Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  14  Νοεμβρίου  2014  : 



***  Ανθρώπινος σκελετός σε ακτή στη Σαπιέντζα

Ένα μακάβριο εύρημα διέκρινε χθες το πρωί ένας καπετάνιος σκάφους που έπλεε κοντά στις ακτές της Σαπιέντζας. Στο σημείο «Πόρτο Λόγγο», σε απόσταση 2 μέτρων από την ακτή και μισοθαμμένος στην αμμουδιά, εντοπίσθηκε ανθρώπινος σκελετός. Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι πως η θάλασσα ξέθαψε το σκελετό, καθώς εξέχουν από την άμμο το κρανίο, η ραχοκοκαλιά και η πλάτη. Χθες το μεσημέρι στο σημείο πήγαν λιμενικοί και αστυνομικοί, οι οποίοι τράβηξαν φωτογραφίες, αλλά λόγω της προχωρημένης ώρας θα προχωρήσουν σε περισυλλογή των οστών σήμερα μαζί με ιατροδικαστή. Την υπόθεση χειρίζεται το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου. Πάντως, μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής αναφέρουν ότι στο νησί υπάρχουν σκελετοί σε διάφορα σημεία, ενώ ακριβώς στο ίδιο σημείο της ακτής έχει βρεθεί και παλαιότερα ανθρώπινος σκελετός.Β.Β. - 

*** Κατεπείγουσα προκαταρκτική του εισαγγελέα στην Ασφάλεια για την υπάλληλο της Π.Ε. με το πλαστό απολυτήριο          
           
Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τη δράση της 56χρονης υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας διέταξε χθες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου, δίνοντας εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης στο διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, Βασίλη Τσιγαρίδη.
Ο εισαγγελέας έχει ζητήσει να γίνει έρευνα για να διαπιστωθεί εάν έχουν διαρπαχθεί τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της απάτης και της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων.
Ο κ. Σταύρου κινήθηκε αυτεπάγγελτα, μετά την έκταση που έχει πάρει το θέμα και τα δημοσιεύματα για τη δράση της υπαλλήλου.
  Δεν υπάρχει το αρχείο επί Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης
Χθες έληξε η προθεσμία που είχε διοικητικά η υπάλληλος να παρουσιασθεί στην υπηρεσία της στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και να δώσει εξηγήσεις, ενώ πλέον υπηρεσιακά τα ίχνη της έχουν εξαφανισθεί.
Η υπηρεσιακή επιτροπή που έχει συγκροτηθεί συνέχισε και χθες την καταγραφή όλων των εγγράφων και αρχείων που βρίσκονται στο γραφείο της υπαλλήλου και αναμένεται σήμερα – αύριο να ολοκληρωθεί.
Ωστόσο, πληροφορίες του «Θ» αναφέρουν ότι δεν έχει εντοπισθεί καθόλου το αρχείο της συγκεκριμένης υπαλλήλου τα χρόνια που ίσχυε ο θεσμός της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας, οπότε, επίσης, ήταν υπεύθυνη για προμήθειες και διαγωνισμούς.
  Στο Διοικητήριο ο Π. Τατούλης
Στο μεταξύ, χθες αργά το μεσημέρι, μετά τα εγκαίνια του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, στα οποία παρευρέθη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και είχε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη και τον πρώην αντιπεριφερειάρχη και νυν πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εταιρείας, Γιάννη Αργυράκη.
Ο κ. Τατούλης ενημερώθηκε για την πορεία των ερευνών, ενώ απαίτησε όλες οι διαδικασίες να προχωρήσουν πολύ γρήγορα και να υπάρξουν σύντομα αποτελέσματα.
Στο μεταξύ, οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν ήδη απευθυνθεί σε δικηγόρο και ετοιμάζουν τις νομικές τους κινήσεις κατά της Περιφερειακής Ενότητας και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
Πάντως, σύμφωνα με τη ΔΟΥ Καλαμάτας, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έχει τη δυνατότητα να εξαργυρώνει εγγυητικές επιστολές με εξουσιοδότηση μέχρι του ποσού των 3.000 ευρώ. Κι εκεί αναμένεται να ελεγχθούν όλοι οι φάκελοι που μπορεί να σχετίζονται με υποθέσεις της Περιφερειακής Ενότητας και της συγκεκριμένης υπαλλήλου, προκειμένου να διασταυρωθούν με τα στοιχεία της υπηρεσίας και να διαπιστώσουν μέχρι πού φτάνει όλη αυτή η ιστορία.
Πάντως, όλοι φοβούνται πως η υπόθεση έχει τεράστιες διαστάσεις και ακόμα βλέπουν την κορφή της, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως δύο ημέρες τώρα είναι κεντρικό θέμα συζήτησης σε στέκια της πόλης.   Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Μάζεψαν ελιές στη Μεσσηνία Δανοί τουρίστες (φωτογραφίες )          
   
 
 Για 12η συνεχόμενη χρονιά το πρακτορείο Τριγκιλίδας διοργανώνει με επιτυχία το πρόγραμμα «Λιομάζωμα στην Μεσσηνία 10-17 Νοεμβρίου 2014» σε Δανούς τουρίστες, προσφέροντας τους μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία : να γνωρίσουν από κοντά την συλλογή του ελαιοκάρπου συμμετέχοντας οι ίδιοι στην όλη διαδικασία, να δουν πως επεξεργάζεται ο καρπός της ελιάς και στη συνέχεια να γευτούν το περίφημο αγουρόλαδο μαζί με άλλες παραδοσιακές λιχουδιές του τόπου, όπως λαλάγγια, καψαλιστό ψωμί, ελιές, τυρί σφέλα, παστό, λουκάνικο, παξιμάδια και γλυκίσματα όπως δίπλες και κουραμπίεδες.
  «Μάζεψαν ελιές. Έστρωσαν το λίοπανο, κλάδεψαν και ράβδισαν τα κλαδιά στα ελαιόδεντρα, σάκιασαν τον μαζεμένο καρπό στην περιοχή του Λυκοτράφου Μεσσηνίας».
Στην συνέχεια επισκέφθηκαν το ελαιοτριβείο Καρούμπαλης Α.Ε. στο χωρίο της Μάδαινα Μεσσηνίας, όπου είδαν την επεξαργασία του ελαιοκάρπου από κοντά και γευτήκαν το φρέσκο αγουρόλαδο με καψαλιστό ψωμί, τη γνωστή καψάλα και άλλα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Επισκέφθηκαν το νέο Λαογραφικό μουσείο στην Μάδαινα.Το μεσημέρι επισκέφθηκαν και γευμάτισαν στο παραδοσιακό εστιατόριο Πέτρινο στο χωριό Ανάληψη , με παραδοσιακά μανιάτικα και μεσσηνιακά προϊόντα, και χόρεψαν υπό τους ζωντανούς ήχους ελληνικής παραδοσιακής μουσικής»
 Οι ίδιοι τουρίστες έμειναν  κατενθουσιασμένοι από την πρωτόγνωρη -για τους περισσότερους-εμπειρία αυτή και εξέφρασαν την γνώμη τους για τη δυσκολία που έχει το μάζεμα της ελιάς.
  Επίσης το ταξίδι τους στην Ελλάδα τους έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν και άλλα μέρη της Πελοποννήσου όπως την Μάνη ( Καρδαμύλη-Άγιος Νικόλαος-Καστάνια-Μηλιά-Θαλάμες)Αρεόπολη-Γύθειο-Μυστρά-Σπάρτη-Ταΰγετο-Καλαμάτα-Κανάλι Ισθμού-Αθήνα.
  Το γραφείο “Τριγκιλίδας Travel” θα διοργανώσει και άλλα θεματικά ταξίδια αγροτουρισμού με θέμα να γνωρίσουν περισσότεροι Δανοί τουρίστες την επεξεργασία ελαιολάδου και να γίνουν έτσι οι καλύτεροι πρεσβευτές του ελαιολάδου για την χώρα μας.
  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Δανοί τουρίστες εξέφρασαν την δυσφορία τους για τα μέσα ενημέρωσης της χώρας τους και συγκεκριμένα για το πώς παρουσιάζουν το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας. Μας βρίσκουν πού φιλικούς, φιλόξενους, εργατικούς και «όχι τεμπέληδες» όπως περιγράφουν τα Μ.Μ.Ε.της Δανίας. Τελείως διαφορετική εικόνα από ότι την περιγράφουν…Μάλιστα πολλοί από αυτούς έχουν πολλές φορές στην Ελλάδα και στην Μεσσηνία και δήλωσαν ότι θα ξαναέρθουν πάλι !!! 

*** Ο Πέτρος Θέμελης για το νεκρό της Αμφίπολης 

Αμφιβολίες για το αν ο νεκρός που βρέθηκε στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο επίσημος νεκρός εκφράζει με δηλώσεις του σε μέσα ενημέρωσης ο κορυφαίος Έλληνας αρχαιολόγος Πέτρος Θέμελης. Όπως σημειώνει η καύση ήταν βασικό στοιχείο του αφηρωισμού και μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί εταίρος του Μεγάλου Αλεξάνδρου θαμμένος με ολόκληρο τον σκελετό. Όλοι οι σκελετοί που έχουν εντοπισθεί ως σήμερα ήταν καμένοι, λέει ο κ. Θέμελης. Εκτιμά δε ότι ο νεκρός που βρέθηκε ήταν επιφανής, δεν ήταν όμως το κεντρικό πρόσωπο του μοναδικού στον κόσμο αυτού ταφικού μνημείου το οποίου δημιουργήθηκε για χάρη του. - 

*** 28χρονος ποδοσφαιριστής έχασε τη ζωή του στην προπόνηση από κεραυνό          
           
Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο άκουσμα της είδησης πως ένα 28χρονο παλικάρι σκοτώθηκε από κεραυνό την ώρα της προπόνησης.
Το άτυχο παιδί που κατάγεται από διπλανό χωριό, βρίσκονταν στο γήπεδο της Κηρίνθου και προπονούνταν με την τοπική ομάδα.
  Την ώρα της προπόνησης και γύρω στις έξι και μισή το απόγευμα, όταν άρχισε να βρέχει, ξεκίνησαν να πάνε στα αποδυτήρια. Ξαφνικά ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος αφού έπεσε κεραυνός. Αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Οι άλλοι έξι  συμπαίκτες του, τον πλησίασαν και τον μετέφεραν στο κέντρο υγείας Μαντουδίου. Ήταν ήδη αργά μιας και οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο του.   www.evianews.gr

***  Το παρασκήνιο της εκδήλωσης στο Πνευματικό Κέντρο          
           
Η εκδήλωση για την υποψηφιότητα της Καλαμάτας ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, την περασμένη Τρίτη το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο, εκτός από το... προσκήνιο, είχε και μπόλικο παρασκήνιο.
  Πρώτα απ’ όλα, φαίνεται ότι το... μανιάτικο του δημάρχου, αλλά και μελών της Δημοτικής Αρχής, με το θεματικό αντιπεριφερειάρχη, Περικλή Μαντά, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Παρά την εμφανή παρουσία του στις πρώτες θέσεις της αίθουσας, δίπλα από τον πρόεδρο της «Φάρις», Θανάση Ηλιόπουλο, κανείς δεν τον προσφώνησε, δεν τον καλωσόρισε.
Με τέτοια, όμως, τακτική δεν πρόκειται να κερδίσει κανείς. Γιατί στο μέλλον θα χρειαστεί και η Περιφέρεια να εγγυηθεί οικονομικά για το πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας.
  Εντύπωση προκάλεσε η απουσία των δημάρχων ή στελεχών από τους Δήμους Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης. Στο φάκελο υποψηφιότητας που θα καταθέσουμε η Αρχαία Μεσσήνη και η Μάνη θα είναι απούσες;
Αν όχι, φρόντισαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης να καλέσουν κάποιον αιρετό από τους δύο γειτονικούς Δήμους;
  Ο στόχος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας πρέπει να μας ενώσει είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Νίκας. Αν πίστευε αυτά που έλεγε, γιατί, άραγε, η Δημοτική Αρχή απαξίωσε την εκδήλωση του «Ανοιχτού Δήμου - Ενεργοί Πολίτες» την περασμένη εβδομάδα;
  Ο εκτελεστικός διευθυντής, Έκτορας Τσατσούλης, θα πρέπει να μάθει να κρατά την ψυχραιμία του, όταν ακούει κάτι διαφορετικό απ’ όσα λέει. Η τοποθέτηση του κ. Μάκαρη μπορεί να μην του... χάιδεψε τ’ αυτιά, αλλά και η κριτική εποικοδομητική είναι. Ιδιαίτερα στα πρώτα στάδια, την έχει ανάγκη για να αποφύγει τις... κακοτοπιές.
  Οι (η) πολιτικοί (η) είναι τελικά... έξω από τα ανθρώπινα. Το 2006 ο δήμαρχος και ο πρώην Παν. Κουμάντος μόνο... πιστόλια δεν έβγαλαν, όταν ο δεύτερος αντιστάθηκε με όλες του τις δυνάμεις στην υποψηφιότητα του πρώτου. Και τι δεν είχε ειπωθεί την προεκλογική περίοδο. Την Τρίτη το βράδυ, όμως, αγκαλίτσες, φιλάκια και θερμές χειραψίες. Τελικά, το εγχείρημα ενώνει ακόμα και... αιώνιους εχθρούς!
  Έλεγε συνεχώς ο δήμαρχος για το μεγάλο μήνυμα της επανάστασης του 1821, το οποίο θα είναι και το... οπλοστάσιο της διεκδίκησης ως πολιτιστικής πρωτεύουσας, αφού, ως γνωστόν, όλα ξεκίνησαν από την Καλαμάτα.
Αν δεν κάνω λάθος, εκείνο το χαρτί που υπέγραψαν οι Έλληνες μιλούσε για εθνική ανεξαρτησία.
Τότε, όμως, θα ισχύει ακόμη το έγκλημα της υπαγωγής της χώρας στο αγγλικό δίκαιο. Ξέρετε, η επί της ουσίας παράδοση της ελληνικής περιουσίας και των μελλοντικών εσόδων από φόρους στο ξένο δίκαιο, δηλαδή στην υποθήκευση του ελληνικού κράτους. Εκτός και αν ευελπιστεί ο κ. Νίκας ότι επόμενη κυβέρνηση θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ (και το 2021) και θα τα έχει καταργήσει όλα αυτά τα επαχθή και ερεβώδη για την πατρίδα μας.
  Υ.Γ. Η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη δεν μπορεί να αναγράφεται στην παρουσίαση ως κυρία. Ο κ. Κουμάντος δεν είναι τέως δήμαρχος, αλλά πρώην... «Εγώ»  είπε σε μια στιγμή ο δήμαρχος, για να το διορθώσει σε «εμείς». Κακώς. Για το δήμαρχο η προσωπική αντωνυμία δεν κλίνεται. Μόνο το «εγώ» υπάρχει...  Αυτά, γιατί και οι λεπτομέρειες έχουν τη σημασία τους.    Α.Π.  

***  Η προθεσμία ρύθμισης οφειλών στη ΔΕΥΑΚ λήγει σήμερα          
           
Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων  ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας τόσο για οφειλές από την ύδρευση όσο και από την αποχέτευση και καλό θα ήταν όσοι από τους οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα, να σπεύσουν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.
Χ.Χ. 

***  Η απόφαση του ΟΑΕΔ για 12μηνες επιδοτούμενες προσλήψεις 6.000 ανέργων

Στην τελική ευθεία μπαίνει η εφαρμογή ενός νέου προγράμματος απασχόλησης του ΟΑΕΔ, που αφορά την επιχορήγηση επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα για την πρόσληψη επιπλέον 6.000 εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του Οργανισμού, ηλικίας 25 – 66 ετών, καθώς πήρε ΦΕΚ. Το πρόγραμμα είχε αρχικό στόχο να καλύψει 5.000 ανέργους, αλλά λόγω της πολύ μεγάλης ζήτησης, προστέθηκαν κονδύλια για να καλυφθούν άλλα 6.000 άτομα. Το κόστος του προγράμματος θα καλυφθεί από τον ΟΑΕΔ και η μέγιστη δαπάνη που έχει προϋπολογιστεί για την πρόσληψη τελικά 11.000 ανέργων, είναι 59,4 εκατ. ευρώ. Υπολογίζεται ότι το 2015 θα δαπανηθούν 41,58 εκατ. ευρώ, ενώ το 2016, θα απαιτηθούν άλλα 17,82 εκατ. ευρώ.Ποσό και συνολική διάρκεια επιχορήγησης 1. Ποσό επιχορήγησης Η επιχείρηση επιχορηγείται για κάθε άτομο που υπάγεται στο πρόγραμμα από την ημερομηνία πρόσληψής του. Σύμφωνα με την απόφαση η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης). Το ποσό επιχορήγησης καλύπτει τμήμα του μισθολογικού κόστους. Διάρκεια επιχορήγησης Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους δώδεκα (12) μήνες.Δικαιούχοι – επιχειρήσεις Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Στο πρόγραμμα εντάσσονται για την κάλυψη κατά ανώτατο όριο δύο θέσεων οι επιχειρήσεις που δεν έχουν προβεί σε μείωση προσωπικού, τουλάχιστον ένα τρίμηνο πριν από την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα. Ως μείωση προσωπικού θεωρείται η καταγγελία της σύμβασης εργασίας, όπως επίσης και η εθελούσια έξοδος που γίνεται με πρωτοβουλία του εργοδότη. Επίσης, δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα και επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιήσει αλλαγή στο καθεστώς απασχόλησης του προσωπικού τους, από πλήρη σε μερική απασχόληση ή εκ περιτροπής εργασία. Δεν θεωρείται μείωση η οικειοθελής αποχώρηση, η λήξη σύμβασης ορισμένου χρόνου, η καταγγελία σύμβασης εργασίας λόγω συνταξιοδότησης, η καταγγελία σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου πριν τη λήξη που οφείλεται σε σπουδαίο λόγο που αφορά τον εργαζόμενο, η φυλάκιση και ο θάνατος, εφόσον προσκομίζονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Δεν υπάγονται στο πρόγραμμα: *Τα νυχτερινά κέντρα. *Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και φύλαξης *Οι επιχειρήσεις προώθησης προϊόντων και παροχής υπηρεσιών μέσω τηλεφώνου (telemarketing). *Οι εποχικές επιχειρήσεις για το εποχικό προσωπικό τους. *Τα υποκαταστήματα ή τα γραφεία που έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό. *Εξωχώριες εταιρίες, όπως και επιχειρήσεις που στην εταιρική τους σύνθεση συμμετέχουν εξωχώριες εταιρίες. *Τα ΚΤΕΛ, ΚΤΕΛ ΑΕ και οι ιδιοκτήτες ή και οι συνιδιοκτήτες ενταγμένων σε αυτά *Οι συστεγαζόμενες επιχειρήσεις. *Σύλλογοι και σωματεία που δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα. *Οι επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν αυτοτελή επαγγελματική έδρα ή όταν η έδρα είναι η οικία του εργοδότη (πχ ασφαλιστές, λογιστές, πολιτικοί μηχανικοί κλπ), εκτός των επιχειρήσεων που λόγω της φύσης της δραστηριότητάς τους απασχολούν το προσωπικό εκτός του χώρου της έδρας τους (πχ υπηρεσίες εκμετάλλευσης φορτηγών, υπηρεσίες εκμετάλλευσης ταξί κλπ). *Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αλιείας (από την πρωτογενή αλιεία και την υδατοκαλλιέργεια έως την τελική διάθεση και εμπορία των προϊόντων της στην αγορά, πχ ιχθυοπωλεία), στον τομέα του άνθρακα (πχ εταιρίες εξόρυξης, ορυχεία), στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων (φυτικών και ζωικών), οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με την μεταπώληση σε μεταπράτες ή εμπόρους και η επιχορήγηση μετακυλύει στους παραγωγούς, άμεσα ή έμμεσα. Τέτοιες θεωρούνται οι δραστηριότητες στην γεωργική εκμετάλλευση (φυτικό και ζωικό κεφάλαιο), οι οποίες είναι απαραίτητες προκειμένου να προετοιμασθεί το προϊόν για την πρώτη πώληση (πχ συγκομιδή, κοπή και αλώνισμα των σιτηρών, συσκευασία των αυγών). *Όταν το αντικείμενο μίας επιχείρησης είναι σύνθετο και το ένα από τα αντικείμενα εξαιρείται του προγράμματος. *Επιχειρήσεις εις βάρος των οποίων εκκρεμεί ανάκτηση προηγούμενων κρατικών ενισχύσεων. *Οι επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν μετά από μεταβίβαση ή αλλαγή νομικής μορφής ή διάλυση ή/και επαναλειτουργία ή δημιουργία νέας επιχείρησης ή εκμίσθωση από τους ίδιους εταίρους στον ίδιο ή σε άλλο χώρο με το αυτό αντικείμενο δραστηριότητας. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι επιχειρήσεις εντάσσονται για τον επιπλέον αριθμό θέσεων που είχε η προηγούμενη επιχείρηση. *Δεν μπορούν να επιχορηγηθούν επιχειρήσεις, οι οποίες δεν ολοκλήρωσαν το παρόν πρόγραμμα λόγω οικειοθελούς αποχώρησης του επιχορηγούμενου ατόμου, για ίσο αριθμό θέσεων με αυτόν που δεν ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα. Αντίθετα, εντάσσονται όσες επιχειρήσεις κατέθεσαν εντολή κενής θέσης και η αρμόδια Υπηρεσία δεν υπέδειξε άτομο, λόγω έλλειψης ειδικότητας. *Επίσης, δεν εντάσσονται οι ΟΕ, ΕΕ για τους εταίρους τους, οι ΑΕ για τα μέλη του ΔΣ, οι ΕΠΕ και οι ΙΚΕ για τους διαχειριστές τους και τους εταίρους τους. *Οι συνεταιρισμοί για τα μέλη τους (πλην των ΚοινΣεπ). *Οι δικαιούχοι του «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30 – 66 ετών», που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, σύμφωνα με την σχετική δημόσια πρόσκληση. *Οι δικαιούχοι του παρόντος προγράμματος, των οποίων οι αιτήσεις ενδιαφέροντος έγιναν αποδεκτές για την κάλυψη των 5.000 θέσεων Ωφελούμενοι – Άνεργοι Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι που: – Διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ2 και μέχρι την πρόσληψή τους. – Έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης. – Είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή και ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας. – Είναι ηλικίας 25 έως 66 ετών, δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 26ο έτος και το 67ο έτος αντίστοιχα κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία. Δεν είναι δυνατή η υπαγωγή: – Για άτομα που κατά το τελευταίο 12μηνο, πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα από την επιχείρηση: – είχαν απασχοληθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην ίδια επιχείρηση ή σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις ή σε επιχειρήσεις που μεταβιβάστηκαν ή αλλάζουν νομική μορφή ή διαλύονται και επαναλειτουργούν στον ίδιο ή σε άλλο χώρο με το αυτό αντικείμενο δραστηριότητας – είχαν απασχοληθεί με την ίδια ή άλλη ειδικότητα στον ίδιο χώρο σε άλλο εργοδότη με όμοια δραστηριότητα (κύρια ή/και δευτερεύουσα) – είχαν απασχοληθεί σε επιχείρηση όπου ο εταίρος ή ο εργοδότης έχει ή είχε κατά το προηγούμενο 12μηνο οποιαδήποτε μετοχική ή εταιρική σχέση με την ενταχθείσα επιχείρηση. – είχαν απασχοληθεί σε επιχείρηση συζύγου ή σε συγγενή α’ βαθμού εξ αίματος ή εξ’ αγχιστείας με τον εργοδότη. – είχαν προσληφθεί μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης και δεν είχαν υποδειχθεί στα πλαίσια του προγράμματος. – για εργαζόμενους που θα απασχοληθούν αποκλειστικά, από την 22η ώρα βραδινή (έναρξη ωραρίου) έως και την 6η πρωϊνή (λήξη ωραρίου). – για άτομα που: – είναι εταίροι σε Ο.Ε., Ε.Ε, Ε.Π.Ε και στις Ι.Κ.Ε – είναι μέλη των Δ.Σ. στις Α.Ε. – είναι οι νόμιμοι εκπρόσωποι ή οι διαχειριστές των επιχειρήσεων – είναι μέλη σε συνεταιρισμούς (πλην των μελών των ΚοινΣεπ) – τοποθετούνται αναγκαστικά με τις διατάξεις του Ν. 2643/1998. – θα προσληφθούν στο πλαίσιο ένταξης της επιχείρησης σε οποιοδήποτε άλλο καθεστώς ενίσχυσης για την κάλυψη σχετικών συμβατικών της υποχρεώσεων, π.χ. επενδυτικό σχέδιο, το οποίο επίσης επιχορηγεί το μισθολογικό ή/και το μη μισθολογικό κόστος για τα άτομα αυτά, – θα προσληφθούν από τους δικαιούχους εργοδότες, προκειμένου να διαθέσουν τις υπηρεσίες τους σε άλλον εργοδότη (δευτερογενής ή έμμεσος εργοδότης). – θα απασχοληθούν με μίσθωση – σύμβαση έργου ή έμμισθη εντολή. Επισημαίνεται ότι οι άνεργοι δεν υποβάλλουν οι ίδιοι αίτηση, αλλά υποδεικνύονται με συστατικό σημείωμα από την αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2) που είναι εγγεγραμμένοι, στις επιχειρήσεις που έχουν λάβει εγκριτική απόφαση, σύμφωνα με τις ζητούμενες ειδικότητες από τις επιχειρήσεις, καθώς και από τις επιλογές των ανέργων που έχουν καταγραφεί στα Ατομικά Σχέδια Δράσης κατά τη διαδικασία της εξατομικευμένης προσέγγισης.Διαδικασία υπαγωγής δικαιούχων Μετά την δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος οι επιχειρήσεις που διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής – εντολή κενής θέσης – υπεύθυνη δήλωση, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr). Εντός τριάντα (30) ημερών από την έκδοση της εγκριτικής απόφασης υπαγωγής στο πρόγραμμα, η επιχείρηση προβαίνει σε πρόσληψη του ατόμου.Διαδικασία και όροι επιχορήγησης Υποβολή αίτησης και καταβολή της επιχορήγησης α) Αξιώσεις των δικαιούχων για είσπραξη της επιχορήγησης για άτομα που θα υπαχθούν στο πρόγραμμα ασκούνται εντός δύο (2) μηνών από τη λήξη κάθε τριμήνου απασχόλησης. Για τη λήψη της επιχορήγησης η επιχείρηση οφείλει να υποβάλλει αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά όπως αυτά θα προσδιοριστούν στη Δημόσια Πρόσκληση του προγράμματος. β) Η αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2), ύστερα από το σχετικό έλεγχο των δικαιολογητικών (διοικητικός έλεγχος) και αφού διαπιστώσει ότι πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος, προβαίνει στην έκδοση σχετικής εγκριτικής απόφασης για την καταβολή της ενίσχυσης. γ) Σε περίπτωση που διαπιστωθεί παραγραφή της αξίωσης για συγκεκριμένο ποσό επιχορήγησης λόγω εκπρόθεσμης υποβολής των δικαιολογητικών πέραν της προθεσμίας των δύο μηνών από τη λήξη κάθε διμήνου απασχόλησης, τότε ο Προϊστάμενος της αρμόδιας Υπηρεσίας του Οργανισμού με απόφασή του θα προβαίνει στη μη καταβολή του συγκεκριμένου ποσού. δ) Είναι δυνατή η επιμήκυνση της ως άνω προθεσμίας κατά εξήντα (60) ημέρες, ύστερα από απόφαση του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας.Όροι Η επιχορήγηση θα υπολογίζεται για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης για τους μισθωτούς και για τους ημερομισθίους το ανώτερο μέχρι είκοσι πέντε (25) ημέρες ασφάλισης. Είναι δυνατόν επιχορηγούμενος και μη να πραγματοποιήσει κάτω των 25 ημερομισθίων στην περίπτωση που ο λόγος απουσίας αφορά στο πρόσωπο του εργαζόμενου. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, όσον αφορά στο δεσμευόμενο (επιχορηγούμενο και προϋπάρχον) προσωπικό, δεν είναι δυνατή η μετατροπή του καθεστώτος απασχόλησης από πλήρη σε μερική ή σε εκ περιτροπής. Οι ανωτέρω δεσμεύσεις ισχύουν και για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης μέχρι και την ημερομηνία της εγκριτικής απόφασης. Οι αποδοχές των εργαζομένων (επιχορηγούμενου και μη προσωπικού) καθορίζονται από την κείμενη εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία. Οι επιχορηγούμενοι κατά τη διάρκεια του προγράμματος δεν ασκούν άλλο ελευθέριο ή άλλο επάγγελμα. Σε διαφορετική περίπτωση απεντάσσονται από το πρόγραμμα.Χρόνος υποχρεωτικής απασχόλησης – Δεσμεύσεις Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να διατηρήσουν τις επιχορηγούμενες και μη θέσεις εργασίας καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος (12 μήνες). Σε περίπτωση που η επιχείρηση μειώσει το προσωπικό της και εφόσον δεν το αντικαταστήσει μέσα σε τριάντα (30) ημέρες, το πρόγραμμα θα διακόπτεται κατά τόσες θέσεις εργασίας όσες μειώθηκε το προσωπικό. Στην περίπτωση που η επιχείρηση έχει επιχορηγηθεί, τότε θα επιστρέφει στον Οργανισμό το αναλογούν ποσό επιχορήγησης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 29 του Ν. 1262/1982. Είναι δυνατή η επιμήκυνση της ως άνω προθεσμίας, κατά τριάντα (30) ημέρες, μετά από απόφαση του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας (ΚΠΑ ή ΚΠΑ2). Στην περίπτωση που αποχωρήσει δεσμευόμενο (επιχορηγούμενο ή μη) άτομο εντός του μήνα που προηγείται της ημερομηνίας ολοκλήρωσης του προγράμματος, η επιχείρηση υποχρεούται μέχρι τη λήξη του να προβεί σε αντικατάσταση. Σε περίπτωση μη αντικατάστασης λόγω έλλειψης ειδικότητας (που θα διαπιστώνεται από την Υπηρεσία) σε επιχορηγούμενη ή μη θέση θα διακόπτεται η επιχορήγηση μόνο για τη θέση αυτή, χωρίς άλλες επιπτώσεις για τον εργοδότη. Οι επιχειρήσεις δεν δεσμεύονται για τα άτομα που τυχόν προσλάβουν στο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης μέχρι την έκδοση εγκριτικής απόφασης. Ως μείωση προσωπικού όσον αφορά στο επιχορηγούμενο και μη προσωπικό θεωρείται η καταγγελία σύμβασης εργασίας, όπως επίσης και η εθελουσία έξοδος που γίνεται με πρωτοβουλία του εργοδότη, μέσω προγραμμάτων παροχής οικονομικών κυρίως κινήτρων εθελούσιας εξόδου. Δεν θεωρείται μείωση προσωπικού η κενή θέση που οφείλεται σε λήξη σύμβασης ορισμένου χρόνου, οικειοθελή αποχώρηση, θάνατο, φυλάκιση ή συνταξιοδότηση μισθωτού επιχείρησης. Η επιχείρηση μπορεί να προβεί σε αντικατάσταση του δεσμευόμενου μη επιχορηγούμενου προσωπικού που μείωσε και με άλλο εργαζόμενο που προσέλαβε η επιχείρηση μετά την αίτηση για υπαγωγή στο πρόγραμμα (και ανήκει στο μη δεσμευόμενο προσωπικό της), έχοντας σε κάθε περίπτωση το ίδιο καθεστώς απασχόλησης.Επιμήκυνση Προγράμματος Είναι δυνατή η επιμήκυνση του χρόνου επιχορήγησης κατά τριάντα (30) το πολύ ημέρες με ισόχρονη δέσμευση της επιχείρησης, για μη απόλυση προσωπικού, σε περίπτωση: α) δικαιολογημένης ασθένειας εργαζομένου, β) άδειας άνευ αποδοχών που χορηγείται μετά από αίτηση του εργαζομένου και γ) μη λειτουργίας της επιχείρησης λόγω θερινών διακοπών. Η επιμήκυνση γίνεται μετά από αίτηση της επιχείρησης και απόφαση του Προϊσταμένου της κατά τόπον αρμόδιας Υπηρεσίας του ΟΑΕΔ. Επίσης σε περίπτωση αντικατάστασης μισθωτού μέσα στην προθεσμία των τριάντα (30) ημερών είναι δυνατή η επιμήκυνση του χρόνου επιχορήγησης του εργοδότη κατά τριάντα (30) ημέρες για κάθε άτομο που αντικαταστάθηκε, μετά από αίτηση του εργοδότη και απόφαση του αρμόδιου Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Απασχόλησης.Διακοπή επιχορήγησης Σε περίπτωση που το ποσό της ενίσχυσης έχει καταβληθεί από τον ΟΑΕΔ αχρεωστήτως απευθείας στην δικαιούχο επιχείρηση και διαπιστωθεί παράβαση όρου ή όρων ή προϋποθέσεων του προγράμματος, θα εφαρμόζονται αντίστοιχα οι διατάξεις του άρθρου 29 του Ν. 1262/1982 (ΦΕΚ 70/Α’/16.6.1982), όπως ισχύει για την απόδοση στον ΟΑΕΔ, για την διακοπή της επιχορήγησης καθώς και οι διατάξεις της με αριθμό 1016784/129925/0016/26-02-1997 (ΦΕΚ Β’ 120) απόφασης του Υπουργού Οικονομικών, η οποία εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση της παραγράφου 4 του άρθρου 106 του Κώδικα Δημοσίου Λογιστικού (Ν. 2362/1995) και δυνάμει της οποίας η είσπραξη των εσόδων του Ο.Α.Ε.Δ. ανατέθηκε στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες. Με δημόσια πρόσκληση που εκδίδεται με απόφαση του Διοικητή του Οργανισμού προσδιορίζεται η ημερομηνία έναρξης της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα και εξειδικεύεται ή/και ορίζεται οτιδήποτε δεν αναφέρεται στους όρους της παρούσας, στη βάση της εθνικής νομοθεσίας. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα, λήγει αυτόματα μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος αιτήσεων, ύστερα από την κάλυψη των κατανεμηθεισών θέσεων, όπως ορίζονται στο άρθρο 2 της παρούσας. Μετά την αυτόματη λήξη της αναφερόμενης προθεσμίας, συνεχίζεται η υποβολή των αιτήσεων για αριθμό θέσεων που αντιστοιχεί μέχρι το 10% των αρχικά κατανεμηθεισών θέσεων. Στην περίπτωση αυτή οι θέσεις παραμένουν σε στάδιο αναμονής και ικανοποιούνται με βάση την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, εφόσον δημιουργηθούν κενές θέσεις. Το Δ.Σ. του Οργανισμού δύναται με απόφαση του να αναστείλει, να συνεχίσει και να λήξει την προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα. Περαιτέρω λεπτομέρειες εφαρμογής του προγράμματος, εξειδικεύονται με αποφάσεις του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ.   www.aftodioikisi.gr   - 

***  Η Ελλάδα στην 4η θέση των χωρών - προμηθευτών της ιαπωνικής αγοράς ελαιολάδου 

Οι ελληνικές εξαγωγές ελαιολάδου στην Ιαπωνία, κατά το επτάμηνο 2014, διατήρησαν την τάση αύξησης την οποία σημειώνουν τα τελευταία χρόνια, ακολουθώντας τη γενικότερη άνοδο της ιαπωνικής αγοράς. Αυτό υπογραμμίζεται σε έγγραφο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στο Τόκυο. Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο της κατανάλωσης ελαιολάδου στην Ιαπωνία είναι εισαγόμενο με μηδενικό εισαγωγικό δασμό. Το ύψος των ελληνικών εξαγωγών παρθένου ελαιολάδου (δασμ. κλάση 15/09/10), κατά το διάστημα Ιανουαρίου -Ιουλίου 2014, ανήλθε σε 2,28 εκ. ευρώ έναντι 2,06 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο 2013 και ως αποτέλεσμα η Ελλάδα διατηρείται στην 4η θέση των χωρών - προμηθευτών της ιαπωνικής αγοράς. Συγκεκριμένα, το μερίδιο που κατέχουν οι ελληνικές εξαγωγές επί του συνόλου της αγοράς αυξήθηκε σε 2% το επτάμηνο 2014, από 1,8% το 2013, μειωμένο όμως σε σύγκριση με τα έτη 2012 και 2011, που ήταν 2,1% και 2,3% αντιστοίχως. Αυτό οφείλεται στην ταχύτερη άνοδο των εξαγωγών ανταγωνιστριών χωρών μας, ιδίως της Τουρκίας, η οποία με μερίδιο 5,6% κατά το επτάμηνο 2014 βρίσκεται στην 3η θέση της αγοράς. Στις δύο πρώτες θέσεις βρίσκονται σταθερά η Ιταλία και η Ισπανία με μερίδια 51% και 39% αντιστοίχως. Τα τελευταία χρόνια η ιαπωνική αγορά ελαιολάδου αυξάνεται με ταχύ ρυθμό, +60,2% το 2013, +14,2% το 2012, ενώ οι ελληνικές εξαγωγές αυξάνονται μεν αλλά με βραδύτερο ρυθμό, +43,4% το 2013, +4,5% το 2012. Μόνον κατά το τρέχον διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου 2014 ο ρυθμός ανόδου των εξαγωγών μας (+10,6) κινείται όπως συνολικά η αγορά (+10,7%). ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ - 

***  Νεκρός εντοπίστηκε ο 67χρονος καταζητούμενος για το θάνατο της 40χρονης μάνας στην Αρκαδία

Όλα δείχνουν ότι έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του - Ημερολόγιο που βρέθηκε στο σπίτι του εξετάζουν οι άντρες της αστυνομίας Έκανε πράξη όσα είχε πει σε έναν φίλο του δασοφύλακα ο 67χρονος συνταξιούχος οικοδόμος που θεωρούνταν ως βασικός ύποπτος για το έγκλημα πάθους με θύμα την 40χρονη πρώην ερωμένη του στο Λεωνίδιο. Πριν από λίγη ώρα, βρέθηκε και ο ίδιος νεκρός σε απόσταση 200 μέτρων από το σημείο όπου είχε σκοτώσει την άτυχη γυναίκα! Η Αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει τον 67χρονο, μετά τις καταγγελίες του συζύγου του θύματος ότι αυτός κρυβόταν πίσω από την εξαφάνιση της 40χρονης, την οποία δεν άφηνε σε ησυχία προσπαθώντας να την πείσει να ξαναφτιάξουν την ερωτική σχέση που είχαν πριν από περίπου τρία χρόνια. Τότε, η γυναίκα είχε εγκαταλείψει τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της και τον σύζυγό της για να ζήσει μαζί του, αλλά μετά από λίγες ημέρες μετάνιωσε και επέστρεψε στη συζυγική στέγη. Οι επίμονες ενοχλήσεις του 67χρονου, ανάγκασαν πολλές φορές την πρώην ερωμένη του και τον σύζυγό της να ζητήσουν προστασία από την Αστυνομία και στον εισαγγελέα Ναυπλίου, αλλά οι συστάσεις του που του έκαναν και η κατάσχεση του κυνηγετικού όπλου του δεν στάθηκαν ικανές να τον σταματήσουν. Ο ίδιος ο σύζυγος ανακάλυψε τη σορό της άγρια δολοφονημένης γυναίκας του κοντά στο μαντρί της στην περιοχή Βασκίνα του Λεωνιδίου, όταν κάλεσε το κινητό της και το άκουσε να χτυπάει. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η 40χρονη είχε πυροβοληθεί δυο φορές πισώπλατα ενώ έφερε τραύματα και από μαχαίρι στο λαιμό και την κοιλιακή χώρα! Μετά την δολοφονία της, ο 67χρονος τηλεφώνησε στον φίλο του και του αποκάλυψε τι είχε κάνει, προσθέτοντας ότι σκόπευε να αυτοκτονήσει με φυτοφάρμακο. Οι αστυνομικοί αναζήτησαν τον ύποπτο στο σπίτι του, αλλά δεν τον βρήκαν και άρχισαν να ψάχνουν για τα ίχνη του σε διάφορα σημεία ώσπου τον βρήκαν νεκρό κοντά στον τόπο του εγκλήματος. Όλα δείχνουν ότι έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του, όπως είχε προειδοποιήσει, αλλά η σορός του μεταφέρεται στο νοσοκομείο Τρίπολης για νεκροτομή ώστε να εξακριβωθεί η αιτία του θανάτου του. Παράλληλα, εξετάζεται ένα ημερολόγιο που βρέθηκε στο σπίτι του 67χρονου, στο οποίο κατέγραφε ό,τι έκανε καθημερινά. Πηγή: protothema.gr - 

***  Παραλαβή νέου σύγχρονου εξοπλισμού πλυντηρίων-μαγειρείων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας         
           
Παραλαβή του νέου σύγχρονου εξοπλισμού πλυντηρίων-μαγειρείων έγινε χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, προϋπολογισμού 545.013 ευρώ, έργου ενταγμένου στο ΠΕΠ Πελοποννήσου από τα τέλη του 2013.
Πρόκειται για την υλοποίηση ενός ακόμη σημαντικού έργου εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Υπολογίζεται ότι το επόμενο 10ημερο θα έχει ολοκληρωθεί η παράδοση και η εγκατάσταση του νέου ξενοδοχειακού εξοπλισμού.
Αναλυτικότερα, ο ανωτέρω εξοπλισμός περιλαμβάνει τα εξής:

Εξοπλισμός πλυντηρίων
1. Πλυντήριο ρούχων ~90 κιλών
2. Πλυντήριο ρούχων ~ 25 κιλών
3. Πλυντήριο - στεγνωτήριο ΣΑΜΠΟ
4. Στεγνωτήριο ρούχων ~ 35 κιλών
5. Κύλινδρος ρούχων με διπλωτική
6. Πρέσα σιδερώματος

Εξοπλισμός μαγειρείων
7. Φούρνος κυκλοθερμικός και ατμού
8. Μηχανή αποφλοιώσεως πατατών
9. Ανοιχτήρι κονσερβών
10. Βραστήρας ηλεκτρικός 100 lt
11. Καταψύκτης -25°c / 500lt
12. Πλυντήριο ποτηριών-πιάτων
13. Πολυκοπτικό μηχάνημα
14. Ταινία μεριδοποίησης
15. Ψυγείο 2 θυρών 2 θερμοκρασιών
16. Μίξερ μαγειρείου
17. Μπλέντερ μαγειρείου
Με αφορμή την παραλαβή, ο διοικητής του Γ.Ν. Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος, δήλωσε: «Ένα ακόμη σημαντικό έργο ουσιαστικής αναβάθμισης του νοσοκομείου μας ξεκίνησε να υλοποιείται. Μία ουσιαστική παρέμβαση με την οποία “επενδύουμε” στην ποιοτική παροχή σίτισης και στη λειτουργία παροχής υψηλού επιπέδου διατροφής. Το πρότυπο λειτουργίας των μαγειρείων μας θα είναι ιδιαίτερα υψηλό, με την υγιεινή και ασφάλεια σε πρώτο επίπεδο.
Ταυτόχρονα, προχωράμε στην προμήθεια νέων σύγχρονων πλυντηρίων με μεγάλες δυνατότητες, διασφαλίζοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην πλύση του ακάθαρτου ιματισμού.
Όλος αυτός ο εξοπλισμός σε 10 ημέρες από σήμερα θα είναι στη διάθεσή μας.
Ξεδιπλώνουμε καθημερινά και βήμα βήμα έναν ολοκληρωμένο και καλά μελετημένο σχεδιασμό, που προσβλέπει στην ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση του νοσοκομείου μας. Ο μοναδικός και κυρίαρχος στόχος μας είναι οι όσο το δυνατόν καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας στο συμπολίτη μας, στο συνάνθρωπό μας. Αυτό το δρόμο θα ακολουθήσουμε και στο μέλλον».

*** Αλεξ. Δερμεντζόπουλος: Το υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να καλύψει τα κενά          
           
Δεν είναι επίσημη πρόταση η εθελοντική απασχόληση των εκπαιδευτικών
Το μεγάλο ζητούμενο για το υπουργείο Παιδείας είναι να μειωθεί ο αριθμός των κενών, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες το βράδυ από την Καλαμάτα ο υφυπουργός Αλεξ. Δερμεντζόπουλος, ο οποίος βρέθηκε από το πρωί στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Ο κ. Δερμεντζόπουλος εγκαινίασε το 10ο Δημοτικό Σχολείο, επισκέφθηκε το Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, αλλά και το κτήριο Τσίγκου, όπου θα στεγαστούν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, υπέγραψε το σχετικό χρησιδάνειο με το Δήμο Καλαμάτας, επισκέφθηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και στη συνέχεια προήδρευσε σύσκεψης με τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Πελοποννήσου, παρουσία του περιφερειακού διευθυντή Πέτρου Μισθού.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανέφερε πως κατά τη σύσκεψη με τα στελέχη της εκπαιδευτικής κοινότητας έγινε μια γενική συζήτηση για τα προβλήματα, τα κενά που υπάρχουν και πώς αυτά μπορούν να επιλυθούν. «Η εικόνα που έχουμε αποκομίσει είναι ότι υπάρχει ένας μικρός αριθμός κενών, που θα λυθεί», είπε χαρακτηριστικά.
Όπως διευκρίνισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, όποια κενά υπάρχουν, οφείλονται σε ένα πολύ μεγάλο βασικό λόγο, τη μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών, κατά 8.000 άτομα, λόγω συνταξιοδοτήσεων. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι έχουν να γίνουν προσλήψεις αρκετά χρόνια, οδήγησε στη μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών. Φέτος, συνέχισε, υπάρχει μεγάλος αριθμός αποχωρήσεων και το υπουργείο πρότεινε δύο αλλαγές: να προσλαμβάνεται ένας ανά πέντε εκπαιδευτικούς που συνταξιοδοτούνται, αλλά και να διενεργηθεί διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 10.000 εκπαιδευτικών για τη γενική παιδεία και 5.000 για την ειδική.
Δεν είναι επίσημη πρόταση η εθελοντική απασχόληση
Όταν του ζητήσαμε να σχολιάσει το σχόλιο του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Π. Τατούλη, κατά την τελετή των εγκαινίων του 10ου Δημοτικού Σχολείου (εξέφρασε την αντίθεσή του στην εθελοντική απασχόληση εκπαιδευτικών, προκειμένου να μην υπάρχουν κενά), απάντησε πως αναζητούνται διάφοροι τρόποι. «Ακούγονται πολλές ιδέες και υπάρχουν πολλές σκέψεις, μεταξύ των οποίων και αυτή της εθελοντικής προσφοράς, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα υλοποιηθεί», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε: «Δεν υπάρχει επίσημη πρόταση, γι’ αυτό και ό,τι ακούγεται είναι δηλωτικό του άγχους και της αγωνίας να καλυφθούν τα κενά».
Στη συνέχεια, ανέφερε πως το υπουργείο ζήτησε με εγκύκλιό του προς τους 192 φορείς που εποπτεύει, να επιστρέψουν οι υπάλληλοι που έχουν αποσπαστεί σε αυτούς, χωρίς όμως να είναι σε θέση να γνωρίζει τον αριθμό εκείνων που θα επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις.
Επίσης, φέτος, 354 εκπαιδευτικοί ζήτησαν πρόωρη συνταξιοδότηση, επικαλούμενοι λόγους υγείας. Ο υπουργός Παιδείας δεν υπέγραψε τις σχετικές αιτήσεις, παρά μόνο εκείνες στις οποίες υπήρχαν πραγματικοί λόγοι υγείας, δηλαδή μόνο για 50 περιπτώσεις, με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι να επιστρέψουν στις θέσεις τους.
Στο ίδιο πλαίσιο ανακοίνωσε πως θα καταβληθεί προσπάθεια να γίνει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ την ερχόμενη άνοιξη, μια προσπάθεια που επίσης καταβάλλει, όπως είπε, το υπουργείο Υγείας.
Θα εγκριθούν όλες οι μεταγραφές
Ερωτηθείς για τον αριθμό των μεταγραφών, ανέφερε πως υποβλήθηκαν συνολικά 12.000 αιτήσεις. Από αυτές οι 3.500 για οικονομικά κριτήρια και οι υπόλοιπες για κοινωνικά κριτήρια. «Είμαστε στη φάση να γίνουν δεκτές, καθώς, βάσει νόμου, αυτοί οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα μεταγραφής», είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, όσον αφορά στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών, παρατήρησε ότι μπορεί να μην είναι πλέον αρμοδιότητα του υπουργείου και πρόσθεσε ότι γινόταν συνεννόηση στην Περιφέρεια, προκειμένου να βρεθεί λύση. «Παρακολουθούμε το θέμα, να δούμε πού θα καταλήξει», σημείωσε.       Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 

*** «Πίσω στο Σχολείο» στο Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας (φωτογραφίες)         
     
 
Το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας επισκέφθηκε τις προηγούμενες μέρες το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ταξιάρχης Θεοχάρης, στο πλαίσιο της δράσης «Πίσω στο Σχολείο» (Back to School)!
Η εν λόγω δράση αποτελεί μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της οποίας αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιστρέφουν στα σχολεία τους και μιλούν για τη δουλειά τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.).
Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να δώσει στους νέους την ευκαιρία να γνωρίσουν το ευρωπαϊκό εγχείρημα από κοντά, καθώς οι νυν αξιωματούχοι της Ε.Ε. και παλιοί μαθητές γίνονται για μία ημέρα αυτοπροσώπως η ίδια η Ευρώπη.
Το 2013, περίπου 500 υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης επέστρεψαν στις παλιές τους τάξεις και συνομίλησαν με περισσότερους από 65.000 μαθητές σε 886 σχολεία σε 22 κράτη μέλη της Ε.Ε.
Οι μαθητές έδειξαν ενδιαφέρον για την επίσκεψη και έκαναν ερωτήσεις σχετικά με τις ευκαιρίες εκπαίδευσης, την εργασία και τη ζωή στο εξωτερικό, καθώς και τη χρήση των ξένων γλωσσών. Τα σχολεία που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία αξιολόγησαν θετικά αυτόν τον τρόπο ευαισθητοποίησης των μαθητών γύρω από την Ευρώπη, μέσω της προσωπικής επαφής.
Στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας, κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 13 Οκτωβρίου και 13 Νοεμβρίου 2014, Έλληνες αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των υπόλοιπων θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. επισκέπτονται τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πατρίδας τους στα οποία φοίτησαν ή άλλα σχολεία της επιλογής τους, προκειμένου να μοιραστούν με τους μαθητές τις εμπειρίες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας επισκέφτηκε ο Ταξιάρχης Θεοχάρης, ο οποίος εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο Γραφείο Τροφίμων & Κτηνιατρικών Θεμάτων στο Grange της Ιρλανδίας, ως επιθεωρητής εθνικών συστημάτων ελέγχου εισαγωγών στην Ε.Ε., τροφίμων ζωικής προέλευσης και ζώων. Απόφοιτος ο ίδιος του σχολείου, ενημέρωσε τους μαθητές της Β’ τάξης για τις σπουδές και το αντικείμενό του στην Ε.Ε. Στη συνέχεια συζήτησε μαζί τους για τις ομορφιές και τις δυσκολίες της δουλειάς του, δίνοντας απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις τους.
Λίγα λόγια
Ο Ταξιάρχης Θεοχάρης είναι απόφοιτος του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας. Κατάγεται από την Αρχαία Φιγαλεία Ολυμπίας. Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Επιστήμη & Τεχνολογία Τροφίμων. Είναι κάτοχος τριών μεταπτυχιακών τίτλων (MSc Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων - Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, MSc Ευρωπαϊκή Νομοθεσία Τροφίμων - University of Ulster Northern Ireland, Diploma στη διασφάλιση ποιότητας στη βιομηχανία τροφίμων - Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων). Εργάστηκε την περίοδο 2002-2012 ως υπεύθυνος συστημάτων διαχείρισης ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων και κατόπιν ως διευθυντής εργοστασίου σε ελληνικές βιομηχανίες τροφίμων. Την περίοδο 2007-2012 εργάστηκε ως εξωτερικός αξιολογητής-επιθεωρητής στο ΕΣΥΔ (Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης). Από το 2012 εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο Γραφείο Τροφίμων & Κτηνιατρικών Θεμάτων στο Grange της Ιρλανδίας, ως επιθεωρητής εθνικών συστημάτων ελέγχου εισαγωγών στην Ε.Ε., τροφίμων ζωικής προέλευσης και ζώων.    του Ηλία Γιαννόπουλου 

*** Πλησιάζει η πρεμιέρα με τη «Μήδεια» του Μποστ (φωτογραφίες)         
     
Στην τελική ευθεία για τη χειμερινή του παραγωγή με την ξεκαρδιστική κωμωδία του Μποστ «Μήδεια» έχει μπει το θεατρικό σχήμα «Συν1-Μιχάλης Τούμπουρος»
Η Μήδεια του Μποστ είναι εξωφρενικό έργο, κωμωδία καθαρόαιμη, σουρεαλιστική, αλλά και βαθιά λαϊκή. Ο Μποστ με φόρμα που θυμίζει επιθεώρηση, με ήρωες καρικατούρες που μοιάζουν σαν να ξεπήδησαν από τα σκίτσα του και μιλώντας τον αγιασμένο δεκαπεντασύλλαβο της λαϊκής μας παράδοσης, μπλεγμένο με ελληνικούρες αρχαιοπρεπείς και τελείως ανορθόγραφες και ασύντακτες, καταφέρνει να περιγράψει τον ψυχισμό και την παραδοξότητα του νεοέλληνα με τέτοια μαεστρία, που ενώ η εικόνα που βλέπουμε πλησιάζει το γκροτέσκο, γελάμε, ξεκαρδιζόμαστε μ’ αυτήν και ας ξέρουμε στο βάθος ότι μιλάει για μας τους ίδιους.
Δημιουργείται μπροστά μας ένας καθρέφτης της κοινωνίας, της νοοτροπίας και των πρακτικών που μας οδήγησαν στην κατάσταση που σήμερα βιώνουμε.
Η «Μήδεια» του Ευριπίδη γράφτηκε πριν από 2.000 χρόνια, ενώ η «Μήδεια» του Μποστ πριν από 20 περίπου χρόνια. Παρόλα αυτά, τα δύο έργα έχουν πολλές ομοιότητες.
  Υπόθεση
Ένα καυστικό σχόλιο πάνω στην υποκρισία που αιώνες τώρα κατατρώει τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. Ο Μποστ, βασισμένος σ’ αυτή την ιστορία του Ευριπίδη, σχολιάζει την επικαιρότητα, την οικονομία, τα κοινωνικά ήθη, το ρατσισμό, τις ανθρώπινες σχέσεις και γενικά τη φύση του νεοέλληνα, με τρόπο εύστοχο και καυστικό.
Μια Μήδεια που σκοτώνει τα παιδιά της επειδή ελευθεριάζουν. Στη δική του Μήδεια (του Μποστ), τα παιδιά δεν είναι αμέτοχα θύματα, αλλά με τα καμώματά τους δίνουν συνέχεια αφορμή στη μάνα τους να εκνευρίζεται. Δε διαβάζουν, δε δουλεύουν, το μυαλό τους είναι συνέχεια... αλλού... και γενικά το πάνε φιρί-φιρί για σφάξιμο!
Από το πρώτο ανέβασμα του έργου το 1993, από το θέατρο ΣΤΟΑ, το χιούμορ του Μποστ που ήθελε «οι θεατές περισσότερο να χαμογελάνε και λιγότερο να χαχανίζουν», πέτυχε το στόχο του και δημιούργησε μια μοναδική σάτιρα βασισμένη στις πιο τραγικές ιστορίες της αρχαίας δραματουργίας. Άλλωστε, εκείνο που λυτρώνει τον Έλληνα είναι το γέλιο!
  Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης
Μουσική: Γιούρι Στούπελ
Σκηνικά-Κοστούμια: Κώστας Κατσουλάκης
Χορογραφίες: Μαρία Μπαλάσκα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Όλγα Θεοδώρου
Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Αναγνωστοπούλου Πολυτίμη – Μαρία,  Γιαννόπουλος Ηλίας,  Διακουμέα Δήμητρα, Δούσης Κώστας, Καρμοίρης Λευτέρης, Κρόμπα Μαρία, Κρόμπας Παναγιώτης, Λεάκου Έφη, Μαργαριτίδη Χρύσα, Μέντη Ρούλα, Μπαλάσκα Μαρία, Μπαρούνη Αργυρώ, Μποτσέα Σοφία, Παναγιωτόπουλος Νίκος, Παχτίτης Λεωνίδας, Πουλέτης Λευτέρης, Σταυροπούλου Ελένη, Τάσση Μιμίκα, Τεντζογλίδης Ηλίας,  Τσώνη Γεωργία, Τσουμελέας Χρήστος, Χαχής Βαγγέλης.
Προπώληση εισιτηρίων από 17 Νοεμβρίου (6.00 μ.μ. έως 9.00 μ.μ.) στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

***     Αράχοβα, το μπαλκόνι του Παρνασσού
Η  Αράχοβα , ένα  από τα σπουδαιότερα  κέντρα , ορεινού τουρισμού  στην χώρα  μας .
Στο σκαλί μιας ράχης του ορεινού όγκου του Παρνασσού που κατεβαίνει προς την κοιλάδα του ποταμού Πλείστου (διαρρέει τον ελαιώνα της Άμφισσας), σε υψόμετρο που κυμαίνεται μεταξύ 900 και 1.100, βρίσκεται ένα φυσικό μπαλκόνι αλλά και ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα ορεινού τουρισμού στη χώρα μας, η φημισμένη Αράχοβα (Αράχωβα).
Η γραφική κωμόπολη, η Ράχωβα όπως ήταν γνωστή έως τα χρόνια της Επανάστασης του 1821, είναι χτισμένη σε μια περιοχή που κατοικείται από την απώτατη αρχαιότητα. Η Αράχοβα έχει γνωρίσει αλματώδη ανάπτυξη τις τελευταίες δεκαετίες χάρη κυρίως στο γεγονός ότι αποτελεί το κλασικό πέρασμα αλλά και το συνήθη τόπο διαμονής για όσους επισκέπτονται τα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού.
Τους επισκέπτες της Αράχοβας, που απέχει μόλις 160 χιλιόμετρα από την Αθήνα, υποδέχονται προσεγμένα εστιατόρια, στυλάτα καφέ, καταστήματα με τοπικά προϊόντα (ξεχωρίζουν η διάσημη «φορμαέλα», η φέτα Παρνασσού, το εκλεκτό μπρούσκο κρασί και τα αραχοβίτικα υφαντά), ατμοσφαιρικά μπαρ και νάιτ κλαμπ, για τα οποία φημίζεται η κωμόπολη.
Στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αράχοβας συγκαταλέγονται ο Βράχος της Ώρας (πάνω στον απόκρημνο βράχο, ο πύργος με το ρολόι), το νεοκλασικό του δημοτικού σχολείου και η μαρμάρινη προτομή του Γεωργίου Καραϊσκάκη (στη δυτική έξοδο, προς τον Παρνασσό), σε ανάμνηση της μεγάλης νίκης του κορυφαίου στρατιωτικού ηγέτη της Επανάστασης επί των Τουρκαλβανών, το Νοέμβριο του 1826.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης, η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, ιστορικό διατηρητέο μνημείο σε περίοπτη θέση, στην κορυφή της κωμόπολης.
Στην ευρύτερη περιοχή της Αράχοβας, στο οροπέδιο Λιβάδι, βρίσκεται το Κωρύκειο Άντρο (Σαρανταύλι), σπήλαιο με πλούσιο σταλακτιτικό και σταλαγμιτικό διάκοσμο. Οι ανασκαφές αποκάλυψαν πολυάριθμα αναθήματα των Αρχαϊκών και Κλασικών Χρόνων (το σπήλαιο ήταν αφιερωμένο στον Πάνα και τις Κωρύκειες Νύμφες). Κατά την Ελληνική Επανάσταση το Κωρύκειο Άντρο αποτέλεσε ορμητήριο του Οδυσσέα Ανδρούτσου.
Ξεχωριστό χρώμα στην Αράχοβα δίνει το «Πανηγυράκι», η τριήμερη θρησκευτική και εθνική εορτή προς τιμήν του προστάτη Αγίου Γεωργίου και σε ανάμνηση της μάχης του 1826.

*** ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ: Δείτε τι έκαναν αστυνομικοί και θα υποκλιθείτε στην ανθρωπιά τους για ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!
 2
 Σε μια γειτονιά της Σητείας άγνωστος την Κυριακή 2 Νοεμβρίου εξόντωσε γάτες δηλητηριάζοντας τες με φόλες. Κάτοικοι κάλεσαν την Αστυνομία και επί τόπου πήγε περιπολικό από το οικείο Α.Τ., οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ένα από τα δηλητηριασμένα γατιά ζούσε.
Έτσι με εντολή του διοικητή του Α.Τ. Σητείας Εμμανουήλ Βουτυράκη καθώς δεν υπήρχε κτηνίατρος στην περιοχή για να περιθάλψει το ζώο, η γάτα μεταφέρθηκε με το περιπολικό από τους αστυνομικούς στην Ιεράπετρα διανύοντας 65 χιλιόμετρα. Τελικά η γάτα σώθηκε χάρη στο ενδιαφέρον των αστυνομικών και του κτηνιάτρου Μιχάλη Σπυριδάκη.

***  Είχαν «σηκώσει» όλο τον οικιακό εξοπλισμό από σπίτι Αυστριακού στον Ευαγγελισμό της Πύλου 

Τίποτα δεν είχαν αφήσει στο εξοχικό σπίτι ενός Αυστριακού στον Ευαγγελισμό της Πύλου γιος και πατέρας. Το μεσημέρι της Τετάρτης αστυνομικοί του Τμήματος Πύλου συνέλαβαν στον Ευαγγελισμό έναν 60χρονΟ και τον 34χρονο γιο του, γιατί σε έρευνες που πραγματοποίησαν στο σπίτι τους και σε αποθήκη σε παρακείμενο αγρόκτημά τους, βρήκαν και κατέσχεσαν ένα φυτό κάνναβης, κάνναβη βάρους 5,8 γραμμαρίων, ένα πιστόλι ρίψης φωτοβολίδων και μία σιδερογροθιά. Επιπλέον, βρέθηκε πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και αντικειμένων. Όπως προέκυψε, τα είχαν αφαιρέσει κατά το χρονικό διάστημα από την 20/9 έως την 19/10/2014, από σπίτι Αυστριακού στον Ευαγγελισμό. Συγκεκριμένα, βρέθηκε όλος ο οικιακός εξοπλισμός από το σπίτι του Αυστριακού. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 36χρονο συνεργό τους. Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη. -

***  Εξιχνιάστηκαν 7 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε καταστήματα στην Καλαμάτα         
            
Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού, για κλοπή
Συνολικά από την εγκληματική του δράση, είχε αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και προϊόντα, που η αξία τους ξεπερνά τις -41.000- ευρώ
 Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, επτά (7) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε καταστήματα, στην Καλαμάτα .
Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται ένας (1) 34χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για κλοπή, η οποία περιλαμβάνει άγνωστο αριθμό συνεργών του.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης προέκυψε ότι, ο 34χρονος, είχε διαπράξει τις παρακάτω περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας:
 ~  Την 17.11.2012 τις πρωινές ώρες, διέρρηξε κατάστημα-παντοπωλείο ημεδαπής και αφαίρεσε διάφορα προϊόντα.
  • Την 17.11.2012 τις πρωινές ώρες, διέρρηξε κατάστημα ψιλικών ημεδαπής και αφαίρεσε χρήματα και διάφορα προϊόντα.
  • Κατά το χρονικό διάστημα από το βράδυ της 1.12.2012, έως το πρωί της 2.12.2012, διέρρηξε κατάστημα ψιλικών ημεδαπού και αφαίρεσε χρήματα, ηλεκτρονική συσκευή και διάφορα προϊόντα.
  • Κατά το χρονικό διάστημα από το βράδυ της 5.12.2012, έως το πρωί της 6.12.2012, διέρρηξε κατάστημα ψιλικών ημεδαπού και αφαίρεσε χρήματα και διάφορα προϊόντα.
  • Την 9.12.2012 τις βραδινές ώρες, διέρρηξε κατάστημα ψιλικών αλλοδαπής και αφαίρεσε διάφορα προϊόντα.
  • Την 28.12.2012 τις πρώτες πρωινές ώρες, διέρρηξε κατάστημα ψιλικών αλλοδαπής και αφαίρεσε διάφορα προϊόντα.
  • Την 4.1.2013 τις πρωινές ώρες, διέρρηξε κατάστημα ψιλικών ημεδαπού και αφαίρεσε διάφορα προϊόντα.
Από την παραπάνω εγκληματική του δράση, είχε αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και προϊόντα, που η αξία τους ξεπερνά τις -41.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την ταυτοποίηση των υπολοίπων συνεργών του 34χρονου, καθώς και για την τυχόν συμμετοχή του και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.  Δ.Τ. της Ελληνικής Αστυνομίας 
 
***  Εκδήλωση Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ και Εργατικού για το Πολυτεχνείο στην Καλαμάτα 
Την Δευτέρα το απόγευμα Της Βίκυς Βετουλάκη Εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη οργανώνουν το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στη Μεσσηνία και η Α΄ ΕΛΜΕ και χθες σχετική συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν η πρόεδρος του Τμήματος, Νικολίνα Λέκκα και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος. Τη Δευτέρα, λοιπόν, στις 6.30 το απόγευμα, σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο και όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία που ανήκουν στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου, ενώ θα ακολουθήσει πορεία.ΑΔΕΔΥ Η πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στη Μεσσηνία, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η χούντα το 1967 αυτό που έκανε ήταν να καταλύσει τη λειτουργία της δημοκρατίας και του Συντάγματος. Οι άνθρωποι σταμάτησαν να χαίρονται και να απολαμβάνουν συνταγματικές ελευθερίες, δικαιώματα και τη λειτουργία των συνταγματικών θεσμών. Κάποιοι με κόστος την ίδια τη ζωή τους, τόλμησαν, αγωνίσθηκαν και κατάφεραν να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση. Εμείς, 41 χρόνια μετά, βιώνουμε μια παρόμοια κατάσταση με διαφορετικό τρόπο και διαφορετική αιτιολογία. Η λειτουργία του Συντάγματος, των θεσμών και της Δημοκρατίας στη χώρα μας αμφισβητούνται από κάποιους και είναι στο χέρι μας, θυμούμενοι εκείνο τον αγώνα, να προσπαθήσουμε και να επανακτήσουμε όλα αυτά που είχαμε. Δε χρειάζεται να απελπιζόμαστε».Α΄ ΕΛΜΕ Ο πρόεδρος Α΄ ΕΛΜΕ, Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, σημείωσε ότι 41 χρόνια μετά τα συνθήματα του Πολυτεχνείου απηχούν δυνατά, επισημαίνοντας: «Το Παιδεία: Για όλο τον κόσμο σιγά σιγά κόβεται. Το νέο Λύκειο αυτό που κάνει είναι να διώχνει τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων και να τα στέλνει στα ΣΕΚ για βοηθό μπάρμαν κ.λπ. Το Ψωμί: Βλέπουμε πολλούς συνανθρώπους να πηγαίνουν το βράδυ που κλείνουν τα πολυκαταστήματα να ψάχνουν τα σκουπίδια για να πάρουν ληγμένα πράγματα να φάνε. Είναι η τραγική κατάσταση που έχουν έρθει οι ελληνικές οικογένειες από τα μέτρα. Ελευθερία, είναι το τρίτο σύνθημα. Πολλές από τις ελευθερίες μας έχουν πλέον ψαλιδιστεί». - 
 
***    Νέο κρούσμα απειλών στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας
 Για δεύτερη φορά σε δεκαπέντε ημέρες, σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε, έπεσε θύμα απειλών εργαζόμενος στο νοσοκομείο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δέχθηκε απειλές από αθίγγανο ή αθίγγανους, ένας εκ των οποίων του είπε πως γνωρίζει ποιο είναι το αυτοκίνητό του και πως θα πληρώσει κάποιους για να του το σπάσουν. Από εκεί και μετά, είναι εύλογο το ερώτημα αν οι συγκεκριμένοι που τον απείλησαν γνωρίζουν και άλλα στοιχεία για το πού κατοικεί και την οικογένειά του, καθώς και τι πρόκειται να πράξει, προκειμένου να τον προστατεύσει τόσο αυτόν όσο και τους υπόλοιπους εργαζόμενους η διοίκηση του νοσοκομείου. Ούτως ή άλλως, είναι υποχρεωμένη να λάβει μέτρα και εξ όσων γνωρίζουμε δεν έχει κάνει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση. Θα κάνει κάτι ή θα πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να ευαισθητοποιηθεί; Χ.Χ. - 
 
***  Αλλάζουν στέγη τα Γενικά Αρχεία του Κράτους
Χρησιδάνειο για 40 χρόνια με το Δήμο Καλαμάτας Σε υπογραφή συμβάσεως χρησιδανείου προέβησαν ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας και ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος. Με τη σύμβαση αυτή παραχωρείται από το Δήμο Καλαμάτας για 40 χρόνια, άνευ ανταλλάγματος, η χρήση του δημοτικού κτηρίου δίπλα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, επί των οδών Αριστοδήμου 22 και Αγίου Νικολάου 23, εμβαδού 290,45 τετρ. μέτρων, για τη στέγαση των Γενικών Αρχείων του Κράτους/Αρχείων Νομού Μεσσηνίας, υπηρεσίας υπαγόμενης στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η υπογραφή του συμφωνητικού έγινε σε εφαρμογή ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και η σύμβαση άρχεται ένα ημερολογιακό μήνα μετά τη μεταστέγαση των υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας στο νέο Δημαρχείο. Ο υφυπουργός και ο δήμαρχος επισκέφθηκαν καταρχήν τα τωρινά γραφεία των ΓΑΚ έναντι του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Υπαπαντής του Χριστού, όπου τους ξενάγησε η προϊσταμένη των Αρχείων Νομού Μεσσηνίας, Αναστασία Μηλίτση – Νίκα. Ο κ. Δερμεντζόπουλος είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τον πλούτο του αρχειακού υλικού της νεότερης ιστορίας μας, αλλά και τις εκδόσεις των ΓΑΚ / Αρχείων Νομού Μεσσηνίας, που αναδεικνύουν σημαντικές πτυχές του παρελθόντος της Καλαμάτας και της περιοχής της. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το παραχωρούμενο κτήριο, όπου σήμερα στεγάζονται οι Διοικητικές Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας και, κατόπιν, στο Δημαρχείο υπεγράφη η σύμβαση χρησιδανείου. -
 
***  Ο Καλαματιανός Yanni στην Τεχεράνη (βίντεο)         
  
Ο διεθνούς φήμης συνθέτης ανοίγει μια «κλειστή πόρτα» για συναυλίες.
Ο γνωστός Ελληνοαμερικανός, διεθνούς φήμης συνθέτης Yanni, έλαβε άδεια από τις ιρανικές αρχές για να δώσει μια από τις σπάνιες συναυλίες δυτικούς καλλιτέχνη στο Ιράν μετά την επικράτηση των ισλαμιστών το 1979. Το Ιράν έχει απορρίψει κατά καιρούς ανάλογα αιτήματα καλλιτεχνών, μεταξύ αυτών και του Κρις ντε Μπεργκ.   Ο γεννημένος στην Καλαμάτα Γιάννης Χρυσομάλλης, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, θα δώσει δύο συναυλίες, μία στην Τεχεράνη και μία στο νησί Κίς.
Πηγή: www.lifo.gr  ,.-
Yanni - Nostalgia (Live At The Acropolis)  ,Video: http://youtu.be/7bNal4-amdE ,.-
 
***  Διάλεξη απόψε του ζωγράφου Βαγγέλη Δημητρέα 

Το Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας (ΚΤΚ) και το Εικαστικό Εργαστήρι της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 9.00 το βράδυ, στο χώρο του ΚΤΚ, εκπαιδευτική δράση που θα περιλαμβάνει διάλεξη και προβολή με το γενικό θέμα «Προσέγγιση της Σύγχρονης Τέχνης». Εισηγητής θα είναι ο Βαγγέλης Δημητρέας, ζωγράφος και ομότιμος καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης είναι του Παναγιώτη Λαμπρινίδη. Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι να βοηθήσει να καταλάβει κανείς τον ειδικό χαρακτήρα της προσέγγισης των εικαστικών τεχνών, τα προβλήματα που υπάρχουν στη προσέγγιση αυτή, την προσπάθεια αναζήτησης μιας προσωπικής έκφρασης, την αναγκαιότητα η προσωπική αυτή έκφραση να συνοδεύεται από μια γλώσσα πλαστικά (εικαστικά) δυναμική, τον κοινωνικό και πολιτικό ρόλο του σύγχρονου καλλιτέχνη και του έργου του και το πέρασμα από την παράσταση στην αφαίρεση και τη σχηματοποίηση. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Ο Βαγγέλης Δημητρέας είναι ομότιμος καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Κατάγεται από τη Μεσσηνιακή Μάνη, ενώ γεννήθηκε το 1934 στο Μελίσσι Κορινθίας. Από το 1958 έως το 1963 σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με δάσκαλο τον Ι. Μόραλη. Από το 1967 έως το 1975 εργάστηκε στο Παρίσι, όπου παράλληλα με τη ζωγραφική του παρακολούθησε μαθήματα Κοινωνιολογίας της Τέχνης. Δίδαξε στο Κέντρο Τεχνολογικών Εφαρμογών, στη Σχολή Βακαλό και αργότερα στην Α.Σ.Κ.Τ, ως ειδικός επιστήμονας και λέκτορας. Από το 1985 ως το 2002 εργάστηκε ως καθηγητής Ζωγραφικής στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπήρξε μέλος της «Ομάδας Τέχνης Α» και του «Κέντρου Εικαστικών Τεχνών». Συμμετείχε, επίσης, στην «Ομάδα για την Επικοινωνία και την Εκπαίδευση στην Τέχνη» και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της «Ομάδας Τέχνης 4++». Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πολλά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει κείμενα σε πολλά περιοδικά, ενώ έχει παρουσιάσει πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. - 

***  Ενισχύεται το δίκτυο των μπλε κάδων στην Καλαμάτα

 Με έγγραφό της, που φέρει ημερομηνία 11 Νοεμβρίου, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης γνωστοποιεί στο δήμαρχο Καλαμάτας, σε απάντηση επιστολής του, πως «η σταδιακή παράδοση των 160 κάδων ανακύκλωσης θα ξεκινήσει την τρέχουσα εβδομάδα με την παράδοση των πρώτων 50 και θα έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό της την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου». Υπενθυμίζεται πως η ΕΕΑΑ είχε προτείνει να υπάρξει «πύκνωση του δικτύου των μπλε κάδων σας κατά 160», «προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η απόδοσή του», πρόταση που βρήκε το Δήμο Καλαμάτας σύμφωνο. Σημειώνεται πως – προ ολίγων εβδομάδων - η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης έθεσε στη διάθεση του Δήμου, ικανοποιώντας σχετικό του αίτημα, άλλους 100 νέους κάδους ανακύκλωσης χρώματος μπλε, για την πύκνωση του δικτύου και την αντικατάσταση κατεστραμμένων, καθώς και 46 (σχήματος κώδωνα) για συλλογή γυάλινων συσκευασιών, προς τοποθέτηση σε επιχειρήσεις. Πάγια επιδίωξη του Δήμου είναι η διεύρυνση της ανακύκλωσης και η αύξηση των ποσοτήτων των ανακυκλούμενων απορριμμάτων. Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι ο Δήμος Καλαμάτας βραβεύθηκε τον Ιούνιο του 2013 από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την πανελλαδική πρωτιά του στην ανακύκλωση. - 

***
 
***  Το  αγιάζι  της  αθλητικής  ενημέρωσης :
 
*** Καλαμάτα: «Ανεπηρέαστος» ο Κουρμπανάς από τη μήνυση, «αδιάφορη» η διοίκηση!!!                                              

«Ανεπηρέαστος» έδειχνε την Τετάρτη στους Γαργαλιάνους και χθες κατά τη διάρκεια της προπόνησης και όχι μονάχα – νωρίς βρέθηκε στης Ιατροπούλου για καφέ – ο Νίκος Κουρμπανάς ξεκαθαρίζοντας πως τα όσα εξελίσσονται, δηλαδή η «ιδιόμορφη διαφωνία» με τον δημοσιογράφο Σωτήρη Γεωργούντζο, αποτελούν προσωπική υπόθεση… Γι’ αυτό και ζήτησε από τη διοίκηση να μην εμπλακεί κάτι που σεβάστηκε ο Γιώργος Ράλλης και οι συνεργάτες του, θέλοντας να κρατήσει την ομάδα προσηλωμένη στον αγώνα με την Αχαϊκή. Αυτό μας μετέφερε την Τετάρτη ο κορίνθιος τεχνικός που ξεκίνησε την προετοιμασία για το ματς στην Αχαΐα έχοντας και πάλι εκτός πλάνων τους ανέτοιμους Τριάντο Χαρίτο, Αργυρόπουλο και πιθανότατα τον Ζάρκο, που χθες ακολούθησε χαλαρό πρόγραμμα όπως άλλωστε και το σύνολο των παικτών της Καλαμάτας. - 

  ***  Στα άκρα η κόντρα Κουρμπανά- Γεωργούντζου, ο δημοσιογράφος κατέθεσε μήνυση κατά του τεχνικού της Καλαμάτας
            
Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις του Νίκου Κουρμπανά με τον δημοσιογράφο Σωτήρη Γεωργούντζο, και το τοπίο που διαμορφώνεται είναι κυριολεκτικά πρωτόγνωρο στα τοπικά δεδομένα. Μετά το επεισόδιο που διαδραματίστηκε πριν από περίπου 10 ημέρες στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα της Καλαμάτας με τον Πανελευσινιακό (δείτε εδώ), ένα ακόμη μέρος του σήριαλ εξελίχθηκε πριν από λίγες ώρες και φαίνεται ότι η κόντρα χοντραίνει επικίνδυνα. Ο δημοσιογράφος κατέθεσε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρης μήνυση κατά του προπονητή της Καλαμάτας, αναφέροντας  στην Εισαγγελία επίθεση του κ. Κουρμπανά προς το πρόσωπό του, σε καφετέρια της πόλης μας.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ο τεχνικός της Καλαμάτας του επιτέθηκε φραστικά, γεγονός που τον ώθησε  στην Εισαγγελία προκειμένου να καταθέσει μήνυση. Σε αυτή αναφέρεται και το προηγούμενο επεισόδιο, πριν από περίπου δέκα ημέρες στο Δημοτικό Στάδιο.
Θυμίζουμε πως όλο αυτό το διάστημα ο Νίκος Κουρμπανάς δεν μίλησε δημοσίως για τα όσα έγιναν στη συνέντευξη Τύπου και πλέον περιμένουμε να δούμε πως θα αντιδράσει μετά τη νέα εξέλιξη
 

*** Αναλυτικά το πρόγραμμα στην Ευρωλίγκα του  μπάσκετ :

Α’ Όμιλος
Ούνιξ Καζάν-Νίζνι 73-79 .-^
Αναντολού Εφές-Ρεάλ Μαδρίτης   75-73 .- ^
Σάσαρι - Ζαλγκίρις Κάουνας   92-80 .- ^
Βαθμολογία:
Ρεάλ 4-1,  Εφές 4-1,Ζαλγκίρις 3-2,Νίζνι 2-3, Ούνιξ 1-4,  Σάσαρι 1-4. -

Β’ Όμιλος
Ουνικάχα Μάλαγα-Μακάμπι Τελ Αβίβ   66-70  - ^
Τσεντεβίτα -Άλμπα Βερολίνου   67-80 .- ^
Λιμόζ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας  76-86 .-^
Βαθμολογία:
ΤΣΣΚΑ 5-0, Ουνικάχα 3-2, Μακάμπι 3-2, Άλμπα 2-3, Τσεντεβίτα 1-4, Λιμόζ 1-4.

Γ’ Όμιλος
Μπάγερν Μονάχου-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ    86-93 .- ^
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Τουρόβ   90-71 - ^

Live: Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός (22:00) στο 300ο...
Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός    78-69 , ( 48-38 ) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 18-18 , 48-38 , 64-56 , 78-69 .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιόβτσιτς (Σερβία), Λάτισεφς (Λετονία), Μαεστρέ (Γαλλία)
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι Πασκουάλ): Ντόελμαν 9, Ουέρτας 8 (2), Αμπρίνες 1, Ναβάρο 12 (2), Σατοράνσκι 6, Τόμας 2, Όλεσον 12 (2), Λάμπε 12 (2), Νάχμπαρ, Τόμιτς 16.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Σλότερ 5, Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 6, Φώτσης 5 (1), Παππάς 8, Μαυροκεφαλίδης 7, Διαμαντίδης 9, Γκιστ 9, Μπατίστα 14, Μπλουμς 4 (1).
Μπαρτσελόνα : Τόμας , Τόμιτς , Ναβάρο , Σατοράνσκι , Όλεσον , Λάμπε , Ντόουλμαν ,
Παναθηναϊκός : Διαμαντίδης , Μπατίστα , Σλότερ , Φώτσης , Μπλούμς , Γκίστ , Μαυροκεφαλίδης , Παππάς , Γιάνκοβιτς ,
~ Απ' την άλλη, ο Παναθηναϊκός, μετράει τρεις νίκες και μία ήττα. Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους καθώς στην πρεμιέρα επικράτησαν της Τουρούφ με 84-77 αλλά στη δεύτερη αγωνιστική γνώρισαν την ήττα από την Μπάγερν στο Μόναχο με 81-75. Στην τρίτη στροφή πήρε σπουδαία νίκη κόντρα στην Φενερμπαχτσέ στο ΟΑΚΑ με 91-73 ενώ την προηγούμενη αγωνιστική πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση καθώς συνέτριψε 90-63 την Αρμάνι Μιλάνο και πάλι στο ΟΑΚΑ .-
 ~ Συγκεκριμένα, οι Ισπανοί μετρούν τέσσερις νίκες σε αντίστοιχες αναμετρήσεις. Στην πρεμιέρα επικράτησαν έστω και δύσκολα 83-81 της Μπάγερν Μονάχου ενώ στη δεύτερη αγωνιστική δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο νικώντας 78-63. Στην τρίτη στροφή των ομίλων οι Καταλανοί διέλυσαν 86-67 την Τουρούφ ενώ την προηγούμενη αγωνιστική επιβλήθηκαν 80-78 της Φενερμπαχτσέ
~
Για  τον Παναθηναϊκό  είναι  το 300ό παιχνίδι του στην Ευρωλίγκα .-
Τα  δεκάλεπτα :
~ Βαθμολογία:
 Μπαρτσελόνα 5-0, Παναθηναϊκός 3-2,
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 3-2, Μπάγερν 1-4, Τουρόβ 1-4, Μιλάνο 2-3.

Δ’ Όμιλος
Νεπτούνας-Βαλένθια    94-87 .- ^
Λαμποράλ Κούτσα-Ερυθρός Αστέρας   66-86 .- ^

Live Ολυμπιακός - «Γαλατά» (49-39 20') για το... 5Χ5
Ολυμπιακός-Γαλατάσαραϊ  93-66 .- ^
Τα  δεκάλεπτα  : 26-13 , 49-39 , 68-53 , 93-66 .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρόκα (Πορτογαλία), Κοβάλσκι (Πολωνία), Περούγα (Ισπανία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 7 (1), Χάντερ 17, Ντάνστον 8, Σπανούλης 16 (1), Σλούκας 1, Χριστοδούλου, Αγραβάνης 10, Μάντζαρης 15 (3), Καββαδάς, Κατσίβελης 3 (1), Λαφαγιέτ 9 (2), Ντάρντεν 7 (1).
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (Εργκίν Αταμάν): Μίτσοφ 8 (1), Ερτσεγκ 5 (1), Τζαβάι 9, Γκόνλουμ 6, Βουγιούκας 3, Αλντεμίρ, Αραντόρι 7, Αρόγιο 14 (2), Γκιουλέρ 4, Αρσλάν 10 (2), Αράρ, Ουράλ.

Βαθμολογία:
Ολυμπιακός 5-0,  Ερυθρός Αστέρας 3-2, Λαμποράλ Κούτσα 2-3, Γαλατάσαραϊ  2-3,
Νεπτούνας 2-3,Βαλένθια 1-4, .-


Β’ Μεσσηνίας: αποτελέσματα Κυριακής και βαθμολογίες (7η αγων.)

***    Β’ Μεσσηνίας: αποτελέσματα Τετάρτης πρώτου ομίλου (1η αγων.) : Την  Τετάρτη 12/11/2014 ,
~  Πέντε από τους έξι αγώνες της αναβληθείσας πρώτης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου της Β' Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα.
~* Η αγωνιστική ολοκληρώνεται την επόμενη Τετάρτη με τον αγώνα ανάμεσα σε
Τα αποτελέσματα αναλυτικά:
ΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ - ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ     0-0 .- ^
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ - ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ    1-4
Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ    2-1
ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕ ΑΙΘΑΙΑΣ     2-2
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ  2-2.-^   
~ ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ    
* Στο  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΣΜ    Τετάρτη    19/11/14    15:00   
*** Επόμενη αγωνιστική (8η)
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ - ΑΕ ΑΙΘΑΙΑΣ     Σάββατο    15/11/14    15:00   
ΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ - ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ       Σάββατο    15/11/14    15:00   
ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ         Σάββατο    15/11/14    15:00   
ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ       Σάββατο    15/11/14    15:00   
Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ     Σάββατο    15/11/14    18:00   
ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ        Κυριακή    16/11/14    15:00


*** Κύπελλο  ΕΠΣΜεσσηνίας  Τετάρτη  12/11/2014 :
ΠΑΜΙΣΟΣ  Μεσσήνης - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου  0-1  .- ^
Α’ Μεσσηνίας: αποτελέσματα Κυριακής και βαθμολογία (9η αγων.)~ Ιστορική νίκη-πρόκριση, στην επόμενη φάση του κυπέλλου Μεσσηνίας, πέτυχε ο Τσικλητήρας το απόγευμα της Τετάρτης στη Μεσσήνη καθώς επικράτησε επί του Παμίσου με σκορ 0-1.-
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ (Σπύρος Τσικίνης-Νίκος Γεωργακλής): Καλιντέρης, Ι. Τρίψας, ΙΙ. Τρίψας, Τριανταφυλλάκης, Τσιπλάκης (46΄ΙΙ. Καλογερόπουλος), Μανιάτης, Μωράκης (56΄ Βλαχόπουλος) Σεϊτάι, Αργυρόπουλος, Ηλιόπουλος (72΄Πατσιώτης) και Ι. Καλογερόπουλος.
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ (Τάσος Καραλής): Μίντζηρας, Μαραβέλας, Αντωνόπουλος, Παπαγεωργίου, Σεφεράσι (80΄ Κατσιγιάννης), Εμμανουήλ, Κουτίβας, Hissa, Μάρρης, Κάνιστρας και Λυμπερόπουλος (56΄Μπουντάς).
~ Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο  Φάνης Κάνιστρας στο 50ο λεπτό του αγώνα και σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα,  το συγκρότημα της Πύλου πέρασε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
~ Αξίζει να επισημάνουμε ότι ο παράγοντας τύχη γύρισε την πλάτη στη νησιώτικη ομάδα  που είχε τέσσερα δοκάρια, 3 (!) με τον Σειτάι στο 25΄, 48΄ , 55΄ και ένα με τον Μανιάτη με κεφαλιά στο 48ο λεπτό, καθώς και σωρεία ευκαιριών.

*** Αναβολή σε όλα τα πρωταθλήματα αποφάσισε  η ΕΠΟ :
Η ΕΠΟ αποφάσισε να μην ορίσει επ' αόριστον διαιτητές σε Superleague, Football League και Γ' Εθνική οδηγώντας έτσι σε αναβολή τους αγώνες των πρωταθλημάτων. Αφορμή της απόφασης αυτής ήταν τα όσα έγιναν με τον Χριστόφορο Ζωγράφο. Η  Κ.Ε.Δ. δεν θα ορίσει διαιτητές στις αναμετρήσεις των εν λόγω πρωταθλημάτων τουλάχιστον για την επόμενη εβδομάδα. Όσον αφορά τη Γ' Εθνική του προσεχούς Σαββατοκύριακου (15-16/11) υπάρχει ερωτηματικό για τη διεξαγωγή της, καθώς έχουν οριστεί διαιτητές από την Τετάρτη (12/11), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη πριν από λίγες μέρες, μετά από απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού, είχε αποφασιστεί η αναβολή της αγωνιστικής της Football League λόγω Πολυτεχνείου.

*** Καταγγελίες από Μαρινάκη
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατήγγειλε στο Δ.Σ. της Superleague ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει απειλήσει τους κ.κ. Σαρρή, Ζωγράφο και Τσαχειλίδη.
Αναλυτικά η τοποθέτηση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο Δ.Σ. της διοργανώτριας:
«Ο λόγος που ήρθα σήμερα στο συμβούλιο, είναι αυτό το τραγικό γεγονός που έγινε σήμερα το πρωί, δε γνωρίζω ακριβώς την ώρα, με ένα μέλος της ΚΕΔ. ʽΉρθα σήμερα εδώ να μιλήσω με ονόματα και θα πω τι ακριβώς έχω μάθει εγώ και οι συνεργάτες μου από αυτό το συμβάν. Και από εκεί και πέρα, μιας και μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, δε μιλάμε πλέον για μια εξύβριση, δεν είναι πικρόχολα σχόλια στο ραδιόφωνο ή στην τηλεόραση, ή δεν είναι κάτι που το κάνεις πάνω στα νεύρα σου. Μιλάμε για δολοφονική επίθεση και ο άνθρωπος αυτός είναι πολύ τυχερός που ζει.
Από ότι έμαθα θα εγχειριστεί και θα παραμείνει στο νοσοκομείο, αφού είναι δύσκολη η κατάσταση του. Αλλά καλό είναι αν θέλουμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και επειδή η κατάσταση έχει ξεφύγει και δεν είναι θέμα συζήτησης πλέον, να αναλάβει η Ελληνική Αστυνομία και η Ελληνική Δικαιοσύνη.
Θα σας πω λοιπόν τι ακριβώς έχει συμβεί. Ο κύριος Ζωγράφος είναι μέλος της ΚΕΔ. Τον τελευταίο καιρό είχε δεχτεί πολλές επιθέσεις από ΜΜΕ και πιο συγκεκριμένα από ότι κοίταξα το πρωί για τους ορισμούς στη Football League. Είδαμε χθες με μεγάλη έκπληξη να αναβάλλεται ένα παιχνίδι, το Παναχαϊκή-ΑΕΚ και κάποια άλλα παιχνίδια απλά για να δικαιολογηθεί η αναβολή που σας είπα, μόνο και μόνο γιατί δυο παίκτες της ΑΕΚ παίζουν στην Εθνική ομάδα. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας και δε δίστασαν να αναβάλουν μια αγωνιστική με πρόσχημα το Πολυτεχνείο.
Ο κύριος Μελισσανίδης που ηγείται της ΑΕΚ, χωρίς να φαίνεται στα χαρτιά, αλλά όλοι μας ξέρουμε ότι κάνει κουμάντο, δεν το κρύβει κιόλας, πήρε τηλέφωνο τον πρόεδρο της ΕΠΟ και του ζήτησε να διαιτητεύσουν τέσσερις συγκεκριμένοι διαιτητές το παιχνίδι Παναχαϊκή-ΑΕΚ. Οι οποίοι είναι ο κύριος Καρυοφίλλης, ο κύριος Τσίλος, ο κύριος Τίκας και ο κύριος Σοσώνης. Τώρα που μπορεί να βρει το θράσος ένας παράγοντας να ζητήσει ορισμούς, αυτό είναι δουλειά της Δικαιοσύνης να το βρει.
Μετά, τηλεφώνησε στον κύριο Ζωγράφο, κανονικά, από το τηλέφωνο του γραφείου του, τον απείλησε ότι θα τον κάνει και θα τον δείξει. Τον πήρε και άλλες 15 φορές τηλέφωνο από συγκεκριμένο νούμερο το οποίο ανήκει στην εταιρεία του. Τελικά ο ορισμός ήταν διαφορετικός. Αφού ξαναπήρε τον Πρόεδρο της ΕΠΟ και τον απείλησε, του είπε ότι «κατά 95% εγώ το παιχνίδι θα το αναβάλω». Μετά από λίγο είδαμε ότι το παιχνίδι αναβλήθηκε! Με τη συνεργασία Αστυνομίας και του κυρίου Ανδριανού.
Όλα αυτά είναι άκρως απαράδεκτα και δεν θα αργήσουν να μας απασχολούν σε λίγους μήνες και στη Super League. Γιʼ αυτό έχουμε υποχρέωση να τα καταγγέλλουμε. Επίσης εφέτος, σε δυο παιχνίδια της Football League στο Αχαρναϊκός-ΑΕΚ και στο ΑΕΚ-Απόλλων έχουν μπει φίλαθλοι μέσα στο γήπεδο, μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πιέζουν διαιτητές και αντιπάλους παίκτες, μόνο και μόνο για να νικήσει η ΑΕΚ. Είδαμε και τις ποινές που ακολούθησαν οι οποίες είναι γελοίες.
Πέρσι η ΑΕΚ ήταν στη Γ Εθνική. Τότε για ένα μεγάλο διάστημα όριζε τους διαιτητές ο κύριος Τσαχειλίδης. Ξανά, ο κύριος Μελισσανίδης, τον πήρε, τον απείλησε και την επόμενη μέρα ο κύριος Τσαχειλίδης έφαγε ξύλο. Μετά από λίγο καιρό αποχώρησε. Το ίδιο έγινε με τον κύριο Κουρίδη, ενώ απειλές είχαμε από τον κύριο Μελισσανίδη και στον Πρόεδρο της ΕΠΣ Τρικάλων για ένα διαιτητή του.
Για όλα αυτά υπάρχουν καταγγελίες σε αρμόδια όργανα, σε Αστυνομικές Αρχές. Θεωρώ ότι πρέπει να βάλουμε μια τελεία. Όχι μια άνω τελεία αλλά μια τελεία. Μέχρι να ξεκαθαρίσει ποιοι είναι οι πραγματικά βρώμικοι στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Το γεγονός ότι δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές οφείλεται στον παράγοντα τύχη. Μιλάω ανθρώπινα και όχι οπαδικά ή σαν Πρόεδρος. Πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι. Και δε μιλάω για μένα που είμαι προστατευμένος. Αλλά οι άνθρωποι που ζουν στο ποδόσφαιρο και ζουν ανάμεσά μας μπορεί να είναι οι επόμενοι που θα τους σπάσουν το κεφάλι. Και δεν αρκεί απλά να καταγγείλουμε αόριστα. Πρέπει να πράξουμε. Και να μιλάμε συγκεκριμένα. Αυτά που κατήγγειλα είναι πολύ σοβαρά, δε χωράνε αμφισβήτηση.
Η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη πρέπει να ψάξουν σε βάθος. Πρέπει όλοι μαζί να σταματήσουμε αυτή τη βρωμιά».  www.πηγή:    www.Sentragoal.gr  ,.-  

***   Η απάντηση Μελισσανίδη στα λεγόμενα Μαρινάκη
 Η απάντηση Μελισσανίδη στα λεγόμενα Μαρινάκη
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης με επίσημη δήλωσή του στο σάιτ της ΠΑΕ ΑΕΚ παίρνει θέση στα όσα του καταλόγισε νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του δ.σ της Super League, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης.
Αναλυτικά στη δήλωση του Δημήτρη Μελισσανίδη σημειώνεται:
«Με τεράστιο ενδιαφέρον παρακολουθώ τις τελευταίες ώρες την συγκινητική προσπάθεια του κ. Μαρινάκη να βάλει τέλος στην βρωμιά του Ελληνικού ποδοσφαίρου!!!! Αυτοί που έχουν κληθεί εδώ και πολύ καιρό να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και στους εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνας για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, αυτοί που κατηγορούνται για εκβιασμούς, δωροδοκίες, ξυλοδαρμούς και ανατινάξεις, που έχουν καταστρατηγήσει κάθε αξία υγιούς ανταγωνισμού απαξιώνοντας το ποδόσφαιρο στη χώρα μας, έχουν το θράσος να μιλούν για ηθική, αξίες και πρόοδο.
 Την ίδια στιγμή που ο φίλαθλος κόσμος στην Ελλάδα ξέρει ότι δεν έχουμε έντιμο ποδόσφαιρο. Έχουμε ανέντιμο σύστημα. Εγκληματική οργάνωση. Πρωτάθλημα μαϊμού. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης με θράσος μας κάνει μαθήματα ηθικής και χτίζει την άμυνά του.
Τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας που ανακάλυψε σήμερα με αφορμή το θλιβερό και καταδικαστέο γεγονός του ξυλοδαρμού του Χριστόφορου Ζωγράφου, δείχνουν άνθρωπο σε κατάσταση πανικού. Αντιλαμβάνομαι την αγωνία του εν όψει του αναμενόμενου «πορίσματος» του Αθλητικού Εισαγγελέα. Αντιλαμβάνομαι επίσης την ανάγκη του να στρέψει την προσοχή του κοινού σε τρίτους. Με την μόνη διαφορά ότι ο ένοχος δεν μπορεί να δημιουργεί ενόχους.
Μάλλον ψάχνει για πρόθυμους ηλίθιους ο υπό διπλή εισαγγελική δίωξη για εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο. Να δικαστεί η εγκληματική οργάνωση, να απελευθερωθεί το ποδόσφαιρο, να πάψει να είναι τσιφλίκι του ενός. Ας το χωνέψουν επιτέλους ότι το ποδόσφαιρο ανήκει σε όλους.
~ Για μια ακόμη φορά καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση στον κ. Ζωγράφο. Την απάντηση στον συκοφάντη θα δώσουν τα Αρμόδια Ελληνικά Δικαστήρια».



***  Στα προκριματικά του Euro  στο ποδόσφαιρο  ((προκρ. Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016) : 4η  αγωνιστική ,
Live Ελλάδα - Νησιά Φερόε (21:45) στα προκριματικά του Euro
 ~  Ελλάδα - Νησιά Φερόε   0-1 ,(0-0) .- ^
 * Τα  γκολ : 61΄ Εντμουτσον  ,
Διαιτητές :Διαιτητής του αγώνα είναι ο Ιταλός Νίκολα Ριτσόλι. , Βοηθοί του είναι οι Ρενάτο Φαβεράνι και Αντρέα Στεφάνι ,. Βοηθοί γραμμών είναι οι, επίσης, Ιταλοί: Πάολο Ματσολένι και Νταβίντε Μάσα.
Κάρτες : Όλσεν , Χάνσον , Μανωλάς ,
Συνθέσεις : H ενδεκάδα της Ελλάδας: Καρνέζης, Μανιάτης, Καράμπελας(Μάνταλος), Μανωλάς, Μόρας, Τοροσίδης, Κονέ, Χριστοδουλόπουλος, Σάμαρης, Γκέκας(Αθανασιάδης), Καρέλης (Μαυρίας ) .
Ο πάγκος του Κλαούντιο Ρανιέρι: Μπακάκης, Τασουλής, Καπίνο, Γλύκος, Βύντρα, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τζιόλης, Κολοβός, Μάνταλος, Ντίνας, Μαυρίας, Αθανασιάδης .-
Η ενδεκάδα των Νησιών Φερόε: Νίλσεν, Ντάβιντσεν, Γκρέγκερσεν, Νάτεσταντ, Νες, Χάνσον, Μπεντζάμινσεν(Χόλστ), Μπράντουρ Μ. Όλσεν(Κλέμτιντ Όλσεν ) , Βάτναμαρ, Χολστ, Έντμουντσον(Φάερε ).
Ο πάγκος του Λαρς Όλσεν: Τόμσεν, Γκέστσον, Τζαστίνιουσεν, Χάνους Γιάκομπσεν, Φάερε, Σέρενσεν, Μπάρταλστοβου, Ρόαλντουρ Γιάκομπσεν, Όλσεν, Άρνμπιερν Χάνσεν.
 ~  Ο Κλαούντιο Ρανιέρι αναμένεται να παρατάξει την Εθνική με σύστημα 4-3-3, με τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια και μπροστά του τους Τοροσίδη, Μανωλά, Μόρα και Καράμπελα. Αμυντικά χαφ θα είναι οι Μανιάτης, Σάμαρης και Κονέ, ενώ στην επίθεση θα αγωνιστούν οι Καρέλης, Χριστοδουλόπουλος και Γκέκας.* Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γλύκος, Καπίνο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Βύντρα, Μπακάκης, Τασουλής, Τζιόλης, Ντίνας, Αθανασιάδης, Μαυρίας, Μάνταλος και Κολοβός.-
~*  Από εθνική Ελλάδας Απουσιάζουν Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Σαλπιγγίδης. Δεν κλήθηκαν Μήτρογλου και Σαμαράς.
~ Η βαθμολογία του 6ου ομίλου  σε τρείς  (3) : 1. Βόρειος Ιρλανδία 9, 2. Ρουμανία 7, 3. Φινλανδία 4, 4. Ουγγαρία 4, 5. Ελλάδα 1, 6. Νησιά Φερόε 0.
ΡΟΥΜΑΝΙΑ - Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ  2-0   .-^
ΟΥΓΓΑΡΙΑ -ΦΙΛΑΝΔΙΑ  1-0  .- ^
~* Διαλύσατε το ελληνικό ποδόσφαιρο διαλύσατε προσπάθεια 10 χρόνων εθνικής ομάδας μήπως είναι καιρός να παραιτήθητε όλοι εκεί στην ΕΠΟ?  { Άγγελος Μπασινάς}.-

***      ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2014 :
~** Άρωμα  ενημέρωσης στην εφημερίδα  μας  Σάββατο  01  Νοεμβρίου  2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html  ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  :
Σάββατο  01 Νοεμβρίου  2014
  : 
http://snsarfara.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html , .- 
~ Αθλητικό Σάββατο -Κύριακο 01 και 02 Νοεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/01-02-2014.html ,.- 
~ Άρωμα ενημέρωσης η Εφημερίδα μας Κυριακή 02 Νοεμβρίου 2014  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/11/02-2014.html .- 
~  Άρωμα  ενημέρωσης ,  η Εφημερίδα  μας  , Δευτέρα  03 Νοεμβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/11/03-2014.html ,.-  
~   Επιλογές  Θεμάτων  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Νοεμβρίου  2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/11/04-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Νοεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/04-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  05 Νοεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/11/05-2014.html ,.-  
~ Επιλογές Θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος   Τετάρτη   05  Νοεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/05-2014.html ,.-
~  Άρωμα  ενημέρωσης  Πέμπτη  06 Νοεμβρίου  2014 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/11/06-2014.html  ,.
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Πέμπτη 06  Νοεμβρίου  2014    : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/06-2014.html ,.-
~Αγιάζι  Μεσσηνιακής  ενημέρωσης   Παρασκευή   07  Νοεμβρίου  2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/07-2014.html ,.-
~ Αγιάζι  ενημέρωσης  Σάββατο  08  Νοεμβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/11/08-2014.html ,.-
~ Αγιάζι  ενημέρωσης  Κυριακή   09  Νοεμβρίου  2014   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/09-2014.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Νοεμβρίου  2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/08-09-2014.html ,.-
~  Αγιάζι  ενημέρωσης Δευτέρα  10  Νοεμβρίου  2014 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/10-2014.html ,.-
~  ΥΓΕΙΑ για όλους μας -Θέματα υγείας Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/11/10-2014.html .-
~Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Δευτέρα  10  Νοεμβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/11/10-2014.html .-              
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Τρίτη  11 Νοεμβρίου  2014  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/11/11-2014.html
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  11 Νοεμβρίου  2014 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/11/11-2014.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  12  Νοεμβρίου   2014 : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/11/12-2014.html ,.-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  13  Νοεμβρίου  2014  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/11/13-2014.html , .-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου ενδιαφέροντος Πέμπτη  13  Νοεμβρίου  2014 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/13-2014.html ,.-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  14  Νοεμβρίου  2014   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/11/14-2014.html ,

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ       
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,         3770    video.-                       
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,      2205     video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =         2 198   video.- 
Σύνολον                                                        8173    βίντεο   .-
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  2628  
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   289 
https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    701.–
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   257 .-
~** http://www.twitter.com/stamos01/ 260/194/8 ,

~  " Αν  θες να νιώθεις πλούσιος, απλά μέτρα όλα τα πράγματα που έχεις τα οποία δεν αγοράζονται με χρήματα."

*** ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ :
 http://www.sportstonoto.gr/ ,=  .ΣΠΟΡ ΝΟΤΟΥ.-    
www.epsmes.gr = WWW.SPORTDOG.GR   ,
http://www.dikisports.blogspot.gr , ,   http://www.twitter.com/stamos01/ , stamosskoulikas~
http://dikisports.blogsports.gr/  , http://xristianos.gr / , 
 http://www.icam.com/  ,  ~ www.imerazante.gr  ,   www.leonidio.gr ,  www.mykonoslivetv.com   = ΜΥΚΟΝΟΣ TV    www.ioanninacity.gr , , www.laikoyra.gr ,   www.karfitsa.gr  , www.epsmes.gr  , http://www.notosportnews.gr/ , http://www.sportdog.gr/ ,

***

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

~ Το να βλέπει κανείς όνειρα ενώ το σώμα είναι ξύπνιο , αυτό είναι αρρώστια τεμπέλικης ψυχής .- { Μέγας Βασίλειος } .-
~ Τα καλά και τα κακά του κόσμου είναι προς διδασκαλίαν του σοφού , διότι όλα είναι επωφελή σε αυτόν .- { Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης } .-