Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Η Εφημερίδα μας Arfara News στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 04 Ιουνίου 2016

 Η Εφημερίδα μας Arfara News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  :
~   Αύριο  Κυριακή 05  Μαϊου  2016  και ώρα 11,00-12,00 π.μ. στο "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ "  6η  Ημερίδα και στην Αίθουσα εκδηλώσεων στο "Νιαρχαίϊκο Λιοτρίβι " κοντά στην πλατεία των Αρφαρών θα πραγματοποιηθεί Ομιλία -Συζήτηση με βασικό Θέμα  : " ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ "  ΄με ομιλητές τους κ.κ. 1.- Γιώργο Φερεντζάκη (Δικηγόρο) , 2.- Αθηνα -Δέσποινα Πόταρη ( Δρ. Πανεπιστημίου Οξφόρδης ) και  3.- Βασίλειος Γ. Τσιγαρίδης (Διοικητής Ασφαλείας Καλαμάτας Ν. Μεσσηνίας) .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .- 
Ι Μ. ΕΣΦΗΓΜΕΝΟΥ στο  Περιβόλι της Παναγίας  " ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ "
   ~ΑΓΙΟ  ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/04-2016.html  .-          ~

 Ι.Μ.  ΣΙΜΟΝΟΠΕΤΡΑΣ


~Video fotografies Kefalonia  βόλτα  διαδρομές  εκδρομή  28 , 29/05/2016: https://youtu.be/Dlv42TLuuO8 .-


~*Video Βίντεο φωτογραφιών για παλιές θυμίσεις αναμνήσεις 2016  Σ,Ν,Σ, : https://youtu.be/8GwSWpnxuZY .-

*** Ο Καμμένος έκανε φυλάκιο το στρατόπεδο της Καλαμάτας   

Παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις από τοπικά κυβερνητικά στελέχη χθες το πρωί, ότι η προχθεσινή τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στη Βουλή, αφορούσε υπαινιγμό του προς βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και ότι η θέση του δεν έχει διαφοροποιηθεί απ’ όσα δήλωνε στις 23 Μαρτίου του 2015 στην Καλαμάτα, η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας διέψευσε τις προσδοκίες όλων των τοπικών παραγόντων.
Φαίνεται πως οι περυσινές δηλώσεις του κ. Καμμένου στις 23 Μαρτίου στην Καλαμάτα, που έβαζαν «τέλος» στα σενάρια περί κλεισίματος στρατοπέδου και το 9ο Σύνταγμα Πεζικού συνέχισε να δέχεται δεκάδες σειρές νεοσυλλέκτων, έχρηζαν τελικά αρκετών «ερμηνειών» μερικούς μήνες αργότερα...
Λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι της Παρασκευής με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τοποθετήθηκε επισήμως, αναφέροντας αναλυτικά: «Βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων και στο πλαίσιο αυτής εξετάζεται ο εξορθολογισμός και ο τρόπος λειτουργίας στρατοπέδων σε όλη την επικράτεια. Όσον αφορά στην Καλαμάτα, σύμφωνα με το μέχρι τώρα σχεδιασμό για τη λειτουργία του στρατοπέδου, το ποσοστό στελέχωσής του θα μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό, ώστε να εξυπηρετεί ανάγκες φύλαξης. Θα ενισχυθεί, επίσης, η αεροπορική βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα, με τη μετατροπή και την πλήρη εξέλιξή της σε Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης».
Η επίσημη αυτή τοποθέτηση του υπουργείου σήμανε συναγερμό στην τοπική κοινωνία, ενώ σε άμεση επικοινωνία που είχαμε με το δήμαρχο της πόλης, Παναγιώτη Νίκα, έκανε λόγο για μια πολύ ανησυχητική εξέλιξη για το 9ο Σύνταγμα Πεζικού, ενώ αργότερα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Καλαμάτας ανάρτησε μακροσκελή ανακοίνωση.
Να υπενθυμίσουμε ότι, όταν για πρώτη φορά τέθηκε ζήτημα κατάργησης του Κέντρου Νεοσυλλέκτων της Καλαμάτας πέρυσι το Μάρτη, σενάριο που σταμάτησε με την «αμφιλεγόμενη» πλέον δήλωση του Πάνου Καμμένου, λίγες ημέρες αργότερα οι τότε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν κάνει την ακόλουθη παρέμβαση (στις 5 Μαρτίου του 2015): «Οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αθανάσιος Πετράκος, Παναγιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη, Έλενα Ψαρρέα και Πέτρος Κωνσταντινέας, κατέθεσαν ως αναφορά προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το ψήφισμα του Δήμου Καλαμάτας για την ενδεχόμενη κατάργηση του 9ου Συντάγματος Πεζικού “Γιαννιτσά” που εδρεύει στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα στην Καλαμάτα.
Οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν, καθότι το στρατόπεδο “Γιαννιτσά” διαθέτει τις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις, αναγκαία τη λειτουργία του για ιστορικούς και κοινωνικούς λόγους».
Το «Θάρρος» από νωρίς χθες το πρωί επικοινώνησε τόσο με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του νομού όσο και με τον πρώην υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Λαμπρόπουλο, καθώς και με πολιτευτές του νομού της Νέας Δημοκρατίας και ζήτησε την άποψή τους πάνω στο «φλέγον» ζήτημα.
Παναγιώτης Νίκας:
«Σε κίνδυνο το στρατόπεδό μας»

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, με μακροσκελή ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου χθες το απόγευμα, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του, ύστερα από την επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ. Ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας παρακολουθεί με εξαιρετικά μεγάλη προσοχή το θέμα αυτό, το θεωρεί μείζονος σημασίας για την πόλη και την ιστορία της και θα πράξει τα αυτονόητα για τη διατήρηση του στρατοπέδου Παπαφλέσσα και την εξακολούθηση της λειτουργίας του ιστορικού 9ου Συντάγματος Πεζικού, όπως και κατά το παρελθόν έπραξε.
Υπενθυμίζει τις έντονες αντιδράσεις το 2011, όταν το κατήργησε ο κ. Μπεγλίτης, ενώ γίνεται αναφορά και στα όσα δεσμεύτηκε πέρυσι το Μάρτιο ενώπιον του δημάρχου Καλαμάτας ο υπουργός κ. Καμμένος. Τέλος, στην ανάρτηση της ιστοσελίδας του Δήμου γίνεται λεπτομερής ανάλυση των πλεονεκτημάτων που διαθέτει το 9ο Σύνταγμα Πεζικού, καθώς και αναφορές στη μακρόχρονη ένδοξη ιστορία του Συντάγματος.
Πέτρος Κωνσταντινέας:
«Δεν κλείνει το στρατόπεδο της Καλαμάτας»

«Κατόπιν συνεννοήσεώς μου με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ισχύουν όσα δήλωσε ο υπουργός την 23η Μαρτίου του 2015, κατά την επίσκεψή του στην Καλαμάτα. Δηλαδή, ότι θα παραμείνει κανονικά το στρατόπεδο της Καλαμάτας, αλλά θα υπάρξει εξορθολογισμός στον αριθμό των στρατεύσιμων. Επίσης, για ακόμα μια φορά ο υπουργός δεσμεύτηκε για τη μέγιστη ανάπτυξη της 120 ΠΕΑ της Καλαμάτας» ανέφερε ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας.
Γιώτα Κοζομπόλη:
«Δεν κλείνει το στρατόπεδο – Αστεία τα σχόλια περί μετατροπής του σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών»

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα κλεισίματος του 9ου Συντάγματος Πεζικού. Ο “ντόρος” που έγινε αφορά μια παρανόηση σ' έναν υπαινιγμό του κ. Καμμένου, απαντώντας σε κριτική ενός βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Βρισκόμουν μέσα στην αίθουσα και δεν περίμενα ότι το θέμα θα πάρει τέτοιες διαστάσεις. Σε επικοινωνία που είχα με τον κ. Καμμένο σήμερα (σ.σ.. χθες), με διαβεβαίωσε ότι ούτε πρόκειται να κλείσει το 9ο Σύνταγμα Πεζικού αλλά ούτε και να αλλάξει η χρήση του αυτή τη στιγμή... Απλά θα γίνει ένας εξορθολογισμός στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως άλλωστε είχε δηλώσει ο κ. υπουργός πέρυσι το Μάρτιο στην Καλαμάτα.
Επίσης, θέλω να τονίσω ότι είναι αστείο να γράφονται σχόλια σχετικά με τη μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών. Τέλος, θεωρώ πολύ σημαντική την εκ νέου δέσμευση του κ. Καμμένου για τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας της 120 ΠΕΑ και της δημιουργίας στην Καλαμάτα ενός Διεθνούς Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης».
Ελένη Αλειφέρη:
«Η Μεσσηνία κινδυνεύει από την πολιτική εμπάθεια του κ. Καμμένου»

Θέση στο ζήτημα που προέκυψε με τη δήλωση του κ. Καμμένου πήρε με γραπτή της δήλωση και η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, κα Αλειφέρη.
«Ο κ. Πάνος Καμμένος δημιουργεί με τις χθεσινές του δηλώσεις για το Ιστορικό 9ο Σύνταγμα Πεζικού Καλαμάτας αίσθημα απογοήτευσης και θλίψης στη Μεσσηνία, καθώς και προβληματισμό στους πολίτες για τα κριτήρια με τα οποία αντιμετωπίζονται σοβαρά εθνικά και κοινωνικά ζητήματα από τους έχοντες την εξουσία και ασκούντες την πολιτική. Οι απαξιωτικές τόσο για τους Μεσσήνιους πολίτες όσο και για τους υπηρετούντες οπλίτες και αξιωματικούς του 9ου Συντάγματος δηλώσεις του κ. Καμμένου, πρωτίστως δεν τιμούν αυτή καθαυτή τη θέση ενός υπουργού Εθνικής Άμυνας της Πατρίδας μας. Δυστυχώς, η μόνη σκέψη που διακατέχει πλέον τους Μεσσήνιους πολίτες είναι ότι ασφαλώς δεν “κινδυνεύουν από τον Ομέρ Βρυώνη”, κινδυνεύουν, όμως, από την πολιτική εμπάθεια του κ. Καμμένου. Κατόπιν τούτων καλούμε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να αναλογιστεί τα λόγια και τις πράξεις του και να ανακαλέσει άμεσα. Τέλος, καλούμε τους φορείς της Μεσσηνίας, αλλά και τους πολίτες να τοποθετηθούν, αξιώνοντας το σεβασμό που τους αρμόζει» ανέφερε η κα Αλειφέρη.
Γιάννης Λαμπρόπουλος:
«Η κυβέρνηση των Τσίπρα – Καμμένου βάζει ακόμα μια φορά τη Μεσσηνία στο στόχαστρο»

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Λαμπρόπουλος.
Αναφέρει αναλυτικά: «Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου βάζει στο στόχαστρο τη Μεσσηνία και το στρατόπεδο “Παπαφλέσσα”. Αγνοούν και προσβάλλουν την ιστορία του 9ου Συντάγματος και των Μεσσηνίων στους αγώνες του Έθνους για Ελευθερία και Ανεξαρτησία. Αγνοούν ότι το 9ο Σύνταγμα είναι το νεότερο και το πιο σύγχρονο της Ελλάδος, γεγονός που σημαίνει λιγότερο κόστος λειτουργίας και συντήρησης.
Αγνοούν ότι λόγω των άριστων εγκαταστάσεων και των πολύ καλών καιρικών συνθηκών, είναι το πλέον ενδεδειγμένο στη χώρα μας, για την εκπαίδευση των στρατιωτών. Δε νοιάζονται οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος για τις συνέπειες του λουκέτου, στην Οικονομία της Καλαμάτας και του vομού μας. Εάν θέλουν να κάνουν οικονομία, ας περιορίσουν τις στρατιές των κομματικών τους συμβούλων, που έχουν προσλάβει και πληρώνουν, και ας σταματήσουν να χρεώνουν με άσκοπες μετακινήσεις και πανάκριβα μεγάλα ταξίδια.
Εάν έχουν προγραμματίσει να μετατρέψουν το 9ο Σύνταγμα σε κέντρο προσφύγων, τότε σφάλλουν και προσβάλλουν διπλά το μεσσηνιακό λαό. Εύχομαι και πιστεύω να επικρατήσει η λογική, ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία του το Σύνταγμά μας.
Σε αντίθετη περίπτωση, να γνωρίζουν, ότι θα βρουν απέναντί τους όλο το μεσσηνιακό λαό και αυτοί θα είναι για πάντα ανεπιθύμητοι στη Μεσσηνία».
Περικλής Μαντάς:
«Η λειτουργία του στρατοπέδουτης Καλαμάτας δεν μπορεί να εξαρτάται από τις εμμονές του κάθε υπουργού»

Δήλωση για το θέμα που προέκυψε έκανε και ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και πολιτευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Περικλής Μαντάς.
«Οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, για το στρατόπεδο της Καλαμάτας, είναι άκρως προσβλητικές για τους πολίτες της Καλαμάτας, της Μεσσηνίας και ολόκληρης της Πελοποννήσου. Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι η στρατηγική του υπουργού για τη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων στη χώρα μας, διακατέχεται από στοιχεία ρεβανσισμού και πολιτικού τυχοδιωκτισμού. Του επιστρέφουμε τις ειρωνείες, τις προκλήσεις και τις ανιστόρητες εκφράσεις. Το στρατόπεδο της Καλαμάτας ήταν, είναι και θα παραμείνει άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Έχουν δαπανηθεί δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την ανακατασκευή του και αποτελεί κόσμημα για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Η Πελοπόννησος διαχρονικά φιλοξενεί στρατόπεδα τα οποία έχουν ενσωματωθεί στην καθημερινότητα των πολιτών και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι αυτής. Κάθε προσπάθεια, από οποιονδήποτε, που θα προσπαθήσει να διαταράξει αυτή την ισορροπία, θα βρει αντιμέτωπους όλους μας» ανέφερε ο Περικλής Μαντάς.
Μίλτος Χρυσομάλλης:
«Εθνική μας κομανέτσι ο κ. Καμμένος»

Δριμεία επίθεση τόσο στον υπουργό κ. Καμμένο όσο και στην κυβέρνηση εξαπέλυσε με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Μεσσηνίας, Μ. Χρυσομάλλης. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Με έκπληξη ακούσαμε από το βήμα της Βουλής τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να μιλάει για κλείσιμο του στρατοπέδου της Καλαμάτας και προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν και η ανακοίνωση του υπουργείου που ακολούθησε. Δικαιολόγησε το κλείσιμο του στρατοπέδου ως ισοδύναμο μέτρο για να μην παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια, το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και προσωπικά ο κ. Καμμένος ψήφισε πριν από λίγες μέρες. Η κυβέρνηση ΣΑΜΑΡΑ είχε ήδη καταβάλει το μεγαλύτερο μέρος των μειώσεων των ειδικών μισθολογίων και μέσα στο 2016 θα είχε καταβληθεί το όλον ποσό, αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου με τη δήθεν περήφανη διαπραγμάτευση που έκανε, δείγμα ανικανότητας, ασχετοσύνης και εθνικής προδοσίας, συμφώνησε και ψήφισε το πάγωμα των ειδικών μισθολογίων πριν από λίγες μέρες. Το κλείσιμο του στρατοπέδου της Καλαμάτας ως ισοδύναμο δήθεν μέτρο για τα ειδικά μισθολόγια δεν το θέλουν ούτε οι ίδιοι οι ένστολοι, γιατί γνωρίζουν και τις επιχειρησιακές ανάγκες που εξυπηρετεί αυτό το στρατόπεδο, αλλά και τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί για την ανακαίνισή του.
Όσον αφορά στην άλλη δικαιολογία, ότι πλέον δεν κινδυνεύουμε από τον Ομέρ Βρυώνη, να του υπενθυμίσουμε του κ. Καμμένου ότι επί υπουργίας του οι Τούρκοι κάνουν καθημερινό "πάρτυ" στο Αιγαίο. Ο κ. Καμμένος μπορεί να μην ανησυχεί όμως, γιατί γνωρίζει ότι μετά τις πραγματικά εθνικής προδοσίας υπογραφές του στο να ξεπουληθεί η χώρα στους δανειστές για 99 χρόνια μέσω του υπερταμείου αλλά και να επιτηρεί το Αιγαίο Νατοϊκή δύναμη, δεν έχει τίποτα να προστατεύσει ως υπουργός των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού τίποτα δεν του ανήκει. Σύντομα θα έρθει η Νέμεσις γι’ αυτές τις υπογραφές του. Ασχολίαστο φυσικά μπορεί να αφήσει κανείς ότι πέρυσι δήλωνε ο κ. Καμμένος από την Καλαμάτα, παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, ότι το στρατόπεδο δε θα κλείσει, ενώ φέτος δηλώνει το αντίθετο. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι πάμπολλες τέτοιες αλλοπρόσαλλες δηλώσεις του με κορυφαία αυτή για τον ΦΠΑ στα νησιά, τον έχουν κατατάξει στο να διατηρεί επάξια πολιτικά τον τίτλο της "Εθνικής μας Κομανέτσι". Το καλύτερο που έχει να κάνει ο κ. Καμμένος είναι να κλείσει το στόμα του και να κλείσει τον κ. Καμμένο σπίτι, παραιτούμενος από την κυβέρνηση. Είναι η μόνη καλή υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει πλέον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ για το καλό του τόπου».
Ντίνα Νικολάκου
Επίσης, από το βράδυ της Πέμπτης, όταν ξέσπασε ο σάλος με την τοποθέτηση του υπουργού στη Βουλή, θέση είχε πάρει με ανακοίνωσή της και η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα Νικολάκου. «Θεωρούμε εντελώς απαράδεκτη και προσβλητική για την πόλη της Καλαμάτας, τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο τη δήλωση του καθ' ύλην αρμόδιου υπουργού, ο οποίος με ειρωνικό τρόπο αναφέρεται στο ιστορικό 9ο Σύνταγμα Πεζικού. Δηλώσεις όπως "Δεν απειλείται η Καλαμάτα από τον Ομέρ Βρυώνη για να έχει στρατεύματα που φυλάνε το γραφείο του κ. Σαμαρά" και "ρουσφέτια" και "τοπικά συμφέροντα" αφενός, δεν αρμόζουν σε υπουργό Εθνικής Άμυνας, αφετέρου απομειώνουν το κύρος του αξιώματος που καλείται να υπηρετήσει. Τον καλούμε, αφού αναλογιστεί την ιστορία και τη διαχρονική προσφορά του στρατοπέδου της Καλαμάτας, αφενός, να ζητήσει συγγνώμη για την προσβολή του απέναντι στους πολίτες και, αφετέρου, να αναθεωρήσει άρδην τις απόψεις του και τις ενδεχόμενες αποφάσεις που πρόκειται να λάβει. Πιστοί στη βασική μας πολιτική δέσμευση για ενίσχυση των δομών και υποδομών της Πελοποννήσου, ώστε να δημιουργήσουμε συνθήκες ενίσχυσης της τοπικής μας οικονομίας, στεκόμαστε κάθετα απέναντι από πρακτικές και αποφάσεις που δεν υπακούουν σε κανένα σχεδιασμό και εξυπηρετούν προσωπικές αλλοθικές ψηφοθηρικές επιδιώξεις» ανέφερε η κα Νικολάκου.
Του Κώστα Γαζούλη  

***  Ο καιρός αύριο Κυριακή στην Καλαμάτα 

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 5/6/2016 προβλέπεται σχεδόν αίθριος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-75%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ και προς το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.5 (Πολύ Υψηλός). Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση). Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ - 
 
*** Καταργείται και η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας μετά το Στρατόπεδο   

«Πίσω, Γιάννη, τα καράβια…» φαίνεται πως πάει για άλλη μια φορά η ιστορία με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, την οποία τα τελευταία χρόνια «ολημερίς τη χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν».
Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, η αναδιάρθρωση θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο και μέχρι τις αρχές του φθινόπωρου, ωστόσο τα σενάρια που έχουν διαρρεύσει δε φαίνεται να είναι ευνοϊκά για τη Μεσσηνία.
Αν και επί υπουργίας Βασίλη Κικίλια η συγκεκριμένη απόφαση είχε παρθεί πίσω, τώρα – όπως μαθαίνουμε - επανέρχεται με σφοδρότητα η κατάργηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Ίσως η  πιο δυναμική αστυνομική υπηρεσία, μαζί με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, στη Μεσσηνία, που τα τελευταία χρόνια έχει επιδείξει μεγάλο έργο.
Επίσης, το υπουργείο φαίνεται να προχωρά στην κατάργηση αστυνομικών τμημάτων, με κανόνα ένα σε κάθε καποδιστριακό Δήμο, ενώ σε ελάχιστες περιπτώσεις θα υπάρξουν και δύο.
Με ό,τι ισχύει μέχρι στιγμής, μάλλον αφήνει το υπουργείο, εκτός από την Κυπαρισσία, και το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων.
«Ράβε – ξήλωνε»
Το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών ξεκίνησε από τον τέως υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, με δεδομένα που προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις, ενώ τροποποιήθηκε και βελτιώθηκε σε πολύ σημαντικό βαθμό από το μετέπειτα υπουργό Βασίλη Κικίλια.
Εκδόθηκε Προεδρικό Διάταγμα στο τέλος του 2014, ενώ βελτιώθηκε με τροπολογία του κ. Κικίλια. Παρά ταύτα, η ηγεσία της τωρινής κυβέρνησης ξεκίνησε πάλι το «ράβε – ξήλωνε».
Μάλιστα, «άνοιξε» πλαίσιο διαβούλευσης, το οποίο ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2016 και ενώ αρχικά προβλεπόταν να υλοποιηθεί περί το Μάρτιο, ακόμα αναμένεται.
Στόχος, όπως επισημαίνεται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, είναι η εξοικονόμηση πόρων από την ενοικίαση κτηρίων όπου στεγάζονται αστυνομικές υπηρεσίες και την αποδέσμευση αστυνομικού προσωπικού.
Η συνολική πρόβλεψη του υπουργείου είναι ότι από την αναδιάρθρωση θα εξοικονομηθεί περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ και θα αποδεσμευτούν περίπου 900 αστυνομικοί.
Πάντως, στην τελευταία συνάντηση που είχε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημήτρης Αναγνωστάσης με την Ομοσπονδία των αστυνομικών, τους διαβεβαίωσε ότι σε κάθε καλλικράτειο Δήμο θα υπάρχει ένα πλήρως επανδρωμένο αστυνομικό τμήμα ή και δύο, εφόσον υπάρχουν τοπικές ιδιαιτερότητες και ανάγκες.
Μεσσηνία
Από τα μεγαλύτερα πλήγματα της αναδιάρθρωσης για τη Μεσσηνία είναι η επιμονή του υπουργείου για κατάργηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Και μπορεί σε άλλες περιοχές της Ελλάδας μια τέτοια απόφαση να μην έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, αλλά για τη Μεσσηνία, όπως και για κάποιες άλλες περιοχές της Ελλάδας, έχει πολύ μεγάλη σημασία.
Φιλοσοφία του υπουργείου είναι ότι το έργο της δίωξης των ναρκωτικών μπορεί να εκτελείται από τις Υποδιευθύνσεις και τα Τμήματα Ασφαλείας της κάθε περιοχής. Δηλαδή, επιστροφή στο σύστημα που ίσχυε πριν από πολλά χρόνια.
Μάλιστα, μετά τη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη με τον κ. Αναγνωστάκη στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την αναδιάρθρωση, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας είχε ζητήσει, μεταξύ άλλων, τη διατήρηση του εν λόγω τμήματος, ενώ στην περίπτωση που επιμένει το υπουργείο στην κατάργησή του, η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας να έχει δικές της οργανικές θέσεις στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας.
Η Ένωση είχε ζητήσει και δεύτερο αστυνομικό τμήμα στο Δήμο Τριφυλίας (αρχικά δεν προβλεπόταν) με έδρα τους Γαργαλιάνους και μάλλον το αίτημα αυτό έχει θετική έκβαση. Όμως, δε φαίνεται να έχει την ίδια τύχη το αίτημα για ίδρυση αστυνομικού σταθμού στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Πάντως, σε ένα νομό όπου τα γεγονότα έχουν δείξει τεράστιο πρόβλημα στο θέμα των ναρκωτικών, με ένα Τμήμα Δίωξης που έχει να παρουσιάσει μεγάλο και σοβαρό έργο, παρά το μειωμένο προσωπικό που διαθέτει, η πρόταση κατάργησής του μόνο απορίες και ερωτηματικά προκαλεί.
Ίσως, όμως, να υπάρχουν περιθώρια αναστροφής της απόφασης, καθώς πληροφορίες θέλουν επίσκεψη στη Μεσσηνία στελέχους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου πριν από την υλοποίηση της αναδιάρθρωσης.  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Συνεχίζονται οι απολογίες των 29 συλληφθέντων για διακίνηση κοκαΐνης και χασίς    

Με την προφυλάκιση ενός και την επιβολή περιοριστικών όρων σε επτά κατηγορουμένους συνεχίσθηκαν χθες οι απολογίες των 29 συλληφθέντων από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας για διακίνηση κοκαΐνης και χασίς.
Συνολικά οκτώ άτομα οδηγήθηκαν χθες ενώπιον των δύο ανακριτών Καλαμάτας και έδωσαν εξηγήσεις για τις πράξεις τους, ενώ σήμερα θα απολογηθούν οι τελευταίοι οκτώ, ανάμεσά τους οι δύο που κατηγορούνται ως αρχηγός και υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης.
Μέχρι στιγμής για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν προφυλακισθεί εννέα άτομα, ενώ έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους έντεκα από τους συλληφθέντες.
Μία προφυλάκιση
Το δρόμο για τις φυλακές, αν και δεν έχει περάσει πολύ καιρός από την αποφυλάκισή του, πήρε χθες με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ένας 32χρονος από τη Μεσσήνη.
Ο 32χρονος είχε εμπλακεί σε ζητήματα ναρκωτικών στη μεγάλη υπόθεση με τη διπλή δολοφονία πατέρα και ανήλικου γιου Μεσάι το Νοέμβριο του 2011 και είχε κριθεί ένοχος από το Τριμελές και το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση στο πλαίσιο της εγκληματικής οργάνωσης.
Μάλιστα, πρωτόδικα, και αφού του είχε αναγνωρισθεί τοξικομανία, είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 15 χρόνων, ενώ στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο του αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και η ποινή του μειώθηκε σε κάθειρξη 8 ετών.
Χθες την πόρτα των ανακριτών και του εισαγγελέα πέρασαν άλλοι 7 συλληφθέντες, που μετά τις εξηγήσεις που έδωσαν αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων και συγκεκριμένα, εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Ειδικότερα, πρόκειται για τον 53χρονο πατέρα του 32χρονου που προφυλακίσθηκε, έναν 38χρονο από την Πύλο, την 33χρονη σύζυγο του κατηγορούμενου ως αρχηγού, τον 38χρονο αδελφό της από τη Βαλύρα, έναν 44χρονο από την Τρίπολη, μια 28χρονη από την Καλαμάτα και έναν 33χρονο επίσης από την Καλαμάτα.
«Αρχηγός» – «υπαρχηγός» σήμερα
Σήμερα θα προσαχθούν για να απολογηθούν οι τελευταίοι οκτώ συλληφθέντες. Τις πρώτες εξηγήσεις για όσα κατηγορούνται θα δώσουν ο 37χρονος από τον Ανεμόμυλο, που κατηγορείται ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και ο 33χρονος από την Τρίοδο, που κατηγορείται ως υπαρχηγός και είχε «πληγώσει» το γόητρο των αστυνομικών, όταν εν μέσω πυροβολισμών τούς ξέφυγε σε μπλόκο που του είχαν στήσει στα διόδια της Βελιγοστής, έχοντας την πληροφορία ότι μεταφέρει ποσότητα κοκαΐνης προς τη Μεσσηνία.
Επίσης, σήμερα θα απολογηθούν ο 33χρονος αδελφός του κατηγορούμενου «αρχηγού», ένας 43χρονος από τη Μεσσήνη, ένας 42χρονος από του Αβραμιού, ένας 27χρονος και ένας 61χρονος από την Καλαμάτα, καθώς και ένας 72χρονος από την Πιλαλίστρα.
Της Βίκυς Βετουλάκη

*** 7 χρόνια λειτουργίας για το Κέντρο Ημέρας 

 Τα 7 χρόνια λειτουργίας του έκλεισε το Κέντρο Ημέρας Παιδιών & Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας. Το Κέντρο Ημέρας ιδρύθηκε από το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Μεσσηνίας και ξεκίνησε τη λειτουργία του την 1η Ιουνίου του 2009. Είναι ένα από τα πρώτα εξειδικευμένα για τον αυτισμό εκπαιδευτικά κέντρα στην Ελλάδα και το πρώτο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υγεία Πρόνοια 2000-2008». Ξεκίνησε παρέχοντας θεραπεία και εκπαίδευση σε 15 παιδιά και σήμερα παρακολουθούν -εντελώς δωρεάν - 34 παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου Ημέρας είναι: •Αρχική εκτίμηση •Εξατομικευμένη αξιολόγηση •Σχεδιασμός εξατομικευμένου προγράμματος •Θεραπευτική αντιμετώπιση σε ατομική ή ομαδική βάση •Συμβουλευτική υποστήριξη και εκπαίδευση των μελών της οικογένειας •Διασυνδετική συνεργασία με άλλους φορείς των τομέων Υγείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας, Ειδικής Αγωγής και Επαγγελματικής Αποκατάστασης •Είναι Κέντρο Εκπαίδευσης Επαγγελματιών Υγείας και Παιδείας, στο οποίο παρέχεται θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση. Είναι βάση αρχικής πρακτικής εκπαίδευσης των επαγγελματιών που πρόκειται να ασχοληθούν με παιδιά και εφήβους με αυτισμό καθώς και φοιτητών. •Είναι «Κέντρο Μεθοδολογίας» που φροντίζει για συνεχή βελτίωση των μεθόδων διάγνωσης, αξιολόγησης και αποτελεσματικής θεραπευτικής αντιμετώπισης. •Είναι επίσης Κέντρο Μελέτης & Έρευνας •Υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης της κοινότητας σχετικά με τον Αυτισμό. Σκοπός της λειτουργίας του Κέντρου Ημέρας είναι η διασφάλιση της συνέχειας της θεραπευτικής φροντίδας παιδιών και εφήβων στην κοινότητα, η ενίσχυση της σταδιακής ψυχοκοινωνικής τους αποκατάστασης και της κοινωνικής προσαρμογής και η ένταξή τους ή η επανένταξη σε σχολικό ή άλλο εκπαιδευτικό πλαίσιο, καθώς και η στήριξη των οικογενειών τους. Στόχοι του Συλλόγου είναι η επέκταση της δομής σε ηλικίες πρώιμης παρέμβασης, καθώς και η προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και άλλων φορέων της περιοχής, στην ίδρυση και λειτουργία ενός Κοι.Σ.Π.Ε. (Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης), έτσι ώστε να βρίσκουν επαγγελματική απασχόληση άτομα με Ψυχοκοινωνικές Δυσλειτουργίες, και μέσα από αυτόν να ενταχθούν και να απασχοληθούν και λειτουργικά άτομα – ενήλικες που είναι στο φάσμα του Αυτισμού. Προς την κατεύθυνση αυτή, έχει ήδη υπάρξει πρόταση προς την Αναπτυξιακή Εταιρεία Μεσσηνίας, ώστε να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες προς τα αρμόδια υπουργεία. - 

*** Από ένα έτος φυλάκισης έως εννέα κάθειρξης οι ποινές των «24»  

Όρθιοι από πτώση ουρανοξύστη στάθηκαν τα ξημερώματα προχθές στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας οι κατηγορούμενοι από την Ηλεία και τη Μεσσηνία, καθώς αντιμετώπιζαν κατηγορίες που επέφεραν ακόμα και ισόβια και για τις οποίες αθωώθηκαν.
Από τους Μεσσήνιους η βαρύτερη ποινή επιβλήθηκε στον 21χρονο γιο του συνταξιούχου αστυνομικού, όμως δόθηκε αναστολή στην ποινή, ενώ αθωώθηκε όλων των κατηγοριών ο 48χρονος δασικός υπάλληλος.
Τα 24 άτομα που κάθισαν στο εδώλιο του Εφετείου Πάτρας είχαν κατηγορηθεί ότι αποτελούσαν μέλη τριών εγκληματικών οργανώσεων που δρούσαν στο πλαίσιο μεγάλου δικτύου διακίνησης χασίς και ηρωίνης.
  Ποινές
Το δικαστήριο στην Πάτρα, έπειτα από δεκάδες ώρες διάσκεψης την Πέμπτη, κατέληξε σε απόφαση τα μεσάνυχτα. Η δε διαδικασία με την  επιβολή των ποινών, τα ελαφρυντικά και την ανακοίνωση της απόφασης έληξε οριστικά στις 3.20 τα ξημερώματα της Παρασκευής!
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας έκρινε αθώους τους κατηγορουμένους για τη συγκρότηση, διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αλλά και για την επιβαρυντική περίσταση των 75.000 ευρώ, προσδοκώμενο όφελος από τη διακίνηση ναρκωτικών. Στους περισσότερους, δε, κατηγορουμένους αναγνωρίσθηκε τοξικομανία.
Στον κατηγορούμενο από την Αμαλιάδα που είχε κατηγορηθεί ως αρχηγός μίας εγκληματικής οργάνωσης και πως κινούσε τα νήματα στις άλλες δύο, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 8 μηνών.
Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στον κατηγορούμενο από την Ηλεία ότι διεύθυνε τη δεύτερη εγκληματική οργάνωση, ενώ στον τρίτο που κατηγορούνταν ως αρχηγός οργάνωσης, καθώς είχε διαπράξει άλλα αδικήματα, επιβλήθηκε ποινή 7 χρόνων φυλάκισης και 3 μηνών. Κυρίως κρίθηκαν ένοχοι για διακίνηση ναρκωτικών μεταξύ τοξικομανών.
  Οι Μεσσήνιοι
Ο 70χρονος συνταξιούχος αστυνομικός από τη Μεσσηνία, που έχει απασχολήσει κι άλλες φορές για υποθέσεις ναρκωτικών, καταδικάσθηκε για παράβαση του νόμου περί όπλων σε φυλάκιση ενός έτους, ενώ ο 21χρονος γιος του για διακίνηση ναρκωτικών καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξης και 6 μήνες φυλάκισης, καθώς δεν του αναγνωρίσθηκε τοξικομανία.
Αθώος όλων των κατηγοριών κρίθηκε ο 48χρονος δασικός υπάλληλος από τη Μεσσηνία.
Σε ό,τι αφορά τους άλλους κατηγορουμένους, στον ταξιτζή που κατηγορείται ότι μετέφερε ναρκωτικά από Αθήνα στους άλλους κατηγορουμένους, επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 9 ετών, ενώ αθωώθηκε ο υπήκοος Αλβανίας που είχε συλληφθεί στη Σπάρτη. Τέλος, φυλάκιση 5 ετών επιβλήθηκε στον τσιγγάνο που κατηγορείται ότι προμήθευε με ναρκωτικά.
Για όλους έγιναν δεκτά τα αιτήματα των συνηγόρων υπεράσπισης και δόθηκε αναστολή στις ποινές που επιβλήθηκαν.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Προσφορά δροσιάς κι αγάπης στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και τη «Φλόγα»! 

Με καρπούζι Τριφυλίας θα δροσιστούν αυτό το καλοκαίρι, μικροί και μεγαλύτεροι, στον εθελοντικό οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», μετά τη συγκινητική πρωτοβουλία που ανέλαβε και υλοποιεί ο παραγωγός Μπάμπης Παπαδόπουλος από την Τερψιθέα Κυπαρισσίας! Ο κ. Παπαδόπουλος, όπως και η Σίσσυ Παπαδοπούλου, παραγωγοί και εξαγωγείς αγροτικών προϊόντων της τριφυλιακής γης και δη του φημισμένου για τη γεύση και την ποιότητά του καρπουζιού Τριφυλίας, προχώρησαν σε μια πράξη αλληλεγγύης, με σεβασμό και αγάπη στα παιδιά, τους γονείς τους και τους ανθρώπους που νοιάζονται γι’ αυτά και τα στηρίζουν στις περιπέτειες της ζωής τους. Έτσι, θέλησαν, με τις δικές τους δυνάμεις και δυνατότητες, από τη γη τους και μέσα από την ψυχή τους, να συνδράμουν το σπουδαίο κοινωνικό και ανθρώπινο έργο που επιτελούν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η «Φλόγα» και τους προσφέρουν καρπούζι Τριφυλίας από την παραγωγή τους στα καρπουζοχώραφα της Τερψιθέας και της Φαρακλάδας! Εκτός από παραγωγοί και εξαγωγείς καρπουζιού, που διασφαλίζουν με κόπο και μόχθο την ποιότητα και τη γεύση του προϊόντος, για να κατακτά διαρκώς και περισσότερο τις αγορές του κόσμου, είναι και άνθρωποι, με αισθήματα κι ευαισθησίες. Πέρα από το εισόδημα και το όποιο κέρδος από τις αγροτικές και εμπορικές – εξαγωγικές τους δραστηριότητες, νοιάζονται για το συνάνθρωπο και δη τα παιδιά που σε ευαίσθητες ηλικίες δίνουν μάχες! Γι’ αυτό και προχώρησαν σ’ αυτή τη σπουδαία κίνηση και πρωτοβουλία και, μάλιστα, μέσω του «Θ», απευθύνουν πρόσκληση σε εθελοντικές κοινωνικές οργανώσεις, ιδρύματα και φορείς που έχουν ανάγκη, να επικοινωνήσουν μαζί τους, ώστε να συνεχίσουν την προσφορά τους! Όπως χαρακτηριστικά μας είπε ο Μπάμπης Παπαδόπουλος: «Η ποιότητά μας και η παραγωγή μας, του καρπουζιού, είναι καλή και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο! Δεν κοιτάμε μόνο να καλλιεργούμε και να παίρνουμε. Έχουμε και ευαισθησίες, σε οργανώσεις, φορείς και ιδρύματα που παράγουν κοινωνικό έργο, όπως “Το Χαμόγελο του Παιδιού” και η “Φλόγα”. Ήδη έχω κανονίσει και το Σάββατο (σ.σ. σήμερα) θα κάνω ένα φορτίο, όσο μπορώ και είναι η δυνατότητά μου, να το δώσω σ’ αυτές τις οργανώσεις. Και όποια άλλη οργάνωση, όποιος φορέας, όποιο άλλο ίδρυμα, μου πουν ότι έχουν ανάγκη και θέλουν, είμαι διατεθειμένος να δώσω! Όποιος θέλει, μπορεί να με πάρει ένα τηλέφωνο κι εγώ θα ανταποκριθώ αμέσως». -

*** Επιστολή του επιμελητήριου Μεσσηνίας στον Τσίπρα για τη φέτα και την ελιά Καλαμών 

Χωρίς βέτο η Ελλάδα χάνει την προστασία της φέτας και των ελιών Καλαμάτας 
  Επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτριος Μανιάτης, αναφορικά με τις ελιές Καλαμάτας και τη φέτα, που μένουν «απροστάτευτες από τη συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Νότιας Αφρικής».
Όπως εξηγεί: «Όπως θα πρέπει να γνωρίζετε, την ώρα που οι υπόλοιπες χώρες – μέλη έθεταν υπό την απόλυτη προστασία 251 ΠΟΠ προϊόντα, η εθνική διαπραγματευτική μας ομάδα δεν κατόρθωσε να βάλει σε καθεστώς προστασίας εμβληματικά αγροτικά προϊόντα της πατρίδας μας. 
Στην ουσία, πρόκειται για πράξη εκχώρησης κυριαρχικών οικονομικών και πολιτισμικών δικαιωμάτων που πλήττει τα εθνικά συμφέροντα και την προοπτική προώθησης των πιο εξαγώγιμων προϊόντων μας στην παγκόσμια αγορά. 
Το μόνο που κατάφερε και απέσπασε η εθνική αντιπροσωπεία μετά το πέρας του άτυπου συμβουλίου υπουργών Γεωργίας ήταν μια υπόσχεση για την έναρξη της διαδικασίας αναθεώρησης της συμφωνίας και αυτή σε βάθος πενταετίας. 
Πρόκειται για άνευ όρων παράδοση των πιο εμπορικών και εξαγώγιμων ελληνικών προϊόντων, διότι η Ελλάδα, αξιοποιώντας την ευρωπαϊκή νομοθεσία, καταχώρησε την ονομασία “φέτα” και όχι την ονομασία “Ελληνική φέτα”.
Η εκχώρηση αποδυναμώνει τα τεράστια οφέλη που μπορούν να προκύψουν για τη χώρα μας με την προώθηση της φέτας και των ελιών Καλαμάτας στην παγκόσμια αγορά. 
Η παραχώρηση του ονόματος φέτας και των ελιών Καλαμάτας σε οποιαδήποτε άλλη χώρα αποτελεί εκχώρηση εθνικών – οικονομικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, υπονομεύοντας χιλιάδες μόνιμες θέσεις εργασίας και σημαντικά χρηματικά ποσά, που βασίζονται στη μοναδικότητα και την ελληνικότητα της φέτας και των ελιών Καλαμάτας. 
Η προστασία όλων των εμβληματικών και πιστοποιημένων αγροτικών προϊόντων και η προστασία του ονόματός της φέτας και των ελιών Καλαμάτας, αποτελεί εθνικό ζήτημα και η ευθύνη για την παραχώρηση του όρων χρήσης των ονομάτων τους από τρίτες χώρες, βαραίνει όλες τις πολιτικές ηγεσίες που κατά καιρούς συνηγόρησαν σε αντίστοιχες συμφωνίες. 
Κύριε πρωθυπουργέ, η Ελλάδα χάνει την προστασία για τα δύο αυτά προϊόντα ονομασίας προέλευσης και πρέπει να προβάλει βέτο, στην επικείμενη συμφωνία Νότιας Αφρικής με τις 27 χώρες της Ε.Ε. 
Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας εκφράζει την αντίθεσή του στην αποδοχή από την ελληνική κυβέρνηση της οικονομικής και εμπορικής συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και 15 κρατών της Νοτίου Αφρικής (SADC), διότι περιλαμβάνει τη σκανδαλώδη και μοναδική εξαίρεση των δύο προϊόντων μας ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ), όπως και στην επίσης διακριτική μεταχείριση της χώρας μας με αντίστοιχη συμφωνία Ε.Ε. – Καναδά (CETA) 
Πιστεύουμε ότι χωρίς βέτο η Ελλάδα χάνει την προστασία της φέτας και των ελιών Καλαμάτας.
Οι συνέπειες θα είναι τραγικές για το εμπορικό μέλλον των παγκοσμίως γνωστών προϊόντων μας και θα αποτελέσει μια σοβαρή απώλεια της εθνικής μας παράδοσης και κληρονομιάς, την οποία κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εκχωρήσει σε οποιονδήποτε».  

*** Είδηση ΒΟΜΒΑ για το χρέος που όλοι κρύβουν...

~  Το δικαίωμα να αρνηθεί να αποζημιώσει τους ξένους επενδυτές απέκτησε η Ισλανδία, μετά από επίσημη δικαστική απόφαση.
Το 2008 όταν κατέρρευσε το τραπεζικό σύστημα της χώρας, χιλιάδες άνθρωποι που είχαν στεγαστικά δάνεια σε ξένα νομίσματα, βρέθηκαν να χρωστούν πολύ περισσότερα και να πρέπει να πληρώνουν μεγαλύτερη δόση, ενώ οι οικίες τους άξιζαν λιγότερα.
Παράλληλα, αυτοί που είχαν αγοράσει σπίτια με κυμαινόμενο επιτόκιο ήταν σε χειρότερη μοίρα, καθώς οι μισθοί και οι τιμές των οικιών έπεφταν και ο πληθωρισμός ανέβαινε.
Το δικαστήριο απέρριψε τα επιχειρήματα της Βρετανίας και της Ολλανδίας θεωρώντας τα δάνεια που είχαν ληφθεί με ξένο νόμισμα παράνομα, καθώς η απόφαση που έπρεπε να ληφθεί είχε να κάνει με το αν οι χρεοκοπημένες τράπεζες πρέπει να σώζονται με δημόσιο χρήμα ή όχι.
Έτσι,  Βρετανοί και οι Ολλανδοί επενδυτές  που είχαν ομόλογα και μετοχές έχασαν τα χρήματα τους, και διαγράφηκαν τα χρέη των πολιτών προς τις τράπεζες.

***  Βάζουν ΦΩΤΙΑ στα Βαλκάνια...

~   Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, προκαλεί με τις δηλώσεις που έκανε στο Συνέδριο των Τσάμηδων και ανάβει φωτιές.
Χωρίς να διστάζει, αποκαλεί τον Δία... τσάμη και μάλιστα, συνεχίζει λέγοντας ότι " Το πρώτο ιερό ο Θεός το είχε στην Τσαμουριά. Αλλά αυτή η σημερινή δεν είναι η στιγμή και αυτό εδώ δεν είναι το κόμμα που πρέπει να παραμείνει κολλημένο στο παρελθόν. Ελπίζω, όμως, ώστε οι γείτονες να μην παραπονιούνται γιατί κάναμε τον Ζεύς τσάμη."
Κατά την επόμενη εβδομάδα θα καθίσουμε στο  τραπέζι  με τους Έλληνες  για να συζητήσουμε για το «εμπόλεμο» , αυτό το ακατανόητο νόμο της εμπόλεμης κατάστασης, και την επίλυση του τσάμικου ζητήματος γιατί οι Έλληνες τώρα δεν φεύγουν από το τραπέζι".
Ο Αλβανός πρωθυπουργός συνεχίζει το παραλήρημα του λέγοντας: "Ο εθνικιστικός πυρετός δεν εξυπηρετεί την χώρα μας. Χρειάζεται ένα σύγχρονο πατριωτισμό που έρχεται από κάτω και λαμβάνει ενέργεια από τους διχασμένους αλβανούς σε πολλές περιοχές και χώρες του κόσμου, στα πατρώα εδάφη ή στην μετανάστευση".

***  Νέα εξέλιξη αλλάζει πολλά με την Τουρκία...

~  Συμφωνία ύψους 4,2 δις δολαρίων υπεγράφη μεταξύ της τουρκικής ενεργειακής εταιρείας Unit International και του υπουργείου Ενέργειας του Ιράν.
Η συμφωνία προβλέπει την κατασκευή 7 ενεργειακών σταθμών φυσικού αερίου με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι η μεγαλύτερη επενδυτική συμφωνία που έχει υπογραφεί από την Τεχεράνη από τον περασμένο Ιανουάριο. Θυμίζουμε ότι τότε ήρθη το διεθνές εμπάργκο εναντίον του Ιράν. Οι σταθμοί θα φτιαχτούν σε όλο το Ιράν, εκσυγχρονίζοντάς το ενεργειακά.
 Εμείς αναρωτιόμαστε....Η Ελλάδα τι κάνει;

*** Ομιλία του Κολοκοτρώνη την 8η Οκτωβρίου 1838 προς τους Γυμνασιόπαιδες του τότε Βασιλικού γυμνασίου εις την Πνύκα...

~  Διερχόμεθα τό ἄκρον ἄωτον τῆς παρακμῆς καί τῆς ξεφτίλας.
Ἀπό τόν Περικλέα στόν Τσίπρα.
Ἀπό τόν πίνακα ΕΛΛΑΣ Η ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ, στό παρδαλό  σκιάχτρο
Ὁμιλία τοῦ Κολοκοτρώνη τῇ 8ῃ Ὀκτωβρίου 1838  πρὸς τοὺς Γυμνασιόπαιδες τοῦ τότε Βασιλικοῦ γυμνασίου εἰς τὴν Πνύκα
Ἡ ὁμιλία τοῦ μεγίστου ἥρωα μας Κολοκοτρώνη ἀκόμη καί διά σήμερα ἀποτελεῖ  μία  πνευματική παρακαταθήκη, ἀρχίζει τήν ὁμιλίαν του λέγοντας:
Παιδιά μου!
Εἰς τὸν τόπο τοῦτο, ὁποὺ ἐγὼ πατῶ σήμερα, ἐπατοῦσαν καὶ ἐδημηγοροῦσαν τὸν παλαιὸ καιρὸ ἄνδρες σοφοί, καὶ ἄνδρες μὲ τοὺς ὁποίους δὲν εἶμαι ἄξιος νὰ συγκριθῶ καὶ οὔτε νὰ φθάσω τὰ ἴχνη των. Ἐγὼ ἐπιθυμοῦσα νὰ σᾶς ἰδῶ, παιδιά μου, εἰς τὴν μεγάλη δόξα τῶν προπατόρων μας....
 Καί πράγματι εἰς αὐτόν ἐδῶ τόν τόπον ἔχουν περπατήσει τά σοφότερα πνεύματα τῆς παγκοσμίου κοινότητος οἱ ὁποῖοι εἶναι οἱ θεμελιωταί τῆς συγχρόνου ἐπιστήμης καί τῆς δημοκρατίας. Εἰς πρόσφατον ἔρευναν πανεπιστημίου τῆς Ἀμερικῆς διά τήν ἀξιολόγησιν τῶν 10 διασημοτέρων προσωπικοτήτων τῆς τελευταίας 6.000ετίας κατέδειξεν ὅτι ἐκ τῶν 10 πρώτων οἱ ἕξ εἶναι Ἕλληνες: 1ος Ἀριστοτέλης, 2ος Πλάτων, 4ος Σωκράτης, 5ος Μέγας Ἀλέξανδρος, 9ος Ὅμηρος, 10ος Πυθαγόρας. Βέβαια ὁ Ἀρχιμήδης παρ΄ὅτι δέν εἶναι εἰς τούς 10 πρώτους, ὁφείλομεν νά τονίσωμεν ὅτι εἶναι ἡ μεγαλύτερη ἰδιοφυΐα ὅλων τῶν ἐποχῶν. Ἡ Ἑλλάδα μας εἶναι ἡ χώρα τοῦ μύθου και τοῦ παραμυθιοῦ τῶν ἡρώων και τῶν φιλοσόφων τῶν Βασιλέων καί τῶν Αὐτοκρατόρων.
 Εἰς αὐτόν ἐδῶ τόν τόπον ἔχει περπατήσει καί ἔχει δημηγορήσει ὁ δημιουργός μιᾶς ἐποχῆς πού λέγεται «ΧΡΥΣΟΥΣ ΑΙΩΝ» καί αὐτός εἶναι ὁ Περικλῆς. Τά ἔργα τοῦ Περικλέους, μεταξύ αὐτῶν ὁ Παρθενών ἔρχονται νά θαυμάσουν ἀπό ὅλην τήν οἰκουμένην.  Ὁ Περικλῆς ὁ ὁποῖος καί αὐτός θά ἡδύνατο νά ἦτο εἰς τούς δέκα πρώτους, ἔκαμεν καί αὐτός μία ὁμιλίαν, γνωστήν ὡς «ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ» διά νά ἀποδώση τιμήν εἰς τούς νεκρούς πού ἐθυσιάσθησαν διά νά εἶναι ἡ Πατρίδα του ἐλεύθερη. Ἀρχίζει τήν ὁμιλίαν του λέγοντας: «῎Αρξομαι δὲ ἀπὸ τῶν προγόνων πρῶτον· δίκαιον γὰρ αὐτοῖς καὶ πρέπον δὲ ἅμα ἐν τῷ τοιῷδε τὴν τιμὴν ταύτην τῆς μνήμης δίδοσθαι. τὴν γὰρ χώραν οἱ αὐτοὶ αἰεὶ οἰκοῦντες διαδοχῇ τῶν ἐπιγιγνομένων μέχρι τοῦδε  ἐλευθέραν δι' ἀρετὴν παρέδοσαν. καὶ ἐκεῖνοί τε ἄξιοι ἐπαίνου καὶ ἔτι μᾶλλον οἱ πατέρες ἡμῶν·»
Δηλ. «Θά ἀρχίσω πρῶτα ἀπό τούς προγόνους, διότι δ΄αὐτούς καί δίκαιον ἀλλά καί πρέπον εἶναι αὐτήν τήν τιμήν  εἰς τήν μνήμην των νά ἀποδώσωμεν. Αὐτήν τήν χώραν πάντοτε οἱ ἴδιοι κατοικούσαν διαδέχοντας ἡ μία γενεά τήν ἄλλην, ἐλευθέραν καί μέ ἀρετήν μᾶς παρέδωσαν. Καί ἐκεῖνοι εἶναι ἄξιοι ἐπαίνου καί εἰσέτι περισσότερον οἱ πατέρες ἡμῶν».
Αὐτά ἔλεγεν ὁ δημιουργός τοῦ «ΧΡΥΣΟΥ ΑΙΩΝΟΣ». Μία μεγάλη πνευματική καί πολιτιστική κληρονομία τοῦ Ἐλληνικοῦ πνεύματος εἶναι ἠ ἀπόδοσις τιμῶν εἰς αὐτούς πού ἐθυσιάσθησαν καί ἐπότισαν μέ τό αἷμα τους τό δένδρον τῆς ἐλευθερίας διά νά ἀναπνέομεν ἐμεῖς τόν ἀέρα τῆς ἐλευθερίας. Ἐπί πλέον Ὁ Περικλῆς μᾶς λέγει ὅτι αὐτόν ἐδῶ τόν τόπον τόν κατοικούσαν πάντοτε οἱ ἴδιοι ἄνθρωποι, δηλ. τό γένος τῶν Ἑλλήνων.
  Ἐπ΄αὐτοῦ ὁ Ἰσοκράτης πρός τιμήν τῆς 100ης Ὀλυμπιάδος (εἰρήσθω ἐν παρόδῳ, ὡς ἔτος ἐνάρξεως τῶν Ὀλυμπιακῶν ἀγώνων ἀναφέρεται τό 776 Π.Χ καί ἕως τό 56 Μ.Χ συμμετεῖχον ἀποκλειστικῶς καί μόνον Ἕλληνες) γράφει τόν πανηγυρικόν του καί λέγει: «ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ' ἐρήμην καταλαβόντες οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν, ὥστ' ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν, αὐτόχθονες ὄντες».
Δηλ. Εἰς αὐτήν τήν χώραν κατοικοῦμεν χωρίς νά ἐκδιώξωμεν ἄλλους, οὔτε ἤταν ἔρημος καί τήν καταλάβαμεν, οὔτε ἀπό πολλά ἔθνη ὡς μιγάδες συγκεντρωθήκαμεν, ἀλλ΄ οὕτως καλῶς καί γνησίως ὑπάρχομεν, ὥστ΄ἐξ αὐτῆς ἀκριβῶς γεννηθήκαμεν, ταύτην κατέχοντες καθ΄ὅλον τόν χρόνον ἐξακολουθοῦμεν νά ζῶμεν, καθ΄ὅτι εἴμαστε αὐτόχθονες.
 Αὐτά λέγει ὁ σοφός Ἰσοκράτης, τοῦ ὁποίου οἰ αὐτοαποκαλούμενοι προοδευτικοί μίαν ἄλλην φράσιν του, τήν ἔχουν παραχαράξει καί παρερμηνεύσει, εἴτε ἀπό ἄγνοιαν εἴτε ἀπό δόλο, ἀλλοιώνοντας οὕτως τό πνεῦμα του καί τήν σκέψιν του.
  Οὕτως ἐσκέπτοντο καί ἔπραττον εἰς τά χρόνια τῆς μεγαλοπρέπειας  καί τῆς δόξας τά μεγαλύτερα μυαλά μέ τό ὑψηλότερον I.Q. Σήμερα ὅλοι δηλώνουν ὅτι εἴμεθα σέ παρακμή καί μάλιστα εἰς ψυχικήν παρακμή, ἡ ὁποία δυνάμεθα νά εἴπωμεν ὅτι συνίσταται εἰς τήν διάβρωσιν τοῦ εἶναι, τήν ἀποσύνθεσιν τοῦ ἐγώ, τήν ἀπώλειαν ἀγάπης διά τόν ἑαυτόν μας. Ἐμεῖς εἴμεθα οἱ γεννεσιουργοί τῶν ἀξιῶν καί τῶν ἡθικῶν κανόνων καί ἐμεῖς δυστυχῶς τά ἐνταφιάζομεν. Τό ταχύτερον δυνατόν ὁφείλομεν νά ἀφήσωμεν πίσω μας τήν παρακμή.
ΕΛΛΑΣ  Η  ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ


Αὐτός ὁ πίνακας κοσμοῦσεν τό πρωθυπουργικόν γραφεῖον. Φιλοτεχνήθηκεν ἀπό τόν μεγάλον μας ζωγράφο Κον Θεόδωρον Βρυσάκη τό 1858. Ἀναπαριστᾶ τό μεγαλεῖον, τήν δόξα καί τήν λαμπρότητα τοῦ 1821. Οἱ ἥρωες τοῦ 1821  γονυπετεῖς προσφέρουν τήν ζωήν τους καί τήν περιουσίαν τους διά τήν ἀπελευθέρωσιν τῆς μητέρας Ἑλλάδος,  αὐτή δέ εὐγνωμονεῖ τά παιδιά της. Τόσον πολύ ἐνοχλοῦσεν τόν Τσίπρα ἡ ἀπελευθέρωσις τῆς Ἑλλάδος ἀπό τούς Τούρκους, ὁ ὁποῖος ἄμα τῇ εἰσόδῳ εἰς τό πρωθυπουργικόν γραφεῖον τό ἔτος 2015 καί μάλιστα ὁλίγας ἡμέρας πρό τῆς 25ης Μαρτίου τόν πέταξεν ἔξω καί τό ἀντικατέστησεν μέ τό παρδαλό σκιάχτρο. Αὐτή ἡ ἐνέργεια ἀπό μόνη της δηλώνει: ἀσέβεια, ἐμπάθεια, ἐχθρότητα,  μῖσος διά τήν Ἑλληνικήν ἱστορίαν καί τάς ἙλληνοΧριστιανικάς παραδόσεις.
Ἐάν αὐτό εἶχεν διαπράξει εἰς τά χρόνια τοῦ ΧΡΥΣΟΥ ΑΙΩΝΟΣ τοῦ Περικλέους δύο τινά θά συνέβαιναν, ἤ θάνατος ἤ ἐξωστρακισμός, διότι ἡ φιλοπατρία καί ὁ σεβασμός εἰς τούς προγόνους ἦσαν τά μεγάλα ἰδανικά.
Φυσική ἀκολουθία τῆς βεβήλου ἐνεργείας πετάγματος ἔξω ἀπό τό πρωθυπουργικόν γραφεῖον τοῦ ἱστορικοῦ πίνακος  εἶναι νά δηλώνη ὁ Τσίπρας ὅτι, ἡ Ἑλλάδα δέν ἔχει σύνορα, νά μήν ἀναγνωρίζη τήν γενοκτοντίαν τῶν Ἑλλήνων τοῦ Πόντου, τήν Μικρασιατικήν καταστροφήν νά φτιάχνη ἕνα ὑπερταμεῖον τά κλειδιά τοῦ ὁποίου τά ἔχουν ξένοι, ξεπουλόντας ἔτσι τήν Ἑλληνικήν περιουσίαν, νά γεμίζη τήν Ἑλλάδα μέ λαθρομετανάστες διά νά ἀλλιοώση τήν καθαρότητα τοῦ γένους, ἄλλωστε τό πρῶτον νόμον πού ψήφισεν ἤταν νά μετασχηματίζη σέ Ἕλληνα κάθε λαθρομετανάστη.  Προκειμένου ὁ  Τσίπρας νά σέ παραπλανίση καί νά κερδίση τάς ἐκλογάς, ὥστε νά προξενίση τό μέγιστον κακόν εἰς τήν Ἐλλάδα μας, μετεμφιέσθη ἀκόμη καί σέ (Παπά). Ἀρκεῖ νά ἐνθυμηθῶμεν ὅτι τήν ἡμέραν τῶν Θεοφανείων παρευρέθει εἰς τόν Πειραιάν καί ἄφησεν περιστέρια, ἐπεσκέφθη  τό Ἅγιον Ὅρος, καί τόν Πάπα. Μερικοί εἰς τήν Ἑλλάδα μας, ἕνας ἀριθμός πού δέν ὑπερβαίνει  τούς  5.000 ἀνά τήν Ἑλληνικήν ἐπικράτειαν  σκέπτονται  καί πράττουν  ὅπως οἱ Τούρκοι, ὡς νά ὑπάρχει συγγένεια αἵματος. Εἴχαμεν καί Τουρκοκρατία. Ὁ Κολοκοτρώνης εἶπεν: «μερικές για ταῖς δόξες καί ταῖς ἡδονές ἄλλαξαν τήν πίστην τους καί ἔγιναν μουσουλμάνες». Π.Χ Ἡ κυρά φροσίνη πῆγε στό χαρέμι. Διαπράττοντας ἕνα σφάλμα ἡθικοῦ περιεχομένου τήν λέμε κυρά. Δέν ἦτα καθόλου κυρά ἀλλά μιά τσούλα, μιά ξεπεσμένη πού γιά ταῖς ἡδονές ἐγκατέλειψεν τόν ἄνδρα της καί τά παιδιά της, γιά νά μπῆ εἰς τό χαρέμι. Αὐτές λοιπόν οἱ ξεπεσμένες πῆγαν μέ τούς ἄπλυτους, βρωμιάρηδες, ἄξεστους  Τούρκους πού μᾶς εἴχαν γιά 400 χρόνια σκλαβωμένους. Φυσικόν εἶναι μερικοί  σήμερα κουβαλάνε αὐτά τά χαρακτηριστικά, μιᾶς ξεπεσμένης καί τοῦ βάρβαρου Τούρκου.                                              ΜΠΑΡΑΜΠΟΥΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ

***  Vladimir Putin: « η τίγρης της Ρωσίας»-H αβελτερία των ΗΠΑ και της Ε.Ε.-

~ Πολιτική είναι η τέχνη να σχεδιάζεις και να προγραμματίζεις  με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα όλες τις απαραίτητες δράσεις, να αγωνίζεσαι για το καλό της κοινωνίας. Πολιτική είναι η τέχνη να κυβερνάς και να αντιμετωπίζεις με τόλμη τα προβλήματα των πολιτών, να φροντίζεις για την ευνομία και ευμάρεια της κοινωνίας, αλλά παράλληλα να προστατεύεις αυτήν από ιδεολογήματα και ιδεοληψίες που διχάζουν την κοινωνία και καταστρέφουν την ενότητα και την οντότητα της Πολιτείας.
Ως γνωστόν, εις την αρχαιότητα δεν υπήρχαν ιδεολογίες, αλλά προσωπικότητες που κρίνονταν όμως απευθείας από τους πολίτες, δηλαδή την ίδια την κοινωνία. Η εμφάνιση των ιδεολογιών καπιταλισμός, κομμουνισμός, φασισμός, ως πολιτικά συστήματα διακυβέρνησης, είναι σύγχρονα εφευρήματα τα οποία, ως γνωστόν,  διχάζουν τους ανθρώπους, τις κοινωνίες και προκαλούν άπειρα δεινά εις την ανθρωπότητα.
Ο καπιταλισμός προάγει την ανάπτυξη και τον πλούτο, που παράγει η εργασία του ανθρώπου. Όμως η άδικη κατανομή αυτού και η συγκέντρωση εις τα χέρια των ολίγων, οφειλόμενη εις την έλλειψη της ορθής σκέψης, της γνώσης, της ικανότητας, της πολιτικής αγωγής, του ήθους των επαγγελματιών πολιτικών, οι οποίοι χρησιμοποιούν την ιδεολογία ως άλλοθι των ολέθριων λαθών αλλά και ως ασπίδα προστασίας των, θέτει υπό αμφισβήτηση την έννοια του καπιταλισμού.
Ο κομμουνισμός θεωρείται εξαρχής αποτυχημένος, διότι έρχεται σε σύγκρουση με αυτήν την ίδια την φύση του ανθρώπου, να δημιουργεί ελεύθερα, απρόσκοπτα, και να παράγει πλούτο βάσει της ατομικής δυνατότητος και ευφυΐας του καθενός. Ο δε Φασισμός είναι προϊόν της αποτυχίας των 2 προαναφερθέντων ιδεολογιών και άκρως αντίθετος με αυτήν την ελευθερία του ανθρώπου.
Μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο οι ΗΠΑ και οι Σύμμαχοί τους(ΝΑΤΟ), με τον τεράστιο πλούτο που παρήγαγαν, παρέσυραν σκόπιμα την Σοβιετική Ένωση με το Σύμφωνο της Βαρσοβίας σε ένα ανελέητο και πολυδάπανο ανταγωνισμό εξοπλισμών, ο οποίος είχε το αναμενόμενο επακόλουθο, την κατάρρευση της δεύτερης.
Η ανάδειξη του Boris Jelzin εις την ηγεσία της Ρωσίας ο οποίος έφερε την ελευθερία αλλά ταυτόχρονα και το χάος αποτέλεσε μία νέα σκοτεινή περίοδο κοινωνικών τώρα  αναταράξεων και οικονομικών ατασθαλιών και σκανδάλων, με την ανάδειξη, από το τίποτε, απειράριθμων Ολιγαρχών, εις την οποία πρωτοστατούσε η κόρη του Jelzin Tatjana Djatschenko, η αποκαλούμενη «Καρδινάλιος του Κρεμλίνου». Παράλληλα ο Boris Jelzin ανέχτηκε την επέκταση του ΝΑΤΟ εις την Ανατολική Ευρώπη, εις τις πρώην χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας με την εγκατάσταση αμερικανικών πυραυλικών συστημάτων, με κατεύθυνση προς την Ρωσία. Και λίγο μετά ενέδωσε εις την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και τον ανηλεή 78ήμερο βομβαρδισμό της Σερβίας (6.3.-9.6.1999) από το ΝΑΤΟ – την πρώτη επίθεση εναντίον μίας ευρωπαϊκής χώρας μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο-  και την ίδρυση του μουσουλμανικού κρατιδίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης εις την καρδιά της Ευρώπης.
Την 31.12.1999 με την ανάδειξη του Wladimir Putin εις την ηγεσία της χώρας αποχαιρέτησε η Ρωσία το πρόσφατο παρελθόν της και χαράσσει την σημαντικότερη περίοδο εις την σύγχρονη ιστορία της. Με την οργάνωση της διοίκησης και της οικονομίας, την αύξηση των εξαγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου, αλλά και με την προσπάθεια εκμετάλλευσης των τεράστιων, αστείρευτων άλλων ορυκτών πλούτων οι οποίοι επί δεκαετίες παρέμειναν ανεκμετάλλευτοι. Παράλληλα ενίσχυσε την θέση της Ρωσίας εις το διεθνές πολιτικό και διπλωματικό στίβο. Ο χαρακτηρισμός του από τα διεθνή ΜΜΕ ως  «Νέο Τσάρο της Ρωσίας» ή την «Τίγρη Πούτιν» εμπεριέχει αισθήματα θαυμασμού της προσωπικότητας του ηγέτη της Ρωσίας, αλλά εις τους αντιπάλους του αισθήματα έχθρας και μίσους. Οι οποίοι θα προτιμούσαν εις την θέση του ένα ανίσχυρο, ανίκανο και υπάκουο υποχείριο, όπως π.χ. ήταν σε αυτούς ο Boris Jelzin.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) εις την πραγματικότητα θεωρείται ένα συνονθύλευμα πολλών χωρών με οικονομίες διαφορετικών ταχυτήτων, με κοινωνικές ανισότητες, με αντικρουόμενα εθνικά συμφέροντα, διαπληκτιζόμενες πολιτικές και κομματικές ιδεολογίες, νοοτροπίες και συμπεριφορές. Μειονεκτήματα αλλά και εμπόδια τα οποία αποτρέπουν την εμπέδωση μίας ενιαίας, ισόρροπης οικονομίας αλλά και την άσκηση μίας ενιαίας εξωτερικής πολιτικής. Η θεωρούμενη πρωτεύουσα της Ε.Ε. Βρυξέλες παρομοιάζεται με μία άθλια αρένα εντός της οποίας οι ηγέτες των μελών της διαπληκτίζονται καθημερινώς και ανηλεώς για τα συμφέροντα της χώρας που εκπροσωπούν. Ένας μακροχρόνιος, άθλιος, άνισος αγώνας μεταξύ των άσπλαχνων ισχυρών και των ανίσχυρων, τον οποίο δυστυχώς πληρώνουν οι αδύναμοι. Το έλλειμμα Ιδεών, Αρχών και  Αξιών, αλλά  και ικανών πολιτικών προσωπικοτήτων και ηγετών καθιστά ανέφικτο όχι μόνον το όνειρο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης ως μία ενιαία κρατική οντότητα με κοινά σύνορα και κοινή εξωτερική πολιτική και διεθνή εκπροσώπηση, αλλά παράλληλα καθιστούν την Ε.Ε. έρμαια και υποχείρια των διεθνών αντιπάλων, των ανταγωνιστών της, αλλά και των αιμοσταγών χρηματαγορών.
Η ανυπαρξία της κρατικής οντότητας, αυτής της πραγματικής ενότητας, εις την μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, χρησιμοποιείται από τις Η.Π.Α. για να επεμβαίνει εις την Ευρώπη. Να επιβάλλει, να εκβιάζει και να προασπίζεται την καταρρέουσα πλέον παγκόσμια κυριαρχία της. Τεράστια και αναρίθμητα ήταν και είναι τα λάθη των Η.Π.Α. μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο με τις προκλητικές διπλωματικές επεμβάσεις και στρατιωτικές επιχειρήσεις σε απειράριθμες  χώρες του πλανήτη. Συμπεριφορές οι οποίες αναμφισβήτητα αποτελούν την βασική και γενεσιουργό αιτία της παγκόσμιας τρομοκρατίας. Πρόσφατα η διάλυση της κρατικής οντότητας της Γιουγκοσλαβίας και τον ανηλεή 78ήμερο βομβαρδισμό της Σερβίας, με την  «αναγκαστική συμμετοχή» 12 ευρωπαϊκών κρατών π.χ. μελών του ΝΑΤΟ. Ένας πόλεμος εντός της Ευρώπης, ο οποίος ισοπέδωσε  μία ευρωπαϊκή χώρα, με ζημίες άνω των 100 δις δολαρίων, απλώς για την ίδρυση ενός μουσουλμανικού κρατιδίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης  εις την καρδιά της Ευρώπης.
Η σφοδρή αντίδραση των ΗΠΑ για την επέμβαση της Ρωσίας εις την Κριμαία, και εναντίον των αυτονομιστικών κινήσεων των Ρωσοφώνων της Ανατολικής Ουκρανίας δεν οφείλεται εις την δήθεν υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Αλλά εις την εκ των υστέρων αναγνώριση του δικού τους ολέθριου λάθους να υποστηρίξουν την αυτονομία και την ίδρυση ενός μικροσκοπικού κράτους της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Εκ των πραγμάτων οι ΗΠΑ είναι τώρα αναγκασμένες να αντισταθούνε με κάθε μέσο κατά οιασδήποτε αυτονομιστικής εξέγερσης, για να αποτρέψουν μεταστάσεις αυτού του φαινομένου σε άλλες χώρες π.χ. Χώρα των Βάσκων της Ισπανίας, την Σκωτία, την Ανατ. Ρουμανία, τους Βαλόνες του Βελγίου, του Νότιου Τιρόλου της Ιταλίας, την νήσο Κορσική της Γαλλίας, τους Ούγγρους της Σλοβακίας και Τρανσιλαβίας κ.α. Αλλά και να προστατεύσουν κυρίως τον ίδιο τον εαυτόν τους, τις Ομοσπονδιακές Πολιτείες σε πολλές τις οποίες υπερτερούνε οι έγχρωμοι και λατινοαμερικανικοί πληθυσμοί. Ένας θανάσιμος κίνδυνος για την εθνική οντότητα των Η.Π.Α.
Η κλιμακούμενη επίθεση των Η.Π.Α. αλλά τώρα και της Ε.Ε. με τις διάφορες κυρώσεις και ανόητες πολιτικές κατά της Ρωσίας, επιδεινώνουν την κατάσταση. Η Ε.Ε. η οποία συμμετέχει σε αυτό το άθλιο παιχνίδι θέτει εις κίνδυνο όχι μόνον το μέλλον της ευρωπαϊκής ηπείρου, αλλά αναγκάζει την Ρωσία σε μία σφοδρότατη αντίδραση κατά των Η.Π.Α. Η πρόσφατη συνάντηση (11.Ιουλίου 2014) του Πούτιν με τον Φίντελ Κάστρο εις την Αβάνα, και η διαγραφή των χρεών της Κούβας απέναντι της Ρωσίας ύψους 35,2 δις δολαρίων, η οποία πέρασε απαρατήρητη και ασχολίαστη από τα διεθνή ΜΜΕ, προμηνύει την επόμενη κίνηση και αντεπίθεση του «ρωσικού τίγρη Πούτιν». Την αποστολή και εγκατάσταση ρωσικών πυραύλων εις την Κούβα, εάν η ΗΠΑ δεν αποσύρουν το πυραυλικό τους σύστημα από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, το οποίο στοχεύει και απειλεί επικίνδυνα την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας αλλά και την παγκόσμια ειρήνη.
Γεώργιος Εμ.Δημητράκης
(www.Γεώργιος Εμ.Δημητράκης.gr)      
Υποσημείωση: Ο αρθρογράφος κρητικής (Μαριού/ Ν. Ρεθύμνης) και θρακικής καταγωγής γεννήθηκε και διαμένει εις την Ξάνθη. Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στη Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά στην Αθήνα. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας και επί 30-ετίας Διπλωματούχος Ξεναγός για όλη την Ελληνική Επικράτεια.

*** Η καρέκλα που γκρέμισε την Ελλάδα!

~   - H απώλεια της αξιοπρέπειας, του αυτοσεβασμού και το άλλοθι μας -
Καυχόμαστε όλοι μας  ότι είμαστε  δημοκράτες και ακούμε ευχαρίστως τον κ. Πρωθυπουργό να μας  ομιλεί περί «εξόδου από την κρίση και ανάπτυξη», ότι ανήκουμε εις την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ, και ότι πρωταρχικός στόχος της Κυβέρνησης είναι η έξοδος από τα Μνημόνια. Όμως αν θέλομε να είμαστε ρεαλιστές το όνειρο αυτό δεν πρόκειται να εκπληρωθεί εφόσον δεν προηγηθεί κάτι βασικότερο. Η αλλαγή της νοοτροπίας και η κοινωνική εξίσωση με τους Ευρωπαίους, από τους οποίους απέχουμε παρασάγγες. Πολλά σχετικά παραδείγματα θα μπορούσαν να αναφερθούν. Όμως επειδή το μέγεθος του άρθρου δεν επιτρέπει μια εκτενή περιγραφή των διαφορών μας με τους Ευρωπαίους, θα περιορισθούμε σε μερικά απλά παραδείγματα.
Η οικονομική και η κοινωνική ανάπτυξη μίας χώρας στηρίζεται πρωτίστως εις την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό ενός Λαού, έννοιες οι οποίες πηγάζουν από την ισονομία και ισοτιμία. Εις την Ελλάδα όμως οι αξίες αυτές ουδέποτε απέκτησαν βάθος, παρά τα υφιστάμενα και γνωστά ευρωπαϊκά πρότυπα. Αυτά, λένε μερικοί δήθεν «ειδήμονες»,  είναι συνέπειες της Τουρκοκρατίας. Για να είμαστε όμως ειλικρινείς, ένα ψευδές «άλλοθι» που κατασκευάστηκε μετά την δολοφονία του Καποδίστρια και το οποίο πιπιλίζουμε ως καραμέλα μέχρις σήμερα. Για τον λόγο αυτόν επικρατούν εις την «σύγχρονη Ελλάδα»  νοοτροπίες, συνήθειες και συμπεριφορές που θυμίζουν άλλες εποχές.
O Γάλλος ή ο Γερμανός Πρόεδρος, οι Αρχηγοί Κρατών, οι Βασιλείς της Ολλανδίας ή των Σκανδιναβικών Χωρών και ούτω καθεξής, κυκλοφορούν άνετα μεταξύ των πολιτών, και οι λιγοστοί φρουροί των είναι σχεδόν αόρατοι ή ανύπαρκτοι. Αντιθέτως  εις την Ελλάδα επικρατεί η αντίληψη, ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας πρέπει να περιφέρεται ανά την χώρα μας με κουστωδία ένστολων και «μανδαρίνων». Εις δημόσιες εκδηλώσεις και εθνικές εορτές από την Κρήτη μέχρι την Θράκη, πρέπει να εξευρεθεί και ένας «Θρόνος» για τον κ. Πρόεδρο!  Αυτή η προφανής ενσάρκωση της «καρέκλας», δηλαδή του «βολέματος» που γκρέμισε κυριολεκτικά την Ελλάδα.
Ο κ. Ολάντ της Γαλλίας δεν κάθεται εις ένα θρόνο, όταν παρακολουθεί μία εκδήλωση, ούτε ο Γερμανός Πρόεδρος κ. Γκάουκ. Εις τον σύγχρονο κόσμο ισχύει η αρχή του  Primus inter pares, δηλαδή του Πρώτου μεταξύ ΄Ισων. Ποιος τα οργανώνει αυτά εις την Ελλάδα και γιατί, και πως τα ανέχεται ο καθόλα ανεκτικός, αλλά τώρα τελευταία και πολύ λαλίστατος κ. Παυλόπουλος;  Μπορεί να φαντασθεί κανείς τι αλγεινή εντύπωση προκαλεί εις το εξωτερικό η αρρωστημένη αυτή νοοτροπία, αλλά και πολλά άλλα εις την Ελλάδα; Δεν διακατέχονται όμως από μεσαιωνική νοοτροπία μόνον αυτοί που οργανώνουν τις περιοδείες του κ. Προέδρου, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, δυστυχώς, και ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός!
Το πρόβλημα όμως είναι γενικότερο. Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ  κατήργησε εις την ουσία τις  προγραμματισμένες 400 πεζές περιπολίες αστυνομικών εις τις γειτονιές  της Αθήνας. Αλλά και εις τις πόλεις της Περιφέρειας. Την ίδια στιγμή η εγκληματικότητα σε εθνική κλίμακα κάμνει θραύση  και οι διαρρήκτες  έχουν γίνει συνέταιροι εις το σπιτικό κάθε πολίτη. Οι λόγοι της έλλειψης  αστυνομικών οργάνων είναι πολλοί. Μεταξύ αυτών όμως και διότι σχεδόν κάθε επώνυμος κυβερνητικός, βουλευτής ή επώνυμη πολιτική προσωπικότητα αλλά και μεγαλοδημοσιογράφος απαιτεί και αποκτά σωματοφύλακες. Χιλιάδες αστυνομικοί απασχολούνται για τον σκοπό αυτόν, ακόμη και όταν η πλειοψηφία  των Ελλήνων υφίσταται τις οδυνηρότατες συνέπειες της οικονομικής, κοινωνικής χρεοκοπίας, της ολοσχερούς φτωχοποίησης, τώρα και της νέας λαίλαπας των λαθρομεταναστών, και ως συνέπεια όλων αυτών ευρίσκεται και κάτω από τα όρια της πτώχειας. Βεβαίως εδώ και δεκαετίες όλοι μας γνωρίζομε, ότι πολλοί εξ αυτών «απασχολούνται ως ένστολες Φιλιππινέζες» από τα διάφορα «τσόκαρα», που νομίζουν ότι έχουν πιάσει τον Πάπα από τα γένια….!
Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση διαμαρτύρεται, ότι πολλά δημοσιεύματα του Διεθνούς Τύπου εκφράζουν αμφιβολίες για το ποιόν της Δημοκρατίας εις την χώρα μας, για την ανικανότητα του πολιτικού συστήματος και των κυβερνώντων, αλλά και ανησυχίες για την δημόσια ασφάλεια εις την Ελλάδα. Δικαίως διαμαρτύρεται η Κυβερνητική Εκπρόσωπος;  Να έχει χάριν όμως, ότι δεν ευρέθη κάποιος «κουτόφραγκος» να την ερωτήσει: «Μα εφόσον δεν έχετε πρόβλημα δημόσιας ασφάλειας και εγχώριας τρομοκρατίας εις την Ελλάδα, τι τους θέλουν τόσους σωματοφύλακες οι πολιτικοί σας και όλοι οι παρατρεχάμενοι;» Πως εξηγείται το απαράδεκτο φαινόμενο, ότι ένα σημαντικό τμήμα των Αστυνομικών Δυνάμεων της Χώρας υπηρετεί την φύλαξη χιλιάδων πολιτικών προσώπων και προσωπικοτήτων και όχι τους Έλληνες πολίτες;»  Τι θα τους απαντήσει η κ. Γεροβασίλη, ότι «εδώ είναι Ελλάδα»;
Πρόκειται και εδώ περί μιας πολύ καθυστερημένης αντιλήψεως περί της έννοιας της πραγματικής Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου, της νοσηρής νοοτροπίας και συνηθειών των Ελλήνων οι οποίοι επί δεκαετίες ανέχονται αυτήν την κατάσταση, αλλά και πολλά άλλα,  τα οποία κοινωνικώς και οικονομικώς μας κρατάνε πολύ μακριά από τους άλλους Λαούς της Ευρώπης. Δεν είναι όμως ανάγκη ούτε να απεργήσουμε δια την κατάσταση αυτήν ούτε να προσφύγουμε εις την βία κατά των φαινομένων αυτών, τα οποία μας μειώνουν ως Λαό, ως «αξιοσέβαστους» ανθρώπους, και ως δήθεν «δημοκρατικούς πολίτες». Χρειάζεται μόνον διαμαρτυρία δια του ήρεμου λόγου και της γραφής. Τουλάχιστον για να γνωρίζουν όλοι, ότι υπάρχουν πολίτες εις την χώρα αυτήν που βλέπουν και ακούνε, αλλά και οι οποίοι γνωρίζουν τις αιτίες της μιζέριας, της κατάντιας και των αθλιοτήτων μας. Βεβαίως τα «τσόκαρα» δεν ενδιαφέρονται για το τι  βλέπουμε, τι λέγομε και τι γράφουμε, αλλά και τι αισθανόμαστε εμείς όλοι. Αυτά την «Φιλιππινέζα» των να έχουν. Οι άλλοι όμως;
Γεώργιος Εμ. Δημητράκης
Υποσημείωση: Ο αρθρογράφος κρητικής (Μαριού/ Ν. Ρεθύμνης) και θρακικής καταγωγής γεννήθηκε και διαμένει εις την Ξάνθη. Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στη Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά στην Αθήνα. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας και επί 30-ετίας Διπλωματούχος Ξεναγός για όλη την Ελληνική Επικράτεια.

***  ΘΕΡΜΗ ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΠΟΥΤΙΝ- ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ!

~  Αυτή την ώρα βρίσκεται στις Καρυές ο Βλαντιμίρ Πούτιν και παρακολουθεί την λειτουργία που πραγματοποιείται στο Πρωτάτο.
Ο Ρώσος ηγέτης κατά την είσοδο τους χαιρέτησε τους Ηγουμένους και στην συνέχεια άναψε κερί ευλαβικά.

 Μάλιστα λίγα λεπτά μετά την άφιξη του ο Ρώσος πρόεδρος συναντήθηκε με τον δημοσιογράφο Κυριάκο Βελόπουλο, με τον οποίο και αντάλλαξε θερμή χειραψία.

 
*** ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας
~**  To...σωσίβιο στη μέση καμπανάκι για καρκίνο του προστάτη
Η μεγάλη προοπτική μελέτη δείχνει ότι ο μεγαλύτερος, από το φυσιολογικό, δείκτης μάζας σώματος και ιδίως η συσσώρευση πάχους γύρω από τη μέση σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο επιθετικού καρκίνου στον προστάτη
To...σωσίβιο στη μέση καμπανάκι για καρκίνο του προστάτη

Οι άνδρες με παραπανίσια κιλά κινδυνεύουν περισσότερο από επιθετικό καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα. Η μεγάλη προοπτική μελέτη δείχνει ότι ο μεγαλύτερος, από το φυσιολογικό, δείκτης μάζας σώματος και ιδίως η συσσώρευση πάχους γύρω από τη μέση σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο επιθετικού καρκίνου στον προστάτη.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Ορόρα Πέρεζ-Κορνάγκο της Μονάδας Επιδημιολογίας Καρκίνου του Τμήματος Υγείας Πληθυσμού του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Μελέτη της Παχυσαρκίας, στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας (1-4 Ιουνίου).
Οι επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 142.000 άνδρες άνω των 50 ετών σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Μετά από 14 χρόνια παρακολούθησης κατά μέσο όρο, καταγράφηκαν 7.022 περιστατικά καρκίνου του προστάτη, εκ των οποίων τα 934 θανατηφόρα.
Οι άνδρες με μεγαλύτερο δείκτη μάζας σώματος και περισσότερο πάχος στην μέση έχουν 10% αυξημένο κίνδυνο για κάθε αύξηση στον δείκτη μάζας σώματος της τάξης των πέντε κιλών ανά μέτρο στο τετράγωνο και 13% αυξημένο κίνδυνο για κάθε αύξηση δέκα εκατοστών στην περιφέρεια της μέσης. Ο κίνδυνος αυξάνει ιδιαίτερα, όταν η περιφέρεια ξεπερνά τα 94 εκατοστά.
Η Πέρεζ-Κορνάγκο συμβούλευσε τους μεσήλικες άνδρες να χάσουν κιλά, ιδίως γύρω από τη μέση τους.

~**  Βρέθηκε ο πρώτος ασθενής με βακτήρια ανθεκτικά σε όλα τα αντιβιοτικά 
Η είδηση έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται ενώπιον μιας εποχής χωρίς επαρκή και κατάλληλα αντιβιοτικά - με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει
Βρέθηκε ο πρώτος ασθενής με βακτήρια ανθεκτικά σε όλα τα αντιβιοτικά

Δυσοίωνο νέο αποτελεί η ανακοίνωση από στρατιωτικούς γιατρούς στις ΗΠΑ ότι ανακαλύφθηκε ο πρώτος ασθενής στον οποίο δεν «πιάνει» κανένα αντιβιοτικό, ακόμη και το πιο ισχυρό. Η είδηση έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται ενώπιον μιας εποχής χωρίς επαρκή και κατάλληλα αντιβιοτικά - με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.
Η ασθενής είναι μια 49χρονη γυναίκα που μολύνθηκε με ένα στέλεχος του βακτηρίου E.coli, το οποίο αποδείχθηκε ανθεκτικό ακόμη και στην κολιστίνη, ένα παλαιό ισχυρό αντιβιοτικό τελευταίας καταφυγής, όταν όλα τα άλλα αντιβιοτικά έχουν φανεί αναποτελεματικά. Αφού ακόμη και η κολιστίνη μοιάζει ανίκανη να «καθαρίσει» μια λοίμωξη, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν για όλους, γιατρούς και ασθενείς.
Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων-CDC (το αμερικανικό ΚΕΕΛΠΝΟ) έχει επιληφθεί της υπόθεσης και ελέγχει το ιατρικό ιστορικό της ασθενούς, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης».
Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο πώς η ασθενής -η οποία δεν είχε κάνει κάποιο ταξίδι το προηγούμενο πεντάμηνο- κόλλησε το εν λόγω υπερ-ανθεκτικό μικρόβιο, το οποίο ανιχνεύθηκε στα ούρα της τον προηγούμενο μήνα. Το ίδιο μικρόβιο είχε αντοπισθεί αρχικά, στο τέλος του 2015, σε ένα μικρό αριθμό ζώων και ανθρώπων στην Κίνα και, στη συνέχεια, στην Ευρώπη. Η γυναίκα στις ΗΠΑ μπορεί να το κόλλησε από τρόφιμο ή από κάποιον άλλο που ήταν μολυσμένος.
«Βασικά, αυτό σημαίνει ότι το τέλος του δρόμου για τα αντιβιοτικά δεν απέχει και πολύ. Μπορεί να βρεθούμε σε μια κατάσταση όπου θα έχουμε ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας ή που θα παθαίνουν ουρολοιμώξεις, για τους οποίους δεν θα διαθέτουμε πλέον αντιβιοτικά», δήλωσε -καθόλου καθησυχαστικά- ο διευθυντής του CDC Τομ Φρίντεν.
«Για μερικούς ασθενείς ήδη δεν υπάρχουν αντιβιοτικά», πρόσθεσε.
Η περίπτωση της 49χρονης, η οποία στις 26 Απριλίου αναζήτησε βοήθεια σε μια στρατιωτική κλινική για μια ουρολοίμωξη, έγινε γνωστή μέσω δημοσίευσης στο περιοδικό "Antimicrobial Agents and Chemotherapy" της Αμερικανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας.
Το σούπερ-E coli περιέχει ένα γονίδιο, το mcr-1, το οποίο του παρέχει ανθεκτικότητα και έναντι της κολιστίνης. Το γεγονός ότι αυτό το γονίδιο μπορεί να μεταφερθεί σε άλλα βακτήρια και άρα έχει τη δυνατότητα να εξαπλωθεί γρήγορα, είναι «άκρως ανησυχητικό», δήλωσε ο δρ Πάτρικ ΜακΓκαν του Στρατιωτικού Ιντιστούτου Ερευνών Γουόλτερ Ριντ, επικεφαλής της σχετικής δημοσίευσης, που έφερε το περιστατικό στο προσκήνιο.
Μελέτες έχουν δείξει ότι το 30% έως 50% των αντιβιοτικών που χορηγούνται από τα νοσοκομεία και τους ιδιώτες γιατρούς, είναι περιττά ή ακατάλληλα για την περίπτωση, συμβάλλοντας έτσι στην ανθεκτικότητα των μικροβίων. Το καλό πλύσιμο των χεριών, καθώς επίσης των φρούτων και λαχανικών, παρέχει μια σχετική -αλλά όχι πλήρη- προστασία έναντι των μικροβίων.

***   Κληρονομική γενετική μετάλλαξη υπέυθυνη για την πολλαπλή σκλήρυνση 
Η ανακάλυψη ενισχύει την πεποίθηση των επιστημόνων ότι μερικές τουλάχιστον μορφές της νόσου είναι κληρονομικές
Κληρονομική γενετική μετάλλαξη υπέυθυνη για την πολλαπλή σκλήρυνση
Επιστήμονες στον Καναδά εντόπισαν μια σπάνια κληρονομική γενετική μετάλλαξη, που αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο να εμφανίσει ένας άνθρωπος πολλαπλή σκλήρυνση.
Η μετάλλαξη βρέθηκε σε δύο καναδικές οικογένειες, πολλά μέλη των οποίων έχουν διαγνωσθεί με τη νευρολογική πάθηση, γνωστή και ως σκλήρυνση κατά πλάκας. Στις δύο αυτές οικογένειες το 70% όσων ατόμων διαθέτουν τη συγκεκριμένη μετάλλαξη, έχουν εμφανίσει τη νόσο.
Η ανακάλυψη ενισχύει την πεποίθηση των επιστημόνων ότι μερικές τουλάχιστον μορφές της νόσου είναι κληρονομικές.
Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες πίστευαν ότι το γενετικό υπόβαθρο της σκλήρυνσης είναι πολύπλοκο και ότι για την εμφάνισή της πολλά γονίδια εμπλέκονται ταυτόχρονα, ενώ οι περιβαλλοντικοί παράγοντες παίζουν τον δικό τους ρόλο.
Η νέα μελέτη αποδεικνύει ότι αρκεί μία και μόνη μετάλλαξη για να προκληθεί η νόσος και να περάσει από γενιά σε γενιά.
Πάντως η εν λόγω μετάλλαξη φαίνεται να είναι πολύ σπάνια, αφού εκτιμάται ότι μόνο ένας ασθενής στους 1.000 με σκλήρυνση την έχει στο DNA του.
Η νόσος προκαλείται, όταν το ανοσποιητικό σύστημα καταστρέφει τη μυελίνη που προστατεύει και μονώνει τους νευρώνες, με συνέπεια να εμποδίζεται πλέον η ταχεία μετάδοση των ηλεκτρικών σημάτων μέσω των νεύρων από και προς τον εγκέφαλο.
Το «ένοχο» γονίδιο είναι το NR1H3, το οποίο παράγει μια πρωτεΐνη, την LXRA, που δρα ως «διακόπτης» ενεργοποίησης-απενεργοποίησης άλλων γονιδίων. Η μετάλλαξη του γονιδίου αυτού εμποδίζει την ενεργοποίηση ζωτικών γονιδίων, με συνέπεια την πρόκληση φλεγμονής και την καταστροφή της μυελίνης.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή ιατρικής γενετικής Καρλς Βιλαρίνο-Γκουέλ του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "Neuron" (Νευρών), δήλωσαν ότι η ανακάλυψη μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων γενετικών θεραπειών για τη νόσο, ιδίως όσον αφορά την ταχέως εξελισσόμενη προϊούσα μορφή της νόσου (περίπου το 15% των ασθενών).
Πιο συνήθης και πιο ήπια είναι η υποτροπιάζουσα-διαλείπουσα πολλαπλή σκλήρυνση. Αν μελλοντικά κάποιος με αυτή τη μορφή της νόσου διαγνωσθεί πως έχει το γονίδιο NR1H3 στο γονιδίωμά του, θα πρέπει να κάνει έγκαιρα πιο επιθετική θεραπεία για να καθυστερήσει την επιδείνωση της νόσου.

*** Κοιλιοκάκη   ή  Οργανική Ευαισθησία οργανισμού στην Γλουτένη :
Τι είναι η κοιλιοκάκη; Η κοιλιοκάκη (celiac disease or non tropical sprue) είναι μια αυτοάνοση διαταραχή του λεπτού εντέρου που εμφανίζεται σε γενετικά προδιατεθειμένα άτομα όλων των ηλικιών από τη μέση βρεφική ηλικία. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν χρόνια διάρροια, αδυναμία ανάπτυξης (σε παιδιά), και κόπωση, αλλά αυτά μπορεί να απουσιάζουν, και συμπτώματα σε άλλα συστήματα οργάνων έχουν περιγραφεί.    
Η κοιλιοκάκη προκαλείται από αντίδραση στη γλιαδίνη, μια προλαμίνη (πρωτεΐνη γλουτένη) που βρίσκεται στο σιτάρι, καθώς και σε παρόμοιες πρωτεΐνες που υπάρχουν στις καλλιέργειες της φυλής των Τριτικέων (Triticeae) (η οποία περιλαμβάνει και άλλα κοινά δημητριακά όπως κριθάρι, σίκαλη κ.α.)[3]                       
Η κοιλιοκάκη είναι η δυσανεξία (κάτι που ο οργανισμός δεν ανέχεται) στη γλουτένη, πρωτεΐνη που υπάρχει στο σιτάρι, το κριθάρι, τη βρώμη και τη σίκαλη. Η αντίδραση του οργανισμού είναι η παραγωγή αντιγλιαδινικών αντισωμάτων, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του εσωτερικού τοιχώματος του λεπτού εντέρου. Πρόκειται για κληρονομική πάθηση και επειδή η βλάβη προκαλείται από το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού, θεωρείται αυτοάνοσο νόσημα.
~Στη  φωτογραφία ,  Βιοψία λεπτού εντέρου που δείχνει Κοιλιοκάκη

Πότε εκδηλώνεται;
Η εκδήλωση της κοιλιοκάκης προϋποθέτει σχετική γενετική προδιάθεση του ατόμου και την κατανάλωση τροφών με γλουτένη. Ακόμη και όταν αυτοί οι δύο παράγοντες συνυπάρχουν, είναι πιθανό η κοιλιοκάκη να μην εκδηλωθεί παρά μόνο όταν «πυροδοτηθεί» σε ορισμένες περιπτώσεις από κάποιες ιογενείς ασθένειες ή άλλες αιτίες. Συνήθως η κοιλιοκάκη εκδηλώνεται στα βρέφη μόλις εισαχθούν δημητριακά στη διατροφή τους, σε ηλικία 6 μηνών περίπου, αλλά και σε ενήλικες που μπορεί να ζουν χωρίς συμπτώματα για πολλά χρόνια και να νοσήσουν πολύ αργότερα.
Πόσο συχνή είναι;
Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για τη συχνότητα εμφάνισης της κοιλιοκάκης, λόγω έλλειψης επίσημης στατιστικής πληροφόρησης και της δυσκολίας διάγνωσής της. Πιθανολογείται ότι παρατηρείται σε 1/2.000-3.000 κατοίκους. Σε άλλες χώρες το ποσοστό κυμαίνεται από 1/150-300 στην Ιρλανδία και τις ΗΠΑ, έως 1/10.000-20.000 σε χώρες της Ασίας.
Τι προκαλεί;
Στα άτομα με τη γενετική αυτή προδιάθεση, η παραγωγή αντιγλιαδινικών αντισωμάτων μετά την κατανάλωση τροφών που περιέχουν γλουτένη προκαλεί τη λείανση ή την αδρανοποίηση των λάχνων του λεπτού εντέρου που είναι υπεύθυνες για την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων από τον οργανισμό. Οι εκδηλώσεις αφορούν κυρίως γαστρεντερικές διαταραχές και οι συνέπειες είναι αρκετές στην ανάπτυξη και συντήρηση του οργανισμού.
Συμπτώματα:
Έχει παρατηρηθεί ότι τα συμπτώματα και οι εκδηλώσεις της κοιλιοκάκης διαφέρουν, συχνά κατά πολύ, από περίπτωση σε περίπτωση και ανάλογα με την ηλικία και διακρίνονται σε γαστρεντερικές και άλλες.
Στα βρέφη παρατηρούνται γαστρεντερικές ενοχλήσεις, διάρροια, συχνές, ογκώδεις και ιδιαίτερα δύσοσμες κενώσεις και στασιμότητα ή απώλεια βάρους.
Στα παιδιά, εκτός από τα παραπάνω, μπορεί επίσης να εκδηλωθεί ναυτία, εμετοί, ανορεξία, αναιμία, δερματίτιδα και στοματικές άφθες. Είναι πιθανό να παρατηρηθεί και οξυθυμία.
Στους ενήλικες και σε αρχικό στάδιο εκδήλωσης της ασθένειας, παρατηρείται ένα γενικά αίσθημα αδιαθεσίας και κόπωσης ακόμη κι όταν οι γαστρεντερικές ενοχλήσεις είναι περιορισμένες. Στη συνέχεια και σαν συνέπεια της μειωμένης απορρόφησης βιταμινών, ιχνοστοιχείων και θρεπτικών συστατικών παρατηρούνται ανεμία, οστεοπενία και οστεοπόρωση καθώς και νευρικές και ορμονικές διαταραχές.
Διάγνωση:
Οι πρώτες ενδείξεις από τα πιο πάνω συμπτώματα θα πρέπει να οδηγήσουν σε ειδική εξέταση αίματος για τη διαπίστωση της παρουσίας αντισωμάτων έναντι της γλιαδίνης, της ρετικουλίνης και του ενδομυίου. Σε περίπτωση παρουσίας τέτοιων αντισωμάτων στο αίμα, απαιτείται ταυτοποίηση της πάθησης με βιοψία δείγματος του εσωτερικού τοιχώματος του λεπτού εντέρου που λαμβάνεται με γαστροσκόπηση. Οι σύγχρονες ιατρικές πρακτικές απαιτούν για την οριστική διάγνωση μία σειρά από τρεις βιοψίες μετά από εναλλαγή δίαιτας με και χωρίς γλουτένη.
Θεραπεία – Αντιμετώπιση:
Παρόλο που η κοιλιοκάκη είναι μία αρκετά σοβαρή χρόνια πάθηση, είναι σημαντικό το γεγονός ότι αντιμετωπίζεται εξαιρετικά αποτελεσματικά, χωρίς φάρμακα ή ιατρικές επεμβάσεις.
Θεραπεία αποτελεί η αυστηρή δια βίου δίαιτα χωρίς γλουτένη που έχει συνέπεια την επαναφορά του τοιχώματος του λεπτού εντέρου σε κανονική κατάσταση και τον έλεγχο της πάθησης. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί και σε ελάχιστες ποσότητες γλουτένης γιατί το μέγεθος της βλάβης του λεπτού εντέρου και ο χρόνος αποκατάστασης είναι δυσανάλογα μεγαλύτερα.
Στην αρχή αυτό είναι κάτι που τρομάζει, αλλά είναι τόσες οι εναλλακτικές τροφές και διατροφικές συνήθειες που υπάρχουν σήμερα που τελικά καταλήγει σε μια καλή οργάνωση της δίαιτας χωρίς ιδιαίτερες στερήσεις και εξαναγκασμούς.

***   Η ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει τον κίνδυνο υπέρτασης     
Για το όζον και το μονοξείδιο του άνθρακα, οι ερευνητές είπαν ότι κατ' αρχήν δεν προκύπτει κάποια συσχέτιση με την υπέρταση, αλλά το ζήτημα χρειάζεται περαιτέρω μελέτη
Η ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει τον κίνδυνο υπέρτασης
Η έκθεση στη ρύπανση της ατμόσφαιρας από την καύση ορυκτών καυσίμων, τις εξατμίσεις οχημάτων, τη σκόνη κ.α. συνδέεται με σημαντικά αυξημένο κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα με μια νέα κινεζική επιστημονική μελέτη. Οι Κινέζοι επιστήμονες συστήνουν σε όσους έχουν υπέρταση, να περιορίζουν την έξοδό τους από το σπίτι, όταν η ρύπανση βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο Τάου Λίου του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας της Γκουαντόνγκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό καρδιολογικό περιοδικό "Hypertension" (Υπέρταση), αξιολόγησαν τα έως τώρα ευρήματα από τις προηγούμενες έρευνες σε όλο τον κόσμο. Από τις περίπου 5.700 μελέτες σχετικά με τη ρύπανση του αέρα, οι 17 -που αφορούσαν συνολικά πάνω από 300.000 άτομα- εστίαζαν στις επιπτώσεις της στην πίεση του αίματος.
Η μελέτη (μετα-ανάλυση) δείχνει ότι ο αυξημένος κίνδυνος αφορά τόσο τη βραχύχρονη, όσο και την μακρόχρονη έκθεση στους ρυπαντές της ατμόσφαιρας. Ο εμπλεκόμενος βιολογικός μηχανισμός αφορά πιθανώς τη φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες που προκαλεί η ρύπανση στις αρτηρίες.
«Ακόμη και ένα πολύ χαμηλό επίπεδο ατμοσφαιρικής ρύπανσης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο υπέρτασης», δήλωσε ο Λίου, επεσήμανε όμως ότι η νέα μελέτη διαπίστωσε μεν μια σαφή συσχέτιση μεταξύ ρύπανσης-υπέρτασης, όχι όμως μια άμεση σχέση αιτίας-αποτελέσματος.
Η υπέρταση φαίνεται κατ' εξοχήν να επηρεάζεται βραχυπρόθεσμα από το διοξείδιο του θείου (προέρχεται κυρίως από τις καύσεις) και τα μικροσωματίδια (ΡΜ2,5) που είναι μικρότερα από τους κόκκους σκόνης. Μακροπρόθεσμα η υπέρταση επιδεινώνεται από το διοξείδιο του αζώτου (προέρχεται κυρίως από τις εξατμίσεις και τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής) και τα κάπως μεγαλύτερα σωματίδια (ΡΜ10).
Για το όζον και το μονοξείδιο του άνθρακα, οι ερευνητές είπαν ότι κατ' αρχήν δεν προκύπτει κάποια συσχέτιση με την υπέρταση, αλλά το ζήτημα χρειάζεται περαιτέρω μελέτη.
Ως υπέρταση ορίσθηκε συστολική πίεση πάνω από 140 mm Hg και διαστολική πάνω από 90 mm Hg. Η υψηλή πίεση αποτελεί σημαντικό παράγοντα καρδιαγγειακού κινδύνου για έμφραγμα, εγκεφαλικό κ.α.

***  Η μακροχρόνια έκθεση σε ακτινοβολία από κινητά ένοχη για καρκίνους; 
Ανησυχητικά τα ευρήματα της μεγαλύτερης έρευνας μέχρι σήμερα πάνω στην επίδραση της ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων (RF) σε πειραματόζωα.
Η μακροχρόνια έκθεση σε ακτινοβολία από κινητά ένοχη για καρκίνους;
Μία μεγάλη έρευνα επιστημόνων της αμερικανικής κυβέρνησης, που έγινε σε αρουραίους και ποντίκια, παρέχει βάσιμες ενδείξεις -με βάση προκαταρκτικά στοιχεία- ότι η μακροχρόνια έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπεται από τα κινητά τηλέφωνα και τις άλλες ασύρματες συσκευές, αυξάνει τον κίνδυνο για την εμφάνιση καρκίνου στον εγκέφαλο και στην καρδιά. Είναι η μεγαλύτερη έρευνα μέχρι σήμερα πάνω στην επίδραση της ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων (RF) σε πειραματόζωα.
Αμέσως, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», το «Science» και το «Scientific American», ξεσηκώθηκαν επιστημονικές αντιδράσεις κατά της μελέτης, με διάφορες αιτιάσεις, όπως ότι οι ερευνητές βιάστηκαν να δώσουν προκαταρκτικά στοιχεία στη δημοσιότητα, χωρίς καν η μελέτη τους να έχει δημοσιευθεί σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό και να έχει έτσι περάσει τη «βάσανο» της αξιολόγησης από άλλους επιστήμονες.
Η επίμαχη και δαπανηρή μελέτη, κόστους 25 εκατ. δολαρίων, που αναμένεται να αναζωπυρώσει τη σχετική επιστημονική διαμάχη, έγινε από ερευνητές του ομοσπονδιακού Εθνικού Προγράμματος Τοξικολογίας (ΝΤΡ), το οποίο εποπτεύεται από το υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ.
Η μελέτη στα πειραματόζωα διαπιστώνει -σε βάθος χρόνου- αυξήσεις στα περιστατικά καρκίνου, παρά τα χαμηλά επίπεδα της ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων (RF). Τόσο οι ίδιοι οι ερευνητές, όσο και άλλοι επιστήμονες, επισήμαναν την ανάγκη να γίνουν περαιτέρω έρευνες.
Περιέργως αυξημένα ποσοστά καρκίνου βρέθηκαν μόνο σε αρσενικούς αρουραίους, ενώ το χρονικό διάστημα που εκτέθηκαν τα ζώα στην ακτινοβολία (μερικά από έμβρυα ακόμη), είναι πιθανώς πολύ μεγαλύτερο από την έκθεση των ανθρώπων στις συσκευές τους.
Δεν επισημάνθηκε κάποιος σαφής βιολογικός μηχανισμός, που να εξηγεί τον αυξημένο κίνδυνο, αν και διαπιστώθηκαν αυξημένες βλάβες στο DNA των πειραματόζωων. Παραμένει επίσης αμφίβολο κατά πόσο μια μελέτη σε τρωκτικά ισχύει εξίσου και σε ανθρώπους.
Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στο bioRXiv, εξέθεσαν αρουραίους επί εννέα ώρες κάθε μέρα και επί δύο χρόνια σε μη ιοντίζουσα ακτινοβολία (RF 900 megahertz), που αντιστοιχεί σε συχνή χρήση κινητών τηλεφώνων. Τα αρσενικά -αλλά όχι τα θηλυκά- ζώα εμφάνισαν δύο σπάνια είδη καρκινικών όγκων: γλοίωμα στον εγκέφαλο (το 2% έως 3% των πειραματόζωων) και όγκους των κυττάρων Schwan της καρδιάς (το 6% έως 7%).
Είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται τέτοιοι όγκοι σε σχετικές μελέτες πάνω σε πειραματόζωα και η συχνότητα των όγκων φάνηκε να εξαρτάται από τη δόση της ακτινοβολίας (δηλαδή τη συχνότητα της χρήσης). Επιπλέον, κανένα πειραματόζωο της ομάδας ελέγχου, που δεν είχε εκτεθεί στην εν λόγω ακτινοβολία, δεν εμφάνισε όγκους.
Το ίδιο το Εθνικό Πρόγραμμα Τοξικολογίας διευκρίνισε ότι τα πορίσματα της έρευνας είναι ακόμη προκαταρκτικά, ότι εξετάζονται από άλλους ειδικούς και ότι τα πλήρη ευρήματα θα δοθούν στη δημοσιότητα εντός του 2017.
Επιστήμονες των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ εξέφρασαν επιφυλάξεις για τη μεθοδολογία του πειράματος, το μέγεθος του δείγματος, τις διαφορές στα ευρήματα σε σχέση με παλαιότερες μελέτες, καθώς επίσης για το γεγονός ότι οι ακτινοβολημένοι αρσενικοί αρουραίοι με τους όγκους έζησαν περισσότερο σε σχέση με όσα ζώα δεν είχαν εκτεθεί σε ακτινοβολία κ.α.
Η Διεθνής Υπηρεσία Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC) έχει κατατάξει από το 2011 την ακτινοβολία RF στις πιθανές καρκινογόνες πηγές για τους ανθρώπους. Όμως, μέχρι στιγμής, οι επιδημιολογικές μελέτες σε ανθρώπους δεν έχουν καταλήξει σε οριστικό συμπέρασμα, εμφανίζοντας έλλειψη συνέπειας μεταξύ τους. Πάντως, όγκοι όπως το γλοίωμα έχουν συσχετισθεί πιθανώς με την ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων σε κάποιες μελέτες σε ανθρώπους, αλλά όχι σε ζώα.
Αναφερόμενος στη νέα μελέτη, ο επιστήμων βιοστατιστικής Κρίστοφερ Πόρτιερ, πρώην επικεφαλής του Εθνικού Προγράμματος Τοξικολογίας, δεν εμφανίσθηκε καθησυχαστικός: «Η νέα μελέτη με ανησυχεί πραγματικά - και είμαι ειδικός. Πρόκειται όχι απλώς για μια συσχέτιση, αλλά οπωσδήποτε για μια αιτιολογική σχέση. Έλεγξαν τα πάντα σε αυτή τη μελέτη και προέκυψε καρκίνος λόγω της έκθεσης στην ακτινοβολία», ανέφερε.
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι χρήστες κινητών καλά θα κάνουν να κρατάνε τη συσκευή τους όσο γίνεται πιο μακριά από το κεφάλι και το σώμα τους, όταν μιλάνε.

***

*** Αθλητική  ενημέρωση :

***  ΒΟΜΒΑ! Η Επιτροπή Δεοντολογίας ζητάει υποβιβασμό Ξάνθης, Χανίων και Πανελευσινιακού!

 

~ Σύμφωνα με μία αποκάλυψη που έγινε κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής, η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ έχει εισηγηθεί τον υποβιβασμό της Ξάνθης, των Χανίων και του Πανελευσινιακού. Οι δύο τελευταίες ομάδες αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Football League.
Βάσει λοιπόν των αποκαλύψεων, υπάρχουν στοιχεία στους φάκελους της UEFA, τα οποία κάνουν λόγο για ύποπτα ματς, τα οποία ενδέχεται να έχουν χειραγωγηθεί.
Συγκεκριμένα, στο στόχαστρο μπαίνει ο αγώνας του Κυπέλλου μεταξύ του Πανελευσινιακού και της Ξάνθης, που είχε λήξει 0-5, αλλά και ο αγώνας Πανελευσινιακός – Χανιά, που είχε λήξει 3-2.
Η Επιτροπή δηλώνει πως έχουν εντοπιστεί οι ευθύνες των ομάδων και προτείνει στο δικαστικό τμήμα τον υποβιβασμό και την επιβολή προστίμου ύψους 2,5 εκατομμυρίων σε κάθε ομάδα.
Αν και δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η απόφαση του δικαστικού τμήματος, η πρόταση αυτή από την Επιτροπή συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

*** Μεγάλη απώλεια για την Εθνική! Ανατροπή δεδομένων τελευταία στιγμή...

~  Στην οριστική απόφαση της μη συμμετοχής στην Εθνική Ομάδα προχώρησε ο Γιώργος Πρίντεζης. Μάλιστα ενημέρωσε κι επίσημα τον Φώτη Κατσικάρη. Ο τραυματισμός του forward της Εθνικής και του Ολυμπιακού χρειάζεται τουλάχιστον ένα μήνα αποθεραπείας, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η συμμετοχή του στο Προ-ολυμπιακό τουρνουά.
Αναμένουμε να δούμε πως θα καλυφθεί το κενό, από την πλευρά του προπονητικού τιμ.

***      Έχασε και στην Αυστραλία (1-0) η Εθνική μας ομάδα, με γκολ στο 94΄…. Η Εθνική μας ομάδα έχασε 1-0 από την Αυστραλία με γκολ του Λέκι στο 94ο λεπτό και γνώρισε μια ακόμη φιλική ήττα στην εποχή Σκίμπε. Έχει πολλά πράγματα να βελτιώσει στην συνέχεια ο Γερμανός προπονητής. Τραυματίστηκε και αποχώρησε ο Καρνέζης.AdTech Ad
    Τα φιλικά είναι πρώτα απ' όλα για τους προπονητές. Να δουν πράγματα, να βελτιώσουν τις παθογένειες και τα αρνητικά στοιχεία στην ομάδα τους και να την έχουν έτοιμη για τα επίσημα παιχνίδια. Ο Μίχαελ Σκίμπε ανέλαβε μια Εθνική σκέτο ερείπιο, με ηθικό στο ναδίρ και το στοίχημά του είναι μεγάλο, προκειμένου να την επαναφέρει σε ανοδική και νικηφόρα "τροχιά". 
Το πρώτο φιλικό της "γαλανόλευκης" στην Αυστραλία, κατέδειξε ότι έχει πολλά πράγματα να βελτιώσει μέχρι την έναρξη των προκριματικών του Μουντιάλ, όπου στόχος είναι η πρόκριση στην τελική φάση στα γήπεδα της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2018. Άλλωστε, ο ίδιος ο Γερμανός κόουτς έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ότι στόχος είναι να στείλει την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Μεσοεπιθετικά η Εθνική δεν έδειξε πολλά πράγματα στο 4-4-2 που επέλεξε ο Σκίμπε, απείλησε σε τρεις περιπτώσεις τους Αυστραλούς του Άγγελου Ποστέκογλου που παρατάχθηκαν με αρκετά νέα πρόσωπα στο χορτάρι του "ANZ Stadium". Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και κατάφεραν στην τελευταία φάση του αγώνα (9'3) με τον Λέκι να σκοράρουν και να πάρουν τη νίκη.
Μια ακόμη ήττα για την γαλανόλευκη στην εποχή Σκίμπε. Μετά την ήττα από το Λουξεμβούργο στις καθυστερήσεις και το 3-2 με ανατροπή από την Ισλανδία, ήρθε και το 1-0 από την Αυστραλία στο φινάλε. Μοναδικό θετικό αποτέλεσμα ως τώρα είναι το 2-1 με το Μαυροβούνιο, ενώ μην ξεχνάμε τον μηδενισμό με την Τουρκία για την αντικανονική συμμετοχή του Γιάννου (0-0 είχε λήξει κανονικά).
Έτσι παρέταξε την Εθνική ο Σκίμπε
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός παρέταξε την ομάδα με τον Καρνέζη στο τέρμα, δεξιά στην άμυνα τον Τοροσίδη, αριστερά τον Σταφυλίδη και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τούς Παπασταθόπουλο και Οικονόμου. Οι Σάμαρης και Μανιάτης στη μεσαία γραμμή, οι Χριστοδουλόπουλος και Γιαννιώτας στις δυο πτέρυγες και στην επίθεση οι Διαμαντάκος και Βέλλιος.
Η Εθνική μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 3' είχε μια καλή στιγμή με τον Βέλλιο μόλις στο 3', όταν αστόχησε σε κοντινή κεφαλιά, αλλά αντί να "πατήσει" πάνω στο καλό της ξεκίνημα και να πιέσει τους γηπεδούχους, δεν κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό της. Όσο κυλούσε ο χρόνος, οι γηπεδούχοι έπαιρναν μέτρα στο χορτάρι και είχαν ένα δυνατό διάστημα από το 25' μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους, δημιουργώντας αρκετές φάσεις για γκολ.
Να ειπωθεί ότι στο 15' ο Καρνέζης παραχώρησε ως τραυματίας την θέση του στον Καπίνο, ο οποίος πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση. Ο γκολκίπερ της Ουντινέζε είχε εναέρια σύγκρουση με τον Γιέντινακ και δεν μπόρεσε να συνεχίσει, με τον πορτιέρε του Ολυμπιακού να μπαίνει στο ματς και να αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις.
Σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις χρειάστηκε να δείξει τα αντανακλαστικά του και ειδικά στην φάση του Μίλιγκαν στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 43', οι Αυστραλοί διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι του Μανιάτη στον Κρουζ, το οποίο δεν καταλογίστηκε από τον διαιτητή του αγώνα.
Λύγισε στις καθυστερήσεις
Παρά τις αλλαγές στο ξεκίνημα του β' μέρους, όταν οι Χολέμπας και Μπακασέτας μπήκαν αντί των Διαμαντάκου και Χριστοδουλόπουλου, η εικόνα της ομάδας δεν βελτιώθηκε ιδιαίτερα, με την γαλανόλευκη να μην είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη μπροστά. Ο Παπασταθόπουλος πίσω έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε και μαζί με τον Καπίνο είχαν πάρει "εργολαβία" την διατήρηση του μηδέν.
Στο 53' ο Τζέντινακ και στο 63' και 76' ο Ρόγκιτς έχασαν τρεις καλές ευκαιρίες για τα "καγκουρό", με την Εθνική να έχει μια καλή φάση με κεφαλιά του Τοροσίδη (75'). Οι Αυστραλοί θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ στο 81’ αλλά ο Σέσνμπουρι σημάδεψε το δοκάρι του Καπίνο, ενώ στο 90' ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Ίρβν.
Μέχρι να φτάσουμε στο φινάλε των καθυστερήσεων, όταν ο Λέκι με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-0 της Αυστραλίας. Δίκαιη ήττα για την Εθνική μας, που θα πρέπει να βελτιώσει αρκετά πράγματα στο επόμενο φιλικό με την Αυστραλία στη Μελβούρνη στις 7 Ιουνίου (13:00).
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν, Γκέρια, Μίλιγκαν (83’ Ίρβιν), Ντέγιενεκ, Κρούζ (60’ Λέκι), Μόουϊ (61’ Ρόγκιτς), Σμιθ (82’ Γκέρσμπαχ), Τζέντινακ, Μπερνς (72’ Οικονομίδης), Σένσμπουρι, Γιάννου (72’ Κέιχιλ)
ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης (15’ Καπίνο), Οικονόμου, Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Γιαννιώτας (73’ Αραβίδης), Χριστοδουλόπουλος (46’ Μπακασέτας), Σάμαρης (56’ Ταχτσίδης), Βέλλιος και Διαμαντάκος (46’ Χολέμπας).

***    Τι πρέπει να προσέξει ο Παπαδόπουλος
Θετικά αποτιμάται  σε γενικές γραμμές η χθεσινή επίσημη παρουσίαση του Σταύρου Παπαδόπουλου στην συνέντευξη Τύπου στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.
    Στα συν του φυσικού ηγέτη της Μαύρης Θύελλας ήταν η καλή του κατάσταση, η απόλυτη διαύγεια πνεύματος, η όρεξη και το πάθος του, η αγάπη του για την Καλαμάτα και βέβαια πάντα για το ποδόσφαιρο.
Επίσης η ομιλία του, οι απαντήσεις του, οι θέσεις και οι απόψεις του για όλα τα θέματα ήταν μπορούμε να πούμε οι ενδεδειγμένες, αρκετά αν θέλετε  σωστές – φυσιολογικές. Κοντολογίς ο πήχης δεν ανεβαίνει (σωστά) με την μία πολύ ψηλά και τρώγοντας θα έρχεται η όρεξη.
Αυτό όμως που με ανησύχησε λίγο ήταν η σχετικά μικρή προσέλευση του απλού κόσμου, η όχι και τόσο έστω μεγάλη και αυθόρμητη παρουσία στου Μεσσηνιακού των φιλάθλων του ΠΣ Η Καλαμάτα, σε αυτό το πολυδιαφημισμένο γεγονός.
Εδώ λοιπόν νομίζω ότι πρέπει να δώσει μεγάλη προσοχή και να εστιάσει ο Καλαματιανός μεγαλοεπιχειρηματίας. Ο κόσμος περιμένει από αυτόν ανανέωση σε μεγάλο βαθμό των συνεργατών του σε όλα τα επίπεδα.
Να μπουν νέα πρόσωπα στη διοίκηση (όπως π.χ. οι Παπαθεοδωρίδης, Σπίνος, Καμπουγέρης), διατήρηση μερικών ικανών, αγωνιστών, άφθαρτων και με δεδομένο έργο, της προηγούμενης κατάστασης, όπως ας πούμε οι Λουκάς, Γυφτέας, Νίκας, ίσως - αρχίζω τώρα να πιστεύω - ριζικές αλλαγές πρέπει να γίνουν και στο τεχνικό τιμ, αλλά και την συμμετοχή  στο νέο Δ.Σ. εκπροσώπου των οργανωμένων φίλων της ομάδας, όπως πλέον γίνεται παγκοσμίως στα μεγάλα και λαοφιλή ποδοσφαιρικά σωματεία.  
Αυτό πρέπει να προσέχει και να πράξει ο κύριος Σταύρος, αυτό είδα και άκουσα εγώ χθες από τους φιλάθλους στου ΜΓΣ, αυτό μου λένε μέρες τώρα στον δρόμο, στην εκπομπή και μου γράφουν στο σάιτ και στα σόσιαλ μίντια δεκάδες, για να μην πω εκατοντάδες απλοί και αγνοί φίλοι και οπαδοί των «μελανολεύκων».
Ο πρόεδρος της Μαύρης Θύελλας, όπως και οι στενοί συνεργάτες του οφείλουν να ανανεώσουν, να ανοίξουν την ψαλίδα, την πόρτα και σε νέο αίμα στον ΠΣ Η Καλαμάτα, σε διοικητικό & προπονητικό επίπεδο έτσι ώστε να μη μοιάζει με ένα κλειστό, γερασμένο και βαρετό  κλαμπ και  να  προσεγγίσουν μαζικότερα και με μεγαλύτερο ενθουσιασμό οι χιλιάδες των οπαδών της Καλαμάτας την ομάδα, διευκολύνοντας έτσι τον δρόμο, την επιστροφή της  προς την  κορυφή...
Καλή σας ημέρα. 

*** Αύριο Κυριακή  05/06/2016 τελευταίος αγώνας  στο 13ο όμιλο για άνοδο στην Γ΄ Εθνική στο ποδόσφαιρο :
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Γυθείου -ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου 

*** ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ  ΜΑΪΟΥ  2016  : 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  23 Μαϊου 2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-23-2016.html .               
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   Δευτέρα 23 Μαϊου  2016  17ο  κεφάλαιο  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/05/23-2016-17.html .-                                           
 ~ Η Εφημερίδα μας  arfara news  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  24 Μαϊου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-24-2016.html .-                                                                                                                                    
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Μαϊου 2016   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-25-2016.html .-                                                                                                                                             
~Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Arfara News Τετάρτη 25 Μαϊου 2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-25-2016.html .-              
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 26 Μαϊου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-26-2016.html .-          
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  27 Μαϊου  2016    :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-27-2016.html  .-                  
 ~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαϊου 2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/05/28-29-2016.html .-                                   
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  28  Μαϊου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-28-2016.html .-                                                                                                   
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  30  Μαϊου  2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-30-2016.html .-             
 ~  Οδοιπορικό στην όμορφη Κεφαλονιά το Σ/Κ 28 , 29 Μαϊου 2016: http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/05/28-29-2016.html .-
Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τ5ρίτη  31  Μαϊου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-5-31-2016.html .-

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 01  Ιουνίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html  .-  
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  02 Ιουνίου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-02-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 03  Ιουνίου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-03-2016.html .-
~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  03  Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/03-2016.html .-              
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας Arfara News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .- 
~              
~ ΑΓΙΟ  ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/04-2016.html  .-  
~  ~Η Εφημερίδα μας Arfara News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-
~        
  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   

  ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4961 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 610 /  -         https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.584   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts    Σταμάτιος Σκούλικας  .- https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 /

BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4796 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2995 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2982  video. -                 
 https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 773    βίντεο   .-


Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  ,



Δεν υπάρχουν σχόλια: