Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 23  Ιουνίου  2016  :
~


Όταν η προσευχή ατονεί, προσδίδει πνευματική ξηρασία και χλιαρότητα. Εναντίον αυτών να χρησιμοποιούμε σύντομες προσευχές και κυρίως την ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
~ 23 Ιουνίου
Μαρτύρων Αγριππίνης (1) (†253-260), Αριστοκλέους πρεσβυτέρου του Ταμασού, Δημητριανού, Δημητρίου διακόνου, Αθανασίου άναγνώστου, Ευστοχίου πρεσβυτέρου, Γαϊανού και των τέκνων αυτού Πρόβης, Ουρβανού και Λολλίας. Βαρβάρου του Πενταπολίτου, του εν Τρύφω (Βονίτσης — Ξηρομέρου †1562).
(1) Η αγία Αγριππίνα γεννήθηκε και μαρτύρησε στη Ρώμη. Από νεαρή ηλικία ανέπτυξε βαθύτατο χριστιανικό φρόνημα και αφοσιώθηκε στην υπηρεσία του Κυρίου και Λυτρωτού της. Για το λόγο αυτό διέθεσε όλη της την περιουσία για την ανακούφιση των πτωχών και τη θεραπεία των ασθενών. Για την αγάπη του ουράνιου Νυμφίου της, απέφυγε το γάμο και προτίμησε να γίνει νύμφη του Χριστού. Όσες δε φορές είχε ανάγκη η Εκκλησία της Ρώμης, η Αγριππίνα έτρεχε πρώτη να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της. Όμως η αγία δεν προσέφερε μόνο υλικά αγαθά αλλά και πνευματικά, διδάσκοντας την χριστιανική πίστη και οδηγώντας στο δρόμο της αλήθειας πλήθη πλανημένων. Η θεάρεστη αυτή δράση της Αγριππίνας δεν ήταν δυνατό να παραμείνει για πολύ καιρό κρυφή. Την κατήγγειλαν στις αρχές, ως ανατροπέα της πατροπαράδοτης λατρείας των ειδώλων. Η αγία αποδέχθηκε τις καταγγελίες και με περισσό θάρρος, ομολόγησε την πίστη της στο Χριστό. Οι διώκτες της δεν δίστασαν να τη μαστιγώσουν για να κάμψουν το αγωνιστικό της φρόνημα. Όταν κατάλαβαν ότι δεν πρόκειται να την μεταπείσουν, την υπέβαλαν σε νέα φρικτά βασανιστήρια. Το σώμα της αγίας δεν άντεξε τα μαρτύρια και με μαρτυρικό και ένδοξο τρόπο παρέδωσε την Αγία ψυχή της. Τρεις χριστιανές γυναίκες, η Βάσσα, η Παύλα και η Αγαθονίκη παρέλαβαν το σεπτό σκήνωμά της και μετά από αρκετή περιπλάνηση κατέληξαν στη Σικελία, όπου και το ενταφίασαν. ~
Σήμερα 23/06/2016 εορτάζουν:
Αγία Αγριππίνα, Άγιοι Αριστοκλής ο πρεσβύτερος, Δημητριανός διάκονος και Αθανάσιος αναγνώστης

~  Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
- Θεῖον Πνεύματι, κραταιωθεῖσα, ἠνδραγάθησας, γενναιοφρόνως, Ἀγριππίνα παρθενίας ὀσφράδιον ὅθεν Χριστοῦ δοξασθεῖσα τὴ χάριτι, πηγᾶς θαυμάτων βλυστάνεις τοὶς πέρασι. Μάρτυς ἔνδοξε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
~*Απολυτίκιο Αγ. Αγριππίνας - 23 ΙΟΥΝΙΟΥ   :  https://youtu.be/fVCn-QJYo5g  .-

~ Αγία Αγριππίνα Άγιοι Ευστόχιος ο Πρεσβύτερος, Γάϊος ο ανεψιός του, και τα παιδιά αυτού Λολλία, Πρόβη και Ουρβανός Αγία Etheldreda Όσιος Νικήτας ο Θηβαίος Άγιοι Αριστοκλής ο πρεσβύτερος, Δημητριανός διάκονος και Αθανάσιος αναγνώστης
Άγιοι Ζήνων και Ζηνάς ο υπηρέτης του

Άγιοι Ζήνων και Ζηνάς ο υπηρέτης του
 
Οσία Αναστασία της Σερβίας

Οσία Αναστασία της Σερβίας
 
Αγία Κόρη

Αγία Κόρη
 
Οσία Άννα και Ιωάννης ο γιος της

Οσία Άννα και Ιωάννης ο γιος της
 
Άγιοι Αλέξανδρος και Αντωνίνα

Άγιοι Αλέξανδρος και Αντωνίνα
 
Της Αναλήψεως

Της Αναλήψεως
 
Σύναξη των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων

Σύναξη των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων
 
Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος

Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος
 
Κυριακή του Παραλύτου

Κυριακή του Παραλύτου
 
Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι

Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι
Όσιος Βάρβαρος ο Πενταπολίτης Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης  Όσιος Νικήτας ο Θηβαίος Άγιοι Ευστόχιος ο Πρεσβύτερος, Γάϊος ο ανεψιός του, και τα παιδιά αυτού Λολλία, Πρόβη και Ουρβανός Αγία Etheldreda

*** Προσοχή στα παράνομα οδοντιατρεία, πλέον θα υπάρχει ειδικό σήμα στην είσοδο
Στην προσπάθειά του ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας να προστατέψει τους ασθενείς, αλλά και τα μέλη του, πήρε την απόφαση στην είσοδο κάθε νόμιμου οδοντιατρείου να υπάρχει ειδικό σήμα. Όσα οδοντιατρεία δε θα διαθέτουν αυτό το σήμα, θα είναι παράνομα ή θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Έτσι, θα πρέπει ο ασθενής να μην τα εμπιστεύεται, ή και να προβαίνει σε καταγγελίες, ώστε να γίνεται έλεγχος από τα αρμόδια όργανα για τη νομιμότητά τους.
Ειδικότερα, όπως ενημέρωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Γεωργία Θεοδωροπούλου, από το 2012 οι άδειες λειτουργίας των οδοντιατρείων έχουν μεταφερθεί από τις Περιφέρειες στους Οδοντιατρικούς Συλλόγους. Κι επειδή υπάρχουν καταγγελίες ότι σε άλλους συλλόγους λειτουργούν παράνομα οδοντιατρεία, αυτός της Μεσσηνίας και η επιτροπή αδειοδότησής του αποφάσισαν ομόφωνα την έκδοση βεβαιώσεων νόμιμης λειτουργίας οδοντιατρείου.
Σύμφωνα με την πρόεδρο, με αυτή τη βεβαίωση προασπίζονται πρώτα από όλα οι ασθενείς, αφού έτσι γνωρίζουν ποια ιατρεία είναι νόμιμα, αλλά και συνάδελφοί τους οδοντίατροι, οι οποίοι φροντίζουν να έχουν τις άδειές τους.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της επιτροπής αδειοδότησης, Σταύρος Αράπογλου, είπε ότι από το 2012 έχει ανατεθεί στο σύλλογο η αδειοδότηση και ο έλεγχος στο νομό. Σε αυτό το πλαίσιο, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο επιτροπή αδειαδότησης, που απαρτίζεται από δύο μέλη του Συλλόγου και έναν εκπρόσωπο του Τεχνικού Επιμελητηρίου ή αρχιτέκτονα ή πολιτικό μηχανικό.
Τα μέλη αυτής της επιτροπής ελέγχουν όλα τα έγγραφα που κατατίθενται στο φάκελο και είναι απαραίτητα από το νόμο, το χώρο κτηριακά, τις μηχανολογικές του εγκαταστάσεις και αν τηρούνται οι υγειονομικές διατάξεις.
Οι παραπάνω προδιαγραφές πρέπει να πληρούνται και είναι σημαντικές, αφού στο χώρο του ιατρείου υπάρχουν ακτινολογικά μηχανήματα, μηχανήματα δηλαδή που εκπέμπουν ραδιενέργεια. Έτσι, αν όλα αυτά δεν ελεγχθούν, είναι εν δυνάμει επικίνδυνα.
Έπειτα από αυτούς τους ελέγχους και αφού τα μέλη της επιτροπής είναι σίγουρα ότι όλα λειτουργούν όπως πρέπει, δίδεται το σήμα/βεβαίωση.
Το συγκεκριμένο εκδόθηκε, αφού εδώ και χρόνια ένας οδοντίατρος έχει τη δυνατότητα να διαθέτει παραπάνω του ενός οδοντιατρείου, ενώ επιτρέπεται σε οδοντίατρο από άλλη πόλη να ανοίξει οδοντιατρείο σε άλλη. Επίσης, μπορεί να έρθει ένας επισκέπτης οδοντίατρος.
Όλες αυτές οι περιπτώσεις οριοθετούνται με αυτό το σήμα και ο κόσμος, αλλά και ο σύλλογος, θα γνωρίζουν τι γίνεται.
Επιπρόσθετα, στον έλεγχο μπορεί να προκύψει οδοντίατρος με πλαστό πτυχίο ή να του έχει αφαιρεθεί από κάποιο νομό η άδεια λειτουργίας ή εξάσκησης επαγγέλματος ή να έχει περάσει Πειθαρχικό και να μην μπορεί να εργαστεί για κάποιους λόγους.
Ωστόσο, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας δεν έχει δικαιοδοσία για μέλη άλλων συλλόγων που έρχονται στο νομό, κάτι που αποτελεί πρόβλημα.
Να σημειωθεί πως στις κατηγορίες που δε λειτουργούν νόμιμα εντάσσονται συνταξιούχοι οδοντίατροι, όπως και οδοντίατροι του ΠΕΔΥ που δεν έχουν δικαίωμα να έχουν δικό τους ιατρείο.
Κλείνοντας, όπως τόνισε η πρόεδρος, «η Οδοντιατρική θα πρέπει να ασκείται σε ελεγμένους και νόμιμους χώρους και όχι σε σκοτεινά δωμάτια, σε δωμάτια χωρίς ονοματεπώνυμο, σε εργαστήρια.
Τα μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας δίνουν τη γνώση πάνω σε αυτό το θέμα. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα του κάθε ασθενούς τι θα αποφασίσει.
Η στοματική κοιλότητα είναι ένα μέρος του σώματος, και πρέπει να αγαπήσουμε τους εαυτούς μας».
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: 52 άτομα έλαβαν το πτυχίο τους (φωτογραφίες και βίντεο) 
Δύο ακόμα ορκωμοσίες πραγματοποιήθηκαν απόψε στο αμφιθέατρο «Νικόλαος Πολίτης» της Πανεπιστημιακής Σχολής Καλαμάτας.
Συγκεκριμένα, δόθηκαν ένα διδακτορικό και 51 τίτλοι μεταπτυχιακών σπουδών. Οι δεύτεροι αφορούν στο διακρατικό μεταπτυχιακό «Ανάπτυξη δεξιοτήτων εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και εκπαίδευση για τη διαχείριση προβλημάτων σε μαθητές με σύνθετες γνωστικές, συναισθηματικές και κοινωνικές δυσκολίες και στις οικογένειές τους», που πραγματοποιείται σε συνεργασία της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με τη Σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Τορίνο.
Οι πτυχιούχοι
Διδακτορικό έλαβε η Μαρία Βινιεράτου Μποσινάκη,
ενώ το μεταπτυχιακό τους οι:
Αθανασοπούλου   Νικολέττα
Αλεξάκη Παρασκευή – Σπυριδούλα
Ανδρώνη Ελένη
Ανδρώνης Παναγιώτης
Βασιλοπούλου Σταυρούλα
Βλαχάβα Ελένη
Γαλανοπούλου Ελένη
Γερογιώργη Στυλιανή
Γεωργακοπούλου Δήμητρα
Δαμιανού Αγλαΐα
Δαρσακλή Κωνσταντίνα
Δελής  Παύλος
Δημητρίου Δήμητρα
Δραμουντάνη Αλεξάνδρα
Ζαφείρη Μοσχούλα
Ζέλου Παναγιώτα
Καλογιάννη Δόμινα
Κελεπούρη Ειρήνη
Κιρκίνη Αγγελική
Κονιδιτσιώτη Αναστασία-Μαρίνα
Κοράκη Μαριάννα
Κουτσογιάννης Ματθαίος
Κωσταγιάννη Γεωργία
Λιέα Αγγελική
Μαλλικούρτη Ιωάννα
Μανδέλου Θεοδώρα
Μητσέα Ελένη
Μιχαήλ Μαρία
Μιχαλοπούλου     Αικατερίνη
Μπίκα  Βασιλική
Μπρούμα      Ηλιάνα
Νικήτα Χρυσούλα
Παναγιωτοπούλου Αναστασία
Πανουκλιά   Μαρία
Παπακωνσταντίνου Νικόλαος
Παρχαρίδη   Κυπαρισσία
Παύλου        Άννα Γ
Πολυδούρη Ευγενία
Σακελλάρη   Βασιλική
Σκούρτας     Βασίλειος
Σμέρλα Μάρθα - Αντωνία
Σφενδουράκη       Ελευθερία
Σωτηροπούλου    Αλεξάνδρα
Τατσώνα      Βικτωρία
Τζώρτζη      Ελένη
Τριανταφύλλου     Ελένη
Τσέτσιλας    Χριστόφορος
 Τσίτουρα     Διαμάντω
 Φιλιπποπούλου    Δήμητρα
 Χανιά   Ευφροσύνη
 Ψιλογαλάνη   Βασιλική
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
 Βίντεο  : Ορκωμοσία Καλαμάτα 22-6-2016 , https://youtu.be/DziXVlZMqOo  .-

*** Η Καλαμάτα «πνίγηκε» από κόσμο και κυκλοφοριακό
Για ακόμα μια φορά η Καλαμάτα αποτέλεσε πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, που αποφάσισαν να κάνουν διακοπές στην πόλη το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Σε όλη την παραλία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας ελάχιστες ήταν οι ελεύθερες ξαπλώστρες, ενώ ακόμα πιο λίγα ήταν τα κενά σημεία στα οποία μπορούσε κάποιος να απλώσει την ομπρέλα του.
Όμως και αυτή τη φορά η Καλαμάτα αντιμετώπισε έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, το οποίο κάθε φορά «την πνίγει», με τα αυτοκίνητα στην οδό Ναυαρίνου να πηγαίνουν σημειωτόν και τους οδηγούς να φτάνουν στα όριά τους.
Η λύση μπορεί να δοθεί, προφανώς, μόνο από ειδικούς, οι οποίοι θα προβούν σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό. Ίσως μιαν «ανάσα» να δώσει ο Περιμετρικός, αν όμως κρίνουμε από τη χρήση της Λακωνικής, ο κόσμος προτιμά τη Ναυαρίνου και ας θέλει να φύγει ανατολικά.
Εμείς μιλήσαμε, λοιπόν, με επισκέπτες, αλλά και μόνιμους κατοίκους της Καλαμάτας, για το πώς είδαν την κίνηση του τριημέρου, ρωτώντας αν θέλουν και μπορεί η Καλαμάτα να γίνει τουριστικός προορισμός, όπως και τι πρέπει να αλλάξει για να γίνει πιο φιλική προς τους επισκέπτες.

Βασιλική Τζαβάρα
Το τριήμερο που πέρασε στην Καλαμάτα είδα ότι υπήρχε πάρα πολύς κόσμος, ειδικά στην παραλία γινόταν το αδιαχώρητο. Το μόνο που με ενόχλησε ήταν λίγο η κίνηση στην παραλιακή, αλλά ουδέν κακόν αμιγές καλού.
Θεωρώ ότι η Καλαμάτα για να καταφέρει να αντέξει αυτό πρέπει να γίνουν λίγες αλλαγές στο κυκλοφοριακό. Εγώ θα πρότεινα κάποιες μονοδρομήσεις, ώστε να γίνει αποσυμφόρηση, ειδικά στην Ναυαρίνου.
Σχετικά με τη σχέση τιμής και παροχών, πιστεύω ότι οι τιμές είναι πάρα πολύ καλές, άλλωστε έχουμε πολλές επιλογές.
Γενικότερα είναι εφικτό να γίνουμε ακόμα περισσότερο τουριστικός προορισμός, αφού πλέον είμαστε πολύ κοντά οδικώς με την πρωτεύουσα, έχουμε πάρα πολλές πτήσεις προς άλλα αεροδρόμια, θάλασσα, σύνδεση με την Κρήτη και, πάνω απ’ όλα, πολιτιστικό επίπεδο.

Βίκυ Καραμπάτσου
Η Καλαμάτα ήταν πήχτρα από κόσμο. Εμείς θέλουμε να αποτελέσει προορισμό, αλλά πρέπει να βοηθήσουμε σε αυτό.
Αυτό που παρατήρησα ήταν ότι η κίνηση ήταν αφόρητη και δεν υπήρξε καμία δράση διευκόλυνσης. Με το να κάνουν βόλτες τα περιπολικά και οι μηχανές δε λύνεται το πρόβλημα της κίνησης.
Πιστεύω ότι πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις πάνω σε αυτό το θέμα. Απαραίτητη θεωρώ ότι είναι και η πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου ως το ξενοδοχείο Horizon Blu.
Έτσι καταλήγω ότι αυτή τη στιγμή η πόλη δεν αντέχει την κίνηση που δέχεται και, άρα, χρειάζονται κάποιες αλλαγές.
Σχετικά με τη σχέση τιμής και υπηρεσιών, θεωρώ ότι είναι μεγάλο θέμα και πρέπει να γίνουμε Ευρωπαίοι στη συμπεριφορά, στην εξυπηρέτηση, γενικότερα υστερούμε σε αυτό.
Από την άλλη, οι τιμές βάσει αυτών που προσφέρουμε είναι σχετικά καλές, όμως έχουμε δρόμο βελτίωσης και πρέπει όλοι να συγκλίνουν σε αυτό.
Η Καλαμάτα, βέβαια, μπορεί να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης τουρισμού, όμως υπό κάποιες προϋποθέσεις και κάποιους άξονες δράσεων από κοινού.

Γιάννης Μαυρέας
Οι υποδομές δεν μπορούν να αντέξουν αυτή την κίνηση. Αυτό που συμβαίνει έχει μεγάλο ρίσκο να γυρίσει σε μπούμερανγκ. Με τέτοια κίνηση προσωρινά θα πάνε καλά οι τοπικές επιχειρήσεις και θα αντέξουν για λίγο ακόμα.
Το κόστος ζωής, όμως, όπως π.χ. ενοίκια κ.λπ., θα ανέβει και στην πόλη μας, για παράδειγμα δείτε στη Ρόδο και άλλους τουριστικούς προορισμούς. Καλύτερα να γίνει παράλληλη οικονομική ανάπτυξη και σε άλλους τομείς.

Παναγιώτης-Ιωάννης Μπαλίκης
Η Καλαμάτα είναι μια πόλη super. Θεωρώ πως είναι ο τέλειος προορισμός. Το τριήμερο που πέρασε συνάντησα τέλειο κλίμα, άκρως καλοκαιρινό! Η Καλαμάτα ως πόλη πιστεύω ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στα πάντα και συνάμα σε κάθε πρόκληση!
Οι τιμές σε ορισμένες καταστάσεις ίσως να είναι λίγο υπερβολικές, αλλά σε γενικό σύνολο άριστες!
Θεωρώ ότι η Καλαμάτα μπορεί να αποτελέσει έναν τέλειο τουριστικό προορισμό, διότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα, αφού τα έχει όλα.

Κωνσταντίνα Κωτσάκη
Το τριήμερο που πέρασε η πόλη ήταν ασφυκτικά γεμάτη. Το μόνο ενοχλητικό σε αυτό ήταν η απίστευτη κίνηση τις ώρες αιχμής στη θάλασσα.
Πιστεύω ότι η πόλη μπορεί να αντέξει την τουριστική κίνηση και είναι κάτι που θα την ωφελήσει από οικονομικής άποψης.
Αυτό που θα ήθελα να αλλάξει είναι το εξής: καλό θα ήταν να υπάρχει ρύθμιση της κυκλοφορίας και να δοθούν από το Δήμο περισσότεροι χώροι στάθμευσης.
Σχετικά με τις τιμές, είναι άψογες συγκριτικά με άλλες τουριστικές περιοχές.
Γενικότερα η Καλαμάτα ήδη νομίζω πως αποτελεί τουριστικό προορισμό και παρότι πρωτεύουσα νομού, έχει όλες τις προδιαγραφές για καλοκαιρινές διακοπές!

Δήμητρα Γεωργοπούλου
Αυτό που είδα εγώ είναι ότι η Καλαμάτα πήγε πολύ καλά από κίνηση το τριήμερο που πέρασε. Το μόνο θέμα που έχει η πόλη είναι το κυκλοφοριακό, ειδικά στην παραλία.
Σχετικά με τις τιμές, παρατηρώ ότι τα περισσότερα καταστήματα δεν τις έχουν ανεβάσει, ενώ σε επίπεδο υπηρεσιών το προσωπικό προσπαθεί να κάνει ό,τι καλύτερο.
Πλέον η Καλαμάτα μπορεί να αποτελέσει τουριστικό προορισμό, αφού είμαστε μιαν ανάσα για τους Αθηναίους και όχι μόνο.
Είναι στο χέρι μας τώρα αν θέλουμε να κρατήσουμε αυτόν τον κόσμο, καθώς και να φέρουμε κι άλλον.
Η Καλαμάτα και η ευρύτερη περιοχή έχει πολλά όμορφα μέρη, το θέμα είναι να καταλάβουν όλοι και ειδικά οι επιχειρηματίες ότι από αυτούς εξαρτάται αν θα παραμείνει αυτό.
Πρέπει ο καθένας να τους προσφέρει τα καλύτερα από την επιχείρησή του και όχι να κοιτά να τους «γδύσει» με υπέρογκες τιμές.
Θεωρώ ότι ο Έλληνας δεν είναι χαζός και αν καταλάβει ότι πας να τον εκμεταλλευτείς, δε θα ξαναρθεί, κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τον Έλληνα.
Έχουμε την ευκαιρία η Καλαμάτα να είναι ζωντανή όλο το χρόνο, ας μην τη χάσουμε.

Μάριος Αντωνίου
Είχε αρκετό κόσμο, ο οποίος ήρθε με σκοπό να απολαύσει τις ομορφιές και τις παραλίες της πόλης μας, αλλά λόγω των κακών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ταλαιπωρήθηκαν και αυτοί και οι κάτοικοι.
Οι συνήθεις καταστάσεις, κυκλοφοριακό χάος, αυτοκίνητα στα πεζοδρόμια και μια αδικαιολόγητα μεγάλη αύξηση στα προϊόντα και τις υπηρεσίες, είναι αυτά που ταλαιπωρούν την πόλη ειδικά τέτοιες ημέρες.
Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να γίνει μια νέα κυκλοφοριακή μελέτη από ανθρώπους που γνωρίζουν την πόλη και όχι με ασκήσεις επί χάρτου. Λιγότερη κίνηση στο κέντρο αλλά και στην παραλιακή, καλύτερα πεζοδρόμια και στις εκτός κέντρου περιοχές, εύρεση και νέων χώρων στάθμευσης με σκοπό να αποφευχθεί η στάθμευση στα πεζοδρόμια και, φυσικά, αναδιάρθρωση των δρομολογίων του αστικού λεωφορείου, με περισσότερες αλλά και συχνότερες στάσεις.
Σχετικά με την αναλογία τιμών και υπηρεσιών, θεωρώ ότι, δυστυχώς, δεν είναι η σωστή, αφού ελάχιστοι είναι οι επαγγελματίες που σέβονται τον πελάτη τους, αλλά και την επιχείρησή τους.
Στην πλειοψηφία τους το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι με χαμηλής ποιότητας προϊόντα, αλλά και εξυπηρέτηση, να έχουν μεγάλο κέρδος.
Κλείνοντας, πιστεύω ότι με τις κατάλληλες προϋποθέσεις, αλλά και σωστό συντονισμό Αρχών και πολιτών, θα μπορούσε η Καλαμάτα να εξελιχθεί κι άλλο τουριστικά.

Αρετή Γλέζου
Με χαρά είδα ότι στην πόλη μου βρέθηκε πολύς κόσμος, ενώ παλιότερα ήταν αδικημένη αρκετά σε σχέση με άλλα μέρη της Ελλάδας και έτσι δεν την προτιμούσε ο κόσμος. Τα τελευταία περίπου 4 χρόνια βλέπω αυτή την άνοδο επισκεπτών στην Καλαμάτα.
Σχετικά με τα προβλήματα, σε τέτοιες καταστάσεις αρχικά είναι το πάρκινγκ. Θεωρώ απαράδεκτο να ταλαιπωρούνται τόσο οι ντόπιοι όσο και οι επισκέπτες για να βρουν μια δωρεάν θέση, αφού πλέον στο μεγαλύτερο μέρος του κέντρου υπάρχει αντίτιμο.
Αν ήμουν επισκέπτρια και έπρεπε να πληρώσω για να πάω στο κέντρο, μετά να πληρώσω για να πάω στη Λαϊκή Αγορά για να αγοράσω παραδοσιακά προϊόντα και γενικότερα να πληρώνω πριν καν μπω στο αμάξι μου, όχι δε θα την επέλεγα ξανά για διακοπές.
Η Καλαμάτα γενικότερα διαθέτει εκπληκτικές παραλίες και αξιοθέατα, ενώ έχει το περιθώριο να φιλοξενήσει αρκετό κόσμο, διαφόρων γούστων.
Όσο για τις τιμές, θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει ο κατάλληλος συνδυασμός και σεβασμός ανάμεσα στους συναλλασσόμενους.

Βασίλης Τσάφος
Η κίνηση στη Ναυαρίνου ήταν υπερβολική απ’ ό,τι άκουσα, αλλά δεν το βίωσα. Τα μαγαζιά ήταν υπερπλήρη, κι αυτό ήταν καλό για τους επιχειρηματίες.
Όμως, η έλλειψη πάρκινγκ με ενοχλεί περισσότερο, κι εκεί πιστεύω ότι είναι το πρόβλημα της Καλαμάτας. Δε χωράνε τόσα αυτοκίνητα.
Θέλει μελέτη η παραλιακή οδός, ενώ είναι επικίνδυνη η κατάσταση με τους σερβιτόρους να διασχίζουν τη Ναυαρίνου.
Το θέμα της παροχής υπηρεσιών σε σχέση με την τιμή είναι σχεδόν ίδιο σε όλα τα μαγαζιά, γενικότερα δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει και κάτι ιδιαίτερο ως προϊόν. Στα θετικά είναι οι ξαπλώστρες που δε χρεώνουν.
Όμως. αν δε γίνει σοβαρή μελέτη στο αισθητικό μέρος, στο σχεδιασμό, από ειδικευμένους, η παραλιακή θα είναι τσίρκο.
Τέλος, σχετικά με το πού μπορεί να φτάσει η Καλαμάτα, θεωρώ ότι η πόλη αντέχει μέχρι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τουρισμού, οικογενειακές περισσότερο, αφού δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί να καλύψει υψηλό επίπεδο τουρισμού.

Χάρης Αδαμόπουλος
Η Καλαμάτα ως προορισμός για ολιγοήμερες αποδράσεις είναι το ιδανικό μέρος, αφού οι αποστάσεις έχουν ελαχιστοποιηθεί με τη νέα, ασφαλή εθνική οδό. Έτσι οι επισκέπτες φθάνουν στην πόλη πάρα πολύ σύντομα.
Για το λόγο αυτό το τριήμερο που πέρασε κατακλύστηκε για άλλη μια φορά από επισκέπτες.
Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά το κυκλοφοριακό στην παραλιακή ζώνη, αλλά και στο κέντρο της πόλης, ήταν ένα από τα προβλήματα, όπως και η στάθμευση των αυτοκινήτων σε αυτές τις περιοχές τις ώρες αιχμής.
Σίγουρα δεν υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες αυτή τη στιγμή, αλλά σε γενικές γραμμές η Καλαμάτα ανταποκρίνεται, έστω κι έτσι, στην αυξημένη κίνηση. Απλά χρειάζεται περισσότερη υπομονή από όλους μας.
Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Χρειάζονται περισσότεροι χώροι στάθμευσης και καλύτερη ρύθμιση της κυκλοφορίας.
Επίσης, είμαι υπέρ της κυκλοφορίας με ποδήλατο, καθώς και της μονοδρόμησης της παραλιακής για τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να είναι πιο ασφαλής, αλλά και τα καταστήματα να έχουν κίνηση.
Στη μεγάλη τους πλειοψηφία τα καταστήματα παρέχουν υψηλές υπηρεσίες σε πολύ καλές τιμές.
Ας συνειδητοποιήσουμε, όμως, επίσης, ότι όλη η Μεσσηνία πλέον έχει μπει δυναμικά στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Γι’ αυτό ο επαγγελματισμός και οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες είναι μονόδρομος για να κερδίσουμε αυτό το μεγάλο στοίχημα.
Η Καλαμάτα ήδη έχει κάνει άλματα ως τουριστικός προορισμός. Οι ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες ανακαινίστηκαν και εκσυγχρονίστηκαν, καθώς και αυτές που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια, βοηθούν αρκετά προς αυτή την κατεύθυνση. Όμως, χρειάζονται κι άλλες κλίνες για να καλύψουν επαρκώς την τουριστική κίνηση και, ευτυχώς, οι επενδύσεις έχουν ήδη ξεκινήσει.
Το τουριστικό ενδιαφέρον για την Καλαμάτα είναι πολύ μεγάλο αυτή τη στιγμή και πρέπει να επωφεληθούμε από αυτό.
  Κώστας Αντωνόπουλος
Η Καλαμάτα έσφυζε από κόσμο, πράγμα πολύ θετικό για την οικονομία της, όμως ανέδειξε και πάγια προβλήματα.
Καταστάσεις που με ενόχλησαν είναι η υπερβολική κίνηση στη Ναυαρίνου, το αιώνιο πρόβλημα ασέβειας των πεζών και επικίνδυνης οδήγησης από μηχανάκια στην παραλιακή, όπου τρέχουν με πολύ υψηλές ταχύτητες μη υπολογίζοντας κανέναν. Κρίνω αδιανόητο η Αστυνομία της πόλης να είναι ανύπαρκτη από την παραλιακή, ειδικά τέτοιες περιόδους.
Η Καλαμάτα σαφώς και μπορεί και πρέπει να αντέξει την κίνηση αυτή. Στόχος όλων πρέπει να είναι να αυξάνεται όλο και περισσότερο ο τουρισμός. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να λειτουργούν οι δομές του Δήμου, όπως, για παράδειγμα, συνεχής καθαριότητα περιοχών που επιβαρύνονται όπως η κεντρική πλατεία, η παραλιακή και το λιμάνι.
Αυτό που θα ήθελα είναι να υπάρχει αστυνόμευση για οδικές παραβάσεις, όπως το ανεξέλεγκτο πάρκινγκ πάνω σε διαβάσεις, σε θέσεις αναπήρων, στην άμμο, στο λιμάνι, όπως και άλλα τραγικά πράγματα που όλοι έχουμε δει ανά περιόδους.
Επίσης, να υπάρχει ομάδα καθαρισμού της παραλίας, γιατί, δυστυχώς, οι Έλληνες δεν έχουμε παιδεία και δε σεβόμαστε το περιβάλλον, καθώς και σταντ με φυλλάδια και ενημέρωση για τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νομού και της πόλης, για να μη γυρνούν όλοι οι τουρίστες σαν χαμένοι δεξιά και αριστερά. Ας πούμε, δεν έχω δει πουθενά μια διαφήμιση για την Αρχαία Μεσσήνη!
Οι τιμές, κατά τη γνώμη μου, είναι σε σωστά επίπεδα για τις παροχές που προσφέρει η πόλη. Και ξενοδοχεία μπορείς να βρεις σε καλή τιμή και κάμπινγκ και δωρεάν ξαπλώστρες (πράγματα που δεν είναι δεδομένα σε άλλες τουριστικές ζώνες με πολύ χαμηλότερο επίπεδο παροχών και υψηλότερες τιμές).
Γενικότερα η Καλαμάτα και η Μεσσηνία είναι ήδη τουριστικός προορισμός, που έχουν ξεχωρίσει ακόμα και το National Geographic και το Lonely Planet. Επιβάλλεται να επενδύσουμε όλοι μας σε αυτόν τον τομέα.
Η οικονομία της χώρας βουλιάζει καθημερινά και η πόλη μας μοιάζει σαν όαση στη μέση της ερήμου. Δεν πρέπει να αφήσουμε ανεκμετάλλευτο το προϊόν που διαθέτουμε, αλλά πρέπει να το προωθήσουμε ακόμα περισσότερο!
Και μια τελευταία παρατήρηση: είναι απαράδεκτο, κατά τη γνώμη μου, να μην έχουν όλες οι ταβέρνες ένα μπουκαλάκι λάδι Καλαμάτας, δυο ελιές και λίγο λαλάγγι πάνω στο τραπέζι, καθώς και τα ξενοδοχεία να μην προσφέρουν μεσσηνιακό αυστηρά προϊόν. Σε πρόσφατες διακοπές μου στην Κρήτη διαπίστωσα πως όλα τα προϊόντα ήταν τοπικής παραγωγής! Έτσι διαφημίζεις τον τόπο σου!
  Ελένη Κακοτυλημένου
Ο καύσωνας που είχαμε αυτό το τριήμερο απαιτούσε όλη μέρα θάλασσα, καφεδάκια, ουζάκια, παγωτά και διάφορα άλλα.. κάτι που η πόλη μας προσφέρει σε μεγάλο βαθμό! Ένα θέμα που με ενοχλεί πολύ την καλοκαιρινή περίοδο είναι το παρκάρισμα. Πρέπει να πληρώσεις 2 ευρώ σε ιδιωτικό για να εξυπηρετηθείς, αν δε βρεις σε κάποιο στενό.
Οι τιμές θεωρώ πως είναι προσιτές, εκτός από αυτές των ξενοδοχείων.
Τέλος, θεωρώ πως μπορεί να αποτελέσει τουριστικό προορισμό, αλλά θέλει πολλή οργάνωση ακόμα. Είναι μια πόλη που δε της λείπει τίποτα. Όμως, θέλει και από εμάς βοήθεια, να αναλάβουμε ευθύνες για να το καταφέρουμε.
  Ευγενία Παναϊλίδου
Το τριήμερο που πέρασε η Καλαμάτα είχε πλημμυρίσει από κόσμο. Πιστεύω πως με λίγη καλύτερη οργάνωση θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σε αυτή τη κίνηση.
Θα ήθελα να υπήρχε καλύτερη εξυπηρέτηση σε μαγαζιά. Οι τιμές είναι σχετικά προσιτές για τους περισσότερους στην εποχή που ζούμε.
Τέλος, πιστεύω πως η Καλαμάτα μπορεί να αποτελέσει έναν πολύ καλό τουριστικό προορισμό, διότι συνδυάζει βουνό και θάλασσα, ενώ δεν πιστεύω πως είναι αρνητικό το ότι είναι πρωτεύουσα νομού.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  «Λίφτινγκ» σε Ηρώων και Αύρας προγραμματίζει η δημοτική αρχή
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας δημιουργήθηκε μια σύγχυση μεταξύ της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας για τα έργα που προγραμματίζεται να υλοποιηθούν μετά τις εκπτώσεις που πέτυχε η Δημοτική Αρχή σε έργα που θα εκτελέσει μέσω του δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Κύκλοι της, όμως, υποστηρίζουν ότι ο… κύβος ερρίφθη και αν δεν υπάρξει αλλαγή της τελευταίας στιγμής, τα έργα που πρόκειται να ανακοινωθούν είναι: "Ανακατασκευή πεζοδρομίων και φωτισμού τμημάτων οδών Αύρας, Ηρώων και Ποσειδώνος" με 900.000 ευρώ, "Ολοκλήρωση διαμόρφωσης τμήματος οδού Αρτέμιδος (β’ φάση)" με 850.000 ευρώ, "Έργα προσβασιμότητας ΑΜΕΑ" με 120.000 ευρώ, "Κατασκευή γηπέδου στην Τοπική Κοινότητα Λεΐκων" με 550.000 ευρώ και "Βελτίωση οδοποιίας για την πρόσβαση στις βιομηχανικές μονάδες και γεωργικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου Καλαμάτας» με 500.000 ευρώ.
Ειδικότερα για την παρέμβαση στην οδό Ηρώων προβλέπεται η κατασκευή πεζοδρομίων, η βελτίωση του φωτισμού και η φύτευση δένδρων, εκεί που το πεζοδρόμιο επιτρέπει την ανάλογη παρέμβαση.
Από τη γενικότερη παρατήρηση, έκπληξη προκαλεί που δεν υπάρχει πρόβλεψη για την κατασκευή ποδηλατόδρομου μέχρι την οδό Λακωνικής, αλλά και για φύτευση νησίδας πρασίνου στο μέσο της οδού (όπως στην οδό Ακρίτα), για τη μείωση του φαινομένου της θερμικής νησίδας και την προστασία των πεζών από τα αυτοκίνητα που εκμεταλλεύονται το ευρύ πλάτος του δρόμου για να αναπτύξουν με επικίνδυνη ταχύτητα.
Ανάλογες με την Ηρώων παρεμβάσεις προβλέπονται και στην οδό Αύρας, ενώ στην οδό Ποσειδώνος στη Μαρίνα προβλέπονται έργα βελτίωσης του φωτισμού.
Από τη διαδικασία υλοποίησης των έργων υπολείπεται το τυπικό κομμάτι, να ληφθεί, δηλαδή, η έγκριση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα των εκπτώσεων. Πάντως, η Δημοτική Αρχή δε φαίνεται να θεωρεί ότι θα υπάρξει πρόβλημα με το όλο θέμα.
Σημειώνεται ότι κατά τους διαγωνισμούς για την ανάθεση κατασκευής των έργων που χρηματοδοτούνται από το δάνειο προσφέρθηκαν υπέρογκες εκπτώσεις, σε κάποιες περιπτώσεις μεγαλύτερες και του 60%. Έτσι, περισσεύουν περίπου 3.000.000 ευρώ, οπότε η Δημοτική Αρχή θα αιτηθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων να ενταχθούν στο δανειοδοτούμενο πρόγραμμα και άλλα έργα.
Μέχρι τώρα, ως γνωστόν, έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και θα χρηματοδοτηθούν από το δάνειο η ανάπλαση στα «Ουζάκια», η ανάπλαση στην ανατολική όχθη του Νέδοντα, η ανάπλαση στην όχθη του Άρι, η ανακατασκευή της Καρδιολογικής Κλινικής του παλιού νοσοκομείου και τα γήπεδα στα Παλιάμπελα και στα παλιά Σφαγεία.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Επαναλειτουργεί η κατασκήνωση στο Κεφαλόβρυσο της Χώρας
Την αισιοδοξία του για την επαναλειτουργία της δημοτικής παιδικής κατασκήνωσης στο Κεφαλόβρυσο της Χώρας εξέφρασε ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, την περασμένη Παρασκευή το πρωί, με αφορμή την υπογραφή του σχετικού συμφωνητικού μίσθωσης.
Η δημοπρασία για την κατασκήνωση έγινε στις 11 Απριλίου, αναδεικνύοντας ως πλειοδότρια την Ελένη Κατσαφάδου. Με την υπογραφή του συμφωνητικού, η δημοτική κατασκήνωση θα λειτουργήσει για τα επόμενα δέκα χρόνια. Εκτός από την καλοκαιρινή περίοδο, η λειτουργία της θα συνεχίζεται και τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου, με ομοειδείς δράσεις, προωθώντας έτσι τη λαογραφία και τον πολιτισμό, ενώ την ίδια στιγμή θα μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες για εκδηλώσεις συλλόγων και φορέων, οι οποίοι ως αντικείμενο επίσης έχουν την παράδοση και τον πολιτισμό.
Στο πλαίσιο αυτό δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας να παραθερίσουν σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, όπου παρέχονται δραστηριότητες σε βουνό και θάλασσα, μέσα από τις οποίες θα γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο. Επιπλέον, η λειτουργία της κατασκήνωσης θα δώσει πνοή στην τοπική κοινωνία και, κατ’ επέκταση, θα ενισχύσει την οικονομία της.
Για την εύρυθμη λειτουργία της κατασκήνωσης και τη συνεργασία του Δήμου Πύλου-Νέστορος μίλησε ο κ. Καφαντάρης, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή θα στηρίζει πάντα, με κάθε τρόπο, όποια δραστηριότητα προάγει τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής των κατοίκων στην περιοχή.
«Στόχος μας ήταν η κατασκήνωση να αναβαθμιστεί και να αποτελέσει ένα διαδραστικό κέντρο για τη νεολαία» σχολίασε.

*** Μαζική δηλητηρίαση με έναν νεκρό σε τραπέζι βάφτισης 
Σοκ προκαλεί η είδηση της μαζικής δηλητηρίασης σε τραπέζι μετά από βαφτίσια στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας. Ένας 55χρονος έχασε τη ζωή του από σαλμονέλα, ενώ σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται δύο ακόμη άτομα.
Σύμφωνα με το lamiareport.gr, 38 άτομα έπαθαν βαριάς μορφής γαστρεντερίτιδας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι συμπτώματα σαλμονέλας παρουσίασαν και άλλα άτομα που έφαγαν την επόμενη ημέρα στο ίδιο κατάστημα.
Ο άτυχος 55χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου άφησε την τελευταία του πνοή. Πληροφορίες θέλουν και τον 23χρονο γιο του να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Λαμίας νοσηλεύεται και ένα ακόμη άτομο, γνωστός οδοντίατρος της πόλης, που ήταν καλεσμένος στα βαφτίσια με την σύζυγό του.
Στις Αρχές έχει σημάνει συναγερμός και γίνονται έρευνες για να βρεθεί σε ποιο προϊόν υπήρχε η σαλμονέλα και ποιος ευθύνεται γι' αυτό.
Κάποιοι από τους καλεσμένους κάνουν λόγο για το τυρί, αφού όλοι όσοι αρρώστησαν είχαν φάει φέτα , ενώ αυτοί που δεν έφαγαν το συγκεκριμένο τυρί δεν παρουσίασαν κανένα πρόβλημα.
Newsroom ΔΟΛ

*** Συνάντηση για την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου στην Καλαμάτα 
Το βράδυ της περασμένης Τρίτης ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας συναντήθηκε με τον Ηλία Καλφακάκο και τον Ιπποκράτη Παπαδημητράκο, εκπροσώπους του Cycle Hack Καλαμάτα, το οποίο είναι ένας μαραθώνιος καινοτομίας κατά τη διάρκεια του τριημέρου 24 έως 26 Ιουνίου, που σκοπό έχει να δώσει μορφή σε έξυπνες ιδέες, οι οποίες προωθούν τη χρήση του ποδηλάτου στην πόλη.
Ο δήμαρχος προέβη σε ενημέρωση για την πολιτική της Δημοτικής Αρχής, που αφορά στην εξάπλωση του ποδηλάτου στην πόλη. Εκτός από τον κεντρικό ποδηλατόδρομο, που εκσυγχρονίζεται συνεχώς (άμεσα θα εκσυγχρονισθεί το τμήμα από την οδό Ξενοφώντος μέχρι το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων), σε λίγες εβδομάδες ξεκινά η κατασκευή του μεγάλου περιφερειακού ποδηλατοδρόμου Δημαρχείο - Νέδοντας - μαρίνα - λιμάνι.
Επίσης, έχει αρχίσει η μελέτη διασύνδεσης των ποδηλατόδρομων από τη Σαλαμίνος (μαρίνα) μέχρι τη Ναυαρίνου. Ποδηλατόδρομος έχει, ακόμη, κατασκευαστεί στον Άγιο Φλώρο, ενώ στις προσεχείς εβδομάδες ξεκινά έργο ανάπλασης στην ανατολική όχθη του ποταμού Άρι, όπου θα υπάρχει και ποδηλατόδρομος.
Ο κ. Νίκας ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή δεν επιλέγει προς το παρόν την εγκατάσταση κοινοχρήστων ποδηλάτων, διότι επιθυμεί να στηρίζονται οι αρκετοί επαγγελματίες της πόλης που ασχολούνται με την ενοικίαση, συντήρηση και πώληση ποδηλάτων.
Ο δε Δήμος Καλαμάτας υποστηρίζει την εκδήλωση του Cycle Hack Καλαμάτα, για την οποία ο δήμαρχος ευχήθηκε καλή επιτυχία.

*** 20 μήνες φυλάκισης σε Ρουμάνο για μαστροπεία στην Καλαμάτα
Ερήμην δικάσθηκε χθες ένας 56χρονος Ρουμάνος, ο οποίος καταζητείται από το 2011 για υπόθεση μαστροπείας στην Καλαμάτα. Μαζί του, τότε, είχαν συλληφθεί και οι δυο νεαρές Ρουμάνες που εκδίδονταν, αλλά και η 45χρονη γυναίκα του.
Το δικαστήριο επέβαλε χθες στο Ρουμάνο για την κατηγορία της μαστροπείας ποινή φυλακίσεως 20 μηνών.
  Αστυνομικός - πελάτης
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας είχαν πληροφορίες για τη δράση του Ρουμάνου με τη γυναίκα του και εντόπισαν το τηλέφωνο με το οποίο κλείνονταν ραντεβού. Όλα γίνονταν σε διαμέρισμα που διέμεναν, στο κέντρο της Καλαμάτας. Εκεί είχαν δύο ομοεθνείς τους, μια 20χρονη και μια 35χρονη, τις οποίες εξέδιδαν έναντι αμοιβής. Αστυνομικός της Ασφάλειας παρουσιάσθηκε ως πελάτης και κλείσθηκε ραντεβού για την άλλη ημέρα το μεσημέρι.
Όταν ο αστυνομικός – πελάτης έφτασε στο διαμέρισμα, ο 56χρονος Ρουμάνος απουσίαζε, αλλά ήταν παρούσες η 45χρονη γυναίκα του και οι δύο κοπέλες. Με την 45χρονη συμφώνησε να έχει σεξουαλική επαφή με μία από τις δύο νεαρές γυναίκες έναντι 50 ευρώ.
Όταν έκλεισε η συμφωνία, ο αστυνομικός πλήρωσε με προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ και αποσύρθηκε με την κοπέλα σε υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος. Εκεί αποκάλυψε την ταυτότητά του, ενώ συνάδελφοί του που βρίσκονταν απέξω προχώρησαν στη σύλληψη και των τριών γυναικών.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, ενώ στην κατοχή της 45χρονης είχε βρεθεί, επίσης, το ποσό των 60 ευρώ.
Οι τρεις Ρουμάνες συνελήφθησαν με την κατηγορία της μαστροπείας και της πορνείας, όμως ο Ρουμάνος δε συνελήφθη ποτέ. Έτσι, χθες δικάστηκε ερήμην και πλέον καταζητείται και ως φυγόποινος.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Καλοκαίρι 2016: Μειώνονται δραματικά οι συναυλίες, «κινείται» κάπως το θέατρο
Μπορεί στο παρελθόν να είχαμε συνηθίσει να δίνονται στην Καλαμάτα πολλές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, πλέον όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Τα εισιτήρια που κόβουν οι διοργανωτές έχουν μειωθεί κατά πολύ, ενώ τα έξοδα για μια περιοδεία παραμένουν μεγάλα, οπότε έχουν αραιώσει και όσοι εντάσσουν την Καλαμάτα στο πρόγραμμά τους.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι πέρυσι κανένας καλλιτέχνης δεν πήρε το ρίσκο να δώσει συναυλία σε γήπεδο της Καλαμάτας και με βάση το ως σήμερα πρόγραμμα, ούτε φέτος θα δοθεί.
Μπορεί το γήπεδο δύσκολα να γεμίζει, όμως, από την άλλη, το αμφιθέατρο του Κάστρου είναι μικρό και η πόλη έχει ανάγκη από ένα ανοιχτό θέατρο, όπως αυτό της Αρχαίας Ολυμπίας. Μέχρι τότε, πάντως, πρέπει να συμβιβαστούν οι περιοδεύοντες στα υπάρχοντα.
Τέλος, για ακόμα μια φορά να τονίσουμε την προσοχή που πρέπει να επιδεικνύουν οι υπεύθυνοι για τις συναυλίες στο αμφιθέατρο του Κάστρου όσον αφορά στα εισιτήρια. Είναι απαράδεκτο κάποιος που έχει πληρώσει εισιτήριο να κάθεται στα σκαλιά, ή να μην μπορεί να πάει, έστω τουαλέτα, αφού αυτά είναι καλυμμένα από κόσμο.
Και βέβαια, το πιο επικίνδυνο είναι το θέμα ασφαλείας, που με τις παραπάνω συνθήκες σίγουρα δεν τηρείται. Μιλάμε για ένα χώρο στον οποίο αρκετοί καπνίζουν και υπάρχουν πευκοβελόνες, συνδυασμός επικίνδυνος. Αν σε αυτό προστεθούν οι υπεράριθμοι θεατές που κάθε χρόνο βλέπουμε, τότε... θα τρέχουμε και δε θα φτάνουμε.
Τα θεατρικά αλλά και οι συναυλίες που μέχρι σήμερα έχουν ανακοινωθεί στην πόλη μας είναι τα εξής:
  Ιούνιος
25: Χρήστος Θηβαίος, «Αγρόκτημα Μαρίνη»
 Ιούλιος
1: Η Λίμνη των Κύκνων- Classical Ballet Τα Russian Ballet Theater, Κάστρο Καλαμάτας
11: Σταμάτης Κραουνάκης, Κάστρο Καλαμάτας
15: «ΠΛΑΤΩΝΑ , ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΗ», Τρενοτεχνείο Κυπαρισσίας
16: «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ» από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης- Αρχαία Μεσσήνη
 Αύγουστος
1: «ΕΡΩΦΙΛΗ» Μάνη (θέατρο Κ. Καζάκος)
1: Νατάσσα Μποφίλιου, Τρενοτεχνείο Κυπαρισσίας
4: Αντιγόνη, Κάστρο Καλαμάτας
4: «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» σε κείμενο και σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη, λιμάνι Κυπαρισσίας
7: Πινόκιο, Οι  μαγικές σβούρες  - παιδική σκηνή του ΚΑΡΛΟ ΚΟΛΟΝΤΙ, Διασκευή-σκηνοθεσία: Δημήτρης  Αδάμης, Κάστρο Καλαμάτας
8: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας- Γιάννης Κότσιρας, Κάστρο Καλαμάτας
9: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας- Γιάννης Κότσιρας, Κάστρο Καλαμάτας
10: «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου, Κάστρο Καλαμάτας
20: Κόκο...Μπλόκο”, Μάνη (θέατρο Κ. Καζάκος)
Τέλος, να σημειωθεί ότι στην ιστοσελίδα του «Θάρρους» θα αναφέρουμε όποια αλλαγή ή προσθήκη έχουμε σε συναυλίες ή θεατρικά.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση  

*** Το τρέλανε το δικαστήριο...
Το τρέλανε το δικαστήριο χθες ένας κατηγορούμενος για καλλιέργεια χασίς, ο οποίος δεν είναι η πρώτη φορά που κατηγορείται.
Στην αρχή δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει το δικαστήριο, μετά δεν ήθελε δικηγόρο και, όταν τελικά του διόρισαν αναγκαστικά δικηγόρο, ορκίσθηκε στο Δία!   Β.Β.

*** Βράβευση των μαθητών από Καλαμάτα που αρίστευσαν στη Φυσική 
Η βράβευση των μαθητών που αρίστευσαν στον 26o Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής για τα Λύκεια και στον 4ο για τα Γυμνάσια, έγινε χθες το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Rex.
Ειδικότερα, οι μαθητές που διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν από την Καλαμάτα είναι:
Από την Α΄ Γυμνασίου: Θωμαΐδης Παναγιώτης 6ο Γυμνάσιο, Μανιατέα Ροδόπη 1ο Γυμνάσιο, Κυριακοπούλου Νικολέττα 6ο Γυμνάσιο, Λυμπεροπούλου Παρασκευή 1ο Γυμνάσιο, Γκιούλου Μυρτώ-Μαρία 4ο Γυμνάσιο, Νταβέας Στασινός 2ο Γυμνάσιο, Ηλιόπουλος Παναγιώτης 6ο Γυμνάσιο, Παρθένη Ελένη 4ο Γυμνάσιο, Βυθούλκας Δημήτρης 6ο Γυμνάσιο, Φιλόπουλος Κων/νος 4ο Γυμνάσιο
Β΄ Γυμνασίου: Κοσμοπούλου Δέσποινα-Καλλιρρόη 1ο Γυμνάσιο, Πλακιάς Αθανάσιος 4ο Γυμνάσιο,
Βαμβακάς Νικόλαος 6ο Γυμνάσιο
Α΄ Λυκείου: Κοκκορόγιαννης Γεώργιος Εκπ. Μπουγά, Βαγενάς Νικηφόρος 4ο Λύκειο, Δικαίος Χρήστος 4ο Λύκειο, Θεοδωροπούλου Χριστίνα 1ο Λύκειο, Κωτσάκης Γρηγόριος 3ο Λύκειο, Κώστα-Ξυλάς Ιωάννης 4ο Λύκειο, Σιαμπάνης Ηλίας 1ο Λύκειο
Β΄ Λυκείου: Μαυράκης Νίκος 4ο Λύκειο, Μουζάκης Παναγιώτης 4ο Λύκειο
Γ΄ Λυκείου: Στριμπάκος Νικήτας 1ο Λύκειο.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι η συμμετοχή στο διαγωνισμό των μαθητών της Μεσσηνίας είναι διαρκώς ανοδική, πράγμα που δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον για τη Φυσική.

*** Τσιγγάνοι άνοιγαν αυτοκίνητα στα συνεργεία… 
Τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο προαύλιο χώρο συνεργείου αυτοκινήτων στην οδό Αθηνών έβαλαν το πρωί του Σαββάτου τέσσερις νεαροί τσιγγάνοι, δύο εκ των οποίων ανήλικοι.
Ειδικότερα, δύο 19χρονοι, ένας 15χρονος και ένας 17χρονος, πήγαν στο χώρο του συνεργείου και παραβίασαν 4 αυτοκίνητα. Μάλιστα, από το ένα αφαίρεσαν ένα ραδιοκασετόφωνο. Οι πιτσιρικάδες, όμως, έγιναν αντιληπτοί από κάτοικο της περιοχής, ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία και τους συνέλαβε. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.  Β.Β.

*** Ο χρόνος, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και ο δήμαρχος Καλαμάτας 
Πολύ αργά ανακάλυψε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ότι υπάρχει κίνδυνος κατάργησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών. Και το λέμε αυτό, γιατί η συνάδελφος Βίκυ Βετουλάκη, από τις αρχές Ιουνίου, είχε γράψει σχετικό ρεπορτάζ, αλλά και άρθρο γνώμης.
Από ποιον περίμενε επιβεβαίωση ο κ. Νίκας, ώστε να μπει στον κόπο και να εκδώσει σχετική ανακοίνωση; Εκτός και αν έψαξε το θέμα προσωπικά και κατέληξε στο συμπέρασμα τις τελευταίες ημέρες…   Α.Π. 

***  Απεντάχθηκε έργο ύδρευσης του Δήμου Μεσσήνης που δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί
Η απένταξη του έργου «Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης για ενίσχυση υδρευτικών αναγκών από Άγιο Παύλο προς Τοπικές Κοινότητες και Δημοτική Κοινότητα Μεσσήνης του Δήμου Μεσσήνης, Β΄ Φάση» υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη.
Ο περιφερειάρχης εξέδωσε απόφαση ανάκλησης της ένταξης του έργου για διαχειριστικούς λόγους, καθώς η κατασκευή του υποέργου της εργολαβίας δεν ολοκληρώθηκε εντός της επιλέξιμης περιόδου, δηλαδή  έως 31/12/2015.
Το έργο ξεκίνησε να υλοποιείται την 1η/1/14 και το διάστημα υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου οριζόταν σε 18 μήνες, ήτοι έως 30/6/15.
Η σύμβαση της εργολαβίας υπεγράφη στις 14/5/2014 με προθεσμία εκτέλεσης 11 μήνες. Το υποέργο πήρε 5 παρατάσεις έως 14/9/2015, 30/10/2015, 15/3/2016, 30/5/2016 και 30/8/2016.
Ωστόσο, οι εργασίες δε δύναται να ολοκληρωθούν εντός της τελευταίας παράτασης και αποφασίσθηκε η απένταξη.  Β.Β.

*** Τα καρτέλ στα δημόσια έργα «πάγωσαν» το ΕΣΠΑ 
Οι «εθνικοί» εργολάβοι έστηναν τους διαγωνισμούς 
 Σε πρόσφατη ερώτησή τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονταν στο «πάρτυ» του ΕΣΠΑ της περιόδου 2007 – 2013, υποστηρίζοντας πως το μισό απορροφήθηκε προνομιακά από τους τρεις «εθνικούς κατασκευαστικούς» εργολάβους και το άλλο μισό από έναν «ολόκληρο στρατό» από εταιρείες, συμβούλους και σεμινάρια με αμφισβητούμενο αριθμό νέων θέσεων εργασίας.
Οι δε βουλευτές ρωτούσαν τον υπουργό Γ. Σταθάκη, "με ποια συγκεκριμένα κίνητρα σχεδιάζει η κυβέρνηση να αξιοποιήσει τη νέα περίοδο του ΕΣΠΑ στην κατεύθυνση πραγματικών και όχι άυλων επενδύσεων, με πραγματικές και όχι “αέρα κοπανιστό” θέσεις εργασίας, όπως κατά κόρον συνέβη την προηγούμενη περίοδο».
Στη θεωρία, δηλαδή, ο νεοφιλελευθερισμός ευαγγελίζεται τον ελεύθερο υγιή ανταγωνισμό ανάμεσα στις επιχειρήσεις, με βασικό σκοπό τη μείωση των τιμών. Στην πράξη μάς δουλεύουνε και, μάλιστα, χοντρά. Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από την παραπάνω αποκαλυπτική ερώτηση.
Οι μεγαλύτεροι ελληνικοί όμιλοι του κατασκευαστικού κλάδου και ξένοι κολοσσοί, όπως οι γερμανικές Hochtief και Siemens, αλλά και η γαλλική Vinci -η μεγαλύτερη του κόσμου-, καθώς και οι δύο σύνδεσμοι εκπροσώπησης των τεχνικών εταιρειών και μια τράπεζα, εμπλέκονται στο καρτέλ των κατασκευαστικών έργων που επί τρεις δεκαετίες μοίραζε την «πίτα» των δημόσιων έργων.
Χθες η ιστοσελίδα της «Καθημερινής» ανέφερε: «Το πάγωμα των πληρωμών από το ευρωπαϊκό περιφερειακό ταμείο (ΕΣΠΑ) για τα προγράμματα του 2014-2020 αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς, έπειτα από έρευνα στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, προέκυψε ότι δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις στην ανάθεση δημοσίων έργων.
Συγκεκριμένα, σε εσωτερικό γράμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δημοσιεύει η εφημερίδα Νew Europe με ημερομηνία 17 Μαΐου, αναφέρεται μεν ξεκάθαρα ότι οι ελληνικές Αρχές θα εξετάσουν στις 21 Ιουλίου την υπόθεση, αλλά διευκρινίζεται ότι έχουν ήδη εντοπίσει τις εταιρείες που συμμετέχουν στο καρτέλ, οι οποίες δεν είναι άλλες από τις βασικές ελληνικές κατασκευαστικές και τις μεγάλες ξένες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
“Το καρτέλ”, αναφέρει η επιστολή, “ενδεχομένως να ήταν ενεργό για πάνω από 27 χρόνια, από το 1989 μέχρι το 2016, στον τομέα της οδοποιίας, στην κατασκευή σιδηρόδρομων, μετρό κ.λπ.”, ενώ επιβεβαιώνεται ότι μερικά από αυτά τα έργα έχουν “σίγουρα συγχρηματοδοτηθεί από τα ταμεία της Ε.Ε.”».  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***   Χωρισμός Εκκλησίας – Κράτους: Ποιος πραγματικά μπορεί να τον αντέξει;         


Πρώτη Δημοσίευση: 21/06/2016 10:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 21/06/2016 10:25
Το κείμενο που διάβασα στο διαδίκτυο ήταν «πύρινο». Ανέλυε, με ένταση και πάθος, τα «δεινά» που υφίσταται η Ελλάδα εξαιτίας της «διαπλοκής» Εκκλησίας και Κράτους. Έδινε παραδείγματα που αποδείκνυαν το πόσο οπισθοδρομικοί είμαστε. Το μάθημα των Θρησκευτικών και ο τρόπος διδασκαλίας του. O σταυρός και οι εικόνες στα δημόσια κτήρια. Οι αγιασμοί και τα εγκαίνια. Η καύση των νεκρών. Το έγκλημα της «βλασφημίας». Ο όρκος των πολιτικών προσώπων. Η μισθοδοσία των κληρικών. Η Εκκλησία που «δεν πληρώνει φόρους». Αυτά τα δύο τελευταία έπιαναν μόνο μια σειρά. Ο συντάκτης αγνοούσε (ή συγκάλυπτε) την ωμή πραγματικότητα.
Η Εκκλησία πληρώνει φόρους για τα ακίνητά της, με τριπλάσιο μάλιστα συντελεστή από άλλους δημόσιους οργανισμούς. Πληρώνει φόρους επί των μισθωμάτων που εισπράττει. Πληρώνει συμπληρωματικό φόρο επί των εισοδημάτων της από οικοδομές και εκμισθωμένες γαίες. Πληρώνει προκαταβολή φόρου 55% επί της αξίας του συμπληρωματικού. Πληρώνει φόρο κληρονομιών και δωρεών. Πληρώνει Τέλη χαρτοσήμου και δικαιώματα ΟΓΑ επί των χρηματικών παροχών των πιστών προς τους ιερούς ναούς λόγω ιεροπραξιών. Πληρώνει φόρους συναλλαγών υπέρ τρίτων και ΦΠΑ.
Από την πλευρά του, το Κράτος έχει αναλάβει τη μισθοδοσία των κληρικών. Την έχει αναλάβει από το 1833. Τότε που ο Όθωνας και οι τέσσερις Γερμανοί Αντιβασιλείς δημιουργούσαν το απολυταρχικό νέο κράτος. Αναζητούσαν, λοιπόν, το συνεκτικό εκείνο στοιχείο, που θα έδινε ισχυρή ταυτότητα στους κατοίκους του και ταυτόχρονα η παρουσία του θα τους φιλοτιμούσε να δεχθούν όλες τις δυτικές νεωτερικότητες. Και το βρήκαν στην Εκκλησία. Όλοι οι επαναστατημένοι μπορεί να μην μιλούσαν την ίδια γλώσσα, αλλά ήταν πιστοί, χριστιανοί, ορθόδοξοι. Το πρόβλημα των Βαυαρών ήταν ότι η Εκκλησία διοικούνταν από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. Το έλυσαν, ανακηρύσσοντάς τη μονομερώς, χωρίς δηλαδή την έγκριση του Πατριαρχείου, αυτοκέφαλη. Όρισαν επικεφαλής της το Βασιλέα, ο οποίος διόριζε τους πέντε επισκόπους της Ιεραρχίας. Η δήθεν αυτονομία της Ιεράς Συνόδου περιοριζόταν σε λειτουργικά και δογματικά καθήκοντα, ενώ, προκειμένου να ισχύσουν οι αποφάσεις που ελάμβανε, έπρεπε να τις εγκρίνει ο Βασιλικός Επίτροπος. Το καθεστώς αυτό, ελαφρά παραλλαγμένο, συνεχίστηκε μέχρι πριν από λίγα χρόνια.
Τον καιρό εκείνο ένα μεγάλο μέρος της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας (που είχε αποκτηθεί από δωρεές πιστών όλα τα χρόνια της Τουρκοκρατίας , είχε δημευθεί από τον Σελίμ τον Β’ κατά τον 17ο αιώνα και, τέλος, με διάφορες σουλτανικές και βεζυρικές αποφάσεις – τα γνωστά φιρμάνια και μπουγιουρντιά - είχε υποχρεωθεί να τα ξαναπληρώσει προκειμένου να τα διατηρήσει) δόθηκε στο Ελληνικό Κράτος, το οποίο τη μοίρασε στους ακτήμονες και ανέλαβε, αντισταθμιστικά, να πληρώνει τους κληρικούς. Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα…
Το καθεστώς αυτό διατηρείται ως σήμερα, αφού, στο μεταξύ, το 96% της τότε περιουσίας της Εκκλησίας έχει περιέλθει στο Δημόσιο, άνευ αποζημιώσεως…
Σήμερα τα έσοδα της Ελληνικής Εκκλησίας προέρχονται μόνο από τα μισθώματα των ακινήτων που της απέμειναν και τις εισφορές των πιστών. Η καταβολή μερισμάτων από μετοχές έχει σταματήσει και γι’ αυτήν. Παρά ταύτα, συνεχίζει το κοινωνικό της έργο, το οποίο ξεπερνά τα 100 εκ. ευρώ το χρόνο! Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: 2.325 φιλόπτωχα ταμεία, 200 κέντρα δωρεάν σίτισης, 36 ορφανοτροφεία, 7 ιδρύματα ψυχικής υγείας, 10 νοσοκομεία, 13 θεραπευτήρια χρονίως πασχόντων, 8 ιδρύματα ατόμων με ειδικές ανάγκες, 85 στέγες γερόντων, 20 βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, 6 ξενώνες για αστέγους κ.λπ. κ.λπ. Η Εκκλησία στην Ελλάδα, δηλαδή, αντικαθιστά το ανύπαρκτο κοινωνικό Κράτος.
Από το 1833 και έπειτα, το Κράτος δεν έζησε χωρίς Εκκλησία. Αντιθέτως, η Εκκλησία ζούσε χωρίς Κράτος 2.000 χρόνια πριν.
Στην πραγματικότητα αυτός που έχει να ωφεληθεί από ένα αξιοπρεπές διαζύγιο, στο οποίο ο καθένας θα πάρει φεύγοντας ό,τι του ανήκει, είναι η Εκκλησία και μόνο.
Η Εκκλησία της Ελλάδος θα είναι ελεύθερη να ορίζει μόνη «τα του οίκου της». Θα μπορεί να ταΐσει μερικές χιλιάδες στόματα ακόμα, των κληρικών της. Θα μπορεί να ενισχύσει το κοινωνικό της έργο, εφόσον λάβει πίσω, έστω, κάποια από τα περιουσιακά στοιχεία που χάρισε στο Κράτος. Θα μπορεί να περιφέρει τον Επιτάφιο, χωρίς περιττές , κοσμικές εκδηλώσεις. Θα μπορέσει να αναπτύξει όποιους και όσους δεσμούς θέλει ή και να ενωθεί με άλλες εκκλησίες (της Ρωσίας, της Σερβίας, το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης…), ισχυροποιώντας τη θέση της, ενέργειες που αν γίνονταν σήμερα, θα συνιστούσαν διπλωματικό επεισόδιο. Η Εκκλησία δε θα είναι υποχρεωμένη να ανέχεται ψεύτες και υποκριτές πολιτικούς να παριστάνουν τους πιστούς και να χρησιμοποιούν το λαϊκό χριστιανικό αίσθημα για την εκλογή τους. Η Εκκλησία θα συνεχίσει να υπάρχει, χωρίς να ορκίζει ανθρώπους που καταπατούν τον όρκο τους την ίδια στιγμή που τον δίνουν. Η Εκκλησία θα είναι ελεύθερη από κρατικίστικα δεσμά, θα αποκτήσει δυνατότερη φωνή. Δείτε ποια είναι σήμερα η θέση του Πάπα παγκοσμίως και ποια αυτή των Προκαθήμενων των Ορθόδοξων Εκκλησιών, που όλες είναι δέσμιες Κρατών.
Από την άλλη, είμαι βέβαιη ότι οι πιστοί μπορούμε να ζήσουμε χωρίς να αναγράφεται στην ταυτότητά μας «Χριστιανός Ορθόδοξος», χωρίς να κάνουμε την πρωινή προσευχή στο σχολείο αλλά στο σπίτι μας. Είμαι βέβαιη ότι όλοι μας, πιστοί και μη, μπορούμε να ανεχτούμε την ανέγερση νόμιμου μουσουλμανικού τεμένους, αν η Πολιτεία, καταφέρει να επιβάλλει τάξη στα εκατοντάδες παράνομα, που στεγάζονται στα υπόγεια της Πατησίων και λειτουργούν ως ορμητήρια φανατικών. Οι μη πιστοί μπορούν να συνεχίζουν να μη βαφτίζουν τα παιδιά τους, αλλά απλώς να υπογράφουν ένα χαρτί ονοματοδοσίας στο Δήμο της περιοχής τους.
Τα ερωτήματα είναι: Η ελληνική Πολιτεία μπορεί να κρύψει την ένδεια κοινωνικής προστασίας, χωρίς το κοινωφελές έργο της Εκκλησίας; Το ελληνικό Κράτος μπορεί να ανεχθεί μια δυνατότερη, στις συνειδήσεις της πλειοψηφίας των Ελλήνων, φωνή από τη δική του; Οι πολιτικοί μπορούν να συνεχίσουν να εκλέγονται, χωρίς να κάνουν επίσημες εμφανίσεις σε θρησκευτικά μυστήρια και δοξολογίες, παρά μόνο ως απλοί χριστιανοί; Το Ελληνικό Κράτος αντέχει το Χωρισμό;
Δε νομίζω…  Της Πιπίνας Π. Κουμάντου  Δικηγόρου

***  Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, το χάσαμε…         
\ Για πολλοστή φορά την τελευταία τριετία, επανέρχεται το θέμα κατάργησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Η αναδιάρθρωση που τελικά φαίνεται να προχωράει και να ολοκληρώνεται στις αρχές του φθινοπώρου, αδιάκριτα καταργεί όλα τα Τμήματα Ναρκωτικών ανά την Ελλάδα, χωρίς κριτήρια, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς να ληφθούν υπόψη ιδιαιτερότητες περιοχών.
Και μπορεί πράγματι να μην υπάρχει αναγκαιότητα λειτουργίας τους ως ανεξάρτητα τμήματα σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, αν και το θέμα των ναρκωτικών στην εποχή μας εξακολουθεί να αυξάνεται με επικίνδυνους ρυθμούς, υπάρχουν περιοχές όμως όπως η Μεσσηνία, που η συνέχιση λειτουργίας του θα έπρεπε να είναι μονόδρομος.  Ακλόνητο επιχείρημα η δράση του Τμήματος Δίωξης Καλαμάτας και οι επιτυχίες που έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια.
Παρά όμως την σπουδαιότητα του έργου που προσφέρει η εν λόγω υπηρεσία, μέχρι σήμερα δεν έχει «ανοίξει μύτη» στη Μεσσηνία για το θέμα αυτό. Καμία αντίδραση από πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς ή κοινωνικούς φορείς. Καμία εναντίωση. Μόνο λόγια για το τεράστιο πρόβλημα  των ναρκωτικών που πλήττει τη νεολαία μας. Από πράξεις, μηδέν. Η μόνη αντίδραση προέρχεται από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, η οποία υπογραμμίζει την αναγκαιότητα της υπηρεσίας και ζητάει, σε περίπτωση που τελικά δεν αλλάξει ο προγραμματισμός και απορροφηθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, να συνεχίσει να λειτουργεί ως ανεξάρτητη ομάδα με δικό της αποκλειστικά προσωπικό.
«Ένας κούκος όμως δεν φέρνει την Άνοιξη» και αν δεν υπάρξουν τώρα ισχυρές αντιδράσεις, από το σύνολο των φορέων της Μεσσηνίας, που θα ανατρέψουν έναν τέτοιο σχεδιασμό, απλώς σε λίγο καιρό θα λέμε ότι κάποτε είχαμε Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών στην Καλαμάτα, που έκανε σημαντική δουλειά και κάποιοι «κακοί» το κατήργησαν. Και θα ρίξουμε τις ευθύνες αποκλειστικά στους «κακούς», ξεπλένοντας τη συνείδησή μας από κάθε δική μας ευθύνη.  της Βίκυς Βετουλάκη

*** Το ταξίδι στο Δήμο Καλαμάτας τελείωσε!  
 Πριν από τριάντα δύο έτη και συγκεκριμένα στις 9 Οκτωβρίου 1984 άρχισε το ταξίδι στο Δήμο Καλαμάτας και τελείωσε το Μάιο του 2016.
Το ταξίδι άρχισε με δήμαρχο τον Σταύρο Μπένο, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που εφάρμοσε στο Δήμο Καλαμάτας το σύστημα εκτέλεσης έργων με αυτεπιστασία και έτσι την εποχή εκείνη πιάσαμε πολλοί δουλειά στο Δήμο και καλυτερεύσαμε τη ζωή μας. Θα ήταν αχαριστία, εάν δεν έλεγα σήμερα ένα μεγάλο ευχαριστώ στον τότε δήμαρχο και μετέπειτα φίλο, Σταύρο Μπένο.
Το ταξίδι άρχισε με πρώτο προϊστάμενο το φίλο Γιάννη Δημέα και τελείωσε με διευθυντή το φίλο Τάκη Γαρατζιώτη, δύο υπέροχους ανθρώπους με όλη τη σημασία της λέξης.
Στο ταξίδι, επίσης, συνάντησα αρκετούς δημάρχους, αντιδημάρχους, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, όπως και δημοσιογράφους των Μέσων Τοπικής Ενημέρωσης. Πιστεύω ότι συνεργάσθηκα με όλους με τον καλύτερο τρόπο, έχοντας πάντα γνώμονά μου το συμφέρον του Δήμου Καλαμάτας. Τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου.
Άψογη ήταν και η συνεργασία μου σχεδόν με όλους τους εργαζομένους στο Δήμο Καλαμάτας ως προϊστάμενος: στο Τμήμα ΗΜ Έργων, στο Κυκλοφοριακό, στην Καθαριότητα, στο Μηχανολογικό Εξοπλισμό και στη Διεύθυνση Παιδείας.
Τους ευχαριστώ όλους για την άριστη συνεργασία που είχα μαζί τους.
Το ταξίδι είχε ήρεμες θάλασσες, αλλά και φουρτούνες, όπως το σεισμό του 1986 και το σκληρό παιχνίδι με τα σκουπίδια, δύσκολες ημέρες – δύσκολες ώρες!
Και το ταξίδι τελείωσε με δήμαρχο το φίλο Παναγιώτη Νίκα, τον οποίο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την άριστη συνεργασία που είχα μαζί του, αλλά και επειδή μου έδωσε, ενώ είχα τα φτερά, τη δύναμη να πετάξω ακόμα ψηλότερα, διοργανώνοντας και συντονίζοντας μεγάλες εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας:
-την Ανθοκομική Έκθεση, που είχα αγαπήσει από το 1987, «ως Ανθεστήρια», συνεργαζόμενος τότε με την «κυρά των λουλουδιών», αείμνηστη Μαρία Αντωνακοπούλου
-την αγροτική έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» και
-το Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας, που υλοποιούνται κυρίως στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, όπου πρωτοξεκίνησα την εργασία μου στο Δήμο Καλαμάτας.
Η πιο πάνω διαδρομή μού έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσω υπέροχους ανθρώπους, τόσο από την Καλαμάτα όσο και από όλη τη Μεσσηνία. Δε θα τους αναφέρω έναν έναν, γιατί είναι τόσοι πολλοί! Το μόνο που θα πω σε όλους τους είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ!
Τον ομφάλιο λώρο, όμως, με το Δήμο Καλαμάτας, δε θα τον κόψω, δηλώνοντας εθελοντικά παρών στην Ανθοκομική Έκθεση, την Αγροτική Έκθεση Άρτος – Οίνος – Έλαιον, το Λαογραφικό Μουσείο, αλλά και σε όλα τα πολιτιστικά δρώμενά του.
Η Καλαμάτα πλέον είναι το νέο μου χωριό, μετά το αγαπημένο μου χωριό, τα Φουρτζοκρέμμυδα!
Τελικά, το ταξίδι ήταν υπέροχο!  Φιλικά, Νίκος Κισκήρας

***  Τρίτη  ημέρα Αγιας και Μεγάλης Ιεράς Συνόδου στην Κρήτη  :Φωτογραφίες

 
 
 
 













***  Σοκ στη Βοιωτία: Μαζική τροφική δηλητηρίαση με έναν νεκρό σε τραπέζι βάφτισης ,
Συνολικά 45 άτομα νόσησαν, 25 νοσηλεύτηκαν
Σοκ στη Βοιωτία: Μαζική τροφική δηλητηρίαση με έναν νεκρό σε τραπέζι βάφτισης
Σοκ προκαλεί η είδηση της μαζικής δηλητηρίασης σε τραπέζι μετά από βαφτίσια, το περασμένο Σάββατο, στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας. Ένας 57χρονος έχασε τη ζωή του, ενώ σε νοσοκομεία διαφόρων πόλεων νοσηλεύτηκαν 25 άτομα με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, από τα οποία παραμένουν για νοσηλεία τα εννέα.
Στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Λαμίας νοσηλεύεται γνωστός οδοντίατρος της πόλης, που ήταν καλεσμένος στα βαφτίσια με τη σύζυγό του. Άλλο ένα άτομο, ένας 23χρονος, ήταν από το βράδυ της Κυριακής σε σοβαρή κατάσταση. Ωστόσο, σύμφωνα με την Αστυνομία, και οι δύο αυτοί ασθενείς, όπως και οι υπόλοιποι, είναι πλέον εκτός κινδύνου.
Όπως έγινε γνωστό, το τραπέζι έγινε σε ταβέρνα της περιοχής. Από την επομένη το πρωί, την Κυριακή, έως και το βράδυ της Δευτέρας (Αγίου Πνεύματος), ο ένας μετά τον άλλον, συνολικά 45 άτομα, άρχισαν να νοσούν, να εμφανίζουν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.
Κατά τη διακομιδή του σε νοσοκομείο της Αθήνας, το βράδυ της Κυριακής, ο άτυχος 57χρονος κατέληξε.
Από το ΑΤ Διστόμου, που ανέλαβε την προανάκριση σε συνεργασία με το ΑΤ και το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, συνελήφθη, το βράδυ της Δευτέρας, η 49χρονη νόμιμη εκπρόσωπος και αγορανομική υπεύθυνη του καταστήματος όπου έγινε το επίμαχο τραπέζι. Αφέθηκε τελικά ελεύθερη με εντολή εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε να του υποβληθεί η δικογραφία που συντάχθηκε και αφορά σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.
Με έγγραφό της η τοπική Αστυνομία ζήτησε από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Βοιωτίας να ελεγχθεί το κατάστημα. Ο έλεγχος έγινε και πλέον αναμένεται το σχετικό υγειονομικό πόρισμα, ώστε να διακριβωθεί ποιο από τα προϊόντα που κατανάλωσαν οι καλεσμένοι ήταν προβληματικό.
Σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) αναφέρει ότι το Γραφείο Τροφιμογενών Νοσημάτων, σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές Δημόσιας Υγείας, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Σαλμονελλών-Σιγκελλών, πραγματοποιεί την εργαστηριακή και επιδημιολογική διερεύνηση της επιδημίας, ενώ σήμερα μετέβη στην περιοχή και κλιμάκιο επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, κάποιοι από αυτούς κάνουν λόγο για το τυρί, αφού όλοι όσοι αρρώστησαν είχαν φάει φέτα, ενώ αυτοί που δεν έφαγαν το συγκεκριμένο τυρί δεν παρουσίασαν κανένα πρόβλημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συμπτώματα γαστρεντερίτιδας παρουσίασαν και άλλα άτομα που έφαγαν την επόμενη ημέρα στο ίδιο κατάστημα. Η Αστυνομία δεν αποκλείει να ευθύνονται και τα γλυκά που κεράστηκαν μετά τη βάφτιση.
Από το ΑΤ Διστόμου ζητήθηκε και το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης μετά τη νεκροψία-νεκροτομή στον 57χρονο.
Ζητήθηκε, τέλος, από τα κατά τόπους εμπλεκόμενα Αστυνομικά Τμήματα να παρθούν καταθέσεις και από τους ασθενείς που δηλητηριάστηκαν και χρειάστηκε να νοσηλευτούν.
Πέτρος Στεφανής   Newsroom ΔΟΛ

***  Ένοπλος άνοιξε πυρ σε κινηματογράφο στην Γερμανία, δεκάδες τραυματίες ,
Νεκρός ο δράστης;
Ένοπλος άνοιξε πυρ σε κινηματογράφο στην Γερμανία, δεκάδες τραυματίες
Ένοπλος εισέβαλε σε συγκρότημα κινηματογράφου στο Φίερνχαϊμ της δυτικής Γερμανίας, ανοίγοντας πυρ, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι είκοσι έως 50 άτομα έχουν τραυματιστεί. Η κρατική τηλεόραση της Γερμανίας έκανε λόγο για 25 τραυματίες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τραυματισμοί μπορεί να προήλθαν από ρίψη δακρυγόνων.
Αρχικά, πληροφορίες ανέφεραν ότι ο δράστης είχε οχυρωθεί μέσα στον κινηματογράφο Kinopolis.
Τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τον υπουργό Εσωτερικών του κρατιδίου της Έσσης, ανέφεραν ότι ο δράστης έπεσε νεκρός. Νωρίτερα, το περιοδικό Focus είχε μεταδώσει ότι ο δράστης συνελήφθη.
Δεδομένα χάρτη
©2016 Δεδομένα χάρτη GeoBasis-DE/BKG (©2009), Google
Δεδομένα χάρτη©2016 Δεδομένα χάρτη GeoBasis-DE/BKG (©2009), Google
©2016 Δεδομένα χάρτη GeoBasis-DE/BKG (©2009), Google
Χάρτης
Δορυφόρος

 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση
 Η FAZ, επικαλούμενη πηγές της αστυνομίας, επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση ομηρίας και ένοπλης επίθεσης έχει τελειώσει.
Ο ένοπλος εισέβαλε λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) στον κινηματογράφο πυροβολώντας τουλάχιστον μία φορά, σύμφωνα με πληροφορίες.
Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο της επίθεσης.
Δεν είναι γνωστό εάν ο ένοπλος κρατούσε ομήρους.
Νωρίτερα, η αστυνομία έκανε λόγο για «κατάσταση απειλής» που σχετίζεται με τη χρήση όπλου.
Newsroom ΔΟΛ
 
*** Ερωτήματα για τα δημόσια έργα στη Μεσσηνία 
Με αφορμή και την υπόθεση με τα καρτέλ των εργολάβων
 Εάν είχε βρεθεί κάποιος, τις προηγούμενες ημέρες, στους διαδρόμους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, όταν επρόκειτο να διεξαχθούν διαγωνισμοί για δημόσια έργα, θα έβλεπε δεκάδες ενδιαφερομένους.
Μάλιστα, θα πίστευε ότι για τα έργα που επρόκειτο να δημοπρατηθούν θα γινόταν… χαμός Κυρίου από προσφορές. Κι όμως, από τους δεκάδες, αυτοί που συμμετείχαν ήταν λίγοι.
Με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε με το καρτέλ στα μεγάλα δημόσια έργα και για την έρευνα που γίνεται, σημειώνουμε: Από την έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενες επιχειρήσεις συνεννοούνταν για τα ακόλουθα: α) τον προσδιορισμό, εκ των προτέρων, του αναδόχου ανά διαγωνισμό, β) τον καθορισμό του ύψους των προσφερόμενων εκπτώσεων, γ) τη μη υποβολή οικονομικών προσφορών σε διαγωνισμούς έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων, δ) την από κοινού εκτέλεση των έργων, παρά τη συμμετοχή τους σε φαινομενικά ανταγωνιστικά σχήματα, μέσω επαφών σε χρόνο πριν από την υποβολή οικονομικών προσφορών και ε) την παραίτηση από τη διεκδίκηση διαγωνισμών, με αντάλλαγμα την από κοινού συμμετοχή στην εκτέλεση των έργων.
Για πολλούς τα συμπεράσματα της Επιτροπής Ανταγωνισμού «ταιριάζουν γάντι» και με την κατάσταση που επικρατεί με τα δημόσια έργα στη Μεσσηνία, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Γνωρίζουμε έργα του Δήμου Καλαμάτας που εκτελέσθηκαν ή εκτελούνται από κοινού από εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές.
Βέβαια, από την άλλη πλευρά, κάλλιστα μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι τα όποια συμπεράσματα της Επιτροπής Ανταγωνισμού ισχύουν μόνο για τις μεγάλες τεχνικές εταιρείες και η Μεσσηνία κατοικείται από… ανθρώπους αγγελικά πλασμένους. Γιατί όχι εξάλλου; Μέχρι να δει το φως της δημοσιότητας κάποια ανάλογη έρευνα, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί το παραμικρό.
Σε κάθε περίπτωση, επιβάλλεται το υπουργείο Υποδομών να θέσει κανόνες για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για τους διαγωνισμούς που γίνονται, για τους αναδόχους, αλλά και για την ποιότητα των έργων που παραδίδονται.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Τοίχος… αδιαφορίας 
Ο συγκεκριμένος τοίχος, στην οδό Τσικλητήρα, δεν είναι "τοίχος καλοσύνης", όπως θέλουμε να λέμε, αλλά σκουπιδότοπος. Όσοι θέλουν να προσφέρουν ρούχα, δε θα πρέπει να τα πετούν όπου βρίσκουν. Υποτίθεται ότι τα δίνουν για κάποιον συνάνθρωπό τους που τα έχει ανάγκη…  Α.Π.  

***  Μυστηριώδης θάνατος 19χρονου στρατιώτη από την Μεγαλόπολη στην Αλεξανδρούπολη
Ο άτυχος νεαρός δεν ξύπνησε κατά το πρωινό εγερτήριο - Τα αίτια του θανάτου διερευνώνται
 Συγκλονισμένοι είναι στρατιώτες και αξιωματικοί της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στην Αλεξανδρούπολη από τον αιφνίδιο θάνατο στρατιώτη μέσα στη μονάδα.
Νεκρός στο κρεβάτι του εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης ο στρατιώτης Θ.Α. Κατά το πρωινό εγερτήριο, ο στρατιώτης της Ταξιαρχίας, δεν ξυπνούσε.
Άμεσα, διεκομίσθηκε στο ιατρείο του στρατοπέδου, όπου έγινε προσπάθεια ανάνηψης από γιατρό και στη συνέχεια διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Σύμφωνα με το ΓΕΣ ο νεαρός είχε επιστρέψει από έξοδο το προηγούμενο βράδυ.
Τα αίτια του θανάτου διερευνώνται.
*Σύμφωνα με πληροφορίες από το www.arcadiaportal.gr ο 19 χρονος στρατιώτης ήταν από την Μεγαλόπολη      Πηγή: protothema.gr

***  22χρονη η δράστιδα της δολοφονίας στο κέντρο της Κορίνθου
Εξιχνιάστηκε άμεσα, μετά από εμπεριστατωμένη και ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, η ανθρωποκτονία 46χρονου ημεδαπού, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός, χθες και πρώτες πρωινές ώρες, σε πεζόδρομο στην Κόρινθο, έχοντας τραύματα στο θώρακα από τέμνον όργανο.
Για την εξιχνίαση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε αναλυτική διερεύνηση, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία, τα δεδομένα και τα ευρήματα που πρόεκυψαν από τις έρευνες των αστυνομικών Αρχών.
Όπως διακριβώθηκε, δράστιδα της ανθρωποκτονίας είναι 22χρονη ημεδαπή, η οποία συνελήφθη χθες  το μεσημέρι στην Κόρινθο.
Κατά την εξέταση της ομολόγησε και περιέγραψε με λεπτομέρειες την πράξη της, ενώ σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση συνελήφθησαν ακόμη τρείς ημεδαποί, δύο γυναίκες, ηλικίας 17 και 42 ετών, αντίστοιχα και ένας 30χρονος.
Η  17χρονη κατηγορείται ως συνεργός της δράστιδας, ενώ η 42χρονη και ο 30χρονος για υπόθαλψη εγκληματία.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης και όπως προέκυψε από τα ερευνητικά δεδομένα, χθες και πρώτες πρωινές ώρες, σε πεζόδρομο στην Κόρινθο Κορινθίας, η 22χρονη και η 17χρονη συνάντησαν τον 46χρονο και για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, η 22χρονη τον τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι στον θώρακα.
Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και αναζήτησαν κάλυψη από την 42χρονη και τον 30χρονο, οι οποίοι τους την παρείχαν, ματαιώνοντας με τον τρόπο αυτό προσωρινά την σύλληψή τους.
Από τις έρευνες εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι που χρησιμοποίησε η 22χρονη, το οποίο είχε απορρίψει σε μικρή απόσταση από το σημείο του εγκλήματος.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

***  Οι ομάδες κοινωνικής προσφοράς ενώνουν τις δυνάμεις τους
Αύριο το "Θάλπος" στα Γιαννιτσάνικα
 Σε μια συνάντηση γνωριμίας, διασύνδεσης, αλλά και προβολής της προσπάθειάς τους καλεί ο αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Αθηνά-Κοινωνική Μέριμνα» τους φορείς που προσπαθούν, εθελοντικά μάλιστα οι περισσότεροι, για στήριξη της κοινωνικής συνοχής στην πόλη της Καλαμάτας.
Πρόκειται για την «Ημέρα κοινωνικής συναντίληψης» και η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Θάλπος Ι», στα Γιαννιτσάνικα.
Όπως σημειώνεται στο σχετικό κάλεσμα, «ο Αστικός μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός “Αθηνά-Κοινωνική Μέριμνα”, αντιλαμβανόμενος το αυξανόμενο ενδιαφέρον των συμπολιτών του σχετικά με το έργο και τις δραστηριότητές του, καθώς και την αναγκαιότητα για μια πολύπλευρη και αμφίδρομη στήριξη της κοινωνικής συνοχής στην πόλη της Καλαμάτας, ξεκινά από φέτος μια ημέρα αφιερωμένη στο έργο των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και των κοινωνικών φορέων που λειτουργούν στην Καλαμάτα.
Στο πλαίσιο αυτό η Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης “ΘΑΛΠΟΣ Ι” διοργανώνει αύριο και ώρα 10:00-13:00 την εκδήλωση “Ημέρα Κοινωνικής Συναντίληψης”, με σκοπό τη γνωριμία και διασύνδεση κοινωνικών φορέων της Καλαμάτας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στους εξωτερικούς χώρους της Μονάδας (Διεύθυνση: Ξηροκάμπι, Γιαννιτσάνικα, πρώην εκπαιδευτήρια Παναγιωτόπουλου).
Ο στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι διττός, αφενός να δοθεί η δυνατότητα γνωριμίας, διασύνδεσης, δικτύωσης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών των φορέων που δραστηριοποιούνται σε ομοειδή αντικείμενα στην πόλη, αφετέρου οι υπηρεσίες καθαυτές να γνωστοποιηθούν στους συμπολίτες μας, να συζητήσουμε μαζί τους, να ακούσουμε τις ανάγκες τους και να τους καταστήσουμε συμμετόχους στο έργο μας, με την ελπίδα να συνδιαμορφωθεί ένα πλαίσιο, ένα πλέγμα υπηρεσιών που συνδιαλέγεται με όσους απευθύνονται σε αυτό, ένας τόπος κοινωνικής συναντίληψης».
Στη συνάντηση θα παρουσιάσουν το έργο και τις δράσεις τους οι φορείς: Στέγη της Εκκλησίας, Αλεξανδράκειο Γηροκομείο, Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης, Τμήμα Μεσσηνίας Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας, Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου «Ξαναρχή-Ζω», Κέντρο Στήριξης και Οικογένειας Καλαμάτας Παιδικών Χωριών SOS, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Η Υπομονή», Σύλλογος Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

*** Ηλικιωμένος πνίγηκε στην Αγία Κυριακή
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε στις 11 σήμερα το πρωί ηλικιωμένος, από το λιμανάκι της Αγίας Κυριακής Φιλιατρών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του filiatranet.gr, οι λουόμενοι όταν αντίκρισαν τον ηλικιωμένο ακίνητο στην θάλασσα προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, αλλά ήταν ήδη αργά και ειδοποίησαν τις αρχές. Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

***
 
***  Αθλητική ενημέρωση  :

*** Τα 8 ζευγάρια στη φάση των «16» και τώρα ξεκινάει το Euro  :
Τα 8 ζευγάρια στη φάση των «16» και τώρα ξεκινάει το Euro
*** Συμπληρώθηκε το «παζλ» στους νοκ άουτ  αγώνες :
Αποκλείστηκαν: Ρουμανία, Ρωσία, Ουκρανία, Τσεχία, Αυστρία, Αλβανία, Τουρκία και Σουηδία
Το πρόγραμμα της φάσης των «16»:
25/6 Σεντ Ετιέν Ελβετία - Πολωνία (37) 16:00
25/6 Παρίσι Ουαλία - Β.Ιρλανδία (38) 19:00
25/6 Λανς Κροατία - Πορτογαλία (39) 22:00
 26/6 Λιόν Γαλλία - Ιρλανδία (40) 16:00
26/6 Λιλ Γερμανία - Σλοβακία (41) 19:00
26/6 Τουλούζ Ουγγαρία - Βέλγιο (42) 22:00
27/6 Σεν Ντενί Ιταλία - Ισπανία (43) 19:00
27/6 Νις Αγγλία - Ισλανδία (44) 22:00
Δεύτερη στο 93' η Ισλανδία, από το... παράθυρο η Πορτογαλία
 ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
33. 19:00 ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΑΥΣΤΡΙΑ  2-1  .- ^ Τα   γκόλ  : Στο 18’ η Ισλανδία άνοιξε το σκορ. με τον   Μπόβαρσον  , πέναλτι και  ο Ντράγκοβιτς, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι., Στο 60’ ο Σοπφ ,  Στο 94’ οι Ισλανδοί βγήκαν στην αντεπίθεση ο Τράουσταστον έγραψε το τελικό 2-1  .-
Διαιτητής: Μαρτσίνιακ (Πολωνία)
Κάρτες: Σκούλασον, Γιάνκο
Ισλανδία (Λάγκερμπακ): Χάλντορσον, Σέβαρσον, Σίγκουρντσον, Γκούντμουνσον (Ιγκνασον), Μπγιάρνασον, Σίγκθορσον (79’ Τράουστασον ), Σίγκουρντσον, Άρνασον, Μπόντβαρσον (71’ Ελ. Μπιαρνασον), Γκούναρσον, Σκούλασον.
Αυστρία (Κόλερ): Άλμερ, Ντράγκοβιτς, Χιντερέγκερ, Φουχς, Ιλσάνκερ (46’ Σοπφ ), Αρναούτοβιτς, Αλάμπα, Μπαουμαγκάρτλινγκερ, Πρεντλ (46’ Γιάνκο ), Κλάιν, Σάμπιτσερ (78’ Γιάντσερ).


34. 19:00 ΟΥΓΓΑΡΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ  3-3  .- ^
Τα  γκόλ  : 19΄ ο Γκέρα , 42΄ Νάνι ,  Στο 47΄ με σουτ του Τζούτζακ  ,στο 50΄  ο Κριστιάνο Ρονάλντο , Στο 55' με νέο σουτ του Τζούτζακ , Στο 62' από σέντρα του Κουαρέσμα, ο Ρονάλντο με κεφαλιά ισοφάρισε το τελικό  3-3  .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάρτιν Ατκινσον (Αγγλία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τζούτζακ, Γκέρα, Γκούζμιτς, Ζάλαϊ
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μπερντ Στορκ): Κίραλι, Λανγκ, Γκούζμιτς, Γιουχάζ, Κόρχουτ, Γκέρα (46΄ Μπέσε), Πίντερ, Έλεκ, Τζούτζακ, Λόβρεντσιτς (83΄ Στίμπερ), Ζάλαϊ (70΄ Νέμεθ).
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Βιεϊρίνια, Πέπε, Ρικάρντο Καρβάλιο, Ελιζέου, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Ζοάο Μοουτίνιο (46΄ Ρενάτο Σάντσες), Αντρέ Γκόμες (61΄ Κουαρέσμα), Ζοάο Μάριο, Νανί, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Νίκη - υπέρβαση της Ιρλανδίας με Ιταλία, το Βέλγιο είπε... αντίο Σουηδία
 35. 22:00 ΙΤΑΛΙΑ - ΙΡΛΑΝΔΙΑ  0-1  .- ^
Το  γκόλ : 85΄  Μπρέιντι .-
Διαιτητής: Χατσέγκαν (Ρουμανία)
Κάρτες: Σιρίγκου, Μπαρτζάλι, Τζάτζα- Λονγκ, Γουάρντ
Ιταλία (Αντόνιο Κόντε): Σιρίγκου, Ντε Σίλιο (81’ Ελ Σαραουΐ), Ογκμπόνα, Τζάτζα, Φλορέντσι, Τιάγκο Μότα, Ιμόμπιλε (74’ Ινσίνιε), Στουράρο, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Μπερναρντέτσι (60’ Νταρμιαν)
Ιρλανδία (Μάρτιν Ο’ Νιλ): Ράντολφ, Κόουλμαν, Κίο, ΜακΚάρθι (77’ Χουλαχαν), Λονγκ, ΜακΛίν, Ντάφι, Χέντρικ, Γουάρντ, Μπρέιντι, Μέρφι (74’ ΜακΓκίντι)

36. 22:00 ΣΟΥΗΔΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ  0-1  .- ^
Το  γκόλ  : με γκολ του Ναϊνγκολάν στο 84΄ .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γιόχανσον, Έκνταλ - Μενιέ, Βίτσελ
ΣΟΥΗΔΙΑ (Έρικ Χάμρεν): Ίσακσον, Λίντελοφ, Γιόχανσον, Γκράνκβιστ, Όλσον, Έκνταλ, Κάλστρομ, Λάρσον (70΄ Ντουρμάζ), Φόρσμπεργκ (82΄ Τζενγκίν), Ιμπραΐμοβιτς, Μπεργκ (63΄ Γκουιντέτι)
.ΒΕΛΓΙΟ (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Μενιέ, Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Ναϊνγκολάν, Καράσκο (71΄ Μέρτενς), Ντε Μπράιν, Αζάρ (90΄+3 Οριγκί), Λουκάκου (87΄ Μπεντέκε).
***   COPA AMERICA 2016...

 ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
 Τρίτη 21/6/2016
(Α) Νικητής 1 - Νικητής 3 (04:00)
 ΗΠΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ  0-4  .- ^
 Τετάρτη 22/6/2016
(Β) Νικητής 2 - Νικητής 4 (03:00)
ΚΟΛΟΜΒΙΑ-ΧΙΛΗ  0-2  .- ^
 
 ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ - Σάββατο 25/6/2016 (03:00)
ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ(Α)- ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ (Β)
ΗΠΑ-ΚΟΛΟΜΒΙΑ
  ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ - Κυριακή 26/6/2016 (03:00)
ΝΙΚΗΤΗΣ (Α) - ΝΙΚΗΤΗΣ (Β)
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΧΙΛΗ

*** Με τον Τζεημς Γκιστ το φετινό Basketball Camp στην Costa Navarino! 
Ημέρες γεμάτες μπάσκετ με “Gist&Friends”, αυτό το καλοκαίρι στην Costa Navarino
Οι νεαροί φίλοι του μπάσκετ θα έχουν φέτος, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, την ευκαιρία να συνδυάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές με το αγαπημένο τους άθλημα, στην Costa Navarino και το TheWestinResortCostaNavarino
   O Αμερικανός σούπερ-σταρ του ελληνικού πρωταθλήματος και της Euroleague, JamesGist, ηγείται του προγράμματος «JamesGist&Friends» που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 30 Ιουνίου.
  Ο δύο φορές πρωταθλητής Ελλάδας, τέσσερις φορές κυπελλούχος Ελλάδας και νικητής του διαγωνισμού καρφωμάτων στο AllStarGame του Ισπανικού πρωταθλήματος, Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ, μαζί με σπουδαίους GuestStar-διεθνείς παίκτες του μπάσκετ και γνωστούς προπονητές-θα μοιραστεί τα «μυστικά» του δημοφιλούς αθλήματος με αγόρια και κορίτσια ηλικίας 7-17 ετών.
  Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, τα παιδιά θα γνωρίσουν τους κανόνες και τις τεχνικές του μπάσκετ, θα αναπτύξουν τις αγωνιστικές τους ικανότητες, θα βελτιώσουν τις ατομικές αλλά και τις ομαδικές τους δεξιότητες, και φυσικά θα διασκεδάσουν, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ προδιαγραφών FIBA.
   O δημοφιλής μπασκετμπολίστας και οι φίλοι που θα τον πλαισιώνουν, θα συζητήσουν και θα παίξουν με όσους λάβουν μέρος, προσφέροντάς τους μια μοναδική εμπειρία. Η εμπειρία των προηγούμενων τριών χρόνων αξιοποιείται ως οδηγός της εφετινής περιόδου, η οποία θα έχει πολλές εκπλήξεις και αναμένεται πιο θεαματική από κάθε άλλη.
  Μαζί με τον JamesGist,το φετινό πρόγραμμα έχουν σχεδιάσει και θα εφαρμόσουν σε τέσσερις σταθμούς προπόνησης, οι Θανάσης Γιαπλές (πρωταθλητής Κατάρ 2015 και 2016, με την Αλ Ραγιάν), Σταύρος Μυκονιάτης (ασίσταντ προπονητής στο Ρέθυμνο Aegean), Βασίλης Μητσόπουλος (γυμναστής στην Αλ Ραγιάν και παλαιότερα πολλών ομάδων της Α1) και ο Βασίλης Σούλης (πρωταθλητής Euroleague 1997, πρωταθλητής Ελλάδας 1996 και 1997, κυπελλούχος Ελλάδας 1997, Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Εθνική Εφήβων το 1995, 85 φορές διεθνής με την Εθνική ομάδα και νυν προπονητής ακαδημιών).
  Στο τέλος του προγράμματος θα απονεμηθεί στα παιδιά του basketballcampένα ειδικό “Πιστοποιητικό Συμμετοχής”.
camp1.jpg

Στις διοργανώσεις των τριών προηγουμένων ετών έδωσαν το παρών και συμμετείχαν στο πρόγραμμα μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ, όπως ο εφετινός πρωταθλητής Euroleague στο Βερολίνο, Δημήτρης Ιτούδης (προπονητής CSKA), ο Γιώργος Μπαρτζώκας (πρωταθλητής Euroleague 2013 με τον Ολυμπιακό), ο Γιάννης Σφαιρόπουλος (πρωταθλητής Ελλάδας 2015 και φιναλίστ Euroleague 2015), ο EuroleagueBasketballLegend Θοδωρής Παπαλουκάς, ο BrentPetway, ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο Κώστας Καϊμακόγλου, ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, ο Νίκος Αργυρόπουλος, ο Νίκος Παπανικολόπουλος και πολλοί άλλοι. Ανάλογες εκπλήξεις περιμένουν τους συμμετέχοντες και στο 4ο BasketballCamp της Costa Navarino.
  Για περισσότερες πληροφορίες
Navarino Dunes, Costa Navarino. Τηλ.: 27230-97.000
Ιστότοποι:  http://www.costanavarino.com  .-
 
***   Η έφοδος του ΣΔΟΕ... πρόλαβε τη συνεδρίαση της ΕΠΟ  ,
Ξαφνικό «ντου» στα γραφεία
Η έφοδος του ΣΔΟΕ... πρόλαβε τη συνεδρίαση της ΕΠΟ
Αιφνιδιαστική έφοδο στα γραφεία της ΕΠΟ πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης κλιμάκιο του ΣΔΟΕ και μάλιστα μόλις 15 λεπτά πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.
Τα στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Ελέγχου επισκέφτηκαν τα γραφεία της ΕΠΟ για να ελέγξουν εξονυχιστικά τα πάντα, ενώ ταυτόχρονα υπήρξε μια σχετική αναταραχή στα μέλη του Δ.Σ με τον αντιπρόεδρο Μαζαράκη, μάλιστα, να ωρύεται λέγοντας: «Κοιτάξτε τι κάνει ο εξυγιαντής Κοντονής. Παραμονές της Γενικής συνέλευσης προσπαθεί να επηρεάσει καταστάσεις». 
Οι άνθρωποι της ΕΠΟ απέδωσαν την έφοδο στο τεταμένο κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στην Ομοσπονδία και την Πολιτεία (και κυρίως τη ΓΓΑ), εκτιμώντας πως συνδέεται με τη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής.
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, από την πλευρά του ζήτησε συγγνώμη από τα μέλη του Δ.Σ. και τόνισε ότι σχετικοί έφοδοι έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και σε άλλες αθλητικές Ομοσπονδίες.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Με 51 ψήφους πρώτευσε ο Σταύρος Παπαδόπουλος στη Γενική Συνέλευση της Καλαμάτας
Σε αρκετά χαλαρούς ρυθμούς και σίγουρα άνισο ενδιαφέρον σε σχέση με την ιστορική καμπή που διανύουμε, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα Αλέξανδρος Κουμουνδούρος του Διοικητηρίου η Γενική Συνέλευση του ΠΣ Η Καλαμάτα που έδωσε τη σκυτάλη της προεδρίας στον Σταύρο Παπαδόπουλο. Με βάση πάντως τα δεδομένα της εποχής ήταν μια αξιοπρεπής διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν ψηφίζοντας 56 ταμειακώς εντάξει μέλη. Στην καταμέτρηση που ακολούθησε μετά το πέρας των υπόλοιπων προβλεπόμενων διαδικασιών βρέθηκε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο, ενώ σχεδόν το σύνολο των υπολοίπων έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Στ. Παπαδόπουλο. Πιο συγκεκριμένα ο γνωστός Καλαματιανός επιχειρηματίας, ο οποίος δεν παρέστη, καθώς απουσιάζει στο εξωτερικό, συγκέντρωσε 51 ψήφους και σε κάποια ψηφοδέλτια ήταν η μοναδική επιλογή (μονοκούκι). Τον ακολούθησε πολύ κοντά, ο άμεσος συνεργάτης του Δημήτρης Τσάκωνας με 49, ενώ στην 3η θέση βρέθηκε με 36 σταυρούς ο Άκης Δάλλας, οποίος είναι και ο μόνος που συνεχίζει από την προηγούμενη διοίκηση. Το 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο συμπληρώνουν οι Ιγνάτιος Κάτσιος, Τάκης Βασιλόπουλος, Δημήτρης Ηλιόπουλος και Παύλος Κρανιώτης, ενώ δεν εκλέγεται ο Χρήστος Κορομηλάς.
Αναλυτικότερα:
Για το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγονται
1ος Σταύρος Παπαδόπουλος του Παναγιώτη 51 ψήφοι
2ος Δημήτρης Τσάκωνας του Αθανασίου 49
3ος Αργύρης (Άκης) Δάλλας του Λεωνίδα 36
4ος Ιγνάτιος Κάτσιος του Θεοδώρου 34
5ος Παναγιώτης Βασιλόπουλος του Δημητρίου 24
6ος Δημήτρης Ηλιόπουλος του Παναγιώτη 20
7ος Παύλος Κρανιώτης του Κωνσταντίνου 16
  Αναπληρωματικό μέλος
Χρήστος Κορομηλάς του Δημητρίου 12
  Για την εξελεγκτική επιτροπή εκλέγονται
1ος Κώστας Γυφτέας του Ευαγγέλου 37 ψήφοι
2ος Χρήστος Καραμπάτος του Δημητρίου 29
3ος Αχιλλέας Γερίκης του Γεωργίου 21
  Δύο αποσύρσεις υποψηφίων πριν τις εκλογές!
 Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι από τα 10 μέλη που είχαν θέσει αρχικά υποψηφιότητα, ανακοινώθηκε μόλις πριν την έναρξη της ΓΣ ότι αποσύρθηκαν ο αδελφός του Σταύρου Παπαδόπουλου, Γιάννης, και ο Νικόλαος Παπαδόπουλος του Κωνσταντίνου, με τον οποίο επίσης υπάρχει στενή συγγενική σχέση. Μάλιστα τα ονόματά τους, ήταν διαγραμμένα πάνω στο ψηφοδέλτιο. Ήταν μια προσωπική απόφαση του Σταύρου Παπαδόπουλου, όπως μετέφεραν οι συνεργάτες του.
  Ισοσκελισμένος απολογισμός στις 174.500 ευρώ
Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης είχαν ξεκινήσει στις 6 μ.μ. με την εκλογή του προεδρείου, το οποίο αποτέλεσαν οι Γιώργος Κατσαφάδος (πρόεδρος), Χαράλαμπος Μπάμπαλης (γραμματέας) και Παναγιώτης Γκέκας (μέλος).
Στο πρώτο μέρος έγινε ο απολογισμός της διοίκησης του Γιώργου Ράλλη που μόλις ολοκλήρωσε τη θητεία της. Όσον αφορά στο οικονομικό κομμάτι το ταμείο της ομάδας εμφανίστηκε ισοσκελισμένο με έσοδα
174.564,86 και έξοδα 174.560,189.
Στα έσοδα περιλαμβάνονται 33.410 από τα εισιτήρια, 12.000 από τα διαρκείας, 25.827,09 από πωλήσεις ειδών (μπουτίκ) και συνδρομές-ενισχύσεις 103.327,77.
Τα έξοδα αναλύονται ως εξής: διαιτησίες 25.530, μισθοδοσίες/οδοιπορικά 105.000, εκδηλώσεις 20.605, 24.425,189 εισφορές ΙΚΑ 2015, κι ενώ υπάρχουν κάποια ρυθμισμένα χρέη σε ΙΚΑ και δημόσιο που προσδιορίστηκαν ως «μικρά».
Ο κ. Ράλλης, ο οποίος παρ’ ότι έμελλε να συνδέσει το όνομά του με τον υποβιβασμό της Καλαμάτας μετά από 35 χρόνια στο τοπικό πρωτάθλημα, χειροκροτήθηκε μετά την παρέμβασή του.
Δήλωσε ότι αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του αποτελέσματος και των λαθών που έγιναν, προστατεύοντας τους συνεργάτες του στη διοίκηση, τονίζοντας ότι δεν θα ζητήσει συγνώμη, καθώς «Έκανα όσα έκανα, έχασα όσα έχασα, αγάπησα όσο αγάπησα την ομάδα». Ταυτόχρονα δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα σε ό,τι του ζητηθεί, επισημαίνοντας ειδικά ότι θεωρεί θέμα προτεραιότητας να αποκτήσει η Καλαμάτα δικό της γήπεδο, αναφερόμενος στη δέσμευση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα για την αποπεράτωση των εργασιών στα Παλιάμπελα, με αποκλειστικά έξοδα του Δήμου.
  Παρέμβαση Καμπουγέρη για την ομάδα μπάσκετ
 Σε μια ήσυχη διαδικασία τους τόνους ανέβασε ο πρώην πρόεδρος του Ερασιτέχνη του ΠΣ Η Καλαμάτα, Σωτήρης Καμπουγέρης, θέτοντας για ακόμη μια φορά το θέμα της ομάδας μπάσκετ που ιδρύθηκε πέρυσι με την επωνυμία Καλαμάτα BC και την επιλογή των μελανόλευκων. Ο κ. Ράλλης τόνισε ότι είναι δύο σωματεία που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους και πώς δεν υπάρχει περιθώριο παρέμβασης για να μην πηγαίνουν οι φίλαθλοι της Μαύρης Θύελλας και στο μπάσκετ, ενώ το «μπαλάκι» των όποιων ενεργειών περνάει ούτως ή άλλως στη νέα διοίκηση.
  Την άλλη εβδομάδα η συγκρότηση σε Σώμα
Το καινούργιο Διοικητικό Συμβούλιο της Καλαμάτας θα συγκροτηθεί σε Σώμα την άλλη εβδομάδα, αφού τότε αναμένεται να επιστρέψει ο Σταύρος Παπαδόπουλος. Ο ίδιος θα αναλάβει πρόεδρος, επιστρέφοντας σε ένα γνώριμο πόστο που έχει χαρίσει και στον ίδιο και στην ομάδα μεγάλες στιγμές δόξας, στα «σαλόνια» της Α’ Εθνικής, όπου όλοι ονειρεύονται να ξαναβρεθεί η ομάδα.
Προς το παρόν η αφετηρία της είναι η Α’ Τοπική και ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την διαμόρφωση του αγωνιστικού πια σχήματος που θα διεκδικήσει την άμεση επάνοδο στη Γ’ Εθνική. Πριν από μερικές ημέρες ανακοινώθηκε το τεχνικό δίδυμο που αποτελείται από τους Έλβιο Μάνα και Τάσο Χατζηαγγελή και τον Γιώργο Κατσούλη ως γυμναστή. Πολλοί είναι και οι «κλεισμένοι» ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα γίνουν επισήμως γνωστοί το επόμενο διάστημα.
Της Χριστίνας Ελευθεράκη

~ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2016  : 
  ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 01  Ιουνίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html.  .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  02 Ιουνίου  2016  : 
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-02-2016.html .-         
 ~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 03  Ιουνίου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-03-2016.html .-
~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  03  Ιουνίου  2016 : 
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/03-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-  
~ΑΓΙΟ  ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/04-2016.html  .-
~Η Εφημερίδα μας Arfara News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας   Arfara News στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 05  Ιουνίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-05-2016.html .- 
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 04 και 05  Ιουνίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/04-05-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  06 Ιουνίου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-06-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 07 Ιουνίου 2016  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-07-2016.html .- 
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News 2  Τρίτη 07  Ιουνίου 2016 :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-07-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 08  Ιουνίου  2016  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-08-2016.html .-
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   08 Ιουνίου 2016  18ο  κεφάλαιο  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/08-2016-18.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 09  Ιουνίου  2016:  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-09-2016.html  .-  
~  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News   2  Πέμπτη  09 Ιουνίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-nwes-2-09-2016.html .-   
~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 10  Ιουνίου  2016  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-10-2016.html .- ~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Arfara News 2  Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-10-2016.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  11 Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-11-2016.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  11  και 12  Ιουνίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/11-12-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 12  Ιουνίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-12-2016.html .- 
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  13  Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-13-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 14  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-14-2016.html .-
~EURO  2016  στην  Γαλλία 10/06 -10/07/2016 και COPA AMERICA 2016...  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/06/euro-2016-1006-10072016.html .-               
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  15  Ιουνίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-15-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της  ενημέρωσης Πέμπτη 16  Ιουνίου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-16-2016.html  .-
 Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  17 Ιουνίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-17-2016.html .-           
~ Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 17  Ιουνίου  2016  , Αγία και Μεγάλη Σύνοδο  στη  Κρήτη  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-17-2016.html   .-
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης   Σάββατο  18  Ιουνίου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-18-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  19 Ιουνίου  2016  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-19-2016.html  .- 
~ Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 19 Ιουνίου  2016  , Αγία και Μεγάλη Σύνοδο  στη  Κρήτη συνέχεια 2   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-17-2016_19.html .- 

~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  20-Ιουνίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news.html  .-   
~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη   21 Ιουνίου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-21-2016.html .-

~Η Εφημερίδα μας Arfara News 2  στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Αγία και Μεγάλη Σύνοδο  στη  Κρήτη συνέχεια 3 Τρίτη 21/06/2016  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-3.html  .-                                                                   
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  222  Ιουνίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-222-2016.html .-     
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΑ  μας  Τετάρτη  22  Ιουνίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/22-2016.html  .- 
  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 23  Ιουνίου  2016  :   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-23-2016.html  .-
~            

***  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 662 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1084 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.607   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  39 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ   
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                      

  ***  1.STAMOS
-
ARFARA-GREECE
,
2.
Arfara-Messinias- asteras-arfaron,
3.
Stamos Arfara Messinias Greece,
4.
ARFARA - KALAMATAS,
5.
ASTERAS ARFARON 2011,
6.
Arfara-Messinias 2,
7.
stamos-dynami,
8.
Arfara-Messinias,
9.
Arfara-Messinias 1 - FOTOS,
10.
vlasios,11.ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ,
12.http://arfara-messinias-stamos-2010,
~13.http://arfara-messinias-news.blogspot.com,
14.http://dimmetop.arfara.blogspot.com ,
15.http:// arfara-messinias-news.blogspot.com,
https://www.facebook.com/panathinaikokoinima,
^STAMOS -ARFARA -GREECE,
^stamos-dynami ,
^Arfara-Messinias ,
^,Arfara-Messinias 1 - FOTOS ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com ,
^Arfara-Messinias 2
 
  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4803 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3002 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3003  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 808   βίντεο   .-  
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: