Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 09 Αυγούστου 2016

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 09 Αυγούστου 2016 :
~
Σε διαφορετική συχνότητα
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης(Σε επισκέπτη που είχε μαλώσει με τους γονείς του). Οι γονείς σου σε αγαπάνε πολύ, αλλά που να συνεννοηθείτε! Εσύ έχεις το ραδιόφωνο στα ξένα, ο μπαμπάς σου στα λαϊκά, η μαμά σου στην κλασσική, η αδελφή σου άλλου... Ο καθένας είχε τη δική του «συχνότητα». Αν δε γυρίσετε όλοι σας το κουμπί στην Εκκλησία, δεν πρόκειται να συνεννοηθείτε....

  ~*Καλαμάτα παραλία μπάνια  07/08/2016:
 https://youtu.be/xtwl0VUvLCA .-
~ Καλαμάτα  παραλία 28ο μπάνιο  Ναυτίλος  08/08/2016 :
 https://youtu.be/skHPg7zzVzY .-
~ 9 Αυγούστου
Αποστόλου Ματθίου. Μαρτύρων Αλεξίου, Δημητρίου, Ιακώβου, Ιουλιανού, Ιωάννου, Λεοντίου, Μαρκιανού, Πέτρου, Φωτίου, Μαρίας και Μάρθας της πατρικίας, των δια την εικόνα του Σωτήρος Χριστού αθλησάντων, και Αντωνίου του Αλεξανδρέως. Οσίου Ψόη.  ~
Στις 09/08/2016 εορτάζουν:
Άγιος Ματθίας ο Απόστολος, Άγιοι Δέκα Μάρτυρες που μαρτύρησαν στη Χάλκη

~ Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~ Θείω Πνεύματι, κεκληρωμένος, συνεπλήρωσας, τῶν Ἀποστόλων, τὴν δωδεκάριθμον φάλαγγα ἔνδοξε, μεθ' ὧν κηρύξας τοῦ Λόγου τὴν κένωσιν, ἐθαυμαστώθης Ματθία Ἀπόστολε. Ἀλλὰ πρέσβευε, δοθήναι τοὶς σὲ γεραίρουσι, πταισμάτων ἱλασμὸν καὶ μέγα ἔλεος.
~* Απολυτίκιο Αποστόλου Ματθία - 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : https://youtu.be/FHBhNk0v3zs .-
 ~
Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής, επίσκοπος Κυζίκου  Άγιος Τριαντάφυλλος από τη Ζαγορά Άγιος ΜύρωνΆγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής, επίσκοπος ΚυζίκουΆγιος Τριαντάφυλλος από τη ΖαγοράΆγιος Μύρων Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής, επίσκοπος Κυζίκου, Άγιος Μύρων, Άγιος Τριαντάφυλλος από τη ΖαγοράΆγιος Ματθίας ο Απόστολος, Άγιοι Δέκα Μάρτυρες που μαρτύρησαν στη Χάλκη
Όσιος Θεοδόσιος ο νέος, ο ιαματικός

Όσιος Θεοδόσιος ο νέος, ο ιαματικός
 
Άγιος Νάρκισσος ο Ιερομάρτυρας Πατριάρχης Ιεροσολύμων

Άγιος Νάρκισσος ο Ιερομάρτυρας Πατριάρχη....
 
Άγιος Δομέτιος ο Πέρσης και οι δύο μαθητές του

Άγιος Δομέτιος ο Πέρσης και οι δύο μαθητ....
 
Οσία Θεοκλητώ η θαυματουργή

Οσία Θεοκλητώ η θαυματουργή
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Άγιος Καλλίνικος

Άγιος Καλλίνικος
 
Οσία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου

Οσία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου
 
Άγιος Ακάκιος

Άγιος Ακάκιος
 
Άγιος Ευστάθιος που μαρτύρησε στην Άγκυρα

Άγιος Ευστάθιος που μαρτύρησε στην Άγκυρα
 
Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός

Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαμ....
 
~ ***  Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία
 1,5 στρέμμα και 280 κιλά: Ελληνική σημαία για ρεκόρ Γκίνες στην Καλαμάτα!


 
Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία, που πλησιάζει σε μέγεθος το… 1,5 στρέμμα και ζυγίζει σχεδόν 280 κιλά φιγουράρει ήδη στην Καλαμάτα, τραβώντας... θέλοντας και μη, τα βλέμματα ντόπιων και ταξιδιωτών. Οι δημιουργοί της την κατασκεύασαν στο αεροδρόμιο της Τριόδου και φυσικά έχουν εξασφαλίσει την «είσοδό» της στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες.
Πρόκειται για μια ιδέα του Γιάννη Τσουλάκου και του Γυμναστικού Συλλόγου «Αγωγή», με τη συμβολή πλήθους εθελοντών και ντόπιων καταστημάτων που πρόσφεραν τα χρώματα. Εξυπακούεται ότι χρειάστηκαν δεκάδες ώρες δουλειάς, με πολύ μεράκι.
Η σημαία έχει διαστάσεις 50 Χ 27 μέτρα και αναρτήθηκε σε βουνοπλαγιά πάνω από το ξενοδοχείο Filoxenia, στην κεντρικότερη οδό της Καλαμάτας, τη Ναυαρίνου, έτσι ώστε να είναι ορατή σε όσο το δυνατόν περισσότερους σε καθημερινή βάση. Για τη δημιουργία της δούλεψαν 30 άτομα, Καλαματιανοί στην πλειοψηφία τους, ανάμεσά τους και μια γυναίκα από τη Βουλγαρία κι ένας άντρας από την Αλβανία, όπως εξηγεί ο κ. Τσουλάκος.
Ολα ξεκίνησαν από μια σελίδα στο Facebook και μια κουβέντα με το φίλο του Νεκτάριο, στον οποίο ο Γιάννης Τσουλάκος ανακοίνωσε την πρόθεσή του. «Νεκτάριε θα φτιάξω τη μεγαλύτερη σημαία», είπε και ξεκίνησε να μαζεύει χρήματα. «Είδαν ότι μιλούσα σοβαρά και ξεκινήσαμε την προσπάθεια. Είμαστε 30 άτομα, όλοι Καλαματιανοί. Μαζί μας μία Βουλγάρα κι ένας Αλβανός, μέλη του συλλόγου. Αλλωστε, κάτω από την ελληνική σημαία μπορούν να στεγάζονται όλοι, να μην υπάρχει ρατσισμός και να ασπάζονται την ελληνική κουλτούρα» λέει σημειώνοντας πως: «Κανένας εθνικιστής δηλωμένος δε συμμετείχε σ΄ αυτή την προσπάθεια. Είμαστε όλοι Έλληνες πατριώτες».




Η σημαία θα γίνει δωρεά στο Δήμο Καλαμάτας «για να την χρησιμοποιεί όπως μπορεί μέχρι το 2021, για την Πολιτιστική πρωτεύουσα», λέει και συμπληρώνει: «Κάθε καλοκαίρι, να βλέπουν όλοι τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία». Μάλιστα ο κ. Τσουλάκος συνάντησε τυχαία το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και τον ενημέρωσε «για το ενδεχόμενο της μεγαλύτερης σημαίας για την πολιτιστική πρωτεύουσα». Η απάντηση του δήμαρχου Καλαμάτας ήταν «προχώρα, είμαστε μαζί σας».
Τώρα, ακολουθεί η ανάρτηση της σημαίας και αναμένεται η απάντηση στην αίτηση που έχει γίνει για το ρεκόρ Γκίνες, η οποία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 3 μήνες.

***  Τσίπρας: Σαν σήμερα η Ευρώπη διέγραφε το χρέος της Γερμανίας...
Ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρεται στη συμπλήρωση 63 χρόνων από τη Συμφωνία του Λονδίνου
Τσίπρας: Σαν σήμερα η Ευρώπη διέγραφε το χρέος της Γερμανίας...
«Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να στρέψει το βλέμμα της στο μέλλον, συνυπογράφοντας ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα διασφαλίζει την ευημερία των λαών της», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με αφορμή τη συμπλήρωση 63 χρόνων από τη συμφωνία του Λονδίνου.
Ο Αλέξης Τσίπρας υπενθυμίζει ότι σαν σήμερα το 1953 ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση ανάμεσα στη Γερμανία και τους πιστωτές της με την υπογραφή της Συμφωνίας του Λονδίνου και έτσι η καταχρεωμένη και κατεστραμμένη από τον πόλεμο Γερμανία απολαμβάνει τη μέγιστη κίνηση αλληλεγγύης με τη διαγραφή του 60% του χρέους της.
Η συμφωνία αυτή υλοποιήθηκε και με την υπογραφή της Ελλάδας, θυμίζει ο πρωθυπουργός, και επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ως αντιπολίτευση αλλά και σήμερα ως κυβέρνηση, θέτει το ζήτημα του χρέους επί τάπητος, έχοντας μάλιστα κερδίσει σημαντικό έδαφος με συγκεκριμένα αποτελέσματα που αποτυπώνονται στην απόφαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου.
Το μήνυμα του πρωθυπουργού έρχεται σε συνέχεια της δημοσιοποίησης της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας να συγκαλέσει Σύνοδο των χωρών του Νότου με ατζέντα την κοινωνική πολιτική, την ανάπτυξη, την οικονομία και το προσφυγικό, στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Σαν σήμερα, στις 8 Αυγούστου του 1953, ολοκληρώνεται η σχεδόν 6μηνη διαπραγμάτευση ανάμεσα στη Γερμανία και τους πιστωτές της, με την υπογραφή της «Συμφωνίας του Λονδίνου».
Η καταχρεωμένη και κατεστραμμένη από τον πόλεμο Γερμανία απολαμβάνει τη μέγιστη κίνηση αλληλεγγύης στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία με τη διαγραφή του 60% του χρέους της, αποπληρωμή σε 30 χρόνια και ρήτρα εμπορικού πλεονάσματος.
Η Συμφωνία υλοποιείται και με την υπογραφή της Ελλάδας.
...Ο ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή που βρισκόταν στην αντιπολίτευση αλλά και σήμερα ως κυβέρνηση θέτει επί τάπητος το ζήτημα του ελληνικού χρέους έχοντας πλέον κερδίσει σημαντικό έδαφος με συγκεκριμένα αποτελέσματα που αποτυπώνονται στην απόφαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου.Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να στρέψει το βλέμμα της στο μέλλον, συνυπογράφοντας ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα διασφαλίζει την ευημερία των λαών της.

***  Ξεκινά το έργο στα "Ουζάκια"
Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η διαγωνιστική διαδικασία για το έργο «Αστική ανάπλαση ζώνης οδού Αριστομένους από οδό Ξενοφώντος μέχρι Δημοτικό Πάρκο», προϋπολογισμό 1.925.000,00 ευρώ, με πόρους από δάνειο που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Για το έργο αυτό μειοδότης ανεκηρύχθη η εταιρεία Ολύμπιος ΑΤΕ, η οποία προσέφερε έκπτωση 60,32%. Απομένει η υπογραφή συμφωνητικού και η εκτέλεση εργασιών εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.
  Θα αναδειχθούν οι χώροι πλατείας μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο, το Δικαστικό Μέγαρο και το Διοικητήριο και θα ενοποιηθούν με το προ αυτών δυτικό πεζοδρόμιο της οδού Αριστομένους.
Σκοπός του έργου, που θα αναπτυχθεί σε έκταση περί τα 15 στρέμματα, είναι να ενοποιηθούν οι αναπλασθέντες χώροι κυκλοφορίας και ασφαλούς διακίνησης των πολιτών της κεντρικής πλατείας – Βασιλέως Γεωργίου και του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων (το οποίο θα φωτισθεί πλήρως και θα περιφραχθεί), ώστε να επιτυγχάνεται απρόσκοπτα η πρόσβαση των πεζών και των ποδηλάτων προς το λιμάνι και αντίστροφα, αλλά και η διευκόλυνση της κίνησης των πεζών στην αγορά. Με αυτόν τον τρόπο υλοποιείται η ανάπλαση των εναπομεινάντων 360 μέτρων της οδού Αριστομένους. Οι κυριότερες παρεμβάσεις είναι:
• Ανάπλαση και διαμόρφωση του ανατολικού και δυτικού πεζοδρομίου της οδού Αριστομένους από οδό Βασιλίσσης Όλγας μέχρι το Δημοτικό Πάρκο και μέχρι τα όρια ιδιοκτησίας ΟΣΕ. Το ανατολικό πεζοδρόμιο θα έχει συνεχώς το ίδιο εύρος στο ανωτέρω τμήμα της Αριστομένους
• Νέα χάραξη του υφιστάμενου ποδηλατόδρομου στο δυτικό πεζοδρόμιο
• Επαναχωροθέτηση των χώρων τραπεζοκαθισμάτων στο δυτικό πεζοδρόμιο
• Επανασχεδιασμός και καθορισμός νέας διατομής της οδού Αριστομένους (μια λωρίδα κυκλοφορίας και στάθμευση – οι θέσεις στάθμευσης θα περιορισθούν), με ανακατασκευή οδοστρώματος
• Αντικατάσταση του υπάρχοντος δικτύου ηλεκτροφωτισμού με νέο σύγχρονο δίκτυο, που περιλαμβάνει την προμήθεια φωτιστικών ιστών και σωμάτων
• Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων
• Φύτευση κατάλληλων για σκίαση δέντρων - θάμνων και εγκατάσταση αρδευτικού συστήματος
• Τοποθέτηση στοιχείων αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, φυτοδοχεία, κάδοι απορριμμάτων, μπάρες στάθμευσης ποδηλάτων κ.λπ.).

***  Κόλαση φωτιάς στο ιστορικό κέντρο της Λευκάδας
 
Υπεράνθρωπες προσπάθειες κατέβαλε η πυροσβεστική και οι τοπικές αρχές για τον περιορισμό της μεγάλης πυρκαγιά που ξέσπασε στην παλιά πόλη της Λευκάδας, πίσω από την ιστορική εκκλησία της Παναγίας των Ξένων.  Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, σε οικία στην περιοχή του Μαρκά, απέναντι ακριβώς από το ιστορικό κτίριο της Βιβλιοθήκης και η εκκλησία και τα γύρω σπίτια εκκενώθηκαν.
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο σχεδόν μετά από 4 ώρες. Στις φλόγες τυλίχθηκαν έξι παραδοσιακά ξύλινα σπίτια ενω δεν σώθηκε ο παλιός ιστορικός κινηματογράφος της Λευκάδας Απόλων.
Η πυρκαγιά βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι του Άγγελου Σικελιανού, που τελικά δεν κινδύνευσε.


Στο σημείο επιχειρούσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις σχεδόν από όλη τη Δυτική Ελλάδα, ενώ από αέρος συμμετέχει το πυροσβεστικό ελικόπτερο S-64 Έρισκον.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταείδης, «από τη φωτιά, που τέθηκε νωρίς το απόγευμα υπό πλήρη έλεγχο, έχουν καεί δέκα κτίσματα, με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να κάνει αυτή την ώρα πλήρη καταμέτρηση των ζημιών».

Η περιοχή αναμένεται να μείνει τις επόμενες ώρες αποκλεισμένη, ενώ τις πληγές τους μετρούν οι Λευκαδίτες που είδαν τα σπίτια τους -αντισεισμικά και ιδιάιτερης αρχιτεκτονικής - να γίνονται παρανάλωμα του πυρός.




 Βίντεο : Φωτιά στην πόλη της Λευκάδας , https://youtu.be/dubqpIyHrzU .-

*** Τραγωδία στην Ηλεία: Πέθανε πρώτος ο πατέρας - Η κόρη πάλεψε για να σωθεί
Μέχρι τέλος πατέρας και κόρη έζησαν μια τραγωδία. Ο 68χρονος Κώστας Λοϊζίδης και η 44χρονη κόρη του Ελένη, έχασαν τη ζωή τους σε μια ερημιά που για πολύ καιρό δεν πατά ανθρώπου πόδι, στο Μπόρσι του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης.
Οι δύο άνθρωποι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ilialive.gr, βρέθηκαν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης το πρωί της Δευτέρας, 23 ημέρες μετά την εξαφάνισή τους από το Δουνέικα. Από το μοιραίο λάθος να μην στρίψουν στο δρόμο που οδηγούσε στο σπίτι και στην απέλπιδα προσπάθεια να ξαναβρούν το δρόμο τους, έως το θάνατο. Πατέρας και κόρη εκτιμάται πως μετά την αδυναμία να βρουν το σπίτι που διέμεναν για διακοπές στην Κουρούτα και τα Δουνέικα, επιχείρησαν να αναζητήσουν το εξοχικό σπίτι του αδερφού της συζύγου του 68χρονου στην περιοχή της Αγ. Μαρίνας Βουπρασίας. Όμως μια σειρά λαθών και η άγνοια των δρόμων τους οδήγησε σε μια ερημική τοποθεσία σε ένα χωράφι όπου δεν υπάρχει δρόμος.

 Στο τέλος του χωματόδρομου που ακολούθησαν μέσα από το χωριό Μπόρσι, κατέληξαν σε ένα χωράφι, βατό όμως για το αυτοκίνητό τους. Προχώρησαν και έφτασαν μετά από περίπου 800 μέτρα σε αδιέξοδο. Εκεί σταμάτησαν. Πιθανότατα να ήταν νύχτα, πιθανότατα να τους εγκατέλειψαν οι δυνάμεις τους. Εκτιμάται από κάποια στιγμή και μετά, ο πατέρας πέθανε ή έχασε τις αισθήσεις του. Η κόρη ανησυχώντας, προσπάθησε να γυρίσει πίσω στο δρόμο που είχαν αρχικά ακολουθήσει. Σε απόσταση περίπου 600 μέτρων από το σημείο που σταμάτησε το αυτοκίνητο και που μέσα στη θέση του οδηγού βρέθηκε νεκρός ο πατέρας, εντοπίστηκε και η κόρη, πεσμένη στο χώμα κρατώντας ένα παγούρι σύμφωνα με πληροφορίες. Εκεί την εγκατέλειψαν οι αισθήσεις της πιθανότατα μέσα στο λιοπύρι και έσβησε αβοήθητη... Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας που εντόπισε αρχικά την κόρη, ο Δημήτρης Τσαούσης ειδοποίησε τις Αρχές και μαζί με τους αστυνομικούς λίγο αργότερα βρήκαν και τον πατέρα μέσα στο αυτοκίνητο. Ο κ. Τσαούσης πήγε προς το χωράφι του μετά από ένα μήνα για πρώτη φορά και βρέθηκε μπροστά στο πτώμα της 44χρονης.

Στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτ. Ελλάδας Υποστράτηγος κ. Τσόλκας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Στεφανόπουλος, η Ιατροδικαστής Πατρών κα Τσιόλα, που απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια κατά την νεκροψία στο σημείο.


Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Οι δύο ημεδαποί (πατέρας και κόρη) που είχαν εξαφανισθεί το απόγευμα της 16ης Ιουλίου στα Δουναίικα Ηλείας, βρέθηκαν νεκροί σήμερα (8 Αυγούστου 2016) στη θέση Κασταράχι Μπορσίου Ηλείας.
Για τους δυο ημεδαπούς είχε δηλωθεί εξαφάνιση την 17η Ιουλίου, το απόγευμα, στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, από συγγενικό τους πρόσωπο.
Σήμερα το πρωί, ιδιοκτήτης ακαλλιέργητου χωραφιού, στη θέση Κασταράχι Μπορσίου Ηλείας, εντόπισε πτώμα γυναίκας σε σήψη και ειδοποίησε τις Αστυνομικές Αρχές.
Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λεχαινών, που μετέβηκαν άμεσα στο σημείο, ταυτοποίησαν ότι το πτώμα ανήκει στην 44χρονη, ενώ σε απόσταση περίπου 400 μέτρων, βρέθηκε  μέσα στο όχημα του, ο 68χρονος πατέρας της.
Το σημείο που βρέθηκε το όχημα είναι σε δύσβατη περιοχή, μέσα σε μη καλλιεργήσιμη γεωργική έκταση και σε μεγάλη απόσταση από τον κοντινότερο χωματόδρομο, ενώ απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από το σημείο εξαφάνισής τους.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου και το Αστυνομικό Τμήμα Λεχαινών για τη διακρίβωση των συνθηκών θανάτου των δύο ημεδαπών.

***   Τι μισθό παίρνουν οι Έλληνες 
Η πλειονότητα των εργαζομένων είδε μείωση αμοιβών κατά τη διάρκεια της κρίσης
Τι μισθό παίρνουν οι Έλληνες
Με υψηλά τυπικά προσόντα αλλά χαμηλά αμειβόμενοι είναι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, όπως δείχνει έρευνα που έγινε για λογαριασμό της ιστοσελίδας intrajobs.com.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ένας στους τρεις εργαζόμενους έχει πανεπιστημιακό πτυχίο, ΑΕΙ ή ΤΕΙ (ποσοστό 33,55%) ενώ κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου είναι το 38,03%. Απολυτήριο Λυκείου έχει το 15,92% και Μεταλυκειακή Εκπαίδευση το 11,45%.
Υποαμειβόμενοι είναι πάντως πολλοί πτυχιούχοι ενώ κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων αμοίβονται ακόμη και με 450 ευρώ το μήνα. 
Η έρευνα έδειξε ότι
*Τα μεγαλύτερα ποσοστά σε κάθε επίπεδο σπουδών είναι σήμερα υπάλληλοι.
  • Στις ανώτατες θέσεις της ιεραρχίας από Υποδιευθυντές και πάνω συναντάμε μόνο Πτυχιούχους ΑΕΙ/ΤΕΙ, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς.
  • Όσον αφορά τις μηνιαίες αμοιβές των συμμετεχόντων, μεγάλο ποσοστό κάθε επιπέδου σπουδών βρίσκεται στην κατηγορία από 451€ έως 1000€.
  • Στη Μεταλυκειακή Εκπαίδευση, Αποφοίτους Λυκείου, Γυμνασίου και Άλλο η πλειονότητα βρίσκεται στην κατηγορία αμοιβών από 451€ έως 1000€ ενώ η πλειοψηφία των πτυχιούχων ΑΕΙ/ΤΕΙ και διδακτορικών βρίσκεται σε ψηλότερη κατηγορία από 1001€ έως 2000€.
  • Οι τελευταίοι είναι και οι μόνοι που απολαμβάνουν αμοιβές μεγαλύτερες από 2000€.
  • Σε θέσεις υπαλλήλων βρίσκονται τα μεγαλύτερα ποσοστά συμμετεχόντων κάθε κατηγορίας σπουδών.
  • Τα μεγαλύτερα ποσοστά όσων είναι υπάλληλοι σε κάθε επίπεδο σπουδών έχουν προϋπηρεσία πάνω από 11 έτη! Οι αμοιβές τους ωστόσο δεν ανταποκρίνονται στα χρόνια εμπειρίας.
  • Μεταπτυχιακοί υπάλληλοι με 1-5 χρόνια προϋπηρεσίας αμείβονται με λιγότερα από 450€ και πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ με 6-10 χρόνια προϋπηρεσίας αμείβονται επίσης με λιγότερα από 450€!
  • Στα 11-15 χρόνια προϋπηρεσίας Μεταπτυχιακοί έχουν αμοιβές ακόμη και από 751€ ενώ Πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ και Μεταλυκειακής εκπαίδευσης ακόμη και από 451€!
  • Όσον αφορά τη διακύμανση των αμοιβών τους την περίοδο της κρίσης οι συμμετέχοντες απάντησαν σε μεγάλη πλειοψηφία ότι είδαν μείωση σε διάφορα ποσοστά.

*** Όνειρο θερινής νυκτός οι πτήσεις με υδροπλάνα
Τα άλλα... υδροπλάνα να περνούν βλέπει η χώρα και το φετινό καλοκαίρι, καθώς ακόμη μία χρονιά πέρασε καθιστώντας όνειρο θερινής νυκτός τις πτήσεις με υδροπλάνα.
Οι καθυστερήσεις στις αδειοδοτήσεις των υδατοδρομίων έχουν μετατρέψει το εγχείρημα σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες με τις αιτήσεις να συρρέουν κατά δεκάδες στους αρμόδιους φορείς και τις αδειοδοτήσεις να μην παίρνουν σάρκα και οστά.
Στελέχη της αγοράς, η οποία αναζητεί τρόπους ανάπτυξης, επισημαίνουν ότι εμπόδιο στην αδειοδότηση αποτελούν ορισμένα σημεία στον νόμο, που απαιτούν διαδικασίες οι οποίες δεν ανταποκρίνονται με ευκολία στην ελληνική πραγματικότητα.
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η προϋπόθεση έγκρισης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η οποία όμως να μην αφορά μόνο το υδατοδρόμιο αλλά και το λιμάνι στο οποίο θα λειτουργεί το υδατοδρόμιο. Πρακτικά ζητείται έγκριση μελέτης για ολόκληρο το λιμάνι, το οποίο όμως αποτελεί μια υφιστάμενη (σαφώς και αδειοδοτημένη) δομή η οποία βρίσκεται σε λειτουργία και δεν πληροί απαραίτητα τους όρους που έχουν οριστεί για τα υδατοδρόμια. Τα παραπάνω αναφέρονται σε σχετικό ρεπορτάζ της Αλεξάνδρας Κασίμη στην χθεσινή "Καθημερινή, όπου υπογραμμίζονται και τα εξής:
"Σήμερα το μοναδικό υδατοδρόμιο που διαθέτει άδεια λειτουργίας είναι αυτό της Κέρκυρας αποτρέποντας πρακτικά την πτητική δραστηριότητα, καθώς οι πτήσεις πρέπει να συνδέουν δύο υδατοδρόμια τουλάχιστον. Στόχος των εταιρειών που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον κλάδο δεν είναι οι πτήσεις για περιηγήσεις. Οι εμπλεκόμενοι στην αγορά στοχεύουν να υποκαταστήσουν μέρος της ακτοπλοϊκής και ενδεχομένως αεροπορικής δραστηριότητας παρέχοντας μια εναλλακτική στους ταξιδιώτες εντός της χώρας. Η ενίσχυση της διασύνδεσης νησιών μεταξύ τους, αλλά και με ηπειρωτικούς προορισμούς, αποτελεί το κυρίαρχο μέρος του σχεδιασμού λειτουργίας των υδροπλάνων.
Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται και η αδειοδότηση του αεροδρομίου των Παξών, ενώ στόχος είναι το αργότερο τον Σεπτέμβριο να αδειοδοτηθεί και το αντίστοιχο της Πάτρας. Έτσι, η εταιρεία 'Ελληνικά Υδατοδρόμια', που συνεργάζεται με την 'Κ2 Smart Jets' για το πτητικό κομμάτι, ευελπιστεί ότι μπορεί να ξεκινήσει πτήσεις την προσεχή άνοιξη.
Είναι ενδεικτικό μάλιστα ότι, ενώ ο σχετικός νόμος στην Ελλάδα ψηφίστηκε το 2013, τρία χρόνια αργότερα αδειοδοτήθηκε μόλις ένα υδατοδρόμιο. Η αντίστοιχη προσπάθεια στην Κροατία, η οποία δραστηριοποιείται ήδη στον χώρο, οδήγησε στην αδειοδότηση 11 υδατοδρομίων μέσα σε δύο χρόνια από την ψήφιση του νόμου.
Η εταιρεία 'Ελληνικά Υδατοδρόμια' μέσω της 'Κ2 Smart Jets' έχει προχωρήσει στην υπογραφή προσυμφώνου συνεργασίας με την κροατική ECA (European Costal Airlines), που εκτελεί πτήσεις με υδροπλάνα στην Κροατία. Η εταιρεία επιχειρεί στην Κροατία με τέσσερα καναδέζικα, 19θέσια, δικινητήρια υδροπλάνα. Η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών προβλέπει ότι η ECA θα αναλάβει το πτητικό έργο (θα φέρει υδροπλάνα, κυβερνήτες και τεχνικούς στην Ελλάδα) και η 'Ελληνικά Υδατοδρόμια' θα αναλάβει το εμπορικό κομμάτι των πωλήσεων, της λειτουργίας των υδατοδρομίων και τις επαφές με τους αρμόδιους φορείς του ελληνικού Δημοσίου.
Τυχόν υλοποίηση της παραπάνω συμφωνίας εξαρτάται, όμως, από την ταχύτητα αδειοδότησης των υδατοδρομίων. Εντός του Αυγούστου αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση και λειτουργία των υδατοδρομίων, με στόχο να καμφθούν οι όποιες αγκυλώσεις και να απλοποιηθούν οι διαδικασίες που καθυστερούν τις αδειοδοτήσεις. 
Έντονες αντιδράσεις από την εταιρεία Hellenic Seaplanes
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της εταιρείας Hellenic Seaplanes, υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις για τα όσα αναφέρονται στο κείμενο προς διαβούλευση. Χαρακτηιστικά σημειώνονται και τα εξής: "Στον αέρα βγήκε το νέο 'βελτιωτικό' νομοσχέδιο για την αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία των υδατοδρομίων το οποίο όμως τορπιλίζει όλες τις ιδιωτικές επενδυτικές πρωτοβουλίες δημιουργώντας έτσι αρνητικό κλίμα  για ακόμη μία φορά στο επενδυτικό κοινό των υδροπλάνων.
Ένα νομοσχέδιο που απαξιώνει πλήρως και υποβαθμίζει το ρόλο του ιδιώτη επενδυτή και ακυρώνει όλα τα ιδιωτικά υδατοδρόμια, ή το ολιγότερο ανατρέπει πλήρως τα δεδομένα που υπήρχαν μέχρι σήμερα σχετικά με την ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων στην Ελλάδα, τουλάχιστον  όλων όσων έχουν ξεκινήσει με ιδιωτική πρωτοβουλία.
Απαράδεκτο θεωρεί η Hellenic Seaplanes το νέο νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της Νικόλα Χαραλάμπους, ο οποίος δήλωσε ότι η εταιρεία θα αντιδράσει δυναμικά και θα εργασθεί σκληρά για αποτροπή και αναχαίτιση της αρνητικής πορείας που προδιαγράφει το νέο νομοσχέδιο σε βάρος της λειτουργίας ενός πραγματικά αναπτυξιακού μοντέλου.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος συνέχισε λέγοντας ότι το νομοσχέδιο είναι απαράδεκτο γιατί ακυρώνει την φιλοσοφία εισαγωγής νέων επενδύσεων στην χώρα, εξουδετερώνει το ρόλο των ιδιωτικών υδατοδρομίων, εκθεμελιώνει και εκτροχιάζει βίαια τη μέχρι σήμερα πορεία υλοποίησης των υδατοδρομίων από ιδιώτες και ανατρέπει το μοντέλο ανάπτυξης του δικτύου υδατοδρομίου, μεταφέροντας την ιδιοκτησία σε δημόσιους φορείς.
Συγκεκριμένα ο κ. Χαραλάμπους δήλωσε «Η εταιρεία μας θεωρεί ως ουσιαστικές και αναγκαίες τις βελτιωτικές μεταρρυθμίσεις για τις αδειοδοτήσεις των υδατοδρομίων και αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που αρχικά ξεκίνησε η διαδικασία συγγραφής ενός νέου νόμου, βελτιωμένου χρονικά και απλουστευμένου σε διαδικασίες, η οποία ομολογουμένως ενίσχυε τις ελπίδες μας για την σύντομη έναρξη του πτητικού μας έργου.… Ποτέ δεν αναμέναμε ότι 3,5 χρόνια προσπαθειών μας θα τα ακύρωνε το νέο νομοσχέδιο και θα ενεργούσε μονομερώς ει βάρος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας ανατρέποντας το μέχρι τώρα θετικό κλίμα της κυβερνητικής στήριξης για την ανάπτυξη των υδατοδρομίων στην χώρα μας».
Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας κ. Ευάγγελο Ζαγοράκη, ο αποκλεισμός των ιδιωτών  στερεί τη δυνατότητα λειτουργίας υδατοδρομίων σε πολλούς προορισμούς: «Πολλά Λιμενικά Ταμεία δεν έχουν τους πόρους για να καλύψουν το κόστος της αδειοδότησης και κατασκευής των υδατοδρομίων και παραχωρούν χώρο της χερσαίας ζώνης λιμένα για την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίου από ιδιώτη επενδυτή. Έτσι λοιπόν σε περίπτωση που αποκλειστεί η λύση του Ιδιώτη, περιορίζουμε δραματικά τις επιλογές των Λιμενικών Ταμείων με σίγουρο αποτέλεσμα, να μην προχωρήσουν λόγω έλλειψης πόρων και τελικά να χαθούν πολλοί προορισμοί».
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

***  Διυλίζουν τον κώνωπα…
Θεωρούμε ότι πολύ φασαρία έγινε, χωρίς λόγο, για τα δύο γραφεία του δημάρχου Καλαμάτας. Προσωπικά, καλά κάνει και σχεδιάζει ένα στο νέο δημαρχείο και τη διατήρηση αυτού στο κτήριο της Αριστομένους. Δηλαδή, όταν βρίσκεται στο νέο Δημαρχείο, πού θα κάνει σύσκεψη με τους υπηρεσιακούς παράγοντες; Στα γραφεία τους; Αστεία κριτική. Και η δωρεά για τον εξοπλισμό του γραφείου,  καλώς έγινε αποδεκτή. Υπάρχουν πολλά πράγματα για να κάνει μια παράταξη αντιπολίτευση. Ας μη διυλίζουν τον κώνωπα και να καταπίνουν την κάμηλο… Α.Π.

***  Αποκαρδιωτική εικόνα
Αυτή είναι η είσοδος για τα (κακοσυντηρημένα) δύο γήπεδα τένις στην οδό Νέδοντος. Μέσα, δε, ο χώρος είναι περισσότερο γεμάτος από πράσινο. Ένα ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟ καθάρισμα και μια συντήρηση γενικότερη του χώρου, θα έδειχνε ότι η Δημοτική Αρχή όντως ενδιαφέρεται για την ποιότητα των αθλητικών υποδομών που προσφέρει στους δημότες της.  Α.Π.

***  Το ελαιόλαδο στα αμερικάνικα δημοσιογραφικά… σαλόνια
Η σύγχρονη επιστήμη επιβεβαιώνει την Αρχαία Σοφία. «Η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου», Ιπποκράτης
 Σε πείσμα της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης στη σύγχρονη Ελλάδα, στην καρδιά του δυτικού πολιτισμού, μία καινοτομία γεννήθηκε και αναπτύχθηκε που θα άλλαζε τις προσδοκίες του κόσμου από το ελαιόλαδο.
Μία απλή καινοτομία πυροδότησε άλλη μία και άλλη μία, έως ότου σε πραγματικά ανατρεπτική ρηξικέλευθη μορφή το μεγαθήριο της βιομηχανίας του ελαιολάδου - που έχει ιστορία πάνω από 2000 χρόνια και που βρίθει σκανδάλων - θα άρχιζε να αλλάζει.
  Καινοτομία 1: NMR, η Μέθοδος για την Μέτρηση των Πολυφαινολών στο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
 Η πρώτη καινοτομία ήταν η μέθοδος NMR (Πυρηνικός Μαγνητικός Συντονισμός) για τη μέτρηση των πολυφαινολών. Ο Δρ. Προκόπιος Μαγιάτης και η ομάδα του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακάλυψε μια μέθοδο για να μετράται γρήγορα και με ακρίβεια το επίπεδο καθεμίας ξεχωριστά ευεργετικής για την υγεία πολυφαινόλης στο ελαιόλαδο με τη χρήση της NMR.
Σύμφωνα με τον κανονισμό ισχυρισμό υγείας 432/2012 της ΕE - 250mg είναι η ελάχιστη προϋπόθεση, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ο ισχυρισμός στην ετικέτα: πολυφαινολών ελαιολάδου βοηθάει στην πρόληψη της οξείδωσης της LDL. Αυτά είναι τα πιο υγιεινά προστατευτικά και υγιεινά προληπτικά ελαιόλαδα στην Ελλάδα με φαινόλες μετρημένες με NMR
  Καινοτομία 2: «Εργαστήριο μέσα σε ένα Φιαλίδιο» Aristoleo® Test Kit
  Μέσα σε ένα χρόνο η ομάδα Μαγιάτη/Μέλλιου πήγε ένα βήμα παραπέρα και χρησιμοποίησε την ακρίβεια της μεθόδου NMR για να εφεύρει το Aristoleo® Test Kit, ένα μικρό δοκιμαστικό κιτ χειρός, «ένα εργαστήριο μέσα σε ένα φιαλίδιο». Τώρα παραγωγοί και ελαιοτριβείς μπορούσαν να εξετάσουν και να ταξινομήσουν το ελαιόλαδο για την ποιότητα και τις ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες την στιγμή της παραγωγής, στην αποθήκη ή στις δεξαμενές αποθήκευσης. Τα δείγματα που πληρούσαν τις προϋποθέσεις μπορούσαν να υποβληθούν για μια πιο λεπτομερή ανάλυση μέσω NMR.
  Καινοτομία 3: Ανεβάζοντας τον πήχη με τα Aristoleo® Awards
  Ο διαγωνισμός Aristoleo® Awards ξεκίνησε σαν ένα πείραμα για να προσδιοριστεί η εγκυρότητα του μεγάλου ποσοστού ελαττωμάτων που βρίσκονται στους Διεθνείς Διαγωνισμούς Ελαιολάδου (IOOCs). Εάν εφαρμόζονταν αυστηρότερα κριτήρια με μια μεγαλύτερη διαδικασία γευστικής ανάλυσης, θα υπήρχαν περισσότερα ή λιγότερα ελαττωματικά ελαιόλαδα; Αυτός ο ρηξικέλευθος και απαιτητικός διαγωνισμός ήρθε αντιμέτωπος με τους Διεθνείς Διαγωνισμούς Ελαιολάδου και αποκάλυψε την υποκειμενικότητα και το βεβιασμένο τρόπο με τον οποίο τα ελαιόλαδα κρίνονται πως έχουν ελαττώματα. Σε κάποιους από αυτούς τους Διεθνείς Διαγωνισμούς Ελαιολάδου κρίνουν πάνω από το 49% των ελαιολάδων που έχουν υποβληθεί πως έχουν ελαττώματα! Αυτό θα σήμαινε πως δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ούτε καν ως εξαιρετικά παρθένα; Οι κανονισμοί για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα αναφέρουν πως για να φέρει ένα ελαιόλαδο τον ισχυρισμό πως είναι πράγματι εξαιρετικό παρθένο πρέπει να έχει μηδενικά ελαττώματα. Ποιον μπορεί να εμπιστευτεί ο καταναλωτής;
   *Το άρθρο δημοσιεύθηκε στη The Huffington Post και μεταφράστηκε στα ελληνικά, όπου και παρουσιάστηκε στην ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας από την  Μέριλιν Χάρντινγκ: Επιχειρηματίας, σύμβουλος και συγγραφέας.
  Ο κατάλογος των Μεσσήνιων παραγωγών και εταιρειών έξτρα παρθένου ελαιόλαδου που περιέχουν περισσότερο από 250 mg ανά kg φαινολικών ενώσεων:
  ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΤΣΙΜΠΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ,  ΑΓΡΟΒΙΜ, ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ, BIANCHI GIOVANNI, ARGALI, www.argali.gr, ΒΛΑΧΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, 2GENSGREECE, ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΑΡΑΚΑΣΙΛΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ,  ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ, ΚΑΡΑΜΠΟΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗΣ ΑΕ, ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – LIVA, ΚΥΡΙΑΖΗ ΜΑΡΙΑ, ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΛΟΥΦΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΠΕΛΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΜΠΟΒΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΝΗΛΕΑΣ Ο.Π., ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ,  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, ΠΟΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΡΑΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΡΗΓΑ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΣΑΚΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ALL LIVE OIL FROM PIDIMA, ΣΑΛΑΝΤΗΣ ΘΩΜΑΣ, ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΣΥΛΛΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΣΥΡΡΑΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΤΣΙΟΥΤΣΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ,  ΤΣΩΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ & ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΤΣΩΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ,  ΦΡΟΥΝΤΖΗΣ Γ. & Δ. ΛΑΛΑ ΟΕ / HELLENIC ORGANIC FOOD,  ΧΑΤΖΑΚΗ ΛΙΖΑ – ΚΑΤΣΙΚΕΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ,  ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ESTERRA, PENEMA EVOO, ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ,  ΨΥΧΑΡΗΣ ΤΑΣΟΣ, COSTA NAVARINO.
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

***  Από την τσέπη τους πλήρωναν οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο νοσοκομείο Καλαμάτας...
ΣΕΥΥΠ: ΜΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 «... Στο νοσοκομείο Καλαμάτας εδώ και πολλούς μήνες που δεν υπάρχει γαστρεντερολόγος καλούνται ιδιώτες της ειδικότητας αυτής, οι οποίοι χρησιμοποιούν και τον εξοπλισμό του νοσοκομείου για ενδοσκοπήσεις. Ένας εξ αυτών φέρνει μαζί και δική του νοσηλεύτρια για να τον βοηθά... και εγώ είμαι ένας από τους ιατρούς που κλήθηκαν, πήγα λίγες φορές αλλά αφού είδα ότι το πρόβλημα διαιωνίζεται αποφάσισα να σταματήσω για τους εξής λόγους: α) δεν είναι δυνατό να μεταθέτει το ΕΣΥ τις ευθύνες του στον ιδιώτη χωρίς ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ (κλήση ή άδεια από τον διοικητή έστω) β) δεν είναι δυνατή η αποτελεσματική εργασία υπό τις παρεχόμενες προϋποθέσεις, γ) είναι αδιανόητο να καλούνται οι ασθενείς να πληρώνουν ιδιώτη ενώ νοσηλεύονται, δ) μη εφαρμογή του υπάρχοντος νομικού πλαισίου για τη συνεργασία του ΕΣΥ με ιδιώτες ιατρούς».
H ως άνω έγγραφη καταγγελία του ιδιώτη γαστρεντερολόγου Π. Καραβίτη ήταν εκείνη η οποία οδήγησε σε έκτακτο έλεγχο στο νοσοκομείο Καλαμάτας εκ μέρους του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), το πόρισμα του οποίου, με ημερομηνία 11 Μαρτίου 2016 και αριθμό πρωτοκόλλου 600, έφερε το Σάββατο 30 Ιουλίου κατ' αποκλειστικότητα στη δημοσιότητα η εφημερίδα «ΕΠΕΝΔΥΣΗ».
    Συμπεράσματα
   Σύμφωνα με τα συμπεράσματα τα οποία περιλαμβάνονται στο εν λόγω πόρισμα του ΣΕΥΥΠ, «η διοίκηση του νοσοκομείου Καλαμάτας προέβη, πράγματι, στην κλήση ιδιωτών γαστρεντερολόγων, λόγω έλλειψης της συγκεκριμένης ιατρικής ειδικότητας και με τον ισχυρισμό της αποφυγής υποβολής των ασθενών σε κίνδυνο, ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση από την εν δυνάμει διακομιδή τους και, παράλληλα, την εξοικονόμηση δημοσίων πόρων, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας».
Μάλιστα, «οι προαναφερόμενες ενέργειες πραγματοποιήθηκαν χωρίς σχετική απόφαση του Δ.Σ., χωρίς την ύπαρξη θεσμικού πλαισίου και χωρίς προγενέστερη ενημέρωση και λήψη σχετικής έγκρισης από την ιεραρχικά αρμοδία αρχή, με εφαρμόζοντας επιπλέον την με αρ. Υ4α/80878/19-9-2012 οδηγία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, αναφορικά με τη διακομιδή των ασθενών σε νοσοκομεία με Γαστρεντερολογικό Τμήμα εντός των ορίων της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ)».
Οι επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ διαπιστώνουν επίσης ότι, παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς του διοικητή του νοσοκομείου Καλαμάτας, «όπως προκύπτει από τα χορηγηθέντα στοιχεία, την δαπάνη της εξέτασης ή και εκτίμησης των ιδιωτών γαστρεντερολόγων κάλυπταν οι νοσηλευόμενοι, σε αντίθεση με την με αρ. Υ4α/80878/19-9-2012 οδηγία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας με την οποία καθορίζεται ότι η αμοιβή των ιδιωτών ιατρών με συγκεκριμένες διαδικασίες θα καταβληθεί από το νοσοκομείο και όχι από τον ασθενή».
Στο ίδιο πάντα πόρισμά τους, οι δύο επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ επισημαίνουν ακόμη ότι «οι ιδιώτες γαστρεντερολόγοι χρησιμοποιούσαν τον εξοπλισμό του νοσοκομείου, με τα ανάλογα αναλώσιμα, όπως προκύπτει από τις καταστάσεις του Τμήματος Κίνησης ασθενών, παρότι για τα προαναφερόμενα δεν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία σχετική διαδικασία. Αντιθέτως, η υποχρέωση του νοσοκομείου συνίσταται, σύμφωνα με την υπ. αρ. πρωτ. Υ4α/80878/19-9-2012 εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Υγείας, στην διακομιδή του ασθενούς σε κατάλληλο δημόσιο νοσοκομείο εντός της οικείας ΥΠΕ και μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει άλλο δημόσιο νοσοκομείο επιλέγεται ιδιωτικό κέντρο από τον ασθενή, το οποίο αποζημιώνει το νοσοκομείο».
Μάλιστα, «πλην των επειγόντων περιστατικών, η διαδικασία κλήσης ιδιώτη γαστρεντερολόγου εφαρμόστηκε και σε τακτικά περιστατικά, όπως προκύπτει από έγγραφα των ιδίων των ιατρών, οι οποίοι δηλώνουν προς τον ΙΣΜ ότι στα επείγοντα περιστατικά δεν έλαβαν αμοιβή, παρά μόνο στις τακτικές περιπτώσεις».
Τέλος, «δεν εφαρμόστηκαν οι διατάξεις του νόμου 3418/2005, περί συναίνεσης επαρκώς ενημερωμένου ασθενούς, καθότι κατά τον δειγματοληπτικό έλεγχο στους ιατρικούς φακέλους των ασθενών, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε ενδοσκοπήσεις από ιδιώτες γαστρεντερολόγους, δεν ανευρέθηκαν ενυπόγραφες συναινέσεις τους για την εκτέλεση των ιατρικών πράξεων από τους ιδιώτες ιατρούς και τον τρόπο αμοιβής τους».
    Ζητείται πειθαρχικός έλεγχος
 Με βάση το ίδιο πάντα πόρισμα των δύο επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ, ζητείται από την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ να μεριμνήσει για τον πειθαρχικό έλεγχο των εμπλεκομένων στην ως άνω υπόθεση, όσον αφορά στη μη σύννομη διαδικασία κλήσης ιδιωτών γιατρών στο νοσοκομείο Καλαμάτας και αποζημίωσής τους από τους ασθενείς, παρά τις ρητές οδηγίες του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Υγείας.
Επίσης, με βάση του εν λόγω πόρισμα, ζητείται από τη διοίκηση του νοοσκομείου Καλαμάτας να μεριμνήσει προκειμένου να μην επιτρέπει εκ νέου τη συμμετοχή ιδιωτών στη λειτουργία του νοσοκομείου, εφαρμόζοντας την κείμενη νομοθεσία, αλλά και να επιστρέψει στους ασθενείς τη δαπάνη που μη νομίμως κατέβαλαν, βάσει αποδείξεως, στους ιδιώτες γαστρεντερολόγους για τη διενέργεια ενδοσκοπήσεων ή/και εκτιμήσεων, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους στο νοσοκομείο Καλαμάτας.
Τέλος, οι δύο επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ ζητούν από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) να εξετάσει τη δυνατότητα διενέργειας ενδοσκοπήσεων από ιατρούς μη γαστρεντερολόγους, καθώς και τον καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων της εκπαίδευσής τους και της πιστοποίησής τους.
Σ.Σ. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το θέμα με τη θέση του γαστρεντερολόγου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας αντιμετωπίστηκε στις αρχές του 2016
   " Με έβαζαν να δουλεύω  με γαστροσκόπια που δεν έστριβαν"
  Για το γεγονός με την παραίτηση του Παναγιώτη Καραβίτη είχε αναφερθεί το "Θάρρος" από το 2013, όπου μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του τόνιζε:
"Η Διοίκηση είχε προειδοποιηθεί πάρα πολύ καλά. Τους τρεισήμισι τελευταίους μήνες είχε λάβει τουλάχιστον τέσσερις αναφορές, στις οποίες προειδοποιούσα ότι θα φύγω, ότι δεν είναι δυνατόν να αντέξω αυτές τις συνθήκες και ότι η κατάσταση επηρεάζει άμεσα την υγεία μου.
Δεν είναι δυνατόν ένας γαστρεντερολόγος να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Όσο και να προσπαθήσεις, δε γίνεται. Αυτό είχε ως συνέπεια να δημιουργούνται μεγάλοι κίνδυνοι για την υγεία των ασθενών, καθώς έπεφτε πάρα πολύ η ποιότητα.
Είχαμε πολλά προβλήματα και με τα όργανα. Μου τα επέστρεψαν από διαγνωστικό έλεγχο, με 7.000 ζημιά το κάθε γαστροσκόπιο, και με έβαλαν να δουλέψω με “τυφλά” γαστροσκόπια, τα οποία δεν έστριβαν! Αυτό, μετά από 21 χρόνια άσκησης της Ιατρικής και 11 σχεδόν της Γαστρεντερολογίας, με κάνει να χάνω την επαγγελματική μου αξιοπρέπεια.
Δηλαδή, να συμβεί μια επιπλοκή, να χάσω μια βλάβη που έχει κάποιος άρρωστος και να εκτεθώ ανεπανόρθωτα. Θα αναλάβει το κόστος αυτό η κάθε διοίκηση, το κάθε υπουργείο;"…
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη

 ***   Χαλάει  σήμερα Τρίτη ο καιρός στην Καλαμάτα
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τρίτη 9/8/2016 προβλέπεται άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας σύντομης διάρκειας (όμβρου) ή ασθενούς καταιγίδας. Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και από τις πρώτες απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 8.2 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/

***  Πανηγύρια στη Μεσσηνία  με τη Γιούλα Σαρδέλη
Πανηγύρια στη Μεσσηνία
Αρκετά πανηγύρια έχουν προγραμματιστεί για τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου σε όλη τη Μεσσηνία.
Συγκεκριμένα: την Κυριακή 14 Αυγούστου ο κόσμος θα διασκεδάσει από τις 9 μ.μ. με: μουσική βραδιά στο Δημοτικό Σχολείο Πανιπερίου, μουσική βραδιά στα «Παπαδοπούλεια 2016» στο Νεοχώρι, πανηγύρι στην Πλατανόβρυση, στην Κορομηλιά, στο Στρέφι.
Τη Δευτέρα 15 Αυγούστου το πρόγραμμα έχει: στις 9 μ.μ. πανηγύρι στο Στρέφι, στην Κορομηλιά. Ο Πολιτιστικός - Εξωραϊστικός Σύλλογος Απανταχού Αχλαδοχωριτών "Αγιος Γεώργιος" θα κάνει μουσική βραδιά τη Δευτέρα στις 9 μ.μ. στην πλατεία του χωριού με τις "Σπονδές". Επίσης τη Δευτέρα 15 Αυγούστου θα γίνει παραδοσιακό πανηγύρι στη Μάλη και στο Σελλά.
Οσον αφορά το Δήμο Καλαμάτας, πανηγύρια θα γίνουν: στις 14 Αυγούστου, Κυριακή: στη Νέδουσα - Μαρδάκι στις 9 μ.μ. στην Ανω Βέργα, στις 14 - 15 στα Λέικα 9 μ.μ., στις 15 Αυγούστου στην Αρτεμισία και στις 16 στα Αρφαρά
Στις 17 Αυγούστου θα γίνει πανηγύρι στον Αγιο Φλώρο με τη Νάσια Κονιτοπούλου, τη Γιώτα Χαλκιά και τον Τάκη Μίντζια και στις 18 Αυγούστου με το Βασίλη Τερλέγκα, από τους "Φίλους του Παμίσου". Στις 18 Αυγούστου θα γίνει στο Πάρκο Πηδήματος στις 9 μουσική βραδιά με έντεχνα ελληνικά τραγούδια από τους "Εκτός απροόπτου".
Σχετικά με το Δήμο Πύλου - Νέστορος: την Κυριακή στις 14 Αυγούστου το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίζεται με πανηγύρι στη Μεθώνη, στο προαύλιο του Δημοτικού και στις 10 μ.μ. στον Πήδασο (Ρίπαινα). Τη Δευτέρα στις 15 Αυγούστου θα γίνει γιορτή μετά τη λειτουργία στις 9 π.μ. στον Πήδασο στη Ρίπαινα και την Τετάρτη στις 17 Αυγούστου η Γιορτή Χοντροκατσαρής Τομάτας και Κρεμμυδιού στις 9.30 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης.

*** Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο Σιδηρόκαστρο  του Κώστα Μπούρα
Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο Σιδηρόκαστρο
Το ιστορικό Μουσείο Εθνικής Αντίστασης που δημιούργησε ο αντιστασιακός Ελασίτης Δημήτρης Κυριαζής «Αστραπόγιαννος», εγκαινιάστηκε την Κυριακή το βράδυ στο Σιδηρόκαστρο του Δήμου Τριφυλίας, το οποίο στεγάζεται στο σπίτι που παραχώρησε ο ίδιος.
Ενα κολοσσιαίο ιστορικό κεφάλαιο της Αντίστασης σε έντυπο και φωτογραφικό υλικό, καθώς και το συγγραφικό του έργο σε μία εντυπωσιακή πολύπλευρη βιβλιοθήκη, στεγάζονται σε αυτό που κρατά ζωντανή την πρόσφατη ιστορία της χώρας μας και τον αγώνα που δόθηκε για την αποτίναξη του φασισμού και του ναζισμού.
Από τον ομιλητή Τέλη Γκιουλή, εκπαιδευτικό και λαογράφο, παρουσιάστηκε ο άνθρωπος, ο αντιστασιακός, ο λογοτέχνης Δημήτρης Κυριαζής, ενώ μίλησε και ο ίδιος με βαθιά συγκίνηση.
Επίσης τα ανίψια του ο Θανάσης και Κυριάκος Κυριαζής, ο πρώην αττικάρχης Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, ο λαογράφος Δημήτριος Κολέτσας απεύθυναν χαιρετιμό.
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκε και η βουλευτής Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη.
Κ.Μπ.

*** Ξεπέρασαν τις 290.000 οι νεκροί στη Συρία, πάνω από 84.000 οι άμαχοι
 Ξεπέρασαν τις 290.000 οι νεκροί στη Συρία, πάνω από 84.000 οι άμαχοι
 ~ Ο πόλεμος στη Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 290.000 ανθρώπους από τον Μάρτιο του 2011, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κάνοντας λόγο για περισσότερους από 10.000 θανάτους μόνο τους δύο τελευταίους μήνες.
Ο προηγούμενος απολογισμός που είχε δώσει στη δημοσιότητα στις 26 Μαΐου το Παρατηρητήριο, η μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία και παρακολουθεί τις εξελίξεις του πολέμου από την πρώτη ημέρα, έκανε λόγο για περισσότερους από 282.283 νεκρούς.
Από τα τέλη Μαΐου μέχρι τις 31 Ιουλίου ο αριθμός των νεκρών έφτασε τις 292.817, εκ των οποίων οι 84.472 ήταν άμαχοι και οι 14.711 παιδιά, σημειώνει ο οργάνωση.
Σύμφωνα με τον ίδιο απολογισμό, έχουν σκοτωθεί στις μάχες 50.548 αντάρτες και μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (της αραβοκουρδικής συμμαχίας) καθώς και 49.547 τζιχαντιστές, μεταξύ των οποίων και πολλοί ξένοι.
Οι δυνάμεις του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έχασαν 104.656 άνδρες, εκ των οποίων οι 57.909 ήταν στρατιώτες.
Το Παρατηρητήριο σημειώνει εξάλλου ότι 3.594 από τα θύματα δεν έχουν αναγνωριστεί μέχρι σήμερα. ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   3 ακίνητα στο «σφυρί», για οφειλές ιδιωτών  με Νικολέτα Κολυβάρη
3 ακίνητα στο «σφυρί», για οφειλές ιδιωτών
Τα τρία πρώτα ακίνητα στη Μεσσηνία που θα βγουν στο «σφυρί» του χρόνου το Φεβρουάριο και το Μάρτιο αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική σελίδα δημοσίευσης πλειστηριασμών του Ταμείου Νομικών (ΕΤΑΑ - ΤΑΝ) deltio.tnomik.gr.
Πρόκειται για διαμέρισμα στη Μεσσήνη μαζί με τους βοηθητικούς χώρους, οικόπεδο με τρεις διώροφες κατοικίες στη Μάνη και μια έκταση στο Μπουρνιά. Και οι τρεις περιπτώσεις αφορούν κατασχέσεις ακινήτων για οφειλές μεταξύ ιδιωτών.
Ο ενδιαφερόμενος λοιπόν με λίγα κλικ από τον υπολογιστή του σπιτιού του μπορεί να μπει στην ιστοσελίδα και να βρει όλα τα στοιχεία για τα ακίνητα που βγαίνουν «στο σφυρί». Και μάλιστα με λεπτομέρειες για τη θέση τους, με τι γειτνιάζουν, αλλά και την ημερομηνία που μπορεί να πάει και να τα δει από κοντά ο ενδιαφερόμενος πλειοδότης. Σημειώνεται ότι οι αναρτήσεις στην εν λόγω ηλεκτρονική πλατφόρμα ξεκίνησαν από τον περασμένο Μάρτιο και μέχρι τώρα έχουν δημοσιευτεί 166 ακίνητα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Η πρεμιέρα για την περιοχή της Μεσσηνίας έγινε στα τέλη του περασμένου μήνα, με τα τρία ακίνητα τα οποία προαναφέρονται - ενώ η διαδικασία πλειστηριασμού τους θα γίνει του χρόνου το Φεβρουάριο και το Μάρτιο στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας. Επίσης αναγράφονται η ημερομηνία και το τόπος που θα γίνει ο πλειστηριασμός, μαζί με την τιμή εκκίνησης για κάθε ακίνητο. Μέσω της ιστοσελίδας αυτής κάθε πολίτης έχει ελεύθερη πρόσβαση και ενημέρωση γύρω από τους πλειστηριασμούς που πρόκειται να γίνουν σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα παρέχεται η ευκολία στους χρήστες για τη δημοσίευση κειμένων από το γραφείο ή το χώρο της δουλειάς τους.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ
Σύμφωνα πάντως με τον Παναγιώτη Δουμουλάκη, πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Ναυπλίου - Καλαμάτας, η ηλεκτρονική δημοσίευση των ακινήτων προς πλειστηριασμό δεν αποτελεί καμία μεγάλη αλλαγή - καθώς πριν οι δημοσιεύσεις γίνονταν στο περιοδικό του Ταμείου Νομικών.
Η μεγάλη αλλαγή όσον αφορά τους on line πλειστηριασμούς είναι ότι «εφόσον θα γίνεται on line η κύρια διαδικασία του πλειστηριασμού, δεν θα είναι κανείς παρών καθώς όλα θα γίνονται ηλεκτρονικά. Τέρμα λοιπόν στις προφορικές προσφορές, ενώ και η εμπλοκή των συμβολαιογράφων στην όλη διαδικασία περιλαμβάνει κυρίως τις προκαταρκτικές διαδικασίες. Ομως την ημέρα του πλειστηριασμού ο οργανισμός (τράπεζα, Εφορία κ.ά.) θα στέλνει μέσω mail τις δύο μεγαλύτερες προσφορές στον συμβολαιογράφο. Ο συμβολαιογράφος αναλαμβάνει ηλεκτρονικά την προδικασία και ηλεκτρονικά στέλνει τα στοιχεία στην κεντρική υπηρεσία - οι ενδιαφερόμενοι το χρόνο που έχει οριστεί για τον πλειστηριασμό θα πλειοδοτήσουν σε αυτή την υπηρεσία και ο συμβολαιογράφος θα λάβει ενημέρωση μέσω mail, για να ακολουθηθεί στη συνέχεια η διαδικασία που επιβάλλει την κατάθεση των χρημάτων από τους επικρατέστερους πλειοδότες», σημείωσε ο ίδιος.
Κατά τ' άλλα ο κ. Δουμουλάκης τόνισε πως με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς «θα σταματήσει το κίνημα της παρεμπόδισής τους - κατά τ' άλλα δεν αλλάζει τίποτα επί της ουσίας η ανακοίνωση των πλειστηριασμών στην ιστοσελίδα, καθώς πριν δημοσιεύονταν στο περιοδικό του Ταμείου Νομικών.»
Ωστόσο, τα νέα ηλεκτρονικά ήθη φέρνουν στο προσκήνιο μια νέα ομάδα επαγγελματιών που θα χειρίζονται τις αγοραπωλησίες για λογαριασμό του υποψήφιου πλειοδότη, «οι οποίοι θα λειτουργούν ως εκπρόσωποι των πλειοδοτών - αυτός μπορεί να είναι ένας δικηγόρος ή κτηματομεσίτης ή ακόμα και το ίδιο το τραπεζικό ίδρυμα», σημείωσε καταλήγοντας ο Παν. Δουμουλάκης.
Ν.Κ.

*** Βραζιλία: Ιερέας βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο κελί όπου είχε οδηγηθεί μετά τη σύλληψή του για παιδεραστία
Βραζιλία: Ιερέας βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο κελί όπου είχε οδηγηθεί μετά τη σύλληψή του για παιδεραστία
~ Ένας βραζιλιάνος ιερέας, το όνομα του οποίου αναφέρθηκε στην ταινία Spotlight (2015) — στην Ελλάδα προβλήθηκε με τον τίτλο Spotlight: Όλα στο Φως — βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί της φυλακής όπου οδηγήθηκε έπειτα από τη νέα σύλληψή του διότι τον βάρυναν κατηγορίες περί παιδεραστίας, ανακοίνωσαν οι αρχές σήμερα.
Ο πατέρας Μπουνιφάσιου Μπούτσι, 57 ετών, φέρεται ότι απαγχονίστηκε με ένα σεντόνι στη φυλακή της πολιτείας Μίνας Ζεράις όπου μετήχθη μετά τη σύλληψή του την Παρασκευή, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η πολιτειακή κυβέρνηση.
Πριν από μια δεκαετία ο Μπούτσι είχε καταδικαστεί για τη σεξουαλική κακοποίηση ενός 10χρονου αγοριού στην πόλη Μαριάνα της πολιτείας Μίνας Ζεράις και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης από το 2007 ως το 2015. Καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα μετά τις καταγγελίες σε βάρος του ότι κακοποίησε δύο αγόρια ηλικίας 9 και 13 ετών.
Το όνομα του Μπούτσι συμπεριλήφθηκε στις υποθέσεις παιδεραστίας με έναν κατάλογο των οποίων έκλεινε το Spotlight, η ταινία που πήρε Όσκαρ το 2015 και βασίστηκε στην έρευνα της εφημερίδας Boston Globe σχετικά με σεξουαλικά σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονταν ρωμαιοκαθολικοί ιερείς και τις προσπάθειες της αρχιεπισκοπής της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας στη Βοστόνη να τα συγκαλύψει.
Κατηγορίες εναντίον του Μπούτσι είχαν γίνει για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1990 στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στην πολιτεία Σάντα Καταρίνα της Βραζιλίας. Το 1995 καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση δύο αγοριών στην ενορία του, κοντά στη Μαριάνα, μετά τις καταγγελίες των γονιών τους.
Ο Μπούτσι είχε καταδικαστεί πάντως σε μια συγκριτικά ελαφριά ποινή βάσει όσων ορίζει ο νόμος στη Βραζιλία, ενώ η ρωμαιοκαθολική εκκλησία κατάφερε να εκτίσει μέρος της ποινής του στην έδρα της τοπικής αρχιεπισκοπής. ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Το Σεπτέμβριο η ανάπλαση από Ξενοφώντος έως το Πάρκο
Το Σεπτέμβριο η ανάπλαση από Ξενοφώντος έως το Πάρκο 
~ Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Σεπτεμβρίου εκτιμούν στον Δήμο Καλαμάτας ότι θα ξεκινήσει το έργο ανάπλασης στο τμήμα της Αριστομένους από την Ξενοφώντος μέχρι το Πάρκο Σιδηροδρόμων, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 1.925.000 ευρώ.
Στη σχετική ανακοίνωση του δήμου προστίθεται πως η δρομολόγηση του έργου -το οποίο χρηματοδοτείται από δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων- είναι πλέον απρόσκοπτη, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε τον σχετικό διαγωνισμό, μειοδότης στον οποίο ανακηρύχθηκε η εταιρεία «Ολύμπιος» ΑΤΕ, με έκπτωση 60,32% και πλέον απομένει μόνο η υπογραφή σύμβασης με τον δήμο για να ξεκινήσουν οι εργασίες.
Οι κυριότερες παρεμβάσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου είναι οι εξής:
• Ανάπλαση και διαμόρφωση του ανατολικού και δυτικού πεζοδρομίου της οδού Αριστομένους από οδό Βασιλίσσης Ολγας μέχρι το Πάρκο Σιδηροδρόμων και μέχρι τα όρια ιδιοκτησίας ΟΣΕ. Το ανατολικό πεζοδρόμιο θα έχει συνεχώς το ίδιο εύρος στο πιο πάνω τμήμα της Αριστομένους
• Νέα χάραξη του υφιστάμενου ποδηλατόδρομου στο δυτικό πεζοδρόμιο
• Επαναχωροθέτηση των χώρων τραπεζοκαθισμάτων στο δυτικό πεζοδρόμιο
• Επανασχεδιασμός και καθορισμός νέας διατομής της οδού Αριστομένους (μια λωρίδα κυκλοφορίας και στάθμευση – οι θέσεις στάθμευσης θα περιοριστούν), με ανακατασκευή οδοστρώματος
• Αντικατάσταση του υπάρχοντος δικτύου ηλεκτροφωτισμού με νέο σύγχρονο δίκτυο, που περιλαμβάνει την προμήθεια φωτιστικών ιστών και σωμάτων
• Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων
• Φύτευση κατάλληλων για σκίαση δέντρων - θάμνων και εγκατάσταση αρδευτικού συστήματος
• Τοποθέτηση στοιχείων αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, φυτοδοχεία, κάδοι απορριμμάτων, μπάρες στάθμευσης ποδηλάτων κ.λπ.).

***  Σε 10 υπολογίζονται τα κτίρια που κάηκαν στη Λευκάδα, σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού
Σε 10 υπολογίζονται τα κτίρια που κάηκαν στη Λευκάδα, σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού
~ Καταμέτρηση των ζημιών που προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε στο ιστορικό κέντρο της Λευκάδας πραγματοποιεί αυτή την ώρα συνεργείο μηχανικών του νησιού.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταείδης, «από τη φωτιά, που τέθηκε νωρίς το απόγευμα υπό πλήρη έλεγχο, έχουν καεί δέκα κτίσματα, με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να κάνει αυτή την ώρα πλήρη καταμέτρηση των ζημιών».
«Ευτυχώς δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, αν δεν ήταν τόσο άμεση η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, των δημοτικών υπαλλήλων, αλλά και των εθελοντών. Θα μπορούσε να είχε καταστραφεί όλη η παλιά πόλη της Λευκάδας» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δρακονταείδης.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η ξαφνική πυρκαγιά στη Λευκάδα δεν προκάλεσε την ανησυχία των τουριστών, αφού όπως ανέφερε, «η υπεράνθρωπη προσπάθεια που έγινε, αλλά και η συμμετοχή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου Έρικσον S-64, έφερε άμεσα τον περιορισμό και την κατάσβεσή της πύρινης λαίλαπας.
Όπως τόνισε ο δήμαρχος, «το πλήγμα που υπέστη η παλιά πόλη της Λευκάδας είναι ανεκτίμητο, αλλά θα προβούμε άμεσα στην καταμέτρηση και την αποκατάσταση της κανονικότητας» Επεσήμανε δε ότι «αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να παρασχεθεί άμεση βοήθεια στους πληγέντες από την πυρκαγιά, που έχασαν το βιός τους. Γιατί μεγαλύτερη αξία από όλα τα υλικά αγαθά έχουν οι ανθρώπινες ζωές και εμείς θα φροντίσουμε άμεσα για τους πολίτες μας» σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Δρακονταείδης.  ΑΠΕ-ΜΠΕ

***

*** Αθλητική  ενημέρωση  :

  ~*** Τα αποτελέσματα των Ελλήνων αθλητών κατά τη διάρκεια της τρίτης ημέρας των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο
Με ανάμεικτα συναισθήματα ολοκληρώθηκε για τα ελληνικά χρώματα η τρίτη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο αφού μία από τις ελπίδες της χώρας μας για μετάλλιο δεν κατάφερε να προχωρήσει όσο θα μπορούσε.
Η Βάσω Βουγιούκα έφτασε μέχρις τις "16" στην σπάθη αλλά λίγο οι διαιτητές, λίγο και κάποια δικά της λάθη της στέρησαν την πρόκριση στην οκτάδα.
Από την άλλη η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών έπαιξε σπουδαίο πόλο κόντρα στους Σέρβους και πήρε έναν χρυσό βαθμό στη μάχη για την κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου. Δυναμικά μπήκε και η τετράκωπος που προκρίθηκε χαλαρά στην ημιτελική φάση.
Θετικό ήταν το ξεκίνημα των Ελλήνων αθλητών στο RS:X αφού τόσο ο Βύρωνας Κοκκαλάνης, όσο και η Τζέλι Σκαρλάτου μπήκαν δυναμικά στον αγώνα τους. Ιδιαίτερα ο Κοκκαλάνης, βρίσκεται ήδη σε τροχιά μεταλλίου.
Τέλος, ο Στέφανος Δημητριάδης αποκλείστηκε από τη συνέχεια στα 200μ. πεταλούδα.
Αναλυτικά όλες οι συμμετοχές της τρίτης ημέρας 
Πόλο
Προκριματικά (Α): Σερβία - Ελλάδα 9-9
Ελληνική συμμετοχή: Εθνική ομάδα πόλο ανδρών
Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών παίζοντας εξαιρετικά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα της με τη Σερβία κατάφερε να πάρει ένα βαθμό απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια ο οποίος αναμένεται να αποδειχθεί χρυσός ενόψει της συνέχειας.
Τα οκτάλεπτα: 1-2, 0-2, 4-3, 4-2
Σερβία: Φιλίποβιτς 2, Μίτροβιτς, Γιάκσιτς, Πρλαΐνοβιτς, Γκότσιτς, Άλεξιτς, Τσουκ, Νίκιτς.
Ελλάδα: Φουντούλης 4, Βλαχόπουλος 2, Ποντικέας, Γεννηδουνιάς, Κολόμβος.
Ξιφασκία
Γύρος των "32": Σπάθη ατομικό (Γ)
Αγώνας: Βουγιούκα - Βόζνιακ 15-8
Ελληνική συμμετοχή: Βάσω Βουγιούκα
Δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα η Βάσω Βουγιούκα στο συγκεκριμένο αγώνα αφού νίκησε με 15-8 την Αμερικανίδα Νταγκμάρα Βόζνιακ. για τις "32" της σπάθης γυναικών.
* Σε περίπτωση πρόκρισης Ελληνική συμμετοχή: Βάσω Βουγιούκα
Γύρος των "16": Σπάθη ατομικό (Γ)
Αγώνας: Βουγιούκα - Εγκόριαν 11-15
Στις "16" της σπάθης σταμάτησε η πορεία της Βάσως Βουγιούκα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αφού ηττήθηκε με 11-15 από τη Ρωσίδα Γιάνα Εγκόριαν, σε έναν αγώνα που βρισκόταν μπροστά με 10-6!
* Σε περίπτωση πρόκρισης Ελληνική συμμετοχή: Βάσω Βουγιούκα  
Κωπηλασία
Προκριματικά: Τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου ανδρών
Ελληνική συμμετοχή: Γιάννης Χρήστου, Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας και Διονύσης Αγγελόπουλος
Στα ημιτελικά του αγωνίσματος της πέρασε η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου των ανδρών αφού τερμάτισε στη δεύτερη θέση της τρίτης προκριματικής σειράς με χρόνο 5.59.65.
Δευτέρα 8/8, 19:27- ...Αγωνίζονται ξανά στις 10/8 (15:30).
Κολύμβηση
Προκριματικά: 200μ πεταλούδα (Α)
Ελληνική συμμετοχή: Στέφανος Δημητριάδης
Στις λεπτομέρειες έμεινε εκτός ημιτελικών ο Δημητριάδης. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατετάγη 6ος στην τρίτη προκριματική σειρά του αγωνίσματος με επίδοση 1:56.76 και 18ος στο σύνολο, μένοντας εκτός της 16άδας που πήρε το "εισιτήριο" για τους ημιτελικούς.  
Ιστιοπλοΐα    RS:X Ανδρών
Ελληνική συμμετοχή: Βύρων Κοκκαλάνης
Στην τρίτη θέση με 4 βαθμούς ποινής μετά τις τρεις πρώτες ιστιοδρομίες βρίσκεται ο Κοκκαλάνης, που συνεχίζει την Τρίτη τις προσπάθειές του, με βάσιμες ελπίδες για ένα μετάλλιο.
RS:X Γυναικών
Ελληνική συμμετοχή: Αγγελική Σκαρλάτου
Στη 12η θέση με 23 βαθμούς ποινής μετά τις τρεις πρώτες ιστιοδρομίες βρίσκεται η Σκαρλάτου, που αγωνίζεται και πάλι την Τρίτη.
~* Την 57η θέση κατέλαβε η Βασιλική Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας, συγκεντρώνοντας 13.200 βαθμούς. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό του αγωνίσματός της, παρ' όλα αυτά η ίδια θέλησε να πει το δικό της "ευχαριστώ" σε όσους την υποστήριξαν σε όλη την προσπάθειά της.
 
*** ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ  :
~** Αποκλείστηκε η Βουγιούκα στους «16» της σπάθης γυναικών :
  Παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα με την Ρωσίδα Εγκοριάν, η Βάσω Βουγιούκα δεν τα κατάφερε και αποκλείστηκε στη φάση των «16» στο Ολυμπιακό τουρνουά στη σπάθη γυναικών.
Η Ελληνίδα ξιφομάχος προηγήθηκε με 3-0 και 6-2 στην αρχή του αγώνα και παρόλο που η Εγκοριάν πλησίασε σε 7-6, κατάφερε να ξεφύγει με 10-6 δείχνοντας ότι έχει τον απόλυτο έλεγχο.
AdTech Ad
Από εκείνο το σημείο και μετά όμως δέχθηκε ένα απίστευτο σερί 0-7 με το σκορ να γίνεται 10-13 με τη Βουγιούκα όμως να έχει αρκετά παράπονα από τις επιλογές των κριτών καθώς έδωσαν όλα τα αμφιλεγόμενα σημεία στην αντίπαλο της.
Το συνολικό σερί της Ρωσίδας έφτασε στο 1-9 για να πάρει έτσι τη νίκη με 11-15 και το εισιτήριο για την 8αδα.
Κάτι ανάλογο είχε επαναληφθεί και το 2012 στο Λονδίνο, όταν στον προημιτελικό της σπάθης γυναικών είχε προηγηθεί με 8-3 της Νοτιοκορεάτισας αντιπάλου της, αλλά τελικά ηττήθηκε με 15-12! 
~**  Ελπίδες για μετάλλιο στην κωπηλασία: Στον ημιτελικό η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου Πολύ καλή εμφάνιση έκανε η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου στους Ολυμπιακούς του Ρίο γεννώντας αισιοδοξία για ελληνική διάκριση.
Το ελληνικό πλήρωμα που αποτελείται από τους Γιάννη Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα, Διονύση Αγγελόποπουλο και Γιάννη Χρήστου πήρε τη δεύτερη θέση με 5.59.65. Πρώτοι βγήκαν οι Βρετανοί με 5.59.65 που θεωρούνται και φαβορί.
AdTech Ad
Πάντως, η ημερομηνία διεξαγωγής του ημιτελικού παραμένει άγνωστη, καθώς εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες. 
 ~** Κατάθεση ψυχής από την Εθνική πόλο – Ισόπαλη 9-9 με τη Σερβία
 Μια εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε η ελληνική ομάδα πόλο κόντρα στη Σερβία, που έχασε μεγάλη ευκαιρία για μία τεράστια νίκη!
Το δεύτερο παιχνίδι της «γαλανόλευκης» στον πρώτο όμιλο των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο έληξε ισόπαλο 9-9.
AdTech Ad
Η Εθνική ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα συγκεντρωμένη στην άμυνά της. «Κλειδί» για την απόδοσή της ήταν κάποιες καίριες αποκρούσεις του Φλέγκα, αλλά και το γεγονός ότι αυτή τη φορά έβγαζαν «φωτιές» στα δύο μέτρα ο Κολόμβος και ο Μουρίκης, παρά το πολύ ξύλο που δέχθηκαν.
~** Το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας, από την Άννα Κορακάκη στην σκοποβολή ήταν το… κλου της δεύτερης μέρας των Ολυμπιακών Αγώνων της Βραζιλίας που γίνονται στο Ρίο.-
~* Τα έδωσε όλα ο Γκιώνης, λύγισε με 4-1 από τον πανίσχυρο Μιζουτάνι ,.
O Παναγιώτης Γκιώνης πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση καθώς έπαιξε στα ίσια το 4ο φαβορί του απλού και νούμερο 6 της παγκόσμιας κατάταξης, Τζουν Μιζουτάνι ωστόσο έχασε με 4-1 ολοκληρώνοντας στους «32» την παρουσία του στο Ολυμπιακό τουρνουά.
Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε μπροστά του μία από τις προκλήσεις, που αρέσουν σε όλους τους μεγάλους αθλητές και την κυνήγησε παθιασμένα χαρίζοντας συναρπαστικό ματς στους Έλληνες φιλάθλους, οι οποίοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τον βραδινό αγώνα
~*   Εκτός ημιτελικών ο Χρήστου στα 100μ. ύπτιο ,. Ο Απόστολος Χρήστου δεν κατάφερε να προκριθεί στους ημιτελικούς των 100μ. ύπτιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο Έλληνας κολυμβητής κάλυψε την απόσταση σε 54.12 και κατετάγη έκτος στην πέμπτη προκριματική σειρά και 18ος στο σύνολο, μένοντας εκτός της 16άδας που πήρε το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς.

 *** Δείτε τον πίνακα (στην πρώτη θέση είναι η χώρα με τα περισσότερα χρυσά):
ΧώραΧρυσάΑσημένιαΧάλκιναΣύνολο
ΗΠΑ35412
Κίνα3238
Αυστραλία3036
Ιταλία2327
Νότια Κορέα2215
Ουγγαρία2002
Ρωσία1225
Μεγάλη Βρετανία1102
Σουηδία1102
Ιαπωνία1067
Ταϊλάνδη1012
Κινεζική Ταϊπέι1012
Αργεντινή1001
Βέλγιο1001
Κόσοβο1001
Ολλανδία1001
Βιετνάμ1001
Καναδάς0112
Καζακστάν0112
Βραζιλία0101
Δανία0101
Γαλλία0101
Ινδονησία0101
Νέα Ζηλανδία0101
Φιλιππίνες0101
Βόρεια Κορέα0101
Νότια Αφρική0101
Ουζμπεκιστάν0022
Ελλάδα0011
Ισπανία0011
Πολωνία0011


*** Στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο μεσσηνιακής καταγωγής Μιχ. Καλομοίρης
Η καρδιά του παγκόσμιου αθλητισμού χτυπά από τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Ριο Ντε Τζανέιρο, όπου διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ενώ η αυλαία θα πέσει την Κυριακή 21 Αυγούστου. Τα βλέμματα όλων των Ελλήνων είναι στραμμένα στη μακρινή Βραζιλία, με ενδιαφέρον για τις προσπάθειες των συμπατριωτών μας αθλητών να διακριθούν και φυσικά με ξεχωριστή υπερηφάνεια για το γεγονός ότι η χώρα μας είναι η κοιτίδα της κορυφαίας συνάντησης όχι μόνο αθλητισμού, αλλά κυρίως πολιτισμού και συναδέλφωσης.
Την τελευταία ημέρα των αγώνων οι Μεσσήνιοι θα έχουμε έναν ιδιαίτερο λόγο να παρακολουθήσουμε ειδικά τον μαραθώνιο (3.30 μ.μ.), αφού ο Μιχάλης Καλομοίρης, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο αγώνισμα μαζί με τον Μερούση, κατάγεται από χωριό Φλόκα. Μάλιστα ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας του απένειμε τιμητική πλακέτα (την παρέλαβε ο πατέρας του) στον πρόσφατο λαϊκό αγώνα δρόμου «Δαϊκλής» στο Μάνεσι.
Η συμμετοχή του Καλομοίρη ήταν η πλέον ανέλπιστη και για τον ίδιο και έγινε γνωστή μόλις πριν από λίγους μήνες, παρ’ ότι είχε εξασφαλίσει την πρόκριση από πέρυσι.
Ειδικότερα, ο 30χρονος δρομέας είχε τερματίσει 8ος στον Μαραθώνιο της Ρώμης (Μάρτιος 2015), καλύπτοντας τα 42.195 μέτρα σε 2 ώρες και 29 λεπτά. Το όριο των ανδρών για τους Ολυμπιακούς είναι 2 ώρες 19 λεπτά, ωστόσο οι κανονισμοί της διεθνούς ομοσπονδίας στίβου (IAAF) προβλέπουν ότι ένας αθλητής μπορεί να προκριθεί ανεξαρτήτως επίδοσης εάν καταταγεί στην πρώτη δεκάδα «χρυσών» αγώνων.
Ο Μιχάλης Καλομοίρης λέει ότι κάνει «υψηλό αθλητισμό σε ερασιτεχνικό επίπεδο». Τα τελευταία τέσσερα χρόνια εργάζεται ως νομικός σε δικηγορικό γραφείο της Αθήνας. Συνήθως τρέχει στο γήπεδο του Αιγάλεω όταν επιστρέφει από το γραφείο, ή ξυπνάει νωρίς το πρωί για να συμπληρώσει διπλές προπονήσεις. Τα Σαββατοκύριακα επιλέγει διαδρομές στο Ποικίλον όρος, στα Ανάβρυτα ή στη Φιλοθέη. Ανάλογα με την περίοδο προετοιμασίας καλύπτει από 110 έως 200 χιλιόμετρα την εβδομάδα και όποτε έχει δικαστήριο εκτός Αθηνών κουβαλάει στις αποσκευές τα αθλητικά του παπούτσια. «Αν σου αρέσει κάτι πολύ, κάνεις τα πάντα για να το χωρέσεις στη ζωή σου», είχε δηλώσει πριν λίγο στην εφημερίδα «Καθημερινή», δίνοντας έμπνευση και ώθηση σε όλους μας...

****  Βόλεϊ: Δεύτερη θέση στο Βαλκανικό για τους Παμπαίδες με τη συμμετοχή του Καλαματιανού Σπύρου Χανδρινού 
Ο Σπύρος Χανδρινός είναι ο 2ος βαλκανιονίκης της Καλαμάτας '80, σε σύντομο διάστημα, καθώς λίγες εβδομάδες πριν είχε στεφθεί χρυσός ο Φροίξος Κωτσάκης
 Με το ασημένιο μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Παμπαίδων που διεξήχθη στην πόλη Ιβάνιτσα της Σερβίας, επιστρέφει η Εθνική μας ομάδα.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε στον τελικό της διοργάνωσης μετά από μεγάλη μάχη με 3-2 από την Τουρκία (αν και προηγηθήκαμε με 2-1), από την οποία υπενθυμίζουμε ότι το βράδυ της Παρασκευής (στον τελευταίο αγώνα του προκριματικού ομίλου) είχαμε χάσει με 3-0.
Κι όμως παρά την κούραση από τον εξίσου σκληρό ημιτελικό με την Σερβία (κερδίσαμε 3-1 στο τελευταίο ματς της χθεσινής ημέρας), παρόλο που οι Μούχλιας, Αλεξούδης έπαιζαν με προβλήματα τραυματισμού και βρεθήκαμε να χάνουμε με 1-0 σετ, οι νεαροί διεθνείς μας ήταν εξαιρετικοί στα δύο επόμενα, παίρνοντας το προβάδισμα.
Από εκείνο το σημείο και μετά όμως η κούραση έπαιξε σημαντικό ρόλο με την Τουρκία να φτάνει τελικά στη νίκη και το χρυσό μετάλλιο.
«Με βάση τις συνθήκες με τις οποίες ξεκίνησε αυτή η ομάδα, έχοντας μικρό χρονικό διάστημα προετοιμασίας, χωρίς φιλικά παιχνίδια, αλλά και με τους τραυματισμούς που μας στέρησαν δύο κεντρικούς συν αυτούς που μας προέκυψαν στο τουρνουά, δεν μπορώ παρά να είμαι ευχαριστημένος. Κι όσο κλισέ κι αν ακούγεται νιώθω ότι είμαστε οι νικητές αυτού του τουρνουά», είπε μετά το τέλος του αγώνα ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Άρης Γιαμακίδης και συμπλήρωσε:
«Η Τουρκία είναι μια πλήρης ομάδα, πολύ καλά προετοιμασμένη αλλά για να μας κερδίσει, την αναγκάσαμε να φτάσει στα όρια της, ενώ εμείς πληρώσαμε την κούραση του χθεσινού αγώνα στα δύο τελευταία σετ. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές, ακόμη και τα παιδιά που δεν ταξίδεψαν στην Σερβία, όλους όσοι βοήθησαν και στήριξαν αυτήν την ομάδα κι ιδιαίτερα τον συνεργάτη του Νίκο Μούχλια για την τεράστια βοήθεια που προσέφερε».
Τα σετ: 22-25, 25-21, 26-24, 17-25, 8-15
Η σύνθεση της Εθνικής (Γιαμακίδης): Ανδρεόπουλος, Μούχλιας, Κεσεσίδης, Αλεξούδης, Στράτος, Ρέτζιος Σταυρόπουλος –λ / Μποζίδης, Στείρος, Παπαδημητρίου, Χανδρινός, Χάκας.

***  Τα ζευγάρια στο κύπελλο Μεσσηνίας  ΕΠΣΜ
Τα ζευγάρια στο κύπελλο Μεσσηνίας
~ Μόνο με ομάδες Α' και Α1 τοπικής θα διεξαχθεί φέτος το κύπελλο Μεσσηνίας, καθώς δεν δήλωσαν συμμετοχές οι ομάδες Β' και Γ' τοπικής. Η πρεμιέρα θα γίνει 27 και 28 Αυγούστου.
Αναλυτικά τα ζευγάρια που προέκυψαν από την κλήρωση:
1. Ομόνοια - Ηρακλής
2. Αναγέννηση - Απόλλωνας
3. Φαραί - Αίας
4. Διαβολίτσι - Μεσσηνιακός
5. Κυπαρισσία - Σπερχόγεια
6. Χώρα άνευ αγώνα
7. Μιλτιάδης - Πανθουριακός
8. Εράνη - Πεταλίδι
9. Ολυμπιακός Αν. - Χανδριναϊκός
10. Αρφαρά - Ασπρόχωμα
11. Ανδρούσα - Αβία
12. Πάμισος - Εθνικός Μελ.
13. Δώριο άνευ αγώνα
14. Τέλλος Άγρας - Καλαμάτα
15. Κορώνη - Αστέρας Μικρομάνης
16. Νέος Άρις - Ολυμπιακός Καλ.
• Οι αγώνες είναι διπλοί

*** Το πρόγραμμα της Α' τοπικής Μεσσηνίας ΕΠΣΜ
Το πρόγραμμα της Α' τοπικής Μεσσηνίας
~ Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι κληρώσεις του κυπέλλου και των πρωταθλημάτων Μεσσηνίας. Η Α' τοπική που φέτος θα έχει ιδιαίτερο χρώμα λόγω της Καλαμάτας, ξεκινά στις 24-25 Σεπτεμβρίου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1η αγωνιστική
Καλαμάτα - Τέλλος Άγρας
Κυπαρισσία - Ανδρούσα
Απόλλωνας Καλ. - Πανθουριακός
Αβία - Εθνικός
Διαβολίτσι - Εράνη
Φαραί - Ολυμπιακός Καλ.
Πάμισος - Αστέρας Αρφαρών
Μιλτιάδης - Αναγέννηση

2η αγωνιστική
Κυπαρισσία - Καλαμάτα
Τέλλος Άγρας - Απόλλωνας Καλ.
Ανδρούσα - Αβία
Πανθουριακός - Διαβολίτσι
Εθνικός - Φαραί
Εράνη - Πάμισος
Ολυμπιακός Καλ. - Αναγέννηση
Αστέρας Αρφαρών - Μιλτιάδης

3η αγωνιστική
Καλαμάτα - Απόλλωνας Καλ.
Αβία - Κυπαρισσία
Διαβολίτσι - Τέλλος Άγρας
Φαραί - Ανδρούσα
Πάμισος - Πανθουριακός
Αναγέννηση - Εθνικός
Μιλτιάδης - Εράνη
Ολυμπιακός Καλ. - Αστέρας Αρφαρών

4η αγωνιστική
Αβία - Καλαμάτα
Απόλλωνας Καλ. - Διαβολίτσι
Κυπαρισσία - Φαραί
Τέλλος Άγρας - Πάμισος
Ανδρούσα - Αναγέννηση
Πανθουριακός - Μιλτιάδης
Εθνικός - Αστέρας Αρφαρών
Εράνη - Ολυμπιακός Καλ.

5η αγωνιστική
Καλαμάτα - Διαβολίτσι
Φαραί - Αβία
Πάμισος - Απόλλωνας Καλ.
Αναγέννηση - Κυπαρισσία
Μιλτιάδης - Τέλλος Άγρας
Αστέρας Αρφαρών - Ανδρούσα
Ολυμπιακός Καλ. - Πανθουριακός
Εθνικός - Εράνη

6η αγωνιστική
Φαραί - Καλαμάτα
Διαβολίτσι - Πάμισος
Αβία - Αναγέννηση
Απόλλωνας Καλ. - Μιλτιάδης
Κυπαρισσία - Αστέρας Αρφαρών
Τέλλος Άγρας - Ολυμπιακός Καλ.
Ανδρούσα - Εράνη
Πανθουριακός - Εθνικός

7η αγωνιστική
Καλαμάτα - Πάμισος
Αναγέννηση - Φαραί
Μιλτιάδης - Διαβολίτσι
Αστέρας Αρφαρών - Αβία
Ολυμπιακός Καλ. - Απόλλωνας Καλ.
Εράνη - Κυπαρισσία
Εθνικός - Τέλλος Άγρας
Ανδρούσα - Πανθουριακός

8η αγωνιστική
Αναγέννηση - Καλαμάτα
Πάμισος - Μιλτιάδης
Φαραί - Αστέρας Αρφαρών
Διαβολίτσι - Ολυμπιακός Καλ.
Αβία - Εράνη
Απόλλωνας Καλ. - Εθνικός
Κυπαρισσία - Πανθουριακός
Τέλλος Άγρας - Ανδρούσα

9η αγωνιστική
Καλαμάτα - Μιλτιάδης
Αστέρας Αρφαρών - Αναγέννηση
Ολυμπιακός Καλ. - Πάμισος
Εράνη - Φαραί
Εθνικός - Διαβολίτσι
Πανθουριακός - Αβία
Ανδρούσα - Απόλλωνας Καλ.
Τέλλος Άγρας - Κυπαρισσία

10η αγωνιστική
Αστέρας Αρφαρών - Καλαμάτα
Μιλτιάδης - Ολυμπιακός Καλ.
Αναγέννηση - Εράνη
Πάμισος - Εθνικός
Φαραί - Πανθουριακός
Διαβολίτσι - Ανδρούσα
Αβία - Τέλλος Άγρας
Απόλλωνας Καλ. - Κυπαρισσία

11η αγωνιστική
Καλαμάτα - Ολυμπιακός Καλ.
Εράνη - Αστέρας Αρφαρών
Εθνικός - Μιλτιάδης
Πανθουριακός - Αναγέννηση
Ανδρούσα - Πάμισος
Τέλλος Άγρας - Φαραί
Κυπαρισσία - Διαβολίτσι
Απόλλωνας Καλ. - Αβία

12η αγωνιστική
Εράνη - Καλαμάτα
Ολυμπιακός Καλ. - Εθνικός
Αστέρας Αρφαρών - Πανθουριακός
Μιλτιάδης - Ανδρούσα
Αναγέννηση - Τέλλος Άγρας
Πάμισος - Κυπαρισσία
Φαραί - Απόλλωνας Καλ.
Διαβολίτσι - Αβία

13η αγωνιστική
Καλαμάτα - Εθνικός
Πανθουριακός - Εράνη
Ανδρούσα - Ολυμπιακός Καλ.
Τέλλος Άγρας - Αστέρας Αρφαρών
Κυπαρισσία - Μιλτιάδης
Απόλλωνας Καλ. - Αναγέννηση
Αβία - Πάμισος
Διαβολίτσι - Φαραί

14η αγωνιστική
Πανθουριακός - Καλαμάτα
Εθνικός - Ανδρούσα
Εράνη - Τέλλος Άγρας
Ολυμπιακός Καλ. - Κυπαρισσία
Αστέρας Αρφαρών - Απόλλωνας Καλ.
Μιλτιάδης - Αβία
Αναγέννηση - Διαβολίτσι
Πάμισος - Φαραί

15η αγωνιστική
Καλαμάτα - Ανδρούσα
Τέλλος Άγρας - Πανθουριακός
Κυπαρισσία - Εθνικός
Απόλλωνας Καλ. - Εράνη
Αβία - Ολυμπιακός Καλ.
Διαβολίτσι - Αστέρας Αρφαρών
Φαραί - Μιλτιάδης
Πάμισος - Αναγέννηση

***  To πρόγραμμα της Α1 τοπικής Μεσσηνίας ΕΠΣΜεσσηνίας
To πρόγραμμα της Α1 τοπικής Μεσσηνίας
~  Το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Α1 τοπικής Μεσσηνίας, στο οποίο λαμβάνουν μέρος 14 ομάδες.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
1η αγωνιστική
Δώριο - Νέος Άρις
Ακρίτας Κορώνης - Παπαφλέσσας Χώρας
Αίας - Χανδριναϊκός
Μεσσηνιακός - Ολυμπιακός Ανάληψης
Ασπρόχωμα - Πεταλίδι
Σπερχογεία - Ηρακλής Καλ.
Ομόνοια - Αστέρας Μικρομάνης

2η αγωνιστική
Ακρίτας Κορώνης - Δώριο
Νέος Άρις - Αίας
Παπαφλέσσας Χώρας - Μεσσηνιακός
Χανδριναϊκός - Ασπρόχωμα
Ολυμπιακός Ανάληψης - Σπερχογεία
Πεταλίδι - Ομόνοια
Ηρακλής Καλ. - Αστέρας Μικρομάνης

3η αγωνιστική
Δώριο - Αίας
Μεσσηνιακός - Ακρίτας Κορώνης
Ασπρόχωμα - Νέος Άρις
Σπερχογεία - Παπαφλέσσας Χώρας
Ομόνοια - Χανδριναϊκός
Αστέρας Μικρομάνης - Ολυμπιακός Ανάληψης
Ηρακλής Καλ. - Πεταλίδι

4η αγωνιστική
Μεσσηνιακός - Δώριο
Αίας - Ασπρόχωμα
Ακρίτας Κορώνης - Σπερχογεία
Νέος Άρις - Ομόνοια
Παπαφλέσσας Χώρας - Αστέρας Μικρομάνης
Χανδριναϊκός - Ηρακλής Καλ.
Ολυμπιακός Ανάληψης - Πεταλίδι

5η αγωνιστική
Δώριο - Ασπρόχωμα
Σπερχογεία - Μεσσηνιακός
Ομόνοια - Αίας
Αστέρας Μικρομάνης - Ακρίτας Κορώνης
Ηρακλής Καλ. - Νέος Άρις
Πεταλίδι - Παπαφλέσσας Χώρας
Ολυμπιακός Ανάληψης - Χανδριναϊκός

6η αγωνιστική
Σπερχογεία - Δώριο
Ασπρόχωμα - Ομόνοια
Μεσσηνιακός - Αστέρας Μικρομάνης
Αίας - Ηρακλής Καλ.
Ακρίτας Κορώνης - Πεταλίδι
Νέος Άρις - Ολυμπιακός Ανάληψης
Παπαφλέσσας Χώρας - Χανδριναϊκός

7η αγωνιστική
Δώριο - Ομόνοια
Αστέρας Μικρομάνης - Σπερχογεία
Ηρακλής Καλ. - Ασπρόχωμα
Πεταλίδι - Μεσσηνιακός
Ολυμπιακός Ανάληψης - Αίας
Χανδριναϊκός - Ακρίτας Κορώνης
Παπαφλέσσας Χώρας - Νέος Άρις

8η αγωνιστική
Αστέρας Μικρομάνης - Δώριο
Ομόνοια - Ηρακλής Καλ.
Σπερχογεία - Πεταλίδι
Ασπρόχωμα - Ολυμπιακός Ανάληψης
Μεσσηνιακός - Χανδριναϊκός
Αίας - Παπαφλέσσας Χώρας
Ακρίτας Κορώνης - Νέος Άρις

9η αγωνιστική
Δώριο - Ηρακλής Καλ.
Πεταλίδι - Αστέρας Μικρομάνης
Ολυμπιακός Ανάληψης - Ομόνοια
Χανδριναϊκός - Σπερχογεία
Παπαφλέσσας Χώρας - Ασπρόχωμα
Νέος Άρις - Μεσσηνιακός
Αίας - Ακρίτας Κορώνης

10η αγωνιστική
Πεταλίδι - Δώριο
Ηρακλής Καλ. - Ολυμπιακός Ανάληψης
Αστέρας Μικρομάνης - Χανδριναϊκός
Ομόνοια - Παπαφλέσσας Χώρας
Σπερχογεία - Νέος Άρις
Ασπρόχωμα - Ακρίτας Κορώνης
Μεσσηνιακός - Αίας

11η αγωνιστική
Δώριο - Ολυμπιακός Ανάληψης
Χανδριναϊκός - Πεταλίδι
Παπαφλέσσας Χώρας - Ηρακλής Καλ.
Νέος Άρις - Αστέρας Μικρομάνης
Ακρίτας Κορώνης - Ομόνοια
Αίας - Σπερχογεία
Ασπρόχωμα - Μεσσηνιακός

12η αγωνιστική
Χανδριναϊκός - Δώριο
Ολυμπιακός Ανάληψης - Παπαφλέσσας Χώρας
Πεταλίδι - Νέος Άρις
Ηρακλής Καλ. - Ακρίτας Κορώνης
Αστέρας Μικρομάνης - Αίας
Ομόνοια - Μεσσηνιακός
Σπερχογεία - Ασπρόχωμα

13η αγωνιστική
Δώριο - Παπαφλέσσας Χώρας
Νέος Άρις - Χανδριναϊκός
Ακρίτας Κορώνης - Ολυμπιακός Ανάληψης
Αίας - Πεταλίδι
Μεσσηνιακός - Ηρακλής Καλ.
Ασπρόχωμα - Αστέρας Μικρομάνης
Ομόνοια - Σπερχογεία

***  Το πρόγραμμα της Β' τοπικής Μεσσηνίας  ΕΠΣΜ
Το πρόγραμμα της Β' τοπικής Μεσσηνίας
~Σε δύο ομίλους θα διεξαχθεί και τη νέα σεζόν το πρωτάθλημα της Β' τοπικής Μεσσηνίας. Η σέντρα έχει προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Οκτωβρίου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα σε βόρειο και νότιο όμιλο έχει ως εξής:
Βόρειος όμιλος
1η αγωνιστική
Ατρόμητος Πλατύ - ΑΕ Γαργαλιάνων
Ηρακλής Κυπ. - Παπαφλέσσας Αμφειας
Διαγόρας Κοπανακίου - Κεραυνός
Δόξα Καλ. - Πανευαϊκός
Θύελλα Μερόπης - Καλό Νερό
ΑΕ Μάνης - Αστέρας Βαλύρας
Ρεπό: ΑΕΚ Καλ.

2η αγωνιστική
ΑΕΚ Καλ.  - Ατρόμητος Πλατύ
ΑΕ Γαργαλιάνων - Ηρακλής Κυπ.
Παπαφλέσσας Αμφειας - Δόξα Καλ.
Κεραυνός - Θύελλα Μερόπης
Πανευαϊκός  - ΑΕ Μάνης
Καλό Νερό  - Αστέρας Βαλύρας
Ρεπό: Διαγόρας Κοπανακίου

3η αγωνιστική
Ατρόμητος Πλατύ  -  Ηρακλής Κυπ.
Διαγόρας Κοπανακίου  - ΑΕΚ Καλ.
Δόξα Καλ. - ΑΕ Γαργαλιάνων
ΑΕ Μάνης  - Παπαφλέσσας Αμφειας
Αστέρας Βαλύρας - Κεραυνός
Καλό Νερό - Πανευαϊκός
Ρεπό: Θύελλα Μερόπης

4η αγωνιστική
Διαγόρας Κοπανακίου - Ατρόμητος Πλατύ
Ηρακλής Κυπ.  - Δόξα Καλ.
ΑΕΚ Καλ. - Θύελλα Μερόπης
ΑΕ Γαργαλιάνων - ΑΕ Μάνης
Παπαφλέσσας Αμφειας - Καλό Νερό
Κεραυνός - Πανευαϊκός
Ρεπό: Αστέρας Βαλύρας

5η αγωνιστική
Ατρόμητος Πλατύ - Δόξα Καλ.
Θύελλα Μερόπης - Διαγόρας Κοπανακίου
ΑΕ Μάνης - Ηρακλής Κυπ.
Αστέρας Βαλύρας - ΑΕΚ Καλ.
Καλό Νερό - ΑΕ Γαργαλιάνων
Κεραυνός - Παπαφλέσσας Αμφειας
Ρεπό: Πανευαϊκός

6η αγωνιστική
Θύελλα Μερόπης - Ατρόμητος Πλατύ
Δόξα Καλ.  -  ΑΕ Μάνης
Διαγόρας Κοπανακίου - Αστέρας Βαλύρας
Ηρακλής Κυπ. - Καλό Νερό
ΑΕΚ Καλ. - Πανευαϊκός
ΑΕ Γαργαλιάνων  - Κεραυνός
Ρεπό: Παπαφλέσσας Αμφειας

7η αγωνιστική
Ατρόμητος Πλατύ  - ΑΕ Μάνης
Αστέρας Βαλύρας -  Θύελλα Μερόπης
Καλό Νερό - Δόξα Καλ.
Πανευαϊκός - Διαγόρας Κοπανακίου
Κεραυνός - Ηρακλής Κυπ.
Παπαφλέσσας Αμφειας - ΑΕΚ Καλ.
Ρεπό: ΑΕ Γαργαλιάνων

8η αγωνιστική
Αστέρας Βαλύρας - Ατρόμητος Πλατύ
ΑΕ Μάνη - Καλό Νερό
Θύελλα Μερόπης - Πανευαϊκός
Δόξα Καλ. - Κεραυνός
Διαγόρας Κοπανακίου - Παπαφλέσσας Αμφειας
ΑΕΚ Καλ. - ΑΕ Γαργαλιάνων
Ρεπό: Ηρακλής Κυπ.

9η αγωνιστική
Ατρόμητος Πλατύ - Καλό Νερό
Πανευαϊκός - Αστέρας Βαλύρας
Κεραυνός - ΑΕ Μάνης
Παπαφλέσσας Αμφειας - Θύελλα Μερόπης
ΑΕ Γαργαλιάνων - Διαγόρας Κοπανακίου
Ηρακλής Κυπ.  -  ΑΕΚ Καλ.
Ρεπό: Δόξα Καλ.

10η αγωνιστική
Πανευαϊκός - Ατρόμητος Πλατύ
Καλό Νερό -  Κεραυνός
Αστέρας Βαλύρας - Παπαφλέσσας Αμφειας
Θύελλα Μερόπης - ΑΕ Γαργαλιάνων
Δόξα Καλ. - ΑΕΚ Καλ.
Διαγόρας Κοπανακίου - Ηρακλής Κυπ.
Ρεπό: ΑΕ Μάνης

11η αγωνιστική
Ατρόμητος Πλατύ - Κεραυνός
Παπαφλέσσας Αμφειας - Πανευαϊκός
ΑΕ Γαργαλιάνων - Αστέρας Βαλύρας
ΑΕΚ Καλ. - ΑΕ Μάνης
Ηρακλής Κυπ. - Θύελλα Μερόπης
Δόξα Καλ. - Διαγόρας Κοπανακίου
Ρεπό: Καλό Νερό

12η αγωνιστική
Παπαφλέσσας Αμφειας - Ατρόμητος Πλατύ
Πανευαϊκός - ΑΕ Γαργαλιάνων
Καλό Νερό  - ΑΕΚ Καλ.
Αστέρας Βαλύρας - Ηρακλής Κυπ.
ΑΕ Μάνης - Διαγόρας Κοπανακίου
Θύελλα Μερόπης - Δόξα Καλ.
Ρεπό: Κεραυνός

13η αγωνιστική
ΑΕ Γαργαλιάνων - Παπαφλέσσας Αμφειας
ΑΕΚ Καλ. -  Κεραυνός
Ηρακλής Κυπ. - Πανευαϊκός
Διαγόρας Κοπανακίου - Καλό Νερό
Δόξα Καλ. - Αστέρας Βαλύρας
ΑΕ Μάνης - Θύελλα Μερόπης
Ρεπό: Ατρόμητος Πλατύ
Νότιος όμιλος
1η αγωνιστική
ΑΣ Φυτειάς - Θύελλα Χαρακοπιού
Στενωσιά - Καλλιθέα
Λογγά - Πράσινα Πουλιά
Πατίστα - ΑΟ Φυτειάς
Ακαδ. Παμίσου - Βλαχόπουλο
Μεθώνη - Πανιώνιος

2η αγωνιστική
Στενωσιά - ΑΣ Φυτειάς
Θύελλα Χαρακοπιού - Λογγά
Καλλιθέα - Πατίστα
Πράσινα Πουλιά - Ακαδ. Παμίσου
ΑΟ Φυτειάς - Μεθώνη
Πανιώνιος - Βλαχόπουλο

3η αγωνιστική
ΑΣ Φυτειάς  - Λογγά
Πατίστα - Στενωσιά
Ακαδ. Παμίσου - Θύελλα Χαρακοπιού
Μεθώνη - Καλλιθέα
Πανιώνιος - Πράσινα Πουλιά
Βλαχόπουλο - ΑΟ Φυτειάς

4η αγωνιστική
Πατίστα - ΑΣ Φυτειάς
Λογγά - Ακαδ. Παμίσου
Στενωσιά - Μεθώνη
Θύελλα Χαρακοπιού - Πανιώνιος
Καλλιθέα - Βλαχόπουλο
ΑΟ Φυτειάς - Πράσινα Πουλιά

5η αγωνιστική
ΑΣ Φυτειάς  - Ακαδ. Παμίσου
Μεθώνη - Πατίστα
Πανιώνιος - Λογγά
Βλαχόπουλο - Στενωσιά
ΑΟ Φυτειάς - Θύελλα Χαρακοπιού
Πράσινα Πουλιά - Καλλιθέα

6η αγωνιστική
Μεθώνη - ΑΣ Φυτειάς
Ακαδ. Παμίσου - Πανιώνιος
Πατίστα - Βλαχόπουλο
Λογγά - ΑΟ Φυτειάς
Στενωσιά - Πράσινα Πουλιά
Θύελλα Χαρακοπιού - Καλλιθέα

7η αγωνιστική
ΑΣ Φυτειάς  - Πανιώνιος
Βλαχόπουλο - Μεθώνη
ΑΟ Φυτειάς - Ακαδ. Παμίσου
Πράσινα Πουλιά - Πατίστα
Καλλιθέα - Λογγά
Θύελλα Χαρακοπιού - Στενωσιά

8η αγωνιστική
Βλαχόπουλο - ΑΣ Φυτειάς
Πανιώνιος - ΑΟ Φυτειάς
Μεθώνη - Πράσινα Πουλιά
Ακαδ. Παμίσου - Καλλιθέα
Πατίστα - Θύελλα Χαρακοπιού
Λογγά - Στενωσιά

9η αγωνιστική
ΑΣ Φυτειάς  - ΑΟ Φυτειάς
Πράσινα Πουλιά - Βλαχόπουλο
Καλλιθέα - Πανιώνιος
Θύελλα Χαρακοπιού - Μεθώνη
Στενωσιά - Ακαδ. Παμίσου
Λογγά - Πατίστα

10η αγωνιστική
Πράσινα Πουλιά - ΑΣ Φυτειάς
ΑΟ Φυτειάς - Καλλιθέα
Βλαχόπουλο - Θύελλα Χαρακοπιού
Πανιώνιος - Στενωσιά
Μεθώνη - Λογγά
Ακαδ. Παμίσου - Πατίστα

11η αγωνιστική
Καλλιθέα - ΑΣ Φυτειάς
Θύελλα Χαρακοπιού - Πράσινα Πουλιά
Στενωσιά - ΑΟ Φυτειάς
Λογγά - Βλαχόπουλο
Πατίστα - Πανιώνιος
Ακαδ. Παμίσου - Μεθώνη

***  Το πρόγραμμα της Γ' τοπικής Μεσσηνίας ΕΠΣΜ
Το πρόγραμμα της Γ' τοπικής Μεσσηνίας
~ Τη σειρά με την οποία θα αντιμετωπίσουν τους αντιπάλους τους έμαθαν απόψε οι ομάδες της Γ' τοπικής.
Η έναρξη του πρωταθλήματος έχει οριστεί για το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Οκτωνρίου. Αναλυτικά το πρόγραμμα:
1η αγωνιστική
Χατζή  -  Δαναός
Παναθηναϊκός Καλ. - ΑΠΣ Αρις
Νέστωρ Πύλου - Ερμής Καλ.
Βέργα - Ικαρος
Θύελλα Παρ. - Λέικα
Θησέας - Νέδουσα

2η αγωνιστική
Παναθηναϊκός Καλ. - Χατζή
Δαναός - Νέστωρ Πύλου
ΑΠΣ Αρις - Βέργα
Ερμής Καλ. - Θύελλα Παρ.
Ικαρος - Θησέας
Νέδουσα - Λέικα

3η αγωνιστική
Χατζή - Νέστωρ Πύλου
Βέργα - Παναθηναϊκός Καλ.
Θύελλα Παρ. - Δαναός
Θησέας - ΑΠΣ Αρις
Νέδουσα - Ερμής Καλ.
Λέικα - Ικαρος

4η αγωνιστική
Βέργα - Χατζή
Νέστωρ Πύλου - Θύελλα Παρ.
Παναθηναϊκός Καλ. - Θησέας
Δαναός - Νέδουσα
ΑΠΣ Αρις - Λέικα
Ικαρος - Ερμής Καλ.

5η αγωνιστική
Χατζή - Θύελλα Παρ.
Θησέας - Βέργα
Νέδουσα - Νέστωρ Πύλου
Λέικα - Παναθηναϊκός Καλ.
Ικαρος - Δαναός
Ερμής Καλ. - ΑΠΣ Αρις

6η αγωνιστική
Θησέας - Χατζή
Θύελλα Παρ. - Νέδουσα
Βέργα - Λέικα
Νέστωρ Πύλου - Ικαρος
Παναθηναϊκός Καλ. - Ερμής Καλ.
Δαναός - ΑΠΣ Αρις

7η αγωνιστική
Χατζή - Νέδουσα
Λέικα - Θησέας
Ικαρος - Θύελλα Παρ.
Ερμής Καλ. - Βέργα
ΑΠΣ Αρις - Νέστωρ Πύλου
Δαναός - Παναθηναϊκός Καλ.

8η αγωνιστική
Λέικα - Χατζή
Νέδουσα - Ικαρος
Θησέας - Ερμής Καλ.
Θύελλα Παρ. - ΑΠΣ Αρις
Βέργα - Δαναός
Νέστωρ Πύλου - Παναθηναϊκός Καλ.

9η αγωνιστική
Χατζή - Ικαρος
Ερμής Καλ. - Λέικα
ΑΠΣ Αρις - Νέδουσα
Δαναός - Θησέας
Παναθηναϊκός Καλ. - Θύελλα Παρ.
Νέστωρ Πύλου - Βέργα

10η αγωνιστική
Ερμής Καλ. - Χατζή
Ικαρος - ΑΠΣ Αρις
Λέικα - Δαναός
Νέδουσα - Παναθηναϊκός Καλ.
Θησέας - Νέστωρ Πύλου
Θύελλα Παρ. - Βέργα

11η αγωνιστική
ΑΠΣ Αρις - Χατζή
Δαναός - Ερμής Καλ.
Παναθηναϊκός Καλ. - Ικαρος
Νέστωρ Πύλου - Λέικα
Βέργα - Νέδουσα
Θύελλα Παρ. - Θησέας

***
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016: ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 01 Αυγούστου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-01-2016.html .- 
Η  Εφημερίδα μας  Arfara  News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  01 Αυγούστου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-01-2016.html .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02  Αυγούστου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-02-2016.html  .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03  Αυγούστου  2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-03-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Αυγούστου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-04-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Αυγούστου  2016: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-05-2016.html .- 

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Αυγούστου 2016  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-06-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07  Αυγούστου 2016
: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-07-2016.html  .- 
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 08 Αυγούστου  2016  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-08-2016.html .- 
~ Αθλητικό Σάββατο-κύριακο  06 και 07 Αυγούστου 2016  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ αγώνες ΡΙΟ  1η  ΗΜΕΡΑ   :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/06-07-2016.html .- 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΝΩΝΕΣ  2016 ΡΙΟ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ Δευτέρα  08  Αυγούστου  2016 2η  ΗΜΕΡΑ   :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/2016-08-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 09 Αυγούστου 2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-09-2016.html .-
~
  ~ ***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4901 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3042 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3046  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 989   βίντεο   .-
 *** ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 679 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1132 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.615   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-  
595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139 .       

  *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen  \  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   
 

~
                                          Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ /  ΓΗΓΑΣ στην παραλία
                                         της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Βέργα)   09 Αυγούστου 2016
Το  βίντεο της Ημέρας :
~ KALAMATA  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ παραλία   "ΝαυτίλοςΤρίτη  9-8-2016  το μπάνιο μας : https://youtu.be/JGEtWxXcWl4 ..-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια: