Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Τετάρτη  10  Σεπτεμβρίου  2014  :



***  Ουέμπαλε νιο. Που πάει να πει…Ευχαριστώ πολύ..
P1050589Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού ολοκληρώθηκε και η 3η Αποστολή της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Για δύο περίπου μήνες προσπαθήσαμε ακόμη περισσότερο να έρθουμε κοντά με αυτούς τους ανθρώπους και να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούσαμε στη ζωή και την καθημερινότητά τους.
Κύριος σκοπός μας ,να ενισχύσουμε το έργο της Εκκλησίας της Ουγκάντας αλλά και πιο συγκεκριμένα τον π.Γεωργίου Νυόμπι στο χωριό Λουγκουζί , στην ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος με τη συνδρομή μας στο Κατηχητικό,ιεραποστολικό αλλά και φιλανθρωπικό έργο
.Προσπαθήσαμε για δύο μήνες περισσότερο τώρα παρά τις προηγούμενες φορές ,(η εμπειρία των προηγούμενων ετών ,μας το επέτρεπε) να μάθουμε τα προβλήματα αλλά και τη ζωή αυτών των ανθρώπων.
Στην 3η Αποστολή στην Ουγκάντα συμμετείχαν οι: Θεοδώρα Τριπικέλη – Σαμπαζιώτου,Δήμητρα Ζωή Σαμπαζιώτου,Αγγελική Δασούλα,Ασημίνα Παπαπαύλου,Σταυρούλα Λαμπίδη,Σταυρούλα Χαβαντζόγλου,και Ελένη Μαρκοπούλου.Χωρίς τη βοήθειά τους ,η αποστολή μας δεν θα είχε πραγματοποιηθεί.Τις ευχαριστούμε πολύ.Ο Θεός να ευλογεί τις ίδιες και τις οικογένειές τους.
Στον απολογισμό και αυτής της αποστολής θα επαναλαμβάναμε πάλι «Γιατί πηγαίνουμε στην Αφρική ; Μα για να γίνουμε Χριστιανοί.»Τα πάντα ώς την παραμικρή λεπτομέρεια σου θυμίζουν αλλοτινές αξίες που είχαμε και μέχρι σήμερα παρ όλες τις δυσκολίες έχουμε στον τόπο μας.το μοίρασμα,την απλότητα,το χαμόγελο,τα παιδιά και πάνω απ όλα το Θεό.
Την Κυριακή 31 Αυγούστου τελέσαμε τη Θεία Λειτουργία και χαιρετήσαμε τους πιστούς της ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνος..Τους αφήσαμε με δάκρυα στα μάτια από τα παιδιά μέχρι τους μεγαλυτέρους. Η τζάτζα Μουτσάρα μας καθηλωσε : «Ευχαριστούμε για τον πόνο που έχετε για μας».
Μικρά δώρα μας γέμισαν τα χέρια και την καρδιά.Ένα φρούτο ,λίγα φυστίκια.
Αμίλητοι πήραμε το δρόμο του γυρισμού .Τα παιδιά έμειναν εκεί και χαιρετούσαν.
Ουέμπαλε νιο. Που πάει να πει…Ευχαριστώ πολύ..

***  Ένα ποντιακό ελληνικό χωριό αργοπεθαίνει!!!
Στον Εύξεινο Πόντο, ένα ποντιακό ελληνικό χωριό πεθαίνει σιγά-σιγά καθώς οι κάτοικοί της την εγκαταλείπουν τα σπίτια τους
Ένας ντόπιος γιος λέει ότι η έξοδος από την Ocena, κοντά στην Τραπεζούντα, που εγκαταλείπουν ένα αρχαίο πολιτισμό
Η ιστορία των Ελλήνων κατοίκους που μιλούν από Ocena είπαν στην εφημερίδα Radikal της Τουρκίας.
Ocena είναι ένα χωριό κοντά στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας της Τουρκίας, γνωστή στους Έλληνες του Πόντου, στα βουνά πίσω από την πόλη της Τραπεζούντας. Είναι σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον με πεύκα και έλατα κοντά τις κορυφές του βουνού, ανάμεσα σε κοιλάδες και τα κρυστάλλινα νερά.
Αρχικοί κάτοικοι του χωριού μάλλον ήταν φυγάδες από την καταπίεση των Οθωμανών οι οποίοι κατέφυγαν στην αγκαλιά του πυκνού δάσους. Δεν είναι γνωστό πότε έχτισαν τα πρώτα σπίτια που έγινε ένας οικισμός. Φαίνεται πως μόλις τα χτίσανε, οι Οθωμανοί τούς ανακάλυψαν κα τους κατέγραψαν.
Σύμφωνα με οθωμανικά αρχεία (το φορολογικό αρχείο, ή tahrir defterleri, 1583) η κοινότητα αποτελούνταν από μόλις πέντε οικογένειες. Αυτό ήταν το τελευταίο έτος τα βουνά ήταν δωρεάν. Από τότε που περιλήφθηκαν στο φορολογικό σύστημα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια, περισσότεροι άνθρωποι μετακινούνται προς το χωριό και οι ημέρες της απομόνωσης ήταν πάνω. Από 1613, ο αριθμός των οικογενειών είχε αυξηθεί σε 54, τέσσερις εκ των οποίων δηλώνουν μουσουλμάνοι.
Σύμφωνα με τον G. Κανδηλάπτης στο βιβλίο του «Τα Fitianaόλοι οι κάτοικοι της περιοχής του ΟΦΗ, στον οποίο ανήκε Ocena, εξισλαμίστηκαν με απόφαση του Δεσπότη της περιοχής. Κανείς δεν ξέρει εάν τους κάλεσαν για να μαζευτούν σε μια περιοχή ή αν πήγαν κάποιοι σπίτι σπίτι και τους ανακοίνωσαν την πικρή απόφαση.
Ο καθένας που έφτασε Ocena από διάφορες άλλες περιοχές έφεραν το δικό τους ιδίωμα με αυτούς, εμπλουτίζοντας την τοπική διάλεκτο και καταλήγοντας σε μια μεγάλη ποικιλία εκφράσεων σε ένα χωριό που δεν είχε πολλές επαφές με τις παράκτιες πόλεις. Οι κάτοικοί του είχαν δεσμούς με ολόκληρη την περιοχή του Πόντου, των οποίων Ocena θα μπορούσε να ονομαστεί ένας μικρόκοσμος, ένα παράδειγμα της Ανατολής.
Οι άνθρωποι του χωριού δεν είχαν επίγνωση αυτών των διαφορών? που δεν θεωρούν τους εαυτούς τους ξένους. Όλοι ήταν από κάπου αλλού. Το σημαντικότερο ήταν ότι όλοι μιλούσαν την ίδια γλώσσα, «Ρωμαίικα», ή ποντιακή ελληνική.
Σήμερα το χωριό έχει χάσει κατοίκους της. Μόνο το ένα τέταρτο του πληθυσμού παραμένει. Ειδικά στην Κάτω Ocena, τα φώτα ενεργοποιηθεί μόνο σε 200 από τα 630 σπίτια. Ακόμα και αυτά τα τελευταία λίγα κάτοικοι είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν το μικρό χωριό που είναι το τελευταίο απομεινάρι ενός πολιτισμού που είναι χιλιάδων ετών, παίρνοντας μαζί του ό, τι είναι διαφορετικό, κάθε ίχνος των αρχαίων πολιτιστικών κειμηλίων της.
Με τον κάθε θυμωμένο φυγά, με τον κάθε απελπισμένο μετανάστη που φεύγει από την πατρίδα του, σημαίνει ένα ακόμη καρφί στο φέρετρο του ένας πολιτισμός, αφήνοντας πίσω την άγνοια και την απανθρωπιά. Ακόμη και ο θάνατος ενός ανθρώπου αδυνατίζει μια πανάρχαια γλώσσα, καθώς το εν λόγω πρόσωπο παίρνει μαζί τους όλες τις λέξεις στη μνήμη του ή της που είναι πλέον σπάνια μιλήσει λόγω της αδυσώπητη επίθεση του καπιταλισμού, των μέσων ενημέρωσης, την αδιαφορία, την λατρεία όλων των πραγμάτων ξένων , και της προδοσίας.
Ocena πεθαίνει σε αργό θάνατο, και με το ένα πανάρχαιο ιδίωμα της ελληνικής γλώσσας, σε πλήρη θέα ενός κόσμου που πιστεύει η ίδια να είναι πολιτισμένη. Στις μεγάλες πόλεις, κανείς δεν μπορεί να μιλούν τη μητρική τους γλώσσα, όσο αγαπούν το ακούσει.
Έλληνες-μιλώντας μουσουλμάνοι στην Τουρκία
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα φαινόμενα στη σύγχρονη Τουρκία είναι η ύπαρξη της ελληνικής γλώσσας Μουσουλμάνοι.
Η παραδοσιακή ελληνική-τουρκική αντιπαράθεση, η αυταρχική εσωτερική δομή της Τουρκίας, η εξέγερση των Κούρδων και η επιβίωση των στερεοτύπων για τη διαμόρφωση των νεότερων εθνών στην περιοχή έχουν γίνει μελετώντας τη συγκεκριμένη εθνοτική ομάδα είναι δύσκολο.
Ο τρόπος ελληνική-μιλώντας ομάδες που πέρασαν από τον Χριστιανισμό στο Ισλάμ κατά τη διάρκεια της οθωμανικής κυριαρχίας είναι άγνωστο στη σύγχρονη ελληνική μελετητές.
Σήμερα υπάρχουν τέσσερις ελληνόφωνες ομάδες στην Τουρκία: κρητική, ποντιακή, μακεδονική και κυπριακή. Κάθε μία από αυτές έχει εξαιρετικό ιστορικό ενδιαφέρον. Ο τρόπος που αυτές οι ομάδες να εκφραστούν έχει μεγάλη σημασία, δεδομένου ότι αποκαλύπτει μια άγνωστη πλευρά της σύγχρονης τουρκικής κοινωνίας που ολοένα γίνεται και περισσότερο σημαντική.
Η δημόσια εμφάνιση των ομάδων αυτών δεν αφορά μόνο την τουρκική κοινωνία, η οποία συνειδητοποιεί αργά τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της, αλλά και για την ελληνική κοινωνία. Αυτές οι ομάδες φωτίζει το πώς σχηματίστηκαν σύγχρονων εθνών-κρατών της περιοχής και τον τρόπο ομάδες που αλιεύονται στη μέση - που δημιουργήθηκε από την ιστορία - αναγκάστηκαν να ενσωματωθούν στο ιδεολογικό υπόβαθρο και το θρησκευτικό δόγμα του συγκεκριμένου κράτους ζούσαν σε.   eKathimerini


*** Αμφίπολη: Οι αρχαιολόγοι είδαν τι κρύβει ο τελευταίος τοίχος πριν τον ταφικό θάλαμο!!!
Μπορεί όλοι να περιμένουν με αγωνία να δουν τι υπάρχει στον δεύτερο προθάλαμο το τύμβου της Αμφίπολης, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ισχύει και για τους αρχαιολόγους οι οποίοι είδαν τι κρύβει ο τελευταίος τοίχος πριν τον ταφικό θάλαμο.
Κατά την πάγια τακτική της, η διεπιστημονική ομάδα υπό την επικεφαλής της ανασκαφής, κα Περιστέρη, δεν αποκάλυψε τι κρύβεται πίσω από τον τοίχο με τις δύο Καρυάτιδες. Ωστόσο, ήδη από τη φωτογραφία με το ορθογώνιο κομμάτι της οροφής, το οποίο βρέθηκε πεσμένο στον δεύτερο προθάλαμο, από την οπή στον τρίτο διαφραγματικό τοίχο, διακρίνεται στο σκοτάδι ένα πολύχρωμο ίχνος.
Είναι βέβαιο ότι οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη έχουν ήδη λύσει το αίνιγμα του τρίτου τοίχου, ο οποίος πιθανότατα φέρει γλυπτή αλλά και ζωγραφική διακόσμηση ακόμη υψηλότερης τεχνικής από όσα έχουν ήδη έρθει στο φως (Σφίγγες, Καρυάτιδες, ρόδακες, πλευρική τοιχοποιία, μωσαϊκά, επιστύλια κ.λπ).
Οι ρυθμοί της αρχαιολογικής σκαπάνης, ωστόσο, είναι διαφορετικοί από τους… δημοσιογραφικούς. Έτσι οι αρχαιολόγοι, πρώτα θα καθαρίσουν το πρώτο θάλαμο, θα κάνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για να προστατεύσουν τη στατικότητα του μνημείου και μετά θα προχωρήσουν στο δεύτερο θάλαμο αποκαλύπτοντας έτσι τα μυστικά του.
Το πολύχρωμο ίχνος που διακρίνεται μέσα από την οπή στον τρίτο τοίχο δεν αποκλείεται να προσδιορίζει ένα εντυπωσιακό άγαλμα, ακριβώς έξω από την είσοδο στον κεντρικό ταφικό θάλαμο. Ή, ακόμη και μια πιο σύνθετη παράσταση, ζωγραφική ή ανάγλυφη.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού μιλώντας στην εφημερίδα Καθημερινή τόνισε πως «πρόκειται για ένα κοσμοπολίτικο μνημείο. Όποιος ή όποιοι φιλοξενούνται σε αυτό είναι φανερό πως πρέπει να ήταν και οι ίδιοι κοσμοπολίτες».
Με τις δηλώσεις της αυτές η κ. Μενδώνη ανοίγει δυο διαφορετικά θέματα. Πρώτα απ' όλα το γεγονός ότι χρησιμοποιεί πληθυντικό. Μπορεί δηλαδή να μην είναι μονάχα ένας ο νεκρός που έχει ενταφιαστεί στο μνημείο αλλά περισσότεροι.
Κάτι τέτοιο δεν θα αποτελέσει έκπληξη για τους αρχαιολόγους καθώς ακόμη και στον τάφο που αποδόθηκε από τον Μ. Ανδρόνικο στον Φίλιππο τον Β' βρέθηκαν οστά και άλλου νεκρού. Δεν είναι πρωτοφανές σε έναν μακεδονικού τύπου τάφο να φιλοξενούνται περισσότεροι από ένας νεκροί.
Το δεύτερο ζήτημα που ανοίγει με τις δηλώσεις της κ. Μενδώνη είναι η... κοσμοπολίτικη ταυτότητα που προσδίδει στον «ένοικο» του τάφου. Το μνημείο έχει κατασκευαστεί σε μια εποχή όπου μετά τις εκστρατείες του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου έχει ενοποιηθεί ο Ελλαδικός χώρος αλλά και η ελλαδική χερσόνησος με την Ασία και τη Βόρεια Αφρική.
Εύκολα λοιπόν μπορεί κανείς να αναλογιστεί ότι θα μπορούσε να γίνει μεταφορά τεχνογνωσίας (σε κατασκευαστικό επίπεδο) αλλά και ταφικής κουλτούρας και φιλοσοφίας στο μνημείο.
Αυτό βέβαια προϋποθέτει ο ιδιοκτήτης του τάφου να έχει ανάλογες παραστάσεις να έχει επισκεφτεί δηλαδή τις εκτός Μακεδονίας περιοχές στη νότια Ελλάδα να έχει ιδία άποψη και κυρίως να έχει την οικονομική δυνατότητα για την κατασκευή ενός τόσο μεγάλου σε όγκο και καλλιτεχνικές απαιτήσεις μνημείου.
Αυτά τα χαρακτηριστικά στο τελευταίο τέταρτο του αιώνα, κοντά στο 300 π.Χ. δηλαδή συγκέντρωναν λίγοι άνθρωποι αν κι΄ αυτοί δεν ήταν άλλοι από τους άμεσους συνεργάτες του Μ. Αλεξάνδρου, δηλαδή οι συμπολεμιστές του, στρατηγοί και ναύαρχοι.
~* Μεγάλη  πιθανότητα  ο τύμβος -τάφος της  Αμφίπολης Σερρών να  αποκαλύψη  , ότι  είναι  ο τάφος του Αντίγονου  του  Μονόφθαλμου ηληκίας περίπου  85  ετών που δολοφονήθηκε  ....

*** TΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ στη Αμφίπολη; Ξαφνικά απαγορεύεται η κυκλοφορία! – Οι επιγραφές “δείχνουν” ποιος είναι ενταφιασμένος στο μνημείο; - 
εεεεσσσ
εεεεσσσ
Μια ανάσα από το μυστικό του τάφου έχουν φτάσει οι Αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη
 Από την πρώτη στιγμή που η ανασκαφή απέκτησε δημοσιότητα η αστυνομική παρουσία ήταν εμφανής στον χώρο, όμως από σήμερα όπως αποκαλύπτεται και από τις φωτογραφίες του thousandnews.gr τα μέτρα έχουν ενισχυθεί με τους αστυνομικούς να κάνουν κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία τους στον χώρο και ειδικά
στην είσοδο του χώρου των ανασκαφών
 Από σήμερα κλείνει ο δρόμος που οδηγεί από το χωριό της Μεσολακκιάς στον λόφο Καστά και απαγορεύεται η δίοδος σε οποιονδήποτε δεν έχει εργασία στις ανασκαφές.

 
Όλα αυτά την ώρα που πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των σημερινών ανασκαφών στο σωτερικό του τάφου εντοπίστηκαν δύο επιγραφές.

Οι επιγραφές, ειδικά στην περίπτωση των μακεδονικών τάφων είναι κάτι σπάνιο. Μία ή δύο φορές στο παρελθόν έχουν εντοπιστεί σε ανασκαφές επιγραφές οι οποίες προσδιορίζουν τον “ένοικο” του τάφου.

Στην περίπτωση που όντως πρόκειται για επιγραφές που αναφέρονται στον νεκρό ή τους νεκρούς τόμε μιλάμε για μια μεγάλη ανακάλυψη που θα είναι και ο πλέον αδιάψευστος μάρτυρας για την ταυτότητα του νεκρού.
Οι ίδιες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι οι επιγραφές μεταφέρθηκαν ήδη στο μουσείο της Αμφίπολης για να καθαριστούν και να αναγνωστούν.
Το newsit μίλησε με καλά ενημερωμένους ανθρώπους που έχουν επαφή με το μουσείο της Αμφίπολης οι οποίοι ωστόσο διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι έχουν μεταφερθεί εκεί αντικείμενα που ήρθαν στο φως από την ανασκαφή στον λόφο Καστά.
Η πληροφορία διεψεύδεται προς το παρόν και από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού.


***  ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!!Ο ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΖΕΙ!!!Η ΠΟΛΙΣ ΔΕΝ ΕΑΛΩ!!![ΒΙΝΤΕΟ]Άφωνοι ΤΟ ακούσαμε ΑΠΟ τη φωνή του ίδιου του γέροντα ΕΦΡΑΙΜ!!!!
Αγιορείτες Γέροντες, λένε πως ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς είναι ο Άγιος Ιωάννης Δούκας Βατάτζης ο Ελεήμων, ο Αυτοκράτορας δηλαδή Νικαίας, ο οποίος βρέθηκε παντελώς άφθαρτος στον τάφο του στην Μικρασία, τόσο ο ίδιος, όσο και τα βασιλικά του ενδύματα! 
Όμως με τις αλώσεις των Φράγκων και των Τούρκων, χάθηκαν τα ίχνη του αγίου άφθαρτου και ολόσωμου λειψάνου, το οποίο βρίσκεται όπως φαίνεται στην Κωνσταντινούπολη, κεκρυμμένο, σε μυστικό σπήλαιο, το οποίο γνωρίζουν μόνο λίγοι κρυπτοχριστιανοί, που φυλούν το ιερό μυστικό για αιώνες, αναμένοντας την έγερση του μαρμαρωμένου! 
Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΑΜΕΡΙΚΗΣ - δεκαετία 1950 

Την πρώτη βάσιμη και αξιόπιστη μαρτυρία την έχουμε δια στόματος του μεγάλου Γέροντος Εφραίμ της Αμερικής, τέως Καθηγουμένου της Ι. Μ. Φιλοθέου Αγίου Όρους, ο οποίος έχει διηγηθεί ότι την πληροφορία για την ύπαρξη του Ιωάννη, τους την μετέφερε πριν το 1955 στο Άγιον Όρος ο Αρχιερεύς Ιερόθεος εκ Μικρασίας, ο οποίος μάλιστα τον είχε χειροτονήσει! Αυτός ο Αρχιερέας Ιερόθεος τους είπε πως είχε δει με τα ίδια του τα μάτια τον κοιμώμενο Βασιλέα Ιωάννη!
Βίντεο  :  https://www.youtube.com/watch?v=QyAq5lei_0Y&feature=player_embedded  ,.-
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΙΩΑΝΝΗ! Την παραθέτουμε σήμερα με μορφή βίντεο, 4 Νοεμβρίου 2011, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννη Δούκα Βατάτζη του Ελεήμονος, Αυτοκράτορος Νικαίας:  http://youtu.be/QyAq5lei_0Y ,.

~* ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΙΩΑΝΝΗ! Την παραθέτουμε σήμερα με μορφή βίντεο, 4 Νοεμβρίου 2011, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννη Δούκα Βατάτζη του Ελεήμονος, Αυτοκράτορος Νικαίας:
" ...Υπάρχει κοιμώμενος Στρατηγός ονόματι Ιωάννης, ο οποίος, τότε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ θα υποδείξει εις τους Χριστιανούς ότι αυτός θα βασιλεύσει τώρα. Θα τους υποδείξει με το δάχτυλό του τον τόπο και θα τον καλέσουν να ηγηθεί και να βασιλεύσει εις τον ελληνικό και ορθόδοξο λαό. Και θα γίνει αυτό.
Πριν από χρόνια εις το Άγιον Όρος ήταν ένας Αρχιερέας ονόματι Ιερόθεος. Αυτός ήρθε από την Μικρά Ασία. Και το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον έβαλε στο Άγιον Όρος να κάνει χειροτονίες, μνημόσυνα, Λειτουργίες, κλπ. Ήταν ένας άγιος Αρχιερέας, στον τύπου του Αγίου Νικολάου. Από αυτόν τον άγιον Αρχιερέα αξιώθηκα της Ιεροσύνης. Από την Μικρά Ασία. Ευλογημένος άνθρωπος του Θεού!
Ένα θα σας πω. Αγρυπνίες που κάμναμε! Δεκαπέντε ώρες αγρυπνία, αυτός ο άνθρωπος, ογδοηκοντούτις γέρων, δεν εκάθετο καθόλου στο κάθισμα. Από το θρόνο κατέβαινε στο στασίδι πάλι όρθιος. Και στην Λειτουργία τρεις ώρες που ακολουθούσε μετά την πολύωρη Ακολουθία του Όρθρου, όρθιος! Τον βάζαμε μια καρέκλα να καθίσει και δεν ήθελε. Έλεγε «ακόμη η Παναγία μας δεν με κούρασε» και ας έτρεμε όλος από την κούραση.
Αυτός ο άγιος Αρχιερέας, αυτός μας είπε. Αυτός είδε τον κοιμώμενο αυτόν Στρατηγό Ιωάννη, που θα αναστηθεί όταν θα γίνει ο 3ος μεγάλος αυτός Παγκόσμιος Πόλεμος! Τον είδε!. Διότι χείλη αρχιερέως και ιερέως ου ψεύδονται.
Λοιπόν μας είπε την αλήθεια. Και τον ρωτήσαμε. Διότι ζούσε τότε και ο μακαριστός μου και ο άγιος γέροντάς μου (σ.σ. ο περίφημος Ιωσήφ Ησυχαστής και Σπηλαιώτης) και όλοι μαζί συνοδεία, τον είχαμε πάρει στο εκκλησάκι μας και εκεί καθίσαμε και τον κάμναμε τις ερωτήσεις. Και μας τα έλεγε. Τα ακούσαμε με τα αυτιά μας.
Λέει «υπάρχει αυτός ο κοιμώμενος βασιλεύς και θα αναστηθεί»!
Του λέμε «ποτέ Γέροντα; Πότε άγιε Αρχιερέα του Θεού»; Λέει, «όταν θα γίνει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος»!
Και επίσης μας είπε ότι «το δεξί του χέρι είναι στη λαβή του σπαθιού! Το οποίο σπαθί είναι μες στην θήκη».
Και μας έλεγε «όταν το σπαθί βγει από τη θήκη του, τότε θα αρχίσει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος».
Και εμείς από την περιέργεια μας του λέγαμε:
«Σεβασμιότατε πόσο απέχει το σπαθί από την θήκη»;
«Ολίγοι πόντοι εναπέμειναν για να βγει» λέει..."!
Η αποκάλυψη αυτή του Αρχιερέως Ιεροθέου έγινε λίγο πριν τα γεγονότα του Πογκρόμ του 1955 σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη, ζώντος του οσίου Γέροντος Ιωσήφ Ησυχαστή του Σπηλαιώτη, ο οποίος κοιμήθηκε στις 15 Αυγούστου του 1959 μ.Χ..
http://www.noiazomai.net και
~** Να τι είχε διηγηθεί συγκεκριμένα ο Γέροντας Εφραίμ της Αμερικής, το οποίο πρωτακούσαμε άφωνοι πριν 14 σχεδόν χρόνια στο Άγιον Όρος από κασέτα με τη φωνή του ίδιου του γέροντα:
" …Υπάρχει κοιμώμενος Στρατηγός ονόματι Ιωάννης, ο οποίος, τότε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ θα υποδείξει εις τους Χριστιανούς ότι αυτός θα βασιλεύσει τώρα. Θα τους υποδείξει με το δάχτυλό του τον τόπο και θα τον καλέσουν να ηγηθεί και να βασιλεύσει εις τον ελληνικό και ορθόδοξο λαό. Και θα γίνει αυτό.
Πριν από χρόνια εις το Άγιον Όρος ήταν ένας Αρχιερέας ονόματι Ιερόθεος. Αυτός ήρθε από την Μικρά Ασία. Και το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον έβαλε στο Άγιον Όρος να κάνει χειροτονίες, μνημόσυνα, Λειτουργίες, κλπ. Ήταν ένας άγιος Αρχιερέας, στον τύπου του Αγίου Νικολάου. Από αυτόν τον άγιον Αρχιερέα αξιώθηκα της Ιεροσύνης. Από την Μικρά Ασία. Ευλογημένος άνθρωπος του Θεού!

Ένα θα σας πω. Αγρυπνίες που κάμναμε! Δεκαπέντε ώρες αγρυπνία, αυτός ο άνθρωπος, ογδοηκοντούτις γέρων, δεν εκάθετο καθόλου στο κάθισμα. Από το θρόνο κατέβαινε στο στασίδι πάλι όρθιος. Και στην Λειτουργία τρεις ώρες που ακολουθούσε μετά την πολύωρη Ακολουθία του Όρθρου, όρθιος! Τον βάζαμε μια καρέκλα να καθίσει και δεν ήθελε. Έλεγε «ακόμη η Παναγία μας δεν με κούρασε» και ας έτρεμε όλος από την κούραση.
 
\Αυτός ο άγιος Αρχιερέας, αυτός μας είπε. Αυτός είδε τον κοιμώμενο αυτόν Στρατηγό Ιωάννη, που θα αναστηθεί όταν θα γίνει ο 3ος μεγάλος αυτός Παγκόσμιος Πόλεμος! Τον είδε!. Διότι χείλη αρχιερέως και ιερέως ου ψεύδονται.
Λοιπόν μας είπε την αλήθεια. Και τον ρωτήσαμε. Διότι ζούσε τότε και ο μακαριστός μου και ο άγιος γέροντάς μου (σ.σ. ο περίφημος Ιωσήφ Ησυχαστής και Σπηλαιώτης) και όλοι μαζί συνοδεία, τον είχαμε πάρει στο εκκλησάκι μας και εκεί καθίσαμε και τον κάμναμε τις ερωτήσεις. Και μας τα έλεγε. Τα ακούσαμε με τα αυτιά μας.
Λέει «υπάρχει αυτός ο κοιμώμενος βασιλεύς και θα αναστηθεί»!
Του λέμε «ποτέ Γέροντα; Πότε άγιε Αρχιερέα του Θεού»;
Λέει, «όταν θα γίνει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος»!
Και επίσης μας είπε ότι «το δεξί του χέρι είναι στη λαβή του σπαθιού! Το οποίο σπαθί είναι μες στην θήκη».
Και μας έλεγε «όταν το σπαθί βγει από τη θήκη του, τότε θα αρχίσει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος».
Και εμείς από την περιέργεια μας του λέγαμε:
«Σεβασμιότατε πόσο απέχει το σπαθί από την θήκη»;
«Ολίγοι πόντοι εναπέμειναν για να βγει» λέει…"!
Η αποκάλυψη αυτή του Αρχιερέως Ιεροθέου έγινε λίγο πριν τα γεγονότα του Πογκρόμ του 1955 σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη, ζώντος του οσίου Γέροντος Ιωσήφ Ησυχαστή του Σπηλαιώτη, ο οποίος κοιμήθηκε στις 15 Αυγούστου του 1959 μ.Χ..
Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ - δεκαετία 1970
Η παρακάτω μαρτυρία έχει δημοσιευθεί στο διαδίκτυο:
"Η διήγηση που ακολουθεί περιγράφει την επίσκεψη ενός Καθηγητού του Πανεπιστημίου στην Κωνσταντινούπολη μέσα στη δεκαετία του 70.
Εκεί είχε φίλους δύο Τούρκους καθηγητές του Πανεπιστημίου της Κων/πολης. Σε συζήτηση που είχε μαζί τους για τα επερχόμενα ήρθε και το θέμα της επανάκτησης της Πόλης.
Τότε οι Τούρκοι καθηγητές (που απ΄ τη συνέχεια φαίνεται ότι ήταν κρυπτοχριστιανοί) του είπαν:
"Θέλεις να σε πάμε να δεις κάτι μοναδικό, με την προϋπόθεση ότι θα σου δέσουμε τα μάτια καθ΄όλη την διαδρομή, ώστε να μην μπορείς να εντοπίσεις το μέρος. Γιατί αυτό που θα αντικρύσεις, αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό"!
Εκείνος δέχτηκε καί ξεκίνησαν με ένα τζίπ, αυτός με δεμένα τα μάτια, αλλά από την ώρα πού έκαναν να φτάσουν στόν προορισμό τους, υπολόγισε πως πρέπει να ήταν περί τα 10 χιλιόμετρα έξω απ΄ την Κων/πολη. Τον κατέβασαν με δεμένα μάτια και τον οδήγησαν σε ένα μέρος που απ΄ την υγρασία κατάλαβε ότι ήταν σπήλαιο.
Προχώρησαν αρκετά μέσα στο σπήλαιο και όταν έφθασαν σε μια εσωτερική στοά του σπηλαίου του άνοιξαν τα μάτια. Αυτό που αντίκρυσευπερέβαινε ό,τι μπορούσε να είχε πρίν φανταστεί! Η στοά ήταν αρκετά μεγάλη και σε κάποιο σημείο υπήρχε ένας ανοικτός τάφος χωρίς κανένα διακριτικό. Μέσα στόν τάφο είδε ένα άνδρα ντυμένο με ρούχα βασιλικά της Ρωμαΐκήςαυτοκρατορίας, διέκρινε δύο πορφυρούς σταυρούς στούς ώμους, αλλά το συγκλονιστικό ήταν ότι ο άνδρας αυτός ήταν σαν ζωντανός που κοιμάται, είχε δηλαδή ροδαλό χρώμα σαν ζωντανός. Έφερε πλήρη πολεμική εξάρτιση της εποχής και είχε το χέρι του στο ξίφος το οποίο ήταν βγαλμένο σχεδόν όλο απέμεναν δε λίγα εκατοστά για να αποσπαστεί από τή θήκη του. καί ενώ παρατηρούσε άναυδος, οι φίλοι του του είπαν:
"Αυτός είναι ο δούξ Ιωάννης Βατάτζης, βασιλεύς της Νίκαιας, αυτός θα ηγηθεί του γένους των Ρωμιών. Το μυστικό αυτό μεταδίδεται από γενιά σε γενιά, σε κάποιους έμπιστους και η παράδοση λέει ότι όταν θα βγεί το σπαθί του τελείως απ΄ το θηκάρι, οι Έλληνες θα πάρουν πίσω ότι έχασαν τότε. Καί είναι γεγονός, το έχουμε παρατηρήσει ότι το ξίφος μετακινέιται κατα ενα-δύο χιλιοστατην πενταετία" (δεν είναι βέβαιο το διάστημα).
Του έδεσαν τα μάτια πάλι και επέστρεψαν. Φίλος φίλου του καθηγητού καιαυτόπτου μάρτυρος, το έχει διηγηθεί γύρω στο 1992 απ' ευθείας σε αδελφικό μου φίλο, γιατρό, αναπληρωτή διευθυντή κλινικής, πιστό και σοβαρό άνθρωπο, ο οποίος μου το μετέφερε.
Τότε ήμασταν πολύ δύσπιστοι. Μάλιστα εγώ το είπα στόν γέροντά μου που είναιδυσκολόπιστος σ΄αυτά και έχει διάκριση και το άκουσε με προσοχή. "Γιατί όχι;" τον άκουσα έκπληκτος να μου λέει, "το κρατάμε στην καρδιά μας αφού είναι προσδοκία μας και εφ΄ όσον οι άγιοί μας έχουν πεί ότι θα γίνουν αυτά, δεν ψεύδονται". Ναί αλλά είναι ο Βατάτζης ο αγαθός βασιλεύς και θα αναστηθεί; τον ρώτησα. "Πολύ πιθανόν" μου απήντησε. Ξέροντας τον γέροντά μου κι εγώ κι ο φίλος μου θεωρήσαμε την απάντησή του σαν απόλυτη επιβεβαίωση. Παρ΄ όλα αυτά ήμασταν ακόμα επιφυλακτικοί.
Πολύ αργότερα το διασταυρώσαμε με ένα βίντεο όπου μιλάει ο γέρων Εφραίμ,κτήτωρ πολλών μοναστηριών στην Αμερική και λέει πώς στο Αγ. Όρος είχε γνωρίσει έναν άγιο αρχιερέα τον Μηλιτουπόλεως Ιερόθεο που ζούσε τότε μονάζοντας στο Αγ. Όρος και του είχε διηγηθεί ότι σε επισκεψή του το 1952 στην Κων/πολη είχε δει (κάτω από ποιές συνθήκες δεν ξέρω) ακριβώς τα ίδια που περιγράψω πιό πάνω. Μάλιστα έλεγε "στον γ. Εφραίμ ότι "...λίγα εκατοστά παιδάκι μου είχε για να βγει το σπαθί απ΄το θηκάρι του...". Του το διηγήθηκε το 1955 και φοβόταν (με την εκδίωξη των Ελλήνων απ΄την Πόλη) μήπως είχε έρθει η ώρα του μεγάλου πολέμου. Στό βίντεο αυτό ο γέρων Εφραίμ τονίζει:"...και χείλη Αγίου Αρχιερερέως ού ψεύδονται...""
Και η παραπάνω μαρτυρία επικαλείται την αποκάλυψη του Γέροντος Εφραίμ της Αμερικής.
Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ - δεκαετία 1980
Η επόμενη μαρτυρία δημοσιεύθηκε σε άρθρο της δημοσιογράφου ΕλένηςΚυπραίου – πρώτης παρουσιάστριας της Ελληνικής Τηλεόρασης - παραμονή της Αλώσεως, 28 Μαΐου του 1990. Ανάμεσα στα άλλα, αναφέρει μια συνταρακτική αποκάλυψη:
"Πριν μερικά χρόνια λοιπόν, λιγότερα από δεκαετία, υπηρετούσαν, απ’ τη μια κι’ από την άλλη πλευρά του Έβρου, στα σύνορα, που διαιρούν τη Θράκη μας στα δύο, αντίστοιχα, Έλλην και Τούρκος στρατηγός. Οι δύο άνδρες είχαν συνδεθεί με στενή μεταξύ τους φιλία. Πολύ περισσότερο που ο Τούρκος στρατηγός, είχε σύζυγο Ελληνίδα.
Όταν έφθασε ο καιρός να μετατεθούν για άλλη υπηρεσία, προσκάλεσε ο Τούρκος τον Έλληνα συνάδελφό του.
«Τόσον καιρό», του είπε, «περάσαμε ανέφελα μαζί. Οι διαφορές που έχουν οι δύο χώρες μας , μεταξύ τους, δεν επηρέασαν τη φιλία μας. Αλλά κι’ εμείς οι Τούρκοι θεωρούμε τη φιλία ιερή. Θα ήθελα αύριο το βράδυ να σου το αποδείξω».
Την επόμενη, στις 10 ακριβώς, ο Έλλην επιβιβαζόταν στο ιδιωτικό αυτοκίνητο του Τούρκου. Νύχτα αφέγγαρη ήταν. Ερημικοί οι δρόμοι. Ανοιχτή κι η λεωφόρος ταχείας κυκλοφορίας προς την Πόλη. Κοντά μεσάνυχτα πρέπει να πλησίασαν στις παρυφές της, Ύπνος βαθύς είχε καθηλώσει στα κρεβάτια τους κατοίκους της. Ησυχία στους δρόμους.
Γρήγορος, ο οδηγός Τούρκος, μπήκε, βγήκε από στενά, από περιπεπλεγμένα σαν κουβάρι καλντερίμια. Νύχτα αφέγγαρη. Έσβησε τη μηχανή, σταμάτησε μπροστά σε καγκελόπορτα με γραφές στα Ελληνικά.
Ο γοργός ρυθμός, η αγωνία, η περιέργεια, δεν άφηναν στον Έλληνα περιθώρια να ψάξει, ούτε καν να προβληματισθεί. Ακολουθούσε τον Τούρκο πειθήνια, σαν αυτόματο, χωρίς φόβο, με περίσσια εμπιστοσύνη. Ούτε καν που του πέρασε απ’ το μυαλό, πως μπορούσαν να ’ναι και κακές οι προθέσεις του.
Στάθηκαν μπροστά σε διπλομανταλωμένη σιδερένια στενή θύρα. Έβγαλε κλειδί απ’ την τσέπη του ο Τούρκος. Ξεκλείδωσε. Άνοιξε. Υπόγειο ήταν. Μούχλα ανέδιναν οι τοίχοι. Μούχλα και κλεισούρα. Λησμονιά, καταχωνιασμένη στα έγκατα της γης. Περπάτησαν κι οι δύο, σε διαδρόμους, χωρίς να σκοντάφτουν. Τους βάραινε η σιωπή, η αναμονή. Που πήγαιναν, έτσι στα τυφλά; Που κατευθύνονταν; Ανάστροφα στο χρόνο. Σε ποιον χρόνο; Τον ανθρώπινο ή τον Θεϊκό;
Ο Τούρκος ήξερε. Αλλά δεν ήξερε ακόμη ο Έλληνας. Δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την περιπλάνηση. Μα ούτε και πρόφταινε να προβληματιστεί. Ακολουθούσε. Με την βεβαιότητα, πως η στιγμή ήταν μοναδική. Πως δεν θα ’χε την ευκαιρία, ποτέ ξανά, να την ξαναζήσει. Ακολουθούσε. Ονειρευόταν άραγε; Υπνοβατούσε; Φτερωμένη η φαντασία του, ανάπλαθε μονοπάτια, που μόνο σε ελαφρύ ύπνο βαδίζει κανείς; Ένα ήταν σίγουρο: Δεν θα ξανάβρισκε ποτέ τον δρόμο. Δεν θα τον ξανάβρισκε χωρίς οδηγό.
Είχαν φτάσει στο τέρμα. Θύρα και πάλι αρματωμένη μπροστά τους. Βαριά σιωπή. Η σιγή της ύστατης ώρας. Που ήρθε να διακόψει μόνο το τρίξιμο της κλειδαριάς. Το γκρίνιασμα του σκουριασμένου σίδερου.
Μισάνοιξε η βαριά θύρα. Ισχνό φως στο εσωτερικό. Υπερκόσμιο. Μυστηριακό. Υπόγειο; Μπουντρούμι; Κενοτάφιο;
Και τότε, τότε μόνον μίλησε ο Τούρκος:
«Εσείς οι Έλληνες, δεν πιστεύετε στον θρύλο του Μαρμαρωμένου Βασιλιά; Δεν λέτε και ξαναλέτε μεταξύ σας, πως βόλι εχθρού δεν τον άγγιξε; Πως δεν τον κατάπιε το μανιασμένο πλήθος των πορθητών της Πόλης; Αλλά πως τον τράβηξε η Παναγιά στην αγκαλιά της, για να τον κάνει Αθάνατο. Δεν είστε βέβαιοι πως ΖΕΙ Ο ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ; Δεν είναι θρύλος. Ψεύτικη ελπίδα. Ονειροφαντασία. Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ. Δες και μόνος σου».
Στο πάτωμα, μισοανασηκωμένο στον ένα αγκώνα ο Έλληνας είδε, είδε με τα μάτια του, τον ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΙΑ. ΑΝΑΣΗΚΩΜΕΝΟ.
Ρίγος μεταφυσικό τον διαπέρασε. Θόλωσαν απ’ τα δάκρυα τα μάτια μου. Θαμπώθηκε η όραση του. Έκανε το σταυρό του. Μπροστά του, εκεί, σε απόσταση ανάσας, το ΘΑΥΜΑ. Κι ήταν αυτός, ο τυχερός, που είχε αξιωθεί να το ζήσει με τις αισθήσεις του. Σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο.
Πηχτή η σιωπή, σχεδόν, κοβόταν με το μαχαίρι.
Μίλησε και πάλι ο Τούρκος:
«Πριν μερικά χρόνια κειτόταν στο έδαφος ο ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ. Τον τελευταίο καιρό άρχισε σιγά – σιγά ν’ ανασηκώνεται. Πάμε».
Ξανάκλεισαν τη θύρα. Την ξανακλείδωσαν. Αντίστροφα βγήκαν μέχρι την αυλή απ’ τα υπόγεια. Ξαναπέρασαν την καγκελένια πόρτα.
Δεν άφησαν πίσω ίχνη απ’ τις πατημασιές τους. Κανείς δεν τους είχε δει. Μπήκαν στο αυτοκίνητο πήραν τον δρόμο του γυρισμού. Σιωπηλοί. Χωρίς ν’ ανταλλάξουν κουβέντα.
Δεν είχε ακόμη ξημερώσει σαν έφτασαν στον Έβρο. Προτού αποχωρισθούν, φιλήθηκαν σταυρωτά.
Το ποτάμι κυλούσε ορμητικά προς το Αιγαίο.
«Γυρίζει πίσω το ποτάμι», μονολόγησε ο Έλλην στρατηγός «Γυρίζει όταν το θελήσει ο Θεός».
Υπηρέτησε αργότερα στο Κέντρο.
Προτού αποστρατευθεί θεώρησε υποχρέωση του ν’ αποκαλύψει το μεγάλο μυστικό στην προσωπικότητα που μας το εμπιστεύθηκε, κατονομάζοντας και τον στρατηγό, κάτω από το βλέμμα του Θεού και της Παναγιάς. Κάναμε και μείς το σταυρό μας μουρμουρίζοντας «Η ΠΟΛΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΑΛΩ»"!
Ο Στρατηγός αναφέρεται πως κοιμήθηκε το 2001 και τη μαρτυρία επιβεβαίωσε η αδελφή του Ελένη, η οποία ανέφερε επιπρόσθετα πως ο αδερφός της είχε δει καιμια επιγραφή πάνω από το κεφάλι του Μαρμαρωμένου Βασιλέα, που έγραφε το όνομα "Ιωάννης"! Η εξακρίβωση των παραπάνω περιγράφεται και στο βιβλίο http://www.marmaromenosautokratoras.gr/marmaromenos10th.pdf σελ. 32
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΙΑ
Σύμφωνα με τις παραπάνω μαρτυρίες (πολλά στενάκια - ελληνικά γράμματα) ο Μαρμαρωμένος πρέπει να βρίσκεται κάπου στην Κωνσταντινούπολη και το όνομά του είναι πράγματι ΙΩΑΝΝΝΗΣ!
Αφού υπάρχουν και διάφοροι Βυζαντινοί Χρησμοί και Προφητείες Αγίων μας, που μιλούν επακριβώς για αυτόν, αναφέροντας το όνομα "Ιωάννης" και προσδιορίζουν το μέρος που βρίσκεται:
1. Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΠΑΤΑΡΩΝ γράφει: "απέλθετε επί τα δεξιά μέρη της Επταλόφου, και εκεί ευρήσεται άνθρωπον επί δύο κίονας, ιστάμενον εν κατηφεία πολλή (έσται δε λαμπρός το είδος, δίκαιος, ελεήμων, φορών πενιχρά, τη όψει αυστηρός και τη γνώμη πράος) έχοντα επί τονδεξιόν αυτού πόδα καλάμου τύλωμα, και φωνή υπό του αγγέλου κηρυχθήσεται,συνήσατε αυτόν Βασιλέα, και δώσουσιν αυτώ εις την δεξιάν χείρα ρομφαίαν, λέγοντεςαυτώ, ανδρίζου Ιωάννη, και ίσχυε και νίκα τους εχθρούς σου, και επάρας τηνρομφαίαν παρά αγγέλου, πατάξει τους Ισμαηλίτας Αιθίοπας, και πάσαν γενεάνάπιστον"!
2. Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΜΕ ΚΩΔΙΚΑ ΣΎΜΦΩΝΩΝ (χωρίς φωνήεντα) ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (την οποία αποκωδικοποίησε ο Πατριάρχης Γεννάδιος) γράφει: "σπεύσατε πολλάσπουδαίως εις τα δεξιά μέρη άνδρα εύρητε γεναίον θαυμαστόν και ρωμαλέον τούτονέξετε δεσπότην"!
3. Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΤΟΥ ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΥ αναφέρει: " Εν γαρ ταις εσχάτοις ημέραις αναστήσει Κύριος ο Θεός βασιλέα από πενίας και πορεύεται εν δικαιοσύνη πολλή..."
4. Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΑΡΑΣΙΟΥ γράφει σχετικά: "Και τότε εξυπνήσειο Άγιος Βασιλεύες, ο εν αρχή μεν του ονόματος αυτού το ι, και εν δε τω τέλει σ, έχων, α σημαίνουσι σωτηρίαν...." δηλαδή το όνομα Ιωάννης.
5. ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΥ-ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΔΙΝΟΥΝ ΧΡΗΣΜΟΙ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΦΟΥ:
"Περί τοΰ θρυλουμένου πτωχού καί εκλεκτού βασιλέως, τοϋ γνωστοΰ καίάγνωστου, τοϋκατοικοϋντος έν τη άκρα τής Βυζαντίδος. Ό αληθινός βασιλεύς... ον έδιωξαν τής οικίας αύτοΰ οί άνθρωποι... είς τό τέλος τών Ίσμαηλιτώνάποκαλυφθήσεται... έν ήμερα Παρασκευή, ώρα τρίτη... αποκαλυφθήσεται..."
Και σε άλλο σημείο: "Ερωτώσι δε τον Βασιλέα, γέλοντες πώς ακούει το όνομά σου; ο δε αποκριθείς λέγει, ο πτωχός, ο πτωχολέων, το όνομά μου Ιω, των πάντωνήμην δραπέτης, και ήλθον να πληρώσω μόνον τας λστ' ημέρας. εγώ ειμί ο ο βασιλεύς ο πένης. π ελεών πτωχούς και πένητας, το δε όνομά μου, ιώτα και ω, συν τη μακρά, ο λέγεται Ιω, και ελήλυθα εις τον κόσμον εις Χριστιανών πρεσβείαν, ίνα φυλάττωχρόνους λστ'. Έπειτα πορεύομαι, όθεν εξήλθον, είτα έρχεται και ο λύκος ολόγαςτινάς ημέρας"! "Ιω" όμως σημαίνει "Ιωάννης" και ως "λύκος" νοείται ο "Αντίχριστος", ο οποίος θα έρθει μετά τον Άγιο Βασιλέα, επειδή πρέπει να προηγηθεί ο ευαγγελισμός στην Ορθοδοξία όλης της ανθρωπότητας! Όσης απομείνει από τον φονικό Πόλεμο...
6. Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΑ ΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟ γράφει: "Τότε άγγελος εξ ουρανού καταβήσεται δια νεύσεως Θεού, έχων εν τη χερί αυτού σκήπτρον και ξίφος του Αγιωτάτου Βασιλέως Κωνσταντίνου, και τον ειρηνικόν στέψει βασιλέα. Ος και αυτόν μέσον πάντων εστίν εν τω πολέμω, δώσει δε αυτώ το σκήπτρον και το ξίφος, και το όνομα αυτού Ελεήμονα καλέσει"! Αυτό είναι όμως το προσωνύμιο του Αγίου Ιωάννου Γ΄ Δούκα Βατάτζη του Ελεήμονος,Αυτοκράτορος Νικαίας!
πηγη

***  Προειδοποίηση Ρωσίας προς Δύση για ISIS: "Μην τολμήσετε να κάνετε επιχειρήσεις στη Συρία χωρίς την έγκριση του Ασαντ"
Οι ΗΠΑ και οι δυτικοί σύμμαχοί τους, χρησιμοποιούν ως πρόσχημα το ISIS/ISIL προκειμένου να βομβαρδίσουν και να μπουν στη Συρία "από το παράθυρο" αφού δεν κατάφεραν πέρσι να ξεκινήσουν μία ακόμα "ανθρωπιστική" εκστρατεία λόγω της σθεναρής στάσης Ρωσίας και Κίνας στη Συρία.
Και ταυτόχρονα να εφοδιάσουν και να ενισχύσουν τις δυνάμεις του FSA, που μάζεται την κυβέρνησ Ασαντ.
Αυτό προκύπτει και επισήμως τώρα, αφού σε συνάντηση που είχε με τους αρχηγούς των κομμάτων ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα μίλησε για πρόγραμμα στρατιωτικής εκπαίδευσης των ανταρτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού σε μία περίοδο που οι κυβερνητικές δυνάμεις κερδίζουν συνεχώς έδαφος.
Στο διπλό «παιχνίδι» των ΗΠΑ στη Συρία αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας. «Οι αεροπορικές επιδρομές σε συριακό έδαφος μπορεί να γίνουν όχι για να εξαλειφθούν οι τζιχαντιστές, αλλά και για να αποδυναμωθεί η θέση του Στρατού του Άσαντ», επισήμανε ο Σεργκέι Λαβρόφ.
«Υπάρχει βάσιμη υποψήφια πώς οι ΗΠΑ μπορούν να χτυπήσουν σε συριακό έδαφος, όχι μόνο σε περιοχές που ελέγχουν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, αλλά σε θέσεις που ελέγχει ο Στρατός του Άσαντ», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.
Προειδοποίησε ταυτόχρονα τις ΗΠΑ να μην πράξουν κάτι τέτοιο, γιατί «θα είναι ένα τεράστιο βήμα προς την κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική».
«Καλούμε την Ουάσιγκτον να σεβαστεί τους ισχύοντες κανόνες του διεθνούς δικαίου και να διεξάγει αεροπορικούς βομβαριδισμούς μόνο με τη συγκατάθεση της νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας», κατέληξε ο κ. Λαβρόφ, αφήνοντας να εννοηθεί πώς η Μόσχα σε καμία περίπτωση δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα...
Η Ουάσιγκτον το φυσάει και δεν κρυώνει ακόμη το στραπάτσο που έπαθε πριν ένα χρόνο, όταν η Ρωσία υπερασπιζόμενη τον Μπασάρ Αλ Άσαντ κατάφερε να «μπλοκάρει» την επίθεση σε βάρος της Συρίας και να εκθέσει τις ΗΠΑ και τη Βρετανία ανεπανόρθωτα στους ίδιους τους πολίτες των χωρών τους.
Τώρα φαίνεται, ή μάλλον είναι ξεκάθαρο, πώς η Ουάσιγκτον επιχειρεί να βομβαρδίσει το Στρατό του Άσαντ και να τον αποδυναμώσει χρησιμοποιώντας ως «άρμα» το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο οι ίδιοι εξέθρεψαν. Αυτό η Μόσχα το γνωρίζει και αρχίζει να λαμβάνει τα μέτρα της. Πιθανότατα αυτός είναι και ο λόγος της μετακίνησης του Moskva στη Μεσόγειο.
Οι ανησυχίες αυτές επιβεβαιώνονται και από το γεγονός ότι ο Μπάρακ Ομπάμα σε συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής των κομμάτων αναφέρθηκε στην άμεση έναρξη ενός προγράμματος στρατιωτικής εκπαίδευσης των μετριοπαθών Σύριων ανταρτών, του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.
Ποιοι είναι οι μετριοπαθείς αντάρτες και ποιοι αποτελούν τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό; Φυσικά οι ισλαμιστές που σφάζουν χριστιανούς στη Συρία, διώκουν ανθρώπους και επιτίθενται στις δυνάμεις του Άσαντ προκειμένου να τον ανατρέψουν.
Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου που επικαλείται το ABC το θέμα τέθηκε στη συνάντηση του αμερικανού προέδρου με τους εκπροσώπους των κομμάτων στο Κογκρέσο λίγες ώρες πριν το διάγγελμα για την υπόθεση του «Ισλαμικού Κράτους».
«Αν εφαρμοστεί θα είναι ένα επίσημο πρόγραμμα που θα προβλέπει την εκπαίδευση των ανταρτών σε χώρες της περιοχής, οι οποίες έχουν ήδη συμφωνήσει να φιλοξενήσουν τέτοιου είδους στρατόπεδα στο έδαφός τους», ανέφερε ο Αμερικανός αξιωματούχος χωρίς να υποδείξει ποιες είναι αυτές οι χώρες.
Επισήμανε ωστόσο το ταξίδι της συμβούλου του Λευκού Οίκου κατά της τρομοκρατίας Λίζα Μονάκο σε Ιορδανία, Σαουδική Αραβία και Υεμένη.
Πρόκειται λοιπόν για ένα «διπλό παιχνίδι» των ΗΠΑ στη Συρία που στόχο έχει την ανατροπή του Άσαντ και την αποδυνάμωση των κυβερνητικών στρατιωτικών δυνάμεων. Η Ουάσιγκτον δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στην περιοχή και προκαλεί με έναν ακόμη τρόπο, πέραν της Ουκρανίας, τη Μόσχα.
*** Βρέθηκαν δύο επιγραφές στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης - Μεταφέρθηκαν στο Μουσείο για να διαβαστούν!!!

Σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια των ανασκαφικών εργασιών βρέθηκαν 2 επιγραφές μέσα στο τάφο οι οποίες μεταφέρθηκαν στο Μουσείο της Αμφίπολης προκειμένου να διαβαστούν. Αυτή τη στιγμή  η Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΑ  Λίνα Μενδώνη μαζί με το επιτελείο της μελετάνε το εύρημα.
 Σε λίγη ώρα αναμένονται και οι σχετικές δηλώσεις. Μετά το  εύρημα αυτό οι αρχαιολόγοι έχουν πάρα πολλές προσδοκίες ότι θα δώσει πολλά στοιχεία για τον τάφο και το περιεχόμενο του.
 Εδώ και λίγη ώρα ο δρόμος προς την ανασκαφή έχει κλείσει από αστυνομικές δυνάμεις  οι οποίες και έχουν εντυπωσιακά αυξηθεί τις τελευταίες  ώρες λόγω των νέων ευρημάτων.
 Σημειώνεται ότι πλησιάζουμε στον "πυρήνα" των ανασκαφικών ερευνών καθώς από την αρχή αναζητούνταν επιγραφές που να προσδιορίζουν τον άνθρωπο ή τους ανθρώπους που επέλεξαν οι Αρχαίοι Έλληνες Μακεδόνες να έχει τον χώρο αυτόν ως τον τελευταίο τόπο κατοικίας του.

***  Ανεμοστρόβιλοι χτύπησαν το Άγιο όρος - Οι μοναχοί έσπευσαν στο μοναστήρι να προσευχηθούν (εικόνες)
Διπλός ανεμοστρόβιλος (σίφωνας) έπληξε την Κυριακή το Άγιον Όρος. Οι δύο σίφωνες θαλάσσης «χτύπησαν» την περιοχή ανατολικά της Μονής Μεγίστης Λαύρας, τρομάζοντας τους μοναχούς που έσπευσαν στην εκκλησία να προσευχηθούν, ενώ ο μοναχός Θεoλόγος, έμεινε στο μπαλκόνι και απαθανάτιζε το φαινόμενο.
Μέχρι να σταματήσει ο δυνατός στροβιλισμός ένας δεύτερος ξέσπασε δυτικότερα του πρώτου, σηκώνοντας μεγάλη ποσότητα νερού. «Ήταν συγκλονιστικό το θέαμα. Φοβηθήκαμε ότι μπορεί να έρθει προς το μοναστήρι και κάτι τέτοιο δεν ξέραμε τι συνέπειες μπορεί να έχει», μας είπαν αγιορείτες μοναχοί.
Ψύχραιμοι οι επιστήμονες αναφέρουν ότι οι ανεμοστρόβιλοι είναι συνηθισμένο φαινόμενο και ειδικά το καλοκαίρι στην βόρεια Ελλάδα.
«Οι υδροσίφωνες εμφανίζονται όλο τον χρόνο, με μεγαλύτερη όμως συχνότητα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο και όταν εμφανίζονται τόσο μακριά από την ακτή, δεν πρέπει να τρομάζουν τον κόσμο», λέει στο «Έθνος», ο μετεωρολόγος, Μιχάλης Σιούτας, ο επιστήμονας που εδώ και 15 χρόνια καταγράφει τους ανεμοστρόβιλους στην Ελλάδα.
Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, το φαινόμενο εμφανίζεται στην Ελλάδα με σχετικά μεγάλη συχνότητα σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στην πλειονότητά τους «χτυπούν» το καλοκαίρι και το φθινόπωρο την βόρεια Ελλάδα, ενώ τον χειμώνα την νότια Ελλάδα, με επίκεντρο την βορειοδυτική Πελοπόννησο και ειδικότερα την Ηλεία.
«Ο κόσμος δεν πρέπει να συνδέει τους ανεμοστρόβιλους που βλέπει εδώ με αυτούς των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι μεν επικίνδυνοι και μπορούν να σκοτώσουν, αλλά γενικά είναι μικρότερης κλίμακας», μας ανέφερε ο κ. Σιούτας.
Για τους δύο σίφωνες που έπληξαν την θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Μεγίστης Λαύρας σημείωσε πως δεν είναι σπάνιο να παρατηρούνται τους καλοκαιρινούς μήνες…οικογένειες σιφώνων. Αν και οι θαλάσσιοι σίφωνες δεν είναι τόσο ισχυροί, όσοι εκείνοι της ξηράς, μπορούν να διαλύσουν σκάφη, ενώ αν βγουν στην ξηρά προκαλούν ανυπολόγιστες καταστροφές, όπως συνέβη τον Φεβρουάριο του 2004, στην παραλία της Μεθώνης Πιερίας, όταν ένας υδροσίφωνας βγήκε στην στεριά, σήκωσε μια βάρκα, η οποία καταπλάκωσε και τραυμάτισε θανάσιμα ένα δεκάχρονο αγοράκι που έπαιζε με φίλους του στην άμμο.
Σύμφωνα με τον κ. Σιούτα, τις τελευταίες μέρες πάνω από 12 υδροσίφωνες έπληξαν την χώρα μας, με τελευταίους τους δύο ανοιχτά της Μεγίστης Λαύρας. Είχαν προηγηθεί στην Λεπτοκαρυά Πιερίας, μεταξύ Σκιάθου και Σκοπέλου, στα ανοιχτά της Λήμνου, του Λαυρίου, της Κέρκυρας και του Ηράκλειου Κρήτης.
Κατά μέσον όρο η Ελλάδα έχει 40 μέρες τον χρόνο υδροσίφωνες.
Το φαινόμενο παρουσιάζει αυξητική τάση, η οποία οφείλεται αφενός στην κλιματική μεταβολή λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας στην επιφάνεια της θάλασσας και αφετέρου εξαιτίας της μεγαλύτερης δυνατότητας παρατήρησης μέσω κινητών τηλεφώνων, φωτογραφικών μηχανών και των διαδικτυακών σταθμών καταγραφής.
Ο υδροσίφωνας δεν είναι παρά αέρας που περιστρέφεται με ταχύτητα μεγαλύτερη των 120 χλμ την ώρα σε ένα περίπου κατακόρυφο ή πλάγιο άξονα και συνδέεται με την βάση ενός νέφους. Έχουν καταγραφεί σε όλες τις χώρες του κόσμου πλην της Ανταρκτικής και στην Ελλάδα καταγράφονται και αναλύονται από τον Μιχάλη Σιούτα, που έχει χαρακτηριστεί και ως «ο Έλληνας κυνηγός των καταιγίδων».




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

*** Α. Καραμανλή: πείτε στον Χαρδούβελη να πάει να γα...
Α. Καραμανλή: πείτε στον Χαρδούβελη να πάει να γα...
Τα όσα έγιναν χθες αργά τη νύχτα στη Βουλή, στα γραφεία της Κ.Ο της ΝΔ δύσκολα περιγράφονται.
 
Χρειάζεται λογοκρισία στα όσα είπε εναντίον του Γκ. Χαρδούβελη και του συμβούλου του Γ. Θεοδωρακόπουλου η βουλευτής του κόμματος Άννα Καραμανλή.
 
Αφορμή ο ΕΝΦΙΑ.
Η βουλευτής της ΝΔ ήταν εκτός εαυτού με τα όσα άκουγε σε ότι αφορά στον ΕΝΦΙΑ. Μάλιστα όλοι οι παρόντες στο επεισόδιο, γιατί υπήρξε επεισόδιο και μάλιστα θερμότατο, περιγράφουν ότι η βουλευτής ήταν εκτός εαυτού και μάλιστα σε σημείο που να κυλούν δάκρυα από τα μάτια της λόγω του εκνευρισμού.
Όλα έγιναν όταν ο σύμβουλος του Υπουργείου Οικονομικών πήγε στα γραφεία της Κ.Ο. Του κόμματος να ενημερώσεις τους βουλευτές για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ που αποδείχθηκαν ... ψαλιδισμένες.

Όπως ήταν φυσικό αμέσως πολλοί βουλευτές τον περικύκλωσαν και άρχισαν να τον βομβαρδίζουν με ερωτήσεις.
Κανείς δεν γνωρίζει εάν ήταν κάποια απάντηση του συμβούλου που έβγαλε εκτός εαυτού τη βουλευτή, όμως όπως σημειώνει η εφημερίδα το Έθνος ... ποιος είδε την Άννα Καραμανλή και δεν τη φοβήθηκε.
Δεν ήταν μόνο η ένταση της φωνής της αλλά η έντασή της γενικότερα.
Ωρυόμενη απευθύνθηκε προς τον σύμβουλο του υπουργείου και του είπε χαρακτηριστικά:
Ξέρετε κύριέ μου ότι οι πολίτες υποφέρουν και ότι αυτά που μας λέτε εδώ δεν θα κάνουν τη ζωή τους καλύτερη;
Το μόνο, λένε, που πρόλαβε να ψελλίσει ο σύμβουλος ήταν:
Γιατί φωνάζετε;
Τότε ήρθε η έκρηξη. Η κ. Καραμανλή με δάκρυα στα μάτια φώναξε
Να πάτε στον Χαρδούβελη και να του πείτε να πάει να γα... ... και άλλα πολλά, όπως λένε “γαλλικά” τα οποία οι υπόλοιποι βουλευτές δεν τόλμησαν να εκστομίσουν.

Όλα αυτά μερικά μόλις 24ωρα μετά την άλλη επίθεση που είχε δεχθεί, καταπρόσωπο μάλιστα, ο κ. Χαρδούβελης στη από τους εμπόρους για τον ΕΝΦΙΑ όπου το μόνο που είχε να πει χαμογελώντας με αμηχανία ήταν πως δεν ήταν δικής του έμπνευσης ο ΕΝΦΙΑ... Βέβαια το γεγονός ότι κλείνει 3 μήνες στο υπουργείο μάλλον το ξεχνάει όπως και το γεγονός ότι ανέλαβε μια καρέκλα χωρίς περίοδο χάριτος.


***  Φοβερό Βίντεο: Ο Μητροπολίτης Κορίνθου τα χώνει άγρια για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο! -
 Εκπληκτικό βίντεο όπου λέγονται μεγάλες αλήθειες... 
Επιτέλους κάποιος μίλησε. Διαδώστε το.
 Βίντεο  :  Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος  , http://youtu.be/18mqntC3az8  ,.-

Πάθος  όχι  πανικός ..... Αλήθειες  όχι ασύστολα  ψεύδη ...

***  Εξέδιδαν γυναίκες (πιθανότατα και ανήλικες)
για να έρθει γρηγορότερα ο Μεσσίας!!!

Η ισραηλινή αστυνομία εξάρθρωσε ένα δίκτυο μαστροπών που είχαν πείσει τις Εβραίες γυναίκες που εξέδιδαν ότι κάνοντας σεξ με αλλόθρησκους άνδρες θα διευκόλυναν την έλευση του Μεσσία (!!!)
Israel Police Bust Messianic Prostitution Cult
Εγκέφαλος της υπόθεσης φέρεται ότι είναι ένας 60χρονος άνδρας από το Κίριατ Άρμπα, έναν εβραϊκό οικισμό κοντά στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο ύποπτος είναι ένας περιθωριακός ακροδεξιός.Ο επικεφαλής των ερευνών, Αρίκ Μορντεχάι είπε στην εφημερίδα Χααρέτζ ότι το δίκτυο εξέδιδε 15 γυναίκες μεταξύ των οποίων ενδέχεται να υπήρχαν και ανήλικες κοπέλες. Οι πελάτες τους ήταν Παλαιστίνιοι της Δυτικής Όχθης και ξένοι εργαζόμενοι στο Τελ Αβίβ.
Η υπόθεση καταγγέλθηκε στις αρχές από τη Λεχάβα, μια εξτρεμιστική οργάνωση που διαφωνεί με τους γάμους Εβραίων με ανθρώπους από άλλα θρησκεύματα. Ένα μέλος της, ο Μπέντζι Γκοπστάιν, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι προαγωγοί δρούσαν εδώ και 6-7 χρόνια και, φυσικά, δεν πίστευαν καθόλου αυτά που κήρυτταν. Οι γυναίκες όμως «τα πίστευαν, εκμεταλλεύτηκαν την αφέλειά τους», τόνισε.  
 madata
 
*** Πεντάχρονη κινδύνεψε να πεθάνει επειδή έτρωγε
τα μαλλιά της! - Το Σύνδρομο Ραπουνζέλ

Ένα 5χρονο κοριτσάκι από την Βρετανία, κόντεψε να χάσει τη ζωή του, λόγω μιας «κακής» του συνήθειας.

Rapunzel Syndrome: Millie ate so much of her own hair, doctors found a rope of it wrapped around her organs
Η Μάιλι Γέιλς, έπασχε από το σύνδρομο της Ραπουνζέλ, το οποίο είναι πολύ σπάνιο, καθώς συνολικά νοσούν 27 άτομα στον κόσμο αλλά δεν το γνώριζε.
Το κοριτσάκι παραπονιόταν συνέχεια στη μητέρα της ότι πονάει το στομάχι του. Κάποια στιγμή, έφτασε σε σημείο να υποφέρει από καθημερινούς πόνους, με αποτέλεσμα η μητέρα της, Λίζα, να τρομοκρατηθεί. Η μητέρα της πίστευε ότι έχει όγκο στο στομάχι της για αυτό και την πήγε στο γιατρό, ο οποίος της έδωσε φάρμακα κατά της δυσκοιλιότητας.Μέρα με την μέρα, όμως το κοριτσάκι όλο και χειροτέρευε… Δεν είχε όρεξη να φάει, και όσο περνούσε ο καιρός αδυνάτιζε και πιο πολύ. Όταν πια είχε γίνει σκιά του εαυτού της, οι γονείς της απελπισμένοι ότι πάσχει από κάτι πολύ σοβαρό την πήγαν στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε ενδοσκοπική εξέταση. Οι γιατροί έμειναν άφωνοι καθώς ανακάλυψαν στο στομαχάκι της, έναν τεράστιο όγκο μαλλιών και ενημέρωσαν τους γονείς ότι η 5χρονη πάσχει από το σύνδρομο της Ραπουνζέλ. Πρόκειται για την «κακή» συνήθεια να «μασουλάει» κάποιος τα μαλλιά του και στη συνέχεια να τα καταπίνει κιόλας, λες και πρόκειται για τροφή. Επειδή όμως δεν γίνεται πέψη των μαλλιών αυτά συσσωρεύονται μέσα στο στομάχι και επεκτείνονται προς τα έντερα.Το κοριτσάκι μπήκε αμέσως στο χειρουργείο για να του αφαιρεθεί ο όγκος των μαλλιών του, ο οποίος είχε το μέγεθος μιας μπάλας ράγκπι. Η μητέρα της αφού βγήκε από το νοσοκομείο φρόντισε να της κόψει τα μακριά μαλλιά της, ενώ σε συνέντευξη της δήλωσε ότι την είχε δει να τα βάζει στο στόμα, όμως δεν φαντάστηκε ποτέ το μέγεθος του προβλήματος που θα αντιμετώπιζε το παιδί της.Σήμερα, πέντε χρόνια μετά το χειρουργείο, η μικρή δεν τρώει πια τα μαλλιά της επειδή φοβάται και δεν θέλει να ξαναπάει στο νοσοκομείο, ενώ η μητέρα της έκανε τώρα γνωστό το συγκεκριμένο περιστατικό, ώστε να αφυπνιστούν κι άλλοι γονείς που μπορεί το παιδί τους να πάσχει από το ίδιο σύνδρομο (Rapunzel Syndrome). madata   ,  

***  Γιατί πρέπει να «χαιρόμαστε»
με τα ξεσπάσματα του παιδιού μας;

Προφανώς και οι εκρήξεις θυμού είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που το παιδί σας μπορεί να κάνει.
Την επόμενη φορά, όμως φορά που δείτε το παιδί σας να ουρλιάζει, να κλαίει, και να χτυπάει τα πόδια του στο πάτωμα, αντί να απογοητευτείτε ή να θυμώσετε σκεφτείτε ότι τα ξεσπάσματα δεν είναι πάντα άσχημα.
Εμείς σας δίνουμε πέντε λόγους που απενοχοποιούν
τα ξεσπάσματα των παιδιών μας.
1. Το ξέσπασμά του είναι καλό γιατί μας «προειδοποιεί» ότι κάτι δεν πάει καλά
Κάποιες φορές τα παιδιά εκνευρίζονται ή ξεσπάνε σε εμάς γιατί νιώθουν ότι κάτι δεν είναι σωστό ή ότι κάποιος το αδικεί! Και όταν νιώθει έτσι είναι φυσικό να απευθύνεται στο πιο κοντινό του πρόσωπο που είναι ο γονιός τους. Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε να το μαλώσετε, προσπαθήστε να καταλάβετε που οφείλονται αυτά του τα νεύρα.
2. Τα ξεσπάσματά του δείχνουν ότι αναπτύσσεται σωστά.
Τα παιδιά έχουν ξεσπάσματα. Αυτό είναι κάτι που ποτέ δε θα σταματήσει να συμβαίνει. Ναι αυτά τα ξεσπάσματα είναι εκνευριστικά, όταν γίνονται δημόσια, αλλά όλοι ξέρουμε ότι είναι κάτι φυσιολογικό. Τα παιδιά κλαίνε και νευριάζουν γιατί εξερευνούν τα συναισθήματα τους και δοκιμάζουν τα όρια τους! Τα νεύρα είναι κάτι σαν «εργαλείο» για την ανάπτυξή τους. Αυτά τα ξεσπάσματα δε θα κρατήσουν για πάντα. Απλώς έτσι νιώθουν τώρα!
3. Τα ξεσπάσματά του μας βοηθούν να του μάθουμε την έννοια της συγχώρεσης.
Ως γνωστόν, τα παιδιά δεν κρατούν κακίες. Τη μια στιγμή είναι θυμωμένα και την άλλη μας αγκαλιάζουν γεμάτα αγάπη! Ένα έντονο ξέσπασμα του παιδιού μας, μπορεί να μας δώσει την ευκαιρία να θυμώσουμε και να τα ξαναβρούμε. Να το μαλώσουμε και να του πούμε ότι το συγχωρούμε! Είναι μια καλή ευκαιρία για να μάθει το παιδί την έννοια της συγχώρεσης!
4. Τα ξεσπάσματά του δείχνουν ότι προσπαθεί να εκφράσει τα συναισθήματά του!
Ως γνωστόν τα μικρά παιδιά δεν έχουν ένα πλούσιο λεξιλόγιο και γι’ αυτό και συχνά δεν μπορούν να εκφράσουν τι αισθάνονται και γιατί. Δηλαδή, ελάτε στη θέση τους. Φανταστείτε ότι θέλετε να εκφραστείτε αλλά δεν έχετε τον τρόπο να το κάνετε! Δε θα σας απογοήτευε αυτό; Γι’ αυτό, την επόμενη φορά που θα θέλετε να μαλώσετε το παιδί σας για ένα έντονο ξέσπασμα, σκεφτείτε μήπως θα ήταν καλύτερα αν απλώς το βοηθούσατε να εκφραστεί…αλλιώς!  
5. Τα ξεσπάσματά του αποδεικνύουν στο παιδί πόσο νοιάζεται για κάτι! 
Τα παιδιά αντιδρούν ακριβώς όπως και οι ενήλικοι. Αν τους ενδιαφέρει κάτι, το διεκδικούν ή το ζητούν με πάθος. Αν πάλι δεν τους ενδιαφέρει απλώς αδιαφορούν! Το ξέσπασμα του παιδιού, σας δείχνει ότι νοιάζεται για κάτι, είτε πρόκειται για κάτι φαινομενικά ασήμαντο (όπως ένα νέο παιχνίδι), είτε για την παρέα ενός φίλου του. Γι’ αυτό θα πρέπει να χαιρόμαστε που το παιδί μας ασχολείται με τον κόσμο γύρω του, ακούει τι συμβαίνει και αντιδρά σε αυτό. Ακόμη κι αν η αντίδραση αυτή προκύπτει ως ξέσπασμα.
Από το blog Lifehuck και την Allison Renner    imommy

*** ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ 


 


 
 Τι είναι η "Ελλάδα Παντού";
Ένα ερώτημα που υποβάλλεται τον τελευταίο καιρό πολύ συχνά από γνωστούς, φίλους. ή απλά ανθρώπους και φορείς που ενδιαφέρονται ή απλά είναι καχύποπτοι.
Είμαστε μια Ανώνυμη Εταιρία; Είμαστε μια Μ.Κ.Ο. ; Μήπως είμαστε μια «σκοτεινή» μη κερδοσκοπική εταιρία; Τι είναι αυτή η "Κοινωνική Επιχειρηματικότητα" που ευαγγελιζόμαστε; Μήπως έχουμε πάρει καμιά επιχορήγηση από κάπου, και κάνουμε «πλάκα» για να αιτιολογήσουμε τα χρήματα;
Μια επίσκεψη στον ιστοχώρο μας, θα μπορούσε να λύσει αρκετές, αν όχι όλες τις απορίες. Μια αναζήτηση στο google επίσης. Τι είναι η «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα»; Τι είναι η «Ελλάδα Παντού»; Τί είναι ακριβώς το φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού»; Ακόμη και μια απευθείας ερώτηση σε εμάς τους ίδιους
Ας ξεκινήσουμε, πάλι από την αρχή και να συστηθούμε:
Είμαστε μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙ.Ν.ΣΕΠ) και υπαγόμαστε στο Νόμο 4019/2011.
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε, εφόσον το επιθυμείτε, για να καταλάβετε το όραμα, τους στόχους και τους σκοπούς μας. Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για το χρόνο που θα αφιερώσετε για να διαβάσετε το κείμενο.
Το όραμα
Το όραμα μας είναι να γίνει προσπάθεια ομογενοποίησης της Ελληνικής διασποράς και των φιλελλήνων, μέσω των φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού».
Στόχοι
• Ανάπτυξη και εδραίωση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας εντός και εκτός Ελλάδας
• Ανάδειξη και προώθηση επιλεγμένων ελληνικών προϊόντων, υπηρεσιών και αγαθών
• Ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου, παραδοσιακού και αρχαίου πολιτισμού της Ελλάδας.
• Μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του ανεκμετάλλευτου κοινωνικού και οικονομικού κεφαλαίου του Ελληνισμού
Σκοποί
Μέσα από το όραμα και τους στόχους μας, προκύπτουν και οι σκοποί μας τους οποίους παραθέτουμε παρακάτω, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά:
• Να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας στην Ελλάδα!
• Να δημιουργήσουμε δίκτυο Ελλήνων Κοινωνικών Επιχειρηματιών σε όλη την Ευρώπη που να επιχειρούν με θεσμικό όχημα την «Ελλάδα Παντού»
• Να αναπτύξουμε δεξιότητες ως κοινωνικοί επιχειρηματίες μέσα από τις δράσεις «Ελλάδα Παντού»
• Να αναδείξουμε την σπουδαιότητα της Κοινωνικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας, και την καταλυτική της θέση στο σύγχρονο οικονομικό γίγνεσθαι.
• Η συσχέτιση και σύνδεση ελληνικών προϊόντων, αγαθών και υπηρεσιών με την λαογραφία και την ιστορία του τόπου μας, ώστε να αναδεικνύονται και ως προϊόντα πολιτισμού.
• Να κάνουμε εξαγωγή προϊόντων πολιτισμού (Μουσική, χορός, εικαστικά, κ.ο.κ)
• Να καταδείξουμε την ανάγκη της συνεργατικότητας και του συνεταιρισμού μεταξύ των απανταχού Ελληνίδων και Ελλήνων.
Ποιοί είμαστε
Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) "Ελλάδα Παντού" ιδρύθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 2013, με Α.Μ.Κ.Ε. Δ00352 (Αριθμός Μητρώου, Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας/ Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων) και υπάγεται στο νόμο 4019/2011. Τα μέλη της είναι τα εξής:
• Θωμάς Σοπιλίδης Πρόεδρος / Τραγουδοποιός / Web Designer (Ελλάδα)
• Σταύρος Λαζάκης Αντιπρόεδρος / Στέλεχος Εταιρίας Παροχών Ασφάλειας (Γαλλία)
• Νίκος Μαρνιέρος Γραμματέας / Συνταξιούχος Διευθύνων Σύμβουλος (Ελλάδα)
• Γαβρίλος Μποζιονέλος Μέλος / Εικαστικός, Γραφίστας (Ελλάδα)
• Χρήστος Λιάτσος Μέλος / Διπλωματούχος Μουσικός (κρουστά) - Θεολόγος (Ελλάδα)
Ενδεικτικά αναφέρουμε πως έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Ελλάδα Παντού» επιφανείς Ελληνίδες και Έλληνες από όλο τον κόσμο.
Τί είναι το φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» στη Γερμανία;
Πρόκειται για ένα ανοιχτό φεστιβάλ πολιτισμού και συνεργατικότητας, με μέσο το ποδήλατο και το ραδιόφωνο, μια γιορτή ανάδειξης του ελληνικού πολιτισμού, και πιο συγκεκριμένα,της μοναδικής σύμπραξης μεταξύ κοινωνικής και ιδιωτικής επιχειρηματικότητας, κοινωνικής προσφοράς και ακτιβισμού,με απώτερο στόχο την ενίσχυση των σχέσεων της ελληνικής διασποράς με την Ελλάδα, την ομογενοποίηση της, την ανάπτυξη του φιλελληνισμού, και τελικώς την βελτίωση της εικόνας της Ελλάδος στο εξωτερικό.
Το φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» αποτελεί την αρχική ζύμωση, ώστε να ενωθούν και να συμπράξουν ταυτόχρονα, το συνεταιριστικό, οικονομικό, κοινωνικό, αλληλέγγυο, συνεργατικό και πολιτιστικό κεφάλαιο, μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών όπου θα διεξάγεται.
Το πρώτο φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» διεξήχθη στις 30, 31 Μαΐου και 1η Ιουνίου με συμμετοχές από 8 χώρες: Σουηδία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία (2 Συμμετοχές), Ολλανδία, Περού, Αυστραλία και Ελλάδα.
Σχετικές πληροφορίες για το 1ο Φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού», φωτογραφίες και βίντεο μπορείτε να βρείτε σε αυτό το σύνδεσμο http://tinyurl.com κάθετος elladapantou
Υπολογίζεται ότι συμμετείχαν στις δράσεις (μουσική, χορός, θέατρο, εικαστικά, γαστρονομία, παρουσίαση βιβλίου, ντοκυμαντέρ,λαογραφία, έκθεση προιόντων, χειροτεχνία και λαικές τέχνες, και άλλα πολλά) συνολικά περίπου 1200 άτομα, επισκέπτες πάνω από 20.000 άτομα, (λόγω και της συμμετοχής μας στη διεθνή έκθεση του Μπορντώ- Γαλλία) και καταμετρηθήκαν περίπου 110.000 διαδικτυακές προβολές-θεάσεις (Κοινωνικά δίκτυα, επίσημη ιστοσελίδα. αποστολή newsletter).
Τι θα γίνει ακριβώς στο Φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» Στη Γερμανία;
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας του Βερολίνου στη Γερμανία,καθώς και του Προξενείου του Αμβούργου, το 2ο φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» θα περιοδεύσει στην Γερμανία με οδηγό τον Δημοσιογράφο Γρηγόρη Βερροιώτη , γνωστό ως «Ποδηλάτη του Κόσμου», από 25 Σεπτεμβρίου μέχρι 5 Νοεμβρίου 2014.
Κατά την διάρκεια της περιοδείας, θα στήσει το ποδήλατο του, δηλαδή το φορητό του ραδιοφωνικό στούντιο, σε τουλάχιστον 6 (έξη) μεγάλες πόλεις (Αμβούργο, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Στουτγάρδη, Μόναχο και Βερολίνο) κάνοντας τριήμερο ραδιοτηλεοπτικό μαραθώνιο, για να καταγράψει τα νέα δεδομένα του Ελληνισμού,να συνομιλήσει με Ελληνικές και φιλελληνικές κοινότητες, σε μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τη φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των δύο λαών.
Παράλληλα, θα διερευνήσει τις δυνατότητες για σχέσεις συνεργασίας σε δράσεις πολιτισμού, και κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
Βασικός φορέας υποστήριξης της δράσης και του «Ποδηλάτη του Κόσμου» , είναι ο σύλλογος «Κύκλος φιλίας για το Ελληνικό» με έδρα το Αμβούργο, που καταστατικό σκοπό έχει την αλληλέγγυα δράση, και πιο συγκεκριμένα την υλικο-τεχνική υποστήριξη του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείο στο Ελληνικό, Αθήνα Ελλάδα.
Το φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί και σε άλλες χώρες, όπως τη Γαλλία, Σουηδία και Βέλγιο.
"Ελλάδα Παντού"
Δίκτυο Πολιτισμού, Προϊόντων, Υπηρεσιών και Αγαθών



















*** Ταξιδεύοντας με μια Αγκαλιά Τραγούδια!!!
Απόψε στην Πλατεία Καραϊσκάκη στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου καλωσορίσαμε το Φθινόπωρο και τη Νέα Δημοτική Αρχή της πόλης μας, παρακολουθώντας κάτω από το φως της πανσελήνου μια εξαιρετική συναυλία με τους Γιώργο Υδραίο, Σοφία Μιχαηλίδη, Βάλια Τσιργιώτη και Στάθη Μαραγκό!!! 
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ!
Αναρτήθηκε από

*** VIDEO- Παρουσιάσεις ενδιαφέρουσες  :Δείτε  τες ...
~** ΣΤΟΥΠΑ  Μεσσήνης 2014 ΘΆΛΑΣΣΑ  ΓΙΑ  ΜΠΆΝΙΑ : http://youtu.be/I0_Dcfh_XyY ,
~*** Κρατήρας  ηφαιστείου δίπλα  ΠΕΡΠΑΤΑ Έλληνοκαναδός 2014 : http://youtu.be/5UiD701Wc9k ,
~**  Ιστορικό Ναυάγιο  στην ανταρκτική  2014 : http://youtu.be/1MRbDaeF9aE ,
~**  ΣΩΜΑΤΊΔΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ και καταστροφή του σύμπαντος  2014 : http://youtu.be/BEYvlieTEu4 ,
~** ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ  με  μελάνη  από εκτυπωτή  2014: http://youtu.be/-a9QG5r0aNQ ,
~**  Ανταρκτική Τζόν Φράνκλιν  πλοίο  ναυάγιο 2014:  http://youtu.be/V_77aMeYH4w ,
~ ΑΡΦΑΡΑ   αγιασμός  στα  Σχολεία  2014: http://youtu.be/9M5n4xHFdIY ,
~* Βρεφονηπιακός Αρφαρών  έναρξη  χρονιάς  2014 : http://youtu.be/sffdEbzllwA ,
~* Γέφυρα  σιδηρόδρομου προς  Κυπαρισσία  2014 : http://youtu.be/vJMW9p62UlQ ,
~* Άνω  πόλη  Κυπαρισσίας  διαδρομή  2014 : http://youtu.be/L2hO_eqyC7E ,          

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
1. - Stamatios Skoulikas =   http://www.youtube.com/stamos01 ,               3647     video.-
2. - Stamos Skoulikas =      http://www.youtube.com/stamatios01 ,           2032     video.-  Stamos Skoulikas  
3. - Vlasis Skoulikas =       http://www.youtube.com/vlasiskal , =             2077   video.- 
Σύνολον                                                                                                      7756    βίντεο   .-
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2581  .-   
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  , 
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  270  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    642.–
***  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   228 .-                                 
~** http://www.twitter.com/stamos01/ ,.-

*** ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  29  Αυγούστου  2014    : http://snsstamoskal.blogspot.com/2014/08/29-2014.html  , .- 
~ Αθλητικό Σ/Κύριακο 30 και 31 Αυγούστου 2014   :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/08/30-31-2014.html .-                 
~Το αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  30  Αυγούστου 2014    : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/08/30-2014.html .-  
~ Το αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή  31  Αυγούστου  2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/08/31-2014.html ,.- 
  ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΕΜΒΡΙΟΥ  2014  :
**Το αγιάζι της ενημέρωσης 01 Σεπτεμβρίου 2014 Όλα τα ενδιαφέροντα    :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/01-2014.html .-
~ Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Τρίτη  02 Αυγούστου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/02-2014.html  ,.- 
~ Το  αγιάζι  στην ενημέρωση  Τετάρτη  03 Σεπτεμβρίου  2014      :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html .- 
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html ,  Α.Μέρος ,
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014 2ο Μέρος   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014-2.html , .-
~ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ  παρουσιάσεις  3η συνάχεια  Πέμπτη 04 Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/3-04-2014.html ,.- 
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  04  Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/04-2014.html  ,.- 
~ ΟΜΟΡΦΙΕΣ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΡΩΜΑ ΕΛΆΔΑΣ  ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ   ΦΑΡΑΓΓΙΑ    Παρασκευή  05  Σεπτεμβρίου  2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014-03-2014-03-2014-1video.html   
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/05-2014.html  ,

~Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/06-2014.html ,.-
~Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
~Επιλογές - Διαλογές αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.- 
~  Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
~ Αθλητικό Σ/Κ 06 και 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/06-07-2014.html ,.-
Μεσσηνιακή  ενημέρωση Κυριακή  07  Σεπτεμβρίου  2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html  ,._- 
 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  08  Σεπτεμβρίου  2014    : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/09/08-2014.html ,.-
 Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  09  Σεπτεμβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/09/09-2014.html , .-  
Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html,.--
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html ,.-
 ~   Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Τετάρτη  10  Σεπτεμβρίου  2014  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html , .-

~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Τετάρτη  10  Σεπτεμβρίου  2014  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html , .-
~  Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/11-2014.html , .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή   12  Σεπτεμβρίου  2014     : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/blog-post.html ,.-~
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Παρασκευή  12 Σεπτεμβρίου  2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/09/12-2014.html ,.-  
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: