Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 02 Ιουλίου 2015

ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 :
~

~ ΠΡΟΒΛΕΨΗ : Την Τρίτη μετά το δημοψήφισμα , θα έχουμε κυβέρνηση τεχνοκρατών !!!
~ Πρόβλεψη : Αποτέλεσμα  δημοψηφίσματος  56% θα  είναι  το  ΝΑΙ  !
~ ΠΡΟΒΛΕΨΗ : Εκλογές  Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη 2015  !

ΟΧΙ  διχαστικό κλήμα την ώρα του δημοψηφίσματος !
~ ΟΧΙ  σε ώρα κλείσιμο των τραπεζών και στις ουρές των ATM , με  αύξηση μισθού  κατά  100.000 ευρώ στο πρόεδρο (κομματικό) κ. Σ. Τσοτσορό ! Συνολικά 340.000 ευρώ  ετήσιας αποζημίωσης !!
~ ΟΧΙ στην ασυνεννοησία  των πολιτικών μας σε κρίσιμες ώρες της  πατρίδας !
~ ΟΧΙ στο πόλεμο ! Όχι στον εμφύλιο !  ΟΧΙ  στην φτώχεια  ! στην ανεργία  !  ................ Ο  Θεός  ας  φυλάξει την Ελλάδα  μας  !
*** 2 Ιουλίου
Κατάθεσις της τιμίας Εσθήτος της παναγίας Θεοτόκου εν Βλαχερναίς (1) (473). Ιουβεναλίου, πατριάρχου Ιεροσολύμων. Μάρτυρος Κοίντου. Νεομαρτύρων Γεωργίου, Γεωργίου, Εμμανουήλ, Θεοδώρου, Μιχαήλ, Θεοδώρου, Ιωάννου και Λάμπρου, των εκ Σαμοθράκης και εν Μάκρη Αλεξανδρουπόλεως αθλησάντων (†1835).
(1) Οι αυτάδελφοι πατρίκιοι, Γάλβιος και Κάνδιδος , πηγαίνοντας στα Ιεροσόλυμα να προσκυνήσουν, έφτασαν στην Παλαιστίνη. Κατά την επίσκεψή τους στους Αγίους Τόπους, συνάντησαν μία Εβραία, η οποία είχε στην κατοχή της και φύλαγε με πολύ μεγάλη ευσέβεια, μέσα σε ειδικό κιβώτιο την τίμια Εσθήτα (φόρεμα) της Παναγίας. Τότε οι Γάλβιος και Κάνδιδος, αφού προσκύνησαν το ιερό ένδυμα, έβαλαν σκοπό να το μεταφέρουν στην Κωνσταντινούπολη. Αφού έφτασαν στα Ιεροσόλυμα και προσκύνησαν, στην συνέχεια κατασκεύασαν ένα ειδικό κιβώτιο, όμοιο με αυτό που είχε η Εβραία γυναίκα και φύλαγε το φόρεμα της Θεοτόκου. Το κιβώτιο αυτό, χωρίς να τους πάρει είδηση η γυναίκα, το άλλαξαν με αυτό που περιείχε την τιμία Εσθήτα. Έτσι λοιπόν πήραν το κιβώτιο με το ιερό ένδυμα και ξεκίνησαν για την Κωνσταντινούπολη. Όταν έφθασαν στην Πόλη, προσπάθησαν να κρύψουν αυτόν τον πολύτιμο θησαυρό στις Βλαχέρνες. Επειδή όμως δεν μπορούσαν, γνωστοποίησαν αυτό το γεγονός στον αυτοκράτορα της Πόλης. Εκείνος μόλις πληροφορήθηκε τη μεταφορά της τιμίας Εσθήτος στην Κωνσταντινούπολη ασπάστηκε με μεγάλη ευλάβεια το ιερό ένδυμα και αμέσως έδωσε εντολή να κατασκευαστεί Ναός και αργότερα μέσα σ` αυτόν τοποθέτησε το ιερό ένδυμα, το οποίο βρίσκεται μέχρι και σήμερα σ` αυτόν τον τόπο, αποτελώντας φυλακτήριο και συνάμα πολύτιμο κειμήλιο για τούς χριστιανούς.
 ~ ***  02/07 Απολυτίκιο Κατάθεσις Τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου στο Ναό των Βλαχερνών - 2 ΙΟΥΛΙΟΥ :
https://youtu.be/bVaqPhMhjvk?list=PL0186FD07E99A39E4 ,

~
*** Ελένη Αλειφέρη: «Το ερώτημα είναι, ναι ή όχι στο ευρώ»         
      
Ανέντιμο, διχαστικό, αντιδημοκρατικό και μη έγκυρο χαρακτήρισε το δημοψήφισμα η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, τονίζοντας ότι η Ελλάδα αυτοπαγιδεύτηκε.
Εξ αρχής, δε, τόνισε ότι οι δηλώσεις της δε στοχεύουν στο «να κάνει πολιτική», να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση ή να ενισχύσει οποιονδήποτε πολιτικό φορέα ή πρόσωπο.
  «Αυτοπαγιδευτήκαμε»
Χαρακτηρίζοντας τις στιγμές δύσκολες και δραματικές, η κα Αλειφέρη επισήμανε ότι μοναδικό μέλημα πρέπει να είναι πώς θα είναι το μέλλον των Ελλήνων και πώς θα βγούμε από την αυτοπαγίδευσή μας: «Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα, πίστευα ότι δεν είναι απλώς ριψοκίνδυνο, αλλά πολύ επικίνδυνη ενέργεια για τον ελληνικό λαό. Είναι μια ενέργεια που σε καμία περίπτωση, με οποιαδήποτε εξέλιξη, δε θα ήταν θετική και επωφελής για την Ελλάδα και σίγουρα δεν ήταν διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια κανενός. Δε θα έπρεπε να έχει γίνει αυτή η εξαγγελία δημοψηφίσματος. Το δημοψήφισμα και το ερώτημα, όπως έχει τεθεί, είναι παραπλανητικό. Είναι ερώτημα εγκλωβισμού και σίγουρα διχαστικό και εν πολλοίς θα το πω, ψυχαναγκαστικό. Από τη μία πλευρά, καλούν το λαό να πει όχι σε κάποια μέτρα, αλλά δεν του λέμε τις συνέπειες του όχι. Και από την άλλη, τον βάζουμε στη θέση του ενόχου αν πει ναι.  Γι’ αυτό το θεωρώ μη έντιμο και μη δημοκρατικό. Και στην ουσία σημασία έχει τι λέμε μόνοι μας ή το τι λέμε με εκείνους που συνομιλούμε; Άρα το όχι σημαίνει εκτός διαπραγμάτευσης και ότι είναι το ναι στην αξιοπρέπεια. Πιστεύει κανείς ότι αυτό που ζούμε αυτές τις ημέρες είναι αξιοπρεπές για τους Έλληνες;».
  «Μονόδρομος το ναι»
«Στις διαπραγματεύσεις πράγματι οι εταίροι μας δανειστές δε δείχνουν την αναμενόμενη για εμάς τους Έλληνες αλληλεγγύη και ενδεχομένως να είναι και εκβιαστικοί.  Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να υποκύψουμε σε αυτόν τον εκβιασμό ή να μεταφέρουμε αυτό τον εκβιασμό στον ελληνικό λαό. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Με τις εξελίξεις που ζούμε αυτές τις ημέρες δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι το ερώτημα είναι άλλο από το ναι ή όχι στο ευρώ, ναι ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ζούμε καταστάσεις που όλοι μας πρέπει με σύνεση να δούμε ποια θα είναι η στάση μας, ώστε με νηφαλιότητα ο ελληνικός λαός να αποφασίσει την παραμονή του στο ευρώ. Όχι, βέβαια, με τις καλύτερες συνθήκες. Είναι φανερό ότι η ζημιά που έχει επέλθει είναι πάρα πολύ μεγάλη. Το ναι όμως σημαίνει ότι μένουμε στη διαπραγμάτευση. Πράγματι η λιτότητα είναι πολύ κακή, αλλά η άλλη πλευρά σημαίνει φτώχεια και απόγνωση για το σύνολο του ελληνικού λαού», κατέληξε η κα Αλειφέρη, ευχόμενη να αποδώσουν οι διαπραγματεύσεις της τελευταίας στιγμής. Της Βίκυς Βετουλάκη 
 ~
*** Ανάκληση άδειας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Δήμο Πύλου - Νέστορος 

Στην απόφαση να ανασταλεί η άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούσε σε ιδιαιτέρως γνωστή τουριστική περιοχή, αποφάσισε πρόσφατα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πύλου – Νέστορος. Η απόφαση ελήφθη λόγω ουσιώδους τροποποίησης των όρων λειτουργίας του, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Μεσσηνίας. Όπως αναφέρεται σε αυτό, βεβαιώνεται παράβαση της υγειονομικής νομοθεσίας, καθώς έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε στο κατάστημα, διαπίστωσε μη συμμόρφωση με την υγειονομική διάταξη - τροποποιήθηκαν οι όροι λειτουργίας του (όπως ισχύει κατά τον χρόνο έκδοσης της άδειας). Συγκεκριμένα, «από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι: -Οι πόρτες του καταστήματος είχαν αντικατασταθεί από ρολό, που παραμένει μόνιμα ανοικτό κατά τη λειτουργία του καταστήματος παίζοντας μουσική και ο υπαίθριος χώρος έχει μετατραπεί σε αίθουσα καταστήματος (τα ανωτέρω αποτελούν επέκταση – ουσιώδη τροποποίηση των όρων λειτουργίας του καταστήματος) -Στο χώρο του παρασκευαστηρίου επικρατούσε ακαταστασία (πάνω στα ψυγεία τροφίμων και στους πάγκους εργασίας υπήρχαν εργαλεία, απορρυπαντικά και προσωπικά αντικείμενα του προσωπικού) -Στις λάντζες δεν υπήρχε ζεστό νερό για την πλύση των σκευών -Οι σχάρες των ψυγείων ήταν οξειδωμένες -Εντός των ψυγείων τα τρόφιμα δεν ήταν τακτοποιημένα (υπήρχαν αυγά πάνω από τρόφιμα με κίνδυνο την επιμόλυνσή τους)». Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος κάλεσε τον ενδιαφερόμενο στις 15 Μαΐου 2015 να προσκομίσει δικαιολογητικά για έκδοση νέας άδειας λειτουργίας ή νέα γνωμάτευση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Μεσσηνίας περί συμμόρφωσης ή έκθεση απόψεων αντιρρήσεων επί του θέματος εντός 10 ημερών, χωρίς αυτό να συμβεί. Έτσι, η Επιτροπή αποφάσισε, εκτός από την ανάκληση της άδειας λειτουργίας, πως η άσκηση ένστασης και η προθεσμία για την άσκησή της δεν αναστέλλουν την εκτέλεση της επιβολής του μέτρου της ανάκλησης της άδειας λειτουργίας εγκατάστασης. - 
~
***  Πυρετώδεις, αλλά με προβλήματα οι προετοιμασίες για το δημοψήφισμα         
     
Πυρετωδώς εργάζονται οι υπηρεσίες του Πρωτοδικείου Καλαμάτας, της Εισαγγελίας Καλαμάτας και της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την Κυριακή, στην περίπτωση που τελικά διεξαχθεί το δημοψήφισμα.
Αν και, όπως παραδέχθηκε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο υπηρεσιακός μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας βρίσκεται σε ετοιμότητα, υπάρχουν προβλήματα με τις προμήθειες. «Ήδη αυτό που ζούμε στην οικονομία, την  αδυναμία των συναλλαγών, δημιουργεί προβλήματα και στην υλοποίηση του δημοψηφίσματος», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, στην Περιφερειακή Ενότητα έχουν συγκροτηθεί συνεργεία, ενώ χθες έφτασαν και τα ψηφοδέλτια του δημοψηφίσματος.
Σε ό,τι αφορά το Πρωτοδικείο Καλαμάτας, εκδόθηκε η απόφαση για τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, ενώ από την Παρασκευή θα αρχίσουν να δίνουν το «παρών» οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.
Ο διορισμός τους, σύμφωνα με αυτόν που είχαν λάβει στις εθνικές εκλογές τον Ιανουάριο, γίνεται από την Εισαγγελία Καλαμάτας, ενώ ξεκίνησε χθες, με μικρή όμως προσέλευση, και θα ολοκληρωθεί αύριο το μεσημέρι. Πιθανές αντικαταστάσεις ή αλλαγές θα γίνουν την Παρασκευή από τον έφορο του Πρωτοδικείου.
Στο μεταξύ, το Γραφείο Διαβατηρίων στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας το προσεχές Σαββατοκύριακο, λόγω του δημοψηφίσματος, θα λειτουργήσει ως ακολούθως:
-Σάββατο, 4 Ιουλίου, κατά τις ώρες 8.00 έως 18.00
-Κυριακή, 5 Ιουλίου, από την έναρξη της ψηφοφορίας μέχρι και τη λήξη αυτής, δηλαδή κατά τις ώρες 7.00 έως 19.00.
Επισημαίνεται ότι το προσωπικό των Γραφείων θα παρέχει τις υπηρεσίες του προς το κοινό, για την παράδοση των διαβατηρίων που έχουν ήδη εκτυπωθεί και είναι έτοιμα, προκειμένου αποτελέσουν αποδεικτικά στοιχεία ταυτότητας κατά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος. Β.Β.
 ~
***  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Ηλίας Κασιδιάρης μιλά για τις καταιγιστικές εξελίξεις στο Voicenews.gr!
kasidiarhs
"Η πολιτική Τσίπρα έχει βυθίσει την Ελλάδα στο χάος-  Η Χρυσή Αυγή σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συμπράξει με το τσίρκο του Τσίπρα- Λέμε ΟΧΙ την Κυριακή στον εκβιασμό των Ελλήνων από τους διεθνείς τοκογλύφους- Δεν είναι πιθανή η επιστροφή στην δραχμή, εκτός αν η χώρα μας το επιλέξει- Υπό τις παρούσες συνθήκες η δραχμή δεν είναι εύκολο να λύσει τα μείζονα προβλήματα της εθνικής μας οικονομίας- Ενότητα, αγώνας και πίστη στην Πατρίδα"

της Σπυριδούλας Δημητρίου

Το συμβούλιο Εφετών αποφάσισε μετά από έναν χρόνο την αποφυλάκισή σας, με περιαστικούς όρους. Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνεται και η απαγόρευση συμμετοχής σας σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής. Θεωρείτε πως αυτοί οι όροι είναι στο πλαίσιο της ευρύτερης φίμωσης και απομόνωσης σας;
Θεωρώ την συγκεκριμένη απαγόρευση αντισυνταγματική. Είναι αδιανόητο να απαγορεύεται ο δημόσιος λόγος σε Έλληνες πολίτες, πόσο μάλλον σε εκλεγμένους βουλευτές του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας. Θα κάνω χρήση κάθε ένδικου μέσου και θα προσφύγω άμεσα στο δικαστικό συμβούλιο για την άρση του συγκεκριμένου όρου.

Γνωρίζουμε πως η θέση του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή είναι υπέρ του "όχι". Εξηγείστε μας τους λόγους παρακαλώ.
Λέμε ΟΧΙ στον εκβιασμό των Ελλήνων από τους διεθνείς τοκογλύφους. Ταυτόχρονα λέμε ΟΧΙ στην μνημονιακή πρόταση Τσίπρα που πιθανή εφαρμογή της θα έχει εξίσου καταστροφικές συνέπειες στην εθνική οικονομία

Ένα ισχυρό "όχι" το βράδυ της Κυριακής σημαίνει με απλά λόγια επιστροφή στην δραχμή ή πρόκειται για μέσο εκφοβισμού και άσκησης πίεσης στην κοινή γνώμη;
Δεν είναι πιθανή η επιστροφή στην δραχμή, εκτός αν η χώρα μας το επιλέξει. Δεν υπάρχει μηχανισμός αποπομπής καμίας χώρας από την ευρωζώνη. Οι ξένοι τοκογλύφοι εκβιάζουν και εκφοβίζουν τους πολίτες για να υφαρπάξουν την ψήφο τους. Υπάρχουν φυσικά και άλλα μέσα πίεσης του ελληνικού λαού, όπως η ισοπέδωση του τραπεζικού μας συστήματος, που συνδέεται άμεσα με την ΕΚΤ, μέτρα που είναι πολύ πιθανό να δούμε να εφαρμόζονται.

Δεδομένων των συνθηκών της ελληνικής οικονομίας και της εθνικής παραγωγής, μία πιθανή ρήξη και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα αποτελεί λύση στο καυτό ελληνικό ζήτημα;
Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα προϋποθέτει ισχυρό πρωτογενή τομέα, ώστε η χώρα να γίνει πιο ανταγωνιστική, να τονωθούν οι εξαγωγές της και να αυξηθεί το ΑΕΠ. Υπό τις παρούσες συνθήκες η δραχμή δεν είναι εύκολο να λύσει τα μείζονα προβλήματα της εθνικής μας οικονομίας. Το πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής στοχεύει στην ελληνική αυτάρκεια, σε παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με απώτερο σκοπό την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

Σε περίπτωση επικράτησης του "ναι" στο δημοψήφισμα, διαβλέπετε εκλογές ή η κυβέρνηση θα εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα για να φέρει νέα επώδυνα μέτρα, παρά τις εξαγγελίες της;
Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προκηρύξει εκλογές. Ήδη η πολιτική Τσίπρα έχει βυθίσει την Ελλάδα στο χάος. Φτάσαμε στο σημείο να μας κουνάνε το δάκτυλο και να παριστάνουν τους σωτήρες οι καταστροφείς της Ελλάδος ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Α.Ε.

Πολλοί κατηγορούν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι συνέπραξε σε ένα "μαύρο μέτωπο" μαζί σας για το δημοψήφισμα. Τι απαντάτε;
Η Χρυσή Αυγή σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συμπράξει με το τσίρκο του Τσίπρα. Το καθαρό ΟΧΙ που απαντάμε στο δημοψήφισμα απηχεί τις πάγιες θέσεις μας κατά των τοκογλύφων δανειστών και υπέρ της εθνικής ανεξαρτησίας. ΟΧΙ λέμε και στο μνημόνιο που προτείνει ο Σύριζα, ικετεύοντας τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ να αποδεχθούν.

Ποιο είναι το μήνυμα της Χρυσής Αυγής προς τον ελληνικό λαό για αυτές τις κρίσιμες ώρες;
Ενότητα, αγώνας και πίστη στην Πατρίδα. Από τις πράξεις μας αυτές τις κρίσιμες ημέρες κρίνεται το μέλλον των παιδιών μας και της Ελλάδος.


~
*** Kωνσταντοπούλου: "Oxι στους εκβιασμούς και την υποτέλεια" (ΒΙΝΤΕΟ)
konstantopoyloy
 -  H πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάλεσε τους έλληνες πολίτες, " να ψηφίσουν και να παλέψουν για την αξιοπρέπεια και το μέλλον τους, με τη μόνη κυβέρνηση που τους επιστρέφει την εξουσία" και "να στείλουν ένα ηχηρό και αισιόδοξο μήνυμα, ότι η Δημοκρατία είναι υπόθεση των λαών, όχι των Τραπεζών και των αγορών".
Η κα Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε σε όσους παραποιούν σκόπιμα το δημοψήφισμα μιλώντας για δραχμή, έξοδο απο την ΕΕ και αποκλεισμό, τονίζοντας πως το «όχι» σημαίνει «όχι» στα τεχνητά αδιέξοδα, «όχι» στην ασφυξία των λαών με τις τράπεζες κλειστές «όχι» στην υποδούλωση κρατών - μελών, «όχι» στην οικονομική και πολιτική υποταγή.
Video , Ζ. Κωνσταντοπούλου: ΟΧΙ στην υποδούλωση, ΟΧΙ στην υποταγή ,
https://youtu.be/D6-g3AlTUw8 .-

~
*** Πλήρης επιβεβαίωση της ενδοκυβερνητικής διαμάχης- Ο Καμμένος δεν έβαλε υπογραφή (ΕΙΚΟΝΑ)
kammenos diamaxh
 Τις πληροφορίες για ενδοκυβερνητικές διαμάχες, επιβεβαίωσε η αποκάλυψη πως ο Πάνος Καμμένος, αρνήθηκε να υπογράψει τη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυριακής που οδήγησε στη τραπεζική αργία και στην επιβολή των ελέγχων κεφαλαίου στις συναλλαγές.
 kammenos
~
***  Η συνέντευξη Βαρουφάκη και οι 5 λόγοι για το "ΟΧΙ" (BINTEO)
varufakis ert
 ~ Ο ΥΠΟΙΚ, Γιάνης Βαρουφάκης παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΤ και τα σημεία που ξεχώρισαν ήταν
- Το Eurogroup ακολούθησε τη γραμμή της Γερμανίας, και θα εξετάσει την πρόταση της κυβέρνησης μετά το δημοψήφισμα.
-Οι Γάλλοι "επέμεναν να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις μέχρι την Κυριακή."
-"Δεν θέλουμε συμφωνία που θα παρατείνει την κρίση".
Ο κος Βαρουφάκης, αναφερόμενος στη σειρά που ακολουθείται στο Eurogroup είπε :"Πρώτα μιλάνε οι θεσμοί, μετά ο υπουργός της χώρας που έχει θέμα, μετά μιλούν οι υπόλοιποι και προσπαθούμε να βρούμε λύση."
-Ο κ. Σόιμπλε με καταλαβαίνει και τον καταλαβαίνω σε προσωπικό επίπεδο. Σε επίσημο επίπεδο διαφοροποιείται
-Στόχος "η αναδιάρθρωση και να βγει από το τραπέζι η ιδέα ότι σε μερικούς μήνες θα έχουμε πάλι διαπραγμάτευση και απειλές για έξοδο."
-Δεν θέλουμε συμφωνία που θα παρατείνει την κρίση - Δεν θα υπογράψουμε μία συμφωνία, η οποία προσποιείται ότι λύνει το πρόβλημα.
Παράλληλα επεσήμανε πως η κυβέρνηση δεν πήρε εντολή για ρήξη.
"Όταν γνώρισα τον Ντάισελμπλουμ, μου είπε «Μνημόνια, αλλιώς το πρόγραμμα θα καταρρεύσει». Του είπα, εννοείται πως θα καταρρεύσουν οι τράπεζες μας και θα έχουμε capital controls. Και μου είπε «ναι, προφανώς" είπε ο κος Βαρουφάκης και πρόσθεσε "Είχαν σχέδιο να φτάσουμε εδώ σήμερα."
-"Η σύσταση υπέρ του "όχι" είναι σύσταση υπέρ του ευρώ" είπε ο ΥΠΟΙΚ και σημείωσε πως "Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ένα πολύ μελανό σημείο για την Ευρώπη, έκλεισαν τις τράπεζες για να εκβιάσουν το «ναι»"
Στις 25 Ιουνίου μας ήρθε η πρόταση των Θεσμών, λίγες ημέρες πριν λήξει το ελληνικό πρόγραμμα, και μας έφτασε ως τελεσίγραφο. Αν το υπογράφαμε, αμέσως μετά, την επόμενη μέρα, θα τίθετο θέμα της βιωσιμότητάς του. Εκείνη τη στιγμή αποφασίσαμε να το θέσουμε στην επιλογή του ελληνικού λαού."
-"Η Ελλάδα είναι και θα είναι στο ευρώ"
-"Η πιο σημαντική απόφαση που έλαβε σήμερα η ΕΚΤ ήταν να απορριφθεί το αίτημα για κούρεμα των ενεχύρων των ελληνικών ομολόγων. Κίνηση καλής θέλησης, τη χαιρετίζω"
~ Νωρίτερα, ο Γιάννης Βαρουφάκης παρέθεσε σε ανακοίνωση του, 6 λόγους για να πούν οι Έλληνες το όχι
1.Οι διαπραγματεύσεις δεν κατέληξαν σε συμφωνία επειδή οι δανειστές (α) αρνήθηκαν να αναδιαρθρώσουν το μη βιώσιμο χρέος και (β) επέμειναν ότι το χρέος πρέπει να το πληρώνουν οι ασθενέστεροι των πολιτών, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους.
2.Το ΔΝΤ, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, πολλές άλλες κυβερνήσεις, καθώς και η συντριπτική πλειοψηφία των οικονομολόγων, θεωρούν – όπως κι εμείς – ότι το χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί.
3.To Eurogroup έχει, τον Νοέμβριο του 2012, παραδεχθεί ότι το χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί όμως αρνείται να δεσμευτεί για αυτό
4.Από την στιγμή που ανακοινώσαμε το Δημοψήφισμα, η επίσημη Ευρώπη έχει σηματοδοτήσει εμπιστευτικά πως είναι έτοιμη να συζητήσει την αναδιάρθρωση του χρέους. Αυτό καταδεικνύει πως ακόμα και η επίσημη Ευρώπη θα καταψήφιζε την... δική της «τελική» πρόταση.
5.Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ. Οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς. Η τακτική των δανειστών βασίζεται στον εκβιασμό με κλείσιμο των τραπεζών. Η σύγκρουση οφείλεται σε αυτή τους την επιλογή και σε καμία περίπτωση στο ότι η ελληνική κυβέρνηση θέτει εμπόδια στη συμφωνία ή πειραματίζεται με την ιδέα εξόδου και υποτίμησης. Η θέση της Ελλάδας στο ευρώ και στην Ευρώπη είναι αδιαπραγμάτευτη
6.Το μέλλον θέλει μια περήφανη Ελλάδα στο ευρώ και στο κέντρο της Ευρώπης. Αυτό απαιτεί ένα μεγάλο ΟΧΙ την Κυριακή που θα μας δώσει τη δύναμη να διαπραγματευτούμε το χρέος καθώς και τη διανομή των βαρών μεταξύ των εχόντων και των αδύναμων συμπολιτών μας.
Video , Γ. Βαρουφάκης στην ΕΡΤ: Το ΟΧΙ είναι ΥΠΕΡ του ευρώ  ,
https://youtu.be/84MDa1AI02M  ,.-

~
***  BOMBA από ΔΝΤ: Έτσι θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα
lagkard
 -  Με μία σειρά ερωτήσεων- απαντήσεων που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξηγεί τι θα συμβεί με την Ελλάδα μετά από την αποτυχία να αποπληρωθεί η δόση της 30ής Ιουνίου.
Ακολουθούν αναλυτικά οι ερωτήσεις- απαντήσεις:
 - Τι θα ήθελε το ΔΝΤ να συμβεί για να επιλυθεί η κατάσταση;
Προτεραιότητα του Ταμείου παραμένει η βοήθεια προς τον ελληνικό λαό σε αυτή τη δύσκολη περίοδο οικονομικής κρίσης. Τα στελέχη του Ταμείου πιστεύουν ότι ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό είναι μέσω ισορροπημένης προσέγγισης με την Ελλάδα να κάνει βήματα για μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και τους Ευρωπαίους εταίρους να παράσχουν περαιτέρω χρηματοδότηση και ελάφρυνση χρέους. Από την εμπειρία του το ΔΝΤ γνωρίζει ότι μέσω της δουλειάς με τα μέλη του η οικονομική αλλαγή είναι δύσκολη και παίρνει χρόνο. Σε αυτό το σημείο μπαίνει η οικονομική υποστήριξη του ΔΝΤ, το οποίο παρέχει σε μια κυβέρνηση τον χώρο που χρειάζεται προκειμένου να κάνει τις μεταρρυθμίσεις με έναν τρόπο που προστατεύει τους πιο αδύναμους και θα ενισχύσει την οικονομία.
 - Τι θα συμβεί με την Ελλάδα επειδή δεν κατάφερε να πληρώσει μια δόση πριν λήξει;
Η άμεση συνέπεια είναι πως η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να πάρει χρηματοδότηση από το ΔΝΤ, με βάση την υπάρχουσα ρύθμιση και το Ταμείο δεν θα εγκρίνει νέα χρηματοδότηση προς τη χώρα μέχρι να τακτοποιήσει τις καθυστερούμενες οφειλές. Αυτή είναι η διαδικασία όταν ένα μέλος δεν μπορεί να αποπληρώσει το ΔΝΤ. Η Ελλάδα παραμένει μέλος του Ταμείου, με δικαίωμα ψήφου και εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιο. Ο ετήσιος έλεγχος του ΔΝΤ για την οικονομία μιας χώρας συνεχίζει να αποτελεί υποχρέωση. Η Ελλάδα θα μπορεί προς το παρόν να έχει τεχνική βοήθεια, πρόσβαση στην τεχνογνωσία του ΔΝΤ για αρκετά οικονομικά ζητήματα, όπως η φορολογική διοίκηση και οι οικονομικές πολιτικές.
Περίοδος χάριτος υπάρχει;
Όχι, δεν υπάρχει περίοδος χάριτος. Όταν μια χώρα-μέλος αποτυγχάνει να πληρώσει τις υποχρεώσεις της μέχρι το πέρας της προθεσμίας θεωρείται εκπρόθεσμη. Με βάση τις διαδικασίες του ΔΝΤ, ο γενικός διευθυντής ενημερώνει το εκτελεστικό συμβούλιο για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις. Δεδομένου του υψηλού προφίλ του ελληνικού προγράμματος, η γενική διευθύντρια ενημέρωσε το εκτελεστικό συμβούλιο αμέσως.
 -  Μπορεί να αναβληθεί μία πληρωμή;
Μια χώρα μπορεί να ζητήσει αναβολή. Το ΔΝΤ δεν επεκτείνει τους όρους πληρωμής, ως απόρροια μακροχρόνιας πολιτικής. Στόχος η συλλογική εργασία με μια χώρα για να λύσει τα προβλήματά της. Περίπου πριν από 30 χρόνια το ΔΝΤ επέτρεψε σε μερικές χώρες με χαμηλό εισόδημα να καθυστερήσουν τις πληρωμές, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις αποδείχθηκε ότι η καθυστέρηση δεν βοήθησε τις άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες ή τα θεμελιώδη οικονομικά προβλήματα.
 -  Πώς εργάζεται το ΔΝΤ για να βρει λύσει στις οφειλές;
Η πολιτική του ΔΝΤ είναι να εργάζεται από κοινού με τα μέλη τους για την εκκαθάριση των καθυστερημένων οφειλών τους. Το Ταμείο, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, είχε επιτυχία βοηθώντας την αποκατάσταση της πρόσβασης μιας χώρας στη χρηματοδότηση. Ανάμεσα στο 1978 και το 1989, 19 χώρες απέτυχαν να πληρώσουν. Με εξαίρεση το Σουδάν και τη Σομαλία, όλα αυτά τα μέλη κατάφεραν να δουλέψουν με το ΔΝΤ και να εκκαθαρίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Η μόνη χώρα-μέλος με παρατεταμένες καθυστερούμενες οφειλές στο πρόσφατο παρελθόν είναι η Ζιμπάμπουε.
 -  Ποινές για αποτυχία πληρωμής υπάρχουν;
Η πιο άμεση ποινή είναι πως το μέλος δεν μπορεί να λάβει χρηματοδότηση από το ΔΝΤ. Μέσα σε 12 μήνες, το Εκτελεστικό Συμβούλιο μπορεί να κάνει δήλωση ακαταλληλότητας απέναντι στην Ελλάδα. Αν η μη αποπληρωμή ξεπεράσει τους 12 μήνες, το εκτελεστικό συμβούλιο μπορεί να δηλώσει ότι η χώρα είναι «μη συνεργάσιμη» κάτι που θα προκαλούσε αναστολή τεχνικής βοήθειας, πιθανότατα αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου και τελικά, υποχρεωτική αποχώρηση από το Ταμείο. Το χρονοδιάγραμμα για αυτά τα βήματα είναι ευέλικτο.
 -  Τι σημαίνει για τους υπόλοιπους πιστωτές της Ελλάδας η ληξιπρόθεσμη οφειλή;
Οι άλλοι πιστωτές θα αποφασίσουν για τις επιπλοκές για την Ελλάδα.
 -  Η δυνατότητα του ΔΝΤ να χρηματοδοτεί άλλα μέλη πλήττεται από την μη καταβολή της δόσης;
Τα αποθέματα του Ταμείου είναι ισχυρά. Η δυνατότητα χρηματοδότησης είναι σε ιστορικό υψηλό, περίπου 377,1 δισ. ευρώ και το ΔΝΤ είναι σε θέση να ικανοποιήσει πιθανές χρηματοδοτικές ανάγκες άλλων μελών.
 -  Οι μέτοχοι θα υποστούν ζημίες εάν η Ελλάδα δεν πληρώσει;
Οχι, οι μέτοχοι του ΔΝΤ δεν θα υποστούν απώλειες. Παρά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι αξιώσεις των χωρών-μελών του ΔΝΤ είναι απόλυτα ασφαλείς και το Ταμείο θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του απέναντι σε μέλη και δανειστές.
 -  Εν τω μεταξύ, η γενική διευθύντρια του Ταμείου, μιλώντας στο CNN και αφού έριξε «κροκοδείλια δάκρυα» τονίζοντας ότι καταλαβαίνει την αγανάκτηση του ελληνικού λαού, ήταν ξεκάθαρη. «Η δόση της 30ής Ιουνίου πρέπει να πληρωθεί», είπε, προσθέτοντας ότι τάσσεται υπέρ της συνέχισης του διαλόγου.
Άφησε, ακόμη, και αιχμές τονίζοντας ότι «δεν έχει επιλογή για το ποιος εκπροσωπεί μια χώρα».
Παράλληλα, το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη θα δώσει στη δημοσιότητα την έκθεσή του για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
~
*** Οι ΗΠΑ στο ίδιο μονοπάτι με την Ελλάδα - Πάνε για capital controls
usadebt
-  Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να εφαρμοστούν και στις ΗΠΑ capital controls. Ένα νέο διάγραμμα δείχνει ότι και οι ΗΠΑ, που προσπαθούν να μας πείσουν να υπογράψουμε το τρίτο μνημόνιο, είναι στο ίδιο μονοπάτι του χρέους.
Δείτε το βίντεο: US on Same Debt Path as Greece , https://youtu.be/rpOdzchNIWM .-



~
***  Ο ΕFSF μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στην άμεση εξόφληση των 141 δισ. ευρώ
kl
- Ο Κλάους Ρέγκλινγκ είχε τονίσει την Ελλάδα ότι το EFSF δεν θα μείνει αμέτοχο σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν πληρώσει το ΔΝΤ. Τώρα που συνέβη, στέλνει
αυστηρές προειδοποιήσεις και πιέζει ακόμη περισσότερο.
- Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του το EFSF επισημαίνει πως λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι το ΔΝΤ έλαβε αίτημα χθες από τις ελληνικές αρχές για την επέκταση της υποχρέωσης αποπληρωμής από την Ελλάδα των δόσεων οι οποίες κατέστησαν απαιτητές χθες.
- Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του EFSF, ο διευθύνων σύμβουλος του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ πρέπει να ενημερώσει άμεσα τον πρόεδρο της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου σήμερα για την μη πληρωμή και να προτείνει μία από τις ακόλουθες τρεις επιλογές:
-Την επιτάχυνση του δανείου (141 δισεκατομμύρια ευρώ): Δηλαδή το EFSF ακυρώνει τη σύμβαση δανείου και ζητά την άμεση εξόφληση του κεφαλαίου και των τόκων.
-Την παραίτηση από δικαιώματα: Δηλαδή το EFSF παραιτείται αμετάκλητα από το δικαίωμα και τα μέσα αντιμετώπισής της στο πλαίσιο του δανείου για τη συγκεκριμένη μη πληρωμή.
-Επιφύλαξη δικαιωμάτων: Δηλαδή το EFSF δεν επιταχύνει το δάνειο ούτε παραιτείται του δικαιώματός του να το κάνει, αλλά αντ “αυτού διατηρεί το δικαίωμα να ενεργεί σε μεταγενέστερο στάδιο.
-Tέλος, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως ο EFSF θα συντονίσει τα επόμενα βήματά του πολύ στενά με την Ομάδα Εργασίας του Eurogroup και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ.-
~
***  Αποκάλυψη για το ΔΝΤ: Γνώριζαν πως η λιτότητα που επέβαλαν ήταν καταστροφική
imf
 -  Ακόμη και αν η Ελλάδα αποδεχόταν το σύνολο των μέτρων λιτότητας που απαιτούνται από τους πιστωτές της, δεν θα ήταν σε θέση να τα βγάλει πέρα ως το 2030, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ όπως αποκάλυψαν μια σειρά από έγγραφα.
Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να διατηρήσει ένα επίπεδο του χρέους του 118% του ΑΕΠ.
Το 2012, το Ταμείο ανέφερε ότι το 110% του ΑΕΠ είναι το υψηλότερο όριο του χρέους χώρας που θα μπορούσε να αναλάβει.
Επί του παρόντος, το επίπεδο του χρέους της Ελλάδας ανέρχεται σε 175% του ΑΕΠ, και το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί αν η χώρα πέσει σε ύφεση.
Τα έγγραφα αναφέρουν ότι ακόμη και αν η Ελλάδα παρουσίαζε ραγδαία οικονομική ανάπτυξη για 15 χρόνια, το επίπεδο του χρέους θα εξακολουθούσε να είναι υψηλότερο από το 110% του ΑΕΠ, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα δεν είχε καμία πιθανότητα να πιάσει τους στόχους.
Ακόμη και αν η οικονομία κατάφερε να διατηρήσει ένα ρυθμό ανάπτυξης 4% ετησίως για τα επόμενα πέντε χρόνια, το εθνικό επίπεδο του χρέους θα μειωθεί μόνο στο 124%.
"Είναι σαφές ότι η επίτευξη των στόχων είναι αδύνατη υπό οποιοδήποτε σενάριο του 2012," ανέφερε ένα από τα έξι απόρρητα έγγραφα, με τίτλο "η Προκαταρκτική ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους της Ελλάδας".
Αργά την Τρίτη, η Ελλάδα έγινε η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα που αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις, όταν το ΔΝΤ επιβεβαίωσε ότι δεν έλαβε την πληρωμή του χρέους.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις ανέφερε σε δήλωσή του ότι η Ελλάδα είχε ζητήσει μια παράταση πληρωμής νωρίτερα την Τρίτη, και ότι το συμβούλιο του Ταμείου θα θεωρούσε «εν ευθέτω χρόνω».
Αυτό ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενο από τις αγορές. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ότι η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει το χρέος στη ώρα του.
~
***  Βροχή οι υποβαθμίσεις- Η σειρά του Moody’s :
moodys
 -  Μετά τη Fitch και την S&P, ο αμερικανικός οίκος Moody’s υποβάθμισε και αυτός, την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μια βαθμίδα, σε Caa3 με ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω υποβάθμισης.
Ο οίκος εξέφρασε την εκτίμηση ότι σε περίπτωση που υπερισχύσει το "Οχι" στο δημοψήφισμα, αυξάνεται ο κίνδυνος χρεοκοπίας και του Grexit αφού θα χαθεί η στήριξη των διεθνών πιστωτών.
~
***  Λαγκάρντ: "Καταλαβαίνω τον απλό λαό"
lagarde
 Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στο αμερικανικό CNN, επεσήμανε πως η Ελλάδα θα πληρώσει τη δόση του ΔΝΤ σίγουρα και σχολίσε πως η Ελλάδα αυτό που χρειάζεται είναι περισσότερη σταθερότητα.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ, δήλωσε πως καταλαβαίνει και συμπάσχει με τον απλό λαό...ωστόσο τόνισε πως πρώτα η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσεις σε ρυθμίσεις και μετά , να διευθετηθεί το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους.
Τέλος η κα Λαγκάρντ δεν έθεσε θέμα διατάραξης της εμπιστοσύνης αφού το ΔΝΤ σέβεται όλους τους εκπροσώπους των χωρών.
 Την Πέμπτη, το ΔΝΤ θα καταθέσει τη δική του ανάλυση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, σε μια κίνηση άσκησης πίεσης προς την ΕΕ και όπως ανέφερε στην ανακοίνωση του, θα παραμένει δίπλα στον ελληνικό λαό για την αντιμετώπιση της κρίσης.
~
***  Δακρυσμένος ο Πύρρος Δήμας: "Φοβάμαι μη γίνουμε Αλβανία" (ΒΙΝΤΕΟ)
dimas
 -  Δάκρυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τρείς φορές χρυσός ολυμπιονίκης, Πύρρος Δήμας στη συνέντευξη του σε τηλεοπτικό κανάλι.
Ο Πύρρος δήλωσε φοβισμένος απο τη τρομοκρατία του "οχι" και ανησυχεί για την οικογένεια του μη γίνει η κατάσταση σαν την Αλβανία.
Κάλεσε του πολίτες να μη διχαστούν , όλοι αγαπούν τη πατρίδα τους, ενώ κάλεσε και τους βουλευτές απο όλα τα κόμματα να καθίσουν στο τραπέζι μαζί να βρούν λύση.
Βίντεο  , Η συγκίνηση του Πύρρου Δήμα  , https://youtu.be/zxh9PGtwXLg .-

~
*** Άκαρπο το Eurogroup: Σφίγγει ο κλοιός- Βόμβες Ντάισελμπλουμ
diasel eurogroup
 -  Το σημερινό Eurogroup έληξε στις 19:30 και ομοφώνως αποφάσισε να τηρήσει στάση αναμονής μέχρι να γίνει γνωστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Tη είδηση της απόφασης επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, Πίτερ Κάζιμιρ αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης, και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε το ίδιο στο τουίτερ ενώ λίγο μετά το νέο διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα σχολίασε πως " Λίγες είναι οι πιθανότητες προόδου μετά την ομιλία Τσίπρα".
 ~ "Η κύρια απόφαση ήταν ότι δεδομένης της τωρινής πολιτικής κατάστασης, της άρνησης των παλαιότερων προτάσεων, του δημοψηφίσματος που θα λάβει χώρα την Κυριακή και η προτροπή για «όχι» από την ελληνική κυβέρνηση δεν αποτελεί βάση για περαιτέρω συνομιλίες. (...) Λυπάμαι πολύ για την κατάσταση δεδομένης της ισχυρής αποφασιστικότητας του ελληνικού λαού να θέλει να μείνει στην Ευρώπη και να παραμείνει στην Ευρωζώνη κάτι για το οποίο τους στηρίζουμε πλήρως."
daisel
~
*** Γιούνκερ: Δεν θα έχουμε επαφή με την ελληνική κυβέρνηση μέχρι την Κυριακή
gialia
- Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, είπε πως «Η Κομισιόν δεν θα έχει καμία επαφή με την ελληνική κυβέρνηση πριν την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος». Ενημερώνοντας την κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, είπε «Έδωσα εντολή κανείς επίτροπος να εμπλακεί στο ζήτημα που αφορά στην εσωτερική πολιτική της Ελλάδας», ενώ συμπλήρωσε πως η διαφορά των προτάσεων είναι «μόνο 60 εκατ. Δεν θα ήθελα να βρεθώ στη θέση ενός “ναι” ή “όχι”, θα προτιμούσα μία τρίτη λύση, αυτή της συμφωνίας».
~
***  Μαδούρο προς Ελλάδα: Και εμείς δυσκολευτήκαμε αλλά διώξαμε το ΔΝΤ (ΒΙΝΤΕΟ)
madouro
Μήνυμα στήριξης έστειλε μέσα από την τηλεόραση έστειλε στον ελληνικό λαό ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο. Το μήνυμά του έλεγε τα εξής: «Θα Νικήσουμε!
Θα ήθελα επισήμως να εκφράσω στον Πρωθυπουργό Τσίπρα, στο ΣΥΡΙΖΑ και τον ελληνικό λαό όλη την αλληλεγγύη του μπολιβαριανού και τσαβικού λαού της Βενεζουέλας, όλη την υποστήριξη και την αγκαλιά μας. Την αγκαλιά μας προς τους πολίτες της Ελλάδας, τον ελληνικό λαό.
Αν κάτι είναι γνωστό στην Ελλάδα εδώ και 2000, αυτό είναι η λέξη "δημοκρατία". Και ο ελληνικός λαός θα απαντήσει με δημοκρατία. Εμείς όλα αυτά τα έχουμε ήδη ζήσει. Αν μπορούσαμε να μιλήσουμε με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, θα μπορούσαμε να τραγουδήσουμε μαζί με τους Comunicalle (μουσικό συγκρότημα) και να τους πούμε πως εδώ είχαν ιδιωτικοποιηθεί όλα, πως είχαν εξαφανιστεί οι συντάξεις και η δημόσια εκπαίδευση, πως η εκπαίδευση ιδιωτικοποιήθηκε. Όλα, όλα, τα πάντα είχαν ιδιωτικοποιηθεί. Επίσης πώς ο λαός μας έτρωγε ζωοτροφές.
Και πώς σπάσαμε τα δεσμά μας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Μη φοβάστε, Έλληνες και Ελληνίδες αδέρφια μας! Ο δρόμος είναι να σπάσουμε τα δεσμά με το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Να αποτινάξουμε το ζυγό που προσπαθεί να ρουφήξει το αίμα των λαών, την εργασία των λαών, τον πλούτο των χωρών. Αυτός είναι ο δρόμος, ο δρόμος, ο δρόμος, ο δρόμος...
Θαυμάζουμε αυτό που κάνει ο λαός της Ελλάδας! Ένας αγώνας δύσκολος, σύνθετος ενώ οι εκβιασμοί υψώνονται εναντίον του λαού της Ελλάδας, οι οικονομικοί εκβιασμοί. Είναι επίσης ένας πόλεμος με σκοπό ο λαός της Ελλάδας να μην κάνει ούτε ένα βήμα προς την ελευθερία και την ανεξαρτησία και η Ευρώπη γενικότερα να μην ξυπνήσει ποτέ από αυτό το λήθαργο, αυτή την κυριαρχία των "Θεσμών" αυτών».
Δείτε το Βίντεο:  Presidente Maduro expresa apoyo a Grecia en medio del chantaje financiero europeo , https://youtu.be/4JOf9gUA5-0 .-



~
*** Μέρκελ- Ρέντσι: Aνοιχτό το ενδεχόμενο συμβιβασμού- Ελληνικό θέμα το δημοψήφισμα
rentis merkel
 -  Σε κοινή συνέντευξη Τύπου προχώρησαν η καγκελάριος Μέρκελ με τον Ματέο Ρέντσι για το θέμα της Ελλάδας.
Ανεπίσημα θα μπορούσαμε να πούμε πως οι δυο πλευρές εκπροσώπησαν τα δυο πρόσωπα της ΕΕ, το αυστηρό και το πιο μετριοπαθές.
 Η κα Μέρκελ υπερασπίτηκε μια ΕΕ, ευθύνης όπως είπε, "μια ένωση δικαίου και σταθερότητας" και επεσήμανε πως χρειάζονται συμβιβασμοί και τόνισε πως το ενδεχόμενο της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.
Τέλος , σημείωσε πως οι μεταρρυθμίσεις οδήγησαν σε ανάπτυξη όλες τις άλλες χώρες.
 Ο Ματέο Ρέντσι, σημείωσε πως η ανησυχία του είναι η τρομοκρατία και όχι τόσο η Ελλάδα και πρόσθεσε πως το δημοψήφισμα είναι Ελληνικό θέμα.
"Αν υπάρξει δημοψήφισμα, θα ξεκινήσουμε μετά. Αν δεν υπάρξει, θα δούμε τι θα κάνουμε, αλλά δεν είναι δικό μου θέμα αυτό". Στο θέμα της Ελλάδας, έχει ο καθένας τις δικές του απόψεις. Σε ένα κοινό σπίτι της Ευρώπης, είναι σημαντικό να τηρούμε τους κανόνες" αν δήλωσε πως τον εξέπληξε με την απόφαση δημοψηφίσματος.
 Και οι δυο συμφώνησαν πως το σημαντικό είναι να μην υπάρχει ανεργία.
~
***  ΒΟΜΒΑ: Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Το δημοψήφισμα δεν ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα
apofash
-  Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σύμφωνα με το  Associated Press έβγαλε ανακοίνωση που λέει πως «οι συνθήκες διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, δεν πληρούν τις διεθνείς προδιαγραφές». Το συγκεκριμένο συμβούλιο είναι ανεξάρτητος οργανισμός που ασχολείται με θέματα της προστασίας των δικαιωμάτων και θέματα δημοκρατίας. Αποτελείτε από 47 χώρες.
~
***   Ζήτημα εθνικής ασφάλειας θέτει ο Κώστας Καραμανλής    
Δραματική δήλωση περισσότερο για τους γεωπολιτικούς κινδύνους παρά για τις οικονομικές προεκτάσεις
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ
-  Με μήνυμά του ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κάλεσε τους Έλληνες να πουν «ναι» στην Ευρώπη, τονίζοντας πως ένα «όχι» θα ερμηνευτεί από όλους σε όλο τον κόσμο ως επιλογή αποχώρησης από την καρδιά της Ευρώπης και ταυτόχρονα έθεσε ζήτημα εθνικής ασφάλειας σε περίπτωση επικράτησης του «οχι».
Σε δραματικούς τόνους και στο πρώτο του τηλεοπτικό μήνυμα από τότε που αποχώρησε από την πρωθυπουργία, ο Κώστας Καραμανλής εμφανίστηκε εξαιρετικά προβληματισμένος και ανήσυχος και εκτός από το οικονομικό θέμα χτύπησε ηχηρό καμπανάκι για τα εθνική θέματα.
Στη δήλωσή του ο Κώστας Καραμανλής είπε ότι τυχόν έξοδος της Ελλάδας από την ευρωπαϊκή οικογένεια μπορεί να έχει οικονομικό κόστος για τους αδύναμους, όμως πάνω από όλα επιβάλλεται η παραμονή στην Ευρώπη για εθνικούς λόγους.
«Όποιος έχει γεννηθεί και μεγαλώσει σε αυτή τη δύσκολη και ασταθή γειτονιά του κόσμου, όπως όλοι εμείς οι Έλληνες, ξέρει από μικρό παιδί ότι η εθνική ασφάλεια πρέπει να είναι το υπέρτατο κριτήριο των αποφάσεών μας» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργος.
«Μοιράζομαι αυτές τις σκέψεις μαζί σας, όχι γιατί έχω οποιαδήποτε προσωπική επιδίωξη. Το τελευταίο που επιθυμώ είναι να εμπλακώ σε κομματικούς ανταγωνισμούς και διαμάχες. Αισθάνομαι όμως την υποχρέωση να σας πω, όπως πάντα, την αλήθεια.
Εξωθώντας την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου εκθέτουμε τη χώρα μας σε κινδύνους. Και αυτό δεν πρέπει να γίνει με κανέναν τρόπο. Όσοι, καλοπροαίρετα, νομίζουν ότι ψηφίζοντας ‘'όχι'' την Κυριακή ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, σφάλλουν. Και σφάλλουν σοβαρά. Διότι η επικράτηση του ‘'όχι'' θα ερμηνευθεί από όλους, σε όλον τον κόσμο, ως επιλογή αποχώρησης από την καρδιά της Ευρώπης. Θα είναι το πρώτο βήμα προς την έξοδο» τόνισε.
Μάλιστα ο Κώστας Καραμανλής διατήρησε ενωτικούς τόνους και υπογράμμισε ότι όποιος ψηφίζει «όχι» το κάνει καλοπροαίρετα πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο βοηθάει τη χώρα, όμως ταυτόχρονα επεσήμανε τους κινδύνους που ο ίδιος πιστεύει ότι ελλοχεύουν.
Ολόκληρη η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού είναι η εξής:
«Ελληνίδες, Έλληνες,
Έρχονται κάποιες στιγμές στις οποίες διακυβεύονται πάρα πολλά, μέσα σε λίγες μέρες. Όποτε τέτοιες ιστορικές προκλήσεις τις αντιμετωπίσαμε με ομοψυχία και ψυχραιμία, επιτύχαμε ως Έθνος. Αντίθετα, όποτε πρυτάνευσε η απερισκεψία και ο διχασμός υποστήκαμε συμφορές. Η πρόσφατη ιστορία μας του 20ου αιώνα περιέχει επαρκή παραδείγματα και των δύο εκδοχών.
Μία τέτοια ιστορική πρόκληση αντιμετωπίζουμε σήμερα. Και η έκβαση της θα εξαρτηθεί από την δική μας επιλογή.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναμφίβολα, έχει πολλές αδυναμίες στη λειτουργία της. Και, προφανώς, οι εταίροι μας έκαναν σφάλματα σοβαρά στην αντιμετώπιση της κρίσης. Βεβαίως, λάθη κάναμε και εμείς. Και οι οδυνηρές συνέπειες αυτών των λαθών έχουν επιβαρύνει πολλούς συμπολίτες μας. Όμως, η πραγματικότητα αυτή δεν μεταβάλλει τη ζωτική ανάγκη της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και, ακόμη περισσότερο, στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.
Η παραμονή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια δεν επιβάλλεται μόνο για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους, αφού τυχόν έξοδός μας από αυτήν θα συνεπαγόταν αδιανόητα μεγαλύτερο κόστος και θυσίες, πρωτίστως από τους πιο αδύναμους. Επιβάλλεται, πάνω από όλα, για λόγους εθνικούς.
Όποιος έχει γεννηθεί και μεγαλώσει σε αυτή τη δύσκολη και ασταθή γειτονιά του κόσμου, όπως όλοι εμείς οι Έλληνες, ξέρει από μικρό παιδί ότι η εθνική ασφάλεια πρέπει να είναι το υπέρτατο κριτήριο των αποφάσεών μας.
Μοιράζομαι αυτές τις σκέψεις μαζί σας, όχι γιατί έχω οποιαδήποτε προσωπική επιδίωξη. Το τελευταίο που επιθυμώ είναι να εμπλακώ σε κομματικούς ανταγωνισμούς και διαμάχες. Αισθάνομαι όμως την υποχρέωση να σας πω, όπως πάντα, την αλήθεια.
Εξωθώντας την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου εκθέτουμε τη χώρα μας σε κινδύνους. Και αυτό δεν πρέπει να γίνει με κανέναν τρόπο. Όσοι, καλοπροαίρετα, νομίζουν ότι ψηφίζοντας ‘'όχι'' την Κυριακή ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, σφάλλουν. Και σφάλλουν σοβαρά. Διότι η επικράτηση του ‘'όχι'' θα ερμηνευθεί από όλους, σε όλον τον κόσμο, ως επιλογή αποχώρησης από την καρδιά της Ευρώπης. Θα είναι το πρώτο βήμα προς την έξοδο.
Πιστεύω βαθειά ότι η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ενωμένης Ευρώπης. Και αυτό πρέπει να το επιβεβαιώσουμε αποφασιστικά.
Την Κυριακή λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη. Με σύνεση, με ενότητα, με εθνικό φρόνιμα, με σεβασμό στις θυσίες των Ελλήνων.»
~
***   Τι δείχνει δημοσκόπηση για το δημοψήφισμα                
Πού κάθεται η διαφορά ανάμεσα στο «Ναι» ή «Όχι»
ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΛΠΗ
Νέα δημοσκόπηση διενήργησε η GPO και παρουσιάζει η ΒΝP Paribas. Η δημοσκόπηση έγινε την Τρίτη σε δείγμα 1000 ατόμων επιλεγμένων με όρους περιοχής, ηλικίας και φύλου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το ποσοστό όσων είναι βέβαιοι ή θεωρούν πιθανότερο να κάνουν αυτή την επιλογή φτάνει το 47,1%. Αντίθετα, οι πιθανοί και σίγουροι ψηφοφόροι του «όχι» αντιστοιχούν σε 43,2%.
Το στατιστικό λάθος είναι 3,1%, κάτι που σημαίνει ότι το αποτέλεσμα κρίνεται στατιστικά σημαντικό, γράφει η BNP Paribas.
Από τα επιμέρους στοιχεία αξία έχει το γεγονός ότι το «ναι» είναι η περισσότερο δημοφιλής επιλογή σε μεγάλης ηλικίας ψηφοφόρους της ΝΔ. Η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (63,4%) επιλέγει το «όχι».   Πηγή: euro2day.gr
~
***   Δείτε ολόκληρο το διάγγελμα του πρωθυπουργού                             
Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην πιο κρίσιμη στιγμή του τόπου
ΤΣΙΠΡΑΣ
-   Η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι δεδομένη, τόνισε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του λίγη ώρα πριν το κρίσιμο Eurogroup που θα κρίνει εν πολλοίς το μέλλον της χώρας. Δεδομένο είναι πως θα γίνει και δημοψήφισμα.
Η σταθερή πρόθεση της κυβέρνησης είναι η συμφωνία με τους εταίρους δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: μετά την απόφαση για δημοψήφισμα έπεσαν στο τραπέζι καλύτερες προτάσεις από αυτές που είχαμε. Αν υπάρξει θετική κατάληξη στο Eurogroup θα ανταποκριθούμε άμεσα ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Δείτε ολόκληρο το βίντεο με το διάγγελμα...

~
***   Διακαναλικό μήνυμα από την Κωνσταντοπούλου  
Το μήνυμα της προέδρου της Βουλής
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
- Μετά το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα, και η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναμένεται να προχωρήσει σε δηλώσεις. Το διακαναλικό μήνυμα της Προέδρου της Βουλής έχει προγραμματιστεί για τις 21:00.
~
***   Bloomberg: Λάθος στη μετάφραση του κειμένου για το δημοψήφισμα 
Αλλοίωση του νοήματος στην μετάφραση
Ӵ飬鼴�᰼ �󵭥䱟᳧ �Eurogroup, �ĥ�ᠱ6 ֥Ɐ�ﵠ2015, 󴩲 ±�륲.
(EUROKINISSI/ŮŮ)

 Ένα σημαντικό λάθος εντόπισε το Bloomberg στη μετάφραση του κειμένου πάνω στο οποίο οι Έλληνες καλούνται να αποφασίσουν εάν θα εγκρίνουν μια πρόταση που καθορίζει το μέλλον της χώρας ψηφίζοντας «Ναι» ή «Όχι».
Το κείμενο των δανειστών που καλούνται να εγκρίνουν ή να απορρίψουν οι Έλληνες πολίτες είναι ένα κείμενο που παρέδωσαν οι θεσμοί στην ελληνική πλευρά την Πέμπτη 26 Ιουνίου και έδωσε στη δημοσιότητα η ελληνική κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος μεταφρασμένο στα ελληνικά.
Το διεθνές πρακτορείο εντοπίζει στο κείμενο την αλλοίωση του νοήματος στην μετάφραση που έχει δοθεί από την ελληνική πλευρά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ το αγγλικό κείμενο αναφέρει «no sustainability issues» ότι «η μέθοδος υπολογισμού των ακαθάριστων χρηματοδοτικών αναγκών, δεν δέχεται ότι υπάρχει ζήτημα βιωσιμότητας, σύμφωνα με τα δυο σενάρια», στην ελληνική μετάφραση απουσιάζει η άρνηση και μεταφράζεται ότι «Η μέθοδος υπολογισμού των ακαθάριστων χρηματοδοτικών αναγκών δέχεται ότι υπάρχει ζήτημα βιωσιμότητας, σύμφωνα με τα δυο πρώτα σενάρια».
bloomb
~
***  Το ΔΝΤ ζητεί ελάφρυνση του ελληνικού χρέους                                   
Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας διαμορφώνονται στα 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2018
ΔΝΤ
-  Έκθεση-φωτιά δημοσίευσε το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος, στην οποία ζητά την ελάφρυνσή του, καθώς δηλώνει πως δεν είναι βιώσιμο, όπως αναφέρει το προσχέδιο ανάλυσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους με ημερομηνία 26 Ιουνίου 2015.
Το ΔΝΤ ζητεί κούρεμα του Χρέους κατά 30%. Σύμφωνα με την Έκθεση, το ΔΝΤ προβλέπει ότι το Χρέος της χώρας θα βρίσκεται στο 150% του ΑΕΠ το 2020 και κοντά στο 140% του ΑΕΠ ΤΟ 2022.
Το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος για την τριετία 2015-2018 θα φθάσουν τα 50 δισ. ευρώ και εκτιμά ότι είναι αναγκαίο ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας ύψους τουλάχιστον 36 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το ΔΝΤ θεωρεί ότι εξαιτίας της εύθραυστης δυναμικής που παρουσιάζει το Δημόσιο Χρέος απαιτούνται ευρύτερες συναινέσεις μεταξύ των πιστωτών της χώρας προκειμένου να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του. Στο πλαίσιο αυτό προτείνει να επεκταθεί η περίοδος χάριτος που έχει παραχωρηθεί για τα δάνεια του Μνημονίου στα 20 χρόνια και σταδιακή αποπληρωμή των δανείων που έχει χορηγήσει η ΕΕ στα 40 χρόνια.
~
***  Ποιος παίρνει τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας αν παραιτηθεί ο Παυλόπουλος
Τι ορίζει το Σύνταγμα στο υποθετικό σενάριο
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
-   Αρκετά ήταν τα σενάρια τις τελευταίες ημέρες, τα οποία έκαναν λόγο για την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκαν, αντιθέτως διαψεύστηκαν από συνεργάτες του κυρίου Παυλόπουλου.
Τι θα συνέβαινε όμως στην περίπτωση κατά την οποία οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνονταν και ο Προκόπης Παυλόπουλος παραιτείτο από τη θέση του;
Πρακτικά, σύμφωνα με το άρθρο 34 του Συντάγματος περί αναπλήρωσης του Προέδρου της Δημοκρατίας, όταν ο ίδιος για κάποιο λόγο αποφασίσει να παραιτηθεί ή κωλύεται να ασκήσει τα καθήκοντά του, τη θέση του καταλαμβάνει ο Πρόεδρος της τελευταίας Βουλής. Σε αυτή την περίπτωση δηλαδή καθήκοντα Προέδρου αναλαμβάνει άμεσα η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Όταν περάσουν 30 ημέρες από τη στιγμή που ο Πρόεδρος σταμάτησε να ασκεί τα καθήκοντά του, συγκαλείται η Βουλή ακόμα και αν έχει διαλυθεί, για να αποφασίσει – απαραίτητη προϋπόθεση η συγκέντρωση 180 βουλευτικών ψήφων – εάν συντρέχει λόγος για  εκλογή νέου Προέδρου. Επιπλέον, με βάση τα όσα ορίζει το Σύνταγμα η διαδικασία αναπλήρωσης του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να διαρκέσει περισσότερο από έξι συνολικά μήνες από τη στιγμή που σταμάτησε να ασκεί τα καθήκοντά του.
Χαρακτηριστική ήταν περίπτωση αναπλήρωσης του Προέδρου της Δημοκρατίας ιστορικά, όταν παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, στις 10 Μαρτίου του 1985.
Είχε προηγηθεί η ρήξη με τον Ανδρέα Παπανδρέου στις 9 Μαρτίου της ίδιας χρονιάς, όταν ο τότε πρωθυπουργός πρότεινε ως υποψήφιο τον Χρήστο Σαρτζετάκη. Ο Καραμανλής παραιτήθηκε από τη θέση του, και καθήκοντα Προέδρου ανέλαβε προσωρινά ο πρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Αλευράς. Στην πορεία των εξελίξεων προέκυψε ζήτημα για το αν ο Αλευράς είχε δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία που ακολούθησε για την ανάδειξη Πρόεδρου της Δημοκρατίας.
Γιώργος Λαμπίρης
~
***  ΒΟΜΒΑ Στον πλανήτη: Σύγκρουση ΗΠΑ-Γερμανίας για Ελλάδα
Barak
- Όπως φαίνεται από πληροφορίες, ο Μπάρακ Ομπάμα θέλει να δείξει στην Μέρκελ πως δεν μπορεί να τραβήξει στα άκρα την υπόθεση με την Ελλάδα. Συγκεκριμένα αναμένεται να βγει στην δημοσιότητα έκθεση του ΔΝΤ με την οποία κάνει γνωστό πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Δεν είναι τυχαίο πως τα Αμερικανικά στελέχη και τα Γερμανικά στο ΔΝΤ ήρθαν σε μεγάλη αντιπαράθεση. Οι εισηγήσεις που δέχεται ο Ομπάμα είναι πως το δίδυμο Μέρκελ- Σόιμπλε οδηγεί την κατάσταση στα άκρα, βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Δύσης. Χαρακτηριστικά οι σύμβουλοί του λένε πως "δεν μπορεί η Καγκελάριος να διαλύσει το δυτικό σύστημα ασφαλείας όπως αυτό οικοδομήθηκε από το 1945 και μετά". Επίσης στην Αμερική ρίχνουν μεγάλες ευθύνες και στην Λαγκάρντ αλλά και στον Σόιμπλε.
~
*** Άγριος καβγάς στο Μαξίμου...

-  Tαραχές έχει προκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου η έντονη φημολογία για παραίτηση του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Σπύρου Σαγιά.
Πληροφορίες ανβαφέρουν πως ο κ. Σαγιάς δεν έχει πάει στο γραφείο του από την 29η Ιουνίου, μετά δηλαδά από τον άγριο καβγά που είχε με τους υπουργούς Γιάνη Βαρουφάκη, Νίκο Παππά και Νίκο Βούτση.
Ο κ. Σαγιάς ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε δημοψήφισμα.
"Διαισθάνομαι πως με το δημοψήφισμα καταστρέφουμε τη χώρα" φέρεται να είπε χαρακτηριστικά στον πρωθυπουργό ο κ. Σαγιάς.
Προφανώς η άποψη του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου δεν έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό, ο οποίος άκουσε τους υπουργούς που ζητούσαν τη διενέργεια του δημοψηφίσματος.
Μάλιστα, το επεισόδιο είχε διαρρεύσει και στον Τύπο. Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό το επεισόδιο ανάμεσα σε Βαρουφάκη και Σαγιά, όταν ο τελευταίος χαρακτήρισε κακογραμμένη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος πρωτοστατούσε στην πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα και στο τέλος της διαπραγμάτευσης.
Μέχρι στιγμής το Μέγαρο Μαξίμου, από την πλευρά του διαψεύδει τα περί παραιτήσεως του Σπύρου Σαγιά, παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος δεν έχει εμφανιστεί ακόμα στο γραφείο του.
Μάλιστα, στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο συζητήθηκε το ενδεχόμενο για δημοψήφισμα, έγινε ούτε λίγο ούτε πολύ χαμός, με τους κκ. Δραγασάκη, Σπύρο Σαγιά, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Γιώργο Σταθάκη, να ζητούν επανεξέταση της συμφωνίας και προσπάθεια για συμβιβασμό.
Από την άλλη βρέθηκαν οι «σκληροί» της κυβέρνησης κκ Νίκος Παπάς και Γιάνης Βαρουφάκης οι οποίοι ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να φτάσει στα άκρα και τάχθηκαν υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.
-  Βαριές κουβέντες ειπώθηκαν με αφορμή το κείμενο Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το δημοψήφισμα που είχε συντάξει ο Γιάνης Βαρουφάκης ενώ ο Νίκος Παππάς έφτασε στο σημείο «ωρυόμενος» να δηλώσει «εγώ δεν κάθομαι στο ίδιο τραπέζι ξανά με αυτόν εδώ τον τύπο».
αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου ζήτησαν ευθέως την αποπομπή του Γιάνη Βαρουφάκη από την κυβέρνηση.
Την ίδια άποψη εξέφρασαν εντόνως ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σπύρος Σαγιάς, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού Σπύρος Τζανακόπουλος, ο επικεφαλής του ΣΟΕ και βασικό μέλος της διαπραγμάτευσης Γιώργος Χουλιαράκης και ο σύμβουλος για τα ευρωπαϊκά θέματα του Α. Τσίπρα, Δ. Παυλόπουλος.
~
***   Έφτασε η ώρα του Γ΄ Παγκoσμίου πολέμου
strathgos
 -  Για αυξανόμενη πιθανότητα εκκίνησης πολέμου από τις Ηνωμένες Πολιτείες με μια μεγάλη δύναμη (Ρωσία ή Κίνα), με «τεράστιες» συνέπειες, προειδοποιεί αμερικανική στρατιωτική έκθεση.
Ο Στρατηγός και Πρόεδρος των Κοινών Επιτελείων, Martin Dempsey, στην έκθεση που δόθηκε στο φως της δημοσιότητας την Τετάρτη ξεχωρίζει τις Ρωσία και Κίνα ως επιθετικές χώρες, οι οποίες αποτελούν απειλή για τα συμφέροντα ασφαλείας των ΗΠΑ.
Ο κ. Dempsey αναφέρει χαρακτηριστικά: "Οι στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας υπονομεύουν άμεσα και μέσω των δυνάμεων της μεσολάβησης της περιφερειακής ασφάλειας".
Η μελέτη επισημαίνει την υποτιθέμενη παρουσία των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία ως πηγή εντάσεων ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα (η προπαγάνδα συνεχίζεται).
Στο χειρότερο σημείο τους από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου το 1991, βρίσκονται οι σχέσεις ΗΠΑ- Ρωσίας, εξαιτίας κατά κύριο λόγο της κρίσης της Ουκρανικής κρίσης.
Μάλιστα, οι δεσμοί επιδεινώθηκαν μετά την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ εκδίωξη του εκλεγέντα πρόεδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς τον Φλεβάρη του 2014.
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους κατηγορούν τη Μόσχα για την αποστολή στρατευμάτων στην ανατολική Ουκρανία για την υποστήριξη των φιλο-ρωσικών δυνάμεων. Η Μόσχα έχει αρνηθεί πολλάκις τη συμμετοχή στη κρίση της Ουκρανίας.
Η Μόσχα αναφέρει ότι η Ουάσινγκτον είναι υπεύθυνη για την κλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία με την αποστολή όπλων για την υποστήριξη του ουκρανικού στρατού.
Εν τω μεταξύ, οι σχέσεις μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ είναι επίσης τεταμένες, αφού η Ουάσιγκτον κατηγόρησε πρόσφατα το Πεκίνο για κατασκοπεία του κυβερνοχώρου.
Η Ουάσινγκτον αναφέρει επίσης ότι θέλει το Πεκίνο να μειώσει τις εντάσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, όπου η χώρα έχει κλειδώσει σε εδαφικές διαφορές με τους γείτονές της. Το Πεκίνο επιμένει η Ουάσιγκτον πρέπει να μείνει έξω από τη γραμμή. «Οι ενέργειες της Κίνας προσθέτουν ένταση στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού», αναφέρεται στην έκθεση του Πενταγώνου.
Η στρατιωτική αμερικανική έκθεση προειδοποιεί επίσης για τις αυξανόμενες τεχνολογικές προκλήσεις και την αυξανόμενη παγκόσμια αστάθεια.
~
***  Έκτακτο: Αδειάζουν τα ΑΤΜ – Προσπαθούν να «χαλάσουν» τα 500ευρα σε ξένη χώρα
euro
-  Αυτές τις μέρες το μόνο που μπορούμε να πάρουμε από τις τράπεζες είναι 60 ευρώ. Με αποτέλεσμα να κοντεύουν να εξαλειφτούν τα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Ο πανικός τώρα έρχεται στον Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος ψάχνει Ευρωπαϊκό κράτος για να του
...χαλάσει τα 500άρικα και τα 200άευρα που υπάρχουν στις τράπεζες για να γεμίσει τα ΑΤΜ τα οποία αδειάζουν, με 50άρικα και εικοσάρικα!!!
~
***   Ρήξη στην κυβέρνηση






bouli
Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ο Αλέξης Μητρόπουλος, αλλά και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος «εναντιώνονται» προς το δημοψήφισμα και καλούν τον Αλέξη Τσίπρα να επιδιώξει συμφωνία με τους Θεσμούς.
Ο κ. Τσουκαλάς απευθύνεται στην κυβέρνηση και ζητά «πρωτοβουλίες τώρα, εδώ και αμέσως» έγραψε σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Ο καθηγητής Κοινωνιολογίας, που ήταν στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κατά τις πρόσφατες εκλογές, επισημαίνει: «Δεν μας επιτρέπεται να παράσχουμε πρόσθετα επιχειρήματα και άλλοθι σε εκείνους που δεν ζητάν τίποτε καλύτερο από το να επιρρίψουν στην Ελλάδα την αποκλειστική "ευθύνη" για τη διακοπή των συζητήσεων».
Συνεχίζοντας τονίζει «Δεν μπορούμε να αφήσουμε καμία στιγμή ανεκμετάλλευτη, γιατί δεν μπορούμε να λέμε πως «η στιγμή της ελευθερίας μας ήταν χθες».
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος δηλώνει χαρακτηριστικά: «Δεν χρειάζεται δημοψήφισμα, γιατί οδηγούμαστε σε διχασμό».
Τονίζοντας τόνισε πως έπρεπε να προταχθεί στο ερώτημα ότι οι Έλληνες προτιμούν λύσεις εντός ευρωζώνης, είπε: «Είμαστε θανάσιμα παγιδευμένοι. Κάναμε κι εμείς πολλά λάθη και η συμφωνία είναι αυτή που πρέπει να επιδιώξει (σ.σ. ο πρωθυπουργός) αλλά με τρομάζουν οι συνέπειες καθώς μπαίνουν ρήτρες» παραδέχτηκε, ενώ συνέχισε, «είχαμε πέντε μήνες να κάνουμε κινήσεις και να μην πέσουμε στην παγίδα. Χρειάζεται άμεσα ο πρωθυπουργός να πάρει πρωτοβουλίες και να πάμε σε συμφωνία».
Τέλος ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος βουλευτής των ΑΝΕΛ εξέφρασε την άποψη του, ότι το δημοψήφισμα είναι λάθος κίνηση.
«Η επιλογή του δημοψηφίσματος ήταν λάθος. Είναι κάτι που η κυβέρνηση πρέπει να διορθώσει», τόνισε χαρακτηριστικα.
Τέλος τέσσερις 4  βουλευτές των ΑΝΕΛ  είναι υπέρ του ΝΑΙ  στο δημοψήφισμα ! Π. Καμμένος διέγραψε τον Κ. Διανοβολίτη .- !
~
***  Ρωσία: Oι ΗΠΑ θέλουν σύγκρουση- Θα την... έχουν!
rossia hpa
 -  Όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, η νέα στρατηγική των ΗΠΑ, θεωρεί πως η Ρωσία υπονομεύει την περιφερειακή ασφάλεια και αυτομάτως (ανεπίσημα) την κατατάσσει στους στους εχθρούς των ΗΠΑ.
Η νέα ανακοίνωση αυτή, έρχεται μετά τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ απο κοινού με την ΕΕ, και την μεταφορά βαρέως οπλισμού σε βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη που "κοιτάζουν" Ανατολικά.
Στο μεταξύ υπήρξαν εντάσεις τόσο στην Μαύρη Θάλασσα όσο και τον Αρκτικό κύκλο.
Η Ρωσία, στο νέο, ουσιαστικά, στρατηγικό δόγμα των ΗΠΑ, απάντησε μέσω του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ που είπε ότι αυτή η ανακοίνωση εκφράζει ξεκάθαρη, συγκρουσιακή τάση, απο πλευράς ΗΠΑ ενώ στερείται οποιασδήποτε αντικειμενικότητας.
Το Κρεμλίνο εκφράζει τη λύπη του για την ανακοίνωση, που αυτομάτως δυσχεραίνει τις ήδη τεταμένες σχέσεις των δυο χωρών.
~
*** Δημοψήφισμα: Ανοιχτά διόδια, έκπτωση σε ΚΤΕΛ και τραίνα το Σαββατοκύριακο
diodia
 -  Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης, για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών, δωρεάν θα είναι οι διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων, χωρίς καταβολή διοδίων, το Σαββατοκύριακο, σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας (Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου ΑΕ (Κεντρικός άξονας ΠΑΘΕ ), Γέφυρα ΑΕ (Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου), Νέα Οδός ΑΕ (Ιόνια Οδός, Κεντρικός άξονας ΠΑΘΕ)-Ολυμπία Οδός ΑΕ (Βόρειος άξονας Πελοποννήσου), Μορέας ΑΕ (Κεντρικός άξονας Πελοποννήσου) καθως και σε όλο το μήκος του βόρειου άξονα της χώρας (από Ηγουμενίτσα έως Αλεξανδρούπολη). Στην Αττική οδό, οι διελεύσεις χωρίς διόδια θα είναι την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015.
 - Αναφορικά με τις ιδιωτικές αστικές και υπεραστικές οδικές συγκοινωνίες των ΚΤΕΛ θα ισχύσει έκπτωση 25% επί της τιμής των κανονικών εισιτηρίων για τις μετακινήσεις πολιτών λόγω του δημοψηφίσματος.
 - Τέλος, υπενθυμίζουμε πως και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρέχει απο χθες έως και τις 6 Ιουλίου, 50% στις δημόσιες σιδηροδρομικές μεταφορές επι των κανονικών τιμών των εισιτηρίων για απλή μετάβαση ή με επιστροφή στους επιβάτες, που θα ταξιδέψουν σιδηροδρομικά για να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα.
~
***  Από το 2011 "προείδε" πτώχευση και κούρεμα των καταθέσεων...
vitalhs
 - Επίκαιρα όσο ποτέ είναι τα λόγια του γέροντα Νεκτάριου Βιτάλη, o οποίος από το 2011 έκανε λόγο για πτώχευση και κούρεμα των καταθέσεων: «Κάποια μέρα του καλοκαιριού θα ξυπνήσουμε και θα ακούσουμε από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση ότι η Ελλάδα κήρυξε Πτώχευση. Τότε οι οποιεσδήποτε καταθέσεις στις τράπεζες, θα παρακρατηθούν για να πληρωθούν τα χρέη. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, αρχίζουν τα χειρότερα στην Ελλάδα,.-   .......
~
*** Αθλητική  ενημέρωση  :
Ορίστηκε η κλήρωση της Σούπερ Λίγκας                                               
Θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουλίου
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
- Μία μέρα νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.
Συγκεκριμένα θα γίνει την Τρίτη 14 Ιουλίου στην αίθουσα «Banquet» στο Μέγαρο Μουσικής. Αρχικά, όλα έδειχναν πως αυτό θα συνέβαινε μία μέρα αργότερα (Τετάρτη 15) αλλά τελικά ο προγραμματισμός άλλαξε.
Μέχρι τότε βέβαια, θα πρέπει να έχουν «κλειδώσει» όλες οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της ερχόμενης σεζόν.
~




~*  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4235 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2517 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2526   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9278   βίντεο   .-

https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4436 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 469 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.187  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   472 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937 ,    ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  437. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 98 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-                                               .- www.erroso.gr , .-                                           
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.-                                    -  http://www.sportstonoto.gr/kyparissia/gipedo-peristeriou-a.o.-kiparissias-sparti-live-streaming.html  ,

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2015  :                                                              
 ~Αθλητικό  Σαββατο-Κύριακο  23 και  24  Μαΐου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/23-24-2015.html .-                                                                         
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  25  Μαΐου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/25-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  26  Μαΐου 2015:   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-26-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για   ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 26 Μαΐου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/26-2015.html , 
~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  27  Μαΐου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-27-2015.html .-   
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  27  Μαΐου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/27-2015.html  .-
~ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  28  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-28-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσεις  Πέμπτη  28  Μαϊου  2015:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/05/28-2015.html .-
~ARFARA   NEWS  ,  Το  αγιάζι της ενημέρωσης ,  Παρασκευή  29  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-29-2015.html .-    
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ μας   Παρασκευή  29  Μαϊου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/29-2015.html , 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   29  Μαϊου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/05/29-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  30  Μαϊου   2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-30-2015.html .-
~ Αθλητικό  Σαββατο-Κύριακο   30  και  31  Μαϊου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/30-31-2015.html .-
~ ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ και  την Φραγκοσυκιά  Παρασκευή  30  Μαϊου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/30-2015.html   
~ARFARA   NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , 31  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-31-2015.html .-

 ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :

~ Η  ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  1930-1955-2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/1930-1955-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  01  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη  02  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-02-2015.html  .-
~ ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  03  Μαϊου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-03-2015.html .-    
~  ARFARA  NEWS , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  04   Ιουνίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-04-2015.html .-
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  04  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/04-2015.html .-   
~ ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη  04 Μαϊου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/04-2015.html .
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Παρασκευή  05 Ιουνίου  2015 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-05-2015.html  .-
~ ARFARA   NEWS  , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Σάββατο  06  Ιουνίου   2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-06-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  07  Ιουνίου   2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-07-2015.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  06  και 07  Ιουνίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/06/06-07-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Κυριακή  07  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/07-2015.html  
~ ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  08  Ιουνίου   2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-08-2015.html  
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα   08  Ιουνίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/06/08-2015.html .-
~ ARFARA   NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τρίτη  09  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-09-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  09  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/09-2015.html .- 
~ ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη  09  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/09-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη  10  Ιουνίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-10-2015.html ,
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  10  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/06/10-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Πέμπτη  11  Ιουνίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-11-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή 12  Ιουνίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-12-2015.html .-
~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας ,  Παρασκευή  12  Ιουνίου   2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/12-2015.html .- 
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  13  Ιουνίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-13-2015.html  .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 14  Ιουνίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-14-2015.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σαββατο-Κύριακο 13  και  14  Ιουνίου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/06/14-1987-14-1987.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-15-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  15  Ιουνίου   2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .-
~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Τρίτη  16  Ιουνίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-16-2015.html .-
~  ΟΛΑ  για  την ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ  Τρίτη  16  Ιουνίου  2015: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/16-2015.html , ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  , ΟΛΑ  για  την  ΥΓΕΙΑ , ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ στη ζωή μας.  
~ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας , Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/17-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-17-2015.html  .-  
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσηςΠέμπτη  18  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-18-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  19  Ιουνίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-19-2015.html .-
~ Διαδρομές  στις ομορφιές της  Ελλάδας  μας  Παρασκευή 19  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/19-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 20  Ιουνίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-20-2015.html   
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  20  Ιουνίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/06/20-2015.html .-
 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   , Σάββατο  20  Ιουνίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/20-2015.html  
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  21  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-21-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο  20  και  21  Ιουνίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/06/20-21-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Δευτέρα  22  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-22-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  22 Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/22-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Τρίτη  23  Ιουνίου  2015  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-23-2015.html  
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  24  Ιουνίου   2015: http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-24-2015.html .- 
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  24  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/24-2015.html .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  24  Ιουνίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/24-2015.html .- 
~  ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  25  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-25-2015.html .-
~ Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Πέμπτη  25- 06 -2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/25-06-2015.html .- 
~ARFARA   NEWS  , Το αγιάζι της  ενημέρωσης ., Παρασκευή  26  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-26-2015.html .-  
~ ARFARA   NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  27  Ιουνίου   2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-27-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  .,  Δευτέρα  29  Ιουνίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-29-2015.html  .- 
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  29  Ιουνίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2015/06/29-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , 30   Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-30-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   30  Ιουνίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/30-2015.html .-
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2015  :  
ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
 Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/01-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-02-2015.html .-
~


Δεν υπάρχουν σχόλια: