Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ Παρασκευή 15 Μαϊου 2015

ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  Παρασκευή  15  Μαϊου  2015  :
 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  : 
1~  ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη  04 Μαϊου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/04-2015.html.-
 2~** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη   14  Μαϊου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/14-2015.html .-
3~** ~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  Παρασκευή  15  Μαϊου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/15-2015.html .- 
4~**   ~  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  ,  Παρασκευή  22  Μαϊου 2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/22.html .-
5~***  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 22 Μαΐου 2015   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/blog-post.html .- 

6~ **  ΥΓΕΙΑ  για   ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 26 Μαΐου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/26-2015.html .  -
7~**  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  27  Μαϊου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/27-2015.html  .-  

8~**  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ μας   Παρασκευή  29  Μαϊου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/29-2015.html .- 
9~** ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ και  την Φραγκοσυκιά  Παρασκευή  30  Μαϊου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/30-2015.html .-
 10~** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Κυριακή  07  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/07-2015.html .- 

 11~**   ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ   μας - Δευτέρα  08  Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/08-2015.html .- 
~
    



kaoures
-


~
***   Νεκρή 15χρονη μετά από επίσκεψη στον οδοντίατρο
odontiatros
- Ο θάνατος της 15χρονης κοπέλας πριν από λίγο καιρό είχε προκαλέσει πολλά ερωτήματα σχετικά με τι συνέβη και απεβίωσε χωρίς κανένα προφανή λόγο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιατροδικαστή στην Ελλάδα, όπου και είχε ζητήσει ο πατέρας να γίνει η νεκροψία, φάνηκε ότι στο αίμα της κοπέλας υπήρχε τριπλάσια δόση νάρκωσης από το επιτρεπτό όριο.
~
***  Ένα πανέξυπνο κόλπο για να μην πονάτε από τις ενέσεις
emvolio
-  Πολλοί άνθρωποι φοβούνται τις βελόνες και τρέμουν στην ιδέα ότι θα μπουν στο σώμα τους. Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν πολύ απλό τρόπο ώστε να μην πονάτε και να παραμείνετε ψύχραιμοι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μην αναπνέετε. Σύμφωνα με τους επιστήμονες όταν δεν αναπνέουμε ο εγκέφαλος σταματάει την λειτουργία του νευρικού συστήματος αυξάνοντας κατακόρυφα την αντοχή στον πόνο.
~
*** Δείτε πώς γίνεται το Fast Food (BINTEO)
fastfood4
-  Όλοι παίρνουμε φαγητό από Fast Food. Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ πώς φτιάχνονται όλα αυτά και τι είναι;
Δείτε τον διαχωρισμό των κρεάτων αλλά και πως φτιάχνονται.
 Δείτε το βίντεο , ΔΕΙΤΕ ΤΙ    ΤΡΩΜΕ ΣΤΑ FAST FOOD : https://youtu.be/lz3hWPvDY1M .-

 - ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΤΡΩΜΕ ΣΤΑ FAST FOOD, ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΕΑΤΟΣ, ΚΡΕΑΣ, ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΣΚΑΤΑ, SHIT, SKATA, MEAT, CHICKEN
~
***  Δείτε την πραγματική πλευρά της βιομηχανίας τροφίμων (BINTEO)
work5
- Το παρακάτω ντοκιμαντέρ δείχνει την σκοτεινή πλευρά της παραγωγής τροφίμων εξετάζοντας την εταιρική γεωργία στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχοντας ως κατάληξη ότι η αγροτική βιομηχανία παράγει ανθυγιεινά τρόφιμα με τρόπο επιβλαβές για το περιβάλλον με αποτέλεσμα να κακοποίει τόσο τα ζώα όσο και τους εργαζομένους.
 - Ο βραβευμένος σκηνοθέτης με Emmy Robert Kenner έχει επιμεληθεί την σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ.
 Δείτε το βίντεο  , Food Inc (Ελληνική Υπότιτλοι) Η Βιομηχανία Τροφίμων : https://youtu.be/o-TDBTplOcI .-

~
*** Δείτε το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ σχετικά με όλα αυτά τα ψεύτικα τρόφιμα που καταναλώνουμε (ΒΙΝΤΕΟ)
food6
- Πολλά ερωτηματικά υπάρχουν σχετικά με το τι τρώμε και κάποια από αυτά είναι στο αν το κρέας που τρώμε είναι αληθινό η απλά κάτι που παίρνει γεύση και χρώμα από τα χημικά.
Μήπως όλα αυτά είναι ένα μεγάλο βιολογικό πείραμα με σκοπό το κέρδος;
 Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε  , ✴Ντοκιμαντέρ✴ Τρώμε ψέματα! Full {Κουτί της Πανδώρας} : https://youtu.be/2h96pf6FfA8 .-

~
***  Το έκαναν και αυτό - Μπιφτέκι από βλαστοκύτταρα παρασκεύασαν οι επιστήμονες (BINTEO)
vlasto5
-   Κανένα ζώο δεν θυσιάστηκε για να γίνει αυτό το μπιφτέκι. Επιστήμονες στην Ολλανδία παρασκεύασαν το πρώτο συνθετικό μπιφτέκι παίρνοντας βλαστοκύτταρα αγελάδας.
Σύμφωνα με δήλωση καθηγητή Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ Μαρκ Ποστ είπε:
«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πως η παραγωγή κρέατος έχει κλιμακωθεί και δεν πρόκειται να παράγει αρκετό κρέας για την αυξανόμενη ζήτηση για τα επόμενα σαράντα χρόνια. Πρέπει λοιπόν να βρούμε μια εναλλακτική, καμία αμφιβολία. Κι αυτός μπορεί να είναι ένας ηθικός και φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος για την παραγωγή κρέατος»
 Δείτε το βίντεο , Επιστήμονες παρασκεύασαν μπιφτέκι από βλαστοκύτταρα :  https://youtu.be/LAwkoyqrDQg  .-



~
***  Το απόλυτο μυστικό για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα (ΒΙΝΤΕΟ)
trofima4
- Η Ασπαρτάμη (Sugar Free), οι ΓΜΟ (Γενετικά Μεταλλαγμένοι Οργανισμοί), τα υδραργύρου μολυσμένα, τα φυτοφάρμακα, το υψηλής φρουκτόζης σιρόπι καλαμποκιού, το κλωνοποιημένο κρέας, το rBGH όλα αυτά μπήκαν στη διατροφή μας και στο περιβάλλον - είτε το θέλουμε είτε όχι.
Όλα αυτά έχουν ως σκοπό να αποδυναμώσουν τις μάζες (αλλαγμένο νερό, τροφή και αέρας) αλλά και να επιτύχουν την πλήρη κυριαρχία.
 Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε  , Το Απόλυτο Μυστικό για τα Τρόφιμα (μεταλλαγμένα)   : https://youtu.be/w6qtk8iXzHM  .-

- Η νόθευση των βασικών καλλιεργιών του πλανήτη, Γενετικά Μεταλλαγμένοι Οργανισμοί (ΓΜΟ) και εκ προθέσεως αλλαγμένο νερό, τροφή και αέρας που συνολικά λειτουργούν ως μια επιχείρηση Ευγονικής για να αποδυναμώσουν τις μάζες και να επιτύχουν την πλήρη κυριαρχία.
Ασπαρτάμη (Sugar Free), τα ΓΜΟ, τα υδραργύρου μολυσμένα, τα φυτοφάρμακα, το υψηλής φρουκτόζης σιρόπι καλαμποκιού, κλωνοποιημένο κρέας, το rBGH και όλα μπήκαν στην διατροφή μας και στο περιβάλλον - είτε το θέλουμε είτε όχι.
Πηγή: http://afipnisoy.blogspot.com/2012/06...
~
***  Να γιατί δεν πρέπει να καπνίζετε μετά το φαγητό - Και τι πρέπει να κάνετε
smoke4
- Μετά το φαγητό οι καπνιστές κάνουν πάντα ένα τσιγάρο. Ο καπνός αυτός δεν συνιστάται πάντα, αλλά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος μετά το φαγητό. Σύμφωνα και με τους επιστήμονες, αν κάποιος καπνίζει αμέσως μετά το γεύμα, η ζημιά που προκαλείτε στο σώμα του είναι ίση με 10 τσιγάρα ταυτόχρονα.
 - Ο κίνδυνος για καρκίνο του πνεύμονα αυξάνεται συνεχώς. Επίσης το κάπνισμα μπορεί να επηρεάσει ιδιαίτερα στην επιδείνωση του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου. Το πεπτικό σύστημα ενεργεί σε ολόκληρο το σώμα και η νικοτίνη δεσμεύει το οξυγόνο του αίματος, το οποίο στη συνέχεια απορροφάται πιο εύκολα.
 ~*  Αυτό που δεν πρέπει να κάνετε μετά από ένα γεύμα είναι:
 - Τα φρούτα συνήθως υποβάλλονται σε επεξεργασία στο σώμα αμέσως, αλλά μόνο εάν τρώγονται ξεχωριστά, για αυτό και συνιστούνται ως σνακ.
 - Σε περίπτωση που τρώγονται αμέσως μετά το γεύμα, αυτά παραμένουν στο σώμα λόγω της τροφής που έχει καταναλωθεί προηγουμένως και πυροδοτεί τις τοξίνες στο στομάχι, που επηρεάζουν τη δημιουργία της κυτταρίτιδας.
Για αυτό και τα φρούτα πρέπει να καταναλώνονται με άδειο στομάχι ή δύο ώρες μετά το γεύμα.
~
*** Δείτε ποια είναι η σωστή αποθήκευση των τροφίμων σας
trofima
-  Η σωστή αποθήκευση αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα διατήρησης των τροφίμων στο σπίτι μας.
Υπάρχουν κάποια τρόφιμα που δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο. Για παράδειγμα, οι ντομάτες δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο, καθώς ο κρύος αέρας του ψυγείου σταματά τη διαδικασία ωρίμανσης και έτσι χάνεται η γεύση τους.
Πατάτες, κρεμμύδια, βασιλικός, σκόρδο, ψωμί, ελαιόλαδο, καφές, μέλι, μπανάνες και ροδάκινα δεν πρέπει να μπαίνουν ποτέ στο ψυγείο.
Δείτε στο παρακάτω γράφημα τους σωστούς τρόπους διατήρησης των τροφίμων σας.
Κάποιες από αυτές τις προτάσεις θα σας εκπλήξουν!
food- Διατήρηση του μαγειρεμένου φαγητού στο ψυγείο
• Διατηρείστε το μαγειρεμένο τρόφιμο σε θερμοκρασία χαμηλότερη των 5 βαθμών Κελσίου.
• Μην τοποθετείτε ζεστά τρόφιμα στο ψυγείο. Αφήστε να κρυώσουν τα ζεστά τρόφιμα μέχρι τους 15 βαθμούς Κελσίου ή για περίπου 1 ½ ώρα, πριν τα τοποθετήσετε στο ψυγείο.
• Διατηρείστε τα τρόφιμα σκεπασμένα και σε ξεχωριστές συσκευασίες στο ψυγείο.
Αναθέρμανση
~*  Εάν θέλετε να ζεστάνετε τρόφιμα που έχουν διατηρηθεί στο ψυγείο, θα πρέπει να τα ζεστάνετε τόσο που να αποκτήσουν θερμοκρασία μεγαλύτερη των 75 βαθμών Κελσίου στο κέντρο τους.
Κανένα τρόφιμο που αλλοιώνεται γρήγορα δεν πρέπει να αναθερμανθεί δεύτερη φορά.
~**  Προετοιμασία των τροφίμων
Το νωπό κρέας, το νωπό κοτόπουλο ή το νωπό ψάρι μπορεί να έχουν πολλούς μικροοργανισμούς με αποτέλεσμα να αλλοιώνονται εύκολα όταν δεν συντηρηθούν σε κατάλληλες θερμοκρασίες. Είναι δυνατόν όμως να μολύνουν τα εργαλεία, τις επιφάνειες των πάγκων εργασίας αλλά και τα χέρια σας κατά τους διάφορους χειρισμούς και έτσι να μεταφερθούν οι μικροοργανισμοί και στα άλλα τρόφιμα. Για το λόγο αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή όταν τα χειρίζεστε.
~
***   7 καρύδια την ημέρα τον γιατρό... τον κάνουν πέρα!
karydia1
- Η κατανάλωση μόλις 7 καρυδιών την ημέρα είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον οργανισμό σας!
Προσοχή! Πρέπει να είναι επτά, ούτε περισσότερα ούτε λιγότερα.
 ~* Πιο συγκεκριμένα:
- Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικών επεισοδίων
- Περιορίζουν τον κίνδυνο εμφραγμάτων
- Μειώνουν την ολική και την κακή LDL χοληστερόλη στο αίμα
- Επιβραδύνουν και περιορίζουν την απώλεια οστικής μάζας
- Παράλληλα συμβάλλουν στην ανάπτυξη περισσότερων από 30 νευροδιαβιβαστών για την εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου
- Τα πλεονεκτήματα μεγιστοποιούνται όταν τα καρύδια καταναλώνονται ωμά
Στο πλαίσιο της έρευνάς τους, οι επιστήμονες εξέτασαν την περιεκτικότητα διαφόρων ειδών ξηρών καρπών με κέλυφος σε αντιοξειδωτικές ουσίες.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα καρύδια κατατάσσονται πάνω από τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, τα καρύδια πεκάν και τους άλλους ξηρούς καρπούς, καθώς περιέχουν διπλάσιο επίπεδο αντιοξειδωτικών πολυφαινολών, βοηθώντας το σώμα να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τα κύτταρα και προκαλούν ασθένειες.
«Η πρότασή μας είναι ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να τρώνε 7 καρύδια την ημέρα. Εκείνοι που τρώνε μόνο επτά καρύδια την ημέρα καταναλώνουν 3,7 mg περισσότερο βιταμίνης Ε, 5 γραμμάρια περισσότερες φυτικές ίνες, 73 mg περισσότερο ασβέστιο, 95 mg περισσότερο μαγνήσιο, 157 mg λιγότερο νάτριο και 260 mg περισσότερο κάλιο», εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, Joe Vinson.
Τέλος και οι ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα, τα φιστίκια, τα φουντούκια και τα κάσιους είναι επίσης πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, βιταμίνες και πρωτεΐνες αλλά οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι δεν τρώνε αρκετά.
~
*** Χρήση της νανοτεχνολογίας για διάγνωση Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον
altsxaimer
-  Μια καινοτόμα ιδέα από το πρόγραμμα ΙΝΑ σε συνεργασία με το ΑΠΘ κατατέθηκε πρόσφατα στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να πάρει εξασφαλιστεί η επιχορήγησή του. Συγκεκριμένα, μια ίνα επικαλυμμένη με νανοσωλήνες και αντισώματα θα τοποθετείται στη γλώσσα του ασθενούς και αλλάζοντας χρώμα θα ανιχνεύει τις χημικές ενώσεις του Αλτσχάιμερ και του Πάρκινσον.
~
***  Γι'αυτό βελτιώνονται καρδιοπάθειες και αρθρίτιδα το καλοκαίρι!
ygeia
-   Επιστήμονες στην επιθεώρηση «Nature Communications», αποφάνθηκαν πως ναι, οι εποχές ασκούν βαθιά επίδραση στον τρόπο λειτουργίας των γονιδίων μας και κυρίως των γονιδίων του ανοσοποιητικού.
Τα γονίδια αυτά είναι πιο ενεργά κατά τους κρύους μήνες του χρόνου, προφανώς για να αντιμετωπίσει καλύτερα ο οργανισμός τις επιθέσεις των ιών που προκαλούν γρίπη και κοινό κρυολόγημα ωστόσο, αυτό πυροδοτεί κατα τη διάρκεια του χειμώνα τις ασθένειες στις οποίες κυρίαρχο ρόλο παίζει η φλεγμονή ή οι επιθέσεις του ανοσοποιητικού στους ιστούς του σώματος.
Περιπτώσεις νοσημάτων όπως η αρθρίτιδα, τα καρδιαγγειακά, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η σκλήρυνση κατά πλάκας, ο τύπου 1 διαβήτης και τα άλλα αυτοάνοσα νοσήματα, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Τα ευρήματά της έρευνας των επιστημόνων εξηγούν γιατί είμαστε πιο επιρρεπείς σε κάποια νοσήματα σε συγκεκριμένες εποχές του χρόνου και το παράδειγμα της Βρετανίας είναι διαφωτιστικό:
«Στη Βρετανία, τα νέα κρούσματα τύπου 1 διαβήτη κορυφώνονται από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο και ένας λόγος γι’ αυτό ως φαίνεται είναι η αυξημένη δραστηριότητα των γονιδίων που προκαλούν φλεγμονή».
Η μελέτη έδειξε ακόμα και εποχιακή διακύμανση να παρατηρείται και στη χλωρίδα του εντέρου, αλλά και στα γονίδια του μεταβολισμού.
Στην πρώτη περίπτωση αυτό ίσως σχετίζεται με την εποχιακή διακύμανση στις καλλιέργειες τροφίμων και στην δεύτερη στο ότι τον χειμώνα χρειαζόμαστε περισσότερη ενέργεια για να αντέξουμε το κρύο, άρα ο μεταβολισμός πρέπει να επιβραδυνθεί.
Γι'αυτό το λόγο το καλοκαίρι, πολλά νοσήματα, όπως αρθρίτιδα ή καρδιολογικά, υποχωρούν.
~
***  Δείτε τι πρέπει να τρώτε μετά από πίτσες και σουβλάκια για να μην πάρετε ούτε ένα κιλό!
pizza
-  Έρευνα του Πανεπιστημίου Lund στη Σουηδία, εντόπισε φρούτο που αποτρέπει την αύξηση βάρους, σε άτομα που καταναλώνουν τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα λιπαρών.
-  Πιο αναλυτικά, το φρούτο είναι συγκεκριμένη ποικιλία μούρων που ονομάζεται lingonberries ( ή κόκκινα μύρτιλλα) και εμφανίζεται σε χώρες της Σκανδιναβίας.
-  Οι επιστήμονες, ερεύνησαν την ποικιλία του φρούτου πάνω σε ποντίκια και διαπίστωσαν πως το lingonberries, εμποδίζουν την αποθήκευση λίπους, έπειτα από ένα λιπαρό γεύμα, ενώ εντόπισαν πως η συγκεκριμένη ποικιλία μειώνει αισθητά τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα.
-  Επιπρόσθετα, οι επιστήμονες προχώρησαν στην εξέταση και άλλων ποικιλιών μούρων ( είναι γνωστά για τις αντιοξειδωτικές δράσεις τους), όπως μαύρα μούρα (blackcurrants), τα bilberries, τα raspberries, τα crowberries και τα μούρα τύπου acai, αλλά καμία από αυτές τις ποικιλίες δεν πλησίασε σε αποτελεσματικότα, τα lingonberries.
-  Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου, ωστόσο, τονίζουν πως η ιδιότητα των συγκεκριμένων μούρων δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για αλόγιστη κατανάλωση λιπαρών τροφών.
~
***  H μεγάλη απάτη στο πιάτο μας- Χημικά δηλητήρια καταναλώνουμε
poison
-  Μοιάζει να είμαστε πειραματόζωα στα χέρια αυτών που ελέγχουν τις τροφές μας.
Ο καρκίνος τα τελευταία χρόνια παρουσίασε ιλιγγώδη αύξηση 200%, ο διαβήτης το ίδιο ενώ τα καρδιακά νοσήματα εξαπλώνονται με ρυθμούς που δε φανταζόμαστε.
Οι τροφές μας είναι τροφές που προορίζονται για πειραματόζωα, γιατί;
Γνωρίζετε ότι τα ζωά που εκτρέφονται για να καταλήξει το γάλα τους ή το κρέας τους στο τραπέζι μας τρέφονται με πτώματα άλλων ζώων; Η΄ με αυξητικές ορμόνες, ηρεμιστικά και άλλα καρκινογόνα αντιβιοτικά;
Tα επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν τουλάχιστον 1 συστατικό που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά;
Oι βιταμίνες και άλλα συμπληρώματα διατροφής αποτελούνται απο συνθετικές χημικές ουσίες;
Τα καλλυντικά περιέχουν άγνωστες χημικές ουσίες που δεν έχουν πιστοποιηθεί; (γνωστοποιούνται μόνο κατα τη διάρκεια σκανδάλων, μέχρι να ανοίξει το σκάνδαλο δεν έχουμε ιδέα τι περιέχουν)
Οι λεγόμενες γλυκαντικές ουσίες στα επεξεργασμένα γλυκά και αναψυκτικά ευθύνονται για συμπτώματα αλτσχάιμερ μέχρι και δημιουργία εγκεφαλικών όγκων;
To νερό που πίνουμε περιέχει άλλες φορές μικρή ποσότητα και άλλες μεγάλη, χλωρίου (τριαλομεθάνια και άλλα που ευθύνονται για γεννετικές ανωμαλίες), φθοριούχων ενώσεων που χρησιμοποιούνται στα ... καύσιμα;
Tα λαχανικά και τα φρούτα φερουν ίχνη των ισχυρών παρασιτικτόνων και των εντομοκτόνων;
Ο κύκλος των αποκαλύψεων ξεκίνησε απο το Scientific American το 1976 όταν δημοσιεύθηκε άρθρο που σήμανε για πρώτη φορά τον κώδωνα κινδύνου σε ό,τι αφορά τα πουλερικά, όταν αποκάλυψε ότι τα κοτόπουλα που καταναλώνουμε τρέφονται με τροφές «σχεδόν εντελώς ξένες προς οποιαδήποτε τροφή θα εύρισκαν ποτέ στη φύση. Είναι προϊόντα εργαστηρίου». Και τα προϊόντα αυτά περιέχουν αντιβιοτικά, συνθετικό σουλφανιλαμίδιο, ορμόνες, ακόμα και αρσενικό...
~
*** Δείτε: Η παχυσαρκία στην Ευρώπη- Σε ποιά θέση είναι η Ελλάδα (ΧΑΡΤΗΣ)
paxysarkoi 626 355
- Ο χάρτης, παρουσιάζει το ποσοστό παχυσαρκίας σε κάθε χώρα της Ευρώπης για το 2014.
Όπως θα δείτε, Ανδόρρα και Τουρκία έχουν τα πρωτεία και ακολουθούν οι Βρετανοί και οι... Τσέχοι. Η χώρα μας δείχνει να βρίσκεται σε σχετικά καλό σημείο με περιθώρια βελτίωσης.
 paxysarkia evropi
~
***  Το λαχανικό που καταπολεμά τις κράμπες στα πόδια
laxaniko
-   Οι κράμπες στα πόδια οφείλονται πολύ συχνά στην έλλειψη ενός πολύτιμου θρεπτικού συστατικού.
Ερευνητές από το Ισραήλ διαπίστωσαν ότι αναπληρώνοντας τις ποσότητες που λείπουν από τον οργανισμό είναι δυνατό οι κράμπες να μειωθούν ή και να υποχωρήσουν εντελώς.
Στη δοκιμή που πραγματοποίησαν οι ερευνητές συμμετείχαν άτομα που αντιμετώπιζαν συχνά κράμπες τη νύχτα, με αποτέλεσμα να διακόπτεται ο ύπνος τους. Τέσσερις στους πέντε συμμετέχοντες παρατήρησαν ότι το ενοχλητικό σύμπτωμα υποχώρησε χάρη στην επαρκή πρόσληψη του θρεπτικού συστατικού.
Ο λόγος για το μαγνήσιο, το οποίο βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στο μπρόκολο αλλά και στο σπανάκι, τον πασατέμπο, το καστανό ρύζι, το αβοκάντο και τη μπανάνα.
Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Magnesium Research, ο συνδυασμός του μαγνησίου με τη βιταμίνη Β6 (ηλιόσποροι, φιστίκια, τόνος, γαλοπούλα, κοτόπουλο, μπανάνα, αβοκάντο κ.α.) και τη βιταμίνη Ε (ηλιόσποροι, αμύγδαλα, σπανάκι, αβοκάντο, σπαράγγια κ.α.) βοηθά ακόμη περισσότερο να υποχωρήσουν οι κράμπες.
~
***  Πως να σταματήσετε τις κρίσεις πανικού
kriseis
- Οι κρίσεις πανικού προέρχονται απο ξαφνικά επεισόδια έντονων φόβων που προκαλούν σοβαρές σωματικές αντιδράσεις, όταν δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος ή προφανή αιτία. Οι κρίσεις πανικού μπορεί να είναι πολύ τρομακτικές.
 Συμπτώματα
 - Οι κρίσεις πανικού συνήθως αρχίζουν ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση. Μπορούν να χτυπήσουν σχεδόν σε οποιαδήποτε στιγμή - όταν οδηγείτε το αυτοκίνητο, σε ένα κατάστημα, όταν κοιμάστε ή οπουδήποτε αλλού. Οι κρίσεις πανικού έχουν πολλές παραλλαγές, αλλά τα συμπτώματα συνήθως κορυφώνονται μέσα σε 10 λεπτά. Μπορεί να αισθανθείτε κουρασμένοι μετά από την υποχώρηση του πανικού.
 -  Οι κρίσεις πανικού περιλαμβάνουν συνήθως μερικά ή πολλά από αυτά τα συμπτώματα:
 Αίσθηση του κινδύνου
 Ο φόβος ότι χάνετε τον έλεγχο ή ο θάνατος
 Γρήγορος καρδιακός ρυθμός
Εφίδρωση
Τρόμος
Δύσπνοια
Ρίγη
Εξάψεις
Ναυτία
Κοιλιακές κράμπες
Ο πόνος στο στήθος
Πονοκέφαλος
Ζάλη
Λιποθυμία
Σφίξιμο στο λαιμό σας και δυσκολία στην κατάποση
 Αιτίες
 Δεν είναι γνωστό τι προκαλεί τις κρίσεις πανικού ή τις διαταραχές πανικού, αλλά αυτοί οι παράγοντες μπορεί να παίζουν ρόλο:
* Γενετικοί παράγοντες
* Πάρα πολύ στρες
* Ορισμένες αλλαγές στα διάφορα μέρη της λειτουργίας του εγκεφάλου
Έρευνα έχει δείξει ότι η φυσική αντίδραση του σώματος σε κάποιο κίνδυνο, παίζει ρόλο στις κρίσεις πανικού. Για παράδειγμα, αν δείτε μπροστά σας ένα άγριο ζώο, το σώμα σας θα αντιδράσει ενστικτωδώς. Ο καρδιακός ρυθμός και η αναπνοή σας θα επιταχυνθεί και το σώμα σας θα προετοιμαστεί για την απειλητική κατάσταση στην οποία βρίσκεστε. Πολλές από τις ίδιες αυτές αντιδράσεις συμβαίνουν σε μια κρίση πανικού. Αλλά δεν είναι γνωστό για ποιο λόγο μια κρίση πανικού συμβαίνει όταν δεν υπάρχει προφανής άμεσος κίνδυνος.
Παράγοντες κινδύνου
 Τα συμπτώματα της διαταραχής πανικού συχνά ξεκινούν στο τέλος της εφηβείας ή στην πρώιμη ενήλικη ζωή και επηρεάζουν περισσότερο τις γυναίκες από ότι τους άνδρες.
Οι παράγοντες που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο να αυξηθούν οι κρίσεις πανικού είναι:
- Οικογενειακό ιστορικό με κρίσεις πανικού ή διαταραχή πανικού και πάρα πολύ στρες
- Ο θάνατος ή κάποια σοβαρή ασθένεια ενός αγαπημένου προσώπου
- Σημαντικές αλλαγές στη ζωή σας, όπως η γέννηση ενός μωρού
- Άσχημα βιώματα της παιδικής ηλικίας, όπως η σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση
- Το να βιώσετε ένα τραυματικό γεγονός, όπως ένα ατύχημα ή μία σεξουαλική κακοποίηση
 Επιπλοκές
 Εάν τις αφήσετε να συνεχιστούν χωρίς θεραπεία, οι κρίσεις πανικού μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές επιπλοκές που επηρεάζουν σχεδόν κάθε τομέα της ζωής σας. Μπορεί να φοβάστε ότι θα έχετε περισσότερες κρίσεις πανικού και να ζείτε σε μια διαρκή κατάσταση φόβου, καταστρέφοντας την ποιότητα της ζωής σας. Οι επιπλοκές απο τις οι κρίσεις πανικού μπορεί να περιλαμβάνουν:
Α. Ειδικές φοβίες, όπως ο φόβος της οδήγησης ή να φύγετε από το σπίτι σας
Β. Αποφυγή των συναναστροφών σας με άλλους ανθρώπους
Γ. Προβλήματα στη δουλειά ή το σχολείο
Δ. Κατάθλιψη
Ε. Αυξημένος κίνδυνος αυτοκτονίας ή σκέψεις αυτοκτονίας
Ζ. Αλκοόλ ή κατάχρηση ουσιών
Η. Οικονομικά προβλήματα
 Πως να σταματήσετε τις κρίσεις πανικού
 Ο στόχος της θεραπείας είναι να εξαλειφθούν όλα τα συμπτώματα του πανικού. Με την αποτελεσματική θεραπεία, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι σε θέση να κάνουν κανονικά τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Οι κύριες επιλογές θεραπείας για τις κρίσεις πανικού είναι η ψυχοθεραπεία και τα φάρμακα. Και τα δύο είναι αποτελεσματικά. Ο γιατρός σας πιθανότατα θα σας συστήσει ή τον έναν ή και τους δύο τρόπους θεραπείας, ανάλογα με το τι θέλετε, το ιστορικό σας, τη σοβαρότητα του προβλήματος και αν υπάρχουν θεραπευτές με ειδική εκπαίδευση στις κρίσεις πανικού στην περιοχή σας.
Ψυχοθεραπεία
Η ψυχοθεραπεία, θεωρείται ως μια αποτελεσματική θεραπεία πρώτης επιλογής για τις κρίσεις πανικού και μπορεί να σας βοηθήσει να τις καταλάβετε και να μάθετε πώς να τις αντιμετωπίσετε μαζί με τον γιατρό σας.
 Τα φάρμακα
 Τα φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με τις κρίσεις πανικού, καθώς και την κατάθλιψη, αν αυτό είναι πρόβλημα για σας. Διάφοροι τύποι φαρμάκων έχουν αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικοί στην διαχείριση των συμπτωμάτων των κρίσεων πανικού. Αν ένα φάρμακο δεν βοηθήσει αρκετά, ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει ένα άλλο φάρμακο ή συνδυασμό ορισμένων φαρμάκων για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας. Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες εφόσον πάρετε το πρώτο φάρμακο για να παρατηρήσετε μια βελτίωση στα συμπτώματα. Όλα τα φάρμακα έχουν κινδύνους παρενεργειών και μερικά μπορεί να μην χορηγούνται σε ορισμένες καταστάσεις, όπως στην περίοδο της εγκυμοσύνης. Συζητήστε με το γιατρό σας για τις πιθανές παρενέργειες και τους κινδύνους των φαρμάκων.
~
***  Eίστε άνω των 60; Tονώστε τη διάυγεια του νου με έναν πολύ απλό τρόπο!
sixtyman
-  Υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος για εσάς που είστε άνω των 60 να βελτιώσετε κατά πολύ τις νοητικές ικανότητες σας!
Σε μελέτη Βρετανών επιστημόνων που πραγματοποίηθηκε με 37 υγιείς εθελοντές, ηλικίας 60 έως 81 ετών, διαπιστώθηκε ότι έπειτα από οκτώ εβδομάδες καθημερινής κατανάλωσης φυσικού χυμού πορτοκαλιού βελτιώθηκε σημαντικά η μνήμη, η ομιλία και οι χρόνοι αντίδρασής τους!
Τα οφέλη του φυσικού χυμού πορτοκάλι οφείλονται στα θρεπτικά συστατικά των φλαβονοειδών, τα οποία ενεργοποιούν τη μετάδοση μηνυμάτων σε ένα τμήμα του εγκεφάλου που λέγεται ιππόκαμπος και παίζει ρόλο στη μάθηση και την αποθήκευση πληροφοριών.
- Ωστόσο, όσοι έχουν προβλήματα υγείας θα πρέπει να συμβουλευθούν τον γιατρό τους πριν αρχίσουν να πίνουν χυμό πορτοκάλι, διότι πολλά φάρμακα (λ.χ. του υποθυρεοειδισμού, αντιβιοτικά, αντιαλλεργικά, για την καρδιά και πολλά άλλα) αλληλεπιδρούν με αυτόν.
~
*** Τελικά η ζάχαρη σκοτώνει την λίμπιντο;
soufle
-    Σύμφωνα με τη «βίβλο» των ψυχιάτρων, το Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο των Ψυχικών Διαταραχών (DSM-5), η έλλειψη ερωτικής επιθυμίας –διαταραχή μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας επισήμως– και το άγχος που τη συνοδεύει είναι το συνηθέστερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στη σεξουαλική τους ζωή.
Αφορά στην υποτονική ερωτική επιθυμία που συνοδεύεται από αίσθημα δυσφορίας, έλλειψη σεξουαλικού ενδιαφέροντος και αδυναμία επίτευξης του οργασμού.
Η έλλειψη ερωτικής επιθυμίας δεν είναι φαινόμενο που αφορά μόνο στις μεγαλύτερες ηλικίες. Όλο και περισσότερες νέες γυναίκες αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους δυσκολίες.
-   Δείτε με ποιους τρεις τρόπους που η ζάχαρη επηρεάζει αρνητικά την ερωτική διάθεση.
1. Η ζάχαρη καταστρέφει την τεστοστερόνη. Η αντίσταση στην ινσουλίνη, αποτέλεσμα μιας διατροφής που περιέχει πολλούς επεξεργασμένους υδατάνθρακες (λευκό ψωμί, ζάχαρη κ.λπ.) εξαντλεί τα αποθέματα τεστοστερόνης τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Η ερωτική διάθεση και η σεξουαλική λειτουργία πλήττονται όταν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα είναι πολύ υψηλά.
2. Η ζάχαρη εξαντλεί τα αποθέματα ενέργειας. Οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη προκαλούν απότομη αυξομείωση στα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Τελικό αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής είναι το αίσθημα κόπωσης. Η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης οδηγεί επίσης στη μείωση των επιπέδων της ορεξίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που ρυθμίζει την ερωτική διάθεση και την εγρήγορση, με αποτέλεσμα την κούραση και την υπνηλία.
3. Η ζάχαρη προκαλεί στρες. Η ζάχαρη προωθεί τις φλεγμονές στο σώμα κι έτσι συμβάλλει στη σωματική και ψυχολογική καταπόνηση. Τα αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης, ως αντίδραση στα αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, οδηγούν σε αύξηση των επιπέδων της κορτιζόλης, της επονομαζόμενης «ορμόνης του στρες». Εάν τα επίπεδα της κορτιζόλης είναι μονίμως αυξημένα, παρατηρείται αυξημένη φθορά στο μυϊκό σύστημα, μεγαλύτερη αποθήκευση λίπους στο σώμα και μειωμένη ερωτική διάθεση.
~
***  Η ενδομητρίωση είναι μια συχνή γυναικολογική διαταραχή -Δείτε πως θα την αντιμετωπίσετε
endomitriwh
-   Συνήθεις ενδείξεις και συμπτώματα της ενδομητρίωσης
 ~ Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, η ενδομητρίωση συνοδεύεται σχεδόν πάντα από πόνο, ο οποίος μπορεί να είναι εξαιρετικά ισχυρός, ιδιαίτερα κατά τις ημέρες της περιόδου. Δεν αποκλείεται να προκύψουν και προβλήματα γονιμότητας.
- Πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ ή μετά το σεξ
- Πόνος κατά την ούρηση ή τις κενώσεις (κυρίως τις ημέρες της περιόδου)
- Υπερβολική αιμορραγία στην περίοδο
- Αιμορραγία μεταξύ των περιόδων
Άλλα συνήθη συμπτώματα είναι η κόπωση, η διάρροια, η δυσκοιλιότητα, το φούσκωμα και η ναυτία.
Θεραπεία ενδομητρίωσης
Η ενδομητρίωση αντιμετωπίζεται με φαρμακευτικές ή ιατρικές παρεμβάσεις, με αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες αλλά και με εναλλακτικές πρακτικές.
~ Ο θεράπων ιατρός θα καταρτίσει το πλάνο θεραπείας βάσει της σοβαρότητας των συμπτωμάτων. Συνήθως δοκιμάζονται πρώτα μη επεμβατικές τεχνικές πριν ο ιατρός αποφασίσει να προτείνει τη χειρουργική επέμβαση.
- Παυσίπονα για τις κράμπες περιόδου
- Ορμονοθεραπεία
- Χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση του περιττού ιστού
- Υστερεκτομή (μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις)
- Ζεστό μπάνιο και εφαρμογή θερμότητας (θερμοφόρα) στην κοιλιά
- Συστηματική γυμναστική
- Βελονισμός
~
***  Θα εκπλαγείς: 5+1 αντικείμενα πιο βρώμικα απο τουαλέτες
germs
-  Yπάρχουν σημεία που τα μικρόβια κάνουν πάρτι και οι περισσότεροι τα ξέρουμε, τα χρήματα, οι λαβές στα μμμ κλπ
Όμως υπάρχουν και άλλα σημεία εξίσου φιλόξενα για τα βακτήρια , και μάλιστα ερχομάστε σε επαφή τόσο συχνα...!
 1. Πληκτρολόγιο- ποντίκι
Τα πληκτρολόγια μπορούν να έχουν μέχρι και 5 φορές περισσότερα μικρόβια από το κάθισμα της τουαλέτας σου.
 2. Κινητό τηλέφωνο
10 φορές περισσότερα βακτήρια από ένα κάθισμα τουαλέτας
 3.Τα κουμπιά του ασανσέρ
Ένα στα 10 ασανσέρ είχαν μικρόβια που μπορούν να προκαλέσουν τροφικές δηλητηριάσεις ή μολύνσεις το αναπνευστικού. Το ίδιο περίπου ισχύει και για τα χερούλια σε πόρτες και για τις κουπαστές σε σκάλες σε δημόσιους χώρους.
 4.Σφουγγάρια
10 εκατομμύρια βακτήρια ανά τετραγωνικό χιλιοστό και είναι γνωστό ότι είναι 2.000.000 φορές πιο βρώμικα από ένα κάθισμα τουαλέτας!
 5.Το τιμόνι
10 φορές πιο βρώμικο από τις δημόσιες τουαλέτες. Πάμπολλες έρευνες έχουν αποδείξει ότι στο τιμόνι του αυτοκινήτου μας υπάρχουν τόσα βακτηρίδια πάνω, που μία εικόνα από μικροσκόπιο θα μας σοκάρει.
Φοιτητές του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου, πήραν δείγματα από τα καπάκια δημοσίων τουαλετών του Λονδίνου και από το αυτοκίνητα φοιτητών και των γονιών αυτών. Τα αποτελέσματα που βγήκαν σοκάρουν, αφού στα τιμόνια ανιχνεύτηκαν περισσότερα από 700 διαφορετικά είδη βακτηρίων ανά τετραγωνική ίντσα, όταν στα καπάκια των δημόσιων τουαλετών βρήκαν λιγότερα από 80.
 6.μηχανήματα ATM
Σύμφωνα με μια μελέτη του University of Arizona, κάθε κουμπί που ακουμπάς έχει κατά μέσο όρο 1.200 μικρόβια – συμπεριλαμβανομένων και υιών για κρυολογήματα και γρίπη καθώς και βακτηρίδια E.coli. Όσον αφορά τα μετρητά, και τα χαρτονομίσματα μεταφέρουν μικρόβια που μπορούν να σε αρρωστήσουν.  www.onmed-topgreekgyms .-
~
*** Δίαιτα: Ποια είναι τα καλύτερα φρούτα για απώλεια βάρους
froyta
-  Η πρώτη σας σκέψη λογικά είναι πως όλα τα φρούτα υγιεινά άρα έχουν θέση σε ένα διατροφολόγιο που αποσκοπεί στην απώλεια των περιττών κιλών.
Αυτό όμως δεν ισχύει, καθώς κάποια φρούτα περιέχουν μεγάλες ποσότητες σακχάρων. Σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, τα σάκχαρα των φρούτων όχι μόνο μας παχαίνουν αλλά παράλληλα εντείνουν το αίσθημα της πείνας και ξυπνούν τις λιγούρες.
 ~ Δείτε ποια είναι τα φρούτα που πρέπει να επιλέξετε αν κάνετε δίαιτα.
 1. Αβοκάντο: Ενισχύει το μεταβολισμό και προωθεί την παραγωγή τεστοστερόνης, ορμόνη που συμβάλλει στο αδυνάτισμα τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.
 2. Μπανάνα: Παρέχει σημαντική ποσότητα διαλυτών ινών, οι οποίες καταπολεμούν την πείνα.
 3. Γκρέιπφρουτ: Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό κι έτσι εντείνει το αίσθημα του κορεσμού. Έχει επίσης πολύ λίγες θερμίδες.
 4. Ρόδι: Παρέχει αντιοξειδωτικές ουσίες και βοηθά να μειωθεί το αίσθημα της πείνας.
 5. Ροδάκινο: Δεν έχει πολλές θερμίδες και παρέχει στον οργανισμό αντιοξειδωτικές ουσίες.
 6. Παπάγια: Περιέχει ένα ένζυμο που διευκολύνει την απόρριψη των τροφών μέσω του γαστρεντερικού κι έτσι συμβάλλει στην απώλεια κιλών.
 7. Μήλο: Αν και περιέχει αρκετή ποσότητα σακχάρων, η σημαντική ποσότητα φυτικών ινών που παρέχει κρατά μακριά την πείνα.
~
***  Επιλέγοντας γυαλιά ηλίου για προστασία: 6 πρακτικά σημεία!
gyalia
 -  Ορισμένες πρακτικές συμβουλές ενδεχομένως να αλλάξουν τα μέχρι σήμερα πιστεύω σας, παρουσιάζοντας έναν άλλο τρόπο σκέψης:
 1. Προστατεύστε τα μάτια σας! Η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει ποικίλα προβλήματα στα μάτια, όπως καταρράκτη, εγκαύματα, ακόμα και καρκίνο. Τα γυαλιά ηλίου πρέπει να προστατεύσουν από αυτούς τους κινδύνους. Επιλέξετε λοιπόν γυαλιά που μπλοκάρουν τουλάχιστον το 99% της ακτινοβολίας UVB και το 95% των ακτινών UVA. Επίσης εξετάστε κατά πόσο μπορείτε να δείτε γύρω από τα πλαίσια των γυαλιών ηλίου.
 2. Δεν αγοράζουμε γυαλιά ηλίου, εάν είναι χαρακτηρισμένα ως "κοσμητικά" (αισθητικά) ή δεν παρέχουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με υπεριώδη προστασία. Αναζητήστε γυαλιά με αντοχή στις γρατζουνιές, καθώς πολλοί φακοί έχουν πολύ εύθραυστες επιστρώσεις. Αν ξοδέψετε πολλά χρήματα, σίγουρα θέλετε τα γυαλιά σας να αντέξουν στον χρόνο. Ευτυχώς βέβαια οι κατεστραμμένοι φακοί μπορούν να αντικατασταθούν στα περισσότερα πρότυπα.
 3. Τα γυαλιά ηλίου υπάρχουν σε πολλά σχήματα και μεγέθη! Γενικά, η ύπαρξη αντίθεσης μεταξύ σχήματος προσώπου και σχήματος σκελετού είναι καλή ιδέα. Για παράδειγμα αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο, σκελετοί με γωνίες είναι η καλύτερη επιλογή, ενώ αντίθετα αν το πρόσωπό σας έχει πολλές γωνίες, ένα πιο στρογγυλεμένο σχήμα σκελετού θα δείχνει ομορφότερο.
 4. Βεβαιωθείτε ότι τα γυαλιά ηλίου είναι κατάλληλα για εσάς. Δοκιμάστε και βεβαιωθείτε ότι δεν θα σας ενοχλούν στο κεφάλι. Το βάρος θα πρέπει να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο μεταξύ αυτιών και μύτης, και οι βλεφαρίδες δεν πρέπει να ακουμπούν το πλαίσιο ή τους φακούς.
 5. Το χρώμα των φακών δεν αποτελεί μόνο δήλωση μόδας, αλλά έχει επιπτώσεις στο κατά πόσο βελτιώνουν την αντίθεση και διαφοροποιούν τα χρώματα. Μερικά χρώματα ενισχύουν την αντίθεση, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι χρήσιμη. Ωστόσο, αυτό είναι συχνά σε βάρος της σωστής αντίληψης των χρωμάτων, η οποία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα (κατά την οδήγηση, για παράδειγμα, και πρέπει να είναι σε θέση να διαφοροποιήσει σαφώς τα χρώματα του φαναριού). Μερικά γυαλιά ηλίου έχουν εναλλάξιμους φακούς, οπότε μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα εύκολα, ανάλογα με τις δραστηριότητες και τις επιθυμίες σας.
 -  Γκρι φακοί: συντελούν στη μείωση της έντασης του φωτός, χωρίς να επηρεάζουν την αντίθεση ή τα χρώματα.
 Καφέ φακοί: ενισχύουν εν μέρει την αντίθεση με την απορρόφηση του μπλε φωτός. Ταιριάζουν σε δραστηριότητες όπως χειμερινά σπορ στο χιόνι. Επίσης είναι γενικά καλή επιλογή για κυνήγι σε έντονο εξωτερικό φωτισμό.
 Κίτρινοι φακοί: ενισχύουν σημαντικά την αντίθεση επειδή εμποδίζουν τα περισσότερα ή όλα τα μέρη από το μπλε φάσμα, και για αυτό τα καθιστά δημοφιλή σε άτομα που επωφελούνται από τη βελτιωμένη αντίθεση, πχ όταν κοιτάζουν αντικείμενα στον ουρανό. Είναι κακό, ωστόσο, για οποιαδήποτε δραστηριότητα που απαιτεί αναγνώριση χρώματος (όπως η οδήγηση!). Καλή επιλογή για σπορ χιονιού.
 Κόκκινοι/πορτοκαλί φακοί: είναι καλοί για χειμερινά αθλήματα, αλλά μόνο για τη συννεφιά. Αν είστε ένας κυνηγός, οι πορτοκαλί φακοί είναι καλή επιλογή για σκουρόχρωμα αντικείμενα σε φωτεινό υπόβαθρο.
 Βιολετί φακοί: είναι καλή επιλογή για τον εντοπισμό αντικειμένων σε πράσινο φόντο.
 Χαλκόχρωμοι φακοί: βοηθούν στην αναγνώριση αντικειμένων όπως μια μπάλα σε ένα γήπεδο. Μπλε και πράσινα γυαλιά ηλίου ενισχύουν την αντίθεση μιας κίτρινης μπάλας του τένις.

6. Γδαρμένοι φακοί καθιστούν άχρηστα τα γυαλιά ηλίου. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι:
 -   Φακοί κατασκευασμένοι από πολυουρεθάνη NXT είναι ανθεκτικοί, ευέλικτοι, ελαφρύς, και έχουν μεγάλη οπτική διαύγεια, αλλά είναι ακριβοί.
 Το γυαλί είναι βαρύτερο, δαπανηρό, και ραγίζει σαν «αράχνη».
 Το πολυανθρακικό δεν είναι τόσο ανθεκτικό στις γρατσουνιές και παρέχει λιγότερη οπτική διαύγεια από την πολυουρεθάνη NXT ή το γυαλί, αλλά είναι πιο προσιτό.
 Το πολυαμίδιο είναι ένα λιγότερο χρησιμοποιημένο υλικό, το οποίο παρέχει μεγάλη οπτική διαύγεια, χωρίς τον κίνδυνο της θραύσης.
 Υπάρχουν σημαντικές διαφορές στην αντοχή στις γρατζουνιές σε φακούς από πολυανθρακικό, ανάλογα με το φινίρισμα, σκληρό επίστρωμα που εφαρμόζεται κατά τη διάρκεια της κατασκευής.
 Το ακρυλικό είναι επίσης προσιτό, αλλά είναι το λιγότερο ανθεκτικό και οπτικά σαφές.
 Τελευταία αλλά επίσης ουσιαστική συμβουλή: Επειδή τα γυαλιά που θα δοκιμάσετε πιθανόν να τα έχουν φορέσει πολλοί άλλοι πριν από εσάς, ζητήστε να τα απολυμάνουν μπροστά σας πριν τα φορέσετε.
~
*** ΣΟΚ! Τι πίνουμε πραγματικά που υπάρχει στον Φραπέ
frapes2
-   Όπως γνωρίζουμε τα καφεόδεντρα βγάζουν τον καρπό τους ο οποίος είναι έτοιμος προς κατεργασία. Οι καρποί μεταφέρονται από τις εταιρείες στα εργοστάσια όπου εκεί καθαρίζουν τα χρήσιμα μέρη και τα συνθλίβουν. Αυτός όμως είναι ο γνήσιος καφές. Κάθε εταιρεία όμως παίρνει αρώματα και τα προσθέτει στο πρώτο μείγμα έτσι ώστε τα χαρμάνια να έχουν το δικό τους ξεχωριστό άρωμα και να διαφέρουν από άλλες εταιρίες. Καθώς όμως καθαρίζονται οι καρποί και τα χρήσιμα μέρη πάνε για άλεση ενώ τα άχρηστα ψήνονται αντί να πεταχτούν.
Αυτοί που γνωρίζουν το αντικείμενο, αυτά τα αποκαλούσαν κατακάθια του καφεόδεντρου και παλαιότερα τα πετούσαν. Αργότερα όμως αυτά τα διοχέτευαν σε τριτοκοσμικές χώρες ως ρόφημα καφέ. Έπειτα ο μεγαλύτερος αγροτικός συνεταιρισμός στην Ολλανδία πρόσθεσε το χημικό που αποδίδει αφρό.
Η Ελλάδα σήμερα θεωρείται πρώτη στην κατανάλωση "σκουπιδιών" του καφεόδεντρου με την προσθήκη του χημικού για τον αφρό. Έχοντας αφήσει κατά πολύ πίσω τις τριτοκοσμικές χώρες σε κατανάλωση του φραπέ.                             
 Όμως η Αφρική αλλά και η Βραζιλία που παράγουν τον καφέ δεν καταναλώνουν καθόλου τον φραπέ.
~
***  Θέλετε να έχετε ενέργεια καθημερινά; Ορίστε 10 tips για να ακολουθήσετε
energy7
-  Αυτές είναι κάποιες απλές συμβουλές για να μειώσετε το στρες, την κούραση, το φούσκωμα, το άγχος βοηθώντας σας να ανακτήσετε την χαμένη σας ενέργεια.
 ΌΧΙ στο αλάτι
Νιώθετε ένα φούσκωμα; Το αλάτι μπορεί να ευθύνεται σε αυτό κατά ένα βαθμό. Το αλάτι οδηγεί σε κατακράτηση νερού και να συμβάλει σε υψηλή αρτηριακή πίεση. Μπορείτε να μειώσετε το αλάτι διαλέγοντας άλλες φρέσκες τροφές αλλά και εποχιακές όπως το κάρι, το σκόρδο ή το δεντρολίβανο και να τα βάζετε στο φαγητό σας. Επεκτείνοντας τους ορίζοντες της μαγειρικής σας μπορεί και να γεμίσετε ενέργεια.
 Έχετε στρες; Aνεβείτε σκάλες
Όταν θυμώνετε η έχετε στρες είναι εύκολο να αναζητήσετε κάποιο γλυκό, να καπνίσετε η έστω να πιείτε καφέ. Όμως η πιο ιδανική λύση είναι η άσκηση. Την επόμενη φορά που θα σας πιάσει το άγχος καλό είναι να ασκηθείτε ανεβαίνοντας σκάλες. Έρευνες έχουν δείξει ότι κάθε δεκάλεπτη άσκηση μπορεί να δώσει πνευματική ώθηση.
 Κοιμηθείτε
7 έως 8 ώρες ύπνου τη νύχτα συνιστούν ειδικοί , για να γεμίσετε τις μπαταρίες σας και να μειώσετε το στρες. Καλό θα είναι να αποφεύγετε την καφεΐνη μετά το μεσημέρι ώστε να μπορείτε να αποκοιμηθείτε καλύτερα. Αποφύγετε την άσκηση 2 ώρες πριν την ώρα του ύπνου. Μετατρέψτε το υπνοδωμάτιο σε ζώνη ύπνου, χωρίς τηλεόραση, κατοικίδια, υπολογιστές ή άλλους παράγοντες που σας αποσπούν την προσοχή. Αν δεν έχουν αποτέλεσμα τίποτα από τις παραπάνω συμβουλές μιλήστε στον γιατρό σας.
 Ξεφύγετε από την πνιγμένη σας ρουτίνα
Η αλλαγή της ρουτίνας σας η έστω η αλλαγή της εξωτερικής σας εικόνας μπορεί να σας αλλάξει την διάθεση. Επιλέγοντας μια νέα διαδρομή για να φτάσετε στη δουλειά σας, πηγαίνοντας βόλτα το κατοικίδιό σας σε άλλο δρόμο ή μια αλλαγή στο πρωινό μπορεί να βοηθηθείτε στο να διατηρήσετε φρέσκα τα πράγματα. Εστιάστε σε μια εύκολη αλλαγή τη φορά, για να πετύχετε.
 Περπατήστε γύρω από το τετράγωνο
Οι πολλές ώρες στο γυμναστήριο δεν είναι αναγκαίες για αυτό μπορείτε να κάνετε μια μικρή βόλτα που μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσετε την χαμένη σας ενέργεια. Ένας απλός περίπατος στο τετράγωνο μπορεί να καθαρίσει το μυαλό σας και ασκήσεις που περιέχουν λίγο διαλογισμό μπορούν να επαναφορτίσουν το σώμα και το πνεύμα σας.
 Καταναλώστε περισσότερες ίνες
Οι ίνες μπορούν να βοηθήσουν στο να αισθανθείτε κορεσμό πιο γρήγορα και να τρώτε λιγότερο με αποτέλεσμα να χάνετε κιλά. Οι αρκετές ίνες μπορούν να κάνουν καλό και για την καρδιά σας. Εκτός από τα οφέλη στην υγεία, οι άφθονες ίνες μπορούν να οδηγήσουν σε λιγότερο αγχωτικούς παράγοντες. Το καλό με τις ίνες είναι ότι υπάρχουν σε πολλές νόστιμες μορφές ,από ψωμί ολικής αλέσεως και δημητριακά μέχρι φρούτα, όπως μήλα, φράουλες, καθώς και στα λαχανικά.
 Εστιάστε στο παρόν
Το να έχετε τον έλεγχο στο πού βρίσκεστε και το τι συμβαίνει τώρα μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε αντί να ανησυχείτε για αυτό που φαίνεται στον ορίζοντα. Αφήστε τις σκέψεις για το παρελθόν και το μέλλον και εστιάστε στη στιγμή. Πώς νιώθετε τον αέρα στο δέρμα σας; Πώς αισθάνεστε το πεζοδρόμιο κάτω από το πόδι σας; Αν η σκέψη σας περιπλανιέται φέρτε την πίσω εστιάζοντας στο παρόν.
 Τηλεφωνήστε στον γιατρό σας
Πολλές φορές έχουμε αγνοήσει έναν βήχα, έναν πόνο στο λαιμό, στον ώμο και κυριότερα έναν πονοκέφαλο. Ωστόσο τα συνεχιζόμενα προβλήματα μπορούν να απομυζήσουν τη ζωτικότητα. Λύστε το πρόβλημα επιλέγοντας την επίσκεψη στο γιατρό για τον έλεγχο των συμπτωμάτων σας. Αν έχετε καιρό να εξεταστείτε σχεδιάστε μια επίσκεψη. Αν αισθάνεστε πως είναι σειρά της φροντίδας της ψυχικής σας υγείας, συζητήστε το με τον γιατρό σας.
 Γεμίστε το κεφάλι σας
Ορισμένες φορές η απάντηση όταν έχετε πολλά στο κεφάλι σας είναι να κάνετε κάτι που πηγαίνει το μυαλό σας σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Επεκτείνετε τα πνευματικά σας όρια ακούγοντας μια διάλεξη, λύνοντας ένα σταυρόλεξο, διαβάζοντας ένα βιβλίο ή συμμετέχοντας σε ένα σύλλογο. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε ένα χόμπι που θα σας κρατά σε εγρήγορση, πνευματικά και σωματικά, είτε είναι κηπουρική είτε hiking.
~
*** Τι «θρέφει» και τι «εξουδετερώνει» τον καρκίνο;
karkinos3
-   Η ζάχαρη, τα trans λιπαρά, το κόκκινο κρέας, το αλάτι, το λευκό αλεύρι, το αλκοόλ, το κάπνισμα, η καθιστική ζωή, το άγχος και η κοιλιακή παχυσαρκία θρέφουν τον καρκίνο και ιδίως τον καρκίνο του μαστού. Ενώ τα λαχανικά, τα άγρια χόρτα, τα όσπρια, τα φρούτα, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, τα ω3 λιπαρά, η βιταμίνη D, η άσκηση και η διατήρηση υγιούς βάρους τον εξουδετερώνουν.
Όλα τα παραπάνω τα επισημαίνει η Δέσποινα Κομνηνού η οποία είναι ιατρός-διατροφολόγος και επιστημονική σύμβουλος του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του ΕΚΕΤΑ. Αυτό έχει ως αφορμή το εκπαιδευτικό σεμινάριο του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Νομού Θεσσαλονίκης «Στοχεύοντας τον μεταβολισμό του Καρκίνου. Τι τον τρέφει; Τι τον σκοτώνει;»
Σύμφωνα με εξήγηση της κ. Κομνηνού τα καρκινικά κύτταρα προγραμματίζουν τον μεταβολισμό τους έτσι ώστε  να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις τους σε ενέργεια και πρώτες ύλες που είναι απαραίτητες για τον αυξημένο πολλαπλασιασμό τους. Δύο κύρια στοιχεία του μεταβολισμού των καρκινικών κυττάρων είναι οι αυξημένες ανάγκες σε γλυκόζη (προσλαμβάνουν 10 - 50 φορές περισσότερη γλυκόζη σε σχέση με τα υγιή κύτταρα) και σε μεθειονίνη (αμινοξύ που βρίσκεται στις ζωικές πρωτεΐνες με υψηλή πρόσληψη κυρίως στην κρεατοφαγία).
Επισημαίνοντας η κ. Κομνηνού είπε: «Φαίνεται να υπάρχει σημαντική συσχέτιση της γλυκόζης με τον καρκίνο του μαστού σε γυναίκες που έχουν σάκχαρο αίματος πάνω από 125 mg/dl. Επίσης, σαρώσεις pet (pet scan) έχουν δείξει πως όσο υψηλότερη είναι η συσσώρευση της γλυκόζης στα καρκινικά κύτταρα, τόσο πιο επιθετική είναι η μορφή του καρκίνου καθώς ο πολλαπλασιασμός των καρκινικών κυττάρων αυξάνεται ανάλογα με την αύξηση της συσσώρευσης της γλυκόζης. Η έντονη επιθυμία για γλυκό, επεξεργασμένους υδατάνθρακες και κρεατοφαγία σχετίζεται με την αύξηση του βάρους και την εναπόθεση λίπους στην κοιλιά (κοιλιακή παχυσαρκία). Η κατάσταση αυτή οδηγεί σε μεταβολικό, φλεγμονώδες και οξειδωτικό στρες τα προϊόντα των οποίων προάγουν την εμφάνιση και επιδείνωση του καρκίνου»
Τόνισε ότι σε αυτό που πρέπει να δοθεί έμφαση είναι ο γλυκαιμικός δείκτη των τροφών, τα ω - 3 λιπαρά οξέα και η βιταμίνη D.
Επίσης πρόσθεσε ότι: «Εκείνο που θέλουμε είναι να ελαττώσουμε τον γλυκαιμικό δείκτη των τροφών. Αυτό μπορούμε να  το πετύχουμε με την κατανάλωση φρούτων, τα λαχανικών και ξηρών καρπών, που περιέχουν  φυτικές ίνες. Επίσης αυτά τα τρόφιμα  περιέχουν πολλές προστατευτικές ουσίες οι οποίες είναι αντικαρκινικές αντιφλεγμωνόδεις αντιδιαβητικές αντιοξειδωτικές. Όλα αυτά καταπολεμούν το κυτταρικό στρες. Έτσι λοιπόν όταν ισορροπήσουμε το κύτταρο και δεν είναι σε στρες τότε αναχαιτίζουμε τα στοιχεία που προάγουν εμφάνιση και επιδείνωση του καρκίνου. Οι διατροφικές οδηγίες που ισχύουν για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού ισχύουν και μετά τη θεραπεία του καρκίνου»
~
***  Τηγανιτές πατάτες: Δείτε τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να μην είναι καρκινογόνες
patates
-   Έπειτα από έρευνα της, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ανακοίνωσε προς του καταναλωτές πως δεν πρέπει να τρώνε προτηγανισμένες πατάτες, διότι είναι πολύ πιθανό να είναι εκτεθειμένες σε υψηλά επίπεδα ακρυλαμίδιου.
Το ακριλαμύδιο, είναι ένα πάρα πολύ επικίνδυνο χημικό συστατικό και μπορεί να προκαλέσει πάρα πολλά προβλήματα σε περίπτωση που καταναλωθεί.
Δείτε πως πρέπει να τρώτε τις τηγανιτές πατάτες:
1) Τηγανίζετε πάντα με ελαιόλαδο
 2) Μην τηγανίζετε στο ίδιο λάδι γι πάνω από 2 – 3 φορές
3) Μην αποθηκεύετε τις πατάτες στο ψυγείο, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες ψύξης μπορεί να αυξήσουν την περιεκτικότητα της πατάτας σε σάκχαρα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες ανάπτυξης ακρυλαμιδίου κατά το τηγάνισμα
4) Όταν κόβετε τις πατάτες, πριν τις τηγανίσετε βάλτε τις σε κρύο νερό για 30 λεπτά
5) Μην αφήνετε να σκουρύνουν οι πατάτες. Μόλις αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα βγάλτε τες από τηγάνι ή τη φριτέζα
6) Μην τρώτε τις πατάτες ή τα κομμάτια της τηγανιτής πατάτας που είναι πολύ σκούρα
~
***  Ασκήσεις της... γλώσσας για να γλιτώσετε από το ροχαλητό
rox
-   Τι μπορείτε να κάνετε ώστε να κοιμούνται και οι διπλανοί σας ανενόχλητοι!
Έξι απλές ασκήσεις… γλώσσας συστήνει μια ομάδα ερευνητών σε όσους υποφέρουν από ροχαλητό, προκειμένου να απολαμβάνετε κι εσείς κι αυτοί που κοιμούνται δίπλα σας έναν ανενόχλητο ύπνο!
 -  Η ομάδα των ερευνητών από ένα αμερικανικό πανεπιστήμιο αποκάλυψε ένα σετ ασκήσεων με τη γλώσσα και το στόμα, οι οποίες μειώνουν σημαντικά τόσο την ένταση, όσο και την «ποσότητα» του ροχαλητού.
«Εξετάσαμε την αποτελεσματικότητα των στοματοφαρυγγικών ασκήσεων για τη μείωση του ροχαλητού» εξήγησε ο ερευνητής Lorenzi-Filho «και βρήκαμε ότι μειώθηκε σημαντικά στην ομάδα μελέτης μας».
Στην έρευνα συμμετείχαν 39 άτομα, τα οποία τυχαιοποιήθηκαν για 3 μήνες θεραπείας είτε με ρινικές ταινίες διαστολέα σε συνδυασμό με αναπνευστικές ασκήσεις, ή καθημερινές ασκήσεις.
 -   Διαπιστώθηκε, ότι στους ασθενείς με πρωτοπαθές ροχαλητό ή ελαφρά αποφρακτική άπνοια ύπνου (OSA), οι στοματοφαρυγγικές ασκήσεις ή οι ασκήσεις με το στόμα και τη γλώσσα μείωσαν σημαντικά τη συχνότητα του ροχαλητού (36%) και τη συνολική ισχύς του ροχαλητού (59%).
Το ροχαλητό είναι ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα που σχετίζονται με την αποφρακτική άπνοια ύπνου και προκαλείται από τις δονήσεις των μαλακών ιστών, που παρεμποδίζουν το φάρυγγα κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι που ροχαλίζουν δεν έχουν αποφρακτική άπνοια ύπνου, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.
 -  Οι θεραπείες που αφορούν το πρωτοπαθές ροχαλητό ποικίλουν και περιλαμβάνουν το να αποφεύγει κανείς το αλκοόλ και τα ηρεμιστικά και τον ύπνο ανάσκελα ή μπρούμυτα. Ακόμη, σχετίζεται με την απώλεια βάρους, τις θεραπείες ρινικών προβλημάτων, τις επεμβάσεις στον ουρανίσκο και τους άνω αεραγωγούς και τη χρήση οδοντιατρικών συσκευών ύπνου.
«Η έρευνα αυτή καταδεικνύει μια πολλά υποσχόμενη, μη επεμβατική θεραπεία για όσους υποφέρουν από το ροχαλητό, αλλά και όσους κοιμούνται μαζί τους στο ίδιο κρεβάτι» ανέφερε η Barbara Phillips από τη σχολή ιατρικής του πανεπιστημίου του Κεντάκι.
Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό CHEST.
 ~*  Οι ασκήσεις που «εξαφανίζουν» το ροχαλητό: roxalito
 1. Πιέστε την άκρη της γλώσσας προς τον ουρανίσκο και προσπαθήστε να «σύρετε» τη γλώσσα σας προς τα πίσω.
 2. «Κολλήστε» τη γλώσσα σας στον ουρανίσκο, πιέζοντας προς τα πάνω έτσι ώστε να ακουμπήσει τον ουρανίσκο ολόκληρη η επιφάνειά της.
 3. Πιέστε το κάτω μέρος της γλώσσας προς την κάτω επιφάνεια της στοματικής κοιλότητας, διατηρώντας παράλληλα την άκρη της γλώσσας σε επαφή με τη βάση των μπροστινών δοντιών.
 4. Ανοίξτε το στόμα και προσπαθήστε να «ανασηκώσετε» το πίσω μέρος της στοματικής κοιλότητας με τη σταφυλή, λέγοντας παράλληλα το φωνήεν «Α».
 5. Βάλτε ένα δάχτυλο σε κάθε μία πλευρά του στόματος και πιέστε προς τα έξω.
 6. Μασάτε τις τροφές και από τις δύο πλευρές.
~
***  Ο φυσικός σύμμαχος ενάντια στην κόπωση και το άγχος
symmaxos
-   Τα πολλαπλά οφέλη του βασιλικού πολτού
Ο βασιλικός πολτός ΕΛΟΒΑΡΗ αποτελεί εδώ και 30 χρόνια το πιο φυσικό σου σύμμαχο εναντία στο άγχος προσφέροντας σου τόνωση, ενεργεία και ζωντάνια στη δύσκολη καθημερινότητα!
 - Πλούσιος σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία και απαραίτητες για τον οργανισμό βιταμίνες αποτελεί την πλουσιότερη υγιεινή τροφή της φύσης, ενώ παράλληλα επιδρά θετικά στο μεταβολισμό και τη μακροζωία, αυξάνει τις σωματικές και πνευματικές δυνάμεις και ενισχύει αποτελεσματικά τη μνήμη και την άμυνα του οργανισμού.
Χάρη στο σύμπλεγμα βιταμινών Β που περιέχει δρα ευεργετικά στο νευρικό σύστημα αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις αρνητικές επιδράσεις που προκαλεί το άγχος στον οργανισμό μας (αϋπνίες, σεξουαλικές και ψυχικές διαταραχές κ.α.)
 - Αποκτήστε δύναμη, τόνωση, ενέργεια και ομορφιά με το βασιλικό πολτό ΕΛΟΒΑΡΗ ο οποίος έχει υποστεί όλους τους απαραίτητους ποιοτικούς ελέγχους και απευθύνεται σε παιδιά, ενήλικες, ηλικιωμένους και αθλητές.
Ο βασιλικός πολτός ΕΛΟΒΑΡΗ, διατίθεται σε επιλεγμένα φαρμακεία και καταστήματα πώλησης βιολογικών προϊόντων.
~
***  Super TIPS: Εφτά χρήσεις του αλατιού που δε μας περνούσαν καν από το μυαλό!
alati
Το αλάτι είναι ένα υλικό που το έχουμε όλοι στην κουζίνα μας. Ξέρουμε όμως όλες τις ιδιότητες του;
Οι περισσότεροι νομίζουμε ότι το αλάτι είναι χρήσιμο μόνο για το φαγητό, στην πραγματικότητα όμως είναι πολύ πιο χρήσιμο από ότι φανταζόμασταν! Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στο καθάρισμα, στην απομάκρυνση ενοχλητικών ζωυφίων αλλά και για την προσωπική μας υγιεινή. Πώς λοιπόν αυτό το υλικό που χρησιμοποιούμε καθημερινά θα κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη;
 Για το ψυγείο
 Αν δε μπορείτε να αντέξετε την έντονη και ενοχλητική μυρωδιά του ψυγείου σας, το αλάτι είναι το κατάλληλο υλικό που χρειάζεστε. Σε ένα μπολάκι βάλτε λίγο νερό, αλάτι και σόδα και έπειτα τρίψτε με ένα πανάκι τις επιφάνειες του ψυγείου σας!
 Για τη σκουριά
 Αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη σκουριά σε διάφορα σημεία του σπιτιού σας; Ανακατέψτε χυμό λεμονιού με αλάτι, βάλτε το μείγμα στην επιφάνεια που θέλετε και έπειτα τρίψτε την με ένα σφουγγάρι! Δε θα πιστεύετε στο αποτέλεσμα!
 Για την καφετιέρα
 Για να ξεφορτωθείτε τους λεκέδες από καφέ το μόνο που της καφετιέρας, βάλτε σε ένα μπολ λίγο αλάτι και πάγο. Βάλτε το μείγμα στο δοχείο της καφετιέρας και κουνήστε το ελαφρά. Αμέσως οι λεκέδες θα εξαφανιστούν!
 Για τους λεκέδες
 Αν έχετε λεκέ από κρασί σε κάποιο σας ρούχο, ρίξτε όσο περισσότερο αλάτι μπορείτε και πριν το βάλετε στο πλυντήριο μουλιάστε το στο νερό. Αν έχετε λεκέ από αίμα βουτήξτε το κατευθείαν σε αλατισμένο νερό και αφήστε το και λίγη ώρα.
 Για τα δόντια
 Θέλετε λευκά δόντια χωρίς να χρειαστεί να επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας; Αναμείξτε σε ένα μπολάκι ένα μέρος αλάτι και δύο μέρη μαγειρικής σόδας. Βουτήξτε την οδοντόβουρτσά σας στο μείγμα και τρίψτε με αυτήν τα δόντια σας. Κάντε το αυτό 2-3 φορές την εβδομάδα και σύντομα θα δείτε αποτελέσματα!
 Για τα... μυρμήγκια!
 Στα μυρμήγκια δεν αρέσει καθόλου το αλάτι. Όταν λοιπόν συνειδητοποιήσετε ότι κάνουν την εμφάνισή τους, χρησιμοποιήστε το!
~
***
~
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πρωτομαγιά  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-2015.html .-          
 ~ΑRFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  02  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/rfara-news-02-2015.html .-   
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Κυριακή  03 Μαϊου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-03-2015.html .-      ~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  Σαββατο-Κύριακο  02  και 03 Μαϊου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/02-03-2015.html .-                       
 ~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-04-2015.html .-        
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα 04 Μαΐου  2015:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/04-2015_4.html .-                    
 ~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  05  Μαϊου  2015 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-05-2015.html.-  .-              
~Το  αγιάζι  της   ενημέρωσης  Τρίτη  05  Μαϊου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/05-2015.html .-                                
 ~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  06  Μαϊου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-06-2015.html .-       
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Πέμπτη  07  Μαϊου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-07-2015.html .-                 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  07  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/05/07-2015.html .-                      
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  08  Μαϊου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-08-2015.html .-                         
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης , Σάββατο 09  Μαϊου   2015 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-09-2015.html .-         
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  09  Μαϊου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/09-2015.html .-                                    
 ~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης ,  Κυριακή  10  Μαϊου  2015http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-10-2015.html .-             
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 09  και 10  Μαϊου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/09-10-2015.html .-                       
 ~ ARFARA  NEWS ,  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  11  Μαϊου  2025  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-11-2025.html .-     
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  11  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/11-2015.html .-                   
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  12   Μαϊου  2015  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-12-2015.html .-                        
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  12  Μαϊου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/05/12-2015.html  .-                          
~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  13  Μαϊου   2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-13-2015.html .-              ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  13  Μαϊου  2015  :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/13-2015.html  .-                    
 ~ ARFARA   NEWS   , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  14  Μαϊου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-14-2015.html .-                             
~~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  :
**
ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη   14  Μαϊου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/14-2015.html .-
~  ARFARA   NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  ,Παρασκευή  15  Μαϊου  2015   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-15-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   15  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/15-2015.html .-                       
 ~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  Παρασκευή  15  Μαϊου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/15-2015.html .-
~               
*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4159 video. - 4141.-   
 Σταματης Σκουλικας ,                     
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2501 video.  2479.-                 https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2485   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9145  βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4278 / 427 .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 448 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.086  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                   
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   432 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01               http://messinia1234.com/?page_id=937  
 ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 398. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 74 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     *
** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-                                               .- www.erroso.gr , .-    STAMOS -ARFARA -GREECE ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
 Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.
~

Δεν υπάρχουν σχόλια: