Κυριακή 7 Μαΐου 2017

   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 07  Μαΐου  2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ......

~Η γνώσις φυσιεί (προκαλεί έπαρση), η δε αγάπη οικοδομεί.

Απόστολος Παύλος




~ 7 Μαΐου
Ανάμνησις του εν τω ουρανώ φανέντος σημείου του τιμίου Σταυρού. Μαρτύρων Ακακίου του εν Επτασκάλω (†303). Κοδράτου και των συν αυτώ Ρουφίνου και Σατορνίνου και Μαξίμου. Οσίων Ιωάννου του Ψυχαΐτου, Ταρασίου του εν Λυκαονία και Νείλου του μυροβλύτου. ~

Σήμερα 07/05/2017 εορτάζουν:

Κυριακή του Παραλύτου, Ανάμνηση του εν τω ουρανώ φανέντος σημείου του Τιμίου Σταυρού επί Κωνσταντίου, Άγιος Κοδράτος και οι μαζί μ' αυτόν μαρτυρήσαντες, Εύρεσις του Τιμίου Λειψάνου του Οσίου Νείλου του Νέου του Μυροβλήτη

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπ....
 
Ζωοδόχος Πηγή

Ζωοδόχος Πηγή
 
Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συ....
 
ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ
 
Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου

Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου
 
Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου

Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου
 
Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος

Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος
 
Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω

Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριο....
 
Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων

Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων
 
***  Εκδήλωση για τα τροχαία ατυχήματα και την ταχύτητα σήμερα στα Αρφαρά 
Από το Σύλλογο «SOS Τροχαία εγκλήματα» και πολίτες
 Εκδήλωση για τα τροχαία ατυχήματα, διοργανώνει σήμερα το πρωί στις 11, στο πολιτιστικό κέντρο Αρφαρών ο Σύλλογος «SOS Τροχαία εγκλήματα», με πρωτοβουλία πολιτών.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της εβδομάδας οδικής ασφάλειας 8-14 Μαίου. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας Παναγιώτης Πούπουζας, ο Διοικητής του τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας Παναγιώτης Νάκης, ο Καθηγητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Φαίδων Καρυδάκης και ο εκπαιδευτικός Γεώργιος Διαμαντής.
  Παγκόσμια Εβδομάδα
Η 4η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ ξεκινάει από αύριο 8 Μαΐου και θα διαρκέσει έως την άλλη Κυριακή.
Η εβδομάδα θα επικεντρωθεί στην ταχύτητα και στο τι μπορεί να γίνει για να αντιμετωπιστεί αυτός ο βασικός παράγοντας κινδύνου πρόκλησης θανάτων και τραυματισμών στο δίκτυο της κυκλοφορίας.
Η ταχύτητα συμβάλει περίπου στο ένα τρίτο του συνόλου των θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων στις χώρες υψηλού εισοδήματος, και περίπου στις μισές στις χαμηλές και μεσαίου εισοδήματος χώρες.
Οι χώρες που μείωσαν ικανοποιητικά τους θανάτους από τροχαίες συγκρούσεις μπόρεσαν να το κάνουν γιατί κατά την διαχείριση του θέματος της ταχύτητας έδωσαν προτεραιότητα στην ασφάλεια.
  Αντιμετώπιση
Μεταξύ των αποδεκτών στρατηγικών για την αντιμετώπιση της ταχύτητας περιλαμβάνονται:
– Η θέσπιση και η επιτήρηση ορίων ταχύτητας κατάλληλων για τη λειτουργία κάθε δρόμου.
– Η θέσπιση και η επιτήρηση ενός μέγιστου ορίου ταχύτητας των 50 χιλιομέτρων ανά ώρα στις αστικές περιοχές.
– Η θέσπιση και η επιτήρηση ενός μέγιστου ορίου ταχύτητας 30 χιλιομέτρων ανά ώρα σε δρόμους με μεγάλες συγκεντρώσεις πεζών και ποδηλατών στους οποίους συνυπάρχει και μηχανοκίνητη κυκλοφορία.
– Η επιτήρηση των ορίων ταχύτητας με τη χρήση αυτόματων καμερών ταχύτητας.
– Η εγκατάσταση τεχνολογίας έξυπνης προσαρμογής της ταχύτητας στα οχήματα.
– Η κατασκευή ή η τροποποίηση δρόμων ώστε να περιλαμβάνουν στοιχεία που περιορίζουν την ταχύτητα όπως φωτεινούς σηματοδότες, κυκλικούς κόμβους και σαμαράκια.
Η 4η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ στοχεύει στην αύξηση της κατανόησης των κινδύνων της ταχύτητας και στην πρόκληση δράσεων που θα οδηγήσουν σε μέτρα αντιμετώπισης της ταχύτητας, σώζοντας έτσι ζωές στους δρόμους.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Πλημμύρισε μουσικές ο πεζόδρομος της Αριστομένους 

 
Ένα πολύ όμορφο δρώμενο, από τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, στο ύψος του Δημαρχείου.
Μουσικές και ήχοι από διάφορα όργανα πλημμύρισαν την περιοχή με πολύ όμορφο αποτέλεσμα , το οποίο και χάρηκαν οι πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να το παρακολουθήσουν.  Α.Π.

*** Μαθητές του 2ου ΓΕΛ Καλαμάτας μαθαίνουν για να μας μάθουν για το Ευρωκοινοβούλιο 
Ευρωβουλευτές, ευρωεκλογές, ευρωβουλή είναι λέξεις που ακούμε συχνά, όμως λίγοι είναι όσοι γνωρίζουν τι γίνεται εκεί. Το κενό αυτό, λοιπόν, έρχονται να καλύψουν μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», με στόχο να πληροφορηθούν τι είναι τελικά το Ευρωκοινοβούλιο, ποιες πολιτικές ομάδες υπάρχουν σε αυτό και τι υποστηρίζει η καθεμία για διάφορα σημαντικά ζητήματα.
Αφού ολοκληρωθεί η ενημέρωση των μαθητών, οι ίδιοι θα γίνουν πρεσβευτές του θεσμού και θα ενημερώσουν το κοινό της πόλης για όσα έμαθαν.
Προχθές το πρωί πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση στο χώρο του σχολείου, όπου μαθητές ενημέρωσαν τους συμμαθητές τους για τις θέσεις των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου πάνω στο επίκαιρο και σοβαρό θέμα του μεταναστευτικού και της προσφυγικής κρίσης.

Όπως μας είπε η συμμετέχουσα στο πρόγραμμα Αλεξάνδρα Κοντοπούλου, το Μάιο του 2018 προγραμματίζεται ένα ταξίδι των μαθητών για να συναντήσουν από κοντά εκπρόσωπους των πολιτικών ομάδων και να συζητήσουν για όσα θέματα έχουν μιλήσει στους συμμαθητές τους μέχρι τότε.
Στην εκδήλωση οι μαθητές είχαν χωριστεί σε 8 ομάδες, όσες δηλαδή και οι ομάδες του Κοινοβουλίου, ομάδες που, όμως μας εξήγησε, έχουν διαφορετικές απόψεις για διάφορα ζητήματα, φέρνοντας ως παράδειγμα το μεταναστευτικό. Κάποιες ομάδες υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να υπάρχει μεταναστευτικό κίνημα αφού έτσι μπορεί να μεταφερθούν τζιχαντιστές και γενικότερα τρομοκράτες. Άλλες ομάδες θεωρούν ότι ένα προσφυγικό ρεύμα θα δώσει λύσεις στην έλλειψη εργατικών χεριών και θα καλύψει ανάγκες.
Απόψεις που, όπως μας είπε, έχουν μια βάση, αλλά είναι θέμα το πώς ο κάθε πολίτης και ομάδα το βλέπει.

Υπεύθυνος του προγράμματος για το συγκεκριμένο σχολείο είναι ο καθηγητής Γιώργος Δρέτας. Όπως μας είπε, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να γνωρίσουν οι πολίτες τις δράσεις του έχει ξεκινήσει από τα σχολεία το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το 2ο ΓΕΛ Καλαμάτας είναι ένα από τα 25 σε όλη τη χώρα που συμμετέχει και για αρχή θα γίνει ενημέρωση των μαθητών και στη συνέχεια στην ευρύτερη κοινωνία.

Το θέμα που επιλέχθηκε είναι ένα από όσα που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος, το οποίο θα συνεχιστεί με την έναρξη του νέου σχολικού έτους και, μάλιστα, στις επόμενες παρουσιάσεις θα παρευρεθούν ευρωβουλευτές, καθώς και εργαζόμενοι του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που λειτουργεί στην Αθήνα.
Τελικός στόχος, όπως εξήγησε, είναι οι πολίτες στις ευρωεκλογές του 2019 να είναι πιο ενημερωμένοι για τις απόψεις της κάθε πολιτικής ομάδας.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Χειροπέδες σε 18 άτομα στη Μεσσηνία σε αστυνομική επιχείρηση 
Δεκαοκτώ άτομα συνελήφθησαν στη Μεσσηνία, σε επιχείρηση της Αστυνομίας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 1.134 άτομα, εκ των οποίων 925 ήταν ημεδαποί και 209 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 717 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν σε όλους τους νομούς 123 άτομα, από τα οποία 84 ήταν ημεδαποί και 39 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 73 άτομα.
Στη Μεσσηνία, αναλυτικά συνελήφθησαν:
-        Δύο ημεδαποί, για κατοχή συνολικά 34 γραμμαρίων χασίς.
-        Επτά ημεδαποί, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
-        Ένας ημεδαπός, για καταδικαστικό έγγραφο.
-        Ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
-        Τρεις αλλοδαποί, για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
-        Τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους, ενώ ο ένας εξ αυτών και για καταδικαστικό έγγραφο.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 340 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 3 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και μία παράβαση για στέρηση Αδείας Μουσικών Οργάνων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

*** Φοιτητές του Πανεπιστημίου Καλαμάτας στηρίζουν άπορες οικογένειες
Μια αξιέπαινη κοινωνική πρωτοβουλία έχει αναλάβει ο Φοιτητικός Σύλλογος του Πανεπιστημίου Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, τα Τμήματα Φιλολογίας και Ι.Α.Δ.Π.Α. συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τρεις άπορες οικογένειες που χρήζουν μεγάλης βοήθειας. Τα είδη αυτά μπορεί να είναι τρόφιμα και είδη υγιεινής, καθώς και κόκκινο κρέας την τελευταία ημέρα για ένα συνάνθρωπό μας που πάσχει από καρκίνο.
Η συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών θα γίνει από Δευτέρα 8 έως και την Παρασκευή 12 Μαΐου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 6944460673 (Γεωργία Γιατρά) και 6976045880 (Ευάγγελος Τσοκανάς) για περισσότερες πληροφορίες.

***  Συνελήφθησαν 2 Ιρανοί που προσπάθησαν να ταξιδέψουν από Καλαμάτα για Γαλλία με πλαστά έγγραφα 
Συνελήφθησαν, χθες (6.5.2017) το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράν, ένας (1) 24χρονος και μία (1) 30χρονη, αντίστοιχα, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.
  Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, του 24χρονου και της 30χρονης, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για το Παρίσι Γαλλίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφο ήταν προφανώς πλαστά.
  Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) δελτία ταυτότητας Αρχών Γαλλίας, ενώ οι ανωτέρω συνόδευαν και μία (1) ανήλικη ομοεθνή τους, η οποία υπέδειξε δελτίο ταυτότητας Αρχών Γαλλίας, που ήταν επίσης πλαστό και κατασχέθηκε.
  Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

*** 28.000 "ραβασάκια" το… μήνυμα της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας 
Σε επιχειρήσεις και δημότες με χρέος πάνω από 20 ευρώ!
  Αυξημένες κατά 658 εκατομμύρια ευρώ είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο το Μάρτιο. Η αύξηση αυτή περιορίσθηκε σε επίπεδα χαμηλότερα από τα αντίστοιχα του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Ο Δήμος Καλαμάτας, με τη σειρά του, για να προλάβει τα χειρότερα και να μη δει το ταμείο του υπό εποπτεία, αποφάσισε να πάρει μέτρα. Έτσι, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του αντιδημάρχου Θ. Ηλιόπουλου, 28.000 ειδοποιητήρια θα ταχυδρομήσει την άλλη εβδομάδα στους οφειλέτες του, ώστε να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.
Αν δεν ανταποκριθούν, θα ακολουθήσει και δεύτερη ειδοποίηση και μετά θα εφαρμοστούν οι διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή κατασχέσεις καταθέσεων στις τράπεζες ή ακίνητων περιουσιακών στοιχείων, καθώς και «μπλοκάρισμα» του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου.
Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ο αντιδήμαρχος κ. Ηλιόπουλος, στο Δήμο οφείλουν περισσότερα από 33.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα ποσό που αγγίζει τα 14.000.000 ευρώ. Χθες σημείωσε ότι τα ειδοποιητήρια θα αποσταλούν σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα που οφείλουν ποσά από 20 ευρώ και πάνω.
Επίσης, ο αντιδήμαρχος είπε ότι εφόσον ψηφιστεί το προσεχές διάστημα η νέα ρύθμιση οφειλών, η οποία έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση εδώ και πολύ καιρό, ο Δήμος θα αποστείλει στους οφειλέτες και δεύτερη ειδοποίηση και όσοι επιμείνουν να μην ανταποκρίνονται, τότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, η οποία σε πρώτη φάση θα αρχίσει από τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που χρωστούν ποσά από 80.000 ή 100.000 ευρώ.
Και αυτή τη φορά, πάντως, ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι υπάρχουν οφειλές που δε θα γίνει κατορθωτό να εισπραχθούν, διότι τα πρόσωπα που πρέπει να πληρώσουν δεν έχουν στο όνομά τους περιουσιακά στοιχεία και δεν κινδυνεύουν από κατασχέσεις. Αν, συνέχισε ο αντιδήμαρχος, δεν ψηφιστεί η νέα ρύθμιση των οφειλών, και πάλι η διαδικασία για την είσπραξη των χρεών θα συνεχιστεί από το Δήμο κανονικά.
  Εφαρμογή e-banking
Τέθηκε σε λειτουργία πριν λίγες ημέρες, από τις συνεργαζόμενες τράπεζες, η εφαρμογή e-banking για λογαριασμό του Δήμου Καλαμάτας. Πλέον, οι πολίτες δε χρειάζεται να πηγαίνουν στο ταμείο του Δήμου για να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και μπορούν να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές πληρωμές με τον αναγραφόμενο κωδικό πληρωμής, ο οποίος περιλαμβάνεται στο σχετικό ειδοποιητήριο. Εάν οι οφειλές είναι περισσότερες από μία, μπορούν να επιλέξουν να πληρώσουν κάποια συγκεκριμένη, διότι κάθε οφειλή έχει το δικό της κωδικό πληρωμής, ενώ υπάρχει και συγκεντρωτικός κωδικός πληρωμής για το σύνολο των οφειλών.
  Έγκυρα ψηφιακά πιστοποιητικά
Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, έχει ξεκινήσει η διαδικασία χορήγησης ψηφιακών υπογραφών σε υπαλλήλους του Δήμου Καλαμάτας, κυρίως σε όσους ασχολούνται με τη σύνταξη και αποστολή εγγράφων προς πολίτες, ώστε να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στους αιτούντες τα έγγραφα που ζητούν - όπως πιστοποιητικά, ληξιαρχικές πράξεις, βεβαιώσεις - και να είναι αυτά έγκυρα. Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** «Ποτέ την Κυριακή» από τον ΟΕΒΕΣ, εμπορικούς συλλόγους και υπαλλήλους
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (ΟΕΒΕΣ)
  Να μην ανοίξουν σήμερα  στη Μεσσηνία οι επιχειρήσεις 
 Στη γραμμή του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας κινείται και η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας, για τη σημερινή απόφαση περί ανοίγματος των μαγαζιών και των επιχειρήσεων, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος Θανάσης Βασιλόπουλος.
 «Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να μην ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους την» σημειώνεται, και, στην οποία υπογραμμίζεται η αντίθεση των οργάνων που εκπροσωπούν τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμπορους σε οποιαδήποτε προσπάθεια απελευθέρωσης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση τονίζεται, μεταξύ άλλων: "Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Μεσσηνίας, συμμετέχει στο Πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων, την Κυριακή 7 Μαΐου 2017, σύμφωνα με την απόφαση των ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.
Εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε προσπάθεια απελευθέρωσης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές. Η επαναφορά του ζητήματος της Κυριακής είναι πρωτοβουλία συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων.
Επίσημα στατιστικά στοιχεία έχουν δείξει ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές δεν έχει συμβάλει στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας, αλλά ούτε και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Ως τέτοια δεν μπορεί να υποκατασταθεί από κανένα 'κλείσιμο' ή 'ρεπό' Τρίτης, Τετάρτης ή οποιασδήποτε άλλης ημέρας, είτε για τον εργοδότη, είτε για τον εργαζόμενο. Καλούμε όλα τα μέλη μας και μη σε αγωνιστική ετοιμότητα. Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να μην ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους την Κυριακή 7 Μαΐου 2017".Α.Π.     

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Όλοι στην κινητοποίηση  σήμερα  στις 11 το πρωί στον  Πεζόδρομο Αριστομένους για τις Κυριακές

Τα μέτρα της 2ης αξιολόγησης έρχονται να ρίξουν αλάτι πάνω στις πληγές των προηγούμενων μέτρων. Η άγρια φοροληστεία αφαιρεί έναν ακόμα μισθό από τις τσέπες μας εξαϋλώνοντας το ήδη πετσοκομμένο λαϊκό εισόδημα, το νέο τσεκούρι στις χιλιοχτυπημένες συντάξεις, το μαχαίρι στα επιδόματα ανεργίας αλλά και η προσπάθεια για την κατάργηση της Κυριακής αργίας, πρέπει να σημάνουν κλίμα αγωνιστικής απάντησης και διεκδικητικού απεργιακού αγώνα, ενόψει και της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 17 Μάη.
  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποδεικνύεται ο πιο καλός μαθητής των επιχειρηματικών ομίλων. Καθαρίζει όλη τη λάντζα που άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και προχωρά την επίθεση ένα βήμα παραπέρα. Είναι η κυβέρνηση που ανήμερα των μεγάλων απεργιακών πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων σε όλον τον κόσμο, άνοιξε την πόρτα για την κατάργηση της Κυριακής αργίας.
Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό τομέα Νομού Μεσσηνίας σας καλεί σε κινητοποίηση την Κυριακή 7 Μάη, να διεκδικήσουμε:
•             Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική  αργία για όλα τα καταστήματα.
•             Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
•             Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
•             Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με αναπλήρωση των απωλειών που δεχτήκαμε τα τελευταία χρόνια.
•             Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό-λαϊκό εισόδημα. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις.
•             Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Σήμερα 7 Μάη στις 11:00πμ.Πεζόδρομος Αριστομένους

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ                                           
  Ζητά την ΚΑΘΟΛΙΚΗ συμμετοχή των συναδέλφων στο κλείσιμο των Εμπορικών καταστημάτων  σήμερα  Κυριακή 7 Μαΐου+αφισα
 Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει την Κυριακάτικη Αργία και να απελευθερώσει επομένως την λειτουργία των καταστημάτων την ημέρα των Κυριακών το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει τις αποφάσεις της ΕΣΕΕ και της   Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και κατ επέκταση να συμμετέχει στην κινητοποίηση της καθολικής συμμετοχής των εμπόρων στο κλείσιμο των καταστημάτων την Κυριακή 7 Μαΐου 2017.
Η επαναφορά του ζητήματος της Κυριακής είναι πρωτοβουλία συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων του εσωτερικού, με τους δανειστές στην πραγματικότητα να διαμεσολαβούν το αίτημα μεγάλων πολυεθνικών ομίλων, αλυσίδων, εμπορικών κέντρων και malls.
Ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό μάς προκαλεί το γεγονός ότι, η προσεκτική μελέτη των φερομένων ως συμφωνηθέντων επικεντρώνει φωτογραφικά στην αποκαθήλωση της κυριακάτικης αργίας στις παραθαλάσσιες περιοχές από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο, στο κέντρο της Αθήνας, σε όλη την παραθαλάσσια ζώνη της Θεσσαλονίκης και στα αεροδρόμια «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Μακεδονία» και τις επιχειρήσεις πέριξ αυτών.
Οι περιοχές αυτές, θα χαρακτηριστούν ως δήθεν «τουριστικές», κατά παραβίαση της κοινής λογικής και κατά παράβαση της εθνικής νομοθεσίας, η οποία δεν περιλαμβάνει ασφαλή διαδικασία και κριτήρια καθορισμού μίας περιοχής ως τουριστικής.  Παράλληλα, διαγράφονται αδικαιολόγητα οι αρμοδιότητες του εκλεγμένου Αντιπεριφερειάρχη και της τοπικής κοινωνίας να καθορίζουν μόνοι τους τις ανάγκες της αγοράς τους.  Ελπίζουμε ειλικρινά ότι, η δικαιολογητική βάση για την επιλογή των συγκεκριμένων περιοχών δεν είναι το γεγονός ότι εκεί επιχειρούν μεγάλα συμφέροντα και πολυεθνικές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου.  Μία τέτοια επιλογή, το μόνο που θα πετύχαινε θα ήταν η άμεση αναδιανομή του ήδη περιορισμένου, λόγω κρίσης και ύφεσης, τζίρου της αγοράς προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων και η εξαγωγή κεφαλαίων που με αιματηρές θυσίες και capital controls προσπαθεί η χώρα και η κοινωνία της να κρατήσουν στην εθνική οικονομία.
Το λάθος δεν μπορεί να διορθωθεί με άλλο λάθος και η λειτουργία των Κυριακών σε συνθήκες κρίσης, ύφεσης και φτώχειας είναι το απόλυτο λάθος! Μαζί μας και κατά των όψιμων υποστηρικτών των «τουριστικών» Σπάτων, Ελληνικού και Θέρμης συντάσσονται και τα μεγάλα σούπερ μάρκετ της χώρας, καθώς μετά την ξεκάθαρη θέση του ομίλου Σκλαβενίτη, έρχεται και η ανακοίνωση της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος, η οποία διαφωνεί ρητά με την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 εβδομάδες του χρόνου και θεωρεί επαρκές το υπάρχον νομικό πλαίσιο.
Καταγγέλλουμε την ενσυνείδητη και προκλητική συνταγματική εκτροπή, ενάντια στην απόφαση 100/2017 του Συμβουλίου της Επικρατείας, τον αυθαίρετο και προβληματικό καθορισμό των δήθεν «τουριστικών» περιοχών, βάσει κριτηρίων αναξιόπιστων και αντιεπιστημονικών και την απαξίωση των αρμοδιοτήτων των εκλεγμένων εκπροσώπων τής κάθε περιφέρειας και των τοπικών κοινωνιών να αποφασίζουν για τις δικές τους τύχες, σε ότι αφορά τις αγορές τους.
Καλούμε τους συναδέλφους να στηρίζουν την ομόφωνη αυτή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου μας, της ΕΣΕΕ, της Ομοσπονδίας συμμετέχοντας στην κινητοποίηση και να εκφράσουμε ενωμένοι την αντίθεση μας στην απελευθέρωση των Κυριακών διεκδικώντας την διασφάλιση της Κυριακάτικης Αργίας.
Συμμετέχουμε στο καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 7 Μαΐου και την αναρτούμε  την επίκαιρη αφίσα στις βιτρίνες των  καταστημάτων μας.

*** Οι ολέθριες συνέπειες της αμερικανικής πολιτικής...

~    Οι ολέθριες συνέπειες της αμερικανικής πολιτικής
 - η αδιέξοδη λογική της επιβολής έναντι των αδυνάμων-
 Γράφει ο Γεώργιος Εμμ. Δημητράκης
 Άλλο η πρόβλεψη και άλλο η προφητεία. Σταθερό σημείο της αναφοράς της πολιτικής είναι η πρόβλεψη: Τι θα αντιμετωπίσουμε αύριο; Τι συνέπειες θα έχει το όποιο μέτρο στο μέλλον; Οι πολιτικοί θέτουν στους εαυτούς τους διαρκώς τέτοιου είδους ερωτήματα και βάσει αυτών γίνονται οι προβλέψεις και λαμβάνονται τα όποια μέτρα. Προβλέψεις γίνονται και επι διεθνών θεμάτων, αν και όταν έρχονται οι κρίσεις τα μικρά κυρίως κράτη σπανίως έχουν δυνατότητα αντιδράσεως.
Η πρόβλεψη, για παράδειγμα, προ μερικών ετών ήταν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επετίθεντο εναντίον του Ιράκ και της Συρίας για να «σώσουν» τη διεθνή ειρήνη και τον κόσμο από τους τζιχαντιστές, όπως τον «έσωσαν» προ ετών και από τα δήθεν τρομερά όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ Χουσεΐν, τα οποία ουδέποτε βρέθηκαν! Η πρόβλεψη αυτή βασιζόταν αποκλειστικά και μόνο στα «μαθήματα» που μας είχαν δώσει οι ίδιες οι ΗΠΑ.
Όσοι παρακολουθούν την επικαιρότητα γνωρίζουν ότι πολλά καθεστώτα ανά τον κόσμο είναι ανελεύθερα, καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και απειλούν τους γείτονες τους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο, έχουν επιλεκτική συνείδηση και μετρούν με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Γι’ αυτό και οι «κακοί» που υποτάσσονται όμως στα αμερικανικά –πλέον και στα ευρωπαϊκά- συμφέρονται δεν ενοχλούνται. Αυτοί είναι «καλοί» για τις ΗΠΑ, όπως, για παράδειγμα, η Τουρκία. Η Ουάσιγκτον δεν βλέπει και δεν ακούει τίποτε για το ερντογανικό καθεστώς και συγχρόνως φορτώνει» τον τουρκικό λαό με δάνεια επί δανείων. Κάπως έτσι τον προετοίμασε για να εισέλθει και στη Συρία και τις κουρδικές περιοχές του Ιράκ, για να «τελειώσει» τους Κούρδους που δεν «τελείωσε» στην Τουρκία με αμερικανικά όπλα και άλλη βοήθεια. Αντιθέτως, οι «κακοί» που δεν υποτάσσονται στα συμφέροντα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους γίνονται «οι κακοί των κακών» και μπαίνουν στο στόχαστρο της αμερικανικής πολεμικής μηχανής.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες όμως είναι μία πράγματι δημοκρατική χώρα και ουδείς πρόεδρος της τολμά να κάνει κάτι που συγκρούεται με τη βούληση του αμερικανικού λαού. Για τον λόγο αυτό, η όποια διοίκηση αποφασίζει να επιτεθεί ενός «κακού» αρχίζει με την «προθέρμανση» της αμερικανικής και της διεθνούς κοινής γνώμης. Η «προθέρμανση» αυτή ακολουθεί τα κάτωθι στάδια, αν και ο τρόπος της εφαρμογής τους διαφοροποιείται κατά περίπτωση.
Πρώτον, στρέφεται κατά της ηγεσίας της χώρας που βρίσκεται στο στόχαστρο. «Η κυβέρνηση δεν είναι δημοκρατική», «Τα στελέχη της είναι διεφθαρμένα», «Κατασπαταλούν τα χρήματα του λαού, «Καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα» και άλλα παρόμοια διασπείρει η επίσημη προπαγάνδα. Κι όταν πια η αμερικανική και η διεθνής κοινή γνώμη πειστούν ότι τη χώρα αυτή την κυβερνούν «καθάρματα», τότε και μόνο τότε προχωρούν στο δεύτερο «τροπάριο». Ποιο είναι αυτό; «Η χώρα αυτή απειλεί τους γείτονές της, τη διεθνή ειρήνη και τελικά και τις ίδιες τις ΗΠΑ». Μόλις ο λαός τα πιστέψει όλα αυτά – και δεν έχει σχεδόν καμία δυνατότητα να μην τα πιστέψει, διότι όλα τα μέσα ενημέρωσης τα ίδια λένε - , κινητοποιείται η αμερικανική πολεμική μηχανή, η οποία «καθαρίζει»: σώζει την ανθρωπότητα από «τους κακούς των κακών» και επιβάλλει τα αμερικανικά και συμμαχικά συμφέροντα.
‘Ετσι, όλοι είναι ευχαριστημένοι: ο κόσμος όλος, οι αμερικανικές και οι ευρωπαϊκές εταιρείες αλλά και οι προδότες, εκείνοι, δηλαδή, που έκαναν «αντίσταση» εναντίον της χώρας τους, συνοδεύοντας τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους στην επίθεση κατά της πατρίδας τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της αλαζονείας, αλλά και πολύ επικίνδυνης αφέλειας, καθώς επί της ουσίας δεν μιλάμε παρά για την ταπείνωση της ανθρωπότητας, είναι η πολύχρονη αιματοχυσία στο Αφγανιστάν, η καταστροφή της Σερβίας(1999), η πρόσφατη ολοκληρωτική καταστροφή της Λιβύης(2011) και λίγα χρόνια πριν η ολοκληρωτική ισοπέδωση του Ιράκ. Χαμένος είναι μόνο ο λαός, τον οποίο «απελευθέρωσαν» οι Αμερικανοί με την συναίνεση των συμμάχων τους και τη συνέργεια των προδοτών.
Η προπαγανδιστική επίθεση κατά της Συρίας και περιοχών του καταστραφέντος Ιράκ βρισκόταν ήδη σε προχωρημένο στάδιο. Το ότι η χώρα αυτή κυριαρχείται από εξτρεμιστικά ισλαμικά στοιχεία, τους τζιχαντιστές, οι οποίοι, βεβαίως, προηγουμένως εκπαιδεύτηκαν από τις ΗΠΑ, όπως κάποτε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν και ο πρώην ηγέτης του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν εναντίον του Ιράν, το γνωρίζαμε  όλοι εδώ και καιρό. Από την άλλη, ασφαλώς, το γεγονός ότι το Ισραήλ δηλώνει ανοιχτά ότι μετατρέπει τα υποβρύχιά του έτσι ώστε να είναι σε θέση να εκτοξεύουν πυρηνικούς πυραύλους και εν καταδύσει ούτε το ακούει ούτε την απασχολεί την Ουάσιγκτον. Σε διάστημα μηνών είχαμε «πειστεί» όλοι ότι οι τζιχαντιστές πράγματι «απειλούν» τους γείτονες τους, την Αμερική, την Ευρώπη, τον κόσμο όλο. Και όντως ήρθαν οι ΗΠΑ να «καθαρίσουν» για όλους, ταυτόχρονα όμως ενεπλάκησαν τόσο η Ρωσία όσο και –πράγμα αναμενόμενο- η Τουρκία, για να είναι όλοι τους ευχαριστημένοι από την ισοπέδωση της Συρίας, τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων, την ίδια ώρα που αναγκάζουν εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείπουν ως πρόσφυγες τη δύσμοιρη πατρίδα τους μήπως σωθούν. Όμως για να είμαστε ειλικρινείς, μία σύγχρονη γενοκτονία η οποία όμως, δυστυχώς,  έτσι μας έχουν συνηθίσει, μας αφήνει σχεδόν αδιάφορους, και η οποία υπό το πρόσχημα του «εμφυλίου», και πασιφανές εκ του αποτελέσματος, δεν διαφέρει ουδόλως από εκείνες του πρόσφατου παρελθόντος.
 Μετά τη Συρία, τη Λιβύη και το Ιράκ, που ισοπεδώθηκαν ολοσχερώς, θα ακολουθήσουν άλλοι. Μετά βεβαιότητας η Αίγυπτος, για να δομηθεί απέναντι από την Ευρώπη, στη βάσει ενός εφιαλτικού σχεδίου, ένα μουσουλμανικό τόξο αστάθειας και σύγκρουσης: Πακιστάν, Αφγανιστάν, Ιράν, Ιράκ, Συρία, Τουρκία, Αίγυπτος, Λιβύη και έπονται η Τυνησία και το Μαρόκο. Παρακολουθήστε ποιος θα αναλάβει κατόπιν, κατά την αμερικανική και διεθνή προπαγάνδα, το ρόλο του «καθάρματος» για να γνωρίζετε ποιος θα είναι ο επόμενος λαός που θα υποστεί τις βαρύτατες συνέπειες από την αμερικανική και συμμαχική απελευθέρωση!
Δυστυχώς, η εφαρμογή της λογικής της δύναμης που χρησιμοποιείται από τους ισχυρούς, αντί της δύναμης της λογικής, γίνεται ολοένα πιο εχθρική έναντι των αδυνάμων, ενώ τα ΜΜΕ μεταδίδουν ειδήσεις που αναδύουν σκληρά δόγματα τα οποία αναμοχλεύουν τις εντάσεις. Εν κατακλείδι, η ρητορική αυτή εμπεριέχει στοιχεία ενός νέου Ψυχρού Πολέμου. Όμως η ανθρωπότητα έχει φτάσει στα όρια της και τέτοιες επεμβάσεις δεν είναι απλώς εγκληματικές και ανεπίτρεπτες, αλλά ενέχουν επίσης τεράστιους κινδύνους για παγκόσμια έκρηξη. Η πλειονότητα των λαών της Υφηλίου, που έχει καταστεί αποικία των ισχυρών, αντιλαμβάνεται, ανησυχεί και μπορεί να ερμηνεύει από μόνη της ποιος υποθάλπει την παγκόσμια τρομοκρατία, ποίες είναι οι γενεσιουργοί αιτίες της, ποιος κάθε τόσο επιστρατεύει την τρομοκρατία ως πρόσχημα για την «αποκατάσταση της παγκόσμιας τάξης». Με λίγα λόγια, γνωρίζει ποιος είναι ο πραγματικός τρομοκράτης.
Ως εκ τούτου, η νέα ηγεσία των ΗΠΑ οφείλει να αλλάξει την ατζέντα της εξωτερικής πολιτικής και γεωστρατηγικής της, η οποία επί δεκαετίες ήταν και είναι οδυνηρή, έχοντας προκαλέσει πολλά δεινά στην ανθρωπότητα, χωρίς να εξαιρείται ο αμερικανικός λαός, ο οποίος ούτως ή άλλως με το τερατούργημα της παγκοσμιοποίησης πληρώνει βαρύτατο τίμημα. Μόνο με την ολοσχερή στροφή και αναθεώρηση της πολιτικής των ΗΠΑ, με την απεμπλοκή τους από προκλητικές επεμβάσεις και συρράξεις, που κοστίζουν τρισεκατομμύρια δολάρια στον αμερικανικό λαό και πολλά περισσότερα σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, είναι εφικτή η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας. Η τελευταία, πάντως, μπορεί να βοηθήσει τους δεινοπαθούντες λαούς, τα θύματα αυτής της παράλογης πολιτικής, και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη όλου του κόσμου έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών για να πράγματι καλύτερο μέλλον για όλη την ανθρωπότητα.
 Γεώργιος Εμ. Δημητράκης
Ο αρθρογράφος κρητικής (Μαριού Ν. Ρεθύμνης) και θρακικής καταγωγής γεννήθηκε και διαμένει  εις την Ξάνθη. Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία εις την Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά εις την Αθήνα. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας και επί 30-ετίας Διπλωματούχος Ξεναγός για όλη την Ελληνική Επικράτεια.

*** ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ αρχαιολογική ανακάλυψη! Αλλάζει τα ΠΑΝΤΑ στην ΕΛΛΑΔΑ

~   Ένα εντυπωσιακό εύρημα έφερε στο φως η έρευνα Εναέριας και Δορυφορικής Αρχαιολογίας για τον εντοπισμό ιχνών της αρχαίας Εγνατίας οδού.
Στην περιοχή που διεξήχθη η έρευνα, όπως βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία, εντοπίστηκαν δεκάδες διατηρημένες κατασκευές αλλά, και εδώ είναι το εντυπωσιακό, άγνωστες κυκλικές κατασκευές, με διάμετρο από 13 έως 50m, όπως απεικονίζονται στις αεροφωτογραφίες και σύγχρονες δορυφορικές εικόνες.

Μετά από την πρώτη μελέτη διαπιστώθηκε ότι στο εσωτερικό τους έχουν πέτρα και εξωτερικά πυκνή βλάστηση. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται στο κείμενο μελέτης (διαβάστε το όλο ΕΔΩ), «Μακροπρόθεσμα συστηματική επιφανειακή έρευνα, επίγειες αρχαιολογικές διασκοπήσεις και ανασκαφικές τομές θα επιτρέψουν τη ακριβή χρονολόγηση των διατηρημένων κυκλικών κατασκευών».


***  ΣΕΙΣΜΟΣ! Αυτόνομη ΚΡΗΤΗ βλέπουν διεθνείς κύκλοι

~   Προσοχή από κάθε παράγοντα ο οποίος ασχολείται με θέματα τα οποία αφορούν την Ελληνική Κρήτη.
Ο οργανισμός seaaroundus που χαρτογραφεί όλες τις ΑΟΖ του πλανήτη μας δημοσιεύει μια ΑΟΖ της Ελλάδας, χωρίς την Κρήτη, και μια ξεχωριστή ΑΟΖ της Κρήτης.
Επίσης δημοσιεύει ξεχωριστά μια ΑΟΖ της Νότιας Κύπρου και μια ΑΟΖ της Βόρειας Κύπρου.
Το πρόβλημα βρίσκεται στον επίσημο κατάλογο στο:
 http://www.seaaroundus.org/data/#/eez
Μάνος Δανέζης ( Manos Danezis )      diadrastika.com

***  ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΜΒΑ στο Ανατρεπτικό Δελτίο! Αυτή είναι η ΕΛΛΑΔΑ της ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ...

~  Αύριο το Ανατρεπτικό Δελτίο στο Alert TV θα έχει ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα. Ένα αφιέρωμα που κάθε χώρα που σέβεται τον εαυτό της θα έπρεπε να το αναδεικνύει περισσότερο και πρώτο απ' όλα.
Αντιπροσωπεία της Ελληνικής Λύσης βρέθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου το οποίο παρουσίαζε το Athens Mini Market Faire, μια προσπάθεια νέων ανθρώπων οι οποίοι σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς βάζουν τα δυνατά τους και προσπαθούν να δημιουργήσουν, να παράγουν.
Στο κέντρο παρουσίασαν  6 και 7 Μαΐου την παραγωγή, τις δημιουργίες και τα projects τους άνθρωποι από εκατοντάδες ευρεσιτεχνίες και αυτή τους τη δουλειά θα παρουσιάσει αύριο σε ένα εκτενές ρεπορτάζ το Αποκαλυπτικό Δελτίο. Η κάμερα του Alert TV βρέθηκε εκεί και θα σας παρουσιάσει οπτικοακουστικό υλικό από την προσπάθεια.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι πάντοτε κοντά σε όσους θέλουν να κάνουν τη χώρα μας παραγωγή, καθώς οι δυνατότητές μας είναι παραπάνω από μεγάλες. Κι αυτοί οι νέοι είναι άλλη μια απόδειξη από τις χιλιάδες στη χώρα μας. Το μόνο που ζητάνε αυτοί οι άνθρωποι είναι να τους επιτρέψει το κράτος να υλοποιήσουν όσα σκέφτονται, να μην τους κυνηγάει και να τους αφήσει το οικονομικό περιθώριιο αν χρειαστεί και να αποτύχουν.
Μη χάσετε το αυριανό ρεποτάζ και συντονιστείτε στις 10 μ.μ. στο Ανατρεπτικό Δελτίο.
~
***  Ραγδαία ΕΞΕΛΙΞΗ !  Συνάντηση Τσίπρα-Τραμπ...

~  Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί στις 14 με 16 Μαΐου στην Κίνα, με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Οι δυο τους  θα βρεθούν στο Πεκίνο για το φόρουμ BELT AND ROAD στο οποίο θα συμμετέχουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από 28 χώρες και επικεφαλής από 61 διεθνείς οργανισμούς.
Ανοιχτό, εκτός από την κυρία Λαγκάρντ, είναι το ενδεχόμενο να συναντήσει και τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η δεύτερη σημαντική επαφή του πρωθυπουργού είναι πιθανό να γίνει στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 25 Μαΐου με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό να υπάρξει σύντομο τετ α τετ μεταξύ Τσίπρα και Τραμπ και να ανταλλάξουν λίγες κουβέντες. Ειδικό ενδιαφέρον για την Αθήνα -εκτός από τα Ελληνοτουρκικά- έχει η προσέλκυση άμεσων αμερικανικών επενδύσεων (τηλεπικοινωνίες, real estate) στην προσπάθεια για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας αλλά και η ανίχνευση των προθέσεων τη νέας Αμερικανικής διοίκησης για ζητήματα γεωπολιτικά στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και της Α.Μεσογείου. Κεφάλαιο με ειδικό ενδιαφέρον παραμένουν πάντα οι εξελίξεις στο Κυπριακό.  newsit.gr

*** «Είμαστε στον ΠΑΤΟ»! Το ομολογούν… 

~  «Πρέπει να μας δώσουν κάτι για το χρέος. Εμείς κάναμε το καθήκον μας. Είναι η σειρά τους. Το μπαλάκι τώρα είναι στην πλευρά των δανειστών», δήλωσε στο κανάλι «Ε» ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή Παναγιώτης Λιαργκόβας.
Στη συνέχεια, ο Π. Λιαργκόβας επισήμανε ότι «από την αρχή εμείς λέγαμε ότι ο στόχος για ανάπτυξη 2,7% ήταν πολύ φιλόδοξος στόχος, καθώς το προσεχές διάστημα έρχονται μέτρα που οδηγούν στην ύφεση. Θα είναι η ανάπτυξη κάτι λιγότερο από το 2,7%. Είμαστε στον πάτο. Το θέμα είναι να μην κολλήσουμε στο πάτο και σαν χώρα να βγούμε από αυτόν».
Αναφερόμενος στα capital controls, ο Π. Λιαργκόβας είπε ότι «αν εξελιχθούν ομαλά τα πράγματα, ανοίγει ο δρόμος για χαλάρωση των μέτρων των capital controls. Ωστόσο, έχουμε ακόμα βήματα μπροστά μας».
Τέλος, κατέληξε ότι «τα πλεονάσματα που κατάφερε η κυβέρνηση οφείλονται στην υψηλή υπερφορολόγηση και στη μείωση της φοροδιαφυγής και σε αυτό συνέβαλε η χρήση του πλαστικού χρήματος».
 topontiki.gr

*** Συνεχίζει τις προκλήσεις ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ στα Σκόπια! ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ την Αλβανική γλώσσα...

~  Συνεχίζουν να προκαλούν οι Αλβανοί μειονοτικοί των Σκοπίων. Ο Αλβανός πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Ταλάτ Τζαφέρι, μετά την Αλβανική σημαία που τοποθέτησε στο γραφείο του, σήμερα ανακοίνωσε τη χρήση της Αλβανικής γλώσσης στο Κοινοβούλιο και την επισημοποίησή της σε όλη την επικράτεια.
Οι πρώτες αντιδράσεις έχουν έρθει ήδη από το εθνικιστικό VMRO-DPMNE το οποίο υποστήριξε ότι ο νόμος απαγορεύει ρητώς τη χρήση της Αλβανικής γλώσσας στις συνεδρίες, όπως υποστήριξε και για την τοποθέτηση της σημαίας στο γραφείο του.
Τέλος, ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης, Μ. Μανέφσκι, ζήτησε ο Τζαφέρι να τιμωρηθεί παραδειγματικά για τις παράνομες ενέργειές του.

***  Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ της Ελληνικής επαναστάσεως! ΔΕΙΤΕ που βρίσκεται... (φωτογραφίες)

~  Χτισμένος στο χείλος του γκρεμού αυτός ο εντυπωσιακός βυζαντινός ναός της Παναγίας Οδηγήτριας, μετά την Επανάσταση του 1821 ονομάστηκε Αγία Σοφία.
Ο επιβλητικός ναός είναι κτισμένος πάνω στο κάστρο της Μονεμβασιάς, στην άκρη ενός βράχου, πάνω από τη θάλασσα. Η παράδοση συνδέει την εκκλησία με τον αυτοκράτορα Ανδρόνικο Β´ Παλαιολόγο, ωστόσο οι πηγές φανερώνουν ότι ο ναός, που αρχικά ήταν αφιερωμένος στην Παναγία Οδηγήτρια, είναι πολύ παλαιότερος και ότι χρονολογείται στα μέσα του 12ου αι., το 1150.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα εκπαίδευσης και προβολής του βυζαντινού πολιτισμού, explorinbyzantium.gr, o ναός συνέχισε να λειτουργεί κατά την Α΄ Ενετοκρατία (1463-1540) ως Madonna del Castello ή Nostra Donna in Castello για τις ανάγκες των καθολικών αξιωματούχων.
Στην περίοδο της Α´ Οθωμανικής κυριαρχίας (1540-1690) ο ναός μετατράπηκε σε μουσουλμανικό τέμενος με την προσθήκη μιχρὰμπ, που διατηρείται στον νότιο τοίχο. Στην περίοδο της Β΄ Ενετοκρατίας (1690-1715) αποτέλεσε το καθολικό μονής δυτικού δόγματος και αφιερώθηκε στη Madonna del Carmine. Κατά την φάση αυτή, προστέθηκε στον ναό διώροφο προστώο σε όλο το πλάτος της δυτικής όψης. Ως μουσουλμανικό τέμενος λειτούργησε ξανά στην περίοδο της Β´ Οθωμανικής κυριαρχίας (1715-1821) και επέστρεψε στη χριστιανική λατρεία μετά την απελευθέρωση της πόλης, οπότε και αφιερώθηκε στη Σοφία του Θεού, επειδή θεωρήθηκε πιστό αντίγραφο της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Οι μετέπειτα χρονολογίες 1827 και 1845 στη δυτική όψη αντιστοιχούν προφανώς σε εργασίες επισκευής του ναού.
Αρχιτεκτονικά, ανήκει στον τύπο του ηπειρωτικού οκταγωνικού ναού, όπως το Δαφνί, ο Όσιος Λουκάς, ο Άγιος Θεόδωρος του Μυστρά κ.ά., και χρονολογείται στα μέσα του 12ου αιώνα (1150). Στα δυτικά του ναού διαμορφώνεται νάρθηκας που άλλοτε ήταν διώροφος, ενώ επί Β΄ Ενετοκρατίας προστέθηκε ο διώροφος εξωνάρθηκας. Εξωτερικά, στα νότια, προστέθηκε διπλή στοά άγνωστης χρήσης και πολυτελούς κατασκευής, η οποία κατέρρευσε το 1893. Η τοιχοδομία του ναού ακολουθεί το πλινθοπερίκλειστο σύστημα δόμησης, ενώ τα τρίλοβα παράθυρα των όψεων έχουν κεραμοπλαστικό διάκοσμο.
Ο ναός διατηρεί πλούσιο γλυπτό διάκοσμο που όμως λόγω των πολλών μη αναστρέψιμων μετατροπών που έχει υποστεί κατά τη διάρκεια της μακράς ιστορικής του διαδρομής, δεν κατέστη δυνατόν να επανατοποθετηθεί στο σύνολό του, και τμήματα του βρίσκονται πλέον στην Αρχαιολογική Συλλογή της Μονεμβασιάς.  bovary.gr

***  Αφού μας γονάτισε ο Σόιμπλε, μας δίνει ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ....

~  Την ίδια στιγμή που ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη του στην Passauer Neue Presse δηλώνει ότι αν δεν συμμετάσχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τότε δεν ισχύει η συμφωνία χρηματοδότησης, από την άλλη εκφράζει την άποψη ότι η χώρα πηγαίνει καλύτερα και ότι οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν καρπούς έστω και με μικρά βήματα.
Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίζεται για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα. Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με την πολιτική μηδενικών επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην οποία, ως γνωστόν, είναι αντίθετο το Βερολίνο, ο Β. Σόιμπλε τόνισε ότι:
«Η ΕΚΤ είναι αρμόδια και για τις 19 χώρες-μέλη της Ευρωζώνης, στις οποίες δυστυχώς υπάρχουν μεγάλες οικονομικές διαφορές. Αν όλες οι οικονομίες ήταν τόσο ισχυρές όσο η γερμανική τότε σίγουρα το βασικό επιτόκιο θα ήταν διαφορετικό. Εργαζόμαστε ωστόσο προς την γεφύρωση των διαφορών. Είμαι αισιόδοξος ότι η Γαλλία υπό την προεδρία του Εμανουέλ Μακρόν θα σημειώσει προόδους. Στην Ιταλία βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Και η Ελλάδα εξελίσσεται καλύτερα από ότι πριν από ένα ή δύο χρόνια. Αποδίδουν σήμερα, με μικρά βήματα, καρπούς οι μεταρρυθμίσεις, τις οποίες έπρεπε να αποσπάσουμε από την Αθήνα. Επειδή βελτιώνεται η συνολική οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη, αλλά και επειδή δεν υφίσταται πια κίνδυνος αποπληθωρισμού, υπάρχουν ενδείξεις από κύκλους του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ ότι σταδιακά θα τερματιστεί η πολιτική του υπερβολικά φθηνού χρήματος. Αυτός θα είναι ο σωστός δρόμος».
Ελπίδες για παραμονή του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα
Στο ερώτημα αν είναι απαραίτητη η παραμονή του ΔΝΤ στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής ο Β. Σόιμπλε υπογράμμισε: «Το τρέχον πρόγραμμα προβλέπει την συμμετοχή του Ταμείου. Σε περίπτωση που το ΔΝΤ αποφάσιζε να αποχωρήσει, τότε αυτό θα άλλαζε ριζικά το πρόγραμμα και κατά συνέπεια θα απαιτούνταν η ψήφος του γερμανικού κοινοβουλίου. Θεωρώ ωστόσο δεδομένο ότι τα πράγματα θα παραμείνουν όπως αποφασίστηκαν από την Ευρωζώνη, το ΔΝΤ και την ελληνική κυβέρνηση το 2015».  Πηγή: Neue Passauer Presse, Deutsche Welle newsbomb.gr

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Υποδοχή ηρώων στους Κυπελλούχους Ελλάδας  Τα ξημερώματα για τον ΠΑΟΚ  στη Θεσσαλονίκη
 Παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν ανεβεί πάνω στο λεωφορείο της ομάδας τους, το οποίο έχει περικυκλωθεί από οπαδούς, και πανηγυρίζουν τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ, με σημαίες και βεγγαλικά, μετά τον τελικό αγώνα κυπέλλου Ελλάδας, κατακλύζοντας τους δρόμους γύρω από τον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, Σάββατο 6 Μαΐου 2017. Για 5η φορά στην ιστορία του ο ΠΑΟΚ στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας, καθώς ο τελικός που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό στάδιο σημαδεύθηκε από σοβαρά επεισόδια πριν την έναρξη. Ο αγώνας ΠΑΟΚ-ΑΕΚ έληξε με σκορ 2-1. ΑΠΕ ΜΠΕ/ PIXEL/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ (File: 17940681.jpg )

Με τους ποδοσφαιριστές στην οροφή του λεωφορείου της ΠΑΕ, ανάβοντας πυρσούς και τραγουδώντας συνθήματα, τους Βλάνταν Ιβιτς, Ιβάν Σαββίδη στις πρώτες θέσεις του οχήματος και οπαδούς της ομάδας να παραληρούν, έφτασε στις 04.30 τα ξημερώματα της Κυριακής (5/7) στη Θεσσαλονίκη, από τον Βόλο, μετά την επικράτηση στο φετινό τελικό για το Κύπελλο Ελλάδας, επί της ΑΕΚ (2-1), ο ΠΑΟΚ.
Η νύχτα έγινε κυριολεκτικά… μέρα, από δεκάδες πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό της συμπρωτεύουσας, με την αποστολή των «ασπρόμαυρων» να συνοδεύεται από τους χιλιάδες υποστηρικτές του συλλόγου από την αρχή της Λεωφόρου Νίκης, μέχρι το Λευκό Πύργο (όπου κορυφώθηκε το πανηγυρικό κλίμα), ως το εμβληματικό «Μακεδονία Παλλάς».
Στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου οι οπαδοί του ΠΑΟΚ παρέμειναν για αρκετή ώρα, με «θερμές» εκδηλώσεις, χωρίς, ωστόσο, η ομάδα να βρίσκεται εκεί.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα  VIDEO  από τον αγώνα και την απονομή  :
~** ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1  γκολ ΠΑΟΚ Κύπελλο  6/5/2017:
~**ΠΑΟΚ-ΑΕΚ  2-1 νικητήριο γκολ  τελικού 6/5/2017:
 https://youtu.be/MU0MhVpUjiU   .-
~**ΠΑΟΚ-ΑΕΚ  2-1 Α΄ημίχρονο  1-1  τα γκολ Τελικός Κυπέλλου 6/5/2017: https://youtu.be/K2scVcsJFEo   .-
~**ΠΑΟΚ  5ο κύπελλο ΚΥΠΕΛΟΥΧΟΣ  2017 με ΑΕΚ 2-1 6/5/2017: https://youtu.be/_5LIY36WSok  .-.-
~**Τελικός Κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1    Δηλώσεις  6/5/2017:
 https://youtu.be/t0hZTypr9iI  .-
~**Απονομή στον τελικό κυπέλλου 2017 στον ΠΑΟΚ  6/5/2017:  
https://youtu.be/S8E37-6PF1A   .-

*** Πρωτάθλημα και άνοδος στη Γ’ Εθνική για την Καλαμάτα ’80! (φωτογραφίες) 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
  Κέρδισε τον Σπαρτιατικό στην Τέντα με 59-52 στον τελικό της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ
 Οι προσπάθειες, αλλά και η υπεροχή μιας ολόκληρης χρονιάς, έφτασαν χθες το βράδυ στην κορύφωσή τους για την ανδρική ομάδα μπάσκετ της Καλαμάτας ’80, η οποία πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου της Α’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και μαζί την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Το νεανικό σύνολο του Αλέξη Κορογώνα δεν απογοήτευσε ούτε αυτή τη φορά τον φίλαθλο κόσμο –περίπου 800 άτομα βρέθηκαν στις κερκίδες της Τέντας- κερδίζοντας στον 3ο και τελευταίο τελικό τον Σπαρτιατικό με 59-52. Είχε προηγηθεί την περασμένη Τετάρτη η ισοφάριση από τους Λάκωνες και ακριβώς μια εβδομάδα πριν η πρώτη νίκη του ΑΟΚ ’80 στα πλέι οφ, ενώ οι δύο ομάδες είχαν από μια νίκη στην έδρα τους στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με την τοπική μας ομάδα να έχει όμως εξασφαλίσει το πολύτιμο πλεονέκτημα έδρας στην ισοβαθμία χάρις στην καλύτερη διαφορά πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια.
Ο χθεσινός τελικός ήταν αντάξιος των προσδοκιών προσφέροντας θέαμα και αγωνία, με …γλυκό φινάλε για την Καλαμάτα ’80, που μάλιστα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία καθώς ήρθε μετά από ανατροπή.
Ο Σπαρτιατικός ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι και χάρις στην ευστοχία των παικτών του στα τρίποντα (5/8!) έχτισε μια διαφορά 12-19 στο πρώτο 10λεπτο. Οι γηπεδούχοι βελτιώθηκαν όμως στη δευτερη περίοδο ροκανίζοντας τη διαφορά και περνώντας ακόμη και μπροστά στο σκορ, όμως το ημίχρονο βρήκε και πάλι τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 29-30.
Το σκηνικό όμως άλλαξε στο δευτερο μέρος του παιχνιδιού, με την Καλαμάτα ’80 να επιβάλλει το ρυθμό της και να κάνει αυτό που έδειξε πως ξέρει πολύ καλά όλη τη χρονιά: άμυνα! Κρατώντας τους Λάκωνες χαμηλά στο σκορ η ομάδα του κ. Κορογώνα πήρε και διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος. Το 3ο δεκάλεπτο έληξε 47-43, ενώ στο τελευταίο παρ’ ότι ο Σπαρτιατικός πλησίασε 53-51 περίπου ενάμισι λεπτό πριν την εκπνοή το ταμπλό πάγωσε στο 59-52 δίνοντας το σύνθημα για ξέφρενα πανηγύρια…
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία των κορυφαίων διαιτητών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Αντώνη Κυριακόπουλου και Γιάννη Κυριακόπουλου.
Τα 10λεπτα: 12-19, 29-30, 47-43, 59-52.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80 (Κορογώνας): Γεωργουλάκος 3, Φραγγεας, Γκιουρτζίδης 2, Μαθιόπουλος 9, Κοντόπουλος 10 (1), Βούλγαρης 5, Αναγνωστόπουλος, Μέντης 3 (1), Κατσαρέας 5, Καραγιαννίδης 22 (3).
ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ (Βερβαινιώτης): Θεοδωρόπουλος 7 (1), Μπούσι 14 (2), Γούναρης, Κάτσαρης 12 (1), Σπυράκος 7 (1), Σταθάκος 6, Παπαδάκος 1, Ρεκουνιώτης 5 (1), Αναγνωστάκος.   Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

***  Ρεκόρ συμμετοχών, πλούσιο θέαμα χθες στη Μεσσήνη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης παμπαίδων & παγκορασίδων (φωτογραφίες) 
 
 
 
 
 
 
Ρεκόρ συμμετοχών υπήρξε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Πάλης Παμπαίδων, Παγκορασίδων, που διεξήχθη το προηγούμενο διήμερο στο Δημοτικό Γυμναστήριο Μεσσήνης. Ήταν μια ακόμη σημαντική διοργάνωση για το χώρο της πάλης, που φιλοξενήθηκε με απόλυτη επιτυχία στη Μεσσήνη. Η αρχική πρόβλεψη ανέφερε ότι θα λάβουν μέρος 220 αθλητές και αθλήτριες από 60 σωματεία, αλλά ξεπέρασαν τους 300. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων, συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Μεσσήνης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και ο Αθλητικός Σύλλογος Μεσσηνίας «Αριστόδημος».
Από τις 10.00 π.μ. διεξάγονταν προκριματικοί αγώνες σ’ όλες τις κατηγορίες, ενώ η αγωνιστική δράση κορυφώθηκε το απόγευμα με τους τελικούς που πρόσφεραν πλούσιο θέαμα. Η τελετή έναρξης αρχικά είχε προγραμματιστεί ν’ αρχίσει στις 5.00 μ.μ. αλλά καθυστέρησε για μία ώρα λόγω του ρεκόρ συμμετοχών.
Στην τελετή έναρξη χαιρετισμό απηύθηναν ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης Δημήτρης Τραμπάκουλας.
Τους αγώνες παρακολούθησαν οι αντιδήμαρχοι Μεσσήνης, δημοτικοί σύμβουλοι Μεσσήνης, ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης Φάνης Μπατζακίδης, ο επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης Δημήτρης Κολιτσόπουλος,  οι ολυμπιονίκες Γιώργος Χατζηιωαννίδης, Αμιράν Καρντάνοφ, η πρωταθλήτρια Μαρία Πρεβολαράκη και πολυάριθμοι προπονητές, αλλά και γονείς.
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Πάλης Παμπαίδων – Παγκορασίδων, συμμετείχαν όπως προαναφέραμε αθλητές και αθλήτριες από 60 σωματεία (ανάμεσά τους είναι ο ΠΑΟΚ, ο Άτλας Καλλιθέας, ο Αχιλλέας Τιρνάβου, ο Παλαιστικός Σύλλογος Σπάρτης,  ο ΑΟ Δίας Αχαρνών, ο ΒΑΟ, ο Παλαιστικό Σύλλογος Αλεξάνδρεια Ημαθείων, ο Εθνικός, η Ευκαρπία κ.ά.

***   Η Καλαμάτα χάρισε την πρόκριση στο Κερατσίνι… 
 
 
 
ΣΟΚ ΣΤΟ 89’ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΝΤΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΧΡΥΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΜΓΣ
Κατώτερη των απαιτήσεων και των προσδοκιών αποδείχθηκε η Καλαμάτα, η οποία γνώρισε σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού την ήττα με 0-1 από το Κερατσίνι, στο πλαίσιο των ημιτελικών του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από το θεσμό. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το «εισιτήριο» για τους «4», χάρις στο γκολ που πέτυχε ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας του αγώνα (89’) ο Φούντας, ο οποίος αναδείχθηκε σε χρυσή αλλαγή για τον προπονητή του πειραιώτικου συγκροτήματος, Βασίλη Σπάθα.
Το τελικό σκορ δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του αγώνα, καθώς αν και κακή η Μαύρη Θύελλα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλο το ματς και κάποιες ευκαιρίες για να πετύχει ένα τουλάχιστον γκολ, με κορυφαία στιγμή στο 62’ όταν ο Βασίλης Αθανασόπουλος σούταρε ψηλά άουτ από πλεονεκτική θέση, χωρίς παράλληλα να απειληθεί από την ομάδα του Κερατσινίου.
Η τοπική μας ομάδα φάνηκε να επηρεάζεται ιδιαίτερα από την αναγκαστική αλλαγή στα πλάνα των Μάνα-Χατζηαγγελή που προκάλεσε ο τραυματισμός του Μπαστακού (ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό-πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε από την περασμένη εβδομάδα), με αποτέλεσμα τη θέση του αρχική 11άδα να πάρει τελικά ο Σταματελόπουλος και στην άμυνα ο Καλογερόπουλος.
Με λάθη ο διαιτητής Νίκος Αγγελάκος και α’ βοηθός Καματάκης, απαρατήρητος ο β’ βοηθός Τσούκας –όλοι από την ΕΠΣ Αρκαδίας.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κυριακόπουλος, Καλογερόπουλος, Λιόλιος, Καντούτσης, Σταματελόπουλος, Νικολόπουλος, Καλαντζής, Βασιλόπουλος (90’ Σαραντόπουλος), Αθανασόπουλος, Τσουλάκος (65’ λ. τρ. Νάτσης), Μπεγέτης (84’ Μερκούρης).
ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ: Μπότος, Σφυρογιαννάκης, Νταουτάι (93’ Αγγελάκης), Μπατής, Βαττής, Διάκος (94’ Μαναριώτης), Ψυχογιός, Γκιάτης, Κιάφα (65’ Φούντας), Τουρνάς, Κουρκούτης.
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
Τα «ζευγάρια» της ημιτελικής φάσης

Εκτός από το ματς Καλαμάτα – Κερατσινίου (0-1), διεξήχθησαν και οι υπόλοιπες συναντήσεις της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών και τα αποτελέσματα  είχαν ως εξής:
Ηρόδοτος – ΑΟ Λευκίμης 3-0
Αστέρας Βλαχιώτη  - Φωκικός 1-0
Ελπίδα Σκουτάρεως – ΓΣ Αλμυρού Βόλου 3-0
Τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης είναι τα εξής:
Ηρόδοτος – Αστέρας Βλαχιώτη
Ελπίδα Σκουτάρεως – ΑΠΟ Κερατσινίου
Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Τετάρτη 10 Μαΐου.
Της Χριστίνας Ελευθεράκη

***  Τελείωσε το ταξίδι στο Κύπελλο Ερασιτεχνών για την Καλαμάτα, αλλά οι βασικοί στόχοι εκπληρώθηκαν 
Μπορεί η Καλαμάτα να μην κατάφερε να προκριθεί στους «4» του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, μετά την προχθεσινή εντός έδρας ήττα από το Κερατσίνι, όμως αυτό δεν χαλάει την εικόνα της επιτυχημένος χρονιάς στους «μελανόλευκους». Τα λόγια του αντιπροέδρου της ομάδας, Δημήτρη Τσάκωνα, είναι ενδεικτικά για το πώς βλέπουν στο εσωτερικό της Μαύρης Θύελλας αυτή την εξέλιξη:
«Μπορεί να μην είναι ευχάριστο, αλλά δεν υπάρχει απογοήτευση, αφού η ομάδα έχει ήδη πετύχει τους δύο φετινούς της αγωνιστικούς στόχους: το πρωτάθλημα της Α’ Τοπικής και την άνοδο στη Γ’ Εθνική και την κατάκτηση του Κυπέλλου Μεσσηνίας. Το Κύπελλο Ερασιτεχνών ήταν μια διάκριση που μας ενδιέφερε και καταφέραμε να προχωρήσουμε μέχρι τους «8».
Το Καλοκαίρι φτιάξαμε μια ομάδα για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του τοπικού πρωταθλήματος και φυσικά για του χρόνου θα υπάρξει άλλος σχεδιασμός. Θα μιλήσουμε με τους προπονητές που θα κάνουν τις εισηγήσεις τους και το ρόστερ θα ενισχυθεί ώστε η Καλαμάτα να πρωταγωνιστήσει στη Γ’ Εθνική».
Πριν από όλα αυτά βέβαια προέχει το φινάλε της Α’ Τοπικής που περιλαμβάνει την Κυριακή το ντερμπι με τον Πανθουριακό και μια εβδομάδα μετά την αναμέτρηση στην Ανδρούσα.
Σήμερα θα διαπιστωθεί η κατάσταση του Άγγελου Μπαστακού, ο οποίος δεν κατάφερε να αγωνιστεί προχθές κόντρα στο Κερατσίνι, με την απουσία του να δημιουργεί αρκετά προβλήματα στη συνοχή των «μελανόλευκων», ενώ δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα με τους Καντούτση, Τσουλάκο –ο πρώτος αγωνίστηκε ασθενής και ο δεύτερος αποχώρησε με σοβαρή κράμπα.
Δύο νίκες στα παιχνίδια που απομένουν ζητάει ο προπονητής Τάσος Χατζηαγγελής προκειμένου να διατηρήσει η Καλαμάτα την καλή της εικόνα και να συγκεντρώσει όσο γίνεται περισσότερους βαθμούς, ενώ σχολιάζοντας τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ερασιτεχνών λέει : «Προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε παρ΄ότι ελέγχαμε το παιχνίδι και είχαμε και ευκαιρίες για να σκοράρουμε και να κερδίσουμε. Δυστυχώς στο τέλος δεχθήκαμε αυτό το γκολ σε μια αντεπίθεση κι εκεί τελείωσε το ταξίδι μας στο θεσμό. Ξέραμε από την αρχή ότι το Κερατσίνι θα ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος που εκμεταλλεύθηκε και στην Καλαμάτα αυτό που ξέρει να κάνει καλά: να παίζει αμυντικά και να χτυπάει στην αντεπίθεση».   

*** Β΄ Εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  :
12η-29η αγωνιστική (4/12 - 23/4)
Πανελευσινιακός - Απόλλων Σμύρνης 0-3
ΟΦΗ - Λαμία  1-1
Καλλονή - Τρίκαλα  0-5
Αχαρναϊκός - Άρης  0-2
Κισσαμικός - Χανιά  1-1
Πανσερραϊκός - Πανθρακικός  3-0  a.a.
Αιγινιακός - Καλλιθέα  1-0
Αγροτικός Αστέρας - Σπάρτη  2-1
Παναιγιάλειος - Αναγέννηση Καρδίτσας  1-1
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
 Τα  Αποτελέσματα  :
Χανιά - Κισσαμικός   1-1 , (0-0) .-  ^
68' Ντούμος - 56' Μαρτίνεθ
17.00 Καλλιθέα - Αιγινιακός   0-1 , (0-0) .-  ^
 90'+4 Ρανγκέλοφ
17.00 Σπάρτη - Αγροτικός Αστέρας  1-2 , (0-1) .- ^  
 2' Φιλίπε , 49' Πάτο , 79' Φράγκος
17.00 Αναγέννηση Καρδίτσας - Παναιγιάλειος  1-1 , (0-1) .-  ^
 20' Τρίγκας , 79' Τζέκος ,
Τρίκαλα - Καλλονή 5-0 , (1-0) .-  ^
 14' και 55' Κουσκουνάς, 35' Σανδραβέλης, 39' Μπαϊκαρά , 81' Γιαννιτσάνης
  Άρης - Αχαρναϊκός    2-0  , (0-0) ,- ^
  50΄  Ο Ντούνης    , 80΄  Ο Τάτος
  Απόλλων Σμύρνης -Πανελευσινιακός  3-0  , ( 1-0 ) .-^
5΄ Ο Αλμπάνης , 50΄Ο  Πετρόπουλο , 62΄Ο Σιατραβάνης μετά από απόκριση πέναλτι του τερματοφύλακα στην εκτέλεση του Διαμαντόπουλου ,
ΤΟ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ
Σάββατο (6/5/2017 )
Λαμία - ΟΦΗ 1-1 (0-0)  .- ^
54΄  ο Ντουρμισάι  , 75΄ ο Μιλοσάβλιεφ .-
*Πανθρακικός - Πανσερραϊκός 0-3 (α.α.).-^

*** Γ΄ Εθνική 3ος  όμιλος  :
~ 28η αγωνιστική  Κυριακή 07-05-2017  :
ΑΣΤΕΡΑΣ Αμαλιάδας-ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου 2-4 .- ^
ΑΙΟΛΙΚΟΣ -ΑΧΑΪΚΗ   2-2 .- ^
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ-ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ  1-0 .- ^
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΘΗΒΑ  2-0 .- ^
ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΩΝΙΔΑΣ-ΔΟΞΑ Μεγαλόπολης  1-1 .- ^
¨ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ-ΦΩΣΤΗΡΑΣ   1-0 .- ^
ΧΑΛΚΙΔΑ-ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ   2-0 .- ^

***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ  ΕΠΣ Μεσσηνίας :
Α΄ ΤΟΠΙΚΟ 
29η  αγωνιστική Κυριακή 07-05-2017  :
ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ  2-1 .- ^
ΑΝΔΡΟΥΣΑ -ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά   2-2  .- ^
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ -ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών   2-2 .- ^
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας  1-1 .- ^
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ -Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ  1-0 .- ^
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας  1-4 .- ^
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ -ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης  0-3 .- ^

Η Βαθμολογία για την Α Τοπική κατηγορία ΕΠΣ Μεσσηνίας σε 29  αγώνες :
 1.-  Π.Σ.  Η  ΚΑΛΑΜΑΤΑ        73  βαθμούς
2 .- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας    67  Βαθμούς
3 .- ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης            62
4 .- Α.Π.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ    59
5 .- Α.Ο. ΦΑΡΑΙ                          49
6 .- Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ            45
7 .- ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά            42
8 .- ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ                        40
9 .- Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ               35
10 .-ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας       34
11.- ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών               33
12 .- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτ   32
13 .- Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ              27
14 .- ΤΕΛΟΣ  ΑΓΡΑΣ                   26
15 .- ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ          5

*** ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  Α1 Τοπικού ΕΠΣ Μεσσηνίας  σε 26 αγώνες :
1.- Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ   58 Βαθμούς
2.- Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ          54
3.- Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ    47
4.- ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας  44
5.- ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας 40
6.- ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης 40
7.- Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ                39
8.-ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης        34
9.-ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου  32
10.-ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ.  31
11.-ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Χώρας 28
12.-Ολυμπιακός Ανάληψης   26
13.-ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.    21
14.-ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ                     6

*** Β΄ Τοπική Κατηγορία ΕΠΣΜ σε  24  αγώνες 1ος  Όμιλος :
1.- Α.Ε. ΜΑΝΗΣ                       62  Βαθμούς
2.- Α.Ε. ΓΑΤΓΑΛΙΑΝΩΝ         53
3.- ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου      50
4.-ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Άμφειας   43
5.-ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ         37
6.-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ        37
7.-ΚΕΡΑΥΝΟΣ Καλαμάτας      33
8.-Α.Ε.Κυπαρισσίας /Ηρακλής  27
9.-ΔΟΞΑ  Καλαμάτας                26
10.- ΑΣΤΕΡΑΣ Βαλύρας           22
11.-Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ          17
12.-ΑΕΚ  Καλαμάτας                15
13.-ΑΣ ΘΥΕΛΛΑ Μερόπης      13

2ος  Όμιλος ΕΠΣ Μεσσηνίας σε  12  αγώνες  :
1.-Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ                                     55
2.-Α.Ο. ΦΥΤΕΙΑΣ                                        45
3.-ΘΥΕΛΛΑ Χαροκοπιού                            44
4.-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  Καλαμάτας                       32
5.-ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ              31
6.-Α.Ο ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ                                    31
7.-Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ                                          25
8.-Α.Ο.. ΠΑΤΙΣΤΑΣ                                    25
9.-Α.Σ. ΦΥΤΕΙΑΣ                                        25
10.-ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ                              24
11.- ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ                            23   
12.- ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης    9

*** Γ΄ Τοπική κατηγορία ΕΠΣΜ σε  20  αγώνες  :
1.-   Α.Σ. ΔΑΝΑΟΣ                                   52
2.- ΘΗΣΕΑΣ Καλαμάτας                           44
3.- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Καλαμάτας          36   
4.-ΑΠΣ  ΑΡΙΣ                                             35
5.-ΝΕΔΟΥΣΑ Αλαγωνίας                          29
6.-Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ                                        28
7.-Α.Ο. ΕΡΜΗΣ Καλαμάτας                      27
8.-Α.Ο. ΛΑΙΪΚΩΝ                                      26
9.-ΘΥΕΛΛΑ Παραλίας                              13
10.- ΝΕΣΤΩΡ ΠΥΛΟΥ                               9
11.-ΑΠΟ Καλαμάτας ΙΚΑΡΟΣ                   9    
12.- Α.Ο. ΧΑΤΖΗ                                      -2

~
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  : 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :     http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  01  και 02  Απριλίου  2017  :Με  ανασκόπηση Αθλητικών βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/01-02-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 03  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-03-2017.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  04  Απριλίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-04-2017.html 
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  04  April;ioy 2017   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/04/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 05  Απριλίου  2017 : Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/04/news-05-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη 06 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news-06-2017.html    
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Παρασκευή 07 Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-07-2017.html .-
~*   Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Απριλίου  2017  :Με  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/08-09-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 09 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/news-09-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Μ. Τρίτη  11 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Τετάρτη  12 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Μ. Τετάρτη 12  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης 2: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-2.html  .-
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Πέμπτη 13  Απριλίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  2 Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/news-2.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Παρασκευή 14  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html  .-
~* Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Μ. Σάββατο  15 Απριλίου 2017  :  Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/news-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη του Πάσχα 18 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-18-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  15 και 16  Απριλίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/15-16-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 19 Απριλίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-19-2017.html .- 
~* *Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2 Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινότητας  2  στην ενημέρωση : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-2-19-2017-2.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 20 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/news-20-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 21 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/04/news-21-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας , ARFARA  NEWS Σάββατο 22 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-22-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Κυριακή  23 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-23-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  2  Κυριακή 23 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-2-23-2017.html  .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 22  και  23  Απριλίου 2017  :Με  ανασκόπηση στα αθλητικά δρώμενα της εβδομάδας που έφυγε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/22-23-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-24-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  25 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-25-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-26-2017.html .- 
~* Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 27 Απριλίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-27-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή  28 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-28-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 29  Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-29-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή  30  Απριλίου  2017 :Στο   αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-30-2017.htm .-
~* 
 
~**ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2017  :
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!!
~
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  02 Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  03 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-03-2017.html  .-
~*    Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2 .. Τετάρτη 03  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2.html .-  

~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 04  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  05 Μαΐου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-05-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS  Σάββατο  06  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-06-2017.html .-
 
 ~* Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS - 2 - Σάββατο 06  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-06-2017.html .-   

~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 07  Μαΐου  2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-07-2017.html
~
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5574  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3569   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3592  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.735  βίντεο   .-  

  ~**** Από  τις δικές μας γνωστές σελίδες :
~*  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
 ~*  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   .-  
~* https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-  
~*  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias    , = ARFARA MESSINIAS    1.617  
  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=.-
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~ https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01   
~*  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~*  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ 
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
 ~* http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   


~
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: