάρετε από το φαρμακείο σκεύασμα φυτικού άνθρακα. Είναι ένα οικονομικό και αποτελεσματικό προϊόν, διεθνώς αναγνωρισμένο εδώ και πολλά χρόνια για την ικανότητά του να αποτοξινώνει τον οργανισμό.
-Ο φυτικός άνθρακας από το κέλυφος Καρύδας είναι 25 φορές πιο προσροφητικός, και άρα πιο αποτελεσματικός, από το Φυτικό άνθρακα του Φράξου που συνήθως βρίσκουμε στο εμπόριο.
-Μία εύκολη λύση αν δεν έχετε φυτικό άνθρακα είναι να φάτε φαγητό με μπαχαρικά ή με πολύ σκόρδο. Δεν θα μυρίζετε αλκοόλ, αλλά βέβαια θα μυρίζετε σκόρδο, ενώ μια καλή λύση και εύκολο είναι να δοκιμάστε ξηρούς καρπούς, πατατάκια ή ποπ κορν. Τα έχετε μαζί σας στο γραφείο και τσιμπολογάτε όλη την ώρα μειώνοντας την μυρωδιά του αλκοόλ.

~
*** Λευκοπλακία, μια προκαρκινική βλάβη στο στόμα που πρέπει να αφαιρείται
 Read more: http://medlabgr.blogspot.com/2015/05/blog-post_22.html#ixzz3aqvfkXqp  ,.
Η Λευκοπλακία είναι μία μη ειδική λευκή πλάκα, πάχους 1-5 χιλιοστά ή και περισσότερο που είναι στερεά προσκολλημένη στους ιστούς του στόματος...
- Εμφανίζεται συνήθως σε άτομα 50-70 χρόνων.
~*  Μπορεί να είναι εντοπισμένη ή διάχυτη.
- Εμφανίζεται σχεδόν παντού: Στα χείλη, στην παρειά, στο έδαφος του στόματος, στα ούλα, στην ουλοπαρειακή αύλακα, στη φατνιακή απόφυση , στην υπερώα και στη γλώσσα.
-  Η επιφάνειά της μπορεί να είναι ομαλή ή ανώμαλη (αυλακωτή ή κοκκιώδης) καμιά φορά δε παρουσιάζει εξέλκωση (πληγή).
Η αιτιολογία της δεν είναι γνωστή.
Ως τοπικοί αιτιολογικοί παράγοντες ενοχοποιούνται το κάπνισμα , τόσο τα προϊόντα της καύσης όσο και η θερμοκρασία του στόματος που ανεβαίνει,
η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ο χρόνιος ερεθισμός από τραχιές επιφάνειες χαλασμένων δοντιών και κακότεχνων προσθετικών εργασιών   καθ’ έξιν δάγκωμα της γλώσσας ή της παρειάς, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο για το ερυθρό κράσπεδο τους χείλους κ.α.
- Γενικοί αιτιολογικοί παράγοντες είναι:
Ο ιός του ανθρώπινου θηλώματοςακτινοβολία, η συφιλιδική γλωσσίτιδα , η θεραπεία με οιστρογόνα, η παρουσία της Candida albicans, που είναι συχνός στοματικός μύκητας, έχει αναφερθεί να συνδέεται πολύ συχνά με την λευκοπλακία, η ανεπάρκεια των βιταμινών Α και Β.
Ο ιός του AIDS προκαλεί διάχυτη τριχωτή λευκοπλακία της γλώσσας.
-  Εικόνα λευκοπλακίας μπορεί να έχουν και διάφορες παθήσεις, μεταξύ των οποίων τραυματική κεράτωση, λευκοοίδημα, γαλβανική κεράτωση, ομαλός λειχήνας, ακροχονδρώδες καρκίνωμα, λύκος, επιδερμοειδές καρκίνωμα, λευκοκεράτωση της υπερώας από νικοτίνη, από τις οποίες πρέπει να γίνει διαφορική διάγνωση.
- Η ακριβής διάγνωση της λευκοπλακίας γίνεται με βιοψία. Αν εμφανίζεται εξέλκωση επιλέγεται αυτή η περιοχή για βιοψία.
- Υπολογίζουμε ότι την παρουσιάζει 2%-3% του ενήλικου γενικού πληθυσμού. Η πλειονότητα των ασθενών έχουν ηλικία 40-50 ετών, ενώ η συχνότητά της είναι παρόμοια στα δύο φύλα.
Η λευκοπλακία στο 80-85% των περιπτώσεων είναι καλοήθης. Στο υπόλοιπο 15-20% μπορεί να καρκίνωμα in situ η και διηθητικός καρκίνος (ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα).
- Κατά συνέπεια μετά το αποτέλεσμα της βιοψίας που πρέπει να γίνει άμεσα, απομακρύνονται οι αιτιολογικοί παράγοντες, και γίνεται η ενδεδειγμένη χειρουργική επέμβαση της οποίας έπεται παρακολούθηση του ασθενούς. Είναι στη διακριτική ευχέρεια του γιατρού σε περίπτωση καλοήθειας αν θα προχωρήσει άμεσα στο χειρουργείο ή θα θέσει τον ασθενή σε χρόνια παρακολούθηση. 
Συντάκτης Γιώργος Κουτσικάκης Χειρουργός Οδοντίατρος Μ.Sc.,  αρθρογραφών  :sns  stamos  dentist  www.medlabnews.gr  .-
~
***  Σε τι χρησιμεύει τελικά το “κερί” στα αυτιά;
Το κερί του αυτιού παράγεται φυσικά από το σώμα σας με σκοπό να καθαρίσει, να προστατεύσει και να λιπάνει επαρκώς τα αυτιά σας. Αλλά το κερί στο αυτί μερικές φορές συσσωρεύεται σε μεγάλες ποσότητες και τότε, είναι καλό να αφαιρείται με προσοχή.
- Το κερί στα αυτιά, που ονομάζεται επίσης κυψελίδα, είναι μια κολλώδης ουσία που παράγεται από τους αδένες κεριού, οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό μέρος του ακουστικού σας πόρου (το κανάλι που χωρίζει το εξωτερικό αυτί από το εσωτερικό αυτί).
- Αυτή η ουσία είναι 20-50% λίπος και επικαλύπτει το κανάλι του αυτιού για να το ενυδατώσει, να καταπολεμήσει τυχόν λοίμωξεις και να σας βοηθήσει να κρατήσετε σκόνες και βρωμιές έξω από το ακουστικό κανάλι.
- Οι περισσότεροι άνθρωποι παράγουν αρκετό κερί στο αυτί, αλλά αν ανήκετε σε εκείνους που παράγουν πολύ λίγο, τότε τα αυτιά σας μπορεί να γίνουν πιο ξηρά, να έχετε φαγούρα και να είστε πιο επιρρεπείς σε λοιμώξεις.
- Μόλις το κερί στο αυτί ολοκληρώνει τον σκοπό του, μετακινείται σταδιακά από το κανάλι στο άνοιγμα του αυτιού σας, όπου συνήθως ξεραίνεται και πέφτει από μόνο του.
- Σε ορισμένες περιπτώσεις, η υπερβολική συσσώρευση κεριού στο κανάλι του αυτιού μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα που περιλαμβάνουν:
-Πόνο στο αυτί
-Αίσθηση ότι το αυτί σας είναι “βουλωμένο”
-Μερική απώλεια της ακοής
-Βουητό στα αυτιά
-Λοίμωξη στο αυτί
-Κνησμό (φαγούρα)
-Δυσοσμία στο αυτί
-Εκκρίσεις από το αυτί
-Βήχα
Πηγη iatropedia
~
***  ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ, Δεν θα ήθελα αλλά με βρήκες
Η κυτταρίτιδα είναι συχνά ένα σημάδι της όξινσης του σώματος, δηλαδή ότι το σώμα λόγω διατροφής και άλλων παραγόντων, έχει γίνει πολύ όξινο...
Αυτό δημιουργεί μια ανώμαλη επιφάνεια ή παραμόρφωση. Η κυτταρίτιδα πάντα προκαλούσε πονοκέφαλο στη γυναικά και συνεχίζει να την απειλεί ακόμη και σήμερα. Εμφανίζεται κυρίως τους γλουτούς, την κοιλιά, το στομάχι, τις γάμπες και στους μηρούς.
Γιατί σε εμένα;
Μεγάλο μέρος των γυναικών που παρουσιάζουν κυτταρίτιδα έχουν γενετική προδιάθεση. Τα μεταβολικά νοσήματα, η ορμονική ανισορροπία, η κακή διατροφή, η απουσία άσκησης αλλά και το μη ελεγχόμενο στρες είναι πολλά από τα αίτια που συνήθως επιδρούν στις περιοχές του συσσωρευμένου λίπους. Οι γυναίκες λόγω συγκεκριμένης ανατομίας απαρτίζουν και την πλειοψηφία, εν αντιθέσει με τους άνδρες.
Βοήθεια!
Μία ισορροπημένη διατροφή, συστηματική άσκηση αλλά και καλή διάθεση είναι σίγουρα οι πρώτοι αρωγοί στο πρόβλημα της κυτταρίτιδας. Βοήθεια μπορούν να προσφέρει επίσης το λεμφικό
 Μασάζ ή κρέμες σύσφιξης. Η Ομοιοπαθητική αποτελεί έναν ακόμη βοηθό που έρχεται να αντιμετωπίσει την απειλή της γυναίκας για τη μείωση βάρους σε συνδυασμό με την εξάλειψη της κυτταρίτιδας.
Ιστορία
 Οι βασικές αρχές της ομοιοπαθητικής προτάθηκαν για πρώτη φορά το 1796, από τον Γερμανό γιατρό Σάμουελ Χάνεμαν (1755-1843) και η πρώτη χρήση του όρου ομοιοπαθητική, από τον ίδιο, χρονολογείται το 1807. O βασικός νόμος των ομοίων, όπου στηρίζεται η ομοιοπαθητική, διατυπώθηκε από τον Ιπποκράτη. Η ομοιοπαθητική παραμένει δημοφιλής σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και στην Ινδία. Στη Γαλλία, στην Ολλανδία και στο Βέλγιο, καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά του πληθυσμού που χρησιμοποιεί συμπληρωματικά την ομοιοπαθητική. Το 1997, το 29% του πληθυσμού της Ευρώπης χρησιμοποιούσε ομοιοπαθητικές θεραπείες, ενώ τα ομοιοπαθητικά φάρμακα κάλυπταν περίπου το 9% των πωλήσεων της Ευρωπαϊκής φαρμακοβιομηχανίας. Xώρες της κεντρικής και βόρειας Αμερικής, της Ασίας και της Ευρώπης έχουν αναγνωρίσει επίσημα την ομοιοπαθητική, ως σύστημα υγείας ή διακριτή ειδικότητα της ιατρικής. Ορισμένες από αυτές έχουν ενσωματώσει πλήρως την ομοιοπαθητική στο εθνικό σύστημα υγείας τους.
Τι είναι ;
Η ομοιοπαθητική έχει ως άξονα το σύνολο των στοιχείων που απαρτίζουν το άτομο. Λειτουργεί ολιστικά και ενισχύει τόσο το σωματικό όσο και το ψυχοδιανοητικό μέρος του ατόμου. Η εξατομικευμένη φαρμακευτική θεραπεία της ομοιοπαθητικής προέρχεται από φυσικές ουσίες οι οποίες ύστερα από τη διαδικασία της δυναμοιποιήσης καταλήγουν στο ομοιοπαθητικό φάρμακο.
Μπορεί!
Η κυτταρίτιδα δεν αποτελεί μόνο ένα αισθητικό πρόβλημα αλλά και μία πιο βαθιά δυσλειτουργία της γυναίκας. Η δυσκολία αυτή μπορεί να γεννάται και από ψυχολογικούς παράγοντες πράγμα που συχνά οι γυναίκες ξεχνούν. Παρά την επιτυχημένη ,πολλές φορές, προσπάθεια τους να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να την εξαλείψουν βλέπουν μετά από λίγο και πάλι την επανεμφάνισή της. Αυτό προκύπτει στις περιπτώσεις που δεν έχει συστηματοποιηθεί ένας καλός τρόπος ζωής, διατροφής και άσκησης. Ο ομοιοπαθητικός δρόμος μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας μέσω της φαρμακευτικής αγωγής και των ειδικών κρεμών που περιέχουν ομοιοπαθητικό φάρμακο, αλλά να δώσει στο άτομο τα κίνητρα που χρειάζεται «χτίζοντας» μία διάθεση για αλλαγή του τρόπου ζωής, δηλαδή το βασικό που χρειάζεται κάποιος για να αντιμετωπίσει την κυτταρίτιδα.   www.ego.gr .-
~
*** Αυτά είναι τα σημεία στην παλάμη σας που θα σταματήσουν κάθε είδους πόνο!

Συγκεκριμένα σημεία πίεσης στην παλάμη του χεριού σας μπορούν να σας ανακουφίσουν άμεσα από πόνο...
- Γνωρίζατε ότι συγκεκριμένα σημεία πίεσης στην παλάμη του χεριού σας μπορούν να σας ανακουφίσουν άμεσα από πόνους σε άλλες περιοχές του σώματός σας; Κι όμως συμβάνει!
- Ακολουθήστε τις οδηγίες και μελετήστε προσεκτικά την παρακάτω εικόνα που στις ....


~
***  ΕΤΣΙ θα διώξετε το άγχος από το μυαλό και το σώμα

ΕΤΣΙ θα διώξετε το άγχος από το μυαλό και το σώμα -  Επειδή η αγωνία προκαλείται από άγχος, κι επειδή το άγχος και η αγω­νία είναι ο τρόπος που αντιδρά ο καθένας από εμάς στα γεγονότα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προσδιορίσετε τι ακριβώς σας δημιουργεί άγχος και, κατά συνέπεια, αγωνία.
- Αν αφιερώσετε λίγο χρόνο για να ανακαλύ­ψετε τις πηγές του άγχους σας, θα έχετε μεγαλύτερη ευχέρεια να διαχει­ριστείτε την αντίδρασή σας σε αυτές....
 ...
Αν συνειδητοποιήσετε ποιες ώρες της ημέρας έχετε άγχος και ποια είναι τα γεγονότα και οι άνθρωποι που το προκαλούν, τότε θα είστε σε θέση είτε να τα απομακρύνετε από τη ζωή σας ολοσχερώς, μια πολυτέλεια που δυστυχώς δεν έχουμε πάντα, είτε να μάθετε πώς να τα αντιμετωπίζετε πιο αποτελεσματικά.
~* Το χρονοδιάγραμμα του άγχους
-  Μην ανησυχείτε, δεν σας προτείνουμε να εντάξετε μέσα στην εβδομάδα σας αγχωτικές δραστηριότητες, απλώς να τις καταγράψετε όταν συμβαί­νουν!
- Ακόμα κι αν υποφέρετε από χρόνιο άγχος, είναι σημαντικό να κατα­γράψετε τις αντιδράσεις σας απέναντι σε μικρότερα, καθημερινά γεγο­νότα που ίσως να επιδεινώνουν το άγχος αυτό ή να προσθέτουν μια πίεση, η οποία εξελίσσεται σε αγωνία. Αν απαλλαγείτε από αυτά ή ελα­χιστοποιήσετε τις συνέπειές τους, τότε θα διαπιστώσετε ότι αντιμετω­πίζετε πιο εύκολα και τις μακροχρόνιες πιέσεις.
- Με τη βοήθεια των παρακάτω ερωτήσεων, καταγράψτε για μία εβδο­μάδα οτιδήποτε σας προκαλεί κάποια αγχώδη αντίδραση.
Τι συνέβη;
Τι κάνατε εκείνη την ώρα;
Με ποιον ήσασταν μαζί;
Πού ήσασταν;
Πώς νιώσατε;
Τι σκεφτόσασταν;
Τι κάνατε;
Πώς νιώσατε σωματικά;
Πόσο αγχωμένοι νιώσατε;
- Δεν έχει σημασία πόσο μικρός ή μεγάλος είναι ο κατάλογος. Μπορεί μέσα στην εβδομάδα να συμβούν πενήντα μικρά αγχωτικά γεγονότα που σας ταλαιπωρούν ή ένα τεράστιο. Αυτό που έχει σημασία είναι να προσ­διορίσετε πότε και πώς συνέβη, πώς νιώσατε όταν συνέβη και πώς συμπεριφερθήκατε. Επίσης, όταν δείτε τα γεγονότα αυτά καταγεγραμμένα, θα μπορέσετε να τα εκτιμήσετε αντικειμενικά. Μπορεί να γράψατε «Το να πρέπει να πλύνω τα ρούχα, ενώ έχω πολλή δουλειά» και να γελάσετε, επειδή, συγκριτικά με οτιδήποτε άλλο υπάρχει στον κατάλογο, το πλύ­σιμο των ρούχων δεν σας ενοχλεί καθόλου. Και μάλιστα σας δίνει την ευκαιρία να κάνετε ένα διάλειμμα από την οθόνη του υπολογιστή. Είναι περίεργο πόσο συχνά πιστεύουμε ότι κάποια πράγματα μας προσθέτουν άγχος, χωρίς όμως να έχουμε σκεφτεί σοβαρά αν όντως κάτι τέτοιο ισχύ­ει. Αν αναγνωρίζετε ότι κάποιο ανήκει σε αυτή την κατηγορία, μπορείτε να το σβήσετε από τη λίστα σας και να έχετε μια αιτία ανησυχίας λιγό- τερη!
~ Ερωτήσεις που πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας στο τέλος της εβδο­μάδας:
- Ποια είναι τα συνηθέστερα θέματα του άγχους και της αγωνίας σας; (Πρόκειται για ένα μεγάλο γεγονός / για πολλά μικρά γεγονότα που σχετίζονται με το αρχικό / για πολλά μικρά, άσχετα μεταξύ τους γε­γονότα; Με τι έχουν να κάνουν;
- Καταγράψτε το έναυσμα σε κάθε περίπτωση και να είστε συγκεκρι­μένοι (π.χ., από τους δώδεκα παράγοντες άγχους που σημειώσατε μήπως οι επτά σχετίζονται με εκείνη την πραγματικά ενοχλητική κοπέλα από το λογιστήριο;).
-  Τώρα εξετάστε αν υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό. Μήπως μπορείτε να περιορίσετε την επαφή σας με τη συγκεκριμένη κοπέλα από το λογιστήριο; Μπορείτε να της στέλνετε μέιλ αντί να της τηλεφωνείτε; Μήπως μπορείτε να αναθέσετε αυτό το κομμάτι σε κά­ποιον συνάδελφό σας; Αν όχι, μήπως μπορείτε να ορίσετε μια συνά­ντηση μαζί της, για να συζητήσετε πώς θα συνεργαστείτε καλύτερα στο μέλλον;
- Πώς βιώσατε αρχικά το άγχος; (Σκεφτήκατε «Αυτό δεν μπορώ να το διαχειριστώ» ή μήπως σφίχτηκε το στομάχι σας;) Αν συνειδητοποιήσετε ότι, συγκριτικά με οτιδήποτε άλλο υπάρχει στον κατάλογο, το πλύ­σιμο των ρούχων δεν σας ενοχλεί καθόλου. Και μάλιστα σας δίνει την ευκαιρία να κάνετε ένα διάλειμμα από την οθόνη του υπολογιστή. Είναι περίεργο πόσο συχνά πιστεύουμε ότι κάποια πράγματα μας προσθέτουν άγχος, χωρίς όμως να έχουμε σκεφτεί σοβαρά αν όντως κάτι τέτοιο ισχύ­ει. Αν αναγνωρίζετε ότι κάποιο ανήκει σε αυτή την κατηγορία, μπορείτε να το σβήσετε από τη λίστα σας και να έχετε μια αιτία ανησυχίας λιγότερη!
- Ερωτήσεις που πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας στο τέλος της εβδο­μάδας:
- Ποια είναι τα συνηθέστερα θέματα του άγχους και της αγωνίας σας; (Πρόκειται για ένα μεγάλο γεγονός / για πολλά μικρά γεγονότα που σχετίζονται με το αρχικό / για πολλά μικρά, άσχετα μεταξύ τους γε­γονότα; Με τι έχουν να κάνουν;
- Καταγράψτε το έναυσμα σε κάθε περίπτωση και να είστε συγκεκρι­μένοι (π.χ., από τους δώδεκα παράγοντες άγχους που σημειώσατε μήπως οι επτά σχετίζονται με εκείνη την πραγματικά ενοχλητική κοπέλα από το λογιστήριο;).
- Τώρα εξετάστε αν υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό. Μήπως μπορείτε να περιορίσετε την επαφή σας με τη συγκεκριμένη κοπέλα από το λογιστήριο; Μπορείτε να της στέλνετε μέιλ αντί να της τηλεφωνείτε; Μήπως μπορείτε να αναθέσετε αυτό το κομμάτι σε κά­ποιον συνάδελφό σας; Αν όχι, μήπως μπορείτε να ορίσετε μια συνά­ντηση μαζί της, για να συζητήσετε πώς θα συνεργαστείτε καλύτερα στο μέλλον;
- Πώς βιώσατε αρχικά το άγχος; (Σκεφτήκατε «Αυτό δεν μπορώ να το διαχειριστώ» ή μήπως σφίχτηκε το στομάχι σας;) Αν συνειδητοποιήσετε ποια ήταν η αρχική σας αντίδραση στο άγχος, θα μπορέσετε να την αναγνωρίσετε και στο μέλλον, έτσι ώστε, την επόμενη φορά που τριγυρίζει στο μυαλό σας μια αρνητική σκέψη, να ξέρετε ότι μπορεί­τε να την αμφισβητήσετε ή, την επόμενη φορά που θα σφιχτεί το στομάχι σας, να γνωρίζετε ότι θα επακολουθήσουν αρνητικές σκέψεις ή συμπεριφορά.
- Οποιοδήποτε πρόβλημα έχετε καταγράψει στο χρονοδιάγραμμα άγ­χους μπορεί να διορθωθεί -και θα διορθωθεί- με τη βοήθεια των τεχνι­κών που παρουσιάζουμε σε αυτό το βιβλίο.
Με λίγα λόγια
-  Δεν μπορείτε να σταματήσετε εντελώς την αγωνία, αλλά μπορεί­τε να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο την αντιμετωπίζετε.
- Το χρονοδιάγραμμα άγχους θα σας αναγκάσει να αντιμετωπίσετε το άγχος και την αγωνία, αντί να τα δεχτείτε απλώς ως φυσικά, μόνιμα χαρακτηριστικά της ζωής σας.
~
*** Δείτε ποιές είναι οι φυσιολογικές τιμές Αιματοκρίτη ανα ηλικία
aimatok
 ~* Οι φυσιολογικές τιμές για του αιματοκρίτη ποικίλλουν ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, την πιθανή εγκυμοσύνη και το υψόμετρο στο οποίο ζει κανείς. Τα παρακάτω είναι τα φυσιολογικά περιθώρια αιματοκρίτη για βρέφη, παιδιά και ενήλικες:
-Νεογνά: 55% -68%
-Μίας (1) εβδομάδας βρέφος: 47% -65%
-Ενός (1) μήνα βρέφος: 37% -49%
-Τριών (3) μηνών βρέφος: 30% -36%
-Ενός (1) έτους παιδί: 29% -41%
-Δέκα (10) ετών παιδί: 36% -40%
-Ενήλικας άντρας: 42% -54%
-Ενήλικη γυναίκα: 38% -46%
-Ενήλικες έγκυες γυναίκες: Από 30% - 34% (χαμηλό όριο) έως 46% (άνω όριο)
-Κάτοικοι σε μεγάλο υψόμετρο: περίπου 45% - 61% στους άνδρες και 41% - 56% στις γυναίκες (Αυτά τα επίπεδα είναι υψηλότερα επειδή οι άνθρωποι που ζουν σε μεγάλο υψόμετρο χρειάζονται περισσότερα ερυθρά αιμοσφαίρια, επειδή είναι εκείνα που μεταφέρουν οξυγόνο και υπάρχει μειωμένη συγκέντρωση οξυγόνου στην ατμόσφαιρα)
168vn
 www.iatropediagr  .-
~
*** Ανακουφιστείτε από κάθε είδους πόνο πιέζοντας μόνο την.....παλάμη σας
palm2
-  Συγκεκριμένα σημεία πίεσης στην παλάμη του χεριού σας μπορούν να σας ανακουφίσουν άμεσα από πόνους σε άλλες περιοχές του σώματός σας.
 Δείτε προσεκτικά την εικόνα παρακάτω και στη συνέχεια ακολουθήστε τα βήματα:
 1. Πιέστε το σημείο του χεριού σας που αντιστοιχεί στην περιοχή που θέλετε να ανακουφίσετε, για 5 δευτερόλεπτα.
2. Αφήστε για 3 δευτερόλεπτα και πιέστε ξανά.
3. Επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

 palm1
~
***  Επιστήμονες δημιούργησαν νευρικά κύτταρα από αίμα


neura
-  Οι ερευνητές μετέτρεψαν ενήλικα κύτταρα του αίματος τόσο σε κύτταρα (νευρώνες) του κεντρικού νευρικού συστήματος, δηλαδή του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού, όσο και του περιφερικού νευρικού συστήματος, που βρίσκονται στο υπόλοιπο σώμα και αντιλαμβάνονται τον πόνο, το ζεστό-κρύο, τη φαγούρα κ.α.
 - Οι επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου ΜακΜάστερ του Οντάριο, με επικεφαλής τον καθηγητή βιοχημείας Μικ Μπατία, διευθυντή του Ινστιτούτου Ερευνών Βλαστοκυττάρων και Καρκίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας «Cell Reports», δήλωσαν ότι η ανακάλυψη έχει πολλές και άμεσες εφαρμογές. Μεταξύ άλλων, θα οδηγήσει στην ανακάλυψη νέων αναλγητικών φαρμάκων.
 - «Μπορούμε πλέον να πάρουμε εύκολα δείγματα αίματος και μετά να δημιουργήσουμε τα κύρια είδη κυττάρων των νευρολογικών συστημάτων, σε καλλιέργεια στο εργαστήριο, εξατομικευμένα για κάθε ασθενή. Κανείς ποτέ δεν το είχε κάνει αυτό μέχρι σήμερα», δήλωσε ο Μπατία.
Οι ερευνητές δοκίμασαν με επιτυχία την τεχνική τους τόσο με φρέσκο αίμα, όσο και με αίμα διατηρημένο στην κατάψυξη.
~
*** Τα φάρμακα για τη χοληστερόλη μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού στην τρίτη ηλικία


pappoudes
-   Η χρήση των δύο κυριότερων κατηγοριών φαρμάκων για τη μείωση της χοληστερόλης, των στατινών και των φιβρατών, σχετίζεται με μια αξιοσημείωτη μείωση -κατά 34%- στον κίνδυνο εγκεφαλικού σε υγιείς ηλικιωμένους, σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα.
 -   Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή επιδημιολογίας Κριστόφ Τζουριό του Πανεπιστημίου του Μπορντό και του ιατρικού ερευνητικού κέντρου INSERM, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal», μελέτησαν σχεδόν 7.500 άνδρες και γυναίκες με μέση ηλικία 74 ετών, χωρίς ιστορικό καρδιαγγειακής νόσου (εμφράγματα, εγκεφαλικά κ.ά.). Από αυτούς, το 27% έπαιρναν στατίνες ή φιβράτες.
Η μελέτη, η οποία διήρκεσε εννέα έτη (στο τέλος της οποίας 292 άτομα είχαν πάθει εγκεφαλικό και 440 άλλα καρδιαγγειακά επεισόδια), έδειξε ότι οι στατίνες και οι φιβράτες, που μειώνουν το επίπεδο των λιπιδίων στο αίμα, μείωσαν πάνω από 30% τον κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικών, σε σχέση με όσους δεν έπαιρναν αυτά τα φάρμακα.
 -  Οι επιστήμονες επεσήμαναν πως τα ευρήματά τους πρέπει να επιβεβαιωθούν από άλλη μελέτη, καθώς επίσης ότι η έρευνά τους δεν αποδεικνύει μεν πως τα αντιλιπιδαιμικά όντως μείωσαν τον κίνδυνο εγκεφαλικού, αποκαλύπτει όμως μια θετική συσχέτιση. Έτσι, ανέφεραν ότι -εφόσον υπάρξει η σχετική επιβεβαίωση από άλλη έρευνα- ανοίγει ο δρόμος να χρησιμοποιηθούν τα αντιλιπιδαιμικά φάρμακα για την πρόληψη του εγκεφαλικού στην τρίτη ηλικία.
 -  Σημειώνεται ότι παγκοσμίως -και ιδίως στις ανεπτυγμένες χώρες- αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που παθαίνουν εγκεφαλικό.
Είναι, πάντως, αξιοσημείωτο ότι η έρευνα δεν βρήκε ανάλογη θετική συσχέτιση των φαρμάκων για τη χοληστερίνη, με τη μείωση του κινδύνου για στεφανιαία νόσο και για έμφραγμα σε βάθος χρόνου. Από την άλλη, δεν διαπιστώθηκε κάποια ιδιαίτερη διαφορά αποτελεσματικότητας μεταξύ των στατινών και των φιβρατών, όσον αφορά στη μείωση του κινδύνου για εγκεφαλικό.
Μέχρι σήμερα οι γιατροί αποφεύγουν να συνταγογραφούν στατίνες σε άτομα άνω των 75 ετών, καθώς τα οφέλη αυτών των φαρμάκων είναι λιγότερο ξεκάθαρα στους ηλικιωμένους, ενώ συνδέονται και με πιθανές παρενέργειες, όπως ο διαβήτης, η ηπατοπάθεια, η γνωστική διαταραχή κ.ά. Αντίθετα, οι στατίνες χορηγούνται ευρέως σε εκατομμύρια νεότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, για να μειώσουν την «κακή» χοληστερίνη τους.
~
***  Ποια η διαφορά μεταξύ ενός αδύνατου και ενός παχουλού σώματος;
paxoulo2
- Η Παχυσαρκία είναι η πάθηση που προκαλείται από υπερβολική συσσώρευση λίπους στο σώμα. Έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία, οδηγώντας... σε μείωση του προσδόκιμου ζωής ή αυξημένα προβλήματα υγείας.
Ως παχύσαρκοι χαρακτηρίζονται τα άτομα που ο δείκτης μάζας σώματος έχουν μια μέτρηση που λαμβάνεται, διαιρώντας το βάρος ενός ατόμου σε κιλά, με το τετράγωνο του ύψους του σε μέτρα ξεπερνά τα 30 kg/m2.
 - Η παχυσαρκία συνήθως οφείλεται σε υπερβολική πρόσληψη τροφών, υψηλών σε ενεργειακή πυκνότητα, έλλειψη σωματικής άσκησης και σε γενετική προδιάθεση.
Με τη βοήθεια της τεχνικής σάρωσης, οι επιστήμονες κατάφεραν να κάνουν την εσωτερική λεπτομερής ανάλυση σε δύο γυναικεία σώματα.
Οι γυναίκες που έχουν την ίδια ηλικία και κατά προσέγγιση ύψος, αλλά είναι 54 kg και η άλλη είναι 250 kg.
paxoulo1
 -  Θα παρατηρήσετε προσεκτικά ότι τα εσωτερικά όργανα της ηλικιωμένης γυναίκας, όπως την καρδιά και τους πνεύμονες κατασταλεί λόγω κορεσμένα λίπη έτσι τη λειτουργία τους είναι δύσκολη και αργή.
Η παχυσαρκία είναι η αιτία που συνδέεται άμεσα με πολλές ασθένειες όπως καρδιαγγειακές ασθένειες, διαβήτη, οστεοαρθρίτιδα και πολλά άλλα.
~
*** Τα βότανα και οι ιδιότητές τους στη  ζωή  μας !(ΒΙΝΤΕΟ)
botana
- Χρήσιμα βότανα που κρύβουν μυστικά νεότητας και ομορφιάς.
Βίντεο ,  Τα βότανα και οι ιδιότητές τους : https://youtu.be/T5_imeAl2ys .-

~
***  Ποια είναι τα συμπτώματα των αρρυθμιών;
heartbeat1 mesa
-  Oι αρρυθμίες είναι οι γρήγοροι και ακανόνιστοι χτύποι της καρδιάς. Πολλές φορές, συνδέονται με άσκηση, ή άγχος, οπότε δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Υπάρχουν δύο είδη αρρυθμιών: oι βραχυκαρδίες και οι ταχυκαρδίες.
 ~*  Οι πιο συνηθισμένες αιτίες αρρυθμίας είναι:
1. Στεφανιαία νόσος
2. Βαλβιδοπάθειες (διαταραχές καρδιακών βαλβίδων)
3. Φλεγμονή μυοκαρδίου
4. Υπερλειτουργία θυρεοειδούς
5. Έλλειψη καλίου
6. Μερικά φάρμακα: π.χ. βρογχοδιασταλτικά
7. Καφές
~  Tα συμπτώματα των αρρυθμιών είναι:
1. Ζαλάδα
2. Απώλεια αισθήσεων
3. Ακανόνιστος καρδιακός ρυθμός
4. Πόνος στο λαιμό ή στο στήθος
5. Λαχάνιασμα
~
***  Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε αν έχετε ''κακή'' χοληστερίνη
ldl
-  Η LDL (λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας), γνωστή και ως ''κακή'' χοληστερίνη μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην καρδιά μας. Παρακάτω, είναι οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε, καθώς αυξάνουν σημαντικά τα επίπεδά της.
1. Γαλακτοκομικά με πλήρη λιπαρά
2. Αρτοποιήματα
3. Λιπαρό κόκκινο κρέας και κοτόπουλο με πέτσα
4. Τηγανιτά και επεξεργασμένα τρόφιμα
5. Κρόκος αυγού
~
***  Αποκάλυψη: Μειώστε τον κίνδυνο αρρώστιας κατά 80%
swma
-   Ένα άρθρο του Διδάκτορα Δημήτρη Τσουκαλά μας δείχνει τον τρόπο να μειώσουμε κατακόρυφα τον κίνδυνο ασθενειών και να ζήσουμε μια πιο υγιεινή ζωη.
"Όλοι ξέρουμε ότι ένας υγιεινός τρόπος ζωής είναι σημαντικός για την εμφάνιση μελλοντικών επιπτώσεων στην υγεία μας.
Σε ποιό βαθμό όμως μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας και να μας προστατεύσει από
μελλοντικές ασθένειες;
Τον Αύγουστο που μας πέρασε, στο Archives of Internal Medicine, δημοσιεύτηκε μελέτη που αφορούσε 23.153 άτομα ηλικίας από 35-65 ετών.
Οι ερευνητές παρακολούθησαν αυτά τα άτομα για διάστημα 8 ετών σχετικά με την εμφάνιση
διαβήτη,
εμφράγματος του μυοκαρδίου,
εγκεφαλικού και
καρκίνου.
Ο σκοπός των ερευνητών ήταν να περιγράψουν τη μείωση κινδύνου για την εμφάνιση των παραπάνω νοσημάτων σε σχέση με 4 παράγοντες υγείας.
- Το κάπνισμα,
- την παχυσαρκία,
- την άσκηση και
- την υγιεινή διατροφή.
Πόσο επηρεάζουν την πρόληψη αυτών των νοσημάτων αυτοί οι βασικοί παράγοντες υγιεινού τρόπου ζωής;
Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.
Τα άτομα που είχαν και τους τέσσερις παράγοντες υγείας παρουσίασαν μείωση του κινδύνου να εμφανίσουν κάποιο σοβαρό χρόνιο νόσημα κατά 80%!
Ο κίνδυνος να νοσήσει κάποιος από:
διαβήτη μειώθηκε κατά 93%,
έμφραγμα του μυοκαρδίου κατά 81%,
εγκεφαλικό επεισόδιο κατά 50% και
καρκίνο κατά 36%.
Τα συμπεράσματα της συγκεκριμένης μελέτης καταλήγουν ότι τέσσερις απλοί παράγοντες: να μην καπνίζουμε, να μην έχουμε παραπάνω κιλά, να ασκούμαστε τακτικά και να ακολουθούμε μια υγιεινή διατροφή μπορούν να συμβάλουν ισχυρά στην πρόληψη χρονιών νοσημάτων.
Θεραπεία και ενίσχυση της υγείας
Είναι βέβαιο ότι έχουν γίνει τεράστια άλματα στη σύγχρονη ιατρική σχετικά με την αντιμετώπιση καταστάσεων απειλητικών για τη ζωή. Ανακαλύπτονται συνεχώς νέα φάρμακα και διαγνωστικές μέθοδοι που μας επιτρέπουν να βοηθάμε όλο και περισσότερο.
Αυτή όμως η προσέγγιση τείνει να κατευθύνει την προσοχή μας στη νόσο.
Συνήθως περιμένουμε να αρρωστήσουμε για να κάνουμε κάτι σχετικά με την υγεία μας.
Παράλληλα με την αντιμετώπιση των νοσημάτων και τη βαθύτερη κατανόηση των μηχανισμών του ανθρώπινου οργανισμού, έχουν ξεκινήσει ενέργειες στον τομέα της ενίσχυσης της υγείας.
Για να είμαστε αποτελεσματικοί θα πρέπει να μπορούμε να θεραπεύουμε αλλά παράλληλα να ενισχύουμε την υγεία μας. Η διαχείριση των πραγματικών αιτίων είναι ζωτικής σημασίας για να έχουμε μια μακρά και υγιή ζωή.
Τι δεν μας επιτρέπει να ακολουθούμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής;
Το μεγαλύτερο εμπόδιο είμαστε εμείς οι ίδιοι!
Είναι βέβαια αλήθεια ότι βομβαρδιζόμαστε από ένα ανελέητο μάρκετινγκ που μας δημιουργεί εξαρτήσεις από πράγματα που λίγα χρόνια πριν δεν υπήρχαν καν.
Ας εξετάσουμε τι ακριβώς συμβαίνει πριν κάνουμε κάτι που ξέρουμε ότι είναι κακό για την υγεία μας. Ξεκινάμε έναν εσωτερικό διάλογο με τον εαυτό μας. Δικαιολογούμε την επιλογή μας λέγοντας στον εαυτό μας διάφορα υπέρ της συγκεκριμένης ενέργειας και πολλές φορές καταλήγουμε στο ότι «Δεν θέλουμε να στερηθούμε για να είμαστε υγιείς. Tι νόημα έχει μια ζωή γεμάτη στερήσεις;»
Όταν λέμε ότι δεν θέλουμε να ζήσουμε μια στερημένη ζωή, είναι τις περισσότερες φορές ανακριβές! Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων μιλάμε για εξάρτηση. Εξάρτηση από τη ζάχαρη, τα γλυκά, τα αναψυκτικά, τις συσκευασμένες τροφές, το τσιγάρο το αλκοόλ κλπ.
Εξάλλου, δεν είναι καν απαραίτητο να στερηθεί κανείς πλήρως κάποια πράγματα!
Η αλήθεια είναι ότι όταν ακολουθούμε συνήθειες που βοηθούν το σώμα μας να είναι υγιέστερο νοιώθουμε πολύ καλύτερα σε όλα τα επίπεδα. Δεν πρόκειται για κάτι που θα δούμε στο μέλλον, άλλα άμεσα.
Είναι κάτι που το βιώνει κανείς από τις πρώτες ημέρες.
Όταν συμπεριλαμβάνουμε στη διατροφή και στο τρόπο ζωής μας ό,τι είναι απαραίτητο ώστε το σώμα μας να λειτουργεί καλά, τότε μπορούμε να φάμε και κάτι που δεν είναι απόλυτα υγιεινό, ώστε να μη νοιώθουμε στερημένοι.
Η παροχή των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών επιτρέπει στο σώμα μας να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Δύναται τότε να διορθώσει και να καλύψει όποιες βλάβες συμβαίνουν καθημερινά σε κυτταρικό επίπεδο.
Καλύτερη Διάθεση
Ο τρόπος ζωής μας δεν μας επηρεάζει μόνο σε σωματικό επίπεδο αλλά και σε συναισθηματικό.
Το στρες που επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής μας σήμερα, οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό σε μεταβολικές και ορμονικές διαδικασίες. Αυτό σημαίνει ότι σε μεγάλο βαθμό, είμαστε αγχωμένοι ή θλιμμένοι επειδή ο μεταβολισμός και οι ορμόνες μας δε λειτουργούν σωστά.
Κάντε την εξής παρατήρηση. Μια μέρα που θα είστε αγχωμένοι και ιδιαίτερα στρεσαρισμένοι κάνετε ένα γρήγορο περπάτημα. Στην αρχή μπορεί να σας είναι αρκετά δύσκολο. Στη συνέχεια όμως μετά από 30-45 λεπτά η εικόνα θα έχει αλλάξει πλήρως και θα νοιώθετε σε πολύ καλύτερη ψυχική και φυσική κατάσταση.
Αυτό συμβαίνει γιατί η άσκηση επιταχύνει το μεταβολισμό και «καίει» τις ορμόνες του στρες, την αδρεναλίνη και την κορτιζόλη. Μετά από 30-45 λεπτά ήπιας άσκησης τα επίπεδα τους στο αίμα είναι πολύ χαμηλότερα.
Αλλαγές στη διατροφή, στον τρόπο ζωής και η κάλυψη των ελλείψεων σε θρεπτικά συστατικά μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας όχι μόνο σε ό,τι αφορά στην πρόληψη αλλά και στη διάθεση μας.
Σκοπός σήμερα δεν είναι απλά να προλάβουμε τη νόσο, αλλά να αυξήσουμε την απόδοση του οργανισμού μας. Να αυξήσουμε τα επίπεδα ενέργειας. Να βελτιώσουμε τη διάθεση μας και να ζήσουμε πιο ευτυχισμένες ζωές.
Η καλή υγεία είναι εφικτή".
~
*** Πως να πετύχετε μεγαλύτερη διάρκεια στο σεξ (ΒΙΝΤΕΟ)
sex1
-  Είναι δεδομένο πως μία απολαυστική εμπειρία θέλουμε να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο, δεν είναι όμως πάντα στο χέρι μας...
Κι όμως υπάρχει τρόπος να κερδίσουν οι άνδρες μια μικρή... παράταση στο σεξ εφαρμόζοντας μια απλή τακτική. Πρόκειται για μια μη επεμβατική και ανέξοδη μέθοδο που χαίρει της υποστήριξης των επιστημόνων.
Δείτε το βίντεο:  Kegel Exercises For Men - How To Last Longer in Bed , https://youtu.be/RrkDrEAMNBE  .-

~
***  Πώς μπορείτε να έχετε ολόλευκα δόντια;
dontia
-   Όλοι μας θέλουμε να έχουμε ένα αστραφτερό χαμόγελο! Όμως ποιες συνήθειές μας επηρεάζουν είτε θετικά, είτε αρνητικά το χρώμα των δοντιών μας; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές, για να έχετε πάντα λευκά δόντια!
1. Μην πίνετε πολύ, γιατί το αλκοόλ λεκιάζει τα δόντια
2. Πρέπει να προσέχετε τι τρώτε, καθώς κάποιες τροφές λεκιάζουν τα δόντια
3. Μην καπνίζετε, ο καπνός προκαλεί καφέ λεκέδες στα δόντια
4. Χρησιμοποιείστε σόδα μαγειρικής για να αφαιρέσετε την κιτρινίλα από τα δόντια
5. Βουρτσίστε τα δόντια σας με λευκαντικές οδοντόκρεμες
6. Προσοχή στα φάρμακα που καταναλώνετε γιατί κάποια μπορούν να λεκιάσουν τα δόντια
7. Βουρτσίζετε καθημερινά τουλάχιστον 2 φορές τη μέρα και κάνετε νήμα τουλάχιστον μια φορά καθημερινά
~
*** Τα προειδοποιητικά σημάδια για τον Καρκίνο στους λεμφαδένες!
karkinos
-  Οι λεμφαδένες υπάρχουν σε όλο το σώμα και αποτελούν σημαντικό τμήμα του ανοσολογικού συστήματος.
Η χρησιμότητά τους έγκειται στο ότι βοηθούν το σώμα να αναγνωρίζει και να καταπολεμά μικρόβια, λοιμώξεις και άλλες ξένες ουσίες.
 ~* Περιοχές όπου οι λεμφαδένες μπορούν να ψηλαφηθούν (με τα δάκτυλα) είναι οι εξής:
 -Βουβωνική χώρα
-Μασχάλη
-Τράχηλος (υπάρχει μια αλυσίδα λεμφαδένων σε κάθε πλευρά μπροστά στο λαιμό, σε κάθε πλευρά του λαιμού και σε κάθε πλευρά πίσω στο λαιμό)
-Κάτω από το σαγόνι
-Πίσω από τα αυτιά
-Στο πίσω μέρος του κεφαλιού
 ~*  Σε περίπτωση διόγκωσης των λεμφαδένων πρέπει να απευθύνεστε άμεσα στον γιατρό.
Οι διογκωμένοι λεμφαδένες είναι τα καμπανάκια που χτυπούν πάντα όταν τα όργανα πάσχουν από οτιδήποτε.
~
*** Πως επηρεάζει ο καφές τη στυτική λειτουργία;
kafes
-   Ο καφές αποτελεί το περισσότερο ευρέως καταναλισκώμενο ρόφημα παγκοσμίως, με περίπου το μισό πληθυσμό να καταναλώνει καφέ σε καθημερινή βάση. Η καφεΐνη που αποτελεί το κύριο συστατικό του καφέ και πολλά άλλα συστατικά έχουν ποικίλες επιδράσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα.
Παρόλα αυτά, λίγα γνωρίζουμε για το βαθμό που ο καφές και η καφεΐνη επηρεάζουν τη στύση.
 - Σε θεωρητική βάση, η καφεΐνη μπορεί να βελτιώσει τη στυτική δυσλειτουργία λόγω της χάλασης που προκαλεί στα λεία μυικά κύτταρα στα σηραγγώδη σωμάτια του πέους που έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη ροή αίματος στις πεΐκές αρτηρίες.
Η ευεργετικές επιδράσεις της καθημερινής κατανάλωσης καφέ στο αγγειακό δίκτυο του πέους ίσως να οφείλονται στις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της καφεΐνης και των υπολοίπων συστατικών, κυρίως του χλωρογενικού οξέος που είναι μια πολυφαινόλη με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση στο καφέ η οποία υπάρχει σε μεγάλες συγκεντρώσεις στα φρούτα και τα λαχανικά.
 ~*  Η καφεΐνη βελτιώνει τη διάθεση;
 - Η κατάθλιψη συνοδεύεται πάρα πολύ συχνά από κάποια σεξουαλική διαταραχή και είναι γνωστή η αμφίδρομη σχέση ανάμεσα στην κατάθλιψη και τη στυτική δυσλειτουργία. Η μέτρια ή η βαριά κατάθλιψη ή η χρήση ορισμένων αντικαταθλιπτικών φαρμάκων, μπορεί να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία. Αλλά και η στυτική δυσλειτουργία μπορεί ανεξάρτητα και από μόνη της, να προκαλέσει ή να επιδεινώσει την κατάθλιψη.
Η κατανάλωση καφέ με καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και να επιδράσει ευεργετικά κατ’ αυτόν τον τρόπο στη σεξουαλική ζωή του άνδρα. Η καφεΐνη είναι η ουσία που επηρεάζει μερικές βιοχημικές αντιδράσεις και νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο. Αυξάνει την ενεργητικότητα και κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν καλά (μπλοκάρει την αδενοσίνη και δημιουργεί αποτέλεσμα ανάλογο με αυτό της αυξημένης παραγωγής της ντοπαμίνης, ουσίας που βελτιώνει τη διάθεσή μας). Ο καφές συνεπώς μπορεί να βελτιώσει την ερωτική διάθεση και να δώσει παράλληλα επιπλέον ενέργεια και αντοχή.
~
***  Tα λιπαρά οξέα Ω3 μπορούν να προλάβουν μέχρι και παραβατικές συμπεριφορές!
omeg
- Μια νέα μελέτη υποστηρίζει ότι τα Ωμέγα-3, τα λιπαρά οξέα που συνήθως βρίσκονται στο ιχθυέλαιο, έχουν μακροπρόθεσμα νευρολογικά αποτελέσματα που μειώνουν την αντικοινωνική και επιθετική συμπεριφορά παιδιών.
Τα λιπαρά Ω-3, κρίσιμα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και την λειτουργία του, έχουν μια ακόμη ιδιότητα: να επιδρούν θετικά στην προβληματική συμπεριφορά παιδιών. Παλαιότερη έρευνα με παιδιά στον Μαυρίκιο έδειξε ότι όσα είχαν φτωχή διατροφή σε ηλικία 3 ετών, μεγαλώνοντας παρουσίαζαν προβληματική συμπεριφορά καθιστάμενα αντικοινωνικά και επιθετικά στα 8, 11, και 17 τους χρόνια.
- Αναλύοντας το φαινόμενο, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια αποφάσισαν να διερευνήσουν αν η προσθήκη λιπαρών οξέων Ωμέγα-3 στην διατροφή παιδιών με προβληματική συμπεριφορά θα είχε κάποιο αποτέλεσμα. Η πρόσληψη 2,5 επιπλέον μερίδων ψαριού την εβδομάδα σε 3χρονα παιδιά έδειξε μείωση της εγκληματικότητας στην ηλικία των 23 ετών κατά 34%.
- Τα Ω-3 ρυθμίζουν τους νευροδιαβιβαστές, ενισχύουν την διάρκεια ζωής των νευρώνων και αυξάνουν τις δενδριτικές διακλαδώσεις αλλά από την στιγμή που δεν παράγονται στον οργανισμό μας θα πρέπει να τα πάρουμε από αλλού, επισημαίνει ο Adrian Raine από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και επικεφαλής της προκαταρκτικής μελέτης που δημοσιεύεται στο Journal of Child Psychology and Psychiatry. Η τακτική πρόσληψη Ω-3 με την μορφή χυμού σε ομάδα παιδιών ηλικίας 8-16 ετών καθημερινά για έξι μήνες, έδειξε ότι παιδιά που εξωτερίκευαν επιθετικότητα και αντικοινωνική συμπεριφορά ή χαρακτηρίζονταν από εσωστρεφή συμπεριφορά (κατάθλιψη, άγχος, απομόνωση) παρουσίασαν βελτίωση σε ποσοστό 42 και 62% αντίστοιχα.
-  Μάλιστα ενώ τα παιδιά της ομάδας που δεν έπαιρναν συμπλήρωμα Ω-3 επέστρεψαν στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησαν 12 μήνες μετά, αυτά της πρώτης ομάδας συνέχισαν να παρουσιάζουν βελτίωση. Τα αποτελέσματα αυτά, λένε οι ερευνητές, επιβεβαιώνουν τον ρόλο που παίζει η διατροφή στην αντικοινωνική συμπεριφορά, αν και όπως σημειώνουν θα χρειασθούν περαιτέρω έρευνες.    iatropedia
~
***  Γιατί πρέπει να κόψετε το τσιγάρο άμεσα (ΒΙΝΤΕΟ)
smoking
- Δείτε ένα συγκλονιστικό πείραμα που δείχνει γιατί πρέπει ένας καπνιστής να κόψει το τσιγάρο.
 Δείτε το βίντεο:  Αν το δεις θα κόψεις το τσιγάρο    , https://youtu.be/_YtMI8We4Iw .-
 
~
***  Δείτε πως θα απαλλαγείτε φυσικά από τους πόνους
ponoi
-  Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει τα πιο παράδοξα, φυσικά παυσίπονα που μπορούν να καταπραΰνουν κάθε είδους πόνο. Δείτε ποια είναι αυτά!
1. Μιλήστε… γαλλικά!
Την επόμενη φορά που θα χτυπήσετε το πόδι σας στο τραπεζάκι του σαλονιού, μην προσπαθήσετε να συγκρατηθείτε. Βρετανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι όταν βρίζουμε αυξάνεται σημαντικά η ανοχή μας στον πόνο. Σε ένα παράδοξο – και σίγουρα βασανιστικό – πείραμα, οι συμμετέχοντες που έβαλαν το χέρι τους σε πολύ παγωμένο νερό και παράλληλα έβριζαν άντεξαν το διπλάσιο χρόνο σε σύγκριση με όσους δεν έβριζαν.
2. Ανοίξτε ένα άλμπουμ με φωτογραφίες
Κοιτάζοντας τα πρόσωπα συγγενών και φίλων πριν από μια επίπονη εξέταση μειώνεται το αίσθημα του πόνου. Αυτό οφείλεται στην απελευθέρωση ευεργετικών ουσιών από το σώμα, με αποτέλεσμα να απενεργοποιούνται οι περιοχές του εγκεφάλου που πυροδοτούν τον πόνο.
3. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη
Ερευνητές από το κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο Johns Hopkins δηλώνουν ότι οι φαντασιώσεις και οι πονηρές σκέψεις εξαλείφουν το αίσθημα του πόνου. Επίσης, η απελευθέρωση της φαντασίας βοηθά στην καταπολέμηση του στρες, καθώς το μυαλό εστιάζει σε πιο ευχάριστα πράγματα από τη δυσάρεστη εμπειρία που βιώνουμε.
4. Πάρτε βαθιές αναπνοές
Η ελεγχόμενη αναπνοή απενεργοποιεί την αντίδραση του οργανισμού στο στρες και τον πόνο. Άλλωστε, οι τεχνικές αναπνοής είναι μια αποδεδειγμένη στρατηγική για τις γυναίκες κατά τον τοκετό.
5. Μυρίστε ένα πράσινο μήλο
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Θεραπείας και Έρευνας για την Όσφρηση και τη Γεύση, στο Σικάγο των ΗΠΑ, επιβεβαιώνει τα οφέλη της αρωματοθεραπείας. Συγκεκριμένα, η μυρωδιά του πράσινου μήλου αποδεικνύεται ευεργετική για τον πονοκέφαλο και την ημικρανία. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η μυρωδιά του πράσινου μήλου μειώνει τις μυϊκές συσπάσεις στο κεφάλι και τον αυχένα, περιορίζοντας έτσι το αίσθημα του πόνου.
6. Συναντηθείτε με φίλους
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία έδειξε ότι η υποστήριξη και η παρηγοριά από τους αγαπημένους μας φίλους κάνουν τον πόνο πιο ανεκτό, ενώ παράλληλα μας κινητοποιούν να αντιμετωπίσουμε πιο ενεργά το δυσάρεστο σύμπτωμα.
7. Βάλτε μουσική
Ερευνητές από τη Γλασκόβη της Σκωτίας διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα αντιμετωπίζουν μικρότερη δυσκολία στην κίνηση όταν ακούνε την αγαπημένη τους μουσική. Η μουσική δεν κάνει τον πόνο να εξαφανίζεται εντελώς, όμως αποσπά το μυαλό από το δυσάρεστο αίσθημα.
~
*** Δείτε τις συνήθειες που προσθέτουν χρόνια
sunhthies
Μην τρώτε πολύ
Αν θέλετε να ζήσετε μέχρι τα 100, το να αφήσετε λίγο από το φαγητό σας στο πιάτο μπορεί να είναι καλή ιδέα. Ο ερευνητής Dan Buettner, που μελετά τη μακροζωία, ανακάλυψε ότι οι πιο μεγάλοι σε ηλικία Ιάπωνες σταματούν να τρώνε όταν έχουν χορτάσει κατά 80%. Ερευνητές του St. Louis University επιβεβαίωσαν ότι το λιγότερο φαγητό βοηθά να μεγαλώσετε με πιο αργούς ρυθμούς. Έρευνα του 2008 ανακάλυψε ότι ο περιορισμός των θερμίδων περιόρισε την παραγωγή της ορμόνης T3, που μειώνει τον μεταβολισμό και επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης.
Σεξ
Το σεξ, 2-3 φορές την εβδομάδα, μπορεί να προσθέσει μέχρι 3 χρόνια στη ζωή. Καίγεται σημαντική ποσότητα θερμίδων-ορισμένες φορές όσες καίγονται με τρέξιμο για 30 λεπτά. Το συχνό σεξ μπορεί επίσης ενδεχομένως να μειώσει την αρτηριακή πίεση, να αυξήσει την ανοσία και να προστατεύσει την καρδιά.
Κλείστε την τηλεόραση
Πολύς χρόνος στην τηλεόραση μπορεί να βλάψει την υγεία. Έρευνα του 2010 ανακάλυψε ότι άνθρωποι που παρακολουθούσαν τηλεόραση 4 ή περισσότερες ώρες την ημέρα είχαν 46% περισσότερες πιθανότητες θνησιμότητας από οποιοδήποτε αίτιο σε σχέση με ανθρώπους που παρακολουθούσαν λιγότερο από 2 ώρες την ημέρα.
Ακόμα και η λίγη μείωση μπορεί να βοηθήσει. Κάθε επιπλέον ώρα που βλέπετε τηλεόραση αυξάνει το γενικό κίνδυνο θνησιμότητας κατά 11% και του θανάτου από καρδιακή νόσο κατά 18%.
Να αποφεύγετε τον ήλιο
Η αποφυγή του ήλιου μπορεί να σας προστατεύσει από τον καρκίνο του δέρματος και να σας κρατήσει νέους εμποδίζοντας τις ρυτίδες, τις γραμμές και το σακούλιασμα του δέρματος.
Δεν είναι ποτέ νωρίς ή αργά να προσθέσετε αντηλιακό στην καθημερινή συνταγή φροντίδας του δέρματος. Μην εστιάζετε μόνο στο πρόσωπο. Οι κηλίδες από τον ήλιο στο θώρακα και το λαιμό, σας κάνουν επίσης να φαίνεστε πιο μεγάλες.
Συναντήστε φίλους
Έρευνες δείχνουν ότι αντιμετωπίζετε μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιοπάθειας αν δεν έχετε ισχυρό δίκτυο φίλων και συγγενών. Η μοναξιά μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και σε κατά τα άλλα υγιείς ανθρώπους μπορεί να είναι το ίδιο επικίνδυνη με την υψηλή χοληστερόλη ή ακόμη και με το κάπνισμα. Η μοναξιά φαίνεται να θέτει το μεγαλύτερο κίνδυνο στους ηλικιωμένους οι οποίοι τείνουν επίσης να έχουν κατάθλιψη.
Αλκοόλ με μέτρο
Γυναίκες που πίνουν 2-3 ποτά την ημέρα και άντρες που πίνουν τουλάχιστον 3 μπορεί να επηρεαστούν αρνητικά-με συνέπειες στις σχέσεις τους αλλά και στο σωματικό βάρος. Ωστόσο, σε μικρότερες ποσότητες το αλκοόλ μπορεί να είναι καλό.
Έρευνα του 2010 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of the American College of Cardiology συνέδεσε την ελαφριά κατανάλωση ποτού με σημαντικά οφέλη στην καρδιά.
Φρούτα και λαχανικά
Η κατανάλωση λιγότερων των 3 μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία. Τα ‘’θρεπτικά εργοστάσια’’ που περιέχουν βιταμίνες, και ίνες, φρούτα και λαχανικά μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας κατά 76% και ενδεχομένως να παίξουν ρόλο στη μείωση του κινδύνου για καρκίνο στο μαστό.
Επίσης στα οφέλη των αντιοξειδωτικών είναι η καταπολέμηση της φλεγμονής και η ενίσχυση της κυκλοφορίας, που μπορούν να απαλύνουν τις ρυτίδες.
Άσκηση
Η καθημερινή άσκηση μπορεί να είναι αυτό που θα σας φέρει πιο κοντά στην πηγή της νεότητας. Έρευνα του 2008 ανακάλυψε ότι η τακτική άσκηση υψηλής έντασης μπορεί να προσθέσει μέχρι 4 χρόνια ζωής- που δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένων των θετικών επιδράσεων που έχει η άσκηση στην καρδιά, στον εγκέφαλο και στο μεταβολισμό.
Ακόμα και η μέτρια άσκηση-γρήγορος περίπατος 30 λεπτών την ημέρα, για παράδειγμα- μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων.
Μην καπνίζετε
Η διακοπή του καπνίσματος είναι ίσως το πιο σημαντικό που μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας και τη μακροζωία. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό American Journal of Public Health ανακάλυψε ότι γυναίκες που διακόπτουν το κάπνισμα μέχρι την ηλικία των 35 ετών προσθέτουν περίπου 6 έως 8 χρόνια στη ζωή τους.
Ποτέ δεν είναι αργά να εγκαταλείψετε τη συνήθεια. Η διακοπή του καπνίσματος μπορεί επίσης να επιβραδύνει τη νόσο και να αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσης, ακόμα και σε καπνιστές που έχουν ήδη προκαλέσει σημαντική βλάβη στους πνεύμονες -όπως αυτοί που έχουν καρκίνο του πνεύμονα αρχικού σταδίου ή χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.
~
*** Η κατάθλιψη αυξάνει τις πιθανότητες για τη νόσο του Πάρκινσον
katathlipsi
-  Σύμφωνα με σουηδική επιστημονική έρευνα, η κατάθλιψη αυξάνει τον κίνδυνο Πάρκινσον. Πιο συγκεκριμένα, στην έρευνα πήραν μέρος πάνω από 140.000 άνθρωποι που είχαν διαγνωστεί με κατάθλιψη, από το 1987 έως το 2012, και 421.000 άτομα που δεν είχαν κατάθλιψη, σαν μέτρο σύγκρισης. Το 1,1% των άνθρωπων που είχαν κατάθλιψη εμφάνισαν Πάρκινσον ενάντι ποσοστού μόνο 0,4% μεταξύ όσων δεν είχαν. Κατά τους ερευνητές, είναι πιθανό τα αντικαταθλιπτικά ή αντιψυχωσικά φάρμακα που παίρνουν τα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη να αυξάνουν τον κίνδυνο για Πάρκινσον. ''Η κατάθλιψη μπορεί να αποτελεί ένα πολύ πρώιμο σύμπτωμα της νόσου Πάρκινσον ή ένα παράγοντα κινδύνου για την εν λόγω ασθένεια'', δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Νόρντστρομ, ενώ επισήμανε πως ''μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό όσων έχουν κατάθλιψη, τελικά αναπτύσσουν τη νόσο Πάρκινσον''.
~
***  ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανάκληση τροφίμου του ΕΦΕΤ από τα ράφια των καταστημάτων!
rafia1
 ~  Τη διακίνηση προϊόντος, στην πρώτη ύλη του οποίου ανιχνεύτηκε ο παθογόνος
μικροοργανισμός Salmonella spp, διαπίστωσε ο ΕΦΕΤ και, συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, στο πλαίσιο διερεύνησης ενημέρωσης μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF).Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία “ΙΝΔΙΚΗ ΚΑΡΥΔΑ”, που συσκευάζεται από τη ΣΗΦΑΚΗΣ ΕΜΜ. & ΣΙΑ Ο.Ε., με έδρα στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου Κρήτης, σε συσκευασίες των 220g και με ημερομηνίες λήξης από 06-02-2016 έως και 26-04-2016.
Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση του συγκεκριμένου προϊόντος, είναι ήδη σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι και καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους το παραπάνω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.
~
*** Δείτε πόσο γρήγορα χαλάει το δέρμα σας αν δεν κοιμάστε τη σωστή ποσότητα ύπνου! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)
lackofsleep
-   Οι ειδικοί συνιστούν να κοιμόμαστε επτά με οκτώ ώρες την ημέρα ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε επαρκώς στις απαιτήσεις της καθημερινότητας αλλά και να διατηρήσουμε την εμφάνισή μας όσο το δυνατόν πιο νεανική.
Συχνά όμως δεν καταφέρνουμε να απολαύσουμε όσο ύπνο θέλουμε, καθώς οι υποχρεώσεις της σύγχρονης ζωής δεν μας το επιτρέπουν.
Η Σάρα Τσάλμερς αποφάσισε να συμμετάσχει σε ένα πρωτότυπο πείραμα για τον ύπνο και παρουσιάζει την ιστορία της στη Daily Mail. Το πείραμα πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Ύπνου επί της οδού Χάρλεϊ στο Λονδίνο.
Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να στερηθούν πολύτιμο ύπνο ώστε να μελετηθούν οι επιδράσεις της έλλειψης στη μνήμη, τη συγκέντρωση αλλά και την εμφάνισή τους.
Την πρώτη ημέρα του πειράματος οι συμμετέχοντες έπρεπε να κοιμηθούν μόλις 4 ώρες. Μετά από ένα διάλειμμα τριών ημερών, τους ζητήθηκε να κοιμηθούν για 6 μόλις ώρες για 5 συνεχόμενες ημέρες.
Όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία (πριν και μετά), η επίδραση της έλλειψης ύπνου στην όψη της 46χρονης Σάρα είναι εμφανής.
Η σχέση μεταξύ ποιοτικού ύπνου και εξωτερικής εμφάνισης έχει μελετηθεί εκτενώς από τους επιστήμονες. Η έλλειψη ύπνου κάνει το δέρμα άτονο, προωθεί το σχηματισμό ρυτίδων και λεπτών γραμμών και συμβάλλει στην εμφάνιση μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.
Όταν στερούμαστε ύπνο, ο οργανισμός απελευθερώνει μεγάλες ποσότητες κορτιζόλης, μιας ορμόνης που διασπά το κολλαγόνο και την ελαστίνη του δέρματος, συστατικά που κανονικά διατηρούν το δέρμα λείο, απαλό και ελαστικό. Επίσης, αυξάνεται η παραγωγή ελαίων με αποτέλεσμα να φράζουν οι πόροι και παράγονται λιγότερες ποσότητες αυξητικής ορμόνης, η οποία προωθεί την ανανέωση των κυττάρων. Τέλος, το πρόσωπο κοκκινίζει επειδή αυξάνεται η ευαισθησία του δέρματος στα βακτήρια.
Όπως δηλώνει η ίδια η Σάρα, μετά το πείραμα παρατήρησε σημαντικές αλλαγές στην εμφάνισή της, ενώ παράλληλα διαπίστωσε ότι ξεχνούσε πολύ εύκολα, εκνευριζόταν με το παραμικρό, πεινούσε συνέχεια και «ξέμενε» από ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Ακόμη λοιπόν κι αν οι υποχρεώσεις «τρέχουν», το οφείλουμε στον εαυτό μας να απολαμβάνουμε αρκετό και ποιοτικό ύπνο ώστε να διατηρήσουμε τη σωματική και πνευματική μας ευεξία.
sleep
 www.onmed.gr  .-
~
***  Συναγερμός για καλλυντικά «μαϊμούδες» με μόλυβδο και αρσενικό
kallyntika
-   Συναγερμό σήμανε η βρετανική αστυνομία για την διακίνηση μέσω Ίντερνετ επώνυμων καλλυντικών «μαϊμούδων» που περιέχουν επικίνδυνα επίπεδα τοξικών χημικών, όπως ο μόλυβδος, ο υδράργυρος, το αρσενικό και το κυάνιο.
Σε αναλύσεις που πραγματοποίησε σε τέτοιου είδους καλλυντικά, η Αστυνομία του Λονδίνου εντόπισε επίσης ακαθαρσίες αρουραίων και ίχνη από ανθρώπινα ούρα.
Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή ώστε αρχίζει ενημερωτική εκστρατεία για το κοινό, με σλόγκαν «Wake up, Don’t fake up!».
Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι απομιμήσεις των καλλυντικών παράγονται από συμμορίες στην Κίνα και στην ανατολική Ευρώπη και πωλούνται μέσω χιλιάδων ιστοσελίδων, σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και από μεγάλα sites, όπως το eBay και το Amazon.
Τους τελευταίους 18 μήνες, η αστυνομία έκλεισε περισσότερα από 5.500 μικρά sites που διέθεταν «καλλυντικά» πολυτελείας σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, ενώ προχώρησε σε δέσμευση ψεύτικων προϊόντων αξίας πάνω από 4,7 εκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε η αστυνόμος Maria Woodall.
Στις μάρκες που παραποιούν οι επιτήδειοι συμπεριλαμβάνονται οι MAC, Benefit και Urban Decay, πρόσθεσε, ενώ στα προϊόντα συμπεριλαμβάνονται είδη για μέικ απ, αρώματα και αντηλιακά.
Οι επιτήδειοι παραποιούν ακόμα και ηλεκτρικές συσκευές (λ.χ. σεσουάρ, συσκευές για ίσιωμα ή για μπούκλες κ.λπ.), οι οποίες δεν κατασκευάζονται με τις αυστηρές προδιαγραφές των επίσημων προϊόντων και έτσι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας.
Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ηλεκτροπληξία ή υπερθέρμανση και ανάφλεξη της συσκευής.
Η Αστυνομία προειδοποιεί ότι οι απομιμήσεις καλλυντικών είναι μία αναπτυσσόμενη αγορά στο Ίντερνετ που μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία, προκαλώντας αλλεργικές αντιδράσεις, οιδήματα, εξανθήματα και εγκαύματα.
Ένας άλλος κίνδυνος, κατά την κυρία Woodall, είναι να κλαπούν τα προσωπικά στοιχεία και οι κωδικοί ή οι κάρτες πληρωμών των καταναλωτών για να γίνουν άλλες αγορές.
«Τα προϊόντα ομορφιάς προορίζονται για να βελτιώσουν την εμφάνιση και όχι για να την καταστρέψουν», είπε. «Ο γενικός κανόνας είναι πως αν κάτι φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, τότε μάλλον δεν είναι».
~
***  Εσύ, θα το έσπαγες; (ΒΙΝΤΕΟ)
spyri
Δείτε ένα βίντεο με ένα τεράστιο σπυράκι που σπάει!
Βίντεο  , Close up of ENORMOUS ZIT popping  : https://youtu.be/iQq7cBkjCYU  ,.

~
***
~
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4198 video. - 4141.-   
 Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2501 video.  2479.-           
https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2491   video.-  2408.-                 
https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- -
βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9190  βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4293 / 427 .-   
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 449 / -   
https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.095  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   432 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    http://messinia1234.com/?page_id=937 ,    ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 398. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 74 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   .- www.erroso.gr , .-   
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,              
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.-                                     
 ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015  :   .-                    
 ~ΑRFARA NEWS 2 , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  28  Απριλίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/rfara-news-2-28-2015.html .-                                
~ ARFARA NEWS  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  , Τετάρτη  29  Απριλίου  2015 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-29-2015.html .-            
~  ARFARA  NEWS   Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  30  Απριλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-30-2015.html .-                    
~ΑΘΛΗΤΙΚΗ  εβδομαδιαία Ενημέρωση 25  Απριλίου έως 01  Μαϊου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/25-01-2015.html .-                           
 
 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πρωτομαγιά  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-2015.html .-          
~ΑRFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  02  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/rfara-news-02-2015.html .-   
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Κυριακή  03 Μαϊου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-03-2015.html .-      ~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  Σαββατο-Κύριακο  02  και 03 Μαϊου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/02-03-2015.html .-                       
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-04-2015.html .-        
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα 04 Μαΐου  2015:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/04-2015_4.html .-                    
 ~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  05  Μαϊου  2015 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-05-2015.html.-  .-              
~Το  αγιάζι  της   ενημέρωσης  Τρίτη  05  Μαϊου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/05-2015.html .-                                
 ~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  06  Μαϊου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-06-2015.html .-       
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Πέμπτη  07  Μαϊου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-07-2015.html .-                 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  07  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/05/07-2015.html .-                      
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  08  Μαϊου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-08-2015.html .-                        
 ~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης , Σάββατο 09  Μαϊου   2015 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-09-2015.html .-         
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  09  Μαϊου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/09-2015.html .-                                     
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης ,  Κυριακή  10  Μαϊου  2015http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-10-2015.html .-             
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 09  και 10  Μαϊου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/09-10-2015.html .-                        
~ ARFARA  NEWS ,  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  11  Μαϊου  2025  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-11-2025.html .-     
 ~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  11  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/11-2015.html .-                   
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  12   Μαϊου  2015  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-12-2015.html .-                       
 ~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  12  Μαϊου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/05/12-2015.html  .-                          
~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  13  Μαϊου   2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-13-2015.html .-              ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  13  Μαϊου  2015  :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/13-2015.html  .-                     
~ ARFARA   NEWS   , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  14  Μαϊου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-14-2015.html .-                               
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  : ** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη   14  Μαϊου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/14-2015.html .-                      `
~ ARFARA   NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  ,Παρασκευή  15  Μαϊου  2015   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-15-2015.html   
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   15  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/15-2015.html .-                       
~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  Παρασκευή  15  Μαϊου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/15-2015.html .-              
~   ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Σάββατο  15  Μαϊου  2015    .- :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-15-2015.html .-           
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή   17  Μαϊου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-17-2015.html .-                  
~  ARFARA   NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  18  Μαϊου  2015   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-18-2015.html .- 
 ~ ARFARA   NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  19  Μαϊου  2015   :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-19-2015.html .-
~  ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  20  Μαϊου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-20-2015.html .-
 ~  ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Πέμπτη  21  Μαϊου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-21-2015.html .- 
 ~ARFARA  NEWS  , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  22 Μαϊου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-22-2015.html .-
  ~  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  ,  Παρασκευή  22  Μαϊου 2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/22.html .-
~               


~






***  Φοβούνται μεγασεισμό 9+ μέχρι το τέλος του μήνα
Στο περιοδικό seismic analitics δημοσιεύθηκε χθες μια μελέτη μη κρατικά χρηματοδοτούμενης ερευνητικής ομάδας σχετικά με την έντονη σεισμικότητα σε όλον τον πλανήτη. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το  εικοσαήμερο 20/4 έως 9/5 και το μόνο που έκανε είναι να συγκρίνει την τρέχουσα σεισμικότητα με ανάλογες του παρελθόντος.
Δυστυχώς τα αποτελέσματα είναι άκρως αποθαρρυντικά.
Η σεισμική ακολουθία είναι σχεδόν πανομοιότυπη με αυτήν του 2011 που κατέστρεψε την Ιαπωνία και τα αποτελέσματα της μόλις τώρα αρχίζουν να φαίνονται.
Όμως για πια περιοχή φοβούνται περισσότερο;
Για το ρήγμα του Αγίου Ανδρέα στη Δυτική Αμερική.
Το γιατί φαίνεται στο χάρτη.


Το ρήγμα έχει δώσει χιλιάδες μικροσεισμούς και αντί να εκτονώνεται συνεχώς μαζεύει ενέργεια.
Το δεύτερο στοιχείο που ανησυχεί αυτή τη φορά ανησυχεί τους λοιπούς ερευνητές είναι η ευθυγράμμιση των πλανητών στις 29/5 /15 :ο Κρόνος, ο Δίας, και ο Ερμής στον Ταύρο, η Αφροδίτη, ο καρκίνος, ο Άρης, στην Παρθένο.
Αυτή η ευθυγράμμιση έχει πολύ ιστορία.
Όταν έγινε στο παρελθόν συνδέθηκε με τη δημιουργία του κόλπου της Καλιφόρνια, ενώ δεν είναι λίγοι που πιστεύουν ότι τα λόγια του Νοστράδαμου δίνουν ακριβώς το στίγμα:
Το τρέμουλο τόσο σκληρά κατά το μήνα Μάιο, ο Κρόνος, ο Αιγόκερως, ο Δίας, ο Ερμής στον Ταύρο: Αφροδίτη, επίσης, τον καρκίνο, τον Άρη, στην Παρθένο, χαλάζι θα πέσει μεγαλύτερο από ένα αυγό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: