Τρίτη 18 Απριλίου 2017

 Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη του Πάσχα 18 Απριλίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....
~

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς 

Οι μιναρέδες της Πόλης
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης- Γέροντα, είπατε ότι θα πάρουμε την Πόλη. Τι θα γίνουν οι μιναρέδες της; Θα τους γκρεμίσουμε; Θα γίνουν καμπαναριά;
- Γέροντας (χαμογελώντας):Όχι! θα γίνουν στύλοι για τους Στυλίτες και θα κρέμονται τα κομποσχοίνια μέχρι κάτω!

Σήμερα 18/04/2017 εορτάζουν:
Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς, Όσιος Ιωάννης ο Ησυχαστής, μαθητής του Αγίου Γρηγορίου του Δεκαπολίτου, Άγιος Σάββας ο Στρατηλάτης ο Γότθος, Οσία Αθανασία εξ Αιγίνης η Θαυματουργός, Άγιος Ιωάννης ο Ράπτης ο Νεομάρτυρας εξ Ιωαννίνων
~   Ἦχος δ'. Ταχὺ προκατάλαβε.
~  Ἐν Λέσβῳ, ἀθλήσαντες, ὑπὲρ Χριστοῦ τοῦ Θεοῦ, αὐτὴν ἡγιάσατε, τῇ τῶν Λειψάνων ὑμῶν, εὑρέσει μακάριοι. Ὅθεν ὑμᾶς τιμῶμεν, Ῥαφαὴλ θεοφόρε, ἅμα σὺν Νικολάῳ καὶ παρθένῳ Εἰρήνῃ, ὡς θείους ἡμῶν προστάτας καὶ πρέσβεις πρὸς Κύριον.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης : https://youtu.be/AhrZ8PaTzIw  .-



ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ
 
Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου

Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου
 
Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου

Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου
 
Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος

Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος
 
Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω

Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριο....
 
Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων

Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων
 
Μεγάλη Δευτέρα - Ιωσήφ του Παγκάλου

Μεγάλη Δευτέρα - Ιωσήφ του Παγκάλου
 
Ανάσταση του Λαζάρου

Ανάσταση του Λαζάρου
 
Κυριακή των Βαΐων

Κυριακή των Βαΐων
 
Γ΄ Κυριακή των Νηστειών - της Σταυροπροσκυνήσεως
~   Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη
Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς Άγιος Ραφαήλ - www.zografiki.com©Επίσημος κατάταξη του Αγ. Ραφαήλ και των συν αυτώ, εις το Αγιολόγιον της Εκκλησίας
Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη συγκαταλέγονται στη χορεία των Νεοφανών Αγίων και μάλιστα εκείνων που μαρτύρησαν σχεδόν αμέσως μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως. Σχετικά με τον βίο τους γνωρίζουμε λίγα πράγματα. Οι πρώτες πληροφορίες για την ύπαρξη των Αγίων ιστορούνται με θαυματουργικό και αποκαλυπτικό τρόπο από το έτος 1959 μ.Χ. Από μία ανασκαφή που έγινε στη Θερμή της Λέσβου, ανακαλύφθηκε ο τάφος ενός αγνώστου προσώπου, που όπως αποκαλύφθηκε σε συνεχή οράματα, ανήκε στον Άγιο Ιερομάρτυρα Ραφαήλ, ο οποίος μαρτύρησε μαζί με τον Άγιο Οσιομάρτυρα Νικόλαο και την Αγία Ειρήνη. Ο τάφος και το λείψανο του Αγίου Νικολάου ανακαλύφθηκε στις 13 Ιουνίου 1960 μ.Χ.
~ Ο Άγιος Ραφαήλ καταγόταν από τους Μύλους της Ιθάκης και γεννήθηκε το έτος 1410 μ.Χ. Το κοσμικό του όνομα ήταν Γεώργιος Λάσκαρης ή Λασκαρίδης και ο πατέρας του ονομαζόταν Διονύσιος. Πριν γίνει κληρικός είχε σταδιοδρομήσει στο βυζαντινό στρατό και έφθασε μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Σε ηλικία τριάντα πέντε ετών γνώρισε ένα ασκητικό και σεβάσμιο γέροντα, τον Ιωάννη, ο οποίος τον προσείλκυσε στην εν Χριστώ ζωή. Κάποια Χριστούγεννα ο γέροντας κατέβηκε από τον τόπο της ασκήσεώς του, για να εξομολογήσει και να κοινωνήσει τους στρατιώτες και κήρυξε τον λόγο του Θεού. Τότε ο αξιωματικός Γεώργιος, όταν ο γέροντας κατέβηκε πάλι τα Θεοφάνεια, αποχαιρέτισε τους στρατιώτες και τον ακολούθησε.
~ Μετά την κουρά του σε μοναχό, χειροτονήθηκε πρεσβύτερος, αλλά τιμήθηκε και με το οφίκιο του αρχιμανδρίτη και του πρωτοσύγκελου. Μαζί δε με τις άλλες αποκαλύψεις, ο Άγιος Ραφαήλ αποκάλυψε ότι απεστάλη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Εσπερία, στην πόλη της Γαλλίας που ονομάζεται Μορλαί, για να εκπληρώσει την εντολή που του ανατέθηκε. Το γεγονός αυτό έλαβε χώρα λίγο πριν από την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως. Ακόμη απεκάλυψε ότι κήρυξε τον λόγο του Ευαγγελίου στην Αθήνα, στο λόφο που είναι το μνημείο του Φιλοπάππου.
~ Λίγα χρόνια πριν από την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως, περί το έτος 1450 μ.Χ., ο Άγιος βρέθηκε μετά από περιπλανήσεις στην περιοχή της Μακεδονίας και μόναζε εκεί.
~ Κοντά στον Άγιο Ραφαήλ βρισκόταν εκείνο το διάστημα ο Άγιος Νικόλαος ως υποτακτικός. Ο Νικόλαος εκάρη μοναχός και στη συνέχεια χειροτονήθηκε διάκονος. Θεωρείται Θεσσαλονικεύς στην καταγωγή, αν και αναφέρεται ότι γεννήθηκε στους Ράγους της Μηδίας της Μικράς Ασίας. Ωστόσο μεγάλωσε και ανδρώθηκε στη Θεσσαλονίκη.
~ Μόλις έπεσε η Κωνσταντινούπολη στα χέρια των Τούρκων, οι οποίοι εισέβαλαν ορμητικά στη Θράκη και καταλύθηκε οριστικά η βυζαντινή αυτοκρατορία, ο φόβος για γενικούς διωγμούς κατά των Χριστιανών στάθηκε ως αφορμή να καταφύγει ο Άγιος Ραφαήλ με την συνοδεία του από το λιμάνι της Αλεξανδρουπόλεως, στη Μυτιλήνη. Εκεί εγκαταστάθηκε μαζί με άλλους μοναχούς στην παλαιά μονή του Γενεσίου της Θεοτόκου, η οποία στο παρελθόν ήταν γυναικεία και ήταν χτισμένη στο λόφο Καρυές, κοντά στο χωριό Θέρμη. Ηγούμενος της μονής εξελέγη στην συνέχεια ο Άγιος Ραφαήλ.
~ Έπειτα από μερικά χρόνια, το έτος 1463 μ.Χ., η Λέσβος έπεσε στα χέρια των Τούρκων, οι οποίοι σε μια επιδρομή τους στο μοναστήρι, συνέλαβαν τον Άγιο Ραφαήλ και τον Άγιο Νικόλαο, τη Μεγάλη Πέμπτη του ιδίου έτους. Ακολούθησαν σκληρά και ανηλεή βασανιστήρια και ο Άγιος Ραφαήλ μαρτύρησε διά σφαγής με πολύ σκληρό τρόπο. Τον έσυραν βιαίως τραβώντας τον από τα μαλλιά και την γενειάδα, τον κρέμασαν από ένα δένδρο, τον χτύπησαν βάναυσα, τον τρύπησαν με τα πολεμικά τους όργανα, αφού προηγουμένως τα πυράκτωσαν σε δυνατή φωτιά και τελικά τον έσφαξαν πριονίζοντάς τον από το στόμα.
~ Σε μερικές εμφανίσεις του ο Άγιος Ραφαήλ φαίνεται να συνοδεύεται από πολλούς, δορυφορούμενους τρόπον τινά, οι οποίοι διάνυσαν πριν από αυτόν τον ασκητικό βίο στη μονή των Καρυών, όπως είπε σε εκείνους που τα έβλεπαν αυτά. Αποκάλυψε επίσης, ότι η μονή αυτή, η οποία είναι γυναικεία, υπέστη επιδρομή από τους αιμοχαρείς πειρατές κατά το έτος 1235 μ.Χ. Κατά την επιδρομή εκείνη αγωνίσθηκε μαζί με τις άλλες μοναχές τον υπέρ του Χριστού καλό αγώνα η καταγόμενη από την Πελοπόννησο ηγουμένη Ολυμπία και η αδελφή της Ευφροσύνη. Η Ολυμπία τελειώθηκε αθλητικώς στις 11 Μαΐου του έτους 1235 μ.Χ., εμφανίσθηκε δε μαζί με τον μεγάλο και θαυματουργό Άγιο Ραφαήλ.
~ Ο Άγιος Νικόλαος πέθανε μετά από βασανισμούς, από ανακοπή καρδιάς, δεμένος σε ένα δένδρο.
~ Μαζί με τους Αγίους συνάθλησε και η μόλις δώδεκα χρονών νεάνιδα Ειρήνη, θυγατέρα του Βασιλείου, προεστού της Θέρμης, η οποία και εμφανίζεται μαζί τους. Αυτή μαρτύρησε ως εξής: Οι ασεβείς αλλόθρησκοι της απέκοψαν το ένα χέρι και ακολούθως την έβαλαν σε ένα πιθάρι και κατέκαυσαν την αγνή αυτή παρθένο, υπό τα βλέμματα των δύστυχων γονέων της, οι οποίοι και θρηνούσαν γοερά για τον φρικτό θάνατο του παιδιού τους.
~ Με τους Αγίους συνεμαρτύρησαν ο μνημονευθείς πατέρας της Αγίας Ειρήνης, Βασίλειος, η σύζυγός του Μαρία, το μόλις πέντε ετών παιδί τους Ραφαήλ, η ανεψιά τους Ελένη, ο δάσκαλος Θεόδωρος και ο ιατρός Αλέξανδρος, των οποίων τα οστά βρέθηκαν κοντά στους τάφους των Αγίων, μέσα σε ξεχωριστούς τάφους. Το μαρτύριό τους συνέβη την Τρίτη της Διακαινησίμου, στις 9 Απριλίου του έτους 1463 μ.Χ.
~ Έπειτα από θαυματουργικές υποδείξεις των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, έγινε γνωστή η ύπαρξη των λειψάνων τους και υποδείχθηκαν τα σημεία όπου βρίσκονταν οι τάφοι τους.
~
*** Χθες Δευτέρα του ΠΑΣΧΑ 17/04/2017 Μυστήριο Βάπτισης στον Άγιο Ιωάννη Μελιγ΄λα Μεσσηνίας  ...μέσα από βίντεο ...εκδηλώσεις :

1 ~* Ι Ν  Αγίου Ιωάννη Μελιγαλά  Μ  Βάπτισης  μικρού Φώτη Α. Δ.  17 /4 /2017: https://youtu.be/fcoVg9UOrfc .-
~*Μυστήριο Βάπτισης Μελιγαλά 17/04/2017 όνομα Φώτης Α.  Δ .  : https://youtu.be/9hIMkLxQJJQ .-
~*Ο Φώτης έρχεται στο ΡΟΔΟΝ  για διασκέδαση και φαγητό 17/04/2017: https://youtu.be/PW_yhO_KRbQ .-
~*Βάπτιση Φώτη Α.  Δ.  17/04/2017 Μελιγαλά:
https://youtu.be/muv5PqAW7eQ  .-

5 ~* Βάπτιση μικρού Φώτη Α .Δ.    διασκέδαση 17/04/2017:
 https://youtu.be/Ll0vaOMwsCs   .-
~*Βάπτιση Φαγητό  Χορός στο Ρόδον Μεσσήνη 17/04/2017:
 https://youtu.be/KA9tmRHLIhE   .-
~*Διασκέδαση για Φώτη Α.  Δ.   17/04/2017:
 https://youtu.be/efuUHF0YlBU .-
~*Εξωχικό  Κέντρο Ρόδον Μεσσήνη 17/04/2017:
 https://youtu.be/waPVCDQ2mlg   .-
~*Κέντρο ΡΟΔΟΝ  Μεσσήνη φαγητό διασκέδαση 17/04/2017:
 https://youtu.be/tBJisCasXKg   .-
10 ~*ΡΟΔΟΝ Μεσσήνη  βάπτιση διασκέδαση 17/04/2017:
 https://youtu.be/sqbg5bMIuBk   .-
~*Χορός στο Ρόδον για μικρό Φώτη Α . Δ.  17/04/2017:
 https://youtu.be/9Sf_eAhM84M   .-


*** Ο καιρός σήμερα Τρίτη στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τρίτη 18/4/2017 προβλέπεται αίθριος, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.
Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις πρώτες πρωινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Από τις πρωινές έως και τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-85%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

***  Ουρές χιλιομέτρων στις εθνικές οδούς κατά την επιστροφή στην Αθήνα 
Στο ύψος της Ελευσίνας και στα διόδια Καλαμακίου παρατηρούνται έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα, αυτή την ώρα, σύμφωνα με όσα τόνισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, πριν από λίγο, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής. Ειδικότερα, στην Ελευσίνα έχει σχηματιστεί ουρά, περίπου, δύο χιλιομέτρων, ενώ στα διόδια Καλαμακίου 300 μέτρων. Παράλληλα, στα διόδια Αφιδνών δεν υπάρχει πρόβλημα και οι εκδρομείς του Πάσχα επιστρέφουν χωρίς καθυστερήσεις στην Αθήνα.
Σημειώνεται, ότι σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, από τις 12:00 έως τις 22:00, ισχύουν για το ρεύμα εισόδου απαγορεύσεις για φορτηγά ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, ως εξής:
Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών-Κορίνθου-Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών-Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας-Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης.
Στην Εθνική Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι το 11ο χλμ (Χ.Θ. 11+340) αυτής. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Συναγερμός για 35χρονο δύτη που είχε χαθεί στη Μεσσηνιακή Μάνη 
Χθες το βράδυ το Λιμεναρχείο Καλαμάτας ενημερώθηκε ότι αγνοείται 35χρονος υποβρύχιος αλιέας, στη θαλάσσια περιοχή “ΧΟΤΑΣΙΑΣ” Μεσσηνιακής Μάνης.
Άμεσα για την περιοχή απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τρία ιδιωτικά σκάφη.
Ο ανωτέρω εντοπίστηκε και περισυνελέγη από το Α/Κ “ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Ν.Γ. 243 σε βραχώδη περιοχή ενός ν.μ. νοτιοανατολικά της “ΧΟΤΑΣΙΑΣ”, καλά στην υγεία του και στη συνέχεια μετεπιβιβάστηκε στο Α/Κ-Ε/Π “ΚΟΥΛΑ-ΝΙΚΟΣ” Σ.ΑΓ.Ν. 29 και συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  μεταφέρθηκε στο Καραβοστάσι Οιτύλου όπου παρελήφθη από τους οικείους του.

***  40χρονος βρέθηκε νεκρός στην παραλία της Βελίκας 
Το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα βρέθηκε νεκρός στην παραλία Γιασεμιά της Βελίκας ένας 40χρονος από το Ριζόμυλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες είχε δηλωθεί εξαφάνιση του άτυχου άνδρα εδώ και 2 ημέρες και γίνονταν αναζητήσεις στην περιοχή.
Αναζητήσεις που έληξαν όταν εντοπίστηκε η σωρός του 40χρονου στην παραλία.
Πλέον την υπόθεση έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

***   Άνδρας αλυσοδέθηκε έξω από τα δικαστήρια διαμαρτυρόμενος για δικαστικές αποφάσεις (φωτογραφίες) 
 
Αλυσοδεμένος έξω από την πόρτα των δικαστηρίων της Καλαμάτας βρίσκεται ένας άνδρας ηλικίας 58 ετών από νωρίς το πρωί της Τρίτης. Με αυτό τον τρόπο όπως μας είπε, αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί ενάντια σε δικαστικές αποφάσεις που αφορούσαν αγωγές που είχε καταθέσει και σύμφωνα με τον ίδιο οι δικαστές δεν ακολούθησαν ορθά τον ποινικό κώδικα. Στις προθέσεις του μάλιστα είναι να καταθέσει και μήνυση κατά των δικαστών που εξέδωσαν αυτές τις αποφάσεις . Λίγο πριν τις 11 και με την παρέμβαση της  ανδρών της Αστυνομικής διεύθυνσης Μεσσηνίας, ο 58χρονος δέχθηκε να λυθεί και να σταματήσει την διαμαρτυρία του με αυτό τον τρόπο. 

***  Ταξίδι στη Μασσαλία για μαθητές και καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας 
Στη Μασσαλία της Γαλλίας, προσκεκλημένοι του Γυμνασίου Jean Moulin, βρέθηκαν από τις 2 μέχρι τις 7 Απριλίου οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας, Γεωργόπουλος Διονύσης, Γεωργόπουλος Θοδωρής, Καπότης Σωτήρης, Λάγιου Αγγελική, Μανιμάνης Βασίλης, Μανωλόπουλος Παναγιώτης, Μπάκα Γεωργία, Μπαχράμη Μαρία, Μπούρα Κατερίνα, Χαραλαμπόπουλος Δημοσθένης, συνοδευόμενοι από το διευθυντή του σχολείου Ασημακόπουλο Απόστολο και τη συντονίστρια του προγράμματος Erasmus +  “Partageons nos valeurs dans l’effort “, Σκλήκα Ουρανία.
Κατά τη συνάντηση αυτή οι μαθητές συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες (βόλεϊ, ποδόσφαιρο, γυμναστική, χορό) και σε δρώμενα σχετικά με ευ αγωνίζεσθαι.  Επίσης, έλαβαν μέρος σε εργαστήρια που διοργάνωσαν οι καθηγητές του γαλλικού σχολείου, όπως και στη γιορτή για τη λήξη του προγράμματος, κατά την οποία τραγούδησαν και παρουσίασαν τους εαυτούς τους στα γαλλικά.
Τέλος, ξεναγήθηκαν στο Velodrome, επισκέφθηκαν με καράβι τους ορμίσκους την Μασσαλίας, με τρενάκι τη Notre Dame de la Garde και περιηγήθηκαν το παλιό λιμάνι και την πόλη της Μασσαλίας.
Η εν λόγω διακρατική συνάντηση έκλεισε τον κύκλο των συναντήσεων με μαθητές για τις χώρες του προγράμματος, μέσα από το οποίο ανέπτυξαν σχέσεις φιλίας με τους μαθητές και τους καθηγητές των άλλων χωρών, ενώ υποσχέθηκαν ότι θα βρίσκονται σε επικοινωνία και μετά τη λήξη του. 

***  Συνελήφθη 25χρονος που έκλεψε ποδήλατο στο κέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφίες) 
 
Αναστάτωση επικράτησε λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα στο κέντρο της Καλαμάτας. Ένας υπάλληλος security, αντιλήφθηκε έναν νεαρό άνδρα που έκλεψε ένα ποδήλατο από κεντρικό δρόμο της πόλης, και ειδοποίησε την ομάδα ΔΙΑΣ. Με την άμεση επέμβαση των ανδρών της ΔΙΑΣ ο 25χρονος που είχε κλέψει το ποδήλατο , ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Αριστομένους. Όπως ήταν φυσικό εκείνη την ώρα αρκετοί ήταν οι περαστικοί που αναστατώθηκαν από την κινητοποίηση της αστυνομίας.
  Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τη σύλληψη:
  Συνελήφθη, χθες (17.4.2017) το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, 25χρονος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα, αφαίρεσε ποδήλατο ημεδαπού, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

***  Παρκάρισμα δύο σε ένα… 
Με την Καλαμάτα «πλημμυρισμένη» από επισκέπτες για τις ημέρες του Πάσχα, αναμένεται να δούμε πολλά «απίθανα» παρκαρίσματα στους δρόμους. Στη φωτογραφία ένας συμπολίτης μας αφού έβαλε όλο το αυτοκίνητο επάνω στο πεζοδρόμιο, αποφάσισε να κλείσει και την ράμπα των ΑμΕΑ. «Έξυπνο» κατά τα άλλα παρκάρισμα καθώς η δημοτική αστυνομία περιφρουρεί «αυστηρά» το κέντρο της Καλαμάτας…  Κ. Γαζ.  

*** Στο «Σπίτι του Λιμενεργάτη» μεταφέρεται άμεσα το Λιμεναρχείο Καλαμάτας 
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας  όσον αφορά στην δρομολογημένη μεταφορά του Λιμεναρχείου στο κτήριο που βρίσκεται βορείως των αποθηκών του λιμανιού, γνωστό ως «Σπίτι του Λιμενεργάτη», δήλωσε:
«Έχουμε μία πρώτη απόφαση (σ.σ. του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης) για το κτήριο, για το οποίο από το Κρατικό Λιμενικό Ταμείο είχε υπάρξει προσφυγή. Η πρώτη απόφαση είναι ευνοϊκή για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και για το Δήμο Καλαμάτας. Μπορεί την εβδομάδα του Πάσχα (σ.σ. η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστέα, όπως τόνισε) το Λιμεναρχείο να μετακινηθεί στο κτήριο, όπου τώρα δραστηριοποιούνται οι λιμενεργάτες. Είναι ένα μεγάλο κτήριο. Προφανώς, θα δοθεί χώρος, πολύ περισσότερος απ' όσος απαιτείται, και για τις δραστηριότητες των λιμενεργατών.
Κανένας δεν εκβάλλει τους λιμενεργάτες απ' αυτό το χώρο, αλλά πρέπει να υπάρξει συνείδηση ότι μία κρατική υπηρεσία δεν μπορεί να λειτουργεί σε ένα κτήριο, το οποίο θέλει άμεσες επισκευές, δεκάδες λιμενικοί να συνωθούνται σε ένα χώρο, ο οποίος είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση» ανέφερε ο κ. Νίκας τονίζοντας την ανάγκη ότι χρειάζεται ένας χώρος «αξιοπρεπής και να εξυπηρετούνται και το λιμάνι και ο κόσμος, που επισκέπτεται το Λιμεναρχείο και κυρίως να δουλεύουν με ασφάλεια οι υπάλληλοι και τα στελέχη του Λιμεναρχείου Καλαμάτας».

*** Αισιοδοξία στο Δήμο Καλαμάτας για την παραχώρηση των 49 στρεμμάτων στη Δυτ. Παραλία 
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας μετέφερε ότι την Μ. Τετάρτη είχε συνάντηση στην Αθήνα με τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Θεοπίστη Πέρκα με κεντρικό θέμα την παράδοση στο Δήμο κατά χρήση των 49 στρεμμάτων στη Δυτική Παραλία (στην περιοχή των γηπέδων τένις), για το οποίο ο ίδιος αγωνίζεται 8 χρόνια, με πρώτη εξασφάλιση την εξαίρεση του από το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ και προσδοκία την άλλη εβδομάδα, σε νέα επαφή που θα έχει με την κα Πέρκα -και με το ενδιαφέρον που έχουν δείξει κυβερνητικά στελέχη, όπως οι μεσσηνιακής καταγωγής Χαρίτσης και κ. Βερναρδάκης- να δοθεί οριστικά στο Δήμο Καλαμάτας. 

*** Φαντασμαγορικό το Κάψιμο του Ιούδα στο Καλό Νερό! (φωτογραφίες)
 
 
 
Φαντασμαγορικό ήταν, για μια ακόμη χρονιά, το Κάψιμο του Ιούδα το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στο Καλό Νερό! Το έθιμο αυτό αναβιώνει, τα τελευταία 5 χρόνια, από πρωτοβουλία των επαγγελματιών και κατοίκων και κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής για τις Πασχαλινές διακοπές τους σπεύδουν να το παρακολουθήσουν. Φέτος, ο Ιούδας παραδόθηκε στις φλόγες στην παραλία του Καλού Νερού. Εκ μέρους των διοργανωτών, ο Νίκος Μπαγουρδής αναφέρθηκε στην αναβίωση του εθίμου καθώς και στις δυνατότητες και την προοπτική της περιοχής, καλώντας τον κόσμο να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις, ενώ ευχαρίστησε όσους συνέδραμαν καθώς και τον κόσμο που παρακολουθούσε το έθιμο. Ευχές εκφώνησε ο τοπικός αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αυλώνος, Γιώργος Τσακανίκας. Στη συνέχεια, ο μετρ του είδους, «μπουρλοτιέρης» Νίκος Μπαγουρδής, άναψε τη φωτιά και ο Ιούδας παραδόθηκε στις φλόγες, για την προδοσία του! Το εντυπωσιακό θέαμα με τον Ιούδα στις φλόγες, έγινε φαντασμαγορικό με τα βεγγαλικά που φώτισαν πολύχρωμα τον ουρανό του Καλού Νερού! Στη συνέχεια παραδοσιακούς χορούς παρουσίασε χορευτικό τμήμα της Σχολής «ΕΝ ΧΟΡΩ» και το γλέντι «άναψε»! Μεταξύ άλλων, διακρίναμε τους δημοτικούς συμβούλους Τριφυλίας, Σπύρο Χρονόπουλο και Ζαχαρία Κανελλόπουλο και τον Καλονερίτη πρώην υποδιοικητή του ΟΑΕΕ και στέλεχος της ΝΔ, Αδαμάντιο (Μάκη) Γάκη.  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Δύο ελληνικοί μικροδορυφόροι εκτοξεύονται σήμερα 
Έπειτα από πολλές καθυστερήσεις, δύο ελληνικής κατασκευής μικροδορυφόροι, οι UPSat και DUTHSat, ο πρώτος από τη νότια και ο δεύτερος από τη βόρεια Ελλάδα, θα εκτοξευθούν στο Διάστημα σήμερα το απόγευμα στις 18:11 ώρα Ελλάδας -μαζί με 26 άλλους παρεμφερείς μικροδορυφόρους- από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα των ΗΠΑ. Οι μικροδορυφόροι θα μεταφέρονται πάνω σε ένα πύραυλο-φορέα «Atlas V», με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).
Οι 28 μικροδορυφόροι CubeSats -όπως είναι η κοινή ονομασία τους- αποτελούν μέρος του φορτίου που στέλνεται στον ISS από την ιδιωτική αμερικανική αεροδιαστημική εταιρεία Orbital ATK, στο πλαίσιο της αποστολής του ρομποτικού διαστημοπλοίου τροφοδοσίας Cygnus της τελευταίας. Το μη επανδρωμένο σκάφος Cygnus μεταφέρει περίπου 3,5 τόνους προμηθειών και επιστημονικού φορτίου, μεταξύ των οποίων είναι και οι δύο ελληνικοί μικροδορυφόροι. Λόγω διαδοχικών τεχνικών προβλημάτων στα υδραυλικά συστήματα του πυραύλου «Άτλας», η εκτόξευση είχε χρειασθεί να αναβληθεί αρκετές φορές.
Ο μικροδορυφόρος UPSat, ο πρώτος που είναι ανοικτού και ελεύθερου λογισμικού, δημιουργήθηκε από ερευνητές της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών (Τμήματα Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών) και του ιδρύματος Libre Space Foundation, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος QB50.
Το Libre Space Foundation (LSF) είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει ως σκοπό την προώθηση, εξέλιξη και ανάπτυξη ανοιχτού κώδικα τεχνολογιών για το διάστημα. Το LSF σχεδίασε, κατασκεύασε και παρέδωσε υποσυστήματα του UPSat (υλικό και λογισμικό), αναπτύσσοντάς τα ως εγχειρήματα ανοιχτού κώδικα.
Το «αδελφάκι» του UPSat, ο DUTHSat, κατασκευάστηκε στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών) από ομάδα με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Θεόδωρο Σαρρή.
Η διαστημική αποστολή QB50, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συντονίζεται από το βελγικό Ινστιτούτο Δυναμικής Ρευστών Von Karman, περιλαμβάνει την εκτόξευση και λειτουργία ενός συγκροτήματος περιβαλλοντικών μικροδορυφόρων, μεταξύ των οποίων είναι οι δύο ελληνικοί. Οι εν λόγω δορυφόροι, παρά το μικρό μέγεθός τους, διαθέτουν πληθώρα εξελιγμένων αισθητήρων και θα χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή δεδομένων και τη μελέτη του ανώτατου στρώματος της γήινης ατμόσφαιρας, της θερμόσφαιρας, η οποία βρίσκεται σε ύψος 200 έως 400 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης.
Όταν οι 28 μικροδορυφόροι φθάσουν με το διαστημικό σκάφος Cygnus στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, θα εκτοξευθούν ο ένας μετά τον άλλο στο διάστημα από το σύστημα εκτόξευσης της NanoRacks που βρίσκεται στον ISS, προκειμένου να αρχίσουν το επιστημονικό έργο τους.
Θα ακολουθήσει η αποστολή στον ISS άλλων οκτώ μικροδορυφόρων CubeSats με τον ινδικό πύραυλο PSLV. Οι συνολικά 36 μικροδορυφόροι θα εξαπλωθούν σε διάφορα σημεία δύο διαφορετικών τροχιών και, μετά από περίπου ένα μήνα, θα δημιουργήσουν ένα εκτεταμένο δίκτυο μελέτης της θερμόσφαιρας πάνω από τη Γη.
Μπορεί να παρακολουθήσει κανείς την εκτόξευση του πυραύλου «Atlas V» με τους ελληνικούς μικροδορυφόρους στο τηλεοπτικό κανάλι της NASA στο YouTube στη διεύθυνση www.youtube.com/nasatelevision (η ζωντανή μετάδοση θα ξεκινήσει στις 17:00 ώρα Ελλάδος).

***  ΡΑΠΙΣΜΑ στην ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ! Έτσι ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ τη ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ...

 ~ Μία είδηση που πέρασε στα ψιλά στην Ελλάδα σας παρουσιάζουμε και έρχεται από τις ΗΠΑ και τον τομέα του μεταναστευτικού.
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε αίτημα για χορήγηση ασύλου από ομάδα γυναικόπαιδων, με προέλευση από την Κεντρική Αμερική. Αξίζει να τονιστεί πως η υπόθεση με την ονομασία Κάστρο κατά της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (DHS) είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στις ΗΠΑ και ειδικά στις ΜΚΟ που υποστηρίζουν τους Λαθρομετανάστες.
Η ομάδα των 28 γυναικών και 33 παιδιών (ηλικίας 2 έως 17) από το Ελ Σαλβαδόρ, την Ονδούρα και τη Γουατεμάλα, είχαν περάσει παράνομα Μεξικό-ΗΠΑ ζητώντας άσυλο λόγω του κινδύνου για τη ζωή τους που ισχυριζόντουσαν ότι έχουν στις χώρες τους.
Η ομάδα είχε συλληφθεί στο Τέξας και το τοπικό δικαστήριο είχε υποστηρίξει πως δεν αντιλαμβάνεται να υπάρχει άμεσος κίνδυνος που να δικαιολογεί την αίτηση ασύλου και είχε διατάξει την απέλασή των γυναικόπαιδων.
Η Κάστρο που ηγείτο της ομάδας έκανε έφεση και ζήτησε η υπόθεση να εξεταστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, θεωρώντας πως είναι αντισυνταγματική η απόφαση του τοπικού δικαστηρίου. Το Ανώτατο Δικαστήριο, παρά τον μεγάλο αγώνα των ΜΚΟ απέρριψε το αίτημα Ασύλου υποστηρίζοντας στην 82σέλιδη αιτιολόγησή του, πως το Ανώτατο Δικαστήριο είναι αναρμόδιο. Υποστηρίζει πως μόνο τα τοπικά δικαστήρια είναι αρμόδια να εξετάσουν αιτήσεις Ασύλου και να τις δώσουν εφόσον αποδειχθεί κίνδυνος για τη ζωή των αιτούντων. Σε διαφορετική περίπτωση δεν δίνεται Άσυλο.
Βίντεο :  Protesters storm Trump Tower to oppose US immigration Policy , https://youtu.be/tCw_4VRL4Kw  .-
Αξίζει να τονιστεί πως από το Δεκέμβριο ο αριθμός των λαθρομεταναστών που περνούν τα Αμερικανομεξικανικά σύνορα έχει μειωθεί κατά 93%. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως η εκλογή Τραμπ έχει δημιουργήσει φόβο στους λαθρομετανάστες πως άδικα θα μπουν στις ΗΠΑ, καθώς απλά θα απελαθούν.
Βλέπουμε λοιπόν πως μία χώρα, ένα κράτος που επιθυμεί να έχει πολιτική απέναντι στην Λαθρομετανάστευση μπορεί να περιορίσει το φαινόμενο.
Το μόνο που χρειάζεται είναι οργανωμένη πολιτική και βούληση...

*** ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ! O Πούτιν ΒΟΗΘΑΕΙ την Ελλάδα…

~   Είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα που πρέπει να αρπάξει για να κάνει τη διαφορά.
Κατά την περσινή επίσκεψη του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στη χώρα μας, είχε προταθεί για απόκτησή του από την Ελλάδα το ρωσοϊνδικό βλήμα BrahMos II, ή Zirkon, όπως λέγεται από τη ρωσική υπηρεσία.

Φυσικά, όπως θυμόμαστε, η ελληνική πλευρά έστριψε ξανά προς τη Δύση.
Ωστόσο, η Μόσχα επανέρχεται με την πρόταση για τους υπερ-μαχητικούς πυραύλους Zirkon, μαχητικά Su-35ΒΜ και αντιαεροπορικά βλήματα S-400. Μάλιστα, η Ρωσία επιλέγει να προωθήσει για την Ελλάδα την ινδική έκδοση των χερσαίων εκτοξευτών, με αυτόνομες συστοιχίες και έχει προταθεί η εξκατάσταση στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Τα υπερ-υπερηχητικά βλήματα «Zirkon», λόγω της ταχύτητας 5+ Mach, παραμένουν μη ανιχνεύσιμα από τα δυτικά συστήματα και το βεληνεκές των πυραύλων είναι 400 χιλιόμετρα.
Στην ινδική έκδοση υπάρχουν συστοιχίες σε και σε βάσεις εδάφους και η ταχύτητα τους είναι 4+ Mach.

***  ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ!  Ο Μητσοτάκης… αγρίεψε και άρχισε τις ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕΙΣ

~  Με μια λιτή ανακοίνωση η ΝΔ ενημέρωσε για την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να καρατομήσει ουσιαστικά την βουλευτή Β Αθηνών, Κατερίνα Παπακώστα από την θέση της αναπληρώτριας Τομεάρχη Υγείας, και να την αντικαταστήσει με τον βουλευτή Αχαΐας, κ. Ιάσωνα Φωτήλα.
Όμως τι κρύβεται πίσω από αυτή την απόφαση; Πολλοί την συνδέουν με την δριμεία επίθεση που εξαπέλυσε το Μεγάλο Σάββατο η κα Παπακώστα εναντίον του αντιπροέδρου του κόμματος Άδωνη Γεωργιάδη, μέσω Facebook. Υπενθυμίζεται ότι η κα Παπακώστα είχε διατελέσει υφυπουργός Υγείας.
Η ανάρτηση της κ. Παπακώστα ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Αφού ευχηθώ Καλή Ανάσταση και στον Άδωνι, θέλω να τονίσω ότι η μέρα σήμερα είναι μεγάλη για τη Χριστιανοσύνη για να απασχολεί με τα θέματα του …επειδή όμως πιστεύει ότι, ως αντιπρόεδρος, βάλλεται, θα συμφωνήσω και θα του προτείνω το αυτονόητο …έως ότου κλείσει η εξεταστική τις εργασίες της να απεκδυθεί του θεσμού. Επίσης η παράταξη δίνει τις μάχες και δέχεται τις επιθέσεις, να τονίσω ότι εδώ διαφωνώ με την προσωπική αναφορά του… τέλος, κανείς δεν είναι πολυτιμότερος της παράταξης στην οποία έχουμε την παράδοση, ο βίος και τα έργα μας να μην την εκθέτουν…».
Επίσης η ΝΔ ανακοίνωσε ότι στην εξεταστική επιτροπή για την υγεία θα συμμετάσχουν οι εξής βουλευτές του κόμματος: Γιώργος Βλάχος, Γιώργος Γεωργαντάς, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Νότης Μηταράκης και Χρήστος Μπουκώρος.  newsit.gr

*** Διπλή ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ο Τσίπρας !  Τη μέρα ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, τη νύχτα ΔΥΤΙΚΟΔΟΥΛΟΣ

~  Ακόμα δεν έχουμε αντιληφθεί αν ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει ή όχι τον Ντόναλντ Τραμπ.
Από τη μια, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ, είχε ταχθεί απροκάλυπτα υπέρ της Χίλαρι Κλίντον. Στη συνέχεια, βέβαια, ως είθισται, συνεχάρη τον νικητή και πρόεδρο Τραμπ.
Στη Διακήρυξη της Μαδρίτης, που υπέγραψαν οι χώρες του Νότου, καταδικάζεται η χημική επίθεση στη Συρία και θεωρείται «δικαιολογημένη» η επίθεση που διέταξε ο αμερικανός πρόεδρος.
Ειδικότερα, στο σημείο 11, αναγράφεται πως «η επίθεση που πραγματοποιήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη στρατιωτική αεροπορική βάση Ας Σαϊράτ στη Συρία είχε την κατανοητή πρόθεση να προλάβει και να αποτρέψει την εξάπλωση και χρήση χημικών όπλων και ήταν περιορισμένη και επικεντρωμένη σε αυτόν τον στόχο», όπως βλέπεται στην φωτογραφία, στο αριστερό κείμενο.
Ωστόσο, στο Ψήφισμα της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συρία, καταδικάζεται η επίθεση του Τραμπ: «Ταυτόχρονα, πρέπει η διεθνής κοινότητα να μην επιτρέψει το έγκλημα αυτό να αποτελέσει πρόσχημα για νέους πολέμους στην πολύπαθη Μέση Ανατολή. Υπό το πρίσμα αυτό, καταδικάζουμε την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία, που παραπέμπει σε αντιλήψεις παγκόσμιου χωροφύλακα και υποκατάστασης των αρμόδιων διεθνών θεσμών, ενώ δημιουργεί κινδύνους διεθνούς σύρραξης» (κείμενο δεξιά της φωτογραφίας).

Ο πιο..αριστερός πρωθυπουργός που θα μπορούσε να μας τύχει…

***  ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ ΑΛΕΞΗ !  Κάποιοι (λίγοι) μπορεί να σε ψηφίσουν...ο Φίλης, ο Τσακαλώτος...(ΒΙΝΤΕΟ)

~ Όταν  η Κερκυραία Γιαγιά, με λίγες γραμματικές γνώσεις, ξέρει περισσότερα για τις επενδύσεις από τον Πρωθυπουργό, τότε κάτι δεν πάει καλά σε αυτή την χώρα.
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ και θα καταλάβετε... H αγράμματη Κερκυραία Γιαγιά που μίλησε στον Τσίπρα για Φιλελευθερισμό και Επενδύσεις. Πόσα θα είχαμε γλυτώσει αν απλά την είχε ακούσει...

***  Νεκρός στρατιωτικός σε τροχαίο δυστύχημα στην Αθηνών-Λαμίας...

~ Ελληνικός Στρατός: Την ζωή του έχασε ένας στρατιωτικός, εν ώρα υπηρεσίας, σε τροχαίο δυστύχημα, το οποίο σημειώθηκε στις 8:30 το πρωί της Τρίτης, στο 50,3 χλμ της Αθηνών -Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία.
Αναλυτικότερα, όπως έγινε γνωστό, το στρατιωτικό όχημα,ενώ κινούνταν στη μεσαία λωρίδα...έστριψε απότομα δεξιά και καρφώθηκε στις προστατευτικές μπάρες με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο οδηγός του οχήματος και να τραυματιστεί ένα ακόμη άτομο.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ.
~   Η επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ :
Eνημερώνουμε ότι στις 18 Απριλίου 2017 και περί ώρα 08:30, στρατιωτικό όχημα της Στρατονομίας που εκινείτο στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας (περίπου στο ύψος της Μαλακάσας), στο πλαίσιο διατεταγμένης υπηρεσίας, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ενός εκ των δύο επιβαινόντων και τον τραυματισμό του άλλου.
Οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI

***  Αθήνα: Η αστυνομία εξάρθρωσε μεγάλη σπείρα ναρκωτικών από την Αλβανία

Ναρκωτικά: Πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία εισήγαγε, από την Αλβανία στην Ελλάδα, μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών με σκοπό τη νόθευση και την περαιτέρω διακίνησή τους στην εγχώρια αγορά, εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.
Όπως αναφέρει το tribune.gr ειδικότερα, συνελήφθησαν, στο Αιγάλεω, τρείς Αλβανοί, ηλικίας 21, 38 και 48 ετών, μέλη της οργάνωσης, ενώ κατηγορούνται δεκαεννέα άτομα, εκ των οποίων δύο είναι, επίσης, μέλη της κυκλώματος.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 38χρονος ήταν υπεύθυνος για την εισαγωγή των ναρκωτικών από την Αλβανία, μέσω του συνοριακού σταθμού στην Φλώρινα, τα οποία μετέφερε μέσα σε αυτοκίνητο, που είχε μετασκευάσει με ειδικές κρύπτες.
Παράλληλα, ο 46χρονος ήταν υπεύθυνος για την αποθήκευση, τη νόθευση και την επανατυποποίηση των ναρκωτικών.
Από την έρευνα σε οικίες, χώρους και οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:
Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 25 κιλών και 452 γραμμαρίων, ηρωίνη βάρους 3.589 γραμμαρίων, κοκαΐνη βάρους 130 γραμμαρίων, ουσία νόθευσης βάρους 39 κιλών και 150 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των 4.850 ευρώ.

*** ΕΚΤΑΚΤΟ ! ΕΚΛΟΓΕΣ τον ΙΟΥΝΙΟ...

~ Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανακοίνωσε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών την 8η Ιουνίου, σε συνέντευξη τύπου έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Ντάουνινγκ Στριτ.
Βίντεο : LIVE: Theresa May issues statement outside 10 Downing Street , https://youtu.be/aw23OrlMvxI  .-
~
Η πρωθυπουργός δικαιολόγησε την απόφασή της, τονίζοντας πως η χώρα χρειαζόταν και χρειάζεται σταθερότητα, και αυτό κατάφερε να εξασφαλίσει η κυβέρνησή της.
Επεσήμανε παράλληλα πως με το δεδομένο του Brexit, η λαϊκή εντολή χρειάζεται να ανανεωθεί, καθώς το παρόν Κοινοβούλιο έχει ετερόκλητη σύνθεση, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να παρουσιάζουν σοβαρές αντιδράσεις στην κυβερνητική πολιτική περί brexit.
«Για να καταφέρουμε να προασπίσουμε με τον καταλληλότερο τρόπο τα συμφέροντα των πολιτών μας χρειαζόμαστε ενότητα», υπογράμμισε η Μέι «ενότητα που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει».
Μέρες τώρα αρκετές βρετανικές εφημερίδες άφηναν υπόνοιες για την πιθανότητα προκήρυξης πρόωρων εκλογών, δεδομένης της αύξησης της δημοτικότητας της Βρετανής πρωθυπουργού.
Δημοσιογράφοι και πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν πως αυτή είναι η καταλληλότερη στιγμή για την ανανέωση της λαϊκής εντολής, ώστε η Μέι να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την αυξημένη εμπιστοσύνη των Βρετανών, προτού εκτεθεί στη φθορά των διαπραγματεύσεων για το brexit.
Ενδεικτική είναι η τελευταία δημοσκόπηση της YouGov, όπου στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», το 50% των ερωτηθέντων στήριξε την Τερέζα Μέι.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Μέι αυτή τη στιγμή διαθέτει την απαραίτητη πλειοψηφία των 2/3 στη Βουλή ώστε να παρακάμψει τον νόμο που ορίζει πως οι εκλογές υποχρεωτικά διεξάγονται την πρώτη Πέμπτη κάθε Μαϊου ανά πενταετία, γνωστό και ως «Fixed-term Parliaments Act».
Λίγα λεπτά πριν το διάγγελμα, η λίρα υποχώρησε πολύ μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου για την επικείμενη δήλωση της Μέι.   kathimerini.gr

*** ΒΟΜΒΑ ! ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ! Οι ΗΠΑ μας αδειάζουν...

~  Επίσκεψη στην Αλβανία πραγματοποίησε ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν, την Μ.Παρασκευή. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκαν η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Μίμη Κοδέλι και ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Τίρανα, Ντόναλντ Λου.
Κατά τις συνομιλίες η Κοδέλι αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον τομέα της άμυνας και τη δέσμευση της χώρας να συνεχίσει προς αυτήν την κατεύθυνση, με την πεποίθηση ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο.
Ο γερουσιαστής Μακέιν συναντήθηκε με τους Αλβανούς στρατιωτικούς που έχουν εκπαιδευθεί  σε διάφορα προγράμματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Παράλληλα η υπουργός Άμυνας, υπενθύμισε την συνεισφορά των ενόπλων δυνάμεων της Αλβανίας προς στις  διεθνείς αποστολές, τόσο στην αποστολή του αλβανικού ναυτικού στο Αιγαίο, όσο και στο Αφγανιστάν και αναφέρθηκε, επίσης, στις κοινές ασκήσεις με τους συμμάχους.
Επίσης, η υπουργός  Κοδέλι τόνισε τη συμβολή της Αλβανίας ως μέρος της παγκόσμιας συμμαχίας κατά του ISIS και είπε ότι  συνεισφορά αυτή είναι σωστή και δίκαιη.
Βίντεο :  Ministrja Kodheli takim me senatorin McCain  , https://youtu.be/6yy3E6I67gU  .-
~ Αν σκεφτούμε το όραμα της Μεγάλης Αλβανίας και την Τσαμουριά που επιθυμούν τα Τίρανα, είναι τουλάχιστον προκλητικό, σύμμαχος χώρα (ΗΠΑ για Ελλάδα) να επισκέπτονται την Αλβανία.
Αξίζει επίσης να τονιστεί πως ο κος Μακέιν είναι φίλα προσκείμενος στα Γεράκια του Πενταγώνου και τις εταιρείες όπλων.

***  ΠΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!  ''ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ".. .(ΒΙΝΤΕΟ)

~  Η Ανόρθωση (ομάδα της κατεχόμενης από τους Τούρκους, Αμμόχωστου) υποδέχθηκε την Φενερμπαχτσέ για το Challenge cup του βόλεϊ και οι φίλοι της κυπριακής ομάδας προσέφεραν αξέχαστες στιγμές υπερηφάνειας σε όσους είναι Έλληνες.
Ας κάνει τον κόπο να δει το βίντεο ο προκλητικός Ερντογάν που βγαίνει και δηλώνει ότι δεν υπάρχει κράτος που να λέγεται Κύπρος. Η Κύπρος υπάρχει και είναι ελληνική. Και όσο και αν οι ενδοτικές πολιτικές δεκαετιών την έχουν ματώσει, ζει και αναπνέει για τη στιγμή της ελευθερίας της.
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο που ακολουθεί. Στο κατάμεστο γήπεδο της Ανόρθωσης, οι φίλοι της κυπριακής ομάδας κρατώντας 1.000 ελληνικές σημαίες ψάλλουν με πάθος τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο.
Η συγκίνηση χτυπάει κόκκινο όταν σηκώνουν το κορεό που απεικονίζει το κατεχόμενο Βαρώσι...
Βίντεο :Η Κύπρος είναι Ελληνική  , https://youtu.be/irkX1uGejKk .-
toxwni

***  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ! Ποιοι μας ΠΟΥΛΑΝΕ και ποιοι μας ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ...

~  Αιφνιδιασμοί γιοκ στο ελληνικό ζήτημα. Οι συσκέψεις επί ελληνικού εδάφους αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα, λίγο πριν από την έναρξη της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον και ενώ δόθηκαν στη δημοσιότητα οι προβλέψεις του για την ανάπτυξη, είναι συνεχείς και έχουν μοναδικό στόχο τη... διαχείριση.
Μάλιστα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να δοθεί η τελική γραμμή που θα ακολουθήσει το οικονομικό επιτελείο στην εαρινή σύνοδο του Ταμείου.
Με εν λευκώ επιταγή στις απαιτήσεις των δανειστών η Αθήνα πρωτίστως ασχολείται με τον αντίκτυπο στο εσωτερικό παρά στα καθε αυτό αποτελέσματα της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, στις 21- 23 Απριλίου. Τις εκλογικές ρουκέτες δεν αγοράζουν πλέον ούτε οι ίδιοι που τους πουλούν. Το εκλογικό κοινό έχει γυρίσει πλάτη επικεντρώνοντας στον αγώνα επιβίωσης που δίνει καθημερινά με την αγοραστική δύναμη του να έχει εξαντληθεί και να δοκιμάζεται βιαίως στην καθημερινότητα ακόμη περισσότερο.
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα «παρίσταται» αλλά δεν θα «συμμετέχει» και από τις επαφές που θα πραγματοποιηθούν στο περιθώριο της συνόδου από τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Χουλιαράκη (αναχωρούν από την Ελλάδα το πρωί της Πέμπτης), προσδοκάται κυρίως ο συμβιβασμός μεταξύ Ευρωπαίων και Ταμείου για το χρέος, κάτι που θα επαναφέρει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Τη συμμμετοχή του οποίου η ελληνική κυβέρνηση τη μία επιθυμεί και την άλλη «αρνείται».
Εν τω μεταξύ θα έχει ανακοινωθεί και η συνέχεια των συμπερασμάτων του ΔΝΤ που αφορούν τα δημοσιονομικά.
Ακολούθως την Παρασκευή 21 Απριλίου θα ανακοινωθεί από την ΕΛΣΤΑΤ το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος που επετεύχθη το 2016. Θα επικυρωθεί από τη Eurostat στις 24 του μηνός και αναμένεται, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, να έχει υπερβεί το 3,5% του ΑΕΠ, δημιουργώντας ένα θετικό carry over για τα επόμενα χρόνια.
Στις επαφές στην Ουάσινγκτον αναμένεται να δοθεί και το «πράσινο φως» για την επιστροφή των κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα από την προσεχή Δευτέρα- Τρίτη, προκειμένου να προχωρήσει η συγγραφή της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) και να μπει το συνολικό πακέτο (μέτρα- αντίμετρα, πρωτογενή πλεονάσματα, μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος) στην τελική ευθεία.
Σύμφωνα με τον «οδικό χάρτη» της κυβέρνησης, το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν τα εξής:
1. Ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας (SLA) που περιλαμβάνει τις εντός προγράμματος μεταρρυθμίσεις, καθώς και τα θετικά και αρνητικά μέτρα για το 2019- 2020.
2. Συγκεκριμενοποίηση σε προσεχές Eurogroup των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, τα οποία θα εφαρμοστούν μετά από το τέλος του προγράμματος (Σεπτέμβριος 2018). Η συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για το χρέος και η μελέτη βιωσιμότητας (DSA) από το ΔΝΤ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα.
3. Μετά την εφαρμογή των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος θα εφαρμοστούν και τα μέτρα και τα αντίμετρα που προβλέπει η συμφωνία της Μάλτας της 1ης Απριλίου.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν τελειώσει όλα έως το Eurogroup στις 22 Μαΐου (συμπεριλαμβανομένων των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος), ώστε να ανοίξει ο δρόμος και για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE).
Θα έχει προηγηθεί ένα έκτακτο Eurogroup στις αρχές του Μαΐου, όπου θα δοθεί το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση του staff level agreement και τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.
Μεταξύ των δύο συνεδριάσεων των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, θα έχει νομοθετηθεί το πακέτο των μέτρων- αντίμετρων που θα εφαρμοστούν το 2019 και το 2020.
Ευρωπαϊκό θέμα η Ελλάδα
Σε λύση του ελληνικού θέματος στο άμεσο μέλλον προσβλέπει ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.
Την ελπίδα του ότι θα υπάρξει στο «άμεσο μέλλον» μία λύση στο ελληνικό ζήτημα εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Financial Times.
Ο ίδιος τόνισε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ενθαρρύνουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συζητήσει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.
«Θεωρούμε ότι αυτό είναι κυρίως ευρωπαϊκό θέμα, αν και είναι κάτι που παρακολουθούμε, επειδή είναι σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία και τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, αν και ο Μνούτσιν τόνισε ότι ο βασικός ρόλος του ΔΝΤ δεν είναι να δανείζει πλούσιες χώρες, τα λόγια του δεν δείχνουν ότι προτίθεται να βάλει εμπόδια σε μία ενδεχόμενη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Εάν κάποιοι φοβόντουσαν ότι η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρία μπορεί να σηματοδοτούσε την απόσυρση των ΗΠΑ από τον κόσμο, ο Μνούτσιν έδωσε σημάδια για την προθυμία της αμερικανικής κυβέρνησης να εμπλακεί σε προσπάθειες για την αντιμετώπιση οικονομικών κρίσεων αλλού.
«Βόμβα» ΔΝΤ: Αναθεωρεί τις προβλέψεις του για την Ελλάδα και βλέπει λιγότερη ανάπτυξη
Τα «γυρίζει» το ΔΝΤ για την ανάπτυξη στην Ελλάδα - Αναθεωρεί και βλέπει μικρότερη ανάπτυξη κατά 0,6% του ΑΕΠ για το 2017.
Να σημειωθεί ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προέβλεπε ανάπτυξη 2,8% του ΑΕΠ για το 2017, σε έκθεση του, που είχε δημοσιεύσει τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ για το 2018 προέβλεπε ένα ποσοστό της τάξης του 2,7%
Πιο συγκεκριμένα το ΔΝΤ σε έκθεση του για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές (World Economic Outlook) που παρουσιάσθηκε σήμερα από τον επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ Μορίς Όμπσφελντ στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, προβλέπει ανάπτυξη με ρυθμό 2,2% για την Ελλάδα το 2017 και επιτάχυνση του στο 2,7% για το 2018.
Ωστόσο για τη συνέχεια το Ταμείο εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί με αποτέλεσμα έως το 2022 το ΑΕΠ να αυξηθεί μόλις κατά 1%. Πιο συγκεκριμένα το ΔΝΤ εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία επιστρέφει απο φέτος στην ανάπτυξη, καθώς για το 2016 θεωρεί ότι το ΑΕΠ είχε μηδενική μεταβολή. Για το 2017 η πρόβλεψη ανεβάζει την ανάπτυξη στο 2,2% η οποία θα επιταχυνθεί στο 2,7% το 2018.
Παράλληλα, το Ταμείο εκτιμά πως θα επέλθει «αποθέρμανση» της οικονομίας έως το 2022 με αποτέλεσμα η ανάπτυξη το εν λόγω έτος να είναι μόλις 1% του ΑΕΠ. Παρά ταύτα ο Ταμείο υποστηρίζει ότι η ικανότητα της ελληνικής οικονομίας να διατηρήσει μακρχρόνια ικανοποιητικούς ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης χωρίς υψηλό πληθωρισμό, το λεγόμενο δυνητικό ΑΕΠ (potential output), παραμένει πολύ χαμηλή.
Για την εξέλιξη της απασχόλησης στην Ελλάδα το ΔΝΤ αναμένει πως το επίπεδο της ανεργίας θα υποχωρήσει από το 23,8% το 2016, στο 21,9% το 2017 και στο 21% το 2018. Επισημαίνεται ότι η τελευταία φορά που η ανεργία στην Ελλάδα ήταν στο 21% σε μέσα επίπεδα, ήταν το 2011.
Αναφορικά με το εξωτερικό έλλειμμα της χώρας, το ΔΝΤ εκτιμά ότι το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών το 2016 εμφάνισε έλλειμμα 0,6% του ΑΕΠ, το οποίο θα περιορισθεί στο 0,3% του ΑΕΠ εφέτος και θα ισοσκελιστεί το 2018, ώστε το 2022 να περάσει σε πλεόνασμα 0,1% του ΑΕΠ. Η επίδοση αυτή αντανακλά τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, κυρίως ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης εσωτερικής υποτίμησης.
Στο μέτωπο του πληθωρισμού το ΔΝΤ εκτιμά πως από αποπληθωρισμό 1,1% το 2015, το 2016 οι τιμές παρέμειναν αμετάβλητες (0% πληθωρισμός) και εφέτος η Ελλάδα θα επιστρέψει σε πληθωρισμό 1,3% για πρώτη φορά μετά το 2012. Για το 2018 το ΔΝΤ προβλέπει αύξηση του πληθωρισμού στο 1,4% του ΑΕΠ, ενώ κατά τις εκτιμήσεις του Ταμείου ο τιμάριθμος θα ανέλθει στα επίπεδα του 1,7% του ΑΕΠ το 2022.
Οσον αφορά στην παγκόσμια οικονομία το Ταμείο προβλέπει επιτάχυνση της ανάπτυξης στο 3,5% το 2017 απο 3,1% το 2016. Στην ίδια έκθεση διατυπώνεται η εκτίμηση πως η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί κατά κατά 3,6% το 2018.
Το φρένο της Λαγκάρντ
Στο όλο πλαίσιο έχει ενδιαφέρον η συνέντευξη που παραχώρησε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στη γερμανική εφημερίδα Die Welt. Σύμφωνα με την κ. Λαγκάρντ, το Ταμείο εμμένει ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να επιτυγχάνει μακροπρόθεσμα ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1,5% του ΑΕΠ και όχι 3,5% του ΑΕΠ όπως θεωρεί η ευρωπαϊκή πλευρά των θεσμών. «Εάν οι Ευρωπαίοι κρίνουν διαφορετικά, τότε θα πρέπει αυτό να το λάβουμε υπόψη μας.
Αλλά δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε παράλογες προβλέψεις ή να χτίσουμε πάνω σε αδικαιολόγητα μακροοικονομικά πλαίσια», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την ίδια, για να ληφθεί η απόφαση της εκ νέου χρηματοδότησης του ελληνικού προγράμματος «αφενός θέλουμε ισχυρές μεταρρυθμίσεις, και σε αυτό πλησιάζουμε- η ομάδα μας θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να διαπραγματευτεί ώστε να υπάρξει μια δεσμευτική συμφωνία ανάμεσα σε όλες τις πλευρές- και αφετέρου θέλουμε ένα χρέος που να είναι βιώσιμο, και γι' αυτό θα χρειαστεί η αναδιάρθρωση».  newsbomb

*** ΒΟΜΒΑ για το ΧΡΕΟΣ ! Τι αποφάσισε το ΔΝΤ...

~   Το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους αναμένεται ότι θα θέσει και επίσημα η επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ κατά την σημερινή επίσημη συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Όπως και κατά την περσινή εαρινή σύνοδο έτσι και φέτος η κ. Λαγκάνρτ θεωρείται βέβαιο ότι θα δεχθεί ερωτήσεις για το θέμα ανοίγοντας το δημόσιο διάλογο εν όψει και της συνολικής συμφωνίας που προσδοκούν να έχουν οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας μέχρι και το Eurogroup στις 22 Μαΐου.
Τις προηγούμενες ημέρες κ. Λαγκάρντ είχε πει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η Ελλάδα προχωρά στις μεταρρυθμίσεις που ζητά το ταμείο και τώρα θα πρέπει να πάρουν αποφάσεις οι δανειστές της από την Ευρώπη.
Σε κάθε ευκαιρία τον τελευταίο καιρό η ηγεσία του ΔΝΤ έχει ξεκαθαρίσει ότι χωρίς μια λύση που θα καθιστά βιώσιμο το ελληνικό χρέος το Ταμείο δεν θα δεχθεί να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα παρά τις πιέσεις που ασκεί κυρίως η Γερμανία αλλά και άλλες χώρες της Ευρωζώνης.
Στην λύση για το χρέος περιλαμβάνουν και την μια βιώσιμη λύση για την δημοσιονομική πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά το 2018.
Το ΔΝΤ παρότι θα παραδεχθεί τελικά ένα υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα για το 2016 επιμένει ότι δεν μπορεί να επαναληφθεί για περισσότερα χρόνια αφού από την μια κάτι τέτοιο θα απαιτούσε και νέα μέτρα που δεν μπορεί να αντέξει η ελληνική οικονομία και από την άλλη θα έθετε σε κίνδυνο και το ίδιο το πρόγραμμα σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας.
Η αναθεώρηση
Την πεποίθησή του αυτή πέρασε και στην έκθεση για την πορεία και τις προοπτικές των οικονομικών των κρατών μελών του Οργανισμού.
Στις προβλέψεις του για την Ελλάδα αναθεώρησε την πρόβλεψη του για το 2017 από το 2,8% του ΑΕΠ που προέβλεπε το περασμένο Οκτώβριο ( η οποία ήταν παραδόξως η καλύτερη πρόβλεψη για την Ελλάδα από όλους τους διεθνείς οργανισμούς ) κατά 0,6% του ΑΕΠ στο 2,2% του ΑΕΠ και από 3,1% του ΑΕΠ που προέβλεπε για το 2018 τώρα προβλέπει ανάπτυξη κατά 0,4% μικρότερη δηλαδή 2,7% του ΑΕΠ .
Όλα αυτά έχοντας στοιχεία μόνο για το πρώτο τρίμηνο του έτους Τονίζεται πάντως ότι αν η Ελλάδα υλοποιήσει στο σύνολο τους τα μέτρα που έχει αναλάβει μέσα από το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας που έχει υπογράψει με τον ESM είναι δυνατό να πετύχει στο τέταρτο τρίμηνο του 2017 ανάπτυξη που θα φτάνει το 4,2% έναντι ύφεσης 0,8% του ΑΕΠ το 2016 ενώ για το τέταρτο τρίμηνο του 2018 εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης δεν θα ξεπεράσει το 2% του ΑΕΠ.
Ωστόσο ο διεθνής οργανισμός παραμένει εξαιρετικά απαισιόδοξος μεσοπρόθεσμα αφού για το 2022 προβλέπει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας δεν θα ξεπερνά το 1% του ΑΕΠ έναντι αντίστοιχης πρόβλεψης για ανάπτυξη 2,1% του ΑΕΠ που κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ίδιο διάστημα.
Ο Στίβεν Μνούτσιν
Ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ κ. Στίβεν Μνούτσιν σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times αναφερόμενος στο θέμα της Ελλάδας επαναλάμβανε την θέση του Αμερικανού Προέδρου κ. Ντόναλτ Τράμπ επέμενε ότι η λύση για την Ελλάδα είναι θέμα της Ευρώπης .
Τόνιζε πάντως ότι « θα παρακολουθήσει το θέμα της Ελλάδα επειδή είναι σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία και τις παγκόσμιες αγορές», προσθέτοντας ότι ευελπιστεί να βρεθεί λύση στην κατάσταση της Ελλάδας (Greece situation) στο «κοντινό μέλλον».
Τόνιζε επίσης ότι οι ΗΠΑ - οι οποίες είναι χώρα με την μεγαλύτερη συμμετοχή.   enikonomia

***  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ! Μυστήριο με Τούρκο σε ελληνική βραχονησίδα...

~  Ένας 28χρονος Τούρκος που δηλώνει δικηγόρος εντοπίστηκε το απόγευμα της Τρίτης (18.04.2017) από άνδρες του Λιμενικού Σώματος στη βραχονησίδα Νίμος, λίγο έξω από τη Σύμη. Το γεγονός πως ο άνδρας πέρασε από την Τουρκία στην Ελλάδα μόλις δυο μέρες μετά το δημοψήφισμα για τις συνταγματικές αλλαγές που δίνει… εξουσίες "σουλτάνου" στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δίνει χαρακτηριστικά θρίλερ στον εντοπισμό του άνδρα στην ελληνική βραχονησίδα.

Όλα έγιναν το απόγευμα της Τρίτης όταν ο 28χρονος Τούρκος επικοινώνησε με τον διεθνή αριθμό διάσωσης. Στο σημείο όπου δήλωσε πως βρίσκεται έσπευσαν άμεσα άνδρες του ελληνικού Λιμενικού.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 28χρονος άνδρας είχε μαζί του τουρκική ταυτότητα, διαβατήριο και την ταυτότητα του δικηγορικού συλλόγου (σ.σ. ο οποίος έχει καταγγείλει επίσης νοθεία στο δημοψήφισμα) και υποστήριξε πως είναι δικηγόρος.
Η Σύμη και η βραχονησίδα Νίμος - Φωτογραφία WikipediaΗ Σύμη και η βραχονησίδα Νίμος - Φωτογραφία Wikipedia
Είπε στους άνδρες του Λιμενικού ότι πέρασε μόνος του από την Τουρκία, πως μίσθωσε ταχύπλοο και πλήρωσε 2.500 ευρώ στον διακινητή για να τον περάσει και να τον αφήσει στην ελληνική βραχονησίδα. Ήδη έχουν ενημερωθεί το υπουργείο Εξωτερικών και η ΕΥΠ. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να δώσει και κατάθεση σε άνδρες της ΕΥΠ.
Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι πως, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ο 28χρονος Τούρκος δεν έχει υποβάλει αίτημα ασύλου ούτε και αποκαλύπτει γιατί, δυο μέρες μετά το δημοψήφισμα που διχάζει την Τουρκία, αποφάσισε να εγκαταλείψει τη χώρα του.
Όλα αυτά ενώ μετά τα όσα γίνονται στην Τουρκία, στον Έβρο, οι ελληνικές αρχές έχουν αυστηροποιήσει τους ελέγχους και όσοι εντοπίζονται να έχουν περάσει παράνομα τα σύνορα, τους παίρνουν αποτυπώματα και καταγράφονται.   newsit

***  ΞΕΦΤΥΛΑ για την Κυβέρνηση ! Φιάσκο άνευ προηγούμενου...

~  Η βιασύνη να δοθούν τα έργα στην κυκλοφορία οδήγησε σε προχειρότητες, καθώς τμήματα παραμένουν ημιτελή, ενώ οι νέοι δρόμοι θα ξανακλείσουν λίγες ημέρες μετά τις «κορδέλες», καθώς εκκρεμεί η ασφαλτόστρωσή τους!
Κόμβοι και διασταυρώσεις που δεν είχαν ολοκληρωθεί κατά μήκος του οδικού άξονα Κορίνθου - Πατρών και Αντιρρίου - Ιωαννίνων προκάλεσαν απίστευτη ταλαιπωρία σε χιλιάδες εκδρομείς.
Απόδειξη της προχειρότητας και της βιασύνης είναι πως, σύμφωνα με «Τα Νέα», μετά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, οι δρόμοι θα κλείσουν σε πολλά σημεία προκειμένου να ολοκληρωθούν εργασίες, οι οποίες δεν προέκυψαν κατόπιν... εορτής. Ήταν σε γνώση του υπουργείου Υποδομών.
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους έχουν προχωρήσει. Τόσο στην Ολυμπία όσο και στην Ιόνια Οδό η πρόοδος των εργασιών φθάνει το 95%. Έτσι, όπως λένε πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα, θα μπορούσαν να περιμένουν να ολοκληρωθεί και το υπόλοιπο 5% και μετά να αρχίσουν να… κόβουν κορδέλες.
Ολυμπία Οδός
Απομένει να γίνει η τελική ασφαλτόστρωση σε τμήματα κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου από το ύψος του Ξυλοκάστρου έως το Ρίο. Αυτές οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί - με βάση το χρονοδιάγραμμα της κοινοπραξίας - έως τα τέλη Ιουνίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλείσιμο του αυτοκινητοδρόμου θα γίνεται όπως και κατά τη λεγόμενη βαριά συντήρηση. Θα κλείνει κυρίως τις βραδινές ώρες, ανά λωρίδα, και όπου χρειαστεί θα γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας.
Σε ό,τι αφορά στον κόμβο του Ρίου, μέχρι στιγμής έχουν δοθεί στην κυκλοφορία μόνο δύο από τα συνολικά οκτώ ρεύματα (από γέφυρα και προς Αθήνα). Τα υπόλοιπα έξι αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.
Επιπλέον, σε αυτόν τον αυτοκινητόδρομο δεν υπάρχει σύνδεση του κόμβου της Λυκοποριάς (βρίσκεται μετά το Ξυλόκαστρο) με το τοπικό οδικό δίκτυο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των οδηγών που πρέπει να διανύσουν μεγαλύτερη διαδρομή για να βρουν έξοδο ώστε να φτάσουν στην περιοχή τους.
Κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου εκκρεμούν συνδέσεις που είναι εκτός ορίων του συγκεκριμένου έργου, όπως η προαναφερόμενη περίπτωση της Λυκοποριάς. Γι' αυτές δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη εικόνα τι θα γίνει.
Ιόνια Οδός
Εδώ προκλήθηκε και το μεγαλύτερο πρόβλημα κατά την επιστροφή των εκδρομέων. Το πρόβλημα εντοπίστηκε στη νέα σήραγγα της Κλόκοβας, αφού λίγο πριν μπουν μέσα τα αυτοκίνητα οι δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση γίνονταν μία. Έτσι, πολλοί οδηγοί έκαναν τη διαδρομή Μεσολόγγι - Αντίρριο (35 χιλιόμετρα) γύρω στις δύο ώρες!
Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι η Ιόνια Οδός θα «καρφώνεται» πάνω στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας (συν ΛΕΑ). Αυτό το κομμάτι των πρώτων 10 χιλιομέτρων δεν έχει παραδοθεί ακόμη στην κυκλοφορία. Έτσι, σήμερα οι οδηγοί διανύουν την απόσταση αυτή μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού.
Στον γυρισμό, όμως, για Αθήνα υπάρχει μόνο μία λωρίδα ανά κατεύθυνση επειδή ο σχεδιασμός πέφτει πάνω στον παλιό δρόμο. Επιπλέον, με παρέμβαση της Τροχαίας, ανά σήραγγα (είναι δύο δίδυμες) δόθηκε μόνο μία λωρίδα.
Με αυτόν τον τρόπο, αποσοβήθηκε το λεγόμενο «φαινόμενο του μπουκαλιού». Εάν είχαν δοθεί δύο λωρίδες στις σήραγγες, θα υπήρχε κίνδυνος ατυχημάτων στην έξοδο που στενεύει ο «λαιμός του μπουκαλιού».
Ο σχεδιασμός προβλέπει τα 10 χιλιόμετρα από το Αντίρριο έως την είσοδο της Κλόκοβας να δοθούν μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου. Και μέχρι το τέλος του Ιουνίου να δοθούν 27 χιλιόμετρα από την Αμφιλοχία έως το Κομπότι (Άρτα) και αλλά 14 χιλιόμετρα από την Πέρδικα (Ιωάννινα) έως την Εγνατία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η καθυστέρηση στην κατασκευή των τμημάτων του οδικού άξονα που συνδέουν τη σήραγγα της Κλόκοβας με τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου οφείλεται στο γεγονός ότι οι απαλλοτριώσεις ολοκληρώθηκαν μόλις πριν από λίγες εβδομάδες.  newsbomb

***  ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ο ΜΠΟΥΣ ! Δύσκολες μέρες...

~  Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Χέρμπερτ Ουώκερ Μπους εισήχθηκε ξανά στο νοσοκομείο Houston Methodist στο Χιούστον του Τέξας λόγω ελαφράς μορφής πνευμονίας, δεύτερης φοράς που εισάγεται σε νοσοκομείο με την ίδια ίωση μέσα σε τρεις μήνες, αλλά "θα τα πάει μια χαρά", είπε ο εκπρόσωπός του χθες.
Ο εκπρόσωπος της οικογενείας, Τζιμ Μακ Γκράθ, είπε ότι ο πρώην πρόεδρος, 92 ετών, εισήχθηκε σε νοσοκομείο την Παρασκευή "για παρακολούθηση λόγω επίμονου βήχα που τον εμπόδισε να αναρρώσει σωστά".
"Αποδείχθηκε αργότερα ότι είχε μια ελαφράς μορφής πνευμονία, η οποία αντιμετωπίστηκε και έχει επιλυθεί", τόνισε σε δήλωση ο Μακ Γκράθ, προσθέτοντας ότι "ο πρόεδρος Μπους χαίρει πολύ καλής διάθεσης και παραμένει στο νοσοκομείο για περαιτέρω παρακολούθηση ενώ ανακτά τις δυνάμεις του".
Ο Μπους, ο μεγαλύτερος εν ζωή Αμερικανός πρώην πρόεδρος, εξέτισε μια μόνο θητεία στον Λευκό Οίκο, από το 1989 έως το 1992. Είναι ο πατέρας του πρώην προέδρου Τζορτζ Ουώκερ Μπους, 70, που υπηρέτησε ως πρόεδρος από το 2001 έως το 2008, και του πρώην κυβερνήτη της Φλόριντα Τζεμπ Μπους, ο οποίος ήταν μεταξύ των διεκδικητών του χρίσματος των ρεπουμπλικανών για την προεδρία.
Ο πρεσβύτερος Μπους, ρεπουμπλικανός όπως και οι γιοί του, υπηρέτησε επίσης και ως αντιπρόεδρος κατά τις δύο θητείες του Ρόναλντ Ρήγκαν, και ηττήθηκε στην προσπάθεια επανεκλογής του ως πρόεδρος από τον δημοκρατικό Μπιλ Κλίντον το 1992.
Ο Μπους είναι παντρεμένος με την Μπάρμπαρα Μπους, 91, η οποία έχει επίσης νοσηλευθεί στο νοσοκομείο Houston Methodist, αλλά για βρογχίτιδα. Τον Ιανουάριο φέτος το ζεύγος γιόρτασε την 72η επέτειο γάμου τους.   Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ για τη ΣΥΡΙΑ ! Αυτούς ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ οι ΗΠΑ...

~  Πηγή από την FSA (Συροτζιχανιστική αντιπολίτευση) δήλωσε στο Al Jazeera ότι η Τουρκία και οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη αποφασίσει ποιές θα είναι οι νέες εντολές που θα δώσουν σε αντάρτες και πρόσθεσε ότι ασκείται πίεση σε άλλες ομάδες ανταρτών να προσχωρήσουν στις ήδη υπάρχουσες και προσκείμενες στις ΗΠΑ.
Ανέφερε επίσης πως από τον Ιανουάριο υπάρχει χρηματοδότηση από την CIA προς την FSA και την αντιπολίτευση γενικά με σκοπό να μην συμπαραταχθούν πίσω το Κρεμλίνο.
Είναι σαφές πως τα Γεράκια του Πενταγώνου εξακολουθούν να είναι κράτος εν κράτη και να κινούνται ανεξάρτητα από τον Λευκό Οίκο. Ή μήπως όχι;

*** ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΟΚ των ΗΠΑ !  Θυμηθείτε την 21η Απρίλη...

~   Όλοι γνωρίζετε για τις κατηγορίες των Δημοκρατικών κατά της Ρωσίας για επέμβαση στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου, στις οποίες εξελέγη ο Ντόναλντ Τραμπ.
Στο βίντεο που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ θα παρακολουθήσετε ένα απόσπασμα από συνεδρίαση της Γερουσίας, στην οποία γίνεται αναφορά στις 81 παρεμβάσεις των ΗΠΑ σε εκλογές ξένων χωρών. Αξίζει να τονιστεί πως στις 81 παρεμβάσεις δε συνυπολογίζονται πραξικοπήματα και στρατιωτικές παρεμβάσεις. Μήπως μία από τις 81 είναι και η Ελληνική Χούντα του 1967;
Φυσικά αυτό το βίντεο δεν το έπαιξε ούτε το CNN, ούτε το MSNBC.

***  ΝΑΥΑΓΙΟ στη Θάλασσα! Εμπορικό πλοίο με 12μελές πλήρωμα βυθίστηκε...

~   Ένα εμπορικό πλοίο με 12μελές πλήρωμα βυθίστηκε στην Μαύρη Θάλασσα, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Αθλητική ενημέρωση :



   ***  Το πρόγραμμα των 1ων και 2ων αγώνων στα πλέι οφ της Euroleague έχει ως εξής:

1οι ΑΓΩΝΕΣ
Αντίστροφη μέτρηση για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό
Η ώρα των πλέι οφ
Βίντεο :  Turkish Airlines EuroLeague Playoffs Promo  , https://youtu.be/tvYfNznrh_o  .-

Τρίτη, 18 Απριλίου 2017
1ος αγώνας :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μπασκόνια (Ισπανία)     98-90 ,(44-40) .-^
 Τα  δεκάλεπτα : 26-19, (44-40) ,72-62 ,98-90 .- ^


 
 
 
 1ος  αγώνας
Παναθηναϊκός Superfoods-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 58-71 ,(42-28).-

Τα  δεκάλεπτα :  15-16 , (42-28) , 50-48 , 58-71 .- ^
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ιερεθουέλο (Ισπανία), Μπελόσεβιτς (Σερβία), Πατέρνικο (Ιταλία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 3 (1), Νίκολς, Ρίβερς 16 (3), Τζέιμς 14 (2), Φώτσης, Παππάς 5, Φελντέιν 3 (1), Γκιστ 1, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 4 (1), Μπουρούσης 3, Καλάθης 9.
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Ούντοχ 8, Μαχμούτογλου 23 (5), Αντιτς, Μπογκντάνοβιτς, Μπένετ, Σλούκας, Νάναλι, Βέσελι 8, Κάλινιτς 16 (4), Ντίξον 13 (3), Ντουβείογλου, Ντατόμε 3 (1).
Βίντεο  από τον αγώνα :
~*  ΠΑΟ- ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  Α΄ ημίχρονο  42-28  18/04/2017 : 
~* ΠΑΟ-ΦΕΝΕΡ  1ος αγώνας 1ο  δεκάλεπτο  15-16  18/4/2017:
 https://youtu.be/eZ9haySvhbQ .-
~*ΠΑΟ-ΦΕΝΕΡ  3ο δεκάλεπτο 50-48  18/04/2017:
~*ΠΑΟ-ΦΕΝΕΡ  58-71  1ος  αγώνας  18/04/2017:
https://youtu.be/xo5fhczNUYI  .-
~*ΠΑΟ-ΦΕΝΕΡ   Α΄ Ημίχρονο 42-28  18/04/2017:
 https://youtu.be/AsY4L6fyK9M  .-
~*ΠΑΟ-ΦΕΝΕΡ  1ος αγώνας Α΄ Ημίχρονο 42-28 18/04/2017:
 https://youtu.be/sV8UA0sEF_o   .-
~*ΠΑΟ-ΦΕΝΕΡ  18/4/2017:
 https://youtu.be/oI4O3DGQiZQ  .-

Τετάρτη, 19 Απριλίου  2017

Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 21:00

Ρεάλ Μαδρίτης-Νταρουσάφακα (Τουρκία) 22:00

2οι ΑΓΩΝΕΣ

Πέμπτη, 20 Απριλίου  2017

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μπασκόνια (Ισπανία) 20:00

Παναθηναϊκός Superfoods-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 21:00

Παρασκευή, 21 Απριλίου  2017

Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 21:00

Ρεάλ Μαδρίτης-Νταρουσάφακα (Τουρκία) 22:00

 
*** Στο Champions League   ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
 Α΄ αγ. Β΄ αγ.

Μπάγερν (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
1-2 2-4 (παράταση)
Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
Κίτρινες: Κασεμίρο - Βιδάλ, Τσάμπι Αλόνσο, Χούμελς, Ρόμπεν
 Κόκκινες: 84΄ Βιδάλ (δεύτερη κίτρινη)
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Νάτσο, Ρονάλντο, Κρόος (115΄ Κόβατσιτς), Μπενζεμά (64΄ Ασένσιο), Μαρσέλο, Κασεμίρο, Μόντριτς, Ίσκο (71΄ Λούκας Βάσκεθ).
ΜΠΑΓΕΡΝ (Κάρλο Αντσελότι): Νόιερ, Χούμελς, Αλκάνταρα, Ριμπερί (71΄ Ντάγκλας Κόστα), Λεβαντόφσκι (88΄ Κίμιχ), Ρόμπεν, Τσάμπι Αλόνσο (74΄ Μίλερ), Λαμ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Βιδάλ.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Λέστερ (Αγγλία) 1-0 1-1
Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)
Κίτρινες:
ΛΕΣΤΕΡ (Κρεγκ Σέικσπιρ):
Σμάιχελ, Ντρινκγουότερ, Μόργκαν (84΄ Αμαρτέι), Βάρντι, Ολμπράιτον, Σίμπσον, Οκαζάκι (46΄ Ουγιόα), Εντιντί, Μαχρέζ, Μπεναλουάν (46΄ Τσίλγουελ), Φουκς
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς (74΄ Κορέα), Κόκε, Γκριεζμάν, Νίγκεθ, Καράσκο (69΄ Τόρες), Χουανφράν (55΄ Λούκας), Γκάμπι, Σάβιτς, Χιμένες

Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Μονακό (Γαλλία) 2-3 19/04
Γιουβέντους (Ιταλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 3-0 19/04

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
2,3 Μαΐου και 9,10 Μαΐου

ΤΕΛΙΚΟΣ
3 Ιουνίου 2017 στο Κάρντιφ της Ουαλίας

*** Φίλαθλοι του Πανηλειακού αύριο στην Καλαμάτα 
Η διοίκηση του Πανηλειακού ζήτησε και έλαβε εισιτήρια για τον αυριανό αγώνα της Καλαμάτας με την ομάδα του Πύργου.
Έναν αγώνα βγαλμένο από τα παλιά που όπως όλα δείχνουν θα συγκεντρώσει πολύ κόσμο στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.
Η ανακοίνωση της διοίκησης των «ερυθρόλευκων» αναφέρει τα εξής: «Ο Α.Ο. Πανηλειακός ενημερώνει το φίλαθλο κόσμο της ομάδας πως, κατόπιν συνεννόησης με την διοίκηση της Καλαμάτας και ενόψει του αγώνα της Τετάρτης 19 Απριλίου για την τρίτη αγωνιστική του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας που θα ξεκινήσει στις 4 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, θα υπάρχει ξεχωριστή θύρα για τους φίλους των ερυθρόλευκων. Η θύρα αυτή θα είναι η 4».

***

~
 ~~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2017 :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-01-2017.html .-
 ~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11  , 12  και  13  Μαρτίου  2017  :Μια  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που μας πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/11-12-13-2017.html .- 
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-27-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 28  Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι της καθημερινή μας ενημέρωσης : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/03/news-28-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/news-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS η 30 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-30-2017.html .-
~*  Η  Εφημερίδα μας Arfara News 2  Πέμπτη 30  Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  μας  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-2-30-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  31  Μαρτίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας  ενημέρωσης   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-2017.html .-
~**
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  : 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :     http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  01  και 02  Απριλίου  2017  :Με  ανασκόπηση Αθλητικών βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/01-02-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 03  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-03-2017.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  04  Απριλίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-04-2017.html 
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  04  April;ioy 2017   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/04/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 05  Απριλίου  2017 : Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/04/news-05-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη 06 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news-06-2017.html    
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Παρασκευή 07 Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-07-2017.html .-
~*   Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Απριλίου  2017  :Με  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/08-09-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 09 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/news-09-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Μ. Τρίτη  11 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Τετάρτη  12 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Μ. Τετάρτη 12  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης 2: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-2.html  .-
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Πέμπτη 13  Απριλίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  2 Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/news-2.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Παρασκευή 14  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html  .-
~* Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Μ. Σάββατο  15 Απριλίου 2017  :  Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/news-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη του Πάσχα 18 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-18-2017.html .- 
~*
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5497  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3550   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3551  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.598  βίντεο   .-  

~ ~**** Από  τις δικές μας γνωστές σελίδες :
~*  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
 ~*  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   .-  
~* https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-  
~*  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias    , = ARFARA MESSINIAS    1.617  
  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=.-
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~ https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01   
~*  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~*  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ 
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
 ~* http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: