Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 03 Ιουλίου 2016

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 03 Ιουλίου  2016  :
~
Γνώριζε καλώς ότι ο μη υποτασσόμενος ενί, υποτάσσεται πολλοίς. Και εν τέλει ανυπότακτος μένει.           Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
3 Ιουλίου
Ανατολίου (1) πατριάρχου Κων/λεως, ποιητού των ομωνύμων Στιχηρών (†458). Μαρτύρων Υακίνθου (†108), Θεοδότου, Θεοδότης (†712), Γολινδούχ, Διομήδους, Ευλαμπίου και Ασκληπιάδου του «επιτηδειωτάτου» και ομολογητού Μάρκου και Μωκιανού. Οσιομάρτυρος Γερασίμου του εκ Μεγάλου Χωρίου (Ευρυτανίας †1812). Οσίων Φιλίππου επισκόπου και Ανατολίου, των Ρώσων και Ιωακείμ, του εν Αχαία (†ιζ΄ αι).
(1) Ο άγιος Ανατόλιος, ο οποίος ήταν ιερέας και αντιπρόσωπος της Εκκλησίας της Αλεξάνδρειας, κατά το έτος 449 έγινε Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως. Στον πατριαρχικό θρόνο, τον πρότεινε ο μονοφυσίτης Πατριάρχης Αλεξανδρείας Διόσκορος Α`, ελπίζοντας ότι θα τον έχει συνεργό του. Όμως δεν κατόρθωσε να πετύχει τα σχέδιά του, γιατί πρώτος ο Ανατόλιος ήταν αυτός που υπέγραψε την καθαίρεση του Διόσκουρου στη Δ` Οικουμενική Σύνοδο, που έγινε στην Χαλκηδόνα και ενέταξε στα δίπτυχα το όνομα του αγίου Φλαβιανού, πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, τον οποίο είχε καθαιρέσει ο Διόσκορος κατά την ληστρική Σύνοδο της Έφεσου το 449. Επιπλέον έστειλε επιστολές προς όλους τούς επισκόπους να αναθεματίσουν τους αιρετικούς. Ο Ανατόλιος αφού ποίμανε σωστά και με τον καλύτερο τρόπο την Εκκλησία, θανατώθηκε άδικα από τούς αιρετικούς το 458. ~
Σήμερα 03/07/2016 εορτάζουν:
Σύναξη των Αγιορειτών Πατέρων, Άγιος Υάκινθος ο κουβικουλάριος (θαλαμηπόλος), Άγιος Ανατόλιος Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης, Άγιος Γεράσιμος ο νέος ο Καρπενησιώτης

`  ~  Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~ Ὡς Λίθος ὑάκινθος, τῆς Ἐκκλησίας Χριστοῦ, ἀστράπτεις τοὶς πέρασι, ταὶς τῶν χαρίτων αὐγαίς, παμμάκαρ Ὑάκινθε, σὺ γὰρ ὁμολογία, πυρσωθεῖς εὐσέβειας, ἔλαμψας ἐν ἀθλήσει, τὴ τοῦ Λόγου μιμήσει, ἐντεῦθεν καταφαιδρύνεις, τοὺς σὲ γεραίροντας
~ * Απολυτίκιο Αγ. Υακίνθου - 3 ΙΟΥΛΙΟΥ   : https://youtu.be/NpVp4ejZP_A .-


~


***   Έτοιμος ο ναός που έχτισαν οι φαντάροι για τον άγιο Παΐσιο!
~ από την εφημερίδα Ορθόδοξη Αλήθεια που κυκλοφορεί στα περίπτερα
Έτοιμος ο ναός που είναι αφιερωμένος στον Αγιο Παΐσιο και έφτιαξαν οι στρατιώτες του Σώματος Μηχανικού στον Αμπελώνα Λάρισας. Μέσα σε λίγους μήνες οι φαντάροι ολοκλήρωσαν τη θεάρεστη εργασία τους και δημιούργησαν τον εν λόγω ναό που βρίσκεται εντός του στρατοπέδου «Παπαβασιλοπούλου» στον Αμπελώνα. Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 14 Οκτωβρίου (θέμα που είχε αναδείξει από τότε η «Ορθόδοξη Αλήθεια») του προηγουμένου έτους. Την Παρασκευή σε κλίμα έντονης συγκίνησης τελέστηκαν από τον επιχώριο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο τα θυρανοίξια του νεόδμητου ιερού ναού, που είναι αφιερωμένος στον νέο άγιο της Εκκλησίας μας, τον Οσιο Παΐσιο, όπως προαναφέρθηκε.
«Ο νέος αυτός ιερός ναός ανηγέρθη μέσα σε λίγους μήνες χάρη στην ευλάβεια, τον ένθεο ζήλο και τη ζέουσα πίστη του Διοικητού του Στρατοπέδου Αντισυνταγματάρχου Μηχανικού κ. Κωνσταντίνου Κωστόπουλου και όλων των υπηρετούντων στη μονάδα αυτή, μέχρι και των νέων στρατιωτών, που πυρετωδώς εργάσθηκαν για την ευλογημένη αυτή στιγμή. Ο Ναός του Αγίου Παϊσίου οικοδομήθηκε σε έναν ιερό χώρο, όπου οι άνθρωποι ασκούνται και αγωνίζονται πάνω στα υψηλά ιδανικά της πατρίδος μας και γέννησε σε όλους τους πιστούς αισθήματα μεγάλης χαράς, καθώς το στρατόπεδο αυτό εστερείτο εκκλησίας και έλαβε αυτή η εκκλησία το όνομα του Αγίου Παϊσίου κατόπιν μεγάλης προσευχής αλλά και αποκαλύψεως του νέου αγίου» είπε ο κ. Ιγνάτιος. Και συμπλήρωσε: «Συγχαρητήρια σε όλους όσοι οραματίστηκαν, εμπνεύσθηκαν και συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του ιερού έργου, σε μία εποχή δύσκολη, όπου δοκιμάζονται τα πάντα και όπου στο εξωτερικό οι διάφορες ομολογίες πουλούν τους ναούς τους καθώς δεν υπάρχει λόγος πια να τους κατέχουν. Συγχαίρουμε λοιπόν όλους τους συντελεστές αυτού του θείου οικοδομήματος, και ευχόμαστε να έχουν πάντοτε τη χάρη και την ευλογία του μεγάλου Πατρός της Εκκλησίας, τον οποίο αξιωθήκαμε να γνωρίσουμε και πολλάκις επισκεφθήκαμε, προκειμένου να συζητήσουμε διάφορα θέματα και να επικαλεσθούμε τις άγιες ευχές και προσευχές του».
Την ταχύτατη ολοκλήρωση των εργασιών είχε προβλέψει από τον Οκτώβριο ο πρωτοσύγκελος της τοπικής μητρόπολης π. Αχίλλιος Τσούτσουρας. «Θα βοηθήσουν πολύ οι στρατιώτες, θα είναι αυτοί οι κτήτορες. Θα το αναλάβουν εξ ολοκλήρου σχεδόν εκείνοι το έργο. Είναι πάρα πολύ συγκινητική κίνηση. Μας εκπλήσσει το γεγονός ότι νέα παιδιά, που δεν ξέρουν πολλά πράγματα για την πίστη μας, γνωρίζουν όμως τον Αγιο Παΐσιο. Ισως από κάποιο βιβλίο ή τον “συναντούν” ακόμα και μέσα από το διαδίκτυο και διαβάζουν τις συμβουλές του προς τους νέους. Αποτέλεσμα αυτού είναι να τον γνωρίζουν πολύ καλά. Πιστεύω ότι σύντομα θα δούμε τον ναό ολοκληρωμένο αφού κινούνται με γρήγορους ρυθμούς, σύντομα θα τα καταφέρουν».


*** «Τρέχουν» τελευταία στιγμή για τα προβλήματα στο Μέγαρο Χορού
Περιμένοντας… τον Γερμανό για τη σκηνή
02megaro.JPG
 Όταν κάποια Δημοτική Αρχή δίνει 14 και πλέον “σπαρταριστά” εκατομμύρια ευρώ για να φτιάξει ένα κτήριο που θα αποτελέσει στο μέλλον τοπόσημο και η Τεχνική Υπηρεσία δεν έχει την ικανότητα και την εμπειρία να παρακολουθήσει την κατασκευή, πρέπει και το βράδυ να μην κοιμάται.
Με εμάς και το Μέγαρο Χορού έγινε το αντίθετο. Πηγαίναμε με το "βλέποντας και κάνοντας". Κι έτσι φτάσαμε σήμερα να διαπιστώνουμε ότι η κεντρική του σκηνή παρουσιάζει προβλήματα λειτουργίας, τα καθίσματα έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν προβλήματα (γιατί άραγε;), το εξωτερικό μέρος του κτηρίου παρουσιάζει ορατές φθορές, αλλά και πολλές άλλες μικρολεπτομέρειες που καταδεικνύουν ότι δεν έγιναν όλα όπως πρέπει.
Στο παρά πέντε της έναρξης και του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας φέραμε από τη Γερμανία εξειδικευμένο μηχανικό της "Tuv Sud", για να ελέγξει και να πιστοποιήσει τους μηχανισμούς της κεντρικής σκηνής. Θα καθίσει μέχρι και αύριο, μετά θα πάει στη Γερμανία και ελπίζουμε ότι θα μας φέρει τη λύση. Πάντως, οι μηχανισμοί είναι απενεργοποιημένοι για λόγους ασφαλείας καλλιτεχνών και εργαζομένων! Απενεργοποιήθηκαν όταν η εξουσιοδοτημένη γερμανική εταιρεία πιστοποίησης, «Tuv Sud», έκρινε, σε προηγούμενο έλεγχο, ότι δεν κάλυπταν τις προδιαγραφές της μελέτης και της σύμβασης!
Στις 10 Ιουλίου θα έρθει εκπρόσωπος της εταιρείας που τοποθέτησε τα καθίσματα, ενώ μπορεί να περάσουμε ένα ακόμα χέρι το εξωτερικό μέρος του κτηρίου.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής: «Εν όψει του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού πραγματοποιούνται οι τελευταίες εργασίες στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, με την ολοκλήρωση των φυτεύσεων και της περίφραξης. Στο μεταξύ, η εταιρεία Τuv Sud, παρουσία εκπροσώπων της κατασκευάστριας - προμηθεύτριας Schnakenberg, υπαλλήλων του Δήμου Καλαμάτας και εκπροσώπων της εταιρείας που ανήγειρε το Μέγαρο, ολοκλήρωσε τους σχετικούς ελέγχους λειτουργίας και ανταπόκρισης κυρίως των μηχανολογικών εγκαταστάσεων της σκηνής και εντός των ημερών αναμένεται το πόρισμά της".     Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** 
Δρομολογείται το τζαμί στο Βοτανικό - Σε 20 στρέμματα στο Σχιστό το μουσουλμανικό νεκροταφείο
Με διπλή απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση νομιμοποιεί τα παράνομα τζαμιά, προκειμένου αυτά να σταματήσουν να λειτουργούν κρυφά, ενώ παράλληλα δημιουργεί νεκροταφείο για τους μουσουλμάνους στο Σχιστό. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση επιλέγει να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα της μουσουλμανικής κοινότητας. Ταυτόχρονα επιδιώκει να πάρει στα χέρια της τον έλεγχο και να βάλει τάξη στην άναρχη κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια με τη λειτουργία των παράνομων τζαμιών που λειτουργούν χωρίς έλεγχο και κανόνες ασφαλείας, δημιουργώντας πρόβλημα τόσο στους μουσουλμάνους, όσο και σε αυτούς που κατοικούν κοντά στα παράνομα τζαμιά. Το protothema.gr αποκαλύπτει ότι ήδη νομιμοποιήθηκαν τρία τζαμιά στην Αθήνα και ένα στη Θήβα.
Ο Αλέξης Τσίπρας σε πρόσφατη επίσκεψή του στο Στρασβούργο ανακοίνωσε τη δημιουργία και λειτουργία τζαμιού στον Βοτανικό, ενώ παράλληλα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σε έκταση 20 στρεμμάτων στο Σχιστό, που παραχωρήθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος, θα δημιουργηθεί νεκροταφείο ειδικά για μουσουλμάνους. Τη μελέτη για το τζαμί στον Βοτανικό έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο Τομπάζη και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα είναι μοντέρνου ύφους, ανάλογο με αυτά που υπάρχουν σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που αποκαλύπτει το protothema.gr επιχειρείται να μπει τάξη στην αναρχία των παράνομων μουσουλμανικών χώρων λατρείας καθώς εκτός από αυστηρές προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία ευκτήριων οίκων, όπως ονομάζονται τα τζαμιά, θα έχουν και δικό τους ΑΦΜ. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, δεν λειτουργούν μόνο παράνομα τζαμιά στην Αττική, αλλά και χώροι λατρείας άλλων θρησκειών, όπως βουδιστικοί παράνομοι ναοί, ενώ έχει καταγραφεί και χώρος λατρείας της περσικής θρησκείας μπαχάι.
«Αυτό που μας ενδιαφέρει πιο πολύ είναι να τεθούν κανόνες ασφαλείας και υγιεινής, καθώς δεν πληρούνται ούτε οι βασικοί κανόνες στα περισσότερα από αυτά», λέει στο protothema.gr ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την επίσημη δημοσιοποίηση της ανέγερσης του ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό και τη νομιμοποίηση όσων παράνομων τζαμιών πληρούν τα κριτήρια, το υπουργείο Παιδείας προτίθεται να κλείσει όσους χώρους λειτουργούν παράνομα.
O Νίκος Φίλης και ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής συναντήθηκαν πρόσφατα στο υπουργείο Παιδείας με εκπροσώπους των μουσουλμάνων. Ο κ. Φίλης τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα φροντίσει ώστε να ληφθούν σοβαρά υπόψη όσα αιτήματα εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Οι μουσουλμάνοι από πολλές χώρες που ζουν με τις οικογένειές τους στην Ελλάδα και προσφέρουν στην οικονομία, έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις, όπως προβλέπουν οι νόμοι, το Σύνταγμα και οι διεθνείς συμβάσεις. Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα και αναγνωρίζει σε όλους όσοι ζουν στην επικράτειά της το δικαίωμα να πιστεύουν σε όποια θρησκεία θέλουν και να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα ειρηνικά».
Αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι, κυρίως στην Αττική, λειτουργούν εκατοντάδες παράνομοι και ακατάλληλοι χώροι λατρείας για να εξυπηρετήσουν χιλιάδες μουσουλμάνους - από υπόγεια πολυκατοικιών έως πάρκινγκ - καθώς δεν διαθέτουν τουαλέτες, εξαερισμό και δεν πληρούν κανέναν κανόνα ασφαλείας.
Σε ό,τι αφορά την εγκύκλιο για τη χορήγηση άδειας και ίδρυσης λειτουργίας ναού-ευκτήριου οίκου, η εγκύκλιος τονίζει μεταξύ άλλων ότι στη διοικητική άδεια «θα αναγράφεται οπωσδήποτε ο αριθμός του πληθυσμού που δηλώνει η θρησκευτική κοινότητα ως μέγιστο αριθμό πιστών ή επισκεπτών που δύναται να προσέλθουν στον χώρο, συναρτούμενος από το εμβαδόν του χώρου».
Επίσης για τη χορήγησή της χρειάζονται τα εξής:
α) Αίτηση υπογεγραμμένη από τον θρησκευτικό λειτουργό και τα μέλη της
θρησκευτικής κοινότητας στην οποία θα αναφέρεται οπωσδήποτε και ο μέγιστος κάθε φορά αριθμός φιλοξενουμένων (πιστών ή και επισκεπτών) στον χώρο, προκειμένου να τύχουν εφαρμογής οι ανάλογες διατάξεις περί ελαχίστου εμβαδού του δηλωθέντος χώρου. Στην αίτηση αναγράφονται οι διευθύνσεις κατοικίας των αιτούντων μελών και βεβαιώνεται το γνήσιο των υπογραφών τους.
β) Ακριβές αντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου του θρησκευτικού λειτουργού και των μελών που υπογράφουν την αίτηση. Εάν οι αιτούντες δεν είναι Ελληνες ή Ευρωπαίοι πολίτες, απαιτείται αντίγραφο της εν ισχύ άδειας παραμονής τους στη χώρα.
γ) Βιογραφικό σημείωμα του θρησκευτικού λειτουργού (όπου θα αναγράφονται και ενδεχομένως οι τίτλοι σπουδών του).
δ) Ομολογία πίστης (σύντομη περιγραφή των βασικών αρχών πίστης και του
λατρευτικού τυπικού) και Καταστατικό μετά του τυχόν υπάρχοντος κανονισμού εσωτερικής λειτουργίας (εάν φυσικά η αιτούσα θρησκευτική κοινότητα έχει οργανωθεί υπό συγκεκριμένο νομικό τύπο π.χ. σωματείο ή αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία).
ε) Νόμιμος τίτλος ιδιοκτησίας (μετά του πιστοποιητικού μεταγραφής του) στο όνομα της θρησκευτικής κοινότητας (αν αυτή έχει νομική προσωπικότητα) ή του θρησκευτικού λειτουργού ή κάποιου από τα αιτούντα μέλη της κοινότητας ή μισθωτήριο συμβόλαιο (θεωρημένο ή δηλωθέν στην αρμόδια φορολογική αρχή, κατά τις κείμενες διατάξεις) του ακινήτου στο οποίο πρόκειται να ανεγερθεί ή να εγκατασταθεί ο ναός ή ο ευκτήριος οίκος. Σε περίπτωση μισθωτηρίου συμβολαίου, απαιτείται να αναγράφεται η δυνατότητα χρήσης του μισθίου για τον συγκεκριμένο σκοπό, άλλως προσκομίζεται υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι αποδέχεται τη χρήση για θρησκευτικές δραστηριότητες.
στ) Βεβαίωση της οικείας πολεοδομικής υπηρεσίας περί της επιτρεπομένης
άσκησης δραστηριοτήτων στη συγκεκριμένη περιοχή για την οποία ζητείται η άδεια λειτουργίας του ναού-ευκτήριου οίκου (βεβαίωση χρήσης γης).
ζ) Βεβαίωση από ιδιώτη μηχανικό στην οποία, ανάλογα με τον δηλωθέντα
πληθυσμό (μέγιστο αριθμό κάθε φορά φιλοξενουμένων) που θα εξυπηρετεί ο
ευκτήριος οίκος ή ναός, θα βεβαιώνεται ρητά, αναλυτικά και σύμφωνα με τα παραπάνω, ότι ο χώρος πληροί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις χώρου κύριας χρήσης για να λειτουργήσει χώρος που θα φιλοξενήσει θρησκευτικές δραστηριότητες του συγκεκριμένου αριθμού ατόμων, σύμφωνα με τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό, τον Κτιριοδομικό Κανονισμό καθώς και τις εκάστοτε ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις. Επίσης, η βεβαίωση θα αναφέρει, ως ελάχιστα απαιτούμενα στοιχεία, τα εξής: (ζα) το δημόσιο έγγραφο περί της πολεοδομικής νομιμότητας του χώρου (ως κατωτέρω), (ζβ) τον όροφο στον οποίο βρίσκεται ο υπό αδειοδότηση χώρος, (ζγ) τον χαρακτήρα του χώρου ως κύριας χρήσεως, (ζδ) το είδος της χρήσης του κτιρίου ή του συγκεκριμένου τμήματός του, (ζε) το εμβαδόν δαπέδου του χώρου, (ζστ) την εφαρμογή των κείμενων διατάξεων περί του επαρκούς φωτισμού και αερισμού, (ζζ) την ύπαρξη αποχωρητηρίου. Η ανωτέρω βεβαίωση πρέπει να συνοδεύεται και από αντίγραφο της οικοδομικής άδειας μετά των τυχόν τροποποιήσεων της καθώς και αντίγραφα κατόψεων-
τομών του χώρου που πρόκειται να λειτουργήσει ο χώρος λατρείας, στην οποία θα αποτυπώνονται όλοι οι χώροι του, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που προβλέπονται από ειδικές διατάξεις του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου (π.χ. κτιριολογικές προδιαγραφές, υγειονομικές προδιαγραφές, κατασκευές ΑΜΕΑ) και φωτογραφίες του χώρου, όπως αυτές οι κατόψεις-τομές συνοδεύουν την οικοδομική άδεια ή την άδεια δόμησης ή, κατά περίπτωση (ανάλογα με την υπαγωγή στον αντίστοιχο νόμο εξαίρεσης - τακτοποίησης - ρύθμισης), τα αντίγραφα των σχεδίων που έχουν υποβληθεί στην αρμόδια αρχή ή στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΤΕΕ.
θ) Πιστοποιητικό (ενεργητικής) πυροπροστασίας της οικείας πυροσβεστικής αρχής, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
ι) Σε περίπτωση εγκατάστασης ισχυρών ηχοσυστημάτων - μικροφωνικών
εγκαταστάσεων που υπερβαίνουν τα επιτρεπτά όρια εκπομπής ήχου, βεβαίωση μηχανικού για την ύπαρξη της αναγκαίας ηχομόνωσης.  protothema.gr

***  Νεκρός ο πρόεδρος της JETOIL Κυριάκος Μαμιδάκης  Τα στοιχεία δείχνουν αυτοκτονία
Νεκρός μέσα στο σπίτι του στον Διόνυσο βρέθηκε στις 2 μετά το μεσημέρι της Κυριακής ο γνωστός επιχειρηματίας, ιδρυτής και πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας MAMIDOIL JETOIL Κυριάκος Μαμιδάκης, 84 ετών.
Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία.
Υπενθυμίζεται πως στις 9 Ιουνίου η εταιρεία Jet Oil κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού δικαίου. Η αίτηση θα εκδικαστεί τον Νοέμβριο, αλλά ήδη η εταιρεία εξασφάλισε μέσω ασφαλιστικών μέτρων την προστασία από τους πιστωτές.
Για τον θάνατο του επιχειρηματία διενεργείται προανάκριση από την ασφάλεια βορειανατολικής Αττικής.
Ο ιατροδικαστής, που εξέτασε τη σορό του 84χρονου συνιδρυτή και ιδιοκτήτη της Jet oil, απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια, καθώς όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την εκδοχή της αυτοκτονίας.
Ο Κυριάκος Μαμιμάκης αυτοπυροβολήθηκε στον αριστερό κρόταφο με περίστροφο το οποίο κατείχε νόμιμα, στο γραφείο του σπιτιού του, στην οδό Αχιλλέως στον Διόνυσο. Το όπλο βρέθηκε δίπλα του.
Αρχικά, ο 84χρονος πυροβόλησε μια φορά με το όπλο στον τοίχο του γραφείου και μετά έστρεψε το όπλο στο κεφάλι του.
Τον επιχειρηματία βρήκε νεκρό ο οικιακός βοηθός, υπήκοος Φιλιππίνων, ο οποίος όπως είπε, άκουσε δύο πυροβολισμούς και όταν έτρεξε στο γραφείο, αντίκρισε το τραγικό θέαμα.
Αμέσως ειδοποίησε τον γαμπρό τού αυτόχειρα, που μένει στο ισόγειο του σπιτιού και ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε την Αστυνομία.
Από την έρευνα που έγινε στο σπίτι δεν βρέθηκε σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους της αυτοκτονίας, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν έχουν αμφιβολία πως σχετίζεται με τις εξελίξεις στην Jet Oil.
Ποιος ήταν ο Κυρ.Μαμιδάκης
Ο Κυρ.Μαμιδάκης γεννήθηκε στο χωριό Ανώσκελη της επαρχίας Κισσάμου του νομού Χανίων Κρήτης το 1932, από τους Αλέξανδρο και Ειρήνη Μαμιδάκη.
Τελείωσε την Εμπορική Σχολή το 1951 και παρακολούθησε δι’ αλληλογραφίας και ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του Κολεγιακού School of Career του LSE. Ξεκίνησε να εργάζεται το 1952 δίπλα στον θείο του Γ. Ι. Μαμιδάκη στην Εμπορία Πετρελαιοειδών.
Το Νοέμβριο του 1968 μαζί με τα αδέρφια του Γιώργο και Νίκο προχώρησαν σε δικές τους δραστηριότητες ιδρύοντας τη JETOIL.  Newsroom ΔΟΛ

 *** Επιθέσεις και ληστείες σε πεζούς στην Καλαμάτα! 
Ήρθαν από Αθήνα και Μεγαλόπολη
για να ληστέψουν πεζούς 
 Ενώ στο «πέρασμα» τους ξυλοκόπησαν έναν ποδηλάτη 
 Επιθέσεις και ληστείες σε Καλαματιανούς έκαναν ένας 27χρονος Αθηναίος και ένας 24χρονος από τη Μεγαλόπολη, οι οποίοι έφτασαν στην πόλη μας προχθές το βράδυ και μέσα σε 3 ώρες αποπειράθηκαν ή λήστεψαν τρία άτομα, ενώ γρονθοκόπησαν ποδηλάτη, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο.
Χθες και οι δύο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δ. Σταύρου, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για ληστεία τετελεσμένη σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, τελεσθείσα κατά συναυτουργία και υπό την επιβαρυντική περίσταση ότι οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και για κατοχή ναρκωτικών.  Παραπέμφθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν.
  Τον ξυλοκόπησαν
Αρχικά, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, οι δύο δράστες κινούνταν με το αυτοκίνητο του 24χρονου στο κέντρο της Καλαμάτας. Καθώς βρίσκονταν στην οδό Κεφάλα, λογομάχησαν με διερχόμενο ποδηλάτη. Ακινητοποίησαν ξαφνικά το αυτοκίνητο, βγήκαν έξω, άρπαξαν τον 52χρονο ποδηλάτη και τον πέταξαν στο έδαφος. Αμέσως άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές στο κεφάλι και το σώμα, τραυματίζοντάς τον.
Δυόμισι ώρες αργότερα, στην οδό Κορώνης, κάλυψαν με τις μπλούζες που φορούσαν τα πρόσωπά τους και επιτέθηκαν σε 20χρονο, τον οποίο απείλησαν ότι έχουν μαχαίρι και θα σκοτώσουν, προσπαθώντας να του πάρουν το κινητό τηλέφωνο. Όμως, δεν τα κατάφεραν και τράπηκαν σε φυγή.
  Ληστείες
Δέκα λεπτά, όμως, αργότερα, στο ίδιο σημείο και καλύπτοντας πάλι τα πρόσωπά τους, επιτέθηκαν σε μια 20χρονη και μια 26χρονη. Ασκώντας τους σωματική βία, πήραν από τον 20χρονη την τσάντα της, που περιείχε 20 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ δεν κατάφεραν, αν και προσπάθησαν, να αφαιρέσουν την τσάντα της 26χρονης.
Ευτυχώς, όμως πολίτες αντιλήφθηκαν τι γινόταν και έσπευσαν να βοηθήσουν τις κοπέλες, καταφέρνοντας να  ακινητοποιήσουν τον 24χρονο και να ειδοποιήσουν την Αστυνομία, η οποία τον συνέλαβε. Στο αυτοκίνητό του βρέθηκε η τσάντα της κοπέλας με τα χρήματα και το τηλέφωνο.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, και λίγα λεπτά αργότερα συνελήφθη στην οδό Λυκούργου και ο 27χρονος. Πάνω του οι αστυνομικοί βρήκαν δύο συσκευασίες με 1,1 και 0,6 γραμμάρια χασίς.  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Τρέξιμο στη Βοϊδοκοιλιά και Kids’ Athletics στο «Navarino Challenge»!
Το «Navarino Challenge» δεν σταματά να εκπλήσσει και να διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού…
Πιο συγκεκριμένα, η αγαπημένη σε όλους δραστηριότητα του τρεξίματος, που καθιερώθηκε από το 2013, με κύριο πρεσβευτή της τον Ελληνοαμερικανό υπερμαραθωνοδρόμο Κωνσταντίνο Καρνάζη, επιστρέφει με ανανεωμένες διαδρομές!
Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016, οι δρομείς, με αφετηρία το Navarino Dunes της Costa Navarino θα τρέξουν, χωρίς ανταγωνισμό, παραλιακά προς την Πύλο, διασχίζοντας για πρώτη φορά την παραλία της Βοϊδοκοιλιάς και ακολουθώντας το μονοπάτι που χάραξε ο Τηλέμαχος αναζητώντας τον Οδυσσέα στα Ομηρικά χρόνια. Σύμφωνα με την Ομηρική παράδοση, ο γιος του Οδυσσέα έφτασε με πλοίο στην παραλία και στη συνοδεία του είχε την θεά Αθηνά μεταμφιεσμένη σε Μέντορα. Στο δρόμο τους θα ανακαλύψουν την μυθική Βοϊδοκοιλιά, τη διασημότερη παραλία της Μεσσηνίας -μοναδικού σχήματος που σκιαγραφεί το ελληνικό γράμμα Ω- και μια από τις ωραιότερες σε όλο τον κόσμο!
Οι φετινές διαδρομές του Ημιμαραθωνίου (21,1χλμ.) και των 10χλμ., θα ξεκινήσουν στις 08:15 το πρωί ενώ αυτή των 5χλμ. (τρέξιμο & δυναμικό βάδισμα) θα ξεκινήσει στις 08:30. Αντίστοιχα, η παιδική διαδρομή του 1χλμ., θα πραγματοποιηθεί στις 09:30 το πρωί. Η αφετηρία και ο τερματισμός όλων των διαδρομών θα είναι κοινός. Τις διαδρομές έχει φέτος σχεδιάσει και επιμεληθεί ο πρώην μαραθωνοδρόμος, κάτοχος της πανελλήνιας επίδοσης στην κλασική διαδρομή, προπονητής τρεξίματος και διευθυντής της All About Running, Νίκος Πολιάς.
Το «Navarino Challenge» καινοτομεί και παρουσιάζει για πρώτη φορά τη δραστηριότητα του Kids’ Athletics με πρεσβευτή της τον Ολυμπιονίκη & Παγκόσμιο Πρωταθλητή στα 400μ. με εμπόδια Περικλή Ιακωβάκη. Πρόκειται για μια δράση παιδαγωγικού περιεχομένου που αφορά στη γνωριμία των παιδιών με τα αθλήματα του στίβου, και έχει εκπονηθεί και κατοχυρωθεί από ειδική ομάδα επιστημόνων της IAAF (Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου). Στην Ελλάδα εφαρμόζεται και υλοποιείται επίσημα από τον ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Η δράση του Kids’ Athletics που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δραστηριότητα του μήκους άνευ φοράς, το αγώνισμα του παγκοσμίου φήμης θρύλου και Ολυμπιονίκη, γεννημένου στην Πύλο Μεσσηνίας, Κωστή Τσικλητήρα, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία της Πύλου και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στην Costa Navarino. Ο Περικλής Ιακωβάκης δήλωσε σχετικά με την φετινή του συμμετοχή: «Μικροί μας φίλοι, σας προσκαλώ όλους και όλες στο πρόγραμμα Kids’ Athletics του Navarino Challenge για να γνωρίσουμε μαζί τα αγωνίσματα του στίβου. Μέσα από ένα πρόγραμμα 1 ώρας περίπου, θα κάνουμε άλματα, ρίψεις, σπριντ και σκυτάλη! Πάνω από όλα όμως θα περάσουμε καλά και θα διασκεδάσουμε. Δηλώστε συμμετοχή τώρα και σας περιμένουμε για ένα υπέροχο τριήμερο αθλητισμού».
Το «Navarino Challenge» πραγματοποιείται για 4η συνεχή χρονιά στη Μεσσηνία και την Costa Navarino στις 9-11 Σεπτεμβρίου 2016, με περισσότερες από 18 δραστηριότητες!
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος και να κάνουν την εγγραφή τους, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα που είναι διαθέσιμη στο ακόλουθο link συμμετέχοντας στις δραστηριότητες του τρεξίματος, της κολύμβησης και του SUP:
http://activemedia.com.gr/product/navarino-challenge/
Το «Navarino Challenge» θα πραγματοποιηθεί και φέτος Yπό την Aιγίδα του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με την υποστήριξη της Costa Navarino και του The Westin Resort Costa Navarino και την στήριξη των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας.
Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στην διοργάνωση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω της ειδικής φόρμας της διοργάνωσης: http://www.navarinochallenge.com/contact.html

*** Ο καιρός σήμερα Κυριακή στην Καλαμάτα
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Κυριακή 3/7/2016 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 9.5 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** Στέλιος Κούλογλου: Η ηγεσία της Ευρώπης «χορεύει στη γέφυρα» ενώ το πλοίο φθάνει στα βράχια… 
 «Είμαι ένας αισιόδοξος άνθρωπος, σε απόγνωση» ανέφερε για το μέλλον της Ευρώπης αλλά και τον παγκόσμιο πολιτικό «χάρτη» όπως αυτός διαμορφώνεται 
 Ομιλία χθες στην Καλαμάτα και σήμερα στους Γαργαλιάνους από τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
 Διήμερη επίσκεψη στη Μεσσηνία πραγματοποιεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου. Χθες το βράδυ πραγματοποίησε ομιλία στην αίθουσα του ξενοδοχείου «ΡΕΞ» στην Καλαμάτα για την Διατλαντική Συμφωνία ΤΤΙP που αφορά μυστικές συναντήσεις μεταξύ της Ε.Ε. και των ΗΠΑ για διεθνείς συμφωνίες επενδύσεων και εμπορίου. Συμφωνίες, που, αν τελικώς «ευοδωθούν», θα ρίξουν τα «στάνταρς» της ποιότητας ζωής της Ευρώπης, όπως ο ίδιος υποστήριξε. Αυτές οι Διατλαντικές Συμφωνίες δουλεύουν σε βάρος των μικρών παραγωγών και υπέρ των πολυεθνικών, συμπλήρωσε. Πρόσθεσε δε, ότι η πρόσφατη απόφαση των Βρετανών για το «Brexit» θα έπρεπε να αφυπνίσει την ευρωπαϊκή ηγεσία και να σταματήσει αυτές τις μυστικές διαπραγματεύσεις αλλά όπως χαρακτηριστικά είπε η «Ευρωπαϊκή Ένωση θυμίζει τον Τιτανικό… Η ηγεσία «χορεύει» στη γέφυρα του πλοίου καθώς αυτό φτάνει στα βράχια» . Για το «Brexit» o κ. Κούλογλου υποστήριξε ότι αποτελεί μια «καταδίκη» στο Ευρωπαϊκό Πολιτικό κατεστημένο ενώ παράλληλα δίνει «αέρα στα πανιά» των ακροδεξιών και των Ευρωσκεπτικιστών, που το στήριξαν κατά κύριο λόγο. Αντί η Ευρώπη να «πάρει» όλα αυτά τα μηνύματα, συνεχίζει να μην αντιδρά και παράλληλα ο κ. Σόιμπλε εκμεταλλεύεται την κρίση για να προωθήσει τα σχέδια του για μια Ευρώπη «δυο ταχυτήτων» πρόσθεσε.  Αναφερόμενος στις επιπτώσεις που θα έχει στην Ελλάδα το “Brexit” σχολίασε: «Οι επιβάτες της δεύτερης θέσης την πλήρωσαν, ως γνωστόν, πιο ακριβά, από αυτούς της πρώτης θέσης».
Πριν την ομιλία του ο κ. Κούλογλου μίλησε και στα τοπικά ΜΜΕ απαντώντας σε ερωτήσεις για την πολιτική σκηνή στη χώρα. Αναφορικά με τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, είπε ότι αποτελούσε πάγιο αίτημα της Αριστεράς, προσθέτοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη από ευρύτερες συνεργασίες και συνεννόηση και όχι από φανατισμό, διαίρεση και  από πολιτική αστάθεια. Σχολιάζοντας τη σκληρή καθημερινότητα που οι πολίτες έχουν κληθεί να πληρώσουν το «λογαριασμό» του 3ου μνημονίου, ο κ. Κούλογλου είπε ότι πέρυσι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια αποτυχημένη προσπάθεια να αποτρέψει τη λιτότητα και αναγκάστηκε σε «συνθηκολόγηση» τον περασμένο Ιούλιο. Η «συνθηκολόγηση» αυτή έφερε εξαιρετικά επώδυνα μέτρα με «υφεσιακά» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να αποτρέψει τη λιτότητα, πράγμα που χρειάζεται και ευρύτερες ευρωπαϊκές συνεργασίες τις οποίες δε «βλέπει» όπως διαμορφώνεται το πολιτικό «σκηνικό» στην Ευρώπη, ο κ. Κούλογλου τόνισε ότι καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ είναι να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και εξαλείφοντας τη διαφθορά, πράγματα που ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται συμπλήρωσε. Κλείνοντας, σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης αλλά και του παγκόσμιου πολιτικού «χάρτη», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως δεν «βλέπει φως» δηλώνοντας χαρακτηριστικά «Είμαι ένας αισιόδοξος εκ φύσεως άνθρωπος, σε απόγνωση» .
  Σήμερα στους Γαργαλιάνους ο Στέλιος Κούλογου θα μιλήσει για κοινοτικές δράσεις, όχι γνωστές στο κοινό, που αποσκοπούν στην καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των νέων. Δράσεις, όπως η ανάπτυξη της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, ακολουθώντας τα παραδείγματα της Ισπανίας με τις «Ηθικές Τράπεζες» και τους «Συνεταιρισμούς» αλλά και για τη χρήση της «Κλωστικής Κάνναβης» που επιδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναφερόμενος δε, στη χρήση της «Ιατρική Κάνναβης» που αναπτύσσεται γοργά σε όλο τον πλανήτη εν αντιθέσει με τη χώρα μας είπε ότι παραμένει «κολλημένη» σε στερεότυπα.
  Του Κώστα Γαζούλη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

Ο Στέλιος Κούλογλου προειδοποιεί αλλά και ενεργεί…
 Εκδήλωσεις του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου, αλλά και για τη νεανική επιχειρηματικότητα
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Δύο σημαντικά θέματα για την χώρα μας ανέλυσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, κατά τη διάρκεια της διήμερης περιοδείας του, χθες και σήμερα στη Μεσσηνίας.
Το θέμα της ομιλίας του στην Καλαμάτα, σε αίθουσα του ξενοδοχείου REX, ήταν η περιγραφή των επιπτώσεων σε παγκόσμιο, αλλά και σε τοπικό επίπεδο από τις Συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου TTIP και CETA, κατά την εκδήλωση και συζήτηση με θέμα «Εσείς τι ξέρετε για την TTIP;».
Με τη βοήθεια κινηματογραφικού υλικού, ο Στέλιος Κούλογλου ανέλυσε τόσο το μέγεθος των πιέσεων των πολυεθνικών εταιρειών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και την μυστικότητα που διέπει τις σχετικές διαβουλεύσεις της Κομισιόν. Τόνισε την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών, ώστε με τις αντιδράσεις τους να μην επιτρέψουν στα κοινοβούλια των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποδεχτούν τις Συμφωνίες που θα επηρεάσουν τις εργασιακές σχέσεις, τις προδιαγραφές ασφαλείας των τροφίμων, τα ελληνικά προϊόντα ονομασίας προέλευεσης και άλλες πλευρές της οικονομικής δραστηριότητας των χωρών της Ε.Ε.
Οι Συμφωνίες, υποστήριξε, θα δώσουν την ευκαιρία να περάσουν στις αγορές μεταλλαγμένα και άλλα προϊόντα, στα οποία δεν θα έχει γίνει προληπτικός έλεγχος για την ποιότητα και την καταλληλότητά τους, ενώ θα καταργηθεί ο χαρακτηρισμός των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ). Γνωστοποίησε, δε, ότι, σε περίπτωση που κάποια χώρα θελήσει να αντιδράσει, η υπόθεση θα οδηγηθεί σε μηχανισμό επίλυσης διαφορών σε διεθνή… ιδιωτικά δικαστήρια!
 Με δεδομένο ότι η Συμφωνία ΤΤΙΡ μάλλον θα καθυστερήσει, πιθανότατα μετά τις γαλλικές εκλογές, επεσήμανε την ανάγκη άμεσων κινητοποιήσεων για την Συμφωνία CETA της Ε.Ε. με τον Καναδά, η οποία σύντομα θα έρθει προς επικύρωση στα εθνικά κοινοβούλια.
 Αν έστω κι ένα κράτος δεν την ψηφίσει, για παράδειγμα η Ελλάδα, δεν θα περάσει, ξεκαθάρισε, και σχολίασε,, ότι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν υπάρχει αντιπολίτευση, ενώ ένας από τους υπέρμαχους της ΤΤΙΡ είναι ο κ. Σόιμπλε.
Σήμερα, στις 8.00 το βράδυ, ο Στέλιος Κούλογλου θα μιλήσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη των Γαργαλιάνων με θέμα "Κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και νεανική επιχειρηματικότητα".
Σε ανάλογες εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ανά την Ελλάδα, αλλά και στο Ευρωκοινοβούλιο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη χτυπήσει το καμπανάκι υποστηρίζοντας ότι πρέπει "να αφήσουμε τα λόγια και να ξεκινήσουμε τα έργα για να δώσουμε προτάσεις και διεξόδους στους νέους που δεν μπορούν να βρουν δουλειά".
Ο Στέλιος Κούλογλου έχει χαρακτηρίσει «στρατηγική ήττα» της Ελλάδας το γεγονός ότι νέοι και πολύ ταλαντούχοι άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα για να βρουν δουλειά και παρότρυνε μέσω αυτής της εκδήλωσης, να αρχίσουν να γίνονται συζητήσεις που να αφορούν και το μέλλον της χώρας και όχι μόνο το παρελθόν.
Η ιδέα της εκδήλωσης ήταν ότι στην Ελλάδα συνεχίζεται η συζήτηση για πάρα πολλά πράγματα, άλλοτε σημαντικά και άλλοτε λιγότερο σημαντικά, συχνά για το παρελθόν μας αλλά σπάνια για το μέλλον μας, την ίδια στιγμή που υπάρχει μια ολόκληρη γενιά στην Ελλάδα, που πάει χαμένη. Κι αυτή είναι η γενιά των νέων ανθρώπων, που δεν μπορούν να βρουν δουλειά.
«Είπαμε να παρατήσουμε τα μεγάλα λόγια, εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να ξεκινήσουμε συγκεκριμένες πράξεις, προσπαθώντας να δώσουμε προτάσεις και διεξόδους, σε αυτούς τους νέους, γιατί η χώρα υφίσταται μια στρατηγική ήττα, από τη στιγμή που οι νέοι και πολύ ταλαντούχοι άνθρωποι αναγκάζονται να την εγκαταλείψουν», τόνισε σε ανάλογη εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο.

*** Δώδεκα βραβεία για τα μεσσηνιακά ελαιόλαδα στο διεθνή διαγωνισμό «TerraOlivo» 

 
Με 12 διακρίσεις για τη Μεσσηνία και δεκάδες άλλες για εταιρείες στην υπόλοιπη Ελλάδα ολοκληρώθηκε ο διεθνής διαγωνισμός Mediterranean International Extra Virgin Olive Oil Competition Terraolivo 2016 στο Ισραήλ.
Συγκεκριμένα, στο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα στην Ιερουσαλήμ τα μεσσηνιακά ελαιόλαδα απέσπασαν 2 βραβεία για Best Packaging Design, 7 Βραβεία Gran Prestige Gold, 4 Prestige Gold και 6 Gold.
Ειδικότερα, αποσπάσαμε τα ακόλουθα βραβεία:
  BEST PACKAGING DESIGN
   Greka Icons S.A. Navarino Icons Extra Virgin Olive Oil  
Greka Icons S.A. Navarino Icons Organic Extra Virgin Olive Oil
   PRESTIGE GOLD
Agro.Vi.M S.A. Iliada Organic Emerald Xvoo Marasqua Koroneiki
Agro.Vi.M S.A. Olvion Lakonia Pgi Xvoo Marasqua Koroneiki
Bianchi Giovanni - Argali
Greka Icons S.A. Navarino Icons Extra Virgin Olive Oil
   GOLD
Agro.Vi.M S.A. Iliada Gold Kalamata Pdo Xvoo Marasqua Koroneiki
Friedrich Blauel & Co Ltd. Mani Blauel Greek Organic Olive Oil Extra Virgin
Greka Icons S.A. Navarino Icons Organic Extra Virgin Olive Oil
Konstantopoulos S.A. Konstantopoulos Pdo Kalamata
Lia Cultivators Lia Premium Extra Virgin Olive Oil
Meropi Organic Olive Oil Meropi Organic Olive Oil
  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Π. Τατούλης: «Η Πελοπόννησος κινδυνεύει να γεμίσει σκουπίδια»
Την οριακή κατάσταση με το θέμα των σκουπιδιών επισήμανε χθες ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, με αφορμή ερώτηση που δέχτηκε για το Δήμο Καλαμάτας και το ΣΔΙΤ.
Ειδικότερα, ο κ. Τατούλης είπε: «Δεν μπορώ να σχολιάσω ένα θέμα που δεν έχουμε την αρμοδιότητα. Μόνο πολιτικά σχολιάζω. Από την πρώτη στιγμή, όταν επήλθε η κυβερνητική αλλαγή στη χώρα μας, είπα ξεκάθαρα ότι εάν δεν τους αρέσει το σχέδιο και η ευθύνη που εμείς αναπτύξαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, που κατορθώσαμε σε 1,5 χρόνο να ολοκληρώσουμε όλες τις διαδικασίες για να έχουμε το ΣΔΙΤ Περιφέρειας Πελοποννήσου, η κυβέρνηση μπορεί να το καταργήσει με νόμο. Εάν όμως το θέλει, αδικαιολόγητα καθυστερεί. Πριν από λίγο καιρό με κάλεσε ο κ. Σταθάκης στο υπουργείο και μου είπε ότι η κυβέρνηση συμφωνεί με το ΣΔΙΤ. Αυτή τη στιγμή η Πελοπόννησος κινδυνεύει να γεμίσει από σκουπίδια, από παράνομες χωματερές, νέες χωματερές, οι οποίες αποτελούν το μεγάλο κίνδυνο. Κάναμε μεγάλο αγώνα για να αναπτυχθεί η Πελοπόννησος και η Μεσσηνία, δώσαμε τεράστια χρήματα στην προβολή της Μεσσηνίας, για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα σήμερα. Είναι πολιτική ευθύνη η καθυστέρηση και το επαναλαμβάνω, εάν δεν το θέλουν, να το καταργήσουν. Επειδή δε θέλω να αφήσω αναπάντητο το ερώτημα της στροφής του Δήμου, που εγώ δεν έχω δει καμία στροφή. Τώρα είμαστε μπροστά σε ένα καινούργιο ΠΕΣΔΑ που δεν τον κάνει η Περιφέρεια, τον κάνει ο ΦΟΣΔΑ, οι δήμαρχοι. Ο νέος ΠΕΣΔΑ προκρίνει το ΣΔΙΤ της Περιφέρειας, ως το πιο αποτελεσματικό, το πιο οικονομικό, με κέρδος πάνω από 51 εκατομμύρια στις εγκαταστάσεις. Εκτιμώ ότι πολύ γρήγορα οι Δημοτικές Αρχές θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους και πολύ σύντομα θα πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις τους. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει καμία ευθύνη και καμία αρμοδιότητα. Η μόνη αρμοδιότητα που της είχε ανατεθεί ήταν να φτιάξει αυτό το σχέδιο. Αυτό το σχέδιο το έφτιαξε, από εκεί και πέρα τα ψέματα τελείωσαν και ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».

*** Είναι επικίνδυνο…
Το είχαμε γράψει πριν από λίγο καιρό, αλλά θα το ξαναγράψουμε, μιας και οι ενοχλήσεις από την περιοχή είναι πολλές. Στην οδό Λεϊκων, στο σημείο που υπάρχει το ρέμα, τα προστατευτικά κάγκελα σταματούν πριν τελειώσει το πλάτος της κοίτης, με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνο να πέσει κάποιος μέσα. Το δε ύψος εκεί είναι πάνω από 2 μέτρα.
Παράλληλα, το ρέμα χρειάζεται καθάρισμα, καθώς τα καλάμια ξεπερνούν τα 3 μέτρα.  Β.Β.  

*** Ποδηλάτης τραυμάτισε σοβαρά σερβιτόρο στην Μικρή Μαντίνεια! (φωτογραφίες)
 
Ύστερα από το ατύχημα που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στην οδό Ναυαρίνου, όταν μηχανάκι χτύπησε με σερβιτόρο, ακόμα ένα ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, λίγο μετά τις 10μ.μ. στη Μικρή Μαντίνεια. Αυτή τη φορά ποδηλάτης συγκρούστηκε με σερβιτόρο εστιατορίου με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του σερβιτόρου. Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, ο σερβιτόρος είχε χάσει τις αισθήσεις του από τη σύγκρουση και διακομίστηκε άμεσα με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου και νοσηλεύεται 

*** Άνδρας σε αναπηρικό αμαξίδιο βρήκε τραγικό θάνατο στο λιμάνι της Καλαμάτας! (φωτογραφίες)
 
 
 
Τραγικό θάνατο βρήκε το πρωί της Κυριακής, ένας άνδρας γύρω στα 50 που για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, έπεσε με το αναπηρικό  του αμαξίδιο, στο λιμάνι της Καλαμάτας. Το περιστατικό έγινε στις 08:40 π.μ. το πρωί της Κυριακής μπροστά στο «Τζάμπο». Άνθρωποι που βρίσκονταν σε βάρκα δίπλα αντιλήφθηκαν το γεγονός και ειδοποίησαν άμεσα το λιμενικό, την αστυνομία, άνδρες της πυροσβεστικής καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Στο σημείο ξεκίνησε άμεσα επιχείρηση και με τη συμβολή δυο δυτριών για τη διάσωση του άνδρα. Δυστυχώς, λίγο μετά τις 9 , ο άνδρας ανασύρθηκε νεκρός, καθώς δεν μπόρεσε να απεγκλωβιστεί από το αναπηρικό αμαξίδιο στο οποίο βρισκόταν. Με ασθενοφόρο διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου θα διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του. 

***  Αναστάτωση με λουόμενο που έχασε τις αισθήσεις του στην παραλία της Καλαμάτας (φωτογραφίες)
Άνδρας που κολυμπούσε στον προλιμένα, στην παραλία της Καλαμάτας, έχασε τις αισθήσεις του και λιποθύμησε από άγνωστη αιτία, λίγο πριν τις 8 το βράδυ του Σαββάτου. Όπως ήταν φυσικό προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση , στην πολυσύχναστη παραλία και λουόμενοι που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο ειδοποίησαν ασθενοφόρο. Οι άνδρες του ΕΚΑΒ, σύμφωνα με πληροφορίες πρόλαβαν …τα «χειρότερα» και ο ασθενής διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας για περαιτέρω εξετάσεις. 

***  Εικόνες εγκατάλειψης στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας
 
Όταν υπάρχουν ακραία καιρικά φαινόμενα, η πλειοψηφία των πόλεων σε όλο τον κόσμο θα αντιμετωπίσει προβλήματα. Τα έργα που κατασκευάζονται είναι για φαινόμενα μεσαίας έντασης. Οτιδήποτε παραπάνω από αυτό, θα τις βρίσκει απροετοίμαστες.
Με αυτό το σκεπτικό απάντησε, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, σε ερωτήσεις επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων για όσα συνέβησαν στην Καλαμάτα το περασμένο Σάββατο.
Σε ό,τι αφορά τη Δυτική Παραλία, η οποία εμφανίζει απαράδεκτη κατάσταση μια εβδομάδα μετά την κακοκαιρία, ο κ. Νίκας επικαλέστηκε την οικονομική κρίση, την έλλειψη προσωπικού, την απουσία μηχανημάτων. Σημείωσε, όμως, ότι και εκεί τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν τις επόμενες ημέρες.
Πάντως, στην ερώτηση που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της "Αλλαγής", Γιάννης Χριστόπουλος, υπήρξε ιδιαίτερα καυστικός για την κατάσταση στη Δυτική Παραλία.
Ειδικότερα, τόνισε: «Η τελευταία έντονη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να ξεβραστούν καλάμια, ξύλα, σκουπίδια σε όλο το μήκος της Δυτικής Παραλίας. Πέρα από την αισθητική προσέγγιση, οι λουόμενοι καθημερινά προσεγγίζουν τη θάλασσα με μεγάλη δυσκολία. Σημειώνουμε πως τη Δυτική Παραλία τις πρωινές ώρες επισκέπτονται άνθρωποι μεγάλης ηλικίας».
Πρόσθεσε, επίσης, ότι «η εικόνα στις εκβολές του ποταμού Άρι παραπέμπει σε τριτοκοσμική κατάσταση, σκουπίδια παντού, χορτάρια, ενώ ο μικρός δρόμος που οδηγεί στην παραλία, μεταξύ ποταμού και της Λέσχης Αεροπορίας, είναι γεμάτος λακκούβες, καλάμια και σκουπίδια και είναι αδύνατο να εξυπηρετήσει τους δημότες.
Απαιτείται τώρα να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για τον καθαρισμό της παραλίας, την επίστρωση του δρόμου περίπου 100 μέτρων και τον ευπρεπισμό του χώρου δίπλα στις εκβολές του ποταμού».
Συμπλήρωσε, τέλος, ότι «οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Δυτικής Παραλίας δεν είναι πολίτες β΄ κατηγορίας».  Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
***  Απάντηση του πρώην Γερμανού Υπουργού για το "Μη με αγγίζεις βρωμιάρη Έλληνα" 
Τις καταγγελίες, μεταξύ αυτών και των ελλήνων φωτορεπόρτερ, που τον ήθελαν να έχει προσβάλει Έλληνα φωτογράφο κατά την διάρκεια της παρουσίας του στο Μέγαρο Μαξίμου μαζί με την αποστολή του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα, διαψεύδει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομίας της Bundestag Πέτερ Ράμζαουερ.
«Αποκρούω με κάθε τρόπο αυτή την εξύβριση. Ο ισχυρισμός ότι στην Αθήνα έσπρωξα ή προσέβαλα έναν Ελληνα φωτογράφο είναι ψευδής» έγραψε αργά την Παρασκευή το βράδυ ο πρώην υπουργός Μεταφορών και πολιτικός των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) στο προφίλ του στο Facebook, σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα. Στην ίδια ανάρτηση υποστηρίζει μάλιστα ότι αντιθέτως ο ίδιος «χτυπήθηκε δυνατά στα πλευρά του» από φωτογράφο «ο οποίος σπρωχνόταν».
Το προφίλ του, πάντως, η οποία δέχθηκε καταιγισμό επικριτικών σχολίων από Έλληνες, εδώ και ώρες βρίσκεται εκτός λειτουργίας.    skai.gr

***   Ιράκ: Πολύνεκρες επιθέσεις της ISIS σε συνοικίες της Βαγδάτης Δεκάδες θύματα
Δύο πολύνεκρες επιθέσεις, με την υπογραφή του Ισλαμικού Κράτους, συγκλόνισαν τα ξημερώματα της Κυριακής το Ιράκ.
Η πρώτη επίθεση, με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα, σημειώθηκε στη συνοικία Καράντα της Βαγδάτης, ενώ η δεύτερη επίθεση σημειώθηκε στη σιιτική συνοικία Αλ Σάαμπ, στον βόρειο τομέα της ιρακινής πρωτεύουσας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν συνολικά 75 άνθρωποι και τουλάχιστον 100 τραυματίστηκαν.
Την ευθύνη για το νέο αιματοκύλισμα ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE.
Οι επιθέσεις σημειώθηκαν μία εβδομάδα μετά την ανακατάληψη της Φαλούτζα από τις ιρακινές δυνάμεις.  wsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

***  ΝΕΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΡIΜΑΙΑ! ΑΛΛAΖΟΥΝ ΌΛΑ

~ Απρόβλεπτες αποδεικνύονται οι εξελίξεις στο ζήτημα της Κριμαίας, καθώς ο Τάταρος  επικεφαλής του κινήματος «Qirim», Ρεμζί Ιλιάσοφ, δήλωσε πως: «Καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να ζυγίσει προσεκτικά τα θέματα που σχετίζονται με την Κριμαία και τις ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου στο σύνολό τους. Πρέπει να σεβασθεί την επιλογή των κατοίκων της Κριμαίας».
Η εν λόγω απόφαση των κατοίκων λοιπόν, είναι η αναγνώριση της Κριμαίας ως ρωσική επικράτεια τη χερσόνησο.
Μάλιστα ο Ιλιάσοφ εξήγησε πως έτσι μόνο θ διασφαλιστεί η ασφάλεια, κυρίως στην περιοχή της Μαύρης θάλασσας.
 «Εμείς οι Τάταροι της Κριμαίας, ανυπομονούμε να δούμε την ενίσχυση της φιλίας και της καλής θέλησης μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας», συμπλήρωσε ο Τάταρος.
Υπενθυμίζουμε πως οι σχέσεις Τουρκίας και Ρωσίας, παρουσίασαν βελτίωση μόλις προχτές, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δυο προέδρων.

*** ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ ΣΕΙΣΜΌΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΆΝΙΑ ΕΝΑΝΤΊΟΝ ΑΛΒΑΝΙΑΣ...

~  Χτύπημα εναντίον της Αλβανίας και των Σκοπίων είναι οι νέες αποφάσεις του Κρεμλίνου, οι οποίες αφορούν την πολιτική κατάσταση στις γειτονικές μας χώρες.
Σύμφωνα λοιπόν με αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων, ο αναπληρωτής Πρέσβης της Ρωσίας στα Σκόπια, Κωνσταντίν Μπερσένεφ, δήλωσε πως: «Ως χώρα (η Ρωσία) ποτέ δεν ασχολήθηκε με επαναστάσεις,  όπως ορισμένες χώρες εμπλέκονται για να δημιουργήσουν βάσεις για τα μελλοντικά συμφέροντά τους ή να τοποθετήσουν δικές τους  κυβερνήσεις σε κάποια χώρα.
Η Ρωσία, ως χώρα, και όχι ως κόμμα, δεσμεύεται για κάθε χώρα, να είναι σε θέση, ελεύθερα και όχι με πιέσεις από το εξωτερικό, να επιλύσει την εσωτερική κρίση μόνη της, επιλέγοντας κάποιον πολιτικό δικό της και όχι κάποιον που προτείνεται από έξω».
Παράλληλα, ο κ. Μπερσένεφ, σχολίασε πως η επίλυση του Σκοπιανού πλησιάζει, προκαλώντας ουσιαστικά ανησυχία στην Αλβανία, δεδομένων των μεταξύ τους σχέσεων.

*** Αφάνισαν τους Έλληνες! Τραγικός απολογισμός...

~  Ανησυχία προκαλεί η νέα έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, που παρουσίασε Κυριακάτικη εφημερίδα και παρουσιάζει τον τραγικό απολογισμό από την μετανάστευση χιλιάδων Ελλήνων στο εξωτερικό.
«Φυγή ανθρωπίνου κεφαλαίου: σύγχρονη τάση μετανάστευσης των Ελλήνων στα χρόνια της κρίσης», είναι ο τίτλος της νέας έκθεσης ο οποία παρουσιάζει πως ο αριθμός των μονίμως εξερχόμενων Ελλήνων ηλικίας 15-64 ετών, από το 2008 μέχρι σήμερα, ξεπερνά τις 427.000.
Πιο συγκεκριμένα η έκθεση αναφέρει: «Το 2013, παρατηρούμε τριπλασιασμό του μέσου όρου από το 2008 και οι μετανάστες ξεπερνούν τις 100.000 άτομα, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το φαινόμενο συνεχίζεται με αδιάπτωτη ένταση το 2014 και οξύνεται περαιτέρω το πρώτο εξάμηνο του 2015».

Τα τρία βασικά χαρακτηριστικά της μετανάστευσης των Ελλήνων είναι ως εξής:
α) έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια, περίπου δέκα χρόνια,
β) αυξημένη ένταση ως προς την ένταση της ροής και
γ) καθυστέρηση έναρξης του φαινομένου σε σχέση με τον χρόνο καταγραφής του υψηλού ποσοστού ανεργίας.
Από την πλευρά της η κα. Λαζαρέτου σχολίασε πως: «Δεν είναι τυχαίο ότι και οι τρεις φάσεις έλαβαν χώρα μετά μια έντονη υφεσιακή διαταραχή που διεύρυνε το χάσμα μεταξύ της χώρας μας και των ανεπτυγμένων κρατών και τροφοδότησε τη μαζική φυγή ανθρώπων, νέων στην πλειονότητά τους, που αναζητούσαν νέες ευκαιρίες και δυνατότητες προόδου».

***  Τερματίζουν τις ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ! Κάλεσμα μέσα από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ σε ισλαμική προσευχή κάνουν οι Τούρκοι...

~  Νέα, ιταμή πρόκληση των Τούρκων μέσα από το ιστορικό μνημείο της Ορθοδοξίας μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων, μετά την ανάγνωση του Κορανίου στο εσωτερικό του ιερού Ναού της Αγιάς Σοφιάς.
Αυτή τη φορά, μετά από 85 χρόνια, μουεζίνης κάλεσε σε ισλαμική προσευχή, παραβλέποντας και το θρησκευτικό χαρακτήρα του ιερού χώρου αλλά και τον ιστορικό, αφού η Αγιά Σοφιά αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Μάλιστα, πρόκειται για ένα οργανωμένο κάλεσμα αφού παρών ήταν ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας.
O εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, σε ανακοίνωση του γνωστοποίησε ότι: "Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία και δυσφορία μας για ένα ακόμη βήμα που υπονομεύει τον χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας ως μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και που προφανώς δεν συνάδει με τις αρχές που οφείλουν να διέπουν ένα σύγχρονο, κοσμικό κράτος", ενώ η ελληνική διπλωματία αναμένεται να κινηθεί αναλόγως.

***  Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν σε ΑΔΕΙΕΣ καρέκλες! (ΒΙΝΤΕΟ)

 ~  Ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, επισκέφτηκε την Κοζάνη στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα "ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ: Δίκαιη Ανάπτυξη – Κοινωνική Αλληλεγγύη – Ισχυρή Δημοκρατία".

Αυτό που δεν περίμενε, ήταν να μιλάει σε μια άδεια, σχεδόν, αίθουσα αφού η προσέλευση του κόσμου ήταν ελάχιστη. Όσοι παρευρέθηκαν μετρούνται στα δάχτυλα, σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με τη κυβέρνηση και έχει αρχίσει να φαίνεται...
Δείτε βίντεο: Πολιτική εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ  , https://youtu.be/SqZijjpabPI .-

***  ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ!ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ...(ΤΟΥ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ)

~   Πολεμικές εντάσεις και αναμετρήσεις, επαναστατικά κινήματα χειραγωγημένα ή μη, εθνοτικές και θρησκευτικές συγκρούσεις, έξαρση της διεθνούς φονταμενταλιστικής ισλαμικής τρομοκρατίας, ίδρυση χαλιφάτων τζιχαντιστών, de facto επαναχάραξη συνόρων, οικονομικές κρίσεις, χρεοκοπίες κρατών με στρατιές νεόπτωχων σε όλο τον κόσμο, εξαθλιωμένες και χειραγωγημένες κοινωνίες, παγκόσμια κύματα μεταναστών και προσφύγων εξαιτίας της φτώχειας και των πολέμων, αλλά και εκτεταμένα εξοπλιστικά προγράμματα και αγορές όπλων, συνθέτουν το σκηνικό που διαμορφώνεται απ’ άκρη σ’ άκρη στον πλανήτη τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα που διανύουμε. Ένα ασταθές, θολό και συνεχώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από γενικευμένη ρευστότητα, με τις εξελίξεις να τρέχουν με κινηματογραφική ταχύτητα και εκατοντάδες think tank και αναλυτές να προσπαθούν να τις ερμηνεύσουν και κάποιους να επιχειρούν προβλέψεις για το τι μέλλει γενέσθαι στον πλανήτη που μοιάζει να έχει παγιδευτεί σε ένα αδιέξοδο τούνελ.
Αρκεί κανείς να ρίξει μια ματιά ανά τον κόσμο και θα διαπιστώσει ότι ο πλανήτης έχει μετατραπεί σε «αρένα» όπου «όλοι μάχονται εναντίον όλων». Οι όποιες αισιόδοξες προβλέψεις για την ανθρωπότητα, που διατυπώθηκαν για τον μεταψυχροπολεμικό κόσμο με τη διάλυση, το 1989, του διπολικού συστήματος αλλά και για τις θετικές επιπτώσεις που θα επέφερε η οικονομική παγκοσμιοποίηση με την οικονομική αλληλεξάρτηση των χωρών, έχουν πλήρως ανατραπεί και ο πλανήτης μοιάζει να δίνει ξανά ραντεβού με την ιστορία.
Η τροχιά σύγκρουσης στην οποία έχει περιέλθει η Δύση με τη Ρωσία, η αντιπαράθεση Κίνας-Ιαπωνίας στη θάλασσα της Κίνας, η συνεχιζόμενη αποσταθεροποίηση στην ιστορικά πολυτάραχη Μέση Ανατολή και οι εξελίξεις στη βόρειο Αφρική, ο ακήρυχτος πόλεμος του Ισλάμ εναντίον της Δύσης, η καταιγιστική επέλαση και η εγκαθίδρυση του Ισλαμικού Κράτους, δημιουργούν μια απειλητική ατμόσφαιρα σ’ έναν επικίνδυνα απρόβλεπτο πλέον κόσμο. Στην Ευρώπη, όπου η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία και η κρίση στην Ουκρανία δημιουργούν νέα δεδομένα στο γεωπολιτικό, οικονομικό και ενεργειακό χάρτη, η οικονομική κρίση εξακολουθεί να ταλανίζει το «φτωχό» Νότο, η Νομισματική Ένωση μετεξελίσσεται σε «όπλο» των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκμετάλλευση των οικονομικά ασθενέστερων μελών της και το ευρωπαϊκό όραμα συνεχίζει να ξεθωριάζει. Τα πολύπαθα Βαλκάνια, η ιστορία των οποίων είναι συνυφασμένη με την ιστορία της Ελλάδας, επανέρχονται στη διεθνή σκηνή και γίνονται νέο πεδίο ανταγωνισμού μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας αλλά και μεταξύ ευρωπαϊκών κρατών, ενώ η Τουρκία δεν φαίνεται να εγκατέλειψε το όραμα για «Οθωμανικά Βαλκάνια». Σ’ ολόκληρη την υφήλιο συσσωρεύεται ένα εκρηκτικό μίγμα που αν αναφλεγεί, τα ωστικά κύματα που θα δημιουργήσει θα εξαπλωθούν σε κάθε γωνιά της. Σ’ αυτό το παγκόσμιο «γεωπολιτικό χάος», όπου όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για όλους, χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα: διπλωματικά, οικονομικά, εμπορικά, στρατιωτικά, ενώ διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι «μελλοντικά ο κυβερνοπόλεμος θα συνιστά τη μέγιστη παγκόσμια απειλή».
Πολλοί αναλυτές παραλληλίζουν την υφιστάμενη κατάσταση με το ξέσπασμα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, του Μεγάλου Πολέμου, όπως είχε χαρακτηριστεί η πρώτη μεγάλη διεθνής σύρραξη τον 20ο αιώνα και τα θύματα του οποίου ξεπερνούσαν σε αριθμό το σύνολο όλων των στρατιωτικών απωλειών στους πολέμους των προηγούμενων εκατό ετών. Κάποιοι, με αφορμή την συνδιάσκεψη για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στην κρίση της Ουκρανίας, που έγινε στο Μινσκ της Λευκορωσίας στις 12 Φεβρουαρίου 2015, παραπέμπουν στο 1938, στη Συμφωνία του Μονάχου (29- 30 Σεπτεμβρίου, 1938) και τις αξιώσεις του Χίτλερ για την προσάρτηση στη Γερμανία της Σουδητίας, περιοχή της Τσεχίας όπου η γερμανική μειονότητα υπερέβαινε το 50%. Ο Χίτλερ είχε ήδη διακηρύξει ως αιτία πολέμου την «απελευθέρωση» των Σουδητών από το Φεβρουάριο του 1938 σε λόγο του στο Ράιχσταγκ. Η συμφωνία αυτή, μεταξύ Γερμανίας, Γαλλίας, Βρετανίας και Ιταλίας που εκπροσωπούνταν αντίστοιχα από τους Αδόλφο Χίτλερ, Εντουάρ Νταλαντιέ, Νέβιλ Τσάμπερλεν και Μπενίτο Μουσολίνι, απόντος του Τσεχοσλοβάκου προέδρου, Έντβαρντ Μπένε, σφράγισε το «θάνατο» της Τσεχοσλοβακίας ως ανεξάρτητου κράτους. Η «πολιτική κατευνασμού» με την παραχώρηση της Σουδητίας για τη «διατήρηση της ειρήνης στην Ευρώπη» δεν λειτούργησε, αντίθετα υποκίνησε την επιθετικότητα του Γ’ Ράιχ, αφού σε λιγότερο από ένα χρόνο ο Χίτλερ κατέκτησε και την υπόλοιπη Τσεχοσλοβακία.
Με τη γενικευμένη αστάθεια που παρατηρείται σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με τις αντιθέσεις να μοιάζουν αγεφύρωτες και τις γεωπολιτικές ισορροπίες να διαταράσσονται περισσότερο από ποτέ στη σύγχρονη ιστορία, ανασύρονται ψυχροπολεμικές μνήμες και πληθαίνουν οι φωνές που υποστηρίζουν ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται στην αρχή ενός νέου Ψυχρού Πολέμου, που μοιάζει ωστόσο να ξεπερνά εκείνον του 1945 που διήρκεσε μισό και πλέον αιώνα. Είκοσι έξι χρόνια μετά την κατάρρευση του τείχους του Βερολίνου, στις 9 Νοεμβρίου του 1989, υψώνονται νέα τείχη ορατά ή αόρατα και η ανθρωπότητα βαδίζει και πάλι επί ξυρού ακμής, ενώ διάχυτος είναι ο φόβος ότι ο νέος αυτός Ψυχρός Πόλεμος δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε «θερμό».
Ήδη η ανθρωπότητα βιώνει μια κρίση που έχει χαρακτηριστικά παγκόσμιου οικονομικού πολέμου. O ακήρυχτος πόλεμος των συναλλαγματικών ισοτιμιών διευρύνεται συνεχώς και οι ειδικοί προειδοποιούν για ντόμινο επιπτώσεων στα δημοσιονομικά μεγέθη όλων των οικονομιών και για τον κίνδυνο ξεσπάσματος ενός νέου κύματος παγκόσμιας ύφεσης. Ενδεικτική είναι η δήλωση του προέδρου και Chief Operating Officer της Goldman Sachs, Gary Cohn, στο Νταβός, τον Ιανουάριο του 2015, στο πλαίσιο του 45ου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ότι ο πλανήτης βρίσκεται ήδη σε πόλεμο νομισμάτων.
Εύλογα αναρωτιέται κανείς γιατί η ανθρωπότητα βρίσκεται υπό τη διαρκή απειλή ενός πολέμου; Η επανάληψη της ιστορίας είναι νομοτέλεια ή η απειλή και η πρόκληση ενός πολέμου εξυπηρετούν διαχρονικά τις ίδιες πάντα επιδιώξεις; Ποιοι και γιατί υποκινούν, ωθούν ή μεθοδεύουν τις παγκόσμιες εξελίξεις; Είναι οι ομολογημένες ή συγκεκαλυμμένες φιλοδοξίες των ισχυρών του διεθνούς συστήματος να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν την πρωτοκαθεδρία στη διεθνή «αρένα»; Είναι η ακόρεστη δίψα για πλουτισμό, για απόκτηση δύναμης και επιβολής εξουσίας στους αδύναμους «παίκτες», διαιωνίζοντας το «δίκαιο της πυγμής»  στην ιστορία των αιώνων; Παρατηρητές ή υποκινητές των παγκόσμιων εξελίξεων οι ισχυροί της γης άλλοτε επιδίδονται σε ένα θέατρο εντυπώσεων και άλλοτε ενεργούν ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι, αφήνοντας κράτη και έθνη να σπαράσσονται από πολέμους και να χειμάζονται από οικονομικές -τεχνητές πολλές φορές- κρίσεις, έως ότου επιτευχθεί ο στόχος, να υποκύψει ο αδύναμος «παίκτης».
Το παιχνίδι στην «αρένα» είναι εξ ορισμού άνισο, διότι τους κανόνες τους θέτουν οι ισχυροί του πλανήτη. Ποιες επιλογές μπορούν να έχουν οι αδύναμοι «παίχτες»; H αναζήτηση αξιόπιστων συμμάχων για την επιβίωση και την ανεξαρτησία τους αποτελεί μονόδρομο; Μπορεί ένας μικρός «παίχτης» να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού, όταν μάλιστα κατέχει στον παγκόσμιο χάρτη συγκριτικά γεωπολιτικά, γεωστρατηγικά και γεωοικονομικά πλεονεκτήματα; Πόση αλήθεια μπορεί να κρύβει η εκτίμηση του Ευρωπαίου ηγέτη, Ζακ Ντελόρ, ότι «απέναντι στην ιστορία δεν υπάρχουν μικρές και μεγάλες χώρες. Υπάρχουν χώρες που αντιδρούν γρήγορα στις εξελίξεις και αυτές που αφυπνίζονται με καθυστέρηση μπροστά στις παγκόσμιες ανατροπές και στον άγριο διεθνή ανταγωνισμό».

***  Μονόδρομος ο Κομματικός Απογαλακτισμός...

~  Κώστα Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
Δεν γνωρίζω αν οι εξουσιαστές μας - ανεξαρτήτως κόμματος - έχουν συνειδητοποιήσει την κατάσταση.
Ασφαλώς και οι - εκάστοτε - κυβερνώντες  φέρουν την κύρια ευθύνη αλλά και οι αντιπολιτευόμενοι δεν εξαιρούνται. Όχι μόνον αυτοί που άσκησαν εξουσία και  συνεπώς  ευθύνονται  μερικώς για τα σημερινά, αλλά και εκείνοι που δεν άσκησαν και τώρα περιορίζονται να ασκούν κριτική, ενώ θα έπρεπε να βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων . Αντί λοιπόν από κοινού, όπως έχουν υποχρέωση, να συνεργαστούν για το καλό του κοινωνικού συνόλου, συνεχίζουν την (παραδοσιακή επαγγελματική κομματική τους αλληλοεξόντωση).
Αυτό - τα προηγούμενα  χρόνια / τα προ κρίσης, φτωχοποίησης , αποικιοποίησης -ήταν μάλλον ανώδυνο και εξόχως γραφικό.
Τώρα όμως η ζοφερή συγκυρία δεν προσφέρεται για πολιτικοκομματικό χαβαλέ.
Ο κόσμος έχει φτάσει, ή και ξεπεράσει τα όρια υπομονής και αντοχής του.
Δεν πάει άλλο. Και αν - ο μη γένοιτο- πάει "κάπου", τότε αλλοίμονο τους και αλλοί- μονό μας !!!
Θα γενικευθεί  η,  ήδη,  εκτεταμένη αδυναμία πληρωμής / εκπλήρωσης των υποχρεώσεων των πολιτών, οι οποίοι θέλουν μεν, αδυνατούν δε, να ανταποκριθούν!.
Τα κομματικά παιχνίδια , τα ψέματα, η συστηματική  παραπλάνηση / παραπληροφόρηση, οι ανεκπλήρωτες  υποσχέσεις,  οι αντιαισθητικές κυβιστήσεις , οι φαιδρές ΕΙΚΟΝΟΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ και οι εξυπνακίστικες, φτηνές κοινοβουλευτικές ή τηλεοπτικές ατάκες δεν εντυπωσιάζουν κανένα.
Εκνευρίζουν τους  πάντες (πλην των αρρωστημένων ΚΟΜΜΑΤΟΠΛΗΓΙΚΩΝ).
Τίθεται ένα ζωτικής σημασίας ερώτημα:
Ο κομματικός κόσμος (Σ.Σ Ο πάλαι ποτέ: πολιτικός) έχει επίγνωση του τι βιώνουμε και - κυρίως- του που πάμε;
Αν όχι, θα πρέπει το συντομότερο να αποκτήσει.
Αν όμως έχει , τότε ας παραδεχτεί, έντιμα την αποτυχία/ ανικανότητα του και ας πάει σπίτι του.
Η ταλαίπωρη Πατρίδα  δεν γίνεται να βαδίζει από το κακό στο χειρότερο.
Και εμείς - .........οι "πάντα" εύπιστοι και προδομένοι", όπως θα 'λεγε και ο ποιητής
- να περιμένουμε την  βελτίωση της κατάστασης μέσω ..... "διασταύρωσης ξιφών" στη Βουλή ή στην τηλεόραση, με την (κουτσομπολίστικη) ελπίδα  να μάθουμε : ποιός είναι χειρότερος από τον άλλο (!).
(Σ.Σ Μήπως, στο στίχο, μετά το "προδομένοι", θα ήταν ορθό και δίκαιο να προστεθεί το: προδομένοι και από το λειψό μυαλό μας";).
 ΥΓ Η ανάληψη ευθυνών απαιτεί γενναιότητα, εντιμότητα, ποιότητα.
      Στη χώρα μας η πλειονότητα των εξουσιαστών και εξουσιαζόμενων, δεν αναλαμβάνουν το μέρος που τους αναλογεί.  Απεκδύονται τις ευθύνες  τους  και τις μεταθέτουν  στους ....άλλους (!...).
     Κόμματα και ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ απέδειξαν ότι αποκλείεται να το πράξουν.
Επομένως ο κλήρος πέφτει σε εμάς τους ιθαγενείς, να τις αναλάβουμε ώστε να γίνουμε Π ο λ ί τ ε ς,  προκειμένου κάτι να βελτιωθεί σε τούτο τον Τόπο.
Αυτό είναι ιδιαίτερα δυσεπίτευκτο (Σ.Σ Εδώ  και  δεκαετίες  προσπάθεια να ξεφύγω, να .......απεξαρτηθώ από την ΚΟΜΜΑΤΟΕΞΑΡΤΗΣΗ. Ευτυχώς κατάφερα
τελικά να είμαι εκτός και να σκέπτομαι πέραν, μακράν άσχετα από οποιοδήποτε κόμμα).
Οι ιθαγενείς πάντοτε σκέπτονται και ενεργούν - ενεργούμενη άβουλα, ευνουχισμένα είναι-μέσω ..... κομματικών εντολών!
Πάσχουν - σύμφωνα με διάγνωση μου-από την νόσο της ΚΟΜΜΑΤΟΠΛΗΓΙΑΣ η οποία τους καθηλώνει στην κλίνη του (κομματικού) Προκρούστη.
Αν δεν απογαλακτιστούν, απαγκιστρωθούν από τα κόμματα, αποκλείεται γίνουν ελεύθερα σκεπτόμενοι και δρώντες πολίτες.
Αλήθεια πόσοι έχουν τη δύναμη (και πόσοι θέλουν) να το πράξουν;

***  Λίρα Αγγλίας… το Δημοψήφισμα υπέρ του BREXIT!

~ Γράφει η Δήμητρα Ρετσινά Φωτεινίδου, Φιλόλογος – Μ.Α. Πολιτικής Φιλοσοφίας Α.Π.Θ. Τομεάρχης Τμ. Γυναικών Π.Κ.Μ. ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Ιστορικής σημασίας η απόφαση των Βρετανών να γυρίσουν την πλάτη στην επικυρίαρχη πολιτική των Γερμανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να ακολουθήσουν τον δικό τους ανεξάρτητο δρόμο! Στις 23 Ιουνίου 2016 το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος των Βρετανών για την παραμονή ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση Brexit or Bremain ανέδειξε νικητές τους Βρετανούς που δεν θέλουν να είναι μαριονέτες σε μια αποτυχημένη πολιτική ένωση.  Σημειωτέον ότι η Μ. Βρετανία ουδέποτε εντάχθηκε στην Ευρωζώνη διατηρώντας την αγγλική λίρα, η οποία είναι το τέταρτο σε σειρά συναλλασσόμενο νόμισμα του κόσμου μετά από το δολάριο, το ευρώ και το γιεν.
Τί έχετε να πείτε τώρα κ. Τσίπρα και κ. Καμμένε; Ποια ήταν η στάση των δικών σας κομμάτων μετά το Ελληνικό Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015;;; Ποιος αναίρεσε την απόφαση του ελληνικού λαού αν όχι εσείς οι ίδιοι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που την προηγούμενη νύχτα βγάζατε selfie πανηγυρίζοντας δήθεν το ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος και την επομένη ψηφίσατε το ΝΑΙ του Τρίτου Μνημονίου; Αυτός είναι ο …Τρίτος δρόμος για την ανάπτυξη και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων;
Τι σχέση έχετε με τον Nigel Farage, τον ιδρυτή του πραγματικού κόμματος Ανεξαρτησίας της Βρετανίας, ο οποίος πολλές φορές συντάχθηκε με τα δίκαια της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο και μας υποστήριξε; Φαίνεται πως στην Αγγλία οι θεσμοί λειτουργούν ακόμη. Δυστυχώς όμως και εκεί οι φανατικοί και οι πληρωμένοι δολοφόνοι αμαυρώνουν την κοινωνία. Η δολοφονία της νεαρής βουλευτή και μητέρας δύο ανήλικων παιδιών Τζο Κοξ μαρτυρεί ότι μπροστά στο άνομο συμφέρον τους κάποια σκοτεινά κέντρα δεν λογαριάζουν ούτε ζωή ούτε μητρότητα!
Δύο ημέρες πριν από την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις Βρυξέλλες, οι μεγάλοι διπλωματικοί ελιγμοί πολλαπλασιάζονται για να επιταχυνθεί η διαδικασία του διαζυγίου του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θα υποδεχθεί στο Βερολίνο τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι στον απόηχο του Φιλελευθερισμού του Brexit!
Στο μεταξύ η Σκωτία παίζει το δικό της παιχνίδι… Η πρωθυπουργός της χώρας Νικόλ Στέρτζεον δηλώνει ότι μπορεί να μπλοκάρει την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. με veto! Eρωτηθείσα από το BBC εάν μπορεί να φανταστεί την οργή των Βρετανών ψηφοφόρων που έκαναν την επιλογή να αποχωρήσουν από την ΕΕ, σε περίπτωση που το σκωτσέζικο Κοινοβούλιο μπλοκάρει το Brexit, η Στέρτζεον δήλωσε: "Μπορώ, αλλά είναι πιθανώς ίδια με την οργή που αισθάνονται αυτή τη στιγμή πολλοί άνθρωποι στη Σκωτία, καθώς αντιμετωπίζουμε την προοπτική να βγούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τη θέλησή μας".
Στο Βερολίνο, ο Γκίντερ Κίρχμπαουμ, μέλος των συντηρητικών της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του γερμανικού Κοινοβουλίου, τόνισε ότι η Σκωτία θα ήταν ευπρόσδεκτη να ενταχθεί στην ΕΕ.
"Η ΕΕ θα συνεχίσει να αποτελείται από 28 κράτη-μέλη, καθώς περιμένω ένα νέο δημοψήφισμα στη Σκωτία για την ανεξαρτησία, το οποίο θα είναι τώρα επιτυχές" δήλωσε ο Κίρχμπαουμ.
Και ενώ αυτά συμβαίνουν στην Ευρώπη, η όμορφη Αθήνα μας , η πιο ιστορική πρωτεύουσα της Ευρώπης, έχει γίνει το άντρο των αναρχικών, οι οποίοι επιτίθενται με μολότοφ ενάντια σε διμοιρία των ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας (Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου), καίνε λωφορεία και τρόλεϊ και υπονομεύουν με την ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ την ασφάλεια την πολιτών και των τουριστών μέσα στο κατακαλόκαιρο!

***  Το φάντασμα του νεοφιλελευθερισμού...

~  Γράφει ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΙΑΝΔΡΟΣ
 Πρόκειται για μία αρρώστια του καπιταλιστικού συστήματος που έχει εξελιχθεί σε μία θανατηφόρα επιδημία – ενώ η δύναμη του είναι το ότι προσποιείται πως δεν υπάρχει, κυριαρχώντας ως μία εξευγενισμένη κοινή λογική.
Η λέξη «φιλελευθερισμός» χωρίς την προσθήκη «νέο» εφευρέθηκε αρχικά από αυτούς που αρνούνταν να αποδεχθούν την καταπίεση των βασιλέων και των λοιπών ηγεμόνων – διεκδικώντας εκείνες τις συνθήκες που θα τους έδιναν τη δυνατότητα να εξελίσσονται ελεύθερα, να μαθαίνουν ότι θέλουν, να συνεργάζονται με όποιον προτιμούν, να επιλέγουν την εργασία που τους ικανοποιεί, καθώς επίσης να ιδρύουν εταιρείες όπου και όποτε τους ταιριάζει.
Εν τούτοις, μετά από ένα χρονικό διάστημα όπου εφαρμόσθηκε πρακτικά η συγκεκριμένη ιδεολογία, προέκυψε ένα σημαντικό πρόβλημα: ορισμένες επιχειρήσεις έγιναν πολύ μεγάλες, οπότε δεν μπορούσαν να ελεγχθούν – με αποτέλεσμα να ασκούν αθέμιτο ανταγωνισμό στις υπόλοιπες, να τις οδηγούν στη χρεοκοπία ή να τις εξαγοράζουν, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο.
Με τον τρόπο αυτό έγιναν ακόμη πιο ισχυρές, εις βάρος των εργαζομένων τους, των πελατών τους, καθώς επίσης ολόκληρης της κοινωνίας – ενώ άρχισαν να μην αυξάνουν τους μισθούς των υπαλλήλων τους ανάλογα με την παραγωγικότητα τους. Την ίδια στιγμή κέρδιζαν τεράστια ποσά επενδύοντας όλο και λιγότερα στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας – αυξάνοντας την ανεργία και δημιουργώντας στρατιές δούλων.
Κατά συνέπεια, οι αρχικά ελεύθερες κοινωνίες σκλαβώθηκαν ξανά – αυτή τη φορά όμως όχι σε βασιλείς και ηγεμόνες, αλλά σε μία πανίσχυρη επιχειρηματική ελίτ. Ως εκ τούτου πριν από 70 περίπου χρόνια εφευρέθηκε μία νέα ορολογία: ο νεοφιλελευθερισμός, στόχος του οποίου ήταν ανάκτηση της ελευθερίας των ανθρώπων.
Ειδικότερα, το κράτος φρόντιζε έτσι ώστε ο ανταγωνισμός των επιχειρήσεων να είναι δίκαιος – να μην γίνονται υπερβολικά ισχυρές ορισμένες από αυτές, καθώς επίσης να μην καταστρέφουν τις νέες επιχειρήσεις που προωθούσαν καινούργιες ιδέες. Εκτός αυτού, το κράτος κατασκεύασε ένα σταθερό, προστατευτικό δίχτυ για τους ανέργους, τους αρρώστους και τους ηλικιωμένους – φροντίζοντας επί πλέον να αμείβονται οι εργαζόμενοι ανάλογα με την παραγωγικότητα τους και να μη γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι, χωρίς να επενδύουν στην παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών.
Η κατάσταση όμως αυτή άλλαξε ραγδαία μετά το 1980, όπου άρχισε να απελευθερώνεται το χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενώ περιορίσθηκε δραστικά ο έλεγχος των ομίλων από τα κράτη – με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να μην αυξάνουν τους μισθούς των εργαζομένων τους ανάλογα με την παραγωγικότητα τους, οπότε οι εργαζόμενοι αναγκάζονταν να χρεωθούν για να διατηρήσουν το βιοτικό τους επίπεδο κοκ.
Τελικά οι τοκογλυφικές αγορές ανέλαβαν τα ηνία, κατασκευάζοντας σταδιακά ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα που ωφελεί μόνο το 1% των ανθρώπων – ενώ παράγει συνεχώς σκλάβους χρέους (ανάλυση). Σφετερίσθηκαν δε το όνομα νεοφιλελευθερισμός, με στόχο να κρύψουν τις δραστηριότητες τους πίσω από αυτό – το οποίο στην Ευρώπη ήταν αρχικά συνώνυμο με το κοινωνικό κράτος σε περιβάλλον Δημοκρατίας και ελευθέρων αγορών.
Έτσι φτάσαμε σήμερα να αναφερόμαστε στο φάντασμα του νεοφιλελευθερισμού, το οποίο καλύπτει απειλητικά τον ουρανό όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά του μεγαλυτέρου μέρους του πλανήτη. Στα πλαίσια αυτά, ο φόβος μπροστά στην ηγεμονική θέση της οικονομίας, σε συνδυασμό με την υπερχρέωση, καθώς επίσης με τις συνεχείς κρίσεις, έχει οδηγήσει έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων να θεωρεί το νεοφιλελευθερισμό ένοχο για τα πάντα:
για τη συμφωνία ΤΤΙΡ που καθιστά τους επιχειρηματικούς ομίλους κυρίαρχους με τα κράτη υποτελείς τους, για την ασύστολη κερδοσκοπία στις χρηματοπιστωτικές αγορές, για την εξτρεμιστική ανισότητα μεταξύ των ανθρώπων, για τη ριζική μείωση του κοινωνικού κράτους, για τις ιδιωτικοποιήσεις των κοινωφελών κρατικών υποδομών, για αυτούς που πουλούν τον ίδιο τους τον εαυτό ως ανθρώπινο πόρο στους κυρίαρχους του σύμπαντος, για τις ληστρικές επιδρομές του ΔΝΤ κοκ.
Ολοκληρώνοντας, ο κατάλογος των καταστροφικών συνεπειών που του αποδίδονται είναι τόσο μεγάλος, ώστε είτε ο νεοφιλελευθερισμός είναι πράγματι ένα κακό φάντασμα που έχει καταλάβει τον πλανήτη και όχι η φαντασίωση κάποιων αριστερών κινημάτων, είτε μία βαριά αρρώστια του καπιταλιστικού συστήματος που έχει εξελιχθεί σε μία θανατηφόρα επιδημία – στην οποία δώσαμε αυθαίρετα ένα όνομα, απλά και μόνο για να μπορούμε να την περιγράφουμε.
Σε κάθε περίπτωση, η μεγαλύτερη πνευματική δύναμη του νεοφιλελευθερισμού είναι το ότι, προσποιείται πως δεν υπάρχει – ενώ κυριαρχεί ως μία εξευγενισμένη κοινή λογική. Δεν εκπροσωπείται από κανένα συγκεκριμένο κόμμα και οι πνευματικοί πατέρες του δεν είχαν καμία απολύτως ανάγκη να συντάξουν κάποιο «νεοφιλελεύθερο μανιφέστο» – αφού τους αρκούσε ανέκαθεν η επίκληση της κοινής λογικής (ανάλυση).

***  ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ VOICENEWS! Ζητούν δημόσια ευρωπαϊκή κυβέρνηση…

~  Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ζήτησε την μετατροπή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε πραγματική κυβέρνηση, λίγο μετά την απόφαση των Βρετανών για το Brexit.
Με ένα άρθρο που θα δημοσιευθεί αύριο σε γερμανική εφημερίδα, ο κ. Σούλτς προτείνει κι επίσημα τη δημιουργία ευρωπαϊκής κυβέρνησης, η οποία θα υπόκειται στον κοινοβουλευτικό έλεγχο του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ενός νέου σώματος, το οποίο θα έχει εκπροσώπους από όλα τα κράτη-μέλη.
Ο ίδιος αναφέρει πως έτσι θα υπάρξει περισσότερη διαφάνεια στην πολιτική λογοδοσία σε επίπεδο Ε.Ε.. Παράλληλα θα περιοριστεί η δυσαρέσκεια των πολιτών προς την Ε.Ε.. Πρόκειται για ένα σημαντικό πρόβλημα, σύμφωνα με τον ίδιο.
Στόχος του Σουλτς και όλων των ομοϊδεατών του είναι η διάλυση της εθνικής κυριαρχίας των κρατών-μελών και η δημιουργία ενός μεγάλου ομοσπονδιακού κράτους, όπου τα κράτη μέλη δε θα μπορούν να επιλέξουν την οικονομική πολιτική που επιθυμούν να ακολουθήσουν.

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Παρέμβαση ΒΟΜΒΑ του Κώστα Καραμανλή…

~ Τις αντιθέσεις του σχετικά με την απλή αναλογική εξέφρασε ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος δήλωσε ανοικτά πως είναι υπέρ του μπόνους για το πρώτο κόμμα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «η χώρα χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ σταθερές κυβερνήσεις».
«Με την απλή αναλογική το πολιτικό σύστημα θα οδηγηθεί σε περαιτέρω κερματισμό των πολιτικών δυνάμεων και ιταλοποίηση της ελληνικής Βουλής».
Εφόσον εφαρμοστεί το σύστημα αυτό, ο κ. Καραμανλής υποστηρίζει πως ενδέχεται να αποκτήσουν πρόσβαση στη Βουλή ακόμη και 10-11 κόμματα. Συνεπώς θα χρειάζεται η σύμπραξη τεσσάρων ή και περισσοτέρων κομμάτων για να συγκροτηθεί κυβέρνηση συνεργασίας.
«Αυτό γινόταν στην Ιταλία και κάθε τρεις και λίγο πήγαιναν σε εκλογές», τόνισε φοβούμενος την ακυβερνησία.
Αν και είναι υπέρ του μπόνους, ο ίδιος φαίνεται πως υποστηρίζει ότι το μπόνους θα πρέπει να είναι μικρότερο, αν και ψηφίστηκε με τη δική του κυβέρνηση, σύμφωνα με το τότε πολιτικό περιβάλλον.
Μάλιστα ο ίδιος μίλησε και για την πολιτική του επιστροφή στο προσκήνιο.
«Δεν έχω τίποτα τέτοιο στην άκρη του μυαλού μου. Αν ήθελα να κάνω ένα τέτοιο comeback θα το έκανα το 2015, όταν μου είχε προταθεί».

***  Ραγδαία εξέλιξη! Η Ελλάδα αλλάζει στρατόπεδο…

~  Προς τον κινέζικο παράγοντα στρέφεται η Ελλάδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρας, ο οποίος μίλησε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Κίνας. Με έναν μακροσκελή λόγο, ο Αλέξης Τσίπρας προανείγγειλε την ένταξη της Ελλάδας στην Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων.
Οι διαδικασίες μάλιστα φαίνεται πως είχαν ξεκινήσει νωρίτερα και αναμένεται η χώρα να ενταχθεί στην Τράπεζα τον Σεπτέμβριο.
Αν και μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, η στροφή αυτή της Ελλάδας ίσως φανερώνει μία προσπάθεια για απομάκρυνση από τον δυτικό παράγοντα.
«Θεωρούμε ότι η συνεργασία της Ελλάδας με την Κίνα είναι μια στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία. Και δεν βλέπουμε τις σχέσεις μας μέσα από το πρίσμα των ιδιωτικοποιήσεων, όπως βλέπουμε  τις ιδιωτικοποιήσεις, τη συμμετοχή άλλων εταιριών, ιδιωτικών εταιριών σε αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις. Ακριβώς διότι εμείς έχουμε μια λογική όχι να πουλήσουμε κρατικές υποδομές, αλλά να αξιοποιήσουμε κρατικές υποδομές. Και η Κίνα είναι μια χώρα που έχει μια αντίληψη συνεργασίας αμοιβαίας ωφελείας ανάμεσα στις δυο πλευρές», δήλωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε και στον Λιμένα Πειραιά.
«Γι’  αυτό και το λιμάνι του Πειραιά το παραχωρήσαμε, δεν το πουλήσαμε. Και ο στόχος της κινεζικής COSCO αλλά και της Κίνας, είναι, με επίκεντρο το λιμάνι του Πειραιά, να αναπτυχθεί μια πολυεπίπεδη συνεργασία αμοιβαία επωφελής».
Η Κίνα είναι ένας από τους βασικότερους εταίρους της Ελλάδας και ίσως η συνεργασία αυτή να ανοίξει τον δρόμο για συνεργασία με τον ρωσικό παράγοντα, τον οποίο η κυβέρνηση είχε αφήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αναμονή.

***  Απίστευτη ανακάλυψη τρέλανε τους Τούρκους! ΣΟΚ και ΔΕΟΣ... 

~ Μια σπηλιά και η ιστορία που κρύβεται "μέσα" της, έχει τρελάνει τους Τούρκους.
Πρόκειται για τη "Σπηλιά του Κόκορα", όπως ονομάζεται που βρίσκεται κοντά στην Τραπεζούντα του Πόντου και φημολογείται ότι οι Έλληνες Πόντιοι είχαν κρύψει έναν θησαυρό στο εσωτερικό της, την εποχή που ο ρωσικός στρατός αποχωρούσε από τον Πόντο και οι Τούρκοι κυνηγούσαν τους χριστιανούς.
Η ιστορία έγινε γνωστή το 1985, όταν αλλοδαποί επισκέφθηκαν το σημείο και έκαναν έρευνες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τότε, οι φήμες για τον θησαυρό άρχισαν να κυκλοφορούν ανάμεσα στους ντόπιους και δεν ήταν και λίγοι αυτοί που υποστήριζαν ότι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης είχαν ομολογήσει την ύπαρξη του.
Το θέμα αυτό έφτασε μέχρι και στην τοπική Διεύθυνση Πολιτιστικών και Τουριστικών Υποθέσεων, η οποία έχει δώσει άδεια να γίνονται έρευνες.
Για την ιστορία, μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί τίποτα αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τούρκοι συχνά-πυκνά επιδίδονται σε έρευνες για να βρουν τον χαμένο θησαυρό.

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ  EURO  2016  στην Γαλλία 



** Κυριακή 03-07-2016 :

~ ΓΑΛΛΙΑ-ΙΣΛΑΝΔΙΑ  5-2 , (4-0) .-^
Τα  γκόλ : 12΄  Ζιρού , 20΄ Πογκμπά ,43΄  Παγέ ,  45΄ Γκριζμάν , 56΄ Σίγκθορσον  , 59΄ Ζιρού , 84΄ Μπιάρνασον .-
~* η Γαλλία έγινε η ΠΡΩΤΗ ομάδα που σε Euro πέτυχε τέσσερα στο πρώτο ημίχρονο!
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ολλανδός, Μπιορν Κάϊπερς, ενώ οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:
ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Εβρά, Σανιά, Μανγκαλά (Ουμτιτί), Κοσιελνί, Κομάν (Σισοκό), Ματουιντί, Πογκμπά, Παγέτ, Γκριεζμάν, Ζιρού.
ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Λαρς Λάγκερμπακ): Χάλντορσον, Σέβαρσον, Γ. Σίγκουρντσον, Γκούντμουντσον, Μπιάρνασον, Σίγκτορσον, Ρ. Σίγκουρντσον, Άρνασον, Μπόντβαρσον, Γκούναρσον, Σκούλασον.

~** Στον πρώτο  Ημιτελικό του  Euro  2016 στην Γαλλία Την 
(Τετάρτη  06-07-2016 )  : ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ- ΟΥΑΛΙΑ
2ος  Ημιτελικός  , ~** Την
 (Πέμπτη 07-07-2016 ) : ΓΑΛΛΙΑ -ΓΕΡΜΑΝΙΑ

*** Σαββάτο 02-07-2016 :

~  ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ   κ.α 1-1 , (0-0) .- ^
Παράταση : 1-1 .-^ Πέναλτι : 6-5 .- στα 18 εν συνόλω εκτελεσθέντα πέναλτι .- !!  
Τα  γκόλ  :  65΄ Οζίλ   , 77  πεν. Μπονούτσι .- 
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Χέβεντες, Τζερόμ Μπόατενγκ, Χούμελς, Χέκτορ, Κεντίρα (15' Σβαϊνστάιγκερ), Κρόος, Κίμιχ, Μεσούτ Εζίλ, Τόμας Μίλερ, Μάριο Γκόμεθ.
ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Παρόλο, Στουράρο, Τζακερίνι, Φλορέντσι(Νταρμιάν), Ντε Σίλιο, Έντερ, Γκρατσιάνο Πελέ.
Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
Η  ΓΕΡΜΑΝΙΑ στα  ΗΝΙΤΕΛΙΚΑ στους 4σσερις ! Πρόκριση !  ...
Η  διαδικασία εκτέλεσης των πέναλτι  :
6-5 με Εκτορ η Γερμανία!!!!!!!!!!!
5-5 ο Νόιερ αποκρούει την εκτέλεση του Νταρμιάν
5-5 με Μπόατενγκ η Γερμανία
4-5 η Ιταλία με Ντε Σίλιο
4-4 με Κίμικ η Γερμανία
3-4 η Ιταλία με Παρόλο
3-3 η Γερμανία με Χούμελς
2-3 η Ιταλία με Τζακερίνι
2-2 ο Σβαϊνστάινγκερ στέλνει τη μπάλα άουτ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2-2 ο Νόιερ αποκρούει το πέναλτι του Μπονούτσι!!!!!!!
2-2 η Γερμανία με Ντράξλερ
1-2 χαμένο πέναλντι από τον Πελέ
1-2 ο Οζίλ στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι!!!!
1-2 η Ιταλία με Μπαρτσάλι
1-1 αποκρούει ο Μπουφόν το πέναλτι του Μίλερ!!!!
1-1 άουτ για την Ιταλία ο Ζάζα
1-1 η Γερμανία με Κρόος
0-1 η Ιταλία με Ινσίνιε
 Ωρα για πέναλτι. Μπουφόν εναντίον Νόιερ!!!!!
*** Παρασκευή 01-07-2016 :

ΟΥΑΛΙΑ-ΒΕΛΓΙΟ  3-1 , (1-1) .-
ΠΡΟΚΡΙΣΗ στα Ημιτελικά στους  4σερις Η  ΟΥΑΛΙΑ ..!
Στα  Ημιτελικά Τετάρτη .,.. στης 06-07-2016 η ΟΥΑΛΙΑ  θα αντιμετωπίσει  την ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ  ! '-
Τα  γκόλ  :  13 ΄ Ναϊνγκολάν    , 30΄ Γουίλιαμς , Ρόμπσον-Κανού (55΄) και Βόουκς (86΄) .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπεν Ντέιβις, Γκάντερ, Τσέστερ, Ράμσεϊ, Γκάντερ- Φελαϊνί, Αλντερβάιρελντ
 ΟΥΑΛΙΑ (Κρις Κόουλμαν): Χένεσεϊ, Νιλ Τέιλορ, Τσέστερ, Άσλεϊ Γουίλιαμς, Μπεν Ντέιβις, Γκάντερ, Λέντλεϊ (78΄ Κινγκ), Τζο Άλεν, Ράμσεϊ (90΄ Κόλινς), Μπέιλ, Ρόμπσον-Κάνου (80΄ Βόουκς)
ΒΕΛΓΙΟ (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Μενιέ, Αλντερβάιρελντ, Ντιναγέρ, Ζορντάν Λουκάκου (75΄ Μέρτενς), Ναϊνγκολάν, Βιτσέλ, Ντε Μπράιν, Καράσκο (46΄ Φελαϊνί), Αζάρ, Ρομελού Λουκάκου (83΄ Μπατσουαγί).-


***  ΠΟΛΩΝΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ  κ.α.  και παράταση  1-1 .- στα πέναλτι  3-5  .- ^
ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ !
Τα  γκόλ : 2΄  ο  Λεβαντόφσκι  και  33΄  ο Ρενάτο Σάντσες     .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γεντρέιτσικ, Γκλικ, Καπούστκα - Άντριεν Σίλβα
ΠΟΛΩΝΙΑ (Άνταμ Ναβάλκα): Φαμπιάνσκι, Πίστσεκ, Παζντάν, Γεντρέιτσικ, Μαζίνσκι (98΄ Γιοντλόβιτς), Μίλικ, Λεβαντόφσκι, Κριχόβιακ, Γκροσίτσκι (81΄ Καπούστκα), Γκλικ, Μπλαστσικόφσκι.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Πέπε, Ζοσέ Φόντε (80΄ Κουαρέσμα), Κ. Ρονάλντο, Ζοάο Μάριο, Γουίλιαμ Καρβάλιο (96΄ Ντανίλο), Ρενάτο Σάντσες, Νάνι, Ελισέου, Σέντρικ, Άντριεν Σίλβα (73΄ Μουτίνιο).

***   Εύκολη νίκη του ΠΑΟ στο φιλικό με την Σολφόλντε   Επικράτησε με 2-0

Εύκολα κέρδισε ο Παναθηναϊκός 2-0 την Σιλφόλντε στο δεύτερο φιλικό που πραγματοποίησε επί ολλανδικού εδάφους. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν μεγάλη και οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κι άλλα τέρματα αν ήταν πιο προσεκτικοί, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ο Αντρέα Στραματσόνι έδωσε την ευκαιρία στους ποδοσφαιριστές του να... ξεμουδιάσουν.
Μόλις στο 10’ ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ. Ο Λέτο τροφοδότησε ωραία τον Βιγιαφάνες κι αυτός με πλασέ έκανε το 1-0. Στο 64’ ο Αμπέντ είχε δοκάρι για τους «πράσινους», ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο 79’ ο Λέτο με πέναλτι, το οποίο είχε κερδίσει ο Μαρινάκης.
Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Ζέκα, Λέτο, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο, Μέστο, Μολέδο, Χουλτ, Ιβανόφ, Βλαχοδήμος
 Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Αμπέντ, Ευαγγέλου, Μαρινάκης, Στάικος, Χουχούμης, Xατζηγιοβάννης, Αγγελόπουλος, Μπουζούκης, Ξενόπουλος, Μαυρομμάτης, Μίνγκος

***  Ξύλο και διακοπή στον αγώνα πόλο των Νέων με την Κροατία   Σε τουρνουά στο Βελιγράδι
Επεισοδιακό ήταν το φινάλε του διεθνούς τουρνουά υδατοσφαίρισης νέων ανδρών στο Βελιγράδι, καθώς ο τελικός ανάμεσα στην εθνική Ελλάδας και την Κροατία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
Το ματς διεκόπη στα μέσα της τελευταίας περιόδου, με το σκορ να είναι 11-9 σε βάρος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, μετά από χτύπημα που δέχθηκε ο Νίκος Γαρδίκας από αντίπαλο, που είχε ως συνέπεια να ακολουθήσει γενική σύρραξη.
Οι διαιτητές διέκοψαν την αναμέτρηση, καταχωρώντας ως τελικό το σκορ στο σημείο της διακοπής, όπερ σημαίνει ότι η ελληνική ομάδα κατέλαβε τη δεύτερη θέση.
Το ματς ήταν γενικά πολύ σκληρό, καθώς οι δύο ομάδες έχουν... προηγούμενα από τον προημιτελικό του περσινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της κατηγορίας, και μάλιστα η Κροατία χρεώθηκε με αποβολή χωρίς αντικατάσταση στην τρίτη περίοδο και έπαιξε για τέσσερα λεπτά με παίκτη λιγότερο.
Η ελληνική αποστολή εξέφρασε πολλά παράπονα για τη διαιτησία, θεωρώντας ότι σε μεγάλο βαθμό ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι των Κροατών.
Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την εθνική): 2-2, 4-3, 3-4, 0-2 (διακοπή)
Για την ελληνική ομάδα σκόραραν οι Γιαννόπουλος 3, Λιαπάκης 2, Γαρδίκας, Παπαναστασίου, Καπετανάκης, Γκιουβέτσης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
***
 
~ ~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara  News στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Ιουλίου  2016   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .- 
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 01  Ιουλίου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .- 
 ~ Η  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02  Ιουλίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-02-2015.html .-                                  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 03 Ιουλίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-03-2016.html   .-    
~***
   ~ *** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 01  Ιουνίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html.  .-                                                                                                                                                                               
~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  03  Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/03-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-   
 ~ΑΓΙΟ  ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/04-2016.html  .- 
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   08 Ιουνίου 2016  18ο  κεφάλαιο  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/08-2016-18.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  11  και 12  Ιουνίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/11-12-2016.html .-
~EURO  2016  στην  Γαλλία 10/06 -10/07/2016 και COPA AMERICA 2016...   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/06/euro-2016-1006-10072016.html  ~  ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  18  και 19 Ιουνίου  2016:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/18-19-2016.html .-
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΑ  μας  Τετάρτη  22  Ιουνίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/22-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 23  Ιουνίου  2016  :   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-23-2016.html  .-
~ ΘΥΜΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ μέσα από παλιές φωτογραφίες Πέμπτη  23  Ιουνίου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/23.html  .-
~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  25   και  26  Ιουνίου  2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/25-26-2016.html .-
~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 26  Ιουνίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-26-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 27 Ιουνίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-27-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα  μας     ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  28 Ιουνίου   2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-28-2016.html  .-             
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 29  Ιουνίου  2016 :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-29-2016.html .-
~ ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ  της Ορθόδοξης  Εκκλησία μας  29 Ιουνίου  2016  7ο κεφάλαιο :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/29-2016-7.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  30 Ιουνίου  2016 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-30-2016.html .- 

~** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 

  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4809 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3005 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2003  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 817  βίντεο   .-

***
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 679 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1132 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.615   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: