Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 05  Φεβρουαρίου  2017 :
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......
                   Φωτογραφίες από την Αθωνική Πολιτεία 1928-1930 :
Ι.Μ. ΄Μεγίστης Λαύρας 1929  
Είναι αδύνατο να αποκτήση κάποιος τον Ιησού, παρά μόνο με κόπο, με ταπείνωση και ακατάπαυστη προσευχή.Γεροντικόν
Ι.Μ. Βατοπεδίου 1929  
Άθως τραπεζαρία φαγητού Ι. Μονής  1928-1930
Άγιον Όρος μοναχός  μελετάει 1928-1930
 ~ 5 Φεβρουαρίου
Μάρτυρος Αγαθής της παρθένου (1) (†251). Νεομάρτυρος Αντωνίου του Αθηναίου (†1774). Πολύευκτου πατριάρχου Κων/πόλεως (2) (†570) και Θεοδοσίου, του εν Σκοπέλω.
(1)  Η αγία Αγάθη, καταγόταν από το Παλέρμο της Σικελίας. Έζησε και μεγαλούργησε στο χρόνια του αυτοκράτορα Δεκίου. Η οικογένειά της διέθετε τεράστια περιουσία, η δε αγία διακρινόταν για τη φυσική της ομορφιά αλλά και για το ήθος, τις αρετές και τη μεγάλη της πίστη. Σε ηλικία δεκαπέντε ετών, έμεινε ορφανή και μοναδική κληρονόμος της μεγάλης περιουσίας των γονέων της και τότε αναδείχθηκε η υπέροχη προσωπικότητα της Αγάθης. Αγνοώντας τις προσκλήσεις και τις κολακείες του κόσμου, διέθεσε όλη της την περιουσία σε φιλανθρωπικούς σκοπούς βοηθώντας όλους όσους είχαν ανάγκη. O Θεός όμως έκρινε ότι η Αγία έπρεπε να δοκιμαστεί περισσότερο. O έπαρχος Κιντιανός προσπάθησε χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα, να την πείσει να τον παντρευτεί. Η αγία όμως όχι μόνο δεν απαρνήθηκε την πίστη της, αλλά θέλησε να μαρτυρήσει γι` αυτήν. Έτσι υπέμεινε με θαυμαστή καρτερικότητα όλα τα βασανιστήρια και μάλιστα δοξολογώντας τον Θεό πού την αξίωσε με το στέφανο του μαρτυρίου. Παρέδωσε το πνεύμα της μετά από φρικτά βασανιστήρια.
(2) O όσιος Πολύευκτος ο νέος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και σε νεαρή ηλικία έγινε μοναχός. Όταν τον Απρίλιο του 956 απεβίωσε ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Θεοφύλακτος, χειροτονήθηκε διάδοχος του. Ήταν κάτοχος μεγάλης θεολογικής παιδείας και διακρινόταν για τη σεμνότητά του, το ήθος του, την εγκράτεια και αντικειμενικότητα του χαρακτήρα του. Το 957 βάπτισε στην Κωνσταντινούπολη την Ρωσίδα ηγεμονίδα Όλγα. Επί πατριαρχίας του εκτίσθησαν εις το Άγιος Όρος οι μονές Μεγ. Λαύρας Βατοπεδίου και Ιβήρων. Εκοιμήθη ειρηνικά στις 16 Ιανουαρίου του 970.   ~ 
Σήμερα 05/02/2017 εορτάζουν:
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου), Αγία Αγάθη, Όσιος Θεοδόσιος ὁ ἐξ Ἀντιοχείας, Όσιος Πολύευκτος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, Άγιος Αντώνιος ο Αθηναίος
~   Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~   Ῥόδον εὔοσμον τῆς παρθενίας, νύμφη ἄφθορος τοῦ Ζωοδότου, ἀνεδέδειξαι Ἀγαθὴ πανεύφημε· τῶν ἀγαθῶν τὴν πηγὴν γὰρ ποθήσασα, μαρτυρικῶς ἐν τῷ κόσμῳ διέπρεψας· μάρτυς ἔνδοξε, λιταῖς σου θείαις ἀγάθυνον τοὺς πόθῳ μεγαλύνοντας τοὺς ἄθλους σου.
~* Απολυτίκιο Αγ. Αγάθης - 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ   : https://youtu.be/RpyUPNwpU2o  ,.-

Τριώδιο
Τριώδιο ονομάζεται
το Λειτουργικό Βιβλίο της Εκκλησίας μας το οποίο περιλαμβάνει τους Ύμνους των Κυριακών, απο την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο πρίν την Τελετή της Αναστάσεως. Ονομάζεται έτσι διότι οι περισσότεροι Κανόνες του Όρθρου (πρωινή Ακολουθία) περιέχουν τρείς Ωδές ενώ συνήθως περιέχουν εννέα Ωδές - την 8η και την 9η πάντοτε, ύστερα δε διαδοχικά μία από τις πέντε πρώτες.
Το Τριώδιο τοποθετείται στα Αναλόγια των Ναών μας στον Εσπερινό του Σαββάτου της Κυριακής του Τελώνου και του Φαρισαίου αφού πρώτα ο Πρωτοψάλτης το παραλάβει απο την Εικόνα του Χριστού και το ασπασθεί. Έτσι ανοίγει το Τριώδιο, περίοδος η οποία διαιρείται σε τρείς μικρότερες, δηλ. Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου μέχρι Κυριακή της Τυροφάγου, Καθαρά Δευτέρα μέχρι το Σάββατο Του Λαζάρου και Κυριακή των Βαίων το βράδυ μέχρι το Μεγάλο Σάββατο πρίν την Ανάσταση. Παλαιότερα στην περίοδο του τριωδίου συμπεριλαμβάνονταν και η περίοδος από την Κυριακή του Πάσχα μέχρι την Κυριακή των αγίων πάντων. Αργότερα όμως οι ιερές ακολουθίες της περιόδου αυτής περιελήφθησαν σε ιδιαίτερο λειτουργικό βιβλίο το «Πεντηκοστάριο».
Για την διαμόρφωση του Τριωδίου, όπως το έχει στη χρήση της σήμερα η εκκλησία μας, έπαιξαν ρόλο όλες οι χριστιανικές γενεές από τον 5ο μέχρι τον 15ο αιώνα μ.Χ. (Το πρώτο έντυπο του Τριωδίου εξεδόθη το 1522 μ.Χ. στην Βενετία). Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από τις ασματικές ακολουθίες των εορτών του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά (Β' Κυριακή των Νηστειών), του Οσίου Ιωάννου της Κλίμακος (Δ' Κυριακή των Νηστειών), κ.α. Αποδεικνύεται επίσης από την εισαγωγή του επιτάφιου θρήνου, εγκωμίων, δηλαδή που ψάλλονται στον Επιτάφιο, και από την εισαγωγή των συναξαρίων του Νικηφόρου Καλλίστου του Ξανθόπουλου. Στην διαμόρφωση των ασματικού κύκλου του τριωδίου συνέβαλαν επίσης και διάσημοι υμνογράφοι και μελωδοί της εκκλησίας μας, όπως ο Ρωμανός ο Μελωδός, (βλέπε 1 Οκτωβρίου) και ο Ιωάννης Δαμασκηνός (βλέπε 4 Δεκεμβρίου).
Το τριώδιο περισσότερο από όλα τα εκκλησιαστικά βιβλία που περιέχουν ιερές ακολουθίες οδηγεί τις ψυχές των πιστών τέκνων της ορθοδόξου εκκλησίας στην περισυλλογή και στην κατάνυξη. Για τον λόγο αυτό ονομάζεται και κατανυκτικό τριώδιο. Με τον κύκλο των εορτών του τριωδίου ανανεώνονται τα βιώματα της νηστείας, της εγκράτειας, της μετάνοιας, και της χαρμολύπης.
Οι Κυριακές του Τριωδίου είναι οι εξής:
1. Τελώνου και Φαρισαίου
2. Ασώτου
3. Απόκρεω
4. Τυροφάγου
Η πρώτη εβδομάδα, που τελειώνει την Κυριακή του Ασώτου, λέγεται και Προφωνή ή Προφωνέσιμη, επειδή παλιά προφωνούσαν, δηλαδή διαλαλούσαν ότι άρχιζαν οι αποκριές. Η εβδομάδα αυτή λέγεται και αμόλυτη ή απόλυτη, επειδή τότε οι ψυχές των πεθαμένων βγαίνουν στον Πάνω Κόσμο.
Η δεύτερη εβδομάδα λέγεται Κρεατινή ή της Κρεοφάγου ή Ολόκριγια, επειδή έτρωγαν κρέας και δεν νηστεύουν Τετάρτη και Παρασκευή. Η Κυριακή της εβδομάδας αυτής, η Κυριακή της Απόκρεω, ονομάστηκε έτσι γιατί ήταν η τελευταία μέρα της κρεοφαγίας (από + κρέας) όλης της περιόδου του Τριωδίου.
Η τρίτη εβδομάδα λέγεται Τυρινή ή της Τυροφάγου, επειδή έτρωγαν γαλακτοκομικά προϊόντα. Από τη Δευτέρα, μια εβδομάδα πριν την Καθαρή Δευτέρα, άρχιζε η αποχή από το κρέας και επιβαλλόταν η χρήση τυριού και γαλακτερών σαν ενδιάμεση άσκηση μεταξύ κρεοφαγίας και νηστείας.
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου) Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου) Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου) Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου) - Φώτης Κόντογλου
Τελώνη και του Φαρισαίου
Η πρώτη Κυριακή του Τριωδίου είναι αφιερωμένη στην διδακτική παραβολή του Τελώνου και του Φαρισαίου, την οποία ο Κύριος διηγήθηκε, προκειμένου να διδάξει την αρετή της ταπεινώσεως και να στηλιτεύσει την έπαρση.
Ο ευαγγελιστής Λουκάς, με τρόπο λιτό, αλλά σαφέστατο, διέσωσε την παραβολή αυτή ως εξής:
«Εἶπε δὲ καὶ πρός τινας τοὺς πεποιθότας ἐφ᾿ ἑαυτοῖς ὅτι εἰσὶ δίκαιοι, καὶ ἐξουθενοῦντας τοὺς λοιπούς, τὴν παραβολὴν ταύτην· ἄνθρωποι δύο ἀνέβησαν εἰς τὸ ἱερὸν προσεύξασθαι, ὁ εἷς Φαρισαῖος καὶ ὁ ἕτερος τελώνης. ὁ Φαρισαῖος σταθεὶς πρὸς ἑαυτὸν ταῦτα προσηύχετο· ὁ Θεός, εὐχαριστῶ σοι ὅτι οὐκ εἰμὶ ὥσπερ οἱ λοιποὶ τῶν ἀνθρώπων, ἅρπαγες, ἄδικοι, μοιχοί, ἢ καὶ ὡς οὗτος ὁ τελώνης· νηστεύω δὶς τοῦ σαββάτου, ἀποδεκατῶ πάντα ὅσα κτῶμαι. Καὶ ὁ τελώνης μακρόθεν ἑστὼς οὐκ ἤθελεν οὐδὲ τοὺς ὀφθαλμοὺς εἰς τὸν οὐρανὸν ἐπᾶραι, ἀλλ᾿ ἔτυπτεν εἰς τὸ στῆθος αὐτοῦ λέγων· ὁ Θεός, ἱλάσθητί μοι τῷ ἁμαρτωλῷ. Λέγω ὑμῖν, κατέβη οὗτος δεδικαιωμένος εἰς τὸν οἶκον αὐτοῦ ἢ γὰρ ἐκεῖνος· ὅτι πᾶς ὁ ὑψῶν ἑαυτὸν ταπεινωθήσεται, ὁ δὲ ταπεινῶν ἑαυτὸν ὑψωθήσεται». (Λουκ.18,10-14).
Η τάξη των Φαρισαίων εκπροσωπούσε την υποκρισία και την εγωιστική αυτάρκεια και έπαρση. Τα μέλη της απόλυτα αποκομμένα από την υπόλοιπη ιουδαϊκή κοινωνία, αποτελούσαν, λαθεμένα, το μέτρο σύγκρισης της ευσέβειας και της ηθικής για τους Ιουδαίους. Αντίθετα οι τελώνες ήταν η προσωποποίηση της αδικίας και της αμαρτωλότητας . Ως φοροεισπράκτορες των κατακτητών Ρωμαίων διέπρατταν αδικίες, κλοπές, εκβιασμούς, τοκογλυφίες και άλλες ειδεχθείς ανομίες και γι' αυτό τους μισούσε δικαιολογημένα ο λαός. Δύο αντίθετοι τύποι της κοινωνίας, οι οποίοι εκπροσωπούσαν τις δύο αυτές τάξεις, ανέβηκαν στο ναό να προσευχηθούν. Ο πρώτος ο νομιζόμενος ευσεβής, έχοντας την αυτάρκεια της δήθεν ευσέβειάς του ως δεδομένη, στάθηκε με έπαρση μπροστά στο Θεό και άρχισε να απαριθμεί τις αρετές του, οι οποίες ήταν πραγματικές. Τις εξέθετε προκλητικότατα εις τρόπον ώστε απαιτούσε από το Θεό να τον επιβραβεύσει γι' αυτές. Για να εξαναγκάσει το Θεό έκανε και αήθη σύγκρισή του με άλλους ανθρώπους και ιδιαίτερα με τον συμπροσευχόμενό του τελώνη.
Αντίθετα ο όντως αμαρτωλός τελώνης συναισθάνεται τη δεινή του κατάσταση και με συντριβή και ταπείνωση ζητεί το έλεος του Θεού. Αυτή η μετάνοιά του τον δικαιώνει μπροστά στο Θεό. Γίνεται δεκτή η προσευχή του, σε αντίθεση με τον υποκριτή Φαρισαίο, ο οποίος όχι μόνο δεν έγινε δεκτή η προσευχή του, αλλά σώρευσε στον εαυτό του περισσότερο κρίμα, εξαιτίας της εγωπάθειάς του.
Οι Πατέρες της Εκκλησίας μας όρισαν να είναι αφιερωμένη η πρώτη Κυριακή του Τριωδίου στη διδακτική αυτή παραβολή του Κυρίου για να συνειδητοποιήσουν οι πιστοί πως η υπερηφάνεια είναι η αγιάτρευτη ρίζα του κακού στον άνθρωπο, η οποία τον κρατά μακριά από την αγιαστική χάρη του Θεού και πως η ταπείνωση είναι το σωτήριο αντίδοτο της καταστροφικής πορείας, που οδηγεί τον άνθρωπο η εγωπάθεια.
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα

Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού

Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος....
 
Άγιοι Τρεις Ιεράρχες

Άγιοι Τρεις Ιεράρχες
 
Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και  Κύριλλος Πατριάρχες Αλεξανδρείας

Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και Κύριλλος Πα....
 
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας

Άγιος Αντώνιος ο Μέγας
 
Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου Πέτρου

Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου....
 
Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης

Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης
 
Άγιος Πολύευκτος

Άγιος Πολύευκτος
 
Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης

Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης
Αγία ΑγάθηΑγία ΑγάθηΑγία Αγάθη~ Η Αγία Αγάθη, καταγόταν από το Παλέρμο ή την Κατάνη της Σικελίας. Έζησε και μεγαλούργησε στο χρόνια του αυτοκράτορα Δέκιου (249 - 251 μ.Χ.). Η οικογένειά της διέθετε τεράστια περιουσία, η δε Αγία διακρινόταν για τη φυσική της ομορφιά αλλά και για το ήθος, τις αρετές και τη μεγάλη της πίστη.
  Αγία Αγάθη Αγία Αγάθη  Αγία Αγάθη
Σε ηλικία δεκαπέντε ετών, μένει ορφανή και μοναδική κληρονόμος της μεγάλης περιουσίας των γονέων της και τότε αναδείχθηκε η υπέροχη προσωπικότητα της Αγάθης. Αγνοώντας τις προσκλήσεις και τις κολακείες του κόσμου, διέθεσε όλη της την περιουσία σε φιλανθρωπικούς σκοπούς βοηθώντας όλους όσους είχαν ανάγκη.

O Θεός όμως έκρινε ότι η Αγία έπρεπε να δοκιμαστεί περισσότερο. O έπαρχος Κιντιανός προσπάθησε χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα, να την πείσει να τον παντρευτεί. Η Αγία όμως όχι μόνο δεν απαρνήθηκε την πίστη της, αλλά θέλησε να μαρτυρήσει γι' αυτήν. Έτσι υπέμεινε με θαυμαστή καρτερικότητα όλα τα βασανιστήρια και μάλιστα δοξολογώντας τον Θεό που την αξίωσε της τιμής του μαρτυρίου.
Παρέδωσε το πνεύμα της το 251 μ.Χ. μετά από φρικτά βασανιστήρια και ενώ βρισκόταν στη φυλακή, λαμβάνοντας έτσι το στέφανο του μαρτυρίου.
Η Σύναξη της Αγίας Μάρτυρος Αγάθης ετελείτο στο Μαρτύριό της, το οποίο βρισκόταν στο έβδομο του Βυζαντίου (Σικελία). Τα ιερά λείψανά της μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη κατά την περίοδο των αυτοκρατόρων Βασιλείου Β' (976 - 1025 μ.Χ.) και Κωνσταντίνου Η' (1025 - 1028 μ.Χ.).
*** Περιμένουν το επίδομα τοκετού από το 2012, γυναίκες από την Καλαμάτα 
Ο σύλλογος για τα Δικαιώματα των Γυναικών Καλαμάτας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου αύριο  και ώρα 10 το πρωί στο Εργατικό κέντρο Καλαμάτας, με θέμα την άμεση καταβολή του επιδόματος τοκετού και την παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει την επόμενη ημέρα 9 το πρωί στο ΙΚΑ (Φιλελλήνων).
Στο σχετικό ψήφισμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, επισημαίνονται και τα εξής: "Στις σημερινές συνθήκες της άγριας λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος και της επιδείνωσης των όρων ζωής και ιδιαίτερα των νέων ζευγαριών, των εργαζομένων, το επίδομα τοκετού πρέπει να αποτελεί μια ελάχιστη ενίσχυση για να αντιμετωπιστεί ένα μέρος των εξόδων που συνεπάγεται η πρόσθεση ενός νέου μέλους στη λαϊκή οικογένεια.
 Μετά από δύο και πλέον χρόνια ασταμάτητου αγώνα της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, των ομάδων και συλλόγων σε όλη την Ελλάδα, μαζί με τους γονείς από τους οποίους διαδοχικά οι κυβερνήσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ζητούσαν να επιστρέψουν το επίδομα τοκετού που έλαβαν μετά τις 18-11-2012, όταν αυτό καταργήθηκε, ψηφίστηκε τροπολογία με την οποία αποφασίστηκε το αυτονόητο: να μην καταβληθούν τα χρήματα από όσους το είχαν πάρει και να επιστραφούν πίσω σε όσους τα είχαν ήδη καταβάλει στο ΙΚΑ.
Όλο αυτό το διάστημα που κράτησε αυτή η ομηρία και η τρομοκρατία, -μην ξεχνάμε ότι οι γονείς απειλούνταν με κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων αν δεν επέστρεφαν το ποσό-, όλοι εκείνοι που τώρα αναγκάστηκαν να φέρουν αυτή την τροπολογία, προσπαθούσαν να πείσουν τους γονείς να τηρήσουν μια στάση αναμονής, ανάθεσης ή να διαχειριστούν την υπόθεση μόνο με ένδικα μέσα. Δεν ξεγελιόμαστε! Η τροπολογία αυτή δεν κατατέθηκε επειδή συμμερίζονται την αγωνία και το δίκιο των γονιών, αλλά κάτω από την πίεση των αγώνων μας.
Μήνες μετά τη ψήφιση της τροπολογίας, που ήταν ενταγμένη στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα, μητέρες από την περιοχή της Καλαμάτας δεν έχουν ακόμα λάβει την επιστροφή των χρημάτων του επιδόματος τοκετού… επειδή δεν έχει φτάσει το ΦΕΚ στις αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες!
Απαιτούμε: Καταβολή του  επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες, εργαζόμενες στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, άνεργες η ανασφάλιστες, ύψους 1.000 ευρώ για ένα παιδί, 2.000 και 3.000 ευρώ για δίδυμη και τρίδυμη κύηση, με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις

*** Ο «Μορέας» προχωρά σε λίφτινγκ του αυτοκινητόδρομου 
Η δυστοκία στην εφαρμογή της απόφασης για κοινή σύσκεψη των εμπλεκομένων στην αντιμετώπιση των μικρών ή μεγάλων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα, με απόληξη τον περιμετρικό της τελευταίας, ξεπεράστηκε, τελικά, έστω και με καθυστέρηση.
Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη διάρκειας δύο ωρών στο υπουργείο Υποδομών, με τη συμμετοχή του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, του γενικού διευθυντή του «Μορέα» Γιώργου Συριανού, του διευθυντή της αρμόδιας για τον αυτοκινητόδρομο ΕΥΔΕ του υπουργείου Υποδομών Γιάννη Καρνέση, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων από το υπουργείο Υποδομών και το Δήμο Καλαμάτας.
Αντικείμενο συζήτησης ήταν τα αιτήματα του Δήμου Καλαμάτας σχετικά με τον αυτοκινητόδρομο, όσον αφορά στην προσβασιμότητα, τις ασφαλτοστρώσεις και τα αντιπλημμυρικά, καθώς και όσα είχε υποβάλει από καιρό για έργα αντιπλημμύρισης.
Τα αποτελέσματα της σύσκεψης για όλα τα θέματα του Δήμου Καλαμάτας που τέθηκαν, κινούνται προς θετική κατεύθυνση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα αργά χθες το απόγευμα, παρουσία του αντιδημάρχου Ανδρέα Καραγιάννη και του προέδρου της ΔΕΥΑΚ, Γιάννη Καμβυσίδη, το… ποτήρι των όποιων προβλημάτων υπήρχαν θα πρέπει να το βλέπουμε μισογεμάτο, αφού δρομολογήθηκαν μια σειρά από παρεμβάσεις.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, συνεργείο του Μορέα θα βρίσκεται στην Καλαμάτα για έξι μήνες περίπου, όπου και θα υλοποιήσει όσα αποφασίστηκαν.
Σε ό,τι αφορά τις ασφαλτοστρώσεις, θα υπάρξει παρέμβαση από Θουρία έως Άμφεια, μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων.
Στη Δημοτική Ενότητα της Καλαμάτας έργα προβλέπονται: δυτικά της άνω διάβασης προς Λέικα, ολοκλήρωση διανοιγμένης περιφερειακής οδού στα Πλακωτά, τμήμα δημοτικής οδού που συνδέει την οδό Σπάρτης μέχρι τη νέα Γέφυρα Νέδοντα, τμήμα δημοτικής οδού που συνδέει τον αυτοκινητόδρομο με τον παλαιό σκουπιδότοπο Γιαννιτσανίκων.
Έργα για βελτίωση της προσβασιμότητας των δημοτών θα γίνουν: Στη Δημοτική Ενότητα Αρφαρών, στη γέφυρα Μικρομάνης, στη γέφυρα Καλαμίου, στη διασταύρωση με τη δημοτική οδό Μαρία Κάλλας και ρύθμιση σηματοδοτών στις διασταυρώσεις της περιμετρικής οδού με τις οδούς Λακωνικής και Παπαφλέσσα (Βασιλέως Γεωργίου).
Τέλος, θα υπάρξουν παρεμβάσεις για αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης στη Δημοτική Ενότητα Αρφαρών, στην περιοχή διοδίων στο Πήδημα, στην περιοχή Αντικαλάμου- βορειοδυτικά του ΤΕΙ Πελοποννήσου στο ρέμα "Ελαφογκρέμι", στα ρέματα Καλαμίτσι και Καραμπογιά.
Αυτό που φαίνεται δύσκολο είναι η κατασκευή της πεζογέφυρας στα "Μιχαλέικα".
  Καλαμάτα- Ριζόμυλος
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκε και το θέμα της κατασκευής του παραπάνω δρόμου. Σύμφωνα με τον κ. Νίκα, η μελέτη του έργου θα βρίσκεται σε ένα 10ήμερο περίπου «στα χέρια» των Δημοτικών Συμβουλίων Καλαμάτας και Μεσσήνης, όπου και θα ληφθούν αποφάσεις.
Για μία ακόμα φορά, όμως, επέμεινε στην παραλιακή χάραξη, αφού θα αναβαθμίσει την περιοχή της Δυτικής Παραλίας. «Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τεχνικά, οικονομικά και πολιτικά ζητήματα για το συγκεκριμένο δρόμο», πρόσθεσε.
  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Σε δύο νύχτες «επίθεση» σε 4 καταστήματα στη Βαλαωρίτου και σε 3 στη Βασ. Γεωργίου 
 
 
 
Αλωνίζουν οι διαρρήκτες στο κέντρο της Καλαμάτας 
 Καθημερινό πλέον είναι το φαινόμενο αδίστακτοι διαρρήκτες να εισβάλλουν σε σπίτια και καταστήματα, ακόμα και στο κέντρο της Καλαμάτας.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι σε δύο κεντρικούς δρόμους της πόλης, που μάλιστα είναι κάθετοι της πλατείας, διαρρήκτες «μπούκαραν» σε 7 περιπτώσεις. Περιπτώσεις που έχουμε επιβεβαιώσει, γιατί είναι σίγουρο ότι οι κλοπές είναι δεκάδες, απλά πολλές φορές τα θύματα δεν ενημερώνουν την Αστυνομία.
  Πεζόδρομος Βαλαωρίτου
Για τον πεζόδρομο της Βαλαωρίτου έχουμε γράψει δεκάδες φορές. Όταν ο δρόμος έγινε αποκλειστικά για πεζούς, θεωρήθηκε κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της πόλης. Σε αυτόν τον πεζόδρομο, όμως, όσο περνά ο καιρός, οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες νιώθουν όλο και πολύ την εγκατάλειψη και την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής. Πλάκες σπασμένες, σκουπίδια αμάζευτα, φυτά παρατημένα, ελλιπής φωτισμός είναι μερικά μόνο από όσα διακρίνει κάποιος που περνά από το σημείο.
Μετά την εγκατάλειψη ήρθαν να προστεθούν και οι διαρρήξεις. Έτσι, λοιπόν, τα ξημερώματα της Παρασκευής τέσσερα καταστήματα βρέθηκαν στο στόχαστρο των διαρρηκτών. Στα δύο κατάφεραν να μπουν, ενώ στα άλλα δύο "ατύχησαν". Μάλιστα, ο συναγερμός που χτύπησε γύρω στις 6.00 παρά το πρωί σταμάτησε το σερί τους.
Να σημειωθεί εδώ ότι και στα τέσσερα οι φθορές που προκάλεσαν στην προσπάθειά τους να μπουν είναι μεγάλες, αφού τα σημάδια φανερώνουν χρήση λοστού.
  Βασ. Γεωργίου
Στη δεύτερη επιδρομή, που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, οι διαρρήκτες κατάφεραν να εισχωρήσουν σε τρία καταστήματα της Βασ. Γεωργίου. Αυτή τη φορά δεν μπήκαν από την κεντρική είσοδο των καταστημάτων, αλλά από πίσω πόρτες, στον κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας.
Να σημειωθεί ότι και στις τρεις περιπτώσεις οι διαρρήκτες πέτυχαν το στόχο τους και, μάλιστα, έφυγαν με πλούσια λεία.
    Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Το Μάρτιο η ολοκλήρωση των έργων στο δρόμο Αγ. Νικόλαος - Τραχήλα 
Μέχρι το Μάρτιο, παίρνει παράταση η ολοκλήρωση του έργου «Προστασία δρόµου Αγ. Νικολάου – Τραχήλας από βραχώδεις καταπτώσεις στον ∆ήμο ∆υτικής Μάνης».
Το έργο είναι προϋπολογισμού 300.000 € και εκτελείται από τον ανάδοχο εργολάβο Μιχαήλ Φουντούκο, με έκπτωση 71,17%.
Η αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου λήγει στις 8-2-2017, αλλά ο ανάδοχος ζήτησε παράταση, ώστε οι εργασίες που απομένουν να εκτελεστούν υπό καλές καιρικές συνθήκες.
Έτσι, από την αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, εγκρίθηκε παράταση έως 31 Μαρτίου.  Β.Β.

*** 4 άτομα συνελήφθησαν να κλέβουν ελαιόλαδο 
Συνελήφθησαν, χθες και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κυπαρισσία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κυπαρισσίας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 22 και 25 ετών, αντίστοιχα και ένας 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μολδαβίας, γιατί όπως προέκυψε, λίγο νωρίτερα σε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλου- Νέστορος Μεσσηνίας, αφαίρεσαν από ελαιοτριβείο ημεδαπής, ποσότητα ελαιολάδου, η οποία βρέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια του.
Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μολδαβίας, ενώ κατασχέθηκαν και δύο οχήματα.

*** Στον αγώνα με τα τρακτέρ οι αγρότες των Γαργαλιάνων
 
 
Οι αγρότες των Γαργαλιάνων και της γύρω περιοχής παρέταξαν τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία πραγματοποιώντας συγκέντρωση κατά των αλλεπάλληλων αντιαγροτικών μέτρων που τους επιβάλλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με συνέπεια την εξαθλίωση και τον αφανισμό της αγροτιάς.
Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων καλεί όλους του αγρότες και όλη την κοινωνία σε ένα ενιαίο και μαζικό μέτωπο αγώνα απέναντι στη λαίλαπα της βάρβαρης πολιτικής των Μνημονίων που ισοπεδώνουν κάθε κεκτημένο δικαίωμα όλης της κοινωνίας, φτωχοποιεί τους πολίτες και εξοντώνει κάθε επαγγελματική δραστηριότητα.

***  Μουσικός από κούνια! 
Τα βλέμματα κέρδισε ο μικρός της φωτογραφίας. Όπως μάθαμε, είναι 5,5 ετών και ανήκει στη Φιλαρμονική της Μεσσήνης, όπου μάλιστα αποτελεί κάτι παραπάνω από μασκότ.  Π. Μπ. 

*** Χίλια κομμάτια… 
Ασχολίαστη ανάρτηση (συντακτικά- γραμματικά, ύφος) από τον προσωπικό λογαριασμό στο Facebook του πρώην επικεφαλής του Γραφείου Υποψηφιότητας για την πολιτιστική πρωτεύουσα, Έκτορα Τσατσούλη:
“Μία από τις χειρότερες μέρες της ζωής μου στην Καλαμάτα. Τόσο μίσος εναντίων μου δεν έχω νιώσει ποτέ. Σήμερα αποφάσισα να αφήσω την πόλη που αγάπησα και πόνεσα τα τελευταία 2+ χρόνια. Ευχαριστώ όλους τους υπέροχους ανθρώπους της που δουλέψαμε μαζί ή και διαφωνήσαμε.
Με πληγώνει αφάνταστα η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και το κύμα επιθετικότητας (λεκτικής και φυσικής) εναντίων μου. Ελπίζω με την αναχώρησή μου και την μή ενασχόλησή μου πια με την Καλαμάτα να λυθούν τα όποια προβλήματα μου προσάπτουν.
Με πολούς από εσάς θα ξαναβρεθούμε και θα ονοιρευτούμε ξανά μαζί. Σε μία άλλη Καλαμάτα σε μερικά χρόνια ή στην ίδια, ή κάπου αλλού. Ακόμα και μετά την μή-νίκη του Κ21 πίστευα ότι είχα βρεί μία πόλη να καλώ σπίτι μου. Στο σπίτι σου όμως δεν μπορείς να φοβάσαι και να στεναχωριέσαι κάθε μέρα. Στα πρακτικά: θα κάνω remove όλες τις επαφές με tag Καλαμάτα. Επιδή θα πάρει και πολούς κατα λάθος η μπάλα, παρακαλώ εάν θέλετε να κρατήσουμε επαφή στείλτε μου μήνημα. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τις υπέροχες στιγμές που ζήσαμε!! Έκτωρ”.

ΥΓ. Από εμάς, ένα γεια τραγουδιστό:
Στίχοι: Απόστολος Καλδάρας. Μουσική:  Απόστολος Καλδάρας
         
Δε σε κρίνω που δε μ’ αγαπάς
η καρδιά είναι δικιά σου
εγώ φεύγω απ’ τα όνειρά σου
και καλή τύχη όπου κι αν πας

Μίσος δε σου κρατώ
τη ζωή σου εσύ κυβερνάς
λάθος έκανα εγώ
στους παλμούς της δικής σου καρδιάς

Γι’ αυτό φεύγω απ’ τα όνειρά σου
και καλή τύχη όπου κι αν πας…
Α.Π. 

*** Αυτός είναι ο ΕΛΛΗΝΑΣ που ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ...

~  To όνομα του είναι Τζορτζ Παπαδόπουλος και έχει χαρακτηριστεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ ως ένας «εξαιρετικός άνδρας».  Μάλιστα, ο θαυμασμός που τρέφει ο Ντόναλντ Τραμπ για το πρόσωπου του κ. Παπαδόπουλου έχει φανεί και έμπρακτα, καθώς τον είχε συμπεριλάβει στους πέντε συμβούλους του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει αποδείξει ότι εκτιμά το ελληνικό πνεύμα και ειδικότερα, να εμπιστεύεται τον Τζορτζ Παπαδόπουλος, αφού του είχε ζητήσει να τον εκπροσωπήσει σε μια εκδήλωση στην Αστόρια προ μηνών, όπου είχε συμβεί και ένα γεγονός που αποδεικνύει ότι στις ΗΠΑ υπάρχουν άτομα που έχουν το μυαλό τους στην Ελλάδα μας.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης είχε υπογραμμίσει στην συγκεκριμένη εκδήλωση ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να σταλούν 100 τανκ στα σύνορα με την Αλβανία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν δέχομαι ότι η Αλβανία η οποία είναι υπόθεση δυο ωρών να καταληφθεί, και τα Σκόπια να σηκώνουν ανάστημα στην Ελλάδα».
Καθ’όλη τη διάρκεια της ομιλίας ο κ. Παπαδόπουλος ένευσε καταφατικά και στο τέλος είπε: «Οι κύριοι τα ξέρουν τα θέματα καλύτερα από εμένα».
Βίντεο :
~*Ο  ΡΕΪ ΠΡΙΜΠΟΥΣ προσωπάρχης στο Λευκό οίκο σε εκδήλωση Ελληνοαμερικανών  20/01/2017:
 https://youtu.be/ma1faXbv_AY  .-
~*TRAMP  04 παρέλαση μετά 58η  ορκωμοσίς 45ου προέδρου ΗΠΑ 20/1/2017: https://youtu.be/0kNBXAfTLPI .-
~* TRAMP  09  τελετή παρέλασης ορκωμοσίας 45ου προέδρου 20/1/2017: https://youtu.be/-8rYWTjJ-t0 .-
~*TRAMP 01 Καπιτώλιο  Ουάσιγκτον Τελετή ορκωμοσίας 20-1-2017: https://youtu.be/OCVXNnSsV5o  .-
~*TRAMP 06 006 58η ορκωμοσία 45ου προέδρου ΗΠΑ τελετή 20/1/2017: https://youtu.be/o995RwNDGWU .-
~* TRAMP αποφασίζει διορίζει εκδηλώσεις διαμαρτυριών 2-2017:
~* Διχαστική η ομιλία Τράμπ  45ου προέδρου ΗΠΑ  20/01/2017: https://youtu.be/WiVR_naUkkc .-
~*TRAMP 08 Τελετή παρέλασης ορκωμοσίας προέδρου 20/1/2017: https://youtu.be/qmbbxJ8vhW8 .-
~*TRAMP 10  παρέλαση προς Λευκό Οίκο προέδρου Ουάσιγκτον 20/1/2017: https://youtu.be/e5Sc7_YLuvw .-

***  Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ! Κίνηση ΜΑΤ

~ Μη επανδρωμένα οχήματα που θα αποθηκεύονται σε μορφή κάψουλας στα βάθη της θάλασσας, επεξεργάζεται η αμερικανική υπηρεσία προηγμένης τεχνολογίας DARPA και ο αμερικανικός στρατός, με στόχο να ελέγχουν τους ωκεανούς σε περίπτωση πολέμου.
Οι κάψουλες αυτές θα παραμένουν στο νερό για όσο χρειαστεί και θα ενεργοποιούνται για να καταγράφουν τις κινήσεις των εχθρικών μονάδων, ενώ θα έχουν και την δυνατότητα να ανέρχονται στην επιφάνεια της θάλασσας και να μετατρέπονται σε UAV, παίρνοντας μέρος σε επιχειρήσεις πολεμικές ή επιτήρησης.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα AUV θα βρίσκονται σε τα μήκη και τα πλάτη της γης,  και θα ενεργοποιούνται από το Πεντάγωνο όταν αυτό χρειαστεί απαραίτητο.Βίντεο : The Navy wants to hide drones in oceans around the World , https://youtu.be/xj7Bf7z3nto  .-

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ! Πως σχεδιάζουν τον «ΦΟΝΟ» της ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΟΙΜΠΛΕ-ΤΟΜΣΕΝ

~  Μείωση του αφορολόγητου και «κόφτης» είναι τα δύο σημαντικά θέματα στα οποία συμφώνησαν Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Πόλ Τόμσεν, αναφορικά με την Ελλάδα
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Βερολίνο τάσσονται υπέρ της άποψης η χώρα μας να θεσμοθετήσει νέα μέτρα.
Σύμφωνα το ρεπορτάζ της Real News, αναμένεται να πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση να νομοθετήσει τώρα τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα  4.000 ευρώ και να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2018.
Επιπλέον, οι δυο ισχυροί άντρες συμφώνησαν στο ότι η Αθήνα θα πρέπει να εντάξει στον «κόφτη» και τις κύριες συντάξεις και συγκεκριμένα την περικοπή/κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» από το 2019 και μετά ώστε να διορθώσουν πιθανές αποκλίσεις από τον στόχο 3,5% για πρωτογενές πλεόνασμα.

***  «Κόπηκε» η ΕΛΛΑΔΑ! Κλείνουν τα Τέμπη! Αναλυτικά τα μπλόκα...

~ Σε κλείσιμο των Τεμπών προχωρούν οι αγρότες, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και μέλος της επιτροπής του μπλόκου της Νίκαιας, Ρίζος Μαρούδας.
Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε, από το μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες με τα τρακτέρ τους θα προχωρήσουν σήμερα, Κυριακή, σε αποκλεισμό και της κοιλάδας των Τεμπών κρατώντας κλειστά και τα δυο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης από τις 14:00 το μεσημέρι ως και τις 16:00 το απόγευμα.
Επιπλέον, κλειστή παραμένει και στα δύο ρεύματα η Εθνική Οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στη Νίκαια, όπου οι αγρότες κρατούν κλειστό το ρεύμα προς Αθήνα, αλλά και στον κόμβο του Πλατυκάμπου, όπου οι αγρότες του μπλόκου έχουν αποκλείσει το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.
Αποκλεισμένη και στα δύο ρεύματα παραμένει για έβδομη ημέρα σήμερα η Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής, στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία), από αγρότες και κτηνοτρόφους Νομού Χαλκιδικής και αρκετών περιοχών της ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Για σήμερα Κυριακή, οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου- Ιωαννίνων από τις 19:00 έως τις 21:00, στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου, κοντά στο Αιτωλικό, ενώ κλειστή επίσης θα είναι και η Αθηνών- Κορίνθου στο ύψος του Κιάτου από τις πέντε ως και τις επτά το απόγευμα, αλλά και η Κορίνθου - Πατρών στο ύψος του Αιγίου από τις 18:30  έως τις 21:30.

***  Νέοι ΦΟΡΟΙ! Θα πούμε το «ψωμί, ψωμάκι»…

~
Φόρους για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους με μηνιαία εισοδήματα 420 ευρώ θα φέρει μια μείωση του αφορολόγητου από τα 8636 ευρώ που είναι σήμερα στα 6000 ευρώ όπως ζητούν οι δανειστές.
Καταλύτη για νέα φοροκαταιγίδα θα αποτελέσει το αμφιλεγόμενο σύστημα των αντικειμενικών κριτηρίων διαβίωσης που δημιουργεί εικονικά εισοδήματα τα οποία φορολογούνται με ελάχιστο φορολογικό συντελεστή το 22%.
Ως γνωστόν , το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης που υπολογίζει η εφορία ακόμη και αν κοιμάσαι σε παγκάκι είναι τα 3000 ευρώ.
Εάν έχεις την τύχη - ή την ατυχία στις μέρες μας - να έχει ένα ιδιόκτητο διαμέρισμα 80 τετραγωνικών εκατοστών και το χρησιμοποιείς για ιδιοκατοίκηση έχει επίσης ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης 3200 ευρώ, το οποίο για την εφορία αντιμετωπίζεται αθροιστικά για τον υπολογισμό του φορολογητέου εισοδήματος.
Εάν έχεις και ένα ΙΧ 1300 κυβικά εκατοστά 10ετίας τότε έχεις πρόσθετο τεκμήριο διαβίωσης 2300 ευρώ.
Συνολικά, η παρουσία σου σε αυτή την ζωή το σπίτι και το αυτοκίνητο δημιουργούν ένα συνολικό τεκμαρτό εισόδημα 8500 ευρώ.
 Αν τα εισοδήματα που έχεις σε μια χρονιά είναι μόνο 5000 ευρώ (που σημαίνει 414 ευρώ αν είσαι συνταξιούχους ή 357 ευρώ αν είσαι μισθωτός) και άρα υπολείπονται των τεκμαρτού εισοδήματος το ελληνικό φορολογικό σύστημα θεωρεί νόμιμο και ηθικό να σε φορολογεί με βάση το τεκμαρτό και όχι το πραγματικό σου εισόδημα ακόμη και αν λες όλη την αλήθεια για τα εισοδήματα σου!
Εάν, λοιπόν, η Ελλάδα υποκύψει στις πιέσεις των δανειστών και μειώσει το αφορολόγητο από τα 8636 ευρώ που είναι σήμερα για συνταξιούχους και άγαμους στα 6000 ευρώ τότε θα βρεθούν δυνητικά να πληρώνουν βαρείς φόρους ακόμη και αυτοί που παίρνουν την προνοιακή σύνταξη του ΟΓΑ των 360 ευρώ αν έχουν ένα σπίτι.
Για παράδειγμα ένα συνταξιούχος με σύνταξη 420 ευρώ σήμερα με ένα σπίτι 80 τετραγωνικών και ένα αυτοκίνητο 1300 κυβικά έχει τεκμαρτό εισόδημα, όπως είπαμε πιο πάνω 8500 ευρώ (3000 το ατομικό, 3200 για το σπίτι και 2200 για το αυτοκίνητο) και πραγματικό εισόδημα 5040 ευρώ (420 ευρώ x12).
Δεν πληρώνει φόρο, όμως, γιατί σήμερα ακόμη και μετά τη μείωση του περασμένου Μαΐου το αφορολόγητο είναι στα 8636 ευρώ.
Εάν, όμως, το αφορολόγητο μειωθεί στα 6000 ευρώ παρότι το εισόδημα του δεν θα έχει αυξηθεί και θα υπολείπεται του αφορολόγητου, ο ίδιος συνταξιούχος θα πρέπει να πληρώσει φόρο 22% για τα 2500 ευρώ του τεκμαρτού του εισοδήματος που υπερβαίνουν το αφορολόγητο, δηλαδή 550 ευρώ.
Ένα δεύτερο παράδειγμα αφορά κοπέλα που δουλεύει με μισθό 600 ευρώ σε σούπερ μάρκετ με ετήσιο εισόδημα 8400 (600 ευρώ Χ14) έχει να καλύψει το τεκμήριο από ένα σπίτι 100 τετραγωνικά που της κληροδότησαν οι γονείς της (ελάχιστο τεκμήριο 4500 ευρώ) και ένα αυτοκίνητο 1200 κυβικά εκατοστά που αγόρασε το 2004 (τεκμήριο 2000 ευρώ).
Μαζί με το βασικό τεκμήριο διαβίωσης των 3000 ευρώ τα τεκμαρτά της εισοδήματα φτάνουν τα 8500 ευρώ οριακά πάνω από τα πραγματικά ης εισοδήματα, αλλά δεν έχει καμία φορολογική επιβάρυνση αφού είναι κάτω από το αφορολόγητο.
Εάν το αφορολόγητο μειωθεί στα 6000 ευρώ, τότε θα πρέπει να αυτή να πληρώσει φόρο 22% για τα 2500 ευρώ που θα ξεπερνά το αφορολόγητο δηλαδή 550 ευρώ.
Ανάλογα δράματα θα έχουμε και με τους ανέργους με ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο που θα κληθούν να πληρώσουν για πρώτη φορά φόρο από 220 ευρώ και πάνω ανάλογα με το τεκμαρτό τους εισόδημα.
ΠΗΓΗ: enikonomia.gr

***  Γονατίζουν τον ΕΛΛΗΝΑ! Έρχεται νέο χαράτσι

~  Από τις 10.000 μεικτά που εισπράττουν ετησίως ως περιστασιακό εισόδημα άνεργοι και υποαπασχολούμενοι οι 4.695 θα κάνουν «φτερά» καθώς θα παρακρατούνται για φόρους και εισφορές
Ο νόμος Κατρούγκαλου έκλεισε το μοναδικό «παράθυρο» που είχαν άνεργοι, νέοι που εισέρχονται στην αγορά εργασίας, χαμηλόμισθοι και συνταξιούχοι να βγάλουν ένα μικρό εισόδημα χωρίς να μπλέξουν με τα βιβλία της εφορίας, τον ΦΠΑ, τις εισφορές στον ΟΑΕΕ και το τέλος επιτηδεύματος.
Η δυνατότητα για είσπραξη ποσών 5.000 έως 10.000 ευρώ μεικτά ετησίως με τη λεγόμενη απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης (τίτλος κτήσης) γίνεται από δω και πέρα δώρον άδωρον, καθώς και αυτή η κατηγορία των απασχολούμενων είναι υπόχρεη καταβολής ασφαλιστικής εισφοράς 26,95% όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες και τα μέλη εταιρειών.
Η πρόσφατη εγκύκλιος του ΕΦΚΑ αναφέρει ρητά ότι «για τον προσδιορισμό των εισοδημάτων που εισφοροδοτούνται περιλαμβάνονται και ποσά που έχουν καταβληθεί με δελτίο επαγγελματικής δαπάνης».
Ανώτατα στελέχη του ΕΦΚΑ και του πρώην ΟΑΕΕ επιβεβαιώνουν την υποχρέωση για καταβολή εισφοράς, τονίζοντας ότι «κι αυτοί οι απασχολούμενοι ουσιαστικά είναι ελεύθεροι επαγγελματίες».
Αυτό σημαίνει ότι από τις 10.000 μεικτά που εισπράττουν ετησίως ως περιστασιακό εισόδημα άνεργοι και υποαπασχολούμενοι οι 4.695 θα κάνουν «φτερά» καθώς θα παρακρατούνται για φόρους και εισφορές. Επιπλέον, η εισφορά θα επιβαρύνει μόνο τον εργαζόμενο καθώς δεν προβλέπεται συμμετοχή του εργοδότη.  ΠΗΓΗ: protothema.gr

***  Ανεβαίνουν οι τιμές των διοδίων! Δείτε που

~  Τέλη Μαρτίου θα παραδοθεί σε κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος Μαλιακός - Κλειδί, με κύριο χαρακτηριστικό του έργου τις τρεις δίδυμες δίδυμες σήραγγες (Τεμπών, Πλαταμώνα, Παντελεήμονα), μειώνοντας τη διαδρομή για Θεσσαλονίκη κατά 20, περίπου, λεπτά.
Με την παράδοση του έργου θα ακολουθήσουν αλλαγές στα τιμολόγια των διοδίων, αφού καταργηθεί ο σταθμός του Πυργετού και θα επαναλειτουργήσει ο παλιός σταθμός των Τεμπών στα Αμπελάκια.
Λόγω της κατάργησης του σταθμού στον Πυργετό, το δρομολόγιο για τη διαδρομή από Ράχες του Νομού Φθιώτιδος έως το Κλειδί του Νομού Ημαθίας μήκους 230 χιλ. θα διαμορφωθεί στα 15,10 ευρώ από 14,80 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ, ανατιμήσεις θα  υπάρξουν στα διόδια της Λεπτοκαρυάς (από 1,90 σε 3,20 ευρώ) και του Μακριχωρίου στα Τέμπη (από 1,40 σε 2,50 ευρώ).

*** Θα αλλάξει τη ΖΩΗ ΣΑΣ ! Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ προϊόν που είναι βάλσαμο για τον οργανισμό σας

~  Θα αλλάξει τη ΖΩΗ ΣΑΣ! Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ προϊόν που είναι βάλσαμο για τον οργανισμό σας…
Τα τελευταία χρόνια έχει έρθει στη δημοσιότητα στη χώρα μας ο κρόκος ή αλλιώς σαφράν ή ζαφορά. Σίγουρα θα έχετε ακούσει σε κάποιο μέσο μαζικής ενημέρωσης για τις ευεργετικές ιδιότητες του κρόκου Κοζάνης. Στη χώρα μας ο κρόκος έχει λάβει δημοσιότητα, διότι παράγουμε τον καλύτερο ίσως κρόκο παγκοσμίως. Ο κρόκος έχει πανάρχαια παρουσία στην Ελλάδα. Στην Κνωσσό βρέθηκε τοπογραφία που απεικονίζει τελετουργική συλλογή κρόκου, η οποία χρονολογείται στα 1700 π.Χ. Οι Κυκλάδες είναι ο μόνος τόπος στην Ελλάδα όπου ο κρόκος χρησιμοποιείτο αδιάκοπα από τις γυναίκες που τον συλλέγουν από τα βουνά. Στην Κρήτη, ενώ ο κρόκος καλλιεργούταν ως τα τέλη του περασμένου αιώνα, σήμερα είναι πολύ δύσκολο να συναντήσεις κάποιους που συλλέγουν κρόκο.
Ο κρόκος περιέχει ένα σκούρο πορτοκαλί υδατοδιαλυτό καροτένιο που ονομάζεται κροκίνη και είναι υπεύθυνο για το χρυσαφί χρώμα του. Τα καροτένια είναι συνήθως λιποδιαλυτά, αλλά η κροκίνη είναι ένα υδατοδιαλυτό καροτένιο. Έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές επιδράσεις, που εξηγούν την ιστορική χρήση του κρόκου στη θεραπεία του καρκίνου. Η κροκίνη έχει βρεθεί ότι προκαλεί απόπτωση (προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο) σε έναν αριθμό διαφορετικών τύπων ανθρώπινων καρκινικών κυττάρων, όπως μυϊκούς όγκους, καρκίνο του ήπατος και λευχαιμία. Επιπλέον, σε μελέτες που διεξήχθησαν στην Κίνα, ο κρόκος έχει δείξει αντικαρκινική δράση κατά πολλών καρκίνων, όπως της λευχαιμίας, καρκινώματος των ωοθηκών, αδενοκαρκινώματος του κόλου εντέρου, ραβδομυοσάρκωμα, σάρκωμα μαλακών ιστών, και έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για προστασία από καρδιαγγειακή ασθένεια και ηπατίτιδα και για να προάγει υγιή ανοσία.
Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το εκχύλισμα κρόκου, ιδιαίτερα η κροκίνη, προάγει τη μάθηση και τη μνήμη σε πειραματόζωα. Βασισμένοι σε αυτή την έρευνα, οι επιστήμονες ελπίζουν ότι ο κρόκος μπορεί να είναι χρήσιμος ως θεραπεία της σχετιζόμενης με την ηλικία νοητικής βλάβης.
Ο κρόκος έχει δείξει επίσης προστατευτικές επιδράσεις κατά της καρδιοπάθειας. Όταν σε 20 ανθρώπους – 10 υγιή άτομα και 10 άτομα με καρδιαγγειακή ασθένεια – δόθηκαν 50 mg (λιγότερο από 1/4 του κουταλιού του γλυκού) κρόκου διαλυμένου σε 100 ml γάλακτος δυο φορές την ημέρα, η ευαισθησία της χοληστερίνης τους να καταστρέφεται από τις ελεύθερες ρίζες μειώθηκε κατά 57% στα υγιή άτομα και κατά 64% στα άτομα με καρδιαγγειακή ασθένεια(Η παραδοσιακή χρήση του κρόκου στη θεραπεία της οξείας και χρόνιας φλεγμονής έχει κερδίσει πρόσφατα επιστημονική υποστήριξη. Σε μελέτες σε ζώα το εκχύλισμα κρόκου παρείχε μέτρια ανακούφιση του πόνου στην οξεία φλεγμονή και αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις στη χρόνια φλεγμονή.
Ο κρόκος μπορεί επίσης να αντικαταστήσει μερικά από τα συνθετικά πρόσθετα τροφών που είναι σε χρήση. Για παράδειγμα, αντί του FD&C Yellow No.5 (ένα συνθετικό χρωστικό τροφίμων που είναι αλλεργιογόνο), η κίτρινη χρωστική του κρόκου θα μπορούσε να είναι μια υποαλλεργική επιλογή.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο κρόκος σε μικρές δόσεις προκαλεί πνευματική ηρεμία. Άλλοι θεωρούν ότιναι ανακουφιστικό για το συκώτι, θρομβολυτικό και ηρεμιστικό του στομάχου. Μάλιστα υπήρξαν γιατροί που υποστήριξαν ότι καθυστερεί τα συμπτώματα του γήρατος.
Ο κρόκος είναι γενικά ασφαλής. Πρέπει όμως να τονιστεί ότι σε εξαιρετικά μεγάλες δόσεις (περίπου 2 κουταλιές της σούπας) μπορεί να είναι ναρκωτικό, τοξικό, ακόμα και θανατηφόρο, προκαλώντας αιμορραγίες. Ο κρόκος δεν συνιστάται για χρήση κατά την εγκυμοσύνη ή το θηλασμό.
Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners
Από το βιβλίο » ΥΠΕΡ-ΤΡΟΦΕΣ: ΓΙΝΕΤΕ ΑΙΩΝΟΒΙΟΙ»
Εκδόσεις ΚΑΔΜΟΣ

***  Προφυλαχθείτε! Ποιες είναι οι πιο συχνές φλεγμονώδεις ασθένειες

~  Η φλεγμονή είναι ένα σύμπτωμα της πορείας κάθε ασθένειας και κάνει συχνά την ασθένεια χειρότερη. Αυτά είναι μερικά παραδείγματα συχνών ασθενειών που περιλαμβάνουν φλεγμονή:
1. Αρθρίτιδα
Οστεοαρθρίτιδα
Ρευματοειδής αρθρίτιδα
2. Τραυματισμοί
Αθλητικοί: τενοντίτιδα, θυλακίτιδα (φλεγμονή ενός θυλάκου στο γόνατο, στον αγκώνα ή στον ώμο)
Μυϊκή καταπόνηση και μώλωπες
Κοψίματα, σπασμένα οστά, μώλωπες, εγχείρηση
3. Μολύνσεις
Κρυολογήματα, γρίπη, ωτίτιδα, ηπατίτιδα C, ιός
HIV, παράσιτα και ασαφείς λοιμώξεις χαμηλής
βαθμίδας
4. Αλλεργίες – Αυτοάνοσα
Γύρη και άλλες εισπνευστικές αλλεργίες (ρινίτιδα,
μη αλλεργική ρινίτιδα)
Τροφικές αλλεργίες
Κοιλιοκάκη (δυσανεξία στη γλουτένη)
Ερυθηματώδης λύκος
5. Αναπνευστικές παθήσεις
Άσθμα
Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια
Βρογχίτιδα
6. Καρδιαγγειακές παθήσεις
Καρδιοπάθεια, μυοκαρδίτιδα, υπέρταση
Φλεβίτιδα, κιρσοί
7. Καρκίνος
Διάφοροι τύποι, όπως γαστρικός καρκίνος, καρκί-
νος των πνευμόνων, του μαστού και του προστά-
τη
8. Νευρολογικές παθήσεις
Νόσος του Αλτσχάιμερ
9. Δέρμα
Ηλιακό έγκαυμα
Έκζεμα και δερματίτιδα
Ψωρίαση
10. Οδοντικές παθήσεις
Ουλίτιδα
Περιοδοντίτιδα
11. Οφθαλμολογικές παθήσεις
Επιπεφυκίτιδα (η επιπεφυκίτιδα είναι φλεγμονή της διάφανης μεμβράνης (επιπεφυκότα) που καλύπτει την εσωτερική επιφάνεια των βλεφάρων και του ματιού μέχρι τα όρια του κερατοειδούς χιτώνα)
Ραγοειδίτιδα (ο ραγοειδής χιτώνας είναι ο αγγειώδης χιτώνας του ματιού και αποτελείται από την ίριδα, το ακτινωτό ή κυκλικό σώμα και το χοριοειδή. Οι φλεγμονές του ραγοειδούς καλούνται ραγοειδίτιδες)
12. Πεπτικές παθήσεις
Γαστρίτιδα, έλκη
Νόσος του Crohn
Ελκώδης κολίτιδα
Εκκολπωματίτιδα
13. Διάφορες άλλες παθήσεις
Ιγμορίτιδα
Σκλήρυνση κατά πλάκας
Παχυσαρκία
Διαβήτης
 Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners

***  O καιρός! Τοπικές βροχές και καταιγίδες...

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 05-02-2017
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ Η ΟΜΙΧΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ.
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ 4 ΜΕ 6, ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΙΘΑΝΩΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΕΩΣ 8 ΜΠΟΦΟΡ.
 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΒΡΟΧΩΝ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ Η ΟΜΙΧΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟΠΙΚΑ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 04 ΕΩΣ 15 BAΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
 ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ Η ΟΜΙΧΛΗ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 09 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
 ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: : ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5, ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΕ 7 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΩΣ 8 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 07 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
 ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6, ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΩΣ 8 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 19 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΟΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
 ΑΤΤΙΚΗ 
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 09 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΒΡΟΧΗΣ ΤΟ ΠΡΩΙ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ Η ΟΜΙΧΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 07 ΕΩΣ 15 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

***  Tη ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ ! ΓΥΝΑΙΚΑΡΑ με τα κόκκινα η Μελάνια

~ Η Μelania Trump περνά το ΣΚ με τον σύζυγο της στο Palm Beach-Δες την άφιξη της και το σαγηνευτικό ντύσιμο της
Βάλτε τις μπάντες να παιανίζουν,στρώστε τα πιο ακριβά κόκκινα χαλιά,ανοίξτε δρόμους και διαδρόμους,μια Κυρία έρχεται,μια Πρώτη Κυρία,μια Πρώτη Κυρία στα κόκκινα και είναι η Melania Trump που ναι,ταξίδεψε με το  Air Force One ασφαλώς για να περάσει μετά απο καιρό το ΣΚ με τον Donald Trump.Και φυσικά,η αναμονή άξιζε γιατί η συγκλονιστική υπεργυναίκα κατέβηκε με απαράμιλλο στυλ και κοντό κόκκινο φόρεμα, κόκκινες ασορτί μπαρέτες, ενώ στα ίδια χρώματα ήταν και τα αξεσουάρ της γιατί έτσι κάνει η κομψή αυτή Κυρία,σετάρει τα σύνολα της και αγαπά την μονοχρωμία.Και εμείς εκείνη-άσχετο αλλά να μην το πούμε?



Πάρας πολύ κόσμος συγκεντρώθηκε για να δει τον Donald Trump να φιλά την γυναικάρα του και να τους αποθεώσει.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Για την Σούπερ Λίγκα Σ/Κ  19η  αγωνιστική :
Σάββατο 4-2-2017  :
ΛΑΡΙΣΣΑ -ΚΕΡΚΥΡΑ  1-1  .- ^

Τα  γκολ :στο 80' για την ΑΕΛ με γκολ του Ναζλίδη (ενδεχομένως να είναι και αυτογκόλ του Γκόμες με την πορεία που παίρνει η μπάλα), στο 84΄  ο Νίκιτς από εκτέλεση κόρνερ πήδηξε εντελώς αμαρκάριστος για την κεφαλιά, νικώντας τον Ξενοδόχοφ και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.-
 Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης
Α' βοηθός: Χρήστος Ακρίβος
Β' βοηθός: Λάζαρος Δημητριάδης
Τέταρτος: Παναγιώτης Συμεωνίδης
 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Μονιάκης (Κόντορ 67'), Τικό (Αμίτ 46'), Φάρκας, Γκόλιας, Μασαλέσα, Ντέλετις, Βαρέλα (Τσακοπίνο 74'), Κάπος, Ναζλίδης, Αβραάμ.
Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Κεϊτά (Νίκιτς 66'), Ντιμιτρόφσκι, Γεωργίου, Γκομές, Κόντος (Ζορμπάς 64'), Σιόντης (Γεωργακόπουλος 82'), Ιωάννου, Επστάιν, Ντιόγκο, Τουράμ.
VIDEO :
~* Λάρισα-Κέρκυρα 1-1  4/2/2017:
 https://youtu.be/YgFpeDgs3Ms .-
~*Λάρισα-Κέρκυρα 1-1  τα γκολ  4/2/2017:
 https://youtu.be/RPFIbCXw8ik .- 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ     2-0 .-^
Τα  γκολ :  ο Μαρκόφσκι άνοιξε το σκορ με κοντινή κεφαλιά στο 12’  , στο 76’, ο Μουνιός .-
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος
Οι συνθέσεις:
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας, Ρότσα, Κούσας, Χαντάκιας, Μάκος, Πάουλο, Κλέσιο (72’ Μουνιός), Λόπες (68’ Κουτρομάνος), Ρόσα, Μαρκόφσκι (81’ Παπαδόπουλος)
Στον πάγκο: Κολοβούρης, Ροντρίγκες, Παπουτσογιαννόπουλος, Βασιλούδης
Ατρόμητος (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Φυτανίδης, Κοντοές (78’ Ζησόπουλος), Παντελιάδης, Κυριακίδης (46’ Τόνσο), Μπάγκα, Πλατέλλας (65’ Ντάουντα), Λημνιός, Ούμπιδες, Κιβρακίδης, Λε Ταλέκ
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Λαζαρίδης, Μπρίτο, Κατράνης
VIDEO :
~*Παναιτωλικός- Ατρόμητος  2-0  τα γκολ  4/2/2017:
 https://youtu.be/2KJXzvY52v8 .-

ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑ"ΙΚΟΣ   1-1 .- ^
 Τα γκολ : Ο ΠΑΣ προηγήθηκε με το γκολ-οφσάιντ του Κόντε στο 31΄ και οι «πράσινοι» το μόνο που κατάφεραν ήταν να ισοφαρίσουν με τον Μπεργκ στο 56΄, στην τρίτη αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής της Super League.
Διαιτητής: Θ.Τζήλος (Λάρισα)
Κίτρινες: Κοζορώνης, Ακόστα - Τελάντερ, Μολέδο, Χατζηγιοβάνης
 ΠΑΣ Γιάννινα (Γ.Πετράκης): Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μαμπουλού (72΄ Ζάιρο), Καρανίκας, Ακόστα, Λίλα, Γιάκος (68΄ Γαρουφαλιάς), Κοζορώνης, Κόντε, Κούτρης (61΄ Ναδάλες)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ.Ουζουνίδης): Ο.Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Τελάντερ (59΄ Μολέδο), Κουλιμπαλί, Χουλτ, Λουντ (63΄ Π.Βλαχοδήμος), Ζέκα, Εμποκού, Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης (76΄ Χατζηγιοβάνης), Μπεργκ.
VIDEO :
~* ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΟ  1-1  1ο  γκολ  1-0  4/2/2017:
~* ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  1-1   γκολ ισοφάρισης  4/2/2017: https://youtu.be/jD8eJmGgdX8 .-
~*Γιάννινα-Παναθηναϊκός 1-1  4/2/2017:
 https://youtu.be/wMx4_di_rms .- 

~** ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος»
 Εξέδωσε ανακοίνωση
Ανακοίνωση με την οποία κάνει λόγο για ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης των «πράσινων» με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, το οποίο έληξε 1-1.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Το διαιτητικό τρίο στα Γιάννενα έχει διαπράξει ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος τόσο με την κατακύρωση του αντικανονικού (offside) γκολ των γηπεδούχων και με την μη αποβολή του ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ, Καρανίκα που χτύπησε με τον αγκώνα τον Μάρκους Μπεργκ στο πρώτο ημίχρονο, όσο και με τις λανθασμένες υποδείξεις offside εις βάρος ποδοσφαιριστών μας και τον μη καταλογισμό πέναλτι για χέρι εντός περιοχής στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι ντροπή να βλέπουμε τέτοιες διαιτησίες στη Super League και η ΚΕΔ πρέπει επιτέλους να λάβει τα μέτρα της για αυτήν την κατάσταση».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κυριακή 5-2-2017 :
ΑΕΚ-ΒΕΡΟΙΑ

ΑΕΚ-ΒΕΡΟΙΑ   5-0  , (5-0) .-^
Τα  γκολ : 12΄ ο Χριστοδουλόπουλος , 15΄ ο Λαμπρόπουλος , 25΄ ο Μάνταλος , 36΄ αυτογκόλ  ο Τομάς , 41΄ ο Βράνιες,
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Αραούχο, Πέκχαρτ
ΒΕΡΟΙΑ (Τόλης Τερζής): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Καλί, Μελίσσης, Αντονιάν, Γκονζάλες, Μπαλάφας, Άρτσε, Κάλβο, Σαρπόνγκ, Καπετάνος
Στον πάγκο για την "Ένωση" οι: Ανέστης, Βινίσιους, Κολοβέτσιος, Βάργκας, Γαλανόπουλος, Πατίτο, Μπακασέτας.
Αναπληρωματικοί για τους φιλοξενούμενους οι: Καντιμοίρης, Στόιτσεφ, Σισόκο, Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Μπελαΐντ, Λινάρδος.
~*
~** Στις θέσεις των Ντίντακ και Λαμπρόπουλου μπαίνουν οι Βινίσιους και Κολοβέτσιος. ,

ΠΑΟΚ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΞΑΝΘΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ
Δευτέρα 6-2-2017 :
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

***  Σε αναμετρήσεις της 16ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών στο μπάσκετ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Σάββατο 4-2-2017 :
Τρίκαλα-Λαύριο 75-78
Διαιτητές: Σώμος-Καλδίρης-Παντελίδης
Τα δεκάλεπτα: 19-19, 32-41, 54-67, 75-78
ΤΡΙΚΑΛΑ (Γιάννης Καστρίτης): Μανωλόπουλος 7 (1), Κάφεϊ 9 (1), Λίποβι 12 (3), Εζιούκου 4, Μπιρούτα 16 (2), Πουλιανίτης 4, Μπάρλοου 13 (1/9 τρίπ.), Καλογιαννίδης, Χότον 7 (10 ριμπ.), Βαρυτιμιάδης 3 (1)
ΛΑΥΡΙΟ (Χρήστος Σερελής): Νίξον 3, Χάμιλτον 7 (1), Πάντερ 11 (3), Έβανς 25, Γκρέι 5 (1), Στεφανίδης 3 (1), Αθανασούλας 5 (1), Περράκης 3 (1), Γιαννακόπουλος, Κακλαμανάκης 5, Μπολντς 11 (1)

Ρέθυμνο-Απόλλων Πατρών 71-56
 Τα δεκάλεπτα: 14-13, 27-33, 53-44, 71-56
Διαιτητές: Σχινάς-Μπίκας-Παγώνης
 ΡΕΘΥΜΝΟ (Νίκος Βετούλας): Άρνολντ 17 (2), Φιτζπάτρικ 21 (3), Τάλτον 16 (3), Γιαννόπουλος, Κράβιτς, Κόττας 2, Ράζις, Χριστοδούλου 10, Σάφτενααρ 4, Καμπερίδης 1, Θεοδωρίδης, Τζόζεφ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Χίκεϊ 12 (1), Ράσελ 2, Κουζέλογλου 6, Καλινόσκι 11 (1), Ράινς 6, Στόκτον 9 (1), Βεργίνης 5, Διαμαντάκος 2, Σλαφτσάκης 1, Μπάβτσιτς 2, Τσιάρας

Προμηθέας Πατρών-Κολοσσός Ρόδου 78-68
Τα δεκάλεπτα: 9-10, 32-33, 58-45, 78-68
Διαιτητές: Πουρσανίδης Γ.-Ψαριανός-Θεονάς
 ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ (Βαγγέλης Αγγέλου): Μπάσινγκεϊμ 21(2), Πέττας, Φαγέ 8(1), Ντίκερσον 5, Μουρ 9(1), Παπαντωνίου 4, Γκίκας 18(4), Γερομιχαλός 4, Τζόουνς 8(1), Τόντιτς 1
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Άρης Λυκογιάννης): Ρέντικ 7, Σαλούστρος 7, Ρέλεφορντ, Βασιλόπουλος 6, Χολ 5 (2/9 σουτ, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ σε 36 λεπτά), Τσούκου 16(3), Γεωργαλής 6(2), Άχονεν 4, Παπαδάκης 17(5)

ΑΕΚ-Κύμη 71-65
Τα δεκάλεπτα: 12-19, 35-35, 48-49, 71-65
Διαιτητές: Διαμαντής-Μαλαμάς-Ζαχαρής
 ΑΕΚ (Γιούρι Ζντοβτς): Ούκιτς 8, Ελονού 7, Βασιλειάδης 11 (1), Λαρεντζάκης 6 (1), Ουίλιαμς 3 (1), ΜακΓκραθ 3 (1), Χαριτόπουλος, Ντίξον 13 (1), Τσαλμπούρης, Σάκοτα 20
ΚΥΜΗ (Βασίλης Μπρατσιάκος): Σχίζας 11 (1), Τσούπκοβιτς 5 (1), Σταμάτης 18 (1), Πάλμπλαντ 1, Όρτον 15, Σιγκούνας 8 (2), Κατράνας, Τζόλος, Κουκουλάς 7, Κωνσταντακόπουλος.

ΠΑΟΚ-Άρης 21:00
Κυριακή 5-2-2017:
Ολυμπιακός-Δόξα Λευκάδας (5/2, 17:30)
Δευτέρα 6-2-2017 :
Κόροιβος-Παναθηναϊκός (6/2, 17:00) 

~** ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 16 αγώνες)
=========================
Β. 

 1. Ολυμπιακός 29 -15αγ.
. Παναθηναϊκός 29 -15αγ.
. ΑΕΚ 29
4. Κολοσσός Ρόδου 25
5. Αρης 24 -15αγ.
6. ΠΑΟΚ 23 -15αγ.
. Ρέθυμνο 23
8. Λαύριο 22
. Τρίκαλα 22
. Προμηθέας Πατρών 22
11. Κύμη 21
12. Κόροιβος Αμαλιάδας 20 -15αγ.
. Απόλλων Πατρών 20
14. Δόξα Λευκάδας 18 -15αγ.

***  Για αποτέλεσμα στη Μεγαλόπολη Εθνικής ο Τσικλητήρας Πύλου 
Για την 18η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής ο Τσικλητήρας Πύλου δοκιμάζεται σήμερα στις 3 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Μεγαλόπολης, κόντρα στην τοπική Δόξα. Με ανεβασμένη ψυχολογία από την τελευταία νίκη-ανατροπή επί της Θήβας το μεσσηνιακό συγκρότημα θα κυνηγήσει σήμερα ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να διατηρηθεί στις υψηλές θέσεις του 3ου Ομίλου.
«Είναι ένα πολύ σημαντικό και ιδιαίτερο παιχνίδι από όποια οπτική γωνία κι αν το δεις. Πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί και συγκεντρωμένοι σε συνέχεια του προηγούμενου αγώνα, για να διεκδικήσουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα» σχολιάζει ο προπονητής του Τσικλητήρα Νίκος Κακαλέτρης, ο οποίος θα στερηθεί των υπηρεσιών των Ρούσσοι, Πήλιου, καθώς συμπλήρωσαν απαγορευτικό αριθμό κίτρινο καρτών, ενώ αντίθετα εξέτισε και επιστρέφει ο Γιώργος Γραμματικόπουλος.

Γ’ Εθνική-3ος Όμιλος
Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Σήμερα 3 μ.μ.
Δόξα Μεγαλόπολης-Τσικλητήρας Πύλου
ΑΟ Θήβας-Φωστήρας
Ζευγολατειό-ΠΑΟ Βάρδας
Αχαϊκή-Παναχαϊκή
Αστέρας Αμαλιάδας/Πανόπουλου-Ερμιονίδα
Αιολικός-Λουτράκι
Παναργειακός-Παναρκαδικός
*** Γ΄ Εθνική   18η αγωνιστική 
Κυριακή 5-2-2017 :
ΔΟΞΑ Μεγαλόπολης-ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου
ΘΗΒΑ-ΦΩΣΤΗΡΑΣ
ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ-ΠΑΜΒΡΟΥΣΙΑΚΟΣ
ΑΧΑΪΚΗ-ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ
ΑΣΤΕΡΑΣ Αμαλιάδος-ΕΝΩΣΗΣ Ερμιονίδας
ΑΙΟΛΙΚΟΣ-ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

*** Αναλυτικά το πρόγραμμα της Football League. :
~* Σε Εξ  αναβολής 9η αγωνιστικής Football League :
 
ΧΑΝΙΑ ΣΠΑΡΤΗ    2-2 .- ^
ΑΟ Χανιά (Παπαβασιλείου): Αθανασίου, Ζέρης, Δαμιανάκης, Ηρακλής, Βασιλείου, Φουρλάνος, Τσουκάνης Ντούμος (61? Γεωργακόπουλος), Αποστολόπουλος, Σταματής, Βαρούχας (80? Βανκεβάι).
Σπάρτη (Αντωνίου): Κραβαρίτης Γκαλίτσιος, Γιαννίτσης, Κατσίκης (46? Αναστασόπουλος), Κοτσαρίδης, Μπανούσης, Καρτσαμπάς, Οικονόμοπουλος (46? Λώττας), Ροβίθης (77? Καρτσαμπάς), Μπουντόπουλος, Ηλιόπουλος.
Διαιτητής: Λάμπρου (Ευβοίας)

14η  αγωνιστική 
Σάββατο 4-2-2017  :
ΤΡΙΚΑΛΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης

Κυριακή  5-2-2017 :
ΛΑΜΙΑ-ΑΡΗΣ
           

15η αγωνιστική

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου
  2017
ΑΟ Χανιά - Τρίκαλα (15:00)
Σπάρτη - ΟΦΗ (15:00 ΕΡΤ3, Δημ. Στάδιο Σπάρτης)

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017
Απόλλων Σμύρνης - Άρης (15:00 ΕΡΤ3, Γήπεδο Ριζούπολης)
Καλλιθέα - Πανελευσινιακός (15:00, Δημ. Στάδιο Καλλιθέας)
Παναιγιάλειος - Καλλονή (15:00, Δημ. Στάδιο Αιγίου)
Αν. Καρδίτσας - Αχαρναϊκός (15:00, Δημ. Στάδιο Καρδίτσας)
Αγροτικός Αστ. - Κισσαμικός (15:00, Γήπεδο «Δ. Κοντικάκης»)
Αιγινιακός - Πανσερραϊκός (15:00, Δημ. Αιγινίου)
Πανθρακικός - Λαμία ΜΑΤΑΙΩΣΗ

16η αγωνιστική

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου
2017
ΑΟ Χανιά - Απόλλων Σμύρνης (15:00 ΕΡΤ3)
ΟΦΗ - Αν. Καρδίτσας (15:00, «Θ. Βαρδινογιάννης»)

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου
Τρίκαλα - Καλλιθέα (15:00, Δημ. Στάδιο Τρικάλων)
Λαμία - Σπάρτη (15:00 ΕΡΤ3, ΔΑΚ Λαμίας)
Πανελευσινιακός - Παναιγιάλειος (15:00, Δημ. Στάδιο Αιγίου)
Καλλονή - Αγροτικός Αστέρας (15:00, Δημ. Στάδιο Μυτιλήνης)
Αχαρναϊκός - Αιγινιακός (15:00, Δημ. Αχαρνών)
Πανσερραϊκός - Κισσαμικός (15:00, Δημ. Σερρών)
Άρης - Πανθρακικός ΜΑΤΑΙΩΣΗ

*** ΤΟΠΙΚΟ  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ  ΕΠΣ Μεσσηνίας  Σ/Κ  4 και 5-2-2017 :
Α΄ Τοπικό 18η  αγωνιστική
Σάββατο  4-2-2017 :
ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας-Π.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  0-4 .- ^
Α.Σ.ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ-Α.Ο.ΦΑΡΡΑΙ  0-3 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας   -
Κυριακή  5-2-2017 :
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ-Α.Ε.ΑΒΙΑΣ
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ-Α.Ο. ΔΙΑΒΙΟΛΙΤΣΙ
ΠΑΜΙΣΟΣ-ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας
ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών -Α.Ο. ΜΥΛΤΙΑΔΗΣ 

Α1 Τοπικό : 17η αγωνιστική
Σάββατο 4-2-2017 :
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ-ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης   2-3 .- ^
Α.Ο.ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ-ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας   4-1 .- ^
Κυριακή 5-2-2017 :
ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ανάληψης
ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης -ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Χώρας
Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑΣ- ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ 
 Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.
ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας -ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ.

Β΄ Τοπικό : 1ος όμιλος  16η αγωνιστική
Σάββατο 4-2-2017 :
Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ-ΔΟΞΑ Καλαμάτας  2-1 .- ^
Α.Ε.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ-/ΗΡΑΚΛΗΣ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Πλατύ  1-2 .- ^
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Καλαμάτας -ΑΣΤΕΡΑΣ Βαλύρας  3-1 .- ^
Κυριακή 5-2-2017 :
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΄Αμφειας - Α.Ε.ΜΑΝΗΣ
Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ-ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ
Δευτέρα 6-2-2017 :
ΑΕΚ Καλαμάτας - ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου
Β΄ Τοπικό  2ος όμιλος :  14η αγωνιστική
Τετάρτη 1-2-2017 :
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ-ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ  1-1  .- ^
Σάββατο 4-2-2017 :
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ -ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Καλαμάτας  1-2 .- ^
ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ  0-1 .-^
ΘΥΕΛΛΑ Χαροκοπιού-ΑΚΑΔΗΜΙΑ Πάμισος Μεσσήνης  5-0 .-^
Α.Ο.ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ-Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ  1-0 .- ^
Κυριακή 5-2-2017 :
Α.Ο.ΦΥΤΕΙΑΣ- ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ
Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ -Α.Σ. ΦΥΤΕΙΑΣ

Γ΄ ΤΟΠΙΚΟ  15η  αγωνιστική
 Δευτέρα 30-1-2017 :
ΕΡΜΗΣ Καλαμάτας-ΝΕΔΟΥΣΑ Αλαγωνίας  1-2 .- ^
Σάββατο  4-2-2017 :
ΘΥΕΛΛΑ Παραλίας - ΝΕΣΤΩΡ Πύλου  2-2 .- ^
Κυριακή 5-2-2017 :
Α.Ο.ΕΡΜΗΣ Καλαμάτας- ΑΠΟ Καλαμάτας ΙΚΑΡΟΣ
Α.Ο.ΛΑΙΪΚΩΝ- ΑΠΣ ΑΡΙΣ
ΘΗΣΕΑΣ Καλαμάτας-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Καλαμάτας
Δευτέρα 6-2-2017 :
ΝΕΔΟΥΣΑ Αλαγωνίας- Α.Σ.ΔΑΝΑΟΣ

***
 ~  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή 01  Ιανουαρίου  2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-01-2017.html .- 
~*  ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ Κυριακή 01 Ιανουαρίου  2017  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/01-2017.html .-                        
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  :
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/01/news-02-2017-2.html .-  
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/02-2017.html  .- 
~ * Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη  03 Ιανουαρίου  2017
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-03-2017.html  .-    
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  04 Ιανουαρίου  2017  *:   
 http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-04-2017-4.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  05  Ιανουαρίου  2017 : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-05-2017.html  .-
~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 06 Ιανουαρίου 2017  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-06-2017.html .-
 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 07 Ιανουαρίου  2017  :
 http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-07-2017.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 07  και 08 Ιανουαρίου 2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/07-08-2017-2-super-league-712017-1-0.html .-    
  ~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη 25 Ιανουαρίου  2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/25-2017-to-o.html .- 
 *** Αθλητικό Σαββατοκύριακο  28  και  29  Ιανουαρίου  2017  :Μια  αθλητική ενημέρωση σε αθλητικά νέα-γεγονότα της εβδομάδας που πέρασε  ...    :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/28-29-2017.html  .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ΑRFARA NEWS Δευτέρα  30  Ιανουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .... :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/rfara-news-30-2017.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31  Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....    :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-31-2017.html .-
~ ARFARA NEWS  2 Η Εφημερίδα μας Τρίτη  31 Ιανουαρίου 2017   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2-31-2017.html .-

~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017:
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 01  Φεβρουαρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !......  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/news-01-2017.html .-  
~**  ARFARA NEWS 2  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη  01  Φεβρουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-2-01-2017.html .-  

~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 02-02-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-02-02-2017.html .- 
~ **Η  Εφημερίδα μας  Αrfara news Παρασκευή 03  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/rfara-news-03-2017.html .- 

~**Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο  04  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-04-2017.html .- 
~ **Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 05  Φεβρουαρίου  2017 : ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-05-2017.html .- 
~***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5166   video.  -    Σταματης Σκουλικας  2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3410   video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3392  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.948  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .        
 *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-  ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~  


~ VIDEO :
~**  Κυριάκος Βελόπουλος: ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Αλβανία-Ρωσία-ΗΠΑ-Κίνα-Τουρκία-Κύπρος - (ALERT 29.12.2016) :   https://youtu.be/RMPB_yJchX8  .- 
  ~** Κυριάκος Βελόπουλος: Οι γεωπολιτικές αλλαγές στη Μέση Ανατολή - (ALERT 28.12.2016): https://youtu.be/Xnz_DxczO7Y .-                                                               
~** Κ.Βελόπουλος - Περί Ελλάδας/Τουρκίας/Σ.Αραβίας/Ισραήλ/Ρωσίας/Γερμανίας [Blog : ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ]: https://youtu.be/Ydpsrvk7IoA .-                                                         
~** Κ.Βελόπουλος - Περί Τρίτου Παγκοσμίου/Κουρδικού Κράτους/Τουρκίας (2/2016) [Blog : ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ]: https://youtu.be/zhXy1r42lHQ .-
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: