Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 09  Αυγούστου  2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ..από το  2008 ...
~

 
Όπως ακριβώς ένα ερειπωμένο σπίτι έξω από την πόλη γίνεται τόπος ακαθαρσιών, έτσι και η ψυχή του οκνηρού γίνεται κατοικητήριο κάθε ακαθάρτου πάθους (Αββά Ησαΐου).Γεροντικόν

VIDEO για  σήμερα :
~Παράκληση Ι. Ευαγγέλιο Αρφαρά 09/08/2017:
~ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ στο ΑΡΦΑΡΑ 09/08/2017:
~ Παράκληση στους Αγίους Θεόδωρους Αρφαρών 09/08/2017:
 ~  9 Αυγούστου
Αποστόλου Ματθίου.Μαρτύρων Αλεξίου, Δημητρίου, Ιακώβου, Ιουλιανού, Ιωάννου, Λεοντίου, Μαρκιανού, Πέτρου, Φωτίου, Μαρίας και Μάρθας της πατρικίας, των δια την εικόνα του Σωτήρος Χριστού αθλησάντων, και Αντωνίου του Αλεξανδρέως. Οσίου Ψόη.
~ 9 Αυγούστου: Εορτή του Αγίου και Αποστόλου Ματθία
Τη μνήμη του Αγίου και Αποστόλου Ματθία τιμά σήμερα, 9 Αυγούστου, η Εκκλησία μας. Πώς ο Ματθίας κατατάχθηκε στο χορό των δώδεκα Αποστόλων, το γνωρίζουμε από τις Πράξεις των Αποστόλων.
~ Μετά την προδοσία και τον απαγχονισμό του Ιούδα και μετά την Ανάληψη του Κυρίου, οι έντεκα μαθητές με την Παναγία βρίσκονταν στο υπερώον. Τότε ο Πέτρος πρότεινε να εκλεγεί άλλος αντί του Ιούδα, από τους άνδρες που ακολουθούσαν υπηρετώντας το Χριστό.
~ ο Ιωσήφ ο καλούμενος Βαρσαββάς και ο Ματθίας. Τότε έβαλαν κλήρο, και δίνοντας σε όλους εμάς παράδειγμα εναπόθεσης κάθε εκλογής μας στο Θεό, προσευχήθηκαν όλοι μαζί ως εξής:
«Συ Κύριε, καρδιογνώστα πάντων, ανάδειξαν ον εξελέξω εκ τούτων των δυό ένα, λαβείν τον κλήρον της διακονίας ταύτης και αποστολής» (Πράξεις των Αποστόλων, α’ 23-26).
Δηλαδή: Συ Κύριε, που γνωρίζεις τις καρδιές όλων, φανέρωσε καθαρά εκείνον που εξέλεξες, ένα από αυτούς τους δύο, για να επωμισθεί το αξίωμα της αποστολικής διακονίας. Στη συνέχεια ο κλήρος έπεσε στο Ματθία. Και έτσι προστέθηκε στους έντεκα Αποστόλους.
Από τη μετέπειτα ζωή του Ματθία, γνωρίζουμε ότι κήρυξε το Ευαγγέλιο στην Αιθιοπία, όπου και τελείωσε τη ζωή του μαρτυρικά.
Απολυτίκιο:
Ήχος γ’. Θείας πίστεως.
Θείω Πνεύματι, κεκληρωμένος, συνεπλήρωσας, των Αποστόλων, την δωδεκάριθμον φάλαγγα ένδοξε, μεθ’ ων κηρύξας του Λόγου την κένωσιν, εθαυμαστώθης Ματθία Απόστολε. Αλλά πρέσβευε, δοθήναι τοις σε γεραίρουσι, πταισμάτων ιλασμόν και μέγα έλεος.
 Απολυτίκιο Αποστόλου Ματθία - 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: https://youtu.be/FHBhNk0v3zs  .-


Ένα κεράκι στα δειλινά του Δεκαπενταύγουστου
Γιορτάζει η Μάνα και πλέκουμε στεφάνια και τραγουδούμε γλυκά. Η Μάνα είναι αναντικατάστατη ύπαρξη για τον καθένα μας. Μάνα θέλησε να έχει και ο Θεός Λόγος, όταν θέλησε να σαρκωθεί. Και έκανε μάνα Του την ταπεινή Κόρη της Ναζαρέτ, και ύστερα τη χάρισε στον άνθρωπο, «γύναι· ίδε ο υιός σου… ιδού η μήτηρ σου, και απ’ εκείνης της ώρας έλαβεν ο μαθητής αυτήν εις τα ίδια» (Ιωάν. 19, 26-27).
~  Και η Μητέρα του Χριστού έγινε και δική μας. Μας αγκαλιάζει όλους, μας αγαπάει, και εμείς σαν παιδιά της την αγαπούμε έστω κι αν κάνουμε σκανδαλιές, έστω κι αν ξεκόβουμε από τη μητρική έγνοια. Νοιάζεται και παρακολουθεί. Είναι ξάγρυπνη και περιμένει. Και εμείς φτάνοντας στα όρια των αντοχών μας στρεφόμαστε και παρακαλούμε.
Και να ο Δεκαπενταύγουστος ξεδιπλώνεται! Προσκαλεί όλους στη γιορτή της Μάνας και τρέχουμε στην «Παράκληση». Τραγούδι που εκπέμπεται από καρδιακές συχνότητες.
Στους αναρίθμητους ύμνους που έχουν γραφεί για την Παναγία Μητέρα ξεχωρίζουν οι Παρακλητικοί Κανόνες. Δροσιά στο καύμα του σώματος λόγω εποχής, Αύγουστος, αλλά και στα πολυκαύματα της ψυχής και γι’ αυτό αναπάσα στιγμή βάζουμε το επίθεμα τους πάνω στην πληγή μας. Οι Παρακλητικοί Κανόνες, (Μικρά και Μεγάλη Παράκληση), ψάλλονται εναλλάξ στους Εσπερινούς στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου (ιερός Δεκαπενταύγουστος). Είναι αμέτρητα τα πλήθη των πιστών που τρέχουν σ’ όλους τους Ενοριακούς Ναούς και τα ταπεινά Παρεκκλήσια, για να ακούσουν ή καλύτερα να τους σιγοψάλλουν μαζί με τόσα άλλα στόματα που συντονίζει η λαχτάρα της καρδιάς στο ρυθμό που δίνει ο χορός των ιεροψαλτών. Καρδιακή προσευχή μεταβάλλεται ο μεστός λόγος του Κανόνα της Παρακλήσεως κάθε δειλινό.
Είναι αλήθεια, ότι όλοι οι χριστιανοί έχουν βαθειά στην καρδιά τους ριζωμένη την ευλάβεια προς την Παναγία. Εκείνη για όλους είναι το στήριγμα, η κατφυγή, η παρηγοριά. Τα σημειώνει αυτά και ο υμνογράφος με τρόπο μοναδικό. Η Μάνα μας είναι των θλιβομένων η χαρά, των αδικουμένων η προστασία, των ξενητεμένων η παρηγοριά, των τυφλών η βακτηρία, όσων ταλαιπωρούνται η βοήθεια, αυτών που βρίσκονται σε κίνδυνο η σκέπη, αλλά και όσων βρίσκονται σε κάποια ανάγκη, γίνεται η αρωγός.
Η Μάνα μας Θεοτόκος δάνισε σάρκα στο Θεό Λόγο, ο οποίος για χάρη μας λειτουργεί το μυστήριο της σωτηρίας μας. Την έκανε Μάνα. Την χάρισε στον άνθρωπο, και εμείς την κάναμε Μάνα μας.
Σαν Μάνα γρικά και προσέχει τις φωνές μας. Η ευαισθησία της καρδιάς Της είναι δεδομένη από τη στιγμή. Η καρδιά της μάνας έχει μια εκπληκτική ευαισθησία για το παιδί της. Μ’ ένα νεύμα μας καταλαβαίνει την επιθυμία ή το πρόβλημα που μας απασχολεί και έρχεται κοντά μας προσπαθώντας να δώσει λύση ή να προσφέρει το χάδι της που τόσο γλυκαίνει την πίκρα μας τη στιγμή του πειρασμού. Το ίδιο συμβαίνει και στην καρδιά της Μεγάλης μας Μητέρας.
Όλοι κάποια στιγμή καταφεύγαμε σ’ Εκείνη είτε με βαθειά πίστη, είτε και με δυσπιστία, και ζητούμε τη στοργική της πρεσβεία για το προσωπικό μας αίτημα. Η συνδρομή της έρχεται και τότε η καρδιά μας ξεσπά σε μια ευχαριστία: «Ουδείς προστρέχων επί σοι κατησχημένος από σού εκπορεύεται…», σημειώνει χαρακτηριστικά η γραφίδα του υμνωδού. Απόδειξη τρανή της συνδρομής της και του πλήθους των πολλαπλών ευεργεσιών της είναι οι χιλιάδες Ναοί και Παρεκκλήσια που είναι αφιερωμένα στη χάρη της. Αλλά και σε κάθε εικόνα της βλέπουμε να είναι κρεμασμένα εκατομμύρια από αφιερώματα και που αποτελούν τους αδιάψευστους μάρτυρες των πολλών και αμετρήτων ευεργεσιών της.
Το όνομα της έχει γίνει και τραγούδι. Αμέτρητοι οι στίχοι. Χιλιάδες οι ανώνυμοι και επώνυμοι οι υμνητές της που μέσα από την ποιητική τους γραφή προσπάθησαν να αποτυπώσουν σ’ αυτούς το βάθος της θεολογικής τους ευγνωμοσύνης προς την Παναγία, «την Μητέρα του Φωτός».
Μεταξύ των αμέτρητων ύμνων προς την Κυρία Θεοτόκο είναι και οι δυό γνωστοί Παρακλητικοί Κανόνες, Μικρός και Μεγάλος, που ψάλλονται σε κάθε περίσταση από τα χείλη των πιστών, τόσο να παρακαλέσουν την Υπεραγία Θεοτόκο να συντρέξει στις ποικιλότροπες ανάγκες, όσο και να αντλήσουν από τη θεία μορφή της δύναμη και να βρούν τη ψυχική αντοχή στις θλίψεις τους, μια και η λέξη «Παράκληση» σημαίνει την παρηγοριά, που την προσφέρει απλόχερα σ’ όλους χωρίς διάκριση η Κυρία Θεοτόκος.
Οι Παρακλήσεις ψάλλονται πολύ συχνά και στους Ναούς, αλλά και κατά μόνας από τους πιστούς. Τώρα όμως τον Δεκαπενταύγουστο, που γιορτάζεται η Κοίμηση της Παναγίας, το Μικρό Πάσχα του καλοκαιριού όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, ψάλλονται κατά την ακολουθία του Εσπερινού, μια η Μικρή και μια η Μεγάλη Παράκληση. Οι Παρακλήσεις δεν ψάλλονται στους Εσπερινούς του Σαββατό-βραδου, αλλά ούτε και κατά τον Εσπερινό της Μεταμορφώσεως, επειδή το περιεχόμενο των Παρακλήσεων είναι ικετευτικό και δεν ταιριάζει με το πανηγυρικό και χαρμόσυνο ύφος των αναστασίμων και των εορτίων ύμνων.
~  Η διάκριση των Παρακλήσεων σε Μικρά και Μεγάλη οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην έκταση των τροπαρίων των ωδών, μια και τα τροπάρια της Μικράς Παρακλήσεως είναι πιο σύντομα απ’ αυτά της Μεγάλης. Τα τροπάρια του Μικρού Παρακλητικού Κανόνα είναι έργο αγνώστου υμνογράφου. Ορισμένοι θεωρούν συντάκτη του κάποιο Θεοστήρικτο ή Θεοφάνη. Φαίνεται να πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, που από Θεοφάνης μετονομάστηκε Θεοστήρικτος, όταν έγινε μοναχός. Αντίθετα ο Μεγάλος Κανόνας είναι έργο του Θεοδώρου του Β’ του Δουκός, βασιλέως Νικαίας, του επονομαζομένου και Λασκάρεως, που έζησε στα μέσα του 13ου αιώνα.
Τα δυό αυτά αριστουργήματα της εκκλησιαστικής μας υμνογραφίας είναι πολύ αγαπητά σ’ όλους σχεδόν τους χριστιανούς, οι οποίοι όχι μόνο την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, αλλά και σε πολλές άλλες περιστάσεις της καθημερινότητος τις διαβάζουν και τις ψάλλουν αποκομίζοντας περισσή ωφέλεια. Εξάλλου μέσα στην πεζή και δύσκολη περίοδο αυτών των καιρών που βρεθήκαμε με τους ρυθμούς να εναλλάσσονται με τόση γρηγοράδα, η καταφυγή στη μεσιτεία της Κυρίας Θεοτόκου, είναι αναγκαία. Ο πολύς πόνος, η θλίψη, η αγωνία για το αύριο, η κάθε λογίς δοκιμασία που ταλαιπωρούν την κάθε ανθρώπινη ύπαρξη, γίνονται προτρεπτικές για καταφυγή στην πανάγια μεσιτεία της Μοναδικής μας Μάνας.
Σ’ αυτήν ας ακουμπίσουμε κι απόψε την καρδιά μας, και ας σιγοψάλλουμε στην άγια μορφή της, «Τα νέφη των λυπηρών εκάλυψαν την αθλίαν μου ψυχήν και καρδίαν και σκοτασμόν εμποιούσί μοι, Κόρη· αλλ’ η γεννήσασα φως το απρόσιτον απέλασον ταύτα μακράν τη εμπνεύσει της θείας πρεσβείας σου». Αμήν. (+ π.Κ.Φ.)

*** Νηστεία: Γιατί ελιές κι όχι λάδι; Γιατί το γάλα κι όχι το κρέας;
«Τώρα πού μπήκαμε στήν περίοδο τής έχω, μαζί μέ άλλους, δύο απορίες. Η πρώτη έχει σχέση μέ τήν εβδομάδα τής Τυροφάγου:
~    Γιατί επιτρέπεται το καί τά γαλακτοκομικά προϊόντα καί δέν επιτρέπεται τό ;
*  Απαγορεύονται τά κοτόπουλα καί επιτρέπονται τά αυγά. Η δεύτερη. Γιατί στόν καιρό τής Μ. Τεσσαρακοστής δεν τρώμε ψάρια καί τρώμε τα «θαλασσινά» καί τό χαβιάρι ή μερικές φορές τρώμε καί όχι
Εύστοχη απάντηση καί στά δύο ερωτήματα έχει δώσει ο άγιος Αθανάσιος ο Πάριος, μεγάλος διδάσκαλος της Εκκλησίας. Γράφει σ’ ένα γιατρό:
«Κατηγορείς τόν φίλο σου επειδή τήν εβδομάδα τής Τυρινής τρώγει αυγά δέν τρώγει όμως τήν κότταν πού γεννά τά αυγά… Αλλά ποία σύγκρισις ημπορεί νά γίνη μεταξύ τού αυγού, πού δέν είναι ζώον καί τής κόττας, πού είναι ζώον; Τό αυγό είναι πολύ κατώτερον από τήν όρνιθα. Καί ως απόδειξιν επικαλούμαι τήν δικήν σας γνώμην, δηλαδή τήν γνώμη τών ιατρών. Εις όσους είναι άρρωστοι καί αρχίζουν νά εισέρχωνται εις το στάδιον τής αναρρώσεως ορίζετε ως τροφήν τά μικρά καί τρυφερά κοττόπουλα καί όχι μίαν μεστωμένην όρνιθα. Διά ποίον λόγον τό κάμνετε αυτό; Διότι, λέγετε, τό παχύ καί λιπαρόν φαγητόν θα βλάψη αυτόν πού τώρα αρχίζει νά συνέρχεται από τήν ασθένειάν του, επειδή ο στόμαχός του δέν έχει ακόμη τήν δύναμιν να δεχθή καί νά χωνεύση βαρείας τροφάς.
Αφού λοιπόν υπάρχει διαφορά μεταξύ μικρού κοττόπουλου καί μεγάλης κόττας καί τό κοττόπουλον είναι ως τροφή πολύ κατώτερον εις δύναμιν από τήν κότταν καί ουδείς ιατρός είπε ποτέ ότι αυγό, κοττόπουλον, κόττα είναι ομοία τροφή καί εξ ίσου κατάλληλος διά τούς ασθενείς, δέν είναι φανερόν ότι ανοήτως μάς κατηγορούν διατί τρώγομεν αυγά καί όχι όρνιθας;… Μάς κατηγορούν ακόμη διατί τρώγομεν ελαίας, όχι όμως καί έλαιον, ενώ μέσα εις τά ελαίας υπάρχει έλαιον. Αλλά καί μέσα εις τά σταφύλια υπάρχει οίνος. Όσα όμως σταφύλια άν φάγωμεν δέν πρόκειται νά μεθύσωμεν` τό πολύ πολύ νά βαρυστομαχιάσωμεν…».
Άλλωστε οι ελιές αποτελούν ξηροφαγία. Τρώγονται, δηλαδή ως καρπός με ψωμί καί ξηρούς καρπούς σέ καιρό αυστηρής νηστείας, ενώ τό λάδι αφορά στά φαγητά – πολυάριθμα καί νοστιμώτατα – πού παρασκευάζονται μέ τό λάδι. Γιά τά πανάκριβα θαλασσινά καί τό χαβιάρι δέν θά μπορούσε κανείς νά κάνη λόγο. Αποτελούν παρωδία νηστείας.
Ο θεσμός τής νηστείας έχει μεγάλο πλάτος καί βάθος καί δέν περιορίζεται μονάχα στή χύτρα μας. Έχει βαθύ πνευματικό περιεχόμενο. Γιά τόν πνευματικό σκοπό τής νηστείας γράφει στήν «Επί τού Όρους Ομιλία» ο αείμνηστος π. Σεραφείμ Παπακώστας τα εξής:
~   «Η νηστεία είναι σπουδαίο μέσο επιβολής επί τού εαυτού μας καί κυριαρχίας επί επιθυμιών τού σώματος, πού δύνανται νά οδηγήσουν εις πάσαν αμαρτίαν… Η νηστεία είναι επίσης σπουδαία άσκησις καί γυμνασία, διά νά αποκόπτη ο Χριστιανός τό ίδιον θέλημα, να ταπεινώνεται, νά υπακούη, να πειθαρχή εις ανωτέραν αυθεντίαν, καί δή εις τόν Θεόν καί τήν Εκκλησίαν… Ακόμη βοηθεί τόν Χριστιανόν αφ’ ενός νά επιμένη καί προσκαρτερή εις τήν προσευχήν, διότι κάμνει τόν νούν καθαρώτερον καί προσεκτικώτερον… Αφ’ ετέρου δέ βοηθεί εις τήν ελεημοσύνην…», όταν φυσικά κάνουμε οικονομία μέ τή νηστεία.
Σχετική είναι καί μιά άλλη επιγραμματική διατύπωση: «Ου τό βραδυφαγήσαι τούτο μόνον νηστεία εστίν, αλλά καί τό βραχυφαγήσαι καί τό μή ποικιλοφαγήσαι». Συμπληρωματική καί η παρακάτω φράση: «Άσκησίς εστι τράπεζα εν μονοειδή τροφή συνισταμένη». Δέν αρκεί, δηλαδή, μονάχα νά περιμένης τό βράδυ γιά φαγητό. Πρέπει καί η τροφή νά είναι μετρημένη. Καί προπάντων όχι πολυδάπανες νηστίσιμες ποικιλίες, πού είναι παρωδία καί εμπαιγμός τής νηστείας.
Σ’ αυτό τό σημείο ιδιαίτερα επιμένει ο λόγος τού Θεού καί η πατερική σοφία. Η νηστεία δέν είναι ένας ξηρός τύπος. Είναι προπάντων διάθεση ψυχική. Συνδυάζεται πάντα μέ τίς άλλες αρετές, τήν εγκράτεια, τήν προσευχή, τη φιλανθρωπία. «Τιμή νηστείας ου σιτίων αποχή, αλλά αμαρτημάτων αναχώρησις» τονίζει ο ιερός Χρυσόστομος.
Η νηστεία μάλιστα πρέπει νά είναι έκφραση ειλικρινούς μετανοίας, χωρίς τήν οποία τίποτα δέν μάς ωφελεί. Ίσα-ίσα μπορεί νά μάς παραπλανά καί νά μάς δημιουργή τήν ψευδαίσθηση τής πνευματικής αυταρκείας. Μάς τό υπογραμμίζει τόσο καθαρά ο Θεός μέ τό στόμα τού προφήτου Ησαΐα. Η γλώσσα πού χρησιμοποιεί ο φλογερός προφήτης εξ ονόματος τού Θεού, είναι πολύ σκληρή, αλλά καί αφυπνιστική. Στηλιτεύει τόν ύπουλο πειρασμό τής αποκοιμιστικής τυπολατρίας, στόν οποίο μπορεί νά καταντήση η νηστεία (Ησ. α’ 13, νη’ 3-7).
«Μήν περιορίζης τό καλό τής νηστείας μονάχα στήν αποχή από τά φαγητά. Νηστεία αληθινή είναι η αποξένωση από τίς κακίες», τονίζει ο υμνητής τής νηστείας ο Μ. Βασίλειος.
*ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Β. ΜΕΛΕΤΗ
«ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ» ΤΟΜΟΣ Α’ Σελ. 273-275


*** Νέα προκήρυξη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Καλαμάτα- Κίσαμος 
Υπεγράφη τη Δευτέρα από τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό, η νέα προκήρυξη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων και των Αντικυθήρων με τον Πειραιά, την Κρήτη, το Γύθειο και την Καλαμάτα.
Μέχρι πρόσφατα η συγκεκριμένη γραμμή εξυπηρετούνταν από τον Πειραιά με το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» της εταιρείας ΛΑΝΕ, που λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος παρέμενε ακινητοποιημένο.
Το υπουργείο Ναυτιλίας, τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, κήρυξε έκπτωτη από τη συγκεκριμένη γραμμή την εταιρεία ΛΑΝΕ και προχώρησε σε νέο διαγωνισμό, για τον οποίο είχε εκφράσει ενδιαφέρον η εταιρεία european seaways, η οποία ωστόσο δεν κατέθεσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Έτσι, για το θέμα συνεκλήθη το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και αποφάσισε νέες δρομολογιακές γραμμές για τη σύνδεση των Κυθήρων και των Αντικυθήρων με τον Πειραιά, την Κρήτη, το Γύθειο και την Καλαμάτα. Η σχετική προκήρυξη απεστάλη και προς το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Ναυτιλίας προτίθεται να προβεί στη σύναψη σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των εξής δρομολογιακών γραμμών:
Α)            
ι) Πειραιάς-Κύθηρα-Αντικύθηρα-Κίσσαμος και επιστροφή, με την εκτέλεση ενός (1) δρομολογίου την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, με δυνατότητα προσέγγισης σε ενδιάμεσους λιμένες, έναντι μισθώματος 38.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων.
ιι) Πειραιάς-Κύθηρα-Κίσσαμος και επιστροφή, με την εκτέλεση ενός (1) δρομολογίου την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, με δυνατότητα προσέγγισης σε ενδιάμεσους λιμένες, έναντι μισθώματος 32.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων.
Β)
ι) Γύθειο- Κύθηρα-Αντικύθηρα-Κίσσαμος και επιστροφή, με την εκτέλεση ενός (1) δρομολογίου την εβδομάδα καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου, έναντι μισθώματος 20.030 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων.
ιι) Γύθειο-Κύθηρα-Κίσσαμος και επιστροφή, με την εκτέλεση ενός (1) δρομολογίου την εβδομάδα καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου, έναντι μισθώματος 9.427 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων.
ιιι) Κίσσαμος-Κύθηρα και επιστροφή, με την εκτέλεση ενός θερινού δρομολογίου την εβδομάδα για το χρονικό διάστημα έως 30/09, έναντι μισθώματος 4.781 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων.
ιν) Καλαμάτα-Κύθηρα-Κίσσαμος και επιστροφή, με την εκτέλεση ενός θερινού δρομολογίου την εβδομάδα, για το χρονικό διάστημα έως 30/09, έναντι μισθώματος 16.066 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων.
Οι ενδιαφερόμενες ακτοπλοϊκές εταιρείες θα πρέπει να καταθέσουν σχετικό αίτημα έως τις 15.30 το μεσημέρι της Παρασκευής, 11 Αυγούστου, ενώ τα απαραίτητα δικαιολογητικά πρέπει να κατατεθούν μέχρι την Παρασκευή, 18 Αυγούστου.
Τα ελάχιστα απαιτούμενα χαρακτηριστικά που θέτει η προκήρυξη για το πλοίο που θα αναλάβει τη γραμμή, είναι να μπορεί να επιβιβάζει τουλάχιστον 300 άτομα το χειμώνα και 450 το καλοκαίρι, με δεκαπέντε κλίνες και επιφάνεια για φόρτωση ΙΧΕ οχημάτων τουλάχιστον 600 τετραγωνικών μέτρων.
Στο μεταξύ, τροπολογία με την οποία αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο γινόταν έως τώρα η δήλωση δρομολόγησης των ταχυπλόων σκαφών και των υδροπτέρυγων, κατέθεσε την Παρασκευή 4/08 στη Βουλή ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.
Έως τώρα τα ταχύπλοα και τα υδροπτέρυγα είχαν δικαίωμα να δηλώσουν τις δρομολογήσεις τους έως τις 31/10, ενώ τα συμβατικά πλοία μέχρι την 31η/1 του προηγούμενου έτους. Αυτό δημιουργούσε ένα μεγάλο πρόβλημα στον προγραμματισμό των δρομολογίων και ιδιαίτερα σε λιμάνια όπου υπάρχουν ταυτόχρονες συναναχωρήσεις συμβατικών και ταχυπλόων πλοίων, όπως για παράδειγμα στο λιμάνι της Ραφήνας. Με την τροπολογία η δήλωση δρομολόγησης των ταχυπλόων και των συμβατικών πλοίων θα γίνεται πλέον στις 31/01 και για φέτος μόνο, ως μεταβατική διάταξη, τα ταχύπλοα και τα υδροπτέρυγα θα μπορούν να καταθέσουν τις δρομολογήσεις τους μέχρι την 31η/8.

***  Ο Δήμος Τριφυλίας για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο 
 «Είναι φανερό ότι η Διοίκηση οφείλει να συμμορφωθεί και να προωθήσει την εκπόνηση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Τριφυλίας σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά τον Κυπαρισσιακό.
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι το ΣτΕ δεν ασχολήθηκε με το περιεχόμενό του καθώς κρίθηκε ατελές, πρόχειρο και κυρίως  ατεκμηρίωτο.
Αναλυτικά η χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Τριφυλίας αναφέρει:
«Είναι λάθος στη ζωή και κατά συνέπεια και στη πολιτική να κρύβεις μιαν αλήθεια που βοά και υπάρχει, και το χειρότερο, όταν είναι περισσότερο από βέβαιο ότι θα την βρεις μπροστά σου.
Αυτό συνέβη και με την απόφαση του ΣτΕ για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο. Μετά την πρώτη ανακοίνωση της απόφασης και παρότι από ημέρες κοινωνούσαν ότι το Π.Δ., μετά την βεβαία έγκρισή του από το ΣτΕ, είχε πάει για υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ επέστρεφε στο ΥΠΕΝ ως ατελές και πρόχειρο. Τι απογοήτευση!
Μας είπαν ότι το Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) ευτυχώς δεν κρίθηκε ως αντισυνταγματικό με την απόφαση 175/2017 του ΣτΕ και πανηγύριζαν, αποκρύπτοντας ότι το Ε' Τμήμα του ΣτΕ ουδέποτε  ασχολήθηκε με το περιεχόμενο του Π.Δ., γιατί το έκρινε ατελές,  πρόχειρο και κυρίως  ατεκμηρίωτο. 
Οπως επίσης έντεχνα αποκρύπτουν ότι και το προηγούμενο Σχέδιο ΠΔ της προηγούμενης κυβέρνησης ουδέποτε κρίθηκε ως αντισυνταγματικό διότι το ΣτΕ το επέστρεψε στο επισπεύδον Υπουργείο για τυπικούς λόγους και συγκεκριμένα την μη νομότυπη έγκριση του, από το Συμβούλιο Φύσης.
Και τώρα ας μιλήσουμε για  τις αλήθειες.
Με την υπ’ αριθμ. 175/2017 Γνωμοδότησή του, το ΣτΕ έκρινε κατ’ αρχάς το σχέδιο του Π.Δ/τος για τον χαρακτηρισμό χερσαίων και θαλασσίων περιοχών του Κυπαρισσιακού Κόλπου ως Περιοχής Προστασίας της Φύσης (ΠΠΦ) και περιφερειακής ζώνης προστασίας ως Ζώνης Αγροτικού Τοπίου (ΖΑΤ). 
Το ΣτΕ, διαπιστώνοντας ότι το επισπεύδον την έκδοση του Π.Δ./τος Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν επικαλείται ότι έχει συνταχθεί Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), όπως απαιτείται σύμφωνα με την νομολογία του Δικαστηρίου της Εὐρωπαϊκής Ενωσης και την ισχύουσα νομοθεσία, έκρινε δύο πράγματα: 
Πρώτον απείχε από το να κρίνει αν είναι νόμιμες ή όχι οι ρυθμίσεις του σχεδίου Π.Δ./τος σχετικά με τα όρια αρτιότητος και τους όρους δόμησης στην ΖΑΤ. 
Δεύτερον, ζήτησε από  το ΥΠΕΝ να ελέγξει αν οι εγκεκριμένες ΕΠΜ κατ’ επίκληση των οποίων προωθείται η έκδοση του Π.Δ/τος καλύπτουν από τεχνικής απόψεως τις απαιτήσεις και προδιαγραφές της ΣΜΠΕ και σε αρνητική περίπτωση να μεριμνήσει για την εκπόνηση ΣΜΠΕ και την εκ νέου υποβολή του σχεδίου Π.Δ./τος.  
Με βάση τις κρίσεις αυτές του ανώτατου δικαστηρίου, και λαμβανομένου υπόψη ότι οι ΕΠΜ που έχουν εγκριθεί δεν μπορούν, από πλευράς περιεχομένου, να υποκαταστήσουν την ΣΜΠΕ, είναι φανερό ότι η Διοίκηση οφείλει να συμμορφωθεί και να προωθήσει την εκπόνηση ΣΜΠΕ. 
Ετσι, αποκαλύπτεται ότι η ρύθμιση που προωθούσε μέχρι σήμερα το Υπουργείο Περιβάλλοντος είναι πρόχειρη και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της περιοχής, αφού δεν στηρίζεται σε μια συνολική εκτίμηση της υφισταμένης κατάστασης αλλά και των προοπτικών της παράκτιας ζώνης της Δυτικής Πελοποννήσου, αλλά σε αποσπασματικές και ιδεοληπτικές επιλογές που μετατρέπουν την περιοχή μας σε νεκρή ζώνη ναρκοθετώντας κάθε δυνατότητα ισόρροπης ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο. 
Το ΣτΕ είπε κάτι πολύ σημαντικό προς την Διοίκηση. Μην κάνετε ότι  δεν καταλαβαίνετε γιατί ο χρόνος περνά και τα περιοριστικά μέτρα που πήρατε έχουν ημερομηνία λήξης. Η Υπουργική Απόφαση έχει διάρκεια δύο ετών με  δικαίωμα παράτασης ενός επιπλέον έτους και ο ένας έχει περάσει ήδη. Τρέξτε να κάνετε την ΣΜΠΕ για να προλάβετε. Και είπε σοβαρευτείτε.
Και μια λεπτομέρεια: Οταν ο τέως Δήμος Αυλώνας του Δήμου Τριφυλίας κατέθεσε το ΣΧΟΑΠ της περιοχής, παρότι μικρός Δήμος,  έκανε περιβαλλοντικές και ΣΜΠΕ, που δεν έχετε, αλλά κυρίως είχε καθολική κοινωνική αποδοχή και συναίνεση  που επίσης δεν την έχετε.
Τέλος, όσον αναφορά την δικαίωση των Δήμων Τριφυλίας, Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, γιατί εμείς συνεχίσαμε την προσπάθεια να ανατρέψουμε μια επώδυνη, ανερμάτιστη, ιδεοληπτική και άδικη απόφαση για τους πολίτες μας, ναι, είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί τώρα είναι περισσότερο από αναγκαίο να μας ακούσετε».
***  Τρεις συλλήψεις για «φρουτάκια» στην Καλαμάτα
~  Την ώρα που έπαιζαν «φρουτάκια» σε συνοικιακό Ιντερνετ καφέ - μπαρ στην Καλαμάτα, συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι ένας 55χρονος Ελληνας και ένας 51χρονος πολίτης ΠΓΔΜ, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.
Επίσης, συνελήφθη και ένας 43χρονος Αλβανός, ιδιοκτήτης του καφέ - μπαρ. Η έφοδος έγινε από την Ασφάλεια ύστερα από πληροφορία που έφτασε στην υπηρεσία. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τους δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές στους οποίους έπαιζαν τα "φρουτάκια", καθώς και 24,5ο ευρώ ως προερχόμενα από τη διεξαγωγή του παιχνιδιού.

*** Απόψε η συναυλία του Πάνου Μουζουράκη στην Καλαμάτα
~  Συναυλία θα δώσει απόψε στην Καλαμάτα ο Πάνος Μουζουράκης με τη μπάντα "Mouzicians" στο Κάστρο Καλαμάτας στις 9.30 μ.μ., με την συμμετοχή των μουσικών: Δημήτρη Φροσύνη, Παύλου Καλτουρουμίδη, Βαγγέλη Κοτζάμπαση, Σπύρου Λιβάνη.
Επιπλέον, μαζί του θα είναι ένα εξαιρετικό ντουέτο πνευστών, ο Δημήτρης Καραγιάννης σαξόφωνο – κλαρινέτο και Γιώργος Ζαρέας στο τρομπόνι. Στη σκηνή τον πλαισιώνουν δυο αέρινες τραγουδίστριες, η Μυρτώ Ναούμ που συμμετείχε στο "Voice" και η Δήμητρα Μπουλούζου (και στο βιολί). Ο Φίλιππος Τρέπας υπόσχεται ένα φωτιστικό υπερθέαμα και ο Ηλίας Καρούμπαλης και ο Νίκος Λαγός είναι υπεύθυνοι για την ηχητική πανδαισία.
Η γενική είσοδος κοστίζει 13 ευρώ και των ΑμεΑ - ανέργων 10. Η προπώληση γίνεται στο  Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

***  Οι συνεχιζόμενες πυρκαγιές στη Μεσσηνία αιτία για την έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Προστασίας 
Εκτάκτως συνεδρίασε χθες στην αίθουσα «Παναγιώτη Φωτέα» στο Διοικητήριο το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, υπό την προεδρία της αντιπεριφερειάρχη Ελένης Αλειφέρη, λόγω της  εκδήλωσης πλήθους πυρκαγιών τις προηγούμενες μέρες στην Π.Ε. Μεσσηνίας, αλλά και προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση ετοιμότητας και να σχεδιαστεί  περαιτέρω η καλύτερη αντιμετώπιση ανάλογων φαινομένων.
Να σημειωθεί πως η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας.
Κατά τη συνεδρίαση οι διοικητές της Π.Υ Καλαμάτας Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος και της Π.Υ. Γαργαλιάνων, Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος, παρουσίασαν τα γεγονότα, με έμφαση στις περιοχές που εκδηλώνονται συχνά πυρκαγιές, όπως Χρυσοκελλαριά, Υάμεια, Μεταξάδα, Μεταμόρφωση και Μανιάκι κ.λπ.
Επισημάνθηκε, δε, ότι η συχνή εκδήλωση πυρκαγιών σε αυτές τις περιοχές απασχολεί μεγάλο μέρος των Π.Υ. Μεσσηνίας, κάτι που επιφέρει ανάλωση δυνάμεων και μέσων και θέτει σε κίνδυνο, λόγω αδυναμίας ανταπόκρισης, τόσο τις συγκεκριμένες περιοχές όσο και την υπόλοιπη Μεσσηνία.
Μετά την ανταλλαγή απόψεων από όλα τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου και την αξιολόγηση της μέχρι τώρα εμπειρίας, αποφασίστηκε να ζητηθεί άμεσα, σε συνεργασία με το Δήμο Πύλου-Νέστορος, η σύγκληση κοινού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας  Δήμου και Π.Ε. Μεσσηνίας, το οποίο θα λάβει χώρα αύριο Παρασκευή, 11 Αυγούστου, στις 11.00 το πρωί,  στην Τ.Κ. Χρυσοκελλαριάς.
Αποφασίστηκε ακόμη να ζητηθεί η ενεργοποίηση των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, των φορέων, των συλλόγων και εν γένει της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να συσταθούν άμεσα ομάδες περιφρούρησης, με στόχο την πρόληψη της εκδήλωσης πυρκαγιών και τη συνδρομή τους στο ανακριτικό έργο της Πυροσβεστικής  Υπηρεσίας.
Τέλος, συζητήθηκαν θέματα ετοιμότητας των μέσων και του εξοπλισμού που διαθέτουν οι Δήμοι και η Περιφερειακή Ενότητα, προκειμένου να συμβάλουν στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Παρόντες στη σύσκεψη, εκτός των ανωτέρω, ήταν τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αντωνία Μπούζα  και  Νικόλαος  Πατσαρίνος, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Ιωάννης Αδαμόπουλος, ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Κ. Γεωργακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Γεώργιος Τσακανίκας, οι υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Μεσσηνίας, των  Δήμων Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης, ο διευθυντής Δασών Μεσσηνίας, εκπρόσωποι της Α.Δ. Μεσσηνίας, της 120 ΠΕΑ, του 9ου Συντάγματος, του Λιμεναρχείου, διευθυντές Υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας και εκπρόσωποι των εθελοντικών συλλόγων. 

***  "Έφυγε" από τη ζωή η Αρλέτα... 
Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 72 ετών άφησε πριν από λίγο η γνωστή τραγουδοποιός Αρλέτα.
Η Αρλέτα νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες στην εντατική του νοσοκομείου «Αγία Όλγα», καθώς είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο παράλληλα με έμφραγμα.
«Ήδη έχω κερδίσει τρεις φορές τον "κύριο" που λέγεται θάνατος, τι να πω, νομίζω ότι μάλλον έχουν σωθεί οι φορές μου. Το ότι ζω αυτή τη στιγμή μάλλον είναι θαύμα», είχε πει η ίδια σε συνέντευξή της στον Νοέμβριο του 2016..
Τον θάνατό της ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της στο facebook, η αγαπημένη της φίλη και γνωστή επίσης τραγουδοποιός Σάννυ Μπαλτζή, αφιερώνοντάς της ένα συγκινητικό μήνυμα.
Η μοναδική μας Αρλέτα έφυγε πριν λίγο ήρεμα και τρυφερά όπως έζησε. Καλό ταξίδι αγαπημένη μου ερήμωσε ο κόσμος μας
"Ακόμα κι αν φύγεις
για το γύρο του κόσμου...
θα είμαστε πάντα μαζί
Και δε θα σου λείπω
γιατί θα `ναι η ψυχή μου
το τραγούδι της ερήμου
που θα σ’ ακολουθεί..."

Πηγή: iefimerida.gr 
Video: Arleta - ta isixa vradia , https://youtu.be/eTaU7IEGoyI  .-

***  Πρόσφατη μελέτη του αρχαίου DNA αλλάζει τα δεδομένα της προέλευσης Μινωιτών, Μυκηναίων, αλλά και συγχρόνων Ελλήνων 
Η φυλετική προέλευση των Μινωιτών και των Μυκηναίων υπήρξε ένα μεγάλο πάζλ της αρχαιολογικής έρευνας για περισσότερο από έναν αιώνα. Η μελέτη η οποία πρόσφατα δημοσιεύτηκε στο πλέον έγκριτο περιοδικό NATURE, με τη συμμετοχή 34 ερευνητών και που διήρκησε 15 έτη, συγκέντρωσε γονιδιακά δεδομένα (DNA) από αρχαιολογικά κατάλοιπα θέσεων της Κρήτης, της Πελοποννήσου, της Αττικής, της Κρήτης και της Μ. Ασίας και κατέληξε ότι οι αναφερόμενοι πληθυσμοί ομοιάζουν πολύ μεταξύ τους όσο και με τους σύγχρονες Έλληνες, χωρίς να είναι πανομοιότυποι.
Συγκεκριμένα, οι Μινωίτες και οι Μυκηναίοι, αλλά και τα άτομα από τη Μ. Ασία, προέρχονται σε ποσοστό 3/4 από τους πρώτους Νεολιθικούς αγροτοκτηνοτροφικούς πληθυσμούς της Ελλάδας και Μ. Ασίας, έχοντας και οι τρεις πληθυσμοί επιπλέον πρόσμειξη από ανατολικότερους πληθυσμούς παρόμοιους με τους αρχαίους κατοίκους του Καυκάσου, της Αρμενίας και του Ιράν, καταδεικνύοντας, σύμφωνα με τον Λαζαρίδη, ότι «υπήρξε κάποια επιπλέον πληθυσμιακή μετακίνηση από την Ανατολή μετά την εποχή των πρώτων αγροτοκτηνοτροφικών  πληθυσμών».
Αν και Μινωίτες, Μυκηναίοι και σύγχρονοι Έλληνες είναι παρόμοιοι, οι Μυκηναίοι, σε αντίθεση με τους Μινωίτες, είχαν επιπροσθέτως εν μέρει προέλευση από τους αρχαίους κατοίκους της Ανατολικής Ευρώπης και Βόρειας Ευρασίας. Αυτός ο λεγόμενος «Αρχαίος Βόρειο-Ευρωασιατικός» πληθυσμός αποτελεί ένα από τα συστατικά και των σημερινών Ελλήνων, και η μελέτη δείχνει πως είχε επηρεάσει σε μικρό βαθμό και τους ανθρώπους της Μυκηναϊκής Περιόδου.
Η ανακάλυψη του Μινωικού και Μυκηναϊκού Πολιτισμού  στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα  φώτισε  πτυχές της Ελληνικής Προϊστορίας που μέχρι τότε διακρίνονταν μόνο αμυδρά μέσω της ποίησης των Ομηρικών Επών, της Ιλιάδας και της Οδύσσειας. Οι δύο πολιτισμοί ήταν οι πρώτοι προηγμένοι, σύνθετοι, πολιτισμοί της Ευρώπης.
Ο Μινωικός Πολιτισμός άνθισε στην Κρήτη από το 3.000 π.Χ. και κατέπληξε τον κόσμο με τα μεγαλειώδη ανάκτορά του και τις αισθητικά περίτεχνες νωπογραφίες που ανακαλύφθηκαν στην Κνωσό και άλλες περιοχές της Κρήτης. Οι Μινωίτες ήταν οι πρώτοι Ευρωπαίοι που χρησιμοποίησαν τη γραφή.
Ο Μυκηναϊκός Πολιτισμός άνθισε στην ηπειρωτική Ελλάδα περί το 1.600 π.Χ. και δημιούργησε εξίσου υπέροχα πολιτισμικά επιτεύγματα. Η προέλευση των ανθρώπων που δημιούργησαν αυτούς τους πολιτισμούς ήταν ένα μυστήριο και το έναυσμα πολλαπλών θεωριών  τα τελευταία 100 χρόνια. Μια καινούργια ανάλυση του γονιδιακού DNA των Μινωιτών και Μυκηναίων δίνει για πρώτη φορά άμεσες απαντήσεις.
Η μελέτη είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μιας διεθνούς ομάδας ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ και το Ινστιτούτο Μαξ Πλάνκ για τη Μελέτη της Ανθρώπινης Ιστορίας στη Γερμανία, μαζί με αρχαιολόγους και άλλους συνεργάτες στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».
Ο Γεώργιος Σταματογιαννόπουλος, καθηγητής Γονιδιωματικών Επιστημών και Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, είναι ο επικεφαλής συγγραφέας του άρθρου το οποίο δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Nature. Η επεξεργασία και εξαγωγή του DNA έγινε από τις ομάδες του καθηγητή Σταματογιαννόπουλου στο Πανεπιστήμιο Washington, του καθηγητή Johannes Krause του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ και του καθηγητή David Reich της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ. Ο δρ. Ιωσήφ Λαζαρίδης, πρώτος συγγραφέας της μελέτης, ήταν κυρίως υπεύθυνος για τη στατιστική επεξεργασία και ανάλυση των νέων δεδομένων. Τα γενετικά δεδομένα συγκρίθηκαν μεταξύ τους και με περισσότερα από 330 άλλα αρχαία άτομα και 2.600 σύγχρονους ανθρώπους ανά την υφήλιο, για τους οποίους έχουν δημοσιευθεί προηγουμένως συγκρίσιμα γενετικά δεδομένα.
Η έμπνευση για τη νέα μελέτη προήλθε από την αγάπη για την ιστορία του καθηγητή Σταματογιανόπουλου: «Υπάρχουν τόσες θεωρίες για την πληθυσμιακή ιστορία της Ελλάδας, την έλευση των Ελλήνων, τη θεωρία της “Μαύρης Αθηνάς” για την Αφροασιατική προέλευση του κλασσικού πολιτισμού ή την περιβόητη θεωρία του Φαλλμεράυερ τον 19ο αιώνα για την εξαφάνιση των Ελληνικών πληθυσμών κατά το Μεσαίωνα».
Η καινούρια μελέτη δεν επιλύει όλα τα μυστήρια του παρελθόντος, αλλά παρέχει σημαντικές απαντήσεις. Απορρίπτει για πρώτη φορά τη θεωρία πως οι Μυκηναίοι ήταν ένας πληθυσμός με προέλευση πέραν από τον Αιγιακό χώρο, καθώς και τη θεωρία πως οι Μυκηναίοι και οι μετέπειτα αρχαίοι Έλληνες εξαλείφθηκαν κατά το Μεσαίωνα.
Η καινούρια μελέτη καταδεικνύει πως υπήρξε συνέχεια στην Ελλάδα από την εποχή των πρώτων γεωργών/κτηνοτρόφων έως και σήμερα, αλλά όχι σε πλήρη απομόνωση, αφού πρόσμειξη τόσο με βόρειους όσο και με ανατολικούς πληθυσμούς έλαβε χώρα τόσο πριν όσο και μετά την εποχή των Μινωιτών και Μυκηναίων. Επίσης, αποδεικνύει έμπρακτα τη δύναμη της τεχνολογίας του αρχαίου DNA στην επίλυση ιστορικών μυστηρίων, με την ανακάλυψη πως η «Αρχαία Βόρειο-Ευρωασιατική» πρόσμειξη στην Κεντρική Ευρώπη από τις στέπες της Ανατολικής Ευρώπης πριν από 5.000 χρόνια, έφτασε και στη νότιο Ευρώπη τουλάχιστον πριν από 3.500 περίπου χρόνια.  Αυτή η αρχαία Βόρειο-Ευρωασιατική πρόσμειξη πιθανόν να αποτελεί τον κρίκο ανάμεσα στους Έλληνες και άλλους γλωσσολογικά συγγενείς λαούς της Ευρώπης και της Ασίας.
Σημαντικότατη υπήρξε η συμβολή στην έρευνα των Ελλήνων αρχαιολόγων δρος Αντώνη Βασιλάκη, δρος Ελένης Κονσολάκη-Γιαννοπούλου και του καθ. Γεωργίου Κορρέ, της ανθρωπολόγου δρος Τίνας MacGeorge, του αείμνηστου καθ. Μανώλη Μιχαλοδημητράκη και του ερευνητή του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», δρος Γιάννη Μανιάτη.
Η αναφερόμενη μελέτη η οποία προσδίδει νέα ώθηση στην επιστήμη της Αρχαιομετρίας, υπήρξε η πρώτη μεγάλης κλίμακας στον τομέα του αρχαίου DNA, όπου αναμένεται μεγάλη δραστηριοποίηση τα επόμενα έτη, κατόπιν του σχετικού ερευνητικού προσανατολισμού και των μεγάλων χρηματοδοτήσεων που έχουν πρόσφατα υλοποιήσει το Εργαστήριο Αρχαίου DNA του Πανεπιστημίου της Κρήτης και το Εργαστήριο Wiener της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών  της Αθήνας.
Του Νίκου Ζαχαριά, 
Καθηγητή Αρχαιομετρίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

*** Ξεκίνησε χθες το υπαίθριο παζάρι αντικών στο Μεγάλο Καλντερίμι στην Κυπαρισσία 
Ξεκίνησε χθες το υπαίθριο παζάρι αντικών που διοργανώνεται για 13η χρονιά στο Μεγάλο Καλντερίμι της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας. Το υπαίθριο παζάρι αντικών, στα πρότυπα των ανάλογων παζαριών που γίνονται στην Ευρώπη, αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Τριφυλίας, της Κοινωφελούς Επιχείρησης και του Συλλόγου για την Προστασία & Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας. Είναι το μοναδικό, περιοδικό, υπαίθριο παζάρι αντικών στην Ελλάδα. Χιλιάδες αντίκες, παλιά ελληνικά έπιπλα, αντίκες από τη Γαλλία, εγγλέζικες πορσελάνες, πίνακες, δίσκοι από βινύλιο, παλαιά βιβλία, όπλα και χιλιάδες πανέμορφα μικροπράγματα απλώνονται σε περίπτερα με συμμετοχή εμπόρων απ’ όλη την Ελλάδα.
Από χθες έως τις 13 Αυγούστου, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το βράδυ, επισκέπτες, κάτοικοι και παραθεριστές έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στο λιθόστρωτο σοκάκι, να περιεργαστούν τις συλλογές, να θαυμάσουν και να αγοράσουν παλαιά αντικείμενα.
Κι όπως σημειώνει ο Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας: «Η θέση ιδανική και ιστορική. Το Μεγάλο Καλντερίμι είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά τμήματα του μεγάλου δικτύου λιθόστρωτων καλντεριμιών της Άνω (Παλιάς) Πόλης της Κυπαρισσίας (3 χιλιόμετρα περίπου συνολικό μήκος) και σώζεται στην καρδιά του παλιού εμπορικού κέντρου, του Σταυροπάζαρου, της παλιάς, αρχοντικής αγοράς που λειτουργούσε επί αιώνες στο ίδιο ακριβώς σημείο. Παράλληλα, στο χώρο του παζαριού, σε έναν καταπράσινο, δημοτικό κήπο, μουσική και εικαστικά δρώμενα θα κάνουν τα βράδια ομορφότερα.
Στο τέλος του παζαριού, ψηλά στους πρόποδες του φράγκικου κάστρου υπάρχουν όμορφα μαγαζιά για καφέ και φαγητό, ανοιχτά όλη μέρα, με γευστικά τοπικά πιάτα και όχι μόνο.
Η εμπειρία θα είναι μοναδική»!  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Αντιμέτωποι με ένα απρόβλεπτο πρόβλημα τα ελαιοτριβεία της Μεσσηνίας 
Αντιμέτωποι με ένα απρόβλεπτο πρόβλημα βρέθηκαν οι ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων της Μεσσηνίας, αφού ενημερώθηκαν μέσω ανακοίνωσης που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων, από το υπουργείο Περιβάλλοντος, για την υποχρέωση των ελαιοτριβείων να καταχωρίσουν στοιχεία για την παραγωγή ή/και αποθήκευση του ελαιοπυρήνα.
Η άμεση αντίδραση του Παμμεσηνιακού Συνδέσμου Ελαιοτριβείων ήταν να ζητηθεί αναστολή της εφαρμογής του μέτρου και να εξηγήσουν γιατί ο πυρήνας που παράγουν τα ελαιοτριβεία δεν είναι δυνατό να καταχωρηθεί ως απόβλητο.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε την εφημερίδα "Ύπαιθρος Χώρα", η οποία φιλοξενεί και το ανάλογο ρεπορτάζ,  ο πρόεδρος του συνδέσμου, Γιάννης Ηλιάδης: «Η κίνηση αυτή μας άφησε άφωνους, έχοντας σαν δεδομένο ότι ο ελαιοπυρήνας αποτελεί υποπροϊόν, αφού πληροί και τους τέσσερις ακόλουθους όρους:
α. Είναι βέβαιη η περαιτέρω χρήση του. Μετατρέπεται σε πυρηνέλαιο και πυρηνόξυλο εδώ και πάνω από εκατό χρόνια.
β. Χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη πυρηνελαιουργείων απευθείας χωρίς άλλη επεξεργασία
γ. Παράγεται ως αναπόσπαστο μέρος μια παραγωγικής διαδικασίας
δ. Η περαιτέρω χρήση είναι σύννομη. Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, ο ελαιοπυρήνας νομίμως παραδίδεται στα πυρηνελαιουργεία με δελτία αποστολής και τιμολόγια».
Με βάση, λοιπόν, αυτό το σκεπτικό, ο Σύνδεσμος Ελαιουργείων θεώρησε αυτονόητη την ακύρωση της απόφασης και ο Γιάννης Ηλιάδης επισήμανε: «Πέρα από τον φόβο να μη βρεθούν οι ελαιοτριβείς αντιμέτωποι με κάποιο ετεροχρονισμένο πρόστιμο και μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως αυτή η υπόθεση, ζητούμε, λόγω της σύγχυσης που έχει δημιουργηθεί, την παράταση της προθεσμίας εγγραφής των ελαιοτριβείων στο ΗΜΑ. Τέλος, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι από το χαρακτηρισμό του ελαιοπυρήνα ως απόβλητο θίγεται ο ελαιοπυρήνας, το πυρηνέλαιο, το ραφιναρισμένο πυρηνέλαιο, και άλλα».

***  Στους 38 βαθμούς αύριο η θερμοκρασία στην Καλαμάτα! 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 9/8/2017 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και λίγες σποραδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 20-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5-6 μποφόρ, προς τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ..
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 9.7 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 3 (Υψηλή).
Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** Σενάρια με Χαρίτση 
Η συζήτηση του ανασχηματισμού έχει ανοίξει στο πρωθυπουργικό περιβάλλον και, σύμφωνα με πληροφορίες των αθηναϊκών εφημερίδων, ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεχθεί εισηγήσεις από συνεργάτες του να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του άμεσα και να κινηθεί γρήγορα, ακόμη και πριν από το Δεκαπενταύγουστο, προκειμένου να γίνει σημειολογικά το κλείσιμο ενός κύκλου και η έναρξη μιας νέας πορείας, με ορίζοντα την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.
Παράλληλα, ένα φρεσκάρισμα στο υπουργικό σχήμα θεωρείται απαραίτητο, ώστε να δώσει ο πρωθυπουργός το στίγμα του για το δεύτερο μισό της κυβερνητικής θητείας και με ορίζοντα τις εκλογές, όποτε και αν αυτές πραγματοποιηθούν.
Μέσα στα ονόματα που ακούγονται για αναβάθμιση είναι κι αυτό του Καλαματιανού αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, αφού μέχρι σήμερα το έργο του «ζυγήθηκε», «μετρήθηκε» και το… ταμείο βγήκε θετικό.   Α.Π. 

***  Να μαζέψει τα σπασμένα των τελευταίων ετών προσπαθεί φέτος το λάδι! 
Μία ιδιαίτερα καλή χρονιά περιμένουν φέτος οι ελαιοκαλλιεργητές, ώστε να ξεπεράσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη μειωμένη καρπόδεση και το δάκο τα τελευταία χρόνια.
Τα μηνύματα από τη Λακωνία, τη Μεσσηνία και την Αργολίδα δεν παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές, αλλά εκφράζουν την κοινή πίστη ότι τουλάχιστον αυτή η χρονιά δε θα είναι προβληματική.
Σε ρεπορτάζ στην "Ύπαιθρο Χώρα", ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας, Μιχάλης Αντωνόπουλος, επισήμανε: «Ερχόμαστε έπειτα από μία δύσκολη χρονιά, αφού πέρσι είχαμε ελαχιστοποίηση της παραγωγής και ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο. Φέτος, ελπίζουμε ότι η παραγωγή θα ξεπεράσει τους 50.000 τόνους».
Στη συνέχεια, ο κ. Αντωνόπουλος τόνισε ότι το ελληνικό λάδι και, κατά συνέπεια, το λάδι της Μεσσηνίας έχει να αντιμετωπίσει με ηρεμία αγορές όπως η Ισπανία και η Ιταλία.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι η αγορά της Τυνησίας, που θα έχει παραγωγή ρεκόρ και αναμένεται να επηρεάσει τις αγορές, αλλά η Ισπανία θα κινηθεί σε κανονικά επίπεδα και η Ιταλία, όπως και εμείς, θα είναι ανεβασμένη. Οι τιμές θα κινηθούν σε πολύ καλά επίπεδα για τους παραγωγούς. Στη Μεσσηνία το λάδι έφτασε τα 4,2 ευρώ».
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο olivenews.gr, «στη Μεσσηνία η φετινή παραγωγή αναμένεται να φτάσει περίπου στους 44.000 - 49.000 τόνους. Η περυσινή χρονιά ήταν η χειρότερη της τελευταίας 30ετίας, οπότε η εφετινή είναι λογικό να είναι αυξημένη, αν και μικρότερη των αρχικών εκτιμήσεων. Έχει επηρεαστεί από καύσωνα και ανομβρία, ενώ υπάρχουν και  προβλήματα με τη δακοκτονία. Από το σύνολο του νομού, οι 25-26.000 τόνοι συγκεντρώνονται στη περιοχή της Κυπαρισσίας».
Από τους Μολάους Λακωνίας, όπου στην περιοχή του κάμπου ασχολείται το 70%-80%, ο Θεόδωρος Μπουντούνης, αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μολάων Πακίων, δήλωσε: «Είναι μία μέτρια προς καλή χρονιά και οι προσδοκίες που υπάρχουν, σε ό,τι αφορά την παραγωγή, είναι να περάσουν μέσω του συνεταιρισμού 500 τόνοι ελαιόλαδου».
Στη συνέχεια, ο κ. Μπουντούρης υποστήριξε: «Το ελαιόλαδό μας, σε ό,τι αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, δεν απειλείται από κανέναν και έχει σαφή υπεροχή. Πρόβλημα μας είναι το marketing του προϊόντος, όπου υστερούμε σημαντικά έναντι των άλλων ανταγωνιστών μας».
Από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γερακίων Λακωνίας, ο πρόεδρος Γιώργος Χρηστάκης δήλωσε: «Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, θα έχουμε μια παραγωγή αυξημένη κατά 20% σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Με άνεση, λοιπόν, θα πάμε στους 8.000 τόνους επιτραπέζιες ελιές».
Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού εξήγησε ότι η επιτραπέζια ελιά τα τρία τελευταία χρόνια έχει ανοδική πορεία και δε δείχνει να επηρεάζεται από άλλες ανταγωνίστριες χώρες, αφού η περσινή τιμή έφθασε τα τρία ευρώ. Α.Π.

***  Το παλεύει ο ιδιωτικός τομέας στη Μεσσηνία 
Αύξηση της μισθωτής εργασίας στη Μεσσηνία 
 Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα καταγράφηκε τόσο το πρώτο εξάμηνο όσο και ειδικότερα το μήνα Ιούνιο στη Μεσσηνία, καθώς προκύπτει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 3.085 και 1.035 θέσεις εργασίας, αντίστοιχα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πληροφοριακού Συστήματος «Εργάνη». Η επίδοση του πρώτου εξαμήνου είναι η υψηλότερη καταγεγραμμένη θετική επίδοση ισοζυγίου από το 2001 έως σήμερα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Ιουνίου, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 3.681 θέσεις, ενώ οι αποχωρήσεις σε 1.035. Συνολικά για την περίοδο Ιανουάριος – Ιούνιος 2017 οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 13.253 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 3.085.
Με αφορμή και τα γενικότερα στοιχεία της έκθεσης για την υπόλοιπη χώρα, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, τόνισε: «H θετική δυναμική στην αγορά εργασίας διατηρήθηκε και το Μάιο. Η αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα είναι κομβικής σημασίας για την καταπολέμηση της ανεργίας, η οποία αποτελεί το βασικό κοινωνικό πρόβλημα για τη χώρα μας. Χωρίς θριαμβολογίες, συνεχίζουμε την προσπάθεια με σχέδιο και επιμονή».
Φυσικά, τα παραπάνω στοιχεία είναι άκρως ενθαρρυντικά, αλλά εκείνο που θα πρέπει να προβληματίσει είναι η ποιοτική τους ανάλυση. Δεν υπάρχουν, δηλαδή, στοιχεία, εάν οι παραπάνω θέσεις είναι μόνιμης απασχόλησης ή μερικής ή οποιασδήποτε άλλης μορφής.
Κι αυτό, γιατί παρά το θετικό κλίμα που υπάρχει ή επιχειρείται να δημιουργηθεί σχετικά με τα στοιχεία της «Εργάνης» για αύξηση της απασχόλησης στη χώρα, η πραγματικότητα είναι δυσοίωνη.
Τα ίδια στοιχεία δείχνουν με απόλυτη σαφήνεια ότι στην αγορά εργασίας πλέον κυριαρχούν οι «ευέλικτες» μορφές απασχόλησης (μερική απασχόληση, εκ περιτροπής κ.λπ.) και παράλληλα οι αποδοχές των εργαζομένων συμπιέζονται σε επίπεδο... χαρτζιλικιού.
  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Διακοπή Ρεύματος  σήμερα  στην Καλαμάτα 
Διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. θα γίνουν αύριο Τετάρτη, 9 Αυγούστου, ως εξής:
-Στην Καλαμάτα μεταξύ των οδών Κοσμοπούλου, Λακωνικής, Αρδούνη και Βασιλ. Γεωργίου, από τις 8.30 έως τις 14.00
-Στα δ.δ. Κορυφασίου και Ίλλαινας από τις 12.30 έως τις 14.30.

***  Τα γραφεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ 
Σε περίπτωση που ψάχνετε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία της Αριστομένους και δεν τους βρίσκετε, μην πονοκεφαλιάσετε. Μετακινήθηκαν κάποια μέτρα πιο κάτω, στην οδό Βασιλέως Γεωργίου 1 (συμβολή των οδών Αριστομένους και Βασιλέως Γεωργίου).
Τα τηλέφωνα, πάντως,  παραμένουν τα ίδια και έχουν ως εξής: Γεώργιος Κατρούγκαλος: 27210 86853, Παναγιώτα Κοζομπόλη – Αμανατίδη: 27210 90700/27210 90079, Πέτρος Κωνσταντινέας: 27210 85494.
Πάντως, δεν είναι καλό σημάδι η αλλαγή. Γιατί τα προηγούμενα γραφεία είναι που έδωσαν τις δύο νίκες το 2015. Μένει να δούμε αν η… αλλαγή επηρεάσει και το μελλοντικό εκλογικό αποτέλεσμα.   Α.Π. 

***  Ο Δήμος καθαρίζει τα δικά του οικόπεδα; 
Μπορεί στο Δήμο Καλαμάτας να κάνουν εκκλήσεις για τον καθαρισμό των οικοπέδων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά έχει καθαρίσει τα δικά του οικόπεδα;
Αν κρίνουμε από το οικόπεδο σε κάθετη οδό (ακόμα δεν έχει ονομαστεί, ασχέτως του αν έχει ανοίξει εδώ και χρόνια) της Καλλιπατείρας, που προορίζεται για παιδική χαρά και χώρο πρασίνου, μάλλον δεν τα καθαρίζει…
Π.Μπ.
Υ.Γ.: Κι αφού αναφερθήκαμε στον «αβάπτιστο» δρόμο, καλό θα είναι κάποια στιγμή να δοθεί όνομα, να φτιαχτούν πεζοδρόμια, αλλά και να μπει φωτισμός...

*** Έσβησε η φωτιά στη ΒΙ.ΠΕ. Μελιγαλά  
Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στη ΒΙ.ΠΕ. Μελιγαλά, η φωτιά έκαψε ξερά χόρτα και βάτα, αλλά σε απόσταση αναπνοής βρίσκονταν επιχειρήσεις.
Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής που κατάφεραν να προλάβουν τα χειρότερα και έτσι δεν υπήρξαν ζημίες στις παρακείμενες επιχειρήσεις.

***  Σήμερα «τραγουδάμε για τη Γαία» στο Δημοτικό Σχολείο της Στούπας
Με σκοπό την υποστήριξη του πολύτιμου έργου που προσφέρουν οι εθελοντές του πολιτιστικού και εξωραϊστικού Συλλόγου Γαία Δυτικής Μάνης, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ, στη Στούπα, μια ξεχωριστή συναυλία με τη Μαρία Τσώνη και τον Ηλία Κολλινιάτη, με τίτλο «Τραγουδάμε για τη Γαία».
Η Μαρία Τσώνη είναι σοπράνο και ο Ηλίας Κολλινιάτης μουσικός/τραγουδιστής. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις εννέα το βράδυ και τα έσοδα από το εισιτήριο των 5 ευρώ θα διατεθούν για την υποστήριξη της Γαίας.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί από το Σύλλογο Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας», το Δήμο Δυτικής Μάνης και τη Γαία. Κι όπως σημειώνει ο Σύλλογος, η συμμετοχή στην εκδήλωση σηματοδοτεί την προσπάθεια εξωστρέφειας πέραν των ορίων του Δήμου Καλαμάτας.   Α.Π. 

***   Παράπονα για την πρώιμη Λευκή Νύχτα 
Όπως έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό, η 5η Λευκή Νύχτα στην Καλαμάτα έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, 26 Αυγούστου, ημερομηνία, όμως, που για πολλούς επαγγελματίες θεωρείται «λανθασμένη». Ο λόγος είναι ο εξής: ουσιαστικά μια εβδομάδα πριν καν μπει ο Σεπτέμβριος μεταφέρεται ο κόσμος στην πλατεία και η παραλία ερημώνει πολύ νωρίς.
Εμείς, από την πλευρά μας, ας ευχηθούμε αυτή η μεταφορά στη Λευκή Νύχτα να μην «τελειώσει» την κίνηση στην παραλία. Άλλωστε, είναι πολύ νωρίς για τα δεδομένα της Καλαμάτας να ερημώσει η παραλία της, επειδή αυτό «επιτάσσει» μια νύχτα!   Π.Μπ. 

***  «Επεισοδιακή» η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας 
Διαρκής η απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας από τη Δημοτική Αρχή Νίκα  λέει η αντιπολίτευση
 «Επεισοδιακή» ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας χθες το μεσημέρι. Κι αυτό, γιατί υπήρξε ομόφωνη αποχώρηση των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης για μια σειρά από συγκεκριμένους λόγους.
Κωδικοποιημένα τα αίτια της αποχώρησης αναφέρονται σε ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, την οποία υπογράφει ο επικεφαλής της Μανώλης Μάκαρης και έχει ως εξής:
«Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας της 8ης Αυγούστου  δεν υπήρξε απαρτία, αφού μεγάλος αριθμός δημοτικών συμβούλων, κυρίως της συμπολίτευσης, δεν παρευρίσκοντο στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Οι μειοψηφίες του Δήμου Καλαμάτας σύσσωμες αποφάσισαν να απόσχουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαρκή απαξίωση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου από τον κ. Νίκα.
Η απαξίωση αυτή έχει εκφραστεί με πολλές και διαφορετικές πρακτικές:
1. Δεν υπάρχει σταθερή ώρα και μέρα για τη συνεδρίαση του Δ.Σ., αφού κάθε συνεδρίαση γίνεται σε διαφορετική κάθε φορά ώρα και μέρα και όχι την προβλεπόμενη (Πέμπτη 8.00 μ.μ.). Ειδικά η συνεδρίαση σε εργάσιμες ώρες (2.00 μ.μ.) για την πλειονότητα των εργαζόμενων δημοτικών συμβούλων δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην εργασία τους, αλλά και στην άσκηση των αυτοδιοικητικών τους καθηκόντων. Η λύση είναι μία, να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα που είναι συνεδρίαση την προβλεπόμενη ώρα και μέρα (Πέμπτη 8.00 μ.μ.).  Μόνο σε περίπτωση επειγουσών καταστάσεων, όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν, οι μειοψηφίες δέχονται να γίνονται έκτακτα δημοτικά συμβούλια σε διαφορετική ώρα και μέρα.
2.Οι δημοτικές παρατάξεις των μειοψηφιών δεν μπορούν να εισάγουν θέμα στην ημερήσια διάταξη, παρόλο που έχουν τη σύμφωνη γνώμη των μειοψηφιών. Συγκεκριμένα, ενώ εστάλη έγκαιρα από τον υπογράφοντα το επίκαιρο και μείζον θέμα προς συζήτηση “Διαχείριση των απορριμμάτων στην Μαραθόλακκα”, το οποίο έχει σοβαρές οικονομικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις, δε συμπεριελήφθη από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης στις 8/8/2017, αφού, όπως ανέφερε, δεν είχε τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου. Αντίθετα με μεγάλη ευκολία εισάγονται  από τη Δημοτική Αρχή εκτός ημερήσιας διάταξης σημαντικά θέματα που “συζητούνται” με συνοπτικές διαδικασίες.
3. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου της Δημοτικής Αρχής η αντιπολίτευση φιμώνεται, αφού διακόπτεται συστηματικά η εισήγηση των μειοψηφιών για μείζονα θέματα της πόλης.
4. Δεν έχει παραχωρηθεί γραφείο στη μειοψηφία στο νέο Δημαρχείο, ούτε έχει εξασφαλιστεί καμία γραμματειακή υποστήριξη, πράγμα που δυσχεραίνει την άσκηση των καθηκόντων της, αλλά και την επικοινωνία της με τους δημότες. Έχει γίνει σχετική έγγραφη καταγγελία προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά η Δημοτική Αρχή κωφεύει.
Επανειλημμένα έχω καταγγείλει ότι επιστολές και καταγγελίες των δημοτών προς την αντιπολίτευση “εξαφανίζονται”, αφού δεν υπάρχει ούτε καν θυρίδα επικοινωνίας των μειοψηφιών.
5. Ο πρότυπος κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή ενώ έχει ζητηθεί κατ' επανάληψη από την αντιπολίτευση.
6. Η ιστοσελίδα του Δήμου έχει μετατραπεί σε γραφείο Τύπου του δημάρχου, αφού προβάλλονται οι προσωπικές απόψεις του δημάρχου ενώ η αντιπολίτευση απουσιάζει παντελώς από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, ενώ από τις περιλήψεις των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου απουσιάζουν οι ερωτήσεις της αντιπολίτευσης.
Αυτές ακριβώς οι μεθοδεύσεις από τη συγκεκριμένη διοίκηση  παρεμποδίζουν συστηματικά τη λειτουργία των μειοψηφιών, με ξεκάθαρο στόχο να μη γίνεται ο απαιτούμενος έλεγχος  της Δημοτικής Αρχής από την αντιπολίτευση».
Σε ανάλογες δηλώσεις του ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης", Δημήτρης Οικονομάκος, διατύπωσε τα ίδια αιτήματα, συμπληρώνοντας ότι ενώ έχει γίνει δεκτό το αίτημα οι συνεδριάσεις να μεταδίδονται ζωντανά, αυτό ακόμα δεν υλοποιείται.  Α.Π.  

***  Τεράστια ΕΠΙΤΥΧΙΑ του Τραμπ! Αλλάζει τα ΠΑΝΤΑ...

~  Γροθιά στο στομάχι όλων των επικριτών του Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί μια νέα έκθεση, η οποία κατέγραψε τη θεαματική εξέλιξη στις επιχειρήσεις, μέσα στους πρώτους έξι μήνες προεδρίας του Τραμπ.
Σύμφωνα με την έκθεση του AAF, οι αλλαγές στη γραφειοκρατία έχει εξοικονομήσει για τις επιχειρήσεις σχεδόν 4 δις δολάρια ετησίως.
Τα τελικά έξοδα κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του Τραμπ θα κοστίζουν στις επιχειρήσεις των ΗΠΑ περίπου 378 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, έναντι 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ίδια περίοδο της προεδρίας του Μπάρακ Ομπάμα.
«Τα αποτελέσματα είναι σημαντικά," δήλωσε ο Dan Goldbeck, αναλυτής της AAF που συνέταξε την έκθεση. Ο γενικός ρυθμιστικός όγκος έχει επιβραδυνθεί σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και έχουν ξεκινήσει ορισμένα αξιοσημείωτα απορυθμιστικά μέτρα».
Σε σύγκριση με τη διοίκηση του Ομπάμα, ο Τραμπ επέβαλε το 5% του κόστους ζωής στις επιχειρήσεις, το 9% των ετήσιων δαπανών και το 12,5% των ωρών εργασίας που απαιτούνται για γραφική εργασία.
Οι ηγέτες των επιχειρήσεων και οι οικονομολόγοι λένε ότι η επαναφορά των κανονιστικών ρυθμίσεων έχει συμβάλει σε ένα αισιόδοξο επιχειρηματικό κλίμα, με τους εργοδότες να προσθέτουν περισσότερες από 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας μέχρι στιγμής φέτος, ενώ, συνέβαλαν σε αύξηση της χρηματιστηριακής αγοράς κατά 20%.

***  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Κίσινγκερ αλλάζει τα ΠΑΝΤΑ στον πλανήτη...

~  Ερωτηματικά προκαλεί ένα νέο άρθρο του Χένρι Κίσινγκερ, στο οποίο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αναφέρει ότι αν ο ISIS καταστραφεί, τότε θα εμφανιστεί μια «ριζοσπαστική ιρανική αυτοκρατορία» στη Μέση Ανατολή.
Ο Κίσινγκερ προειδοποίησε ότι στην περίπτωση του ISIS και του Ιράν «το ρητό ‘ο εχθρός του εχθρού μου είναι ο φίλος μου’ δεν ισχύει», αφού η εξαφάνιση της τρομοκρατικής ομάδας θα αφήσει μια εδαφική ζώνη που θα φτάνει από την Τεχεράνη στη Βηρυτό και οι εκπαιδευμένες δυνάμεις των Σιιτών θα μπορούσαν να καταλάβουν.
Όπως αναφέρει, «στη σύγχρονη Μέση Ανατολή, ο εχθρός του εχθρού σας μπορεί επίσης να είναι ο εχθρός σας» και προσθέτει: «Οι περισσότερες εξουσίες συμφωνούν στην ανάγκη καταστροφής του ISIS. Αλλά ποια οντότητα υποτίθεται ότι κληρονομεί την επικράτειά της; Συνασπισμός Σουνιτών; Ή μια σφαίρα επιρροής που κυριαρχείται από το Ιράν; Η απάντηση είναι αόριστη, διότι η Ρωσία και οι χώρες του ΝΑΤΟ υποστηρίζουν τις αντίθετες ομάδες. Αν το έδαφος του ISIS κατακτηθεί από τις δυνάμεις των Επαναστατικών Φρουρών ή των Σιιτών του Ιράν, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι μια ζώνη από την Τεχεράνη ως τη Βηρυτό, η οποία θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την εμφάνιση μιας ιρανικής ριζοσπαστικής αυτοκρατορίας».
Εμμέσως πλην σαφώς ο Κίσινγκερ, με την εκτίμηση ότι θα εμφανιστεί μια «ιρανική αυτοκρατορία» αν ο ISIS εξολοθρευτεί, υπονοεί ότι η εμφάνιση αλλά και η παραμονή της τρομοκρατικής ομάδας συμφέρει τις ΗΠΑ, οι οποίες δεν θα πάρουν με καλό μάτι αυτό που αποκαλεί ο Κίσινγκερ «μια ιρανική ριζοσπαστική αυτοκρατορία».
Άρα, πλανάται στον αέρα το ερώτημα: Ποιος γέννησε τον ISIS;..

***  Κλονίζεται η αυτοκρατορία της Μέρκελ μετά τις ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ του Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ...

~  Η πιο διεφθαρμένη χωρά της Ευρώπης είναι η Γερμανία
   Όλοι γνωρίζουμε, διότι το ζούμε, πως η Ευρώπη είναι υπό την οικονομική κατοχή της Ευρώπης. Μίας κατοχής που έχει επιβληθεί μέσω Μνημονίων, λιτότητας και ασφυκτικού πλαισίου στη νομισματική πολιτική. Αυτό είναι κάτι που πρωτίστως το ζούμε οι Έλληνες, αλλά όλος ο Νότος της Ευρωζώνης το αντιλαμβάνεται στην καθημερινότητά του.
Για να επιτευχθεί αυτό χρησιμοποιήθηκε η ισχύς του χρήματος. Η πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης, η Γερμανία κατάφερε να διαφθείρει και πολλές άλλες, μέσω μιζών, εκμετάλλευσης πολιτικών ανδρών κατώτερων των περιστάσεων με αποτέλεσμα την κυριαρχία στην Ήπειρό μας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, μιας βιομηχανίας με συνολικό τζίρο παγκοσμίων τα 500 δις ευρώ. Το σύνολο των γερμανικών εταιρειών είναι  πρωταθλητές του αθέμιτου ανταγωνισμού. Στην Ευρώπη υπάρχει η CEO, εταιρεία η οποία πιστοποιεί την καταλληλότητα των αυτοκινήτων, μία εταιρεία γερμανική. Είναι ποτέ δυνατόν να μην πιστεύει κανείς πως η CEO δεν προωθεί περισσότερο τις γερμανικές εταιρείες σε σχέση με τις υπόλοιπες.
Το δε καρτέλ των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών είναι σαφές. Το αποκάλυψαν και οι Γερμανοί ακόμα δημοσιογράφοι. Μεγάλες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Volkswagen, η Audi, η BMW και η Daimler ρύθμιζαν σε μυστικές συναντήσεις τεχνικά ζητήματα, κόστη και προμήθειες. οι συνεννοήσεις μεταξύ τους αφορούσαν και ζητήματα εκπομπής ρύπων, ώστε να χτυπηθούν οι μη-γερμανικές εταιρείες και να μοιραστεί η πίτα της αγοράς μεταξύ μόνο αυτών των εταιρειών. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ήρθαν σε μυστικές συνεννοήσεις και συμφωνίες ήδη από τη δεκαετία του ’90 με σκοπό την αποφυγή του μεταξύ τους ανταγωνισμού και την από κοινού διαμόρφωση μιας σειράς από στάνταρ, φυσικά προς όφελός τους.
Ακόμα και η Porsche χρησιμοποίησε το, περιβόητο, λογισμικό της Volkswagen που εμφάνιζε τεχνητή μείωση ρύπων στις μετρήσεις. Ένα αυτοκίνητο 3000 cc εμφανιζόταν να εκπέμπει ίδιους ρύπους με ένα αυτοκίνητο 1400 cc. Με αυτό τον τρόπο τελείωσαν τις υπόλοιπες χώρες. Μόνο μία χώρα αποφάσισε να πάρει πάνω της την αντίσταση. Οι ΗΠΑ.
Οι Αμερικανοί έφεραν στο φως το μεγάλο σκάνδαλο απάτης της Volkswagen σχετικά με τα επίπεδα εκπομπών ρύπων από τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητά της. Η πληγή στην αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ είναι τεράστια καθώς τα γερμανικά αυτοκίνητα παρουσιάζονταν, ψευδώς, εξίσου ισχυρά με τα αμερικανικά αλλά με λιγότερους ρύπους. Τώρα όμως που οι Αμερικανοί κατάλαβαν το ‘κόλπο’ πιέζουν την Κομισιόν για να σταματήσει η Γερμανία τον αθέμιτο ανταγωνισμό.
Αν αποδειχθεί ότι όντως είχαν συστήσει καρτέλ, τότε τα πρόστιμα από την Κομισιόν θα είναι πολύ μεγάλα. Ίσως θέσουν σε κίνδυνο τα μελλοντικά τους σχέδια: την ανάπτυξη αυτοκινήτων χωρίς οδηγό και τα ηλεκτροκίνητα οχήματα. Ήδη η Volkswagen έχει βάλει στην άκρη 18 δισ. Ευρώ.
Φυσικά αξίζει να σκεφτόμαστε στην Ελλάδα έχουμε πολλές αγορές από τις γερμανικές επιχειρήσεις. Μήπως τελικά εμείς οι… ‘πελάτες’ έχουμε περισσότερη δύναμη από όση πιστεύουμε;
 του Κυριάκου Βελόπουλου
 Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο που κυκλοφόρησε το Σάββατο 5/8

***  Ραγδαία εξέλιξη! Νέα ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Πούτιν…

~   Η Ρωσία σκοπεύει να συνεχίσει να εγγυάται την ασφάλεια και την ανεξαρτησία της Αμπχαζίας, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον ομόλογο του αυτόνομη δημοκρατία της Γεωργίας, Ραούλ Χάιμπιμπα.
«Έχουμε πολλά να συζητήσουμε, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε μια ειδική σχέση με την Αμπχαζία. Διασφαλίζουμε την ασφάλεια και την αυτάρκεια της Αμπχαζίας, την ανεξαρτησία της. Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συνεχιστεί», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο Πούτιν πρόσθεσε ήταν απαραίτητο να βρεθούν οι βέλτιστοι τρόποι ανάπτυξης της οικονομίας της Αμπχαζίας για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη δική της φορολογική βάση, ενώ, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας της Ρωσίας και της Αμπχαζίας.
«Ελπίζω ότι αυτό το κοινό έργο θα αυξήσει την ασφάλεια των τουριστών που μένουν εδώ (σ.σ στην Αμπχαζία», δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης.
Στις 26 Αυγούστου 2008, ο τότε πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψε διατάγματα για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας και την καθιέρωση διπλωματικών σχέσεων και με τις δύο δημοκρατίες. Εν τω μεταξύ, η Γεωργία εξακολουθεί να θεωρεί τις περιφέρειες ως μέρος της επικράτειάς της.
Η επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αμπχαζία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΝΑΤΟ.

***  Συνεχίζεται το παραλήρημα! Επίθεση Βούτση στις παρελάσεις... 

~ Την ατζέντα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ κατά των παρελάσεων και της αριστείας όπως αυτό παρουσιάστηκε με το Προεδρικό Διάταγμα για την επιλογή σημαιοφόρων στα Δημοτικά με κλήρωση και όχι ανάμεσα στους καλύτερους μαθητές, επιβεβαίωσε ο Νίκος Βούτσης.
Μιλώντας για το θέμα των παρελάσεων ο πρόεδρος της Βουλής σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ είπε ότι «δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Πρέπει να γίνει διάλογος για τις παρελάσεις που παίρνουν και στρατιωτικό χαρακτήρα». Απαντώντας στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση είπε ότι «είναι ανόητο να μας κατηγορούν ότι θέλουμε έτσι τον εξισωτισμό προς τα κάτω».
«Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα "Ελλάς Ελλήνων χριστιανών" ούτε Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια". Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι "ταλιμπά" της Ορθοδοξίας». Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Βουλής.
Παράλληλα επέμεινε στη θέση του για την ορθή αντιμετώπιση της εισβολής του Ρουβίκωνα στο προαύλιο της Βουλής επαναλαμβάνοντας τα όσα ανέφερε στην απαντητική του επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «ποτέ δεν έχει γίνει σύλληψη στο παρελθόν γι' αυτά τα ζητήματα, καταγράφονται τα στοιχεία όσων κάνουν αυτές τις ενέργειες και πέραν τούτου ουδέν. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν υπάρξουν σκηνές βίας δεν θα υπάρξουν συλλήψεις καθ' αυτές».
Κατηγόρησε, ακόμα, τη Νέα Δημοκρατία ότι «κορφολογεί ψηφους» από τη Χρυσή Αυγή ενώ χαρακτήρισε «απαραίτητη» τη συνεργασία δυνάμεων που θα συγκλίνουν για την παραγωγική ανάπτυξη έξω από νεοφιλελεύθερες απόψεις καθώς θα βγαίνουμε από τα Μνημόνια.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού απάντησε ότι «δεν χρειάζεται restart σε επίπεδο προσώπων στην κυβέρνηση αλλά χρειάζεται καλύτερος συντονισμός στο επίπεδο της καθημερινότητας».
Εξέφρασε τη διαφωνία του με τον να μην προχωρήσει η αξιολόγηση στο δημόσιο και στην ερώτηση για τον τρόπο με τον οποίο νομοθετεί η κυβέρνηση η απάντησή του προέδρου της Βουλής ήταν ότι «δεν είμαστε υπεύθυνοι γιατί φέραμε 7 νομοσχέδια με την τακτική διαδικασία το καλοκαίρι μετά την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης».
 protothema.gr

***  ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜOΣ ώρα μηδέν! Όλα τα σενάρια...

~  Αύγουστος και φαίνεται ότι κάποιους θα… τους βρει στην παραλία. Ο ανασχηματισμός σύμφωνα με ορισμένους “ψήνεται” και είναι για στελέχη του Μαξίμου μια κίνηση που επιβάλλεται με στόχο την επανεκκίνηση του κυβερνητικού έργου.
Πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι η… λίστα των ονομάτων με τους πιθανούς υπουργούς είναι στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου.
Κάποιοι μάλιστα επισημαίνουν με νόημα ότι ο Α. Τσίπρας περιμένει απ’ όλα τα υπουργεία τις προτάσεις τους για τις ανακοινώσεις που θα γίνουν στη ΔΕΘ και ταυτόχρονα ρίχνει… ματιές στις σημειώσεις Βερναρδάκη επί του κυβερνητικού έργου ανά υπουργείο.
Και σε αυτή την περίπτωση πάντως πολλά θα κριθούν απ’ το “θέμα” Τσακαλώτου. Στο πλαίσιο ντης ριζικής αλλαγής της εικόνας της Κυβέρνησης πολλοί θα ήθελαν αλλαγή δομική και σε βάθος.
Ο Ε. Τσακαλώτος ωστόσο έχει τη στήριξη των δανειστών καθώς μετά τον “τυφώνα Γιάνη” βρήκαν στο πρόσωπό του έναν άνθρωπο με τον οποίο μπορούν να συνεννοηθούν. Ωστόσο εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου φαίνεται ότι κάποιοι έχουν ενοχληθεί, ειδικά από την κριτική του.
Αν υπάρξουν εξελίξεις τέτοιες που θα φέρουν εκτός υπουργείου Οικονομικών τον Ε. Τσακαλώτο, τότε μιλάμε για ένας εκ βάθρων ανασχηματισμό και όχι για μια επικοινωνιακού τύπου αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα.
Εκεί οι μνηστήρες θα είναι πολλοί και σίγουρα θα υπάρξουν μετακινήσεις και καραμπόλες που θα φέρουν με τη σειρά τους νέες αλλαγές προσώπων.
Εάν οι αλλαγές περιοριστούν τότε περιορίζονται και τα προς αποχώρηση πρόσωπα. Και σε αυτή την περίπτωση το ερώτημα είναι εάν ο Πρωθυπουργός θα επιλέξει την αλλαγή προσώπων που έχουν δεχθεί πυρά ή έχουν ενοχλήσει με τη στάση τους ή εάν θα επιλέξει να δώσει ευκαιρίες, δίνοντας ταυτόχρονα και το σύνθημα της αλλαγής πνεύματος, σε νέα και άφθαρτα πρόσωπα.
Στην πρώτη περίπτωση στη διακεκαυμένη ζώνη βρίσκονται οι κύριοι Μουζάλας και Τόσκας οι οποίοι έχουν δεχθεί πυρά τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στη δεύτερη περίπτωση οι αλλαγές θα φέρουν στο κυβερνητικό σχήμα πρόσωπα ανάλογα των περιπτώσεων Αχτσιόγλου και Χαρίτση…
Αυτή είναι ωστόσο η μια πλευρά του νομίσματος. Η άλλη λέει ότι εκτός της ΔΕΘ η κυβέρνηση έχει μπροστά της και ακόμη μια αξιολόγηση, η οποία δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αλλαγές.  newsit.gr

***  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Ο Κιμ έτοιμος να χτυπήσει ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ

~ Παγκόσμιο τρόμο έχει προκαλέσει ο φραστικός – μέχρι στιγμής - πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Washington Post» το οποίο αποκάλυψε ότι η Πιονγκγιάνγκ κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία τη σμίκρυνση μιας πυρηνικής κεφαλής, προκειμένου να την ενσωματώσει σε έναν από τους διηπειρωτικούς πυραύλους της.
Τραμπ: Φωτιά, οργή και δύναμη που δεν έχει ξαναδεί ο κόσμος
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μετά τις αποκαλύψεις για το πυραυλικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ διέκοψε τις διακοπές που κάνει στο Νιου Τζέρσεϊ και μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Trump National Golf Club ανέφερε: «Εάν η Βόρεια Κορέα μας απειλήσει, τότε θα βρεθεί αντιμέτωπη με φωτιά και οργή τέτοια που δεν έχει δει ξανά ο κόσμος».
Βόρεια Κορέα: Εξετάζει το ενδεχόμενο επίθεσης στην αμερικανικής επικράτειας νήσο Γκουάμ
Η απάντηση της Βόρειας Κορέας ήρθε λίγες ώρες αργότερα, όταν και έγινε γνωστό ότι σκέφτεται να προχωρήσει σε πυραυλική επίθεση κατά του νησιού Γκουάμ, αμερικανικής αποικίας στον Ειρηνικό.
Το Γκουάμ είναι ηφαιστειογενές νησί και πρώην ισπανική αποικία και βρίσκεται νότια της Ιαπωνίας.
Η ενημέρωση προήλθε από δήλωση στρατιωτικού, που δημοσίευσαν κρατικά Μέσα Ενημέρωσης, λίγες ώρες μετά τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον επίσημο φορέα ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, η χώρα σχεδιάζει να εκτοξεύσει μεσαίου προς μεγάλου βεληνεκούς πυραύλους στο νησί Γκουάμ, στο οποίο οι ΗΠΑ διατηρούν στρατηγική στρατιωτική βάση.
Όπως είναι φυσικό, στην αμερικανική βάση στο νησί έχει σημάνει συναγερμός.  newsbomb.gr

***  ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ! Νέες ΑΛΛΑΓΕς στα τέλη κυκλοφορίας...

~  «Βόμβα» για τα Τέλη Κυκλοφορίας σε πάνω από 800.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αναμένεται να αποτελέσει η εφαρμογή του νέου μοντέλου μέτρησης εκπομπών CΟ2 που επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις αυτοκινητοβιομηχανίες.
Μάλιστα αύξηση των τιμών εκπομπών CO2 σε όλα τα αυτοκίνητα οδηγούν αυτομάτως σε αύξηση των Τελών Κυκλοφορίας σε ποσοστό από 15% έως και πάνω από 235%!
Σύμφωνα με το επίσημο χρονοδιάγραμμα της ΕΕ όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει από τον Σεπτέμβριο του 2017 να αναγράφουν δύο τιμές με εκπομπές ρύπων για το ίδιο αυτοκίνητο οι οποίες θα αφορούν σε μετρήσεις από το παλιό και από το καινούριο σύστημα.
Αποτέλεσμα των παραπάνω θα είναι η αύξηση της φορολογίας αλλά και του κόστους χρήσης για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων των κρατών-μελών εξαιτίας της αύξησης των επίσημων εκπομπών ρύπων των οχημάτων τους.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δώσει ένα χρόνο περίοδο χάριτος στις αυτοκινητοβιομηχανίες ώστε το νέο σύστημα να έχει πλήρως υιοθετηθεί τον Σεπτέμβριο του 2018 όποτε και θα σταματήσουν να αναγράφονται οι τιμές μέτρησης των εκπομπών C02 με το παλαιό σύστημα.
Παράλληλα οι τιμές τόσο των καινούριων όσο και των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αναμένεται να αυξηθούν εξαιτίας της αλλαγής των τιμών στις εκπομπές CO2.
Ειδικότερα για τον υπολογισμό του Τέλους Ταξινόμησης λαμβάνονται υπόψη οι Αξίες Λιανικής προ Φόρων αλλά και οι εκπομπές CO2. Όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς η αύξηση στις τιμές των εκπομπών ρύπων οδηγεί σε άνοδο του φόρου που πρέπει να καταβληθεί και κατ’ επέκταση των τιμών λιανικής.
 Πώς αυξάνονται τα Τέλη Κυκλοφορίας
Η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εκπομπών Co2 στα αυτοκίνητα αναμένεται να αλλάξει ριζικά το κόστος των Τελών Κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα που έχουν πρώτη Άδεια Κυκλοφορίας μετά την 1η/11/2010 τα οποία υπολογίζονται με βάση τους ρύπους.
Ο εν λόγω στόλος οχημάτων εκτιμάται ότι είναι πάνω από 800.000 οχήματα και οι αυξήσεις που αναμένεται να καταγραφούν κυμαίνονται από 15 έως και πάνω από 235%.
Ο λόγος εστιάζεται στο γεγονός πως η αύξηση ακόμη και μόλις 2 γραμμαρίων CO2 είναι αρκετή για να αυξηθούν τα Τέλη Κυκλοφορίας έως και πάνω από 235%.
Ειδικότερα ένα όχημα εκπέμπει 180 γρ. CO2 και κάτοχός του για το 2017 πλήρωσε 441 ευρώ. Αν με τη νέα μέθοδο μέτρησης το όχημά του εκπέμπει 182 γρ. CO2 τότε αυτομάτως τα Τέλη Κυκλοφορίας αυξάνονται σε 505,96 ευρώ. Δηλαδή ο κάτοχός του θα πληρώσει 64,96 ευρώ περισσότερα για τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2018 αν οι κλίμακες δεν αυξηθούν περαιτέρω.
Σε άλλη περίπτωση κάποιος κάτοχος ΙΧ με εκπομπές ρύπων 250 γρ. CO2 πλήρωσε 762,5 ευρώ για τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017. Αν με τη νέα μέθοδο μέτρησης το ίδιο όχημα φαίνεται ότι εκπέμπει 280 γρ. CO2 τότε τα Τέλη Κυκλοφορίας αυξάνονται σε 1.041,6 ευρώ. Δηλαδή ο κάτοχος του οχήματος θα πληρώσει 279,1 ευρώ περισσότερα λόγω της αύξησης των ρύπων.
Τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα αν το αυτοκίνητο είχε χαμηλούς ρύπους με το παλιό σύστημα και με το καινούριο οι εκπομπές CO2 αυξάνονται πάνω από 20 γραμμάρια.
Ειδικότερα κάτοχος ΙΧ με εκπομπές 120 γρ. CO2 με το παλιό σύστημα πλήρωσε 117,6 ευρώ για τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017. Αν με το νέο σύστημα το όχημά του φαίνεται να εκπέμπει 161 γρ. CO2 τότε τα Τέλη Κυκλοφορίας θα διαμορφωθούν σε 394,45 ευρώ! Δηλαδή θα πληρώσει περισσότερα 276,85 ευρώ και το ποσοστό αύξησης ανέρχεται σε 235,41%.
Σε άλλη περίπτωση ιδιοκτήτης ΙΧ με ρύπους 140 γρ. CO2 πλήρωσε για Τέλη Κυκλοφορίας 168 ευρώ. Αν οι ρύποι του οχήματός του με το νέο σύστημα μέτρησης αγγίζουν τα 181 γρ. CO2 τότε τα Τέλη Κυκλοφορίας διαμορφώνονται σε 503,18 ευρώ. Δηλαδή θα πληρώσει 335,18 ευρώ περισσότερα και το ποσοστό αύξηση ανέρχεται σε περίπου 200%!
 Ποιο είναι το νέο μοντέλο μέτρησης
Η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε σχετικά με το παράνομο λογισμικό μείωσης των εκπομπών ρύπων ξεκίνησε να αναζητά ένα νέο μοντέλο προσδιορισμού των εκπομπών ρύπων στα αυτοκίνητα.
Μετά από καιρό το νέο σύστημα μέτρησης δημιουργήθηκε και φέρει την ονομασία WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) και θα εφαρμοστεί από όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων στα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη από τον Σεπτέμβριο του 2018.
Σύμφωνα μ’ αυτόν οι εκπεμπόμενοι ρύποι θα είναι πιο κοντά στη πραγματικότητα – στα δεδομένα μετακίνησης των Ευρωπαίων- οπότε κατά προέκταση αναμένεται αύξηση των ανακοινώσιμων τιμών από 5 έως και 30%, σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα.
Μάλιστα η ΕΕ έχει ορίσει τον Σεπτέμβριο του 2017 ως ημερομηνία έναρξης εφαρμογής του νέου συστήματος παράλληλα με το παλαιό με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να εμφανίζονται με δύο τιμές στις εκπομπές ρύπων.
«Οι εθνικές κυβερνήσεις πρέπει να ενεργήσουν για να διασφαλίσουν ότι η φορολογία με βάση το CO2 θα είναι δίκαιη, δεδομένου ότι η WLTP θα οδηγήσει σε υψηλότερη τιμή CO2 για το ίδιο όχημα σε σύγκριση με το NEDC", δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ACEA, Erik Jonnaert. "Εάν δεν το κάνουν, η εισαγωγή της νέας διαδικασίας δοκιμής θα μπορούσε να αυξήσει την οικονομική επιβάρυνση των καταναλωτών."
Για παράδειγμα, από τον Σεπτέμβριο του 2017 ένα αυτοκίνητο μπορεί να φαίνεται ότι εκπέμπει 100 γρ. CO2 / km χρησιμοποιώντας την παλιά δοκιμή NEDC, ενώ με το νέο σύστημα να φαίνεται ότι εκπέμπει 120 γρ. CO2 / χλμ.
Εάν το καθεστώς φόρου εκπομπών μιας χώρας παραμείνει αμετάβλητο, αυτό θα αύξανε άδικα τη φορολογική επιβάρυνση για ορισμένους καταναλωτές και θα οδηγούσε σε γενική σύγχυση. Τα συστήματα φορολογίας πρέπει να προσαρμοστούν ώστε να αποφευχθεί αυτό το σενάριο επισημαίνει ο κ. Jonnaert.
Σήμερα για τον υπολογισμό της εργοστασιακής κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων χρησιμοποιείται το πρότυπο NEDC (New European Driving Cycle). Στην πράξη πρόκειται για ένα πρωτόκολλο που όπως έχει αποδειχτεί διαφέρει από την πραγματικότητα κίνησης των οχημάτων στους δρόμους και έτσι τα εργοστασιακά νούμερα έχουν αποκλίσεις στις εκπομπές ρύπων και στην κατανάλωση, από ότι συμβαίνει στην πραγματικότητα.
Επίσης η ΕΕ θα επιτρέπει στις αυτοκινητοβιομηχανίες να διαθέσουν τα απούλητα οχήματά τους που έχουν εγκριθεί με το παλαιό σύστημα μέτρησης εκπομπών ρύπων μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019.
 Ποιος θα πληρώσει το «μάρμαρο»
Ερωτηματικά προκαλεί η εφαρμογή του νέου συστήματος μέτρησης εκπομπών ρύπων στα αυτοκίνητα το οποίο αλλάζει τις επίσημες μετρήσεις και επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων καθώς οι κάτοχοί τους αγόρασαν αυτοκίνητα που είχαν χαμηλά Τέλη Κυκλοφορίας και από τον Σεπτέμμβριο μπορεί να είναι πολύ υψηλότερα.
Ωστόσο όπως έγινε και με το σκάνδαλο με το παράνομο λογισμικό των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών κανένας Ευρωπαίος πολίτης δεν έλαβε καμία αποζημίωση σε αντίθεση με τους ιδιοκτήτες τόσο των ΗΠΑ όσο και άλλων κρατών στην Ασία που αποζημιώθηκαν με το παραπάνω είτε με χρηματική αποζημίωση είτε με αντικατάσταση του οχήματος.
Στην ΕΕ κανένας κάτοχος δεν έλαβε ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση και περιορίστηκαν σε μια επιστολή με συγγνώμης προς τους πελάτες τους…
  enikonomia.gr

***  20.000 ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ καταθέσεων κάθε μήνα! Τι να κάνετε για να προστατευτείτε...

~ Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο 21 εργάσιμες ημέρες τον Ιούνιο για να γίνουν 20. 954 κατασχέσεις από καταθέσεις τραπεζικών λογαριασμών.
Με τη λέξη καταθέσεις οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για τις υπηρεσίες είσπραξης εννοείται και το ποσό της σύνταξης, αλλά και του μισθού.
Η εντολή που έχουν οι υπάλληλοι είναι να “ανοίγουν” τους λογαριασμούς και να παίρνουν τα χρήματα για να μειωθούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη.
Στο στόχαστρο μάλιστα έχουν βρεθεί εδώ και καιρό όσοι έχουν χρέη άνω των 500 ευρώ.
Πλέον η ΑΑΔΕ προχωράει σε αναγκαστική είσπραξη και βάζει στο στόχαστρο πρώτα τα… μικροποσά, καθώς θεωρείται ότι είναι πιο πιθανό να εισπραχθούν.
Έτσι οι εφορίες έχουν εντολές για “εισπράξεις” με όλα τα μέσα και με τον τρόπο αυτό οι καταθέσεις των οφειλετών μπαίνουν στο στόχαστρο.
Ήδη έχουν δει τα χρήματά τους να κάνουν “φτερά” 930.000 άτομα. Οι αρχές υπολογίζουν ότι μέσα στους επόμενους 36 μήνες θα έχουν προβεί σε κατασχέσεις ποσών από ακόμη 690.000 άτομα. Όσοι δεν έχουν ενταχθεί σε μια από τις ρυθμίσεις για την εξόφληση χρεών θα δουν μέσα στο επόμενο διάστημα να λείπουν χρήματα.
Στο Α’ εξάμηνο από την αρχή του χρόνου έχουν φτάσει ήδη στις 112.058, ενώ τη σειρά τους περιμένουν 1.608.263 φορολογούμενοι που βρίσκονται στον προθάλαμο των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης λόγω χρεών. Αναλογούσαν έτσι 1.000 κατασχέσεις σε κάθε μία από τις 21 εργάσιμες μέρες που είχε ο συγκεκριμένος μήνας ή 125 κατασχέσεις ανά ώρα στο οκτάωρο λειτουργίας των εφοριών -δηλαδή δύο κατασχέσεις το λεπτό.
 Οι 4 τρόποι για να αποφύγετε την κατάσχεση
1) Η υπαγωγή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις φορολογικές αρχές μπορούν να ρυθμιστούν έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις ή εάν προέρχονται από έκτακτη φορολογία έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4152/2013 περί «πάγιας ρύθμισης».
Η υπαγωγή στη ρύθμιση αυτή προϋποθέτει την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 στην οποία ο αιτών τη ρύθμιση οφειλέτης θα πρέπει να αναφέρει αναλυτικά στοιχεία για την εισοδηματική και περιουσιακή του κατάσταση, από τα οποία θα πρέπει να προκύπτει αφενός η αδυναμία του να εξοφλήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του, αφετέρου η δυνατότητά του να διαθέτει από το μηνιαίο εισόδημά του ένα ποσό για την αποπληρωμή της κάθε μηνιαίας δόσης της ρύθμισης.
Η υπαγωγή στην «πάγια ρύθμιση» του ν. 4152/2013 και η υποβολή τόσο της αίτησης όσο και της απαιτούμενης υπεύθυνης δήλωσης μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής εφαρμογής του συστήματος ΤΑΧΙSnet, που είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας της ΑΑΔΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr. Κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης ο οφειλέτης υποχρεούται να συμπληρώνει τα σχετικά πεδία που εμφανίζονται στην οθόνη της αίτησης.
Με την υπαγωγή στην ρύθμιση, αποτρέπεται η επιβολή του μέτρου της κατάσχεσης ή αν το μέτρο αυτό έχει ήδη επιβληθεί αναστέλλεται.
 Σε κάθε περίπτωση, ο φορολογούμενος που θα υπαχθεί στη ρύθμιση αυτή θα πρέπει να γνωρίζει ότι:
α) Το συνολικό ποσό των οφειλών που θα ρυθμίσει επιβαρύνεται με ετήσιο ποσοστό τόκων 5%.
β) Προϋπόθεση για την ένταξη στη ρύθμιση είναι να έχει υποβάλει τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας, καθώς και τυχόν περιοδικές και εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ για τις οποίες ήταν υπόχρεος την τελευταία πενταετία.
 2) Η ασφάλιση των τακτικά καταβαλλόμενων, μέσω τραπεζικών λογαριασμών, μισθών, συντάξεων και λοιπών ασφαλιστικών επιδομάτων και παροχών μέσω της δήλωσης του βασικού τραπεζικού λογαριασμού του οφειλέτη ως «ακατάσχετου». Για κάθε οφειλέτη του Δημοσίου ισχύει ακατάσχετο όριο 1.250 ευρώ όσον αφορά τα ποσά των καταθέσεών του σε έναν λογαριασμό που έχει ανοίξει σε ένα μόνο τραπεζικό ίδρυμα. Ωστόσο, για να ισχύσει το ακατάσχετο αυτό όριο, ο οφειλέτης θα πρέπει να γνωστοποιήσει στην ΑΑΔΕ τον συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό του, υποβάλλοντας ηλεκτρονικά σχετική δήλωση στο σύστημα ΤAXISNET. Εφόσον ο οφειλέτης έχει τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο πιστώνονται κάθε μήνα ποσά μισθών ή συντάξεων ή άλλων ασφαλιστικών βοηθημάτων οφείλει να γνωστοποιήσει αυτό τον λογαριασμό στην ΑΑΔΕ, ώστε να μην κατάσχονται από αυτόν υπόλοιπα χαμηλότερα των 1.250 ευρώ.
 3) Η τμηματική αποπληρωμή του ληξιπρόθεσμου χρέους ανά μη τακτά διαστήματα με την καταβολή ποσών «έναντι», ιδίως αν το ποσό του χρέους υπερβαίνει κατά πολύ τα 500 ευρώ. Η λύση αυτή πρέπει να επιλέγεται μόνο εφόσον είναι αδύνατη η υπαγωγή του χρέους σε «πάγια ρύθμιση» και με πρωταρχικό στόχο το συνολικό ποσό της οφειλής να περιοριστεί κάτω από τα 500 ευρώ που είναι το όριο πάνω από το οποίο επιτρέπεται η επιβολή του μέτρου της κατάσχεσης ακινήτων ή κινητών περιουσιακών στοιχείων. Κάθε οφειλέτης που έχει ένα μη ρυθμισμένο ληξιπρόθεσμο χρέος μπορεί, όποτε θέλει και έχει τη σχετική ρευστότητα, να πληρώνει οποιουδήποτε ύψους ποσό “έναντι” του συνολικού αυτού χρέους σε οποιοδήποτε υποκατάστημα Τράπεζας ή των ΕΛΤΑ ή σε οποιοδήποτε ΑΤΜ τράπεζας ή μέσω e-banking, χρησιμοποιώντας την Ταυτότητα Οφειλής, δηλαδή τον κωδικό πληρωμής που συνοδεύει το χρέος του. Με τη μέθοδο της καταβολής ποσών «έναντι» επιτυγχάνεται η σταδιακή μείωση του υπολοίπου της οφειλής. Μπορεί δε με τον τρόπο αυτό μια οφειλή της τάξεως των 1.000 ή των 2.000 ευρώ να μειωθεί σταδιακά κάτω από τα 500 ευρώ και ο οφειλέτης να πάψει να τουλάχιστον να είναι εκτεθειμένος στον κίνδυνο κατάσχεσης ακινήτων ή κινητών περιουσιακών στοιχείων που κατέχει.
 4) Η υποβολή αίτησης προς τον προϊστάμενο της αρμόδιας ΔΟΥ για μείωση του ποσού που υπόκειται σε κατάσχεση. Ο οφειλέτης εναντίον του οποίου έχει επιβληθεί το μέτρο της κατάσχεσης ποσοστού επί του τμήματος του μηνιαίου μισθού του άνω των 1.000 ευρώ έχει δικαίωμα να ζητήσει από τον προϊστάμενο της ΔΟΥ στην οποία υπάγεται, υποβάλλοντας σχετική αίτηση, τη μείωση του ποσοστού του μισθού του που παρακρατείται και κατάσχεση έναντι χρεών του προς το Δημόσιο, εφόσον αποδείξει ότι υπάρχουν σοβαροί οικονομικοί λόγοι που υπαγορεύουν τη μείωση αυτή.
 newsit.gr

***  NEO XAΡΑΤΣΙ! 30.000 άτομα στο στόχαστρο...

~  Οι εισφορές που αντιστοιχούν στο διάστημα από τον Ιανουάριο ως τον Αύγουστο του 2017 για το εφάπαξ και την επικουρική σύνταξη έρχονται αναδρομικά από τον ΑΦΚΑ για περισσότερους από 300.000 αυτοαπασχολούμενους.
Οι εισφορές θα πρέπει να πληρωθούν άμεσα και οι αυτοαπασχολούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν διπλά μέσα στους επόμενους μήνες.
Οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί θα λάβουν ραβασάκια που αντιστοιχούν σε 4% για το εφάπαξ, ενώ μηχανικοί, δικηγόροι, υποθηκοφύλακες , δικαστικοί επιμελητές, συμβολαιογράφοι θα κληθούν να πληρώσουν εισφορές 11% συνολικά για εφάπαξ και επικουρική σύνταξη.
Αναλυτικά οι κρατήσεις ανάλογα με το εισόδημα:


 newsit.gr

*** Αθλητική ενημέρωση  :

***   Δεύτερη φιλική νίκη για την Εθνική
Με τη Μ.ΒρετανίαΔεύτερη φιλική νίκη για την Εθνική

~  Τη δεύτερη νίκη της πέτυχε η Εθνική μπάσκετ στο τουρνουά της Πάτρας. Η ομάδα του κώστα Μίσσα επιβλήθηκε με της Μ.Βρετανίας με 92-64.
Οι Βρετανοί με υπεροχή στο ριμπάουντ πρόβαλαν... μεγαλύτερη αντίσταση από τους Ρουμάνους, με τους διεθνείς να «δοκιμάζονται» περισσότερο σε σετ παιχνίδι, εν τη απουσία του πάντως του παίκτη πάνω στον οποίο έχει «χτιστεί» αυτή η εθνική, του Γιάννη Αντετοκούνμπο.
  Τους Λαρεντζάκη, Μπόγρη άφησε εκτός δωδεκάδας ο Κώστας Μίσσας, ενώ ντεμπούτο στην εθνική ανδρών πραγματοποίησε ο Μήτογλου. Επόμενη φιλική αναμέτρηση της εθνικής στις 11 Αυγούστου, στο διεθνές τουρνουά του Βελιγραδίου με τη συμμετοχή των Σερβία, Μαυροβουνίου.
Με Καλάθη, Παππά, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μπουρούση ξεκίνησε η εθνική. Χάρη σε εξαιρετικές συνεργασίες στην επίθεση, οι Έλληνες διεθνείς προηγήθηκαν με 7-15. Ο Σλούκας πήρε τη θέση του Καλάθη και εν συνεχεία ο Μάντζαρης μπήκε αντί του Παππά στην περιφέρεια, με τους Βρετανούς να μειώνουν σε 13-17, χάρη στην υπεροχή τους στο επιθετικό ριμπάουντ. Ο Πρίντεζης έφτασε τους 10 προσωπικούς πόντους, για το 25-15 με δύο τρίποντα, με την 1η περίοδο να λήγει 17-27. Ο Μίσσας συνέχισε να δοκιμάζει σχήματα στη 2η περίοδο, η εθνική αποδείκνυε την ανωτερότητά της έναντι των Βρετανών στο παρκέ, με τον ηλεκτρονικό πίνακα να δείχνει 34-51 στο ημίχρονο. Μόνο στα επιθετικά ριμπάουντ (11) υπερείχε η Μεγάλη Βρετανία, με τη «γαλανόλευκη» να έχει 68% στα δίποντα, 40% στα τρίποντα και 90% στις βολές.
Τον Θανάση Αντετοκούνμπο στο «4», όπως και με τη Ρουμανία έβαλε ο Μίσσας με την έναρξη της 3ης περιόδου. Η εθνική διατηρούσε σταθερά μία διαφορά 20 πόντων, 43-63 (28ο λεπτό), αλλά έκτοτε οι Βρετανοί με όπλο την υπεροχή τους στα ριμπάουντ (9 περισσότερα στο 30ο λεπτό), έτρεξαν, είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας με αποτέλεσμα να μειώσουν. Αρχικά με δύο διαδοχικά τρίποντα του Τζόζεφς (49-63) και εν συνεχεία με φόλοου κάρφωμα του Ουίλιαμς (51-63).
Με εξαιρετική ατομική προσπάθεια ο Νίκος Παππάς διαμόρφωσε το σκορ της 3ης περιόδου, 51-66. Ο Γιώργος Πρίντεζης επέστρεψε στην 4η περίοδο (είχε μείνει στον πάγκο καθ΄ όλη την 3η), η εθνική σοβαρεύτηκε, με τον Παπαπέτρου να τροφοδοτείται και να ανεβάζει το σκορ, ενώ χρόνο συμμετοχής πήγε και ο Μήτογλου. Μάλιστα, στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της εθνικής ανδρών, ο Μήτογλου πέτυχε έξω από τα 6.75 τους πρώτοςυ πόντους του, για το 85-61, στο 39’, ενώ ο ίδιος κάρφωσε κα8ι για το 64-92 που ήταν και το τελικό σκορ.
Τα δεκάλεπτα: 17-27, 34-51, 51-66, 64-92.
Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ (Προύντι): Ντανκ Ακοντό 2, Τζόνσον 5, Μόκφορντ 7, Οκερεαφόρ, Κλαρκ 12, Μάρεϊ 3, Μπόατενγκ 2, Ατσάρα 3, Σίαρς, Ολασένι 13, Μπίγκμπι Ουίλιαμς 11, Τζόζεφς 6
ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Μίσσας): Καλάθης 2(4 ασ.), Μπουρούσης 8, Σλούκας 9 (1/3 τρ., 4 ασ.), Παππάς 12 (4/4 διπ.), Παπαγιάννης 9 (7 ρ.), Πρίντεζης 12 (2/2 τρ.), Παπανικολάου 8, Μάντζαρης 3(1/1 τρ., 3 ασ.), Αγραβάνης 10 (2/2 τρ.), Παπαπέτρου 9, Θ. Αντετοκούνμπο 4, Μήτογλόυ 6 (1). Newsroom ΔΟΛ

***  Ισοπαλία στο φιλικό του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ  Μέτρια απόδοσηΙσοπαλία στο φιλικό του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ
~ Ισόπαλοι με 1-1 αναδείχτηκαν σε φιλικό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Αγώνας που διεξήχθη, κεκλεισμένων των θυρών, στην Τούμπα. Στην πρώτη φάση του ματς ο Πρίγιοβιτς, μετά από ασίστ του Μακ, άνοιξε το σκορ, δίνοντας το προβάδισμα στον «Δικέφαλο» και στο 20’ ο Νικολιάς, με μακρινό σουτ, ισοφάρισε για τον ΠΑΣ.
Οι Ηπειρώτες είχαν δοκάρι, με κεφαλιά από τον Κόντε, στο 14’ και με απευθείας φάουλ, στο 44’, από τον Γιάκο. Το δοκάρι σημάδεψε στο 87’ για τους Θεσσαλονικείς, με γυριστή κεφαλιά, ο Πρίγιοβιτς.
Απόντες από το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ ήταν οι Χοσέ Κρέσπο, Μαρίν Λέοβατς, λόγω ενοχλήσεων στο δεξί ισχίο. Αμφότεροι δεν θα χρησιμοποιηθούν ούτε στην αυριανή, επίσης εντός έδρας, φιλική δοκιμασία της ομάδας με τη Λαμία (20.00), χωρίς η κατάστασή τους να εμπνέει ανησυχία.
Διάστρεμμα στη δεξιά ποδοκνημική υπέστη, ακόμη, στους «ασπρόμαυρους» ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ο οποίος θα μείνει αγωνιστικά παροπλισμένος για τις επόμενες τρεις ημέρες. Θεατής της αναμέτρησης ήταν ο εσχάτως αποκτηθείς από τον ΠΑΟΚ και μέχρι πρότινος τερματοφύλακας του ΠΑΣ, Αλέξανδρος Πασχαλάκης.
ΠΑΟΚ (Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς): Ρέι, Μάτος (57’ Λύρατζης), Μαλεζάς, Βαρέλα, Δεληγιαννίδης, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Κάμπος (57’ Κόζακ), Ενρίκε, Μακ (67’ Μίσκοβιτς), Πρίγιοβιτς.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης) : Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σκόνδρας (82’ Μαυροπάνος), Καρανίκας, Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Γαρουφαλιάς, Γιάκος (75’ Βιδάλ), Χαλκιαδάκης (60’ Λίλα), Κόντε.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Πρόκριση της Μπελιμπασάκη στα ημιτελικά των 200μ.
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβουΠρόκριση της Μπελιμπασάκη στα ημιτελικά των 200μ.


~ Μεγάλη επιτυχία για την Μαρία Μπελιμπασάκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στιβου του Λονδίνου, καθώς προκρίθηκε στα ημιτελικά των 200μ στην τρίτη συμμετοχή της στη διοργάνωση (2013 και 2015 οι άλλες δύο).
Η Ελληνίδα σπρίντερ συμμετείχε στην 1η προκριματική σειρά του αγωνίσματος και τερμάτισε 3η με 23.16 παίρνοντας απευθείας την πρόκριση για τα ημιτελικά της Πέμπτης. Συνολικά πέτυχε την 14η καλύτερη επίδοση των προκρματικών.
Πρώτη τερμάτισε η Ντάφνι Σιπερς (Ολλανδία) με 22.63, ένα από τα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο και δεύτερη η Τίνια Γκάιδερ (Μπαχάμες) με 22.98.
Καλές επιδόσεις σημείωσαν ακόμη η Αμερικανίδα Κίμπερλιν Ντάνκαν με 22.74 στην 2η προκριματική σειρά, η Βρετανίδα Ντιάτζα Στίβενς με 22.90 στην 3η (2η ήταν η Βουλγάρα Ιβέτ Λάλοβα με 23.08), η Σονέ Μίλερ Ουίμπο (Μπαχάμες) με 22.69 και η Σιμόν Φέισι (Τζαμάικα) με 22.98 στην 4η, η Ντίνα Άσςερ Σμιθ (Βρετανία) με 22.73 και η Κρίσταλ Εμάνουελ (Καναδάς) με 22.87 στην 5η, η Μαρί-Ζοζέ Τα Λού (Ακτή Ελεφαντοστού) με 22.70 στην 6η και η Ρεμπέκα Χάαζε (Γερμανία) με 22.99 στην 7η σειρά.

Newsroom ΔΟΛ

*** Αγωγή της NOVA κατά της Super League  Συνεχίζεται η διαμάχηΑγωγή της NOVA κατά της Super League

~  Με αγωγή κατά του συνεταιρισμού «απάντησε» η NOVA στο εξώδικο που απέστειλε η Super League προς το συνδρομητικό κανάλι πριν από λίγα 24ωρα και με το οποίο ζητούσε την καταβολή των χρημάτων που οφείλονται.
Το κανάλι της Κάντζας ενημέρωσε ότι προχώρησε σε αγωγή κατά της λίγκας για «μείωση τιμήματος», θεωρώντας ότι εξάντλησε «τα περιθώρια καλόπιστης διαπραγμάτευσης». Στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε η NOVA επιχειρεί να καταδείξει την μείωση των εσόδων της το πρώτο εξάμηνο του 2017, λόγω των αλλαγών που επιβλήθηκαν στη φορολογία, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για «συνεχιζόμενη χαμηλή απόδοση της Super League» που έχει ως συνέπεια να «επιδρά αρνητικά στην συνδρομητική μας βάση και στα βασικά οικονομικά μας μεγέθη».
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Πάνος Παπαδόπουλος, τόνισε: «Η επιβολή φόρων 10% στην συνδρομητική τηλεόραση και 5% στη σταθερή τηλεφωνία επέδρασαν αρνητικά στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης το 1ο εξάμηνο του 2017 , πάντα σε συνδυασμό με την πλήρη εφαρμογή από την 1/1/2017 όλων των φόρων που είχαν ψηφιστεί το 2016. Ταυτόχρονα, η συνεχιζόμενη χαμηλή απόδοση της Super League επιδρά αρνητικά στην συνδρομητική μας βάση και στα βασικά οικονομικά μας μεγέθη. Σε αυτό το δυσμενές μακροοικονομικό περιβάλλον, συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε μια συντηρητική εμπορική πολιτική και να εντείνουμε τις δράσεις για την περαιτέρω βελτίωση του κοστολογικού μας μοντέλου».
Στο δελτίο Τύπου τονίζεται ότι: «Η εταιρεία έχοντας εξαντλήσει τα περιθώρια καλόπιστης διαπραγμάτευσης με τη Super League για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης, κατέθεσε αγωγή μείωσης τιμήματος των Συμβάσεων Κεντρικής Διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Η αιτούμενη αναπροσαρμογή του τιμήματος βασίζεται σε έκθεση οικονομικού συμβούλου – ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα». Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

~ ~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017  :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 01  Αυγούστου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το  2008  ..
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για όλους μας  !  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-01-2017_48.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 02 Αυγούστου 2017 :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης ... από το 2008 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-02-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Πέμπτη 03 Αυγούστου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το  2008   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-03-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 04 Αυγούστου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008  :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/08/news-04-2017.html
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 05- Αυγούστου - 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  ...  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/08/news-05-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ .... Σάββατο 05 Αυγούστου 2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/08/blog-post.html .- 
~*    Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 06  Αυγούστου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,,, από το .. 20008  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/08/news-06-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 07 Αυγούστου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008    :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-07-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 08  Αυγούστου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  ...από το  2008: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-08-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  -2- Τρίτη  08  Αυγούστου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης     ....από  το  2008:  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/08/arfara-news-2-08-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 09  Αυγούστου  2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ..από το  2008  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/08/news-09-2017.html .-
~*
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 01 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-01-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 02 Ιουλίου 2017  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-02-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 03 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/07/news-03-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 04 Ιουλίου 017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-04-017.html  
~* ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας ΥΓΕΙΑ  το  Α-Ω  ......  Τετάρτη 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/07/2017-arfara-news-01-2017-httparfara.html .-
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 05 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-05-2017.html  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-29-2017.html .- 
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 30 Ιουλίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....από το  2008 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-30-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Δευτέρα 31 Ιουλίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης ... από το .....2008 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-31-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ Διαδρομές -2- Ιουλίου  2017 : Δευτέρα 31 /07 /2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/07/2-2017-31-07-2017.html .- 
~*
~  http://www.dinfo.gr  .-= ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ  .- www.kaloe.gr info@kaloe.gr ,                                                                        
 www.scribd.com/collections/4454697 = ΘΟΔΩΡΟΣ ΒΑΛΥΡΑΙΟΣ  
http://www.sentragoal.gr .-  ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 http://www.fast bracesgreece.gr/main .- / ΤΑ  ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ  http://superfood.blogy.gr/post/597-ixthyelaio-to-farmako-toy-21oy-aiona .- Super Food
 ~  http://neraidohori.info.com  ,                                                                          
 Κοντόπουλος Ν-Ι  ~  www.kontopoulos.com.gr    .- https://www.facebook.com/groups/172702946410540/230134187334082/?notif_t=group_activity  ΠΙΣΤΕΥΟΜΕΝ ΕΙΣ ΕΝΑΝ ΘΕΟΝ .-

ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ –ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ  :
 
 ~ Εκδρομές -διαδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας Σ/Κ  17  ΚΑΙ 18  Οκτωβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/10/17-18-2015_16.html 
1./ ~   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις
~  08  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016   Πρώτο  μέρος: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html  .-
2./ ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις , 2  Ιανουαρίου 2016  , Δεύτερο  μέρος   
 http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html 
3./    ~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας
περιηγήσεις , Πέμπτη  14  Ιανουαρίου  2016 ,  Μέρος  3ο  τρίτο  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/14-2016-3.html .-   
4. /  ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας  περιηγήσεις 15-01-2016 Μέρος  4ο  τέταρτο  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016.html .-   
 5.-/  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις  15-01-2016   μέρος πέμπτο  5ο  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016-5.html .-                                                                                                                                                 
 1~ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ Σάββατο  10  Οκτωβρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-    
 2~ ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ  Κυριακή  11  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/11-2015.html .-   
       ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου 2015: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/10-11-2015.html .- 

~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , ^  Arfara-Messinias 2  , 

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5776   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3669   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3669  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.104  βίντεο   .-  

The YOUTUBE:
https://www.youtube.com/user/messiniaview .-
 ~ https://www.youtube.com/user/stamos01  .-
~ https://www.youtube.com/user/stamatios01  .-
~ https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
~***  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  
~** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-   
~** https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=
~***   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ 
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~**  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ   ~  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .        
 *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
~  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: