Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 11 Μαϊου 2025

ARFARA  NEWS ,  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  11  Μαϊου  2025 :


Ο  ισχυρός πάντα έχει  το πάνω χέρι !




~
~ ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ και  την Φραγκοσυκιά  Παρασκευή  30  Μαϊου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/30-2015.html .- 
 ** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη   14  Μαϊου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/14-2015.html .-
~** ~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  Παρασκευή  15  Μαϊου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/15-2015.html .- 
~**   ~  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  ,  Παρασκευή  22  Μαϊου 2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/22.html .-
~***  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 22 Μαΐου 2015   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/blog-post.html .- 
~ **  ΥΓΕΙΑ  για   ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 26 Μαΐου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/26-2015.html .  -
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  27  Μαϊου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/27-2015.html  .-  
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ μας   Παρασκευή  29  Μαϊου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/29-2015.html .- 
 ~  ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη  04 Μαϊου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/04-2015.html.-
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Κυριακή  07  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/07-2015.html .-
~

*** 11 Μαΐου
Κυρίλλου (†869) και Μεθοδίου(† 855) (1) των εκ Θεσσαλονίκης, Ιεραποστόλων, φωτιστών των Σλάβων. Ιερομάρτυρος Μωκίου († γ΄αι.) του εξ Αμφιπόλεως (Θράκης). Μαρτύρων Αρμοδίου και Διοσκόρου. Οσιομάρτυρος Ολυμπίας της νεοφανούς, ασκησάσης και αθλησάσης εν τη ιερά Μονή Καρυών Θερμής της Λέσβου. Νεομάρτυρος Αργύρη του εξ Επανωμής Θεσσαλονίκης (†1806). Οσίου Αγγελαρίου αρχιεπισκόπου και φωτιστού Βοημίας.

(1) Οι άγιοι Ισαπόστολοι Κύριλλος και Μεθόδιος, γεννήθηκαν στη συμβασιλεύουσα Θεσσαλονίκη τον 9ο αι., από επιφανή, ευσεβή και ενάρετη οικογένεια. Μεγαλύτερος εκ των δύο ήταν ο Μεθόδιος, ο οποίος γεννήθηκε το 815, ενώ ο Κύριλλος γεννήθηκε δώδεκα χρόνια αργότερα το 827. Σε νεαρή ηλικία οι δύο αδελφοί, μετέβησαν στη Μονή Πολυχρονίου στην Κωνσταντινούπολη, όπου συνέχισαν τις σπουδές τους γενόμενοι υπόδειγμα μεταξύ των συμμαθητών των. Η γνωριμία τους με τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Φώτιο, υπήρξε καθοριστική για την μετέπειτα εξέλιξη τους. Όταν αυτοκράτορας ήταν ο Μιχαήλ ο Γ` ο Φώτιος, επέλεξε τους Κύριλλο και Μεθόδιο οι οποίοι διέθεταν ήδη μεγάλη θεολογική, φιλοσοφική και φιλολογική κατάρτιση, ως επίσης και σοφία για να εκτελέσουν το θεάρεστο έργο της ιεραποστολής και του ευαγγελισμού των Σλάβων. Οι άγιοι με μεγάλη προθυμία και χαρά, δέχθηκαν να υπηρετήσουν το θέλημα του Θεού και να οδηγήσουν στο δρόμο της σωτηρίας τούς λαούς των χωρών αυτών. Για το λόγο αυτό επινόησαν το γλαγολιτικό αλφάβητο και μετέφρασαν σ` αυτό, την Αγία Γραφή και πλείστα άλλα Λειτουργικά και Θεολογικά βιβλία. Η ζωή τους και η διακονία τους βεβαίως δε ήταν απρόσκοπτη διότι οι Λατίνοι επιθυμούσαν και αυτοί να έχουν με το μέρος τους πολιτικά και εκκλησιαστικά τους Σλάβους. Μετά από πολλούς μόχθους και θυσίες, εκοιμήθηκαν ειρηνικά, ο μεν Κύριλλος το 869 στη Ρώμη, ενώ ο Μεθόδιος το 885 στη Μοραβία. Θεωρούνται και δικαίως, οι φωτισταί των Σλάβων, αλλά και της Ευρώπης γενικότερα.
~ 11/05  Απολυτίκιο Αγ. Μώκιου - 11 ΜΑΙΟΥ:
 https://youtu.be/oGYHU8gxnig?list=PL175C10CE6A189986 ,

~
***  Το «κεφάλι» της Αστυνομικής Διεύθυνσης           
     
Στις επόμενες σελίδες θα διαβάσετε ρεπορτάζ για το γνωστό σε όλους μας 100. Το «μαγικό» νούμερο που είναι το πρώτο που όλοι σκεφτόμαστε σε κάθε δύσκολη στιγμή. Όσο κι αν σας φαίνεται ότι δεν μπορεί να είναι κάτι ιδιαίτερο το να απαντάς σε ένα τηλέφωνο, θα διαπιστώσετε ότι μάλλον ξέρετε πολύ λίγα για το σημαντικό και πολυεπίπεδο ρόλο αυτών των αστυνομικών.
Πρέπει να έχουν ετοιμότητα, καλή κατάρτιση και νομικές γνώσεις. Παράλληλα, γερά νεύρα για να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις, απαντώντας μέσα σε ένα 8ωρο το λιγότερο σε 300 τηλεφωνικές κλήσεις, που πρέπει να διεκπεραιώσουν. Ανάμεσά τους μπορεί να είναι φάρσες, μοναχικοί ηλικιωμένοι, ταυτόχρονα τροχαία ατυχήματα, η μπουγάδα της γειτόνισσας, τα σύνορα στο κτήμα και άλλα πολλά.   Β.Β. 
~
***  Πανελλαδικές 2015: Ειδικοί δίνουν συμβουλές στους υποψηφίους          
     
Μία από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές σχολικές χρονιές τελειώνει σε μερικές ημέρες για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου. Πλέον έχουν μπει στην τελική ευθεία και την επόμενη Δευτέρα έχουν να αντιμετωπίσουν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, εξετάσεις που τους δώσουν το εισιτήριο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Το «Θάρρος», θέλοντας να βοηθήσει τους υποψηφίους, αλλά και τις οικογένειές τους, μιλά με ειδικούς στο χώρο, που δίνουν τις τελευταίες συμβουλές για τις απαιτητικές αυτές ημέρες.
  ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Αρχικά μιλήσαμε με τη διαιτολόγο-διατροφολόγο, Αφροδίτη Λουκάκου, αφού η διατροφή αποτελεί σημαντικό κομμάτι στην απόδοση κάθε υποψηφίου.
«Η σωστή διατροφή αποτελεί σημαντικό σύμμαχο για τους εφήβους στην περίοδο των εξετάσεων, μας ξεκαθάρισε η κα Λουκάκου, αφού «βοηθά το μαθητή να είναι πιο υγιής και, κατά συνέπεια, πιο ισχυρός, ώστε να έχει καλύτερη απόδοση στο διάβασμά του, αλλά συγχρόνως να έχει και καλύτερη διάθεση, συγκέντρωση και μνήμη».
Όσο για το ποιες τροφές προσφέρουν στο μαθητή όσα έχει ανάγκη τις μέρες των εξετάσεων, ανέφερε τις εξής:
  • Κόκκινο κρέας, συκώτι, αυγά: είναι οι βασικότερες πηγές σιδήρου, ο οποίος είναι απαραίτητος σε πολλαπλές λειτουργίες του οργανισμού, καθώς συνεισφέρει στη σωστή οξυγόνωσή του.
  • Ελαιόλαδο, δημητριακά και ξηροί καρποί (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια, κατά προτίμηση ανάλατα) μας εφοδιάζουν με βιταμίνη Ε, που βελτιώνει τη συγκέντρωση και τη μνήμη.
  • Φρούτα και λαχανικά μάς παρέχουν βιταμίνη C, γνωστή για την ισχυρή αντιοξειδωτική της δράση και την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού.
  • Ψωμί ολικής αλέσεως: πλούσιο σε βιταμίνη Ε αλλά και σε ανόργανα στοιχεία, όπως μαγνήσιο και ψευδάργυρο, τα οποία έχει βρεθεί ότι βοηθούν στη μνήμη, την προσοχή, τη μαθησιακή και νοητική ικανότητα.
  • Λιπαρά ψάρια, καρύδια, σπόροι (ηλιόσπορος και λιναρόσπορος), σουσάμι: είναι πλούσια σε ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου, ενώ επιπλέον έχει βρεθεί να έχουν μια ήπια αντικαταθλιπτική δράση.
  • Αποξηραμένα φρούτα (σύκα, σταφίδες, δαμάσκηνα): πλούσια σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες Ε και C, αλλά και σε σελήνιο, κάλιο και φυτικές ίνες, αποτελούν καλή επιλογή για ένα θρεπτικό και γεμάτο ενέργεια σνακ.
Κατά την κα Λουκάκου, αυτές τις μέρες οι μαθητές καλό είναι να προτιμήσουν μικρά γεύματα ανά 2-3 ώρες, η κατανάλωση των οποίων συμβάλλει στο να βρίσκονται σε εγρήγορση και να αυξάνεται η αποδοτικότητά τους:  «Ιδανικά, επιλέξτε σνακ που να είναι γευστικά και να δίνουν ενέργεια, όπως είναι τα φρούτα και οι χυμοί, τα γαλακτοκομικά, οι ξηροί καρποί ή ένα βραστό αυγό.
Αποφύγετε βαριά φαγητά, πολλά λιπαρά και τα πολλά γλυκά, καθώς μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία ή δυσπεψία.
Την ημέρα πριν από τις εξετάσεις επιλέξτε κάποιο αγαπημένο φαγητό του μαθητή, που θα του προσφέρει ευχαρίστηση και θα του ανεβάσει τη διάθεση.
Το βράδυ πριν από τις εξετάσεις: Ένα βαρύ βραδινό μπορεί να επηρεάσει τη χαλάρωση και την ξεκούραση του μαθητή. Μερικές επιλογές είναι: 1 μερίδα ψητού κρέατος ή ψαριού συνοδευόμενα από σαλάτα εποχής, 1 ποτήρι γάλα με 1 τοστ με τυρί και γαλοπούλα, 1 γιαούρτι με λίγο μέλι και λίγους ξηρούς καρπούς.
Το πρωινό των εξετάσεων: Ένα ελαφρύ, τονωτικό πρωινό είναι απαραίτητο, γιατί παρέχει την απαιτούμενη ενέργεια και επιπλέον εξασφαλίζει αυξημένη μνήμη και καλύτερη συγκέντρωση. Ένα καλό πρωινό μπορεί να περιλαμβάνει κάποιο γαλακτοκομικό προϊόν (γάλα ή γιαούρτι), ένα αμυλούχο τρόφιμο (δημητριακά πρωινού, ψωμί ή φρυγανιές), φρούτο ή χυμό, ταχίνι ή μέλι. Μαθητές που θα ξεκινήσουν την ημέρα των εξετάσεων με άδειο στομάχι κινδυνεύουν από ατονία ή ζαλάδα.
Η κατανάλωση καφέ και καφεϊνούχων σκευασμάτων μπορεί να προκαλέσει υπερδιέγερση και να μην αφήσει τον οργανισμό να ξεκουραστεί. Καλό είναι να μην καταναλωθούν καθόλου την ημέρα πριν από τις εξετάσεις.
Αν έχετε διάθεση για γλυκό, προτιμήστε μέλι: καλύπτει την ανάγκη για γλυκό, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τη μνήμη, ή μαύρη σοκολάτα: το κακάο που περιέχει είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ενώ αυξάνει την έκκριση ενδορφινών, ενισχύοντας τη διάθεση και τις εγκεφαλικές λειτουργίες. Ωστόσο, η κατανάλωσή της απαιτεί μέτρο, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος και θερμίδες, οπότε η υπερκατανάλωση μπορεί να επιδράσει αρνητικά στη ρύθμιση του σωματικού βάρους.
Τα πολυβιταμινούχα συμπληρώματα μπορεί να παρέχουν στον οργανισμό συμπυκνωμένα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, ωστόσο δε θεωρούνται απαραίτητα, όταν η διατροφή περιέχει όλα τα παραπάνω.
Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να θυμάστε ότι η λήψη συμπληρωμάτων δεν αποτελεί υποκατάστατο μιας πλήρους και ισορροπημένης διατροφής. Αυτή επιτυγχάνεται μόνο μέσα από την πρόσληψη τροφών».
  ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
Στη συνέχεια μιλήσαμε με το φυσικό Σπύρο Παπαδάκο, ο οποίος δίνει συμβουλές στους μαθητές για την ώρα που θα έχουν ήδη τα θέματα στα χέρια τους και θα πρέπει σωστά και με τακτική να τα αντιμετωπίσουν.
«Οι πανελλήνιες εξετάσεις πλησιάζουν και χιλιάδες υποψήφιοι φτάνουν στην κορύφωση της προσπάθειάς τους για να διεκδικήσουν μια θέση στις ανώτερες και ανώτατες σχολές. Μαζί με τους μαθητές, γονείς και καθηγητές βιώνουν το ίδιο άγχος, προσπαθώντας να βοηθήσουν τα παιδιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η αγωνία, όμως, μεγιστοποιείται τη στιγμή που οι μαθητές λαμβάνουν τα θέματα! Η αλήθεια είναι ότι μαγική συνταγή δεν υπάρχει. Η εμπειρία δείχνει ότι κάθε μαθητής είναι μοναδικός και έχει το δικό του τρόπο να λειτουργεί», μας είπε.
Ωστόσο, έδωσε συμβουλές που φαίνεται να είναι χρήσιμες σε κάθε υποψήφιο: 
  • Αποφύγετε να διαβάσετε εξαρχής όλα τα θέματα. Διαβάστε το πρώτο ερώτημα. Απαντήστε το αν το γνωρίζετε, αλλιώς προχωρήστε στο επόμενο. Συνεχίστε έτσι ως το τέλος.
  • Στη συνέχεια επιστρέφετε σε αυτά που είχατε αφήσει ως πιο δύσκολα και ξεκινάτε τη διαδικασία από την αρχή. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνετε να συγκεντρώσετε όλα τα μόρια από τα ερωτήματα που είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε. Δεν πρέπει ένας μαθητής να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να πει «αυτό το ήξερα, αλλά δεν πρόλαβα να το λύσω». Επίσης μια πρόχειρη ματιά στο Δ’ Θέμα, για το οποίο οι μαθητές είναι προκατειλημμένοι ότι είναι το δυσκολότερο, μπορεί να τους αγχώσει υπερβολικά, να τους απογοητεύσει ότι δε θα γράψουν, με αποτέλεσμα να επηρεάσει την απόδοσή τους και στα υπόλοιπα θέματα.
  • Διαβάστε την εκφώνηση του θέματος προσεκτικά. Πολλές φορές οι μαθητές απαντάνε σε διαφορετική ερώτηση από αυτή που ζητείται. Γι’ αυτόν το λόγο συμβουλεύουμε τους μαθητές να διαβάσουν το θέμα περισσότερες από μία φορές, ώστε να το κατανοήσουν πλήρως. Διαβάζετε πάντα το θέμα ολοκληρωμένο, καθώς μπορεί κάποιες πληροφορίες που σας χρειάζονται να δίνονται στο τέλος. Κοιτάζετε τη εκφώνηση πάλι όσο γράφετε την απάντηση, ώστε να αποφύγετε παραλείψεις ή παρανοήσεις.
  • Μην αφήνετε αναπάντητα ερωτήματα. Μην ξεχνάτε ότι οι πανελλήνιες εξετάσεις στην ουσία δεν είναι εξετάσεις, αλλά διαγωνισμός. Δεν αρκεί να γράψεις καλά, πρέπει να γράψεις καλύτερα από τους υπόλοιπους. Οπότε πρέπει να μαζεύετε όσο περισσότερα μόρια μπορείτε. Να θυμάστε ότι δεν υπάρχει αρνητική βαθμολόγηση. Ακόμα και όταν νομίζετε πως δε γνωρίζετε την απάντηση, γράψτε κάτι που θεωρείτε σχετικό. Η φράση “αυτό ζήταγε; Το ήξερα” είναι κάτι που ακούμε συχνά από υποψηφίους.
  • Χρησιμοποιήστε σωστά το πρόχειρο. Μπορείτε να οργανώσετε τις ιδέες σας ή να κάνετε κάποιες πράξεις, αλλά μη γράφετε στο πρόχειρο ολόκληρη την απάντηση. Στο πρόχειρο γράφετε όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε να λύνετε το θέμα. Δεν προτείνεται στους μαθητές να λύνουν ολόκληρο το θέμα στο πρόχειρο και μετά να το μεταφέρουν, διότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να γίνει κάποιο λάθος στη μεταφορά της απάντησης και το πιο σημαντικό, θα χαθεί πολύτιμος χρόνος. Προφανώς η απάντηση που θα δοθεί στο πρόχειρο δε βαθμολογείται.
  • Φροντίστε για την καλή εικόνα του γραπτού σας. Ένα καλό σχήμα, ευανάγνωστα γράμματα, κενά μεταξύ των απαντήσεων, ορθογραφία, σύνταξη είναι στοιχεία που μπορούν να επηρεάσουν ένα βαθμολογητή θετικά.
  • Ρίξτε μια τελευταία ματιά. Σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι που μπήκαν στη διαδικασία να ξαναδιαβάσουν το γραπτό τους, παραδέχονται ότι βρήκαν κάποιες λεπτομέρειες να συμπληρώσουν. Αν σας έχει μείνει, λοιπόν, χρόνος, κάντε τον κόπο να διαβάσετε το γραπτό σας από την αρχή. Σε καμία περίπτωση δε φεύγετε πριν σας διώξουν. Εξαντλήστε το 3ωρο ελέγχοντας το γραπτό σας ξανά και ξανά. Και επειδή οι θέσεις για το πανεπιστήμιο κρίνονται στα μόρια, να θυμάστε ότι κάθε λεπτομέρεια είναι πολύτιμη.
Κλείνοντας να σημειωθεί ότι στο κανάλι του Σπύρου Παπαδάκου στο Youtube υπάρχουν περισσότερες οδηγίες, αλλά και βίντεο από την εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί πέρυσι για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.    Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
 ~
***  Η ΔΗΜΑΡ αναζητά το μέλλον της...

Το μέλλον της ΔΗΜΑΡ αναμένεται να κριθεί στις 5-7 Ιουνίου, καθώς, όπως αποφασίσθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή, τότε θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του κόμματος. Η μετάθεση της ημερομηνίας έγινε για τεχνικούς λόγους, κάτι που εγκρίθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή. Για την ώρα το ενδιαφέρον τους για την προεδρία του κόμματος έχουν γνωστοποιήσει ο απερχόμενος γραμματέας, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και η πρώην βουλευτής, Μαρία Γιαννακάκη. Στο συνέδριο αναμένεται να τεθούν επί τάπητος τα αίτια της εκλογικής καταβαράθρωσης των ποσοστών της ΔΗΜΑΡ και το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με την πορεία του κόμματος. Στο πλαίσιο της παραπάνω διαδικασίας βρέθηκε προχθές στην Καλαμάτα η Μαρία Γιαννακάκη, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία συμμετείχε σε προσυνεδριακές συσκέψεις στην Καλαμάτα και την Πύλο. Α.Π. - 
~
***  Όχι πλαστικά τραπεζοκαθίσματα στις παραλίες!

Οι Δήμοι Καλαμάτας, Τριφυλίας και Πύλου ετοιμάζονται να μισθώσουν τις παραλίες για να βάλουν πλαστικά τραπεζοκαθίσματα οι μαγαζάτορες (καφετέρειες και καντίνες) εν όψει καλοκαιριού. Όμως, η επίσημη εντολή της Πολιτείας, υπουργείο Περιβάλλοντος και Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ΟΧΙ! Πρέπει να αφήσουν τις παραλίες ελεύθερες για τους λουόμενους. Ποιος απ’ τους δύο έχει δίκιο; Αν ρωτούσαμε τους Έλληνες, μαγαζάτορες, πελάτες και -γενικά- λουόμενους, θα μας έλεγαν σε ποσοστό 90% πως θέλουν πλαστικές καρέκλες στην παραλία. Θέλουν να πίνουν το «φρέντο» καφεδάκι τους και το ουζάκι, σε πλαστικά ποτήρια, και να καπνίζουν τσιγάρα και να πετάνε κάτω στάχτη και γόπες. Θέλουν να έχουν έντονη μουσική με μεγάφωνα, θέλουν μπάρα με ψυγεία επί της άμμου με υπόγειο καλώδιο και σέρβις από τη σερβιτόρα 2 μέτρα από το κύμα! Θέλουν, επίσης, beach βόλεϊ με ηχεία, διαφημίσεις, βιντεοσκοπήσεις, και εξέδρες επί της άμμου. Θέλουν -ακόμα- να πηγαίνουν με τα οχήματά τους -μηχανές εντούρο και τζιπ- στις παραλίες, πάνω στην άμμο! Και είναι λογικό να τα υπάρχουν όλα αυτά, ώστε να παίρνουν καλύτερα το οφθαλμόλουτρό τους, άντρες και γυναίκες. Όλα καλά, αλλά θα έπρεπε να γινόταν με άλλον τρόπο. Δεν είναι σωστό να υπάρχουν όλα αυτά στις παραλίες. Ας υπάρχουν λίγες πάνινες ομπρέλες από τα μαγαζιά, και να μπορεί κάθε λουόμενος να παίρνει τον καφέ του από το κατάστημα σε γυάλινο ποτήρι, όχι σε πλαστικό, να καθίσει στην πετσετούλα του ή στην άμμο, και να απολαύσει το μπάνιο του. Ακόμα και η φημισμένη ξενοδοχειακή μονάδα Costa navarino έπεσε στο λάθος να βάλει μόνιμη ξύλινη κατασκευή πάνω στην άμμο, και καθίσματα, 5-10 μέτρα από το κύμα. Η εξέδρα που έχει είναι παράνομη! Και δίνει το κακό παράδειγμα και στους φτωχούς μαγαζάτορες να κάνουν το ίδιο... Οι Δήμοι, προσπαθώντας να παρακάμψουν το νόμο, βρήκαν τη «λύση» να βάλουν λυόμενες ξύλινες εξέδρες πάνω στην άμμο, και πάνω εκεί να βάλουν τραπεζοκάρεκλα. Αυτό είναι ακόμα χειρότερο, κι όμως δεν το καταλαβαίνουμε... Έχει δίκιο το υπουργείο που απαγορεύει την επέμβαση στην αμμουδιά. Και άδικο όλοι εμείς. Ένα άλλο λάθος που πρόκειται να γίνει, είναι πως θα πάει ειδικό μηχανοκίνητο μεγάλο μηχάνημα να «οργώσει» τις αμμουδιές, και να μαζέψει: καλάμια, ξύλα, φύκια, πέτρες, πλαστικά κ.λπ., αφήνοντας μόνο τη λεία άμμο! Λάθος! Τα καλάμια δεν είναι σκουπίδια, είναι οικοδομικό υλικό ή ας τα κάψουν. Τα ξύλα ας τα μαζέψουν για καύσιμη ύλη, για το χειμώνα. Τα φύκια ας τα μαζέψουν για λίπασμα σε κήπους και χωράφια. Τις πέτρες ας τις αφήσουν εκεί που είναι. Όλα αυτά δεν είναι σκουπίδια. Σκουπίδια είναι τα πλαστικά τραπεζοκαθίσματα, τα πλαστικά ποτήρια, και τα οχήματα στις παραλίες! ΟΧΙ ΠΛΑΣΤΙΚΑ! ΟΧΙ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ! Δε χρειάζεται να το πει ο νομοθέτης. Ας το καταλάβουμε από μόνοι μας. Αντώνης Αντωνόπουλος, Κυπαρισσία - 
~
*** Βλέπει το δέντρο και χάνει το δάσος με τα διατηρητέα ο Δήμος Καλαμάτας          
      
Απειλεί με ασφαλιστικά μέτρα τους ιδιοκτήτες, αν δεν πάρουν μέτρα ασφαλείας
Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδος, που εδρεύει στην Πάτρα και υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού, επισκέφθηκε προχθές το Δημαρχείο και συναντήθηκε με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα,  παρουσία υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Καλαμάτας.
Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη λήψη μέτρων ασφαλείας σε διατηρητέα κτήρια αρμοδιότητας του υπουργείου Πολιτισμού, που βρίσκονται στην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας.
Τονίζεται ότι, παράλληλα, ο Δήμος κινεί τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων κατά ιδιοκτητών, προκειμένου αυτοί να μεριμνήσουν για τη λήψη μέτρων ασφαλείας σε διατηρητέα ακίνητα ιδιοκτησίας τους, καθώς πολλά από αυτά εγκυμονούν κινδύνους για διερχόμενους και περίοικους.
Ο κ. Νίκας ευχαρίστησε την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων στο πρόσωπο των μελών του κλιμακίου, εξαίροντας τη συμβολή της στην επίλυση διαφόρων ζητημάτων και, ιδίως, στην αποκατάσταση και ανάδειξη αξιόλογων ταφικών μνημείων του Κοιμητηρίου Καλαμάτας και στη δημιουργία σε αυτό ενός υπαίθριου μουσείου σπαραγμάτων ταφικών μνημείων.
Αναφέρθηκε, ακόμη, στην επιτυχή παρέμβαση στο «Αχίλλειον», που καλύφθηκε με μουσαμά ο οποίος φέρει αποτύπωση της όψης του κτηρίου. Φυσικά, παραμένει η αναγκαιότητα επισκευής – αποκατάστασής του και ο Π. Νίκας ζήτησε τη συμβολή της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων, που είναι αρμόδια.
Επίσης, επισήμανε την ανάγκη άρσης επικινδυνότητας του κτηρίου του πρώην Οικονομικού Γυμνασίου, στην οδό Κουμουνδουράκη, με κατεδάφιση μίας γωνίας, καθώς ο Δήμος – που είναι ιδιοκτήτης - δε διαθέτει τους πόρους για την αποκατάστασή του.
Ο Π. Νίκας έκανε, ακόμη, λόγο και για την υποψηφιότητα της Καλαμάτας, με σκοπό να αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021, τονίζοντας ότι έχει δημιουργηθεί ομάδα προετοιμασίας του φακέλου υποψηφιότητας, που πλαισιώνεται από 200 νέους ανθρώπους, με αξιόλογη παιδεία και εμπειρίες από το εξωτερικό.
Πάντως, θεωρούμε ότι ο Δήμος Καλαμάτας, αντί να "κυνηγάει" τους ιδιοκτήτες, θα πρέπει να αναδείξει από την πλευρά του τα πραγματικά θέματα αιχμής. Αυτά αφορούν στην άρση της πολυνομίας που χαρακτηρίζει αυτό το πεδίο, την επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών που ασχολούνται με την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και τη διαμόρφωση ενός νομοθετικού πλαισίου που να ευνοεί την επιχειρηματική επινοητικότητα, προκειμένου αυτά τα κτήρια να αναστηλωθούν.
Οι παραλείψεις του κράτους σ’ αυτούς τους τομείς έχουν δραματικό χαρακτήρα (εκτός των άλλων, στο νέο ΕΠΣΑ δεν υπάρχει πρόβλεψη για τα μνημεία, πόσω μάλλον για τα διατηρητέα). Οι παραλείψεις οδηγούν στην εγκατάλειψη, αναπόφευκτη συνέπεια της οποίας είναι η κατάρρευση. Μπορεί να ζούμε την τελευταία φάση της ζωής αυτών των κτηρίων.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 ~
***  Καμινάδα αναστάτωσε την παραλία της Καλαμάτας         
     
Λίγα λεπτά μετά τις 11 το βράδυ αρκετός κόσμος αναστατώθηκε από τις σειρήνες των πυροσβεστικών που ηχούσαν. Τελικά δεν ήταν κάτι σοβαρό, πιο συγκεκριμένα αιτία ήταν μια καμινάδα που πήρε φωτιά σε σπίτι της οδού Κρήτης.
Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τους άνδρες της Πυροσβεστικής.
~
***  Τρεις νεκροί και μία τραυματίας σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη         
      
Με αίμα βάφτηκε η άσφαλτος στη Θεσσαλονίκη, μετά από τροχαίο που συνέβη το απόγευμα, στην παλαιό Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας, στο ύψος της Απολλωνίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τρεις άνθρωποι και να τραυματιστεί ακόμη ένας.
Συγκεκριμένα, νεκροί ανασύρθηκαν οι δύο οδηγοί των οχημάτων, ηλικίας 53 και 70 ετών και μία επιβάτης, ενώ ακόμη μία γυναίκα τραυματίστηκε και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.
Παραμένει άγνωστο τόσο εάν η κατάστασή της είναι σοβαρή, όσο και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό τροχαίο.
Πηγή: www.thestival.gr .-
~
*** Εξαπάτησαν ηλικιωμένο στη Μαραθόπολη και έφυγαν με λεία χιλιάδες ευρώ 

Ηλικιωμένος στη Μαραθόπολη έπεσε θύμα εξαπάτησης δύο γυναικών. Με τη μέθοδο της απασχόλησης του «βούτηξαν» το χρηματικό ποσό των 5400 ευρώ από το πουκάμισο και εξαφανίστηκαν! Το πρωί της Κυριακής 10 Μαΐου, λίγο μετά τις 11.30 το πρωί, ένας ηλικιωμένος ενώ βρισκόταν στην οικία του στη Μαραθόπολη, στο ύψος του νεκροταφείου, και εκτελούσε αγροτικές εργασίες μαζί με τον γιο του και την σύζυγό του αντίκρισε δύο νεαρές γυναίκες που προσποιήθηκαν πως πουλάνε χαρτοπετσέτες και σφουγγάρια. Σύμφωνα με την καταγγελία του θύματος, η μία από τις δύο γυναίκες απασχόλησε την σύζυγο του, ζητώντας της να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα της οικίας, ενώ η δεύτερη τον πλησίασε και άρχισε να τον θωπεύει, με αποτέλεσμα να καταφέρει να του αποσπάσει από το πουκάμισο το ποσό των 5400 ευρώ. Ο γιος του παθών βρισκόταν λίγα μέτρα δίπλα και το μόνο που αντιλήφθηκε ήταν μια κίνηση που έκανε η γυναίκα βάζοντας το χέρι στην πίσω τσέπη του παντελονιού της. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι δύο γυναίκες βρέθηκαν στην οικία αφού πρώτα ένα πράσινο τζιπ σταμάτησε στον δρόμο και της αποβίβασε. Το τζιπ, στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες νεαρής ηλικίας, στη συνέχεια απομακρύνθηκε από το σημείο και μετά από λίγο επέστρεψε προκειμένου να επιβιβαστούν οι γυναίκες, επίσης νεαρής ηλικίας, σε αυτό. Φεύγοντας από την οικία άφησαν ένα κουτί χαρτοπετσέτες και ένα σφουγγάρι. Το αυτοκίνητο με το οποίο κινούνται οι δράστες είναι τζιπ μάρκας Subaru Forester, πράσινου χρώματος και μοντέλου περίπου 2000. Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται ο τύπος του αυτοκινήτου. www.gargalianoionline.gr . -
~
***  Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τη διάσωση των μεταναστών και τη σύλληψη των διακινητών          
     
 Επιχείρηση διάσωσης εκατόν πενήντα (150) παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών, μεταξύ των οποίων τέσσερις (04) διακινητές, πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από το Ρυμουλκό “VOS THALASSA” σημαίας Ιταλίας σε συνεργασία με στελέχη του Λ.Σ.  –ΕΛ.ΑΚΤ.
   Συγκεκριμένα, το ΕΚΣΕΔ ενημερώθηκε την 08/05/2015, από τον Πλοίαρχο του Ρ/Κ, για εντοπισμό ξύλινου σκάφους σε δυσχερή θέση, με μεγάλο αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή πενήντα τέσσερα (54) ν.μ. νοτιοδυτικά Άκρου Ταίναρου Πελοποννήσου. Ο   Πλοίαρχος του εν λόγω Ρ/Κ ανέφερε επίσης, ότι προέβη στην ασφαλή μετεπιβίβαση συνολικά εκατόν πενήντα (150) παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών  ενώ υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, δρομολογήθηκε η μεταφορά αυτών στο Καλαμάτας και παράλληλα η ρυμούλκηση του ξύλινου σκάφους.
   Μεσημβρινές ώρες χθες (09/05/15) και ενώ το “VOS THALASSA” βρισκόταν έξι (06) ν.μ. νότια του λιμένα Καλαμάτας, πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. επιβιβάστηκε επί του ανωτέρω Ρ/Κ για τη διενέργεια περαιτέρω ελέγχου. 
   Στη συνέχεια, υπό το συντονισμό της οικείας Λιμενικής Αρχής,  το εν λόγω Ρ/Κ  κατέπλευσε στο λιμένα Καλαμάτας και αποβίβασε ασφαλώς τους παράνομα εισελθόντες αλλοδαπούς. Επτά (07) εκ των ανωτέρω αλλοδαπών μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Μεσσηνίας για προληπτικούς λόγους, από τους οποίους οι έξι (06) έχουν ήδη λάβει εξιτήριο, ενώ η μία (01) γυναίκα εξακολουθεί να νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους.
  Επιπροσθέτως, κατά τη διενέργεια της προανάκρισης προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία για τέσσερις (04) αλλοδαπούς φερόμενους ως διακινητές, οι οποίοι και συνελήφθησαν. 
      Οι εκατόν σαράντα πέντε (145) αλλοδαποί οδηγήθηκαν σε ασφαλές κατάλυμα, στο Εθνικό Στάδιο Καλαμάτας, όπου τους παρασχέθηκε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σίτιση,  με τη συνδρομή του 9ου Συντάγματος Πεζικού, της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος της Διοίκησης Πολεμικής Αεροπορίας, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Καλαμάτας.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας. 
*** Αθλητική  ενημέρωση :
~
*** Με το δεξί ξεκίνησε η Κυπαρισσία τα μπαράζ ανόδου στη Γ' Εθνική (φωτογραφίες)  
 
 
 
 
 
 
 
Με γκολ του Φώτη Παναγόπουλου, με ένα φοβερό σουτ στο 31', ο ΑΟ Κυπαρισσίας κέρδισε σήμερα το απόγευμα στην έδρα του την ΑΕ Σπάρτης. Έτσι, οι Τριφύλιοι ξεκίνησαν με το δεξί στα μπαράζ ανόδου στη Γ' Εθνική. Στο γήπεδο βρέθηκαν περισσότεροι από 1.000 φίλαθλοι, ανάμεσα στους οποίους πολυάριθμοι Λάκωνες, που είδαν την ομάδα τους να ...σκοντάφτει πάνω στον εκπληκτικό τερματοφύλακα του ΑΟΚ, Θοδωρή Ντουγερόγλου, ο οποίος πραγματοποίησε μια σειρά από σωτήριες επεμβάσεις στο β' μέρος. Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος πρωταθλητριών ΕΠΣ η Κυπαρισσία θα ταξιδέψει την Τετάρτη στο Άργος, όπου θα αναμετρηθεί με τον ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου. Στο άλλο ματς του 13ου Ομίλου ο Πανθυρεατικός κέρδισε 1-0 τον ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου. - 
Α. Ο.  ΚΥΠΑΡΙΣΙΑΣ-ΣΠΑΡΤΗ  1-0    αγων   10/05/2015: http://youtu.be/LU8MB8cMCTc ,
ΚΥΠΑΡΙΣΙΑ-ΣΠΑΡΤΗ 1-0 10/05/2015    αγων : http://youtu.be/il1U53fb6JA ,

 
~
*** Ο Μόργκαν τελικά θα είναι ο αντι-Γκιστ του ΠΑΟ
Ανακοινώνεται ο Κούπερ Ο Μόργκαν τελικά θα είναι ο αντι-Γκιστ του ΠΑΟ


- Mετά το «ναυάγιο» για την απόκτηση του Κένιον Μάρτιν ο Παναθηναϊκός φαίνεται να κινείται για την απόκτηση του Ρεϊμάρ Μόργκαν, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στο γερμανικό πρωτάθλημα με την Γκέτινγκεν.
Ο 26χρονος Αμερικανός φόργουορντ (υψ. 2.03) αποτελεί μια καλή λύση καθώς προέρχεται από μια καλή σεζόν με 16,2 πόντους (73% β., 60% διπ.) και έξι ριμπάουντ. Παράλληλα έχει όλα τα στοιχεία που θέλουν στην ομάδα του «τριφυλλιού», για να καλύψουν το κενό του Τζέιμς Γκιστ.
Αν όλα πάνε καλά ο Μόργκαν θα αποτελέσει την δεύτερη διορθωτική κίνηση για τους «πράσινους» μετά τον Ντι Τζέι Κούπερ ο οποίος πιθανότατα θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας.
~
***   Η αδιάφορη βαθμολογικά Καλαμάτα κέρδισε μέσα στο Λουτράκι (φωτογραφίες)          
      
Τέλος στο άγονο σερί των πέντε τελευταίων εκτός έδρας αγώνων έβαλε η Καλαμάτα επικρατώντας με 3-2 του Λουτρακίου στην ομώνυμη Κορινθιακή λουτρόπολη στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. H «Μαύρη Θύελλα» είχε την παραγωγικότητα που της έλειψε στα προηγούμενα παιχνίδια και έφτασε στην 13η νίκη της στη φετινή σεζόν έχοντας σκόρερ τους Χρήστο Καλαντζή (δύο γκολ) και Κώστα Ηλιόπουλο.
Η επιτυχία για την ομάδα του Μιχάλη Καβαλιέρη γίνεται ακόμη μεγαλύτερη εάν ληφθεί υπ' όψιν ότι ο τεχνικός της Καλαμάτας εμπιστεύθηκε και πάλι αρκετά νεαρά παιδιά στο αρχικό σχήμα που τον δικαίωσαν καταφέρνοντας να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα πετυχαίνοντας μάλιστα την ανατροπή.
Η Καλαμάτα είχε τον έλεγχο του αγώνα και εκτός από ένα μικρό διάστημα στο πρώτο ημίχρονο (μεταξύ 30’ και 40’), όπου οι γηπεδούχοι πίεσαν, έφερε το ματς στα μέτρα της. Στο πρώτο μέρος οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν λιγοστές αλλά οι 500 φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο αποζημιώθηκαν από τον ρυθμό στην επανάληψη όπου σημειώθηκαν και τα πέντε γκολ της αναμέτρησης.
Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ με τον Χατζηστάμου στο 52’ αλλά δεν το χάρηκαν για πολύ καθώς ένα λεπτό αργότερα ο Καλαντζής έβγαλε πανέμορφη μπαλιά στον Ηλιόπουλο οποίος πραγματοποίησε άψογο πλασέ και εκτέλεσε τον Κόντη ισοφαρίζοντας σε 1-1. Η Καλαμάτα είχε από το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ανεβάσει στροφές και τελικά έκανε την ανατροπή στο 59’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Καλαντζή. Η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε από τον διαιτητή Περάκη σε χέρι του Νώτη μετά από σουτ του Νικολόπουλου.
Η Καλαμάτα συνέχιζε να πιέζει ψηλά και να γίνεται απειλητική και η επιμονή της επιβραβεύθηκε με ένα τρίτο γκολ στο 76’. Ο Ηλιόπουλος έκανε μια κούρσα από δεξιά πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του αλλά το σούτ που επιχείρησε αποκρούστηκε. Η μπάλα όμως έφτασε στον Καλαντζή ο οποίος με άπιαστο σουτ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ματς και ένατο συνολικά στην σεζόν.
Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι βγήκαν μαζικά στην επίθεση για να μπορέσουν να ανατρέψουν σε βάρος τους κατάσταση αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν απλά να μειώσουν το σκορ στο 82’ με τον Σουσούνη ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή δέκα λεπτά νωρίτερα.
 Κίτρινες κάρτες: 45’ Νώτης, 62’ Λαζάρου, 67’ Νιφορόπουλος,
ΛΟΥΤΡΑΚΙ:  Κόντης, Νώτης, Γκαρμίρης, Σπέτσι (71’ Σουσούνης), Μαυρέλης, Τσέκος, Παπουτσής, Χατζηστάμου, Αμπαδιωτάκης (78’ Πέτρου), Διαμαντόπουλος, Ζερβός.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκαρμοίρης, Νιφορόπουλος (87’ λ.τ. Κειτά), Μαρτίνος, Χριστοφιλέας, Λαζάρου, Κουντάνης (59’ Δημητριάδης), Ηλιόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Βασιλόπουλος, Νικολόπουλος (90+2 Κακαλής), Καλαντζής
 ~  *  Καβαλιέρης: Η ανατροπή δίνει μεγαλύτερη αξία στη νίκη
«Είμαι ευχαριστημένος από τη νίκη και κυρίως από τον τρόπο με τον οποίο ήρθε καθώς καταφέραμε να ανατρέψουμε τόσο βάρος μας σκορ», ξεκίνησε τις δηλώσεις του για το τρίποντο της Καλαμάτας στο Λουτράκι, ο τεχνικός της ομάδας, Μιχάλης Καβαλιέρης και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι ελέγξαμε απόλυτα το παιχνίδι με εξαίρεση ένα πεντάλεπτο που χάσαμε λίγο την ισορροπία μας και τις θέσεις μας. Ελέγχαμε το ματς και ειδικά στο δεύτερο μέρος βρήκαμε τους χώρους και μπορέσαμε και σκοράραμε. Αυτή ήταν και η διαφορά μας με τα προηγμένα παιχνίδια γιατί και στα προηγούμενα ματς είχαμε τις ευκαιρίες απλά δεν είχαμε καταφέρει να τις μετουσιώσουμε σε γκολ κάτι που έγινε σήμερα» - 
~
***  Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ:     Αυλαία στην κανονική περίοδο
Τη γλίτωσαν Πανιώνιος, Πλατανιάς, Πανθρακικός, την «πλήρωσε» ο Λεβαδειακός
Νίκη Βόλου-ΟΦΗ -  /?

*
«Χρυσός» βαθμός για την Καλλονή απέναντι στον Ατρόμητο
~ Καλλονή-Ατρόμητος 1-1
(23΄ Μίνγκας - 83' Παπάζογλου)
Ο διαιτητής Δασκαλόπουλος (Κορινθίας), έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Κεϊτά - Ούμπιδες.
Καλλονή (Βλάχος): Αλέξιτς, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Τσαμπούρης, Καλτσάς, Κεϊτά, Μίνγκας (81' Αλβες), Λεοζίνιο (73' Αράς), Πετρόπουλος, Μανούσος (90' Πιπίνης).
Ατρόμητος (Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Αγκουαζί, Φυτανίδης, Μπρίτο (53 Καράσκο), Μπάλλας (51' Κατσουράνης), Κιβρακίδης, Καραμάνος, Ούμπιδες, Δημούτσος (64' Παπάζογλου), Λαζαρίδης, Κοντοές.
*
Άνετος ο Αστέρας επικράτησε με 2-0 της Κέρκυρας

Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα 2-0
(14΄ Πάρα, 41΄ Φερνάντες)
Ο διαιτητής του αγώνα, Παπαπέτρου (Αθήνας), έδειξε την κίτρινη κάρτα Ανδρεόπουλος και Γεωργακόπουλο.
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Ζησόπουλος, Παντελιάδης (84' Παπαχρήστος), Κουρμπέλης, Αλόκο, Ιγκλέσιας, Γιαννιώτας, Λομπάτο (58' Τσοκάνης), Πάρα, Νίκο, Σκουρτάι (76' Μουνάφο).
Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέτκους, Σιόντης, Μανωλάς, Βενέτης, Παρασκευαΐδης, Κρητικός, Ανδρεόπουλος (46' Μεντής), Χαβίτο (46' Ταβάρες), Γεωργακόπουλος (72' Κόντος), Γκαζαριάν, Ζορμπάς.
*

Νίκησε τον Εργοτέλη αλλά υποβιβάστηκε ο Λεβαδειακός
~ Εργοτέλης-Λεβαδειακός 0-2
(66΄ Μιλοσάβλιεβ, 68΄ Μάντζιος)
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Κίτρινες: Πίτσος, Καλέ - Μιλιάζες, Ζίτο, Μιλοσάβλιεφ
 ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Ρέντζας (71΄ Ολαϊτάν), Λουβιόν, Γκοργκς, Πίτσος, Μποέ-Καν (60΄ Γκέντσογλου), Καζναφέρης, Λεονάρντο (82΄ Καλέ), Χαλκιαδάκης, Γιουσούφ, Τζίλας
 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ακης Μάντζιος): Σηφάκης, Στάθης, Τριποτσέρης, Μπουσταμάντε (69΄ Βούσκεβιτς), Μιλιάζες, Πελέ, Πουλίδο (85΄ Γκόμεζ), Τομάς, Γιακουμάκης (46΄ Μιλοσάβλιεφ), Μάντζιος, Ζίτο

*
Νίκη του Παναθηναϊκού επί του μαχητικού ΠΑΣ με 3-1
~ Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1
(4΄ Κλωναρίδης, 50΄ Καρέλης, 60΄ Λαγός - 5΄ Ιλιτς)
Ο διαιτητής Παππάς (Αθηνών), έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Λαγό - Ιλιτς, Ακόστα.
Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπο, Χουχούμη, Κουτρουμπή, Τριανταφυλλόπουλο, Λαγό, Ζέκα, Νίνη (80' Ταυλαρίδης), Πράνιτς (76' Δώνης), Καρέλη, Κλωναρίδη (62' Ντίνας).
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης (40' λόγω τραυματισμού Σωτηρίου), Μπέριος, Μιχαήλ, Ίλιτς, Ριβέρα, Χαρίσης (63' Αυγενικού), Ναδάλες (63' Κοροβέσης), Τσουκαλάς, Τσάβες, Στρούνα, Μανιάς.
*
Ο Παναιτωλικός έκλεισε τη χρονιά με νίκη επί της Βέροιας

~ Παναιτωλικός-Βέροια 2-0
(22΄ Μαρτίνες, 78΄ Μορένο)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λαζάρ - Μαλόν
 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κουτρομάνος, Κούσας, Ετζενγκέλε, Κέβιν, Γοδόι (71' Ρουσκουγιέδα), Λαζάρ, Μαρτίνες (59' Παπουτσογιαννόπουλος), Κάπελ, Βιγιαφάνιες, Άλβες (67' Μορένο).
ΒΕΡΟΙΑ (Στέφανος Γαϊτάνος):
Καντιμοίρης, Μαλόν, Αμαραντίδης (90 Κατάλα), Όστοϊτς, Μαραγκός, Μπαλάφας, Μπατιόν (81' Καμπόρα), Γεωργιάδης, Ντουμίτρου (73' Αρτσε), Τάτος, Ναζλίδης.



*
Νίκησε τη Ξάνθη και έμεινε στην Σούπερ Λιγκ ο Πανθρακικός
~ Πανθρακικός-Ξάνθη 2-0
(20΄ Κάσελ, 31΄ Ιγκορ)
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Κίτρινες: Μελίσσης, Μπαϊκαρά - Παπάζογλου
 ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μανουέλ Ρόκα): Αθανασιάδης, Μεχία, Τζάνης (90΄ Μπαλντά), Κάσες (62΄ Χασομέρης), Μπαϊκαρά, Ροτζέριο, Ιγκόρ (80΄ Σέτι), Ηλιάδης, Χρήστου, Μελίσσης, Ποτουρίδης
 ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Γκαραβέλης, Γκομσί, Μπαξεβανίδης, Τριάδης (32΄ Βάλτερ), Λουσέρο (63΄ Γουάλας), Παπάζογλου, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Καρυπίδης, Μπέλιτς (80΄ Π.Ορφανίδης), Ράνος

*
Άντεξε με δέκα και έμεινε στην Σούπερ Λιγκ ο Πανιώνιος
~  Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 0-0
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 69' Τασουλής (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπακασέτας, Χατζηισαϊας, Ιμπαγάσα, Οικονόμου, Κόρμπος - Κίτσιου, Τζιόλης
 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Τασουλής, Οικονόμου, Χατζηισαϊας, Αργυρόπουλος (46' Βλάχος), Μητρόπουλος, Κόρμπος, Φούντας, Μπακασέτας (74' Ρισβάνης), Μπουμάλ, Κολοβός (32' Γιάννου).
ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Σκόνδρας (87' Δεληγιαννίδης), Βίτορ, Τζαβέλλας, Ρατς, Τζιόλης, Κίτσιου (74' Σαββίδης), Κάτσε, Περέιρα, Πόζογλου, Παπαδόπουλος (36' Κουλούρης).
*
Πήρε βαθμό από τον Ολυμπιακό και σώθηκε ο Πλατανιάς
~ Πλατανιάς-Ολυμπιακός 1-1
(24΄ αυτ. Αυλωνίτης - 87΄ Χάρα)
Ο διαιτητής του αγώνα Κομίνης (Θεσπρωτίας), έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Μενδρινό, Γιακουμάκη, Ολιμπά - Αυλωνίτη, Μιλιβόγεβιτς.
Πλατανιάς (Παράσχος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Αγκιλέρα, Δημήτρης, Τετέ, Μαχαμάτ, Αποστολόπουλος (54' Ζαραδούκας), Μενδρινός (72' Γιακουμάκης), Γουνδουλάκης (82' Ιτούα), Τόρες.
Ολυμπιακός (Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουάκου (74' Φουστέρ), Εντινγκά (57' Ντουρμάζ), Μιλιβόγιεβιτς, Φορτούνης (60' Χάρα), Ντομίνγκες, Μπενίτες, Μήτρογλου.
*
ΒΑθΜΟΛΟΓΙΑ (ΤΕΛΙΚΗ)

1. Ολυμπιακός 78 -Πρωταθλητής
-------------------------------------------
2. Παναθηναϊκός 66 -Πλέι οφ
3. ΠΑΟΚ 65 -Πλέι οφ
4. Αστέρας Τρίπολης 59 -Πλέι οφ
5. Ατρόμητος 54 -Πλέι οφ
-------------------------------------------
6. ΠΑΣ Γιάννινα 53
7. Παναιτωλικός 52
8. Ξάνθη 47
9. Πλατανιάς Χανίων 44
10. Κέρκυρα 44
11. Καλλονή 44
12. Πανθρακικός 43
13. Πανιώνιος 43
14. Βέροια 43
--------------------------------------------
15. Λεβαδειακός 43 -Υποβιβασμός
16. Εργοτέλης 32 -Υποβιβασμός
17. ΟΦΗ -6 -Υποβιβασμός
18. Νίκη Βόλου -6 -Υποβιβασμός
* Ο Παναθηναϊκός έχει -3 βαθμούς
** Ο ΟΦΗ τιμωρήθηκε με -10 βαθμούς
*** Νίκη Βόλου και ΟΦΗ έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα

Η αρχική βαθμολογία των πλέι οφ διαμορφώνεται ως εξής:
1. Παναθηναϊκός 2
2. ΠΑΟΚ 2
3. Αστέρας Τρίπολης 1
4. Ατρόμητος 0
~
*** Τα  βίντεο  από όλους τους αγώνες της Σούπερ Λίγκας  34ης  τελευταίας αγωνιστικής :
 
 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΟΣΦΠ 1-1  γκολ ισοφαρ  34η  αγων   10/05/2015: http://youtu.be/A_cU-YgSEnM ,
 ΠΑΟ- ΓΙΑΝΝΕΝΑ  3-1   3ο γκολ  34η  αγων  10/05/2015: http://youtu.be/Daw9tkWOU1g ,
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟΚ 0-0  34η  αγων   10/05/2015: http://youtu.be/HLkk8q04GoI ,
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ 2-0  2ο γκολ 34η αγων  10/05/2015: http://youtu.be/wX6rt2uk4i4 ,
 ΚΑΛΟΝΗ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  1-1  γκολ ισοφ  34η αγων  10/05/2015: http://youtu.be/IBTrYiU1UX0 ,
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 0-2  1ο γκολ 34η  αγων  10/05/2015: http://youtu.be/mo1uTjSTD-g ,
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 0-2  2ο  γκολ 34η  αγων.  10-05-2015: http://youtu.be/r8cOBnvLq3g ,
~** Παναιτωλικός- Βέροια 0-2    34η αγων. 10-05-2015: http://youtu.be/cQUuGrTYUGE
~** Τρίπολη-Κέρκυρα 2-0  34η  αγων  10/05/2015 : http://youtu.be/6UqoIlbASE8
~** Πανθρακικός -Ξάνθη  2-0  34η  αγων   10/05/2015: : http://youtu.be/FZYw-EJgK_8
~** Καλονή- Ατρόμητος 1-1 34η  Αγων.   10/05/2015 : http://youtu.be/Y2Ma-Z14cSU
~** Πλατανιάς- ΟΣΦΠ  1-  34η  αγων  10/5/015  : http://youtu.be/0hN0rYYVAvE
~** Εργοτέλης- Λεβαδειακός 0-2  34η  αγων    10/05/2015: http://youtu.be/YBYgLZJ4yXg
~
***   Η ομάδα του Δ.Σ. Καλαμάτας 3-1 τον Δ.Σ. Ηλείας                
Η ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας πρόσθεσε μία ακόμη επιτυχία στο ενεργητικό της, επικρατώντας με 3-1 της ομάδας του Δ.Σ. Ηλείας, χθες στο Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Πέτρος Γεωργανάς» σε ματς που περιλαμβανόταν στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 31ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Δικηγορικών Συλλόγων. Με τη νίκη της αυτή η ομάδα του Δ.Σ. Καλαμάτας εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλό της και την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στη Δράμα. Η ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας αγωνίστηκε μ’ αρκετές απουσίες (Γιάννης Πλάγος, Γιώργος Γεωργακόπουλος, Θάνος Καράμπελας, ήταν εκτός αποστολής λόγω διαφόρων υποχρεώσεων) και στο α΄ ημίχρονο δεν έκανε καλή εμφάνιση.  Βέβαια και η ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας είχε μια σημαντική απουσία, καθώς δεν αγωνίστηκε ο τερματοφύλακας Ανδρέας Τρυφωνόπουλος (έχει υπερασπιστεί την εστία μεταξύ άλλων του Πανηλειακού, της Δάφνης Ανδραβίδας και άλλων ομάδων). Στη σύνθεση της φιλοξενούμενης ομάδας ξεχώριζε το όνομα του Νίκου Γκρίλα (παλαιότερα φόρεσε τη φανέλα της Παναχαϊκής).
Στο β΄ημίχρονο παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη, δημιούργησε ευκαιρίες, ήταν αποτελεσματική και πέτυχε την 8η σερί νίκη της.
Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Πύργου, στο α΄ ημίχρονο ήταν εξαιρετική και έχασε κλασικές ευκαιρίες, ενώ είχε και δοκάρι.
Στην επανάληψη δέχθηκε την πίεση της ομάδας του Δ.Σ. Καλαμάτας και δεν μπόρεσε ν’ αποφύγει μία ακόμη ήττα.
-   Τον αγώνα σφύριξε ο Ηλίας Τσουλάκος, που είχε βοηθούς τις Μαρία Ζέρβα και Αθανασία Παπαϊωάννου.
~* ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Παναγιώτης Πολίμος): Αθανασόπουλος, Τσιγάρος, Καρμοιράντζος, Ορφανός, Αλεξόπουλος, Σουρίλας, Γιαννακόπουλος, Φωτεινάκης, Δρακόπουλος, Νικολακέας, Πετρόπουλος (αρχική ενδεκάδα), Μάρκου, Γεωργακίλας.
~* ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ (Νίκος Χηνόπουλος): Π. Γιαννόπουλος, Β. Γιαννόπουλος, Παναγόπουλος, Γκρίλλας, Πανγιωτόπουλος, Ιωάννου, Μπιρμπίλης, Νικολακόπουλος, Κουτρούλης, Τσεριώνης, Κ. Παναγόπουλος (αρχική ενδεκάδα), Μαραγκουδάκης, Σαραντόπουλος, Τρυφωνόπουλος, Μετσοβίτης, Πανταζόπουλος, Άμπου – Χαμπντά, Ανδριόπουλος, Γκινάλας, Γεωργουλόπουλος.  
~ Γιατρός αγώνα ήταν η Θεοδώρα Δημαρέση. Του Βαγγέλη Χουντάλου - 
~
 BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4159 video. - 4141.-    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2501 video.  2479.-            https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2485   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9145  βίντεο   .-

https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4201 / 427 .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 440 / - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.074  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                         *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   421 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01               http://messinia1234.com/?page_id=937 ,                        
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .- 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  
 ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 389 .-   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .-
STAMOS -ARFARA -GREECE ,









http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.-                                    https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 73/140 .-  


ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015                  
 ~ARFARA NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  , Κυριακή  26  Απριλίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-26-2015.html .-                 
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  27  Απριλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-27-2015.html .-                              
~ Αθλητικό Σαββατο-κύριακο 26 και  27 Απριλίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/26-27-2015.html.                            
~ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Τρίτη  28  Απριλίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-28-2015.html .-             
~ΑRFARA NEWS 2 , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  28  Απριλίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/rfara-news-2-28-2015.html .-                                
 ~ ARFARA NEWS  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  , Τετάρτη  29  Απριλίου  2015 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-29-2015.html .-           
 ~  ARFARA  NEWS   Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  30  Απριλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-30-2015.html .-                    
~ΑΘΛΗΤΙΚΗ  εβδομαδιαία Ενημέρωση 25  Απριλίου έως 01  Μαϊου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/25-01-2015.html .-                           
 

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πρωτομαγιά  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-2015.html .-          
~ΑRFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  02  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/rfara-news-02-2015.html .-   
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Κυριακή  03 Μαϊου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-03-2015.html .-      ~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  Σαββατο-Κύριακο  02  και 03 Μαϊου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/02-03-2015.html .-                       
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-04-2015.html .-        
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα 04 Μαΐου  2015:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/04-2015_4.html .-                    
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  05  Μαϊου  2015 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-05-2015.html.-  .-              
~Το  αγιάζι  της   ενημέρωσης  Τρίτη  05  Μαϊου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/05-2015.html .-                                 
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  06  Μαϊου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-06-2015.html .-       
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Πέμπτη  07  Μαϊου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-07-2015.html .-                 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  07  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/05/07-2015.html .-                      
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  08  Μαϊου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-08-2015.html .-                         
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης , Σάββατο 09  Μαϊου   2015 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-09-2015.html .-         
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  09  Μαϊου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/09-2015.html .-                                     
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης ,  Κυριακή  10  Μαϊου  2015http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-10-2015.html .-             
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 09  και 10  Μαϊου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/09-10-2015.html .-   
~ ARFARA  NEWS ,  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  11  Μαϊου  2025  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-11-2025.html .-     


~ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: