Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Νοεμβρίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 05 Νοεμβρίου  2013 :


***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα :


~ «Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες σκέφτονται τις επόμενες γεννιές>>  , . Général De Gaulle .-
~* Μπορεις να κοροϊδεψεις πολυ κοσμο για λιγο καιρο ή λιγο κοσμο για πολυ καιρο.  Καποτε ομως βγαινουν ολα στη φορα.. ΝΟΜΟΣ!
Γι'αυτο λοιπον... Οποιος δε σε σεβεται ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΦΟΒΑΤΑΙ!!!


*** Η Καλαμάτα υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης
 Πρόταση για να επιλεγεί η Καλαμάτα ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 ετοιμάζει ο Δήμος Καλαμάτας, η οποία επισήμως θα γίνει γνωστή μεθαύριο Τετάρτη 6 Νοεμβρίου. Ο φάκελος θα υποβληθεί το 2015, αλλά η Καλαμάτα έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία, εξασφαλίζοντας μάλιστα διακομματική στήριξη, ενώ έχουν ενημερωθεί σημαντικοί Καλαματιανοί και Μεσσήνιοι για την υποστήριξη του αιτήματος. Σημειώνεται πως έχει αποφασισθεί να επιλεγούν ως Πολιτιστικές Πρωτεύουσες το 2021 μία πόλη από τη Ρουμανία και μία από την Ελλάδα, γι’ αυτό και η Καλαμάτα θέτει υποψηφιότητα ώστε να είναι η εκπρόσωπος της χώρας μας.Ο Δήμαρχος τόνισε πως η πόλη μας έχει υπέρ αυτής σημαντικά επιχειρήματα για την επιλογή της, καθώς είναι η πόλη από την οποία ξεκίνησε η Επανάσταση του 1821 και εδώ συγκεντρώθηκαν οι ηγέτες του Αγώνα για να εκπέμψουν το μήνυμα της αποτίναξης του οθωμανικού ζυγού. Ο ορισμός της Καλαμάτας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας το 2021 θα συμπέσει με την επέτειο των 200 ετών από την κήρυξη της Επανάστασης.Υπέρ της υποψηφιότητας της Καλαμάτας συνηγορούν, επίσης, η αξιοσημείωτη πολιτιστική της διαδρομή επί δεκαετίες, οι υποδομές που διακονούν τον Πολιτισμό με κορυφαία το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, καθώς και οι διεθνείς εκδηλώσεις (για παράδειγμα το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού) που ο Δήμος Καλαμάτας διοργανώνει επί σειράν ετών. - 

***  Ευτυχής κατάληξη στην περιπέτεια των δυο ηλικιωμένων που αγνοούνταν στην Καλαμάτα (φωτογραφίες από τον εντοπισμό)          
    
 
 
 
  Ανανεωμένο 
Νωρίς σήμερα το πρωί βρέθηκε ο ένας από τους 2 ηλικιωμένους. Πρόκειται για τον Νικόλαο Παναγιωτέα που εξαφανίσθηκε το Σάββατο στην περιοχή της Παν. Καίσαρη & Φαρών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες , βρέθηκε από περαστικό ,σε βατουριώνα κοντά στην περιοχή της Ακρίτα και είναι καλά στην υγεία του.
Μετά τις 10 π.μ. βρέθηκε και ο δεύτερος, ο Νικήτας Παπανικολόπουλος  στην κοίτη του ποταμού Νέδοντα , μετά το σκοπευτήριο , αρκετά βρεγμένος και ταλαιπωρημένος αλλά καλά στην υγεία του και αυτή τη στιγμή διακομίζεται για προληπτικές εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο της Καλαμάτας.
φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
Αγνοείται ο 89χρονος Νικήτας Παπανικολόπουλος
Από το περασμένο Σάββατο αγνοείται ο 89χρονος Νικήτας Παπανικολόπουλος από την Καλαμάτα.
Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρα παπούτσια, τζιν παντελόνι, λαδί - μαύρο σακάκι, πουλόβερ και πουκάμισο, ενώ κρατούσε αυτοσχέδια μαγκούρα. Έχει ύψος γύρω στα 1,70 μ. και καστανά μάτια.
Η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.
Όποιος γνωρίζει, κάτι μπορεί να επικοινωνήσει με την Αστυνομία ή με τη γραμμή SOS στο 1065.
Αναζητείται 83χρονος που εξαφανίσθηκε στην Καλαμάτα
Άλλος ένας ηλικιωμένος έχει εξαφανισθεί και αναζητείται από τις αρχές στην Καλαμάτα. Ο 83χρονος Νικόλαος Παναγιωτέας έφυγε από το σπίτι του το Σάββατο το απόγευμα από την περιοχή της διασταύρωσης των οδών Φαρών και Παν. Καίσαρη.
Ο 83χρονος έχει ύψος 1,90 μ., είναι αδύνατος και έχει άσπρα μαλλιά και καστανά μάτια.
Την ημέρα που έφυγε από το σπίτι φορούσε σκούρο παντελόνι.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, τελευταία φορά εθεάθη, για πολύ λίγο, το μεσημέρι της Κυριακής, σε καφενείο επί των οδών Λακωνικής και Νίκης. Έκτοτε δεν έχει δώσει σημάδια ζωής.
Παρακαλείται όποιος γνωρίζει κάτι, να επικοινωνήσει με την Αστυνομία ή με το τηλέφωνο των οικείων του 6973986825.
 
*** Η Καλαμάτα είπε όχι στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές (φωτογραφίες και βίντεο)          
     
 
 
 
 
 
Όχι στο άνοιγμα των καταστημάτων είπε προχθές η Καλαμάτα, αφού όσα άνοιξαν, δεν ξεπέρασαν τα πέντε.
Από την άλλη πλευρά, τα καταστήματα που ανήκουν σε αλυσίδες άνοιξαν, με τους υπαλλήλους να κάνουν αγγαρεία και να δηλώνουν off the record ότι, δουλεύοντας και  την Κυριακή, διαλύεται το σπίτι τους, ανεξαρτήτως τού αν θα πάρουν ρεπό άλλη μέρα ή επιπλέον χρήματα.
Πάντως, για το κυριακάτικο άνοιγμα είχαν προγραμματιστεί δύο συγκεντρώσεις, η πρώτη από το ΠΑΜΕ και η δεύτερη από το Εργατικό Κέντρο και την Ένωση Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα.
Τα μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν έξω από Super Market στην οδό Αρτέμιδος και με πανό απέκλεισαν την είσοδο, ενώ αποχώρησαν ειρηνικά.
Η δεύτερη συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν και καταστηματάρχες, ξεκίνησε από κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στην αρχή του πεζόδρομου της Αριστομένους, που εκείνη την ώρα είχε κατεβασμένα τα ρολά (άνοιξε τελικά στη 1.00 μ.μ.). Οι συμμετέχοντες πήγαιναν σε καταστήματα που ήταν ανοιχτά και, αφού έκαναν ενημέρωση για την Κυριακή, προέτρεπαν τους υπευθύνους να κλείσουν, λέγοντάς τους ότι θα ξαναπεράσουν.
Επίσης, καλούσαν τους πελάτες που ήταν μέσα να μην ψωνίσουν.
Αφού διέσχισαν την Αριστομένους, σταμάτησαν σε κατάστημα με είδη ένδυσης το οποίο ήταν γεμάτο κόσμο, σημειώθηκε ένταση, ενώ ενημέρωναν όσους ήθελαν να μπουν ότι δεν πρέπει να ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές, σχολιάζοντας παράλληλα και όσους έβγαιναν με τσάντες.
Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, ενώ κάποιες στιγμές παραλίγο η κατάσταση να ξεφύγει.
Μια ακόμα στιγμή έντασης σημειώθηκε μπροστά στα μάτια των έκπληκτων περαστικών, ανάμεσα στο γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτη Στέφανο και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Περικλή Μαντά, όταν ο πρώτος μπήκε σε κατάστημα του δεύτερου και προέτρεψε τους υπαλλήλους να κλείσουν. Αυτοί διαφώνησαν και ο κ. Στέφανος έκανε λόγο για κομματική γραμμή. Όταν το πληροφορήθηκε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, έσπευσε να ζητήσει το λόγο από το γραμματέα του Εργατικού Κέντρου, για να ακολουθήσει διάλογος σε υψηλούς τόνους.  Π.Μπ.   Video: 

 

 

 

*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.-  
~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     =2813  video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =1310  video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1324  video.-
                                             ***   Σύνολο  :  5447  βίντεο ανηρτημένα .-
***  ΑΠΟ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2013 :
    ~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/07/28-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 28 Ιουλίου 2013
 
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/10/24-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  24  Οκτωβρίου  2013.-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/10/25-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  25  Οκτωβρίου  2013.-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/10/26-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Σάββατο  26 Οκτωβρίου  2013  . –
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/10/27-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  27  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/10/28-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  28  Οκτωβρίου  2013 .-
~   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/10/to-29-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης 29 Οκτωβρίου 2013 ,
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/10/30-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημνέρωσης  Τετάρτη  30  Οκτωβρίου  2013 .-


***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013 :
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/01-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  01 Νοεμβρίου  2013 , ΚΑΛΟ   ΜΗΝΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ !!!μαζί με  την ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΜΑΣ !!!
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/02-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  02  Νοεμβρίου  2013 .
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/03-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή 03  Νοεμβρίου  2013  .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/11/02-03-04-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ  τριήμερο 02, 03  και  04  Νοεμβρίου  2013  , ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση .-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/11/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Νοεμβρίου  2013  .-

~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/11/05-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 05 Νοεμβρίου  2013.-

~** Η  ΦΥΣΗ   ΣΤΗ  ΖΩΗ  ΜΑΣ :VIDEO ... :
~    Σκευάσματα  από  φυτά :  http://youtu.be/M1-aON2t4Kc  ,
~ Φάρμακα  από Φύση : http://youtu.be/XNCCw9_VQVs ,
 
~ ΦΥΣΗ   ΒΟΤΑΝΑ : http://youtu.be/LrRY8OhqZoo ,
 
~ Φυτικά  φάρμακα : http://youtu.be/smstELyL-2M  ,
  
 
**** Σεξ: μήπως είναι υπερεκτιμημένη η αξία του;      
Μπορεί κανείς να πει ότι έχει ένα επιτυχημένο γάμο αν δεν έχει δραστήρια σεξουαλική ζωή με το σύντροφο του. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Σύμφωνα με έρευνες πάντως, το καλό σεξ δεν κάνει απαραιτήτως τον καλό γάμο.

 
* Το γεγονός ότι το σεξ - όταν είναι καλό - μας προσφέρει χαρά, καλή υγεία και καλή διάθεση δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Αλλά μήπως είναι λίγο υπερβολικές όλες εκείνες οι θεωρίες που το θέτουν ως το πρωταρχικό συστατικό ενός επιτυχημένου γάμου; Μάλλον ναι - και δεν το λένε μόνο οι έρευνες αλλά η ίδια η πραγματικότητα όπως τη βιώνουν τόσα και τόσα φιλικά μας ζευγάρια που δεν αλείφονται κάθε μέρα με σαντιγύ αλλά παραμένουν ευτυχισμένοι.            
Μάλιστα, πολλοί ειδικοί και σύμβουλοι γάμου επισημαίνουν ότι η πλειοψηφία των ευτυχισμένων παντρεμένων δείχνουν μεγαλύτερη «αδυναμία» στο άγγιγμα, χάδια και τα φιλιά παρά στην ολοκληρωμένη πράξη. Είναι ο πιο άμεσος τρόπος να εκδηλώσουν την αγάπη και την επιθυμία τους. Άλλωστε αυτά αποτελούν πάντα μια καλή αρχή και έπειτα ο,τι ήθελε προκύψει.         
Όλη αυτή η υπερβολική φασαρία γύρω από το σεξ - εντάξει εκτός του ότι είναι ωραίο - τροφοδοτείται κυρίως από τηλεόραση, διάφορα παράλογα εγχειρίδια γάμου αλλά και από μη ευτυχισμένους παντρεμένους που θαρρούν πως το μόνο πρόβλημα του δυστυχισμένου γάμου τους είναι η έλλειψη σεξ.
Και για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις: δεν είναι η ποσότητα του σεξ που καθορίζει την ευτυχία ενός γάμου, αλλά τι κρύβεται πίσω από αυτό.
Μπορεί ένα ζευγάρι να κάνει κάθε μέρα σεξ και αυτό να στηρίζεται στην αληθινή, υπαρκτή και συνεχώς αυξανόμενη επιθυμία τους. Μπορεί και να επιδίδονται σπάνια σε ερωτικές περιπτύξεις αλλά η αγάπη τους να είναι δυνατή Άρα ευτυχία.. Ή μπορεί το σεξ να είναι πλέον μια συνήθεια χωρίς συναίσθημα, χωρίς πάθος, χωρίς δόσιμο. Και να γίνεται κάθε μέρα. Άρα δυστυχία. Αλλά και να μην γίνεται ποτέ γιατί απλά γιατί ο ένας δεν αισθάνεται καμία έλξη για τον άλλον. Άρα τραγικό.
Και θα αναρωτηθεί κανείς: μα τι συμβαίνει ξαφνικά; Σταματάμε να έχουμε ερωτικές επιθυμίες; Σταματάμε να επιθυμούμε; Να διεκδικούμε; Να προκαλούμε; Να αναζητούμε την ηδονή; Να γυρεύουμε το απρόσμενο;  
Οι πιο κυνικοί - αλλά με δόσεις ρεαλισμού - θα πουν ότι την σεξουαλική δράση την αναζητά κανείς έξω από τον έγγαμο βίο, σαν έναν τρόπο ανανέωσης. Και δεν είναι απόλυτα ψέματα αυτό. Πολλοί παντρεμένοι ενώ έχουν ικανοποιητική ερωτική ζωή παρασύρονται σε μικροπεριπέτειες έχοντας την ανάγκη του διαφορετικού. Απιστία λέγεται αυτό, δεν θα διαφωνήσουμε αλλά την καταδίκη της ας την αφήσουμε στην άκρη γιατί είναι μεγάλο και πολύπλοκο θέμα συζήτησης.
Άλλοι, πάλι - χορτασμένοι ή μη - περνούν κάποιες φάσεις της ζωής τους που το σεξ δεν τους λέει κάτι εξαιτίας του άγχους της δουλειάς ή άλλων καταστάσεων που τους απασχολούν… Πρόκειται για μια παροδική συμπεριφορά που με την υπομονή και την διακριτική συμπεριφορά του συντρόφου σιγά σιγά υποχωρεί.
Το σεξ, με λίγα λόγια, έχει να κάνει με ανθρώπους και οι άνθρωποι από μόνοι τους είναι πολύπλοκοι. Τόσο πολύπλοκη είναι και η σύνδεση καλό σεξ- καλός γάμος. Όλα είναι σχετικά και όλα έχουν το υπόβαθρο τους. Ας μην δίνουμε στα πράγματα και στις καταστάσεις παραπάνω από την αξία που τους πρέπει και ίσως αποκτήσουμε την ηρεμία που θα φέρει την ευτυχία.
Το σεξ υπάρχει για να το απολαμβάνουμε και όχι για να αποδεικνύουμε.
 ***

Δεν υπάρχουν σχόλια: