Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 03  Απριλίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....
~ Φωτογραφίες Υ/Η Σταθμός ΔΕΗ Λάδωνα και Τ. Λίμνη Λάδωνα Αρκαδίας .....


Νά μή διαλέγετε ἀρνητικούς τρόπους γιά τή διόρθωσή σας. Δέν χρειάζεται οὔτε τόν διάβολο νά φοβάσθε, οὔτε τήν κόλαση, οὔτε τίποτα. Δημιουργοῦν ἀντίδραση. Ἔχω κι ἐγώ μία μικρή πείρα σ’ αὐτά. Ὁ σκοπός δέν εἶναι νά κάθεσθε, νά πλήττετε καί νά σφίγγεσθε, γιά νά βελτιωθεῖτε. Ὁ σκοπός εἶναι νά ζεῖτε, νά μελετᾶτε, νά προσεύχεσθε, νά προχωρᾶτε στήν ἀγάπη, στήν ἀγάπη τοῦ Χριστοῦ, στήν ἀγάπη τῆς Ἐκκλησίας.

Σαν σήμερα....
  1. 1078 μ.Χ.
    Ο Νικηφόρος Γ' Βοτανειάτης, μετά τη φυγή του Μιχαήλ Ζ', ανακηρύσσεται και επίσημα πλέον αυτοκράτορας του Βυζαντίου, αλλά θα παραμείνει μόνον για 3 χρόνια όπου θα ανατραπεί από τον Αλέξιο Α' Κομνηνό.
  2. 1463 μ.Χ.
    Μετά από σύντομη πολιορκία από τις ορδές του Μωάμεθ υπό τον Μαχμούτ, το Άργος παντελώς αδύναμο να αντισταθεί παραδίδεται.
  3. 1482 μ.Χ.
    Πεθαίνει ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και λόγιος, Μάξιμος Γ' (κατά κόσμον Μανουήλ Χριστώνυμος). Υπήρξε Οικουμενικός Πατριάρχης (είκοσι σχεδόν χρόνια μετά την άλωση) από το 1476 μ.Χ. μέχρι την ημερομηνία θανάτου του. Καταγόταν από την Πελοπόννησο και ήταν μορφωμένος, γλωσσομαθής και ασκητικός.
~ 3 Απριλίου
Νικήτα του ομολογητού (1), ηγουμένου της μονής Μηδικίου (†824), Ιωσήφ του υμνογράφου (2) (†833). Μαρτύρων Βιθυνίου, Γλαύκου, Δίου και Ελπιδοφόρου. Νεομαρτύρος Παύλου του Ρώσου, του απελεύθερου (†1683). Οσίου Ιλλυριού.
(1) O όσιος Νικήτας καταγόταν από την Καισαρεία της Βιθυνίας και έζησε τον 8ο αι. Βρέφος ακόμη έμεινε ορφανός από μητέρα και την ανατροφή την ανέλαβαν η ενάρετος γιαγιά του και ο ευσεβής Φιλάρετος, ο πατέρας του ο οποίος ανέθεσε από πολύ ενωρίς την εκπαίδευσή του σε κάποιο κληρικό φημισμένο για τις παιδαγωγικές και πνευματικές του αρετές. Έτσι ο νεαρός Νικήτας απόκτησε αξιόλογη κοσμική και πνευματική παιδεία. Σε νεαρή ηλικία αποσύρθηκε στην περίφημη Μονή του Μηδικίου, όπου γρήγορα, για τις πολλές του αρετές, κατέκτησε την αγάπη και την εκτίμηση όλων των αδελφών της Ι. Μονής, οι οποίοι μετά το θάνατο του ηγούμενου της Μονής, Νικηφόρου, τον εξέλεξαν ηγούμενο. Στη νέα του θέση, απέδειξε την ανύστακτη μέριμνά του για πνευματική πρόοδο των αδελφών της Μονής και αποδύθηκε σε σκληρούς αγώνες κατά των δυσεβών εικονομάχων. Για το λόγο αυτό απομακρύνθηκε βίαια από το μοναστήρι του και υπέστη διάφορες φυλακίσεις και εξορίες. Όλες όμως αυτές οι κακουχίες δυνάμωναν το φρόνημά του και την πίστη του. Τελικά εγκαταστάθηκε σε κάποιο ερημικό μετόχι στο βόρεια της Κωνσταντινούπολης. Εκεί ο περίφημος αυτός Ομολογητής παρέδωσε ειρηνικά την αγία του ψυχή στον Δημιουργό του.
(2) O όσιος Ιωσήφ γεννήθηκε στη Σικελία από ενάρετους γονείς, τον Πλουτίνο και την Αγάθη. Μετά το θάνατο του πατέρα του αποσύρθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου εκάρη μοναχός και στη συνέχεια χειροτονήθηκε πρεσβύτερος. Διακρίθηκε για την καλλιγραφική του γραφή και την σύνθεση περιώνυμων εκκλησιαστικών ύμνων. Αργότερα μετέβη στην Κωνσταντινούπολη όπου επειδή αντέδρασε στο διατάγματα των εικονομάχων εκδιώχθηκε στη Ρώμη. Αργότερα επανήλθε στη Κωνσταντινούπολη και εκοιμήθη σε βαθύ γήρας το 842.  ~

Σήμερα 03/04/2017 εορτάζουν:

Όσιος Νικήτας ο Ομολογητής Ηγούμενος Μονής Μηδικίου, Όσιος Ιωσήφ ο Υμνογράφος, Άγιος Ελπιδηφόρος
~

*** Αναβάθμιση αεροδρομίου και μαρίνας στην Καλαμάτα 
Σύμφωνα με μελέτη της PwC και Remaco για τον τουρισμό στη Μεσσηνία
Με δεδομένη την πώληση της μαρίνας στην Πύλο
Κοντά στα 1,9 δισ. ευρώ εκτιμάται η αξία των έργων που αφορούν τουριστικές υποδομές κι έχουν προγραμματιστεί μέχρι το 2022. Το ποσό αυτό προκύπτει με βάση την τελευταία μελέτη που πραγματοποίησε η PricewaterhouseCoopers για τις υποδομές στην Ελλάδα, η οποία υπολόγισε ότι συνολικά, η αξία των έργων υποδομών σε εξέλιξη ή σχεδιασμό αντιστοιχεί σε 21,4 δισ. μέχρι το 2022 και αφορούν τις μεταφορές, την ενέργεια, την ύδρευση και τη διαχείριση αποβλήτων.
Το παράδοξο βέβαια με τον τομέα του τουρισμού, ο οποίος αντιπροσωπεύει το 8,9% επί του συνολικού προϋπολογισμού είναι το γεγονός ότι το 76% των έργων έχει μεν ανακοινωθεί δεν έχει ωστόσο σχεδιαστεί, όπως αναφέρει η μελέτη... Δεν υπάρχουν χειροπιαστά αποτελέσματα ως προς την κατασκευή μαρίνων σε περιοχές – κλειδιά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι αναλυτές της PwC και δη στο Κατάκολο και τη Ζάκυνθο, την περιοχή του Αλίμου και της Γλυφάδας, της Πάτρας, της Χίου, της Κρήτης, Πύλου  και της Καλαμάτας.
«Η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός προορισμός, με ένα σύνολο διεθνών αφίξεων 24,8 (πλην κρουαζιέρας) το 2016 και κατατάσσεται στη 15η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και στην 9η στην Ευρώπη», αναφέρει η μελέτη της PwC. «Παρά την άνοδο των αφίξεων, τα έσοδα ανά τουρίστα σημειώνουν πτώση, όπερ σημαίνει ότι οι ξένοι επισκέπτες στην Ελλάδα ξοδεύουν λιγότερα».
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της γνωστής εταιρείας συμβούλων, η αναβάθμιση της Ελλάδας ως διεθνής τουριστικός προορισμός περιλαμβάνει:
-Την αναβάθμιση και κατασκευή των περιφερειακών αεροδρομίων ώστε να υποστηριχθεί η αύξηση των τουριστικών αφίξεων τα επόμενα χρόνια.
-Την αναβάθμιση ζωτικών λιμανιών της χώρας προκειμένου να εξυπηρετήσουν ως σταθμοί διερχόμενων επιβατών και να διευκολύνουν τη διασύνδεση με τις γειτονικές χώρες.
  -Την αναβάθμιση σημαντικών μαρίνων, μεταξύ των οποίων είναι κι αυτές τις Πύλου και της Καλαμάτας, έτσι ώστε να εξυπηρετηθεί η αυξανόμενη ζήτηση στο θαλάσσιο τουρισμό.
  Σημειώνεται εδώ ότι, με βάση την έρευνα που πραγματοποίησαν οι PwC – REMACO για λογαριασμό του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, η συμβολή του Τουρισμού στην ελληνική οικονομία και ειδικότερα στο ΑΕΠ (άμεση και έμμεση) αναμένεται να ξεπεράσει το 2021 τα 43 δισ. ευρώ, ενώ το ίδιο έτος, η απασχόληση (άμεση και έμμεση) στον κλάδο αναμένεται να ξεπεράσει το 1 εκατ. θέσεις εργασίας.
ΠΗΓΗ: Ημερησία

***  ΒΟΜΒΑ στα ΘΕΜΕΛΙΑ της ΕΥΡΩΠΗΣ ! Μετά από αυτό ΤΕΛΟΣ...

~  Η Τερέζα Μέι δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με την αυτόνομη κυβέρνηση του Γιβραλτάρ ώστε να εξσφαλιστεί η «καλύτερη δυνατή κατάληξη» για τη βρετανική κτήση, παρά το Brexit.
Την Παρασκευή η ΕΕ χορήγησε στην Ισπανία το δικαίωμα άσκησης βέτο αναφορικά με τις μελλοντικές σχέσεις που θα έχει το Γιβραλτάρ με το μπλοκ δίνοντας έτσι τον λόγο στη Μαδρίτη για την τύχη του βρετανικού αυτού θύλακα στην νότια Ισπανία έπειτα απο την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ένωση. Η Ισπανία διεκδικεί την κυριαρχία του «Βράχου» που εκχώρησε στη Βρετανία το 1713.
Σύμφωνα με τη Ντάουνινγκ Στριτ η Μέι επανέλαβε πως το Λονδίνο παραμένει "σταθερό στη δέσμευσή του" να υποστηρίζει το Γιβραλτάρ, τους πολίτες και την οικονομία του στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης του Γιβραλτάρ Φαμπιάν Πικάρντο.
Παράλληλα εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι η Μέι μετέφερε στον Πικάρντο πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί οποιαδήποτε διευθέτηση σύμφωνα με την οποία το Γιβραλτάρ θα περνούσε υπό την κυριαρχία άλλου κράτους «ενάντια στην ελεύθερα και δημοκρατικά εκπεφρασμένη βούληση» των κατοίκων της περιοχής.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Αλφόνσο Νταστίς αρνήθηκε να σχολιάσει για το δικαίωμα του βέτο σχετικά με το Γιβραλτάρ σε σημερινή του συνέντευξη αλλά είπε ότι βλέπει πολύ θετικά τη στάση της ΕΕ.
"Οταν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την ΕΕ, ο εταίρος της ΕΕ θα είναι η Ισπανία και στην περίπτωση του Γιβραλτάρ η ΕΕ είναι ως εκ τούτου υποχρεωμένη να πάρει τη θέση της Ισπανίας. Δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να μιλάμε για βέτο", είπε στην El Pais.

*** Δώρα αγάπης στη Μυρτώ και μαθήματα ζωής για όλους μας από τα Street Relays της Καλαμάτας (φωτογραφίες) 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τεράστια ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα των υπευθύνων των Street Relays της Καλαμάτας και εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν τόσο χθες το βράδυ στο πάστα πάρτι, όσο και σήμερα το πρωί στον περιβάλλοντα χώρο του Ελίτ για το αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης αγάπης για την άτυχη Μυρτώ. Η ίδια η νεαρή κοπέλα καθισμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο κι έχοντας διαρκώς στο πλευρό της τη μητέρα της, Μαρία, ήταν εκεί εισπράττοντας τη συμπαράσταση και την αγάπη όλων στη δύσκολη μάχη ζωής που δίνει μετά την απάνθρωπη κακοποίησή της πριν λίγα χρόνια στην Πάρο. Οι σκυταλοδρομίες της Καλαμάτας που έφεραν εις πέρας με μεγάλη επιτυχία οι άνθρωποι του τμήματος στίβου του Ακρίτα - με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (παραβρέθηκαν η Νίκη Μπακογιάννη και η Μιρέλα Μανιάνι) και άλλων φορέων και χορηγών- εξασφάλισαν μάλιστα μια φορητή συσκευή οξυγόνου, την οποία πρόσφερε στη Μυρτώ ο ιδιοκτήτης του Ελίτ, Νικήτας Κάρτσωνας. Επίσης, η συγγραφέας Φωτεινή Κωνσταντοπούλου που θα παρουσιάσει σήμερα στις 7 μ.μ. στο χώρο του ίδιου ξενοδοχείου το νέο της έργο «Μέσα από τα Μάτια τους», θα προσφέρει μέρος των εσόδων από ένα βιβλίο της, ενώ σκοπεύει να γράψει και ένα νέο εμπνευσμένο και αφιερωμένο στη Μυρτώ.  Εκτός όμως από την άμεση προσφορά τα Street Relays της Καλαμάτας και η παρουσία της Μυρτώς έδωσαν μαθήματα ζωής, αλληλεγγύης, προσφοράς, συνεργασίας, αλλά και τη βεβαιότητα ότι μέσα από τη συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε πολλά…
Συγκινητική ήταν σε όλα αυτά η παρέμβαση της μητέρας της Μυρτώς, η οποία εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της για τη βοήθεια και το αγκάλιασμα στην κόρη της, προτρέποντας  όλους μας να ζούμε «γεμάτα» την κάθε μέρα με τα παιδιά μας και τους αγαπημένους μας, γιατί τείνουμε να καταλαβαίνουμε την αξία αυτής της δυνατότητας μόνο όταν τη χάνουμε…Στα αξιοσημείωτα της εκδήλωσης ήταν και η παρουσία της συζύγου του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Γεωργίας Κρητικού – Σαμαρά , η οποία έχει σταθεί στο πλευρό της Μυρτούς από την πρώτη στιγμή. Η κα Σαμαρά είχε πολύ διακριτική παρουσία στο χώρο των εκδηλώσεων.
Στο πλαίσιο των Street Relays έγιναν, επίσης, τέσσερις βραβεύσεις  διακεκριμμένων Μεσσήνιων αθλητών διαφορετικών αθλημάτων και πιο συγκεκριμένα στον Τάκη Λαγοπάτη από την κολύμβηση, στη Λιάνα Λιούτα από τη ρυθμική γυμναστική, στον Πέτρο Νοέα από το μπάσκετ και στη Νίκη Καραχάλιου από το βόλεϊ.
Το τελευταίο μέρος περιλάμβανε τους αγώνες σκυταλοδρομίες 4x50, 4x100, 4x500, 4x1000 και 2x2.000 στους οποίους υπολογίζεται ότι έλαβαν μέρος περισσότεροι από 1.000 μικροί και μεγάλοι δρομείς.   Χ.Ε.
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

***  ΣΟΚ!Πολιτικός Αρχηγός σε ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ με ΠΟΡΝΟΣΤΑΡ... (ονόματα-φωτογραφίες)

~  Η σαμπάνια έρρεε, η συζήτηση κυλούσε ευχάριστα, δεν ήθελε πολύ για να γίνει και η ατμόσφαιρα ερωτική.
Αυτό δήλωσε η γνωστή πορνοστάρ, Βάλερι Φοξ στην εφημερίδα SUN εξηγώντας πως κατέληξε να κάνει έρωτα με το Νάιτζελ Φάρατζ το γνωστό Βρετανό πολιτικό και υπέρμαχο του Brexit. Όλα αυτά τα υπέροχα συνέβησαν σε πτήση από τις ΗΠΑ στο Λονδίνο με τους δύο τους να ερωτοτροπούν στα 30,000 πόδια.

«Δεν ήθελα τίποτα από αυτά να βγει προς τα έξω. Δεν χρειάζομαι, ούτε θέλω δημοσιότητα, προσοχή, χρήματα, αλλά πρέπει να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Δεν έχω κανένα λόγο να πω ψέματα. Δεν είμαι καμία χαζή ξανθιά, που ψάχνει για πέντε λεπτά δημοσιότητας [...] Ο Νάιτζελ ήξερε ότι ήμουν διάσημο μοντέλο. Μου είπε: "Σε κοίταζα όταν επιβιβαζόμασταν". Δεν ήξερε για τις ταινίες πορνό, αλλά πλέον δεν κάνω πορνό, οπότε θεώρησα ότι δεν χρειαζόταν να το αναφέρω. Δεν του το είπα», αναφέρει η Φοξ.

Η συνέχεια όμως είναι εξόχως αποκαλυπτική: «Είχαμε... ανάψει και δεν ήταν μόνο ένα φιλί. Ερωτοτροπούσαμε. Η τουαλέτα ήταν δίπλα μας, κάποια στιγμή κάποιος βγήκε έξω και είπα: "Πιστεύεις ότι τσεκάρουν να δουν αν θα μπούμε...;". Μου έκανε συνεχώς κομπλιμέντα για το σώμα μου. Ήταν εμφανές πως υπήρχε έλξη μεταξύ μας. Μου έλεγε συνέχεια: "Το σώμα σου είναι καταπληκτικό". Όσα συνέβησαν στο αεροπλάνο, τα επιθυμούσαν και οι δύο πλευρές».
«Μου πρότεινε δύο φορές να με πάει σπίτι μου και δέχθηκα. Σε όλη τη διαδρομή, μου κρατούσε το χέρι. Σκεφτόμουν ότι ήταν περίεργο, αλλά ήταν πολύ καλός μαζί μου. Όταν φτάσαμε στο διαμέρισμά μου, με βοήθησε με τη βαλίτσα μου. Με φιλούσε και είχε τα χέρια του γύρω από το σώμα μου. Μου είπε: "Είσαι πολύ αδύνατη. Προσέχεις το σώμα σου". Αλλά δεν κοιμηθήκαμε μαζί. Μου είπε πως έπρεπε να πάει σε μια συνάντηση με τη γραμματέα του. Πριν φύγει, μου άφησε το τηλέφωνό του και μου ζήτησε να δειπνήσουμε. "Τώρα εσύ είσαι η προτεραιότητά μου" μου είπε», περιγράφει η Βάλερι.

Ο Φάρατζ, από την πλευρά του, αρνείται πως η γνωριμία του με την Βάλερι είχε οτιδήποτε ερωτικό. «Ηταν πολύ συμπαθητική και την πήγα στο σπίτι της. Αυτό είναι όλο. Δεν συνέβη τίποτε άλλο», είπε στην «Sunday People».

*** Εγκαταλελειμμένο σπίτι… (φωτογραφίες) 
 
Στην οδό Μπουλούκου υπάρχει μια ισόγειος οικία εγκαταλελειμμένη δυστυχώς και εξωτερικά, όπως φαίνεται από την πρώτη φωτογραφία (χώρος εναπόθεσης σκουπιδιών), αλλά και εσωτερικά (όπως φαίνεται από το ανοιχτό παράθυρο).   Ω.

*** Με ισχυρούς ανέμους ξεκινά η εβδομάδα στην Καλαμάτα- Μεγάλη προσοχή σε όσους κινηθούν στην παραλία 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για   σήμερα Δευτέρα 3/4/2017 προβλέπεται άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, κυρίως από τις απογευματινές ώρες και μετά. Τις πρώτες μεσημβρινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή κατά διαστήματα, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας. Τις βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-90%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου θα αγγίζουν τα 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Προσοχή, κυρίως στις περιοχές πλησίον της παραλίας, μην παρκάρετε τα αυτοκίνητα σας κάτω από ψηλά δέντρα και ασταθείς κατασκευές. Επίσης, προσοχή στα ιπτάμενα αντικείμενα.
Στο Μεσσηνιακό Κόλπο θα πνέουν ισχυροί ΝΑ άνεμοι, με ριπές που θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, με αποτέλεσμα την πρόκληση ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον ΝΑ άνεμο.
Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, με αυξητικές τάσεις από τις μεσημβρινές ώρες και μετά, με αποτέλεσμα να επικρατεί θολούρα στην ατμόσφαιρα, ενώ ότι ενδεχομένως πέσει, θα είναι λάσπη.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** Τοποθετήθηκε ο νέος τοπικός αστυνομικός στη Χώρα 
Αγιασμός στο γραφείο του νέου Τοπικού Αστυνομικού της Δ.Κ. Χώρας, κ. Νικόλαου Ανδριώτη τελέσθηκε την Παρασκευή το πρωί, στο Δημοτικό Κατάστημα Χώρας, όπου θα στεγάζεται.
Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης καλωσόρισε τον νέο Τοπικό Αστυνομικό ευχόμενος καλή πρόοδο στο έργο του δήλωσε: «Ανέκαθεν είχαμε την καλύτερη συνεργασία με την Αστυνομία. Σήμερα, στη μεγαλύτερη κοινότητα του Δήμου μας, τη Χώρα, όπου οι ανάγκες στην αστυνόμευση είναι τεράστιες, ειδικά την περίοδο της συγκομιδής ελαιολάδου, είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ, η παρουσία ενός αστυνομικού οργάνου. Γι αυτό είναι μεγάλη μας χαρά και ικανοποίηση που, μετά από αίτημα της Δημοτικής Αρχής, σήμερα υποδεχόμαστε και επίσημα το νέο τοπικό αστυνομικό, η παρουσία του οποίου θα βοηθήσει σε μια ασφαλέστερη καθημερινότητα. Ως Δήμος είμαστε πάντα στο πλευρό σας, να υποστηρίξουμε όπου χρειαστεί το έργο σας».
Με τη σειρά του, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου κ. Δημήτριος Τριγώνης ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την υποδοχή και την υποστήριξη ενώ ανέφερε ότι «ο τοπικός αστυνομικός είναι μια συμπληρωματική δομή σε ένα πλέγμα αστυνομικών δράσεων. Δίπλα υπάρχει το αστυνομικό τμήμα Γαργαλιάνων στο οποίο υπάγεται διοικητικά και μαζί με τους συναδέλφους εκεί και τις υπηρεσιακές ομάδες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, όποτε χρειασθεί οτιδήποτε είμαστε δίπλα σας. Με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την αμέριστη συμπαράσταση που είχαμε από την πρώτη στιγμή στην εφαρμογή του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου με την παραχώρηση και του χώρου στον οποίο βρισκόμαστε σήμερα αλλά και του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Θέλω να εκφράσω τη βεβαιότητά μου για την επιτυχία του θεσμού και να ευχηθώ στο συνάδελφο τον τοπικό Α΄ αστυνόμο, καλή δύναμη και καλή αρχή στο έργο του».
Στην τελετή, μεταξύ άλλων, το παρών έδωσαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη της Δ.Κ. Χώρας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Πούπουζας, ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Μεσσηνίας κ. Αξιωτόπουλος Ηλίας και ο Διοικητής του Α.Τ. Γαργαλιάνων κ. Νικόλαος Νικολόπουλος.

***  Μουσική εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus από το 4ο ΓΕΛ Καλαμάτας 
Το 4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας  διοργανώνει μουσική εκδήλωση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+/KA2-INCLUDE, που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο, την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 και ώρα 8:00 μ.μ.
Η μουσική εκδήλωση γίνεται για τα Παιδικά Χωριά SOS, το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ, το Κοινωνικό Ιατρείο και τον σύλλογο ατόμων με εμπειρία καρκίνου Ξαναρχί-ΖΩ.
Συμμετέχουν: η χορωδία Μελίφωνο, οι Άκης Σιψάς, Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος, Θανάσης Μπουφέας, το μουσικό συγκρότημα Black Forest και το συγκρότημα Blues Escape.

*** « Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» απόψε και την Τετάρτη στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής 
  Το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο, παρουσιάζει το έργο του Αλέκου Σακελάριου « Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΛΕΥΤΕΡΑΚΗΣ»  σε διασκευή των Μιχάλη Ρέππα Θανάση Παπαθανασίου, στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, απόψε Δευτέρα 3 Απριλίου και την Τετάρτη 5 Απριλίου στις  21:30.
  Συντελεστές της παράστασης είναι: Σκηνοθέτης: Κωνσταντίνος Πασσάς, Ηθοποιοί: Γιούλα Ζαχαροπούλου, Νατάσσα Παπαδάκη, Γιώργος Καραμπότσος, Κωνσταντίνος Φιλντίσης, Νάνσυ Μαγγανά., Τάκης Δημητρόπουλος, Τάσος Γιαννικόπουλος, Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Πετροπούλου, Σκηνικά: Ιζαμπέλα Μπάχμαν, Φωτισμός: Δημήτρης Αντωναρόπουλος, Ήχος: Γιάννης Σταθόπουλος, Φωτογράφος: Ανδρέας Γκόνης
 «…μια δροσερή παράσταση σαν αναψυκτικό, αληθινά αστεία και ευφρόσυνη, ότι πρέπει για την εποχή που ζούμε…» (Κωνσταντίνος Πασσάς, σκηνοθέτης)

*** Νέα προγράμματα, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις στον Τουρισμό αναμένεται να «ανοίξουν» μέχρι τον Ιούνιο 
Νέα προγράμματα ενισχύσεων, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, για επενδύσεις στον τουρισμό αναμένεται να “ανοίξουν” μέχρι τον Ιούνιο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Τουρισμού, Γιώργο Τζιάλλα. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ.Τζιάλλας γνωστοποίησε ότι περίπου 120 εκατ. ευρώ αφορούν την ίδρυση νέων τουριστικών επιχειρήσεων, όπως τουριστικά γραφεία, καταλύματα κ.α, ενώ άλλα δύο προγράμματα, ύψους περίπου 25 εκατ. ευρώ έκαστο σε πρώτη φάση, απευθύνονται σε δήμους.
Αναφερόμενος ειδικά στα δύο αυτά προγράμματα, ο κ.Τζιάλλας επισήμανε: “με το ένα πρόγραμμα, οι δήμοι θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις ιαματικές πηγές που διαθέτουν και να αναπτύξουν τον ιαματικό τουρισμό. Είναι ένας τομέας που μας ενδιαφέρει. Για του λόγου το αληθές να σημειώσουμε ότι ήδη το τελευταίο οκτάμηνο έχουμε πιστοποιήσει τουλάχιστον 50 ιαματικές πηγές”. Για το δεύτερο πρόγραμμα γνωστοποίησε ότι απευθύνεται σε δήμους που επιθυμούν να αξιοποιήσουν και να αναδείξουν για τουριστικούς σκοπούς ακίνητα που τους ανήκουν, όπως για παράδειγμα εγκαταλελειμμένα ή διατηρητέα. Τα κτήρια αυτά ενδεχομένως να φιλοξενούν μια έκθεση ή άλλες δράσεις” πρόσθεσε.
Ο κ.Τζιάλλας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του τουρισμού στη χώρα μας, τονίζοντας ότι είναι ένας τομέας που έχει αντέξει στις αντίξοες συνθήκες και συνεχώς αναπτύσσεται.
“Ο τουρισμός φέρνει έσοδα στη χώρα, παρά τα αποτελέσματα της έρευνας συνόρων που δημοσιεύει η Τράπεζα της Ελλάδος. Εκτιμώ ότι τα αποτελέσματα αυτά δεν αντικατοπτρίζουν τα σωστά μεγέθη και πιθανώς οι μέθοδοι έρευνας να χρειάζονται επικαιροποίηση” σημείωσε ο κ.Τζιάλλας και επεσήμανε ότι από τα στοιχεία που διαθέτει το υπουργείο διαφαίνεται ότι στη χώρα μας έρχονται υψηλού εισοδήματος τουρίστες από τις ΗΠΑ, την Βρετανία, τη Ρωσία και τις αραβικές χώρες.
“Θεωρώ επιτακτική ανάγκη τη δημιουργία Δορυφόρου Λογαριασμού Τουρισμού και είναι μια από τις βασικές μας επιδιώξεις, την οποία θα υλοποιήσουμε με τεχνική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι θα έχουμε ένα αξιόπιστο σύστημα στατιστικών και καταγραφής δεδομένων” υπογράμμισε ο κ.Τζιάλλας.
Πολύ ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα σε ό,τι αφορά την κρουαζιέρα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Τουρισμού. “Πρόσφατα συμμετείχαμε μαζί με την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, σε μια μικρή αποστολή στη μεγαλύτερη παγκόσμια έκθεση κρουαζιέρας Seatrade Cruise Global 2017, στο Φορτ Λόντερντεϊλ των ΗΠΑ και από τις επαφές που είχαμε με εκπροσώπους της διεθνούς βιομηχανίας θαλάσσιου τουρισμού, διαπιστώσαμε μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα” τόνισε.

*** Με προσκεκλημένο τον Β. Τασιόπουλο τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου η Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων 
Με έναν ξεχωριστό προσκεκλημένο τίμησε προχθές το βράδυ η Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων την Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται παγκοσμίως στις 2 Απριλίου. Στα γραφεία της στο Πνευματικό Κέντρο βρέθηκε από τη Θεσσαλονίκη, όπου διαμένει μόνιμα, ο Μελιγαλαίος στην καταγωγή εκπαιδευτικός, ποιητής και συγγραφέας, Βαγγέλης Τασιόπουλος. Την
εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος της Ε.Μ.Σ., Άγγελος Λάππας, ενώ ρόλο συντονιστή ανέλαβε ο ειδικός γραμματέας, Κώστας Ζωτόπουλος.
Το πρώτο μέρος περιλάμβανε παρουσίαση του έργου και των απόψεων τεσσάρων μελών της Ένωσης για το παιδικό βιβλίο. Ο λόγος για τις κυρίες Γαρυφαλιά Κατσαμπάνη, Βασιλική Μουρίκη, Φίλη Ντόγκα και Μαρία Σταθέα.
Με …επιθετική διάθεση ξεκίνησε τη δική του ομιλία ο Βαγγέλης Τασιόπουλος, ξεκαθαρίζοντας αρχικά ότι δεν συμμερίζεται τη διάκριση ανάμεσα στο παιδικό βιβλίο και τα βιβλία που απευθύνονται για ενήλικες. Εξήγησε ότι ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται περισσότερο ως ποιητής και πως ξεκίνησε να γράφει για τα παιδιά μετά το 1983 με σκοπό να παρακινήσει τους μαθητές του να αγαπήσουν το διάβασμα. Τόνισε ότι η συνταγή της …αποτυχίας είναι η επιτήδευση-απλοποίηση-κατήχηση και γι’ αυτό θεωρεί τα υποκοριστικά στους τίτλους άστοχα, ενώ εκεί ήρθε η συζήτηση στην αείμνηστη Τριφύλια ποιήτρια Σοφία Φίλντιση που είχε την ίδια άποψη. Ο κ. Τασιόπουλος έκανε τη διάκριση ανάμεσα στους λογοτέχνες που γράφουν ακολουθώντας την ψυχή τους κι εκείνους που υποκύπτουν στους νόμους της εμπορικότητας, αναφέρθηκε στο ρόλο της εικονογράφησης και του εκδότη, τον καταιγισμό τίτλων και τις δυσκολίες επιλογής που έχουν οι γονείς, οι οποίοι μπορούν να βασιστούν όμως στο σημείωμα του οπισθόφυλλου. Ο Μεσσήνιος γεν. γραμματέας της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης τόνισε ακόμη ότι τα παιδιά στο δυτικό κόσμο έρχονται σε επαφή και αγαπούν το βιβλίο από τα πρώτα τους χρόνια ακόμα κι όταν το σκίζουν, αλλά στη χώρα μας λείπει η κουλτούρα της ανάγνωσης, με την τρέχουσα κρίση να αποτελεί και την τελευταία μας ευκαιρία να στραφούμε προς αυτήν…
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή του κοινού σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τη συγγραφή, το διάβασμα και την εκπαίδευση, με τον κ. Τασιόπουλο να επισημαίνει την ανάγκη για ευελιξία στη διδασκαλία της λογοτεχνίας στα σχολεία και με το χαρακτήρα του καλλιτεχνικού μαθήματος.  Χ.Ε. 

***  ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΡΑΜΠ-ΜΕΡΚΕΛ ! Τελειώνει η Γερμανική Αυτοκρατορία...

~  Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εξοργιστεί με τη Γερμανία. Είναι σαφές αν σκεφτεί κανείς τα διατάγματα που υπέγραψε πρόσφατα για τα εμπορικά ελλείμματα και την αποφυγή καταβολής δασμών. Η υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Μπριγκίτε Τσίπρις συμφωνεί πάντως με την ερμηνίεα μας.
Ο Τραμπ έδωσε την Παρασκευή εντολή στην κυβέρνησή του να μελετήσει τα αίτια των εμπορικών ελλειμμάτων της χώρας του και να 'τιμωρήσει' κράτη που καταχρώνται τους κανόνες για το εμπόριο, με δύο εκτελεστικά διατάγματα που υποστήριξε ότι ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο για τους εργαζόμενους και τις εταιρείες των ΗΠΑ.
Ο Τραμπ έχει παρατηρήσει πως το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ με τη Γερμανία σχεδόν διπλασιάστηκε τα τελευταία 10 χρόνια, από τα 28,8 δισεκ. ευρώ το 2006 στα 49 δισεκ. ευρώ το 2016, σύμφωνα με στοιχεία της Destatis, της γερμανικής ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας.
Ο σύμβουλος του Τραμπ για το εμπόριο, ο Πίτερ Ναβάρο, έχει κατηγορήσει τη Γερμανία ότι εκμεταλλεύεται άλλες χώρες διαμέσου του «χονδροειδώς υποτιμημένου» ευρώ. Στη δήλωσή του αυτή είχε απαντήσει με ασυνήθιστα απότομο τόνο η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, λέγοντας ότι για το ευρώ είναι αρμόδια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ότι το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της Ευρώπης είναι ανεξάρτητο.
Όλα αυτά είναι ενδεικτικά του πολέμου που διεξάγεται μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας και σκοπό έχει τον Παγκόσμιο έλεγχο του Εμπορίου.

*** ΣΕΙΣΜΟ προκαλεί η ΜΕΡΚΕΛ ! Αλλάζουν ΟΛΑ για πρόσφυγες-μετανάστες...

~  Αλλάζει τροπάρι η Άνγκελα Μέρκελ στο θέμα των προσφύγων-μεταναστών που ζουν στη Γερμανία.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως οι πρόσφυγες στη χώρα θα πρέπει να σέβονται την ανεκτικότητα, την ανοικτή κοινωνία και την θρησκευτική ελευθερία, την ώρα που σημαίνοντα στελέχη του κόμματός της αξίωναν την απαγόρευση των ξένων χρηματοδοτήσεων σε τεμένη στη Γερμανία.
Ερωτηθείσα από Σύρο δημοσιογράφο, ο οποίος ήλθε στη Γερμανία το 2015, για το τι αναμένει από τους πρόσφυγες η χώρα, η Μέρκελ δήλωσε στην εβδομαδιαία διαδικτυακή αναγγελία της: «αναμένουμε από τους ανθρώπους που έρχονται σε εμάς να υπακούουν στους νόμους μας».
Όπως μετέδωσε το Reuters, η Μέρκελ πρόσθεσε πως είναι κεφαλαιώδους σημασίας το γεγονός οι νεοαφιχθέντες να σέβονται και να κατανοούν τις φιλελεύθερες αξίες που διέπουν τη μοντέρνα Γερμανία, όπως η ανεκτικότητα, η ανοικτή κοινωνία, η θρησκευτική ελευθερία, ή ελευθερία της γνώμης.
Πρόσθεσε όμως πως οι Γερμανοί πρέπει να επιδείξουν κι αυτοί με τη σειρά τους ανοικτό μυαλό. «Γνωρίζουμε λιγοστά πράγματα για τη Συρία, γνωρίζουμε λιγοστά για το Ιράκ, ή τις Αφρικανικές χώρες. Και θα πρέπει να το δούμε αυτό ως μία ευκαιρία για να μάθουμε περισσότερα και να αποκτήσουμε μεγαλύτερες εμπειρίες».
κάλεσε εξίσου τους συμπατριώτες τους να επιδείξουν κι αυτοί με τη σειρά τους ανοικτό μυαλό. «Γνωρίζουμε λιγοστά πράγματα για τη Συρία, γνωρίζουμε λιγοστά για το Ιράκ, ή τις Αφρικανικές χώρες. Και θα πρέπει να το δούμε αυτό ως μία ευκαιρία για να μάθουμε περισσότερα και να αποκτήσουμε μεγαλύτερες εμπειρίες», πρόσθεσε.
Θυμίζουμε πως η Γερμανία έχει εκλογές με τη Μέρκελ να πιέζεται δημοσκοπικά από τον Μάρτιν Σουλτς και φαίνεται πως θα 'σκληρύνει' τη στάση της απέναντι στους μουσουλμάνους.

***  Είδηση ΒΟΜΒΑ για το ΚΚΕ...

~  Όλοι γνωρίζουμε στην Ελλάδα το ΚΚΕ. Όλοι γνωρίζουμε το μονολιθικό, σταλινικό 'παιδί' των Σοβιέτ που έχει επιζήσει, παρά το γεγονός ότι έχει καταρρεύσει το Σιδηρούν Παραπέτασμα.
Το ΚΚΕ παραδοσιακά στρέφει την κριτική του κατά το Κεφαλαίου. Λογικό. Ποιο είναι όμως το κεφάλαιο; Ονόματα δεν έχουμε ακούσει ποτέ. Είναι μία άυλη ιδέα προφανώς.
Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση η παρουσία του Πέτρου Κόκκαλη ο οποίος δήλωσε υπερηφάνως την παρουσία στο συνέδριο του ΚΚΕ, από τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθύμισε μάλιστα, πως συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση, καθώς ο παππούς του –του οποίου φέρει το όνομα και δημοσιεύει μια φωτογραφία του από τα λημέρια των ανταρτών του ΔΣΕ- ήτανε «υπουργός» Υγείας στην κυβέρνηση του βουνού, που αγωνιζόταν για.. ένας Θεός ξέρει τι.

Ωραία πράγματα...

*** Ζητούμενα μιας αποτελεσματικής πολιτικής προσπάθειας στο σύγχρονο περιβάλλον...

~ Ζητούμενα μιας αποτελεσματικής πολιτικής προσπάθειας στο σύγχρονο περιβάλλον
 άρθρο του Αντιστρατήγου ε.α. Νίκου Ταμουρίδη                          
μέλους της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
 Πάντοτε, στη μακραίωνη ιστορία αυτού του πλανήτη "οι ισχυροί πράττουν ότι τους επιτρέπει η δύναμή τους και οι αδύναμοι υποχωρούν όσο τους επιβάλλει η αδυναμία τους"! Έτσι λοιπόν, για να πετύχει μια νέα πολιτική προσπάθεια στο σύγχρονο ισοπεδωτικό και απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον απαιτείται να αποτελέσει ξένο σώμα στην υπάρχουσα πολιτική γεωγραφία και η ολιστική πολιτική της να χαράξει διαφορετική στρατηγική και να ακολουθήσει άλλου είδους τακτική.
Το παγκόσμιο περιβάλλον είναι ολοκληρωτικά δυσοίωνο. Η δόμηση του νέου παγκόσμιου συστήματος, μέσα από πολυεθνικές πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές, ιδεολογικές και πολιτισμικές πρακτικές, προχωρεί, ισοπεδώνοντας τα πάντα στο διάβα του. Η Ευρώπη των ονείρων μας, ανίκανη να επιτελέσει τον σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε, κατρακυλά στον γκρεμό του παραλογισμού και της ανηθικότητας. Η Ελλάδα βρίσκεται σε δεινή θέση καθόσον οι τρεις βασικοί πυλώνες ισχύος της (πολιτική, οικονομία, ένοπλες δυνάμεις) δεν βρίσκονται και στην καλύτερή τους κατάσταση.
Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο η εθνική κραυγή αγωνίας "κάτι πρέπει να γίνει'' έχει δημιουργήσει την ανάγκη δόμησης μιας νέας πολιτικής παράταξης.
Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα απέτυχε παταγωδώς να ενσαρκώσει τα όνειρα των Ελλήνων για ασφάλεια και ευημερία. Ένας "αδύναμος" ανώτατος άρχων, με ένα μονοκράτορα πρωθυπουργό, δικαστική και νομοθετική εξουσία εξαρτώμενες από την εκτελεστική, η οποία με τη σειρά της ελέγχεται από ξένους πάτρωνες και τα ΜΜΕ, και τέλος μια απίστευτη κομματοκρατία σε όλους τους τομείς του κράτους, συνθέτουν το μωσαϊκό της όλης απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών στα χρόνια της μεταπολίτευσης.
Έτσι διαφαίνεται ότι η ανάγκη για μια νέα ελληνική πολιτεία, μπορεί να καλυφθεί μόνο από μια νέα ενωτική, ελληνοκεντρική και αποφασισμένη πολιτική παράταξη, η οποία στα πλαίσια της άσκησης της πολιτικής της να έχει ένα μόνο γνώμονα, την εξυπηρέτηση του εθνικού και μόνον συμφέροντος.
Προϋποθέσεις σωστής δόμησης και επιτυχίας μιας τέτοιας πολιτικής παράταξης αποτελούν το επιλεγμένο ανθρώπινο δυναμικό, η σωστή οργάνωση, ο ορθός σχεδιασμός (κεντρική σχεδίαση, αποκεντρωτική εκτέλεση), η οικονομική υποστήριξη, η καθημερινή ενασχόληση των βασικών στελεχών τόσο κεντρικά όσο και περιφερειακά, η οργάνωση δυναμικής νεολαίας, η σωστή επικοινωνία (ικανή στελέχωση και εκμετάλλευση τόσο της προσωπικής επικοινωνίας, όσο και των κλασσικών και των διαδραστικών μέσων επικοινωνίας και προβολής), ο αρχηγός και τα πολύ βασικά στελέχη (υποκινητές/δημαγωγοί), τα σωστά οργανωμένα Γραφεία, η πανελλήνια (γεωγραφικά) εκπροσώπηση, η δυναμική παρουσία γυναικών, η εθνική ταυτότητα και η δυνατότητα εκπομπής εθνικού λόγου.
Αρχίζοντας από την παραδοχή του Συντάγματος, ότι η δημιουργία ενός πολιτικού κόμματος έχει σαν αντικειμενικό σκοπό την κατάληψη της πολιτικής εξουσίας, είναι ανάγκη να αναγνωρίσουμε αυτό που πραγματικά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σε όλες του τις πτυχές.
 Πως λοιπόν γίνεται η απαρχή της δόμησης μιας νέας πολιτικής προσπάθειας;
Πέρα από τους γενικούς πολιτικούς προβληματισμούς που αρχικά αποτυπώνονται στις διακηρύξεις και στις βασικές πολιτικές θέσεις, η καταγραφή και ιεράρχηση των βασικότερων αδυναμιών των ίδιων των νέων πολιτικών προσπαθειών αποτελεί την απαραίτητη αρχική βάση για την επίλυσή τους.
Η πρώτη προτεραιότητα των σοβαρών πολιτικών προσπαθειών είναι η απόδοση του απαραίτητου βάρους στον ανθρώπινο παράγοντα, δηλαδή η συγκέντρωση και η αποτελεσματική διάταξη βασικών ενεργών στελεχών. Είναι βέβαιο ότι για την επιλογή αυτή απαιτείται "πρόσωπο με πρόσωπο" επαφή, όπως δείχνει η εμπειρία και η κοινή λογική. Πιο απλά, πριν από την εκπόνηση κάθε σοβαρής πολιτικής επικοινωνιακής στρατηγικής, απαιτείται όχι μόνο να συναντηθούν και να συγκεντρωθούν τα πρόσωπα που θα "τρέξουν" την προσπάθεια στην αρχική της περίοδο, αλλά και να δοκιμαστεί η συνοχή και η αντοχή τους στο χρόνο και στις δυσκολίες. Εάν δεν προηγηθεί η οργάνωση αυτής της ανθρώπινης "μαγιάς", κάθε πολιτική προσπάθεια είναι θνησιγενής και πολύ σύντομα διαλύεται.
Επιπλέον, απαιτείται μια ορθή και λεπτομερής επικοινωνιακή στρατηγική, η οποία να λαμβάνει υπ' όψιν τόσο το στελεχειακό δυναμικό που εκφράζει, όσο και τις αρχικές ομάδες στόχων στις οποίες προσβλέπει, διαφορετικά καταντά μία ακόμη προσπάθεια "πώλησης" πολιτικού προϊόντος, εξευτελίζοντας και τους σχεδιαστές της και το κοινό στο οποίο απευθύνονται.
Μια σοβαρή παράμετρος της ανάπτυξης κάθε νέας πολιτικής προσπάθειας είναι η διασπορά προτεραιοτήτων και η αντιμετώπιση της.
Η βασική αρχική προτεραιότητα ενός πολιτικού οργανισμού στο σύγχρονο πολιτικό - κοινωνικό - επικοινωνιακό περιβάλλον, είναι η συνολική αντοχή του στο χρόνο (ιδανικά η αντοχή του έως την κατάληψη της πολιτικής εξουσίας). Οι επιμέρους στόχοι και προτεραιότητες των προσώπων και των τμημάτων που τον απαρτίζουν, οφείλουν να περάσουν σε δεύτερη μοίρα και να το αποδεικνύουν καθημερινά. Εστιάζοντας στη συνολική επιβίωση αποδίδουμε την πρέπουσα σημασία στη συνολική θεώρηση και στη συνολική διαχείριση του οργανισμού. Έτσι, ο βαθμός που τα ενεργά μέλη ενός συνόλου θεωρούν ως κύρια αποστολή τους την επιβίωση του συνόλου είναι το μέτρο της ισχύος του.
Το πρόβλημα της διασποράς προτεραιοτήτων δεν είναι αποκλειστικά πολιτικό, ούτε αποκλειστικά Ελληνικό. Οι περισσότεροι οργανισμοί της εποχής μας, πολιτικοί, επιχειρηματικοί, ακαδημαϊκοί κλπ. διαχωρίζουν τις δραστηριότητές τους σε τμήματα και επιβλέπουν τις δραστηριότητες σε συγκεκριμένες περιοχές και με ασύνδετους μεταξύ τους τρόπους. Η ενασχόληση με τα προβληματικά αποτελέσματα σε αυτές τις περιοχές γίνεται με τρόπο που κατακερματίζει τη συνολική εικόνα του οργανισμού. Αυτή η κατακερματισμένη προσέγγιση είναι πιθανότατο να οδηγήσει σε αποφάσεις που ωφελούν ένα συγκεκριμένο τμήμα ή πρόσωπο του οργανισμού σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά θέτουν το σύνολο του οργανισμού σε μακροπρόθεσμη αστάθεια.
Αυτό το σύγχρονο φαινόμενο έγινε ιδιαίτερα φανερό στην πορεία των πολιτικών κομμάτων και κινημάτων που, είτε δημιουργήθηκαν μετά το 2010, είτε προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την πολιτική-οικονομική κρίση για να αυξήσουν την επιρροή τους, οδηγούμενα τελικά σε ταχεία αποσύνθεση. Έγινε επίσης φανερό με τις μετακινήσεις προσώπων μεταξύ των πολιτικών κομμάτων στα χρόνια της κρίσης.
Οργανισμοί χωρίς πραγματική ομοψυχία και κεντρικό σχεδιασμό, που συνδέονται αποκλειστικά από τις συμπτώσεις των στενών προσωπικών ωφελημάτων των στελεχών τους, παρουσιάζουν δυσανάλογη φθορά σε δύσκολες περιόδους. Το γεγονός αυτό είναι πασιφανές σε όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν στα χρόνια της κρίσης. Η παγίδα εδώ είναι προφανής: Όσο πιο ισχυρό καθίσταται ένα κόμμα, τόσο κινδυνεύει να υπηρετεί όλο και περισσότερο τον εαυτό του, εις βάρος της πραγματικής του αποστολής που είναι η προσφορά υπηρεσίας στο κράτος. Ωστόσο, αυτό είναι ένα ζήτημα του οποίου η αντιμετώπιση είναι ανώφελη σε ακατάλληλο χρόνο και αφορά περισσότερο ένα κόμμα που αρχίζει να πλησιάζει την "τροχιά εξουσίας".
Και πάλι, η λύση σε αυτό το πρόβλημα βρίσκεται στην αρχική ανθρώπινη "μαγιά". Ενώ πολλά μπορεί να διορθωθούν (ή να αναθεωρηθούν) στην αρχή και σε επίπεδο προσωπικών επαφών, μία "παραφωνία" διαρκούσης της κεντρικής επικοινωνιακής στρατηγικής είναι πολύ δύσκολο και πολιτικά κοστοβόρο να αντιμετωπισθεί.
Ένα άλλο φαινόμενο, η αποχή των πολιτών από τις κάλπες, αποτελεί μια ιδιαίτερη πρόκληση και απαιτεί την δέουσα επικοινωνιακή στρατηγική.
Διαφεύγει συχνά, ή αγνοείται σκόπιμα, το γεγονός πως, σε απόλυτους αριθμούς, η μοναδική πολιτική έκφραση που διογκώνεται αυτά τα χρόνια είναι η αποχή από τις εκλογές και μόνο οι αφελείς δεν αντιλαμβάνονται πως αυτή η πολιτική ανωμαλία είναι "μάνα εξ' ουρανού" για τα κατεστημένα κόμματα εξουσίας. Να σημειωθεί ότι, στις βουλευτικές εκλογές του 2009 οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι ήταν 9.929.065 και από αυτούς, προσήλθαν στις κάλπες οι 7.044.606. Το 2015 οι εγγεγραμμένοι ήταν 9.840.525 και ψήφισαν οι 5.566.295. Σε απόλυτους αριθμούς, το 2009 απείχαν από τα εκλογικά τους δικαιώματα 2.884.459 Έλληνες πολίτες, ενώ το 2015 αυτός ο αριθμός εκτοξεύτηκε στους 4.274.230, αυξήθηκε δηλαδή κατά 1.389.771.
Δύσκολο έργο για μια νέα παράταξη να πείσει τους απέχοντες να προσέλθουν και να την επιλέξουν. Μία πολιτική επικοινωνιακή στρατηγική που θα στόχευε στην επαναφορά τους στις κάλπες απαιτεί μάλλον δυσανάλογη ροή πόρων σχετικά με ένα εξαιρετικά αμφίβολο αποτέλεσμα. Η επικοινωνιακή στηλίτευση της αποχής μπορεί να είναι μια μέθοδος επιρροής για την παρεμπόδιση περισσότερης αποχής στο μέλλον, εκείνο όμως που θεραπεύει σίγουρα το πρόβλημα είναι η θεσμική επαναφορά της συμμετοχής στις εκλογές, ως βασική υποχρέωση των πολιτών.
Καταλήγοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα της χώρας, ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας κατάπτωσης σε συνδυασμό με την δοτική πολιτική των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών, είναι καθαρά πνευματικό (το οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό αποτελούν συνακόλουθα). Η λύση όμως του προβλήματος είναι καθαρά πολιτική, γι αυτό και η δόμηση μιας νέας πολιτικής προσπάθειας είναι απόλυτα επιβεβλημένη. Αρκεί αυτή η προσπάθεια να ακολουθήσει την ρήση "Όπου μη εξικνείται η λεοντή, εκεί προσραπτέον την αλωπεκήν", δηλαδή "όπου δεν έχει αποτέλεσμα η λεοντή, δηλ. η δύναμη, εκεί πρέπει να καταφεύγει κανείς στην αλωπεκή, δηλ. στο τέχνασμα". Αλλιώς, πολύ σύντομα από την αρχική εμφάνισή της θα εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη.

***  Κουφά Αλιεύματα...

~   Κουφά   Αλιεύματα
Κώστα Δημ. Χρονόπουλου
 (Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)
 Τελευταία αυξάνονται τα κρούσματα συνανθρώπων μας που σπεύδουν για θεραπεία λόγω κώφωσης.
Κουφαίνονται όλο και περισσότεροι συμπάσχοντες  συμπολίτες μας με τα «κουφά» που ακούνε !...
Εκλεγμένοι, γραμματιζούμενοι πτυχιούχοι , κάποιος και με καθηγητικούς τίτλους  (αλλά και με εμφανή αδυναμία στο  δίκαιο μοίρασμα άχυρου ανάμεσα σε δύο γαϊδούρια)  λένε εκκωφαντικά ανήκουστα, ηχορρυπαντικών προδιαγραφών πράγματα, όπως :
- Η κρίση τελείωσε (Σ.Σ Χαμπάρι δεν πήραμε).
- Το επάγγελμα του ψαρά ή του ξυλοκόπου είναι – βάσει στατιστικών του εξωτερικού – περισσότερο επικίνδυνο από εκείνο του αστυνομικού(!)   (Σ.Σ Γιατρέ τα χάπια μου).
- Ποιος  ζεί και ποιός πεθαίνει μετά το 2019 (Σ.Σ Με ή χωρίς ελληνικότητα;).
- Που τις είδατε τις πολλές κατσαρίδες; Θυμάστε πόσες (περισσότερες) κυκλοφορούσαν (ανενόχλητες;) τα προηγούμενα χρόνια (Σ.Σ Φαίνεται πως αυτές που κυκλοφορούν τώρα είναι πιο ακίνδυνες επειδή φέρουν αριστερό πρόσημο).
Όλα αυτά – τα  όλιγα, αλλά χαρακτηριστικά – είναι εξόχως ενδιαφέροντα (…για χαβαλέδες, επιθεωρηστογράφους, σκιτσογράφους, κωμωδιογράφους).
Αλλά και ιδιαζόντως  ανησυχητικά. Όχι τόσο από πλευράς κενολογίας, όσο από πλευράς προέλευσης.
Θα πρότεινα να γενικευθούν οι ιατρικές επισκέψεις  των κρατούντων (σε άλλες βέβαια ειδικότητες).
Μόνον το ΕΣΥ θα μπορεί να σωθεί με … αυτοίαση, αν προλάβει και αποφύγει την αυτοβύθισή του.
Ανέκαθεν είχα απορίες:
Όλοι αυτοί οι πολιτικάντηδες ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ κατοικούν εδώ;
Έχουν επίγνωση αυτών που λένε; Θεωρούν τον εαυτό τους έξυπνο και τους πολίτες ηλίθιους;
Μιλάνε για να μιλήσουν ή απλώς για να ανοιγοκλείνουν – αντιαισθητικά – το στόμα τους; Γιατί αυτοεκτίθενται / αυτογελοιοποιούνται;
 Και βέβαια (ρητορικό  ερώτημα) : Τι θέλουν και ανακατεύονται με τα κοινά; Να δεχθώ – καλόπιστα- πως θέλουν να μας ψυχαγωγήσουν , ενδιαφέρονται για το καλό μας, πονάνε την Πατρίδα κ.α ανάλογα.
Όμως τέτοιος αλτρουισμός; Τέτοια θυσία/ αυταπάρνηση , τόση (αυτό)γύμνωση για πρόκληση κλαυσίγελου, ομολογώ πως είναι πρωτάκουστη , πρωτόγνωρη, σχεδόν … κομματικών προδιαγραφών και διαστάσεων.
Εδώ φαίνεται πως μας τελείωσαν (κυριολεκτικά και μεταφορικά) όλα: κρίση, επίγνωση, λογική, επαφή με την πραγματικότητα, το μέγεθος των επικρεμάμενων κοινωνικών και εθνικών κινδύνων, η αίσθηση του μέτρου, ή αξιοπρέπεια, οι αρχές, η ειλικρίνεια, η εντιμότητα, η συνέπεια, η αίσθηση του καθήκοντος, η έννοια προσφοράς και προστασίας του δημόσιου συμφέροντος.
 ΥΓ Πάντως αυτοί οι …. «Αρχιερείς» πρέπουν στο ΚΟΜΜΑΤΟΠΛΗΓΙΚΟ πλήρωμα των ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΑΣΤΩΝ οι οποίοι θαυμάζουν , χειροκροτούν, εκλέγουν και επανεκλέγουν τους ηθοποιούς αυτούς ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΥΣ ώστε να συνεχίζεται ο χαβαλές και η αλληλοκοροϊδία. Στο κάτω –κάτω: Ποιος ζει και ποιος πεθαίνει μετά από μερικά χρόνια.
       Δυστυχώς όμως δεν θα χάσουμε μόνον ξεμωραμένους, αλλά και τον Ελληνισμό ο οποίος ήδη πνέει τα λοίσθια με τους ταγούς που διαθέτει.

***  Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΝ...

~  Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΝ
 Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντιστράτηγος ε.α.
Επίτιμος Διοικητής Σ. Σ. Ε.
 Δυστυχώς και πάλιν εντός ολίγου, απ’ ότι πληροφορούμεθα, θα έχουμε νέα αντιπαράθεση, μεταξύ Κυβέρνησης και Εκκλησίας.
    -Από ότι κυοφορείται εντός των προσεχών εβδομάδων στις προτάσεις της παρούσης Κυβέρνησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος, προτείνονται σε γενικές γραμμές μεταξύ άλλων,  η κατάργηση του αυτοκέφαλου της Εκκλησίας, ο θρησκευτικός  ρόλος αυτής και προβλέπει επίσης την διαγραφή του Ιησού Χριστού από το Σύνταγμα. Επίσης καθιερώνεται στις προτάσεις, υποχρεωτικός ο πολιτικός όρκος στις ορκωμοσίες των αιρετών του πολιτεύματος, δικαστών και λοιπών λειτουργών του Κράτους.
   Δηλαδή η Κυβέρνηση αυτή, προτείνει! η Ελληνική πολιτεία να είναι θρησκευτικά ουδέτερη και να διαγραφεί από το Ελληνικό Σύνταγμα το Άρθρο 3, που ορίζει: «Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος, που γνωρίζει κεφαλή της,
Τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με την Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού…».
      - Αυτές οι νέες επιθέσεις στα βάθρα της ορθοδοξίας, δεν είναι βέβαια μόνο επιδιώξεις της σημερινής Κυβέρνησης, αλλά και άλλων προοδευτικών Κυβερνήσεων του παρελθόντος, επηρεασμένες από την αριστερή μηδενιστική διανόηση, είχαν απωλέσει και εκείνες, τις αρχές και τις αξίες, επάνω στις οποίες οργανώθηκαν, ως εθνικό και πατριωτικό πολιτικό κόμμα..
    -Ενθυμείται ο Ελληνικός λαός την προσπάθεια και το πείσμα ελαχίστων αυτοαποκαλουμένων προοδευτικών κύκλων του πρόσφατου παρελθόντος, για την εξάλειψη του θρησκεύματος από τις ταυτότητες, προς εξυπηρέτηση δήθεν κάποιων μειονοτήτων. Με την πρωτάκουστη δημοκρατική δήλωση του ανεκδιήγητου τότε Υπουργού (26-6-2000) ότι: «και 9 εκατομμύρια υπογραφές να φέρουν, θα υποστηρίξουμε τον ένα που δεν υπέγραψε».
           - Πρόσφατα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε μία μεγάλη αλήθεια και έχουν σημασία τα λόγια αυτού του ιεράρχη, διότι είναι χαμηλών τόνων:    «Έχουμε και πρέπει να έχουμε Ελληνοχριστιανική παιδεία. Όχι διότι το επιβάλλει το Σύνταγμα των Ελλήνων, αλλά διότι αυτή είναι η βούληση του Ελληνικού Λαού στην συντριπτική πλειοψηφία του».
    -Γνωρίζουμε από την Ιστορία μας, πόσο άρρηκτα είναι συνδεδεμένα, ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία. Επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά, πόσο συνέβαλε η εκκλησία μας, στην αναγέννηση του Ελληνικού έθνους και στην διατήρηση της εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας των Ελλήνων. Όσοι δεν γνωρίζουν καλόν θα είναι να διαβάσουν ιστορία, όχι  μόνο τα εξώφυλλα.
    -Όταν ο Απόστολος Παύλος ήρθε στην Ελλάδα και δίδαξε στο ανήσυχο πνεύμα των Ελλήνων τον Χριστιανισμό εξέφρασε, αυτό που από μόνοι τους επιθυμούσαν οι Έλληνες, να οριστικοποιήσουν τον θάνατο των παλαιών θεών και να εγκολπωθούν την ύπαρξη του ΕΝΟΣ, μοναδικού και αληθινού Θεού. Το Χριστιανικό στοιχείο αναμείχθηκε με το Ελληνικό, που βρισκόταν τους τελευταίους προχριστιανικούς αιώνες σε παρακμή και έψαχνε για μία νέα ταυτότητα.
    Ο Καρπός της ζωογόνου αυτής ένωσης εδημιούργησε έναν πολιτισμό που συνεχίζεται μέχρι σήμερα και καλείται Ελληνοχριστιανικός Πολιτισμός. Ενώθηκε λοιπόν η αρχαιοελληνική σοφία του αρίστου και τελείου με την χριστιανική του εναρέτου και της αγάπης. Ο Ε. Παπανούτσος ο παρεξηγημένος αυτός παιδαγωγός και φιλόσοφος ομιλών στην Βουλή των Ελλήνων, ολίγον προ του θανάτου του, διακήρυξε ότι, η ορθοδοξία και ο Ελληνισμός είναι μαζί ζυμωμένα. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι όσοι Έλληνες δεν είναι Χριστιανοί δεν είναι Έλληνες αντιθέτως μπορεί και ετερόδοξος Έλλην να είναι καλύτερος από έναν ορθόδοξο.                                     --Ο Τέως Υπουργός των  ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, ο σύγχρονος Μέτερνιχ της Ευρώπης, ομιλών το 1994 στην Ουάσιγκτον, μεταξύ άλλων είπε (Σεπτ. 1994): «Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες: Εννοώ δηλαδή να του πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να του εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα να αναπτυχθεί, να διακριθεί και να επικρατήσει στα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο»!...Άρα! γινόμαστε άθελά μας όργανα των Ανθελλήνων της παγκοσμιοποίησης.
   --Αφού λοιπόν από τα ανωτέρω στοιχειώδη παραδείγματα εύκολα εξάγεται το συμπέρασμα ότι η ταύτισις του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, αποτελεί θετικό και ωφέλιμο στοιχείο και κεντρικό άξονα πολιτιστικής, κοινωνικής και εθνικής κυρίως συνοχής, εγείρεται το ερώτημα: Πώς πρέπει να ενεργήσουμε; Να κατεδαφίσουμε, να αποσυνδεθούμε και να διαλύσουμε αυτόν τον εθνικό δεσμό, που αποδεικνύει την εθνική μας ταυτότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πολιτισμού μας; Ή αντιθέτως να ενισχύσουμε να τονώσουμε και να ενθαρρύνουμε τον υπάρχοντα αυτόν δεσμόν μεταξύ Ορθοδοξίας και Ελληνισμού;
        --Σήμερα! Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οι Πολιτικές μας ηγεσίες πρέπει προσέξουν διότι! Μέσα στις δύσκολες ώρες που περνάμε καθημερινά, το άτομο αναπτύσσεται λανθασμένα και γίνεται ένα ξεπερασμένο γρανάζι του απρόσωπου συστήματος που κανείς δεν ελέγχει. Ένας ολοκληρωμένος αντιανθρωπισμός που συνθέτει και αντικειμενικοποιεί τον άνθρωπο, βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι υπάρχοντες υγιείς τύποι που υπηρετούν το καλό των πολλών, θεωρούνται ξεπερασμένοι ή συνθλίβονται από τους παθολογικούς που υπηρετούν τα συμφέροντα των ολίγων.
    --Πρέπει λοιπόν ο Έλληνας να επανέλθει και να παραμείνει στις ρίζες του εάν θέλει να έχει μέλλον, στη γεμάτη αγάπη και πίστη θρησκεία του που επεξετάθηκε όχι γιατί  καταπιέζει, αλλά το αντίθετο, γιατί στην ανθρώπινη ελευθερία, αντέτεινε πάντοτε τη θεία, την απόλυτη Ελευθερία.
    --Το θλιβερό για την σημερινή Κυβέρνηση  είναι, ότι! ενώ αδυνατεί να επιλύσει τα άμεσα και επιβιώσεως προβλήματα της χώρας μας, μετά παρρησίας προβαίνει σε παρόμοιες πράξεις κατά αυτής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
           --Εάν αυτά που κυκλοφορούν, είναι στις προθέσεις της σημερινής Κυβέρνησης, τότε! Κατά την γνώμη μου η Κυβέρνηση αυτή, είναι πλέον επικίνδυνη για το μέλλων του Ελληνικού Έθνους.
    «Ποτέ δεν σταθεροποιήθηκε μία Δημοκρατία όταν εναντιώθηκε στους πόθους του λαού. Η προσήλωση στην λατρεία της Θεότητος της Δημοκρατίας είναι η εγγύηση του μεγαλείου των Δημοκρατών. Η περιφρόνηση όμως της Θρησκείας είναι η αιτία και η πιο θετική της καταστροφή, διότι δεν υπάρχει ο φόβος του υπερτάτου όντος» (ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ ΝΙΚΟΛΟ)

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

  ***Αναλυτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής της Super League έχει ως εξής:ΣΑΒΒΑΤΟ  01 Απριλίου 2017 :
ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη 1-1 .-^
(90΄+1 Ζάιρο / 60΄ Βασιλακάκης)
~*ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΞΑΝΘΗ  1-1  1/4/2017:
 
Λεβαδειακός - Βέροια 3-1 .-^
(51΄-πέν. Μιλιάζες, 77΄ Βασιλείου, 90΄+1 Γιακουμάκης/ 71΄ Καπετάνος)

 ~* ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ  3-1   2/4/2017  :
 
Ολυμπιακός-Πλατανιάς 2-1 .- ^
(54΄ Μάριν, 63΄ Ρομαό - 43΄πεν. Μανούσος) 

 
 ~*ΟΣΦΠ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 2-1  01/04/2017  ΓΚΟΛ:
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 02-04-2017 :  
  ~*  Πανιώνιος - Ατρόμητος  2-1 .- ^

Τα γκολ : 26΄ Μασούρας , 52΄Μπέν , 67΄Ντιγκινί .-
 ~*ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-1  1/4/2017 :
 
~*  Κέρκυρα - Ηρακλής   0-3 , (0-2) .-^

 Τα  γκολ : 35΄Λεοζίνιο , 40΄ Δώνης ,
 ~*ΚΕΡΚΥΡΑ-ΗΡΑΚΛΗΣ 0-3  2/4/2017 :
 
~*  Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης  1-1, (1-0) .-^

 Τα γκολ : 4΄ φάουλ Ρέϊ και  η μπάλα χτυπάει στο κεφάλι του Ιωαννίδη , 61 ΄ Μάσσα
 ~*ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ   1-1 2/4/2017:
 
~*   ΠΑΟΚ - ΑΕΛ   2-0 , (1-0) .- ^

 Τα γκολ : 37΄ Κάνιας , 87΄ Κίτσιου .
~*ΠΑΟΚ-ΛΑΡΙΣΑ  2-0  2/4/2017:
 
 ~**  ΑΕΚ - Παναθηναϊκός  2-3  .- ^

 Τα  γκολ :  (63΄πεν. Χριστοδουλόπουλος, 77΄ Πέκχαρτ - 24΄ Κλωναρίδης, 27΄, 90΄ Μπεργκ)
 Βίντεο από αγώνα -γκολ :
~* ΑΕΚ-ΠΑΟ  2-3   3ο  γκολ ΠΑΟ  2- 4- 2017:
~* ΑΕΚ-ΠΑΟ  2-3  2ο  γκολ 0-2  2/4/2017 :
https://youtu.be/lWxflXe53G4  . -
~* ΑΕΚ-ΠΑΟ 2- 3 1ο  γκολ  0-1 2-4-2017 :
~*ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  2-3  τα γκολ  02/04/2017:
~* ΑΕΚ-ΠΑΟ  2-3  1ο γκολ ΑΕΚ 2/4/2017:
~*ΑΕΚ- ΠΑΟ   2-3  γκολ ισοφαρ  ΑΕΚ  2/4/2017:

  Η βαθμολογία (σε 26 αγ.)1. Ολυμπιακός 57
2. Πανιώνιος 51
3. ΠΑΟΚ 49
4. Παναθηναϊκός 48
5. ΑΕΚ 43
6. Πλατανιάς 41
. Ξάνθη 41
8. Ατρόμητος 35
. ΠΑΣ Γιάννινα 35
10. Κέρκυρα 29
11. Παναιτωλικός 28
12. Λάρισα 24
13. Αστέρας Τρίπολης 23
14. Λεβαδειακός 22
15. Ηρακλής 19
16 . Βέροια 16

* Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς.

*** Για την Β΄ Εθνική στο ποδόσφαιρο  24η  αγωνιστική :

Πανσερραϊκός - Απόλλων Σμύρνης   1-2 .- ^
Αναγέννηση Καρδίτσας -ΑΕΛ. Καλλονής  1-0 .- ^
Παναιγιάλειος - ΟΦΗ   0-3 .- ^
Α.Ο Χανία - Άρης   0-2 .- ^
Αιγινιακός - Κισσαμικός  2-0 .- ^
Αγροτικός Αστέρας - Αχαρναϊκός  0-1 .- ^
Σπάρτη - Πανελευσινιακός   1-0 .- ^
Καλλιθέα - Λαμία   0-1 .- ^

** Γ΄ εθνική 3ος  όμιλος στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  :

Κυριακή  02 Απριλίου 2017  :
Χαλκίδα - Αιολικός  1-0 .-
Α.Ο. Θήβα -Α.Ο. Ζευγολατιού  0-0 .-
Ερμιονίδα - Παναργειακός   0-3 .-
Παναχαϊκή -Παναρκαδικός   3-0 .- 
ΠΑΟ Βάρδας- Αστέρας Αμαλιάδας/Πανόπουλο   1-1 .-
ΠΑΟ Λουτρακίου - Τσικλητήρας Πύλου   0-1 .-
Φωστήρας - Αχαϊκή  1-0 .-

  ***  Σε αναμετρήσεις για την 24η αγωνιστική της Α1 ανδρών στο μπάσκετ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (1-3 Απριλίου)
Κολοσσός Ρόδου-Λαύριο 63-79 .-^

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 31-43, 46-65, 63-79

 ~  Άρης-Απόλλων Πατρών 79-70 .- ^

Τα δεκάλεπτα: 25-14, 48-28, 65-50, 79-70

 ~  Προμηθέας Πατρών-Κύμη 81-57 .-^

Τα δεκάλεπτα: 24-11, 39-31, 59-45, 81-56
 
Δόξα Λευκάδας-ΑΕΚ 64-68 .-^

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 36-38, 51-54, 64-68
 
 ~  Κόροιβος-Ρέθυμνο 67-78 .- ^

Τα δεκάλεπτα: 16-11, 34-34, 52-55, 67-78


Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (2/4, 17:00)  79-61  , (51-31) .-
 Τα δεκάλεπτα: 19-11, 37-30, 59-41, 79-61
 
Παναθηναϊκός-Τρίκαλα (3/4 ) 93-63 .- ^

~** Σάββατο, 18 Μαρτίου Δόξα Λευκάδας-Απόλλων Π. 75-70
Κολοσσός Ρ.-Άρης 85-84
ΠΑΟΚ-Κύμη 88-71
Κόροιβος-ΑΕΚ 63-89
Προμηθέας Π.-Ρέθυμνο 80-84
Παναθηναϊκός-Λαύριο 85-64
Ολυμπιακός-Τρίκαλα 79-61

*** Αναλυτικά πρόγραμμα αγώνων με Αποτελέσματα στο ερασιτεχνικό Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο ,..ΕΠΣ Μεσσηνίας

~**  Α΄ Τοπικό : 25η  αγωνιστική
Σάββατο  01-04-2017  :
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας - Α.Ο. Μιλτιάδης  4-0  .- ^
Εράνη  Φιλιατρών - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας 0-1  .- ^
 Κυριακή  02-04-2015  :
ΠΣ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ -Αστέρας Αρφαρών  3-0  α.α.  .- ^
Εθνικός Μελιγαλά -Πάμισος Μεσσήνης  2-1 .- ^
Α.Σ. Πανθουριακός -Α.Ο. Φαρραί  2-0 .- ^
Α.Σ. Ανδρούσης - Α.Ο. Διαβολιτσίου   0-0 .- ^
Τέλος Άγρας -Α.Ο. Αβίας    2-0 .- ^
Α.Ο. Κυπαρισσίας - Απόλλων Καλαμάτας   0-0 .- ^

Α1  Τοπικό : 24η  αγωνιστική
Σάββατο  01-04-2017  :
Μεσσηνιακός Γ.Σ. - Ασπρόχωμα  2-2 .- ^
Αστέρας Μικρομάνης -Νέος Άρις  4-2 .- ^
 Κυριακή 02-4-2017  :
Σπερχογεία - Αίαντας Καλαμάτας   1-0 .- ^
Α.Ο. Ομόνοιας -Ακρίτας Κορώνης   4-0  .- ^
Απόλλων Πεταλιδίου - Χανδριναϊκός Π.Σ.   3-0 .- ^
Ολυμπιακός Ανάληψης - Α.Ο. Δωρίου   2-2 .- ^
Ηρακλής Καλαμάτας - Παπαφλέσσας Χώρας  4-1 .- ^

~** Β΄ Τοπικό  1ός  Όμιλος : 23η  αγωνιστική
Σάββατο 01-04-2017  :
Α.Ε. Κυπαρισσίας/Ηρακλής Διαγόρας Κοπανακίου  0-1  .- ^
Α.Ε. Γαργαλιάνων - Α.Σ. Μερόπης 5-0 .-^
Παπαφλέσσας Άμφειας -Αστέρας Βαλύρας  4-0  .- ^
Ατρόμητος Πλατύ- Α.Ε. Πανευαϊκός  2-1 .- ^
Κεραυνός Καλαμάτας -ΠΑΙ Καλού Νερού  3-1  .- ^
Κυριακή 02-04-2017 :
ΑΕΚ Καλαμάτας -Δόξα  Καλαμάτας   1-3  .- ^
~** Β΄ Τοπικό  2ος Όμιλος : 20η  αγωνιστική
Σάββατο  01-04-2017  :
Α.Ο Πατίστας - Α.Ε. Λογγάς  0-0  .- ^
Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης - Α.Ο. Στενωσιάς  1-2  .- ^
Α.Ο. Μεθώνης -Θύελλα  Χαροκοπιού  3-0  .- ^
Κυριακή  02-04-2017  :
Πανιώνιος Καλαμάτας -Καλλιθέα  2-0  .- ^
Δήμος Παπαφλέσσας -Πράσινα Πουλιά  3-1 .- ^
Α.Ο. Φυτειάς - Α.Σ. Φυτειάς   1-0 .- ^

~** Γ΄ Τοπικό    21η αγωνιστική 
Σάββατο 01-04-2017 :
Νέστωρ Πύλου - Θυσέας Καλαμάτας  1-4  .- ^
Κυριακή 02-04-2017 :
Βέργα-Θύελλα Παραλίας 6-0 .- ^
Δαναός Καλαμάτας -Α.Ο. Λαιϊκων   2-1 .- ^

~** ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ  ΕΠΣ Μεσσηνίας  :
 Αίαντας Καλαμάτας -Π.Σ. Καλαμάτας  6-0  .- ^
Α.Ο. Πατίστας -Πάμισος Μεσσήνης 2-2  .- ^
 Απόλλων Πεταλιδίου -Ηρακλής Καλαμάτας  7-3 .- ^
Ολυμπιακός Ανάληψης -Αναγέννηση Παραλίας 0-5  .- ^
Α.Ο. Διαβολιτσίου -Α.Ε. Αβίας  0-6 .- ^
Α.Ο. Δωρίου - Θησέας Καλαμάτας  4-3  .- ^
Νέος Άρις -Πανθουριακός  4-0 .- ^
Δαναός -Δόξα Καλαμάτας  7-0  .- ^
Παπαφλέσσας Χώρας -Χανδριναϊκός  1-1 .- ^

***Αναλυτικά το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής της Euroleague :
29η αγωνιστική

 Πέμπτη, 30/3/2017

~ Αναντολού Εφές (Τουρκία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   77-69 , (43-36) .- ^
Τα δεκάλεπτα  : 22-15 , (43-36) , 58-50 , 77-69 .-
 
~ Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία)  97-99 παρ. .- ^
Τα δεκάλεπτα: 22-14, 40-29, 58-55, 84-84 κ.α., 97-99 παρ. -

~ Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)  76-71 .- ^
Δεκάλεπτα: 23-13, 40-32,58-54, 76-71 .-

Παρασκευή, 31/3/2017
Γαλατασαράι (Τουρκία)-Μπασκόνια (Ισπανία)  80-103 .- ^

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)  84-88 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 27-18, 41-39, 63-63, 84-88 .-

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)  83-65  .- ^

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)  85-83 .-^

Τα δεκάλεπτα : 20-17 , ( 45-40) , 58-55 ,  κ.α 73-73 παράταση 85-80 .-
  Βίντεο από τον αγώνα  :
~*ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ   85-80  1ο  δεκάλεπτο  20-17  29η  αγων  31/03/2017: https://youtu.be/w5vt4pPkqmg  .-
~*ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ  85-80    Ημίχρονο  45-40  29η αγων   31/03/2017:
 https://youtu.be/jLSAo2AqzRI .-
~*ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ  85-80  κ α 73-73  31/03/2017 :
https://youtu.be/XWmpRhJSVhM .- 
~*ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ  κ α   73-73  παρατ   85-80 29η αγων    31/03/2017: https://youtu.be/6nST434w4tM  .-
~*ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ 85-80  3η περίοδος 58-55  31/03/2017:
https://youtu.be/OdrkoQt6_jY   .-
 ***  Από τις τελευταίες αγωνιστικές των Ελληνικών ομάδων ε τα αποτελέσματα  :

26η αγωνιστική  16  και 17-03-2017  :  
Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μανδρίτης     88-82 .- ^ Ν
Ολυμπιακός – Γαλατάσαράϊ   71-80 .- ^ Η
 27η αγωνιστική 21 και 22-03-2017  : 
Παναθηναϊκός-Μιλάνο   74-61 .- ^ Ν
Ερυθρός Αστέρας –Ολυμπιακός  κ.α. 58-58 , παρατ. : 64-66 .- ^  Ν
28η αγωνιστική 23 και 24 -03-2017
 Ολυμπιακός-Ρεάλ Μανδρίτης   73-79  .- ^ Η
Μπασκόνια- Παναθηναϊκός  63-72 .-^  N
  29η  αγωνιστική  30 και31-03-2017  : 
Ανατολού  Εφές –Ολυμπιακός   77-69  .- ^  Η
Παναθηναϊκός  -ΤΣΣΚΑ   Μόσχας  73-73 , παράταση 85-80 .- ^ Ν
30η αγωνιστική  06 και07-04-2017  :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας –Ολυμπιακός    
Μακαμπί Τ.Α. –Παναθηναϊκος  

***
 
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017  :
Τεχνητή Λίμνη Λάδωνα
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-01-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας RFAA NEWS Πέμπτη 02-03-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/rfaa-news-02-03-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-03-2017.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  04  Μαρτίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή της Ορθοδοξίας 05  Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-05-2017.html .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 04  και 05 Μαρτίου  2017  :Ανασκόπηση όλων των αθλητικών εβδομάδας που έφυγε  .... :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 06 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-06-2017.html .-
~*   ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  06  Μαρτίου 2017  :   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html .- 
~*  Η Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07  Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/03/news-07-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08  Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .... :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-08-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NWES 2 - Τετάρτη  08 Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-nwes-2-08-2017.html .- 
~*Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  09  Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής  μας ....  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-09-2017.html .-  
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ..:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  Arfara News  Σάββατο  11 Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-11-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή  12 Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-12-2017.html  
 ~*
ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11  , 12  και  13  Μαρτίου  2017  :Μια  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που μας πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/11-12-13-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 13 Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  ....   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-13-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  14 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....     :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/news-14-2017.html    .- 
~*  Η  Εφημερίδα μας  Arfara News 2 .. Τρίτη 14  Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-2.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη  15 Μαρτίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας ....  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-15-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  16 Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-16-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 17 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :   http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/news-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  18 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-18-2017.html .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 19 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/  .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 18  , 19  και 20  Μαρτίου  2017  :
~
Μαζί με την αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε ...:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/18-19-20-2017.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Δευτέρα 20 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-20-2017.html .-

~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  21 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-21-2017.html  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη  22 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/news-22-2017.html .
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS η 23 Μαρτίου 2017 :Στο  αγιάζι της καθημερινή μας ενημέρωσης :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-23-2017.html .-  

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης
 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-24-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 25-03-2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης/
 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-25-03-2017.html .-

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 26  Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της καθημερινή μας  ενημέρωσης  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/news-26-2017.html .-  
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαρτίου  2017 :Αθλητική επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2017/03/25-26-2017.html  .-
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-27-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 28  Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι της καθημερινή μας ενημέρωσης : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/03/news-28-2017.html .-
~
* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας
: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/news-29-2017.html .-   

 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS η 30 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-30-2017.html .-
~*  Η  Εφημερίδα μας Arfara News 2  Πέμπτη 30  Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  μας
  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-2-30-2017.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  31  Μαρτίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας  ενημέρωσης   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-2017.html .-
~
 Τ. Λίμνη Λάδωνα Ν. Αρκαδίας
***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  : 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/  .-ή  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .-  
~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  01  και 02  Απριλίου  2017  :Με  ανασκόπηση Αθλητικών βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/01-02-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 03  Απριλίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-03-2017.html .- 

~  

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5439   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3523   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3523 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.485   βίντεο   .-


 ~ Η Ελληνική λύση ανά την Ελλάδα
Μπορείτε να καλέσετε στα γραφεία της Ελληνικής Λύσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να ενημερωθείτε για τα στελέχη μας ανά την Ελλάδα στα τηλέφωνα: 210-3645183 / 210-3387703 και 2310-555302  :
Για το Νομό Μεσσηνίας :
Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ : ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ -        "           : ΚΡΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΝΤΩ
Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ -         "           : ΤΖΩΡΤΖΗ ΧΡΥΣΑ
Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ -         "           : ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ -         "           : ΚΑΡΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Ν,ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ : ΣΑΡΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ : ΜΠΑΧΟΥΜΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: