Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....
~
Η μάχαιρα του Προφήτη Ηλία
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης- Γέροντα, το απολυτίκιο του Προφήτη Ηλία λέει ότι είναι ο «δεύτερος Πρόδρομος της παρουσίας Χριστού». Θα έρθει ο Προφήτης Ηλίας στη γη;
- Ο Προφήτης Ηλίας τροχάει τώρα τη μάχαιρα. Πρώτα θα αρχίσει από τους Πατριάρχες, Δεσποτάδες, παπάδες, μοναχούς.

Βιβλίο του 1916 του πρεύσβη Μιχαήλ Ροδά
Πίνακας Εντουάρ Μανέ
 Δημοτικό Αρφαρών 1902

Βέρες από στρατόπεδο συγκέντρωσης το 1945  ...
Φωτογραφία  το 1981 
~ 24 Απριλίου
Οσίων Ελισάβετ της θαυματουργού (1) και Σάβα του Ρώσου. Ιερομαρτύρων Αχιλλέως, Φήλικος και Φουρτουνάτου. Μαρτύρων Βαλεντίωνος και Πασικράτους. Σάββα στρατηλάτου του Γότθου, και των δι` αυτού πιστευσάντων 70 στρατιωτών. Ευσεβίου, Λεοντίου, Λογγίνου, Νέωνος,Χριστοφόρου, Δημητρίου, Δανάβου και Νέσταβος. Νεομαρτύρων Δούκα του Μυτιληναίου (2), του εν τη Βασιλευούση (†1564) και Νικολάου του εν Μαγνησία (†1776).
(1)Η γέννηση της Οσίας Ελισάβετ είχε προφητευτεί από άγγελο Κυρίου ο οποίος αποκάλυψε στη μητέρα της ότι θα γεννήσει κόρη η οποία θα διακριθεί για το χριστιανικό της έργο. Και πράγματι από μικρή ηλικία η Ελισάβετ διακρίθηκε στη διακονία των πτωχών και πασχόντων συνανθρώπων της. Με διάφορους τρόπους προσπαθούσε να πείσει τους πλούσιους να συνεισφέρουν στην παρηγοριά των αδυνάτων ενώ εκείνη δίδασκε, μόρφωνε και κατηχούσε δωρεάν τα παιδιά τους. Έζησε όλη της τη ζωή παρηγορώντας στενοχωρημένους και θλιβομένους και εκοιμήθη οσιακά παρέχοντας μέχρι και σήμερα παραμυθία και παρηγοριά σε όσους καταφεύγουν στη χάρη της.
(2)Ο άγιος Δούκας καταγόταν από τη Μυτιλήνη και εργαζόταν ως ράπτης σε κάποιο ραφείο της Κωνσταντινουπόλεως. Όταν κάποτε πήγε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο σπίτι κάποιου Τούρκου μεγιστάνα, δέχθηκε άμεση επίθεση από την ακόλαστη γυναίκα του, αλλά ως άλλος σώφρων Ιωσήφ απομακρύνθηκε από το σπίτι της. Τότε εκείνη για να αποσείσει την ντροπή από πάνω της πήγε και συκοφάντησε τον Δούκα στο Βεζίρη ότι ο μάρτυρας προσπάθησε να τη βιάσει στο σπίτι της. Ο έπαρχος αμέσως συνέλαβε το Δούκα και τον οδήγησε μπροστά στο Βεζίρη ο οποίος με κολακείες και υποσχέσεις προσπάθησε να τον πείσει να αρνηθεί το Χριστό και να γλιτώσει τη ζωή του. Ο Δούκας πεισματικά αρνήθηκε και υπέστη φρικτά βασανιστήρια. Τελικά τον έγδαραν ζωντανό και έριξαν το δέρμα του στη θάλασσα στις 24 Απριλίου 1564 στην Κωνσταντινούπολη. ~
Σήμερα 24/04/2017 εορτάζουν:
Οσία Ελισάβετ η Θαυματουργή, Άγιος Σάββας ο Στρατηλάτης, ο Γότθος, Όσιος Ξενοφών κτήτορας της φερωνύμου μονής του Αγίου Όρους
~   Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
~  Μητρικῶν ἐκ λαγόνων Χριστὸν ἠγάπησας, ὥσπερ βλαστὸς Ἐλισάβετ δικαιοσύνης τερπνός, καὶ τοὶς ἴχνεσιν αὐτοῦ ἀκολουθήσασα, τῶν αἰωνίων ἀγαθῶν, γεωργεῖς τᾶς ἀπαρχᾶς, ἀμέμπτω σου πολιτεία, θαυματουργοῦσα θεόφρον, πρὸς σωτηρίαν τῶν ψυχῶν ἠμῶν.
~* Απολυτίκιο Αγ. Ελισάβετ - 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ : https://youtu.be/VDXhFcLSDfw .-

~
Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπ....
 
Ζωοδόχος Πηγή

Ζωοδόχος Πηγή
 
Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συ....
 
ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ
 
Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου

Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου
 
Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου

Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου
 
Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος

Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος
 
Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω

Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριο....
 
Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων

Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων
 
Μεγάλη Δευτέρα - Ιωσήφ του Παγκάλου

Μεγάλη Δευτέρα - Ιωσήφ του Παγκάλου
 
***  ΑΝΑΣΤΑΣΗ !  Η Ορθοδοξία ξανα-ΖΕΙ στη ΣΜΥΡΝΗ...

~  Μία σημαντική είδηση μας ήρθε από την Ορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης.
Το Μεγάλο Σάββατο πραγματοποιήθηκε στην Αγία Φωτεινή της Σμύρνης, η πρώτη ιστορικά επίσημη ορθόδοξη βάφτιση, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.
Λίγο πριν την Ανάσταση η Ζεινέπ βαφτίστηκε Ελένη από τον σεβ.Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίο με νονό τον επιχειρηματία Χρυσόστομο Κάρρο από την Κομοτηνή και παρουσία του Προέδρου της Ορθόδοξης Κοινότητας Σμύρνης και του Πολιτιστικού Συνδέσμου Σμύρνης, Γιώργου Θεοδωρίδη.


***  Γιόρτασαν τον Άγιο Γεώργιο αναβιώνοντας για 11η συνεχή χρονιά τα «Λελώνεια» (φωτογραφίες) 
 
 
 
 
Σήμερα Κυριακή του Θωμά, που η Ορθόδοξη εκκλησία τιμά και εορτάζει τη μνήμη του λαοφιλούς Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου αναβίωσαν για ενδέκατη συνεχή χρονιά τα «Λελώνεια» στα Φιλιατρά! Πρόκειται για ιππική παρουσίαση που είναι αφιερωμένη στο Φιλιατρινό Πανάγο Λελώνη, από το επώνυμο του οποίου πήραν την ονομασία τους οι αγώνες.
Τους αγώνες και τις εορταστικές εκδηλώσεις και θρησκευτικές τελετές, στα πλαίσια του εορτασμού του Αγίου Γεωργίου, διοργάνωσαν ο Δήμος Τριφυλίας, ο Ιππικός Όμιλος Τριφυλίας και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη, στην ενορία του οποίου υπάγεται το ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου.
Χθες το απόγευμα στο ιστορικό ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου τελέστηκε Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και σήμερα το πρωί ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία από τον ιερέα – εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη, Διονύσιο Καλογερόπουλο.
Μετά την Απόλυση, έφιπποι, από διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, έκαναν περιφορά της Σημαίας του Αγίου Γεωργίου στους κεντρικούς δρόμους των Φιλιατρών με κατάληξη, πάλι, στο ξωκλήσι. Ακολούθως διεξήχθη ιππική παρουσίαση με συμμετοχή αλόγων από την ευρύτερη περιοχή. Μετά τους αγώνες προσφέρθηκε σε όλους κέρασμα στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου, για την οποία ο εφημέριος του Ι.Ν. επανέλαβε για πολλοστή φορά την παράκληση προς τη δημοτική Αρχή Τριφυλίας για τη διαμόρφωση και ανάπλασή της!
Πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή συμμετείχε στις θρησκευτικές τελετές και παρακολούθησε τα «Λελώνεια», που πλέον αποτελούν θεσμό στην Τριφυλία! Μεταξύ άλλων, παρόντες ήταν, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Τριφυλίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας και ο πρόεδρος της Δ.Κ. Φιλιατρών, Χαράλαμπος Καναλουπίτης.
Ιστορία
Ο Πανάγος Λελώνης τον καιρό της τουρκοκρατίας έπαιρνε μέρος και νικούσε συνεχώς στους ιππικούς αγώνες που τελούνταν με το πρόσχημα τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου, αλλά στην πραγματικότητα αποτελούσαν προετοιμασία για την Επανάσταση του 1821. Οι Τούρκοι, σύμφωνα με την παράδοση, ήταν δυσαρεστημένοι από τις συνεχείς νίκες του και αποφάσισαν να τον συλλάβουν και να τον απαγχονίσουν αν ξανανικούσε. Ο Λελώνης το πληροφορήθηκε, αλλά ξανανίκησε στους αγώνες. Οι Τούρκοι τον συνέλαβαν και τον απαγχόνισαν σε μια βελανιδιά έξω από το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου. Από την κρεμάλα τον γλίτωσε η αρραβωνιαστικιά του η Κρινιώ, που έκοψε με ένα σπαθί το βρόχο και τον απελευθέρωσε. Ανέβηκαν σε άλογο, οι Τούρκοι τούς κυνήγησαν και για να αποφύγουν το θάνατο από αυτούς, προτίμησαν να πνιγούν σε μια μικρή λίμνη, κοντά στην εκκλησία. Το έθιμο αυτό σταμάτησε να διεξάγεται το 1960 και μετά από 47 χρόνια, το 2007, το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννη, με πρωτοβουλία του εφημέριου του Ι.Ν.,  στην ενορία του οποίου υπάγεται το ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, αποφάσισε να αναβιώσει τα «Λελώνεια». Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Μακρόν και Λεπέν διεκδικούν την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας 
Αυτή τη φορά οι δημοσκοπήσεις δεν έκαναν λάθος, καθώς ο ανεξάρτητος Εμανουέλ Μακρόν και η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν θα διεκδικήσουν στον β' γύρο του Μαΐου την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Ο Μακρόν (En Marche) έκοψε πρώτος το νήμα του α' γύρου με 23,75%, ενώ η Μαρίν Λεπέν (FN) έλαβε 21,53%.
Εκτός μάχης οι υποψήφιοι των μεγάλων κομμάτων. Ο Φρανσουά Φιγιόν (Les Republicains) έλαβε 19,91%, ο αριστερός Ζαν Λικ Μελανσόν 19,64% και ο Μπενουά Αμόν του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) το 6,2%.
Oι υπόλοιποι υποψήφιοι κινήθηκαν ως εξής: Νικολά Ντιπόν-Ενιάν 4,7%, Ζαν Λασάλ 1,2%, Φιλίπο Πουτού 1,1%, Φρανσουά Ασελινό 0,9%, η Ναταλί Αρτό 0,6% και ο Ζακ Σεμινάντ 0,2%.
Η συμμετοχή άγγιξε το 80%.
Όπως ήταν αναμενόμενο, τα ποσοστά της Λεπέν και η είσοδός της στον β' γύρο προκάλεσαν συναγερμό στον πολιτικό κόσμο. Στον Μακρόν τηλεφώνησε άμεσα για να τον συγχαρεί ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
Τόσο ο Φιγιόν, όσο και ο Αμόν δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν τον Μακρόν, ενώ το ίδιο ανακοίνωσαν σχεδόν άμεσα τα κορυφαία στελέχη της γαλλικής δεξιάς, αλλά και του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Αντίθετα, ο Ζαν Λικ Μελανσόν ξεκαθάρισε ότι δεν θα στηρίξει ανοικτά κανέναν υποψήφιο για τον β' γύρο.
Η Μαρίν Λεπέν σε δηλώσεις της κάλεσε τους «πατριώτες» να την στηρίξουν στον επόμενο γύρο, μιλώντας για μάχη κατά των ελίτ και της άγριας παγκοσμιοποίησης.
Ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε σε ενότητα εν όψει του β' γύρου, υποσχόμενος -εφόσον κερδίσει- να είναι πρόεδρος όλων των Γάλλων.
Σχεδόν αμέσως έγινε και η πρώτη δημοσκόπηση για τον β' γύρο που θα γίνει στις 7 Μαΐου: Ο Μακρόν κινείται στο 62%-64% και η Λεπέν στο 36%-38%.     Newsroom ΔΟΛ
~***  Αυτή τη φορά οι δημοσκοπήσεις δεν έκαναν λάθος, καθώς ο ανεξάρτητος Εμανουέλ Μακρόν και η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν θα διεκδικήσουν στον β' γύρο του Μαΐου την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Ο Μακρόν (En Marche) έκοψε πρώτος το νήμα του α' γύρου με 24,01%, ενώ η Μαρίν Λεπέν (FN) έλαβε 21,30% σύμφωνα με το τελικό αποτέλεσμα το οποίο ανακοινώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.
»» Μακρόν-Λεπέν: Δύο κόσμοι αντίθετοι
 Εκτός μάχης οι υποψήφιοι των μεγάλων κομμάτων. Ο Φρανσουά Φιγιόν (Les Republicains) έλαβε 20,01%, ο αριστερός Ζαν Λικ Μελανσόν 19,58% και ο Μπενουά Αμόν του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) το 6,36%.
 Oι υπόλοιποι υποψήφιοι κινήθηκαν ως εξής: Νικολά Ντιπόν-Ενιάν 4,7%, Ζαν Λασάλ 1,21%, Φιλίπο Πουτού 1,09%, Φρανσουά Ασελινό 0,92%, η Ναταλί Αρτό 0,64% και ο Ζακ Σεμινάντ 0,18%.
 Tο ποσοστό συμμετοχής έφτασε το 78,69%, έναντι 79,48% το 2012. Τότε στον β' γύρο (Ολάντ-Σαρκοζί) είχε προσέλθει το 80,35%.
Όπως ήταν αναμενόμενο, τα ποσοστά της Λεπέν και η είσοδός της στον β' γύρο προκάλεσαν συναγερμό στον πολιτικό κόσμο. Στον Μακρόν τηλεφώνησε άμεσα για να τον συγχαρεί ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
Τόσο ο Φιγιόν, όσο και ο Αμόν δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν τον Μακρόν, ενώ το ίδιο ανακοίνωσαν σχεδόν άμεσα τα κορυφαία στελέχη της γαλλικής δεξιάς, αλλά και του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
***  Γρήγορη και οικονομική η αδειοδότηση για μεταποίηση 
Με «fast track» διαδικασίες θα προχωρά η αδειοδότηση των επιχειρήσεων
Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, πλέον θα δίνεται η δυνατότητα στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις να ξεκινούν άμεσα τη λειτουργία τους με μια απλή γνωστοποίηση προς τη διοίκηση για την έναρξη της επιχείρησης. Τα δικαιολογητικά δεν θα προσκομίζονται, αλλά θα τα κρατά η επιχείρηση στο αρχείο της, ώστε να είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα στις ελεγκτικές αρχές. Ταυτόχρονα προβλέπεται ένα σύστημα ελέγχων στην πραγματική λειτουργία της επιχείρησης, μετά την έναρξη και όχι πριν, όπως γινόταν έως τώρα.
  Παράβολο
Η γνωστοποίηση θα περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τον φορέα άσκησης της δραστηριότητας, τη θέση της εγκατάστασης, την ασκούμενη δραστηριότητα, το μέγεθος της ασκούμενης δραστηριότητας, την εγκατάσταση και τον εξοπλισμό της. Για την υποβολή της γνωστοποίησης απαιτείται η κατάθεση παραβόλου από 60 έως και 1.500 ευρώ, ανάλογα με την επιχείρηση.
Στόχος είναι να κατοχυρωθεί μια απλή, γρήγορη και οικονομική διαδικασία αδειοδότησης που θα επιτρέπει την ταχύτατη έναρξη μιας οικονομικής δραστηριότητας, εκεί όπου πριν χρειάζονταν κατά μέσον όρο 30 ημέρες. Επίσης απελευθερώνεται το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό από τη δημόσια διοίκηση, το οποίο θα ελέγχει και θα επιβάλλει την τήρηση του νόμου και των κανονισμών κατά τη διάρκεια λειτουργίας των επιχειρήσεων.

*** Η εγκατάλειψη και η βρωμιά κυριαρχούν στο σταθμό του ΟΣΕ στο Ασπρόχωμα (φωτογραφίες) 
 
 
 
Τα τρένα που ’φυγαν αγάπες μού πήρανε…
Για το σταθμό του ΟΣΕ στο Ασπρόχωμα έχουμε γράψει δεκάδες φορές, αλλά, δυστυχώς, δε βλέπουμε να αλλάζει κάτι ή, αν αναφερθούμε σε αλλαγή, αυτή είναι προς το χειρότερο.
Ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο σταθμό, αφού είναι ο πιο κοντινός στην Καλαμάτα, ενώ ανάλογη ή και χειρότερη είναι η εικόνα στους πιο μακρινούς.
Το κτήριο εξωτερικά «κρατά» την αρχοντιά των κατά τόπους σταθμών, αλλά μέχρι εκεί, καθώς είναι λεηλατημένος όσο δεν πάει. Σπασμένα γραφεία, air condition που έχουν κλαπεί, μέχρι και τους σωλήνες έχουν ξηλώσει και κλέψει οι εισβολείς.
Το μόνο που φανερώνει ότι κάποτε στο σημείο υπήρχε ζωή και περνούσαν τρένα είναι τα παγκάκια εντός και εκτός, καθώς και υπηρεσιακά έγγραφα που δείχνουν τα δρομολόγια των τρένων.
Από εκεί και πέρα, κάποιοι χρησιμοποιούν το χώρο ως τουαλέτα, αφού είναι παντού γεμάτος κόπρανα, αλλά και για στέγαση, καθώς υπάρχουν πετάμενα ρούχα και ίχνη από τρόφιμα.
Το αν θα πρέπει να ξεκινήσει ξανά το τρένο στις γραμμές της Μεσσηνίας, αλλά και των γειτονικών νομών, που δεν μπορούν όμως να υποστηρίξουν σύγχρονα και γρήγορα τρένα, είναι ένα ζήτημα που δεν έχει σχέση με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ.
Είναι κρίμα, πάντως, τέτοια κτήρια να καταστρέφονται καθημερινά, με το Δήμο Καλαμάτας να ζητά και να παίρνει για αξιοποίηση μόνο το Σταθμό Καλαμάτας.
Δε θα μπορούσε να γίνει κάτι ανάλογο και σε άλλους, κάνοντας αρχή από εκείνον του Ασπροχώματος;
Το τι θα τον έκανε μετά είναι ένα άλλο ζήτημα, με πρώτη σκέψη την παραχώρηση σε ένα σύλλογο που θα ζητούσε χώρο για στέγαση…
Ας ελπίζουμε να αλλάξει η κατάσταση πριν να είναι εντελώς αργά…
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Εκοιμήθη σε ηλικία 56 ετών ο π. Γεώργιος Καλύβας, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Φιλιατρών 
Θλιβερό μαντάτο στην πόλη των Φιλιατρών η τραγική είδηση της εκδημίας του π. Γεώργιου Καλύβα, εφημέριου του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, ανήμερα της ονομαστήριας εορτής του. O μεταστάς τις τελευταίες εβδομάδες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας και έδινε σκληρή μάχη να κρατηθεί στη ζωή ωστόσο χθες το βράδυ εξεδήμησε εις Κύριον σε ηλικία 56 ετών. Οι ενορίτες του αλλά και όλος ο φιλόχριστος των Φιλιατρών και της ευρύτερης περιοχής συγκλονισμένοι από την τραγική είδηση βυθίστηκαν στο πένθος και θρηνούν τον παπα-Γιώρη. Αγαπητός, καλοσυνάτος, χαμογελαστός, για περισσότερα από 30 χρόνια ως εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου ήταν πάντα στο πλευρό των ενοριτών του και των συμπολιτών του. Καλός οικογενειάρχης πολύτεκνης οικογένειας, σύζυγος και πατέρας. Η εξόδιος Ακολουθία του π. Γεώργιου Καλύβα θα τελεστεί αύριο Τρίτη στις 5 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φιλιατρών.
Το "Θ" εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και εύχεται στους οικείους του κουράγιο, δύναμη και την εξ Ύψους παρηγορία.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Το Δεκέμβριο η δίκη για τη δολοφονία Σγούρου - Κομμάτη 
Για τις 14 Δεκεμβρίου του 2017, ορίσθηκε τελικά να εκδικασθεί στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας, σε δεύτερο βαθμό, η δίκη των δύο 20χρονων για τη διπλή δολοφονία, το καλοκαίρι του 2014 στη Μάνη, του 26χρονου Καλαματιανού Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25χρονου Ιωάννη Κομμάτη από τη Σάμο.
Η υπόθεση θα εκδικασθεί βάση της έφεσης που έχει καταθέσει κατά της πρωτόδικης απόφασης ο Εισαγγελέας Εφετών να μην μετρήσει το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, βάση του οποίου δεν επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης, αλλά 30 χρόνια κάθειρξη σε κάθε έναν.
Στην έφεσή του ο Εισαγγελέας Εφετών Βασίλειος Παπαδάς θεωρεί ότι εσφαλμένα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου, αναγνώρισε στους δύο δράστες το συγκεκριμένο ελαφρυντικό. Με την έφεσή του ο Εισαγγελέας είχε εισφέρει στην υπόθεση νέα στοιχεία.
  Αναγνώριση ελαφρυντικού
Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου, με την απόφασή του, την οποία έχει προσβάλει ο  Εισαγγελέας Εφετών έκρινε το 20χρονο από τον Κάμπο ένοχο για άμεση συνέργεια σε κατά συρροή ανθρωποκτονία εκ προθέσεως τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοφορία.
Ο 20χρονος από την Καλαμάτα κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Και στους δύο αναγνωρίσθηκε κατά πλειοψηφία το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.
Ο Εισαγγελέας Εφετών ζητά με την έφεσή του την εξαφάνιση της πρωτόδικης απόφασης και να κηρυχτούν ένοχοι για τις ίδιες κατηγορίες, αλλά χωρίς την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας.
Τεκμηριώνοντας την έφεσή του ο Εισαγγελέας Εφετών, επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο ελαφρυντικό δεν έχει αναγνωρισθεί ποτέ σε αυτουργό ανθρωποκτονίας από πρόθεση και πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για κατά συρροή ανθρωποκτονία, ενώ αναφέρει ότι το ίδιο δικαστήριο λίγους μήνες πριν σε 20χρονο που δίκασε για βιασμό δεν αναγνώρισε αυτό το ελαφρυντικό.
Ιδιαίτερα για τον 20χρονο από τον Κάμπο, ο Εισαγγελέας επισημαίνει στην έφεσή του, πως αποδείχτηκε ότι είχε καταβάλλει μέσω τραπέζης το ποσό των 800 ευρώ στο θύμα Κώστα Σγούρο για την προμήθεια σκευασμάτων αύξησης της μυικής μάζας και αυτός δεν τήρησε τη συμφωνία.
  Το βιβλίο του Π. Σόμπολου
Για πρώτη φορά, αναφέρεται και ως στοιχείο, ότι ο συγκεκριμένος 20χρονος, έξι ημέρες πριν τις δολοφονίες διάβασε το βιβλίο του Πάνου Σόμπολου «Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα». Μάλιστα, ο κ. Παπαδάς στην έφεσή του κάνει λόγο για μελέτη του βιβλίου από το δράστη, ώστε να σχεδιάσει το τέλειο έγκλημα. Ακόμα αναφέρει διαδικτυακή επικοινωνία που είχε με συγγενικό του πρόσωπο, μία ημέρα πριν τις δολοφονίες, όπου ανέφερε την περιοχή των Αλτομυρών και το τραγούδι «δολοφόνος».
Άλλο στοιχείο που επισημαίνει ο Εισαγγελέας, είναι ότι το βράδυ του εγκλήματος, οι δύο 20χρονοι δεν επέλεξαν να πάνε στη συνάντηση με τα θύματα με τη μηχανή του 20χρονου από την Καλαμάτα, ούτε με επιβατικό αυτοκίνητο που είχαν, αλλά με αγροτικό παίρνοντας μαζί τους και σχοινιά.
Υπογραμμίζει ακόμα ότι ο 20χρονος από τον Κάμπο, παγίδευσε τα θύματα στα Αλτομυρά και προγραμματισμένα έφυγε τρέχοντας δίπλα από τα θύματα για να τα πυροβολήσει ο 20χρονος από την Καλαμάτα. Επίσης σχεδιασμένα, έδεσαν και μετέφεραν με το αγροτικό τα πτώματα στο γεφύρι μετά τον Κάμπο, καθώς εκεί οι κτηνοτρόφοι πετούν τα ψόφια ζώα, καθώς συχνάζουν τσακάλια και αγριογούρουνα.
Παράλληλα, ο Εισαγγελέας υπογραμμίζει ότι ο 20χρονος από τον Κάμπο διακατέχεται από τα στοιχεία του ναρκισσισμού και της επίδειξης και εξακολουθεί να τα διατηρεί και εντός της φυλακής, χαρακτηρίζοντάς τον αμετανόητο.
Σε ότι αφορά τον 20χρονο από την Καλαμάτα, αναφέρεται στα βίαια στοιχεία που είχε παρουσιάσει και πριν το έγκλημα, καθώς είχε χτυπήσει καθηγητή του, ενώ είχε σπάσει το χέρι της μητέρας του. Ιδιαίτερα επισημαίνει ότι ο συγκεκριμένος επέδειξε ιδιαίτερη αγριότητα, αφού πυροβόλησε τα δύο θύματα και μετά ξαναγέμισε την καραμπίνα και τα πυροβόλησε εκ νέου σχεδόν εξ επαφής. Αποδίδει δε και στους δύο ψυχραιμία και κατά την τέλεση του εγκλήματος, αλλά και στη συνέχεια, στις προσπάθειές τους να εξαφανίσουν τις σωρούς των θυμάτων.
Καταλήγοντας ο Εισαγγελέας στην έφεσή του επισημαίνει ότι τόσο το είδος του εγκλήματος, όσο και τα τεχνάσματα που χρησιμοποίησαν οι δύο δράστες, δείχνουν ωριμότητα, συναισθηματική ψυχρότητα και επικινδυνότητα και πως ότι έκαναν δεν προήλθε από νεανική απερισκεψία και επιπολαιότητα, αλλά ήταν συνειδητή απόφαση.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Το «προσκύνημα» του αλόγου στον Άγιο Γεώργιο στη Νεστάνη (βίντεο) 
Μια ασυνήθιστη σκηνή έζησαν όλοι όσοι παρακολούθησαν την πομπή από τον λόφο του Γουλά στη Νεστάνη, ανήμερα της γιορτής του Αϊ-Γιώργη, την Κυριακή 23 Απριλίου.
Το λευκό άλογο που οι Νεστανιώτες στόλισαν με αγριοσέληνα για να προπορευτεί της πομπής των χορευτών προς τιμήν του Στρατηλάτη, μπήκε στο μοναστήρι και στάθηκε μπροστά στην εικόνα του Αγίου, σαν ευλαβικός προσκυνητής.
Θα έλεγε κάποιος ότι ο Γρίβας, όπως ονομάζει ο κύρης του το ήμερο άλογο, αναζήτησε μέσα στην εκκλησία τον αφέντη και αναβάτη του, Άγιο Γεώργιο.   Έφη Καστραντά, arcadiaportal.gr
Βίντεο : ArcadiaPortal.gr Την εικόνα του Αϊ-Γιώργη «προσκύνησε» λευκό άλογο στη Νεστάνη , https://youtu.be/QrobMQelqno .-

*** Περισσότερες από 500 φωτογραφίες της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας στο Instagram του «Θάρρους» 
Την ευκαιρία να βλέπουν φωτογραφίες από διάφορα σημεία της Καλαμάτας αλλά και της Μεσσηνίας έχουν πλέον όσοι διαθέτουν λογαριασμό στο Instagram και ακολουθούν τον λογαριασμό της εφημερίδας στο Instagram.
Δείτε πιο κάτω κάποιες από τις φωτογραφίες που έχουμε δημοσιεύσει μέχρι σήμερα.
***  Έκθεση με παλαιότυπα βιβλία και γκραβούρες από το 1493 
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο ΄΄Bookstore Κονταργύρη΄΄ από τον κ. Χρήστο Κατσαμπάνη με θέμα ΄΄Η εξέλιξη της ξυλογραφίας και χαλκογραφίας στην Ευρώπη΄΄
Παρουσιάστηκαν παλαιότυπα βιβλία και γκραβούρες από το 1493 με αναφορά στον Ελληνικό πολιτισμό και έγινε συζήτηση για την εξέλιξη της ξυλογραφίας και χαλκογραφίας στην Ευρώπη.
Αυτό ήταν μια μικρή γεύση για τη μεγάλη και πιο ολοκληρωμένη έκθεση που θα ακολουθήσει από τον κ. Χρήστο Κατσαμπάνη στο πολιτιστικό κέντρο Μεθώνης (παραλία) από τις 30/4 έως 7/5 η οποία εκτός από τα παλαιότυπα θα περιλαμβάνει και παραδοσιακές φορεσιές και άρματα του 1821.

***  Συζήτηση αύριο με αφορμή το βιβλίο του Δημήτρη Μπάτση "Κατεστημένο" 
Το περιοδικό ''Όριον'', με αφορμή το βιβλίο του Δημήτρη Μπάτση "Κατεστημένο", οργανώνει συζήτηση για το οικονομικό σχέδιό του για την εκβιομηχάνιση και την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας,  αύριο Δευτέρα 24 Απριλίου στις 8μ.μ. στην ''Μπουκαδούρα'' (πάρκο Λιμενικού Καλαμάτας). Ο Χρίστος Κοτσωνής και ο Δημήτρης Χελιδόνης θα συνομιλήσουν με το κοινό.
Ο Δημήτρης Μπάτσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1916. Ο πατέρας του, Ναύαρχος Α. Μπάτσης, καταγόταν από τα Ψαρά και η μητέρα του, Αν. Πρίντεζη, από τη Σύρο. Σπούδασε Νομικά και Οικονομικά και ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη Μαρξιστική θεωρία. Ήταν συντάκτης του περιοδικού "Ανταίος", το οποίο κυκλοφόρησε μεταξύ 1945-1951. Στο βιβλίο του ''Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα'', κατέθεσε - σε συνεργασία με τον Σεραφείμ Μάξιμο - την αριστερή πρόταση για την μεταπολεμική οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας. Εκτελέστηκε στις 30 Μαρτίου 1952.
Το "Κατεστημένο" [...] είχε πολλές και μεγάλες ενοχές για να μπορέσει να σταθεί στο έργο του Μπάτση και να αντλήσει απ' αυτό έστω και λίγα διδάγματα. [...]
Ο αναγνώστης [...] δεν θα δυσκολευτεί να αναγνωρίσει πως σ' αυτή τη μελέτη του 1947 έχουν τεθεί τα βασικά προβλήματα ανάπτυξης μιας χώρας εξαρτημένης και υπανάπτυκτης, χώρας περιφερειακής", όπως θα λέγαμε σήμερα, και προτείνονται λύσεις επιστημονικά θεμελιωμένες και, μαζί, συγκεκριμένες".
(Έλλη Παππά, από την εισαγωγή στη έκδοση του 1977)
"Στο έργο του κ. Μπάτση, με σαφήνεια και απλότητα που πραγματικά αιχμαλωτίζουν, αναπτύσσονται οι απόψεις των τεχνικών για τις δυνατότητες της βαρειάς μεταλλουργικής και χημικής βιομηχανίας. Δίνονται τα συμπεράσματα των τεχνικών μελετών, αναφορικά με την ύπαρξη των προϋποθέσεων, δηλαδή του ορυκτού και ενεργειακού πλούτου, διατυπώνονται κρίσεις για την αξία των αριθμών που χαρακτηρίζουν τον όγκο των αποθεμάτων και το ενεργειακό δυναμικό. [...] Η βαριά βιομηχανία σαν βασικός συντελεστής στην εσωτερική συγκρότηση και οργανική ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας είναι η κύρια οικονομική θέση του έργου".
(Ν. Κιτσίκης, από τον πρόλογό του στην πρώτη έκδοση, Μάιος 1947)

*** ΠΟΛΕΜΟΣ κατά των ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ !  Ποιοι ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ και ποιοι ΧΑΝΟΥΝ... (ΒΙΝΤΕΟ)
~ Πίσω στη μακρινή δεκαετία του 80', συγκεκριμένα το 1987 η Αμερική είχε ξεκινήσει εκστρατεία κατά της χρήσης ναρκωτικών. Μάλιστα υπήρχε και διαφημιστικό σποτάκι που χρησιμοποιώντας ένα αυγό σε τηγάνι παραλλήλιζε το αυγό με τον εγκέφαλο ενός χρήστη ναρκωτικών.
Βίντεο 1 : This Is Your Brain...This Is Your Brain On Drugs - 80s Partnership For A Drug Free America  , https://youtu.be/GOnENVylxPI .-
*  H εκστρατεία συνεχίστηκε και τη δεκαετία του 90' μόνο που τώρα (το 1998) αντί για το LSD βάρος δινόταν στην ηρωίνη.
Βίντεο 2 : The Original Rachael Leigh Cook Brain on Drugs   , https://youtu.be/dAHoxaphbEs .-
~* Ωστόσο εν έτη 2017 η νέα διαφημιστική καμπάνια είναι λίγο πιο ψαγμένη και δεν ασχολείται τόσο με την επίδραση των ναρκωτικών στον άνθρωπο, όσο ως προς το ποιος κερδίζει ή χάνει από την πώληση των παράνομων ουσιών.
Βίντεο 3 : Your Brain On Drug Policy | Rachael Leigh Cook (2017)   , https://youtu.be/AKXN6Vdr3g0 .-

*** ΦΑΚΕΛΟΣ 'ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ'! Αποκαλύπτουμε ΟΛΟ το ΣΧΕΔΙΟ κατά της ΕΛΛΑΔΑΣ...
 
~  Το σχέδιο της Τουρκίας ανακοινώθηκε. Ένα σχέδιο ύπουλο και απάνθρωπο. Σκοπός να εκβιάσει την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να κερδίσει και από το προσφυγικό και το ενεργειακό, ίσως και το εδαφικό.
Το Σάββατο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό CNN ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, προανήγγειλε ότι τον Μάιο η Τουρκία θα «αμολήσει» τις προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα.
Ο Ομέρ Τσελίκ, αναφερόμενος στην απελευθέρωση της θεώρησης εισόδου (βίζας) για τους Τούρκους πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αίτημα που η Τουρκία συνδέει με τη συμφωνία για το προσφυγικό, είπε:
«Η Τουρκία έφερε εις πέρας τις υποχρεώσεις της και στην περίπτωση που [οι Ευρωπαίοι] θα αποδεχτούν την πρόταση, η οποία θα παρουσιαστεί τον Μάιο, η διαδικασία θα συνεχιστεί κατά τρόπο υγιή. Εάν δεν την αποδεχτούν, η διαδικασία δεν θα προχωρήσει. Δεν θα φέρουμε εις πέρας τις υποχρεώσεις μας στο Αιγαίο».
Δηλαδή, τον Μάιο οι Τούρκοι θα αφήσει τις προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα, διότι η Ευρώπη φαίνεται αδύνατο να δεχτεί να απελευθερώσει τη θεώρηση εισόδου για τους Τούρκους πολίτες.
Ο Ομέρ Τσελίκ, μην αφήνοντας καμία αμφιβολία για τις προθέσεις τους, πρόσθεσε:
«Αν η ΕΕ δεν δώσει θετική απάντηση στην πρόταση μας, η Τουρκία δεν θα συνεργαστεί στο θέμα της παράτυπης μετανάστευσης στο Αιγαίο. Η Τουρκία φιλοξενεί 3 εκατ. μετανάστες. Είναι η χώρα που έσωσε την ΕΕ. Αν δεν υπογράφαμε αυτήν την συμφωνία και πήγαιναν (οι μετανάστες) στην Ευρώπη η ακροδεξιά και ο ρατσισμός που τους εκμεταλλεύονται, θα ενισχύονταν σε τέτοιο βαθμό, που οι πολιτικοί της κεντροδεξιάς δεν θα μπορούσαν το διαχειριστούν και ο πολιτικός χάρτης της Ευρώπης θα άλλαζε».
Παράλληλα σε Καστελόριζο και Κύπρο παίζεται το παιγνίδι της Ενέργειας.
Όσο η Ελλάδα θα πασχίζει να υπερασπιστεί τα σύνορά της από τις ορδές των προσφύγων θα προκληθεί θερμό επεισόδιο-προβοκάτσια  στην ανατολική Μεσόγειο, στην ΑΟΖ σε Καστελόριζο και Κύπρο, ώστε να γκριζάρει θάλασσες.
Θα χρησιμοποιήσουν τις προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές ως πρώτο κύμα επίθεσης-απόβασης και, πολύ πιθανό, ανάμεσα στους πρόσφυγες να περάσουν και Τούρκοι «δολιοφθορείς» και τζιχαντιστές για την επόμενη φάση, εάν η Ελλάδα δεν καταρρεύσει μέσα στα πρώτα 24ωρα ή θελήσει να αντισταθεί.
Λαμβάνοντας υπόψιν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει καμία αλληλεγγύη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι οι Αμερικανοί δεν ξέρουν ακόμα τι θέλουν, στην πραγματικότητα απέναντι σε ένα τέτοιο σενάριο, εάν αρχίσει να εξελίσσεται, είμαστε μόνοι μας.

*** Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙ και πάλι με ΘΡΗΚΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ τη Δύση...
 
~  Νέες δηλώσεις κατά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και της Δύσεως γενικότερα έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Δύση τον αποκαλεί δικτάτορα επειδή μιλάει κατά των τυράννων, οι οποίοι κάνουν συνεχείς πολέμους στον μουσουλμανικό κόσμο, του οποίου θέλει να εμφανίζεται ως προστάτης του. Μάλιστα καταλήγει προειδοποιώντας τη Δύση για ένωση του Μουσουλμανικού κόσμου εναντίον της, και εναντίον όσων την στηρίζουν.
Ο Ερντογάν σε ομιλία του για την επέτειο γεννήσεως του Προφήτου Μωάμεθ, δήλωσε «Πώς μπορεί κάποιος που δεν ακούει τις φωνές εκατομμυρίων μουσουλμάνων παιδιών που έχουν σκοτωθεί στη Συρία να θεωρεί τον εαυτό του ακόλουθο του Προφήτη;».
Ο "σουλτάνος" συνέχισε λέγοντας «Πρέπει να έχετε δει τον πατέρα που κρατούσε τα άψυχα δίδυμα παιδιά του μετά τη χημική επίθεση (στη Συρία). Πόσο καιρό αυτοί οι κακοποιοί θα συνεχίζουν τις σκληρότητες χωρίς να πληρώσουν το τίμημα; [...] Με αποκαλούν δικτάτορα. Αφήστε να τους πω. Θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε τις φωνές μας εναντίον τους. Επειδή ο προφήτης μας λέει ότι για τη σκληρότητα απάντηση είναι η σκληρότητα».
Αναφερόμενος στο μήνυμα του προφήτου Μωάμεθ για τη μουσουλμανική αλληλεγγύη, συνέχισε λέγοντας: «Αν βλέπετε αδικία, να το διορθώσετε με το χέρι σας. Εάν η ισχύς σας δεν είναι επαρκής, προειδοποιήστε με τη γλώσσα σας. Αν η εξουσία σας είναι ανεπαρκής, αποκλείστε τους με την καρδιά σας. [...]Εάν πιστεύουμε ότι είμαστε πολύτιμοι μεταξύ των ανθρώπων, τότε πρέπει να κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο. Πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας σύμφωνα με αυτό. Πόσο καιρό απλώς θα παρακολουθούμε;» και κατέληξε προειδοποιώντας την Δύση ότι «Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε όλα αυτά τα λάθη που βλέπουμε με τα χέρια μας, και σε μέρη που δεν μπορούμε να φτάσουμε, με τη γλώσσα μας».

*** Σοκ! Υπογράφονται δύο μνημόνια σε λιγότερο από 10 ημέρες...

~  Όχι ένα αλλά δύο μνημόνια (ένα με την ΕΕ και ένα με το ΔΝΤ) θα πρέπει να κλείσει το οικονομικό επιτελείο μέσα στις συναντήσεις που θα ξεκινήσουν από αύριο στην Αθήνα με στόχο να εξασφαλίσει την τεχνική συμφωνία σε επίπεδο θεσμών πριν το Eurogroup της 22ης Μαΐου.
Ο οδικός χάρτης που συμφωνήθηκε στις συναντήσεις που έγιναν τις αμέσως προηγούμενες μέρες στην Ουάσινγκτον έχουν την πορεία μέχρι και την επόμενη σύνοδο υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης εκτός από την δεύτερη αναθεώρηση του μνημονίου με την ΕΕ και το κείμενο που θα αποτελέσει το νέο μνημόνιο με το ΔΝΤ ( ΜΕFP- Memorandum of Economic & Financial Policies).
Τα δυο διαφορετικά κείμενα, θα σταλούν στην Αθήνα πριν από την έναρξη των συζητήσεων στην Αθήνα. Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου οικονομικών τα μέτρα που θα περιλαμβάνουν τα δύο κείμενα θα πρέπει να οριστικοποιηθούν μέσα σε ένα διάστημα από 7 -10 ημερών.
Τα δύο κείμενα θα έχουν ομοιότητες αλλά δεν θα είναι ταυτόσημα. Αυτό σημαίνει ότι το μνημόνιο του ΔΝΤ μπορεί να έχει διαφορετικές υποχρεώσεις από το αναθεωρημένο μνημόνιο της ΕΕ όπως για παράδειγμα τις αλλαγές στο εργασιακό που όμως φαίνεται δεν έχουν οριστικοποιηθεί για το Ταμείο.
Το σίγουρο είναι ότι το μνημόνιο με το ΔΝΤ θα περιέχει τα ίδια βασικά μέτρα πολιτικής με αυτό της ΕΕ αλλά θα αναμένει την ολοκλήρωση του όταν ληφθούν και οι αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους και τα πλεονάσματα μετά το 2018 για να συμπληρώσει και το τμήμα της έκθεσης βιωσιμότητας του χρέους.
Στελέχη του υπουργείου οικονομικών τόνιζαν ότι η «ευθυγράμμιση» των δύο κειμένων επιτυγχάνεται ως ένα βαθμό από την συμφωνία που έγινε στην Ουάσιγκτον να κλείσουν τα μεγάλα θέματα οικονομικής πολιτικής που αφορούν τα δημοσιονομικά μέτρα τις αλλαγές στις τράπεζες και οι αποκρατικοποιήσεις και να αφήσουν τα επιμέρους θέματα για αργότερα.
Σαφές είναι επίσης ότι η τεχνική συμφωνία προϋποθέτει την «πλήρη εφαρμογή των μέτρων» . Με άλλα λόγια θα πρέπει όχι μόνο να ψηφιστούν και να εκδοθούν και οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις που θα επιτρέπουν την άμεση εφαρμογή τους. Φιλοδοξία του οικονομικού επιτελείου είναι όλα αυτά να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τις 15 Μαϊου.
Στην συνέχεια θα πρέπει να υπάρξει κάποιος χρόνος ώστε τα νομοσχέδια και οι αποφάσεις να μεταφραστούν και να σταλούν στους θεσμούς ώστε να συνταχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η έκθεση συμμόρφωσης της Ελλάδας (compliance report).
Το κείμενο αυτό θα είναι το πιστοποιητικό της τεχνικής συμφωνίας μεταξύ του οικονομικού επιτελείου ώστε να μην υπάρχουν προφάσεις για καθυστερήσεις στις συζητήσεις μεταξύ Eurogroupκαι ΔΝΤ κυρίως για το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους και λιγότερο για το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018 για το οποίο υπάρχει μεγαλύτερη σύγκλιση μεταξύ των δανειστών.  enikonomia

***  ΘΕΛΕΙ και την ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ!  'Μαντάρα' τα έκανε ο Μητσοτάκης...

~ Προφανώς ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης «μπέρδεψε» τον Μακρόν με τον Φιγιόν. Πως μπορεί διαφορετικά να εξηγηθεί το σχόλιο του υπέρ του Μακρόν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Η νίκη Μακρόν είναι η απάντηση των φιλελεύθερων δυνάμεων της λογικής στην επίθεση του αριστεροδεξιού λαϊκισμού» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών.
Ας πει κάποιος από τους συμβούλους του στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ο Εμανουέλ Μακρόν δεν είναι ούτε δεξιός, ούτε κεντροδεξιός. Προέρχεται από τα σπλάχνα του σοσιαλιστικού κόμματος και απλά αποφάσισε να πορευτεί μόνος του ως κεντρώος υποψήφιος επειδή οι γάλλοι σοσιαλιστές έκαναν το μεγάλο λάθος να μην τον προωθήσουν στην ηγεσία του κόμματος τους.
Καλό είναι να ξέρουμε ποιος ανήκει πού, αν θέλουμε την Πρωθυπουργία...
tribune

***  ΤΕΛΟΣ!  «Έδεσαν» τον Γιάννο Παπαντωνίου ...

~   Ύποπτος για παράνομες πληρωμές σε έξι εξοπλιστικά προγράμματα. Πάνω από 300 εκατ. ευρώ ζημιώθηκε το ελληνικό Δημόσιο από τον Γιάννο Παπαντωνίου, χωρίς μάλιστα να υπολογίζεται η σύμβαση-μαμούθ των Leopard, σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο της Εισαγγελίας Διαφθοράς προς τις ελβετικές Αρχές που αποκαλύπτει η «R».
 Της Άννας Κανδύλη
 - Νέα τροπή παίρνει η έρευνα της Δικαιοσύνης για τον Γιάννο Παπαντωνίου. Για πρώτη φορά σε δικαστικό έγγραφο αναφέρεται -και μάλιστα κατ’ επανάληψη- πως υπάρχουν «βάσιμες υπόνοιες» ότι έλαβε παράνομες πληρωμές από τις προμηθεύτριες εταιρείες έξι εξοπλιστικών προγραμμάτων που φέρουν την υπογραφή του.
 - Μέσα από το αίτημα δικαστικής συνδρομής που απέστειλε στις ελβετικές Αρχές η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και αποκαλύπτει σήμερα η Realnews, προκύπτει ότι η ζημιά του ελληνικού Δημοσίου από τις εν λόγω συμβάσεις ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ.
 - Να σημειωθεί ότι στο ποσό της ζημιάς δεν περιλαμβάνεται αυτό από τη «λεόντεια» σύμβαση ύψους 1,7 δισ. ευρώ για την προμήθεια των αρμάτων μάχης τύπου Leopard 2HEL, καθώς δεν έχει υπολογιστεί.
 - Όπως επισημαίνεται όμως, από τη στιγμή που «κατά την έρευνα της υπόθεσης προέκυψε ότι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού έλαβαν από την εταιρεία Rheinmetall Defence Electronics (σ.σ.: υποκατασκευάστρια εταιρεία που είχε αναλάβει την κατασκευή των πυροβόλων του άρματος) χρηματικό ποσό συνολικά μεγαλύτερο των 3.000.000 ευρώ, πιθανολογείται βάσιμα ότι η Krauss Maffei Wegmann (σ.σ.: κύρια ανάδοχος του έργου) είχε ακόμη ισχυρότερο κίνητρο για την καταβολή παράνομων πληρωμών».
 - Επίσης, σημειώνεται πως «από την έως τώρα έρευνα προκύπτουν βάσιμες υπόνοιες ότι διενεργήθηκαν παράνομες πληρωμές από την εταιρεία Krauss Maffei Wegmann προς τον Ιωάννη Παπαντωνίου, καθώς ήταν εκείνος που εισηγήθηκε της επιλογής των αρμάτων μάχης Leopard 2HEL προς το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας».
 - Επιπλέον, ο επίκουρος εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος, που υπογράφει το αίτημα, επισημαίνει ότι στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται εις βάρος του πρώην υπουργού για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ελέγχεται η κινητή και ακίνητη περιουσία του, με πιο «ύποπτα» ακίνητα τη βίλα της Σύρου και τα δύο διαμερίσματα στο Κολωνάκι.
 - «Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, τα οποία επιβεβαιώνονται από την έρευνά μας, το έτος 2002 η Κουράκου Σταυρούλα, σύζυγος του Ιωάννη Παπαντωνίου, αγόρασε στην Ποσειδωνία της νήσου Σύρου ακίνητο 5.326 τ.μ., εντός του οποίου ανοικοδομήθηκε πολυτελής κατοικία με εμβαδό 383,37 τ.μ., με πισίνα και πρόσβαση στη θάλασσα. Η εμπορική αξία του συνολικού ακινήτου υπολογίζεται ότι ανέρχεται στο ποσό των 2.000.000 ευρώ, το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ το άθροισμα των εισοδημάτων του Ιωάννη Παπαντωνίου κατά το χρονικό διάστημα της θητείας του ως υπουργού Εθνικής Άμυνας. Επιπλέον, το έτος 2003 ο Ιωάννης Παπαντωνίου αγόρασε δύο γραφεία σε κτίριο που βρίσκεται στο Κολωνάκι, την ακριβότερη περιοχή στο κέντρο της Αθήνας».
enikonomia

***  Όλα τα βλέμματα στραμμένα στις 3 ΜΑΪΟΥ ! Πούτιν-Ερντογάν και στη μέση η ΣΥΡΙΑ

~  Στις 3 Μαΐου αναμένεται να συναντηθούν στο Σότσι, το ρωσικό θέρετρο στη Μαύρη Θάλασσα, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με τον Ισμαήλ Χακκι Πεκίν, πρώην επικεφαλής του Τμήματος Πληροφοριών του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου, η συνάντηση θα ενισχύσει τις θέσεις της Άγκυρας στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τη Συρία και πρόσθεσε ότι οι συμφωνίες που θα μπορούσαν να γίνουν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, θα βοηθήσουν τη Ρωσία να ενισχύσει τη θέση της στην περιοχή της Βαλτικής και στην Ανατολική Ευρώπη.
«Παράλληλα, θα ενισχύσουν τις θέσεις του Ερντογάν στη Συρία πριν από τις συνομιλίες του με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών στις 16-17 Μαΐου στην Ουάσινγκτον», πρόσθεσε ο Πεκίν ενώ τόνισε ότι: «Το αμερικανικό σχέδιο εστιάζει στην αλλαγή των συνόρων σε 23-24 κρατη στη Μέση Ανατολή, δημιουργώντας νέες κρατικές οντότητες, διατηρώντας την ασφάλεια του Ισραήλ και εμποδίζοντας το Ιράν να γίνει περιφερειακή εξουσία».
Επιπλέον, επισήμανε ότι «απώτερος στόχος της Ουάσιγκτον είναι η αναδιάταξη των κρατικών συνόρων στην περιοχή. Αυτό όχι μόνο θα επιτρέψει στην Τουρκία να βελτιώσει τους δεσμούς της με τη Ρωσία, αλλά θα δώσει επίσης στην Άγκυρα νέες ευκαιρίες να αναλάβει την πρωτοβουλία στην περιοχή».

***  ANAΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΑΝΑΤΑΣΗ ΕΘΝΙΚΗ ! Ο Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ συγκλόνισε στον Εύοσμο... 
Με ανανεωμένες δυνάμεις από την ξεκούραση του Πάσχα και την επίσκεψη στο Άγιον Όρος, ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗ ξεσήκωσε τον Εύοσμο με σύνθημα ««ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ».

Πλήθος κόσμου έδωσε το βροντερό ‘παρών’ καθώς η αγάπη του κόσμου για τον Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα του κόμματος έχουν προκαλέσει ΑΝΑΤΑΣΗ ΗΘΙΚΗ στους ΕΛΛΗΝΕΣ και ανησυχία στο πολιτικό κατεστημένο.
VIDEO 1 : ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΥΟΣΜΟΣ 24/04/2017  , https://youtu.be/g0MXJ6QpdeQ  .-
VIDEO 2 : ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΥΟΣΜΟΣ 2 24/04/2017 , https://youtu.be/AZNtQF3dg_4 .-
~
Όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες οι πολίτες της Βορείου Ελλάδας. καλωσόρισαν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ


 





Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ θέλει να ευχαριστήσει όσους παρευρέθησαν στην ομιλία.
 


***  ΕΚΤΑΚΤΟ ! Η Τουρκία ΑΠΑΝΤΑ στον Καμμένο

~  Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Φικρί Ισίκ, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους άσκησε κριτική στον Έλληνα ομόλογο του, Πάνο Καμμένο, λέγοντας πως κάνει «σόου» και ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε αυτό.

«Ο Έλληνας υπουργός κάνει σόου. Παίζουν για το εγχώριο κοινό τους», είπε χαρακτηριστικά, με αφορμή την επίσκεψη του κου Καμμένου στο Αγαθονήσι στις 16 Απριλίου. Όπως υπογράμμισε ο Ισίκ, η χώρα του «δεν θα πάρει μέρος στην ελληνική παράσταση στον Αιγαίο», αλλά ούτε θα επιτρέψει ένα τετελεσμένο γεγονός.
«Συνεχίζουμε να δουλεύουμε χωρίς να είμαστε μέρος της παράστασης τους, με τρόπο που να μην διακινδυνεύουν τα συμφέροντα της Τουρκίας», τόνισε.

***  ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΟΜΟΛΑ της Χ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ ! Δικό του κόμμα κάνει ο Βενιζέλος;....

~ Περίεργες πληροφορίες διακινούνται τις τελευταίες ώρες. Αυτές οι πληροφορίες θέλουν τον Βαγγέλη Βενιζέλο να σκέπτεται έντονα την κάθοδο στην πολιτική ως ηγέτης κομματικού σχηματισμού.
Οι πληροφορίες αυτές βασίζονται στις εξής παραμέτρους:
α) αφενός μεν η Φώφη δεν τραβάει πολιτικά και φαίνεται πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα παίξει τα ρέστα της πολιτικής της επιβίωσης
β) ο Κυριάκος δεν τραβάει, καθώς οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν στην πρώτη θέση λόγω κούρασης από τον Τσίπρα και όχι λόγω προσωπικής  αποδοχής
γ) της προσωπικότητας του κου Βενιζέλου που δεν επιθυμεί να είναι πίσω από τις εξελίξεις αλλά επιθυμεί να τις διαμορφώνει.
Ήδη 100 προσωπικότητες από όλους τους χώρους ετοιμάζονται να δημοσιοποιήσουν κείμενο-προτροπή στην ανάληψη πρωτοβουλιών από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Θα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες άραγε;

***  Συνεχίζει τα ΦΑΟΥΛ ο Τσίπρας ! Μετά τη Χίλαρι, πήρε σειρά ο Μακρόν

~  Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον νικητή του πρώτου γύρου των γαλλικών, Εμμανουέλ Μακρόν.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Μακρόν για το αποτέλεσμα και του ευχήθηκε- σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα όπως λέγεται- καλή επιτυχία στον δεύτερο γύρο και να βγει νικητής στη μάχη απέναντι στην άκρα δεξιά.
Εδώ αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο κος Τσίπρας αποδεικνύει για άλλη μια φορά την έλλειψη διπλωματίας που διακατέχει τον ίδιο, όπως και την κυβέρνηση του- καθώς κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, με τη στήριξη στη Χίλαρι Κλίντον και την αποδοκιμασία στον συνυποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ.
Μόνο που η ανατροπή έγινε, ο Ντόναλντ Τραμπ εκλέχθηκε πρόεδρος των ΗΠΑ και η ελληνική κυβέρνηση «έτρεχε» να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.
Μένει να δούμε τι θα γίνει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών γαλλικών εκλογών…

***  ΧΑΜΟΣ ΣΤΗ Νέα Δημοκρατία ! ΕΞΑΛΛΟΙ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ... (στοιχεία)

~ Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης βιάστηκε στο Twitter να οικειοποιηθεί τη νίκη Μακρόν στην πάγια γραμμή πολιτικών να επιλέγουν Πρωθυπουργούς... άλλων κρατών, ενώ θα έπρεπε να μην δηλώνουν τις προτιμήσεις τους (πέραν των ιδεολογικών συγγενών κομμάτων) αφού στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Κυριάκος θα έπρεπε πχ. να "συνεργαστεί" στα πλαίσια των επαφών των δύο κρατών ακόμα και με τον Μελανσόν ή τη Λεπέν αν τους επέλεγαν οι Γάλλοι

Παραβλέπουμε ότι ο σύμμαχος της ΝΔ στη Γαλλία είναι οι κεντροδεξιοί, άσχετα αν τον Φιγιόν τον ξέσκισαν οι ίδιοι οι δικοί του (όπως ο Σιράκ) βρίσκοντας αφορμή τη γυναίκα του
Παραβλέπουμε επίσης ότι δεν μπορείς πριν μερικούς μήνες να λες ότι με Φιγιόν μας ενώνει ο αγώνας κατά του λαϊκισμού και σήμερα να μιλάς για αριστεροδεξιό λαϊκισμό.

Παραβλέπουμε και ότι ο Μακρόν είναι ΠΑΣΟΚος σοσιαλδημοκράτης υπουργός του Ολάντ που δεν πήρε το χρίσμα του κόμματός του και λόγω συγκυριών βρίσκεται στον 2ο γύρο.
Αλλά ρε Κυριάκο είναι δυνατόν να θεωρείς "Η νίκη Μακρόν είναι η απάντηση των φιλελεύθερων δυνάμεων της λογικής στην επίθεση του αριστεροδεξιού λαϊκισμού" όταν ο Βαρουφάκης αποθεώνει τον Μακρόν που όπως γράφει στο βιβλίο του ήταν αυτός που του υποσχόταν να στυλώσει τα ποδάρια στη Μέρκελ για να μην περάσει μια "νέα Συνθήκη Βερσαλλιών εναντίον της Αθήνας" ενώ δηλώνει πως μοιράζονται τα ίδια οράματα για την Ευρώπη;


Είναι δυνατόν να αποθεώνεις έναν άνθρωπο που μπρίζωνε τον Βαρυφάκη και που συνέχισε να συνεργάζεται μαζί του ακόμα και μετά την πλήρη απαξίωσή του από όλο τον πλανήτη;
Είναι δυνατόν να θεωρείς φιλελεύθερο μεταρρυθμιστή τον Μακρόν που τον Απρίλιο του 2016, όταν πλέον όλος ο πλανήτης γέλαγε μαζί του, κάλεσε στο γραφείο του τον Βαρουφάκη να συζητήσουν για την Ευρώπη;

ΕΛΕΟΣ! Δεν χρειάζεται να αποθεώνετε τον κάθε καραγκιόζη! Ένα απλό μήνυμα "Συγχαρητήρια στον Μακρόν που κέρδισε το λαϊκισμό" θα ήταν αρκετό αφού στη Γαλλία ΧΑΣΑΜΕ! Ας μην γινόμαστε λοιπόν ΣΥΡΙΖΑ που "κερδάει" παντού και μετά να κατακεραυνώνουμε το "δεξιό λαϊκισμό" γιατί λαϊκιστές υπάρχουν και "κεντρώοι-φιλελεύθεροι"...
ΥΓ. Παραβλέπουμε και ότι από τους φανατικότερους υποστηρικτές του Μακρόν είναι ο ο τουρκόφιλος, παιδόφιλος και σκοπιανολάγνος Daniel Cohn-Bendit που εμφανιζόταν μέχρι και σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του... και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι κοινό μπορεί να έχει ο Κυριάκος με τον Μπεντίτ...

 dexiextrem


*** Αθλητική ενημέρωση :


***Αναλυτικά οι διαιτητές και οι βοηθοί της 29ης αγωνιστικής  της Super League. και Αποτελέσματα :

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/4/2017
 ~  ΑΕΛ-Ξάνθη  1-0 , (1-0) .- ^
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Γρεβένης (Χαλκιδικής), Μερκενίδης (Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Τα  γκολ :  24΄Αναστασόπουλος ,
ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Θεοδωρόπουλος, Ναβάρο, Φάρκας, Γκόλιας, Αναστασόπουλος, Ναζλίδης, Βαρέλα, Αβραάμ, Αγκάνοβιτς, Φατιόν, Ντέλετιτς .-
Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Γουάλας, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Πιτσέλι, Βασιλακάκης, Λάζιτς, Γιουνές.
Στον πάγκο των «βυσσινί» κάθονται οι: Ξενοδόχοφ, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης, Καπος, Μασούρας, Ικάουνιεκς, Λαμπρόπουλος.
Στον πάγκο της ακριτικής ομάδας βρίσκονται οι: Ζαρόπουλος, Παπαγεωργίου, Τριάδης, Σολτάνι, Μεχία, Ράνος, Φλίσκας.
Βίντεο γκολ :
~*ΛΑΡΙΣΑ-ΞΑΝΘΗ  1-0  το γκολ 23/04/2017:
 https://youtu.be/pBS8nY01Yp8 .-

 ~ Παναθηναϊκός-Ατρόμητος  1-0 , (0-0) .- ^
Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Βλάσσης (Λασιθίου), Φωτόπουλος (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Αντωνίου (Αθηνών)
Τα  γκολ :  86΄Μολίνς ,
Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος – Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Ευαγγέλου, Χουλτ – Ζέκα, Κουρμπέλης, Μπουμάλ, Εμποκού – Κλωναρίδης, Μπεργκ
Στον πάγκο: Κοτσόλης, Χατζηγιοβάνης, Μαρινάκης, Λουντ, Μολίνς, Μέστο, Βλαχοδήμος
Ατρόμητος: Θεοδωράκης – Κυριακίδης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης – Μανιάτης, Μπάγκα – Ούμπιντες, Τόνσο, Ντιγκινί – Ντάουντα.
Στον πάγκο: Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Νάτσος, Βασιλείου, Πλατέλλας, Λημνιός, Μπρίτο
Βίντεο από αγώνα με γκολ :
~*ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  1-0 το γκολ  23/04/2017:
~*ΠΑΟ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  1-0  Δηλώσεις 23/04/2017:
 https://youtu.be/7GjiYV9lD2Y  .-

 ~ Βέροια-Αστέρας Τρίπολης  4-3  , (4-2) .- ^
Διαιτητής: Σέζος (Κιλκίς)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Καραβασίλης (Καβάλας)
4ος Διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονίας)
Τα  γκολ :  4΄Μανιάς , 8΄Μανιάς , 10΄Λίνάρδος , 15΄Καπετάνος , 21΄Λινάρδος , 37΄Σαρμπόγκ ,  55΄Μανιάς ,
Η Βέροια ξεκινά με Καντιμοίρη, Βασιλαντωνόπουλο, Μπαλάφα, Αντονιάν, Τόμας, Καλί, Ασίγκμπα, Λινάρδο, Μίλιεβιτς, Καπετάνο, Σαρπόνγκ.
Και οι 11 του Αστέρα Τρίπολης είναι Αθανασιάδης, Γιαννούλης, Μπέρτος, Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας, Μάσα, Λούις, Ιωαννίδης, Μανιάς.
Video :
~*ΒΕΡΟΙΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ   4-3  Τα  γκολ  23/04/2017:

 ~ Πλατανιάς-ΠΑΟΚ  1-3  , (0-2) .- ^
Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)
Βοηθοί: Κουράκης (Ηρακλείου), Γεωργακόπουλος (Πειραιά)
4ος Διαιτητής: Φουκάκης (Ηρακλείου)
Τα  γκολ : 4΄Ουάρντα ,  8΄  ο Κάμπο , 63΄Σάκχοφ , 87΄Μενδρινός ,
Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Καρυπίδης, Μπανανά, Μαραγκός, Κάργας, Στάθης, Μουνάφο, Γιορέντε, Ντεβέσα, Γιακουμάκης, Μικαλάι .-
Στον πάγκο: Σωτηρίου, Αποστολόπουλος, Βιτάλι, Γουνδουλάκης, Στανισλάβλιεβιτς, Μενδρινός, Παπανικολάου
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Κίτσιου, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Ουάρντα, Κλάους
Στον πάγκο: Μπρκιτς, Πρίγιοβιτς, Ενρίκε, Μαλεζάς, Κάτσε, Πόύγγουρας, Πέλκας
Βίντεο από αγώνα με γκολ :
~* ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΠΑΟΚ 1-3  τα γκολ  23/04/2017:
 
  ~ Ηρακλής-Παναιτωλικός  2-1 , (0-1) .- ^
Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Ποντίκης (Πρέβεζας), Πασχάλης (Ηπείρου)
4ος Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)
Τα  γκολ : 30΄ Ρόσα ,  53΄Περόνε , 85΄ Μπαστακός ,
Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Αργυρόπουλος, Στάμου, Τζανετόπουλος, Ιντζόγλου, Αγγελόπουλος, Λεοζίνιο, Κούρος, Μοντέιρο, Περόνε
Στον πάγκο του «Γηραιού»: Γιαννίκογλου, Καραγκούνης, Πασάς, Ζιαμπάρης, Γροντής, Ηλιάδης, Μπαστακός
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Παπάζογλου, Κούσας, Μύγας, Ρότσα, Μπράβο, Λόπες, Ρόσα, Κλέσιο, Ρέι, Μουνιός
Video :
~*ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-1  τα γκολ 23/04/2017:

 ~ Κέρκυρα-Πανιώνιος  1-0  , (1-0) .- ^
Διαιτητής: Γιαννουλάκης (Χανίων)
Βοηθοί: Κωσταράς, Κολοσιώνης (Αιτωλοακαρνανίας)
4ος Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)
Τα  γκολ : 26΄Επστάϊν ,
 Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Γκομές, Ιωάννου, Βενέτης, Ντιόγκο, Σιόντης, Επστάιν, Ανδρεόπουλος, Κέβιν, Σπίνουλας, Τουράμ
Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Τασουλής, Μούκταρης, Κόρμπος, Μασούρας, Βλάχος, Μπεν, Σαββίδης, Γκιοάτα, Ταπόκο, Γεσίλ
Video :
~*ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  1-0  το γκολ 23/04/2017:

  ~ Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα  5-0 , (3-0 ) .- ^
Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Αναστόπουλος (Αρκαδίας)
4ος Διαιτητής: Σκουλάς (Θεσσαλίας)
Τα  γκολ : 21΄Μάριν , 24΄Ντα Κόστα  , 29΄Ντε Λα  Μπέγια ,  71΄Ντε λα Μπέγια , 82΄ πεν,  Τσόρι  ,
Ολυμπιακός (Tάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Μαρτίνς, Μάριν, Φορτούνης, Σεμπά, Ανσαριφάρντ.
Στον πάγκο είναι οι Λεάλι, Μπουχαλάκης, Καρντόσο, Τσόρι, Ελιουνούσι, Καμπιάσο, Ανδρούτσος
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Κούτρης, Μπέριος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Κοζορώνης, Γαρουφαλιάς, Κοροβέσης, Νικολιάς, Βιδάλ, Γιάκος.
Στον πάγκο είναι οι Περιστερίδης, Καρανίκας, Μαυροπάνος, Ναδάλες, Μαμπουλού και Μασούρας.
Βίντεο  γκολ από αγώνα :
~* ΟΣΦΠ-ΠΑΣ Γιάννενα  5-0  ταγκολ 23-04-2017;
  https://youtu.be/HTBjjbAdi8E .-

  ~ Λεβαδειακός-ΑΕΚ  0-2  , (0-0) .- ^
Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Λάμπρου (Ανατολικής Αττικής), Νικολαΐδης (Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
 Τα  γκολ: 87΄ Αραούχο  ,  91΄ αυτογκόλ Μουλόπουλος ,
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Βράνιες, Βινίσιους, Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, Βάργκας, Μπακασέτας, Αραβίδης, Πέκχαρτ
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Φαράντος): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Ουόν, Μεντί, Νιασέ, Καραχάλιος, Καραμπουέ, Σουμπίνιο, Λάτσι, Σίλβα
Στον πάγκο για τους γηπεδούχους οι: Μοσχονάς, Μαχαίρας, Ζεζίνιο, Καλτσάς, Κουλιμπαλί, Βούρος, Σένκα.
Αναπληρωματικοί για την "Ένωση" οι: Ανέστης, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Μπακάκης, Χριστοδουλόπουλος, Αλμέιδα, Αραούχο.
Βίντεο από αγώνα με γκολ  :
~*ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ 0-2  τα  γκολ  23/04/2017:
https://youtu.be/vFn4qfbcMFg .-  

 ~** ΒΕΡΟΙΑ με 22 βαθμούς και ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  με 23 βαθμούς   Υποβιβάζουντε στην Β΄ Εθνική .--

***  Β' Εθνικής 2016-17 στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :
~** Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:
Αιγινιακός - Πανελευσινιακός  0-0  .- ^ {13-04-2017}.-
Λαμία-Πανσερραϊκός 3-1 .-^ {Σάββατο 22-04-2017}.-
Αρης-Αγροτικός Αστέρας     2-0 .- ^
Απόλλων Σμύρνης-Καλλονή   4-0 .- ^
ΟΦΗ-Αχαρναϊκός   3-0 .- ^
Πανελευσινιακός-Κισσαμικός   2-1 .- ^
Τρίκαλα-Αιγινιακός   5-0 .- ^
Σπάρτη-Καλλιθέα   2-1 .- ^
Χανιά-Αναγέννηση Καρδίτσας  24/4

***   Για την Γ΄ εθνική 3ος όμιλος στο ποδόσφαιρο  :
Ερμιονίδα - Αχαϊκή  4-0 .- ^
Παναργειακός - Αιολικός   1-0 .- ^
Παναρκαδικός - Τσικλητήρας Πύλου 1-0 .- ^
ΠΑΟ Βάρδας- Α.Ο. Θήβας  0-2 .- ^
ΠΑΟ Λουτρακίου -Αστέρας Αμαλιάδας/Πανόπουλο 0-0 .- ^
Φωστήρας- Δόξα Μεγαλόπολης  3-0 .- ^
Χαλκίδα -Α.Ο. Ζευγολατιού  2-0 .- ^
Ρεπό: Παναχαϊκή
~*  Η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ  και μαθηματικά στην Β΄ Εθνική ....

***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ΕΠΣΜ :
Σάββατο  22-04-2017 :
Α΄ Τοπικό  27η αγωνιστική
ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΕΡΑΝΗ   4-1  .- ^
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ  3-0  α.α. -^
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-Α.Ο. ΦΑΡΑΙ  0-2 .- ^
Α.Ε.ΑΒΙΑΣ-Α.Ο.ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ  0-1 .- ^

Ά1΄ Τοπικό  26η αγωνιστική
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ-Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ  3-2 .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ-ΑΙΝΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  0-0 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ-ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ  0-0 .- ^
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΧΩΡΑΣ -Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ  2-2 .- ^

Β΄ Τοπικό  1ος όμιλος  25η αγωνιστική
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ-Α.Ε. ΜΑΝΗΣ  0-2 .- ^
Α.Ε. ΚΥΠΑΡΙΣΙΑΣ/ΗΡΑΚΛΗΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ 2-0 .- ^
Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ-Α.Ε. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ   5-2 .- ^
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ -ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ  4-2 .- ^
Β΄ Τοπικό  2ος όμιλος   22η αγωνιστική
ΑΠΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ- Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ  1-0 .- ^
Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ -ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ  3-2 .- ^

~** ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ 7ος όμιλος
ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 3-2  .- {2η φάση 19/04/2017} .-

Κυριακή  23 Απριλίου 2017  ΕΠΣ Μεσσηνίας :
Α  Τοπικό :
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  3-2 .- ^
ΑΣ ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ -Α.Ο. ΜΥΛΤΙΑΔΗΣ   1-1 .- ^
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ  2-5 .- ^
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ-ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ  3-4 .- ^

Α1  Τοπικό  :
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  1-3 .- ^
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ-ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ   4-0 .- ^
Α.Ο.ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ-Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑΣ  0-2 .- ^

Β΄ Τοπικό  1ος  όμιλος :
ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ -ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ   1-2 .- ^
ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ   0-1 .- ^

 Β΄  Τοπικό  2ος όμιλος :
ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ -ΑΣ. ΦΥΤΕΙΑΣ  3-2 .- ^
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ-ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΟΚΟΠΙΟΥ   1-3 .- ^
Α.Ο.ΦΥΤΕΙΑΣ-Α.Ο.ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ  7-0 .- ^
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-Α.Ο.ΠΑΤΙΣΤΑΣ  3-3 .- ^

 ***  Πρωταθλητής Ευρώπης για τρίτη σερί χρονιά ο Πετρούνιας
Θριάμβευσε στους κρίκους
~  Στο «πάνθεον» της ενόργανης γυμναστικής ανήκει πλέον ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Ελληνας Ολυμπιονίκης των κρίκων, αναδείχθηκε για τρίτη διαδοχική φορά πρωταθλητής Ευρώπης (σ.σ. μετά το Μονπελιέ 2015 και την Βέρνη 2016), καθώς στον τελικό της διοργάνωσης, που διεξάγεται στο Κλουζ της Ρουμανίας το 2017 , βαθμολογήθηκε με 15.433 (σ.σ. συντελεστής δυσκολίας στην άσκηση 6,3), πήρε με άνεση την πρώτη θέση και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.
~ Πρόκειται για σπάνιο επίτευγμα, καθώς μόλις τρεις γυμναστές έχουν καταφέρει κατι ανάλογο. Οι Σοβιετικοί Γιούρι Τιτόφ (1957, 1959, 1961) και Μιχαήλ Βορονίν (1967, 1969, 1971) και ο Ιταλός ρέκορντμαν Γιούρι Κέκι, ο μοναδικός που έχει στην συλλογή του τέσσερις ευρωπαϊκούς τίτλους και μάλιστα συνεχόμενους (1990, 1992, 1994, 1996).
~* Η προσπάθεια που του έδωσε το χρυσό:
Βίντεο :ΚΛΟΥΖ 2017: Λευτέρης Πετρούνιας (κρίκοι), τελικός ευρωπαϊκού , https://youtu.be/NteUZUfwYE4  .-
~* Η απονομή του χρυσού μεταλλίου:
Βίντεο 2 :  ΚΛΟΥΖ 2017: Απονομή χρυσού μεταλλίου στον Λευτέρη Πετρούνια , https://youtu.be/CtZ2uU2cJE8  .-
~  Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση του Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, στο Κλουζ. Στην πρώτη του παρουσία στη διοργάνωση, κατάφερε να προκριθεί ως 8ος στον τελικό των κρίκων, μαζί με τον Λευτέρη Πετρούνια κι εκεί πλέον κατάφερε να συγκεντρώσει 14,666 βαθμούς και να πάρει την 6η θέση.
~**  Αυτή είναι η κατάταξη στον σημερινό τελικό των κρίκων:
 1. Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15.433
2. Τούλοχ (Μ. Βρετανία) 15,066
3. Ραντιβίλοβ (Ουκρανία) 15.033
4. Νταβντιάν (Αρμενία) 14.858
5. Τσολάκ (Τουρκία) 14.833
6. Κωνσταντίνιδης (Ελλάδα) 14.666
7. Τοβμασιάν (Αρμενία) 14.666
8. Λάνκιν (Ρωσία) 14.466
***

~   ~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  : 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :     http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  01  και 02  Απριλίου  2017  :Με  ανασκόπηση Αθλητικών βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/01-02-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 03  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-03-2017.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  04  Απριλίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-04-2017.html 
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  04  April;ioy 2017   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/04/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 05  Απριλίου  2017 : Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/04/news-05-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη 06 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news-06-2017.html    
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Παρασκευή 07 Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-07-2017.html .-
~*   Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Απριλίου  2017  :Με  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/08-09-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 09 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/news-09-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Μ. Τρίτη  11 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Τετάρτη  12 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Μ. Τετάρτη 12  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης 2: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-2.html  .-
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Πέμπτη 13  Απριλίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  2 Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/news-2.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Παρασκευή 14  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html  .-
~* Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Μ. Σάββατο  15 Απριλίου 2017  :  Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/news-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη του Πάσχα 18 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-18-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  15 και 16  Απριλίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/15-16-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 19 Απριλίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-19-2017.html .- 
~* *Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2 Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινότητας  2  στην ενημέρωση : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-2-19-2017-2.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 20 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/news-20-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 21 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/04/news-21-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας , ARFARA  NEWS Σάββατο 22 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-22-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Κυριακή  23 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-23-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  2  Κυριακή 23 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-2-23-2017.html  .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 22  και  23  Απριλίου 2017  :Με  ανασκόπηση στα αθλητικά δρώμενα της εβδομάδας που έφυγε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/22-23-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-24-2017.html .-  
~*

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5506  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3560   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3556  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.619  βίντεο   .-  

~ ~**** Από  τις δικές μας γνωστές σελίδες :
~*  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
 ~*  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   .-  
~* https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-  
~*  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias    , = ARFARA MESSINIAS    1.617  
  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=.-
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~ https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01   
~*  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~*  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ 
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
 ~* http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: