Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 19 Αυγούστου  2016 :
~


Οσία Σοφία η εν Κλεισούρα ασκήσασαΟ Θεός περιμένει, περιμένει.
19 Αυγούστου
Μεγαλομάρτυρας Ανδρέου, του Στρατηλάτου († δ΄αι.). Μαρτύρων Τιμοθέου, Αγαπίου, Θέκλης. Ευτυχιανού, Στρατηγίου και Μύρωνος (†304). Οσίου Θεοχάρους (1), προστάτου και πολιούχου περιοχής και πόλεως Ναούσης, του θαυματουργού.
(1)Το 1740 επί Σουλτάνου Αχμέτ και Ιμπραήμ Πασά, γενικού Διοικητή Μ. Ασίας, διατάχθηκε διάταγμα συγκέντρωσης όλων των αγοριών των χριστιανών. Μέσα σ` αυτά τα παιδιά βρέθηκε και ο ορφανός Θεοχάρης. Κάποια μέρα όμως, ο διοικητής της Νεάπολης Καππαδοκίας, είδε τον Θεοχάρη, του άρεσε και τον πήρε στο σπίτι του να περιποιείται τα ζώα. Η ευσέβεια και η ομορφιά του Θεοχάρη τον έκαναν να του προτείνει να τον κάνει γαμπρό του, αφού πρώτα γίνει μουσουλμάνος. Ο Θεοχάρης απάντησε, ότι γεννήθηκε Χριστιανός και δεν μπορεί να αρνηθεί την πίστη του. Ο δικαστής προσβλήθηκε από αυτήν την απάντηση και τον απείλησε με βασανιστήρια. Τότε ο Θεοχάρης έφυγε, για να πάει να μεταλάβει των Αχράντων Μυστηρίων. Όταν γύρισε ο δικαστής του έκανε και πάλι την πρόταση, αυτός αρνήθηκε και άρχισαν τα βασανιστήρια. Στην αρχή τον λιθοβόλησαν και στην συνέχεια τον αποκεφάλισαν το μεσημέρι της 20ης Αυγούστου του 1740. Το 1923 τα λείψανα του Αγίου μεταφέρθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Θεσσαλονίκης, όπου και φυλάσσονται έως σήμερα. ~
Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα τρεις Μάρτυρες, που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν Όσιος Θεοφάνης ο νέος και θαυματουργός  Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα τρεις Μάρτυρες, που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν, Όσιος Θεοφάνης ο νέος και θαυματουργόςΌσιος Θεοφάνης ο νέος και θαυματουργός Όσιος Θεοφάνης ο νέος και θαυματουργός - Τοιχογραφία Ι. Μ. Δοχειαρίου (1744 μ.Χ.)Όσιος Θεοφάνης ο νέος και θαυματουργός
Σήμερα 19/08/2016 εορτάζουν:
Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα τρεις Μάρτυρες, που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν, Όσιος Θεοφάνης ο νέος και θαυματουργός
~  Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~ Θείας πίστεως, τὴ δυvαστεία, προσενήνοχας, ὡς στρατηγέτης, τῷ Παντάνακτι στρατὸν θεοσύλλεκτον τύπος γὰρ τούτων Ἀνδρέα γενόμενος, μαρτυρικῶς σὺν αὐτοὶς ἠνδραγάθησας. Μεθ' ὧν πρέσβευε, Κυρίω τῷ σὲ δοξάσαντι, δωρήσασθαι ἠμιν τὸ μέγα ἔλεος.
~* Απολυτίκιο Αγ. Ανδρέα του Στρατηλάτου - 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : https://youtu.be/vQrjeCJWX4Q .-


Ο Όσιος Θεοφάνης γεννήθηκε στα Ιωάννινα, στις αρχές του 16ου αιώνα μ.Χ. Από νέος έφυγε για το Άγιον Όρος και κατατάχθηκε στην συνοδεία της Μονής του Δοχειαρίου, από τα πρώτα παραθαλάσσια μοναστήρια που αντικρίζει κανείς.
Διατηρώντας όσο περισσότερο μπορούσε καθαρό τον νου του από τις διαστροφές του δαίμονα, γλύκανε την ψυχή του με την Χάρη του Θεού, μεριμνώντας περισσότερο πως να σώσει την ψυχή του, παρά το τι θα φάει και θα πιει. Κι η αρετή αυτή που σχεδόν πάντα, όσο αποζητάς να κρυφτείς τόσο σε φανερώνει, τον φανέρωσε στους αδελφούς που τον κατέστησαν ηγούμενό τους μετά την κοίμηση του προηγουμένου γέροντά τους. Ο Άγιος τούτος, και σαν ηγούμενος, έλαμπε λες, από την εφαρμογή της αρετής και του θείου θελήματος. Πιστός στη δικαιοσύνη και την στοργική πατρική αγάπη πρός όλα τα τέκνα που του έδωσε ο Θεός για να τα βάλει στον Παράδεισο!
Σε κάποια από εκείνα τα ευλογημένα χρόνια, η αδελφή του Αγίου, έστειλε γράμμα διηγούμενη τη συμφορά που την βρήκε. Οι Τούρκοι είχαν αρπάξει τον γιό της και τον είχαν πάει στην Κωνσταντινούπολη με σκοπό βέβαια να τον κάνουν γενίτσαρο. Τότε ο Άγιος, ανησυχώντας για τον ανιψιό του, μπήκε στον κόπο και πήγε στην Πόλη. Πράγματι εκεί τον βρήκε, ευτυχώς προτού τον αλλαξοπιστήσουν. Έκαμε μεγάλες προσπάθειες και τελικά κατόρθωσε να τον ελευθερώσει και να τον πάρει μαζί του.
Έτσι γύρισαν στο Άγιον Όρος και αφού κράτησε τον ανιψιό του σε δοκιμασία, τον κούρεψε μοναχό. Η αδελφότητα της Μονής έδειχνε να ενοχλείται για τον ανιψιό του Αγίου, φοβούμενοι πως οι Τούρκοι θα έκαναν εκδίκηση. Έτσι ξεκίνησε διχόνοια στη συνοδεία, μισοί το αφήναν στο θέλημα του Θεού κι άλλοι μισοί φοβόντουσαν τους Τούρκους! Ο Άγιος αποφάσισε να βάλει τέλος στο πρόβλημα. Πήρε τον ανιψιό του κι έφυγαν για τη Θεσσαλονίκη κι από ‘κεί στη Βέροια, πιθανότατα με σκοπό να πάνε στα Γιάννενα, απ’ όπου κατάγονταν.
Στη Βέροια συγκινήθηκαν με όσα άκουσαν για τη Σκήτη κι αποφάσισαν να την επισκεφτούν. Διέμειναν στην Μονή του Προδρόμου, και καθώς ευαρεστήθηκαν, αποφάσισαν να μείνουν. Έγιναν γρήγορα αγαπητοί, Έτσι που τους δέχθηκαν οι πατέρες και σύντομα τους έδωσαν ευλογία να κτίσουν ένα κάθισμα - δηλαδή μονύδριο - κοντά τους για να τους απολαμβάνουν και να ωφελούνται πνευματικά. Δέκα λεπτά πιο χαμηλά, από τη Μονή Προδρόμου προς το ποτάμι, έκτισε ο Άγιος Θεοφάνης το κάθισμα στο όνομα της Παναγίας. Μαζί του βρισκόταν κι ο ανεψιός του, αλλά σύντομα μαζεύτηκαν κι άλλοι υποτακτικοί. Επειδή είχαν αυξηθεί αρκετά, έπρεπε να βρουν κάποιο μεγαλύτερο χώρο να στεγαστούν. Η Σκήτη όμως της Βέροιας ήταν γεμάτη - 50 αδελφότητες κοσμούσαν την κοιλάδα και όλα τα σημεία ήταν κατειλημμένα.
Ο Άγιος διαπίστωσε πως υπάρχει κατάλληλο μέρος κοντά στη Νάουσα και πηγαίνοντας εκεί ανέγειρε την Μονή των Ταξιαρχών. Πηγαινοέρχονταν μια στη Σκήτη μια στη Νάουσα. Κατά το κτίσιμο, ο πρωτομάστορας δεν ενέκρινε τον τόπο οικοδομής της Μονής. Αλλά ο Άγιος ζήτησε σημάδι από τους Αρχαγγέλους και το έλαβε. Τοποθέτησαν τα σχέδια σ’ ένα σημείο κι είπαν πως όπου τα μεταθέσουν οι Αρχάγγελοι, εκεί να κτισθεί και το μοναστήρι. Κι όντως τα σχέδια βρέθηκαν στο σημείο που πρότεινε ο Άγιος Θεοφάνης. Μιαν άλλη φορά μια αρκούδα κατασπάραξε το γαϊδουράκι που κουβαλούσε τα υλικά για το κτίσιμο. Κι ο Άγιος, τόσο σπουδαίος ήταν, έζεψε την αρκούδα στη θέση του υποζυγίου. Ενόσω ο Άγιος έκτιζε το μοναστήρι, είχε χειροθετήσει ηγούμενο στην Μονή του Προδρόμου τον ανεψιό του.
Έτσι πέρασε τα επόμενα χρόνια της ζωής του πάντα πηγαινοερχόμενος στη Σκήτη και στην Μονή των Αρχαγγέλων της Νάουσας. Όταν γέρασε αρκετά, απομονώθηκε στο κάθισμα της Παναγίας στη Σκήτη. Εκεί εξέπνευσε από τον μάταιο τούτο και απατηλό κόσμο και ανήλθε πανηγυρικά στα Ουράνια στις 19 Αυγούστου και ετάφη κατά τα έθη της μοναχικής τάξεως. Μετά την εκταφή του κι έχοντας, οι Πατέρες, βεβαιότητα για την οσιότητά του βίου του, εκόσμησαν την κάρα του με αργυρή περίτεχνη θήκη και την τοποθέτησαν μαζί με τα άλλα ιερά λείψανα της Μονής του Προδρόμου. Τα υπόλοιπα οστά ξανατάφηκαν και επάνω τους κατασκευάστηκε ένα προσκυνηματικό μνημείο.
Όταν μετά από αιώνες οι Τούρκοι κατέστρεψαν τη Σκήτη, γκρεμίστηκε το κάθισμα της Παναγίας, αλλά και το μνήμα του Αγίου παραχώθηκε μέσ’ τα συντρίμμια. Στις αρχές του εικοστού αιώνα, η κάρα του Αγίου κλάπηκε από Ναουσαίους που ήθελαν να την έχουν στη πόλη τους. Το μνήμα του Αγίου ανοίχθηκε το 1926 μ.Χ. και τα οστά του (περίπου 60 τμήματα) τοποθετήθηκαν στο Άγιο Βήμα της Μονής Προδρόμου. Σήμερα σώζονται μόνον λίγα τεμάχια.
Ἀπολυτίκιον
Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
Βλαστὸς Ἰωαννίνων ἀνεδείχθης περίδοξος, καὶ θεῖος πολιοῦχος τῆς Ναούσης θεόφανες- ὡς ἄγγελος γὰρ ζήσας ἐπὶ γῆς, θαυμάτων ἐκομίσω δωρεάν, καὶ παρέχεις τᾶς ἰάσεις τοὶς εὐλαβῶς, προστρέχουσι τὴ σκέπη σου. Δόξα τῷ σὲ δοξάσαντι Χριστῷ, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργούντι διὰ σου, πάσιν ἰάματα.

Άγιοι Φλώρος και Λαύρος

Άγιοι Φλώρος και Λαύρος
 
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων
 
Ανάμνηση Θαύματος Υπεραγίας Θεοτόκου

Ανάμνηση Θαύματος Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Προεόρτια της κοιμήσεως της Θεοτόκου

Προεόρτια της κοιμήσεως της Θεοτόκου
 
Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Θεοδοσίου ηγουμένου του Σπηλαίου

Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Θ....
 
Άγιος Λούκιος ο στρατιώτης

Άγιος Λούκιος ο στρατιώτης
 
Άγιος Συμεών ο Τραπεζούντιος, ο χρυσοχόος

Άγιος Συμεών ο Τραπεζούντιος, ο χρυσοχόος
 
Άγιος Μάρκελλος Ιερομάρτυρας επίσκοπος Απαμείας

Άγιος Μάρκελλος Ιερομάρτυρας επίσκοπος Α....
 
Προφήτης Μιχαίας

Προφήτης Μιχαίας
 
 *** Ριζώνει ο πολιτιστικός σπόρος στο λιμάνι της Καλαμάτας (φωτογραφίες)
Εκατοντάδες άτομα επισκέπτονται καθημερινά το χώρο μπροστά από το "Πανελλήνιο"
  Κεραμική από σήμερα στο εργαστήρι γλυπτικής
 Δημιουργούς της κεραμικής τέχνης ετοιμάζονται να υποδεχτούν, από σήμερα, οι συμμετέχοντες στο Εργαστήρι Γλυπτικής, στο λιμάνι της Καλαμάτας, στο χώρο μπροστά από το πρώην «Πανελλήνιον». Γλύπτες και κεραμίστες θα δουλεύουν παράλληλα τα έργα τους, προκειμένου να τα παρουσιάσουν στις 26 Αυγούστου.
Για την ένταξη της κεραμικής στο 3ο Ανοιχτό Εργαστήρι Γλυπτικής μίλησαν χθες το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου στο χώρο της δημιουργίας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Χάρης Βγενής, ο υπεύθυνος του Εργαστηρίου Γλυπτικής και του Τμήματος Γλυπτικής του Καλλιτεχνικού Στεκιού Καλαμάτας, Γιάννης Γκούζος, καθώς και ο υπεύθυνος του Τμήματος Κεραμικής του Καλλιτεχνικού Στεκιού, Ηλίας Χριστόπουλος.
Όπως σημείωσε ο τελευταίος, στο 3ο Εργαστήρι Γλυπτικής θα έρθουν, εκτός από τον ίδιο, πέντε κεραμίστες από την Πάτρα και την Αθήνα. Και οι πέντε είναι νέοι σε ηλικία κεραμίστες, αλλά με συμμετοχή σε πανελλήνιες και διεθνείς εκθέσεις και με αναγνώριση.
Θα λειτουργήσει και ηλεκτρικός τροχός κεραμικής, στον οποίο μάλιστα θα μπορούν να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους και επισκέπτες. Την Πέμπτη 25 Αυγούστου το βράδυ θα εφαρμοστεί η γιαπωνέζικη παραδοσιακή και εντυπωσιακή τεχνική ψηφίσματος Ρακού. Την επομένη θα γίνει η έκθεση τόσο των έργων γλυπτικής όσο και των κεραμικών έργων.
18steki-2.JPG
Ο Γιάννης Γκούζος σημείωσε από την πλευρά του ότι το Εργαστήρι Γλυπτικής μπαίνει στην τελική του φάση, καθώς ολοκληρώνονται τα έργα των δημιουργών. Κάποιοι, μάλιστα, τα έχουν ολοκληρώσει και έχουν ξεκινήσει καινούργια. Επανέλαβε δε, ότι πρόκειται για μια διοργάνωση του Καλλιτεχνικού Στεκιού Καλαμάτας με τη συνδρομή και υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και του Δήμου Καλαμάτας, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα, τα οποία χαρακτήρισε καλύτερα από αυτά που περίμεναν.
Χαρακτηριστικά, τόνισε ότι η προσέλευση του κόσμου ήταν πάνω από τις προσδοκίες των συμμετασχόντων, ενώ ανακοίνωσε ότι για το επόμενο Εργαστήρι, το καλοκαίρι του 2017, έχουν ήδη εκδηλώσει θερμό ενδιαφέρον να συμμετάσχουν ξένοι καλλιτέχνες, Γερμανοί, Ολλανδοί, Κύπριοι κ.ά.
Για τη συνάντηση που θα έχουν η γλυπτική με την κεραμική, ο Γιάννης Γκούζος ανέφερε ότι πρόκειται για μια σημαντική συνεργασία των καλλιτεχνών, που μπορεί να αποδώσει καρπούς στην προσπάθεια που καταβάλλεται για πολιτιστική αναγέννηση της περιοχής. Πρόσθεσε δε, ότι οι εκπρόσωποι των εικαστικών και πλαστικών τεχνών ξεχωρίζουν πλέον, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, βάσει και των εγκωμιαστικών σχολίων που κάνουν οι ξένοι επισκέπτες στο Εργαστήρι Γλυπτικής.
18steki-4.JPG
Σε ό,τι αφορά το άγαλμα του Νέδοντα, το οποίο δημιουργεί ο ίδιος, σημείωσε ότι θα προσφερθεί στο Δήμο ως ανταπόδοση για τη στήριξη του Εργαστηρίου Γλυπτικής, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να τοποθετηθεί σε ένα συγκεκριμένο σημείο, όπου θα αναδεικνύεται τόσο το ίδιο ως έργο όσο και ο Νέδοντας και η αξία του για την πόλη και την περιοχή.
18steki-1.JPG
Τέλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Χάρης Βγενής, τόνισε ότι τόσο το Νομικό Πρόσωπο του οποίου προΐσταται όσο και ο Δήμος Καλαμάτας είναι ικανοποιημένοι από το δεύτερο χρόνο συνεργασίας με την ομάδα Γλυπτικής από το Καλλιτεχνικό Στέκι.  Υποσχέθηκε δε, ότι η δράση θα στηριχτεί και ευελπιστεί ότι ο χώρος θα αποτελέσει κοιτίδα πολιτισμού για την πόλη. Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Μενέλαος Γερονικολός: «Ο κόσμος ζητά σύκα, αλλά σύκα δεν έχουμε…»
Ο υπεύθυνος της εταιρείας «Βαλτζή» μιλά στο «Θάρρος»
 Η περιοχή της Μεσσηνίας κάποτε ήταν γνωστή για την παραγωγή σύκων, εκτός των άλλων αγροτικών προϊόντων. Η απουσία, όμως, στρατηγικής και κεντρικού σχεδιασμού στον αγροδιατροφικό τομέα διέλυσαν την παραγωγή. Οι δε επιδοτήσεις και η -σχεδόν- μονοκαλλιέργεια της ελιάς κατέστρεψαν τη δυναμική της συκοκαλλιέργειας στο νομό.
valtzis proti-1.JPG
Χθες το μεσημέρι επισκεφθήκαμε τους χώρους της εταιρείας "Βαλτζής", η οποία δραστηριοποιείται – κυρίως - στο χώρο του χλωρού σύκου από το 1910 και μιλήσαμε με τον υπεύθυνο Μενέλαο Γερονικολό.
Η κατάσταση που μας περιέγραψε ακούστηκε στα αφτιά μας ως ο ορισμός του παραλόγου: ενώ ψάχνει, αγωνιά να βρει σύκα, αυτά δεν υπάρχουν στη Μεσσηνία, γιατί οι παραγωγοί, εκτός όλων των άλλων, προτιμούν να μη μαζέψουν την παραγωγή  τους όταν αυτή είναι φρέσκια.
Η κουβέντα ξεκίνησε με την παραγωγή της φετινής χρονιάς. Ο κ. Γερονικολός μάς είπε ότι ξεκίνησε καλά, αλλά στη συνέχεια οι κλιματολογικές συνθήκες δεν ευνόησαν το προϊόν και έτσι στο τέλος καταγράφηκε μια πτώση της τάξης του 20%.
Στη συνέχεια ήρθε το… παράλογο: «Παρ' όλα αυτά, για το προϊόν υπάρχει μεγάλη ζήτηση, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Μόλις το τελευταίο διάστημα ακύρωσα μια παραγγελία 350 τόνων, αφού σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαμε να ανταποκριθούμε ως εταιρεία. Έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία να διώχνουμε πελάτες! Κι όλα αυτά, όχι γιατί δεν έχουμε τις υποδομές, αλλά γιατί μας λείπει η πρώτη ύλη. Υπάρχει, δηλαδή, σίγουρη απορρόφηση, σε πολύ καλές τιμές, καλύτερες από αυτές του ξερού σύκου, αλλά οι παραγωγοί περί άλλα τυρβάζουν».
Ακόμα κι έτσι όμως, η εταιρεία σημειώνει και φέτος αύξηση 100% των πωλήσεών της, αν και το παραπάνω νούμερο θα μπορούσε να είναι διπλάσιο! «Θα πρέπει να γνωρίζετε, εκτός όλων των άλλων, ότι αυτή την εποχή η κατανάλωση σύκου έχει γίνει κάτι σαν παγκόσμια μόδα. Καταλαβαίνετε τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για την περιοχή μας. Δυστυχώς, όμως, ενώ κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, δεν μπορούμε να βρούμε πρώτη ύλη» σχολίασε.
valtzis proti 3.jpg
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η εταιρεία,  με ιστορία δύο αιώνων, έχει καθαρά εξαγωγικό χαρακτήρα, αφού όλη της η παραγωγή πωλείται σε περισσότερες από είκοσι (20) χώρες στον κόσμο.
Ο προπάππους Μενέλαος Βαλτζής από το Αϊδίνι της Μικράς Ασίας και εύπορη οικογένεια, στις αρχές του 20ού αιώνα αποφάσισε να έρθει στη μητέρα Ελλάδα. Πολυταξιδεμένος, εντυπωσιάστηκε από τα συκοπερίβολα της Καλιφόρνιας κι αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του αγρόκτημα στη Μεσσηνία, με σύκα, και το 1910 έκανε τις πρώτες εξαγωγές.
Ο δισέγγονος, ο 28χρονος Μενέλαος Γερονικολός, 4η γενιά της οικογένειας Βαλτζή, τελείωσε το σχολείο στην Αγγλία και σπούδασε στο Σίτι του Λονδίνου Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Παρότι είχε μεγαλώσει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, δεν είχε πρώτη του προτεραιότητα την ενασχόληση με το σύκο. Όμως, άλλαι αι βουλαί των ανθρώπων, άλλα η ζωή κελεύει. Από το 2010 βρέθηκε ν' ασχολείται με την οικογενειακή επιχείρηση, στο πλευρό της μητέρας του Εύας, και σήμερα κρατά το τιμόνι της εταιρείας.
Ακολουθώντας τη φιλοσοφία του προπάππου για καθαρά εξαγωγικό προσανατολισμό, δε μετάνιωσε που άφησε την Αγγλία για να επιστρέψει. Κάνοντας πράξη το δικό του όραμα για καινοτομία, τα τελευταία χρόνια τρία χρόνια ο  Μενέλαος έβαλε τη δική του σφραγίδα.
Τέλος, μιλώντας για την κρίση, τονίζει πως ως εξαγωγική εταιρεία «τραβήξαμε πρώτοι το κουπί, όταν εμφανίστηκε στις ΗΠΑ και αργότερα στην Ευρώπη, και αναγκαστήκαμε να προπληρώνουμε σχεδόν όλες τις πρώτες ύλες».
Εκείνο που θα ήθελε είναι να επιστρέψει ο αδελφός του από την Αγγλία και να βοηθήσει, ώστε η επιχείρηση ν' αναπτυχθεί κι άλλο.
  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** «Σηκώνει» τραπέζια από το κέντρο της Καλαμάτας ο Δήμος 
Από Ιστορικό Κέντρο, πλατεία 23ης Μαρτίου και κεντρική πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου
Μεσούσης της καλοκαιρινής αλλά και της τουριστικής περιόδου η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να δείξει τα… δόντια της στους επαγγελματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα σε αυτούς που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Καλαμάτας.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό χθεσινό δελτίο Τύπου, σε αφαίρεση των τραπεζοκαθισμάτων που αποτρέπουν την ομαλή και απρόσκοπτη κυκλοφορία θα προχωρήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας. Κι αυτό θα συμβεί, διότι, παρά τους ελέγχους, τα καταστήματα δε φαίνεται να συμμορφώνονται… με τις υποδείξεις.
«Δεν μπορεί να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση, με τα τραπεζοκαθίσματα να κυριαρχούν σε δρόμους και πεζοδρόμια. Ο Δήμος Καλαμάτας είναι αποφασισμένος να επιβάλει την ευνομία και ευταξία με όλα τα μέσα και τους τρόπους που διαθέτει", σημείωσε στο «Θάρρος» στέλεχος της Δημοτικής Αρχής.
Για την καταπολέμηση του προβλήματος, επισήμανε πως δεν αποτελεί λύση η «αυστηροποίηση στη χορήγηση των αδειών χρήσης κοινόχρηστου χώρου», αλλά απαιτείται «αποτελεσματική εφαρμογή των κυρώσεων, η οποία λειτουργεί κατασταλτικά αλλά και προληπτικά»…
Παράλληλα, σχολίασε πως κάποιες επιχειρήσεις προτιμούν να πληρώνουν πρόστιμα αντί να συμμορφώνονται με την κανονιστική απόφαση του Δήμου, και γι’ αυτό δεν αρκεί απλά η επιβολή προστίμων, αλλά οι υπηρεσίες να εφαρμόζουν συστηματικά, «κατά τρόπο διαρκή και μόνιμο, τη διάταξη που προβλέπει αφαίρεση των τραπεζοκαθισμάτων των υπότροπων επιχειρήσεων», δηλαδή εκείνων που εξακολουθούν την παράβαση ενώ τους έχουν επιβληθεί ήδη δύο πρόστιμα εντός του έτους.
Το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής έχει ως εξής: «Στο προσεχές διήμερο (σ.σ. δηλαδή σήμερα και αύριο) θα γίνει οργανωμένη αφαίρεση τραπεζοκαθισμάτων από τη Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας στα Παπλωματάδικα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου και στην Κεντρική Πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας.
Αυτό θα συμβεί, επειδή κάποιοι επαγγελματίες - παρά τα πρόστιμα - αυθαιρετούν, καταλαμβάνοντας μεγαλύτερο χώρο από αυτόν που τους έχει παραχωρηθεί. Η εντολή προς τη Δημοτική Αστυνομία για την αφαίρεση τραπεζοκαθισμάτων είναι απολύτως αυστηρή».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Ο καιρός  σήμερα Παρασκευή στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Παρασκευή 19/8/2016 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ`όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.2 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 3 (Υψηλή).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** Πρωτόκολλα αποζημίωσης και κατεδάφισης σε 38 παραθαλάσσιες επιχειρήσεις της Καλαμάτας 
Πρωτόκολλα αποζημίωσης αυθαίρετης χρήσης και κατεδάφισης
 Το Αυτοτελές Γραφείο Καλαμάτας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων του υπουργείου Οικονομικών απέστειλε προς τη Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας πρωτόκολλα καθορισμού αποζημίωσης αυθαίρετης χρήσης, καθώς και πρωτόκολλα κατεδάφισης από κοινόχρηστο χώρο αιγιαλού και παραλίας, μαζί με τις συνημμένες σε αυτά εκθέσεις αυτοψίας και τοπογραφικά διαγράμματα.
Αυτά τα πρωτόκολλα αφορούν σε 38 επιχειρήσεις της παραθαλάσσιας ζώνης του Δήμου Καλαμάτας και τις επόμενες ημέρες η Δημοτική Αστυνομία θα προβεί στην επίδοσή τους, κατόπιν σχετικού αιτήματος εκ μέρους της προαναφερθείσας Υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών.

***  Το καλύτερο παρκάρισμα 
Μία μοτοσυκλέτα, με τέσσερις τροχούς, βρέθηκε παρκαρισμένη τις προάλλες επί της Αριστομένους, στο ύψος των Δικαστηρίων. Πρέπει να σημειωθεί, όμως, πως το σημείο του παρκαρίσματος ήταν εξαιρετικό… Και μέσα στην αγορά και κάτω από ίσκιο!
Είναι δύσκολο, πράγματι, να βρεις χώρο για να παρκάρεις πάνω σε κεντρικό δρόμο, ακόμη και με μηχανάκι να είσαι, αλλά γι’ αυτό υπάρχουν και τα πάρκινγκ.
Ίσως, βέβαια, να μην ήθελε να πληρώσει ο συγκεκριμένος οδηγός ή, όπως λέμε, «να πετάχτηκε για δύο λεπτά κάπου» και να ξαναγύρισε.  Στ.Μ. 

*** Η βρύση στο Αρχαιολογικό Μουσείο 
Η εικόνα έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Ιστορικό Κέντρο, δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Ο λόγος για τη βρύση που υπάρχει στην περιοχή και η οποία είναι γεμάτη στάσιμο, βρώμικο νερό.
Θεωρούμε ότι δε χρειάζεται κάποιο ειδικό συνεργείο ο Δήμος Καλαμάτας για να αποκαταστήσει την αισθητική του τοπίου. Από εκεί, την περίοδο αυτή, περνούν εκατοντάδες επισκέπτες. Δε χρειάζεται να βλέπουν τη βρύση σε αυτή την κατάσταση…  Α.Π.  

***  ΟΡΓανΩΝΕΤΑΙ… διαφορετικά η Μεσσηνία από το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη»
Κέντρο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη 
 Μια καινοτόμος πρωτοβουλία
 Ο Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες είναι ένα κρατίδιο στην Καραϊβική με πληθυσμό 120.000 κατοίκων που ασχολούνται με τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία. Στις αρχές Ιανουαρίου 2014, ο υπουργός Γεωργίας, Saboto Caesar, ανακοίνωσε το "πρόγραμμα αγροτικών στόχων 2014", το οποίο περιλαμβάνει ενδεικτικά τα ακόλουθα: αύξηση 20% στην παραγωγή λαχανικών, αύξηση 10% στην παραγωγή μελιού, αύξηση των εξαγωγών μπανάνας κατά 15%, δημιουργία ενός πάρκου θερμοκηπίων μέχρι το Δεκέμβριο του 2014, εφαρμογή νέας στρατηγικής μάρκετινγκ για τα λαχανικά, παροχή τεχνικής στήριξης σε 2.000 γεωργούς.
Αντίστοιχα αγροτικά προγράμματα συντάσσουν όλα τα σοβαρά υπουργεία Γεωργίας, όχι όμως και το ελληνικό.
Κοινό χαρακτηριστικό όλων των αγροτικών προγραμμάτων είναι πως έχουν τη μορφή προγραμματισμού και στοχοθεσίας που ακολουθεί κάθε σύγχρονος παραγωγικός οργανισμός. Δηλαδή, έχουν σαφείς και μετρήσιμους στόχους και ένα σύστημα παρακολούθησης, αξιολόγησης και επανασχεδιασμού.
Εκεί ακριβώς εντοπίζεται το κεντρικό έλλειμμα του ελληνικού υπουργείου Γεωργίας, το οποίο ποτέ δεν έθεσε παραγωγικούς και εμπορικούς στόχους, ποσοτικά και ποιοτικά μετρημένους.
Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει στη Μεσσηνία η δημιουργία του Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη, σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και συνεπικουρούμενο από το Δήμο Καλαμάτας και το ΤΕΙ Πελοποννήσου.
Σε σχετικό δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής αναφέρονται τα εξής: «Τη συμπαράσταση του Δήμου Καλαμάτας θα έχει το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη στην προσπάθειά του να αναβαθμίσει το γεωργικό τομέα στη Μεσσηνία, με την ίδρυση Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης. Ο Δήμος Καλαμάτας θα ανταποκριθεί θετικά σε σχετικό αίτημα για τη διάθεση χώρου γραφείων, που θα συντονίζουν τη λειτουργία του Κέντρου.
Το αίτημα κατέθεσε ο Διονύσης Παπαδάτος, υπεύθυνος Δράσεων του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη, ο οποίος επισκέφθηκε, χθες, το Δημαρχείο και συναντήθηκε με το δήμαρχο και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.
Ο κ. Παπαδάτος πληροφόρησε τον κ. Νίκα ότι το Κέντρο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας θα έχει δύο σκέλη: α) θα πραγματοποιεί σεμινάρια ανοιχτά σε όλους (θα υπάρχει συμβολική οικονομική συμμετοχή), τα οποία θα περιλαμβάνουν θεωρία κατά 30% και πρακτική άσκηση κατά 70% και β) θα συστήσει συμβουλευτική επιτροπή, ώστε αν προκύψει κάποια καλή ιδέα να βοηθηθεί η σύσταση επιχείρησης, με την εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου, το σχεδιασμό της απόκτησης μηχανημάτων και την οργάνωση της παραγωγής.
Η περίοδος 2016 - 2017 θα είναι χρονιά πιλοτικής δράσης του Κέντρου, για τη λειτουργία του οποίου το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη έχει έρθει σε επαφή με το ΤΕΙ Πελοποννήσου (Καλαμάτας) και εκεί θα γίνουν τα περισσότερα σεμινάρια.
Ο Δήμος Καλαμάτας θα διαθέσει γραφειακούς χώρους και θα συμμετάσχει και με το στελεχικό του δυναμικό στη διαδικασία, καθώς πρόκειται για θέμα με προφανή δημόσια ωφέλεια. Η πρωτοβουλία αποκτά, μάλιστα, ιδιαίτερη σημασία, καθώς συμμετέχει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, που έχει πολλά προσφέρει στην ελληνική αγροτική επιχειρηματικότητα και η οποία για πρώτη φορά “βγαίνει” εκτός Θεσσαλονίκης".  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Π. Νίκας:Η κυβέρνηση θέλει…ΤΕΡΝΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται
Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και η άπνοια στα όποια σχέδια υλοποίησης του έργου σχολιάστηκαν, χθες, από το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.
Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση φαίνεται να προκρίνει τη λύση της κεντρικής διαχείρισης με τις βελτιώσεις στους όρους της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία ΤΕΡΝΑ, ενώ ο κομματικός μηχανισμός αντιδρά, ζητώντας να υλοποιηθεί ο τοπικός σχεδιασμός σε κάθε Δήμο ή ομάδες Δήμων, λόγω σαφώς μειωμένου κόστους στη διαχείριση.
Μάλιστα, ο δήμαρχος επανέλαβε στις δηλώσεις του ότι τα σχέδια των τοπικών διαχειρίσεων είναι αδιέξοδα, από τη στιγμή που δεν υπάρχει πρόνοια για ενίσχυση των υποδομών των Δήμων αλλά και πρόταση για το τι θα γίνει με το υπόλειμμα.
Θέλοντας, δε, να είναι και με… το χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα, σχολίασε ότι αν η κυβέρνηση στήριζε με συγκεκριμένες ενέργειες την προσπάθεια αυτή, δε θα είχε καμία αντίρρηση. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι, σύμφωνα και με την πλειοψηφική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, τάσσεται υπέρ της κεντρικής διαχείρισης με τις προσαρμογές στη σύμβαση που πέτυχε η κυβέρνηση.
Ακόμα και οι προσωρινές λύσεις διαχείρισης για τον ίδιο δεν μπορούν να δώσουν χειροπιαστό αποτέλεσμα.
  ΚΕΔΕ: Να αναλάβουν οι Δήμοι
τη διαχείριση των απορριμμάτων
Θα πρέπει, πάντως, να σημειώσουμε ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας διαφωνεί για μία ακόμα φορά με το συνδικαλιστικό όργανο των Δήμων της χώρας (ΚΕΔΕ). Κι αυτό, διότι με χθεσινή της ανακοίνωση η ΚΕΔΕ αιτείται «να απεγκλωβιστεί πλήρως η διαχείριση των απορριμμάτων από τα γρανάζια της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και να αφεθεί στους Δήμους, που σηκώνουν το βάρος και το κόστος της καθημερινής διαχείρισης και δεν μπορούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με προβλήματα για τα οποία δε φέρουν ευθύνη».
Η ΚΕΔΕ επισημαίνει ακόμη στην ανακοίνωσή της ότι «είναι επιβεβλημένη ανάγκη να αποφασίσουμε όλοι μαζί οι αρμόδιοι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το πώς θα διαχειριστούμε αποτελεσματικά το συγκεκριμένο ζήτημα. Αν δεν υπάρξει διάλογος και συνεννόηση και δε δρομολογηθούν άμεσα συγκεκριμένες θεσμικές παρεμβάσεις, οι πολίτες θα ζήσουν οριακές καταστάσεις».  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  "No Tomorrow Fest” αύριο στο «αγρόκτημα Φοίφα»
Στο αυριανό “No Tomorrow Fest” προσκαλεί το Αγρόκτημα Φοίφα, αναφέροντας σχετικά: «Χωρίς πολλά λόγια και χωρίς πολλές εξηγήσεις, με μουσικάρες που εκτιμούμε και με μουσικούς που μας εκτιμούν, ολοκληρώνουμε το φετινό κύκλο εργασιών μας στο αγρόκτημά μας και σας καλούμε στο No Tomorrow Fest, αύριο 20/8, με line up Rita Mosss BUS Plague Means of Payment Mr.Booze.
Η ζωή στη φύση έχει μια νομοτέλεια και, δυστυχώς, τις περισσότερες φορές είναι πολύ σκληρή, όμως μέσα σε αυτό τον κύκλο υπάρχουν και στιγμές δημιουργίας και αναγέννησης. Έτσι κι εμείς προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τη φυσικά σκληρή καθημερινότητα με μικρές, αλλά σημαντικές για εμάς στιγμές ανάτασης. Μία τέτοια στιγμή είναι και το NO! Tomorrow FEST, το live που θα ταρακουνήσει την καλαματιανή ραστώνη...”σαν να μην υπάρχει αύριο”!
Οι “Θύρες” ανοίγουν στις 17.30 και τα live ξεκινούν στις 18.00 (αυστηρά)».

*** Κατέπλευσε το κρουαζιερόπλοιο "Thomson Dream" με 1.682 επιβάτες στο λιμάνι της Καλαμάτας
Νωρίς το πρωί χθες κατέπλευσε για τρίτη φορά φέτος στο λιμάνι της Καλαμάτας το κρουαζιερόπλοιο "Thomson Dream", νηολογίου Μάλτας, στο οποίο επέβαιναν 1.682 επιβάτες και πλήρωμα 639 ατόμων, με επικεφαλής Βρετανό πλοίαρχο.
Οι επιβάτες ήταν κατά κύριο λόγο Βρετανοί (1.632). Το σκάφος προερχόταν από το λιμάνι του Ηρακλείου και επόμενος σταθμός του ήταν εκείνο της Κέρκυρας, για τον οποίον ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 14.00.
Τους επισκέπτες που αποβιβάσθηκαν υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας και τους προσέφερε χάρτες και κάρτες με αξιοθέατα της περιοχής, ενώ τους έδωσε και τουριστικές πληροφορίες.
Οι περισσότεροι από τους επισκέπτες περιηγήθηκαν την Καλαμάτα, είτε με τα πόδια, είτε με αστικό λεωφορείο, είτε με ταξί, ενώ με δύο λεωφορεία ορισμένοι τουρίστες (70 συνολικά) πήγαν εκδρομές, στην Αρχαία Μεσσήνη και σε Πύλο και Μεθώνη, αφού προηγουμένως έκαναν μια σύντομη περιήγηση στην πόλη.
Το σκάφος "Thomson Dream" αναμένεται να επισκεφθεί εκ νέου την Καλαμάτα στις 29 Σεπτεμβρίου.

***  Περί «Πολυλιμνίου»… 
Το ζήτημα των κατολισθήσεων στο «Πολυλίμνιο» είχε θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, την 21η Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητα Χαραυγής κ. Κάστορας. Ο λόγος ήταν ότι εκείνες τις μέρες είχε πέσει ένας μεγάλος βράχος, ακριβώς μετά το «πλακόστρωτο» στην είσοδο του χώρου. Παράλληλα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Αναστασόπουλος, στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο, με αφορμή κι αυτό το περιστατικό, είχε ζητήσει ενημέρωση για θέματα ασφάλειας στο χώρο, αλλά και για την πορεία του «αναψυκτηρίου» που κατασκεύαζε ο Δήμος.
Τόσο στον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας όσο και στον κ. Αναστασόπουλο είχε απαντήσει ο αντιδήμαρχος κ. Ξαρχάκος (ο δήμαρχος απουσίαζε για λόγους υγείας), επισημαίνοντας στον πρώτο ότι θα ήταν προτιμότερο να απευθυνθεί άμεσα στο Δήμο για το πρόβλημα με την κατολίσθηση από το να πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ είχε υποσχεθεί ότι το επόμενο πρωί ο Δήμος θα επιληφθεί του ζητήματος, όπως και έγινε.
Όσον αφορά στο αναψυκτήριο, είχε παρουσιάσει φωτογραφίες στο Σώμα με την εξέλιξη του κτηρίου, λέγοντας ότι σύντομα θα απασχολήσει την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου το ζήτημα της μίσθωσής του.
Να ξεκαθαρίσουμε ότι ο χώρος όπου συνέβη η κατολίσθηση το Φεβρουάριο, αμέσως μετά το πλακόστρωτο και στην είσοδο του φυσικού τοπίου, ανήκει στο Δήμο Μεσσήνης, εξ ου και επιλήφθηκε του ζητήματος.
Όπως και να έχει, φαίνεται ότι υπήρχαν σοβαρά ζητήματα ασφάλειας με κατολισθήσεις, ειδικά σε περίοδο βροχοπτώσεων, τα οποία και ουδέποτε αντιμετωπίστηκαν με τη δέουσα προσοχή…   Κ. Γαζ.  

*** 67 μετανάστες στο λιμάνι της Πύλου
Τα ξημερώματα της Παρασκευής σκάφος που μετέφερε μετανάστες εντοπίστηκε ανοιχτά της Πύλου.
Στο σκάφος υπήρχαν 67 μετανάστες, ανάμεσα τους αρκετά παιδιά που αυτή τη στιγμή έχουν βγει στο λιμάνι της πόλης ενώ θα μεταφερθούν στο κλειστό γήπεδο της Πύλου.  Φωτογραφία αρχείου 

*** Ακόμα μια διασταύρωση «καρμανιόλα» στο κέντρο της Καλαμάτας
Τα τροχαία ατυχήματα στη διασταύρωση της Βασ. Κωνσταντίνου με την Κανάρη αποτελούν πολύ συχνό φαινόμενο… Τα ξημερώματα της Τετάρτης νεαρός, οδηγός delivery, τραυματίστηκε σοβαρά, όταν αυτοκίνητο που πέρασε το “Stop” συγκρούστηκε με τη μηχανή του.
Όπως μπορούμε να δούμε και στις φωτογραφίες, η ορατότητα για τους οδηγούς που έρχονται από την Κανάρη, τόσο προς το δρόμο, λόγω «άναρχου» παρκαρίσματος στην περιοχή, όσο και ως προς τα σήματα, είναι περιορισμένη…
Καλό θα είναι οι αρμόδιοι να λάβουν μέτρα πριν συμβεί κάτι χειρότερο σ’ αυτό το σημείο.   Κ. Γαζ.  

***   Οι ΗΠΑ μεταφέρουν πυρηνικά όπλα από την Τουρκία στη Ρουμανία!Το ρουμανικό υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε κατηγορηματικά την πληροφορία αλλά...
Οι ΗΠΑ μεταφέρουν πυρηνικά όπλα από την Τουρκία στη Ρουμανία!
Οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει να μεταφέρουν στη Ρουμανία αμερικανικά πυρηνικά όπλα που ήταν αποθηκευμένα στην Τουρκία, με φόντο την επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Άγκυρα, αναφέρει ο ιστότοπος EurActiv.com επικαλούμενος δύο ανεξάρτητες πηγές.
Σύμφωνα με τη μία από τις πηγές, η μεταφορά των όπλων αυτών δημιουργεί πολλές τεχνικές, αλλά και πολιτικές προκλήσεις.
"Δεν είναι εύκολο να μετακινήσεις περισσότερα από 20 πυρηνικά όπλα", δήλωσε στο EurActiv.com η πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Σύμφωνα με την άλλη πηγή, οι αμερικανο-τουρκικές σχέσεις έχουν επιδεινωθεί τόσο πολύ μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία ώστε η Ουάσινγκτον δεν εμπιστεύεται πλέον την Άγκυρα για να φιλοξενεί στο έδαφός της αυτά τα όπλα.
Η πηγή αυτή πρόσθεσε πως τα αμερικανικά όπλα μεταφέρονται στην αεροπορική βάση Ντεβέσελου στη Ρουμανία. Στο Ντεβέσελου, κοντά στην πόλη Καρακάλ, είναι το σημείο ανάπτυξης της αμερικανικής πυραυλικής ασπίδας, η οποία έχει εξοργίσει τη Ρωσία.
Το ρουμανικό υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε κατηγορηματικά την πληροφορία ότι πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ μεταφέρονται στη Ρουμανία.
O EurActiv.com σημειώνει πάντως πως, σύμφωνα με μια πρακτική που χρονολογείται από τον Ψυχρό Πόλεμο, πληροφορίες που διαρρέουν αναφορικά με την παρουσία αμερικανικών πυρηνικών όπλων σε ευρωπαϊκό έδαφος ουδέποτε επιβεβαιώνονται επίσημα. Είναι ωστόσο γνωστό πως το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Γερμανία και η Ιταλία φιλοξενούν στο έδαφός τους πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ.

***  Το νέο Ελληνικό Πρεκαριάτο: 1 στις 2 νέες θέσεις είναι μερικής απασχόλησης  Συχνά υποαμειβόμενη και με επαχθείς όρους για τον εργαζόμενο
Το νέο Ελληνικό Πρεκαριάτο: 1 στις 2 νέες θέσεις είναι μερικής απασχόλησης
Πάγια τακτική φαίνεται πως έχει γίνει πλέον στην αγορά εργασία η λεγόμενη «ελαστική» απασχόληση. 1 στις 2 νέες θέσεις εργασίας είναι πλέον θέση μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης.
Από τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας («Εργάνη») προκύπτει πως για τον Ιούλιο του 2016, από τις 201.793 προσλήψεις το 54,16% αφορούσε θέσεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης. Οι προσληφθέντες ήταν κυρίως νέοι έως 29 ετών.
Πολύ συχνά, οι θέσεις αυτές είναι υποαμειβόμενες και με επαχθείς όρους.
Οι επιχειρήσεις μάλιστα, με στόχο τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, απολύουν μεγαλύτερους σε ηλικία εργαζόμενους για να προσλάβουν μικρότερους και κατά κύριο λόγο φθηνότερους.
Σε 201.793 προσλήψεις τον Ιούλιο, με μερική απασχόληση ήταν το 38,87% ή 78.432 θέσεις, ενώ το 15,29% ή 30.859 θέσεις αφορούσαν εκ περιτροπής εργασία.
Συνολικά τον Ιούλιο αποχώρησαν από τη μισθωτή απασχόληση, είτε (κατά κύριο λόγο) γιατί απολύθηκαν, είτε γιατί έληξαν οι συμβάσεις τους, είτε γιατί οδηγήθηκαν σε οικειοθελή αποχώρηση, 182.512 άτομα, με αποτέλεσμα το συνολικό ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων να προκύψει θετικό κατά 19.281 θέσεις εργασίας.
Οι νέες αυτές θέσεις εργασίας προκύπτουν από την επικράτηση των προσλήψεων έναντι των απολύσεων στις ηλικίες εργαζομένων από 15 έως 24 ετών (+22.533 θέσεις) καθώς και από 25 έως 29 ετών (+2.004 θέσεις).
Στις ηλικίες άνω των 30 οι απολύσεις επικρατούν: στην ομάδα 30-44 οι απολύσεις ήταν κατά 4.088 περισσότερες από τις προσλήψεις, στην ηλικιακή ομάδα 45-64 υπερίσχυσαν οι απολύσεις κατά 1.145 άτομα, ενώ και στους 64+ οι απολύσεις ήταν κατά 23 περισσότερες από τις προσλήψεις.

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΜΠΡΟΝΤΜΙ Δανίας 3-0 .-
Τα  γκόλ :45+2' ΓΚΟΛΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΑΙ 1-0 από τον Μάρκους  Μπέργκ  , 53΄  με πέναλτι Λεντέσμαν , 83΄ Μπέργκ ,
Διαιτητές :
Κάρτες : 8' Κίτρινη κάρτα στον Κρόνε , κίτρινη και ο Κουτρουμπής , 31' Κίτρινη κάρτα στον Γουακάσο. , 33' ΑΠΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ κόκκινη  ΚΡΟΝΕ ΤΗΣ ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ , 36' Κίτρινη κάρτα στον Άλμπρεχτσεν , κόκκινη  ο Ρόννου ,
Αλλαγές : 58΄ Ο Λέτο στη θέση Κουτρουμπή , Ο Πούκι βγαίνει και στη θέση του μπαίνει ο Τόπελ , 72’ Αλλαγή για την Μπρόντμπι. Μπαίνει ο Χέρμανσον και βγαίνει ο Βίλτσεκ , 73' Αλλαγή για τον ΠΑΟ. Έξω ο Γουακάσο που είχε την εκπληκτική μπαλιά στο 1-0, μέσα ο Λούκας Βιγιαφάνιες , 85' Standing ovation για τον Μπεργκ (2 γκολ) που αποχωρεί και στη θέση του μπαίνει ο Ρινάλντι, ο οποίος ντεμπουτάρει -σε επίσημο ματς- με την πράσινη φανέλα. ,
Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Στιλ, Μέστο, Χουλτ, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Μολέδο, Λεντέσμα, Ζέκα, Γουακάσο, Ιμπάρμπο, Μπεργκ.
Στον πράσινο πάγκο: Κοτσόλης, Ρέις, Λέτο, Λούντ, Βιγιαφάνιες, Ρινάλντι, Νάνο.
Η ενδεκάδα της Μπρόντμπι: Ρόννου, Λάρσον, Άλμπρεχτσεν, Ρόκερ, Κρονέ, Νόργκααρντ, Πίρι, Χουλσάγκερ, Μουχτάρ, Πούκι, Βίλτσεκ.

 
***  ΝΤΙΝΑΜΟ Τιφλίδας Γεωργίας -ΠΑΟΚ   0-3 .- ^
Τα  γκόλ : 20΄  ο Λεό Μάτος , 78΄ ο Κρέσπο Φ. Περέιρα (83') .-
Κάρτες: 56' Κίτρινη κάρτα στον Λέο Μάτος , 69' Κίτρινη κάρτα στον Ρενέ Σάντος ,
Αλλαγές : Ο Κάνιας αντί του Χαρίση , 58' Αλλαγή για τη Ντιναμό. Τεβτσάτζε αντί Λομπζανίτζε , 63' Αλλαγή για τη Ντιναμό. Ντβαλισβίλι αντί Παπουνασβίλι , 68' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Μπίσεσβαρ στη θέση του Σάχοφ., 70' Αλλαγή για την Ντιναμό. Μικέλ Αλβάρο αντί του Τσιντσάτζε., 81' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Φακούντο Περέιρα αντί Τζάλμα Κάμπος .-
Διαιτητής είναι ο Ισραηλινός, Λιράν Λιάνι.
Βοηθοί του οι συμπατριώτες του, Ντάβιντ Ελίας Μπιτόν και Νισάν Νταβίντι, ενώ τέταρτος ο επίσης Ισραηλινός, Μενάσε Μασάια.
Ντιναμό Τιφλίδας (Γιουράι Γιάμπαρεκ): Σκρίμπε, Λομπζάνιτζε, Ρενέ Σάντος, Αμισουλασβίλι, Χέλιτζε, Παρουνασβίλι, Τσιντσάτζε, Τζιγκάουρι, Κιτεϊσβίλι, Τσαντουρισβίλι, Παπουνασβίλι.
 Στον πάγκο: Λομάια, Κιρκιτάτζε, Ντβαλισβίλι, Τεβτσάτζε, Μικελτάτζε, Μικέλ Αλβάρο, Ζάρια.
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάχοφ, Χαρίσης, Τζάλμα Κάμπος, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης.
Στον πάγκο: Μπρκιτς, Μαλεζάς, Φακούντο Περέιρα, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης, Κίτσιου, Κάνιας.
  ***  ΑΡOΟΥΚΑ Πορτογαλίας -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  0-1.- ^
Τα γκόλ : 26΄  Σεμπά ,
Κάρτες : 31' Κίτρινη κάρτα στον Καρλέτο για επικίνδυνο τάκλιν στον Φιγκέιρας
Αλλαγές :
Διαιτητές :
Η ενδεκάδα της Αροούκα σε σχηματισμό 4-3-3: Μπρακάλι – Άντερσον Λουίς, Ζούμπαλ, Μπάστο, Καρλέτο – Κοέλιο, Νουνίνιο, Γκοϊάνο –Αρτούρ, Ματέους, Γκονζάλες
Στον πάγκο: Σακραμέντο, Βελάσκες, Βίτορ Κόστα, Ντε Ζεσούς, Αντρέ Σάντος, Κριβελάρο, Ζεκίνια
Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού σε σχηματισμό 4-2-3-1:  Καπίνο – Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια – Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο – Σεμπά, Ντομίνγκες, Πάρντο – Ιντέγε.
Στον πάγκο: Λεάλι, Φορτούνης, Ζντιέλαρ, Ντουρμάζ, Ρέτσος, Πουλίδο, Ανδρούτσος

*** Tα αποτελέσματα και οι σκόρερ των Α΄αγώνων των play off έχουν ως εξής:
ΠΑΟΚ, ΠΑΟ και Ολυμπιακός στην τριπλή μάχη του Europa League
Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία)-ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 0-3
Σκόρερ: 21΄ Μάτος, 71΄ Κρέσπο, 84’ Περέιρα
 Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)-Σεντ Ετιέν (Γαλλία) 1-2
Σκόρερ: 8΄ Βερέντ - 15΄ Λεμουάν, 29΄ Πογκμπά
 Αστάνα (Καζακστάν)-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) 2-0
Σκόρερ: 70΄ Τζούνιορ Καμπανάνγκα, 81΄ Νουργκαλίεφ
 Μίντιλαντ (Δανία)-Οσμανλισπόρ (Τουρκία) 0-1
Σκόρερ: 20΄αυτ. Μπάνγκααρντ
 Κράσνονταρ (Ρωσία)-Παρτιζάνι (Αλβανία) 4-0
Σκόρερ: 18΄πεν. Ζοαοζίνιο, 27΄ Σμόλοφ, 45΄ Γεντρέιτσουκ, 73΄αυτ. Κρασνίκι
 Σεντερίσκε (Δανία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) 0-0
Σκόρερ: -
ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος)-Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία) 0-1
Σκόρερ: 29΄ Κουφάλ
 Γκέτεμποργκ (Σουηδία)-Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) 1-0
Σκόρερ: 56΄ Αλμπεκ
 Αούστρια Βιένης (Αυστρία)-Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) 2-1
Σκόρερ: 51΄ Γκρούνβαλντ, 53΄ Πίρες - 90+1΄ Ρεγκίνιουσεν
 Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία) 2-1
Σκόρερ: 9΄ Αλμπερμαν, 56΄ Σαϊντ - 77΄ Σκαριόνε
 Καμπάλα (Αζερμπαϊτζάν)-Μάριμπορ (Σλοβενία) 3-1
Σκόρερ: 37΄ Ζένιοφ, 50΄,52΄ Ντάμπο
 Σλάβια Πράγας (Τσεχία)-Άντερλεχτ (Βέλγιο) 0-3
Σκόρερ: 49΄ Σιλά, 61΄ Τεόντορτσουκ, Ανί
========
Μπασακσεχίρ (Τουρκία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 20:30
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Γκρασχόπερς (Ελβετία) 21:00
----------
Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Γκενκ (Βέλγιο) 21:00
Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπρόντμπι (Δανία)   3-0  .- ^   21:00
Βοϊβοντίνα (Σερβία)-Αλκμάαρ (Ολλανδία) 21:00
Άστρα Τζιούρτζιου (Ρουμανία)-Γουέστ Χαμ (Αγγλία) 21:15
Γάνδη (Βέλγιο)-Σκεντίγια (ΠΓΔΜ) 21:30
Σασουόλο (Ιταλία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 3-0 .- ^   21:45
Αρούκα (Πορτογαλία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)   0-1  .- ^   22:00
Τρέντσιν (Σλοβακία)-Ραπίντ Βιένης (Αυστρία) 22:05

Παρέμεινε 15η η Ελλάδα, πλησίασε την Κροατία
Στη Bαθμολογία της UEFAΠαρέμεινε 15η η Ελλάδα, πλησίασε την Κροατία
~  Οι τρεις νίκες των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, στους πρώτους αγώνες των πλέι οφ στο Γιουρόπα λιγκ, το ελληνικό ποδόσφαιρο κέρδισε έδαφος, παρέμεινε στην 15η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA, αλλά πλησίασε την Κροατία στην 14η θέση της σχετικής κατάταξης.
Στόχος, πλέον, είναι η παραμονή, τουλάχιστον, στη θέση αυτή, η οποία είναι η τελευταία που δίνει το δικαίωμα συμμετοχής και σε δεύτερη ομάδα για το τσάμπιονς λιγκ.
Σε περίπτωση που η Ελλάδα βρεθεί κάτω από τη 15η θέση, θα χάσει και μία από τις δύο θέσεις στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, με τον κυπελλούχο να παραμένει, αλλά την πρώτη ομάδα που προέρχεται από το πρωτάθλημα να συμμετέχει στο 2ο προκριματικό και τη δεύτερη ομάδα να αρχίζει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της από τον 1ο προκριματικό γύρο της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
~*  Αναλυτικά η κατάταξη των πρώτων 15 χωρών και οι ομάδες που συνεχίζουν στα κύπελλα Ευρώπης, έχουν ως εξής:
1. Ισπανία 87.141 (7/7)
2. Γερμανία 66.927 (6/7)
3. Αγγλία 63.105 (7/7)
4. Ιταλία 60.915 (6/6)
5. Γαλλία 44.415 (5/6)
6. Ρωσία 43.232 (4/5)
7. Πορτογαλία 42.999 (5/6)
8. Ουκρανία 38.433 (3/5)
9. Βέλγιο 32.200 (5/5)
10. Τουρκία 31.800 (5/5)
11. Ελβετία 29.475 (4/5)
12. Τσεχία 29.275 (4/5)
13. Ολλανδία 23.963 (4/5)
14. Κροατία 23.750 (3/4)
15. Ελλάδα 23.600 (3/5)
 * Οι θέσεις 1-3 δίνουν τέσσερις ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ και τρεις στο Γιουρόπα, οι 4-6 τρεις και τρεις αντίστοιχα, οι 7-15 δύο και τρεις αντίστοιχα, οι 16-52 μία και τρεις αντίστοιχα, ενώ οι 53-54 μία και δύο αντίστοιχα.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  «Βόμβα» μεγατόνων Κοντονή: «Το πρωτάθλημα είναι κάλπικο»
Σφοδρή επίθεση από τον Σταύρο Κοντονή κατά ΕΠΟ και των ΠΑΕ που διαφωνούν με την αναβολή του πρωταθλήματος. Για κάλπικο πρωτάθλημα με αποκλειστική ευθύνη της ΕΠΟ και όσων τη στηρίζουν μιλά ο υφυπουργός.              
Μια μέρα μετά την απόφαση αναβολής του πρωταθλήματος τουλάχιστον ως τις 5 Σεπτεμβρίου, ο Σταύρος Κοντονής με γραπτή του δήλωση εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της ΕΠΟ, χαρακτηρίζοντάς την υπεύθυνη για το «κάλπικο πρωτάθλημα». Τα... σκάγια πήραν και τις ΠΑΕ που «... στηρίζουν τις παράνομες μεθοδεύσεις της ΕΠΟ» και «ξεφτιλίζουν διεθνώς τη χώρα». 
Νωρίτερα είχε μιλήσει αναλυτικά για το θέμα «Στο Κόκκινο» αποκαλύπτοντας πως έχει καλέσει με επιστολή τη FIFA να λάβει μέτρα. 
Αναλυτικά η δήλωση:
«Προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη, αν όχι εύλογα ερωτηματικά, στο σύνολο των υγιών φιλάθλων, η ανεξήγητη εμμονή μερίδας ιδιοκτητών Π.Α.Ε. στην έναρξη ενός κατ’ ευφημισμό επαγγελματικού πρωταθλήματος, το οποίο στερείται εξ ορισμού θεσμικής νομιμοποίησης, δεν διαθέτει το ελάχιστο νομικό υπόβαθρο και κανονιστικό πλαίσιο, και λόγω όλων αυτών εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, τόσο για την επένδυση των μετόχων των εταιρειών που μετέχουν σε αυτό, όσο και για όσους φιλάθλους βρεθούν στα γήπεδα.
Αναφέρομαι σαφώς σε ένα κάλπικο πρωτάθλημα, που με αποκλειστική ευθύνη της ΕΠΟ και όσων στηρίζουν τις παράνομες μεθοδεύσεις της, αποτελεί την απόλυτη φαρσοκωμωδία, εξευτελίζοντας διεθνώς την χώρα, καθώς: 
1. Έχει καταλυθεί κάθε έννοια απονομής δικαιοσύνης, αφού τα πειθαρχικά όργανα δεν έχουν νόμιμη συγκρότηση και κάθε απόφαση τους προσβάλλεται και καθίσταται άκυρη.
2. Δεν υπάρχει νομιμότητα στον ορισμό των διαιτητών, καθώς το περίφημο "ισπανικό μοντέλο" που (…στα λόγια μόνον) συμφωνήθηκε με την Super League, τα νέα όργανα ορισμού, οι αρμοδιότητες, η στελέχωση και οι διαδικασίες του δεν προβλέπονται σε κανένα κανονισμό της ΕΠΟ και κατά συνέπεια η λειτουργία και οι ορισμοί του είναι παράτυποι και το κύρος των αγώνων προσβάλλεται ενώπιον της δικαιοσύνης εντός κι εκτός Ελλάδος.
3.Η υπερκείμενη του ποδοσφαίρου αρχή, η ΕΠΟ, 6 μέλη της διοίκησης της οποίας έχουν παραπεμφθεί σε δίκη με τελεσίδικο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, αλλά αρνούνται προκλητικά να αφήσουν τις καρέκλες τους, νοθεύει καθημερινά και αδίστακτα το ποδόσφαιρο, παρεμβαίνοντας σε τακτικούς δικαστές, πίνακες διαιτητών και καθετί που δεν είναι υπό τον έλεγχο και την κηδεμονία της.
4.Μεγάλο μέρος όσων μετέχουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο καταγγέλλουν δημόσια τις εσκεμμένες στρεβλώσεις στη διαδικασία, την ισονομία και τη διαφάνεια του παιχνιδιού.
5.Η επαγγελματική λίγκα είναι διοικητικά ακέφαλη, μετά τη παραίτηση του προέδρου της κ. Στράτου, πλήττεται από έριδες κι εσωτερικές αντιπαραθέσεις, που εξάπτουν καθημερινά τα πάθη και τον ανταγωνισμό μεταξύ παραγόντων και οπαδών, διώχνοντας από το άθλημα κάθε υγιή και δημιουργική δύναμη.
6. Οργανωμένοι οπαδοί, συλλογικά έντυπα και ιστοσελίδες καλλιεργούν καθημερινά το μίσος, στοχοποιούν ανθρώπους, δημιουργούν κλίμα πολέμου με ανυπολόγιστες συνέπειες για το ίδιο το ποδόσφαιρο.
Σεβόμενος απόλυτα τις επενδύσεις ιδιοκτητών και μετόχων στο ποδόσφαιρο και την εργασία εκατοντάδων επαγγελματιών και αθλητών αναρωτιέμαι λοιπόν: 
Αυτό είναι το ποδόσφαιρο στο οποίο επιθυμούν να βάζουν τα χρήματά τους οι ιδιοκτήτες των ομάδων της Superleague;
Για αυτό το ποδόσφαιρο εργάζονται τόσοι άνθρωποι;
Όπως για κάθε υγιή φίλαθλο, πολύ περισσότερο για την Ελληνική Κυβέρνηση, είναι αδιαπραγμάτευτο ότι αυτό ΔΕΝ είναι το ποδόσφαιρο που θέλουμε στην Ελλάδα κι απ όσο γνωρίζω κάτι τέτοιο ΔΕΝ το επιθυμούν ούτε οι διεθνείς φορείς του.
Σε κάθε περίπτωση, η διαφθορά, η στοχευμένη παρέμβαση στην απονομή δικαιοσύνης, η προσπάθεια ελέγχου του αγωνιστικού αποτελέσματος, αλλά και η διαρκώς αυξανόμενη καχυποψία και αντίδραση των φιλάθλων, με ότι αυτό συνεπάγεται στην ασφάλεια των ελληνικών γηπέδων, δεν μπορούν να αγνοηθούν.
Η Κυβέρνηση δεν πρόκειται «να κλείσει τα μάτια» , να αποδεχθεί την συστηματική προσπάθεια θεσμοθέτησης της ανομίας στο ποδόσφαιρο και να διακινδυνεύσει την κοινωνική έκρηξη μέσω νέου κύκλου βίας σε αγωνιστικούς χώρους, και μεταξύ νέων ανθρώπων.
Κατά συνέπεια, και προκειμένου να διαφυλαχθεί πλήρως η κοινωνική ειρήνη, τα γήπεδα να παραμείνουν χώροι αθλητισμού και ψυχαγωγίας και να μην μεταβληθούν σε πεδία μάχης, κρίνεται επιτακτική, η αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος.
Αυτή είναι η μοναδική λύση για την επιστροφή στην κανονικότητα, τη νομιμότητα και την κοινωνική τάξη και ειρήνη, για τα οποία οι «μανδαρίνοι» του ποδοσφαίρου επιδεικτικά αδιαφορούν».

~** Επιστολή Κοντονή σε FIFA: «Αναλάβετε δράση για τη σήψη στην Ελλάδα»
Κάλεσμα στη FIFA να αναλάβει δράση απηύθυνε με επιστολή του ο Σταύρος Κοντονής. «Απόλυτη σήψη και διαφθορά στην ΕΠΟ», τόνισε ο υφυπουργός. «Αυτό το ποδόσφαιρο θέλουν οι ΠΑΕ;», πρόσθεσε.
~  Ολομέτωπη επίθεση του Σταύρου Κοντονή στην ΕΠΟ. Ο υφυπουργός Αθλητισμού με δηλώσεις του «Στο Κόκκινο» έκανε λόγο για σήψη και διαφθορά στις τάξεις της ομοσπονδίας και κατά συνέπεια του ελληνικού ποδοσφαίρου αποκαλύπτοντας πως έχει καλέσει με επιστολή του τη FIFA να αναλάβει δράση. 
Αναλυτικά, ο Σταύρος Κοντονής δήλωσε: 
-την απόφαση αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος: «Όλοι θα θέλαμε να αρχίσει ένα πρωτάθλημα που θα βασίζεται στην ισονομία, στην αξιοκρατία και στην αξιοπιστία, αλλά αυτές οι προϋποθέσεις δεν υπάρχουν. Αν δείτε τα οπαδικά σάιτ και τις οπαδικές εφημερίδες ξεχειλίζουν από υβρεολόγιο, μίσος και μισαλλοδοξία. Αυτό το πρωτάθλημα θέλουν οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ; Σε αυτό το πρωτάθλημα θέλουν να επενδύουν; Θέλουν αυτό το προϊόν; Να γίνονται οι αγώνες υπό αυτό το καθεστώς; Αυτό είναι το ποδόσφαιρο των πολιτισμένων χωρών της Ευρώπης; Γιατί να υπάρχει εξαίρεση στην Ελλάδα;». 
-τη στάση της ΕΠΟ: «Όχι μόνο δεν τηρήθηκαν ορισμένα πράγματα που είχαν συμφωνηθεί από την ΕΠΟ, αλλά είχαμε και ανάστροφη πορεία. Ενώ το περυσινό πρωτάθλημα εξελίχθηκε ως προς τον πειθαρχικό έλεγχο ομαλά, η ομοσπονδία είχε την έμπνευση να προβεί σε μία ενέργεια εκτός λογικής και νομικής βάσης: έκανε αλλαγές στη σύνθεση των οργάνων μεταθέτοντας δικαστές, με την δικαιολογία ότι δεν της άρεσαν οι αποφάσεις που εξέδιδαν. Το είπαν οι ίδιοι, δεν το λέω εγώ… Η ενέργεια αυτή δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη ούτε από την κυβέρνηση ούτε από το νομικό κόσμο της χώρας. Η διεξαγωγή του πρωταθλήματος και η παραπομπή υποθέσεων σε όργανα που έχουν μη νόμιμη συγκρότηση, τίναζε το κομμάτι του πειθαρχικού ελέγχου στον αέρα. Επίσης ενώ είχα τη διαβεβαίωση πως θα ισχύσει το ισπανικό μοντέλο για τον ορισμό των τριών αρχιδιαιτητών, υπήρξε μια αυθαίρετη τοποθέτηση ενός τρίτου προσώπου χωρίς να το γνωρίζει ο διαιτητής που είχε ορίσει η Super League. Το χειρότερο είναι πως δεν είχαν συμπεριλάβει αυτό το μοντέλο στους κανονισμούς τους κι αν προσέφευγε κάποια ομάδα στο CAS θα προέκυπτε θέμα ακυρότητας όλων των αγώνων. Η ΕΠΟ φρόντισε όλα αυτά τα απαράδεκτα να γίνουν μιάμιση μέρα αφότου έφυγα νομίζοντας πως θα τους αφήσει ελεύθερο πεδίο δράσης». 
-τις επιστολές σε FIFA: «Δεν είμαστε ούτε φίλοι, ούτε εχθροί με κανέναν σύλλογο. Η αντιδικία που έχουμε και η αντίδραση που επιδείξαμε έχει να κάνει με τον θεσμικό ρόλο που καλείται να παίξει η ΕΠΟ και δεν τον παίζει με τον τρόπο που και οι διεθνείς ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες υποδεικνύουν. Ήδη έχω στείλει επιστολές στη FIFA και χθες μετά την έκδοση της απόφασης έστειλα νέα επιστολή. Καλώ τις διεθνείς ομοσπονδίες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και του καταστατικού τους να παρέμβουν. Αφού διαπιστώνουν όλοι ότι υπάρχει πρόβλημα στην Ελλάδα, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι των Ελλήνων φιλάθλων. Στα θέματα του αθλητισμού και του κάθε αθλήματος η χώρα δεσμεύεται από διεθνείς συμβάσεις και δεν έχει δικαίωμα να επεμβαίνει. Όταν όμως από τη δράση αυτών των οργάνων προκύπτει μια κατάσταση απόλυτης σήψης και διαφθοράς, κάθε κυβέρνηση μπορεί να επεμβαίνει. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα γήπεδα να γίνονται αρένα, να αιματοκυλίζεται ο κόσμος και νέα παιδιά να πέφτουν στη δίνη του τυφλού οπαδισμού που μπορεί να είναι καταστροφική για τη ζωή τους και τις οικογένειές τους. Οι διεθνείς ομοσπονδίες μπορούν να λύσουν το πρόβλημα. Θεωρώ πως μπορούν να έχουν καταλυτικό ρόλο στα πράγματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, σε συνεργασία με την κυβέρνηση». 
-την παρουσία της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Διαψεύδονται πάρα πολλοί. Κάποια σάιτ δεξιών τοποθετήσεων έλεγαν πως αυτή η κυβέρνηση θα είναι πρώτη υπό την οποία δεν θα υπάρχουν ολυμπιακά μετάλλια, προσβάλλοντας και τους ίδιους τους αθλητές. Μίλησα και με την Άννα Κορακάκη στο Ρίο. Δεν πήγα εκεί για την προβολή. Παρακολούθησα όλη την πορεία της και αυτό που πέτυχε είναι μοναδικό. Όσο είμαι υφυπουργός Αθλητισμού δεν είχα γίνει αποδέκτης κανενός παραπόνου από την ίδια ή τον πατέρα της. Τα παράπονα ήταν προς την ομοσπονδία. Θεωρώ πως με τον ειλικρινή διάλογο μπορούν πολλά πράγματα να λυθούν. Η κυβέρνηση έκανε μια τρομερή προσπάθεια να βελτιώσει εγκαταστάσεις που παραλάβαμε σε κατάσταση ερείπιων. Αυτά που έχουμε κάνει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο για να συμμαζέψουμε μια ασυμμάζευτη κατάσταση που παραλάβαμε είναι πέρα από κάθε φαντασία».

~** 8η  Ημέρα στο Στίβο στους Ολυμπιακούς του ΡΙΟ :
***  Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ελλήνων:
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
20:05 Μάντης/Καγιαλής - 470, medal race
ΠΑΛΗ
16:20 Μαρία Πρεβολαράκη - 53κ., γύρος των 16
ΣΤΙΒΟΣ
15:55 Νίκος Σκαρβέλης - σφαιροβολία, προκρ.
ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
21:10 Ελλάδα-Ισπανία

*** ΕΛΛΑΔΑ -ΙΣΠΑΝΙΑ  9-7 .- ^

*** ΙΤΑΛΙΑ -ΣΕΡΒΙΑ  8-10  .- ^

***  Παναγιώτης Μάντης /Παύλος Καγιαλής Ιστιοπλοϊα 470 
Και… χάλκινο στα πανιά τους!
Έπειτα από μία ΕΠΙΚΗ «μάχη με τους Αυστραλούς, οι Μάντης-Καγιαλής χτύπησαν στη σημαδούρα λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό στα 470 της ιστιοπλοΐας και κατέκτησαν, τελικά, το χάλκινο μετάλλιο!
Και το χρώμα αυτού… χάλκινο!
Στην απίστευτη medal race της κατηγορίας 470 στην ιστιοπλοΐα, Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής έδωσαν μία τρομερή «μάχη» με τους Αυστραλούς Μάθιου Μπέλτσερ και Γουίλ Ράιαν και τελικά, κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, «προδομένοι» από μία… σημαδούρα και τον αέρα!
Οι δύο Έλληνες ήταν μέχρι και λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό μπροστά από τους Αυστραλούς, αλλά αντιμετωπίζοντας ένα πρόβλημα με το πανί τους στην τελευταία σημαδούρα, βρέθηκαν μία θέση πίσω τους, χάνοντας το ασημένιο μετάλλιο.
Βέβαια, αυτό δεν έχει ΚΑΜΙΑ σημασία! Μιλάμε για μία τεράστια επιτυχία των δύο παιδιών, που, θυμίζουμε, είχαν εξασφαλίσει από προχθές ένα μετάλλιο, στην πρώτη τους Ολυμπιακή παρουσία. 
Μάντης και Καγιαλής, λοιπόν, τερμάτισαν 10οι σήμερα, ενώ 9οι ήταν οι Αυστραλοί. Τα δύο πληρώματα είχαν από το ξεκίνημα μία πολύ σκληρή κόντρα, με τους Μπέλτσερ (επτά χρυσά σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο) και Ράιαν να «επιτίθενται» στο ελληνικό από το πρώτο δευτερόλεπτο! Οι Αυστραλοί ήταν μπροστά στις δύο πρώτες σημαδούρες με μικρή διαφορά, στην τρίτη, όμως, ο Ράιαν γλίστρησε και έπεσε στη θάλασσα, και οι Έλληνες τους προσπέρασαν! Στο τέλος, ωστόσο, την ίδια ατυχία είχε και ο Μάντης, με αποτέλεσμα οι Αυστραλοί να περάσουν ξανά μπροστά, λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό και να κατακτήσουν εκείνοι το ασημένιο μετάλλιο στην ισοβαθμία!
Στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν, όπως αναμενόταν, οι Κροάτες Σίμε Φάντελα και Ιγκόρ Μάρενιτς, οι οποίοι προπορεύονταν πριν από την έναρξη της κούρσας μεταλλίων και έστω και με την 8η θέση σήμερα, τα κατάφεραν.
Αυτό, να σημειώσουμε, ήταν το 5ο μετάλλιο της Ελλάδας στο Ρίο και 8ο στην ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και το δεύτερο στα 470, μετά το χρυσό που είχαν κατακτήσει οι Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά στην Αθήνα, το 2004! Η ελληνική ιστιοπλοΐα, δε, επιστρέφει και πάλι στο βάθρο μετά το Πεκίνο! Το 2008, θυμίζουμε, οι Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη είχαν κατακτήσει το χάλκινο στο Yngling.  
Η τελική κατάταξη:
1. Κροατία 43 β.π.
2. Αυστραλία 58 β.π.
3. Ελλάδα 58 β.π.
4. ΗΠΑ 71 β.π.
5. Μ. Βρετανία 75 β.π.
6. Σουηδία 79 β.π.
7. Γαλλία 87 β.π.
8. Αυστρία 87 β.π.
9. Ελβετία 94 β.π.
10. Νέα Ζηλανδία 104 β.π


***  Έμεινε χαμηλά και αποκλείστηκε ο Σκαρβέλης
Χωρίς να πλησιάσει τον καλό του εαυτό ο Νίκος Σκαρβέλης αποκλείστηκε από τον τελικό της σφαιροβολίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
~  Στα χαμηλά έμεινε ο Νίκος Σκαρβέλης στα προκριματικά της σφαίρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 
Ο Έλληνας σφαιροβόλος είχε καλύτερη βολή στα 19.37μ, αρκετά μακριά από το όριο που ήταν 20.65μ
Κατετάγη 14ος στο πρώτο γκρουπ και 27ος στη γενική κατάταξη και ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Ρίο.

 ***  Οριστικά εκτός Ολυμπιακών η Πρεβολαράκη!
Η Βιγιέγας, που νίκησε νωρίτερα την Πρεβολαράκη, ηττήθηκε 6-0 από την εκπληκτική Γιαπωνέζα Γιοσίντα στον ημιτελικό των 53 κιλών ελευθέρας πάλης, με αποτέλεσμα η Ελληνίδα να μείνει εκτός ρεπεσάζ…
Όνειρο ήταν και πάει…
Όπως αναμενόταν, η Βιγιέγας ηττήθηκε... χαλαρά από το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, την εντυπωσιακή Γιαπωνέζα Σαόρι Γιοσίντα, 6-0, στον ημιτελικό της κατηγορίας 53 κιλών ελευθέρας πάλης, με αποτέλεσμα η Μαρία Πρεβολαράκη να μείνει εκτός ΚΑΙ από το ρεπεσάζ.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, θυμίζουμε, έκανε ιδανικό ξεκίνημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, νικώντας άνετα 5-1 την Ινδή Κουμαρί Μπαμπίτα, αλλά έχασε από την αθλήτρια της Βενεζουέλας, στην οποία και στήριξε τις τελευταίες ελπίδες της για κάτι καλό, αλλά…

***  Στα προημιτελικά η Πρεβολαράκη!
Δεν… παλεύεται! Με εντυπωσιακή εμφάνιση, η Μαρία Πρεβολαράκη νίκησε άνετα 5-1 την Ινδή Μπαμπίτα και έκανε ιδανικό ξεκίνημα στα 53 κιλά ελευθέρας πάλης, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά!              
Καταπληκτική Μαρία Πρεβολαράκη!
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε ιδανικό ξεκίνημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και νικώντας άνετα 5-1 την Ινδή Κουμαρί Μπαμπίτα, προκρίθηκε στα προημιτελικά της ελευθέρας πάλης, στην κατηγορία 53 κιλών.
Εκεί, θα συναντήσει την Μπέτζαμπεθ Αντζέλικα Αργκουέλο Βιγιέγας από τη Βενεζουέλα, που επικράτησε, επίσης εύκολα, 5-0 της Καμερουνέζας Γιόσεφ Εσόμπε-Τιάκο.
Η αθλήτρια από τη Βενεζουέλα ήταν δεύτερη στο παναμερικανικό προολυμπιακό τουρνουά που φιλοξενήθηκε στην πόλη Φρίσκο. Πριν το προολυμπιακό τουρνουά, ήταν τρίτη στο παναμερικανικό πρωτάθλημα στα 55 κιλά, ενώ μέσα στο 2016 έχει μετάλλιο στο Grand Prix του Παρισιού, όπου κατετάγη 2η. Στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν 15η στα 53 κιλά, ενώ δύο μήνες μετά (Νοέμβριος 2015) πήρε την 8η θέση στο Golden Grand Prix.

***  Πάλη (Γ): Η ιστορία της Ελληνοαμερικανίδας Ελεν Μαρούλις που πήρε το χρυσό στα 53κ.
Στις φλέβες της ρέει αίμα ελληνικό. Είναι Αμερικανίδα δεύτερης γενιάς και πριν από λίγη ώρα και Ολυμπιονίκης. Με καταγωγή της οικογένειάς της από τον Κάλαμο, ένα νησάκι ανατολικά της Λευκάδος, η Έλεν Λουίζ Μαρούλις κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 53 κιλών του Ολυμπιακού τουρνουά πάλης γυναικών, αφού στον τελικό νίκησε 4-1 την τρις Ολυμπιονίκη, Σαόρι Γιοσίντα.
Η Μαρούλις στην πρώτη περίοδο βρέθηκε να χάνει με 1-0 όμως με δύο διπλούς πόντους, όχι μόνο γύρισε τον αγώνα, αλλά πήρε και το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας την Γιαπωνέζα αντίπαλό της στην δεύτερη θέση.
Ποια είναι η Ελεν
 Η οικογένειά της, αναζήτησε μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό την δεκαετία του 1960 και την βρήκε στις ΗΠΑ όταν και μετακόμισε το 1968 με προτροπή του παππού της, Γεράσιμου Μαρούλη και τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα της, Γιάννη Μαρούλη. Η ίδια μεγάλωσε στην Πολιτεία του Μίσιγκαν, εκεί όπου η οικογένειά της δραστηριοποιήθηκε σε κατασκευαστικά έργα, αφού πρώτα ο πατέρας της δούλεψε με τα αδέλφια του στην οικογενειακή επιχείρηση με εστιατόρια.
Πήγε σχολείο στο Marquette, ενώ στη συνέχεια εντάχθηκε στο Ολυμπιακό Κέντρο Εκπαίδευσης του πανεπιστημίου στο Βόρειο Μίσιγκαν. Αγαπά την Ελλάδα και τον πολιτισμό της και θεωρεί τον Κάλαμο, ένα νησάκι ανατολικά της Λευκάδας ως τον παράδεισό της. Έρχεται συχνά στην Ελλάδα, κάτι που έκανε και πριν από σχεδόν δύο χρόνια. Με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ουζμπεκιστάν, εκεί όπου κατάκτησε την τρίτη θέση, φρόντισε να επισκεφθεί στον Κάλαμο την αγαπημένη της γιαγιά προκειμένου να της δείξει από κοντά το χάλκινο μετάλλιο.
«Είμαι μισή Ελληνίδα, μισή Αμερικανίδα και είμαι υπερήφανη για αυτό. Προσπαθώ να πάρω την ελληνική υπηκοότητα αλλά υπάρχει γραφειοκρατία. Σε ό,τι αφορά την αλλαγή σημαίας στους αγώνες, η Αμερική μου έχει φερθεί πολύ όμορφα και με έχει στηρίξει ως αθλήτρια. Θα το σκεπτόμουν μόνο εάν δεν είχε πρόβλημα η ομοσπονδία των ΗΠΑ», είχε δηλώσει η Μαρούλις στο πέρασμά της από την Αθήνα, όπου φιλοξενήθηκε από την ελληνική ομοσπονδία.
Η 24χρονη Έλεν Μαρούλις, η οποία εκτός από το Ολυμπιακό μετάλλιο, έχει στην κατοχή της τρία μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα, κάθε φορά που επισκέπτεται την Ελλάδα νοιώθει εκστασιασμένη. Ή πιο σωστά «μαγεμένη». Το είχε δηλώσει άλλωστε και η ίδια πως «έλεγα συνεχώς στον εαυτό μου ότι κατάγομαι από αυτή τη χώρα, όπου γεννήθηκε ο αθλητισμός».
Φυσικά, η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και το τέλος της... ιαπωνικής αυτοκρατορίας στην κατηγορία, αλλάζουν άρδην τα δεδομένα, αφού η πάλη στις ΗΠΑ αποτελεί ένα από τα κορυφαία σπορ, με την ομοσπονδία της να επενδύει πολλά σε αθλητές που πρωταγωνιστούν στις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις. Η Μαρούλις είναι μία από αυτές τις αθλήτριες παρά το γεγονός ότι το 2012 της είχαν... κόψει το δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (μέσω των αμερικάνικων trials), γεγονός που την θυμώσει αρκετά, με αποτέλεσμα να σκέφτεται σοβαρά την ελληνική πρόταση. Αλλά δεν είχε υπολογίσει την ελληνική γραφειοκρατία.
Η περίπτωση της Μαρούλις δεν είναι και η μοναδική για την ελληνική γυναικεία πάλη. Γιατί ότι έγινε στην περίπτωση της Ελληνοαμερικανίδας, το ίδιο ίσχυσε και στην περίπτωση της Ιρίνα Μερλένι το 2003 όταν και με πρόταση της τότε ομοσπονδιακής προπονήτριας, Λία Νικολάου και τη σύμφωνη γνώμη της αθλήτριας, είχε βρεθεί κοντά σε αλλαγή... σημαίας! Δυστυχώς η αλλαγή δεν έγινε ποτέ και η Μερλένι στέφθηκε Ολυμπιονίκης στην Αθήνα και «χάλκινη» Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο. Μία από τα ίδια και η Μαρούλις, η οποία παρά το γεγονός ότι αποτελούσε διακαή πόθο της διοίκησης του Κώστα Θάνου, τελικά λίγο οι προπονητικές συνθήκες της Αμερικής, λίγο η γραφειοκρατία, απέτρεψαν μία σπουδαία «μεταγραφή». Και μάλιστα όπως αποδείχθηκε χρυσή!
Η οικογένεια της Μαρούλις έχει ενεργή συμμετοχή στα δρώμενα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Οι γονείς της σχεδόν κάθε καλοκαίρι «δραπετεύουν» στην Ελλάδα, όπως και η γιαγιά της, η οποία τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια διέμενε στον Κάλαμο κάθε χρόνο από Απρίλιο έως και αρχές χειμώνα. Είναι το πρώτο παιδί της οικογένειας του Γιάννη Μαρούλη και της Πάολα Μαρούλη και το μοναδικό κορίτσι.
Ο πατέρας της είχε ασχοληθεί παλαιότερα με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με την πάλη και το ίδιο προσπάθησε να κάνει και με τα παιδιά του. Διαπίστωσε πολύ γρήγορα, ότι αν και είχε δύο γιους, η κόρη ήταν αυτή που μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα. Είναι απόφοιτος του κολλεγίου Simon Fraser στο Βανκούβερ το οποίο φροντίζει να προβάλει το κάθε της αγωνιστικό βήμα. Γιατί οι Αμερικανοί ξέρουν πώς να αξιοποιούν τα ικανά τους στελέχη, αντίθετα από την Ελλάδα που απόψε, έχασε μοναδική ευκαιρία για να κερδίσει ένα ακόμη μετάλλιο στο Ρίο… Δια χειρός της Ελληνίδας, Ελένης Μαρούλη!
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Έφτασε η ώρα της Στεφανίδη στον τελικό του επί κοντώ
Τέσσερις ελληνικές συμμετοχέςΈφτασε η ώρα της Στεφανίδη στον τελικό του επί κοντώ
~ Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι η μεγάλη ελληνική ελπίδα για ένα μετάλλιο στην 14η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης και παγκόσμια πρωταθλήτρια του κλειστού στίβου για το 2016 στο επί κοντώ μετέχει τα ξημερώματα του Σαββάτου (02:30) στον τελικό του αγωνίσματος και φιλοδοξεί να πάρει μια θέση στο βάθρο.
Άλλωστε, η 26χρονη άλτρια έδειξε στον προκριματικό ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, καθώς επέλεξε να αρχίσει τις προσπάθειές της από τα 4,60 μέτρα, ύψος που έδινε την πρόκριση για τον τελικό. Η Στεφανίδη πέρασε αυτό το ύψος με την πρώτη προσπάθειά της και έκλεισε... θέση στον τελικό, δίνοντας υποσχέσεις γι' ανάλογη εμφάνιση και στον τελικό.
Στον στίβο υπάρχουν άλλες τρεις ελληνικές συμμετοχές την Παρασκευή, καθώς ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ θα λάβει μέρος στον τελικό των 50 χιλιομέτρων βάδην, ενώ η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και η Παναγιώτα Τσινοπούλου θα δώσουν το «παρών» στον τελικό των 20 χιλιομέτρων βάδην.
Τέλος, ελληνική εκπροσώπηση υπάρχει και στη ρυθμική γυμναστική, αφού η Βαρβάρα Φίλιου θα αγωνιστεί στον προκριματικό του σύνθετου ατομικού.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ελλήνων:;l
ΣΤΙΒΟΣ14:00 Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ - 50 χλμ. Βάδην --ΤΕΛΙΚΟΣ--
20:30 Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Παναγιώτα Τσινοπούλου - 20 χλμ Βάδην --ΤΕΛΙΚΟΣ--
02:30 Κατερίνα Στεφανίδη - Επί Κοντώ --ΤΕΛΙΚΟΣ--
ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
16:20-23:50 Βαρβάρα Φίλιου - Σύνθετο Ατομικό (προκριματικός)

*** Ήττα σοκ του Ναδάλ από τον 19χρονο Κροάτη Τσόριτς
Τον είχε κερδίσει και το 2014Ήττα σοκ του Ναδάλ από τον 19χρονο Κροάτη Τσόριτς
~ Σοκ για τον Ράφα Ναδάλ, ο οποίος ηττήθηκε από τον 19χρονο, Μπόρνα Τσόριτς, και αποκλείστηκε στον 2ο γύρο του τουρνουά στο Σινσινάτι των ΗΠΑ.
Ο νεαρός Κροάτης ανέτρεψε τα προγνωστικά και νίκησε τον Ισπανό σταρ με 2-0 σετ (6-1 και 6-3), σε 72 μόλις λεπτά.
Ηταν η πρώτη νίκη για τον 19χρονο απέναντι σε παίκτη του «Top 10», μετά από 10 διαδοχικές ήττες.
Μάλιστα αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του νεαρού Κροάτη με αντίπαλο τον κάτοχο 14 Grand Slam τίτλων Ναδάλ, τον οποίο είχε κερδίσει και στην πρώτη τους συνάντηση, στη Βασιλεία το 2014. Newsroom ΔΟΛ

***  Οι ΗΠΑ ζήτησαν συγγνώμη από τη Βραζιλία για την υπόθεση των κολυμβητών     
Βανδαλισμοί αντί για ληστείαΟι ΗΠΑ ζήτησαν συγγνώμη από τη Βραζιλία για την υπόθεση των κολυμβητών Μέχρι και αφίσα με τον Ράιαν Λόχτε να πρωταγωνιστεί στην ταινία «Liar, Liar» κυκλοφόρησε στη Βραζιλία, με αφορμή τις ψευδείς καταγγελίες του κολυμβητή  .
~ Σάλο έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες πως οι τέσσερις κολυμβητές των Ηνωμένων Πολιτειών είχαν καταγγείλει, ψευδώς, ληστεία εις βάρος τους, ενώ στην πραγματικότητα είχαν προβεί σε βανδαλισμούς σε βενζινάδικο του Ρίο Ντε Τζανέιρο.
Η αστυνομία της Βραζιλίας επιβεβαίωσε επίσημα τις πληροφορίες, αναφορικά με τη φερόμενη κλοπή του Ολυμπιονίκη, Ράιαν Λόχτε, και άλλων τριών Αμερικανών κολυμβητών, την οποία οι ίδιοι κατήγγειλαν ότι έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.
Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Φερνάντο Βελόσο, κατηγόρησε σε συνέντευξη Τύπου τον Λόχτε και τους συναθλητές του, Τζίμι Φέιγκεν, Τζακ Κόνγκερ και Γκούναρ Μπεντζ, ότι προέβησαν σε βανδαλισμούς σε βενζινάδικο, ενώ ξεκαθάρισε ότι από πουθενά δεν προκύπτει ότι έγινε ληστεία εις βάρος τους.
Πρόσθεσε ότι οι τέσσερις κολυμβητές «θεωρητικά» θα μπορούσαν να κατηγορηθούν για ψευδή κατάθεση και βανδαλισμό, ενώ ανέφερε ακόμη ότι οι Αμερικανοί έχουν προσφερθεί να πληρώσουν για τις ζημιές που προκάλεσαν.
Μετά τις αποκαλύψεις αυτές η Ολυμπιακή επιτροπή των ΗΠΑ (USOC) αναγκάστηκε να καταδικάσει τη συμπεριφορά των αθλητών της και να ζητήσει συγνώμη από τις αρχές της Βραζιλίας: «Η συμπεριφορά των αθλητών αυτών είναι απαράδεκτη και δεν συνάδει με τις αρχές του αθλητισμού των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ζητούμε συγνώμη από τις αρχές της Βραζιλίας», δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος της USOC, Σκοτ Μπλάκμαν, ο οποίος τόνισε πως η επιτροπή θα προχωρήσει σε έρευνα για τα όσα συνέβησαν στο Ρίο.
Υπενθυμίζεται ότι, ενώ ο Λόχτε είχε επιστρέψει στις ΗΠΑ πριν εκδοθεί εντολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, οι Κόνγκερ και Μπεντζ εντοπίστηκαν λίγο πριν αναχωρήσουν για τη Βραζιλία. Ανακρίθηκαν και μετά πέταξαν προς την πατρίδα της. Παραμένει αδιευκρίνιστο πού βρίσκεται ο τέταρτος εμπλεκόμενος, Τζίμι Φέιγκεν. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Μπιτς βόλεϊ (Α): Η Βραζιλία πανηγύρισε το χρυσό
Στους Ολυμπιακούς του ΡίοΜπιτς βόλεϊ (Α): Η Βραζιλία πανηγύρισε το χρυσό
 
~ Έξαλλα πανηγύρια στην παραλία Κοπακαμπάνα, καθώς η Βραζιλία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μπιτς βόλεϊ των ανδρών.
Οι Άλισον Τσερούτι (αργυρός Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο) και Μπρούνο Σμιντ κέρδισαν στο μεγάλο τελικό, παρουσία 15 χιλιάδων φιλάθλων, τους Ιταλούς, Ντανιέλε Λούπο και Πάολο Νικολάι με 2-0 σετ (21-19, 21-17), και χάρισαν στη χώρα τους ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο.
Στο μεταξύ, το χάλκινο μετάλλιο στο Ολυμπιακό τουρνουά μπιτς βόλεϊ ανδρών κατάκτησε η Ολλανδία. Οι Μπρούβερ/Μέουφσεν επιβλήθηκαν με 2-0 επί των Ρώσων, Κρασίλνικοφ/Σεμένοφ και ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου, έστω κι αν τα δύο σετ κρίθηκαν στις λεπτομέρειες (23-21, 22-20). Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Στίβος (A): Ο Κλέμεντ κατέκτησε το χρυσό στα 400μ εμπόδια
Στους Ολυμπιακούς του Ρίο
Στίβος (A): Ο Κλέμεντ κατέκτησε το χρυσό στα 400μ εμπόδια
~ Ο Αμερικανός Κερόν Κλέμεντ είναι ο νέος Ολυμπιονίκης των 400μ. με εμπόδια ανδρών, καθώς νίκησε στον τελικό με χρόνο 47.73.
Ο Κενυάτης Μπονιφάτσε Μουτσέρου Τουμουτί με χρόνο 47.78 πήρε το ασημένιο και ο Τούρκος Γιασμανί Κοπέλο το χάλκινο με 47.92.
Μοιραίο πρόσωπο του τελικού ο Πουερτορικανός Χαβιέ Κούλσον, που διεκδικούσε ακόμη και το χρυσό, αλλά έκανε άκυρη εκκίνηση και δεν αγωνίστηκε, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σε λυγμούς.
Τα αποτελέσματα του τελικού:1. Κερόν Κλέμεντ (ΗΠΑ) 47.73
2. Μπονιφάτσε Μουτσέρου Τουμουτί (Κένυα) 47.78
3. Γιασμανί Κοπέλο (Τουρκία) 47.92
4. Τόμας Μπαρ (Ιρλανδία) 47.97
5. Άνσερτ Γουάιτ (Τζαμάικα) 48.07
6. Ράσμους Μάγκι (Εσθονία) 48.40
7. Αρον Κόετς (Κένυα) 49.09
-. Χαβιέ Κούλσον (Πουέρτο Ρίκο) -ακυρώθηκε-
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Στίβος (Γ-Α): Δικαίωση των ΗΠΑ που... ξανατρέχουν στα 4Χ100μ.
Στους Ολυμπιακούς του Ρίο
Στίβος (Γ-Α): Δικαίωση των ΗΠΑ που... ξανατρέχουν στα 4Χ100μ.
~  Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF), ανακοίνωσε μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο twitter, ότι η ομάδα 4x100μ. των ΗΠΑ δικαιώνεται και θα ξανατρέξει στη σκυταλοδρομίας 4Χ100μ. γυναικών για να υπερασπιστεί τον τίτλο της, καθώς αν και στον προκριματικό έχασε την 3η αλλαγή και έμεινε εκτός τελικού, οι κριτές έκαναν δεκτή την αμερικανική ένσταση ότι η σκυτάλη έπεσε από αγκωνιά Βραζιλιάνας αθλήτριας!
Η Άλισον Φίλιξ ήταν εκείνη που είχε χάσει τη σκυτάλη από τα χέρια, όμως η ομάδα της θα ξανατρέξει στις 02:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής, καλούμενες να κάνουν χρόνο καλύτερο από αυτόν της ομάδας της Κίνας 42.70. Ο... απίθανος χρόνος για τις Αμερικανίδες ήταν 1:06.71 και η 16η θέση!
Τον καλύτερο χρόνο σημείωσε η Τζαμάικα με 41.79 και με τις Φρέιζερ-Πράις και Κάμπελ-Μπράουν στη σύνθεσή της, αλλά χωρίς την Ιλέιν Τόμπσον, που όμως θα τρέξει στον τελικό.
Οι 8 ομάδες του τελικού:1. Τζαμάικα 41.79
2. Μ. Βρετανία 41.93
3. Γερμανία 42.18
4. Ουκρανία 42.49
5. Νιγηρία 42.55
6. Τρίνινταντ & Τομπάγκο 42.62
7. Καναδάς 42.70
8. Κίνα 42.70
Χωρίς εκπλήξεις τα 4Χ100μ. ανδρών
 Χωρίς να χρειαστεί να τρέξει σε αυτή τη φάση, ο Γιουσέιν Μπολτ θα διεκδικήσει το 3ο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ. ανδρών. Στον προκριματικό η Τζαμάικα δεν τον έβαλε να αγωνιστεί, είχε όμως τον Ασάφα Πάουελ στη σύνθεσή της και «καθάρισε» την πρόκριση, έστω κι αν τερμάτισε 2η στη σειρά της με 37.94. Τον καλύτερο χρόνο πέτυχε η αμερικανική ομάδα με 37.65.
Οι 8 ομάδες του τελικού:
1. ΗΠΑ 37.65
2. Ιαπωνία 37.68
3. Κίνα 37.82
4. Καναδάς 37.89
5. Τζαμάικα 37.94
6. Τρίνινταντ & Τομπάγκο 37.96
7. Μ. Βρετανία 38.06
8. Βραζιλία 38.19
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Κανόε/Καγιάκ: Χρυσό οι Γερμανοί στα 1000μ., ο Ουκρανός στο σπριντ      Στους Ολυμπιακούς του ΡίοΚανόε/Καγιάκ: Χρυσό οι Γερμανοί στα 1000μ., ο Ουκρανός στο σπριντ
~ Οι Μαξ Ρέντσμιντ/Μάρκους Γκρος απο την Γερμανία πήραν το χρυσό μετάλλιο στο Κ2 ανδρών 1000μ. στο κάνοε/καγιάκ. Δεύτερη ήταν η ομάδα της Σερβίας, ενώ το χάλκινο πήρε η Αυστραλία.
Αναλυτικά η οκτάδα του τελικού:
1. Μαξ Ρέντσμιντ/Μάρκους Γκρος (Γερμανία) 3:10.781
2. Μάρκο Τομίσεβιτς/Μιλένκο Ζόριτς (Σερβία) 3:10.969
3. Κεν Γουάλας/Λάχλαν Τέιμ (Αυστραλία) 3:12.593
4. Εμάνουελ Σίλβα/Ζοάο Ριμπέιρο (Πορτογαλία) 3:12.889
5. Ρικάρντας Νεκρόσιους/Αντρέι Ολινικ (Λιθουανία) 3:14.748
6. Νικολά Ριπαμόντι/Τζούλιο Ντρεσίνο (Ιταλία) 3:14.883
7. Τιμπόρ Χαφνάγκελ/Μπέντζαμιν Σέινερ (Ουγγαρία) 3:15.387
8, Ερικ Βλτσεκ/Γιουράι Ταρ (Σλοβακία) 3:15.916
Ο Τσεμπάν το χρυσό μετάλλιο στο Κ1 ανδρων 200μ.    
Ο Ουκρανός Ιούρι Τσεμπάν αναδείχθηκε "χρυσός" Ολυμπιονίκης στο Κ1 ανδρών 200μ. του σπριντ στο κάνοε/καγιάκ. Την δεύτερη θέση πήρε ο Βαλεντίν Ντεμιανένκο απο το Ατζερμπαϊτζάν, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Βραζιλιάνος Ισακίας Κεϊρόζ Ντος Σάντος.
Τα αποτελέσματα:1. Γιούρι Τσεμπάν (Ουκρανία) 39.279
2. Βαλεντίν Ντεμιανένκο (Ατζερμπαϊτζάν) 39.493
3. Ισακίας Κεϊρόζ Ντος Σάντος (Βραζιλία) 39.628
4. Αλφόνσο Μπεναβιντέζ Λόπες ντε Αγιάλα (Ισπανία) 39.649
5. Ζάζα Ναντιράντζε (Γεωργία) 39.817
6. Αντρέι Κραϊτόρ (Ρωσία) 40.105
7. Λι Κιάνγκ (Κίνα) 40.143
8. Τόμας Σίμαρτ (Γαλλία) 40.180
Οι Κραβιότο/Τόρο το χρυσό μετάλλιο στο Κ2 ανδρων 200μ.   
Οι Σάουλ Καραβιότο και Κριστιάν Τόρο κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Κ2 ανδρών 200μ. του σπριντ στο κάνοε/καγιάκ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Το δίδυμο από την Ισπανία κάλυψε την απόσταση σε 32.075 και άφησε πίσω του τους Βρετανούς Λίαμ Χιθ και Τζον Σκόφιλντ (32.368). Το χάλκινο μετάλλιο πήραν οι Αουρίμας Λάνκας και Εντβίνας Ραμανάουσκας από την Λιθουανία (32.382).
Τα αποτελέσματα:1. Σάουλ Καραβιότο/Κριστιάν Τόρο (Ισπανία) 32.075
2. Λίαμ Χιθ/Τζον Σκόφιλντ (Μ.Βρετανία) 32.368
3. Αουρίμας Λάνκας/Εντβίνας Ραμανάουσκας (Λιθουανία) 32.382
4. Σάντορ Τότκα/Πίτερ Μόλναρ (Ουγγαρία) 32.412
5. Ρόναλντ Ράουχε/Τομ Λιέμπσερ (Γερμανία) 32.488
6. Νεμπόγια Γκρουγίτς/Μάρκο Νοβάκοβιτς (Σερβία) 32.656
7. Σεμπάστιαν Ζουβέ/Μαξίμ Μπομόντ (Γαλλία) 32.699
8. Ράιν Κοχρέιν/Χιούζ Φουρνέλ (Καναδάς) 33.767
Η Κόζακ το χρυσό μετάλλιο στο Κ1 γυναικών 500μ.
Η Ντανούσια Κόζακ απο την Ουγγαρία πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Κ1 γυναικών 500μ. του σπριντ στο κάνοε/καγιάκ και υπερασπίστηκε τον τίτλο που είχε πανηγυρίσει πριν από τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο. Η αθλήτρια απο την Ουγγαρία τερμάτισε σε 1:52.494 ενω δεύτερη ήταν η Έμα Γιόργκενσεν απο την Δανία (1:54.326). Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Λίζα Κάρινγκτον απο την Νέα Ζηλανδία (1:54.372).
Τα αποτελέσματα:
1. Ντανούσια Κόζακ (Ουγγαρία) 1:52.494
2. Έμα Γιόργκενσεν (Δανία) 1:54.326
3. Λίζα Κάρινγκτον (Νέα Ζηλανδία) 1:54.372
4. Μαρίνα Λιτβιντσουκ (Λευκορωσία) 1:54.474
5. Φρανζίσκα Γουέμπερ (Γερμανία) 1:54.553
6. Ζιού Γιού (Κίνα) 1:54.994
7. Ντάλμα Ρούζιτσικ-Μπένεντεκ 1:55.095
8. Ίννα Οσιπένκο-Ραντόμσκα (Ατζερμπαϊτζάν) 1:56.573
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στα 200μ. ο Μπολτ σε Ολυμπιακούς Αγώνες    Απόλυτος κυρίαρχος
 Τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στα 200μ. ο Μπολτ σε Ολυμπιακούς Αγώνες
~Ο Γιουσέιν Μπλτ κατέκτησε το 3ο συνεχές μετάλλιο στην καριέρα του στα 200μ και το 8ο συνολικά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ τερμάτισε σε 19.78 στον τελικό του αγωνίσματος κατά την 7η ημέρα των αγώνων στους Ολυμπιακούς του Ρίο και πλέον βρίσκεται κοντά στο στόχο που έχει βάλει να φθάσει τα εννέα χρυσά μετάλλια και να γράψει τη δική του χρυσή σελίδα στη διοργάνωση.
Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Καναδός Άντρε ντε Γκρας με 20.02 και το χάλκινο ο Γάλλος Κριστόφ Λεμέτρ με 20.12.
Η κατάταξη στον τελικό
1.Γιουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα) 19.78
2.Αντρε Ντε Γκρας (Καναδάς) 20.02
3.Κριστόφ Λεμέτρ (Γαλλία) 20.12
4.Ανταμ Τζέμιλι (Βρετανία) 20.12
5.Τσουράντι Μαρτίνα (Ολλανδία) 20.13
6.ΛαΣόν Μέριτ (ΗΠΑ) 20.19
7.Εντουαρντ Αλόνσο (Παναμάς) 20.23
8.Ραμίλ Γκουλίγεφ (Τουρκία) 20.43
Ακοντισμός γυναικών (τελικός): Το χρυσό η Κόλακ
Η 21χρονη Σάρα Κόλακ έκανε την έκπληξη και αναδείχθηκε νικήτρια στον τελικό του ακοντισμού γυναικών κατά την 7η ημέρα των αγώνων στίβου στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Η αθλήτρια από την Κροατία σημείωσε νέο εθνικό ρεκόρ με 66.18μ και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Το ασημένιο πήρε η Νοτιοαφρικανή Σουνέτ Βιλχόεν με 64.92μ και το χάλκινο η Τσέχα Μπαρμπόρα Σποτάκοβα με 64.80μ, η οποία ήταν νικήτρια τόσο το 2008 στο Πεκίνο, όσο και το 2012 στο Λονδίνο. Η Κόλακ ήταν 3η τον Ιούλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άμστερνταμ.
Η κατάταξη στον τελικό
1.Σάρα Κόλακ (Κροατία) 66.18μ
2.Σουνέτ Βιλχόεν (Ν. Αφρική) 64.92μ
3.Μπαρμπόρα Σποτάκοβα (Τσεχία) 64.80μ
4.Μαρία Αντρέιτσικ (Πολωνία) 64.78μ
5.Τατσιάνα Καλάντοβιτς (Λευκορωσία) 64.60μ
6.Κάθριν Μίτσελ (Αυστραλία) 64.36μ
7.Λου Χουιχούι (Κίνα) 64.04μ
8.Κριστίνα Όμπερχολφ (Γερμανία) 62.92μ
9.Φλορ Ρουίς (Κολομβία) 61.54μ
10.Μάνταρα Παλαμέικα (Λετονία) 60.14μ
11.Λίντα Σταλ (Γερμανία) 59.71μ
12.Κριστίν Χούσονγκ (Γερμανία) 57.70μ
400μ εμπόδια γυναικών : Το χρυσό η Μοχάμαν
Η Νταλιλά Μοχάμαντ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 400μ εμπόδια γυναικών κατά την 7η ημέρα των αγώνων στίβου στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Η Αμερικανίδα αθλήτρια που τερμάτισε σε 53.13, έγινε η πρώτο αθλήτρια της χώρας της που κερδίζει χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Δανή Σάρα Σλοτ Πέτερσεν με 53.55 και το χάλκινο η επίσης Αμερικανίδα Ασλεϊ Σπένσερ με 53.72. Εκτός μεταλλίων έμεινε αυτή τη φορά η Τσέχα Σουζάνα Χεϊνόβα, η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου που κατετάγη 4η με 53.92.
Δέκαθλο: Ο Ίτον το χρυσό
Ο σπουδαίος Αμερικανός αθλητής των συνθέτων αγωνισμάτων Άστον Ίτον κατάφερε να υπερασπιστεί με επιτυχία τον τίτλο του στο δέκαθλο από το 2012 στο Λονδίνο και να γράψει την δική του χρυσή σελίδα στο άθλημα και στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Ίτον πρώτευσε στο δέκαθλο με 8.893β ισοφαρίζοντας το Ολυμπικό ρεκόρ του Τσέχου Σέμπρλε από το 2004 στην Αθήνα, με 2ο τον Γάλλο Κέβιν Μάγιερ με 8.834β και τρίτο τον Καναδό Ντάμιαν Γουόρνερ με 8.666β.
Αναλυτικά οι επιδόσεις του: 100μ 10.46, μήκος 7.94μ, σφαίρα 14.73μ, ύψος 2.01μ, 400μ 46.07, 110μ εμπόδια 13.80, δίσκος 45.49μ, επί κοντώ 5.20μ, ακόντιο 59.77μ και 1.500μ 4.23.33.
Ο Κέβιν Μάγιερ έκανε αντίστοιχα στα αγωνίσματα: 10.81, 7.60μ, 15.76μ, 2.04μ, 48.28, 14.02, 46.78μ, 5.40μ, 65.04μ, 4.25.49 και ο Ντάμιαν Γουόρνερ: 10.30, 7.67μ, 13.66μ, 2.04μ, 47.35μ, 13.58, 44.93μ, 4.70μ, 63.19μ, 4.24.90.
Η κατάταξη των αθλητών
1.Αστον Ίταν (ΗΠΑ) 8.893β (Ο.Ρ.)
2.Κέβιν Μάγιερ (Γαλλία) 8.834β
3.Ντάμιαν Γουόρνερ (Καναδάς) 8.666β
4.Κάι Κάζμιρεκ (Γερμανία) 8.580β
5.Λαρμπί Μπουρααντά (Αλγερία) 8.521β
6.Λεονέλ Σουάρες (Κούβα) 8.460β
7.Ζακ Ζιέμεκ (ΗΠΑ) 8.392β
8.Τόμας βαν ντερ Πλάετσεν (Βέλγιο) 8.332β
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Καλαμάτα Βόλεϊ: Πρώτος πρόεδρος ο Κώστας Κουτράκης
Ο Κώστας Κουτράκης που είχε αναλάβει επικεφαλής της προσωρινής διοικούσας επιτροπής θα συνεχίσει στην προεδρεία του νεοσύστατου Αθλητικού Συλλόγου Καλαμάτα Βόλεϊ, πλέον με το χρίσμα του εκλεγμένου και με ιστορική αναφορά ως ο πρώτος πρόεδρος. Άμεσοι συμπαραστάτες του στο νέο σχήμα που φιλοδοξεί να αλλάξει τα πράγματα στο χώρο της πετοσφαίρισης θα είναι οι Γιάννης Μπουσούνης (αντιπρόεδρος), Χρήστος Ζερίτης (γραμματέας), Σωτήρης Δεδούσης (ταμίας), Χρήστος Δροσινός (γενικός έφορος), Γιάννης Πάζιος (υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων) και Βασίλης Πράττης (έφορος).
Το 7μελές ΔΣ συγκροτήθηκε σε Σώμα αμέσως μετά την εκλογή του, το βράδυ της Τετάρτης 17 Αυγούστου 2016, ενώ στη διαδικασία συμμετείχαν ψηφίζοντας περίπου 30 ιδρυτικά μέλη.
Παράλληλα, όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι, λειτουργεί μητρώο εγγραφής μελών, με την προτροπή: «Γίνε κι εσύ μέλος του συλλόγου και στήριξε την προσπάθεια των ομάδων μας και των ακαδημιών μας! Πληροφορίες στα τηλ. 697 8030105, 697 7740695 και μέσω μηνύματος στο group της ομάδας μας στο facebook (Kalamata Volley)».
  Σήμερα η συνέντευξη Τύπου
Τέλος, σήμερα οι εκπρόσωποι του νεοϊδρυθέντος Αθλητικού Συλλόγου Καλαμάτα Βόλεϊ θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου. Στις 12.30 μετά το μεσημέρι στον χώρο των γηπέδων KBV Kalamata Beachvolley & beach bar στην Παραλία Καλαμάτας.

***Με Μερκούρη, Μπαστακό η Καλαμάτα 2-0 την Αναγέννηση
Συνδυάζοντας καλή εμφάνιση και ουσία η Καλαμάτα επικράτησε χθες το απόγευμα στο Στάδιο της Παραλίας με 2-0 κόντρα στην Αναγέννηση, στο δεύτερο φιλικό της προετοιμασίας της (στο πρώτο είχε κερδίσει τον Ολυμπιακό με 1-0). Το σκορ άνοιξε με το «καλημέρα» πριν καλά καλά συμπληρωθεί το 1ο λεπτό, ο Ηλίας Μερκούρης με δυνατό σουτ από τη γωνία της μικρής περιοχής, αξιοποιώντας σέντρα του Χρήστου Καλαντζή από αριστερά. Τα γκολ των «μελανόλευκων» διπλασίασε στο 20’ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή ο Άγγελος Μπαστακός.
Η Αναγέννηση, που προπονεί ο Αντώνης Μαυρέας, περιορίστηκε περισσότερο σε παθητικό ρόλο, δείχνοντας ανέτοιμη και με σαφώς λιγότερες λύσεις από τον πάγκο.
Στο β’ ημίχρονο η ποιότητα του αγώνα έπεσε, με την Καλαμάτα να απειλεί σε κάποιες περιπτώσεις με τους νεαρούς Μπάρκα, Κουρούπη και Πουλάκο.
Στα ευχάριστα της χθεσινής συνάντησης και η αξιόλογη παρουσία του κόσμου, που υπολογίζεται ότι ξεπέρασε τα 250 άτομα.
Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής Έλβιο Μάνα τόνισε σε δηλώσεις του τα παρακάτω:
«Όπως και με τον Ολυμπιακό και το φιλικό με την Αναγέννηση ήταν ένα θετικό τεστ. Το σπουδαίο είναι ότι δεν …τρώμε γκολ και σιγά σιγά ανεβάζουμε ρυθμούς. Υπάρχουν κάποιες διορθώσεις που πρέπει να γίνουν και σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο.
Έχουμε καταλήξει σε έναν κορμό, αλλά όλοι οι παίκτες μπορούν να διεκδικήσουν θέση στην πρώτη ομάδα. Το υλικό είναι πάρα πολύ καλό, τα παιδιά δουλεύουν με όρεξη και χωρίς προβλήματα και μέσα από τον συναγωνισμό δίνουν όλοι τον καλύτερο εαυτό τους.
Κι αυτό που πρέπει να κάνουν όλη τη χρονιά είναι να δείξουν ποδοσφαιρικό τσαμπουκά γιατί η φανέλα της Μαύρης Θύελλας είναι βαριά.
Έχουμε μπροστά μας το κύπελλο και το πρωτάθλημα και είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε και στα δύο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Διαιτητές: Μπλάνας (Λάμιας-Τσαούση).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κωνσταντακόπουλος (Κυριακόπουλος), Τζανετέας, Μπαστακός, Σταματελόπουλος, Κορομηλάς, Μπεγέτης, Κουκούτσης, Μερκούρης, Βασιλόπουλος, Τσουλάκος, Καλαντζής (Κουρέας, Λιόλιος, Νικολόπουλος, Κουντάνης, Σαραντόπουλος, Κουρούπης, Πουλάκος, Μπάρκας).
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Ανδρέου, Γερμάνης, Κανελλόπουλος, Παπαγεωργίου, Τριανταφυλλάκης, Αργυρόπουλος, Μάρης, Τρίψας, Δασκαλάκης, Μουλιάτος, Δουρούμης (Βέλης, Πανταζής, Καλύβας, Βεργόπουλος, Καραματσούκης).
  Τεστ Γ’ Εθνικής με Μεγαλόπολη την Κυριακή
Την Κυριακή στις 6 το απόγευμα, η Καλαμάτα θα δώσει ένα ακόμη πιο δυνατό τεστ υποδεχόμενη τη Δόξα Μεγαλόπολης (δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα φιλοξενηθεί στο γήπεδο του Μεσσηνιακού ή στο Στάδιο της Παραλίας). Η αρκαδική ομάδα ανέβηκε φέτος στη Γ’ Εθνική και σίγουρα το τεχνικό τιμ της Μαύρης Θύελλας Έλβιο Μάνα-Τάσος Χατζηαγγελής θα είναι σε θέση να βγάλουν ασφαλέστερα συμπεράσματα.  Χ.Ε.

*** Στο Champions League η ΑΕΚ με ισχυρούς αντιπάλους
Η ΑΕΚ επισημοποίησε τη συμμετοχή της στο FIBA Champions League, όπου θα παίξει απευθείας στους ομίλους έχοντας δυνατούς αντιπάλους στο πέμπτο γκρουπ. Η νέα δομή της διοργάνωσης.               Κι επίσημα στο Champions League η ΑΕΚ. Μετά την αποχώρησή της από το Eurocup, η «Ένωση» έγινε δεκτή από τη FIBA και μάλιστα θα παίξει απευθείας στους ομίλους της νεοσύστατης διοργάνωσης, δίχως προκριματικά. 
Η FIBA δημιούργησε έναν νέο όμιλο, στον οποίο τοποθέτησε πέραν της ΑΕΚ και τις άλλες ομάδες που έφυγαν από το Eurocup. Έτσι αντίπαλοι της «Ένωσης» στο πέμπτο γκρουπ θα είναι οι Παρτιζάν (Σερβία), Ζιέλονα Γκόρα (Πολωνία), Μπεσίκτας (Τουρκία), Σάσαρι (Ιταλία), Λούντβιγκσμπουργκ (Γερμανία), Σαρλερουά (Βέλγιο) και Ζολνόκι Ολάι (Ουγγαρία).
Με την προσθήκη του νέου ομίλου, στα play offs προκρίνονται 24 αντί για 16 ομάδες. Πρόκειται για τις τέσσερις πρώτες κάθε ομίλου, καθώς και των τεσσάρων καλύτερων πέμπτων. Οι οκτώ πρώτοι κάθε γκρουπ και οι τρεις καλύτεροι δεύτεροι θα περάσουν απευθείας στον δεύτερο γύρο των playoffs. Οι άλλες 16 ομάδες θα παίξουν στον πρώτο γύρο των playoffs. 
Δείτε τους πέντε ομίλους του Champions League, αλλά και πως θα προκύψουν οι θέσεις μέσω των δύο προκριματικών γύρων.
A' όμιλος
Αρης
Μπάνβιτ
Σκάιλαϊνερς
Νίμπουρκ
Ελιος Σανς
Μονακό
Νικητής 9
Νικητής 10
Β' όμιλος
Καρσίγιακα
Βενέτσια
Αβτοντορ
Μακάμπι Ρισόν
Χιμίκ
Λε Μανς
Νικητής 9
Νικητής 10
Γ' όμιλος
ΠΑΟΚ
Βιλερμπάν
Όλντενμπουργκ
Νεπτούνας
Ρόσα Ράντομ
Βέντσπιλς
Νικητής 2
Νικητής 11
Δ' όμιλος
Στρασμπούρ
Αβελίνο
Τενερίφη
Οστάνδη
Τσιμπόνα
Μέγκα Λεκς
Νικητής 3
Νικητής 4
Ε' όμιλος
ΑΕΚ
Παρτίζαν
Ζιέλονα Γκόρα
Μπεσίκτας
Ντ. Σάσαρι
Λούντβιγκσμπουργκ
Σαρλερουά
Ζολνόκι
Προκριματικά
Α' γύρος
1. Κατάγια-Σοντερτάλιε Κινγκς (ο νικητής πάει στον Β΄ όμιλο)
2. Μπενφίκα-Βαρέζε (ο νικητής πάει στον Γ' όμιλο)
3. Πόρτο-Γιουβέντους Ουτένα (ο νικητής πάει στον Δ' όμιλο)
4. Ιγκοκέα-Μόρναρ Μπαρ (ο νικητής πάει στον Δ' όμιλο)
5. Γκρόνινγκεν-Τάρτου (ο νικητής πάει στον Β' προκριματικό γύρο)
6. Ρίλσκι-Τσμόκι Μινσκ (ο νικητής πάει στον Β' προκριματικό γύρο)
7. Οραντέα-Πριεβίτζα (ο νικητής πάει στον Β' προκριματικό γύρο)
8. ΑΕΚ Λάρνακας-Κλουζ Ναπόκα (ο νικητής πάει στον Β' προκριματικό γύρο)
Β' γύρος (οι νικητές προκρίνονται στους ομίλους)
9. Νικητής 5-Μπάκεν Μπέαρς (ο νικητής πάει στον Α' όμιλο)
10. Νικητής 6-Ιρόνι Ναχαρίγια (ο νικητής πάει στον Α' όμιλο)
11. Νικητής 7-Λουκόιλ (ο νικητής πάει στον Β' όμιλο)
12. Νικητής 8-Ουσάκ (ο νικητής πάει στον Γ' όμιλο)
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ: 
Η διοίκηση της AEK B.C. ανακοινώνει, ότι η «Βασίλισσα» την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 θα αγωνίζεται στο Champions League της FIBA.
Η διοργανώτρια αρχή συνεκτιμώντας τη δυναμική της ΑΕΚ και τα λοιπά δεδομένα την τοποθέτησε απευθείας σε όμιλο. 
Το γκρουπ E αποτελείται από τους: ΑΕΚ, Παρτιζάν (Σερβία), Ζιέλονα Γκόρα (Πολωνία), Μπεσίκτας (Τουρκία), Ντινάμο Σάσσαρι (Ιταλία), Λούντβιγκσμπουργκ (Γερμανία), Σαρλερουά (Βέλγιο) και Ζολνόκι Ολάι (Ουγγαρία).
Οι άλλοι τέσσερις όμιλοι

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016:
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 01 Αυγούστου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-01-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  Arfara  News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  01 Αυγούστου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02  Αυγούστου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-02-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03  Αυγούστου  2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-03-2016.html .- ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Αυγούστου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Αυγούστου  2016: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-05-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Αυγούστου 2016  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-06-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07  Αυγούστου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-07-2016.html  .-
~Αθλητικό Σάββατο-κύριακο  06 και 07 Αυγούστου 2016  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ αγώνες ΡΙΟ  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/06-07-2016.html .- 
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 08 Αυγούστου  2016  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-08-2016.html .- 
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΝΩΝΕΣ  2016 ΡΙΟ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ Δευτέρα  08  Αυγούστου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/2016-08-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 09 Αυγούστου 2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-09-2016.html .- ~  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΡΙΟ ΒΡΑΖΗΛΙΑΣ Αποτελέσματα 3ης  ΗΜΕΡΑΣ Κληρώσεις -πρόγραμμα ΕΠΣΜεσσηνίας   Τρίτη 09 Αυγούστου  2016: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/3-09-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  10  Αυγούστου  2016: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-10-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  11 Αυγούστου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-11-2016.html .- 
~ ΟΛΥΜΠΙΑΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΙΟ 4η  και 5η  Ημέρα Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/4-5-11-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-12-2016.html   ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  13 Αυγούστου 2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-13-2016.html .-  
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  13 Αυγούστου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-13-2016.html .- ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 14  Αυγούστου 2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-14-2016.html .- 
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 13  και  14  Αυγούστου 2016 Ολυμπιακοί Ρίο 7η, 8η και 9η Ημέρα   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/13-14-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-15-2016.html .-
* ~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΡΙΟ 2016  9η  Ημέρα Δευτέρα  15 Αυγούστου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/2016-9-15-2016.html .- 
  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  16 Αυγούστου 2016:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-16-2016.html .-
~ 31η  Ολυμπιακοί Ρίο Βραζιλίας 10η  και  11η  Ημέρα Τρίτη 16  Αυγούστου 2016
 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/31-10-11-16-2016.html .- 

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 17 Αυγούστου  2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-17-2016.html .-
~ 31η   Ολυμπιακοί αγώνες Ρίο 2016  12η Ημέρα αγώνων Τετάρτη 17  Αυγούστου  2016   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/31.html  .- 
   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  18 Αυγούστου  2016: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-18-2016.html .- 

~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  18 Αυγούστου  2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-18-2016.html  .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 19 Αυγούστου  2016:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-19-2016.html .- 
~

~  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4912 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3049 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3052  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                 11.016          βίντεο   .-  
~~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ

~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
καί

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: