Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Το κανάλι της ενημέρωσης Παρασκευή 04- Οκτωβρίου 2013

Το  κανάλι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή  04-  Οκτωβρίου  2013  :



*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα :
*** Ρουπακιώτης: ΗΠΑ και Κομισιόν επέβαλαν τις συλλήψεις βουλευτών της ΧΑ
Μιλά για πολιτικές σκοπιμότητες, που υπαγορεύθηκαν από «αμερικανοεβραϊκές και αμερικανοελληνικές οργανώσεις» - Συνδέει το ταξίδι Σαμαρά στις ΗΠΑ και την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από τη χώρα μας με τις ποινικές διώξεις Χρυσαυγιτών
Ρουπακιώτης: ΗΠΑ και Κομισιόν επέβαλαν τις συλλήψεις βουλευτών της ΧΑ
Ρουπακιώτης: ΗΠΑ και Κομισιόν επέβαλαν τις συλλήψεις βουλευτών της ΧΑ
Πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τις συλλήψεις της Χρυσής Αυγής αναγνώρισε ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης.Μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του Σκάι, ο κ. Ρουπακιώτης υποστήριξε ότι οι διώξεις βουλευτών της ΧΑ υπαγορεύθηκαν από τις ΗΠΑ και την Κομισιόν, και τις συνέδεσε τόσο με το ταξίδι του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη, όσο και με την επικείμενη ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα.
«Αμερικανοεβραϊκές και αμερικανοελληνικές οργανώσεις έρχονταν στην Ελλάδα και πίεζαν για τη Χρυσή Αυγή. Σαφώς έπαιξε ρόλο αυτό στις εξελίξεις. Σαφώς ο πρωθυπουργός έπρεπε να τους πει κάτι» επισήμανε ο κ. Ρουπακιώτης, που ήταν υπουργός Δικαιοσύνης επί της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη και η ΝΔ είχε απορρίψει, ουσιαστικά, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
«Από την 1η Ιανουαρίου 2014 αναλαμβάνουμε και την προεδρία της ΕΕ και υπήρχαν πιέσεις και από την Κομισιόν για τη Χρυσή Αυγή. Οι επίτροποι Μούιζνιεκς και Μάλστρομ έλεγαν, ούτε ένα νομοσχέδιο δεν καταθέτετε;» συνέχισε την ανάλυσή του ο κ. Ρουπακιώτης.
Ακόμη, αναφέρθηκε στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, λέγοντας ότι «από την 1η Ιανουαρίου 2014 θα πληρώνουμε ως χώρα πρόστιμο, επειδή δεν κατατέθηκε».
Υποστήριξε δε, ότι το νομοσχέδιο αυτό «πάγωσε», γιατί η κυβέρνηση δεν ήθελε να πολώσει το κλίμα με τη Χρυσή Αυγή, ώστε να μπορεί να ξαναφέρει τους ψηφοφόρους που «έχασε», πίσω στις τάξεις της.
***

***  Πόσο πιθανή είναι η γέννηση ενός Sin Fein - IRA στην Ελλάδα;
 



Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

(τίποτε από τα παρακάτω δεν αποτελεί καμία περίεργη «κρυφή γνώση». Είναι όλα στοιχεία δημοσιευμένα κατά καιρούς. Συσχετίζοντάς τα μεταξύ τους, ο καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα και πιθανολογίες. Αυτό ακριβώς γίνεται κι εδώ. Αναρωτιέμαι μόνον, εάν στα πλαίσια του νέου Αντιρατσιστικού Νόμου που έρχεται εντός των ημερών, τέτοια κείμενα θα «λογοκρίνονταν» και θα «διώκονταν»...δεν ξέρω ως τι...πιθανόν ως «εχθροπάθεια»....για παράδειγμα: οι Γερμανοί είναι φίλοι μας, σταματήστε να τους κακολογείτε...ή ας πούμε, οι Ισλαμιστές Μουτζαχεντίν είναι φίλοι μας...ακόμη κι αν έρθουν στην Ελλάδα 20 εκατομμύρια ισλαμιστές ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ...το καταλάβατε; Οποιαδήποτε «εναντίωση» θα θεωρείται εχθροπάθεια...πάμε λοιπόν σε ένα – πιθανόν – κύκνειο άσμα λίγες μέρες πριν την Ανατολή του «Αντιρατσιστικού Μεγάλου Αδελφού»)

  Σε προηγούμενο σημείωμα http://aegeanhawk.blogspot.gr/2013/09/blog-post_30.html
αναφέρθηκε το (ρητορικό; Ίδομεν) ερώτημα :
«Κι αν η εν βρασμώ κατάσταση του Πατριωτικού χώρου οδηγήσει στη γέννηση ενός Sin Fein IRA»;
Ιδιαίτερο και γόνιμο προβληματισμό προκάλεσε η θέση του Άρδην δια στόματος του κου Γ. Καραμπελιά (κορυφαίου Έλληνα θεωρητικού μελετητή και ερευνητή σε θέματα Ένοπλων Κινημάτων) επί του συγκεκριμένου ζητήματος http://ardin-rixi.gr/archives/14457
«...η Χ.Α. δεν είχε πραγματοποιήσει έναν διαχωρισμό ανάλογο με εκείνον του Sin Fein με τον ΙRΑ, ή ανάμεσα στους Αδελφούς Μουσουλμάνους και τα ένοπλα τμήματα της Χαμάς, θα συμπληρώναμε εμείς. Όσο υβριστικός και αν είναι ο παραλληλισμός ανάμεσα σε μεγάλα ιστορικά κινήματα και μπράβους, μας  βοηθάει να κατανοήσουμε την πραγματικότητα: Η ελληνική ακροδεξιά  δεν μπορεί να έχει  Sin Fein ούτε και ΙRΑ, διαθέτει μόνον παρακρατικούς. Αυτός είναι ο πρώτος και κύριος λόγος για τον οποίο κατέστη δυνατό στο κράτος να πλήξει το… παρακράτος. Διότι παρέμεινε τέτοιο ακόμα και μέσα στη Βουλή....»
Μέσα στην γενικότερη ένταση των ημερών λοιπόν αναδύεται ένα ενδιαφέρον ερώτημα:
«Κατά πόσο αυτή η ρευστή κατάσταση – τόσο στα κοινωνικοοικονομικά όσο και στα Εθνικά θέματα όσο και στα θέματα Δημόσιας και Εθνικής Ασφάλειας - θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια Νέα «μεικτή» Δυναμική Παρουσία  του ευρύτερου Πατριωτικού χώρου η οποία θα περιελάμβανε δύο «βραχίονες» - στα πρότυπα Εθνοαπελευθερωτικών κινημάτων όπως το Sin Fein- IRA – τουτέστιν, έναν πολιτικό (και politically correct) με κοινοβουλευτική και επικοινωνιακή δημόσια παρουσία και έναν «Στρατιωτικό» με «ένοπλη δράση»;...»
Τόσο το Sin Fein όσο και οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι είναι επαρκή παραδείγματα – χωρίς να είναι βεβαίως και τα μόνα τέτοιου τύπου Κινήματα (Πολιτικά – Ένοπλα) που γεννώνται σε συνθήκες όπου η εξεγερτική συνείδηση ενάντια σε κάποιο επικυρίαρχο σύστημα συμφερόντων (για να «πιάνουμε όλες τις πιθανές αιτίες») είναι «ώριμη» και «εκρήγνυται εμπράκτως» και «διττά».
Το πως ορίζεται σε επίπεδο «εξειδίκευσης των δράσεων» δεν θέλει βεβαίως και ιδιαίτερες διευκρινήσεις:
Ένα στρατιωτικό σκέλος που κάνει την «βρώμικη δουλειά» - δηλαδή, εντελώς αντισυμβατική, ακραία, non politically correct, (παρα)πολιτική, ακτιβιστική, δυναμική, ένοπλη δράση και ένα πολιτικό σκέλος που έχει απολύτως πολιτικά ορθή συμπεριφορά και βεβαίως επίσημα – και σε σταθερή βάση – κρατάει αποστάσεις ασφαλείας από τις «βρωμοδουλειές του κακού παιδιού» (του «πακέτου») απορρίπτοντας επίσημα τον «Βίο και την Πολιτεία» του.
(Βραχυμεσοπρόθεσμα βεβαίως εφόσον μακροπρόθεσμα πάντα αναπτύσσεται μια όλο και πιο «φανερή (δημόσια) συνέργεια/αλληλοαποδοχή» σε τέτοιες ιστορικές περιπτώσεις).
Έτσι, στο «πρώτο στάδιο» αν και οι πάντες γνωρίζουν «τι κρύβεται πίσω από την κουρτίνα», ουδείς μπορεί ν’ αμφισβητήσει την «διαφορετικότητα» του Πολιτικού Σκέλους. Την «αστική ευγένειά» του, τους «καλούς τρόπους» και την προσήλωση στην «επικοινωνιακή συμπεριφορά» που εν ολίγοις περικλείεται στο :
«ω, μα σας παρακαλώ, μην μας μπερδεύετε μ’ αυτούς τους βάρβαρους. Εμείς είμαστε καλά παιδιά. Ακόμη και «Δανδήδες» μπορείτε να μας πείτε αλλά όχι και τρομοκράτες. Εμείς επιλέξαμε την καλώς εννοούμενη πολιτική δράση και το αποδεικνύουμε καθημερινά με το να συμμετέχουμε στους θεσμούς της Πολιτείας και να αποδεχόμαστε και να τηρούμε τους κανόνες του Πολιτικού παιγνιδιού. Αυτοί επέλεξαν τα όπλα και το αίμα. Άλλο αυτοί, άλλο εμείς...»
Το
«Ποιός θα μπορούσε να τους κατηγορήσει;»
είναι κωδικοποιημένη η επιζητούμενη (ιστορικά και πάντα) releafe expressionway out. Η «διέξοδος» όταν η «πίεση» από ΜΜΕ, την υπόλοιπη Πολιτική Σκηνή και την Κοινή Γνώμη έχει γίνει αφόρητη. 
Όταν η «αντιεπικοινωνιακή συμπεριφορά» (της «πρώιμης πολιτικής περιόδου») έχει γίνει τόσο μα τόσο πολύ στόχος αρνητικής κριτικής και περιθωριοποίησης από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, όταν οι «(έκνομες) αφορμές Δικαστικής παρέμβασης» έχουν «πυκνώσει» υπέρογκα και οι «διαλυτικές τάσεις» και η «οργανωτική σύγχυση» ακολουθούν αναπόφευκτα τις «συλλήψεις» και το μπαράζ διώξεων, τότε – ιστορικά αν όχι και νομοτελειακά - η «επιλογή» - για  «σκεπτικιστές» που διδάσκονται απ’ αυτή την εμπειρία αναζητώντας «άλλες διαδρομές» ιδεολογικά, πολιτικά, οργανωτικά - μοιάζει «μονόδρομος».
Αλλού η «Πολιτική» κι αλλού ο... «ακτιβισμός»...ιδίως όταν «φέρει χακί χρώματα και όπλα»...
Κάπως έτσι ξεκινάει πάντα «το έργο»...
Όσο για το αν τα Ένοπλα Κινήματα μπορούν να έχουν σχέση με «μπράβους», εδώ τα πράγματα είναι λίγο «γκρίζα». Για την ακρίβεια είναι μάλλον απίθανο να υπάρχει έστω και ένα ιστορικό παράδειγμα ενόπλου κινήματος που να μην συγχνωτίστηκε στον έναν ή στον άλλον βαθμό (για λόγους χρηματοδότησης αλλά και στρατηγικών/τακτικών αύξησης ισχύος) με το χώρο του οργανωμένου εγκλήματος. Τουλάχιστον με το (λαθρ)εμπόριο όπλων και την «προστασία».
Επιπροσθέτως, Ένοπλη δράση σημαίνει κατ’ εξοχήν «βρώμικη δουλειά». Και οι πλέον ικανοί γι’ αυτή είναι αυτά τα «κακά παιδιά» που συλλήβδην πάντα – και ιστορικά – χαρακτηρίζονται ως «μπράβοι»...
Μην ξεχνάμε άλλωστε το γνωστό:
«...τους ειδικούς στις «βρώμικες δουλειές» όλοι τους θέλουν – όταν τους «χρειάζονται» - αλλά ταυτόχρονα κανείς δεν θέλει επίσημη σχέση μαζί τους...
Άλλωστε, ο Πόλεμος περιέχει αίμα. Και όπου υπάρχει Αίμα, αυτομάτως υπάρχει και «Βρώμικη Δουλειά»...όσο δίκαιος, ηθικός και αναγκαίος κι αν θεωρείται αυτός ο πόλεμος...»
Η δράση άλλωστε όλων των ένοπλων κινημάτων – ανά την υφήλιο και ανά την ιστορία – βρίθει από «όχι και τόσο χαριτωμένα και ηθικά περιστατικά»...
Κι αυτές τις βρώμικες δουλειές δεν μπορούν να τις κάνουν όλοι...Ούτε το επιθυμούν, ούτε τις «ικανότητες» έχουν...
Εντέλει, δεν περιμένει κανείς βεβαίως τα στελέχη και τα μέλη αυτών των Κινημάτων, τα βουτηγμένα στο αίμα, να ήταν όλοι τους «αγιόπαιδα», έτσι;
Κι αυτά ισχύουν εξίσου για όλο το πολιτικοϊδεολογικό φάσμα...
Ότι υπάρχει το ενδεχόμενο επικίνδυνης για το Ένοπλο Κίνημα «παρεκτροπής» τέτοιων ατόμων, που θα συμπαρασύρει επικοινωνιακά κι αυτό μαζί, ναι.
Εξ’ ου και τέτοια άτομα μπορούν να ελεγχθούν μόνον μέσα στα πλαίσια μιας αυστηρής, στρατιωτικοποιημένης, αποφασισμένης για όλα ομάδας και αρκούντως «αποφασιστικής» (και «παραδειγματικής») στις (αντι)δράσεις της.
Όπως η ποινή για έναν προδότη που θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια μιας τέτοιας ομάδας είναι η «παραδειγματική σκληρή κι ατιμωτική εκτέλεση» έτσι και η αντίστοιχη ποινή είναι εξίσου παραδειγματική εκτέλεση για όποιον απ’ αυτούς τους «σκληρούς» ξεφύγει ή παρεκτραπεί είτε σε μεθοδολογία είτε σε «προσωπική αντζέντα»...
Αναζητώντας λοιπόν την απάντηση στο ερώτημα :
«Πόσο πιθανή είναι η γέννηση ενός ελληνικού Πατριωτικού Sin Fein-IRA στις δεδομένες συνθήκες»
αναπόφευκτα περνάμε από επιμέρους ερωτήματα, όπως:
- Ένοπλη δράση συνωμοτικών – πλην «ευρύτατων μαζικών μάχιμων ομάδων/μονάδων» - σημαίνει, κατ’ αρχήν, πως όλα τα άλλα μέσα – θεσμικά – απέτυχαν. Συμβαίνει κάτι τέτοιο σήμερα; Φτάσαμε άραγε στο «Σημείο Μηδέν»;
- Υφίστανται τα επιμέρους «ζητήματα έντασης» που θα πυροδοτούσαν κάτι τέτοιο που να κάνει ευθεία αναφορά σε εθνοαπελευθερωτική δράση; Και ποιά θα μπορούσαν να παίξουν αυτό τον ρόλο;
Εδώ θα μπορούσαμε να εντοπίσουμε τα κυρίαρχα στοιχεία «έντασης» στον Πατριωτικό χώρο, όπως αυτά αναπτύχθηκαν στο προηγούμενο σημείωμα:
- Εκτεταμένη (και συστηματικά ατιμώρητη) Διαφθορά των ελίτ (ένταση ενισχυμένη καίρια από την οικονομική κρίση και την εξαθλίωση μεγάλων κοινωνικών στρωμάτων) και χωρίς βούληση από μέρους της Πολιτείας για δραστική και αποφασιστική αντιμετώπισή της. Αντιθέτως, η Πολιτεία επιλέγει συστηματικά να οδηγεί στην καταστροφή και στο θάνατο εκατοντάδες χιλιάδες φτωχούς Πολίτες (πχ με την θανάσιμη υπερφορολόγηση και την στέρηση της περίθαλψης) προκειμένου να «μην πλήξει αυτούς που θα έπρεπε». Τα «προνομιούχα ανώτερα κοινωνικά στρώματα». Αυτό από μόνο του γεννά και αυξάνει «θανάσιμα μίση και συνακόλουθα εξεγερτική ένταση».
- Εκτεταμένη ωμή εγκληματικότητα ενισχυόμενη καίρια από την ανικανότητα και την έλλειψη βούλησης της Πολιτείας να την αντιμετωπίσει αποφασιστικά και αποτελεσματικά. Η ταυτόχρονη συστηματική απονεύρωση των Δυνάμεων ασφαλείας επιτείνει αυτή την παράμετρο όπως και την αμέσως επόμενη.
- Μαζική ισλαμική λαθρομετανάστευση (ενισχυμένη από την αντίστοιχα ογκώδη Αλβανική) που λόγω του δυσθεώρητου όγκου τους (κάμποσα εκατομμύρια συνολικά), της ποιότητάς της (εξαθλίωση και έλεγχος από διεθνές οργανωμένο έγκλημα και «ξένες στρατιωτικές δυνάμεις» όπως UCKάδες και μουτζαχεντίν), της επιμονής της (ασταμάτητα κύματα εισόδου), της επιθετικής της φιλοσοφίας (το Κοράνι είναι ξεκάθαρο ως προς την υποχρέωση των μουσουλμάνων να επιβάλλουν δια του αίματος το Ισλάμ σε όλη την υφήλιο)  και των γεωπολιτικών διεθνών συνιστωσών του  θέματος (εκπεφρασμένοι «επεκτατικοί σχεδιασμοί» Ισλαμικών διεθνών δυνάμεων αλλά και δυνάμεων παγκοσμιοποίησης) μετατρέπουν την λαθρομετανάστευση σε «ξεκάθαρη μαζική εισβολή» που η Πολιτεία αφήνει να ξεδιπλώνεται ταχέως σαν καρκίνωμα χωρίς να την αντιμετωπίζει δραστικά.
(και τα δύο ωθούν όλο και μεγαλύτερες μάζες Πολιτών να αναζητούν εναγωνίως κάποια άλλη αποφασιστική δύναμη «προστασίας» και «αποτροπής», ανεξάρτητης από την Πολιτεία. Αν πρέπει να δώσουμε έναν κοινωνικοψυχολογικό χαρακτηρισμό θα το λέγαμε : «αποφασιστική στροφή του Πολίτη προς την Αυτοάμυνα παντί τρόπω και μέσω». Αυτή η παράμετρος αποτελεί και τον Νο1 Δίαυλο Στρατολόγησης στην «φιλοσοφία του Sin Fein IRA»).
- Συστηματική αύξηση γεωπολιτικών πιέσεων εναντίον της Ελλάδας, συνοδευόμενη από διαρκή εξίσου συστηματική υποχώρηση της Πολιτείας σε όλα τα Εθνικά Θέματα με άμεσα διαφαινόμενο κίνδυνο απώλειας εδαφών και εθνικής ανεξαρτησίας, καθώς και από εξίσου συστηματική απονεύρωση της Εθνικής Άμυνας.
Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία (αλλά όχι τα μόνα) που προκαλούν την «υπερπίεση» στην «χύτρα του Πατριωτικού χώρου» (να ξαναθυμηθούμε για μια ακόμη φορά πως: ο Πατριωτικός χώρος βράζει στην κυριολεξία σε πολύ, υπερβολικά πολύ υψηλές θερμοκρασίες και πίεση που πλησιάζουν πλέον σε απόσταση αναπνοής το «σημείο έκρηξης». Εάν αυτό δεν το λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν οι λοιπές πολιτικές δυνάμεις, τότε οι εκρηκτικές εξελίξεις όλα δείχνουν πως θα είναι και ραγδαίες και ασύλληπτης έντασης και κλιμάκωσης).
Και μάλλον θα ήταν αρκετά για να λειτουργήσουν ως «θρυαλλίδες» προς την παραπάνω κατεύθυνση (ενός ελληνικού Sin Fein).
Επόμενη παράμετρος περισυλλογής για το κατά πόσο είναι εφικτή/πιθανή μια τέτοια εξέλιξη, είναι ο οργανωτικός/επιχειρησιακός τομέας ενός τέτοιου εγχειρήματος:
Εδώ θα έπρεπε ν’ απαντηθούν ερωτήματα και «σκεπτικισμοί» του τύπου:
- Άλλο το στήσιμο μιας ένοπλης ομάδας των 3 ανθρώπων και άλλο το στήσιμο μιας Ομάδας εκτεταμένου/μαζικού τύπου όπως πχ οι Ερυθρές Ταξιαρχίες. Πριν πάμε στην «μακρά περίοδο» της «οργανωτικής/επιχειρησιακής επώασης» ας πάμε στον επίλογο αυτής της συγκεκριμένης ομάδας που δημιούργησε Σχολή τόσο στην Φιλοσοφία της αντιμετώπισης όσο και στην φιλοσοφία της οργανωτικής των Ένοπλων Κινημάτων:
όσο πιο μεγάλη η Ομάδα/οργάνωση τόσο πιο μεγάλος και ο κίνδυνος να σπάσει κάποιος κρίκος, να «γίνει κάποιο λάθος», να μιλήσει κάποιο μέλος, να διαρραγεί σε κάποιο σημείο η «συνωμοτικότητα» και να οδηγηθούν όλα στη διάλυση.
 Το δεύτερο λοιπόν, αν και είναι ασυζητητί ο «πλέον φιλόδοξος στόχος» μιας «εξεγερτικής/επαναστατικής φιλοσοφίας και οργανωτικής», απαιτεί τεράστιο χρόνο, εμπεριέχει υψηλά ρίσκα και συνακόλουθα εγγυάται αμφίβολα αποτελέσματα.  Η μακρά δε (αναγκαία) περίοδος «ποικίλων πειραματισμών» εγκυμονεί κινδύνους ολικής κατάρρευσης πριν καλά καλά επιτευχθεί ακόμη και κλάσμα του «τελικού σχεδιασμού».
Αυτή λοιπόν η «μακρά περίοδο επώασης» και προετοιμασίας – εάν όντως υφίσταται η πιθανότητα γέννησης ενός Sin Fein – έχει υπάρξει στην Ελλάδα;
Έχουν υπάρξει επί χρόνια «πειραματικά projects στρατιωτικοποίησης»; Με ότι αυτό κι αν σημαίνει/εμπεριέχει, πχ Πειραματικές πολιτικοκοινωνικές συσσωματώσεις στρατιωτικής υφής, ποικίλοι ακραίοι ακτιβισμοί και τεσταρίσματα, στρατιωτικές εκπαιδεύσεις, κοινωνικά δίκτυα, άσκηση/εκπαίδευση στους κανόνες συνωμοτικότητας και απόλυτης στρατιωτικής πειθαρχίας, επιχειρησιακή εκπαίδευση (βασική, μέση και προωθημένη), ανάπτυξη «επιχειρησιακών βάσεων», ανάπτυξη και δοκιμή/άσκηση έτοιμων επιχειρησιακών πρωτοκόλλων, διασύνδεση με τον οργανικό κορμό Ασφαλείας της Πολιτείας, εξοπλισμός, ανάπτυξη καναλιών/πόρων χρηματοδότησης, ανάπτυξη δικτύων επικοινωνίας/ΜΜΕ, κλπ κλπ
Όλα τα παραπάνω, κατά την περίοδο της «επώασης» αφικνούνται, τεστάρονται, λειτουργούν και αναπτύσσονται στα πλαίσια ενός χαλαρού ιστού πολλών ομόκεντρων αλλά και ετερόκεντρων διασυνδεόμενων (σε πολλούς και διάφορους «βαθμούς έντασης») κύκλων. Την «Ώρα Μηδέν» (αν έχουν «επιτύχει» τα προηγούμενα/προαπαιτούμενα στάδια προπαρασκευής) μια «σειρά γεγονότων-καταλυτών» αρκεί για να μετατρέψει τον «χαλαρό και αδιόρατο ιστό» σε «Συνεκτικό/συμπαγή ιστό» έτοιμο επιχειρησιακά να αρχίσει να δίνει «ενέργειες» άνω του 50% σε αποτελεσματικότητα. Το πόσο επαρκώς διασυνδεδεμένες είναι οι παραπάνω «ψηφίδες» στην περίοδο/φάση της προπαρασκευής θα καθορίσει και το βαθμό ταχύτητας που θα μετατραπεί σε «Συνεκτικό ιστό/Συντεταγμένη Δύναμη».
Επίσης, το πόσο γρήγορα θα μετατραπεί το 50% σε 90% «επιχειρησιακής ικανότητας» είναι που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και την συνολική επιτυχία του εγχειρήματος.
Εν συντομία:
 οι αυστηρά ελεγχόμενες δυνάμεις στη φάση της προετοιμασίας ας πούμε ότι είναι έστω «χ». Μέσω των εκτεταμένων δικτύων αλληλοδιασύνδεσης οι «έμμεσα επηρεαζόμενοι» έχει επιτευχθεί να είναι «100χ». Αυτό σημαίνει πως εάν επιτύχει ο «σχεδιασμός μετατροπής σε Συνεκτικό Ιστό», η Τελική Δύναμη Ισχύος που θα αποδοθεί «έτοιμη προς χρήση» θα είναι της τάξεως του «100χ».
Αυτά βεβαίως παίρνουν χρόνια για ν’ αναπτυχθούν. Έχουν γίνει; Εάν ναι, τότε άλλος ένας παράγοντας προστίθεται στα «συν» ως προς την πιθανότητα γέννησης ενός Sin Fein.
Πως μεταφράζονται τα παραπάνω:
εάν όλα αυτά έχουν επιτευχθεί, τότε την «κρίσιμη στιγμή», ένας μίνι – στρατός 1000 ανδρών, πατώντας πάνω στο «δίχτυ προετοιμασίας» και ενεργοποιώντας τους «καταλύτες ομογενοποίησης» (βλ. «κατάλληλα γεγονότα» και «επικοινωνιακή αξιοποίησή τους) των πολλών και χαλαρά διασυνδεόμενων ομάδων μετατρέπεται σε ένα Στρατό 100,000 ανδρών.
 Ιδωμένο με «ιστορικά φίλτρα» θα μπορούσε να απεικονισθεί κάπως έτσι:
 «Πως μπορεί μια στρατιωτική ομάδα των 80 ανδρών να αποβιβασθεί και να προωθηθεί εν τάχει στη Σάντα Κλάρα και σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα να κατακτήσει μια χώρα σαν την Κούβα»;
Σε όποιον κι αν το πει κανείς αυτό θεωρητικά θα τον περάσει βεβαίως για τρελό.
Αυτό απαιτεί έναν τεράστιο «συντεταγμένο συνεκτικό/συμπαγή στρατό» τον οποίο και «ψάχνουν» οι «αντίπαλοι». Και κανείς δεν σκέφτεται πως αυτός ο αόρατος στρατός δεν φαίνεται (πριν την τελική «Αλυσιδωτή αντίδραση») γιατί απλά είναι ενταγμένος σε πολλούς και διαφορετικούς χαλαρούς ιστούς. Λείπει ΜΟΝΟ το «γεγονός καταλύτης» που θα πυροδοτήσει την «αιφνίδια ομογενοποίησή τους» και την μετατροπή τους σε «Συμπαγή/συνεκτικό Ιστό».
Τι σημαίνει «καταλύτης ομογενοποίησης» (κατάλληλα γεγονότα - προσαρμοσμένο στην Ελληνική πραγματικότητα):
 πχ ένα ισχυρό ένοπλο πλήγμα προς κάποιον αντίπαλο που θα τον υποχρεώσει να ανταποδώσει με εξίσου αν όχι ακόμη πιο αιματηρό πλήγμα και το οποίο (τελευταίο γεγονός) θα αξιοποιηθεί επικοινωνιακά για να επιτύχει την «ομογενοποίηση των πολλών χαλαρών ομάδων μέσω της αιφνίδιας ριζοσπαστικοποίησής τους προς την επιθυμητή κατεύθυνση».
Αυτά ως προς τη θεωρία των «επιχειρησιακών δικτύων» και των «επικοινωνιακών τακτικών».
Έχουν επιτευχθεί τα παραπάνω;
Εάν ναι, τότε οι «ψηφίδες ενός Ελληνικού Sin Fein/IRA» μπαίνουν ώρα την ώρα ταχέως η καθεμία στη θέση της.
Το ουσιώδες τελικό ερώτημα είναι ΕΝΑ:
«Εάν όντως υφίσταται αυτό το «σκηνικό», υπάρχει άραγε κάποιος που ελέγχει αυτή την κίνηση των Ψηφίδων»; Ή μιλάμε απλώς για μια «Χαώδη κατάσταση όπου κυριαρχεί η τυχαιότητα και το ανεξέλεγκτο»;
Καθώς, στον ευρύτερο Πατριωτικό Χώρο συνυπάρχουν πολλές και διάφορες επιμέρους ιδεολογίες και «αντζέντες»...
Κάποιες είναι «ενωτικές» και «μετριοπαθείς», κάποιες άλλες «επιθετικές και ισοπεδωτικές κάθε άλλης φωνής»...
Κι αν η «δεύτερη φωνή» βρεθεί ξαφνικά με έναν Στρατό 100,000 ανδρών στα χέρια της μέσα σε ένα «ρευστό περιβάλλον», εξοντώνοντας τις «πρώτες φωνές», τότε τα πράγματα δεν είναι καθόλου μα καθόλου ευοίωνα...
Και φυσικά, για να «ολοκληρωθεί η εικόνα» απομένει κάτι ακόμη:
«Ποιά να είναι άραγε η αντίστοιχη κατάσταση στην άλλη πλευρά; Στο άλλο μισό του Φεγγαριού... Γιατί δεν πιστεύει βεβαίως κανείς ότι δεν υφίστανται κι εκεί αντίστοιχες «οργανωτικές προεργασίες», έτσι;
Κάτι ακούστηκε πχ πριν δυό χρόνια για κάποιες ομάδες Ελλαδιτών διεθνιστών που εκπαιδεύονταν πολεμικά στη Γάζα...με κάτι τέτοια αφήνεται πολύς χώρος για «αυθαίρετη σκέψη» και «τολμηρές συμπερασματικές πιθανολογίες».
Φυσικά, ποτέ κανείς δεν ξέρει που σταματάει η Αλήθεια και που αρχίζει ο Μύθος (ένθεν κι ένθεν)...αυτά συνήθως μαθαίνονται την «τελευταία στιγμή»...επί του πρακτέου...
Όπως τελευταία στιγμή αναδύονται και οι διάφοροι παίκτες αυτού του θανάσιμου «παιγνιδιού»...ουδείς μπορεί να προβλέψει πόσες και ποιές ομάδες ιδεών και συμφερόντων θα εμπλέκονταν σε μια τέτοια αντιπαράθεση...γεγονός είναι πάντως πως οι «προβοκάτσιες» θα έμπαιναν στην ημερήσια διάταξη με σκοπό να εμπλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερες κοινωνικοπολιτικές ομάδες...
Όσο για την "πεμπτουσία/εξειδίκευση/ερμηνεία" του όρου  "Εθνοαπελευθερωτικό", επίτηδες αφέθηκε τελευταίο...γιατί εδώ ακριβώς θα σημειώνονταν και το "ιστορικό μέγιστο της χαώδους κατάστασης"....όσες ομάδες θα συμμετείχαν σ' αυτή την θανάσιμη διελκυστίνδα, άλλοι τόσοι ορισμοί θα υπήρχαν ως προς την "πεμπτουσία του όρου "Εθνοαπελευθερωτικός"...
Για να δούμε λοιπόν, «πόσο μακριά θ’ αποδειχτεί ότι είναι η δικιά μας «Τελευταία (εμφύλια) Στιγμή (η Νεότερη)» κι αν θα σταθεί δυνατό τελικά να βρεθεί ένας τρόπος να εξοβελιστεί οριστικά απ’ τα γενοφάσκια μας...ή αν θα’ ρθει για να μείνει για πολύ πολύ καιρό...όπως κατ' εξακολούθησιν συνέβαινε πάντα στην ιστορία μας...
Γιώργος Ανεστόπουλος

 *** Μιλώντας για τη βία: Η σκοτεινή γοητεία του φασισμού
Η σχέση των νέων με τη βία

 
άπραγοι, σχεδόν, θεατές οι νέοι βιώνουν
τα περιστατικά βίας καθημερινά
της Στέλλας Οικονομάκη
Εν μέσω οικονομικής κρίσης, η βία έχει το ρόλο της και φυσικά κατέχει το δικό της χώρο. Εμφανίζεται στη σημερινή κοινωνία με πολλά πρόσωπα και σε διαφορετικά επίπεδα, το κοινωνικό, το οικονομικό και το πολιτικό είναι... κάποια από αυτά. Σε όλο αυτό το σκηνικό, άπραγοι, σχεδόν, θεατές είναι οι νέοι, οι οποίοι βιώνουν τα περιστατικά βίας καθημερινά.
Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω, μια φράση της Γαλάτειας Καζαντζάκη χρησιμοποίησε η κοινωνιολόγος Μαρία Παναγιωτάκη για να σχολιάσει τη σχέση των νέων με τη βία.

Οι έφηβοι, μια ιδιαίτερα ευαίσθητη ομάδα, βάλλονται και δέχονται βία συγκαλυμμένα ή απροκάλυπτα χωρίς τα απαραίτητα εφόδια να αντιδράσουν σε όλο αυτό. Ας μην ξεχνάμε ότι η εφηβεία είναι μια περίοδος ανακατατάξεων και εσωτερικών συγκρούσεων στη ζωή του ανθρώπου, σημειώνει η κυρία Παναγιωτάκη.
Συνεχίζει μιλώντας για ανύπαρκτους αξιακούς κώδικες τόσο της κοινωνίας όσο και της οικογένειας, ελλιπή ενημέρωση των εφήβων για όλους τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν. Οι νέοι μας χρειάζονται σταθερά σημεία αναφοράς ώστε να μπορέσουν να ελπίσουν, να πιστέψουν, να ονειρευτούν, πράγματα που ως κοινωνία δυστυχώς δεν τους τα παρέχουμε. Οι έφηβοι μας, το μελλοντικό μας αύριο, βιώνουν τη μοναξιά και την ανασφάλεια σήμερα για την καλή ζωή που δε θα μπορέσουν να ζήσουν αύριο.
Η βία εισπράττεται πολλάκις από τους εφήβους. 

Ο συγκαλυμμένος τρόπος άλλωστε είναι το αναφαίρετο δικαίωμά τους να ονειρεύονται, να βλέπουν φωτεινό το μέλλον τους, να σχεδιάζουν και να είναι σε θέση να υλοποιήσουν όλα αυτά για τα οποία ζητούν να ζήσουν... Σε μια εποχή στερημένη από ελπίδα, προσπαθούν να ορθοποδήσουν, να νιώσουν κομμάτι μιας ζωής που συνεχίζεται.  
Η κυρία Παναγιωτάκη τονίζει τη σημασία του να μην θεωρούμε τους εφήβους απλώς μια ανήσυχη γενιά, να μην τους απαξιώνουμε. Ας θυμόμαστε ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν τις κουβαλούν, μα τις δανείζονται από εμάς.

Χρυσή Αυγή και περιστατικά βίας
Έχοντας ως αφετηρία τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίζονται στη χώρα μας, η κυρία Παναγιωτάκη, μιλά για ένα σκοτεινό πλαίσιο γοητείας που σαγηνεύει τους νέους μας. Αυτή η άγρια ομορφιά του φασισμού με τις σκοτεινές και βίαιες πτυχές της πείθει τους νέους ότι κάπου ανήκουν, κάτι που είναι υψίστης σημασίας και το έχουν ανάγκη ως έφηβοι. Η δύναμη που τους προσφέρεται να εκφράσουν τα θέλω τους και να κάνουν μια ωραιοποιημένη επανάσταση σε όλα αυτά που καθημερινά τους πνίγουν και τους πληγώνουν...
Πως τελικά θα πορευθεί ετούτη η γενιά; 

Πως θα εξελιχθεί η ζωή τους; 
Τι τελικά τους συμβαίνει; 
Ατέρμονες συζητήσεις έχουν γίνει γύρω από τους εφήβους και τη βία μα κανείς ποτέ δεν έδωσε απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα που κλείνοντας θέτει η κυρία Παναγιωτάκη.  prismanews.gr    newsnow

*** O ρόλος του δασκάλου,
ως ρυθμιστή της ισορροπίας στην τάξη

Το εκπαιδευτικό σύστημα προσδίδει στο δάσκαλο ένα ρόλο πολυσύνθετο και απαιτητικό καθώς καλείται να λειτουργήσει όχι απλώς ως φορέας γνώσης, αλλά και ως ο ρυθμιστής της ισορροπίας στην τάξη. 
Το δεύτερο αυτό ζήτημα αναδεικνύεται ως ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς διαπιστώνεται, ότι με την έναρξη της σχολικής ζωής ο δάσκαλος γίνεται ένα σημαντικό μέρος του κόσμου του παιδιού αφού επηρεάζει το ψυχολογικό κλίμα της τάξης και τη θέση που κάθε μεμονωμένο παιδί κατέχει στην ομάδα των συμμαθητών του.
Από τα πρώτα χρόνια της σχολικής ζωής, οι γονείς παύουν να είναι οι μοναδικοί σημαντικοί για το παιδί ενήλικες, καθώς εμφανίζεται ο δάσκαλος, σε ρόλο, από τη φύση του, ενισχυμένο απέναντι στο παιδί που μόλις διέρρηξε το στενό οικογενειακό του κύκλο και κάνει το πρώτο του επίσημο άνοιγμα στην κοινωνική ζωή. Πολύ συχνά, οι γονείς διαπιστώνουν πως χάνουν ένα μεγάλο μέρος της επιρροής τους πάνω στα παιδιά, όταν αυτά ξεκινούν το σχολείο. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο γονέας αμφισβητείται πλέον, ενώ η άποψη και γνώμη του δασκάλου αναδεικνύεται σε μόνη αλήθεια («το είπε ο κύριος»… «έτσι μας είπε η κυρία»…). Η θέση αυτή δίνει στο δάσκαλο τεράστια δύναμη και εξουσία να παρέμβει, επηρεάζοντας όχι μόνο την αποδοτικότητα των παιδιών στα μαθήματα, αλλά και τη συμπεριφορά, τις στάσεις και τις αξίες που οι μαθητές του θα διαμορφώσουν.
Στο σημείο αυτό τίθεται, βέβαια, ένα σημαντικό ζήτημα, που αφορά τον τρόπο με τον οποίο ο δάσκαλος θα αξιοποιήσει τη δύναμη αυτή: Θα διατηρήσει ο ίδιος όλη τη δύναμή του, την οποία θα χρησιμοποιεί σύμφωνα με τη δική του βούληση απέναντι στην ομάδα, ή θα μεταβιβάσει ένα μέρος της εξουσίας στα παιδιά, ορίζοντας δικαιώματα και υποχρεώσεις τους, έτσι ώστε η επικοινωνία και η αλληλεπίδραση μέσα στην τάξη να οργανωθεί σε ένα πλαίσιο δημοκρατικό; Θα καταφέρει να μεταδώσει σε όλα τα παιδιά το αίσθημα ότι είναι αποδεκτά ή θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον του σε συγκεκριμένους, συμπαθείς προς αυτόν μαθητές, υποβιβάζοντας τους υπόλοιπους σε απλούς θεατές των όσων συμβαίνουν στην τάξη; Θα καλλιεργήσει στα παιδιά το αίσθημα της ατομικής ευθύνης, την κριτική σκέψη και την πρωτοτυπία ή θα διατηρήσει μια στάση που ενισχύει τη στείρα απομνημόνευση πακέτων πληροφοριών;
Όπως καταδεικνύουν σχετικές έρευνες, από τις πρώτες βαθμίδες της σχολικής εκπαίδευσης, τα παιδιά θέτουν σε παρατήρηση τη στάση του δασκάλου τους στην τάξη και διακρίνουν συμπεριφορές που εκτιμούν ή αποδοκιμάζουν: η αντικειμενική διάθεση προς τους μαθητές, η συνέπεια λόγων και πράξεων, η σαφήνεια στον τρόπο διδασκαλίας, το χιούμορ και η ευγένεια είναι χαρακτηριστικά που οι μαθητές επιθυμούν να διαθέτει ο δάσκαλός τους, ενώ αντίθετα η ειρωνεία και οι προσβολές, η άδικη μεταχείριση και η μονότονη διδασκαλία προκαλούν  τα αρνητικά σχόλιά τους.
Δεν είναι ωστόσο πάντα εύκολο να βρεθούν και να τηρηθούν οι ισορροπίες σε μια ομάδα, πόσο μάλλον σε μια ομάδα με παιδιά, όπως είναι η σχολική τάξη. Παιδιά με διαφορετικές προσωπικότητες, που έρχονται από διαφορετικά οικογενειακά περιβάλλοντα συνυπάρχουν και συσχετίζονται στον ίδιο χώρο για 5 περίπου ώρες καθημερινά, αναπτύσσοντας έτσι διάφορα δυναμικά που ο δάσκαλος, ως βασικός συντονιστής, καλείται να διαχειριστεί. Παρά τη δυσκολία που εμπεριέχει ο ρόλος αυτός, φαίνεται ότι πολλοί δάσκαλοι, με πολύ προσεκτικούς χειρισμούς, καταφέρνουν συνήθως να μειώσουν τόσο τις εσωτερικές συγκρούσεις μεταξύ των παιδιών όσο και το άγχος που, ενδεχομένως, τα διακατέχει. Πολλές φορές μάλιστα, σε συνεργασία με γονείς και -όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο- με ειδικούς, βοηθούν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση παιδιών με προβληματικές συμπεριφορές, εφαρμόζοντας συχνά τις αρχές ενός ψυχοθεραπευτικού προγράμματος στην τάξη, στο οποίο εμπλέκουν εκτός από το παιδί με δυσκολίες και τους υπόλοιπους μαθητές.
Ιδιαίτερα σημαντικός είναι βέβαια ο ρόλος του δασκάλου και στον εντοπισμό παιδιών με διαταραχές στη συμπεριφορά και τη μάθηση. Μέσα από την εμπειρία του, τη θεωρητική κατάρτιση και τη συναναστροφή του με πολλά παιδιά, ο δάσκαλος είναι σε θέση να εντοπίσει τις ιδιαίτερες δυσκολίες ορισμένων μαθητών, οι οποίες μπορεί να αφορούν είτε την επίδοσή τους στο σχολείο, είτε την ψυχολογική τους διάθεση και τη συμπεριφορά τους στην ομάδα. Σε μια τέτοια περίπτωση, και εφόσον ο δάσκαλος παρατηρήσει τη συστηματικότητα με την οποία εμφανίζονται τα «ανησυχητικά συμπτώματα», οφείλει αρχικά να ευαισθητοποιήσει τους γονείς. Το έργο του μπορεί να γίνει τότε ιδιαίτερα δύσκολο, εάν οι γονείς δεν έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα ή εάν δεν είναι ακόμη ψυχολογικά έτοιμοι να το δεχτούν. Ωστόσο, παραμένει καθήκον του δασκάλου η ενημέρωση του γονέα τόσο σχετικά με το εύρος των δυσκολιών του παιδιού, όσο και με τους φορείς οι οποίοι θα μπορούσαν να παράσχουν βοήθεια στο παιδί που την έχει ανάγκη. Η έγκαιρη παρέμβαση στις δυσκολίες των παιδιών είναι παρέμβαση αποτελεσματική, στις περιπτώσεις που παιδί, γονείς, δάσκαλος και ειδικός επιτύχουν την αρμονική συνεργασία.   Πηγή: Κέντρο Λόγου ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ   To hamomilaki

***  Ποιήματα για την 28η Οκτωβρίου

Σαν σήμερα οι Έλληνες
απάντησαν το Όχι
και νίκησαν τους Ιταλούς
με το όπλο και τη λόγχη.
ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Ευλογημένη τρεις φορές
Του Οκτώβρη αυτή η μέρα,
Που διώξανε τους Ιταλούς
Απ’ την Ελλάδα πέρα.
Ευλογημένος ο λαός
που απάντησε το όχι
ευλογημένος ο στρατός
που με τη ξιφολόγχη,
πάνω στην Πίνδο έγραψε
«Ζήτω η ελευθερία»
Και μια σελίδα έγραψε
Χρυσή στην ιστορία.

ΟΧΙ
Σήμερα η πατρίδα μας
Έχει γιορτή και πάλι
Γιορτάζει υπερήφανη
Μια νίκη της μεγάλη.
Σαν σήμερα οι Έλληνες
απάντησαν το Όχι
και νίκησαν τους Ιταλούς
με το όπλο και τη λόγχη.
Σαν σήμερα οι Έλληνες
τους Ιταλούς νικήσαν
και την ελευθερία τους
με αίμα εκερδίσαν.

28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
 Μια μέρα φθινοπωρινή
Κρύα χωρίς λιακάδα
Οι Ιταλοί θελήσανε
Να πάρουν την Ελλάδα.
Μα οι Έλληνες απάντησαν
ΟΧΙ με ένα στόμα
Εχθρού ποδάρι δεν πατά
Στο Ελληνικό το χώμα.
Γιατ’ είναι χώμα ιερό
Με αίμα ποτισμένο
Κι από τα χρόνια τα παλιά
Δάφνες μυρτιές, σπαρμένο.

ΤΟ ΣΑΡΑΝΤΑ
Πάνω στης Πίνδου τις κορφές σε κάθε κόχη,
Βροντόλαλο αντιλάλησε το ΌΧΙ.
Κι όλοι το ξέρουν από τότε και για πάντα,
Αθάνατο πως είναι το Σαράντα!

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟ «ΟΧΙ»
Εστολίσαμε την τάξη
με της δάφνης τα κλωνάρια
να γιορτάσουμε και φέτος
τα γενναία παλικάρια.
Εστολίσαμε την τάξη
Με ωραία σημαιάκια
Και γιορτάζουμε το ΌΧΙ
Του σχολείου μας τα παιδάκια.

ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 1
 Στα βουνά της Αλβανίας
Της Ελλάδας τα παιδιά
Πολεμούνε τον εχθρό μας
Όλα τους με μια καρδιά

Πολεμούνε σαν λιοντάρια
Μπρος στην πρώτη τη γραμμή
Απ’ το χώμα μας μην πάρει
Ο εχθρός μια σπιθαμή.

Κάνουν τείχος τα κορμιά τους
Μην περάσει η σκλαβιά
Και προσφέρουν τη ζωή τους
Για τιμή και λευτεριά.

Δε φοβούνται ούτε βόλια
Ούτε χιόνι και βοριά
Και την πείνα τους ξεχνούνε
Πάντα για τη λευτεριά.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ
Ας τραγουδήσουμε παρέα
Τραγούδια για τη λευτεριά
Και ας υμνήσουμε και πάλι
τη δόξα την παλικαριά.
Τιμή και δόξα στην Ελλάδα
Που βροντοφώναξε το ΌΧΙ
Τιμή και δόξα στους φαντάρους
Που με το όπλο και τη λόγχη
Πολέμησαν μέσα στα χιόνια
Με μια ψυχή με μια καρδιά
Κι έδειξαν ότι δε νικάνε
Τα όπλα αλλά η καρδιά.

ΖΗΤΩ ΖΗΤΩ
Ζήτω ζήτω του σαράντα
Η γενιά η τιμημένη,
Που στη μνήμη της πατρίδας
Αλησμόνητη θα μένει.
Στον τσολιά και στον φαντάρο
Η εικοστή ογδόη ανήκει
Γιατί αυτοί μας εχαρίσαν
Με το αίμα τους τη νίκη.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
Ας χαρούμε την Ελλάδα
Στου Χριστού το φως λουσμένη
Μιαν Ελλάδα ευτυχισμένη
Μιαν Ελλάδα δοξασμένη.

Η ΣΗΜΑΙΑ
Πάντα κι όπου σ’ αντικρίζω,
με λαχτάρα σταματώ
και περήφανα δακρύζω
ταπεινά σε χαιρετώ.

Δόξα αθάνατη στολίζει
κάθε θεία σου πτυχή
και μαζί σου φτερουγίζει
της Πατρίδας η ψυχή.

Όταν ξάφνου σε χαϊδεύει
τ’ αγεράκι τ’ αλαφρό,
μοιάζεις κύμα, που σαλεύει
με χιονόλευκο αφρό.

Κι ο σταυρός που λαμπυρίζει
στην ψηλή σου κορυφή
είν’ ο φάρος που φωτίζει
μιαν ελπίδα μας κρυφή.

Σε θωρώ κι αναθαρρεύω
και τα χέρια μου χτυπώ,
σαν αγία σε λατρεύω,
σαν μητέρα σ’ αγαπώ.

Κι απ’ τα στήθη μου ανεβαίνει
μια χαρούμενη φωνή
νά ‘σαι πάντα δοξασμένη,
ω! Σημαία γαλανή.


Η ΣΗΜΑΙΑ
Αυτό είναι το ιερό πανί, το γαλανό και τ’ άσπρο
κομμάτι απ’ ανοιξιάτικο και ξάστερο ουρανό
που’ ναι λευκό σαν τον αφρό, του κύματος που ανθίζει
σε περιγιάλι ολόμορφο, σε πέλαο μακρινό.

Αυτό είναι το ιερό πανί, που όταν περνάει μπροστά μας
υγραίνονται τα βλέφαρα και σπαρταράει η καρδιά.
Έκλαψαν μάτια και καρδιές, επάνω της κι οι κόρες
τις νύχτες την υφαίνανε κρυφά στον αργαλειό.

Είναι η σημαία τη βλόγησαν παπάδες μ’ άσπρα γένια
μες στης σκλαβιάς το τρίσβαθο κι απόκρυφο σχολειό
είναι μια αθάνατη πνοή, που ορμάει να ζωντανέψει
με ανατριχίλα ανέκφραστη το δίχρωμο πανί.


ΒΡΟΝΤΟΥΝ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ ΟΙ ΚΟΡΦΕΣ
Βροντούν της Πίνδου οι κορφές
κι αντιλαλούν τα καταράχια,
πλαγιές βροντούν, σπηλιές και βράχια
κι ως τ’ άστρα φτάνουν οι φωτιές

Και των Ελλήνων τα παιδιά
σαν αετοί ορμούν στη μάχη,
κάθε κορφή κι αετοράχη
φωτίζει τώρα η Λευτεριά.

Κι αστράφτει η λόγχη κι αντηχεί
μια τρομερή ιαχή “αέρα”
σαν τούτη τη μεγάλη μέρα
άλλη δε γνώρισε η ψυχή.

Τιμή σ’ αυτούς που βροντερά
είπανε το “ΟΧΙ” κάποια μέρα!
Τιμή σε εκείνους που “αέρα”
με στήθη φώναζαν γερά.


ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ
Για μας παιχνίδι ο πόλεμος και το ντουφέκι γλέντι.
Τα βόλια που σφυρίζουνε, δε σκιάζουν το λεβέντη.
Κι είναι χαρά, Πατρίδα μου, για σε να πολεμήσω
και τη ζωή που μού ‘δωσες, να σου τη δώσω πίσω.

Τώρα, που το άδικο του εχθρού με βασανίζει χέρι,
γέροι, γυναίκες και παιδιά, θε να γενούμε ταίρι.
Ένας στρατός, με μια καρδιά, σε μια φωνή θ’ ακούμε!
“Ελεύθερα πεθαίνουμε και δούλοι εμείς δε ζούμε”!

Οι Θερμοπύλες τό ‘δειξαν, τ’ Αρκάδια, οι Μαραθώνες
και τό ‘δαν και θαμπώθηκαν χώρες, λαοί και αιώνες.
Μες στην καρδιά με γράμματα, γραμμένο μια για πάντα
πάντ’ άσβηστο, πάντ’ άγρυπνο, θα ζει και το Σαράντα.


ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑ
Άρματ’ αν σου λείπουν και κανόνια
σου περσεύει η πίστη κι η καρδιά.
Τρεις χιλιάδες ένδοξα όλα χρόνια
τη χρυσή σου αγιάζουν λευτεριά.


 Κι είναι κάθε χρόνος, κάθ’ αιώνας,
ένα στέφος άυλο, ένας στρατός.
Άνισος στα σίδερα ο αγώνας
άνισος και στα όπλα του φωτός.


Με τ’ αστραφτερό σου οπλίσου δίκιο,
χτύπησε τη βία θαρρετή.
Κάλλιο να’ χεις θάνατο αντρίκειο,
παρά να ζεις δίχως αρετή.


Μα, γλυκιά μου Ελλάδα, δεν πεθαίνεις,
όπως δεν επέθανες ποτέ.
Ζεις αιώνια κι όλους ανασταίνεις,
όταν ξαναλές “Μολών λαβέ”.


ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑ
Στην ιστορία των λαών
σύμβολο θα’ ναι πάντα
οι Έλληνες, το ΟΧΙ τους
κι ο Οκτώβρης του Σαράντα!

Τ’ αηδόνι απ’ την Ανατολή
και τα πουλιά απ’ τη Δύση,
σ’ όλο τον κόσμο τραγουδούν
κι οι ουρανοί αντιλαλούν.

Πως πάλι η `Ελλάδα μια φορά
το δρόμο για τη Λευτεριά,
το δρόμο για τη Λευτεριά
στον άνθρωπο θα δείξει!

Στης Αλβανίας τα βουνά
κι απάνω στ’ άσπρο χιόνι,
της νιότης και της λεβεντιάς
ο ανθός με το αίμα της καρδιάς.

Γράφει πως πάντα εδώ θα ζει
του Λεωνίδα η ψυχή
του Λεωνίδα η ψυχή
και του Κολοκοτρώνη.     
kindykids

*** Απλήρωτοι επί μήνες οι 18 υπάλληλοι του Spider, αλλά και η ιδιοκτήτρια του κτηρίου         
            «Όλα θα πάνε καλά. Θα έρθουν επενδυτές». Στη φράση αυτή συνοψιζόταν μέχρι πρότινος η απάντηση των εκπροσώπων του Ομίλου Sprider στα ανήσυχα ερωτήματα των εργαζομένων για τη βιωσιμότητα της εταιρείας και τη διατήρηση των θέσεών τους.
Περίπου 890 εργαζόμενοι, δεκαοκτώ εξ αυτών στην Καλαμάτα, καλούνται να αντιμετωπίσουν πλέον τη σκληρή καθημερινότητα της ανεργίας, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της διοίκησης να αναστείλει τη λειτουργία της εταιρείας ενδυμάτων, επικαλούμενη οικονομική ασφυξία.
Μέχρι τον Αύγουστο είχαν κλείσει 34 σημεία πώλησης στη χώρα και όλα τα καταστήματα της Sprider σε βαλκανικές χώρες και την Κύπρο. Λουκέτο μπήκε πλέον και στα εναπομείναντα 45 καταστήματα. Και να σκεφτεί κανείς ότι το 2009 ο αριθμός των εργαζομένων ξεπερνούσε τους 2.000.
«Ήταν κάτι που περιμέναμε, από τον Αύγουστο είχαμε υποψίες. Η εταιρεία παραμύθιαζε τον κόσμο για να μην αντιδράσει. Τώρα προσπαθούμε να οργανωθούμε και να κινηθούμε νομικά», σημειώνουν εργαζόμενοι στο «Θάρρος».
Οι εργαζόμενοι θα διεκδικήσουν αποζημιώσεις και μισθούς περίπου 2 μηνών, οι οποίοι δεν τους έχουν καταβληθεί. Ανάμεσα στους υπαλλήλους, εκτός από απογοήτευση, επικρατούν και συναισθήματα οργής. Της «απόλυσής» τους είχαν προηγηθεί δύο μειώσεις μισθών. Η πρώτη ήταν ύψους 20% και η δεύτερη 18% και, ως εκ τούτου, οι μισθοί κυμαίνονταν ελάχιστα πάνω από το βασικό.
Ερώτηση σχετικά με την αναστολή της λειτουργίας των Sprider Stores κατέθεσαν στον υπουργό Εργασίας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και ο Θ. Πετράκος. Ο υπουργός ερωτάται, μεταξύ άλλων, για τις ενέργειες της κυβέρνησης προκειμένου να μην κλείσει η επιχείρηση και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.
Ωστόσο, ενδιαφέρον προκαλεί τμήμα της ερώτησης, στην οποία αναφέρεται: «Σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων, το βράδυ της Δευτέρας (30/9) επιχειρήθηκε, με εντολή της διοίκησης της εταιρείας, η φυγάδευση των εμπορευμάτων από τα καταστήματα. Ως γνωστόν, τα εμπορεύματα των εταιρειών που κηρύσσουν πτώχευση αποτελούν σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για τη διεκδίκηση από πλευράς των εργαζομένων των οφειλομένων προς αυτούς (μισθών, ασφαλιστικής κάλυψης, αποζημιώσεων κ.ά.)».
Από την πλευρά τους, αγώνα δρόμου κάνουν οι 18 μετέωροι εργαζόμενοι του Sprider Καλαμάτας, προκειμένου να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους. Ήδη κινούνται νομικά για να δεσμεύσουν το εμπόρευμα του καταστήματος στην Καλαμάτα μέχρι να τους καταβληθούν οι δύο μισθοί που τους οφείλονται, καθώς και οι αποζημιώσεις τους. Έχουν, μάλιστα, απευθυνθεί στον εργατολόγο της Καλαμάτας, Τάσο Ορφανό, για να κατατεθεί άμεσα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και προσωρινής διαταγής για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.
Παράλληλα, παραμένουν στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος από τις προηγούμενες ημέρες, ενώ άμεσα, όπως μας είπαν, εκδηλώθηκε η συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Στο χώρο του καταστήματος βρέθηκαν εκπρόσωποι του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, καθώς και ο επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας», Σταμάτης Μπεχράκης, αλλά και ο εκπρόσωπος της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου», Νίκος Πατσαρίνος.
Σημειώνεται ότι απλήρωτη από την εταιρεία επί μήνες είναι και η ιδιοκτήτρια του ακινήτου. Όπως μας είπαν οι εργαζόμενοι, περίμεναν ότι θα εξελίσσονταν κάπως έτσι τα πράγματα, δεδομένου ότι εδώ και πολύ καιρό υπήρχαν πολλά προβλήματα. Ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι οι εισπράξεις κατατίθεντο σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και όχι σε λογαριασμούς της εταιρείας, πιθανότατα λόγω του φόβου κατασχέσεων.
Επίσης, τόνισαν ότι η εταιρεία έκανε πολύ μεγάλους τζίρους το διάστημα που λειτούργησε bazaar, ωστόσο οι εργαζόμενοι «δεν είδαμε ούτε ένα ευρώ να μπαίνει στην τσέπη μας».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη    ,  Video:


*** Στην Καλαμάτα μαγειρεύει ο Βασίλης Καλλίδης (φωτογραφίες)
 
 
 
 
Στην πόλη μας βρίσκεται από την Τετάρτη ο γνωστός σεφ Βασίλης Καλλίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας τα γυρίσματα γίνονται για τη νέα εκπομπή που ετοιμάζει στον Alpha και η εκπομπή για την Καλαμάτα αναμένεται να μεταδοθεί το Σάββατο 26 Οκτωβρίου. Εχθές το απόγευμα μαγείρεψε κόκκορα με χυλοπίτες στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας. Δείτε πιο κάτω φωτογραφίες που ο ίδιος ανέβασε στο facebook αλλά και στο instagram -

*** Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για τη λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών         
           Από τον ιστορικό ναό των Αγίων Αποστόλων ξεκίνησε η λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών εντός των ορίων του Δήμου Καλαμάτας, που θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας σήμερα στις 7.00 το απόγευμα.
Οι πρώτοι λαμπαδηδρόμοι ήταν τα παιδιά που παρακολουθούν τα προγράμματα του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ, το πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) Καλαμάτας, που με χαρά μετέφεραν τη φλόγα στο Ιστορικό Κέντρο.
Η Λαμπαδηδρομία πραγματοποιείται προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί το κοινό για την εθελοντική προσφορά αίματος, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) οραματίζεται μιαν Ελλάδα αυτάρκη σε αίμα και στην επίτευξη αυτού του στόχου έρχεται αρωγός ο Δήμος Καλαμάτας.
Στην Καλαμάτα, υπό την αιγίδα του Δήμου, κατά το διάστημα 4 έως 6 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η 26η Αμφικτυονία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος. Η έναρξή της θα κηρυχθεί στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», αμέσως μετά την κατάληξη στην κεντρική πλατεία της 11ης Λαμπαδηδρομίας της ΠΟΣΕΑ.
Υπενθυμίζεται πως ο δήμαρχος Παν. Νίκας έχει εκφράσει την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας στις παραπάνω ενέργειες, τονίζοντας πως είναι αναγκαία η εξάπλωση της εθελοντικής αιμοδοσίας, που αποτελεί δώρο ζωής και σώζει ανθρώπους οι οποίοι κινδυνεύουν.
Προχθές η φλόγα των αιμοδοτών βρέθηκε  στα Αρφαρά. Οι εθελοντές ποδηλάτες του Ευκλή, με ποδήλατα τύπου mountain, διήνυσαν περίπου 60 χιλιόμετρα, πολλά από τα οποία σε χωμάτινες διαδρομές, προκειμένου να μεταφέρουν τη φλόγα και μαζί της το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς αίματος στον Άγριλο, στου Σταματινού, στη Βελανιδιά, στη Βρωμόβρυση και στα Αρφαρά, όπου την υποδέχθηκαν ο δήμαρχος, οι πρόεδροι των Τοπικών Διαμερισμάτων της περιοχής και πλήθος κόσμου.
Νωρίτερα, τη φλόγα – που διάβηκε μέσα από πανέμορφα τοπία - είχαν υποδεχθεί σε κάθε χωριό πολλοί κάτοικοι και τα μέλη των τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων, με κεράσματα και χαρούμενη διάθεση.
Στην κεντρική πλατεία των Αρφαρών, η Αγγελική Καπόγλη, ιατρός της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας και η Δήμητρα Παναγιωτοπούλου, κοινωνική λειτουργός του νοσηλευτικού αυτού ιδρύματος, μίλησαν για την αξία της αιμοδοσίας και τη σημασία της.
Σημειώνεται πως η φλόγα πέρασε και από Τοπικά Διαμερίσματα (Λέικα, Ασπρόχωμα, Σπερχογεία, Θουρία, Πήδημα, Αρφαρά) του Δήμου Καλαμάτας, όπου την περίμεναν οι δάσκαλοι και οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, μαζί με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και των κατά τόπους Πολιτιστικών Συλλόγων.
Στο Δημαρχείο έφεραν τη φλόγα των εθελοντών αιμοδοτών χθες μαθήτριες και μαθητές του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας. Η στάση στο Δημαρχείο έγινε κατά τη διαδρομή μεταφοράς της φλόγας στην πλατεία 23ης Μαρτίου, προκειμένου να ανάψει ο βωμός που έχει τοποθετηθεί εκεί. Α.Π.

*** Κουκούτσης απόψε στη Βουλή: «Μόνοι μας εναντίον όλων σας»          
    Στη Βουλή, έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, θα κατατεθεί το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με τη δέσμευση του υπουργού Δικαιοσύνης στα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Τάξης, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης.
Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος» της Κυριακής, εξήγησε ότι  η επιτροπή που ετοιμάζει το νέο αντιρατσιστικό, στην ουσία συνθέτει διατάξεις από τις διαφορετικές προτάσεις νόμου που είχαν καταθέσει όλα σχεδόν τα κόμματα πριν από λίγους μήνες (σ.σ. τροποποιήσεις που εισηγήθηκε η ΝΔ, κοινή πρόταση ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - Ρουπακιώτη, π/ν Συριζα).
Εκτός αυτού, σημείωσε ότι θα περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις, έτσι ώστε το θεσμικό πλαίσιο της χώρας να εναρμονιστεί με τις ευρωπαϊκές οδηγίες.
Με τη συγκεκριμένη δέσμευση, έπεισε και τους εκπροσώπους των κομμάτων να μην πραγματοποιηθεί η ορισμένη για σήμερα συζήτηση των παραπάνω προτάσεων νόμων των κομμάτων, αλλά να γίνει μια συνολική, όταν κατατεθεί το νέο κυβερνητικό νομοσχέδιο.
Ειδικότερα, ο κ. Ανδρέας Κουτσούμπας (ΝΔ) χαρακτήρισε «θετική» την υπουργική εισήγηση και επισήμανε ότι το νέο νομοσχέδιο πρέπει να υποστηριχθεί απ' όλα τα κόμματα.
Η κυρία Βασιλική Κατριβάνου (ΣΥΡΙΖΑ) σημείωσε ότι είναι σωστή η ενέργεια του υπουργείου να φέρει κυβερνητικό νομοσχέδιο.
Από το ΠΑΣΟΚ, η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη πρότεινε συγκρότηση «6μελούς επιτροπής με εκπροσώπους όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, προκειμένου να επεξεργαστεί τις προωθούμενες ρυθμίσεις».
Αίσθηση πάντως προκάλεσε η φράση της πως «από το συνταγματικό τόξο δεν εξαιρώ το ΚΚΕ».
Από την άλλη, ο κ. Βασίλης Καπερνάρος επικαλέστηκε δήλωση του κ. Πάρι Κουκουλόπουλου ότι «το συνταγματικό τόξο είναι όρος που επέβαλε το ΠΑΣΟΚ», για να υποστηρίξει ότι «αφού είναι όρος ΠΑΣΟΚ, εμείς δεν συμμετέχουμε σε αυτό».
Ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουκούτσης «ξεδίπλωσε» τη νέα στρατηγική της Χρυσής Αυγή: «Μόνοι μας εναντίον όλων σας».
Υποστήριξε ότι «έως τώρα δεν υπήρχε πολιτικός αντίπαλος και βασικό συνθήματά μας είναι εναντίον όλων. Εννοούμε ότι κινούμαστε εναντίον του ντόπιου καθεστώτος: αριστερού και δεξιού.  Δεξιό και αριστερό καθεστώς άφησαν τις διαφορές τους για να μας αντιμετωπίσουν γι' αυτό και επινόησαν τον όρο του συνταγματικού τόξου».
Και πρόσθεσε: «Εμείς από τον ιό του καθεστώτος δεν θα μολυνθούμε. Ελπίζουμε πως θα έρθει και κάποιο νομοσχέδιο για να διαφυλαχθεί η συνείδηση της εθνικής μνήμης από κάθε γενίτσαρο. Το χρέος μας στην εθνική ασφάλεια και οι ευθύνες μας για τις επόμενες γενιές των ελλήνων είναι αποκλειστικός γνώμονας για την πορεία μας. Σήμερα κάποιοι από τις επαύλεις τους χαρακτηρίζουν ρατσιστές τους έλληνες που θέλουν πίσω την πατρίδα μας. Ελπίζω να έρθει κάποιο νομοσχέδιο που δεν θα είναι εναντίον του Έλληνα».
Ο κ. Νίκος Τσούκαλης συμφώνησε με την διαδικασία που εισηγήθηκε ο υπουργός, ενώ ο κ. Χρήστος Γκιόκας ξεκαθάρισε ότι, από την στιχμή που το νέο νομοσχέδιο θα υιοθετεί το ευρωπαϊκό πλαίσιο, το κόμμα του δεν θα το υποστηρίξει, καθώς «υιοθετεί τη θεωρία των δύο άκρων».
πηγή: protothema.gr 
 
***  Στη φυλακή και ο Χρήστος Παπάς!
       
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Η μαραθώνια απολογία του κράτησε περίπου επτά ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες, στην απόφαση για την προφυλάκισή του έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκε εγκαίρως ενώπιον των διωκτικών αρχών. Τον Χρήστο Παππά περιμένουν έξω από τα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων τα τζιπ της αντιτρομοκρατικής προκειμένουν να τον μεταφέρουν πίσω στη ΓΑΔΑ. Έξω από τα δικαστήρια, υπάρχουν συγκεντρωμένα μέλη και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής φωνάζοντας συνθήματα. πηγή: enikos.gr - 
 
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
***  ΑΛΚΜΑΡ  - ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης  1-1 .-
Το  γκόλ  για τον ΠΑΟΚ   Ο Δημήτρης  Σαλπιγκίδης στο  90+3 ΄
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λούκα Μπάντι (Ιταλός)
Αλκμάαρ: Εστέμπαν, Φιρχέφερ, Γιόχανσον Μ. (92' Αβντιτς), Χαβελέου, Βάουτενς, Γκούντελι, Μάρτενς, Ελμ (81' Οφερτουμ), Ορτίθ, Γιόχανσον Α., Μπέερενς (69' Γκουντμουνσον).
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ (84' Σαλπιγγίδης), Νίνης (76' Λόρενς), Στοχ, Λούκας (72' Ολίσε), Αθανασιάδης.
Τα   Βίντεο  από τον αγώνα :
Αλκμάρ Βελγίου -  ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης  1 -1  φάσεις  03/ 10/ 2013 : http://youtu.be/lHVXwYJhFIs ,
 
ΑΛΚΜΑΡ - ΠΑΟΚ  1 -1   3 -10 -2013  Φάσεις  γκόλ : http://youtu.be/UQXOwKFh1F8
 

~**  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2741   video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =       1226   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =           1218   video.-

                                                                        Σύνολο  :  5185     βίντεο ανηρτημένα .-
*** ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2013 :
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/09/26-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/09/26-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Πέμπτη  26  Σεπτεμβρίου  2013 , Διαλέγω  Επιλέγω  και  ...... Γράφω  !.-
~   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/09/26-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Πέμπτη  26  Σεπτεμβρίου  2013 , Διαλέγω  Επιλέγω  και  ...... Γράφω  !.-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/09/26-2013.html , Διαλέγω Επιλέγω  Γράφω  Πέμπτη  26  Σεπτεμβρίου  2013  .-
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/27-2013.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  27  Σεπτεμβρίου  2013  .- 
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/27-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ Παρασκευή  27  Σεπτεμβρίου  2013 , Βρίσκω ,  Επιλέγω , Διαλέγω  ...Γράφω.-
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/28-2013.html  ,  Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Σάββατο  28 Σεπτεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/09/29-2013.html  , Τον   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  29  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspo,t.gr/2013/09/28-29-30-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ τριήμερο 28 , 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2013.-
 ~***       ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2013   :
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/10/01-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Δευ  και  Τρίτη 01  Οκτωβρίου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/10/02-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  02  Οκτωβρίου  2013 .-
~   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/10/03-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2013.-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή  04-  Οκτωβρίου  2013.-
http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ Παρασκευή  04  Οκτωβρίου  2013 , Διαλέγω , ... Επιλέγω   .... , Γράφω
...!!! Συμαντικά  ....ασήμαντα , ...Όμορφα  και  Ωραία ...
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ Γράφοντας Παρασκευή  04- Οκτωβρίου  2013.-
~
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: