Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016 :
Παραίνεση των αγίων πατέρων για προκοπή στην τελειότητα
Είπε ο μακάριος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Όταν κάθεσαι να διαβάσεις λόγο Θεού, να επικαλείσαι στην αρχή τον Θεό ν’ ανοίξει τα μάτια της ψυχής σου, ώστε να μην περιοριστείς στο να διαβάζεις μόνο αυτά που γράφτηκαν αλλά και να τα εκτελείς, και έτσι να μη γίνει καταδίκη μας η μελέτη του βίου και των λόγων των αγίων».
Γεροντικόν
 
 
Οσία Σοφία η εν Κλεισούρα ασκήσασαΠρώτα τον Θεόν να τιμάτε, ύστερα την Παναγίαν, ύστερα τους Αγγέλους, ύστερα του Αποστόλους, ύστερα τους Αγίους. Οι Απόστολοι όλοι εσταυρώθηκαν όπως ο Χριστός.
  ~ **  Ο Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας
Τρίτη  -6 Δεκεμβρίου : https://youtu.be/GjHhZ0ciiz0  .-

Αγιε μεγαλη η χαρη Σου,πρεσβεβε υπερ υμων.  Κανόνα πίστεως καὶ εἰκόνα πραότητος, ἐγκρατείας Διδάσκαλον, ἀνέδειξέ σε τῇ ποίμνῃ σου, ἡ τῶν πραγμάτων ἀλήθεια· διὰ τοῦτο ἐκτήσω τῇ ταπεινώσει τὰ ὑψηλά, τῇ πτωχείᾳ τὰ πλούσια. Πάτερ Ἱεράρχα Νικόλαε, πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.-
~ 6 Δεκεμβρίου
Νικολάου αρχιεπισκόπου Μύρων (1) της Λυκίας, του Θαυματουργού (†330), Αέρος επισκόπου Ιεροσολύμων. Μάρτυρος Νίσερ (2). Νεομάρτυρος Νικολάου του Καραμάνου, του εν Σμύρνη (†1657). Οσίων Αντωνίου και Νείλου, του εν Κύπρω.
Σήμερα 06/12/2016 εορτάζουν:
Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ο Θαυματουργός, Άγιος Νικόλαος Καραμάνος ο Νεομάρτυρας
Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ :
Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας - Θεόδωρος Πουλάκης (;), δεύτερο μισό του 17ου αιώνα μ.Χ. Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας Άγιος Νικόλαος - τέλος του 17ου αι. μ.Χ. - Mονή Aγίου Παύλου, Άγιον Όρος Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας - Β΄ μισό 17ου αιώνα. Αποκαλύφθηκε κάτω από νεώτερο στρώμα με παράσταση του αγίου Σπυρίδωνα. Από τη Messina - Αθήνα, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Άγιος Νικόλαος  - 1799 μ.Χ. - Mονή Kουτλουμουσίου, Άγιον Όρος - Στο κάτω τμήμα της εικόνας υπάρχει αφιερωματική επιγραφή σε μία σειρά με τη χρονολογία: ETOΣ 1799 MHN AΠPIΛIOY 27 ΔEHΣHΣ TΩN ΔOYΛΩN TOY ΘEOY XPIΣTO-ΦOPOY K(AI) ΦIΛOΘEOY TΩN MONAXΩN K(AI) ΠAPΘENIOY IEPOMONAXOY
(1)Έδρασε την εποχή των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού, Μαξιμιανού και Μεγάλου Κωνσταντίνου. Στην αρχή αφιερώθηκε στον ασκητικό βίο, λόγω όμως της ξεχωριστής αρετής του τιμήθηκε, χωρίς να το επιδιώξει, με το αξίωμα του αρχιεπισκόπου Μύρων. Από τη θέση αυτή καθοδηγούσε με αγάπη το ποίμνιό του και ομολογούσε με παρρησία την αλήθεια. Για το λόγο αυτό συνελήφθη από τους τοπικούς άρχοντες και ρίχτηκε στη φυλακή. Όταν όμως ανήλθε στον αυτοκρατορικό θρόνο ο Μέγας Κωνσταντίνος ελευθερώθηκαν όλοι οι χριστιανοί και έτσι ο Νικόλαος επανήλθε στο αρχιεπισκοπικό θρόνο. Μάλιστα έλαβε μέρος στην Α`Οικουμενική Σύνοδο, όπου ξεχώρισε για τη σοφία και την ηθική του τελειότητα. Προικισμένος με το χάρισμα της θαυματουργίας έσωσε πολλούς ανθρώπους και όσο ήταν εν ζωή αλλά και μετά την κοίμησή του. Για παράδειγμα όταν κάποτε κινδύνευσε κάποιος στη θάλασσα λόγω σφοδρών ανέμων και επικαλέστηκε το όνομα του αγίου σώθηκε και μάλιστα ενώ βρισκόταν στη μέση του πελάγους βρέθηκε αβλαβής στο σπίτι του. Το θαύμα έγινε αμέσως γνωστό στην Πόλη και ο λαός προσήλθε αμέσως σε λιτανεία και αγρυπνία προκειμένου να τιμήσει το θαυματουργό Άγιο.
(2)Ο Άγιος Νισέρ έζησε στα χρόνια του Μαξιμιανού και επειδή ήταν χριστιανός οδηγήθηκε στους Ιούλιο και Αιλιανό. Όταν ρωτήθηκε αν επιμένει στη λατρεία του Χριστού, ο Νισέρ απάντησε καταφατικά και έτοιμος να υπερασπιστεί μέχρι θανάτου την πίστη του στον ένα και μοναδικό Θεό. Τότε, διατάχθηκε ο βασανισμός του. Τον γύμνωσαν και με πυρακτωμένα σφαιρίδια μαστίγωσαν το σώμα του. Στη συνέχεια τον φυλάκισαν. Αλλά, όταν και πάλι τον ανέκριναν, συνέχισε να ομολογεί τον Κύριο. Έτσι διατάχθηκε πάλι ο βασανισμός του. Αφού τον βασάνισαν τον έριξαν στην πυρά. 
Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος δ’.
Κανόνα πίστεως καὶ εἰκόνα πραότητος, ἐγκρατείας Διδάσκαλον, ἀνέδειξέ σε τῇ ποίμνῃ σου, ἡ τῶν πραγμάτων ἀλήθεια· διὰ τοῦτο ἐκτήσω τῇ ταπεινώσει τὰ ὑψηλά, τῇ πτωχείᾳ τὰ πλούσια. Πάτερ Ἱεράρχα Νικόλαε, πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας - Γεωργία Δαμικούκα© (http://www.tempera.gr) Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας
~*  Ο Άγιος Νικόλαος γεννήθηκε τον 3ο αιώνα μ.Χ. στα Πάταρα της Λυκίας, από γονείς ευσεβείς και πλουσίους και έδρασε την εποχή των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού (284 - 304 μ.Χ.), Μαξιμιανού (286 - 305 μ.Χ.) και Μεγάλου Κωνσταντίνου.
Σε νεαρή ηλικία έμεινε ορφανός και κληρονόμος μιας μεγάλης περιουσίας. Αλλά ο Νικόλαος, εμπνεόμενος από φιλάνθρωπα συναισθήματα, διέθετε την περιουσία του για να ανακουφίζει άπορα, ορφανά, φτωχούς, χήρες, στενοχωρημένους οικογενειάρχες. Ένας μάλιστα, θα διέφθειρε τις τρεις κόρες του, προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα. Όταν το έμαθε αυτό ο Νικόλαος, μυστικά σε τρεις νύκτες εξασφάλισε την προίκα των τριών κοριτσιών, αφήνοντας 100 χρυσά φλουριά στην κάθε μία. Έτσι, οι τρεις κόρες αποκαταστάθηκαν και γλίτωσαν από βέβαιη διαφθορά.
Στην συνέχεια αφιερώθηκε στον ασκητικό βίο, λόγω όμως της ξεχωριστής αρετής του τιμήθηκε, χωρίς να το επιδιώξει, αρχικά με το αξίωμα του Ιερέα στα Πάταρα και συνέχεια με το αξίωμα του αρχιεπισκόπου Μύρων. Από τη θέση αυτή καθοδηγούσε με αγάπη το ποίμνιό του και ομολογούσε με παρρησία την αλήθεια. Για το λόγο αυτό συνελήφθη από τους τοπικούς άρχοντες και ρίχτηκε στη φυλακή.
Όταν όμως ανήλθε στον αυτοκρατορικό θρόνο ο Μέγας Κωνσταντίνος ελευθερώθηκαν όλοι οι χριστιανοί και έτσι ο Νικόλαος επανήλθε στο αρχιεπισκοπικό θρόνο. Μάλιστα έλαβε μέρος στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο, όπου ξεχώρισε για τη σοφία και την ηθική του τελειότητα.
Ο Άγιος Νικόλαος ήταν προικισμένος και με το χάρισμα της θαυματουργίας με το οποίο έσωσε πολλούς ανθρώπους και όσο ήταν εν ζωή αλλά και μετά την κοίμησή του το 330 μ.Χ. Για παράδειγμα όταν κάποτε κινδύνευσε κάποιος στη θάλασσα - λόγω σφοδρών ανέμων - και επικαλέστηκε το όνομα του αγίου σώθηκε και μάλιστα ενώ βρισκόταν στη μέση του πελάγους βρέθηκε αβλαβής στο σπίτι του. Το θαύμα έγινε αμέσως γνωστό στην Πόλη και ο λαός προσήλθε αμέσως σε λιτανεία και αγρυπνία προκειμένου να τιμήσει το θαυματουργό Άγιο.
Περί των Ιερών Λειψάνων του Αγίου
Ο τάφος του Αγίου Νικολάου στη Βασιλική του Μπάρι, ανοίχθηκε αναγκαστικά το 1953 μ.Χ., κατά την διάρκεια αναστηλωτικών εργασιών, την νύκτα της 5ης προς 6ης Μαΐου. Για τον σκοπό αυτό συγκροτήθηκε επιτροπή από τον Πάπα, με Πρόεδρο τον τότε Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο του Μπάρι Ερρίκο Νικόδημο, στην οποία ανατέθηκε η κανονική αναγνώριση των λειψάνων του τάφου. Παράλληλα ο αναγνωριστικός έλεγχος και η καταμέτρηση των οστών ανατέθηκε στον Καθηγητή της Ανατομίας στο Πανεπιστήμιο του Μπάρι Λουΐτζι Μαρτίνο και τον βοηθό του Γιατρό Αλφρέντο Ρουγγίερι.
Τα Λείψανα μέσα στη λάρνακα έπλεαν σέ ένα διαυγές, άχρωμο και άοσμο υγρό, το οποίο είχε βάθος τρία περίπου εκατοστά. Η εξέταση του υγρού αυτού από τα Ινστιτούτα Χημείας και Υγιεινής του Πανεπιστημίου του Μπάρι απέδειξε, ότι επρόκειτο για καθαρό νερό, ελεύθερο από άλατα και στείρο από μικροοργανισμούς! Η έρευνα απέδειξε, ότι το υγρό αυτό προήρχετο από τις μυελοκυψέλες των σπογγωδών οστέων!
Η τρίτη ιστορικά ανακομιδή έγινε την νύκτα της 7ης προς 8ης Μαΐου 1957 μ.Χ., με σκοπό νέα αναγνώριση, καταμέτρηση, ανατομική και ανθρωπολογική μελέτη, πριν την οριστική κατάθεση στην λάρνακα, μετά το πέρας των αναστηλωτικών εργασιών. Στην ιατρική ομάδα συμμετείχε την φορά αυτή και ο Γιατρός Λουΐτζι Βενέζια. Τα αποτελέσματα της ανθρωπολογικής εξετάσεως των Ιερών Λειψάνων υπήρξαν εντυπωσιακά. Διαπιστώθηκε, ότι ανήκαν σέ ένα και το αυτό άτομο και μάλιστα σε άνδρα που είχε ύψος 1.67 περίπου, τρεφόταν κυρίως με φυτικά προϊόντα και πέθανε σε ηλικία μεγαλύτερη των 70 ετών. Το άτομο αυτό ανήκε στην λευκή Ινδοευρωπαϊκή φυλή.
Η κατάσταση ορισμένων οστών έδειξε ακόμη, ότι το άτομο στο οποίο ανήκαν, πρέπει να είχε υποφέρει πολύ κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης, που του άφησαν σημάδια στην υπόλοιπη ζωή του. Η αγκυλωτική σπονδυλοαθρίτιδα και η διάχυτη ενδοκρανιακή υπερόστωση, πρέπει να κληρονομήθηκαν από κάποια υγρή φυλακή, όπου πέρασε αρκετά χρόνια της ζωής του και μάλιστα σε προχωρημένη ηλικία.
Η ιχνογραφική ανάπλαση του προσώπου, με την μέθοδο της υπερσκελετικής αναπλάσεως των μαλακών μερών της κεφαλής, απέδωσε επίσης θεαματικά αποτελέσματα. Τα σχετικά ιχνογραφήματα που δημοσίευσε ο Καθηγητής Μαρτίνο, βρίσκονται σε συμφωνία με τις παλαιότερες απεικονίσεις του Αγίου, εκείνη της Αγίας Μαρίας της Πρώτης (στη Ρώμη, 8ος ή 9ος αιώνας μ.Χ.) και αυτή του Παρεκκλησίου του Αγίου Ισιδώρου, στον Ναό του Αγίου Μάρκου (στη Βενετία, ψηφιδωτό του 12ου αιώνα μ.Χ.).
Δηλαδή, με τις εξετάσεις των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, πιστοποιήθηκε η γνησιότητά τους, αποδείχθηκε επιστημονικά η μυροβλυσία του και επίσης ότι η πάροδος του χρόνου δεν άμβλυνε την μνήμη των βασικών χαρακτηριστικών της μορφής του, όπως τα διέσωσε η Ορθόδοξη εικονογραφική παράδοση (πρόσωπο ασκητικό, ευγενικό, με αρμονικές αναλογίες, υψηλό και πλατύ μέτωπο, μεγάλα μάτια - ελαφρά βαθουλωτά - έντονα ζυγωματικά, φαλάκρα). (Βλ. Αντ. Μάρκου, «Τα Λείψανα του Αγ. Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας και οι ιστορικές τους περιπέτειες»· Περιοδικό «Ορθόδοξη Μαρτυρία» Λευκωσίας, φ. 44/1994, σελ. 98 - 106· αγγλική έκδοση από το Κέντρο Παραδοσιακών Ορθοδόξων Σπουδών Έτνας Καλιφορνίας, 1994).
~  Ἦχος δ’.
~ Κανόνα πίστεως καὶ εἰκόνα πραότητος, ἐγκρατείας Διδάσκαλον, ἀνέδειξέ σε τῇ ποίμνῃ σου, ἡ τῶν πραγμάτων ἀλήθεια· διὰ τοῦτο ἐκτήσω τῇ ταπεινώσει τὰ ὑψηλά, τῇ πτωχείᾳ τὰ πλούσια. Πάτερ Ἱεράρχα Νικόλαε, πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
 ~* Απολυτίκιο Άγ. Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας - 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/62cJQROLAKw .-

~  Ποιο καλά κερδίζεις κάτι με το χαμόγελο , παρά με το σπαθί .-
- Το  σπαθί κόβει τα πάντα ,- δεν λέει τίποτα - , το χαμόγελο είναι μια μικρά καμπύλη , διορθώνει όμως χίλια δυο πράγματα .... !
~Ο γλυκομίλητος , μπορεί να θηλάσει και την Ύενα  ...!
Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ο Θαυματουργός

Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λ....
 
Άγιος Σάββας ο Ηγιασμένος

Άγιος Σάββας ο Ηγιασμένος
 
Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς

Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς
 
Όσιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός

Όσιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός
 
Άγιος Σεραφείμ ο Νέος Ιερομάρτυρας

Άγιος Σεραφείμ ο Νέος Ιερομάρτυρας
 
Προφήτης Σοφονίας

Προφήτης Σοφονίας
 
Αγία Μυρώπη

Αγία Μυρώπη
 
Προφήτης Αββακούμ

Προφήτης Αββακούμ
 
Αγία Αικατερίνη

Αγία Αικατερίνη
 
Σύναξη της Παναγίας της Κουκουζέλισσας στο Άγιον Όρος

Σύναξη της Παναγίας της Κουκουζέλισσας σ....
***  ΛΙΓΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ!Γιατί ο Άγιος Νικόλαος είναι ο Προστάτης των ναυτικών;..

~ Ο Άγιος Νικόλαος είναι ο προστάτης των ναυτικών σε όλο τον κόσμμο, καθώς και του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.
Δεν υπάρχει μικρό ή μεγάλο πλεούμενο που να μην έχει την εικόνα του και να μην ζητάει την προστασία του, καθώς στο βίο του αναφρέονται θαύματα που έχουν σχέση με τη θάλασσα.
Κάποτε αποφάσισε να ταξιδέψει με πλοίο στους Άγιους Τόπους, για να προσκυνήσει. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ξέσπασε θαλασσοταραχή, με αποτέλεσμα πλήρωμα και επιβάτες να πανικοβληθούν.
Ο Άγιος όμως δεν έχασε την πίστη του, προσευχήθηκε στον Θεό και η θάλασσα ηρέμησε. Λέγεται δε, ότι ένας ναυτικός γλίστρησε, έπεσε από το κατάρτι και σκοτώθηκε. Όμως ο Νικόλαος προσευχήθηκε θερμά και ο ναυτικός αναστήθηκε….


Η ημέρα τιμής του Αγίου Νικολάου, η 6η Δεκεμβρίου, είναι επίσημη αργία σε όλα τα ελληνικά πλοία, λιμένες, Υπηρεσίες λιμένων και ναυτιλιακές εταιρείες. Επίσημη επίσης αργία είναι για το Πολεμικό Ναυτικό, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα.
Πηγή perivolipanagias.blogspot.gr

***  Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Νικολάου στην Καλαμάτα 
 
 
Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας.
Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, συμπαραστατούμενος από ιερείς της πόλης.
Ο προϊστάμενος του Ναού, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και τους ιερείς για την παρουσία τους και ευχήθηκε ο Άγιος να χαρίζει υγεία και να σκέπει τους πιστούς.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν σήμερα με την τέλεση του Όρθρου και της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.
Στο τέλος της Λειτουργίας, θα τελεστεί Δοξολογία υπέρ υγείας και ενισχύσεως του προσωπικού του κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, το οποίο εορτάζει τον προστάτη Άγιό του.
Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός

***   Με 3,65 ευρώ το κιλό πληρώνει το λάδι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βάλτας 
Με 3,65 ευρώ το κιλό πληρώνει το λάδι από χθες Δευτέρα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βάλτας. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Δημήτρης Αντωνόπουλος, η τιμή αφορά λάδι οξύτητας από 0.5 μέχρι 0.8, ενώ αναμένεται τιμή για λάδι ΠΟΠ Καλαμάτα οξύτητας κάτω από το 0.5.
Σημειώνεται πως η τιμή αγοράς είναι τοις μετρητοίς!  Η.Γ.

***  Η δολοφονία Ιωάννου ξανά στις δικαστικές αίθουσες 
Μία από τις μεγαλύτερες και σοβαρότερες δίκες που έχουν γίνει στην Καλαμάτα «θα ξαναζωντανέψει» στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Καλαμάτας το Μάρτιο, έπειτα από αναίρεση της απόφασης του ΜΟΕ που έκανε δεκτή ο Άρειος Πάγος. Πρόκειται για τη φρικτή δολοφονία του δικηγόρου Κυπαρισσίας Σπύρου Ιωάννου, που έγινε το 2009 και για την οποία έχουν καταδικασθεί δύο άτομα. Ο Βορειοηπειρώτης Ορέστης Ντούτσι, στον οποίο έχει επιβληθεί ισόβια κάθειρξη και ο οποίος από την πρώτη στιγμή και μέχρι τώρα υποστηρίζει ότι είναι αθώος, ενώ είναι αυτός που κατέφυγε κατά της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου στον Άρειο Πάγο. Επίσης, έχει καταδικασθεί ένας Αλβανός, στον οποίο το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έχει επιβάλει ποινή φυλακίσεως 20 ετών. Και οι δύο πρωτόδικα είχαν καταδικασθεί σε ισόβια, αλλά στο δεύτερο βαθμό το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικό μόνο στον Αλβανό. Με την επανεκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό θα κριθεί εκ νέου η απόφαση και γι’ αυτόν.
  Φρικτή δολοφονία
Ο άτυχος δικηγόρος Σπύρος Ιωάννου στις 26 Ιανουαρίου του 2009 και ενώ βρισκόταν στο γραφείο του στην Κυπαρισσία και εργαζόταν, δέχτηκε δολοφονική επίθεση. Οι δράστες τού προκάλεσαν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο. Περίπου μία ώρα αργότερα τον εντόπισε στο γραφείο συνάδελφός του και αμέσως διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασής του στην Τρίπολη, όπου και κατέληξε.
Ύστερα από έρευνες της Αστυνομίας συνελήφθησαν ως δράστες ο Βορειοηπειρώτης και ο Αλβανός, καθώς αποτύπωμα του δεύτερου βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος. Στη συνέχεια ομολόγησε και τη συμμετοχή του πρώτου.
  Το Μάρτιο
Ο Βορειοηπειρώτης Ορ. Ντούτσι δεν έχει παραδεχθεί όλα αυτά τα χρόνια την ανάμειξή του. Το αντίθετο. Παρά την καταδίκη του και σε δεύτερο βαθμό, «διαρρηγνύει τα ιμάτια του» πως είναι αθώος, ενώ μετά την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου προσέφυγε στον Άρειο Πάγο.
Ο Άρειος Πάγος πρόσφατα έκανε δεκτή την αίτησή του. Από τους πρώτους λόγους που εξέτασε και έκανε δεκτή την αίτηση, είναι πως, σύμφωνα με την κρίση του, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο υπερέβη εξουσία, καθώς έλαβε απόφαση κατά την εκδίκαση της υπόθεσης για αίτημα που είχε κατατεθεί μόνο με τους τακτικούς δικαστές και όχι και με τη συμμετοχή των ενόρκων.
Έτσι, διατάχθηκε η επανεκδίκαση της υπόθεσης, η οποία ορίσθηκε να ξεκινήσει στις 9 Μαρτίου 2017.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Η δολοφονία Ιωάννου ξανά στις δικαστικές αίθουσες 
Μία από τις μεγαλύτερες και σοβαρότερες δίκες που έχουν γίνει στην Καλαμάτα «θα ξαναζωντανέψει» στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Καλαμάτας το Μάρτιο, έπειτα από αναίρεση της απόφασης του ΜΟΕ που έκανε δεκτή ο Άρειος Πάγος. Πρόκειται για τη φρικτή δολοφονία του δικηγόρου Κυπαρισσίας Σπύρου Ιωάννου, που έγινε το 2009 και για την οποία έχουν καταδικασθεί δύο άτομα. Ο Βορειοηπειρώτης Ορέστης Ντούτσι, στον οποίο έχει επιβληθεί ισόβια κάθειρξη και ο οποίος από την πρώτη στιγμή και μέχρι τώρα υποστηρίζει ότι είναι αθώος, ενώ είναι αυτός που κατέφυγε κατά της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου στον Άρειο Πάγο. Επίσης, έχει καταδικασθεί ένας Αλβανός, στον οποίο το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έχει επιβάλει ποινή φυλακίσεως 20 ετών. Και οι δύο πρωτόδικα είχαν καταδικασθεί σε ισόβια, αλλά στο δεύτερο βαθμό το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικό μόνο στον Αλβανό. Με την επανεκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό θα κριθεί εκ νέου η απόφαση και γι’ αυτόν.
  Φρικτή δολοφονία
Ο άτυχος δικηγόρος Σπύρος Ιωάννου στις 26 Ιανουαρίου του 2009 και ενώ βρισκόταν στο γραφείο του στην Κυπαρισσία και εργαζόταν, δέχτηκε δολοφονική επίθεση. Οι δράστες τού προκάλεσαν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο. Περίπου μία ώρα αργότερα τον εντόπισε στο γραφείο συνάδελφός του και αμέσως διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασής του στην Τρίπολη, όπου και κατέληξε.
Ύστερα από έρευνες της Αστυνομίας συνελήφθησαν ως δράστες ο Βορειοηπειρώτης και ο Αλβανός, καθώς αποτύπωμα του δεύτερου βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος. Στη συνέχεια ομολόγησε και τη συμμετοχή του πρώτου.
  Το Μάρτιο
Ο Βορειοηπειρώτης Ορ. Ντούτσι δεν έχει παραδεχθεί όλα αυτά τα χρόνια την ανάμειξή του. Το αντίθετο. Παρά την καταδίκη του και σε δεύτερο βαθμό, «διαρρηγνύει τα ιμάτια του» πως είναι αθώος, ενώ μετά την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου προσέφυγε στον Άρειο Πάγο.
Ο Άρειος Πάγος πρόσφατα έκανε δεκτή την αίτησή του. Από τους πρώτους λόγους που εξέτασε και έκανε δεκτή την αίτηση, είναι πως, σύμφωνα με την κρίση του, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο υπερέβη εξουσία, καθώς έλαβε απόφαση κατά την εκδίκαση της υπόθεσης για αίτημα που είχε κατατεθεί μόνο με τους τακτικούς δικαστές και όχι και με τη συμμετοχή των ενόρκων.
Έτσι, διατάχθηκε η επανεκδίκαση της υπόθεσης, η οποία ορίσθηκε να ξεκινήσει στις 9 Μαρτίου 2017.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Καταρρέει το κτήριο πρώην Αλιφέρη 
Το Αυτοτελές Γραφείο Μεσσηνίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών, σε συνέχεια έγγραφων παρεμβάσεων του δημάρχου Καλαμάτας, αλλά και εγγράφων της Υπηρεσίας αυτής, απέστειλε εκ νέου έγγραφο προς το ΤΑΙΠΕΔ, την ΕΤΑΔ και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο οποίο επισημαίνει τα εξής για το κτήριο πρώην Αλιφέρη (Αριστομένους και Κολοκοτρώνη):
 «Σε συνέχεια ανωτέρω σχετικών, έχομε την τιμή να αναφέρομε ότι κατά την 4η Νοεμβρίου 2016, ημέρα Παρασκευή, δεχθήκαμε τηλεφώνημα εκ μέρους υπαλλήλου της Αστυνομίας του Δήμου Καλαμάτας, διά του οποίου μας ανήγγειλε ότι κατέρρευσε εξωτερικό δομικό στοιχείο εκ του διωρόφου κτηρίου».
Το Αυτοτελές Γραφείο τονίζει ότι το εν λόγω διώροφο «αποτελεί κεκηρυγμένο διατηρητέο μνημείο διά πράξεως του υπουργείου Πολιτισμού, συνάμα όμως και επικινδύνως ετοιμόρροπο κτίσμα, συμφώνως προς διαγνωστική πράξη της Διοικήσεως έτους 1998. Το εν λόγω υπέστη βλάβη αρχικώς μετά τους σεισμούς του έτους 1986, έκτοτε δε παραμένει έρμαιο του χρόνου.
Η Υπηρεσία μας δι’ υπαλλήλων της επισκέπτεται συχνά το εν λόγω ακίνητο, κυρίως προκειμένου να αποκτήσουν εικόνα των εσωτερικών χώρων του διωρόφου διατηρητέου, υποψήφιοι αγοραστές. Έχει διαπιστώσει ότι η κατάσταση του κτηρίου καθίσταται διαρκώς και χειρότερη, καθόσον καταρρέουν συνεχώς εσωτερικά δομικά στοιχεία. Τούτο καθιστά ακόμη και την επίσκεψη των εσωτερικών χώρων εγχείρημα επικίνδυνο.
Το γεγονός όμως ότι το ΑΒΚ-637 (σ.σ. το κτήριο πρώην Αλιφέρη) κείται επί του πεζοδρόμου της οδού Αριστομένους, ο οποίος αποτελεί το πλέον εμπορικό σημείο της πόλεως με ιδιαιτέρως υψηλή επισκεψιμότητα, καθιστά επικίνδυνη τη διέλευση πεζών προ του διατηρητέου – ετοιμορρόπου».
Οι αποδέκτες παρακαλούνται για τη «λήψη προσηκόντων μέτρων προληπτικής προστασίας, έναντι κινδύνου καταρρεύσεων».

***  Συνελήφθη 18χρονος, μέλος συμμορίας που είχε "ταράξει" στις κλοπές την Καλαμάτα (φωτογραφία) 
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, είκοσι έξι περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων και αποπειρών κλοπής σε καταστήματα και δίκυκλων οχημάτων, στη Μεσσηνία.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες και πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, ένας 18χρονος ημεδαπός.
Σε βάρος του, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει και ακόμη δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 22 και 27 ετών, αντίστοιχα.
Ειδικότερα, στο  πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο 18χρονος, μαζί με τον 22χρονο και τον 27χρονο, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι, τα μέλη της συμμορίας, κατά το χρονικό διάστημα από την 24.11.2016 και μέχρι χθες (4.12.2016) στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, είχαν συνολικά διαπράξει:
• Δεκαπέντε (15) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων, σε καταστήματα,
• επτά (7) περιπτώσεις αποπειρών κλοπής, σε καταστήματα και
• τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών δίκυκλων οχημάτων.
Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα κ.α., μέρος των οποίων βρέθηκαν, σε έρευνα που έγινε σε οικία, που διαμένουν οι ανωτέρω, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Ο 18χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

***  Ο καιρός  σήμερα Τρίτη στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τρίτη 6/12/2016 προβλέπεται μερικώς νεφελώδης.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** Έκτακτες πτήσεις για τους εγκλωβισμένους μαθητές στην Κρήτη 
Με έκτακτες πτήσεις, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειές τους, αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα οι χιλιάδες μαθητές-εκδρομείς που εγκλωβίστηκαν στην Κρήτη, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ.
Υπολογίζεται ότι στην Κρήτη βρίσκονται περισσότεροι από 2.500 μαθητές της Γ' Λυκείου οι οποίοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια και τα σχολεία τους.
Αρκετοί από αυτούς έχουν ξεμείνει από χρήματα, ενώ έκδηλη είναι και η ανησυχία των γονέων τους, καθώς τα παιδιά δίνουν τον Μάιο πανελλαδικές εξετάσεις.  Newsroom ΔΟΛ

*** Τομάτες ποιότητας με τη χρήση τεχνολογίας αιχμής 
Σημαντική επένδυση για τη Μεσσηνία 
 Τη μονάδα παραγωγής τοματών, μεταξύ των οποίων και της παραδοσιακής τοπικής ποικιλίας «χοντροκατσαρή», ιδιοκτησίας της εταιρείας ΑΓΑΝ Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας, συνοδεία αιρετών, στελεχών του Δήμου  και γεωπόνων, το περασμένο Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, κατόπιν προσκλήσεως του επικεφαλής της εταιρείας Αριστείδη Ευσταθίου.
Η μονάδα αυτή βρίσκεται στο τελικό στάδιο ανασυγκρότησης μετά την πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου, που την έπληξε και, μάλιστα, πρόκειται να παραγάγει τοματίνια λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.
Πρόκειται για θερμοκηπιακό συγκρότημα εκτάσεως 23 στρεμμάτων, ανεπτυγμένο σε χώρο 36 στρεμμάτων στην περιοχή Καμίνια Μεσσήνης, ενώ έχει ήδη δρομολογηθεί η επέκτασή του σε γειτονικό γεωτεμάχιο.
Ο δήμαρχος και οι λοιποί προσκεκλημένοι, αφού ντύθηκαν με ειδική στολή για την αποτροπή πιθανής επιμόλυνσης στη μονάδα από τα ρούχα των επισκεπτών, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις από τον κ. Ευσταθίου και είδαν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής τομάτας με τη μέθοδο της υδροπονίας.
Στο πλαίσιο αυτής της μεθόδου, τα φυτά μεγαλώνουν με τις ρίζες τους αγκιστρωμένες σε υπόστρωμα πετροβάμβακα, χωρίς ασθένειες (η χρήση φυτοπροστατευτικών είναι η ελάχιστη), χωρίς άσκοπη χρήση νερού και λιπασμάτων.
Κάθε φυτό παίρνει την ποσότητα νερού και θρεπτικών ουσιών που χρειάζεται, σε περιβάλλον ελεγχόμενο, με σύγχρονα συστήματα σκίασης, θέρμανσης (χρησιμοποιούνται λέβητες που καίνε πυρηνόξυλο) και ψύξης, που είναι η δυσκολότερη παράμετρος, επειδή η περιοχή μας είναι ζεστή, επομένως κατάλληλη για τέτοιες καλλιέργειες. Η λειτουργία των θερμοκηπίων ελέγχεται από ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ είναι δυνατός και ο έλεγχος εξ αποστάσεως. Στη μονάδα απασχολείται προσωπικό από την περιοχή μας (περίπου 30 άτομα μέγιστο).
Ο δήμαρχος εντυπωσιάσθηκε από τη θερμοκηπιακή αυτή μονάδα, που συγκεντρώνει όλη την τεχνολογία αιχμής στο χώρο των θερμοκηπιακών καλλιεργειών διεθνώς. Είναι μια μονάδα από τις λίγες στον ελληνικό χώρο, που παράγει προϊόντα ποιότητας, φέρνοντας τεχνογνωσία και πλούτο στην περιοχή μας, δεδομένου ότι τα προϊόντα της σε ποσοστό άνω του 90% απορροφώνται από μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ της Αθήνας.
Ο Π. Νίκας συνεχάρη τον κ. Ευσταθίου γι’ αυτήν την πατριωτική επένδυση, τονίζοντας ότι εμπράκτως αποδεικνύει την αγάπη του για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία. Ευχήθηκε δε η μονάδα αυτή να μεγαλώσει και ισχυροποιηθεί επιχειρηματικά και το παράδειγμα του κ. Ευσταθίου να βρει μιμητές, καθώς ο τόπος μας έχει όλες τις προϋποθέσεις για την παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων και από θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

***  Έτοιμο το κτήριο της Χημικής Υπηρεσίας Καλαμάτας 
Ενημέρωση στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών δίδει το Αυτοτελές Γραφείο Μεσσηνίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας του ίδιου υπουργείου, σχετικά με την αποπεράτωση των νέων εγκαταστάσεων της Χημικής Υπηρεσίας Καλαμάτας.
Η Υπηρεσία αυτή, καίριας σημασίας για την υποστήριξη και ανάπτυξη του κλάδου των τροφίμων στην περιοχή μας, λειτουργεί πλέον σε ανακατασκευασθέν τμήμα των αποθηκών του Τελωνείου Καλαμάτας. Το έργο αποπεράτωσης της ανακατασκευής του εν λόγω κτηριακού τμήματος εκτέλεσε ο Δήμος Καλαμάτας, σε συνέχεια υπογραφής, από το δήμαρχο και την τότε γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, προγραμματικής σύμβασης. Ο προϋπολογισμός του έργου, που περιέλαβε οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, ανήλθε σε 108.665 ευρώ με το ΦΠΑ και η χρηματοδότηση προήλθε από το υπουργείο Οικονομικών. Με τον τρόπο αυτό αποσοβήθηκε ο κίνδυνος κατάργησης της Χημικής Υπηρεσίας Καλαμάτας.
Το Αυτοτελές Γραφείο Μεσσηνίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών εκφράζει ευχαριστίες προς «το Δήμο Καλαμάτας, την Τεχνική του Υπηρεσία και τους επιβλέποντες μηχανικούς, για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχή κατά την κρίση μας εκτέλεση του έργου, η οποία συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας και τη μείωση της μισθωτικής δαπάνης του Ελληνικού Δημοσίου».

***  Δεκέμβριος πληρωμών για τους αγρότες 
Ποιοι και πότε πάνε ταμείο για 1 δισ. ευρώ
 Ζεστό χρήμα, πάνω από 1 δισ. ευρώ, ετοιμάζεται να ρίξει πριν από τις γιορτές στην πρωτογενή παραγωγή το ΥΠΑΑΤ. Σε μια περίοδο κατά την οποία έχουν ξεκινήσει ήδη οι ζυμώσεις για τις επερχόμενες αγροτικές κινητοποιήσεις, αυτό μεταφράζεται από πολλούς αγρότες ως προσπάθεια κατευνασμού του αγροτικού κόσμου, που βάλλεται φορολογικά από την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου. Ενώ, λοιπόν, όλοι γνωρίζαμε ότι περίπου στις 20 Δεκεμβρίου θα γίνει η μεγάλη πληρωμή της εξόφλησης του 30% της βασικής ενίσχυσης (354 εκατ. ευρώ περίπου), του πρασινίσματος (567 εκατ. ευρώ) και των γεωργών νεαρής ηλικίας (15 εκατ. ευρώ περίπου), ο ΟΠΕΚΕΠΕ προβαίνει σε μια ακόμα κίνηση… ματ!
Σύμφωνα με όσα κάνει γνωστά, μέσω της «ΥΧ», ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, Γιώργος Αποστολάκης, στα παραπάνω ποσά θα προστεθεί η πληρωμή του συνόλου (244 εκατ. ευρώ περίπου) της εξισωτικής αποζημίωσης του 2016.
Ειδικότερα, ο κ. Αποστολάκης τόνισε, μιλώντας στην «ΥΧ»: «Οι διεργασίες, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι πληρωμές, συνεχίζονται κανονικά, χωρίς κανένα απρόοπτο. Πρόκειται για την εξόφληση (30%) της βασικής ενίσχυσης, του πρασινίσματος και των γεωργών νεαρής ηλικίας. Όσον αφορά στους αγρότες που δεν πληρώθηκαν – λόγω διαφόρων λόγων– με την προκαταβολή (70%) της βασικής ενίσχυσης στο τέλος Οκτωβρίου, έχει προχωρήσει η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεών τους και –σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε– στο 80% έχουν γίνει οι διορθώσεις. Για παράδειγμα, υπήρχαν 981 παραγωγοί οι οποίοι είχαν προβλήματα με την εφορία και πάνω από τους μισούς τακτοποίησαν τις εκκρεμότητές τους, οπότε θα πληρωθούν».
  «Εκτός απροόπτου»
Ο ίδιος προσθέτει: «Η είδηση είναι ότι η εξισωτική αποζημίωση του 2016 (η οποία με απόφαση υπουργού, την προηγούμενη εβδομάδα αυξήθηκε από 216 στα 244 εκατ. ευρώ) αποφασίστηκε και τέθηκε στόχος να καταβληθεί για πρώτη φορά στο σύνολό της, επίσης, το Δεκέμβριο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου».
  Τα βιολογικά
Τέλος, απαντώντας σε ερώτησή μας σχετικά με τα υπόλοιπα των προγραμμάτων του «Αλ. Μπαλτατζής», που παραμένουν απλήρωτα ακόμα και από το 2012, ο κ. Αποστολάκης μάς τόνισε: «Σχετικά με τα υπόλοιπα για τα βιολογικά του παλιού ΠΑΑ, έχουν ξεκινήσει οι πληρωμές για το 2012 και τώρα δίνουμε βάση στο 2013, ενώ από κάποιες ΔΑΟΚ ήδη μας ζήτησαν να τους ανοίξουμε την εφαρμογή και για το 2014».

***  Προοπτικές του αγροτικού τομέα στη Μεσσηνία 2016 
 
Το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου» διοργάνωσε χθες την ετήσια ανοικτή ημερίδα με θέμα «Προοπτικές του Αγροτικού Τομέα στη Μεσσηνία 2016», στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Elite City Resort, στην Καλαμάτα.
Στο πλαίσιο των δράσεων με στόχο να καταστεί η Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης, το Ίδρυμα παρουσίασε τα αποτελέσματα των δράσεων και μελετών που υλοποιήθηκαν εντός του έτους, καθώς και επίκαιρα θέματα που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη της Μεσσηνίας.
Σε αυτό το πλαίσιο παρουσιάστηκαν συμπεράσματα και στοιχεία από τη μέχρι τώρα εξέλιξη της μελέτης που αφορά στην εντατική καλλιέργεια της παραδοσιακής ποικιλίας τομάτας με την ονομασία «Χοντροκατσαρή», από τον κ. Κώστα Δελή, καθηγητή Εφαρμογών Γενετικής Φυτών και Βιοτεχνολογίας του ΤΕΙ Πελοποννήσου.
Σημαντική ήταν, επίσης, η παρουσίαση των αποτελεσμάτων έρευνας σχετικά με τη μαύρη σταφίδα Μεσσηνίας, που ανέλυσε ο κ. Λέανδρος Σκαλτσούνης, καθηγητής του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Στη συνέχεια ο κ. Ευάγγελος Βέργος, κοσμήτωρ στη Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, αναφέρθηκε στο ζήτημα της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα και στη σημασία της παρουσίας του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας στη Μεσσηνία.
Η κα Ιωάννα Μηλιώνη, υπεύθυνη Ποιότητας & του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του ΤΕΙ Πελοποννήσου, παρουσίασε τα αποτελέσματα του προγράμματος σχετικά με τη σημασία των γευσιγνωστικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου σε παραδοσιακούς χώρους μαζικής εστίασης της Μεσσηνίας.
Στο πλαίσιο ανάδειξης της σημαντικότητας των μεσσηνιακών προϊόντων, ο κ. Δημήτρης Μελεμενής, executive chef στην Costa Navarino, αναφέρθηκε στη σύνδεση των τοπικών προϊόντων με τον τριτογενή τομέα.
Τέλος, η κα Έλενα Δανάλη, υπεύθυνη της εκστρατείας της βιώσιμης γεωργίας στην Greenpeace, παρουσίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αγροτών στην καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών για αντικατάσταση μεταλλαγμένης σόγιας στις ζωοτροφές.
Συντονιστής του πάνελ συζητήσεων ήταν ο κ. Άγγελος Μάρκου, διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της εταιρείας GAEA.

***  Σκάφος «έκοψε» από τον κυματισμό και το «μάζεψαν» έξω από το λιμάνι της Μαραθόπολης αλιείς… 
Στο φύλλο της Κυριακής γράφαμε ότι «μπάζουν» τα λιμάνια της Τριφυλίας, προκαλώντας προβλήματα και ζημιές σε βάρκες και σκάφη, και το μεσημέρι της ίδιας μέρας το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε, καθώς σκάφος που είχε «δέσει» στο λιμάνι της Μαραθόπολης «έκοψε» από τον κυματισμό και το «μάζεψαν», ευτυχώς, αλιείς και κάτοικοι του χωριού!
Γράφαμε συγκεκριμένα στο φύλλο της Κυριακής: «Στη Μαραθόπολη, Αρχές, φορείς, σύλλογοι, χρόνια τώρα ζητούν, μετ’ επιτάσεως, την κατασκευή έργων προστασίας, αλλά μέχρι σήμερα τίποτα ουσιαστικό που να “θωρακίζει” το αλιευτικό καταφύγιο έχει γίνει. Ακόμα και οι παρεμβάσεις που έγιναν την προηγούμενη δημοτική περίοδο από τη συνεργασία της τότε Δημοτικής και Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, δε στάθηκαν ικανές για επαρκή προστασία. Όπως είναι γνωστό, πριν από λίγα χρόνια η σφοδρότητα των κυμάτων ήταν τέτοια που ο μόλος υπέστη τεράστιες ζημιές, καταστράφηκε, και από τότε όλος ο όγκος των κυμάτων έμπαινε στο καταφύγιο προκαλώντας ζημιές, ακόμη και βουλιάζοντας βάρκες και σκάφη. Έγινε παρέμβαση με ογκολίθους, αλλά, δυστυχώς, σε κάθε θαλασσοταραχή τούς παίρνει το κύμα και, πλέον, το αλιευτικό καταφύγιο είναι – ξανά – απροστάτευτο. Όπως λένε κάτοικοι της Μαραθόπολης, ακόμα περιμένουν να δουν στην πράξη το ενδιαφέρον που είχε εκδηλώσει με λόγια ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, πριν από μήνες, αλλά και από τα προηγούμενα χρόνια, μιας και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση».
Το μεσημέρι της Κυριακής, λοιπόν, κάτοικοι της Μαραθόπολης είδαν ότι σκάφος αναψυχής που ήταν δεμένο στο αλιευτικό καταφύγιο είχε «κόψει» εξαιτίας των έντονων κυματισμών που μπαίνουν στο εσωτερικό και είχε βγει έξω, έρμαιο στα κύματα… Αλιείς αμέσως κινητοποιήθηκαν και προσέγγισαν το σκάφος, ενώ έπειτα από κοπιώδη προσπάθεια κατάφεραν να το δέσουν ρυμουλκώντας το. Το σκάφος είναι ιδιοκτησίας Βέλγου υπηκόου, ο οποίος αυτή την περίοδο δε διαμένει στη Μάραθο, αλλά είναι στο Βέλγιο, και το είχε δέσει για να είναι ασφαλές όσο καιρό θα έλειπε.
Από αυτό το συμβάν, ωστόσο, αναδεικνύονται για μια ακόμη φορά τα σοβαρά προβλήματα του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθόπολης και το γεγονός ότι δεν παρέχει ασφάλεια ελλιμενισμού. Όπως, επίσης, ότι απαιτούνται παρεμβάσεις με εκτέλεση των απαραίτητων έργων προστασίας του.  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** «Ανακύκλωση Κυπαρισσία» : Πρωτοβουλία ανακύκλωσης χαρτιού, πλαστικού, αλουμινίου και ρούχων 
Πρωτοβουλία ανακύκλωσης ανέλαβαν κάτοικοι της Κυπαρισσίας και, μάλιστα, ήδη έχουν ξεκινήσει να την προωθούν και κοινοποιούν στο ευρύτερο κοινό μέσω της σελίδας που δημιούργησαν στο facebook «Ανακύκλωση Κυπαρισσία»!
Εκεί αναφέρεται: «Ό,τι δε χρειάζομαι, δεν το πετάω! Με ιδιωτική πρωτοβουλία ξεκινάμε στην περιοχή της Κυπαρισσίας ανακύκλωση χαρτιού, πλαστικού και αλουμινίου, αλλά και ρούχων! Ξεκινάμε με κάδους ανακύκλωσης στο εσωτερικό επιλεγμένων σημείων που θα ανακοινώνονται και τα οποία θα φέρουν το σήμα ανακύκλωσης. Όποιος επαγγελματίας ή ιδιώτης ή φορέας ενδιαφέρεται να φιλοξενήσει κάδους ανακύκλωσης στο χώρο του και να αποτελέσει κρίκο στην αλυσίδα ανακύκλωσης της φύσης, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας. Ανακυκλώνουμε και ρούχα! Τα ρούχα που βαρεθήκαμε ή δε φοράμε πια, τα συγκεντρώνουμε και όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να διαλέξει από αυτά ρούχα που χρειάζεται ή που θέλει να μεταποιήσει ή να χρησιμοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο. Θα ανακοινώνονται τα σημεία περισυλλογής. Αν γνωρίζετε οικογένειες στην περιοχή που χρειάζονται ρούχα, μπορείτε να μας ενημερώσετε για να τους προμηθεύουμε. Επίσης, αν γνωρίζετε ιδρύματα ή άλλους φορείς σε όλη την Ελλάδα που χρειάζονται ρούχα, ενημερώστε μας για να οργανώσουμε μία αλυσίδα προσφοράς! Όποιος ιδιώτης ενδιαφέρεται να βοηθήσει εθελοντικά την προσπάθειά μας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας. Θα χαρούμε να οργανώσουμε μαζί τις δράσεις μας! Ζούμε στη φύση και επιστρέφουμε σε αυτήν! Η ανακύκλωση είναι στάση ζωής, διαδώστε το!».
  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Ο ΣΟΡΟΣ διάλεξε ΔΙΑΔΟΧΟ των ΗΠΑ!Ετοιμάζει το Νέο Παγκόσμιο Σύστημα...

~  Μίλησε ο Τζωρτζ Σόρος και όταν μιλά καλό είναι να ακούμε τι λέει. Σύμφωνα λοιπόν με τα Διεθνή  ΜΜΕ ο κος Σόρος δήλωσε πως η Κίνα θα ηγηθεί της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, στη θέση της ηγέτιδας υπερδύναμης του Πλανήτη, τις ΗΠΑ.
Σε παλαιότερη συνέντευξή του στους Financial Times είχε δηλώσει πως «νομίζω ότι  πραγματικά θα πρέπει η  Κίνα να ηγηθεί της  δημιουργίας μιας νέας παγκόσμιας τάξης . Τα μέλη του ΔΝΤ δεν είναι απρόθυμα και συνδιαλέγονται με την Κίνα  αλλά δεν κάνουν την κατάλληλη κίνηση επειδή η χώρα αυτή δεν είναι ακόμη θεσμικό όργανο τους. Πιστεύω ότι όταν γίνει αυτό ,  θα πρέπει να έχουμε  μια Νέα Παγκόσμια Τάξη και η  Κίνα θα πρέπει να αναλάβει  μέρος της διαδικασίας της δημιουργίας της . Έτσι  οι  Κινέζοι θα εισέλθουν στην ελίτ και αυτό θα τους  βοηθήσει να δημιουργήσουν αυτήν την νέα κατάσταση . Αυτό δεν είναι μια νέα ιδέα, βέβαια, αφού και  οι Ροκφέλερ το είχαν αφήσει να εννοηθεί  αυτή η στρατηγική το μακρινό 1961 στο βιβλίο για την προοπτική της Αμερικής».
«Οι  άνθρωποι παντού είναι τόσο θυμωμένοι και φοβισμένοι, και έχουν μια  λαχτάρα να τελειώσει το παλιό σύστημα και να αρχίσει κάτι νέο», τόνισε πρόσφατα ο ίδιος ο μεγιστάνας .
Ο Σόρος υποστηρίζει πως «τόσο οι δυτικές δυνάμεις όσο και  τα έθνη που απαρτίζουν τον συνασπισμό BRICS συνεργάζονται στενά με τις χώρες του G20 , τις κεντρικές τράπεζες και την  Νέα Παγκόσμια Τάξη. Μόλις τα σχέδιά τους φτάσουν  στο αποκορύφωμα, ο κόσμος θα κυβερνάται από μια πολυμερή / πολυπολική  οικονομική και πολιτική τάξη που θα χαρακτηρίσει την Κίνα ως το πιο σημαντικό έθνος, υποσκελίζοντας τις ΗΠΑ».
Αν σκεφτούμε πως η επιλογή Τραμπ αναμένεται να αλλάξεις τις συμμαχίες των ΗΠΑ (σύμπλευση με Ρωσία) είναι πολύ πιθανόν ο κος Σόρος να θέλει να προ-κρίνει τη λύση που επιθυμεί. Άλλωστε τα Διεθνή ΜΜΕ γι αυτό το λόγο επανέφεραν στο προσκήνιο αυτές του τις δηλώσεις.

***  ΑΝΑΡΘΡΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ! Σε ΠΑΡΟΞΥΣΜΟ ΠΟΛΕΜΟΥ η ΤΟΥΡΚΙΑ... (Εξελίξεις)

~  Το Εθνικιστικό παραλήρημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συνεχίζεται. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του, σε χθεσινή ομιλία του, «η Κύπρος δεν πρέπει να μας ξεφύγει από τα χέρια».

«Γιατί πέφτει στο 29%; (η διαπραγμάτευση για το εδαφικό δίνει ποσοστό 29% στους τουρκοκύπριους). Γιατί το παζάρι γίνεται μυστικά» σχολίασε.
Συνέχισε δε λέγοντας πως «Την Κύπρο πρέπει να την προστατεύσουμε τόσο πολιτικά όσο και στρατηγικά. Δεν πρέπει να την χάσουμε μέσα από τα χέρια μας. Πληρώσαμε τίμημα για την Κύπρο. Εκεί έχουμε τους ήρωες μας. Κι ενώ πρέπει να ενισχύουμε την κυριαρχία μας στην Κύπρο, τελικά κάνουμε υποχωρήσεις»
Οι συνεχείς προκλήσεις από την αντιπολίτευση έχουν ως στόχο την πίεση στον παντοδύναμο Ερντογάν. Το δυστυχές είναι πως αυτό οδηγεί σε έναν ανταγωνισμό προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας γενικότερα. Εκτός και αν μιλάμε για συνεννοημένη και συντονισμένη επίθεση κατά της χώρας μας και του Ελληνισμού γενικότερα.

***  ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ !  Το ISIS καταρρέει μπροστά στον ΠΟΥΤΙΝ ! Σκληρές εικόνες...

~  Τουλάχιστον το 60% του Χαλεπίου έχουν πέσει στα χέρια του Συριακού Στρατού, που υποστηρίζεται από το Ρωσικό. Ήδη οι Ισλαμιστές διαπραγματεύονται την παράδοσή τους. Η παράδοση όμως αυτή πληρώθηκε με αίμα, δυστυχώς και αμάχων.
Κάτοικοι που προσπαθούσαν να διαφύγουν από τους Ισλαμιστές, προς το συριακό στρατό σκοτώθηκαν εν ψυχρώ, ενώ όσοι κατάφεραν να διαφύγουν ζητωκραύγαζαν υπέρ του Άσαντ.
«Ο Θεός να έχει καλά τον συριακό Στρατό» αναφέρουν οι οικογένειες όταν οι ειδικές δυνάμεις «Τίγρεις» μπήκαν στην περιοχή Al-Haidaria στο Ανατολικό Χαλέπι.
«Οι τρομοκράτες μας χρησιμοποιούσαν ως ανθρώπινες ασπίδες, μας αποκεφάλιζαν και πεθαίναμε από τη πείνα» αναφέρουν.
«Ευχαριστούμε το Θεό που είμαστε ασφαλείας. Ο συριακός Στρατός μας προστάτευσε» λέει ένας άλλος κάτοικος.
Δυστυχώς ο φόρος αίματος ήταν βαρύς και οι εικόνες είναι εξαιρετικά σκληρές.
 




***  H AΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ του Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ για τον Ι.ΣΑΒΒΙΔΗ και τον ΟΛΘ...

~  Το θέμα του ΟΛΘ και της πώλησης αυτού στον Ιβάν Σαββίδη έχει αναλυθεί στο παρελθόν από το VoiceNews και τον Κυριάκο Βελόπουλο. Γράφαμε στις 31/10 (διαβάστε το αρχικό άρθρο ΕΔΩ) τα εξής:
Ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 67 % του ΟΛΘ παίρνει νέα τροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας από του εν δυνάμει υποψηφίους, που εξασφάλισε συμμετοχή είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Η εταιρεία του κου Σαββίδη και μεγάλος ευρωπαϊκός όμιλος διαχείρισης λιμένων συμπράττουν για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΘ.
Η ημερομηνία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών έχει ήδη μετατεθεί για το 2017 μάλλον προς τα τέλη Ιανουαρίου και αυτό διότι κανείς από τους υποψηφίους δεν επιθυμεί να δώσει ποσά μεγαλύτερα των 100-150 εκατ ευρώ, κάτι που δεν ευχαριστεί το Μαξίμου.
Αυτό που προκαλεί όμως εντύπωση είναι το γεγονός πως αρκετοί από τους επενδυτές, που έχουν προκριθεί στον β΄ γύρο του διαγωνισμού αποσύρουν το ενδιαφέρον τους λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων. Ως δια ‘μαγείας’ εμφανίζεται το όνομα του κου Σαββίδη.
Μήπως η καθυστέρηση από την πλευρά της κυβέρνησης δεν είναι για να πάριε καλύτερες προσφορές, αλλά για να φύγουν οι ανταγωνιστές του ‘εκλεκτού’ τους; Με αυτό τον τρόπο θα παρουσιαστεί ο κος Σαββίδης ως σωτήρας, ενώ θα έχει δώσει ένα σχετικά χαμηλό αντίτιμο για το μεγαλύτερο λιμάνι της Β. Ελλάδας, με στρατηγική θέση. Έχει γίνει άλλωστε στο παρελθόν κάτι τέτοιο.
Ο Κυριάκος Βελόπουλος το έχει πει πολλές φορές στο παρελθόν. Ο Σαββίδης έχει εξαιρετικές σχέσεις με την κυβέρνηση, κυρίως μέσω του Πάνου Καμμένου. Δυστυχώς η επιβεβαίωση είναι πλήρης. Ο κος Σαββίδης κάνει πλάτη στην κυβέρνηση (βλέπε τηλεοπτικές άδειες) και το αντάλλαγμα είναι το λιμάνι.
Δυστυχώς είναι από αυτές τις φορές που λες… μακάρι να έκανε λάθος…

~ Επιβεβαιώνεται γι άλλη μια φορά ο Κυριάκος Βελόπουλος. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 67 % του ΟΛΘ παίρνει νέα τροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας από του εν δυνάμει υποψηφίους, που εξασφάλισε συμμετοχή είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Η εταιρεία του κου Σαββίδη και μεγάλος γερμανικός όμιλος διαχείρισης λιμένων συμπράττουν για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΘ.
Η ημερομηνία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών έχει ήδη μετατεθεί για το 2017 μάλλον προς τα τέλη Ιανουαρίου και αυτό διότι κανείς από τους υποψηφίους δεν επιθυμεί να δώσει ποσά μεγαλύτερα των 100-150 εκατ ευρώ, κάτι που δεν ευχαριστεί το Μαξίμου.
Αυτό που προκαλεί όμως εντύπωση είναι το γεγονός πως αρκετοί από τους επενδυτές, που έχουν προκριθεί στον β΄ γύρο του διαγωνισμού αποσύρουν το ενδιαφέρον τους λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων. Ως δια ‘μαγείας’ εμφανίζεται το όνομα του κου Σαββίδη.
Μήπως η καθυστέρηση από την πλευρά της κυβέρνησης δεν είναι για να πάρει καλύτερες προσφορές, αλλά για να φύγουν οι ανταγωνιστές του ‘εκλεκτού’ τους; Με αυτό τον τρόπο θα παρουσιαστεί ο κος Σαββίδης ως σωτήρας, ενώ θα έχει δώσει ένα σχετικά χαμηλό αντίτιμο για το μεγαλύτερο λιμάνι της Β. Ελλάδας, με στρατηγική θέση. Έχει γίνει άλλωστε στο παρελθόν κάτι τέτοιο.
Ο Κυριάκος Βελόπουλος το έχει πει πολλές φορές στο παρελθόν. Ο Σαββίδης έχει εξαιρετικές σχέσεις με την κυβέρνηση, κυρίως μέσω του Πάνου Καμμένου. Δυστυχώς η επιβεβαίωση είναι πλήρης. Ο κος Σαββίδης κάνει πλάτη στην κυβέρνηση (βλέπε τηλεοπτικές άδειες) και το αντάλλαγμα είναι το λιμάνι.
Δυστυχώς είναι από αυτές τις φορές που λες… μακάρι να έκανε λάθος…

***  ΞΕΚΙΝΗΣΕ η 'ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ'! Τα ΜΜΕ και αυτό που ΔΕΝ λένε για το ΧΡΕΟΣ...

~ Έχετε ήδη μάθει για τη ‘μείωση’ 45 δις ευρώ που έγινε στο χρέος της χώρας μας. Σίγουρα έχετε ακούσει τα πανηγύρια του Μεγάρου Μαξίμου που θεωρεί μέγιστη επιτυχία της κυβερνητικής της πολιτικής, τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup.
Αχ, αυτό το μηντιακό παιγνίδι που κοροϊδεύει τον πολίτη. Τι λέει λοιπόν το Μαξίμου; «μειώθηκε 45 δις το χρέος». Χαίρεται ο πολίτης και μετά διαβάζει VoiceNews και βλέπει ότι δεν μειώθηκε, αλλά ΘΑ μειωθεί. Θα μειωθεί κατά 45 δις, με ιδανικές συνθήκες οικονομικές, μέχρι το 2060!
«Εθνική επιτυχία» και «η κυβέρνηση στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων» αναφέρουν πηγές του Μαξίμου. «κρατήσαμε τα επιτόκια σταθερά στο 1,5%» αναφέρει το Μαξίμου, τονίζοντας πως προβλέπεται αύξηση αυτών.
Εμείς πάλι λέμε πως κάθε τι που μας φέρνουν οι δανειστές πρέπει να εξετάζεται, στις λεπτομέρειες-ψιλά γράμματα, για να βλέπουμε το μέγεθος της επιτυχίας και κυρίως αν είναι επιτυχία.

***  Είναι ΕΡΙΣΤΙΚΟΙ διότι νομίζουν ότι ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ...

~  Συνέντευξη έδωσε ο κος Σταθάκης, σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του Σκάι. Κληθεί να σχολιάσει το χθεσινό Eurogroup, παρουσίασε μία ειδυλλιακή εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι.
«Εμείς και οι Ευρωπαίοι έχουμε συμφωνήσει και για τα εργασιακά και για άλλα θέματα και πίσω δεν πάμε, το πρόβλημα είναι να συμφιλιωθεί με αυτό το ΔΝΤ», είπε ο Υπουργός πιστεύοντας πως ο ελληνικός λαός έχει ξεχάσει τι εστί ΔΝΤ.
Τόνισε επίσης πως «έχουμε δεδομένα και για το χρέος. Άρα το θέμα είναι για το ΔΝΤ να πει εάν συμφωνεί ή διαφωνεί».
«εάν καταφέρεις πλεόνασμα 3,5% το 2018 αυτό διατηρείται χωρίς επιπρόσθετα μέτρα διατηρώντας την ανάπτυξη στο 2,5% με 3%. Η μόνη δέσμευση που έχει η χώρα είναι το μεσοπρόθεσμο. Αυτό είναι τετραετές, μέχρι το 2020. Δεν θα χρειαστεί κανένα νέο μέτρο».
Από αυτή τη συμφωνία, είπε ο υπουργός, ο πολίτης «ωφελείται γιατί φέρνει σταθερότητα, υπάρχουν ισχυρά μέτρα κοινωνικής προστασίας, ενώ προβλέπει και ρυθμούς ανάπτυξης».

***  ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Έβαλε την ΥΠΟΓΡΑΦΗ του και ορίστηκαν οι Προϊστάμενοι...

Ορίστηκαν τελικά οι Προϊστάμενοι σε Διευθύνσεις Πληροφορικής, Φορολογικής Διοίκησης και Τελωνείων. Η επιλογή έγινε από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή μετά από μετά από την εξεταστική διαδικασία, που προβλέπεται στις κείμενες διατάξεις και ακολουθείται πλέον στη Γ.Γ.Δ.Ε.
Συγκεκριμένα, τοποθετούνται:
 Διεύθυνση Νομικής Υποστήριξης:
Προϊσταμένη: Σωφρονά Λυδία
 Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, της Γενικής Δ/νσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Ανθρώπινου Δυναμικού:
Προϊσταμένη: Σεχπερίδου Σοφία
 Δ/νση Υποστήριξης Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών, της Γενικής Δ/νσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Ανθρώπινου Δυναμικού:
Προϊστάμενος: Καπλάνογλου Λάζαρος
 Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης, της Γενικής Δ/νσης Φορολογικής Διοίκησης:
Προϊστάμενος: Θεοδώρου Ηλίας
 Διεύθυνση Δασμολογικών Θεμάτων και Τελωνειακών Οικονομικών Καθεστώτων, της Γενικής Δ/νσης Τελωνείων & Ε.Φ.Κ.:
Προϊσταμένη: Αδικημενάκη Παρασκευή
 Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών της Γενικής Δ/νσης Τελωνείων & Ε.Φ.Κ.:
Προϊσταμένη: Πετροπούλου Ευδοκία
 Διεύθυνση Στρατηγικής Τελωνειακών Ελέγχων και Παραβάσεων της Γενικής Δ/νσης Τελωνείων & Ε.Φ.Κ.:
Προϊσταμένη: Ματσούκα Αγγελική
 Διεύθυνση Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης, της Γενικής Δ/νσης Τελωνείων & Ε.Φ.Κ.:
Προϊσταμένη: Κανελλοπούλου Ευφροσύνη
 Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Τελωνείου, της Γενικής Δ/νσης Τελωνείων & Ε.Φ.Κ.:
Προϊστάμενος: Τσαγκαράκης Γεώργιος
 Διεύθυνση Τελωνείου Αερ/μένα «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»:
Προϊσταμένη: Χρονοπούλου Ιωάννα
Υποδιευθυντής: Πιτιακούδης Δημήτριος
 Διεύθυνση Β΄ Εξαγωγών- Εισαγωγών Τελωνείου Πειραιά:
Προϊστάμενος: Μουρτίδης Κωνσταντίνος
Υποδιευθυντής: Κούτας Ανδρέας
 Διεύθυνση Γ΄ Εισαγωγής Τελωνείου Πειραιά
Προϊστάμενος: Μαυροδημητράκης Νικόλαος
Υποδιευθύντρια: Μόλαρη Κωνσταντίνα

***  Δε ΘΕΛΟΥΝ ΑΙΜΑ!ΑΠΑΙΤΟΥΝ και τη ΣΑΡΚΑ των ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ...

~  Ο συνήθης στόχος του ΔΝΤ είναι οι συνταξιούχοι. Γνωστό μεν, επώδυνο δε. Η νέα απαίτηση του Ταμείου για κατάργηση της προσωπικής διαφοράς σημαίνει μεγάλες μειώσεις στους συνταξιούχους. Μπορεί να είναι από μερικά ευρώ το μήνα έως και 200 ευρώ, ανάλογα την περίπτωση.
Αναλυτικά παραδείγματα:
Έτη ασφάλισηςΣυντάξιμος μισθόςΣημερινή σύνταξηΝέα σύνταξηΜείωση
401.3651.03796869
371.4661.00092278
371.10280879414
361.19584380736
352.1981.3441.27217





*** Σκότωσαν ΡΩΣΟΥΣ! Θα το πληρώσουν με ΑΙΜΑ...

~ Μια κινητή ρωσική νοσοκομειακή μονάδα στο Χαλέπι, έγινε στόχος των Ισλαμιστών, και υπάρχουν νεκροί και τραυματίας, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΑΜ: "Κατά την διάρκεια επίσκεψης των γιατρών στην περιοχή, για να παράσχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους κατοίκους, ισλαμιστές χτυπήθηκαν την κινητή μονάδα, με αποτέλεσμα να έχουμε ως τώρα τρεις νεκρούς".

Βίντεο :Российский полевеой госпиталь в Алеппо был атакован террористами 
~  "Γνωρίζουμε ποιοι παρείχαν πληροφορίες στους μαχητές, ήξεραν τις συντεταγμένες της κινητής μονάδας", πρόσθεσε, "φωτογραφίζοντας" τους μαχητές της "αντιπολίτευσης".

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να αφήσει αυτό το χτύπημα να περάσει έτσι και ήδη, όπως σας έχουμε ενημερώσει, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν επανδρωθεί και είναι έτοιμες να εξαφανίσουν τους τζιχαντιστές.

***  Το SMS της ΜΕΡΚΕΛ στο ΜΑΤΕΟ! Κλάμα στο Βερολίνο...

~ Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Stampa, η Άνγκελα Μέρκελ έστειλε προσωπικό sms στον Πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι. Σε αυτό, σε αντίθεση με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς της Ευρώπης που εξέφρασαν τη λύπη τους με ένα τυπικό τηλεφώνημα, η Μέρκελ στο μήνυμα του ζήτησε να παραμείνει στη θέση του.
Η απάντηση του Ρέντσι ήταν σαφής και κατηγορηματική: «Δεν γυρίζω πίσω».
Πώς το έλεγε το τραγούδι; «γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα».
Ήδη πάντως ο Ματέο Ρέντσι πείστηκε από τον Πρόεδρο της Ιταλίας, Ματαρέλα να μην παραιτηθεί άμεσα αλλά να περιμένει πρώτα την ψήφιση του προϋπολογισμού.
 «Ειλικρινά θα το είχα αποφύγει, δεν θα έμενα ούτε ένα λεπτό παραπάνω αλλά είναι ζήτημα συνταγματικότητας και πάνω απ’ όλα είναι η Ιταλία. Δεν θέλω να περάσω σαν κάποιος που κάνει καπρίτσια, σαν το κακομαθημένο παιδί που παίρνει το γλυκό» δήλωσε ο Ρέντσι.

***  Ραγδαία ΕΞΕΛΙΞΗ! ΡΕΝΤΣΙ ΤΕΛΟΣ; ΟΧΙ βέβαια...

~   "Πάγωσε" η παραίτηση του Ματέο Ρέντσι από τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα, μετά από αίτημα του πρόεδρου της Δημοκρατίας, Σέρτζο Ματαρέλα.
Ο κ. Ματαρέλα ζήτησε από τον ηγέτη της Ιταλίας να αναβάλλει την απόφαση του, μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού.
Ανακοίνωση από την προεδρία της Δημοκρατίας της Ιταλίας, αναφέρει: "Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε απόψε στο Κυρηνάλιο Μέγαρο τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι. Ο πρωθυπουργός έπειτα από την έκβαση του χθεσινού δημοψηφίσματος για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, ανακοίνωσε πως δεν κρίνει δυνατή την συνέχιση της θητείας της κυβέρνησης και επιπλέον εξέφρασε την πρόθεσή του να υποβάλει την παραίτησή του. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεδομένης της αναγκαιότητας για ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για την ψήφιση του προϋπολογισμού, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αναβάλλει την παραίτησή του και να την υποβάλει μετά την ολοκλήρωση".
Μετά την παραίτηση του Ρέντσι, ο Ματαρέλα θα πρέπει είτε να προκηρύξει ι πρόωρες εκλογές, είτε να σχηματίσει μια κυβέρνηση τεχνοκρατών.

*** Στο ΔΡΟΜΟ που ΧΑΡΑΞΕ ο ΚΕΝΕΝΤΥ! Τραμπ εναντίον ΡΟΘΤΣΑΙΛΝΤ...

~  Mεγάλες αλλαγές πρόκειται να φέρει και στην οικονομία της χώρας του ο καινούργιος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ ο οποίος θέλει να καταργήσει την ‘’Federal Reserve’’ την ομοσπονδιακή αμερικάνικη τράπεζα η οποία δανέιζει στο αμερικανικό κράτος.
Επιπρόσθετα ο νέος γραμματέας του τμήματος Οικονομικών John Allison είπε:’’Θα ήθελα να απαλλαγούμε από τη Federal Reserve, διότι η αστάθεια στην οικονομία προκαλείται κυρίως από αυτήν’’.
Και συνέχισε: «Όταν η Fed αλλάζει άρδην την προσφορά χρήματος, διαστρεβλώνοντας τα επιτόκια, καταργεί την υπερ-ρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα, απαγορεύοντας ένα ορθολογικό  οικονομικό  υπολογισμό»ενώ συμπλήρωσε«Η Federal Reserve τιμωρεί συστηματικά εκείνους που προσπαθούν να σώσουν τα χρήματά τους. Ο πληθωρισμός είναι ένας φόρος, και η αξία του κάθε ενός  από τα δολάρια μας πέφτει  λίγο περισσότερο κάθε μέρα», συνέχισε ο ίδιος.
Όπως φαίνεται οι προτάσεις του Allison συνάδουν με όλα όσα επιθυμεί ο Ντόναλντ Τράμπ ακόμα και με την επαναφορά του κανόνα του χρυσού τον οποίο ο Allison άφησε να εννοηθεί πως θα επαναφέρει,όταν η επικεφαλής της Federal Reserve Janet Yellen, συνταξιοδοτηθεί .
«Το σύστημα της Federal Reserve έχει επίσης σχεδιαστεί για να παγιδεύει τους ανθρώπους. Η πρόθεση των τραπεζιτών ήταν να παγιδεύσουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ σε ένα ατελείωτο φαύλο κύκλο  χρέους από το οποίο ποτέ δεν θα μπορούσε να ξεφύγει, και οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν το  καταλαβαίνουν αυτό. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν καταλαβαίνουν ακόμη από πού προέρχονται τα  χρήματα αυτά » τόνισε ο John Allison.
Κλείνοντας να τονίσουμε πως ο Τραμπ θέλει να κάνει ό,τι και ο αείμνηστος πρόεδρος Τ.Κένεντυ τον οποίο δολοφόνησαν λίγους μήνες μετά,όπως επίσης και κανένας άλλος πρόεδρος δεν τόλμησε να τα βάλει με τους Rothschilds και τις άλλες ελίτ των δισεκατομμυριούχων  που ελέγχουν τις παγκόσμιες τράπεζες.    Άραγε ο Τράμπ θα τα καταφέρει;

***  Η ΩΡΑ του ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ!Στο ΜΥΑΛΟ του ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΣΟΙΜΠΛΕ...

~ άρθρο του Αρχισυντάκτη
 Ψάχνονται στην Αθήνα να μάθουν πότε θα αλλάξει η κατάσταση στην Ελλάδα. Πήγε λοιπόν ο Έλληνας να πάρει τη συμβουλή  του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και να μάθει πότε θα βελτιωθεί η κατάσταση.
Άνοιξε την πόρτα του ομολογουμένως επιβλητικού γραφείου, μπήκε και έκατσε απέναντι στο αφεντικό… εχμμ στον κο Σόιμπλε.
Ξεκίνησε ο Έλληνας να του λέει πως πρέπει άμεσα να φύγει ο Τσίπρας διότι κάνει κακό στην ελληνική οικονομία και μπλα μπλα. Κουράστηκε ο Βόλφγκανγκ και τον διέκοψε.
-τι θα αλλάξει; τον ρωτά.
Το ελληνικό κράτος το ελέγχει ένα σύστημα, πώς το λέτε εσείς οι Έλληνες, διαπλοκής. Το Μέγαρο Μαξίμου, με κάποιους επιχειρηματίες Ολιγάρχες, τις τράπεζες και τα συστημικά ΜΜΕ ελέγχουν τη χώρα. Είτε Μητσοτάκης είτε Τσίπρας το ένα και το αυτό. Εμείς πάλι στο Βερολίνο, ξέρουμε ότι έχετε την πιο πλούσια χώρα του κόσμου και γι αυτό συνεχίζουμε να συναλλασσόμαστε με το σύστημα αυτό. Μέχρι να τα πάρουμε όλα και να μη μείνει τίποτα όρθιο.
‘Σκάλωσε’ ο Έλληνας. Δεν το περίμενε αυτό. Κάτι πήγε να ψελλίσει και τον σταματά ο Σόιμπλε.
-η Ελλάδα για να φύγει προς τα μπρος πρέπει να βρει ανθρώπους που θα είναι ΕΛΛΗΝΕΣ και θα σκέφτονται με γνώμονα το Ελληνικό Συμφέρον. Μέχρι να τους βρει, όλοι οι υπόλοιποι θα εναλλάσσονται στην εξουσία.
Ο διάλογος είναι φανταστικός, προφανώς. Απέχει όμως από την αλήθεια;
Υπάρχει λύση σε αυτή τη χώρα;   Σκεφτείτε…

***  ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

~  Τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην διακυβέρνηση της χώρας θα περίμενε κάποιος ότι θα προκαλούσαν μεγάλες αντιδράσεις από τους πολίτες, συγκρούσεις και αντιδράσεις στο κοινοβούλιο από όλα τα δημοκρατικά κόμματα, αφύπνιση όλης της πνευματικής ελίτ του τόπου εναντίον της καταστρατήγησης των θεσμών, της απαξίωσης του Συντάγματος, της προσπάθειας χειραγώγησης των εξουσιών, της αυταρχικής αλλοίωσης της παιδείας, του ελέγχου της δημόσιας πληροφόρησης και της δημιουργίας κομματικού στρατού.
Όμως στην ουσία δεν υπάρχει κάποια σοβαρή αντίδραση.
Η αντιπολίτευση προσπαθεί να διαχειριστεί τα εσωτερικά της προβλήματα συνοχής, ο αρχηγός της έχει πέσει στην παγίδα και κοκορομαχεί με τον πρωθυπουργό στο δικό του γήπεδο, όπου η πολιτική εκμαυλίζεται σε πεζοδρομιακού και καφενειακού τύπου ύβρεις και φληναφήματα.
Οι πολίτες προσπαθούν να διαχειριστούν την θλιβερή καθημερινότητά τους και αδιαφορούν για την πολιτική, έχοντας αποδεχθεί παθητικά τα αδιέξοδα.
Αδιαφορούν όμως και για τις υποχρεώσεις τους έναντι της πολιτείας, αφού θεωρούν άδικα όλα τα μετρα που έχουν ληφθεί και έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους σε όλες τις εξουσίες και τους θεσμούς. Καταβάλλουν αγωνιώδεις προσπάθειες για να περισώσουν με κάθε τρόπο κάτι από την λαίλαπα.
Οι λίγοι που εξακολουθούν να ανθίστανται είναι οι γραφικοί της υπόθεσης και ως πότε άλλωστε θα αντέχουν να κάνουν τον δικό τους αγώνα ενάντια στην Λερναια Ύδρα του πολιτικού αμοραλισμού.
Η Ελληνική κοινωνία είναι σε πλήρες κώμμα, στο πιό επικίνδυνο σημείο της μεταπολιτευτικής ιστορίας της, κινδυνεύει να χάσει τα πάντα.
Δεν είναι πλέον θέμα απλής πολιτικής!
Είναι ζήτημα ταυτότητας, πολιτισμού, κοινωνικής συνοχής, αξιών, ανεξαρτησίας και ελευθερίας!          του Δημήτρη Βαγενά

***  Ομιλία σε βίντεο του Κυριάκου Βελόπουλου στην Ελληνική Λύση  :  ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕΦ 07/10/2016 :
   https://youtu.be/x0kMwYSzRYs  -
~** Ο Πρόεδρος της Ελληνική Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος στο ΣΚΑΪ (7/10/16) : https://youtu.be/0I1I4jIWprY  .-
~* ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ) ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ, 7.11.2016 : https://youtu.be/Cs3gnvNUOOs  .-
~*  Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ''ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'' - Β' ΜΕΡΟΣ 18/11/2016 : https://youtu.be/DfsN3OfxQlk .-
~*  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ EPSILON TV 06/10/2016 : https://youtu.be/OgPn1W3tPUQ  .-


*** Αθλητική ενημέρωση :
Άνετες νίκες για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην Α1
***Πρόγραμμα και αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών:


Σάββατο 3 ΔεκεμβρίουΑπόλλων Π.-Δόξα Λευκάδας 74-65
Άρης-Κολοσσός Ρ. 84-60
Κύμη-ΠΑΟΚ 93-82
ΑΕΚ-Κόροιβος 89-75
Ρέθυμνο-Προμηθέας Π. 104-97

«Σίφουνας» πέρασε από τα Τρίκαλα ο Ολυμπιακός
Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου
Τρίκαλα-Ολυμπιακός
60-81
Τα δεκάλεπτα: 14-18, 29-48, 44-67, 60-81
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ανδρικόπουλος-Τσαρούχα-Κάρδαρης
 ΤΡΙΚΑΛΑ (Γιάννης Καστρίτης): Κάφεϊ 12 (2), Μπιρουτα 12 (2), Τσαγκαράκης 2, Μπάρλοου 8 (1), Χότον 7, Μανωλόπουλος 3, Λιπόβι 4, Άτιτς 5 (1), Πουλιανίτης 5 (1), Καλλές 2, Βαρυτιμιάδης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 9, Σπανούλης 6 (1), Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 10 (2), Χάκετ 2, Γκριν 9, Μπιρτς 4, Παπαπέτρου 8, Μιλουτίνοφ 2, Λοτζέσκι 4, Αθηναίου 23 (2).

Περίπατος του Παναθηναϊκού στο Λαύριο με 84-60
Λαύριο-Παναθηναϊκός 60-84
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καλδίρης-Παγώνης-Τζιοπάνος
Τα δεκάλεπτα: 10-25, 32-48, 44-64, 60-84
ΛΑΥΡΙΟ (Χρήστος Σερελης): Χάμιλτον 2, Γιανγκ 11, Πάντερ 4, Γιαννακόπουλος 3 (1), Κοκ 4, Σέλτον 10, Στεφανίδης 1, Αθανασούλας 9 (1), Περράκης 4, Κακλαμανάκης 8, Αναγνωστάκης 4.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 11 (1), Νίκολς 4, Φελντέιν 13 (3), Χαραλαμπόπουλος 10 (2), Καλάθης Ν. 7 (8 ασ.), Ρίβερς 13 (3), Μποχωρίδης 2, Καλάθης Π., Φώτσης 2, Παππάς 8 (2), Γόντικας, Μπουρούσης 14 (5 ασ.).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες)   Β.
1. Ολυμπιακός 18
2. ΑΕΚ 17
. Παναθηναϊκός 17
4. Αρης 14
. ΠΑΟΚ 14
. Ρέθυμνο 14
7. Κολοσσός Ρόδου 13
. Προμηθέας Πατρών 13
. Κύμη 13
10. Απόλλων Πατρών 12
11. Δόξα Λευκάδας 11
Κόροιβος 11
Τρίκαλα 11
Λαύριο 11

*** ΔΕΥΤΕΡΑ  05-Δεκεμβρίου 2016 :
   Ηρακλής-ΠΑΣ Γιάννινα    2-1 , (1-1) .- ^
7' ΓΚΟΛ 0-1 Ο ΠΑΣ! Ο Κοζορώνης βαίνει στην πλάτη της άμυνας και με σουτ στην κίνηση νικάει τον Χουάντερσον. , 14' ΓΚΟΛ 1-1 Ο ΗΡΑΚΛΗΣ! Άμεση απάντηση για από τους γηπεδούχους. Φοβερή εκτέλεση του Περόνε, που υποδέχεται την μπάλα με άψογο κοντρόλ και νικάει τον Περιστερίδη. ,88' ΓΚΟΟΟΟΛ 2-1 Ο ΗΡΑΚΛΗΣ!Εξαιρετική αντεπίθεση του Γηραιού, ο Λεοζίνιο γυρνάει την μπάλα στον Αγγελόπουλο κι αυτός πλασάρει εύστοχα! ,
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Δημήτριος Καραντώνης
Κάρτες : 50' Κίτρινη κάρτα στον Κούτρη για φάουλ στον Μοντέιρο. ,67' Κίτρινη κάρτα στον Κούρο , 73' Κίτρινη κάρτα στον Περόνε για τράβηγμα στον Μοντέιρο. Σωστή ,
Αλλαγές : 64' Αλλαγή για τον ΠΑΣ. Ο Μπουκουβάλας στη θέση του Καρανίκα , 70' Αλλαγή για τον Ηρακλή. Ο Λεοζίνιο αντί του Πασά. 71' Αλλαγή και για τον ΠΑΣ. Ο Μαμπουλού στη θέση του Ζάιρο., 83' Αλλαγή για τον Ηρακλή. Ο Λουκίνας αντί του Μπαρτολίνι. ,
 Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Στάμου, Ζιάμπαρης, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Πασάς, Μοντέιρο, Κούρος, Περόνε
Στον πάγκο: Περνίς, Καραγκούνης, Βοσνακίδης, Λάμπρου, Λεοζίνιο, Αγγελόπουλος, Λουκίνας
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Κοζορώνης, Κούτρης, Μιχαήλ, Λίλα, Καρανίκας, Ζάιρο, Κόντε, Γιάκος .-
Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Μπουκουβάλας, Ακόστα, Μαμπουλού, Γαρουφαλιάς, Σκόνδρας, Δώνης .-

~*  Εισβολή οπαδών - Μάχες σώμα με σώμα στο Καυτανζόγλειο!
Εισβολή οπαδών του Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Διεκόπη το ματς για περίπου πέντε λεπτά.           


Μεγάλης έκτασης επεισόδια στο Καυτανζόγλειο με αποτέλεσμα το παιχνίδι του Ηρακλή με τον ΠΑΣ Γιάννινα να διακόπτεται για περίπου ένα πεντάλεπτο.
Στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης μια μερίδα οπαδών του "γηραιού" εισέβαλλαν στο γήπεδο. Αρχικά, υπήρξαν συμπλοκές με τις αστυνομικές Αρχές στην είσοδο προς τις κερκίδες. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση κρότου λάμψης για να αποτρέψουν την είσοδό τους. 
Τα επεισόδια όμως κλιμακώθηκαν με κάποιους οπαδούς να περνούν στο ταρτάν του σταδίου και να φτάνουν ακόμη και κοντά στους πάγκους των δύο ομάδων. 
Υπήρξαν μάχες σώμα με σώμα των οπαδών με τους αστυνομικούς, με τους οπαδούς να χρησιμοποιούν ό,τι βρίσκουν μπροστά τους. Από τα επεισόδια αυτά υπήρξε ένας τραυματίας στον οποίο δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες. 
Κάποιοι από τους οπαδούς προσπάθησαν και κατάφεραν να ανέβουν σε κάποιες κερκίδες και να αποφύγουν την αστυνομία. 
Τα επεισόδια, τουλάχιστον εντός του γηπέδου σταμάτησαν μετά από περίπου πέντε λεπτά και την δυναμική επέμβαση της αστυνομίας, ωστόσο η κατάσταση έξω από το γήπεδο, σύμφωνα με πληροφορίες εξακολουθεί να μυρίζει "μπαρούτι". 
Θυμίζουμε ότι είχαν υπάρξει εξελίξεις που είχαν ανεβάσει αρκετά την κόντρα μεταξύ των οπαδών και της διοίκησης. Χθες είχε γίνει γνωστό ότι η διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής δεν προχωρούσε στην έκδοση εισιτηρίων κάτι που είχε προκαλέσει τις εντονότατες αντιδράσεις των οργανωμένων οπαδών. 
Ωστόσο, σήμερα το μεσημέρι, τελικά, λήφθηκε η απόφαση να ανοίξουν οι θύρες μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν, και λόγω των κινητοποιήσεων των φίλων του Ηρακλή που είχαν αρχίσει από το βράδυ της Κυριακής.

*** Συνοπτικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 3-12-2016 :
Πλατανιάς-Πανιώνιος 1-1
80΄ Μανούσος - 27΄ Μπεν
 Βέροια-Παναιτωλικός 1-1
30΄ Σαρπόνγκ - 3΄ Μάκος
 Κέρκυρα-ΑΕΚ 1-1
74΄ Τουράμ - 14΄ Λαμπρόπουλος
ΚΥΡΙΑΚΗ 4-12-2016 :
Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 4-0
48΄,74΄ Ιντέγε, 69΄ Μιλιβόγεβιτς, 71΄ Φορτούνης
 ΑΕΛ-Ατρόμητος 1-2
47΄ Μαρουκάκης - 45΄ Λημνιός, 56΄ Λε Ταλέκ
 Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης 3-1
2΄ Βασιλακάκης, 14΄ Γιουνές, 31΄ Λάζιτς - 53΄ Ιωαννίδης
 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-0
69΄ Λουντ
***  Πέντε συλλήψεις μετά τα επεισόδια στο κλειστό γήπεδο βόλεϊ στου Ρέντη   Στο ίδιο έργο θεατές...Πέντε συλλήψεις μετά τα επεισόδια στο κλειστό γήπεδο βόλεϊ στου Ρέντη
~  Πέντε συλλήψεις έγιναν από την αστυνομία, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, έξω από το κλειστό γήπεδο βόλεϊ στου Ρέντη.
Ειδικότερα, πριν από τον αγώνα ανδρών, μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, ομάδα οπαδών επιτέθηκε με πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν εκεί, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση για λίγη ώρα.
Οι συλληφθέντες, τέσσερις ΄Ελληνες και ένας αλλοδαπός, ηλικίας 21-29 ετών, θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

***  Απροσδόκητη ήττα στην Τέντα από την Ερμιονίδα για Καλαμάτα 
 
Χθες διεξήχθη στην Τέντα η αναμέτρηση της Καλαμάτας με την Ερμιονίδα για την 9η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής μπάσκετ των ανδρών (η τοπική μας ομάδα είχε ζητήσει την αλλαγή ημέρας προκειμένου να δώσει το «παρών» και ο Γ. Μπάκας που είχε υποχρεώσεις με την ομάδα της Αστυνομίας), αλλά η …μέρα δεν φάνηκε γούρικη. Αν και το ξεκίνημα προϊδέασε για μια εύκολη επικράτηση απέναντι στην εκ των ουραγών αργολική ομάδα του ομίλου και το προβάδισμα διατηρήθηκε στα 2/3 του παιχνιδιού για το συγκρότημα του Θοδωρή Γιαννακόπουλου, μια σειρά από λάθη από τη μια και από την άλλη ο έμπειρος διεθνής και παλιός παίκτης του Ολυμπιακού και του Σπόρτινγκ, ο οποίος πέτυχε 23 πόντους με 3 τρίποντα οδήγησαν σε μια οδυνηρή ήττα.
Δεκάλεπτα: 24-10, 35-20, 51-45, 65-71
Διαιτητές: Καρπάνος-Καββαδάς (Πολιτόπουλος)
Καλαμάτα (Γιαννακόπουλος): Αντωνόπουλος, Κίσσας 3 (1), Λουρμπέας 7 (1), Σκοπέτος, Μαγιντόμπε 5 (1), Σπηλιώτης, Γεωργανάς 2, Μπάκας 13, Κουτίβας, Τριανταφυλλόπουλος 15 (3), Τσικούρης 14 (1), Δελής 6.
Ερμιονίδα (Καλαϊτζάκης): Ευστρατίου 6 (1), Αγγελής 6 (1), Θωμάς 6 (1), Μαναριώτης, Γκολέμης 15 (3), Βανδώρος 2, Διαμαντόπουλος 23 (3), Κοριζής 5, Ευστρατίου 8 (1), Τζουμάκας, Γιαννακόπουλος, Πουλής.

1ος Όμιλος - 9η αγωνιστική
Αποτελέσματα
ΚΑΟΚ - Ένωση Ιλίου 60-59
Δάφνη Δαφνίου - Ίκαρος Ν. Σμύρνης (6/12)
Καλαμάτα - Ερμιόνη 65-71
Γλαύκος - Ακράτα 65-59
Άρης Πετρούπολης - Πεύκη 82-69
Κεραυνός Αιγίου - Ίκαρος Καλλιθέας 78-65
Πορφύρας - Έσπερος ΑΟΠΑ 53-63
Ρεπό: Αχαγιά ‘ 82

Βαθμολογία
1. Έσπερος ΑΟΠΑ 16
2. Δάφνη Δαφνίου 15
3. Γλαύκος 15
4. ΚΑΟΚ 14
5. Ίκαρος Ν. Σμύρνης 13
6. Ένωση Ιλίου 13
7. Καλαμάτα 13
8. Αχαγιά ‘82 12
9. Ακράτα 12
10. Πορφύρας 12
11. Κεραυνός Αιγίου 11
12. Ίκαρος Καλλιθέας 11
13. Ερμιόνη 10
14. Άρης Πετρούπολης 10
15. Πεύκη 9
* Οι Ίκαρος Ν. Σμύρνης και Ερμιόνη έχουν δυο αγώνες λιγότερους. Οι Δάφνη Δαφνίου, ΚΑΟΚ, Ένωση Ιλίου, Άρης Πετρούπολης, Κεραυνός Αιγίου, Πορφύρας, Ακράτα, Αχαγιά’ 82 και Καλαμάτα έχουν από έναν αγώνα λιγότερο.

Επόμενη αγωνιστική (10η, 11/12)
Ίκαρος Ν. Σμύρνης - ΚΑΟΚ
Ερμιόνη - Δάφνη Δαφνίου
Ακράτα - Καλαμάτα
Ένωση Ιλίου - Άρης Πετρούπολης
Πεύκη - Κεραυνός Αιγίου
Ίκαρος Καλλιθέας - Πορφύρας
Έσπερος ΑΟΠΑ - Αχαγιά’ 82
Ρεπό: Γλαύκος

~ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ μεταδόσεις για σήμερα  :
Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016 18:00 OTE Sport 6
Κραϊόβα - Σκρα Μπελχάτοβ
Champions League Βόλεϊ

19:00 NOVASPORTS 3
Νεπτούνας - Ουσάκ Σπορτίφ
Basketball Champions League

19:00 NOVASPORTS 2
Ελλάδα - Ολλανδία
World League Πόλο

21:00 NOVASPORTS 2
ΠΑΟΚ - Ρόζα Ράντομ
Basketball Champions League

21:45 OTE Sport 1
Λεπτό προς λεπτό
Champions League

21:45 OTE Sport 2
Μπάγερν Μονάχου - Ατλέτικο Μαδρίτης
Champions League

21:45 OTE Sport 3
Μπαρτσελόνα - Γκλάντμπαχ
Champions League

21:45 OTE Sport 4
Μάντσεστερ Σίτι - Σέλτικ
Champions League

21:45 OTE Sport 5
Μπενφίκα - Νάπολι
Champions League

21:45 OTE Sport 6
Βασιλεία - Άρσεναλ
Champions League

21:45 OTE Sport 7
Παρί Σεν Ζερμέν - Λουντογκόρετς
Champions League

21:45 OTE Sport 8
Ντινάμο Κιέβου - Μπεσίκτας
Champions League

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2016  :
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  01 Νοέμβριος 2016  : 
 http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Τρίτη 01  Νοεμβρίου  2016 :

http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-2-01-2016.html .-  
 ~Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2016  :
  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/11/2112016.html .-  
 65~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 : 
 http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/11/18-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  19 Νοεμβρίου 2016  : 
 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-19-2016.html .- 
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 19  και 20 Νοεμβρίου 2016 :
 http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/11/19-20-2016.html .-

 ~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 :   http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/news-27-2016.html . -
~  Αθλητικό Σαββάτο-Κύριακο 26  και 27  Νοεμβρίου  2016  : 
 http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/11/26-27-2016-12-2-0-1-1-3-0.html .-
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016   :  
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/news-28-2016.html  .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 29 Νοεμβρίου  2016: 
 http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-29-2016.html .- 
67 ~   ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη  29  Νοεμβρίου 2016   :  
 http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/11/29-2016-5.html .-  
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 30  Νοεμβρίου 2016  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-30-2016-30-1-62.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 30- Νοεμβρίου  2016 :

  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/11/news-30-2016-video-30112016-httpsyoutu.html .-
-------------------------------------------
~  ** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016:

~  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  , Πέμπτη  01  Δεκεμβρίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/12/news-01-2016.html .-
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 02  Δεκεμβρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-02-2016-2.html .- 
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο  03 Δεκεμβρίου  2016 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-03-2016-3.html  .-

~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 04 Δεκεμβρίου  2016 : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-04-2016-3122016-super.html .-   
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 03 και 04 Δεκεμβρίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/03-04-2016-05-2016-1930-04122016-4-0-0-0.html .-  

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου  2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/12/news-05-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-06-2016.html .-
~
~*
** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5080 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3257   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3254 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11. 591  βίντεο   .-  
~
 ~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
~   
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: