Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Πρωτομαγιά 2015

ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πρωτομαγιά  2015 :


ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ  για όλους  μας !

~ Ένα όμορφο τριήμερο Πρωτομαγιάς  2015  για όλους  μας  !

~*  Διαδρομή για την Σταμνίτσα Πρωτομαγιά 2015 ,  01/ 05 / 2015 : http://youtu.be/oKOZNK4yADw ,





ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  !!!
~
***  Εργατική Πρωτομαγιά
      
Ετήσια γιορτή, με παγκόσμιο χαρακτήρα των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας. Με συγκεντρώσεις και πορείες, η εργατική τάξη βρίσκει την ευκαιρία να προβάλει τα κοινωνικά και οικονομικά της επιτεύγματα και να καθορίσει το διεκδικητικό της πλαίσιο για το μέλλον. Η Πρωτομαγιά είναι απεργία και όχι αργία, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου.
Η Πρωτομαγιά, ως εργατική γιορτή, καθιερώθηκε στις 20 Ιουλίου 1889, κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δεύτερης Διεθνούς (Σοσιαλιστικής Διεθνούς) στο Παρίσι, σε ανάμνηση του ξεσηκωμού των εργατών του Σικάγου την 1η Μαΐου 1886, που διεκδικούσαν το οκτάωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Κατέληξε σε αιματοχυσία λίγες μέρες αργότερα, με την επέμβαση της αστυνομίας και των μπράβων της εργοδοσίας.

Τα γεγονότα του Σικάγου
Τα εργατικά συνδικάτα των ΗΠΑ αποφάσισαν την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων την 1η Μαΐου 1886 για το οκτάωρο, ωθούμενα από τις επιτυχημένες διεκδικήσεις των καναδών συντρόφων τους. Την περίοδο εκείνη το κανονιστικό πλαίσιο εργασίας στις ΗΠΑ ήταν σχεδόν ανύπαρκτο και οι εργοδότες μπορούσαν να απασχολούν το προσωπικό τους κατά το δοκούν, ακόμη και τις Κυριακές.
Στην απεργία πήραν μέρος περίπου 350.000 εργάτες σε 1.200 εργοστάσια των ΗΠΑ. Την Πρωτομαγιά του 1886 έγινε στο Σικάγο η πιο μαχητική πορεία, με τη συμμετοχή 90.000 ανθρώπων. Στην κεφαλή της πορείας ήταν ο αναρχοσυνδικαλιστής Άλμπερτ Πάρσονς, η γυναίκα του Λούσι και τα επτά παιδιά τους.
Το πρώτο αίμα χύθηκε δύο ημέρες αργότερα έξω από το εργοστάσιο ΜακΚόρμικ στο Σικάγο. Απεργοσπάστες προσπάθησαν να διασπάσουν τον απεργιακό κλοιό και ακολούθησε συμπλοκή. Η Αστυνομία και οι μπράβοι της επιχείρησης επενέβησαν δυναμικά. Σκότωσαν τέσσερις απεργούς και τραυμάτισε πολλούς, προκαλώντας οργή στην εργατική τάξη της πόλης.
Την επομένη αποφασίστηκε συλλαλητήριο καταδίκης της αστυνομικής βίας στην Πλατεία Χεϊμάρκετ, με πρωτοστατούντες τους αναρχικούς. Η συγκέντρωση ήταν πολυπληθής και ειρηνική. Το κακό, όμως, δεν άργησε να γίνει. Οι αστυνομικές δυνάμεις πήραν εντολή να διαλύσουν δια της βίας τη συγκέντρωση και τότε από το πλήθος των απωθούμενων διαδηλωτών ρίφθηκε μια χειροβομβίδα προς το μέρος τους, η οποία εξερράγη, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και τραυματίζοντας δεκάδες. Η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά βούληση κατά των συγκεντρωμένων, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τέσσερις διαδηλωτές και να τραυματιστεί απροσδιόριστος αριθμός, ενώ έξι αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους από πυρά (φίλια ή των διαδηλωτών παραμένει ανεξακρίβωτο), ανεβάζοντας τον αριθμό τους σε επτά.
Για τη βομβιστική επίθεση, που προκάλεσε τον θάνατο του αστυνομικού, κατηγορήθηκαν οι αναρχοσυνδικαλιστές Άουγκουστ Σπις, Γκέοργκ Έγκελ, Άντολφ Φίσερ, Λούις Λινγκ, Μίκαελ Σβαμπ, Σάμουελ Φίλντεν, Όσκαρ Νίμπι και Άλμπερτ Πάρσονς, που ήταν από τους οργανωτές της διαδήλωσης. Όλοι, εκτός του Πάρσονς και του Φίλντεν, ήταν γερμανοί μετανάστες. Η δίκη των οκτώ ξεκίνησε στις 21 Ιουνίου 1886. Ο εισαγγελέας Τζούλιους Γκρίνελ ζήτησε τη θανατική ποινή και για τους οκτώ κατηγορουμένους, χωρίς να προσκομίσει κανένα στοιχείο που να τους συνδέει με τη βομβιστική επίθεση. Απλώς, είπε ότι οι κατηγορούμενοι ενθάρρυναν με τους λόγους τους τον άγνωστο βομβιστή να πραγματοποιήσει την αποτρόπαια πράξη του, γι' αυτό κρίνονται ένοχοι συνωμοσίας.
Από την πλευρά της, η υπεράσπιση έκανε λόγο για προβοκάτσια και συνέδεσε τη βομβιστική επίθεση με το διαβόητο πρακτορείο ντετέκτιβ «Πίνκερτον», που συχνά χρησιμοποιούσαν οι εργοδότες ως απεργοσπαστικό μηχανισμό. Οι ένορκοι εξέδωσαν την ετυμηγορία τους στις 20 Αυγούστου 1886 κι έκριναν ενόχους και τους οκτώ κατηγορούμενους. Οι Σπις, Έγκελ, Φίσερ, Λινγκ, Σβαμπ, Φίλντεν και Πάρσονς καταδικάστηκαν σε θάνατο, ενώ ο Νίμπι σε κάθειρξη 15 ετών. Μετά την εξάντληση και του τελευταίου ενδίκου μέσου, ο κυβερνήτης της Πολιτείας του Ιλινόις, Ρίτσαρντ Όγκλεσμπι, μετέτρεψε σε ισόβια τις θανατικές ποινές των Σβαμπ και Φίλντεν, ενώ ο Λιγκ αυτοκτόνησε στο κελί του. Έτσι, στις 11 Νοεμβρίου 1887 οι Σπις, Πάρσονς, Φίσερ και Έγκελ οδηγήθηκαν στην αγχόνη, τραγουδώντας τη «Μασσαλιώτιδα». Η δίκη των οκτώ θεωρείται από διαπρεπείς αμερικανούς νομικούς ως μία από τις σοβαρότερες υποθέσεις κακοδικίας στην ιστορία των ΗΠΑ.
Στις 26 Ιουνίου 1893 ο κυβερνήτης του Ιλινόις, Τζον Πίτερ Άλτγκελντ παραδέχθηκε ότι και οι οκτώ καταδικασθέντες ήταν αθώοι και κατηγόρησε τις αρχές του Σικάγου ότι άφησαν ανεξέλεγκτους τους ανθρώπους του «Πίνκερτον». Ως μια ύστατη πράξη δικαίωσης έδωσε χάρη στους φυλακισμένους Φίλντεν, Νίμπε και Σβαμπ. Αυτό ήταν και το πολιτικό του τέλος. Αργότερα, ο επικεφαλής της αστυνομίας του Σικάγου, που έδωσε την εντολή για τη διάλυση της συγκέντρωσης, καταδικάσθηκε για διαφθορά. Μέχρι σήμερα παραμένει ανεξακρίβωτο ποιος ήταν ο δράστης της βομβιστικής επίθεσης.
Η Εργατική Πρωτομαγιά στην Ελλάδα
Στη χώρα μας, ο πρώτος εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς έγινε το 1893, στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του Κεντρικού Σοσιαλιστικού Συλλόγου του Σταύρου Καλλέργη. Η 1η Μαΐου ήταν Σάββατο και εργάσιμη. Έτσι, επελέγη η Κυριακή 2 Μαΐου, για να έχει η γιορτή μαζικό χαρακτήρα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Σοσιαλιστής», που εξέδιδε ο Καλλέργης, στις 5 το απόγευμα της Κυριακής συγκεντρώθηκαν στο Στάδιο πάνω από 2.000 σοσιαλιστές και εργαζόμενοι. Η «Εφημερίς» τους υπολόγισε μόνο σε 200 και σημείωνε σε άρθρο της: «Οι πλείστοι εξ αυτών ήσαν εργάται, ευπρεπώς κατά το πλείστον ενδεδυμένοι, με ερυθράς κονκάρδας επί της κομβιοδόχης, και πολύ ήσυχοι άνθρωποι. Αυτοί είναι οι πρώτοι σοσιαλισταί εν Ελλάδι, και συνήλθον χθες εις το πρώτον αυτών εν Αθήναις συλλαλητήριον».
Οι συγκεντρωμένοι ενέκριναν ψήφισμα το οποίο είχε ως εξής:
«Συνελθόντες σήμερον την 2 Μαΐου, ημέραν Κυριακήν και ώραν 5 μ.μ. εν τω Αρχαίω Σταδίω, οι κάτωθι υπογεγραμμένοι μέλη του Κεντρικού Σοσιαλιστικού Συλλόγου» και υπό μισθόν πάσχοντες εψηφίσαμεν:
Α) Την Κυριακήν να κλείωσι τα καταστήματα, καθ' όλην την ημέραν, και οι πολίται ν' αναπαύωνται.
Β) Οι εργάται να εργάζωνται 8 ώρας την ημέραν.
Γ) Ν' απονέμηται σύνταξις εις τους εκ της εργασίας παθόντας και καταστάντας ανικάνους προς διατήρησιν εαυτών και της οικογενείας των.
Δ) Το συμβούλιον του «Κεντρικού Σοσιαλιστικού Συλλόγου» να επιδώση το ψήφισμα εις την Βουλήν.»
Το ψήφισμα επεδόθη, τελικά, στον Πρόεδρο της Βουλής την 1η Δεκεμβρίου 1893 από τον Σταύρο Καλλέργη. Ο πρωτοπόρος σοσιαλιστής ανήλθε στη συνέχεια στο δημοσιογραφικό θεωρείο και περίμενε με ανυπομονησία από τον Πρόεδρο της Βουλής να το εκφωνήσει. Αυτός κωλυσιεργούσε και «ησχολείτο εις την ανάγνωσιν ετέρων αναφορών προερχομένων εκ διαφόρων προσώπων και πραγματευομένων κατά το μάλλον και ήττον περί ανέμων και υδάτων», όπως έγραψε στον «Σοσιαλιστή».
Ο Καλλέργης διαμαρτυρήθηκε μεγαλοφώνως και με εντολή του Προέδρου συνελήφθη για διατάραξη της συνεδρίασης. Οι στρατιώτες της φρουράς, αφού τον κτύπησαν με τα κοντάκια των όπλων τους, τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα, όπου παρέμεινε επί διήμερο. Στις 9 Δεκεμβρίου 1983 δικάστηκε και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 ημερών, τις οποίες εξέτισε στις φυλακές του Παλαιού Στρατώνα. Με τον περιπετειώδη αυτό τρόπο έληξε και τυπικά ο πρώτος εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα.    Πηγή: sansimera.gr
~
***  Πρωτομαγιά ονομάζεται η πρώτη μέρα του Μαΐου, η οποία είναι μέρα αργίας (η Πρωτομαγιά , για το εργατικό κίνημα είναι απεργία) για πολλές χώρες του κόσμου. Τις περισσότερες φορές η Πρωτομαγιά είναι συνώνυμη με την Παγκόσμια Μέρα των Εργατών (Εργατική Πρωτομαγιά), την ημέρα δηλαδή που τιμώνται οι αγώνες του εργατικού κινήματος. Ο εορτασμός όμως της Πρωτομαγιάς, έχει τις ρίζες του στις παγανιστικές εορτές του παρελθόντος. Πολλά από τα αρχαία έθιμα έχουν επιβιώσει μέχρι και σήμερα. Η σημασία της ημέρας της Πρωτομαγιάς για τους αρχαίους λαούς οφείλεται στο γεγονός πως ημερολογιακά (για το βόρειο ημισφαίριο) η πρώτη ημέρα του Μαΐου βρίσκεται ανάμεσα στην Εαρινή Ισημερία και το Θερινό Ηλιοστάσιο, τοποθετείται δηλαδή στην αρχή της άνοιξης.  Πηγή  : ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ .-
~  Οι πρώτοι εορτασμοί της Πρωτομαγιάς ξεκίνησαν στην προ-χριστιανική Ευρώπη με γιορτές όπως το κέλτικο Μπελτέιν και την εωσφορική γιορτή της Νύχτας του Walpurgis στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη και γίνονται μέχρι σήμερα . Με τον εκχριστιανισμό όμως της Ευρώπης, πολλές από αυτές τις γιορτές είτε απαγορεύτηκαν, είτε έλαβαν χριστιανικό χαρακτήρα. Έτσι, ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς έχασε τον θρησκευτικό του νόημα. Σήμερα, σε πολλές περιοχές της Ευρώπης επιβιώνουν έθιμα αυτής της εποχής όπως ο χορός γύρω από το Γαϊτανάκι. Σήμερα πολλές νεο-παγανιστικές ομάδες προσπαθούν να αναβιώσουν ανάλογα αρχαία έθιμα της Πρωτομαγιάς.
Για πολλές προ-χριστιανικές παγανιστικές κοινωνίες της Ευρώπης η Πρωτομαγιά εορτάζοταν ως η πρώτη ημέρα του καλοκαιριού. Έτσι το Θερινό Ηλιοστάσιο στις 21 Ιουνίου συνέπιπτε με τη μέση του καλοκαιριού.
~  Η πρώτη του Μάη, είναι μέρα ορόσημο για τους αγώνες του εργάτη.
Οι αιματοβαμμένες εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγο στις αρχές Μάη του 1886, έγιναν ύστερα από επιτυχημένες διεκδικήσεις των εργατών στον Καναδά το 1872.
Δύο χρόνια νωρίτερα, το 1884, πάρθηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Εργασίας η απόφαση να γίνουν την πρώτη Μάη του 1886 απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις στο Σικάγο, το μεγαλύτερο τότε βιομηχανικό κέντρο των ΗΠΑ. Αίτημα η μείωση των ωρών εργασίας και σύνθημα "Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο".
Εκείνη τη μέρα, 1η Μαΐου του 1886, 400.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις απεργίες που γίνονταν σε όλη την χώρα, και πάνω από 80.000 στο Σικάγο. Αυτό το Σάββατο του 1886, μια εργάσιμη μέρα, οι εργάτες, ξεκίνησαν με τις γυναίκες και τα παιδιά τους για να διαδηλώσουν ειρηνικά στο χώρο της συγκέντρωσης στην πλατεία Haymarket.
Στη γύρω περιοχή, είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις αποτελούμενες από 1350 άτομα, οπλισμένα με οπλοπολυβόλα οι οποίοι περίμεναν το σύνθημα για να δράσουν.
Κι ενώ το πλήθος παρακολουθούσε τις ομιλίες, ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, διατάσσει να διαλυθεί η συγκέντρωση. Μια βόμβα έσκασε κοντά στους αστυνομικούς οι οποίοι άρχισαν να πυροβολούν και να χτυπούν τους συγκεντρωμένους χωρίς καμιά διάκριση. Είναι ακόμα άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων αφού πολλοί τραυματισμένοι κατέληξαν τις επόμενες ημέρες, επίσημα μόνο οκτώ νεκροί αστυνομικοί και τέσσερις διαδηλωτές έχουν επαληθευτεί.
Το γνωστό σκίτσο ενός αναρχικού που πετάει μία βόμβα εμφανίστηκε έπειτα αυτού του συμβάντος.
Οκτώ συλληφθέντες διαδηλωτές δικάστηκαν, τέσσερις αυτών καταδικάστηκαν σε θάνατο και άλλος ένας αφαίρεσε μόνος τη ζωή του στην φυλακή. Η διεθνής προβολή αυτής της δίκης δημιούργησε τα θεμέλια της Εργατικής Πρωτομαγιάς ως Εργατικής Γιορτής.
~  Το 1892 έγινε η πρώτη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Ελλάδα, από το Σοσιαλιστικό Σύλλογο του Καλλέργη. Το 1893, 2000 διαδήλωσαν ζητώντας οκτάωρο, Κυριακή αργία και κρατική ασφάλιση στα θύματα εργατικών ατυχημάτων. Το 1894, γίνεται μια μεγάλη συγκέντρωση με τα ίδια αιτήματα που λήγει με 10 συλλήψεις και τον Αύγουστο ακολουθεί σύλληψη του σοσιαλιστή Σταύρου Καλλέργη.
Το 1936 έχουμε τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης. Τα γεγονότα ξεκίνησαν γύρω στο Φεβρουάριο, με κατάληψη ενός εργοστασίου ύστερα από την απόρριψη των αιτημάτων των εργατών και συνεχίστηκε με συμπαράσταση καπνεργατών από άλλα εργοστάσια. Εναντίον τους χρησιμοποιήθηκε τόσο η αστυνομία όσο και ο στρατός. Δεν υπήρχε κεντρική συγκέντρωση, αλλά μικρές συγκεντρώσεις με ομιλητές σε διάφορα μέρη της πόλης. Σε μια συγκέντρωση στη διασταύρωση Εγνατίας και Βενιζέλου, χωροφύλακες πυροβόλησαν και σκότωσαν 7-8 εργάτες. Σ' αυτό το σημείο έχει στηθεί το μνημείο του καπνεργάτη. Με πυροβολισμούς προσπάθησαν να διαλύσουν και τις άλλες συγκεντρώσεις και συνολικά είχαμε τουλάχιστον 12 νεκρούς και 300 τραυματίες. Οι δολοφονίες των εργατών ήταν η έμπνευση του Ρίτσου για τον "Επιτάφιο".
Σημειώνεται ότι στην Καισαριανή την 1η Μαΐου 1944, η εργατική Πρωτομαγιά συνέπεσε με την άνανδρη εκτέλεση 200 Ελλήνων κομμουνιστών και αριστερών αγωνιστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο σκοπευτήριο Καισαριανής από το στρατόπεδο Χαϊδαρίου από τις γερμανικές δυνάμεις Κατοχής. Η ίδια ημέρα είναι ημέρα ιστορικής τιμής και μνήμης.
~





~
*** 1 Μαΐου
1. Προφήτου Ιερεμίου. Ιερομάρτυρος Βατά πρεσβυτέρου, του Πέρσου. Μαρτύρων Σάβα και Φιλοσόφου. Οσιομαρτύρων Ακακίου (1) του εκ Νιβόρης Θεσσαλονίκης (†1813), Ευθυμίου του εκ Δημητσάνας (†1814) και Ιγνατίου του εκ παλαιάς Ζαγοράς (†1814), Παναρέτου επισκόπου Πάφου, του θαυματουργού (†1791). Οσίων Ισιδώρας, Μιχαήλ, Νικηφόρου του Χίου (1) (†1821), Σάββα επισκόπου Δαφνουσίας και Παφνουτίου του Ρώσου.

(1)Ο όσιος Ακάκιος, καταγόταν από το Νεοχώριο της Θεσσαλονίκης και το κοσμικό του όνομα ήταν Αθανάσιος. Σε μικρή ηλικία εξισλαμίσθηκε με τη βία στην Κωνσταντινούπολη. Αργότερα όμως, μετανόησε για την πράξη του αυτή, εξομολογήθηκε και μετέβη στο Άγιο Όρος, όπου εκάρη μοναχός και έλαβε το όνομα Ακάκιος. Μετά από αρκετά χρόνια επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη με ενδόμυχο πόθο να μαρτυρήσει για την πίστη του και για το λόγο αυτό ποδοπάτησε το τούρκικο φέσι του, μπροστά στον ιεροδικαστή αποκήρυξε το Ισλάμ και με παρρησία και σθένος ομολόγησε τη Χριστιανική του πίστη. Υπέστη φρικτά βασανιστήρια και τελικά αποκεφαλίστηκε στην Κωνσταντινούπολη την 1η Μαΐου 1815,κερδίζοντας την αιώνια αναγνώριση της Εκκλησίας και τον αμαράντινο της δόξης στέφανο.
(2)Ο όσιος Νικηφόρος, γεννήθηκε στο Καρδάμυλα της Χίου το 1750 από ευσεβείς γονείς και το αρχικό του όνομα ήταν Γεώργιος. Σε νεαρή ηλικία οι γονείς του τον αφιέρωσαν στην Εκκλησία για να τον σώσουν από την αρρώστια του λοιμού. Εν συνεχεία εισήλθε στη Νέα Μονή, εκάρη μοναχός και έλαβε το όνομα Νικηφόρος. Διακρίθηκε για τούς μοναχικούς τους αγώνες, αλλά και για την ευφυΐα και τη φιλομάθειά του. Για το λόγο αυτό, οι Πατέρες της Μονής τον έστειλαν στη Χώρα για να συνεχίσει τις σπουδές του, υπό την επίβλεψη του περίφημου διδασκάλου Νεοφύτου του Καυσοκαλυβίτου. Με την ολοκλήρωση των σπουδών του, δίδαξε ως δάσκαλος στη σχολή αυτή έως το 1802 επί σχολαρχίας Αθανασίου του Πάριου. Ανέλαβε την Ηγουμενία και συνέγραψε την ιστορία της. Λόγω της ακαταστασίας στην Ι. Μονή και των ποικίλλων αντιδράσεων των πατέρων, απομακρύνθηκε από αυτή και κατέφυγε στο Μεστά, στο μονύδριο του Αγ. Γεωργίου, όπου μόναζε και ο Ιωσήφ από τα Άγραφα. Εκοιμήθη ειρηνικά το 1821.
~ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ  2015  :
***    01/05 Απολυτίκιο Προφήτου Ιερεμία - 1 ΜΑΙΟΥ  :
https://youtu.be/46ZU_IFg720?list=PL175C10CE6A189986 ,

~
















*** Διαδρομή Καρκαλού -Καλονέρι  -Αγία  Παρασκευή -Λαγκάδια , στις πηγές του Λούσιου ποταμού , για Πρωτομαγιά , 01-Μαϊου- 2015 : http://youtu.be/qOw2N2oBbFM , 

~



***  "Βουλιάζει" η Καλαμάτα από κόσμο, δεν υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια στα ξενοδοχεία (φωτογραφίες)

      
 
 
 
 
 
 
  Δυναμικά ξεκίνησε ο Μάιος για την Καλαμάτα αφού αρκετοί είναι αυτοί που επέλεξαν την πόλη μας για να περάσουν το 3ημερο της Πρωτομαγιάς.
Η παραλία της πόλης από το πρωί γέμισε κόσμο, ενώ κάνοντας μια γρήγορη αναζήτηση για δωμάτιο στην Καλαμάτα σε ιστοσελίδα ειδική στις κρατήσεις βρήκαμε μόνο ένα ελεύθερο δωμάτιο μέσα στην πόλη, το επόμενο κοντά σε αυτή ήταν στη Μεσσήνη και στην Παλιόχωρα.
  Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
~
*** Η... φωτογραφία του Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Νίκας και η κα Οικονομάκου
     
Υπόθεση: Αν ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας έκανε μια βόλτα στην Καλαμάτα, οι δημοτικοί του σύμβουλοι έβρισκαν το θάρρος να σταθούν στο ύψος τους κι όλοι μαζί έψαχναν τα διάφορα μέσα δικτύωσης, θα διαπίστωναν ότι υπάρχει «φωνή λαού» εναντίον του κ. Νίκα για τον τρόπο αντίδρασης στην πεντακάθαρη και τίμια στάση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Μαρίας Οικονομάκου, σύμφωνα με την ηθική της, κατά την ψηφοφορία της περασμένης Δευτέρας στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την ανάδειξη Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.
Τόσες ημέρες τώρα και οι πολίτες προσπαθούν με όπλο τη λογική να εξηγήσουν την πρωτοφανή επίθεση του κ. Νίκα στην κα Οικονομάκου. Όσο και να προσπαθούν, δεν βρίσκουν άκρη.
Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου «εξυβρίσθη», διότι είχε το θάρρος να δηλώσει ότι για προσωπικούς λόγους δεν μπορεί να συνταχθεί με την άποψη της πλειοψηφίας. Κι αντί ο δήμαρχος να την εξυμνήσει για την ηθική της και να της ζητήσει, αν θέλετε, στη δεύτερη ψηφοφορία να ακολουθήσει το... ρεύμα που θα είχε δημιουργηθεί υπέρ του όποιου υποψηφίου, τη βρίζει από το βράδυ της Δευτέρας και ζητεί την παραίτησή της, απειλώντας την και με διαγραφή!
Δια την εις άτοπον απαγωγή, τα αίτια της οριστικής ρήξης του κ. Νίκα με την πρόεδρο θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού. Ίσως στο κάδρο μιας φωτογραφίας. Μέχρι πριν από κάποιους μήνες, όταν ήταν ακόμη πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς, ο δήμαρχος είχε φροντίσει να έχει μια φωτογραφία μαζί του στα δεξιά του γραφείου του.
Όσο πλησίαζαν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, η φωτογραφία εξαφανίστηκε. Αντίθετα, η Μαρία Οικονομάκου φροντίζει ακόμη και σήμερα να έχει σε περίοπτη θέση στο γραφείο της μια δική της με τον πρόεδρο, πλέον, της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η επιμονή της αυτή φαίνεται να δυσαρεστεί το δήμαρχο, ο οποίος με κάθε τρόπο πλέον δηλώνει την αντίθεσή του στην παραμονή του κ. Σαμαρά στη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Τα παραδείγματα, παλιά και πρόσφατα, βρίθουν για το αληθές του ισχυρισμού μας.
Το τι μέλλει γενέσθαι στη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας, άδηλο ακόμα. Ο δήμαρχος θέλει την κεφαλή της κας Οικονομάκου επί πίνακι, η τελευταία, όμως, δεν την προσφέρει.
Και κάτι τελευταίο: Αναρωτιόμαστε, στη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας μόνο η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανήκει στην «ομάδα Σαμαρά»;
  Υ.Γ. Επ' ευκαιρία και της σημερινής αγωνιστικής ημέρας, αφιερώνουμε στην πρόεδρο το τραγούδι σε στίχους και μουσική του Μίκη Θεοδωράκη «Διότι δε συνεμορφώθην»: «Διότι δε συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις. Πέρα από το γαλάζιο κύμα, το γαλάζιο ουρανό, μια μανούλα περιμένει χρόνια τώρα να τη δω. Διότι δε συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις. Χρόνος μπαίνει, χρόνος βγαίνει, μες στο σύρμα περπατώ, θα περάσουν μαύρες μέρες δίχως να σε ξαναδώ. Διότι δε συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις. Αλικαρνασσός, Παρθένι, Ωρωπός, Κορυδαλλός, ο λεβέντης περιμένει της ελευθεριάς το φως. Διότι δε συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις».   του Αντώνη Πετρόγιαννη 
~
***  Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Παιδεία
     
Κατατέθηκε στη Βουλή, το βράδυ της Πέμπτης, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας που αφορά τα «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση». Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ώς την Παρασκευή 8 Μαΐου.
Όπως είχε ανακοινωθεί το προηγούμενο διάστημα, το νομοσχέδιο αφορά τρία βασικά ζητήματα: Πρώτον, το νέο εξεταστικό σύστημα των Πανελληνίων. Στις εν λόγω διατάξεις, ρυθμίζεται η διάρθρωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των γενικών λυκείων (ΓΕΛ) και των πανελλαδικών εξετάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς επίσης και η ίδρυση ειδικοτήτων και προγραμμάτων των μαθητών των επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ), η λειτουργία των σχολικών μονάδων της Γ' Λυκείου για το επόμενο σχολικό έτος, η πρόσβαση των αποφοίτων των επαγγελματικών λυκείων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ζητήματα τοποθέτησης εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων των ΕΠΑΛ.
Δεύτερον, αφορά στη διάκριση των Προτύπων από τα Πειραματικά σχολεία, καθώς και στον τρόπο εισαγωγής μαθητών σε αυτά. Ειδικότερα, ορίζεται ότι η πλειοψηφία των μέχρι χθες «πρότυπων-πειραματικών» σχολείων θα είναι πειραματικά, με εξαίρεση κάποιων σχολείων που, για «ιστορικούς αποκλειστικά λόγους», όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο, θα οριστούν ως πρότυπα.
Όσον αφορά τον τρόπο εισαγωγής των μαθητών, στα μεν Πειραματικά προβλέπεται κλήρωση, ενώ στα δε Πρότυπα εναπόκειται σε απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων, όπως προέκυψε μετά από εισηγήσεις των συλλόγων διδασκόντων και των Επιστημονικών Εποπτικών Συμβουλίων.
Ακόμη, προβλέπεται η «αυτόματη» μετάβαση των μαθητών από τη μία βαθμίδα στην άλλη, στην περίπτωση Πρότυπων ή Πειραματικών που είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους, καθώς επίσης και ο τρόπος επιλογής διδακτικού προσωπικού και διευθυντών στα εν λόγω σχολεία.
Τρίτον, αφορά στη διαδικασία επιλογής νέων στελεχών εκπαίδευσης (διευθυντές, προϊστάμενοι σχολικών μονάδων και διευθυντές εκπαίδευσης). Συγκεκριμένα, αντικαθίσταται η διαδικασία της συνέντευξης με διαδικασία, κατά την οποία οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί εκφράζουν με μυστική ψηφοφορία την άποψή τους για τους υποψηφίους.
Συμπληρωματικά, στο νομοσχέδιο ρυθμίζονται επίσης: η δυνατότητα μεταφοράς θέσεων φοίτησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ζητήματα λειτουργίας θεσμών επιστημονικής έρευνας και ερευνητικών κέντρων, η λήξη της θητείας συλλογικών οργάνων, η επανεγγραφή φοιτητών που διαγράφηκαν από τα ΑΕΙ, καθώς επίσης και ζητήματα προσαρμογής στην ευρωπαϊκή νομοθεσία των σχολείων Ευρωπαϊκής Παιδείας.
Το νομοσχέδιο, πριν από τη ψήφισή του, θα συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
~
*** Κατά πλειοψηφία ψήφισμα του Δ.Σ. Τριφυλίας για την απόφαση του ΣτΕ για τον Κυπαρισσιακό
      
Εκτός ημερήσιας διάταξης τέθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας θέμα σχετικά με την απόρριψη από το ΣτΕ του Σχεδίου Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό κόλπο, και «συζητήθηκε» για λιγότερο από 10 λεπτά, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης και εξαντλήθηκε «στο πόδι» με την κατά πλειοψηφία έκδοση ψηφίσματος!
Ένα τόσο σοβαρό και σημαντικό θέμα τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, ενώ εδώ και μέρες ήταν γνωστή η απόφαση του ΣτΕ, δεν έγινε καμία απολύτως ουσιαστική συζήτηση για τις αντιρρήσεις και παρατηρήσεις του ΣτΕ, και το Σώμα περιορίστηκε στην έκδοση ψηφίσματος. Στα πολύ λίγα που ειπώθηκαν, ήταν η αναφορά του δημάρχου Παναγιώτη Κατσίβελα, ότι με την απόρριψη του Σχεδίου Π.Δ. από το ΣτΕ θα επιβληθεί σε όλη την περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου απαγόρευση δόμησης, δείχνοντας μάλιστα και ένα χάρτη - που είπαν ότι είναι ο χάρτης του μελετητή του Σχεδίου του Π.Δ. -, σημειώνοντας πως αν γίνει εθνικό πάρκο και όχι περιφερειακό, όπως προέβλεπε το Σχέδιο, θα απαγορευτεί η δόμηση.
Η αναφορά του κ. Κατσίβελα προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής της ΡΑΚΙ, Νώντα Βουδούρη, ο οποίος είπε ότι η νομοθεσία δεν απαγορεύει τη δόμηση σε εθνικά πάρκα, αλλά θέτει κάποιους όρους και περιορισμούς, ενώ για το χάρτη που έδειξε ο κ. Κατσίβελας, τόνισε ότι δεν είναι του Κυπαρισσιακού, αλλά από την Ελαία μέχρι την Κυπαρισσία. Απόρησε, δε, πώς «βγήκε» τώρα ο χάρτης αυτός, από τη στιγμή που απορρίφθηκε από το ΣτΕ το σχέδιο και το ΥΠΕΚΑ θα συντάξει νέο!
Την αντίθεσή του στην τσιμεντοποίηση της περιοχής χάριν επιχειρηματικών συμφερόντων, τόνισε ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντος Κουκούμης.
Το ψήφισμα που πρότεινε ο δήμαρχος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και έχει ως εξής: «Με ιδιαίτερη ανησυχία πληροφορηθήκαμε την αναπομπή του σχεδίου Π.Δ.  για την προστασία του Κυπαρισσιακού κόλπου από το ΣτΕ στο ΥΠΕΚΑ με τις παρατηρήσεις περί δημιουργίας εθνικού πάρκου. Με τον αυτονόητο σεβασμό στις κρίσεις της δικαιοσύνης, θεωρούμε ότι η εξέλιξη αυτή αναιρεί όλη τη προεργασία των τελευταίων τριών ετών, που έγινε με εξαντλητικό διάλογο των εμπλεκόμενων φορέων (Δήμοι, Περιφέρειες, ΥΠΕΚΑ, Επιστημονική Επιτροπή, κοινωνικοί φορείς), ακυρώνει τα συμπεράσματα της Διαβούλευσης που προηγήθηκε της εκπόνησης του σχεδίου, διαγράφει δίχως πειστικά επιχειρήματα τα πορίσματα της Επιστημονικής Επιτροπής και μοιραία οδηγεί σε παράλογες οριζόντιες και πλήρεις απαγορεύσεις.
Η Ιστορία, δυστυχώς, έχει δείξει ότι όπου ίσχυσαν οριζόντιες και απόλυτες απαγορεύσεις παραβιάστηκαν, δυστυχώς, απόλυτα, με τα χειρότερα αποτελέσματα και για την κοινωνία και για το περιβάλλον.
Καλούμε το ΥΠΕΚΑ: Να ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία της διαβούλευσης με την αυτονόητη συμμετοχή του Δήμου και των λοιπών φορέων. Επιβεβαιώνουμε τις απόψεις μας, όπως αυτές κατατέθηκαν αναλυτικά στο πλαίσιο της προηγούμενης διαβούλευσης, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος».
του Ηλία Γιαννόπουλου  
~
***  Βιβλιοπαρουσίαση για φαγητό αύριο στο «Βιβλιόπολις»
      
Σε συνάντηση με τον Τάσο Αντωνίου, συγγραφέα του βιβλίου «Για να μην ξαναπείς μα2 πεινάω!!», καλούν τους Μεσσήνιους, αύριο στις 2.00 μετά το μεσημέρι, το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» και οι εκδόσεις Πατάκη.
Η συνάντηση θα γίνει στο «Βιβλιόπολις» και εκεί θα βρίσκονται ο food blogger, "γαστροναύτης", Παν. Παπανικολόπουλος, η εξαγωγέας Εύα Βαλτζή και η φαρμακοποιός Κατερίνα Φυλακτίδου.
Θα ακολουθήσει διαγωνισμός για τους παρευρισκομένους με έπαθλο ένα tablet κι ένα τραπέζι στο «Κάρδαμο».
~
*** Μένει η υλοποίηση για το μηχανισμό πρόσβασης
      
Από τα λόγια κάναμε ένα βήμα περισσότερο. Το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίασή του την περασμένη Δευτέρα, ενέκρινε τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος 2015, ώστε να εγκατασταθεί - στο πλαίσιο ανάπλασης του χώρου - ένας μηχανισμός πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα, στην παραλία νοτίως του Ιερού Ναού Αναστάσεως, προϋπολογισμού 35.000 ευρώ.
Όταν υλοποιηθεί η απόφαση, θα έχουν γίνει τα λόγια και οι υποσχέσιες, επιτέλους, έργο. Και να έχουμε κατά νου ότι μία μόνο εγκατάσταση αυτού του είδους δε φτάνει. Οι πολίτες πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα, τις ίδιες ευκαιρίες να χαρούν τη θάλασσα...  Α.Π. 
~
*** Χρήματα για 4 ελαιοκομικούς φορείς στη Μεσσηνία
     
Την απόφαση με την οποία εγκρίνεται η χρηματοδότηση των προγραμμάτων ΟΕΦ για την τριετία 2015 - 2018 έδωσε χθες  στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Βαγγέλης Αποστόλου. Με την απόφαση χρηματοδοτούνται 66 ελαιοκομικοί φορείς με το συνολικό ποσό κοινοτικής ενίσχυσης 33.294.000 ευρώ, πλέον εθνικής και ίδιας συμμετοχής.
Για την κατανομή των διαθέσιμων κονδυλίων στους Ελαιοκομικούς Φορείς ακολουθήθηκαν τα κριτήρια που προβλέπει ο σχετικός κανονισμός 611/14 άρθρο 6.
Από την περιοχή της Μεσσηνίας χρηματοδοτούνται: Αγροτικός Συνεταιρισμός Μαντίνειας- Αβίας με 258.611 ευρώ, Αγροτικός Συνεταιρισμός Στέρνας με 301.406 ευρώ, Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας με 206.682 ευρώ και Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων με 430.886 ευρώ.
Ειδικότερα, ελήφθη υπόψη το μέγεθος της ελαιοκομικής δραστηριότητας κάθε περιοχής (αριθμός παραγωγών, στρεμμάτων, δένδρων, παραγωγή ελαιολάδου και βρώσιμης ελιάς κ.λπ.), αλλά και οι οικονομικές δυνατότητες κάθε φορέα που είχε υποβάλει πρόγραμμα εργασίας.
Τα χρήματα του προγράμματος, άλλωστε, προέρχονται από την παρακράτηση 2% επί των 550 εκατ. ευρώ της ενίσχυσης που λαμβάνουν οι 412.000 ελαιοπαραγωγοί της χώρας και, συνεπώς, είναι απολύτως επιβεβλημένη η «επιστροφή» στις οργανώσεις παραγωγών μέσω των προγραμμάτων, κατά τρόπο αναλογικό.
Σχετικά με τη διαφοροποίηση που υπάρχει σε ορισμένες ΟΕΦ στην τελική κατανομή, σε σχέση με την προέγκριση της κεντρικής γνωμοδοτικής επιτροπής, επισημαίνεται το εξής: η πρόταση της γνωμοδοτικής επιτροπής δεν είχε λάβει επαρκώς υπόψη τα κριτήρια του κανονισμού 611/14, αλλά ούτε την ανάγκη αναλογικότητας στην αξιολόγηση των προγραμμάτων και την κατανομή των κονδυλίων, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται κάποιες αδικίες και αστοχίες. Η τελική κατανομή αίρει αβλεψίες και διορθώνει ανισορροπίες στην κατανομή.
Ο αναπληρωτής υπουργός, Βαγγέλης Αποστόλου, δήλωσε σχετικά: «Το πρόγραμμα των ΟΕΦ είχε οργανωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση με την έκδοση υπουργικών αποφάσεων και η περίοδος υποβολής των προτάσεων συνέπεσε με την εκλογική περίοδο. Ως νέα πολιτική ηγεσία δεν είχαμε, δυστυχώς, την ευκαιρία να καθορίσουμε τις βασικές αρχές του προγράμματος, έτσι ώστε να αντανακλούν μια διαφορετική αντίληψη και μια διαφορετική στρατηγική για τον ελαιοκομικό τομέα. Οφείλουμε, όμως, να κατανείμουμε τα κονδύλια κατά το βέλτιστο τρόπο, αλλά και να παρακολουθούμε στενά την υλοποίηση των προγραμμάτων. Στο πλαίσιο αυτό έδωσα εντολή για άμεσο σχεδιασμό ενός αξιόπιστου συστήματος που θα ελέγχει αυστηρά κατά την τρέχουσα τριετία την εφαρμογή, τα χρονοδιαγράμματα και την απόδοση των νέων προγραμμάτων των Οργανώσεων Παραγωγών. Τα χρήματα αυτά προορίζονται για την ανάπτυξη του κλάδου και όχι για τη συντήρηση γραφειοκρατικών και αναποτελεσματικών μηχανισμών. Ανεξάρτητα από το τι γινόταν στο παρελθόν, είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι, στο εξής, κάθε ευρώ εθνικής και κοινοτικής δαπάνης θα πιάνει τόπο».
Πηγή: www.olivenews.gr .-
~
***  Τσιγγάνοι μπήκαν στο σπίτι του και ήρθαν στα χέρια για να τον ληστέψουν!
      
Κατηγορούμενοι για ληστρική κλοπή είναι δύο τσιγγάνοι, που όχι μόνο μπήκαν σε σπίτι στη Μικρομάνη, αλλά ήρθαν και στα χέρια με τον ιδιοκτήτη, προκειμένου να του πάρουν το κινητό τηλέφωνο.
Ο ένας, μάλιστα, νωρίτερα είχε συλληφθεί από τους αστυνομικούς για κατοχή ναρκωτικών χαπιών. Ο 31χρονος τσιγγάνος το μεσημέρι της Τετάρτης συνελήφθη στο Ασπρόχωμα Μεσσηνίας, όταν σε έλεγχο που του έκαναν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, βρήκαν να κατέχει 10 δισκία που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά και τα οποία κατασχέθηκαν. Για την υπόθεση αυτή αφέθηκε ελεύθερος.
Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 7.30 το απόγευμα, μαζί με 37χρονο ομόφυλό του, πήγαν στη Μικρομάνη και από ανασφάλιστο παράθυρο μπήκαν στο σπίτι 65χρονου. Όμως, έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και ήρθαν στα χέρια, με σκοπό να του αποσπάσουν το κινητό τηλέφωνο, τραυματίζοντάς τον ελαφρά. Τελικά, κατάφεραν να πάρουν το κινητό και να τραπούν σε φυγή. Μισή ώρα αργότερα συνελήφθησαν, όμως, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ.
Στην κατοχή τους βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη. Επιπλέον, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που επέβαιναν ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφερείας Καλαμάτας.
Χθες το πρωί αμφότεροι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη για ληστρική κλοπή, ενώ ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα στην ανακρίτρια.  Β.Β.
~
*** «Πάρτυ» έκαναν προχθές τη νύχτα κακοποιοί που «αλώνισαν» καταστήματα
      
Ξέφρενο «πάρτυ» έκαναν προχθές τη νύχτα κακοποιοί στα Φιλιατρά, «αλωνίζοντας» την αγορά και «σηκώνοντας» στον αέρα περισσότερα από 10... καταστήματα, σε διάφορα σημεία της πόλης!
Επίκεντρο της δράσης των κακοποιών ήταν τα καταστήματα στον πεζόδρομο των Φιλιατρών, όπου «σάρωσαν» τα πάντα στο πέρασμά τους, ενώ από τη μανία της εγκληματικής τους δράσης δεν ξέφυγαν καταστήματα στην κεντρική πλατεία και σε άλλες οδούς παραπλεύρως αυτής.
Καφενεία, καφετέριες, fast food, καταστήματα με ενδύματα και υποδήματα, παντοπωλεία, ταβέρνα - ψησταριά, οπωροπωλεία και ιχθυοπωλεία βρέθηκαν στο στόχαστρο των κακοποιών και χθες το πρωί, που πήγαν να ανοίξουν τις επιχειρήσεις και τα καταστήματά τους οι ιδιοκτήτες, τα βρήκαν παραβιασμένα και άνω κάτω.
Το «πάρτυ» των κακοποιών προκάλεσε χθες μεγάλη αναστάτωση, φόβο και ανησυχία στην πόλη των Φιλιατρών. Οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών που παραβιάστηκαν μετρούσαν τις «πληγές» από τις ζημιές που προκλήθηκαν, καθώς και από όλα όσα οι δράστες είχαν αφαιρέσει, όπως χρηματικά ποσά, αντικείμενα και διάφορα είδη αξίας, ηλεκτρονικές συσκευές και φορητός υπολογιστής.
Στο Α.Τ. Φιλιατρών έχει σημάνει συναγερμός και διεξάγεται προανάκριση για τα συμβάντα, ενώ η Σήμανση ερεύνησε τους χώρους των καταστημάτων για αποτυπώματα, ευρήματα και στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Εξετάζεται, δε, οπτικό υλικό από κάμερες, ώστε να διαπιστωθεί εάν και τι έχει καταγραφεί.
Τραγική ειρωνεία είναι πως τις προηγούμενες μέρες ο Εμπορικός Σύλλογος είχε συναντηθεί διαδοχικά με τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας και το δήμαρχο Τριφυλίας, θέτοντάς τους το πρόβλημα της ανασφάλειας στην περιοχή και την αναγκαιότητα ενίσχυσης των αστυνομικών δυνάμεων.
Επίσης, την Τρίτη το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας ομόφωνα εξέδωσε ψήφισμα για να μη μπουν «λουκέτα» σε Α.Τ. της περιοχής, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ, μεταξύ των οποίων και το Α.Τ. Φιλιατρών.
Οι κάτοικοι των Φιλιατρών, δικαίως, ζητούν περισσότερη και καλύτερη αστυνόμευση. Ζητούν την παρουσία της Αστυνομίας στην πόλη, τους οικισμούς, τις γειτονιές και τα χωριά. Αυτό, όμως, σύμφωνα και με όσα είναι γνωστά και από δηλώσεις θεσμικών εκπροσώπων των αστυνομικών υπαλλήλων, δεν μπορεί να γίνει στον επιθυμητό βαθμό, αφού υπάρχει τεράστια έλλειψη σε προσωπικό και, όπως τονίζουν, προσπαθούν με τις όποιες δυνατότητες διαθέτουν να ανταποκριθούν καλύτερα στα αυξημένα καθήκοντά τους.
Κάτι πρέπει να γίνει, πάντως. Άμεσα. Γιατί ο φόβος και η ανασφάλεια «τσακίζουν» την ηρεμία και τη γαλήνη του κοινωνικού ιστού της περιοχής. Είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων με προσωπικό, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν ικανοποιητικά στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας και, βεβαίως, να υπάρχει περισσότερη, πιο έντονη και συστηματικότερη αστυνόμευση. του Ηλία Γιαννόπουλου
~
***  Πρόεδρος ΠεΣυ: «Εκμεταλλεύτηκαν τους φοιτητές για να δημιουργήσουν ένταση»
       
Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, Χαράλαμπος Σκούρος, την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Σώματος και συγκεκριμένα κατά τη συζήτηση επερώτησης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τη στέγαση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Η συνεδρίαση, καθώς δε συζητήθηκαν όλα τα θέματα, θα συνεχισθεί το μεσημέρι της προσεχούς Δευτέρας.
Ευθύνες
Στη δήλωσή του ο κ. Σκούρος σημειώνει ότι η όλη κατάσταση δημιουργήθηκε με ευθύνη της παράταξης που είχε καταθέσει την επερώτηση: «Με την ολοκλήρωση της συζήτησης του θέματος, ούτε ο κ. Γόντικας, ούτε ο κ. Γούργαρης, ούτε και κάποιος άλλος ζήτησε από τον πρόεδρο να δοθεί ο λόγος στους φοιτητές, καθώς ούτε και οι ίδιοι ζήτησαν να πάρουν το λόγο, και αποχώρησαν από τη συνεδρίαση ήσυχα.
Ύστερα από μία και πλέον ώρα από την ολοκλήρωση της συζήτησης της επερώτησης αυτής και ενώ το Συμβούλιο είχε προχωρήσει σε επόμενο θέμα της ημερήσιας διάταξης, επανήλθαν οργισμένοι οι φοιτητές, παρακινούμενοι ή και κατευθυνόμενοι από ποιους άραγε; με στόχο τη δημιουργία έντασης στο Περιφερειακό Συμβούλιο – όπως και έγινε – διακόπτοντας τη συνεδρίαση στη συζήτηση του πλέον σοβαρού θέματος της ημερήσιας διάταξης».
«Εκμεταλλεύτηκαν τους φοιτητές»
Ο πρόεδρος του Περιφερειακού επισημαίνει ότι «δυστυχώς ο κ. Γόντικας και ο κ. Γούργαρης, συνεπικουρούμενοι από τον κ. Κάτσαρη, θεώρησαν ότι ήταν μια καλή ευκαιρία να δημιουργηθεί εκρηκτική κατάσταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και προέτρεπαν τους φοιτητές να συνεχίσουν αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά, εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές, μέσα στην περίοδο της κρίσης και τις οποίες όλοι διαπιστώνουμε και αναγνωρίζουμε.
Το μόνο που αποκαλύφθηκε τελικά, είναι το γεγονός ότι οι κ.κ. Γόντικας και Γούργαρης, μη έχοντας καμία πρόταση εφικτή και υλοποιήσιμη να καταθέσουν για το θέμα της στέγασης των φοιτητών, επιχείρησαν να δημιουργήσουν συνθήκες έντασης, απαράδεκτες για το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου».  της Βίκυς Βετουλάκη
~

*** 26χρονος στην Καλαμάτα είχε στο αυτοκίνητο μαχαίρι και ρόπαλο
     
Ένα μαχαίρι και ένα ρόπαλο τύπου μπέιζμπολ είχε στο αυτοκίνητό του ένας νεαρός κατά τον έλεγχο που του έκανε η Τροχαία και συνελήφθη.
Στις 4.00 τα ξημερώματα ο 26χρονος ήταν σταθμευμένος στην περιοχή του αεροδρομίου της Καλαμάτας και αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας πραγματοποίησαν έλεγχο. Βρήκαν στο αυτοκίνητο ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 16 εκατοστών και ένα ρόπαλο, τα οποία κατασχέθηκαν.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
~
~   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  Ημερήσιας  Εκδρομής  -Διαδρομής  Παρασκευή  01  Μαϊου  2015  :
Μελιγαλά - Μεγαλόπολη - Ελληνικό (Μουλάτσι)-ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ -ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ-Καρκαλού - Καλονέρι -Πηγές Λούσιου/Αγία Παρασκευή -ΛΑΓΚΑΔΙΑ ....ΒΥΤΙΝΑ - Κάψα - ........ Τρίπολη ---Τσακώνα --- Μελιγαλά ...
*** ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ  μέσα από ημερήσια εκδρομή- διαδρομή : Video  !!  ΔΕΙΤΕ  ΤΑ  !!
 Διαδρομή Καρκαλού Καλονέρι  Αγ  Παρασκευή Λαγκάδια 01-Μαϊου- 2015 :  http://youtu.be/qOw2N2oBbFM , 

Διαδρομή για την Σταμνίτσα Πρωτομαγιά 2015 ,  01/ 05 / 2015 : http://youtu.be/oKOZNK4yADw ,

Διασκέδαση Αγ  Παρασκευή  πηγές Λούσιου  Λαγκάδια  01/05/2015 : http://youtu.be/2rIXz2Oendc ,

Διαδρομή  Βυτίνα  01/05/2015 : http://youtu.be/FfPYZ_dksWk

Διαδρομή από Μεγαλόπολη Καρύταινα  Ελληνικό  01/05/2015 : http://youtu.be/GJUDuOYi2Gc

Διαδρομή Στεμνίτσα 1-5-2015 : http://youtu.be/uvDbE5AhdAU

Στην ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ  1/5/2015 :΅ http://youtu.be/o4oYjoFPCdQ

Διασκέδαση πρωτομαγιά 2015 στο κέντρο Συμπόσιο Αγία Παρασκευή Λαγκάδια: http://youtu.be/mNGDoSadfB4

Διαδρομή Μεγαλόπολη Καρύταινα Ελληνικό 1-5-2015: http://youtu.be/EnH-73j0WMU

Πρωτομαγιά  Αγία Παρασκευή Λαγκάδια  Συμπόσιο 2015: http://youtu.be/MpOYLudB1_E

Αγία Παρασκευή Λαγκάδι ΣΥΜΠΟΣΙΟ  πηγές Λούσιου  1-5-2015: http://youtu.be/k3ogIdsDy_A

Χορεύει ο Χ Α  Δαβίλας στο κέντρο Συμπόσιο Αγία Παρασκευή Λαγκάδια  1-5-2015: http://youtu.be/FeEzY4hHVas

Χορεύει ο Γ  Α  Δαβίλας στο Συμπόσιο Λαγκάδια 1/5/2015 : http://youtu.be/ffaw6UEfAL8 .-

~  Αγρόκτημα "ΠΑΠΑΚΙΑ" Μεγαλόπολη Καρύταινα Αρκαδίας 02/05/2015 : http://youtu.be/Iv0bHaCnHJo ,
~Διαδρομή στη ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ  1-5-2015: http://youtu.be/o0iCMDRhxgY ,
~ Διασκέδαση στις πηγές του Λούσιου Αγία Παρασκευή  1/5/2015: http://youtu.be/WJIr6lXu3EQ
~Δημητσάνα   αφήγηση ενημέρωση  1-5-2015: http://youtu.be/QV7cgCPbZR8 ,
~Παιδότοπος στα "ΠΑΠΑΚΙΑ"  Αρκαδίας Μεγαλόπολη 02/05/2015: http://youtu.be/o9_8LVxmAas ,
~ Διασκέδαση στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδιών  1/5/2015: http://youtu.be/Lkt43C2yvGg ,
~ Δημητσάνα  διαδρομή 1-5-2015: http://youtu.be/n4Pj0egRr5Q ,
~ Εστιατόριο παιδότοπος " ΠΑΠΑΚΙΑ¨" Μεγαλόπολη  Αρκαδίας 02/05/2015: http://youtu.be/XIZdibMav4E ,


~Πηγές Λούσιου Αγία Παρασκευή Λαγκάδια 1/5/2015 : http://youtu.be/xoojM1BYff8 ,

~ Διαδρομή  στο Ελληνικό Αρκαδίας  1-5-2015: http://youtu.be/wtKc-nUj8TQ ,

~ Αγρόκτημα Μεγαλόπολη Παπάκια 2/5/2015 : http://youtu.be/mKFKHDiasvA ,

~Παιδότοπος Παπάκια Καρύταινα Μεγαλόπολη  2/5/2015: http://youtu.be/MlwCMnT8j2I ,
~


***  Reuters: Άγνωστο ακόμη αν η Ελλάδα παραμείνει στην Ευρωζώνη- Παραμένει η αβεβαιότητα
abaibaipo~ Το μέλλον της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης παραμένει αβέβαιο προειδοποιεί σε ένα ακόμη δημοσίευμά του το Reuters, αποτιμώντας τις εξελίξεις του Ελληνικού ζητήματος και τονίζει πως " η παρουσία της Αθήνας στο ευρώ παραμένει ακόμη υπό αμφισβήτηση", δεδομένου ότι ακόμη "δεν έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών."
Το γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολο το έργο των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για την τόνωση της ανάκαμψης των οικονομιών είναι η πληθώρα χωρών εντός ευρωζώνης οι οποίες διαθέτουν μεγαλύτερο δημόσιο χρέος από το πραγματικό μέγεθος των οικονομιών τους.
Όπως επίσης σχολιάζει το Reuters, κλειδί για την ανάκαμψη των ευρωπαϊκών οικονομιών αποτελούν τόσο η πορεία του πληθωρισμού, όσο και η πορεία των τιμών των συμβολαίων του πετρελαίου.
"Η Ευρωζώνη δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον κίνδυνο", επισημαίνει από τη δική του πλευρά ο Μάρκο Μπαρκολίνι, αναλυτής της RBS.
~
*** Απεργούν την Κυριακή οι υπάλληλοι των καταστημάτων
kyriakh magazia1402227793
Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία, στο εμπόριο, κήρυξε για μεθαύριο Κυριακή, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ). Την ίδια ημέρα, θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στην οδό Ερμού στο Σύνταγμα, το οποίο θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί.
 Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας καλεί τους εργαζόμενους στο εμπόριο, "να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, και την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην επαναφορά της Κυριακάτικης Αργίας με νομοθετική πρωτοβουλία". 
~
*** Μνήμη Ζωντανή- Tα ιστορικά ντοκουμέντα του μαρτυρικού θανάτου του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου (ΒΙΝΤΕΟ)
xrysostomos smyrnis
Ο Γενικός Γραμματέας της Ενωσης Σμυρναίων Νίκος Βικέτος, χαρακτηρίζει ιστορικό ντοκουμέντο την ξεχασμένη απο το 1929 μαρτυρία του Τούρκου Ταγματάρχη, Οσμάν Φεϊζή, αυτόπτη μάρτυρα του θανάτου του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομου.

Ο Εθνομάρτυς Μητροπολίτης Δράμας (1902-1909) και μετέπειτα Σμύρνης (1910-1922) Χρυσόστομος (κατά κόσμον Καλαφάτης), υπήρξεν μία από τις ηρωικότερες και συνάμα τραγικότερες μορφές του νέου Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Υπήρξε από τους μεγαλομάρτυρες εκείνους του Έθνους, που κρατούν ψηλά την περηφάνειά του, όταν οι ηγετίσκοι του την τσακίζουν με τη δειλία τους.Όταν την υστάτη ώρα ο αρχιεπίσκοπος των Καθολικών τον εκλιπαρεί, αφού προηγουμένως του εξασφαλίζει θέση επί αναχωρούντος ευρωπαϊκού ατμοπλοίου, να τον ακολουθήσει, επιβιβαζόμενος σε αυτό, αρνείται. Και απαντά σε τόνο γαληνιαίας και ακλόνητης απόφασης.
–Παράδοσις του Ελληνικού κλήρου, αλλά και υποχρεώσεις (καθήκον) του καλού ποιμένος είναι να παραμένη με το ποίμνιό του.
Είναι η στιγμή κατά την οποίαν ο Χρυσόστομος περνά στο χώρο της αθανασίας και συγκαταλέγεται στο πάνθεον των μαρτύρων και των αγίων του Γένους
Βίντεο , Ιστορικό Ντοκουμέντο για τον Χρυσόστομο Σμύρνης - Νίκος Βικέτος  : https://youtu.be/JedBN_wruME ,-



~
***
~






*** Αθλητική ενημέρωση  :
~
***  Συγκινητικό μήνυμα του Παπασταθόπουλου στο Facebook (φωτογραφία)
       
Ένα συγκινητικό κείμενο ανέβασε χθες στη σελίδα του στο Facebook ο κορυφαίος Καλαματιανός ποδοσφαιριστής, Σωκράτης Παπασταθόπουλος
Συγκεκριμένα, έβαλε στον τοίχο του τη δημοσίευση του "Θάρρους" για το αυριανό φιλικό και έγραψε:
” Ένας αγώνας για τον Δημήτρη που δεν πρέπει να λείπει κανείς ... Ένα φιλικό παιχνίδι που είμαι σίγουρος πως όλοι θα τιμήσετε!
One game for Dimitris... everybody must be there! A friendly game that I'm sure everyone will honor!’."
Ελπίζουμε η πρόσκληση του Σωκράτη, αλλά και όλων μέχρι σήμερα, να πιάσει τόπο και αύριο να βρεθούμε άπαντες στο γήπεδο του Μεσσηνιακού για το σοβαρό αυτό λόγο.    Π.Μπ.
~

*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:CCIAS Το Ελληνικό «άκρως απόρρητο» υπερόπλο που είναι στα υπόγεια του Πενταγώνου!
radar
Ένα θέμα που έχει επανέλθει στα ΜΜΕ και κυρίως στον ηλεκτρονικό τύπο είναι το θέμα του Ελληνικού ραντάρ που εντοπίζει αεροσκάφη τεχνολογίας stealth κατά τους σχεδιαστές του!
 Με μια απόφαση-σκάνδαλο, το ΓΕΑ απέρριψε την υλοποίηση ενός εγκεκριμένου ήδη από τη στρατιωτική ηγεσία ελληνικής αναπτύξεως και χαμηλού κόστους αμυντικού συστήματος...CCIAS : Το Ελληνικό «άκρως απόρρητο» υπερόπλο που είναι στα υπόγεια του ...Πενταγώνου ! 
To σύστημα που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει ο Στρατηγός Γράψας !
 Το CCIAS θεραπεύει τη μεγαλύτερη, αν όχι και τη μοναδική, απειλή την οποία αντιμετωπίζει η Ελλάδα από την Τουρκία, και συγκεκριμένως την απειλή που θα θέτουν σύντομα τα τουρκικά αεροσκάφη Stealth F-35 

(τα πρώτα παραλαμβάνονται σε λιγότερο από δύο χρόνια), τα ήδη υπάρχοντα στο τουρκικό οπλοστάσιο χαμηλής ορατότητας μη επανδρωμένα αεροσκάφη HARPY και τα τουρκικής κατασκευής κατευθυνόμενα βλήματα μεγάλου βεληνεκούς. 
x 35a 3view TuAF
 Πρόκειται για μια τερατώδη απόφαση για την οποία, σε περίπτωση μιας απεφευκτέας ελληνοτουρκικής συρράξεως και του βέβαιου αρνητικού για την Ελλάδα αποτελέσματος, αυτοί που την έλαβαν σίγουρα θα πρέπει να λογοδοτήσουν σε ειδικό δικαστήριο.
 Για να γίνει αντιληπτή η έκταση της απαράδεκτης φύσεως της παραπάνω αποφάσεως, αρκεί να αναφερθούν εν συντομία ορισμένες μόνο βασικές παρατηρήσεις που αφορούν τον σύγχρονο πόλεμο. Πρώτον, ασχέτως της ισχύος μιας χώρας στη θάλασσα και στην ξηρά, ο πόλεμος κρίνεται αποκλειστικώς στον αέρα.
 Δεύτερον, όλοι οι τελευταίοι πόλεμοι κατέδειξαν ότι, για την επιτυχή έκβαση μιας στρατιωτικής επιχειρήσεως, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καταστολή της εχθρικής αεράμυνας, των δικτύων εγκαίρου προειδοποιήσεως, σταθμών διοικήσεως και ελέγχου κ.λπ. 
 Τρίτον, για την καταστροφή των ανωτέρω χρησιμοποιούνται μέσα μη δυνάμενα να αντιμετωπισθούν από μια χώρα με συμβατικά αμυντικά συστήματα, λόγω αδυναμίας εντοπισμού τους από τα συμβατικά ραντάρ, δεδομένου ότι η απειλή τίθεται από βλήματα μακρού βεληνεκούς (κυρίως Tomahawk στην περίπτωση των Αμερικανών) και χαμηλής διακριτικότητας (Low observability) μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) και αεροσκάφη τεχνολογίας Stealth (π.χ. F-35), όλα φυσικά σε συνδυασμό με άλλα μέσα ηλεκτρονικού πολέμου.f22 raptor xl
 Από τα παραπάνω μέσα, η Τουρκία διαθέτει ήδη τα προαναφερθέντα UAV καταστολής εχθρικής αεράμυνας HARPY, πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, μία σειρά όπλων μακρού πλήγματος (stand-off weapons), με τα οποία είναι δυνατόν η καταστροφή στόχων από απόσταση ασφαλείας (εκτός βεληνεκούς της αντίπαλης αντιαεροπορικής άμυνας) και ως προανεφέρθη θα έχει σύντομα (από το 2015) και τα αεροσκάφη τεχνολογίας Stealth (F-35). Το αν σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει προκύπτει από δύο ασκήσεις που έγιναν μία το 2010 (κατά τη διάρκεια της ασκήσεως «Αnatolian Eagle») και Pence-2013, στις οποίες κατεστράφησαν ισάριθμοι σταθμοί ραντάρ από τα HARPY.
 H απόκτηση των HARPY από την Τουρκία (104 συνολικά συστήματα) απασχόλησε και απασχολεί ακόμη σοβαρότατα την Π.Α. από το 2002, που έγινε γνωστή η παραλαβή τους από την Τουρκία, χωρίς να βρεθεί ουσιαστικά λύση (υπάρχει περιορισμένης αποτελεσματικότητας παραπλάνησή τους μέσω ψευδών σταθμών εκπομπής ακτινοβολίας ραντάρ). 2harpy b1harpy t
Ο λόγος, απλός: Τα ΗΑRPY, που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για την καταστροφή ραντάρ (εγκαίρου προειδοποιήσεως, πλοίων, πυραυλικών αντιαεροπορικών συστημάτων που χρησιμοποιούν ραντάρ), παρουσιάζουν τις ίδιες δυσκολίες στην αντιμετώπισή τους, όπως και οι γνωστοί πύραυλοι αντι-ραντάρ (π.χ., ΗΑRM-High Antiaradiation Missile). Και τούτο διότι, επειδή τα συστήματα αυτά έχουν παθητικό σύστημα καθοδηγήσεως -δεν εκπέμπουν κάποια ακτινοβολία ώστε να είναι δυνατή η παρεμβολή τους-, αλλά έλκονται από την ακτινοβολία του εχθρικού ραντάρ, αφήνουν στον αντίπαλο μόνο δύο επιλογές: ή να συνεχίσει να λειτουργεί το ραντάρ, με αποτέλεσμα να καταστραφεί, ή να σταματήσει, με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να μην έχει εικόνα.
 Για τις δυνατότητες αεροσκαφών τεχνολογίας Stealth, όπως τα F-35, δεν χρειάζεται να γίνει ειδική αναφορά εδώ. Αρκεί να αναφερθεί ότι για την αντιμετώπιση των τουρκικών F-35 η Π.Α. είχε εκπονήσει συγκεκριμένο πρόγραμμα αποκτήσεως σύγχρονων αεροσκαφών, το οποίο φυσικά δεν υλοποιήθηκε με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας.image.ashx
Η εισαγωγή αεροσκαφών τεχνολογίας Stealth, πολλαπλώς διαφημισθέντων και ως «αόρατων», ή συστημάτων χαμηλής παρατηρησιμότητας όπως τα HARPY, με χρήση συνθετικών υλικών, ειδικών βαφών κ.ά. για μείωση του ίχνους τους από εχθρικά ραντάρ, καθώς και άλλων συστημάτων, επέφερε μια πραγματική επανάσταση στον σύγχρονο πόλεμο, και τούτο για ευνόητους λόγους: Γιατί, για να καταστραφεί μια απειλή αυτής της μορφής, θα πρέπει να εντοπισθεί από τα ραντάρ, πράγμα σχεδόν αδύνατο από τα συμβατικής τεχνολογίας ραντάρ. 
 Τούτο οδήγησε στην εντατική έρευνα, με αποτέλεσμα να εμφανισθούν τα πρώτα παθητικά συστήματα εντοπισμού στόχων, όπως το τσεχικό VERA-E και το ουκρανικό Kolchuga. H εταιρία που κατασκεύαζε το πρώτο αγοράσθηκε σχεδόν αμέσως από αμερικανική εταιρία (για ευνόητους λόγους), ενώ αυτό της εταιρίας που κατασκευάζει το Kolchuga επιδείχθηκε προ ετών στην Ελλάδα, αλλά εγκαταλείφθηκε λόγω κόστους, δεδομένου ότι κάθε σύστημα κόστιζε περί τα 50.000.000 ευρώ και η ανάγκη καλύψεως του ελληνικού χώρου (35-40 συστήματα) ανέβαζε το κόστος σε απαγορευτικά επίπεδα (της τάξεως των 2 δισ. περίπου). Σημ.: υπάρχουν ακόμη δύο συστήματα, το αμερικανικό Silent Sentry και το γαλλικό Ηοmeland Alerter 100, με τα συστήματα αυτά να παρουσιάζουν συγκριτικά μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα έναντι των πρώτων δύο, η αναφορά των οποίων παρέλκει εδώ.
 Περιέργως, ή μάλλον ουδόλως έτσι, αν ληφθεί υπ’ όψιν το τεράστιο και φυσικά ανεκμετάλλευτο υψηλό επιστημονικό δυναμικό της χώρας, η απάντηση στο πρόβλημα εντοπισμού στόχων της παραπάνω κατηγορίας, προήλθε από μια ομάδα πέντε Ελλήνων επιστημόνων (των καθηγητών Αθ. Κωνσταντινίδη, Χρ. Σαραγιώτη, Κων. Πανούλα, Ιω. Κοσμίδη και Στυλ. Τριανταφυλλίδη).  
Η ομάδα αυτή ξεκίνησε, το 2006, ιδία πρωτοβουλία, ένα ερευνητικό πρόγραμμα κατασκευής ενός δικτύου παθητικών πολυστατικών ραντάρ -μη εντοπιζομένων από τον αντίπαλο!- για τον εντοπισμό στόχων χαμηλής διακριτικότητας (low obvervability-stealth), χωρίς κανένα από τα μειονεκτήματα όλων των παραπάνω, το οποίο, όπως ήταν φυσικό, τράβηξε αμέσως την προσοχή και το έντονο ενδιαφέρον της στρατιωτικής ηγεσίας.
 Η εξέλιξη του προγράμματος
 Το πρόγραμμα, έπειτα από μία δοκιμή για απόδειξη της αρχής λειτουργίας (proof of concept), εξελίχθη σε βαθμό που αποτέλεσε το αντικείμενο εγκωμιαστικών σχολίων τόσο της Π.Α. όσο και κυρίως του ΓΕΣ, το οποίο με δύο έγγραφά του, και συγκεκριμένως της 13/8/2010 και της 29/1/2010 (τα έχουμε) αναφέρεται: α) στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον με το οποίο αναμένει την πρόοδο στον συγκεκριμένο τομέα έρευνας και αναμένει την παρουσίαση της τελικής μορφής του ερευνητικού έργου των πέντε επιστημόνων (έγγραφο 13/8/2010) και β) στο γεγονός ότι κατά την εκτίμησή του το σύστημα μπορεί να αποτελέσει πολλαπλασιαστή ισχύος, να παράξει στρατηγικό πλεονέκτημα και να συμβάλλει στην αποφυγή αιφνιδιασμού κ.λπ. (έγγραφο 29/12/10). Αυτά, μετά την ομόφωνη απόφαση εγκρίσεως για συνέχιση του προγράμματος από δύο ΣΑΣΠ (Συμβούλιο Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού) και μία απόφαση του ΣΑΓΕ (Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων) στις 29/5/2010, η οποία χαρακτήρισε το πρόγραμμα.
 Το εξωφρενικό αιτιολογικό της απόρριψης και η άμεση αντίδραση των ερευνητών
 Το τι έγινε μετά μόνο στη σύγχρονη Ελλάδα, και μάλιστα αυτής της περιόδου, μπορούσε να γίνει. Γιατί στις 4 Σεπτεμβρίου η ηγεσία των Ε.Δ., με έγγραφό της προς τους πέντε ερευνητές και κατόπιν εισηγήσεως του ΓΕΑ (!), ακύρωσε όλες τις παραπάνω ομόφωνες αποφάσεις, εκ των οποίων η μία ήταν απόφαση ενός πρόσφατου ΣΑΓΕ! Το αιτιολογικό ήταν τόσο εξωφρενικό, που το παραθέτουμε αυτούσιο παρακάτω:
 […] «Η εν λόγω επιχειρησιακή απαίτηση», η ανάγκη, δηλαδή, ενός συστήματος που θα αποκαλύπτει και θα διευκρινίζει τις υφιστάμενες και μελλοντικές αεροπορικές απειλές, που θα διαθέτουν τα χαρακτηριστικά Low Probability of Intercept (σ.σ.: χαμηλή πιθανότητα εντοπισμού), Low RCS (σ.σ.: μικρή διατομή ραντάρ) και stealth «δεν μπορεί να καλυφθεί από ένα σύστημα συγκεκριμένης τεχνολογίας ή κατασκευαστικής φιλοσοφίας, αλλά από δυνατότητες ευρέος φάσματος» (σ.σ.: η τεχνικοφανής αοριστία για τη δικαιολόγηση μίας πραγματικής πομφόλυγας), «που θα καταστήσουν το Σύστημα Αεροπορικού Ελέγχου αποτελεσματικό τόσο στο σύγχρονο όσο και στο μελλοντικό περιβάλλον των αεροπορικών επιχειρήσεων».

«Από τα προαναφερθέντα καθίσταται σαφές ότι δεν υφίσταται ούτε μπορεί να διατυπωθεί (σ.σ.: Γιατί; Επειδή ορισμένοι είναι άσχετοι ή κινούνται από ύποπτα κριτήρια;) επιχειρησιακή απαίτηση της Π.Α. για απόκτηση «παθητικού συστήματος εντοπισμού στόχων».
 Αυτή η εξωφρενική και εκτός πραγματικότητας απάντηση στους ερευνητές προκάλεσε την άμεση αντίδρασή τους, η οποία εκφράσθηκε με μία πεντασέλιδη επιστολή εντυπωσιακής σαφήνειας, ύφους, επιστημοσύνης, ανάμεικτης με αισθήματα ανακουφίσεως για την απαλλαγή τους από την επταετή περιπέτειά τους με το ΥΠΕΘΑ και ουχ ήττον διακριτικής ειρωνείας.
Τούτο, όταν καλεί τους εισηγητές της αποφάσεως αυτής να εξηγήσουν, όχι στους επιστήμονες, αλλά ενώπιον πάσης αρμόδιας Αρχής, με ποιον τρόπο συστήνουν, πέραν αυτόν της ομάδας των ερευνητών, να αντιμετωπισθεί ο εντοπισμός απειλών όπως του F-15, του HARPY, ελικοπτέρων, να υποκατασταθεί η λειτουργία των συμβατικών ραντάρ όταν αυτά τεθούν εκτός ενεργείας, να διασφαλισθεί σαφής και διευκρινισμένη τακτική εικόνα σε ένα υψηλού βαθμού περιβάλλον Η/Π κ.λπ.
 Είναι κρίμα που η δημοσίευση της παραπάνω επιστολής δεν είναι δυνατή λόγω χώρου, για να γίνει σαφέστερη η έκταση της εγκληματικής αυτής αποφάσεως. Την επιστολή, όμως, εκτός από τη στρατιωτική ηγεσία έχουν ο ΥΕΘΑ και η Επιτροπή Αμυνας και Εξωτερικών της Βουλής. Και εάν ο ΥΕΘΑ ή η επιτροπή δεν παρέμβουν εγκαίρως, αναζητώντας τους ανεγκέφαλους εισηγητές αυτής της αποφάσεως (σ.σ.: λόγω αποστρατείας τη χαρακτήρισε ανώτατος αξιωματικός) και τα πραγματικά αίτια πίσω από αυτήν, και σε κάθε περίπτωση την άμεση ανατροπή της, τότε θα είναι η σειρά του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά να παρέμβει.
 Δημοκρατία 22/9/13
enkripto.com
 CCIAS : Το Ελληνικό «άκρως απόρρητο» υπερόπλο που είναι στα υπόγεια του ...Πενταγώνου !
 ( Ιπτάμενος : «Το σύστημα αυτό, αν ποτέ κατασκευαστεί από τη πατρίδα μας, θα αποτελέσει την ληξιαρχική πράξη του αιφνίδιου θανάτου των απέναντι, αν μας επιτεθούν) Δεδομένου μάλιστα του ενδιαφέροντος ξένων δυνάμεων, δεν αμφιβάλλουμε ότι όπως έχουν τα πράγματα στην Ελλάδα, δεν αποκλείεται κάποτε να το αγοράσουμε από ξένους κατασκευαστές, αφού όπως μας έχει «διδάξει» η ιστορία, τότε κάποιοι θα έχουν και το γνωστό, σε όλους, κίνητρο…
 Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real News» το πρόγραμμα στο οποίο εδώ και μια πενταετία δουλεύουν πέντε επιστήμονες τους ΑΠΘ, έχει το χαρακτηρισμό «άκρως απόρρητο». Μετά από πέντε χρόνια κοροϊδίας, ένας από τους επιστήμονες αποφάσισε να «σπάσει» τη σιωπή…
  Η ιστορία είναι απίστευτη
2006: Μετά από μελέτες και σχεδιασμούς έξι ετών, η επιστημονική ομάδα υποβάλει αίτηση στον Ελληνικό Στρατό για να συμμετάσχει σε ερευνητικό πρόγραμμα για την κατασκευή και ανάπτυξη συστήματος CCIAS. Για να το πούμε απλά επρόκειτο για ένα δίκτυο «παθητικών» ραντάρ.
 Ποιες θα ήταν οι δυνατότητες αυτών των ραντάρ που είχαν σχεδιάσει;
 «Βλέπουν» χωρίς να εκπέμπουν – άρα και χωρίς να εντοπίζονται- σε εμβέλεια 400 χιλιομέτρων!
• Εντοπίζουν ελικόπτερα και αεροσκάφη ακόμη και «υπό καθολική ηλεκτρονική σίγαση», δηλαδή χωρίς τα ραντάρ τους να εκπέμπουν.
• Εντοπίζουν αεροσκάφη τεχνολογίας stealth και σε πραγματικό χρόνο τις απογειώσεις μαχητικών αεροσκαφών από εχθρικές βάσεις.
• Επιτηρούν παθητικά βραχονησίδες
• Κόστος; 25 έως 30 τέτοιοι σταθμοί, από τον Έβρο έως της Κρήτη θα κόστιζαν όσο ένας σταθμός παρεμφερούς συστήματος, αγορασμένου από το εξωτερικό!!!
 Υπερβολές θα πείτε όλα αυτά. Όμως η αξιολόγηση της ανακάλυψης των πέντε επιστημόνων από τη στρατιωτική ηγεσία άλλα δείχνει. Και δεν μιλάμε για μία μόνο αξιολόγηση. 15 ταξίδια στην Αθήνα έκαναν οι επιστήμονες και σ’ όλα ελάμβαναν διθυραμβικά σχόλια για την ανακάλυψή τους!
 Πρώτη παρουσίαση ενώπιων 60 Επιτελών
Το 2006 ΥΕΘΑ είναι ο Β. Μεϊμαράκης, Α/ΓΕΕΘΑ ο ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης και Α/ΓΕΣ ο στρατηγός Δημήτρης Γράψας. Η επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ κάνει τη πρώτη παρουσίαση του συστήματος ενώπιόν 60 Επιτελών. Αμέσως μετά τη παρουσίαση χωρίς καμία αμφιβολία και δισταγμό, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δηλώνει ενθουσιασμένοι και καλεί τους επιστήμονες να προχωρήσουν τάχιστα.
 Ακολουθούν παρουσιάσεις σ’ όλους τους Κλάδους και πείθονται ακόμη και οι πάντα δύσπιστοι αεροπόροι. Στις 13/02/2009 συνέρχεται το Συμβούλιο Αμυντικού Σχεδιασμού Προγραμματισμού (ΣΑΣΠ) και γνωμοδοτεί με 7-0 υπέρ της επιχειρησιακής αναγκαιότητας του συστήματος και εισηγείται την κατεπείγουσα εξέταση του ζητήματος από το Συμβούλιο Αρχηγών.
 Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι πια ο στρατηγός Δημήτριος Γράψας, ο οποίος ήταν μεγάλος υπέρμαχος της ανάπτυξης του ελληνικού συστήματος. Παραδόξως μέχρι την αποστρατεία του, τον Αύγουστο του 2009,ο Αρχηγός δεν κατόρθωσε να βάλει στην αντζέντα του ΣΑΓΕ, αυτό το ζήτημα !
 Η επιστημονική ομάδα από το ΑΠΘ, δεν πτοήθηκε από την αποστρατεία Γράψα και συνέχισε τις έρευνές της. Τα τελευταία τεχνικά προβλήματα επιλύονται. Όλα δείχνουν έτοιμα για να κατασκευαστεί το πρωτότυπο σύστημα. Όμως εδώ είναι Ελλάδα. Σχεδόν ένα χρόνο μετά , με Α/ΓΕΕΘΑ πλέον τον πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο, οι επιστήμονες έκπληκτοι πληροφορούνται ότι το θέμα θα… επανεξεταστεί!
 Στις 19/01/2010 ,στέλνουν επιστολή στον πτέραρχο Α/ΓΕΕΘΑ Ι. Γιάγκο, εκφράζοντας τη λογική τους απορία για την καθυστέρηση αν όχι οπισθοδρόμηση του προγράμματος. Μετά απ’ αυτή την επιστολή το ΣΑΣΠ συνεδριάζει και πάλι και αποφασίζει ξανά με 7-0 υπέρ της επιχειρησιακής αναγκαιότητας του ελληνικού συστήματος! Το ΓΕΕΘΑ, διαβεβαιώνει ότι «το θέμα θα προχωρήσει άμεσα».
 Έχουμε φθάσει στις 15/04/2010, με υπουργό Άμυνας πια τον Ε. Βενιζέλο. Το Συμβούλιο Αρχηγών συνεδριάζει και με 4-0 εγκρίνει το προτεινόμενο σύστημα ως «άκρως απαραίτητο και κατεπείγον». Στις 29/05/2010, ο τότε ΑΝΥΕΘΑ και νυν ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης έχει στα χέρια του και την πλήρη οικονομοτεχνική μελέτη.
 Ο φάκελος με το άκρως απόρρητο πρόγραμμα περιλαμβάνει 1050 σελίδες. Μέχρι σήμερα κανονικά θα έπρεπε να είχαν διαβαστεί δυο και τρεις φορές. Ο χρόνος που μεσολάβησε είναι μεγάλος. Όμως παραδόξως η ομάδα των πέντε επιστημόνων δεν έχει λάβει τη καμία απάντηση! Τον περασμένο Ιούνιο έστειλαν επιστολές στον Πρωθυπουργό και στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για να είναι ενήμεροι. Καμία αντίδραση!
 Στο μεταξύ τρεις ξένες χώρες έχουν ενδιαφερθεί να χρηματοδοτήσουν το πρόγραμμα! Η ομάδα των πέντε δεν θέλει να το πουλήσει, αλλά δεν μπορεί και να μην θυμηθεί τα όσα είπε ένας έντιμος – όπως τον χαρακτηρίζουν οι ίδιοι – σμήναρχος σε μία από τις πολλές παρουσιάσεις που έκαναν στο Πεντάγωνο:
 «Το σύστημα αυτό, αν ποτέ κατασκευαστεί από τη πατρίδα μας, θα αποτελέσει την ληξιαρχική πράξη του αιφνίδιου θανάτου των απέναντι, αν μας επιτεθούν πρώτοι. Αλλά δεν πιστεύω ότι κάποτε θα υλοποιηθεί. Είναι πολύ μικρού κόστους. Έκανε λάθος η Ομάδα. Κάποιος πρέπει να τους πει ότι ζούμε στην Ελλάδα…»!
 Συμπερασματικά, τα αρμόδια συμβούλια έχουν συνηγορήσει για την κατασκευή και ανάπτυξη του συγκεκριμένου συστήματος. Για την κωλυσιεργία της υλοποίησής του, οδηγούμεθα σε συνειρμούς περί συμφερόντων, μίζας και τα συναφή… 

Καλό θα είναι να μας απαντήσουν από το ΓΕΕΘΑ τι «σκέπτονται» πριν το σύστημα CCIAS βρεθεί εκτός Ελλάδος και το… αγοράσουμε από κάποιους άλλους...Για να πάρουμε τις μίζες και τα εξώγαμα κάποιων που γεννήθηκαν να διαφεντεύουν τούτον εδώ τον βράχο στην άκρη της Γης.
1greek1~
***
~

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  

 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4147 video. - 4147.-    Σταματης Σκουλικας                    

2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
Σύνολον                                        9087  βίντεο   .-


 https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4132.-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,

~ https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   408 .-      
@stamos01 ,   http://messinia1234.com/?page_id=937                       
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   


     
~**  ΑΠΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2015                                           
~ ARFARA NEWS - ΕΠΙΛΟΓΕΣ 1 Γαλατάσαράϊ- Παναθηναϊκος 84-86 27/03/2015 P1010779   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/84-86-27032015-p1010779.html .- 
~ ARFARA NEWS Κυριακή 29  Μαρτίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-29-2015.html  .- 
~ ARFARA NEWS Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-30-2015.html .- 
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης   Δευτέρα  30  Μαρτίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/03/30-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  ενημέρωση Τρίτη  31  Μαρτίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-31-2015.html .-  
~ ARFARA NEWS Η Εφημερίδα  μας Τρίτη 31 Μαρτίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-31-2015.html
            ~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015  : ~ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  Ενημέρωση Τετάρτη  01  Απριλίου  2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-01-2015.html .- 
~ ARFARA NEWS , Ειδήσεις Ενημέρωση , Πέμπτη  02  Απριλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-02-2015.html , .- 
 ~ ARFARA NEWS Ειδήσεις Ενημερώσεις  Παρασκευή 03   Απριλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-03-2015.html .-    ~ARFARA  NWES   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Παρασκευή  03  Απριλίου  2015   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/04/arfara-nwes-03-2015.html .-     
~ ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Απριλίου  2015:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-04-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  04  και  05  Απριλίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/04-05-2015.html .- 
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή  05  Απριλίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-05-2015.html .-  
~ Ειδήσεις  Ενημέρωση  Κυριακή  05  Απριλίου  2015  : Σήμερα  Κυριακή των Βαϊων  !   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/04/05-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Μ. Δευτέρα 06  Απριλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-06-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  ,  Το αγιάζι  της ενημέρωσης ,  Μ. Τρίτη 07  Απριλίου 2015 :ΕΒΔΟΜΑΔΑ   ΑΓΙΩΝ ΠΑΘΩΝ !   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-07-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης Μ.Τετάρτη  08  Απριλίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-08-2015.html .-   
~ ARFARA  NEWS , Εβδομάδα ΠαθώνΜ. Πέμπτη  09  Απριλίου  2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-09-2015.html .- 
~* ARFARA NEWS  , Το  αγιάζι της Ενημέρωσης , Μ. Παρασκευή 10 Απριλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-10-2015.html ~ ARFARA NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Σάββατο 11 Απριλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-11-2015.html .- 
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή Πάσχα , Λαμπρή , Ανάστασης !  12  Απριλίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-12-2015.html .-  
~ ARFARA  NEWS  , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα ,  13  Απριλίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-nwes-13-2015.html .- 
~ ARFARA NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη  14  Απριλίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-14-2015.html .-
~ ARFARA NEWSΤο  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  15  Απριλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-15-2015.html .-  ~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  16   Απριλίου  2015   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-16-2015.html . .-       ` ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  17  Απριλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-17-2015.html .-    ~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Ενημέρωση  ειδήσεων , Παρασκευή  17  Απριλίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-17-2015.html .- 
~Αθλητικό  Σαββατο-κύριακο 18  και  19  Απριλίου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/18-19-2015.html .-  
~ ARFARA NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  , Σάββατο 18  Απριλίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-18-2015.html .- 
~ Ενημέρωση με Ειδήσεις Σαββατο-Κύριακο  18  και 19  Απριλίου   2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/04/18-19-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  20  Απριλίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-20-2015.html .- 
~Ημερήσια  εκδρομή -διαδρομή  στα Καλάβρυτα 19-04-2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/04/19-04-2015.html .-  
~ ΑRFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  21  Απριλίου  2015 :   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/04/rfara-news-21-2015.html .-      
~ARFARA NEWS    ,Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  22  Απριλίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-22-2015.html .-           
 ~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  22 Απριλίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/04/22-2015.html .-
   ~ ARFARA NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  ,  Παρασκευή  24  Απριλίου  2015: http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-24-2015.html .-
  ~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  , Σάββατο  25  Απριλίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-25-2015.html .  
 ~ARFARA NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  , Κυριακή  26  Απριλίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-26-2015.html .-
 ~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  27  Απριλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-27-2015.html .-

 ~ Αθλητικό Σαββατο-κύριακο 26 και  27 Απριλίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/26-27-2015.html.- 
ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Τρίτη  28  Απριλίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-28-2015.html .-

~ ΑRFARA NEWS 2 , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  28  Απριλίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/rfara-news-2-28-2015.html .-  
ARFARA NEWS  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  , Τετάρτη  29  Απριλίου  2015 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-29-2015.html .-          
~  ARFARA  NEWS   Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  30  Απριλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-30-2015.html .-
 ~ΑΘΛΗΤΙΚΗ  εβδομαδιαία Ενημέρωση 25  Απριλίου έως 01  Μαϊου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/25-01-2015.html  .-
~



ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2015  : 
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πρωτομαγιά  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-2015.html .-
~ ΑRFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  02  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/rfara-news-02-2015.html .-   
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Κυριακή  03 Μαϊου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-03-2015.html .-      ~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  Σαββατο-Κύριακο  02  και 03 Μαϊου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/02-03-2015.html .-                       
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-04-2015.html .-        
~         





Δεν υπάρχουν σχόλια: