Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Το αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή 15  Φεβρουαρίου  2013  :

Από  Αρφαρά  Καλαμάτας
αταινίζοντας τον χειμωνιάτικο ορίζοντα (τον ουρανό)
Το  ποντικάκι  κοντά  μας !:
***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα   :

 
***  Στο 24,5% έφτασε η ανεργία στην Πελοπόννησο!  :
  * Σκοτώνει την εργασία η καλπάζουσα ύφεση
 Περαιτέρω «μαύρες προβλέψεις» για τους επόμενους μήνες
 Νέα αύξηση σημείωσε το ποσοστό ανεργίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το μήνα Νοέμβριο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.
Για το συγκεκριμένο μήνα το ποσοστό στην περιοχή μας έφτασε στο 24,5%, έναντι 24,1% που ήταν τον αμέσως προηγούμενο μήνα. Μάλιστα, αν λάβει κάποιος υπόψη του τη συνεχιζόμενη ύφεση της ελληνικής οικονομίας και τους επόμενους μήνες, σήμερα το ποσοστό αυτό θα έχει ξεπεράσει το 25%, γεγονός που σημαίνει ότι ένας περίπου στους τέσσερις είναι και επίσημα άνεργος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Νοέμβριο του 2011 το ποσοστό ανεργίας στην Περιφέρεια ήταν 17,9%, γεγονός που σημαίνει ότι μέσα σε ένα μόλις χρόνο σημείωσε αύξηση 6,5% περίπου!
Σε επίπεδο χώρας τα νούμερα της ανεργίας είναι ακόμα χειρότερα, αφού η ΕΛΣΤΑΤ δείχνει ότι ανήλθε σε 27,0%, έναντι 20,8 το Νοέμβριο του 2011 και 26,6% τον Οκτώβριο του 2012.
Σύμφωνα με την Έρευνα Εργατικού Δυναμικού που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Νοέμβριο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.642.102 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.350.181 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός σε 3.339.982 άτομα.
Εν τω μεταξύ, το ένα μετά το άλλο ηχούν τα σήματα κινδύνου για την πορεία της οικονομίας, με πιο ηχηρό την επίσημη πρόβλεψη του ΚΕΠΕ ότι λόγω της πρωτοφανούς ύφεσης το ποσοστό ανεργίας θα εκτιναχθεί εφέτος στο 30%. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η πραγματική οικονομία σαρώνεται από πρωτοφανές σε διάρκεια και ένταση κύμα ύφεσης. Α.Π.

*** Συνάντηση κατοίκων στις Γουλιμίδες για το Σχέδιο Πόλης :
   * Ενημερωτική συνάντηση, παρουσία της αρμόδιας δημοτικής συμβούλου Παναγιώτας Ντίντα, της διευθύντριας της Πολεοδομίας Παναγιώτας Κουράκλη και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε χθες στο εξοχικό κέντρο «Πράσινο Αστέρι» από ομάδα κατοίκων από τις «Γουλιμίδες».
Θέμα της η ένταξη της περιοχής στο Σχέδιο Πόλης. Όπως τόνισε η κυρία Ντίντα στο «Θ», η συγκέντρωση έγινε μετά από πρωτοβουλία πολιτών. «Η Δημοτική Αρχή έχει κάθε διάθεση να προχωρήσει το θέμα, αλλά θα πρέπει και να γνωρίζουν ότι για να υλοποιηθεί το σχέδιο, δεν μπορούν να αποφύγουν το θέμα της εισφοράς σε γη και χρήμα. Διαφορετικά, δεν μπορεί να προχωρήσει η κατάσταση. Επίσης προϋπόθεση για ευόδωση του αιτήματός τους είναι να υπάρξει συναίνεση από την πλευρά τους. Ο Δήμος πρέπει να προεισπράξει, διαφορετικά δεν μπορεί να προχωρήσει. Αν η τοπική κοινωνία ομονοήσει, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Με το ζόρι, όμως, δε γίνεται τίποτα».
Πάντως, υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ιδιοκτητών που δεν επιθυμεί την «αστικοποίηση» της περιοχής, ενώ υπάρχουν και κάτοικοι που θεωρούν ότι η ένταξη στο Σχέδιο Πόλης θα βοηθήσει οι περιουσίες τους να αποκτήσουν μεγαλύτερη αξία.-  Α.Π.

***  Πτήσεις από την Καλαμάτα προς νέους προορισμούς :
  * «Ζωντανεύει» και πάλι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, αφού θα αρχίσουν οι νέες πτήσεις για εξωτερικό αλλά και προςπρος Αθήνα.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, η πτήση της AEGEAN για την πρωτεύουσα προγραμματίζεται να ξεκινήσει περί τα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου.
 Από εκεί και πέρα, όμως, «ανοίγουν τα φτερά τους» και οι νέοι προορισμοί που συνδέσουν την Καλαμάτα με μια σειρά από πόλεις του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, από 9 Μαρτίου με την AEGEAN και κάθε Σάββατο (με αριθμό πτήσης Α3 484) θα υπάρχει αεροπορική σύνδεση με Μόναχο.
 Από 10 Μαρτίου και κάθε Κυριακή (με αριθμό Α3), ξεκινά η πτήση για Στοκχόλμη, ενώ μετά τον Απρίλιο τα δρομολόγια προς την πρωτεύουσα της Σουηδίας θα διπλασιαστούν.
 Η σύνδεση Καλαμάτα - Αγία Αικατερίνη Ρωσίας θα ξεκινήσει 2 Απριλίου και θα διαρκέσει έως 22 Οκτωβρίου, δύο φορές το μήνα, κάθε δεύτερη Τρίτη, με την URAL AIRLINES (αριθμός πτήσης 3699/3700).
 Κάθε Δευτέρα με την TRANSAVIA, από 23 Απριλίου έως 7 Οκτωβρίου (αριθμός πτήσης 738/738), θα γίνεται το δρομολόγιο Άμστερνταμ -Κύθηρα –Καλαμάτα, ενώ κάθε Πέμπτη, από 24 Απριλίου έως 5 Οκτωβρίου (αριθμός πτήσης 1270/1270), το δρομολόγιο Άμστερνταμ- Κάρπαθος- Καλαμάτα.
 Κάθε Σάββατο με την SKANDINAVIAN από 11 Μαΐου έως 12 Οκτωβρίου θα υπάρχει πτήση για Όσλο
 Τέλος, κάθε Κυριακή και από τις 5 Μαΐου έως 29 Σεπτεμβρίου, θα εκτελείται η πτήση Καλαμάτα- Μάντσεστερ, με την THOMAS COOK Α 321 (αριθμός πτήσης 2176/2177).

*** Η Κίνα ενδιαφέρεται για ελληνικό λάδι, κρασί και βαμβάκι :
  * Μεγάλο ενδιαφέρον για τρία ελληνικά προϊόντα, ελαιόλαδο, βαμβάκι και κρασιά, έδειξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κίνας, Χούι Λιανγκγού, στη συνάντηση στρογγυλής τραπέζης που πραγματοποιήθηκε προχθές στη Ρώμη μεταξύ Κινέζων αξιωματούχων και των υπουργών Γεωργίας Ιταλίας, Ελλάδας, Ισπανίας και Πορτογαλίας.
«Μου έκανε εντύπωση που τόσο ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης όσο και ο υφυπουργός τους αναφέρθηκαν στο ελληνικό ελαιόλαδο και γενικά στο λάδι της Μεσογείου. Αναφέρθηκε ως δεύτερο προϊόν το βαμβάκι μας και ως τρίτο προϊόν τα ελληνικά κρασιά. Έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη διεύρυνση των εισαγωγών τους από τις μεσογειακές χώρες και την Ελλάδα, καθώς και την επιθυμία τους για την απάλειψη γραφειοκρατικών και άλλων εμποδίων» αναφέρει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρης, ο οποίος συμμετείχε στις συζητήσεις.
Με την ολοκλήρωση της συνάντησης οι συμμετέχοντες εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν, με το οποίο εκφράζουν την πρόθεση για ενίσχυση της συνεργασίας και των επενδύσεων στον αγροτικό τομέα. Επίσης, τονίζουν την πρόθεση να συνεχιστούν οι προσπάθειες για μη δασμολογικά εμπόδια στη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων και να προστατευθούν τα Προϊόντα με Γεωγραφική Ένδειξη.
 Η αγωνία των Κινέζων
«Έξι μεσογειακές χώρες που, λίγο-πολύ, μοιράζονται τις ίδιες κλιματολογικές συνθήκες, τα παραγωγικά συστήματα, καθώς και τα διατροφικά πρότυπα βρέθηκαν μαζί για να ακούσουν το ενδιαφέρον της κινέζικης πλευράς, μιας χώρας που ουσιαστικά εξέφρασε την αγωνία της για τη διατροφική επάρκεια» λέει ο κ. Τσαυτάρης. Και προσθέτει: «Ειπώθηκε τόσο από τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης όσο και από τον υφυπουργό τους ότι η Κίνα είναι μια χώρα που καλείται να θρέψει το 20% του ανθρώπινου πληθυσμού, έχοντας στη διάθεσή της μόνο το 9% των καλλιεργήσιμων εδαφών και λιγότερο από το 4% των διαθέσιμων υδάτινων πόρων. Άρα και για τους Κινέζους η επάρκεια αποτελεί μεγάλη πρόκληση. Από την άλλη μεριά, έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα της Μεσογείου και, φυσικά, για τα προϊόντα της Ελλάδας».
Στη Ρώμη συζητήθηκε η διεύρυνση των εξαγωγών προς την Κίνα, καθώς και ο τρόπος διεύρυνσης της συνεργασίας στον τομέα της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας.
Σύμφωνα με τον κ. Τσαυτάρη, φαίνεται ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια αύξησης των ελληνικών εξαγωγών στην Κίνα, «βλέποντας τους τελευταίους μήνες τη ραγδαία άνοδο που δέχονται οι εξαγωγές των προϊόντων μας στην Κίνα - σας θυμίζω ότι τον τελευταίο χρόνο έχει αυξηθεί η εξαγωγή ελαιολάδου κατά 24%, καθώς και η εξαγωγή κρασιών».

***  Πέντε μπλόκα διαμαρτυρόμενων αγροτών στην Πελοπόννησο :
 *   Στους δρόμους βρίσκονται για τρίτη εβδομάδα οι αγρότες της Πελοποννήσου, διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική πολιτική. Ζητούν μείωση της τιμής του ηλεκτρικού αγροτικού ρεύματος, άμεση μείωση κατά το ήμισυ της τιμής του πετρελαίου για αγροτική χρήση, τροποποίηση των τελευταίων φορολογικών ρυθμίσεων, «πάγωμα» χρεών προς το Δημόσιο και «κούρεμα» των δανείων που έχουν στην Αγροτική Τράπεζα.
Υπάρχουν πέντε μπλόκα αγροτών στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στον κόμβο Νεστάνης επί της εθνικής οδού Τρίπολης- Πύργου, όπου πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη για μισή ώρα, χθες, λίγο μετά τις 13.30.
Συγκεντρώσεις αγροτών, μικρές σε όγκο, με παραταγμένα τρακτέρ κι αγροτικά αυτοκίνητα στην άκρη των δρόμων, χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία, υπάρχουν στο Σουληνάρι Μεσσηνίας, στον κόμβο Μάνεση στην Αργολίδα, στο 23,5ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρίπολης-Σπάρτης, στον κόμβο Βουρβούρων, καθώς και στο 103ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών- Πατρών στο ύψος του Βέλου Κορινθίας.
Στο μεταξύ, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση αγροτών στη Νεμέα, όπου οι διαδηλωτές προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Θέμα ημερών το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο σύμφωνα με το Δήμαρχο Π. Νίκα :
  *  Ολοκληρώθηκε η διαδικασία απογραφής των περιουσιακών στοιχείων και, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του δημάρχου Παν. Νίκα, είναι θέμα χρόνου πότε θα μετονομαστεί το Κρατικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας σε Δημοτικό.
Από την άλλη πλευρά, όπως είπε, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα γίνουν με το νέο καθεστώς είναι η υποβολή του σχεδίου ανάπλασης τμήματος της χερσαίας ζώνης του προλιμένα στην ΕΠΑΕ, με σκοπό την έγκρισή του.
Ως γνωστόν, σε τελευταία συνεδρίασή της η Λιμενική Επιτροπή είχε απορρίψει την πρόταση του Δήμου Καλαμάτας με οριακή πλειοψηφία, γεγονός που προκάλεσε τη μήνι του κ. Νίκα. Α.Π.

***  Προφυλακίσθηκε ο 27χρονος από τη Μεσσήνη για το χασίς :
  *  Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο 27χρονος που συνελήφθη τις προηγούμενες ημέρες στη Μεσσήνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, για παράνομη κατοχή ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, στο σπίτι του είχε βρεθεί και κατασχεθεί ποσότητα χασίς 1.822 γραμμαρίων.
Ο 27χρονος απολογήθηκε χθες στην ανακρίτρια και, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίσθηκε πως κατείχε τα ναρκωτικά για ιδία χρήση.

*** Σαν σήμερα ...στις 15 Φεβρουαρίου

      Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
 ΑΠΟ της χθες ανήκει εις την επίλεκτον εκείνην χωρείαν απελθόντων νομικών της πόλεώς μας ο Δημήτριος Μιχαλέας, δικηγόρος παρά τοις εν Καλάμαις δικαστηρίοις. Ο θάνατος του Δημητρίου Μιχαλέα αφήρεσεν από την πόλιν των Καλαμών επίλεκτον και τετιμημένον αυτής πολίτην, από τον νομικόν κόσμον τον βαθύν ερευνητήν της νομικής επιστήμης και από την οικογένειαν το ηθικόν εκείνο στήριγμα προ το οποίον εστράφη η ελπίς του μέλλοντος των τέκνων και η στοργή της συζύγου. Προώρως πληγείς υπό της οξείας νόσου δεν ηδυνήθη να παρακάμψη το μοιραίον και από της χθες εν τη χωρεία των νεκρών καλύπτει το χώμα αυτόν.
 -ΣΚΛΗΡΑΝ και οδυνηράν είδησιν μετέδωκεν ο τηλέγραφος εξ Αθηνών προχθές το εσπέρας, τον θάνατον του Ανδρέου Δάνου, Διευθυντού και εταίρου της ενταύθα Τραπέζης Καλαμών. Ο Ανδρέας Δάνος νεαρώτατος την ηλικίαν, μόλις 33 ετών, καταγόμενος εκ Προύσσης, ηδυνήθη ταχύτατα χάρις εις την ευρυτάτην αυτού εγκυκλοπαιδικήν μόρφωσιν και τον πλούτον των οικονομολογικών του γνώσεων, την οξύτητα της αντιλήψεως και την αριστοκρατικήν ευγένειάν του, ν’ ανέλθη τάχιστα εις τους τραπεζικούς ορίζοντας. Η Μεσσηνιακή Πατρίς, πολύκλαυστε Ανδρέα, την οποίαν τόσον ηγάπησας και υπέρ ης ειργάσθης την τιμίαν εργασίαν, σκορπίζει από τα ανθοφόρα πεδία της τα πλέον εκλεκτά άνθη επί του τάφου σου.


 Γεγονότα
 399 π.Χ: Ο φιλόσοφος Σωκράτης καταδικάζεται να πιει το κώνειο, επειδή «εισήγαγε καινά δαιμόνια» στην Αθηναίων Πολιτεία.
360: Εγκαινιάζεται ο πρώτος ναός της Αγίας Σοφίας από τον βυζαντινό αυτοκράτορα Κωνστάντιο. Στην τελετή μιλούν ο Ιωάννης Χρυσόστομος και ο Γρηγόριος Ναζιανζηνός.
1854: Αποκλεισμός του Πειραιά από τους αγγλογάλλους και αργότερα κατοχή της Αθήνας και του Πειραιά, λόγω της επιμονής του βασιλιά Όθωνα να αναλάβει εκστρατεία για την απελευθέρωση της Θεσσαλίας. Ο αποκλεισμός θα λήξει στις 15 Φεβρουαρίου του 1857.
1933: Ο ιταλοαμερικανός οικοδόμος Τζουζέπε Ζανγκάρα αποπειράται να δολοφονήσει τον αμερικανό πρόεδρο Φραγκλίνο Ρούσβελτ. Αντ’ αυτού σκοτώνει τον δήμαρχο του Σικάγου.
1941: Ο Ντιουκ Έλινγκτον ηχογραφεί τη μεγάλη επιτυχία του Take The A Train.
1973: Ο ΠΑΟΚ αποσπά ισοπαλία 1-1 σε φιλικό παιγνίδι από τον μεγάλο Άγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ. Τα γκολ πέτυχαν στο 38ο λεπτό της αναμέτρησης ο Σαράφης και στο 88ο λεπτό ο Χάαν.
 Γεννήσεις
 1564: Γκαλιλέο Γκαλιλέι, γνωστός στην Ελλάδα ως Γαλιλαίος, ιταλός αστρονόμος και φυσικός, που υποστήριξε την ηλιοκεντρική θεωρία, την οποία εξαναγκάστηκε από την Ιερά Εξέταση ν' απαρνηθεί. (Θαν. 8/1/1642) [Αποφθέγματα]
1748: Τζέρεμι Μπένθαμ, άγγλος νομικός και φιλόσοφος, εισηγητής της θεωρίας του ωφελιμισμού. (Θαν. 6/6/1832)
1835: Δημήτριος Βικέλας, ποιητής και πεζογράφος, πρώτος πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. («Λουκής Λάρας») (Θαν. 7/7/1908)
 Θάνατοι
 1932: Λυσίμαχος Καυταντζόγλου, διπλωμάτης, νομικός και εθνικός ευεργέτης. Με τα χρήματα που άφησε στη διαθήκη του χτίστηκε το Καυταντζόγλειο στη Θεσσαλονίκη. (Γεν. 1870)
1971: Δημήτριος Λούνδρας, αθλητής της γυμναστικής και ναύαρχος. Κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 1896. (Γεν. 4/9/1885)
1988: Ρίτσαρντ Φάινμαν, αμερικανός φυσικός, βραβευμένος με Νόμπελ για τη δουλειά του στην Κβαντική Ηλεκτροδυναμική. (Γεν. 11/5/1918) ,   πηγή: www.sansimera.gr

***  Κοντοβούνια. ..μια μαγική μέρα στον Ταΰγετο, με τον Ορειβατικό Καλαμάτας :
  * Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές η πεζοπορία στα Κοντοβούνια του Ταϋγέτου αποτελεί την πιο όμορφη εξόρμησή μας για το 2013. Χιόνι, μοναδικό χειμερινό φώς, εικόνες που σου χαρίζουν ηρεμία και γαλήνια συναισθήματα....
          Πρωί Κυριακής. Το ημερολόγιο δείχνει 10 Φεβρουαρίου 2013. Το ρολόι 7:00. Τα μάτια δυσκολεύονται να ανοίξουν και το σώμα να σηκωθεί από το κρεβάτι. Απέξω ακούγεται η βροχή που πέφτει δυνατή!!! Το ημερολόγιο του ορειβατικού στο τοίχο γράφει επίσης, δίπλα στην ημερομηνία, τη λέξη Κοντοβούνια. Η πρώτη σκέψη λέει: «που να πας με αυτό τον καιρό; Δε θα είναι κανένας». Η δεύτερη: «με τον ορειβατικό ποτέ δε ξέρεις». Τρίτη στη σειρά ήταν η έκπληξη μια ώρα αργότερα στα γραφεία του συλλόγου όπου 21 άτομα περίμεναν για να ξεκινήσουν για τον Ταΰγετο. Εν τω μεταξύ η βροχή έχει σταματήσει. Ξεκινάμε…
           Λίγη ώρα μετά την Αρτεμησία συναντάμε τα πρώτα χιόνια στο δρόμο. Πλησιάζουμε τη γνωστή στροφή που είναι επικίνδυνη για πάγο. Ένα θηριώδες 4Χ4 αγροτικό μπροστά μας κάνει αναστροφή. «Γυρνάτε δε πάει άλλο..» μας φωνάζει ο οδηγός. Όμως παρά το αυτοκίνητο που οδηγεί είναι κάτι παραπάνω από άπειρος. Γελάμε! Με τη δεύτερη προσπάθεια περνάμε την στροφή. Αυτό ήταν και το πιο δύσκολο σημείο εως το «Τουριστικό» του Ταϋγέτου.
           Ημέρα του Αγίου Χαραλάμπου σήμερα και ο φίλος Χαράλαμπος που είναι μαζί μας, μας κερνά σπιτικό ραβανί και γαλόπιτα. Η γεύσεις μοναδικές, είναι ότι χρειαζόμαστε από ενέργεια για να ξεκινήσουμε. Ο δρόμος από το Τουριστικό και μετά είναι κλειστός, καλυμμένος με χιόνι. Ελέγχουμε τον εξοπλισμό μας, φοράμε τις γκέτες και ξεκινάμε τη πεζοπορία με κατεύθυνση τις κατασκηνώσεις της Αγ. Μαρίνας. Ο καιρός έχει βελτιωθεί, βοηθάει την προσπάθειά μας και μας προσφέρει μοναδικές εικόνες μέσα στο φρέσκο απάτητο χιόνι.
           Σαράντα λεπτά αργότερα φτάνουμε στις κατασκηνώσεις. Ο δρόμος κανονικά ακολουθεί την περίμετρο του χώρου. Ωστόσο κάποιος προτείνει την ιδέα να κόψουμε δρόμο περνώντας μέσα από τις καλυμμένες με χιόνι εγκαταστάσεις. Βρίσκουμε ένα άνοιγμα δίπλα στη είσοδο και προχωράμε. Το θέαμα που αντικρίζουμε είναι μοναδικό. Ένα λευκό πέπλο καλύπτει τα πάντα. Η φωτογραφικές παίρνουν φωτιά, κάποιοι βγάζουν το παιδί που κρύβουν μέσα τους και παίζουν στη παιδική χαρά που υπάρχει. Η έξοδος στη νότια πλευρά του χώρου είναι ανοιχτή. Συνεχίζουμε επάνω στο χωματόδρομο με πορεία αυτή τη φορά ανατολική. Το ότι κινούμαστε σε χωματόδρομο το γνωρίζουμε από τις προηγούμενες φορές που έχουμε βρεθεί εδώ. Σήμερα περπατάμε επάνω σε ένα παχύ στρώμα χιονιού το οποίο με τα βήματά μας το έχουμε σκάψει και έχουμε δημιουργήσει ένα βαθύ αυλάκι το οποίο είναι χαραγμένο πίσω μας και φτάνει εως το τουριστικό. Δίπλα, μας συνοδεύουν κάποια άλλα ίχνη. Είναι αυτά του Μανώλη ο οποίος κάνει την πορεία με τη χρήση ορειβατικού σκι.
           Ο καιρός είναι κάτι παραπάνω από ιδανικός. Σύννεφα κινούνται με ταχύτητα και κατά διαστήματα αποκαλύπτουν το εκτυφλωτικό φώς του ήλιου. Κάποιοι ανακαλύπτουν ότι έχουν ξεχάσει να πάρουν γυαλιά ηλίου, εξοπλισμός απαραίτητος για χειμερινό βουνό. Ωστόσο οι εικόνες είναι μοναδικές, οι πιο όμορφες που έχουμε συναντήσει, μέχρις στιγμής, φέτος. Τα πάντα ντυμένα στα λευκά και στο πλάι του δρόμου ένα αυλάκι με νερό κάνει το σκηνικό ακόμη πιο εντυπωσιακό. Κάποιες από τις ψηλές κορυφές του Ταϋγέτου, όπως η Ξεροβούνα εμφανίζονται προς στιγμήν παίζοντας ένα κρυφτό με τα σύννεφα. Ποιος το περίμενε ότι στα ταπεινά Κοντοβούνια θα συναντούσαμε αυτή την πανδαισία εικόνων. Όμως το βουνό και φύση είναι αυτό ακριβώς: απρόσμενα και αποκαλυπτικά. Ποτέ δεν είναι ακριβώς ίδια με την προηγούμενη επίσκεψή σου και κάθε φορά υπάρχει κάτι νέο και όμορφο για να ανακαλύψεις. Αρκεί να έχεις τις αισθήσεις σου, το μυαλό σου και τη καρδιά σου ανοιχτά.
           Έχουν περάσει περίπου δύο ώρες όταν φτάνουμε στη περιοχή «άσπρα χώματα». Σήμερα που τα πάντα είναι λευκά δεν καταλαβαίνουμε το ιδιαίτερο της ονομασίας. Ωστόσο τις υπόλοιπες εποχές το έδαφος εδώ έχει μια πιο λευκή απόχρωση. Εδώ αφήνουμε το δρόμο και κινούμαστε εκεί που βρίσκεται το μονοπάτι που σήμερα είναι βαθιά θαμμένο στο χιόνι. Το σκηνικό γίνεται περισσότερο ιδιαίτερο, μαγικό, βγαλμένο λες από παραμύθι. Κινούμαστε μέσα σε έλατα και πεύκα, σε στενά περάσματα και σε εκτεθειμένες ράχες. Τις εναλλαγές του τοπίου συνοδεύουν οι εναλλαγές του φωτός που προέρχονται από τα σύννεφα που τρέχουν και πότε καλύπτουν το ήλιο, πότε αφήνουν το φώς του να περάσει θαμπό και πότε εκτυφλωτικό, καθαρό. Σε κάποια στιγμή η πορεία γίνεται σταθερά ανοδική εως ότου φτάσουμε στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής μας. Υπό άλλες συνθήκες θα αντικρίζαμε ολόκληρο το Πενταδάχτυλο. Σήμερα βλέπουμε διακοπτόμενα μερικές από τις ψηλές κορυφές του Ταϋγέτου όπως τη Νεραϊδοβούνα και την Ξεροβούνα. Καθόλου δεν απογοητευόμαστε. Το τοπίο είναι ονειρικό. Πάνω από το πέπλο του χιονιού υπάρχει ένα πέπλο με σύννεφα που ανοίγει και κλείνει αποκαλύπτοντας μοναδικές εικόνες. Σε λίγο ξεκινά η επιστροφή…
           Τα Κοντοβούνια είναι ένα οροπέδιο στο Ταΰγετο με χαμηλότερες κορυφές και εκπληκτική θέα της κεντρικής κορυφογραμμής. Είναι πλέον απόγευμα όταν επιστρέφουμε για Καλαμάτα. Μου έρχονται στο μυαλό οι πρωινές σκέψεις και αναστολές: «που θα πας με αυτό τον καιρό; Καλά είσαι στη ζεστασιά του κρεβατιού….»
           Κι όμως τα βουνά για μια ακόμη φορά δείχνουν το δρόμο. Πρέπει να ξεβολευτείς, πρέπει να προσπαθήσεις, πρέπει να είσαι σε εγρήγορση για να αντικρίσεις την ομορφιά, για να ζήσεις τη χαρά, για να βιώσεις στιγμές ολοκλήρωσης και πληρότητας….
 Βίντεο :  http://youtu.be/4CtCJ3wOoaA   ,

  

***  «Ναυαγεί» η πολεοδόμηση στις Γουλιμίδες  : 
 * ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
 Άκαρπη αποδείχθηκε, τελικά, η προχθεσινή ενημερωτική συνάντηση ομάδας κατοίκων από τις Γουλιμίδες με την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία της Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας.
Κι αυτό, γιατί, σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής που δόθηκε στη δημοσιότητα, δεν υπήρξε συναίνεση για την ένταξη στο Σχέδιο Πόλης, απαραίτητη προϋπόθεση, όπως είχε δηλώσει η δημοτική σύμβουλος και προϊσταμένη της Πολεοδομίας στο «Θ», για να προχωρήσει το θέμα.
Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του Δήμου, «η διευθύντρια της Πολεοδομίας, Παναγιώτα Κουράκλη, ανέλυσε στους κατοίκους το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο ισχύει για τα θέματα της πολεοδόμησης, δίνοντάς τους αναλυτικά παραδείγματα για το πώς υπολογίζεται η εισφορά σε γη και σε χρήμα.
Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος, Παναγιώτα Ντίντα, εξέφρασε για ακόμη μια φορά τη θέση της Δημοτικής Αρχής, ότι η πολεοδόμηση θα προχωρήσει μόνο εφόσον υπάρχει συναίνεση των κατοίκων – ιδιοκτητών της περιοχής. Συναίνεση, όμως, φάνηκε πως δεν υπάρχει».Α.Π.

***  Νυχτερινό Σκι στο Μαίναλο το Σάββατο :

  *  Έχοντας πλέον επιλύσει τα ζητήματα λειτουργίας που εμφανίστηκαν πρόσφατα, και με πολύ φρέσκο χιόνι και ακόμα περισσότερη χειμερινή διάθεση, η Διοίκηση του Χιονοδρομικού Κέντρου θα ήθελε να σας προσκαλέσει για δεύτερη φορά φέτος σε νυχτερινό σκι το προσεχές Σάββατο 16 Φεβρουαρίου Τη μέρα αυτή το Χιονοδρομικό Κέντρο θα παραμείνει ανοικτό έως τις 21.00!
Επιπλέον, ικανοποιώντας την επιθυμία πολλών φίλων του, το ΧΚ Μαινάλου την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου θα παρατείνει τη λειτουργία των αναβατήρων έως τις 18.00, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν!
Σας περιμένουμε λοιπόν όλους να γνωρίσετε τις νυχτερινές ομορφιές του βουνού και να απολαύσουμε παρέα τα αγαπημένο μας χειμερινά σπορ!  Η Διεύθυνση του Χιονοδρομικού Κέντρου Μαινάλου

***  Αντιμέτωποι με την απόλυση χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι :
  *  Mε τον εφιάλτη των απολύσεων θα ζουν το επόμενο διάστημα χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς η τρόικα επανέρχεται με το αίτημα άμεσων αποχωρήσεων από το Δημόσιο εξαιτίας των καθυστερήσεων που καταγράφονται στο πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης.
 Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, ο αριθμός των πλεοναζόντων υπαλλήλων που οδηγούνται στη διαθεσιμότητα δεν δείχνει να ικανοποιεί τους εκπροσώπους της τρόικας. «Υπάρχουν ρήτρες και από τη στιγμή που δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι, τότε στο τραπέζι θα βρεθούν και οι απολύσεις», σχολίαζαν χαρακτηριστικά στελέχη του Δημοσίου.
 Στο πλαίσιο αυτό αναφέρουν τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του σχεδίου κινητικότητας, δεδομένου ότι ακόμη δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες ούτε καν για το πρώτο κύμα της διαθεσιμότητας του 2012 (έπρεπε ήδη να έχουν ανακοινωθεί ο κενές θέσεις και να υποβάλλονται αιτήσεις από τους υπαλλήλους), ενώ δεν προβλέπεται να επιτευχθεί και ο στόχος για άλλους 6.250 υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα έως το τέλος Μαρτίου και 25.000 μέχρι το τέλος του 2013.
 Σε αυτό το πλαίσιο, πρώτοι στη λίστα προς αποχώρηση είναι πλέον και περίπου 5.500 υπάλληλοι, πέραν των κατηγοριών που θα λάβουν εισιτήριο εξόδου λόγω πειθαρχικών διαδικασιών -δηλαδή επίορκοι, οι αδικαιολογήτως απόντες λόγω ψυχολογικών ή άλλων προβλημάτων και όσοι έχουν δηλώσει ψευδή προσόντα.
 Πρόκειται ειδικότερα για 2.000 υπαλλήλους, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από το 2012 και δεν έχουν ακόμη μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες, καθώς και για άλλους 3.500 εργαζομένους, οι οποίοι κρίνονται ως πλεονάζοντες μετά και τον περιορισμό των οργανικών μονάδων σε τέσσερα υπουργεία.
 Το πράσινο φως για τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων Εργασίας, Δικαιοσύνης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Μακεδονίας - Θράκης δόθηκε κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά την Πέμπτη.
 Παρά τη διαβεβαίωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα μετά τη συνεδρίαση, σύμφωνα με την οποία «δεν μιλήσαμε για απολύσεις» -όπως είπε- κυβερνητικά στελέχη υποστήριζαν πως ελάχιστοι από τους πλεονάζοντες υπαλλήλους των υπουργείων θα μπορέσουν να απορροφηθούν αυτομάτως σε άλλη θέση.
 Πρακτικά αυτό συνεπάγεται την υπαγωγή τους στο καθεστώς διαθεσιμότητας, το οποίο όμως οδηγεί μετά την πάροδο ενός έτους, κατά το οποίο οι υπάλληλοι λαμβάνουν το 75% των βασικών αποδοχών τους, στην απομάκρυνση από το Δημόσιο εφόσον δεν υπάρξουν κενά σε άλλες υπηρεσίες.
 Στην… ουρά, όμως, για τοποθέτηση στα όποια κενά περιμένουν ήδη περίπου 2.500 δημόσιοι υπάλληλοι. Είναι οι 2.000 υπάλληλοι που υπήχθησαν οριζόντια στο καθεστώς διαθεσιμότητας (όσοι ήταν Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αορίστου χρόνου σε διοικητικές θέσεις) καθώς και οι περίπου 500 υπάλληλοι που πλεονάζουν από τα δύο πρώτα υπουργεία, για τα οποία εγκρίθηκαν νέα οργανογράμματα – Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος.
Newsroom ΔΟΛ

***

*


***  ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  γιά  σήμερα :
*** Αποτέλεσμα στη Γέργερη ή αλλαγές για την Καλαμάτα ...  :
 * ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟ ΑΝΤΙ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΓΕΦΤΟΒΙΤΣ
 ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ… ΣΤΙΣ 22 ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ Η ΕΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ
 Του Νίκου Μπαλόπουλου
 Ένα ακόμη τελικό, ίσως το μεγαλύτερο από την έναρξη της χρονιάς, δίνει την Κυριακή η ομάδα της Καλαμάτας στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο μικρό γήπεδο της Γέργερης, αντιμετωπίζοντας τον Ρούβα, που δίνει το δικό του αγώνα, δείχνοντας μάλιστα αρκετά ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα. Μπορεί οι πρόεδροι των δύο σωματείων να διατηρούν φιλικές σχέσεις, όμως αυτό το ματς χωράει μόνο τον έναν, και για μας τους Μεσσήνιους ελπίδα δίνει μόνο το τρίποντο, κάτι που θα επιθυμούσε διακαώς και ο Γιώργος Ράλλης. Με τους τρεις βαθμούς και με δεδομένη την αισιοδοξία δικαίωσης στην έφεση, η Καλαμάτα διατηρεί στο ακέραιο τις ελπίδες ανόδου στη Β΄ Εθνική, ενώ σ’ αντίθετη περίπτωση οι πιθανότητες αυτές μειώνονται σημαντικά. Το στοιχείο αυτό γνωρίζουν αρκετά καλά οι ιθύνοντες του μελανόλευκου ΤΑΠ και, προφανώς, έτσι εξηγείται η φημολογία, η οποία κυκλοφορεί έντονα και τους θέλει έτοιμους να προχωρήσουν σε ριζικές αλλαγές, εάν η ομάδα δεν δείχνει καλό πρόσωπο και κυρίως εάν δεν πάρει αποτέλεσμα. Το μήνυμα έχει δοθεί και είναι προς κάθε κατεύθυνση.
Κάθε άλλο παρά τυχαία θα πρέπει να θεωρηθεί η παρουσία των Βασίλη Μπλέτσα, Βασίλη Μουζάκη, Χρήστου Λουκά, Κώστα Γυφτέα και Μπάμπη Βυθούλκα στη χθεσινή προπόνηση στο γήπεδο «Γ. Λουκαρέας». Προφανώς η παρουσία τους συνδυάζεται με το ματς και έχει να κάνει με την επιθυμία όλων για κατάκτηση αποτελέσματος στην Κρήτη.
 Σκέψεις για Γεωργιόπουλο από Γέφτοβιτς
Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, η προετοιμασία συνεχίστηκε με τον κ. Γέφτοβιτς να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο τακτικό μέτωπο, θεωρώντας ότι θα κρίνει το ματς. Ο Σέρβος τεχνικός που είναι λογικά πιεσμένος, δε δείχνει διατεθειμένος να προχωρήσει σε ιδιαίτερες αλλαγές προσώπων, με εξαίρεση ίσως τη χρησιμοποίηση του Άγγελου Γεωργιόπουλου στη θέση του Σαραντόπουλου. Πιο σαφής θα γίνει η εικόνα σήμερα μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης, που θα διεξαχθεί και πάλι στο «Γ. Λουκαρέας». Στη συνέχεια, θα γίνει γνωστή η αποστολή, που το απόγευμα στις 4.00 θα αναχωρήσει για την Αθήνα και τη νύκτα ακτοπλοϊκώς για την Κρήτη. Θυμίζουμε ότι εκτός μάχης έχουν τεθεί οι τραυματίες Καντούτσης, Μπελεβέντης και Πασάς.
 Στις 22 του μήνα σφραγίζει η ΕΠΟ το σχέδιο αναδιάρθρωσης
Για σήμερα έχει προγραμματιστεί το κρίσιμο συμβούλιο της Ένωσης Β, Γ΄ Εθνικής, που θα επικεντρωθεί κυρίως στο θέμα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, αλλά και σε μια σειρά ακόμη σημαντικών ζητημάτων.
Οι αποφάσεις θα παρθούν πάντως την επόμενη Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στο ΔΣ της ΕΠΟ το οποίο αναμένεται να σφραγίσει το σχέδιο της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών.
Η τροπολογία που πέρασε από τη Βουλή και αφορά την μετατροπή των ΠΑΕ σε ΤΑΠ και την επανασύστασή τους σε ΠΑΕ καθώς και το χρόνο που δίνεται για την «εκκαθάριση» άνοιξε το δρόμο και πλέον απομένει το σφράγισμα από την Ομοσπονδία που θα κάνει πράξη την ενοποίηση Γ΄ Δ΄ Εθνικής.-

*** Από τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων θυρών στους «αιώνιους»  :

Αναλυτικά οι αποφάσεις του αθλητικού δικαστή:
~ Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ
1) για υβριστικά συνθήματα που δεν είχαν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα και δεν συνιστούσαν προσβολή εθνικού συμβόλου, πρόστιμο 1.000,00€,
2) για επεισόδια μέσα στο γήπεδο αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο που χαρακτηρίζονται δυσφημιστικά για το άθλημα, ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών και πρόστιμο 4.400,00€ και
3) για ρίψη αντικειμένων επικίνδυνων για τη σωματική ακεραιότητα προσώπων ποινή αποκλεισμού μιας (1) αγωνιστικής ημέρας και πρόστιμο 10.000,00€,
κατά τον αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της 10-2-2013.
~  Επιβάλλεται στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ
1) για υβριστικά συνθήματα που δεν είχαν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα και δεν συνιστούσαν προσβολή εθνικού συμβόλου, πρόστιμο 500,00€,
2) για τo υβριστικό σύνθημα εκτεταμένης έντασης με αποδέκτη φυσικό πρόσωπο και με έγγραφη προειδοποίηση, επίπληξη και πρόστιμο 1.400,00€,
3) για επεισόδια μέσα στο γήπεδο αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο που χαρακτηρίζονται δυσφημιστικά για το άθλημα ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών και πρόστιμο 4.400,00€, και
4) για ρίψη αντικειμένων επικίνδυνων για τη σωματική ακεραιότητα προσώπων, ποινή αποκλεισμού μιας (1) αγωνιστικής ημέρας και πρόστιμο 10.000,00€, κατά τον αγώνα Κυπέλλου με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ της 10-2-2013.- 

*** Για  το  Ευρωμπάσκετ στην ευρωλίγκα στο TOP  16
σήμερα 15/02/2013  , 7η  αγωνιστική  :

Κίμκι - Ολυμπιακός Πειραιώς    82-87 ,( 43-35).- ^
Τα  δεκάλεπτα : 23-19 , 43-35 , 60-54 ,
ΚΙΜΚΙ  :  Ντέϊβις , Λόντσαρ , Μόνια , Όγκοστιν , Πλάνινιτς , Κόπονεν ,
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν υπολογίζει στους τραυματίες Δημήτρη Μαυροειδή και Βαγγέλη Μάντζαρη, ενώ η αποστολή των Πειραιωτών αποτελείται από τους: Κάιλ Χάινς, Έισι Λο, Πέρο Άντιτς, Βασίλη Σπανούλη, Στράτο Περπέρογλου, Γκιόργκι Σερμαντίνι, Κώστα Σλούκα, Τζος Πάουελ, Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους, Γιώργο Πρίντεζη, Κώστα Παπανικολάου και Δημήτρη Κατσίβελη.
Τα δεκάλεπτα: 23-19, 43-35, 60-54, 82-87
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα (Ιταλία), Λότερμοσερ (Γερμανία), Βιατόρ (Γαλλία)
ΚΙΜΚΙ (Ρίμας Κουρτινάιτις): Ογκουστίν 7, Φριτζόν 5 (1), Κοπόνεν 8 (2), Βλίατσεφ, Λόντσαρ 19 (1), Ρίβερς, Μόνια 4, Πλάνινιτς 17, Ντέιβις 20, Νίλσεν 2.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάινς 19, Λο 5 (1), Αντιτς 11 (1), Σπανούλης 19 (2). Περπέρογλου 1, Σερμαντίνι 4, Σλούκας 10 (2), Πάουελ, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 14 (1), Κατσίβελης.
Φενέρμπαχτσέ  Ούλκερ - Μπεσίκτας  78-72 .- ^

Σιένα  -  Κάχα  Λαμποράλ     33-36 .- σε εξέληξη .
*** 5ος όμιλος
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Παναθηναϊκός 86-69 .- ^
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 74-72 .- ^
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία) 65-67 .- ^
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 87-88 -παράτ (76-76κ.α.) .-^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ.
Ν Η Β.

Αναντολού Εφές 6-1 13
Ρεάλ Μαδρίτης 6-1 13
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5-2 12
Παναθηναϊκός 4-3 11
Ζαλγκίρις Κάουνας 3-4 10
Ουνικάχα Μάλαγα 3-4 10
Άλμπα Βερολίνου 1-6 8
Μπάμπεργκ 0-7 7
6ος όμιλος
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 77-82 ,-^
Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία)-Μπεσίκτας (Τουρκία) 78-72 .-  ^
Κίμκι (Ρωσία)-Ολυμπιακός  82-87 .- ^
Σιένα (Ιταλία)-Κάχα Λαμποράλ (Ισπανία)   85-74 .- σε εξέληξη ..
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Μπαρτσελόνα 6-1 13
Σιένα 6-1 13
Κάχα Λαμποράλ 4-3 11
Κίμκι 4-3 11
Ολυμπιακός 4-3 11
Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-5 9
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 2-5 9
Μπεσίκτας 0-7 7
***  Ταυτοποίηση συμμετεχόντων στα επεισόδια που έγιναν πέρυσι στο ΟΑΚΑ :
 * Υποβλήθηκε την Παρασκευή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η δικογραφία που σχηματίσθηκε τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής σχετικά με τα επεισόδια που διαδραματίσθηκαν τον περασμένο Μάρτιο στο ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός.
Η υπηρεσία αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους μετά από πολύμηνη, συστηματική και μεθοδική έρευνα και αξιοποίηση βιντεοληπτικού και φωτογραφικού υλικού προέβη στην αναγνώριση και ταυτοποίηση των στοιχείων έξι (6) ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια.
Πρόκειται για τέσσερις (4) ημεδαπούς ηλικίας 31, 33, 33 και 38 ετών και δύο (2) αλλοδαπούς ηλικίας 24 και 33 ετών.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν κατά περίπτωση τα αδικήματα των επικίνδυνων και απλών σωματικών βλαβών, της απόπειρας σωματικών βλαβών, της διατάραξης κοινής ειρήνης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου και παράβαση των Νόμων «περί όπλων», «περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού», «καταπολέμησης της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις» και «περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων».
Οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων συνεχίζονται.
*** Αυτό  το Σ/Κ γιά την Σούπερ Λίγκα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :
22η Αγωνιστική
16/02/2013ΚέρκυραΠανιώνιος-
16/02/2013ΠΑΣ ΓιάννιναΠανθρακικός-
16/02/2013ΑΕΚΠΑΟΚ-
17/02/2013ΛεβαδειακόςΑτρόμητος-
17/02/2013ΞάνθηΟλυμπιακός-
17/02/2013ΒέροιαΑστέρας Τρίπολης-
17/02/2013ΑρηςΠαναθηναϊκός-
18/02/2013ΟΦΗΠλατανιάς Χανίων-

*** Για  την Β΄ εθνική στο  ελληνικό ποδόσφαιρο :
22η Αγωνιστική
15/02/2013ΛάρισαΠανσερραϊκός0-1  .- ^
16/02/2013Νίκη ΒόλουΗρακλής Ψαχνών-
17/02/2013ΚαλλιθέαΔόξα Δράμας-
17/02/2013ΦωκικόςΑναγέννηση Επανωμής-
17/02/2013ΘρασύβουλοςΑπόλλων Σμύρνης-
17/02/2013Βύζας ΜεγάρωνΑναγέννηση Γιαννιτσών-
17/02/2013ΠαναχαϊκήΠιερικός-
17/02/2013ΚαβάλαΟλυμπιακός Βόλου-
17/02/2013Εθνικός ΓαζώρουΗρακλής-
17/02/2013ΚαλλονήΠαναιτωλικός-
Ρεπό  : ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
*** Για  την Γ΄ εθνική  Νότιος όμιλος στο ελληνικό ποδόσφαιρο :
13η Αγωνιστική
17/02/2013ΡούβαςΚαλαμάτα-
17/02/2013ΕπισκοπήΠαναιγιάλειος-
17/02/2013ΠανηλειακόςΦωστήρας-
17/02/2013Αστέρας ΜαγούλαςΚόρινθος-
17/02/2013ΑΟ ΓλυφάδαΧανιά-
17/02/2013ΠροοδευτικήΕθνικός Αστέρας  3 - 0 α.α. .-^
*** Δ΄ εθνική  περιφερειακό  6ος Όμιλος  15η αγωνιστική Κυριακή 17-02-2013  :
Εθνικός Μελιγαλά - Ατρόμητος Λάππα
Δόξα Νέας Μανολάδος - ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης
Εθνικός Σαγέϊκων - ΑΧΑΪΚΗ
 Διαγόρας Βραχνέϊκων - ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών
ΠΦΟΠανοπουλο - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 
*** Για  την Α΄ Τοπικό  στο ποδόσφαιρο  ΕΠΣΜεσσηνίας 21η  αγωνιστική  :
ΣΑΒΒΑΤΟ 16/02/2013 :
Α.Ο.ΟΜΟΝΟΙΑ - Α.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας
ΚΥΡΙΑΚΗ  17/02/2013 :
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - Α.Ο.ΔΩΡΙΟΥ
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ - Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ
Α.Ο.ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ -ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.
ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου - Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ
*** Για  την Β΄ Τοπικό στο Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο 20η  αγωνιστικήΣΑΒΒΑΤΟ 16-02-2013 :
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ - Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Καλαμάτας - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  Καλάμάτας
ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ
ΑΟΕΣΩΜ Καλαμάτας - ΝΕΟΣ  ΑΡΙΣ
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ  Χαροκοπιού
ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ - ΠΑΟ Καλλιθέας
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ - Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ
Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Ανάληψης
ΚΥΡΙΑΚΗ 17/02/2013 :
ΑΣΤΕΡΑΣ Βαλύρας - Α.Σ.ΜΑΝΕΣΗ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Καλαμάτας - Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ
Α.Ο. ΜΥΛΤΙΑΔΗΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ -ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Χώρας
ΔΟΞΑ  Καλαμάτας - Α.Ο. ΧΑΤΖΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 18/02/2013 :
Α.Ε.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ Ηρακλής - ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ : ΔΟΞΑ Καλαμάτας - Α.Ο. ΧΑΤΖΗ

Για την Γ΄ Τοπική  18η  αγωνιστική : ΚΥΡΙΑΚΗ :
ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου -ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ
Α.Ο. ΔΙΟΔΙΩΝ - ΔΗΜΑΚ ΕΑΟ Ταϋγέτου
ΘΗΣΕΑΣ Καλαμάτας - Α.Ε. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ 3-0 α.α. .- ^
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ - Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
Α.Ο.ΕΡΜΗΣ  Καλαμάτας - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας
ΑΕΚ Καλαμάτας - ΑΠΣ ΑΡΙΣ
ΠΑΟΚ Καλαμάτας - Α.Ε. ΑΙΘΑΙΑΣ
Α.Ο.ΒΕΡΓΑΣ -ΝΕΣΤΩΡ Πύλου
Α.Σ.ΔΑΝΑΟΣ - Α.Ε.ΜΑΝΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ : ΑΠΟ ΙΚΑΡΟΣ Καλαμάτας - Α.Σ.ΑΜΦΙΘΕΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 20/02 /2013 :  ΝΕΔΟΥΣΑ Αλαγωνίας - ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ : Για το Κύπελλο ΕΠΣΜ : ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ -ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών

Χθές :
ΜΑΚΑΜΠΙ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  77-82 .-^
Δεκάλεπτα: 22-20, 39-41, 53-67, 77-82.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Λόγκαν 8 (2), Τζέιμς 16, Σμιθ 11 (1), Χίκμαν 19 (3), Ροθ, Πνίνι 3 (1), Κάνερ-Μέντλι, Οχαγιόν 11 (2), Πλάνινιτς 7, Σέγκεβ, Λάντεσμπεργκ 2, Ζάλμανσον.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα 6 (7 ριμπ.), Χουέρτας 5 (1), Αμπρίνες, Ναβάρο 14 (2), Γιασικεβίτσιους 14 (2), Ουάλας 5 (1), Ινγκλς, Ραμπασέδα, Λόρμπεκ 7 (1), Τζαβάι 6, Μάικλ 7 (1), Τόμιτς 18.

ΑΝΑΤΟΛΟΥ - ΡΕΑΛ Μ.   74-72 .-^
 Δεκάλεπτα: 23-19, 46-36, 59-54, 74-72

Αναντολού Εφές (Μαχμουτί):
Φαρμάρ 10, Βούγιασιτς 9(1), Ερντέν 6, Τουντσερί 3, Σιπ 8(2), Γκόνλουμ 2, Σαβάνοβιτς 13(2), Λούκας 16(2), Μπάρατς 7.

Ρεάλ (Λάσο): Ντρέιπερ, Φερνάντεθ 14(1), Σουάρεθ 2, Ρέγιες 11, Μίροτιτς 5(1), Ροντρίγκεθ 10(2), Ετσμάιερ 2, Μπέγκιτς 10, Κάρολ 11(2), Γιουλ 6, Σλότερ 1.


 ΑΛΜΠΑ -ΜΑΛΑΓΑ  65-67 .- ^
Δεκάλεπτα: 20-22, 42-34, 51-55, 65-67.
Άλμπα Βερολίνου (Ομπράντοβιτς): Σούλτζε 2, Σάφαρτζικ 5 (1), Τόμπσον 16, Μπάιαρς 2, Ντζέντοβιτς 16, Μιράλες 1, Γουντ 5 (1), Φόστερ 8 (2), Ιντμπίχι 4, Μόρλεϊ 6.
Μάλαγα (Ρέπεσα): Σίμον 12 (3), Ουίλιαμς 10 (1), Λίμα, Πάνκο 6 (1), Βιδάλ Ουρτασούν, Κάλογουεϊ 10 (3), Πέροβιτς 9, Βάσκεθ 11, Ζόριτς 7, Ντράγκιτς. 2.


 ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ- ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ  87-88 .- ^
Δεκάλεπτα: 20-23, 36-38, 55-57, 76-76 (κ.α.), 87-88.
Μπάμπεργκ (Φλέμινγκ): Γκολντσμπέρι 3(1), Νάχμπαρ 3, Τάντα 2, Σμιντ 2, Νέουμαν 13, Φορντ 20(3), Γιάκομπσεν 11(3), Γκαβέλ 25(1), Ζίρμπρες 4, Ότζιλβι 4.
Ζαλγκίρις (Πλάθα): Ντάρντεν 7(1), Πόποβιτς 21(3), Ντ. Λαβρίνοβιτς 11, Γιασικεβίτσιους 2, Λιπκεβίτσιους, Γιανκούνας 5, Γιαβτόκας 1, Ντέλας 3, Κουζμίνσκας 2, Λαφαγιέτ 6(1), Καουκένας 14(1), Κσ.Λαβρίνοβιτς 16(4).
 ΤΣΣΚΑ -ΠΑΝΑΘΗΝΑ¨ΚΟΣ   86-69.- ^
Τα δεκάλεπτα: 25-15, 35-31, 66-50, 86-69.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Τεόντοσιτς 20, Μίτσοβ 10, Τζάκσον 11, Σόκολοφ, Κρστιτς 8, Ουίμς 19, Ζοζούλιν, Έρτσεγκ 5, Βοροντσέβιτς Κρίστμας, Καούν 13, Πονκρασόφ
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος, Ματσιούλις 15, Καπόνο 5, Ούκιτς 8, Λάσμε 12, Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 5, Γκιστ 12, Μπανκς 3, Ξανθόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 6


 


ΔΕΝ  ΛΕΜΕ  ΠΟΤΕ , ΠΟΤΕ  ΚΑΙ  ΠΟΤΕ  ΠΑΝΤΟΤΕ  !!
***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
 ~ http://www.youtube.com/stamos01 , =         2281   video.-
  ~ http://www.youtube.com/stamatios01 , =      718  video.-
 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal , =    660718 video.-
                                                         
ΣΥΝΟΛΟΝ  :    3717     Βίντεο   Αναρτημένα  .- 
*** Χρήστος Παπαδόπουλος   :" Κούντουρε ...κούντουρε .. "


*** Τραγούδια  στο  136 Μεσογείων : " Έγώ  γιορτάζω όταν πονάω " Χρήστος Παπαδόπουλος





ΜΕΝΟΥΜΕ , ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ  , ΖΟΥΜΕ  , ΑΓΑΠΑΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ :
*** ΠΑΡΟΣ Στο λόφο του κεφάλου   : Μάρπησα Πάρου  από  skyp ,καί  Μοναστήρι  του  Αγίου  Αντωνίου  ....



**  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ή Μουλάτσι  Αρκαδίας  : http://www.youtube.com/watch?v=4zo_Y3v_lTg&feature=share&list=UUIX9lXDf9rfsOug7WebSe9w  ,



**  ΙΑΜΑΤΙΚΑ  ΛΟΥΤΡΑ  ΑΙΔΗΨΟΥ  : http://www.youtube.com/watch?v=fCdoFRu98PY&feature=share&list=UUIX9lXDf9rfsOug7WebSe9w  ,



**    ΣΤΟ  ΜΟΥΛΑΤΣΙ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΑΡΚΑΔΙΑΣ : http://www.youtube.com/watch?v=C-Z-QfvLq9k&feature=share&list=UUIX9lXDf9rfsOug7WebSe9w  ,



* *
~** Ελληνικό ΑΡΚΑΔΙΑΣ   :



~*** Βόρια  Εύβοια     :


 *** 
 


   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ     ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2013   

 ~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/1-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση 1 Φεβρουαρίου 2013 ,  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ γιά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !! Μαζί με την Καλημέρα μας ! .-

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/01-2013.html  , Υγεία γιά όλους μας 01 Φεβρουαρίου 2013 , ΘΕΜΑΤΑ  ΥΓΕΙΑΣ  γιά  Όλους  μας.-

 ~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-02-2013.html , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.-
~**
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/02-03-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σ/Κ 02 καί 03 Φεβρουαρίου 2013 :.-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/03-2013.html , Κυριακάτικη ενημέρωση 03 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-04-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-

~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/05-2013.html  , Αθλητική δραστηριότητα και τα παράξενα Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/02/06-20123.html  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης Τετάρτη  06 Φεβρουαρίου  20123  .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/02/08-2013.html  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  08  Φεβρουαρίου  2013 ,-
 ~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/02/09-2013.html , Αυτό το βροχερό Σαββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 09 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/02/to-10-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 ,.-
*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html  , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ  Σ/Κ  9καί 10  Φεβρουαρίου  2013 .-                ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html  , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις ..... Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή Αγίου Χαραλάμπου , Μια ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-                                                                         
 ~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/09-10-2013.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 09 καί 10 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/02/09-2013.html , Αυτό το βροχερό Σαββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 09 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/02/to-10-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 ,.-
~*****
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** 
http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/11-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013  .-  ~**  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/12-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013.-
 ~**  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/13-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013  .-
 ~**   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/15-2013.html  , Το αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή 15  Φεβρουαρίου  2013 .-

**

Δεν υπάρχουν σχόλια: