Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Κυριακάτικη Ενημέρωση 15 Δεκεμβρίου 2013

 Κυριακάτικη  Ενημέρωση  15  Δεκεμβρίου  2013  :


***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :
***  Το Καλαματιανό καρναβάλι έχει ήδη ξεκινήσει, όσα πρέπει να γνωρίζετε         
         
Σημαντικές πληροφορίες από την καρναβαλική επιτροπή για όσους θέλουν να συμμετέχουν στο φετινό καρναβάλι.
   Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα καρναβαλικά πληρώματα, όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής ή δημιουργίας, καθήκοντα και υποχρεώσεις των καρναβαλιστών.
 Κάθε πλήρωμα πρέπει να αποτελείται από 20 τουλάχιστον καρναβαλιστές (δεν υπάρχει όριο για το maximum συμμετεχόντων).
 Κάθε πλήρωμα πρέπει να έχει συγκεκριμένο θέμα αμφίεσης (παρουσίας) και το οποίο πρέπει απαραίτητα να έχει την έγκριση της ΚΑΡ.ΕΠΙ.
 Ενδυματολογικά η στολή του πληρώματος μπορεί να διαφοροποιείται μόνο μεταξύ ανδρών και γυναικών (οποιαδήποτε αλλά τυχόν εξαρτήματα, gadgets κλπ πρέπει να είναι ομοειδή).
 Ο αριθμός των μελών του πληρώματος που θα συμμετέχουν στον κρυμμένο θησαυρό, τροποποιείται ανάλογα με το quiz ( καθορίζεται από την ΚΑΡ.ΕΠΙ)
   Η δημιουργία και συμμέτοχη καρναβαλικού πληρώματος γίνεται ως εξής: 
Με αίτηση προς την καρναβαλική επιτροπή (θα υπάρχει ειδική φόρμα), στην οποία αναφέρονται :
 Ονομασία group-θεματολογία, σχέδιο η φωτογραφία στολής, όνομα αρχηγού και δυο υπαρχηγών,
 Χώρος συνάθροισης (το στέκι που θα βρίσκονται)
 Τρόποι επικοινωνίας (τηλέφωνο, email, fb)
 Αριθμός περσινού Group εφόσον υπάρχει.
 Τέλος θεωρείτε απαραίτητο να μας αποστείλετε το συντομότερο δυνατό και φωτογραφία σε ηλεκτρονική μορφή της στολής σε ένα από τα e-mail του Συλλόγου.
Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων συμμετοχής που ορίζεται η Παρασκευή 17 Ιανουαρίου.
  
  Η επιλογή θέματος του κάθε group είναι ελεύθερη. Κάλο θα είναι να αποφευχθούν ακρότητες όσον αφορά θέματα τα οποία μπορεί να προσβάλουν.
   Η σύσταση της ΚΑΡ.ΕΠΙ, περιλαμβάνει ειδικό «τομέα πληρωμάτων». Εκεί οι καρναβαλιστές μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες, ερωτήσεις και τυχόν απορίες τους. Για το λόγο αυτό έχει δημιουργηθεί ειδικός χώρος για την πλήρη γραμματειακή υποστήριξη της διοργάνωσης του καρναβαλιού.
   Τα πληρώματα θα μπορούν να ενημερώνονται για όλες τις δραστηριότητες (παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, εκδηλώσεις, δραστηριότητες, μεγάλη παρέλαση κλπ):
  1) Από το επίσημο site του Καλαματιανού Καρναβαλιού 2014 στο www.kalamatianokarnavali.gr .
2) Από την επίσημη ομάδα στο Facebook Φίλοι του Καλαματιανού Καρναβαλιού.
3) Από το forum του Καλαματιανού Καρναβαλιού στο forum.kalamatianokarnavali.gr (διευκρινίζετε ότι ένας αρχηγός ή υπαρχηγός είναι υπεύθυνος για να ενημερώνετε από το forum ή το site του Καλαματιανού Καρναβαλιού για όλες τις εξελίξεις που αφορούν τα παιχνίδια του κρυμμένου θησαυρού και τις ανακοινώσεις σχετικά με τα πληρώματα.)
   Εάν κάποιοι φίλοι καρναβαλιστές δεν συμπληρώνουν τον απαραίτητο αριθμό μελών για τη δημιουργία πληρώματος, μπορούν να συνεργαστούν με άλλους καρναβαλιστές και να συνδιοργανώσουν το group και τη θεματολογία του. Στην περίπτωση αυτή θα έχετε κάθε δυνατή βοήθεια από τον υπεύθυνο του τομέα πληρωμάτων της ΚΑΡ.ΕΠΙ.
   Η συμμέτοχη στα παιχνίδια του κρυμμένου θησαυρού γίνεται μόνο με ομοιόμορφη καρναβαλική αμφίεση.
    Η συμπεριφορά των καρναβαλιστών κατά τη διάρκεια όλων των εκδηλώσεων, πρέπει να συνάδει με το μοναδικό ύφος του καλαματιανού καρναβαλιού.
   Η ΚΑΡ.ΕΠΙ Έχει το δικαίωμα να τροποποιεί εκείνες τις ενέργειες, δραστηριότητες και εκδηλώσεις όταν κρίνεται αναγκαίο, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το καλαματιανό καρναβάλι που εν τελεί πάμε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί.
   Όλοι οι καρναβαλιστές πρέπει να τηρούν απαραίτητα όλους τους ορούς συμμετοχής και διεξαγωγής του καρναβαλιού και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της ΚΑΡ.ΕΠΙ.
   Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερα Group διεκδικούν τον ίδιο αριθμό, o αριθμός θα παραχωρείτε δικαιωματικά στον Αρχηγό του περσινού Group ή με κλήρωση σε περίπτωση που τον αιτούνται 2 υπαρχηγοί Group.
Η ΚΑΡ.ΕΠΙ διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει, τροποποιήσει ή προσθέσει άρθρα στον καρναβαλικό κανονισμό αν κριθεί αυτό απαραίτητο για την ομαλή διεξαγωγή του Καλαματιανού Καρναβαλιού.

***  Μόνο δύο αιτήματα για επανασύνδεση ρεύματος στην Καλαμάτα         
           
Μηδενικό είναι μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον στο γραφείο 358 στο ισόγειο του Διοικητηρίου Καλαμάτας για επανασύνδεση του κομμένου ηλεκτρικού ρεύματος από πολίτες που δεν μπορούσαν να είναι συνεπείς στις οφειλές τους.
Έως το μεσημέρι της Παρασκευής είχαν καταθέσει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά μόνο δύο άτομα στην περιοχή της Καλαμάτας. Στην πρώτη περίπτωση το ρεύμα είχε διακοπεί πριν από τρία χρόνια και στη δεύτερη πριν από δύο χρόνια.
Σύμφωνα δε με όσα έχουν γίνει γνωστά, μπορούν να ικανοποιηθούν μόνο οι περιπτώσεις ατόμων που τους έχει διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα έως την 1η Νοεμβρίου και είναι ενταγμένοι σε κάποια από τις κοινωνικές δομές.
  Μικρό το ενδιαφέρον
Όπως παρατήρησε μιλώντας στο «Θ» η αντιδήμαρχος Μαρία Οικονομάκου, είναι λίγοι όσοι είχαν μέχρι πρότινος διακοπή στην παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος. Κυρίως ήταν περιπτώσεις με μεγάλες καταναλώσεις και αυξημένους, κατά συνέπεια, λογαριασμούς. Οι υπόχρεοι τους άφησαν να διογκωθούν, επειδή δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν.
Η κα Οικονομάκου ανέφερε, επίσης, πως γίνεται και αλόγιστη κατανάλωση, αφού, χωρίς πετρέλαιο, λειτουργούσε όλη ημέρα ο κλιματισμός. Κατά την άποψή της, θα πρέπει να γίνεται σωστή διαχείριση και να μην μπαίνουν λάθος προτεραιότητες.
Από την πλευρά της, η κοινωνική λειτουργός Ελευθερία Καρατζόγλου ανέφερε ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν την ταυτότητά τους και το λογαριασμό παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος.
Επιπρόσθετα, η αντιδήμαρχος εξέφρασε την άποψη ότι ίσως να υπάρχει ζήτημα μη ενημέρωσης του κοινού και πρόσθεσε πως κάθε περίπτωση που γνωστοποιείται στην Πρόνοια, αντιμετωπίζεται με λεπτούς χειρισμούς και διακριτικότητα.
Ο δε διευθυντής της Πρόνοιας, Στέφανος Στεφανόπουλος, ανέφερε ότι, βάσει όσων ισχύουν, θα γίνουν παρεμβάσεις μόνο για όσους είναι εγγεγραμμένοι σε κοινωνικές δομές και τους έχει διακοπεί η σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος ως την 1η Νοεμβρίου, ενώ, όπως είπε, δεν μπορεί να υπολογιστεί ο αριθμός των ατόμων στους οποίους έχει διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.
Ασαφές παραμένει και τι γίνεται στην περίπτωση που ο λογαριασμός είναι σε άλλο όνομα, εκτός του χρήστη. Η κατάσταση, ωστόσο, θα διευκρινιστεί, όπως αναμένεται, σύντομα και αφού γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες.
Όσον αφορά στο χρονικό διάστημα για την επανασύνδεση, αυτό θα είναι μικρό.
  Πλαφόν κατανάλωσης
Εξάλλου, σύμφωνα με όσα δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή στην εφημερίδα «Τα Νέα», θα επιβληθεί πλαφόν κατανάλωσης, πάνω από το οποίο οι άποροι θα χρεώνονται με τα κανονικά τιμολόγια της ΔΕΗ, κι αυτό θα προβλέπεται σύμφωνα με πληροφορίες σε απόφαση του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ι. Μανιάτη, που θα εκδοθεί μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες, για το δωρεάν ρεύμα στους αδύναμους πολίτες.
Με βάση πληροφορίες της εφημερίδας, η υπουργική απόφαση θα προβλέπει ότι τα φτωχά νοικοκυριά στα οποία θα επανασυνδέεται το ρεύμα δε θα καταβάλουν τέλη επανασύνδεσης, θα έχουν έκπτωση της τάξης του 99%, αλλά αυτό θα ισχύει μέχρι μια συγκεκριμένη κατανάλωση.
Η κατανάλωση αυτή είναι ανάλογη εκείνης που έχει ο μέσος όρος των 470.000 καταναλωτών που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (της τάξης των 500-800 κιλοβατωρών/4μηνο) και θα αποσαφηνίζεται στην υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί σύντομα.
Το κόστος θα μετακυλιστεί στα 7 εκατ. καταναλωτές της ΔΕΗ με επιβάρυνση 50 λεπτών ανά λογαριασμό.
Όπως επίσης αναφέρεται, μέσα στην εβδομάδα θα προταθεί ρύθμιση για την παροχή δωρεάν ρεύματος στους απόρους, που θα προβλέπει ότι παγώνει η πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ για ένα έτος.   Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 
***  Άναψε και το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο λιμάνι της Καλαμάτας   
Άναψε πριν μερικά λεπτά το δέντρο που στήθηκε στην προκυμαία του λιμανιού της Καλαμάτας. Στην εκδήλωση συμμετείχε και σήμερα η Φιλαρμονική της πόλης, ιδιαίτερο χρώμα έδωσαν οι βάρκες που ήταν μέσα στο λιμάνι, ενώ το άναμμα το έκανε ο Παναγιώτης Νίκα μαζί με μικρά παιδιά, μάλιστα στο χαιρετισμό του υποσχέθηκε ότι πλέον η χερσαία έκταση του λιμανιού θα αλλάξει όψη.
 
*** Βραβεύεται ως το καλύτερο δημόσιο περιβαλλοντικό έργο για το 2013 το Νοσοκομείο Καλαμάτας         
          
Εκσυγχρονίζονται μέσω ΕΣΠΑ μονάδες υγείας στη Μεσσηνία  
  Στο διαγωνισμό των Enviromental Awards 2014 (Επιβράβευση καλών πρακτικών για το περιβάλλον και την αειφορία) θα βραβευτεί το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας την προσεχή Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου, σε εκδήλωση που θα διεξαχθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Πρόκειται για έναν πανελλήνιο διαγωνισμό στον οποίο βραβεύεται το καλύτερο δημόσιο έργο που ολοκληρώθηκε μέσα στο έτος, στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας και της οικονομίας πόρων.
Συγκεκριμένα, το Νοσοκομείο Καλαμάτας βραβεύεται, γιατί εκτέλεσε το καλύτερο δημόσιο έργο της χρονιάς κι αυτό είναι η μεγάλη παρέμβαση της ηλιοθερμικής εγκατάστασης και καινοτομίας, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό και λειτουργεί με πολλαπλά οφέλη για το Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπως η δωρεάν παροχή ζεστού νερού χρήσης, αλλά και θέρμανσης στους χώρους του νοσοκομείου, μειώνοντας την προμήθεια πετρελαίου τουλάχιστον κατά 50%, κάτι που οικονομικά μεταφράζεται σε εξοικονόμηση πόρων κατά 350.000 ευρώ το χρόνο.
Στο μεταξύ, με θετική αξιολόγηση από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Πελοποννήσου, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η προμήθεια του ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού των τριών νέων υπό κατασκευή Περιφερειακών Ιατρείων Μεθώνης, Βλαχόπουλου και Πεταλιδίου Μεσσηνίας, συνολικού προϋπολογισμού 90.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι τα Περιφερειακά Ιατρεία στη Μεθώνη και το Βλαχόπουλο βρίσκονται στο στάδιο της συμβασιοποίησης για την κατασκευή τους, ενώ αυτό του Πεταλιδίου δημοπρατείται στις 21 Ιανουαρίου.
Επιπλέον, στις 7 Ιανουαρίου 2014 δημοπρατείται το έργο της αναδιαρρύθμισης στο ισόγειο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, που περιλαμβάνει τα εξωτερικά ιατρεία και τους χώρους της διοίκησης, συνολικού προϋπολογισμού 1.250.000 ευρώ.
 
***   Ωραία διακόσμηση!          
   
Στα λευκά έχει ντυθεί εδώ και μέρες ο χώρος που είναι οι προτομές στη νησίδα απέναντι από την πλατεία 23ης Μαρτίου.
Μάλιστα, η διακόσμηση δε στοίχισε και τίποτα, αφού είναι σκουπίδια που είναι διάσπαρτα παντού!
Π.Μπ.
Υ.Γ.: Ξαναγράφουμε ότι η προτομή, σε συνδυασμό με τα φυτά στο συγκεκριμένο σημείο, κλείνει εντελώς την ορατότατα των οδηγών που προσπαθούν να εξέλθουν από τον κύκλο. Ας μετακινηθεί λίγο προς τα εμπρός η προτομή!  ΝΤΡΟΠΗ  στους  κανίβαλους !!!
 
*** Το εορταστικό… αντάμωμα της οικογένειας         
         
Είναι γεγονός ότι οι απαιτητικοί και γεμάτοι ένταση ρυθμοί της καθημερινότητάς μας καθιστούν πολύ δύσκολη – αν όχι αδύνατη – τη συγκέντρωση ολόκληρης της οικογένειας γύρω από το οικογενειακό τραπέζι. Τα αλλοπρόσαλλα ωράρια εργασίας των γονέων και οι μαθητικές υποχρεώσεις των παιδιών δυσκολεύουν τη μεσημεριανή ή βραδινή οικογενειακή συνάθροιση, με αποτέλεσμα ο καθένας να απολαμβάνει το γεύμα του… μοναχικά!
Τι αποκαλύπτουν οι επιστήμονες για τα οικογενειακά γεύματα;
Πολλές είναι οι κοινωνικές και ψυχολογικές έρευνες που έχουν διεξαχθεί διεθνώς για τη συμβολή και τη σπουδαιότητα του οικογενειακού τραπεζιού στην ισορροπημένη ζωή μιας οικογένειας. Μελετώντας καθεμιά από αυτές ανακαλύπτει κανείς ότι το οικογενειακό αντάμωμα γύρω από το τραπέζι δε θα πρέπει να αποτελεί «πολυτέλεια», ούτε να επιδιώκεται μονάχα τα Σαββατοκύριακα ή σε ημέρες γιορτής.
Συγκεκριμένα, επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι:
-Το οικογενειακό τραπέζι προάγει την ψυχική υγεία των μελών της οικογένειας, ιδιαίτερα των παιδιών και των εφήβων και είναι αναγκαίο να πραγματοποιείται τουλάχιστον κάθε 3-4 φορές την εβδομάδα για τη διαφύλαξη της ψυχικής και συναισθηματικής ισορροπίας της οικογενειακής ζωής (Ely & Gleason, 1995)
-Μειώνει σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης ψυχικών διαταραχών κυρίως στα νέα μέλη (όπως κατάθλιψη ή διατροφικές διαταραχές) ή/και την πιθανότητα εκδήλωσης συμπεριφορών άγχους ή εξάρτησης και αντικοινωνικότητας (όπως χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών ή αλκοόλ)
-Προσφέρει συναισθηματική ισορροπία και αρμονία
-Ενώνει την οικογένεια και αποτελεί μια σταθερή βάση-αναφορά για τους εφήβους, προσφέροντάς τους καταφύγιο και θαλπωρή κυρίως σε δύσκολες στιγμές
-Δίνει την ευκαιρία στους γονείς να μιλήσουν με τα παιδιά τους και να μάθουν περισσότερα για την καθημερινότητά τους, τους προβληματισμούς τους, τις ανησυχίες τους, τα ενδιαφέροντά τους, τους φίλους τους
-Προάγει την επικοινωνία των μελών μιας οικογένειας, την υπευθυνότητα, την ομαδικότητα και τη συνεργατικότητά τους
-Σταθεροποιεί τις οικογενειακές σχέσεις
-Ενισχύει την οικογενειακή ταυτότητα και τα διακριτά χαρακτηριστικά της
-Προσδιορίζει τα όρια και τη δυναμική της οικογένειας
-Ενισχύει την αίσθηση του «ανήκειν»
-Αποσαφηνίζει τις προσδοκίες και τους ρόλους των μελών, όπως και τους οικογενειακούς κανόνες
-Συμβάλλει στην ομαλή ανάπτυξη της κοινωνικοποίησης και των δεξιοτήτων των νεότερων μελών της
-Παρέχει τον απαιτούμενο χώρο στους γονείς να λειτουργήσουν ως πρότυπα – μοντέλα συμπεριφοράς
-Λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας για την παχυσαρκία και το λανθασμένο τρόπο διατροφής
 Μικρά μυστικά για ένα τραπέζι γεμάτο… αγάπη
Είναι σημαντικό να θυμόμαστε όλοι πως:
1. Η προετοιμασία του τραπεζιού είναι υπόθεση όλων των μελών της οικογένειας! Η συνεισφορά του κάθε μέλους, όποια κι αν είναι αυτή, είναι απαραίτητη και σεβαστή!
2. Επιλέξτε να καθίσετε σε σημεία του τραπεζιού ή με τέτοιον τρόπο, ώστε να τους βλέπετε όλους και να σας βλέπουν όλοι καλά. Μην ξεχνάτε ότι μια καλή οπτική επαφή ενισχύει το διάλογο και διευκολύνει τη σωστή επικοινωνία.
3. Όσο πεινασμένοι κι αν νιώθετε, προσπαθήστε να συγχρονιστείτε με τους υπολοίπους και ξεκινήστε να τρώτε όταν όλοι έχουν πάρει τη θέση τους στο τραπέζι.
4. Για όσο χρόνο αφιερώσετε στο οικογενειακό γεύμα, καλό θα ήταν να αποφεύγετε να έχετε πάνω στο τραπέζι οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή (π.χ. ηλεκτρονικά παιχνίδια, τηλεόραση, κινητά τηλέφωνα), η οποία εύκολα μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή και να μειώσει το ενδιαφέρον σας για συζήτηση και επικοινωνία με την οικογένειά σας.
5. Δε χρειάζεται να υπάρχει περιορισμός στα θέματα που θα συζητηθούν στο τραπέζι, ούτε συγκεκριμένη ατζέντα! Η ελευθερία και ο αυθορμητισμός κάνουν την επικοινωνία πιο ουσιαστική και… γνήσια!
6. Σεβαστείτε το χρόνο ομιλίας του συνομιλητή σας αποφεύγοντας τις άσκοπες διακοπές.
7. Δε χρειάζεται να είστε πιεστικοί με όποιον δε «γυάλισε» το πιάτο του ή δεν έφαγε και το τελευταίο ψίχουλο του ψωμιού του, φορτώνοντάς τον ενοχές και τύψεις!
8. Αποφεύγετε να αποχωρίζεστε απότομα το οικογενειακό τραπέζι! Φροντίστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία του οικογενειακού γεύματος και έπειτα μπορείτε να αποχωρήσετε!
  Γιορτινό αντάμωμα: όταν οι γενιές συναντιούνται!
Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά χαρακτηρίζονται ως μεγάλες οικογενειακές γιορτές. Συνηθίζεται, λοιπόν, οι μέρες αυτές να γιορτάζονται με όλη την οικογένεια, δηλαδή με «εκπροσώπους» από τις παλαιότερες αλλά και τις νεότερες γενιές. Θα έλεγε κανείς ότι οι γιορτινές αυτές στιγμές προσφέρουν σε κάθε παρευρισκόμενο κάτι ξεχωριστό, κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο και, την ίδια στιγμή, καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες σε κάθε ηλικία.
Συγκεκριμένα:
  Για τα παιδιά
Δεν είναι τυχαίο με πόση νοσταλγία αναπολεί κανείς την παιδική ηλικία και το κυνηγητό γύρω γύρω από το καλοστρωμένο με τα γιορτινά σερβίτσια και τις λιγουρευτές νοστιμιές τραπέζι της οικογένειας! Το παιδί έχει την ανάγκη να νιώσει σιγουριά και σταθερότητα, να πάρει ζεστασιά και φροντίδα και να απολαύσει την ασφάλεια μιας ισορροπημένης οικογενειακής ζωής. Στο γιορτινό οικογενειακό τραπέζι, το παιδί νιώθει ότι ανήκει σε μια ομάδα που αποκαλείται «οικογένεια», την οποία εμπιστεύεται και καρπώνεται όλα τα ψυχικά και κοινωνικά οφέλη που του προσφέρει, βοηθώντας το να ενταχθεί φυσιολογικά στην κοινωνία και να αναπτύξει μια ισορροπημένη προσωπικότητα.
  Για τους έφηβους
Η εφηβεία είναι μια ιδιάζουσα περίοδος της ζωής του ατόμου. Συνήθως, συνδέεται με έντονα συναισθήματα, δυνατές συγκινήσεις, τάση για εξερεύνηση, περιέργεια, κυκλοθυμισμό, εκρήξεις θυμού, αμφισβήτηση, άρνηση και «επαναστατική» διάθεση. Ο έφηβος αναζητά ανακούφιση και ηρεμία, κάποιες σταθερές αξίες δυνατές στο χρόνο, οι οποίες θα τον συντροφεύουν και στην ενήλικη ζωή. Η οικογενειακή συγκέντρωση γύρω από το γιορτινό τραπέζι τού προσφέρει την αίσθηση της συνέχειας, αλλά και της σταθερότητας. Του δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνήσει με όλα τα μέλη και να πάρει μια γεύση από τις υποχρεώσεις της ενήλικης και οικογενειακής ζωής. Το γιορτινό οικογενειακό γεύμα τού υπενθυμίζει τη σημαντικότητα της οικογένειας, τον ταξιδεύει στην παιδική ηλικία και του επισημαίνει πόσο διαφορετικός είναι στο εδώ και το τώρα!
  Για τους ενήλικες
Όταν πια το άτομο ενηλικιωθεί, αξιολογεί διαφορετικά τις παραδόσεις και τις οικογενειακές συναθροίσεις. Ο ρόλος του ενήλικα έχει πια διττή σημασία…Από τη μια, έχει χρέος να προστατεύσει και να μεταφέρει στη δική του οικογένεια με ασφάλεια ό,τι κληροδότησε από τη προηγούμενη γενιά και, από την άλλη, να εξασφαλίσει τη δική του γνησιότητα, προκειμένου να αφήσει την προσωπική του σφραγίδα ως κληρονομιά στα δικά του παιδιά. Με τον τρόπο αυτό διαμορφώνεται η ιστορική ταυτότητα μιας οικογένειας η οποία περνάει από γενιά σε γενιά και όσο παλιώνει, τόσο πιο βαθιά ριζώνει. Το οικογενειακό τραπέζι τού δίνει την ευκαιρία να επιβεβαιώσει το ρόλο του στο παρόν, επιπλέον όμως, του ξυπνά μνήμες – ή ακόμα και συμπεριφορές – μικρότερης ηλικίας!
  Για τους ηλικιωμένους
Οι παππούδες και οι γιαγιάδες παίζουν σημαντικό ρόλο στο γιορτινό οικογενειακό τραπέζι. Είναι οι «δημιουργοί» της οικογένειας και τώρα πια είναι σε θέση να την απολαύσουν με ηρεμία και περηφάνια. Είναι οι στιγμές αυτές που έχουν την ευκαιρία να συμβουλέψουν τους νεότερους, να διηγηθούν ιστορίες από τη ζωή τους, να γκρινιάξουν, να γελάσουν ή και να δακρύσουν… Απολαμβάνουν την επικοινωνία τους με την οικογένειά τους και βαθιά μέσα τους αναβιώνουν τον παλιό τους ρόλο, όταν ήταν εκείνοι οι πρωταγωνιστές της διοργάνωσης των γιορτινών οικογενειακών τραπεζιών!  Της Βασιλικής Μαργέτη   Ψυχολόγου-Ψυχοθεραπεύτριας MSc

*** Αποικίες θαλάσσιας ζωής με υφάλους στον Κυπαρισσιακό          
          
Επιστρέφει η ζωή στη νεκρά θάλασσα
 Τοποθέτηση τεχνητών υφάλων για να αυξηθεί ο πληθυσμός των ψαριών
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρογιάννης

 Τέσσερις νέες αοικίες θαλάσσιας ζωής πρόκειται να αποκτήσει η Ελλάδα, με την τοποθέτηση τεχνητών υφάλων, μεταξύ άλλων στην περιοχή της Κυπαρισσίας. Το πρόγραμμα που προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στοχεύει στην ενίσχυση της αλιείας, καθώς η μέθοδος εγκατάστασης τεχνητών υφάλων έχει ήδη εφαρμοστεί σε πολλές περιοχές της Μεσογείου, αλλά και στη χώρα μας, με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι ύφαλοι θα ποντιστούν μέσα στο 2014.
Όπως σημειώνει το Ινστιτούτο Αλιευτικών Ερευνών, οι τεχνητοί ύφαλοι μπορούν να αυξήσουν εντυπωσιακά τους πληθυσμούς των ψαριών, σε ποσοστό που φτάνει μέχρι και το 400%!
Οι συγκεκριμένες κατασκευές είναι πολύ απλές στην ουσία. Πρόκειται για ειδικά σχεδιασμένους τσιμεντόλιθους, πάνω στους οποίους μπορεί να αναπτυχθεί θαλάσσια βλάστηση, αλλά και οργανισμοί, όπως ανεμώνες, σφουγγάρια και άλλα. Με αυτό τον τρόπο έλκονται οι πληθυσμοί των ψαριών και υποστηρίζεται η ενίσχυσή τους.
Η επιλογή των περιοχών όπου θα εγκατασταθούν οι νέοι τεχνητοί ύφαλοι δεν είναι τυχαία, καθώς η τοποθέτησή τους απαιτεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Πρόκειται γι’ αυτές που αποκαλούμε ολιγοζωικές ή «νεκρές» θαλάσσιες περιοχές, με μεγάλες αμμώδεις ή λασπώδεις εκτάσεις, απ’ όπου απουσιάζουν οι φυσικοί βραχώδεις ύφαλοι. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε στην ουσία νέες θαλάσσιες αποικίες, που μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά τους πληθυσμούς των αλιέων.
Τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι, εκτός από την αύξηση των ιχθυαποθεμάτων, οι τεχνητοί ύφαλοι παρέχουν εξαιρετικά αποτελεσματική προστασία από την παράνομη αλιεία, καθιστώντας αδύνατη τη χρήση βαριών συρόμενων αλιευτικών εργαλείων τα οποία καταστρέφουν κάθε ίχνος ζωής στο πέρασμά τους. Οι τεχνητοί ύφαλοι περιλαμβάνουν δεκάδες τσιμεντένιους κυβόλιθους που δεν επιτρέπουν τη χρήση τέτοιων παράνομων μεθόδων.
Τέλος, επισημαίνεται ότι τα αποτελέσματα από τέτοιου είδους παρεμβάσεις φαίνονται σε βάθος πενταετίας. Όμως, είναι εντυπωσιακά.
Ο πρώτος τεχνητός ύφαλος στη χώρα μας ποντίστηκε το 1999 στο Φανάρι Ροδόπης, στο Θρακικό Πέλαγος. Είναι ο μόνος για τον οποίο υλοποιήθηκε το 5ετές πρόγραμμα παρακολούθησης που θέτει ως όρο η Ε.Ε. για την κοινοτική χρηματοδότηση. «Η αλιεύσιμη βιομάζα αυξήθηκε στην περιοχή πέρα από κάθε προσδοκία, ενώ παρατηρήθηκαν και είδη που πριν δεν υπήρχαν», επισημαίνει ο κ. Αργύρης Καλιανιώτης, διευθυντής του Ινστιτούτου Αλιευτικών Ερευνών του ΕΘΙΑΓΕ.
Όπως ο ίδιος τονίζει, η μέση αύξηση του πληθυσμού των ψαριών ήταν γύρω στο 150%, ενώ για ορισμένα είδη έφτασε ακόμη και το 400%.
 
***  Ζωντανός στη Βουλγαρία ο Άλεξ          
          
Οι αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση Άλεξ είναι καταιγιστικές και αν εκτιμηθούν σωστά από τις αρχές είναι βέβαιον ότι θα οδηγήσουν σε μεγάλες ανατροπές γύρω από τα όσα γνωρίζουμε για την εξαφάνιση του νεαρού αγοριού από τη Βέροια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύπτει η NEWSBOMB, υπάρχει κατάθεση μάρτυρα - κλειδί ο οποίος υποστηρίζει ότι ενδεχομένως ο Άλεξ να έχει απαχθεί από μέλη της Βουλγαρικής μαφίας και έχει προωθηθεί σε κυκλώματα εμπορίας παιδιών στο εξωτερικό.
Για ευνόητους λόγους η εφημερίδα δεν αποκαλύπτει τα στοιχεία του μάρτυρα, πλην όμως η κατάθεσή του είναι υπαρκτή και είναι σε γνώση των αρχών εδώ και πολλά χρόνια. Όπως γίνεται αντιληπτό αν όλα αυτά που αναφέρει ο συγκεκριμένος μάρτυρας είναι αληθή ή έχουν έστω και μια βάση αληθείας τότε η υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο περιπλέκεται ακόμα περισσότερο και φαίνεται να δημιουργείται μια νέα υπόθεση, ανάλογη με αυτή της μικρής Μαρίας που πριν από λίγο καιρό απασχόλησε την ειδησεογραφία με τα κυκλώματα των Βούλγαρων που μέσω Ρομά παίρνουν παιδιά και τα προωθούν στο εξωτερικό είτε για παράνομες υιοθεσίες, είτε για εμπόριο οργάνων είτε σε κυκλώματα παιδόφιλων με έδρα το Σαντάσκι.
Οι περίεργες συμπτώσεις
Όπως αναφέρει ο μάρτυρας στην κατάθεσή του, στην υπόθεση Άλεξ φαίνεται να εμπλέκεται η πρώην σύζυγος του, Βουλγαρικής καταγωγής, μαζί με την πεθερά του καθώς όπως ισχυρίζεται οι δύο γυναίκες είχαν έρθει στην Ελλάδα με πλαστά στοιχεία και αφού έκανε ένα παιδί μαζί της, εκείνη τον εγκατέλειψε και εξαφανίστηκε μαζί με το παιδί. Το περιστατικό όπως δηλώνει ο ίδιος, έγινε πριν από την εξαφάνιση του Άλεξ, ενώ όταν έμαθε για το αγόρι από τη Βέροια, οι υποψίες του για την ύπαρξη οργανωμένης σπείρας εντάθηκαν. Παρά τις συνεχείς προσπάθειές του να εντοπίσει τις δύο γυναίκες, δεν τα κατάφερε, ενώ στο περιστατικό αναφέρει και την εμπλοκή ενός ακόμη ατόμου ο οποίος ενδεχομένως να ήταν ο μεταφορέας των παιδιών.
Η βουλγάρικη μαφία, το trafficking και το εμπόριο παιδιών
Ο άνθρωπος - κλειδί που κατέθεσε στην αστυνομία και ζήτησε μάλιστα να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, φέρεται να έχει δηλώσει πως η γυναίκα του και η πεθερά του έκλεψαν την ταυτότητα και πλαστογράφησαν τη φωτογραφία του. Επίσης αντιλήφθηκε ότι με τα στοιχεία της αστυνομικής του ταυτότητας υπάρχει άλλη ταυτότητα με διαφορετική φωτογραφία, ενώ από τον δήμο της περιοχής του προκύπτει ότι εκδόθηκε εν αγνοία του πιστοποιητικό για την τέλεση πολιτικού γάμου στο Σαντάνσκι, χωρίς ο ίδιος ποτέ να ζητήσει έκδοση πιστοποιητικού.
Ψάχνοντας την άκρη του νήματος, όπως βλέπετε και από τα αποσπάσματα της κατάθεσης του, έφτασε στα ίχνη ενός 43χρονου άνδρα ο οποίος μετέφερε μικρά παιδιά μέσα σε ένα αυτοκίνητο μάρκας BMW, ενώ όταν τα παιδιά επιχείρησαν να βγουν από το όχημα τους έβαλε τις φωνές.
Ακολούθησε τα ίχνη του ύποπτου άνδρα από τη Βέροια μέχρι την Αθήνα κι από εκεί στο Λουτράκι όπου έφτασε μέχρι την Πελοπόννησο, ενώ όπως ισχυρίζεται, ένα από τα παιδιά είχε καταπληκτική ομοιότητα με τον Άλεξ. Ο μάρτυρας μάλιστα δήλωσε στις αρχές ότι επικοινώνησε με ζευγάρι που ήξερε τη γυναίκα και την πεθερά του και τον διαβεβαίωσαν ότι είδαν μέσα σε αυτοκίνητο την πρώην πεθερά του με τον Άλεξ, γεγονός που μπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα αφού οι εκτιμήσεις των αρχών – τουλάχιστον επίσημα – συγκλίνουν στο γεγονός ότι ο νεαρός δεν ζει.
Οι εικονικοί γάμοι και η απαγωγή
Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση του μάρτυρα που ακόμα και σήμερα υποστηρίζει ότι η πρώην πεθερά του από τη Βουλγαρία, έχει σχέση με τη βιομηχανία γάμων, το trafficking και την παιδεραστία και διατηρεί ύποπτες συναλλαγές με Έλληνες αστυνομικούς, γνώριζε τον Αλεξ και του έκανε μάθημα στη Βέροια.
Όλο το κύκλωμα μυρίζει έντονα από το… άρωμα της υπόθεσης με τη μικρή Μαρία και τις διασυνδέσεις της Βουλγαρικής Μαφίας με τους τσιγγάνους και τις υποθέσεις των παράνομων υιοθεσιών και αγοραπωλησιών βρεφών που πριν από λίγο καιρό είχα αποκαλύψει η NEWSBOMB. Το σενάριο του μάρτυρα, το οποίο είναι γνωστό, περιγράφει τον ίδιο να βρίσκεται στη Βέροια τη μέρα της εξαφάνισης για τη δική του υπόθεση και να βλέπει συμπτωματικά (!) κατάματα τους απαγωγείς του Αλεξ. Σήμερα λέει τα ίδια, αλλά και κάποια ακόμα που το δικαστήριο θα κρίνει αν είναι αλήθειες ή μυθεύματα κι αν βοηθούν στην εξιχνίαση της υπόθεσης και στην απόδοση δικαιοσύνης. Πηγή: Εφημερίδα NEWSBOMB 
 
 
*** Αθλητική  Ενημέρωση Χθές Σάββατο  και  σήμερα Κυριακή  15-12-2013  :

***Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στην Σούπερ Λίγκα έχει :
«Ντέρμπι» από τα... παλιά, σέντρα σε Χανιά, Ιωάννινα και Λεωφόρο
ΣΑΒΒΑΤΟ 14-12-2014 :
Πλατανιάς-Ξάνθη    3-0  .- ^
ΠΑΣ Γιάννινα-Εργοτέλης  2-0 .- ^
Παναθηναϊκός-Ατρόμητος  1-2 .- ^
ΚΥΡΙΑΚΗ 15-12-2013 :
~* Γκόλ  15ης  αγωνιστικής  15 -12 – 2013 : http://youtu.be/9RwESihyZms ,

ΟΦΗ-Λεβαδειακός   1-0  .- ^
Τα  γκόλ : 7΄ Παπάζογλου .-
Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Κίτρινες : Μπούρμπος, Κονέ
Κόκκινες : Ιωαννίδης
ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Κουτσιανικούλης (87` Μπανούσης), Παπάζογλου (78` Λαμπρόπουλος), Κάλαϊτζιτς, Ζε Εντουάρντο, Μπούρμπος, Μακρής, Μιλιάζες, Όγιος (52` Μακουκούλα).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Στρατηλάτης, Γεωργίου, Ιωαννίδης, Λυκογιάννης, Μουλόπουλος, Μάντζιος, Μάγκας (46` Ροτζέριο), Λαμπρόπουλος (46` Καντζι), Σανγκουϊνέτι, Κονέ (73` Καπό), Ορτέγκα
Βίντεο  από αγώνα  :
~* ΟΦΗ -  ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  1 - 0   γκόλ  15 -12 -2013 : http://youtu.be/d2UtX0YaBVo ,

Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος  1-0 .- ^
Τα  γκόλ : 47΄ πεν.  Μπόράλες .-
  ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντες, Λούι, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Κοντοές, Εντό, Μουνάφο, Καράσκο (79΄ Σέτι), Ντε Μπλάσις, Μπακασέτας (57΄ Γκρατσίνι), Μπαράλες (89΄ Χουάνμα).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκος Παντελής): Ανέστης, Παντίδος (69΄ Ντούνης), Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Κούρος, Μητρόπουλος, Κολοβός (89΄ Λάσνικ), Ζαχαράκης (83΄ Παναγιωτούδης), Μενδρινός, Αραβίδης, Γιάννου.
 Video  από  αγώνα  :
~** ΑΣΤΕΡΑΣ Τριπ -  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  1 - 0   επίμαχες  φάσεις  15/ 12/ 2013 : http://youtu.be/tBsvqq_JWJg  ,


Βέροια-Παναιτωλικός  1-0 .- ^
Τα γκολ : 71΄ Μπέν  .-
  ΒΕΡΟΙΑ: Αναστασόπουλος, Σισοκό, Γεωργιάδης (90΄ Αποτολόπουλος), Μπεν, Αμαραντίδης, Μπαργκάν, Τραπ (78΄ Σιόντης), Ζεζίνιο (75΄ Παυλίδης), Καλτσάς, Όστοϊτς, Μπάρμπας
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ράφαελ, Γκόλιας, Καλί, Κούσας, Μουμίν (78΄ Μπόγιοβιτς), Καμαρά, Γοδόι, Γκάλο, Παπουτσογιαννόπουλος, Ιωάννου (75΄ Θεοδωρίδης), Μπελόν (84΄ Μύγας)

Απόλλων Σμύρνης-Πανθρακικός  3-2 .- ^
Τα  γκόλ : 45΄ πεν,  58΄ Κούρος , 82΄Αργυρόπουλος , 88΄ Χασομέρης , 93΄ Ρομέου .-
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λόρι Σάντσες): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Δεληζήσης, Αλβάρεζ, Κόρμπος (90` Παπαζαχαρίας), Τσοκάνης, Τσιλιγκίρης (70` Χατζηζήσης), Παντελιάδης, Φαρινόλα, Πετρόπουλος (46` Μπάρκογλου).
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Άκης Μάτζιος): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Χρήστου (62` Ζεκίνια), Ζος, Μίκουλιτς, Ρομέου, Εμπόου (75` Ντιόγκο), Μπαϊκαρά, Τζανής, Κάσες, Ιγκόρ (86` Χασομέρης). Βίντεο  από τον αγώνα  :
~ ΑΠΟΛΛΩΝ  - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  3- 2  φάσεις  γκόλ  15- 12- 2013 : http://youtu.be/qIDHFwwZLFg  ,
~* ΑΠΟΛΛΩΝ -  ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  3- 2  Το  1ο  γκόλ  15 -12- 2013 : http://youtu.be/EMSTJixmjvs  ,


Καλλονή-ΠΑΟΚ  5-2 .-^
Τα  γκόλ: 6΄ Περόνε , 14΄ Ολισέ , 29΄ ,  54΄ Σαλπιγκίδης , 56΄ αυτογκόλ Αναστασιάδης , 59΄ Βούκιτς , 87΄ Μανούσος .-
Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Κίτρινες κάρτες: Χωριανόπουλος, Γιουκαρής - Γλύκος
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης (65΄ Ντος Σάντος), Χωριανόπουλος, Λεάντρο Πίντο, Ποντάνι, Γιόναν Γκαρσία (64΄ Ντάμπος), Μανούσος, Περόνε, Γάλας (46΄ Κάλφας), Βαλλιός, Γιουκαρής.
ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Τζαβέλλας, Βούκιτς (67΄ Πόζογλου), Λούκας (72΄ Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης, Βίτορ, Σπυρόπουλος, Λάζαρ, Κατσουράνης (67΄ Τζιόλης), Κίτσιου, Ολίσε.
Βίντεο  από  αγώνες  καλλονή -ΠΑΟΚ  2-5 Γκόλ  15ης  αγωνιστικής  15 -12 – 2013 : http://youtu.be/9RwESihyZms ,


~* ΚΑΛΟΝΗ -  ΠΑΟΚ  2- 5  Τα  πρώτα  γκόλ  15- 12- 2013  :
 http://youtu.be/E20qvGJekcI ,
~ ΚΑΛΟΝΗ - ΠΑΟΚ  1- 5  γκόλ  φάσεις  15/ 12 /2013 : http://youtu.be/zMSMvJIl4Zg 
Άρης Θεσσαλονίκης -Ολυμπιακός  0-2 , (0-2) .-
Τα  γκολ  :  6΄ Ντομίκες  , 27΄ Βάϊς ,
Διαιτητές  : Παππάς , ....
Κάρτες  :Οικονομόπουλος , Σιόβας , Βάϊς ,

 Οι συνθέσεις έχουν ως εξής:
Άρης (Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Κύργιας, Καραγκούνης, Οικονομόπουλος(Κατσαρίδης), Αγκάνθο(Τσουκάνη), Τάτος, Μαργαρίτης, Σταυρόπουλος(Σουνά ) , Νταμαρλής, Μανιάς, Έλσνερ.
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Χολέμπας, Σιόβας, Παπαδόπουλος, Τόρες, Σάμαρης, Μασάντο, Κάμπελ(Εντιγκά), Βάις(Σαβιόλας), Ντομίνγκες(Ιμπαγάσα), Ολαϊτάν.

  Video  από  αγώνα  :
~* ΑΡΗΣ  -  ΟΣΦΠ 0-2   τα  γκολ α΄ ημίχρονο  0 - 2  15 - 12- 2013  : http://youtu.be/AIoQrPOu1C4 ,


~**ΑΡΗΣ -  ΟΣΦΠ  0 - 2  Δηλώσεις  φάσεις  γκόλ  15- 12 -2013 : http://youtu.be/87JXXocu-mM  ,  
 
~** ΑΡΗΣ -  ΟΣΦΠ  0 - 2 επίμαχες  φάσεις 15 - 12 – 2013 : http://youtu.be/pBDIj6A9hsU  ,
~ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΞΑΝΘΗ  3-0 , (0-0) .- ^
Τα  γκολ : 46΄πεν. Γουνδουλάκης , 65΄ Τέτες , 71΄Τόρες , .-
Διαιτητές : Αναστάσιος Σιδηρόπουλος , Μ.   Καρσιώτης , Δαμιανός  Ευθυμιάδης .-
Κάρτες : Φλίσκας, Σολτάνι , Αγκιλέρα ,
Πλατανιάς (Αναστόπουλος): Γιωργαλλίδης, Φαΐσκα, Ζουμπουλάκης, Φερνάντεζ(Δημήτρης), Ιντζίδης, Αγκίλερα, Τετέ, Μπέλιτς, Τόρες(Μπεριάν ), Γουνδουλάκης(Σιώπης), Κατάι  .-
Στον πάγκο του Πλατανιά: Περιστερίδης, Δημήτρης, Σιώπης, Ράφαελ, Μπέριαν, Γιακουμάκης, Πόποβιτς
Ξάνθη (Μάουρερ): Τσέμα, Γούτας, Βάλλας, Βασιλακάκης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Κάλβο(Τριάδης) , Φλίσκας(Ράνος) , Μάνταλος, Σολάρι, Σολτάνι (Νάκας) .-
Στον πάγκο της Ξάνθης:  Ζαρόπουλος, Τσαμούρης, Ντε Γκουζμάν, Ντιέ, Τριάδης, Νάκας, Ράνος .-
Τα  βίντεο  από  αγώνα :
~* ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ -  ΞΑΝΘΗ  3 - 0  δηλώσεις  γκολ  14/ 12/ 2013: http://youtu.be/ptagdu4zTN4 ,
 
~** ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ -  ΞΑΝΘΗ  3 - 0  φάσεις  γκολ  15- 12- 2013 : http://youtu.be/Lk62xkCj7Og  ,
~* Πλατανιάς -  Ξάνθη  3 - 0   3ο  γκολ  14 - 12 – 2013 : http://youtu.be/nGfs4VrWiVM ,
 
~ ΠΑΣ  Γιάννενα  -  Εργοτέλης 2-0 , ( 1-0 ) .- ^
Τα  γκολ : 11΄ πεν., 51;  Ντε Βινσέτι , 63΄ κανονικό γκολ του Μπαντιμπαγκά  ακυρώνεται ,
Διαιτητές : Ι. Δελφάκης , Τ .Πετρόπουλος , Χρυσούλα  Κουρομπύλια .-
Κάρτες : Σαρρής , Τσιμόπουλος , Πελέ , Ντε  Βινσέτι , Ρομάνο , .-
οι 11 που επέλεξε ο Σάκης Τσιώλης για τον ΠΑΣ : Βελλίδης, Βίλα, Κοροβέσης(Ρουμπουλάκου) , Κολοβέτσιος, Ίλιτς (Κρητικός), Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Ντάσιος, Ντε Βινσέντι, Στρούνα, Τσάβες(Σκόνδρας) .-^
οι 11 του Γιάννη Πετράκης για τον Εργοτέλη : Αθανασίου, Πίτσος, Σαρρής(Γιοβάνοβιτς), Πελέ, Κοζορώνης(Βουχαλάκης), Τζανακάκης, Μεχία, Μπαντιμπανγκά, Χαντί ( Βεντακόφτσις ) , Ρομάνο, Διαμαντάκος /.-
Βίντεο  του  αγώνα :
~* ΠΑΣ Γιάννενα  -  ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  2-0 1ο  γκόλ ΠΑΣ  14 /12 /2013 : http://youtu.be/VtEgdmuLjcM ,
 

~* ΠΑΣ  Γιάννενα -  Εργοτέλης  2 - 0  2ο  γκόλ  14 -12 – 2013 : http://youtu.be/3kepYAf_3H4 ,
  ~* ΠΑΣ  Γιάννενα  - Εργοτέλης  2 - 0  δηλώσεις  γκόλ  14 /12 /2013  : http://youtu.be/PDJ1DHJblDA ,
   

~ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  Αθηνών   1-2 , (1-0) .-^
Τα  γκολ :  42 ΄ Μάρκους Μπέργκ , 60΄ , 65 ΄Ιγκλέσιας  ,.-
Διαιτητές :Α .  Παπαπέτρου  ,Χ.   Ακρίβας  ,Χ.  Μπάλτας .-
- Κάρτες : Ιγκλέσιας , Δημούτσος , Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος , Γκαρσίας , .-
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Γ. Αναστασίου): Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος(Μαρινάκης), Μέντες, Μπεργκ(Κλωναρίδης) , Ζέκα, Καρέλης, Αμπέντ(Ατζαγκούν), Νάνο, Σίλντενφελτν, Πράνιτς
Ατρόμητος (Γ. Παράσχος): Τσενάμο, Φυτανίδης, Μπρίτο(Φάμπιο) , Παπαδόπουλος, Νάστος, Ιγκλέσιας(Mπάλας) , Γιαννούλης, Καραμάνος, Δημούτσος, Ούμπιδες, Λαζαρίδηςα .-

Τα  βίντεο του  αγώνα  :

~ ΠΑΟ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  1-2  1ο  γκολ  ΠΑΟ   14 - 12 – 2013 :  http://youtu.be/pF-rXmkcrD0  ,
 

~~ ΠΑΟ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  1 - 2   δηλώσεις  γκόλ  14 - 12 – 2013 : http://youtu.be/mV_HTAM9L5g ,
 

~ ΠΑΟ  - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  1 - 2  ισοφάριση  Ατρομ  14 /12 /2013 : http://youtu.be/SLWs6gQGm8I ,
 

~ ΠΑΟ  - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  1 - 2  2ο  γκόλ Ατρομ  14 - 12 – 2013 : http://youtu.be/0j905edCCV8 ,

~** ΠΑΟ  -  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  1- 2  φάσεις  δηλώσεις  γκολ  14/ 12/ 2013 : http://youtu.be/MTY11cnFZUA  ,
~** ΠΑΟ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  1 - 2 επίμαχες  φάσεις  14 /12 / 2013  : http://youtu.be/9zw2yVaZ9Bk  ,

  ~** ΠΑΟ  - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  1 - 2   Σχόλια  φάσεις  γκολ  14 - 12 – 2013 : http://youtu.be/4qpXMby5oxk  ,

~** ΠΑΟ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  1 - 2 σχόλια   14/ 12/ 2013 : http://youtu.be/-yJA7HkvtzM ,

 
 *** ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α΄ ΤΟΠΙΚΟ  ΕΠΣΜεσσηνίας  στο  ποδόσφαιρο , 12η  αγωνιστική :
Σάββατο 14-12-2013 :
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Καλαμάτας - Α.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ  1-0 .- ^
Α.Σ.  ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ  Μελιγαλά   2-1 .- ^
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ   3-2 .- ^
Α.Ο.ΦΑΡΑΙ -  ΕΡΑΝΗ  Φιλιατρών  0-1 .- ^
Κυριακή 15-12-2013 :
ΠΑΜΙΣΟΣ  Μεσσήνης - ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας   5-0 .- ^
Α.Ο.ΜΕΘΩΝΗΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου     -
 ΤΕΛΟΣ  ΑΓΡΑΣ - Α.Ο.ΟΜΟΝΟΙΑ  Καλαμάτας  2-0 .- ^
Α.Π.Σ.ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ -Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ   0-0 .- ^

~** ΕΜΘΥΜΗΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :

 Α.Π.Σ.ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ 1930-1955-2013
~** ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗ Α΄ ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΣΜεσσηνίας στο ποδόσφαιρο του
Α.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑ ΑΡΦΑΡΩΝ περιόδου 2013-2014
:

1η αγωνιστική 5/10/2013 : ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλ. -ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 2-1.-
2η αγωνιστική 12/10/2013 :ΑΡΦΑΡΑ -ΠΑΜΙΣΟΣ 0-1 .-
3η αγωνιστική  20/10/2013 : ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ-ΑΡΦΑΡΑ 0-2 .-
4η αγωνιστική 27/10/2013 : ΑΡΦΑΡΑ- Τ. ΑΓΡΑΣ 1-1 .-
5η αγωνιστική 2/11/2013: ΟΜΟΝΟΙΑ –ΑΡΦΑΡΑ 1-1 .-
6η αγωνιστική 9/11/2013 : ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ –ΑΡΦΑΡΑ 2-0 .-
7η αγωνιστική 13/11/2013 ΑΡΦΑΡΑ /ΑΠΟΛΛΩΝ Καλ. 1-1.-
8η αγωνιστική 16/11/2013 ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ –ΑΡΦΑΡΑ 2-2 .-
9η αγωνιστική 4/12/2013 ΑΡΦΑΡΑ –ΦΑΡΑΙ 1-0 .- (24/11 εξ  αναβολής).-
10Η αγωνιστική 1/12/2013 ΑΝΔΡΟΥΣΑ –ΑΡΦΑΡΑ 2-0 .-
11η αγωνιστική 8/12/2013 ΑΡΦΑΡΑ –ΜΕΘΩΝΗ 4-0 .-
12η αγωνιστική 15/12/2013 ΑΡΦΑΡΑ-Α.Ο.ΔΩΡΙΟ   0-0 .- με 14 βαθμούς .-
13η αγωνιστική 22/12/2013 ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ –ΑΡΦΑΡΑ
14η αγωνιστική 5/1/2014 ΑΡΦΑΡΑ –ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
15η αγωνιστική 11/1/2014 ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ-ΑΡΦΑΡΑ


*** ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  αγώνων  Β΄ Τοπικό  ΕΠΣΜεσσηνίας 11η  αγωνιστική :
 Σήμερα  Σάββατο  14 -12-2013 :
Τετάρτη : ΑΚΡΊΤΑς - ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ  2-2 .- ^
Νέος Άρις – Δόξα Καλαμάτας  2-0 .- ^
Αστέρας Μικρομάνης – Παπαφλέσσας Άμφειας 1-0 .- ^
ΑΕ Αβίας – ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας  6-0 .- ^
Αίαντας Καλαμάτας – Παπαφλέσσας Χώρας  1-1 .- ^
Ολυμπιακός Ανάληψης – Μιλτιάδης  0-1 .- ^
Ακρίτας Κορώνης – ΠΑΟ Καλλιθέας  7-3 .- ^
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου – Απόλλων Πεταλιδίου  1-0 .- ^
ΑΕ Λογγάς – Πανιώνιος  3-1.- ^
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου  2013  :
ΑΟ Πατίστα – ΑΟ Βέργας   2-1 .- ^
Ηρακλής Καλαμάτας – ΑΣ Μάνεσι  4-4 .- ^
Αστέρας Βαλύρας – Ηρακλής Κυπαρισσίας   2-2 .- ^
Παναθηναϊκός Καλ. – Χανδριναϊκός  2-0 .-
Κεραυνός Καλαμάτας – Πανθουριακός    2-2 .- ^
* Μετά από απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. της ΕΠΣΜ, στις 12 Δεκεμβρίου, σε όλους τους αγώνες θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην προέδρου της Νοτίου Αφρικής Νέλσον Μαντέλα

*** ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  αγώνων  ΕΠΣΜεσσηνίας Γ΄ Τοπικό Σαββατοκύριακο 8η  αγωνιστική  :
 Σάββατο  14-12-2013 :
 ΑΕ Γαργαλιάνων – ΑΟ Διοδίων  2-5 .- ^
ΠΑΟΚ – Πανευαϊκός  3-0 - ^
Διαγόρας Κοπανακίου – Ατρόμητος Πλατέος 1-3 .- ^
Θύελλα Μερόπης – ΠΑΟ Καλού Νερού  2-2 .- ^
ΑΣ Δαναός – Πράσινα Πουλιά 1-3 .- ^
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου – 2013 :
Θησέας Καλαμάτας – Αναγέννηση Παραλίας    -
   Θύελλα Παραλίας – ΑΕΚ Καλαμάτας  0-5 .- ^
Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 :
 Ίκαρος Καλαμάτας – ΑΕ Μάνης
Ρεπό: Ατρόμητος Καλαμάτας -

*** ΠΑΙΔΙΚΟ  ΕΠΣΜεσσηνίας Σάββατο  14-12-2013 :
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - Α.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ  Αρφαρών 5-1 .- ^
Α.Ο.ΔΩΡΙΟΥ - ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας  1-2 .-
ΔΟΞΑ  Καλαμάτας - ΠΡΑΣΙΝΑΠΟΥΛΙΑ  3-6 .- ^
Α.Ε ΜΑΝΗΣ -Α.Σ.ΔΑΝΑΟΣ 3-0  α.α. .-^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  Γ.Σ. 1-5 .- ^
ΑΠΟΛΩΝ Πεταλιδίου - Α.Ο.ΠΑΤΙΣΤΑΣ  5-5 .- ^
 ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ  Άμφειας  3-0  α.α.  .-^

***Νίκησε τους Τράχωνες ο Ακρίτας!   

Τον καλό του εαυτό ξαναβρήκε χθες στο Κλειστό της Παραλίας ο Ακρίτας, πετυχαίνοντας κόντρα στους ισχυρούς Τράχωνες την 4η φετινή του νίκη, σε οκτώ αγώνες που έχει δώσει για το πρωτάθλημα της Α2. Τα κορίτσια της Μαίρης Τσιριμπή και του Κώστα Κουτράκη ξεκίνησαν δυνατά στο παιχνίδι και βρέθηκαν να προηγούνται με άνεση με 2-0 σετ και 25-15, 25-21. Στο 3ο παρ’ ότι οι φιλοξενούμενες πήραν «κεφάλι» στο σκορ, ο Ακρίτας έκανε μια εκπληκτική αντεπίθεση και έκοψε πρώτος το νήμα, φτάνοντας στο μαγικό αριθμό 25, καλύπτοντας 14-15 πόντους έναντι έξι των αντιπάλων που έμειναν τελικά στο 23. ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Τσιριμπή-Κουτράκης): Πανταζοπούλου, Χάσκου, Ραμούνδου, Κωνσταντοπούλου, Σκλήρη, Βυθούλκα, Αρτεμίου (λ), Σαμπάτη (λ), Καρακύκλα, Αθανασοπούλου. -Επόμενος αγώνας στις 21/12 και πάλι εντός, με τον Απόλλωνα Πάτρας. - 


*** *ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   Α1 - Μπάσκετ    Ελληνικού πρωταθλήματος στην  10η  αγωνιστική:

09/12/2013  
10η Αγωνιστική
14/12/2013Ικαρος ΧαλκίδαςΗλυσιακός72-71 ,-
14/12/2013Απόλλων ΠατρώνΚΑΟ Δράμας62-64 .- ^
14/12/2013ΠΑΟΚΠανιώνιος91-100 .-
14/12/2013ΟλυμπιακόςΤρίκαλα84-45  ,.-^
15/12/2013ΑΓΟΡΝέα Κηφισιά54-55 .- ^
15/12/2013ΠανελευσινιακόςΑρης72-60 .- ^
16/12/2013ΚολοσσόςΠαναθηναϊκός-

** ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ  -  ΑΡΗΣ   72-60 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 19-13, 37-31, 57-43, 72-60.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Γιώργος Σκαραφίγκας): Νίκου 10, Παπαμακάριος 14 (4), Αράπης, Ράλεϊ-Ρος 17, Τζόουνς 6, Φαγέ 6, Μελισσαράτος 8, Τέρνερ 8, Μάντζαρης 3 (1), Αβραμίδης.
ΑΡΗΣ (Βαγγέλης Αγγέλου): Μποχωρίδης, Χαντ 3 (1), Πελεκάνος 23 (1), Γκίκας 1, Τσακαλέρης 7, Ασημακόπουλος 2, Χαρίσης, Λαρετζάκης 2, Σαρικόπουλος, Μούρτος 9, Αθηναίου 13 (2).

** ΑΓΟΡ  ΡΕΘΥΜΝΟ - ΝΕΑ  ΚΗΦΗΣΙΑ    54-55 .- ^

***   Καλαμάτα: «Πρώτα κυπελλούχος… αργότερα πρωταθλήτρια»
~       ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  ΑΧΑΪΑΣ -  ΚΑΛΑΜΑΤΑ  1-0 .- ^
     Ο μεγάλος στόχος της φετινής Μαύρης Θύελλας δεν είναι άλλος από την κατάκτηση της πρωτιάς στο πρωτάθλημα, που θα της δώσει και το εισιτήριο για τη Β’ Εθνική κατηγορία, ωστόσο, στο πλάνο των προτεραιοτήτων της Καλαμάτας εντάσσεται, και μάλιστα πολύ ψηλά, και ο θεσμός του Κυπέλλου.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει τη διάκριση στο Κύπελλο της Γ’ Εθνικής, τόσο για το γόητρο όσο βεβαίως και για τα οικονομικά οφέλη, ωστόσο, για να διατηρήσει την πορεία στον καινοτόμο θεσμό της ΕΠΟ, θα πρέπει να περάσει από το γήπεδο της Παναχαϊκής και τον τελικό του 4ου Ομίλου όπου θα βρει στο δρόμο του τον Ατρόμητο Αχαΐας.
Η ομάδα του Μίλτου Γκόφα έδειξε στα προηγούμενα παιχνίδια του κυπέλλου ότι της πάνε οι εξορμήσεις και αναμετρήσεις μακριά από την έδρα της, καθώς μετρά τρία στα τρία με Άρη Αιτωλικού, ΑΕ Μεσολογγίου, Αστέρα Αμαλιάδας και θέλει να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί της, εξασφαλίζοντας την παρουσία της στους οκτώ της Ελλάδος.
Θυμίζουμε πως εφόσον αναδειχθεί νικήτρια στο σημερινό τελικό του 4ου Ομίλου, τότε αυτομάτως προκρίνεται στους οκτώ του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής και θα αντιμετωπίσει για την προημιτελική φάση τον Αγροτικό Αστέρα ή το Διγενή Λακκκώματος.
Κάτω λοιπόν από το φάσμα αυτό και μέσα από μια διαδικασία που φαντάζει εξαιρετική λόγω της ψυχολογίας που υπάρχει στην ομάδα, ταξιδεύει νωρίς σήμερα το πρωί για την Αχαΐα η Καλαμάτα, διεκδικώντας μονάχα ένα αποτέλεσμα, δηλαδή τη νίκη, απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες του ομίλου της και μάλλον αδικημένη βαθμολογικά, τον Ατρόμητο Αχαΐας. Οι Αχαιοί έχασαν πριν από λίγο καιρό από την Καλαμάτα, στην έδρα τους, για το θεσμό του πρωταθλήματος, όμως πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και αδικήθηκαν από το τελικό αποτέλεσμα. Είναι επικίνδυνοι και θέλουν, όπως είναι λογικό, τη νίκη και την πρόκριση στους οκτώ του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής.
Μοναδική παραφωνία για τη Θύελλα αποτελούν τα προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν μετά το παιχνίδι πρωταθλήματος στο Άργος, καθώς οι Ι. Καλογερόπουλος, Κωνσταντόπουλος, δεν συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή και ήρθαν να προστεθούν στη λίστα των Τριανταφυλλάκη, Κωνσταντακόπουλου, Κακαλή, Μπλέτσα, ωστόσο υπάρχουν πάρα πολλές λύσεις, ικανές να καλύψουν τις παραπάνω απώλειες.
Ο κ. Γκόφας δεν έδειξε διατεθειμένος να προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα και ουσιαστικά η μόνη διαφοροποίηση στην 11άδα, θα είναι το πέρασμα του Παναγιώτη Σοφού, αντί του Γιάννη Καλογερόπουλου, στο αριστερό άκρος της άμυνας.
Έτσι και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Καλαμάτα θα παραταχθεί με τους Ρηγανά, Καντούτση, Σκαρλάτο, Τσόπελα, Σοφό, Τσιμικλή, Ζαχαρόπουλο, Πούτση, Καραχάλιο, Οντβόνγκ και τον Χρήστο Καλατζή, που επιστρέφει στο αρχικό σχήμα.
Η αποστολή συμπληρώνεται ακόμη από τους Κολοβούρη, Τσιρίλο, Βασιλόπουλο, Γεωργακόπουλο, Κουντάνη, Ρήγα, Μπελεβέτη, Κουρούπη, Οδεμισιώτη, καθώς επίσης και τον Βασίλη Αθανασόπουλο, που χθες είχε τα γενέθλιά του και οι συμπαίκτες του αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, του επεφύλαξαν μια μικρή αλλά ζεστή γιορτή.
  Σφυρίζει ο Σταθόπουλος
Ο διαιτητής Σπύρος Σταθόπουλος από τη Δυτική Αττική θα διευθύνει το σημερινό παιχνίδι στην Πάτρα, με βοηθούς τους Οικονόμου και Μάντη από τον ίδιο Σύνδεσμο.
Να αναφέρουμε ότι το σημερινό ματς ελκύει το φίλαθλο κόσμο της Αχαΐας, αλλά και τους φιλάθλους της Καλαμάτας, που ετοιμάζουν μία ακόμη εκδρομή με στόχο να αποτελέσουν τον δωδέκατο παίκτη της ομάδας.
 
***
 
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.  -  351  φίλοι .-
~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     = 2969   video.-
~   http://www.youtube.com/stamatios01 ,= 1379   video.-
~    http://www.youtube.com/vlasiskal , =    1382 video.-
                                             ** Σύνολον   :  5730  βίντεο αναρτημένα .-
~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home ,   2427
 
~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  , 246  φίλοι .-
Συνεργάτης σε Ιστολόγια Αναρτήσεων  :

***  ~   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/30-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 .-
https://www.facebook.com/groups/61086363753/10152048688813754/?notif_t=group_activity ,
****  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2013  : ARFARA - KALAMATAS ,

~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/12/01-2013.html  , Κυριακάτικο αγιάζι ενημέρωσης 01 -Δεκεμβρίου 2013.-
~http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/12/02-2013.html , Ενημέρωση  Δευτέρα  02  Δεκεμβρίου  2013  , .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013.html  , Άρωμα  Ελλάδας Όμορφες  διαδρομές  Τρίτη  Δεκέμβρης  2013  .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/12/03-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03  Δεκεμβρίου  2013  .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/12/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/12/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Δεκεμβρίου  2013  .-
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/12/06-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  06 Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/12/07-2013.html , Ενημέρωση  Σαββάτου  07  Δεκεμβρίου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/08-2013.html  , Ενημέρωση Κυριακή  08 Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/09-12-2013.html  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  09-12-2013 .- 
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/12/10-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  10  Δεκεμβρίου  2013 ,-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/12/11-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  11 Δεκεμβρίου  2013.-
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/12/12-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  ,Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου  2013 .-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/12/12-2013.html , Ενημέρωση της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/12/13-2013.html , Ενημέρωση Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου 2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/13-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/12/14-2013.html  , Ενημέρωση  του  Σαββάτου  14  Δεκεμβρίου  2013 .-
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/12/15-2013.html , Κυριακάτικη  Ενημέρωση  15  Δεκεμβρίου  2013.-
***  ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  

*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.- .-
  ~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-          ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ : Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα Παρασκευή 17-05-2013.-  
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-
 ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013.html  , Άρωμα  Ελλάδας Όμορφες  διαδρομές  Τρίτη  Δεκέμβρης  2013  .-
** ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ  ΕΠΙΣΕΙΣ :
***
 
 
 

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

~** ΑΓΑΠΗ σημαίνει να δίνεις....Όποιος δίνει γεμίζει την ψυχή του ..

~** Η χώρα μας έφτασε στο χείλος της αβύσσου. Είναι ευθύνη όλων μας να μη γίνει το βήμα προς το κενό.- Κ.Παπούλιας .-
** Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-

** «Τα όρια ενός ανθρώπου καθορίζονται από τα όρια της γλώσσας του» Ludwig Wittgenstein .-
~** Οτιδήποτε μοιράζεις στην ζωή σου, επιστρέφεται. Γι’ αυτό πρόσεξε τι μοιράζεις! Άγνωστος

~** Πιθανόν το μεγαλύτερο από όλα τα λάθη σου, είναι να μην γνωρίζεις κανένα! Άγνωστος
~** Η ευτυχία δημιουργεί φίλους. Η δυστυχία τους δοκιμάζει Άγνωστος!