Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

 Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 12  Φεβρουαρίου  2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .......
~ Από  4ου  Ποδηλατικούς αγώνες Αντοχής 100 χιλιομέτρων γύρου ΑΡΦΑΡΑ-ΠΗΔΗΜΑ  Ν. Μεσσηνίας Κυριακή 12-02-2017 :
 
 
 
 
 
 
~   Βίντεο....... Κυριακή  12/02/2017 :
~* Ποδηλατικοί αγώνες γύρου Αρφαρών  Πηδήματος  2017 12/02/2017: https://youtu.be/vpr6LJ8U9Qc .-
~**Ποδηλατικοί αγώνες  2017 γύρος Αρφαρά Πήδημα  12/02/2017: https://youtu.be/O6cU8u26_38 .-  
~
12 Φεβρουαρίου
Μελετίου αρχιεπισκόπου Αντιοχείας (1) (†381), Αντωνίου Β` πατριάρχου Κων/πόλεως (†901). Μαρτύρων Πλωτίνου και Σατορνίνου. Νεομάρτυρος Χρίστου Κηπουρού, του εν Κων/πόλει (†1748). Οσίας Μαρίας, της μετονομασθείσης Μαρίνος.
(1) O άγιος Μελέτιος γεννήθηκε περίπου το 310 στη Μελιτινή της Μικρής Αρμενίας. Έκανε λαμπρές σπουδές και εθεωρείτο πολύ μορφωμένος, ευσεβής και ενάρετος χριστιανός. Το 357 χειροτονήθηκε επίσκοπος Σεβαστείας και τρία χρόνια αργότερα αρχιεπίσκοπος Αντιοχείας. Η θεοσέβειά του, το ήθος του χαρακτήρα του και οι πλούσιες πνευματικές του αρετές, τον έκαναν γρήγορα ιδιαίτερα αγαπητό στη εκκλησιαστική κοινότητα. Για το λόγο αυτό, όταν έφθασε στη Αντιόχεια όλοι οι πιστοί, βγήκαν στους δρόμους για να τον υποδεχθούν και να λάβουν την ευλογία του. Στη νέα του όμως έδρα ο Μελέτιος παρέμεινε μόνον τριάντα ημέρες διότι οι ραδιουργίες των κακόδοξων αρειανών, έπεισαν τον αυτοκράτορα Κωνστάντιο να τον εξορίσει στην Αρμενία. Τελικά όμως θριάμβευσε η δικαιοσύνη του Θεού. Όταν ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος ο Μέγας, συνεκάλεσε στην Κωνσταντινούπολη το 381 την Β` Οικουμενική Σύνοδο, ο Μελέτιος εκλήθη να λάβει μέρος στη Σύνοδο και μάλιστα ως πρόεδρος αυτής. Δυστυχώς ο άγιος εκοιμήθη πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες της Συνόδου και η κηδεία του έγινε με την συμμετοχή όλων των πατέρων της Συνόδου και χιλιάδες πιστών λαού, ένδειξη τιμής και αναγνώρισης στο πρόσωπο του Αγίου.  ~
Σήμερα 12/02/2017 εορτάζουν:
Κυριακή του Ασώτου, Άγιος Μελέτιος Αρχιεπίσκοπος Αντιοχείας, Οσία Μαρία η μετονομασθείς Μαρίνος, Άγιος Χρήστος ο Κηπουρός

~  Ἦχος γ’. Θείας Πίστεως.
~   Νόμον ἔνθεον, ἐμμελετήσας, τὴν οὐράνιον, γνῶσιν ἐκλάμπεις, τὴ Ἐκκλησία Ἱεράρχα Μελέτιε, τὴν γὰρ Τριάδα κηρύττων ὁμότιμον, αἱρετικῶν διαλύεις τᾶς φάλαγγας. Πάτερ Ὅσιε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
~*   Απολυτίκιο Αγ. Μελετίου Αρχιεπισκόπου Αντιοχείας - 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  : https://youtu.be/1yz1c8ogymw  .-


Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)
 
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα

Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού

Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος....
 
Άγιοι Τρεις Ιεράρχες

Άγιοι Τρεις Ιεράρχες
*** Γιγαντιαία επιχείρηση για την απομάκρυνση βόμβας στο Κορδελιό 
Σε εφαρμογή τέθηκε στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, το σχέδιο οργανωμένης μετακίνησης πληθυσμού, το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ σε περίοδο ειρήνης στην σύγχρονη Ελλάδα, προκειμένου έξι πυροτεχνουργοί να αφαιρέσουν τον πυροκροτητή και να μεταφέρουν την βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε στην περιοχή.
Ήδη δύναμη του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς έχει δημιουργήσει ανάχωμα γύρω από το σημείο.
Είναι η πρώτη φορά που οι Αρχές απομακρύνουν 72.000 ανθρώπους από τις εστίες τους.
Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς από το ΕΚΑΒ ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού σε δομές, όπου θα διανυκτερεύσουν και θα φιλοξενηθούν μέχρι να λήξει η όλη επιχείρηση.
Η βόμβα που βρίσκεται θαμμένη σχεδόν 74 χρόνια στα έγκατα της δυτικής Θεσσαλονίκης δεν είναι ιστορικό «ενθύμιο» των Γερμανών κατακτητών, αλλά των Βρετανών συμμάχων.
Πρόκειται για ένα μεγάλο λάθος που έκαναν το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου 1943 τα συμμαχικά αεροπλάνα, που είχε ως επίπτωση περί τους 500 νεκρούς και μια σειρά από ογκώδεις βομβιστικούς μηχανισμούς που διασώθηκαν μέχρι σήμερα.
Δηλώσεις του δημάρχου
«Η εκκένωση του πληθυσμού είναι υποχρεωτική. Δεν γίνεται για να υποβοηθήσουμε το έργο του στρατού, της ελληνικής αστυνομίας ή της δημοτικής αρχής. Γίνεται για την ασφάλεια των πολιτών» τόνισε ο δήμαρχος Ευόσμου-Κορδελιού, Πέτρος Σούλας.
Ο δήμαρχος απηύθυνε έκκληση προς όλους να απομακρυνθούν από την ακτίνα επικινδυνότητας των 1.900 μέτρων που έχει οριστεί.
Ήδη, οι τηλεφωνικές γραμμές του Δήμου δέχτηκαν 3.500 κλήσεις.
Κάλεσε τους πολίτες να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών προκειμένου να γίνει με ασφαλή τρόπο η μεταφορά τους το πρωί της Κυριακής με τα λεωφορεία που θα διαθέσει ο ΟΑΣΘ.
Στα σημεία συγκέντρωσης θα υπάρχουν εθελοντικές ομάδες, αστυνομικοί και υπάλληλοι του δήμου για να γίνεται με τάξη η επιβίβαση στα λεωφορεία. Παράλληλα θα διεξάγονται κανονικά τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ μέχρι τις 9 το πρωί για όποιον θέλει να μετακινηθεί.
Η επιχείρηση απενεργοποίησης της βόμβας θα αρχίσει στις 10 το πρωί της Κυριακής και ο «συναγερμός» προβλέπεται να λήξει σε 6 έως και 8 ώρες.
Ο κ. Σούλας είπε ότι οι περιουσίες των πολιτών θα προστατευτούν από την αστυνομία, καθώς 1.000 αστυνομικοί θα περιπολούν στη ζώνη επικινδυνότητας και ότι είναι επαρκής η φύλαξη από την ΕΛ.ΑΣ. στον χώρο όπου βρίσκεται η βόμβα.
Η παροχή φυσικού αερίου θα διακοπεί σε μία μικρή απόσταση (περίπου 300 μέτρα) γύρω από το χώρο όπου βρίσκεται η βόμβα, όπως επίσης και η ηλεκτροδότηση και από τον ΟΣΕ ανακοινώθηκε ότι θα σταματήσει η διέλευση των τρένων.
Ο δήμαρχος Ευόσμου - Κορδελιού είπε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι δεν επικρατεί πανικός και ο κόσμος αντιμετωπίζει με χιούμορ την επιχείρηση.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Ν. Μιχαλολιάκος από την Καλαμάτα: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ λεηλατεί τη χώρα ξεπουλώντας τα πάντα» 
 
«Οι Μανιάτες κατείχαν τα κτήματα που θέλει να τους πάρει το Δασολόγιο, πριν τη σύσταση του ελληνικού κράτους»
Πολιτική ομιλία πραγματοποίησε, χθες το βράδυ, στο ξενοδοχείο «ΡΕΞ» στην Καλαμάτα, ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. «Παρών» στην ομιλία έδωσαν ο ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου, κ. Επιτείδιος , καθώς επίσης  η σύζυγός του και βουλευτής Ελένη Ζαρούλια, ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουκούτσης και ο βουλευτής Βοιωτίας Ευάγγελος Καρακώστας. Πριν την ομιλία, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Μιχαλολιάκος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του  που βρίσκεται ως Μανιάτης, στην «πατρίδα» του την Καλαμάτα.
Ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε επίθεση στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , κατηγορώντας την ότι λεηλατεί τη χώρα, ξεπουλώντας τα πάντα. Στο σημείο αυτό έκανε ειδική αναφορά και στους δασικούς χάρτες, που τους χαρακτήρισε μέτρο λεηλασίας της περιουσίας του λαού, ενώ τόνισε ότι ειδικά στη Μάνη, οι κάτοικοι κατείχαν τις περιουσίες αυτές που σήμερα χαρακτηρίζονται ως «δασικές» πριν από τη σύσταση του ελληνικού κράτους, καθώς παρέμειναν ελεύθεροι και επί «τουρκοκρατίας».
Σχετικά με το μέλλον της χώρας, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι κυβερνώντες θα υπογράψουν τα πάντα για να κλείσουν την αξιολόγηση και να παραμείνουν στις καρέκλες, «φέρνοντας» στον ελληνικό λαό μέτρα 3,6 δις ευρώ.
Ο κ. Μιχαλολιάκος κατηγόρησε, μάλιστα, και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας, ότι αυτά τα μέτρα ξεπερνούν τα συνταγματικά όρια της Κυβέρνησης, γιατί νομοθετεί και για μετά τη λήξη της θητείας της, ενώ η μη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει ότι συμφωνεί με τα μέτρα και το μόνο που θέλει είναι να κυβερνήσει. Κάλεσε δε, τον κόσμο να έρθει δίπλα στο μοναδικό αντισυστημικό κόμμα τη Χρυσή Αυγή, που αν και κυνηγήθηκε και χτυπήθηκε αμείλικτα άντεξε και συνεχίζει να μεγαλώνει. Ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα, χαρακτηρίζοντας ατυχέστατο τον τρόπο που τα χειρίζονται διαχρονικά τα κόμματα που κυβέρνησαν από την κρίση των Ιμίων και μετά. Αποτέλεσμα αυτή της πολιτικής είναι το «θράσος» των Τούρκων που γινόμαστε μάρτυρες καθημερινά, συμπλήρωσε.
Κλείνοντας τη συνέντευξη ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε και στο «μεταναστευτικό» λέγοντας ότι είναι πρόβλημα λαθρομεταναστών που ήρθαν παράνομα και ζητά να φύγουν νόμιμα. Διερωτήθηκε δε, γιατί ο νόμος εφαρμόστηκε και συνελήφθηκαν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί και όχι για τους υπόλοιπους 62.000 που μπήκαν στη χώρα.
Του Κώστα Γαζούλη   Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

*** Σύλληψη τριών ατόμων για χασίς, ηρωίνη και χάπια 
Τρία άτομα συνελήφθησαν την Παρασκευή στην Καλαμάτα για κατοχή ναρκωτικών. Αρχικά, το πρωί στην οδό Λακωνικής από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, συνελήφθη ένας 20χρονος Αλβανός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, βάρους 4 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.
Ακολούθως, το μεσημέρι, σε δύο ξεχωριστούς ελέγχους, στην οδό Δεληγιώργη αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, συνέλαβαν δύο 45χρονους. Ο ένας κατείχε ηρωίνη βάρους 1,7 γραμμαρίων και ο άλλος δύο δισκία, που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά, τα οποία κατασχέθηκαν. 

***   3,5 κιλά χασίς ξεβράστηκαν στην Κορώνη 
Πακέτα με περίπου 3,5 κιλά χασίς ξεβράστηκαν χθες το μεσημέρι σε ακτή  της Κορώνης. Τα πακέτα περισυνελέγησαν από τις αρχές και η πρώτη εκτίμηση είναι πως πρόκειται για ναρκωτικά που κάποιο πλοιάριο πέταξε προκειμένου να μην εντοπισθούν.
(φώτο αρχείου) 

*** Μέτρα προστασίας… 
Κάθε έργο ανάπλασης και στην προκειμένη περίπτωση η ευρύτερη πλατεία στα «Ουζάκια», υποστηρίζεται από τα αναγκαία έργα υποδομής.
Όπως στο Ιστορικό Κέντρο, στον πεζόδρομο Αριστομένους, στην Κεντρική Πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου, έτσι και στα «Ουζάκια» κατασκευάζονται τα αναγκαία έργα διαχείρισης των ομβρίων, καθώς δεν υπήρχαν ούτε τα στοιχειώδη, με σκοπό να αποφεύγονται οι πλημμύρες και να προστατεύεται η περιουσία και η διακίνηση πεζών και οχημάτων.
Στις φωτογραφίες, που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του δήμου Καλαμάτας, παρουσιάζονται οι εργασίες κατασκευής αγωγού ομβρίων από την Αριστομένους μέχρι την Αριστοδήμου, μέσω της Βασιλέως Κωνσταντίνου, έργο που περιλαμβάνεται στην ανάπλαση η οποία πραγματοποιείται στα «Ουζάκια».
Οι απορίες, όμως, είναι εύλογες από το φωτογραφικό υλικό. Ο εργαζόμενος που περιμένει να κατέβει ο αγωγός με το ειδικό μηχάνημα δεν έχει κανένα μέτρο προστασίας, γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτηματική, ενώ, άλλη μια παρατήρηση είναι γιατί ο αγωγός δεν έχει μεγαλύτερη διάμετρο ώστε να γίνεται  καλύτερα η δουλειά…   Α.Π.   

***   Κορδελιό - Live: Απενεργοποιήθηκε η βόμβα - Ποια στάδια ακολουθούν
- Ολοκληρώθηκε το πρώτο κομμάτι της επιχείρησης εξουδετέρωσης της βόμβας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης
- Έξαλλη η Βούλα Πατουλίδου με κάμερα που κατέγραφε την επιχείρηση
- Απομακρύνθηκαν οι περισσότεροι κάτοικοι από το πρωί
- Τεράστια επιχείρηση από αστυνομία, στρατό και Πολιτεία
- Λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν στο Κορδελιό στο live blog του newsit.gr
- Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την επιχείρηση

Μια πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά επιχείρηση έχει στηθεί στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης. Μια βόμβα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε σε ένα πρατήριο βενζίνης και στις 11:05 η επιχείρηση εξουδετέρωσης και απομάκρυνσής της.
Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι η βόμβα απενεργοποιήθηκε.
Η βόμβα θα μεταφερθει σε πεδίο βολής για να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη, ενώ περίπου 1.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός για να απομακρυνθούν με ασφάλεια όλοι οι κάτοικοι.
Η όλη διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον έξι ώρες, με τις Αρχές να προσέχουν και την τελευταία λεπτομέρεια για να αποφευχθεί η... οποιαδήποτε δυσάρεστη έκπληξη.
Δείτε λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν στο Κορδελιό, μέσα από το live blogging του newsit.gr

*** Το ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΜΥΣΤΙΚΟ των ΙΜΙΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ! ΝΤΡΟΠΗ… (ΒΙΝΤΕΟ)

~  «Μου είπαν να κάψω την σημαία στα Ιμια», αποκαλύπτει επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού ο οποίος επιχειρούσε στην περιοχή.
Η μαρτυρία του συγκλονίζει τους Έλληνες.
Όπως αναφέρει, ανώτατοι Έλληνες αξιωματικοί του ζήτησαν να κάψει τη σημαία στα Ίμια, αλλά αυτός, την έκρυψε.
Τα βίντεο είναι γροθιά στο στομάχι:
* Βίντεο  1  :  Ναύαρχος Κολιτσόπουλος-"Μου είπαν να κάψω την σημαία στα Ιμια" , https://youtu.be/1hIZkgKQs8Q  .-
Βίντεο 2 : ΟΥΚας των Ιμίων-"Εγώ πήρα την σημαία/Διέταξαν να την καταστρέψω" Ο "βατραχάνθρωπος" των Ιμίων , https://youtu.be/_SzOXMf3szo  .-

***  ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ! Οι «πρόσφυγες» ΔΕΡΝΟΥΝ τους ΕΛΛΗΝΕΣ! Απίστευτες μαρτυρίεςΝΤΡΟΠΗ σ΄ όλους τους κυβερνώντες ....(άμεση απέλαση  για το δράστη ... !)

~  Κραυγή αγωνία από τους οδηγούς των λεωφορείων, που καλούνται να μεταφέρουν εκατοντάδες μετανάστες από την ΒΙ.ΑΛ. στην Σούδα και στον Βροντάδο και γίνονται έρμαια.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Politischios.gr, οι εντάσεις είναι καθημερινές και μάλιστα, οι πρόσφυγες χειροδικούν. Η μαρτυρία οδηγού είναι συγκλονιστική και αποκαλύπτει την αλήθεια:
«Για μία ακόμη φορά βρεθήκαμε στο στόχαστρο των μεταναστών. Φθάνοντας στη ΒΙ.ΑΛ. διαπίστωσα ότι οι πόρτες είχαν πρόβλημα. Είχα μέσα στο λεωφορείο 70 άτομα και περίπου 150 άτομα περίμεναν απέξω. Τους είπα να περιμένουν για λίγο να βγουν όσοι είναι μέσα στο λεωφορείο κι έπειτα να μπουν αυτοί αλλά δεν με άκουσαν. Μόλις σταμάτησα κάποιον από αυτούς που επιχείρησαν να μπουν μέσα αντέδρασε και μου έριξε μπουνιά. Προσπάθησα να του πιάσω το χέρι για να μη μου ρίξει άλλη κι εκείνη την ώρα είδα 2 Αφγανούς να έρχονται προς το μέρος μου. Με έριξαν κάτω και με βαρούσαν στο κεφάλι ενώ ένας τρίτος μου πέταξε μερίδες φαγητού», αναφέρει και συμπληρώνει:
«Είναι ένας καθημερινός αγώνας. Λέμε ‘Παναγιά μου να βγει και σήμερα η μέρα’. Δεν με νοιάζει αν τσακώνονται μεταξύ τους. Εμένα με αφορά ότι καθημερινά δέχομαι απειλές, ύβρεις και ξύλο. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ενώ έχει δοθεί εντολή από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ να μην γίνονται στάσεις μέσα στην πόλη, εάν δεν σταματήσω εκεί που θέλουν άλλος θα μου δώσει μπουνιά, άλλος θα μου τραβήξει το τιμόνι, άλλος θα με χτυπήσει την κοιλιά. Τον τελευταίο ένα μήνα αυτά τα φαινόμενα είναι καθημερινά.
Το ΚΤΕΛ το έχω ενημερώσει τουλάχιστον 4 φορές. Τους έχω πει παιδιά κάντε κάτι κινδυνεύουμε, μας λένε ότι ναι θα το πούμε στους υπεύθυνους της Ύπατης Αρμοστείας αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα, παραμένουμε εμείς οι δύο οδηγοί να τραβάμε όλο αυτό καθημερινά. Τα έχουμε πει πολλές φορές όμως κάποια στιγμή και η υπομονή έχει και τα όριά της. Κάνω συνέχεια υπομονή γιατί έχεις να κάνεις με κόσμο που δεν γνωρίζεις. Τόσα ακούμε κάθε μέρα. Κάποια στιγμή όμως θα ξεσπάσω. Όταν έρχομαι εδώ για ένα μεροκάματο και έρχεται με χτυπάει κάποιος γιατί κάνω αυτό που μου έχουν πει να κάνω, τότε κάποια στιγμή θα αντιδράσω διαφορετικά».
Βίντεο : Politischios.gr: Το μεροκάματο του τρόμου - Ρεπορτάζ στο λεωφορείο των μεταναστών  , https://youtu.be/vCeX-CpR3Zs  .-
~*  Η κυβέρνηση που είναι; Που απροκάλυπτα νοιάζεται για την ασφάλεια των προσφύγων και των μεταναστών και αδιαφορεί για τους Έλληνες πολίτες;

*** ΤΡΕΜΕΙ το πολιτικό σύστημα τον Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ! Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ για το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του

~  Εδώ και χρόνια ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ φωνάζει ότι υπάρχει λύση για τη σωτηρία της χώρας και είναι μπροστά στα μάτια μας.
«Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι παραγωγικό. Δεν παράγουμε τίποτα. Πως θα έρθει ανάπτυξη αν δεν παράγεις;» υπογράμμιζε από το βήμα της Βουλής, τονίζοντας ότι αν δεν υπάρχει παραγωγή, δεν θα υπάρχει δουλειά και η λίστα των ανέργων όλο και θα μεγαλώνει.
~*  Βίντεο  : Βελόπουλος - Βουλή ΓΙΑ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 20-10-11 ,  https://youtu.be/vXs0mAp7Qcc  .-
~  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι το μόνο κόμμα που έχει συνειδητοποιήσει και πρεσβεύει ότι η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα είναι ο δρόμος που θα μας βγάλει από την κρίση και θα φέρει στην Ελλάδα μας τον πλούτο που της αναλογεί.
Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ έχει δείξει την πορεία που έπρεπε να ακολουθήσει η χώρα και οι εκάστοτε κυβερνήσεις θα μπορούσαν να είχαν «εκμεταλλευτεί» την ελληνική Γη και να είχαν γλυτώσει την πατρίδα από τα δεινά των τελευταίων ετών.
Ποτέ δεν είναι αργά και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι ΕΔΩ για να κάνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ αυτά που ΕΠΡΕΠΕ να είχαν γίνει στο παρελθόν.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι ΕΔΩ και ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ για ΠΡΑΞΕΙΣ.

*** Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ για τον Κεφαλογιάννη! Τρέμει τις αποκαλύψεις

~  Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Χωνί», ο Μανώλης Κεφαλογιάννης έπαιρνε για τρία χρόνια το 60% από τον μισθό συνεργάτιδας του.

Όπως αναφέρει καταγγελία που έστειλε η Διεθνής Ένωση Ανεξάρτητων Δημοσιογράφων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Έλληνας ευρωβουλευτής εισέπραττε  «µαύρα» και αφορολόγητα χρήµατα από τον μισθό της κυρίας και σύμφωνα με την καταγγελία, πρόκειται για τον ευρωβουλευτή και επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη.
 ΥΓ: Το voicenews.gr δεν υιοθετεί την είδηση, απλώς την παραθέτει στο πλαίσιο της ενημέρωσης.
***  Πάει σπίτι ο Καμμένος! ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ...

~  Φωτιές «ανάβουν» οι νέες δηλώσεις του Νίκου Φίλη για τον συγκυβερνήτη και υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο.
Ο κ. Φίλης, κατά την παρέμβαση του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε επίθεση στους ΑΝΕΛ και τόνισε ότι «μνημόνιο- αντιμνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει. Με τον Καμμένο κάναμε κυβέρνηση. Δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση αυτή η κυβέρνηση". Ο ίδιος είπε ότι "τώρα πια το δόγμα οι αμόλυντοι εμείς και οι μολυσμένοι οι άλλοι, τελείωσε» και συμπλήρωσε λέγοντας:
«Πώς είναι δυνατόν να καταπίνουμε την κάμηλο; Ο Καμμένος είπε για εξοπλιστικό πρόγραμμα 2 δισ. ευρώ. Πώς θα ταιριάξει με τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής; Πώς θα τα δώσουμε τα 2 δισ., όταν δίνουμε μάχη για τα 500 εκατ. της Φωτίου; Αυτό πού συζητήθηκε; Πού βρήκε πολιτική νομιμοποίηση;».
Ο πρώην υπουργός Παιδείας, όμως, υποστήριξε δημοσίως ότι σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το ΠΑΣΟΚ: «Ο συγγενέστερος σύμμαχός μας -έστω και αν βρωμάει- είναι το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα προγραμματικό. Δεν είναι δυνατόν να απορρίπτουμε την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για τον ΔΟΛ», είπε χαρακτηριστικά.
~* Βίντεο : Βόμβες Φίλη για Καμμένο, διαπραγμάτευση  , https://youtu.be/_KLY-pO5pwk  .-
~  Να υπενθυμίσουμε ότι η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξη, Εύη Χριστοφιλοπούλου, είχε ήδη «σπείρει» τον σπόρο της συμμαχίας σε δηλώσεις της, όπως σας είχαμε γράψει ΕΔΩ.
Όλα δείχνουν ότι ο Πάνος Καμμένος είναι ο μεγάλος χαμένος από τη διακυβέρνηση, παρά τις όποιες προσπάθειες που κάνει για να κρατηθεί στην καρέκλα του, όπως η ψήφιση του νόμου για την ιθαγένεια (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ ΕΔΩ).

*** ΕIΔΗΣΗ ΒOΜΒΑ! Aδειάζει η ΝΔ τον ΑΔΩΝΗ;..

~ "Αυτή δεν είναι η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας",είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχος σε εκπομπή σχολιάζοντας τα λεγόμενα του κ.Αδ.Γεωργιάδη,να μην κλείσει η αξιολόγηση για να οδηγηθεί σε εκλογές η χώρα.
Οι δημοσιογράφοι σχολίασαν έκπληκτοι:"Μα είναι η θέση του αντιπροέδρου σας, δεν εκφράζει τη θέση του κόμματος ο αντιπρόεδρος;" Ο κ.Βλάχος απάντησε ξανά: "Όχι, αυτή είναι η άποψή του, δεν είναι αυτή η θέση του κόμματος".
Φαίνεται πως στη ΝΔ η ατμόσφαιρα δεν είναι και η καλύτερη.
Δείτε το βίντεο:

***  Συναγερμός στο Αιγαίο! Βγήκαν τα όπλα μεταξύ Eλλήνων-Τούρκων και Αλβανών...

~  «Η Ελληνική Ακτοφυλακή δεν είναι σε θέση να μας παρενοχλήσει  επειδή η Ακτοφυλακή μας θα παρέμβει αμέσως. Η ακτοφυλακής μας μαζί με τα πληρώματα της είναι πάντα δίπλα στους Τούρκους ψαράδες και ναυτικούς. Όταν κάτι συμβαίνει, παρεμβαίνει.».δήλωσε Τούρκος ψαράς στην περιοχή των Ιμίων όπου τις τελευταίες ώρες το κρυφτούλι των Τούρκνω συνεχίζεται.
Η Τουρκική ακτοφυλακή ‘’σιγοντάρει’’ τους Τούρκους ψαράδες,οι οποίοι κάνουν τη δουλειά τους ανενόχλητοι ενώ πάνοπλα τουρκικά σκάφη απαγορεύουν στους Έλληνες ψαράδες να πλησιάσουν.
Δείτε το βίντεο: Kardak'ta gerilim  , https://youtu.be/OxdOda2290g  .-

***  Μαίνεται η κόντρα!To ‘’πόθεν έσχες’’ Μήλον της Έριδος για ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ...

~ «Η περιουσία του κυρίου Μητσοτάκη και της οικογένειας του δεν αποτελεί προσωπικό δεδομένο», τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενο το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento,το οποίο και εμφανίζει τη σύζυγο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, να κατέχει offshore εταιρεία.
 «Ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας οφείλει, για νομικούς και, κυρίως, για πολιτικούς λόγους να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό στην  δημοσιοποίηση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων τόσο των δικών του όσο και της συζύγου του. Η ύπαρξη σκιών για ένα τόσο σοβαρό θέμα βλάπτει εντέλει την ίδια τη δημοκρατία».
Η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν άμεση και καθ’όλα ειρωνική:
«Αναμένουμε τον κ. Βαξεβάνη και το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στο Μοσχάτο, για να παραλάβουν το βραβείο Πούλιτζερ. Το κέρδισαν επάξια καθώς... αποκάλυψαν στοιχεία που δημόσια δηλώνει στο βιογραφικό της η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη». «Κατά τ' άλλα, σε ό,τι αφορά τον κ. Βαξεβάνη, ραντεβού στις δικαστικές αίθουσες».
Επιπρόσθετα η ανακοίνωση της ΝΔ κατέληξε στο εξής υστερόγραφο: «Οι δηλώσεις πόθεν έσχες δεν έχουν ακόμα κατατεθεί, καθώς δίνονται παρατάσεις, για να μπορέσουν οι Υπουργοί της Κυβέρνησης να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους με τις παχυλές καταθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας».

***  Έλυσε τα προβλήματα της Ελλάδας ο ΣΥΡΙΖΑ! Τώρα ασχολείται και με άλλους...(ΕΙΚΟΝΕΣ)

~  Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως πιστεύει,ότι έχει λύσει όλα τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών και κατ’επέκτασην της Ελλάδας,οπότε είπε να λύσει και τα προβλήματα όλων των υπόλοιπων που ζουν στη χώρα μας.
Έτσι λοιπόν,τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για τα δικαιώματα των Αλβανών εργατών στην Κορινθία.
Πιο συγκεκριμένα οι κύριοι Τσόγκας και Ψυχογιος και η κυρία Θελερίτη βουλευτές Κορινθίας,κατέθεσαν ερώτηση για τα δικαιώματα των εργατών από την Αλβανία την ίδια ώρα που οι γείτονες προκαλούν ακατάπαυστα τόσο με πράξεις όσο και με δηλώσεις τους.
Για τα δικαιωμάτα των Ελλήνων κατέθεσε κανείς ερώτηση άραγε;..

***   H ΝΔ ζητά εκλογές!  ''Οι εκλογές είναι τμήμα της λύσης του προβλήματος''...

~ «Η ανικανότητα, η αποτυχία της Κυβέρνησης και η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση ανεβάζουν διαρκώς το λογαριασμό που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες. Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτει, εντός και εκτός Ελλάδας, με αξιοπιστία, το εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.Προωθώντας τις αναγκαίες αλλαγές που απαιτούνται για το συμφέρον ολόκληρου του ελληνικού λαού. Φορώντας και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας»,αναφέρει η ΝΔ ζητώντας εκλογές.
Η αξιωματική αντιπολίτευση,επιπρόσθετα, τονίζει την αποκλειστική ευθυνή της κυβέρνησης,για την καθυστέρηση του κλεισίματος της αξιολόγησης.
«Οι εκλογές είναι τμήμα της λύσης του προβλήματος της χώρας και αφορούν αποκλειστικά και μόνο τους Έλληνες».

*** ''Παραμύθι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους''!Αποχωρεί το ΔΝΤ από το πρόγραμμα;..

~  «Αν τελικά το Ταμείο βγει από το πρόγραμμα, είτε η Ελλάδα θα προχωρήσει σε αθέτηση των πληρωμών και θα βγει από την Ευρωζώνη, είτε η Γερμανία, πριν τις εκλογές, θα αποδεχθεί ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».
Αρνητικές φαίνεται πως είναι οι εκτιμήσεις των βρετανικών Financial Times και Guardian για την ελληνική αξιολόγηση αλλά και για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα ενώ ο ο οικονομικός αναλυτής Wolfgang Munchau υπογραμμίζει ειρωνικά: «όλοι θέλουν να διατηρήσουν για λίγο ακόμη το παραμύθι της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους», παρά την «ειλικρινή»,τοποθέτηση του ΔΝΤ πως το χρέος της Ελλάδας είναι εξαιρετικά μη βιώσιμο,όπως αναφέρει.

*** ΧΑΜΟΣ! ΟΛΟΙ χρωστάνε σε ΟΛΟΥΣ! Στοιχεία ΣΟΚ

~ Περισσότεροι από 4 εκατ. φορολογούμενοι χρωστούν στην Εφορία πάνω από 95 δισ. ευρώ ενώ τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχονται σε 25 με 28 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, στα 107 δισ. ευρώ ή στο 45% του συνόλου των χορηγήσεων φτάνουν τα κόκκινα δάνεια ενώ στον συνολικό λογαριασμό των οφειλών θα πρέπει να προστεθεί και το χρέος που δεν καταγράφεται στις στατιστικές αλλά είναι υπαρκτό, αφού περιλαμβάνει μισθούς που δεν έχουν καταβληθεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 4 - 5 μηνών ενοίκια που δεν έχουν αποδοθεί, αλλά και τιμολόγια που παραμένουν απλήρωτα.
Η διόγκωση του προβλήματος συνεχίζεται αφού κάθε μήνα προστίθενται ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω του ενός δισ. ευρώ προς την Εφορία και τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Ενας στους δύο δεν μπορεί να εκδώσει φορολογική ενημερότητα ενώ οι οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων που χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ ο καθένας είναι περίπου 315.000.
Το «κρυφό» χρέος
Το εκρηκτικό πρόβλημα των υποχρεώσεων που έχουν συσσωρεύσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις αποτελεί βασικό κεφάλαιο στις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι δανειστές και ειδικά το ΔΝΤ, όπου στην πρόσφατη έκθεσή του αναφέρεται ότι το χρέος των ιδιωτών προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία έχει φτάσει το 70% του ΑΕΠ.
Στο ήδη τεράστιο για τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας «φανερό» ιδιωτικό χρέος έρχεται να προστεθεί και ένα «κρυφό» ύψους πολλών δισ. ευρώ.
Οι στατιστικές, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, δεν καταγράφουν τον αριθμό των μισθωτών που παραμένουν απλήρωτοι από τον εργοδότη τους επί σειρά μηνών. Το μοναδικό επίσημο έγγραφο στο οποίο καταγράφεται το στοιχείο είναι οι φορολογικές δηλώσεις καθώς ο μισθωτός που δεν εισπράττει εμπρόθεσμα τους μισθούς του έχει τουλάχιστον το δικαίωμα να μην φορολογείται για τον μισθό που δεν εισέπραξε.
Με βάση τις εκτιμήσεις οι εργαζόμενοι που έχουν λαμβάνειν απλήρωτους μισθούς υπερβαίνει τους 400.000 κάτι που σημαίνει ότι η συσσωρευμένη οφειλή μπορεί να υπερβαίνει ακόμη και τα δύο δισ. ευρώ.
Απλήρωτοι είναι πολλοί και με ευθύνη του κράτους. Το Δημόσιο οφείλει επισήμως περισσότερα από 4,5 δισ. ευρώ σε προμηθευτές ή φορολογούμενους.   Πηγή: newsbomb.gr

***  Ευρώ ή εθνική επιβίωση;..

~  Ευρώ ή εθνική επιβίωση;
 Του Νίκου Ιγγλέση
           Το 2002 ένα ξένο νόμισμα, το ευρώ, αντικατέστησε το εθνικό νόμισμα της χώρας μας, τη δραχμή. Αποκαλούμε το ευρώ ξένο νόμισμα γιατί αυτό δεν το εκδίδει η Ελλάδα, όπως γινόταν με τη δραχμή, αλλά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Το ελληνικό κράτος, από το 2002, δεν έχει καμία εξουσία στο νόμισμα που κυκλοφορεί στη χώρα και δεν μπορεί να εκδίδει την ποσότητα του χρήματος που απαιτείται (ρευστότητα) για τη λειτουργία της οικονομίας, ούτε να καθορίζει τα επιτόκια και τη συναλλαγματική ισοτιμία του.
Η νομισματική και συναλλαγματική πολιτική καθορίζεται από την ΕΚΤ, η οποία από τις Συνθήκες Ίδρυσης και Λειτουργίας της ΕΕ απαγορεύεται να δανείζει τα κράτη-μέλη, όπως κάνουν όλες οι κεντρικές τράπεζες των χωρών που διαθέτουν το δικό τους εθνικό νόμισμα (ΗΠΑ, Αγγλία, Ιαπωνία κλπ.).
Χωρίς εθνικό νόμισμα το ελληνικό κράτος για να πληρώνει τους δημοσίους υπαλλήλους, να χρηματοδοτεί τα ελλείμματα των ασφαλιστικών Ταμείων και των νοσοκομείων, να ασκεί κοινωνική πολιτική, να εξασφαλίζει την αμυντική θωράκιση της χώρας, να κάνει δημόσιες επενδύσεις και να πληρώνει τα τοκοχρεολύσια του Δημόσιου Χρέους πρέπει είτε να εισπράττει περισσότερους φόρους είτε να δανείζεται. Γι’ αυτό αυξάνονται συνεχώς οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι ενώ παράλληλα μειώνονται οι δαπάνες (μισθοί, συντάξεις κλπ.) προκειμένου να απαιτείται μικρότερος δανεισμός. Όλη η πρόσφατη φοροεπιδρομή του τρίτου Μνημονίου αποσκοπεί στην επίτευξη ενός πρωτογενούς πλεονάσματος (3,5% του ΑΕΠ, το 2018) με το οποίο θα πληρώνονται μόνο οι τόκοι του Δημόσιου Χρέους.
Οκτώ χρόνια μετά την είσοδό της στην Ευρωζώνη, η Ελλάδα ουσιαστικά χρεοκόπησε γιατί δεν μπορούσε να δανείζεται από τις «αγορές» και μπήκε στα Μνημόνια, δηλαδή, στο «αναμορφωτήριο» του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Από το 2010 ο δανεισμός, που δεν αποπληρώνει αλλά ανακυκλώνει το χρέος, γίνεται από τους μηχανισμούς της ΕΕ (EFSF – ESM) και το ΔΝΤ.
Ακόμη και σήμερα, που διανύουμε τον έβδομο χρόνο καταστροφής και λεηλασίας της χώρας, πολλοί δεν αντιλαμβάνονται τον καθοριστικό ρόλο της ξένου νομίσματος, του ευρώ, στην αποσάθρωση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Ο επί 21 χρόνια, μέχρι το 1948, πρωθυπουργός του Καναδά McKenzie King είχε πεί: «Άπαξ ένα έθνος εκχωρήσει τον έλεγχο του νομίσματος και της πίστωσης, δεν έχει σημασία ποιός θεσπίζει τους νόμους του κράτους. Η τοκογλυφία (σσ. του χρέους)  άπαξ και επικρατήσει θα συντρίψει οποιοδήποτε έθνος. Μέχρι να επανέλθει ο έλεγχος του νομίσματος και της πίστωσης στην κυβέρνηση και αναγνωριστεί ως η πιο περίοπτη και ιερή ευθύνη της, όλες οι συζητήσεις περί εθνικής κυριαρχίας, περί Κοινοβουλίου και περί Δημοκρατίας είναι ανώφελες και μάταιες».
Το Δημόσιο Χρέος από το 2002, που η χώρα μας εισήλθε στο ευρώ, μέχρι το 2016 αυξήθηκε κατά 109% (από 156 σε 324 δις.) ενώ το ΑΕΠ μόνο κατά 34% (από 131 σε 175 δις.). Θυμίζουμε  ότι το 2001 το 75% του χρέους ήταν σε δραχμές (εσωτερικό χρέος) και μόνο το 25% σε συνάλλαγμα. Άρα το 75% των τοκοχρεολυσίων πληρωνόντουσαν σε δραχμές. Σε μια νύχτα όλο το χρέος μετατράπηκε σε ευρώ, δηλαδη σε συνάλλαγμα. Το αντίστροφο θα γίνει όταν η χώρα επανέλθει στη δραχμή. Όλο το σημερινό χρέος της σε ευρώ θα μετατραπεί στο νέο εθνικό νόμισμα. Ένα κράτος δε χρεοκοπεί ποτέ όταν χρωστάει (όσα κι αν χρωστάει) στο εθνικό νόμισμά του. Εκδίδει χρήμα και πληρώνει. Ένα κράτος χρεοκοπεί όταν πρέπει να πληρώσει σε άλλο νόμισμα (συνάλλαγμα) που δεν έχει. Αυτή είναι η περίπτωση της Ελλάδας μέσα στο ευρώ, αφού δεν μπορεί να εκδώσει ευρώ.
Η έξοδος από την Ευρωζώνη αποτελεί προϋπόθεση, όχι απλά βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών αλλά, επιβίωσης της ελληνικής εθνικής οντότητας. Το εγχείρημα πρέπει να είναι εθνική επιλογή,  όχι επιλογή των δανειστών (π.χ. σχέδιο Σόϊμπλε), που θα αποφασιστεί από μια ελληνική κυβέρνηση και θα βασίζεται σ’ένα καλά μελετημένο, σ’ όλες τις λεπτομέρειές του, σχέδιο. Τα βασικά σημεία ενός τέτοιου σχεδίου είναι:
 Η ισοτιμία
Εισαγωγή του εθνικού νομίσματος με ισοτιμία ένα προς ένα, δηλαδή, μια Νέα Δραχμή προς ένα ευρώ. Όλα, μισθοί, συντάξεις, εισοδήματα, οι τιμές προϊόντων και υπηρεσιών, τα δάνεια και όλες οι άλλες αξίες θα μετατραπούν, από την πρώτη στιγμή, στο νέο εθνικό νόμισμα μ’ αυτή την ισοτιμία. Αμέσως μετά, με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος που θα έχει αποδεσμευτεί από το Ευρωσύστημα, η ισοτιμία αυτή θα «κλειδώσει». Η Νέα Δραχμή, δηλαδή, δε θα είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμη στα χρηματιστήρια συναλλάγματος και δε θα μπορεί να δεχτεί κερδοσκοπικές – υποτιμητικές επιθέσεις για λόγους οικονομικούς αλλά και πολιτικούς. Με αυτόν τον τρόπο μετάβασης δε θα αυξηθούν οι τιμές των εισαγόμενων αγαθών και υπηρεσιών και έτσι δε θα υπάρξει πληθωρισμός.
Το «κλείδωμα» της ισοτιμίας ενός νομίσματος είναι εθνική επιλογή μιας χώρας και δεν εξαρτάται από ξένα κέντρα όπως κυβερνήσεις, χρηματιστήρια κλπ. Ουσιαστικά το «κλείδωμα» καθορίζει την ισοτιμία που οι εγχώριες τράπεζες θα πωλούν συνάλλαγμα, έναντι δραχμών, στους ενδιαφερόμενους π.χ. εισαγωγικές εταιρείες. Θυμίζουμε ότι για 20 χρόνια, από το 1953 μέχρι το 1973, η Ελλάδα είχε «κλειδώσει» την ισοτιμία της δραχμής με το δολάριο (ένα δολάριο προς 30 δραχμές). Η Ελβετία είχε «κλειδώσει» από το 2011 μέχρι το 2015 την ισοτιμία του φράγκου με το ευρώ. Η Ρωσία και η Αργεντινή είχαν «κλειδώσει» τα νομίσματά τους με το δολάριο. Η Βουλγαρία έχει σήμερα «κλειδωμένη» την ισοτιμία του λέβα με το ευρώ. Η «κλειδωμένη» ισοτιμία, ένα προς ένα, θα παραμείνει καθ’ όλο το μεταβατικό διάστημα σταθεροποίησης του νέου εθνικού νομίσματος και μέχρις ότου αρχίσει η ουσιαστική οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Οι υπάρχουσες καταθέσεις σε ευρώ θα έχουν ρήτρα συναλλάγματος ώστε να μην υπάρχει κανένας φόβος στους πολίτες για τυχόν υποτίμηση της Νέας Δραχμής. Επειδή από την πρώτη στιγμή όλες οι συναλλαγές στο εσωτερικό θα γίνονται στο νέο εθνικό νόμισμα, όταν εκταμιεύονται οι καταθέσεις στην εσωτερική αγορά θα μετατρέπονται σε δραχμές, πάντα με ισοτιμία ένα προς ένα, όταν εκταμιεύονται για εισαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών, για εξωτερικό τουρισμό, για σπουδές στην αλλοδαπή και για λόγους υγείας, σε ευρώ.
 Το Ισοζύγιο
Κανένα πρόβλημα δεν πρόκειται να εμφανιστεί στην τροφοδοσία της εγχώριας αγοράς με εισαγόμενα προϊόντα. Το Ισοζύγιο Αγαθών και Υπηρεσιών, λόγω της εσωτερικής υποτίμησης των τελευταίων ετών, έχει ισοσκελιστεί. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα από τις εξαγωγές αγαθών που κάνει, από τον τουρισμό και τη ναυτιλία εισπράττει το απαραίτητο συνάλλαγμα για να πληρώνει όλες τις εισαγωγές που πραγματοποιεί σήμερα. Ούτε ελλείψεις σε προϊόντα θα υπάρξουν, ούτε δελτίο χρειάζεται να επιβληθεί σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα, όπως λένε όσοι θέλουν να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες για να μην αντιδράσουν στην καταστροφή και τη λαφυραγώγηση της χώρας τους.
Απ’ όλα τα ανωτέρω είναι φανερό ότι οι σημερινές συνθήκες της ελληνικής οικονομίας (εσωτερική υποτίμηση – ισοσκελισμένο Ισοζύγιο) δεν απαιτούν, για τη μετάβαση από το ευρώ στη δραχμή, υποτίμηση του νέου εθνικού νομίσματος. Η υποτίμηση έχει γίνει ήδη, είναι η εσωτερική υποτίμηση των μνημονιακών χρόνων, δεν απαιτείται πρόσθετη νομισματική υποτίμηση. Μια χώρα υποτιμά το νόμισμά της για ένα και μοναδικό λόγο, για να μειώσει ή να εξαλείψει το έλλειμμα στο Ισοζύγιό της. Αυτό έχει γίνει ήδη στη χώρα μας.
Βασικός παράγοντας επιτυχίας του εγχειρήματος επιστροφής στο εθνικό νόμισμα είναι η διατήρηση ισοσκελισμένου του Ισοζυγίου Αγαθών και Υπηρεσιών. Πρέπει από την πρώτη στιγμή να διασφαλιστεί, με κατάλληλες ρυθμίσεις, ότι το συνάλλαγμα από τις εξαγωγές και τον τουρισμό δε θα διαφεύγει σε τράπεζες του εξωτερικού, με υποτιμολογήσεις εξαγωγών και τουριστικών υπηρεσιών και υπερτιμολογήσεις εισαγωγών. Παράλληλα θα πρέπει να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα ώστε το ναυτιλιακό συνάλλαγμα να εξακολουθήσει να εισρέει στη χώρα.
 Η παραγωγική ανασυγκρότηση
Με όπλο το εθνικό νόμισμα και τη δυνατότητα αύξησης της κυκλοφορίας του, η κυβέρνηση θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει ένα ευρύ πρόγραμμα δημόσιων και ιδιωτικών παραγωγικών επενδύσεων στον αγροτικό τομέα, τη βιοτεχνία και τη βιομηχανία για να αναπτύξει (όχι μεγεθύνει) την ελληνική οικονομία και να βελτιώσει την παραγωγικότητά της. Στην πρώτη φάση η αύξηση της νομισματικής κυκλοφορίας πρέπει να κατευθυνθεί μόνο σε παραγωγικές επενδύσεις και όχι στην αύξηση των εισοδημάτων που θα ανατρέψουν το Ισοζύγιο. Οι επενδύσεις προοδευτικά θα αυξάνουν τον πλούτο της χώρας, θα βελτιώνουν τα εισοδήματα και θα μειώνουν την ανεργία. Η αύξηση των εισοδημάτων πρέπει να έπεται της αύξησης του ΑΕΠ και όχι το αντίθετο.
Η έξοδος από την Ευρωζώνη και η θωράκιση της οικονομίας με τη Νέα Δραχμή είναι το πρώτο αποφασιστικό βήμα ώστε η χώρα να πάψει να εκβιάζεται από τους δανειστές και να πάψει να αποτελεί γερμανική αποικία. Για να αποκατασταθεί η εθνική κυριαρχία και η αξιοπρέπεια των Ελλήνων.
 Ο Νίκος Ιγγλέσης είναι δημοσιογράφος και  συγγραφέας του βιβλίου
«Η Επανάσταση του Grexit – Το Σχέδιο», εκδόσεις Α.Α.Λιβάνη,
καθώς και του Δοκιμίου «Το νόμισμα και τα φετίχ του»
που έχει αναρτηθεί στο http://greekattack.wordpress.com

*** ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ έως και 50%! Ποιους αφορούν...

~  Σχέδιο για κατάργηση μέχρι του 50% της προσωπικής διαφοράς από τις παλιές συντάξεις εξετάζει η κυβέρνηση με το πακέτο μέτρων που θα περιλαμβάνει ο «κόφτης» δαπανών από το 2018 και μετά.
Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει συνολικά μια περικοπή της τάξης των 700 έως 800 εκατ. ευρώ από τις παλιές συντάξεις που θα επανυπολογιστούν με το νόμο Κατρούγκαλου και ένα μέρος της διαφοράς τους θα μπει ως «μέτρο-εφεδρεία» στο πακέτο των μέτρων που θα ενεργοποιηθούν το 2018 ή τo 2019 και μετά.
Αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας είπε στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» ότι «οι δαπάνες για τις συντάξεις είναι, έτσι κι αλλιώς, στα μέτρα του δημοσιονομικού «κόφτη», που έχει προβλεφθεί και θα ενεργοποιείται αν και εφόσον δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι για τα ετήσια πλεονάσματα».
Το νέο στοιχείο που έρχεται σήμερα στο φως είναι πως εξετάζεται να περιληφθεί ένα μέρος και όχι όλο το ποσό της προσωπικής διαφοράς, αν συμφωνηθεί κάτι τέτοιο με την τρόικα που θέλει να καταργηθούν εντελώς οι προσωπικές διαφορές στις παλιές συντάξεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το χαρτί της διαπραγμάτευσης για τις συντάξεις περιλαμβάνει σχεδιασμό για θυσία ενός ποσοστού έως 50% των προσωπικών διαφορών και αυτό, αν απαιτηθεί, για να πιαστούν οι στόχοι στα πλεονάσματα.
Αυτό σημαίνει ότι από το επιπλέον ποσό σύνταξης που θα προκύψει για τους παλιούς συνταξιούχους, με τον επανυπολογισμό και τη σύγκριση των δικών τους συντάξεων με αυτές που θα παίρνουν από 13/5/2016 και μετά οι νέοι δικαιούχοι, ένα 50% αυτής της διαφοράς θα μπει στον «κόφτη» δαπανών από τα μέσα ή τα τέλη του 2018 και μετά.
Ο επανυπολογισμός βγάζει διαφορές που δείχνουν ότι οι παλιές συντάξεις είναι μεγαλύτερες έως και 35%, συγκρινόμενες με τις νέες συντάξεις για τα ίδια έτη και τις ίδιες αποδοχές.
Από αυτή τη διαφορά, ένα τμήμα θα μπει, όπως εξετάζεται από την κυβέρνηση, στον «κόφτη» του 2018 και αυτό «αν χρειαστεί» κατά την άποψη αρμόδιων στελεχών του υπουργείου Εργασίας.
Η «βόμβα» των μειώσεων στις παλιές συντάξεις δεν έχει ακόμη απασφαλιστεί, καθώς μεσολαβεί η νομοθέτηση των μέτρων που ζητούν οι δανειστές από την κυβέρνηση για να Κλείσουν τη συμφωνία με αυτά που υποχρεώνεται να εφαρμόσει από το τρίτο Μνημόνιο του 2015.
Στη νομοθέτηση θα φανεί αν οι παλιές συντάξεις θα έχουν απώλεια μεγαλύτερη ή μικρότερη του 50% της διαφοράς τους από τις νέες συντάξεις.   Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

***  Aλλάζει το γεωστρατηγικό τοπίο στη Μεσόγειο!  Η Ρωσία έκανε κίνηση...

~  Η Ρωσία εγκαθιστά όπως φαίνεται,στη Συρία, ένα συγκρότημα βάσεων αλλά και εξοπλισμό προκειμένου να καταφέρουν να θωρακιστούν,και για πρώτη φορά οι βάσεις αυτές είναι αντάξιες και μπορούν να συγκριθούν με τις βάσεις των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο.
Κάτι τέτοιο είναι και επιβάλλεται να είναι αξιοπρόσεκτο γεγονός  και ξεκινά έτσι ένας πολιτικο-στρατηγικός προβληματισμός.
Η Ρωσία έχει τώρα δύο γνωστές μεγάλες βάσεις στη Συρία και μια επιπλέον, για την ύπαρξη της οποίας έχουν υπάρξει υπαινιγμοί αλλά ποτέ ήρθ επιβεβαίωση.
Κάπως έτσι φαίνεται να αλλάζει το γεωστρατηγικό τοπίο της Μεσογείου και έχει ενδιαφέρον να δούμε το πως θα εκτυλιχθούν τα πράγματα.

***  Μνημόνια για τους Έλληνες!Μισθός για τους ''Πρόσφυγες''...

~  Από τις 10 Φεβρουαρίου ξεκινάει η καταβολή των μετρητών των ‘’προσφύγων’’ και θα παρέχεται μέσω προπληρωμένων καρτών που θα ‘’γεμίζουν’’κάθε μήνα με ένα ποσό,το οποίο βγήκε από υπολογισμούς με βάση την κάλυψη των βασικών εξόδων στην Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία πως  τα μετρητά παρέχονται: «ως ανθρωπιστική βοήθεια, να υποστηρίξει μεμονωμένα άτομα και οικογένειες να καλύψουν τις πιο βασικές ανάγκες τους, όπως συμπληρωματικό φαγητό, επικοινωνία, προϊόντα καθαρισμού, συγκοινωνία, ρουχισμό και εκπαιδευτικό υλικό για παιδιά. Αυτό το πρόγραμμα θα αντικαταστήσει το μεγαλύτερο μέρος της άμεσης βοήθειας σε είδος που παρέχονταν μέχρι τώρα στους αιτούντες άσυλο, στα νησιά».
Το ύψος της ενίσχυσης θα εξαρτάται από την οικογενειακή κατάσταση και θα φτάνει μέχρι 500 ευρώ.

***  Πλοία γεμάτα θάνατο! Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ...

~  Σύμφωνα με πληροφορίες που σοκάρουν ενενήντα εμπορικά πλοία γεμάτα πυρηνικά βυθίστηκαν στη Μεσόγειο από το 1985 έως και το 1996.
Φυσικά τα ναυάγια αυτά ήταν σκόπιμα,κι έχουν μετατρέψει τη Μεσόγειο σε έναν υγρό τάφο με ανυπολόγιστες συνέπειες,τόσο για το περιβάλλον όσο φυσικά και για την υγεία.Εξυπακούεται πως από αυτή την καταστροφή επηρεάστηκε και η Ελλάδα.
 Ένα εκ των 90 πλοίων βυθίστηκε κατά την περίοδο αυτή κοντά στις ακτές της Καλαβρίας,κάτι που εξηγεί τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή,κι έτσι οι αρχές πραγματοποίησαν μετρήσεις και και αναμένονται τα αποτέλεσματα.
Πληροφορίες αναφέρονται ακόμη σε ένα έγγραφο του 2009 του δικαστή Μπρούνο Τζορντάνο, και τονίζουν πως η υπόθεση κρατήθηκε μυστικλη για χρόνια.Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται πως ένα από τα πλοία θανάτου, το «Cunsky», βρέθηκε στο Ιόνιο.

***  Ο Τραμπ επέβαλε Προσευχή στο Λευκό Οίκο! Χίλαρι και Ισλάμ τέλος...

~  Ο Ντόναλντ Τράμπ όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές τηρεί τις υποσχέσεις του,και μέχρι τώρα το έχει αποδείξει.Αυτή τη φορά ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στέλνει ένα μήνυμα προς όλους επιβάλλοντας την πρωινή προσευχή στο Λευκό Οίκο.Τόσο ο Τράμπ,όσοι και οι άνθρωποί του είναι θρησκευόμενοι και έτσι το φαινόμενο της προσβολής των θείων φαίνεται να παίρνει τέλος.
Να σημειωθεί πως ο Ντόναλντ Τράμπ ‘’καρατόμησε΄΄ και την προτομή της εκλογικής αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον,στους Αγίους Σαράντα.Η προτομή της αφαιρέθηκε πριν καν κλείσει ένα έτος και πολλοί αναφέρουν πως αυτό έχει να κάνει με τη νίκη του Τραμπ στις αμερικάνικες εκλογές.
Φαίνεται πως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ βάζει τα πράγματα σε μία σειρά και τακτοποιεί όσα ''σπασμένα’’ μπορεί και μάλιστα άμεσα.

*** Μετράει αντίστροφα η Μέρκελ  ! Ο λαός τη «δέρνει» αλύπητα

~  Στη μία εκατοστιαία μονάδα έφτασε η διάφορα ανάμεσα στο SPD και στο CDU/CSU, συμφώνα με τελευταία δημοσκόπηση.
Επτά μήνες πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές της Γερμανίας, οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) υπό την Άνγκελα Μέρκελ αγγίζουν το 33%, ενώ, το SPD του Μάρτιν Σουλτς συγκέντρωσε 32%, στη δημοσκόπηση της εταιρείας Emnid που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της Bild am Sonntag και αφορούσε την πρόθεση ψήφου αν διεξάγονταν σήμερα εκλογές.

*** Αθλητική  ενημέρωση  :

***  Χθες  Σάββατο  11/02/2017 για την Super League  :

Bέροια - Πανιώνιος  0-1 , (0-1) .- ^
Τα  γκολ : 8' ΓΚΟΛ ο Πανιώνιος, 0-1! ο Μπέν ,
 Διαιτητής: Ανανίας Φωτιάδη. Βοηθοί: Θεόδωρος Νταλούκας, Νικόλαος Κωτούλας 4ος Διαιτητής: Ευάγγελος Γρατσάνης
Βέροια (Απόστολος Τερζής): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Σισοκό, Καλί, Ασιγκμπά, Στόιτσεφ, Τομάς, Κάλβο, Άρτσε, Σάρπονγκ, Καπετάνος
Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας, Μασούντ, Μπεν, Μαχμούτοβιτς
Στον πάγκο των γηπεδούχων οι: Καντιμοίρης, Μπελαΐντ, Μπαλάφας, Μελίσσης, Μίλιεβιτς, Αντονιάν, Λινάρδος.
Στον πάγκο των φιλοξενούμενων οι: Μπαντής, Λάμπρου, Γκιοάτα, Αντωνιάδης, Καθάριος, Σαββίδης, Μπάλλας.
~*Κίτρινη κάρτα στον Μασούντ στο 22' για διαμαρτυρίες λόγω λανθασμένης υπόδειξης off side. ,65' Κίτρινη στον Σισοκό , 74' Κίτρινη για τον Τομάς της Βέροιας .,
~** Μπαλάφας αντί Άρτσε στο ματς για τη Βέροια , Λάμπρου αντί του Μαχμούτοβιτς για τον Πανιώνιο ., 68' Μπελαίντ αντί Κάλβο στο ματς για τη Βέροια ,Μίλιεβιτς εντός, Στόιτσεφ εκτός για την Βέροια  ,Σαββίδης αντί του Μασούρα για τον Πανιώνιο  , Καθάριος αντί Μπεν στο ματς .-
Βίντεο :
~* ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  Α΄ ημίχρονο  0-1  γκολ  11/02/2017: https://youtu.be/llj2gHxLhWk .-
~**ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-1  11/2/2017  δηλώσεις γκολ:
 https://youtu.be/l7xiUkj-jfw   .-  

Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος 0-1 , (0-1) .- ^

Τα γκολ :45+1' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ!  ο Ντάουντα.  ,
Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος, α' βοηθός o Βασίλειος Λάμπρου, β' ο Γεώργιος Παλαμίδας, 4ος ο Ιωάννης Νεοφυτιάδης 
Αστέρας Τρίπολης: Ντοναρούμα, Δημούτσος, Χαμντανί, Σελίν, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Τσουκαλάς, Στανισάβλιεβιτς, Μάσα, Φαρίνια, Μανιάς
Πάγκος: Αθανασιάδης, Κυριακόπουλος, Ευαγγέλου, Μπέρτος, Καλτσάς, Τσιλιανίδης, Ιωαννίδης
Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Μπάγκα, Ούμπιντες, Λημνιός, Πλατέλλας, Τόνσο, Ντάουντα.
Πάγκος: Παπαδόπουλος, Κατράνης, Λαζαρίδης, Βασιλείου, Μανιάτης, Κυριακίδης, Μπρίτο
~*  61' Κίτρινη κάρτα στον Στανισάβλιεβιτς ,   64' Κίτρινη κάρτα στον Μάσα ,  65' Κίτρινη κάρτα στον Μπέρτο που είναι στον πάγκο του Αστέρα , 17' Κίτρινη κάρτα στον Κιβρακίδη ,27' Κίτρινη κάρτα στον Φυτανίδη για φάουλ στον Φαρίνια ,  38' Κίτρινη κάρτα στον Ντάουντα .
~**  64' Αλλαγή για τον Αστέρα. Μέσα ο Καλτσάς, έξω ο Ιγκλέσιας     ,  75' Αλλαγή για τον Ατρόμητο. Ντεμπούτο για τον Μανιάτη, εκτός ο Τόνσο , 83' Αλλαγή για τον Αστέρα. Εκτός ο Στανισάβλιεβιτς, μέσα ο Τσιλιανίδης , 85' Αλλαγή για τον Ατρόμητο. Εκτός ο Λημνιός, μέσα ο Βασιλείου .-
VIDEO :
~*ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ   0-1   Α΄ ημίχρονο  11/2/2017: https://youtu.be/MM-QfcvEKAU .-
~*ΑΣΤΕΡΑΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0-1  11/2/2017  Δηλώσεις γκολ:
 https://youtu.be/gx0utlfYFQA .-

Ολυμπιακός - ΑΕ Λάρισα  2-0 , (2-0) .- ^

Τα  γκολ : 1' ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό! ο Ανδρούτσο , 9' ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό! ο  Ιντέγε ,
Διαιτητής είναι ο Χρήστος Γκράνας (Θράκης), με βοηθούς τους Βασίλη Καραβασίλη (Καβάλας) και Ράινχαρτ Μπουξμπάουμ (Ανατ. Αττικής), ενώ τέταρτος είναι ο Γιώργος Κυριαζίδης (Έβρου).
Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Παρέδες, Μποτία, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια, Ανδρούτσος, Ρομαό, Ελιουνούσι, Φορτούνης, Σεμπά, Ιντέγε.
AEΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Τικό, Φάρκας, Γκόλιας, Κόντορ, Μασαλέσα, Βαρέλα, Ναζλίδης, Ικλαουνιεκς, Αβραάμ.
Στον πάγκο: Θεοδωρόπουλος, Ρέγες, Καπός, Λαμπρόπουλος, Γκουλουζαντέ, Φατιόν, Ευφμορφίδης.
Στον πάγκο: Λεάλι, Καρντόσο, Μπουχαλάκης, Μάριν, Ασναριφάρντ, Σισοκό, Ρέτσος.
Βίντεο :
~*ΟΣΦΠ-ΑΕΛάρισα  Α΄ ημίχρονο  2-0   τα γκολ 11/2/2017:
~***ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ  2-0  δηλώσεις γκολ  11/02/2017:
https://youtu.be/JQwJk7S7KR4  

Κυριακή 12-02-2017  Super League:
~*  Κέρκυρα-Λεβαδειακός  1-0  , (1-0) .- ^
Τα  γκολ :34' ΓΚΟΛ η Κέρκυρα, 1-0 ο Γκομέζ ,
Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης. Βοηθοί: Γεώργιος Καλφόγλου, Παναγιώτης Μεσσήνης 4ος Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης
Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκομέζ, Ντιμιτρόφσκι, Ζορμπάς, Σπίνουλας, Νίκιτς, Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν, Ντιόγκο, Τουράμ
Λεβαδειακός (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Ουόν, Νιασέ, Μεντί, Κουλιμπαλί, Καλτσάς, Γιουσούφ, Τόνι Σίλβα, Καραμπουέ, Μάντζιος
Στον πάγκο των γηπεδούχων: Αραμπατζής, Γεωργίου, Κόντος, ΚεΪτά, Ζαραδούκας, Γεωργακόπουλος και Μοϊζε
Στον πάγκο των φιλοξενούμενων: Μοσχονάς, Μαχαίρας, Λάτσι, Βούρος, Γιακουμάκης, Ζεζίνιο και Σουμπίνιο
~Σοβαρός τραυματισμός για τον Μουλόπουλο που έπεσε άτσαλα στο έδαφος, ύστερα από διεκδίκηση της μπάλας με τον Ντένις Επστάιν, Δύσκολη στιγμή για τον Θανάση Μουλόπουλο , Θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπως φαίνεται, καθώς του έχει βγει ο αγκώνας ,
~*14' Κίτρινη στον Νιάσε για σκληρό φάουλ στον Τουράμ , 54' Κίτρινη στον Λεβαδειακό, την είδε Καραμπουέ , 66' Κίτρινη στον Μέντι ,
~**68' Σουμπίνιο αντί Κουλιμπαλί στο ματς για τον Λεβαδειακό , 71' Κόντος αντί Επστάιν για την Κέρκυρα, 79' Γιακουμάκης αντί Τόνι Σίλβα στο ματς ,
VIDEO :
~**ΚΕΡΚΥΡΑ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  1ο  γκολ  1-0  12/02/2017:
https://youtu.be/qYBj03us0R4 .-
~**ΚΕΡΚΥΡΑ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  1-0   δηλώσεις γκολ 12/02/2017: https://youtu.be/aVgTzWXXq_o .-

~*  Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-0   ,(0-0) .- ^
Τα  γκολ : -
Το ματς θα διευθύνει ο Γιώργος Κύζας από τη Δράμα, που επέστρεψε στους ορισμούς μετά από τρεις βδομάδες.Βοηθοί του, οι Β. Καμπούρης (Ευβοίας) και Ι. Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας).
 Διαιτητής: Γιώργος Κύζας (Δράμας)
Κίτρινες κάρτες: Σολτάνι, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Μεχία / Δεληγιαννίδης, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ
 Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης (80΄ Μεχία), Γιουνές, Ντε Λούκας, Τριάδης (69΄ Λάζιτς), Φλίσκας, Σολτάνι (63΄ Πιτσέλι), Βασιλακάκης, Λισγάρας, Σιλά, Καμαρά.
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Βαρέλα, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Μπίσεσβαρ, Κάμπος (76΄ Μυστακίδης), Κίτσιου, Δεληγιαννίδης (57΄ Λέοβατς), Αθανασιάδης (62΄ Πρίγιοβιτς).
 Στον πάγκο των γηπεδούχων κάθονται οι: Ζαρόπουλος, Παπαγεωργίου, Καρασαλίδης, Μεχία, Ράνος, Λάζιτς, Πιτσέλι.
Και σε εκείνον των «ασπρόμαυρων» οι: Μπρκιτς, Λέοβατς, Ουάρντα, Πρίγιοβιτς, Μυστακίδης, Σάκχοφ, Πούγγουρας.

~* Πλατανιάς - ΠΑΣ Γιάννινα  3-3  , (2-2) .-
Τα  γκολ : Μοιράστηκαν βαθμούς κι εντυπώσεις Πλατανιάς και ΠΑΣ Γιάννινα, που αναδείχθηκαν ισόπαλοι στα Χανιά με το «αγγλικό» 3-3 (32΄ Γ. Γιακουμάκης, 40΄ Κάργας, 51΄ Σίγκνεβιτς - 9΄, 58΄ Κόντε, 11΄ Τζημόπουλος), στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής στη Super League.
Διαιτητής του αγώνα είναι ο Αλέξανδρος Τσαμούρης με βοηθούς τους Χρυσούλα Κουρομπύλια, Δημήτριο Ζησιμόπουλο και 4ο τον Ευάγγελο Κορδολαίμη
 ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλέξανδρος Τσαμούρης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπανανά, Μουνάφο, Γ. Γιακουμάκης - Βιντάλ, Κούτρης, Κοζορώνης
 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Πριντέτα, Μπανανά, Κάργας, Βάντερσον, Στάθης, Μουνάφο, Μενδρινός (72΄ Μαραγκός), Μανούσος, Γιακουμάκης (86΄ Γουνδουλάκης), Σίγκνεβιτς (81΄ Γιορέντε).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Ζάιρο, Βιντάλ (62΄ Γιάκος), Κόντε, Τζημόπουλος, Κοζορώνης (57΄ Μαμπουλού), Κούτρης, Μιχαήλ, Καρανίκας, Μπέριος, Ακόστα (86΄ Κοροβέσης).
Στον πάγκο για τους γηπεδούχους: Κοκκαλάς, Στανισάβλιεβιτς, Μαραγκός, Αποστολόπουλος, Γιορέντε, Γουνδουλάκης, Ντεβέσα
Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους: Περιστερίδης, Ναδάλες, Σκόνδρας, Γιάκος, Κοροβέσης, Μαμπουλού, Γαρουφαλιάς
VIDEO :
~* Πλατανιάς-Γιάννινα  3-3  τα γκολ  12/2/2017 :
 https://youtu.be/RaL9-fMvsbs  .-
~*Πλατανιά- Γιάννινα  ισοφαριση  2-2  12/2/2017:
https://youtu.be/9NqyRqM_zcY .,
~*Πλατανιάς-Γιάννινα   τα 2 δύο  γκολ ΠΑΣ 0-2 12 2 2017:
 https://youtu.be/Dj5qeIMrwDA .,-
~* ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΓΙΑΝΝΙΝΑ  3-3   ΣΤΟ 3-2  12/2/2017:
https://youtu.be/7kG8EZgJ0YU .- ^ 

~* Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός  4-0  , (0-0) .- ^

Τα  γκολ :  66΄  ο Μπέργκ 80΄ ο Μπέργκ , 89 ΄ ο Λούντ  , 92΄ ο Μπέργκ .-
Διαιτητής: Σελίμος (Λακωνίας)
Κίτρινες: Κυριακίδης
Οι συνθέσεις των ομάδων
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Ρέις (37΄λ.τρ. Κουρμπέλης), Μπεργκ, Ζέκα, Κλωναρίδης (46΄ λ.τρ. Π.Βλαχοδήμος), Βιγιαφάνιες, Χουλτ, Μολέδο, Εμποκού (78΄ Λουντ), Κουλιμπαλί
 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Κούσας, Κλέσιο (73΄ Μουνιός), Μάκος, Μαρκόφσκι, Πάουλο, Τσοκάνης, Μύγας, Ρότσα (79΄ Παπαδόπουλος), Λόπες, Χαντάκιας (66΄ Κουτρομάνος)

~**  Επιλογή βοηθών στη Λεωφόρο που προβληματίζει!
Στο σημερινό ματς οι δύο πλάγιοι θα είναι οι Αλεξέας και Πετρόπουλος, για τους οποίους -όπως μετέδωσε στον «αέρα» του ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Τάσος Νικολογιάννης- οι πράσινοι έχουν λόγους να εκφράζουν την ανησυχία τους.   
Ο Αλεξέας έχει καλές σχέσεις με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας, Άρη Σταθόπουλο, του οποίου απαγορεύθηκε η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο λόγω της υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης. 
Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Κωνσταντινέα, ο Σταθόπουλος τον είχε πάρει τηλέφωνο πριν το ματς Ξάνθη-Ολυμπιακός πριν μερικά χρόνια και του είχε πει να είναι προσεχτικός στις αποφάσεις του. 
Ο Πετρόπουλος, έχει καλές σχέσεις με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΣ Αρκαδίας, Νίκο Προύντζο, στον οποίο –επίσης- έχει απαγορευθεί η ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο, ενώ έχει απασχολήσει στο παρελθόν με τις αποφάσεις του.

***  Στις αναμετρήσεις της 20ής αγωνιστικής στη Super League σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:Βέροια-Πανιώνιος 0-1
Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 0-1
Ολυμπιακός-ΑΕΛ 2-0
Κέρκυρα-Λεβαδειακός 1-0
Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα 3-3
Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-0
Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 4-0
Δευτέρα 13-02-2017 :
Ηρακλής-ΑΕΚ 13/2
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 20 αγώνες)1. Ολυμπιακός 51
2. Πανιώνιος 38
3. ΠΑΟΚ 36
4. Παναθηναϊκός 35
5. Ξάνθη 33
6. ΑΕΚ 29 -19αγ
. Πλατανιάς 29
8. ΠΑΣ Γιάννινα 28
9. Ατρόμητος 26
10. Παναιτωλικός 22
. Κέρκυρα 22
12. Αστέρας Τρίπολης 20
13. Λάρισα 17
14. Λεβαδειακός 14
15. Ηρακλής 13 -19αγ
. Βέροια 13
* Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς.

*** Υποδέχεται τον Φωστήρα με στόχο τη νίκη ο Τσικλητήρας Πύλου 
Το …βαρύ όνομα του αντιπάλου δεν φοβίζει τον Τσικλητήρα που θα υποδεχθεί σήμερα στις 3 μ.μ. στο δημοτικό γήπεδο της Πύλου τον Φωστήρα. Η συνάντηση είναι για την 19η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής και οι Μεσσήνιοι, με την αναμενόμενη συμπαράσταση πολυάριθμων φίλων τους, φιλοδοξούν να πάρουν τη νίκη και το 3ποντο που θα τους διατηρήσει σε απόσταση ασφαλείας από τις περιπέτειες του υποβιβασμού. Σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα με τη Δόξα Μεγαλόπολης ο Ολυμπιονίκης θα είναι ενισχυμένος με τους Πήλιο, Ρούσση (εξέτισαν ποινή 1 αγωνιστικής λόγω 4 κίτρινων καρτών).
Γ’ Εθνική-3ος Όμιλος
 Παναρκαδικός-Αιολικός 1-1 .-^
 Τσικλητήρας-Φωστήρας  1-2 .-^
ΠΑΟ Βάρδας-Δόξα Μεγαλόπολης   1-0 .-^
Χαλκίδα-Θήβα  1-1 -^
Παναχαϊκη-Ζευγολατιό  5-0 .- ^
Λουτράκι-Αχαϊκή   2-1 .-^
Παναργειακός-Αστέρας Αμαλιάδας/Πανόπουλου 0-3 .- ^
Ρεπό :  η ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ .-

***  Τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου Μεσσηνίας: Τα χθεσινά αποτελέσματα και οι σημερινοί αγώνες 
Τα αποτελέσματα των χθεσινών συναντήσεων της 19ης αγωνιστικής της Α΄ Τοπικής, της 18ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας, της 17ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Β΄ Τοπικής, αλλά και της 15ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της ίδιας κατηγορίας, είχαν ως εξής:
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ  19η αγωνιστική
Σάββατο 11-02-2017 :
ΑΟ Διαβολιτσίου – Απόλλων Καλ. 2-2
ΑΟ Φαραί – ΑΟ Κυπαρισσίας 2-0
Κυριακή 12-02-2017 :
Π.Σ.ΚΑΛΑΜΑΤΑ -Α.Ε. ΑΒΙΑΣ  2-0  .-^
ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης -Τέλος ΑΓΡΑΣ  3-0 .- ^
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας -Α.Σ. ΑΝΜΔΡΟΥΣΑΣ  3-1  .- ^
Α.Ο.ΜΥΛΤΙΑΔΗΣ- Α.Π.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ  1-1 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών -ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά 0-3 α.α. .-^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας -ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών  4-1  .- ^

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  18η αγωνιστική
Σάββατο 11-02-2017
Χανδριναϊκός – Ανάληψης 1-1
Χώρα – Πεταλίδι 3-2
Νέος Άρις – Ηρακλής Καλ. 1-2
Μεσσηνιακός – Σπερχογεία 0-3
ΑΟ Ασπροχώματος – Δώριο 5-3
Κυριακή  12-02-2017 :
ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης-ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης  1-2 .- ^
ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας-Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ   -

Β΄ ΤΟΠΙΚΗ  1ος όμιλος 17η  αγων. και 2ος όμιλος 15η  αγωνιστική
Σάββατο  11-02-2017
ΑΕ Μάνης – ΑΕ Γαργαλιάνων 1-0
Πλατύ – Κοπανάκι 0-0
Πράσινα Π. – ΑΟ Φυτειάς 0-4
Πανιώνιος – Θύελλα Χαρ. 1-1
ΑΟ Μεθώνης – ΑΟ Στενωσιάς 5-0
Ακαδημία Πάμισος – ΑΕ Λογγάς 2-0
Κυριακή 12-02-2017  :
Α.Σ. ΦΥΤΕΙΑΣ-Α.Ο.ΠΑΤΙΣΤΑΣ 1-3 .- ^
ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ-ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑ  0-0 .- ^
Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ- ΚΕΡΑΥΝΟΣ Καλαμάτας  1-3  .- ^
ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ- ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ  ΑΜΦΕΙΑΣ  4-1 .- ^
ΑΣ ΘΥΕΛΛΑ Μερόπης-ΑΕΚ Καλαμάτας  4-2  .- ^
ΔΟΞΑ Καλαμάτας -Α.Ε. Κυπαρισίας/Ηρακλής  1-0 .- ^

Γ ΄ ΤΟΠΙΚΗ  16η  αγωνιστική
ΑΠΣ ΑΡΙΣ Καλαμάτας- Α.Ο. ΕΡΜΗΣ Καλαμάτας  2-1 .- ^
ΑΠΟ Καλαμάτας ΙΚΑΡΟΣ - ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ 1-2 .- ^
ΝΕΣΤΩΡ Πύλου -ΝΕΔΟΥΣΑ Αλαγονίας  2-0 .- ^
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Καλαμάτας-Α.Ο.ΛΑΙΪΚΩΝ 2-0 .- ^

***  Υποδέχεται τον Πορφύρα σήμερα η Καλαμάτα B.C. 
Ένα πολύ κρίσιμο ματς στη μάχη της παραμονής στη Γ΄ Εθνική κατηγορία,  δίνει σήμερα η πρωταθλήτρια της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, Καλαμάτα B.C., καθώς αντιμετωπίζει στις 5.00 μ.μ. στο Δημοτικό Γυμναστήριο Τέντα, τον Πορφύρα, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του Νότου. Η Καλαματιανή ομάδα (προέρχεται από 9 σερί ήττες) βλέπει μόνο νίκη προκειμένου να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα. Ο προπονητής Θεόδωρος Γιαννακόπουλος μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του στην παρουσία και των Λεωνίδα Κούτρη (επέστρεψε στις εκδηλώσεις της ομάδας έπειτα από πολύμηνη απουσία στο εξωτερικό για προσωπικές υποχρε3ώσεις) και Λεωνίδα Τριανταφυλλόπουλου (ξεπέρασε τον τραυματισμό του).
Η Καλαμάτα B.C. περιμένει θερμή συμπαράσταση από τον φίλαθλο κόσμο (άλλωστε στα μέσα της εβδομάδας η διοίκηση είχε απευθύνει κάλεσμα στους φιλάθλους).
Διαιτητές είναι οι Λογοθέτης και Καμήτσος, ενώ κομισάριος ο Παναγιώτης Γιαλικάρης (αντί του αρχικά ορισθέντος Χρήστου Πολιτόπουλου) από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.
ΤΑ υπόλοιπα ματς της 17ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του Νότου της Γ΄ Εθνικής είναι τα εξής:
ΚΑΟ Κορίνθου – Άρης Πετρούπολης
Δάφνη Δαφνίου – κεραυνός Αιγίου
Γλαύκος Πατρών – Αχαγιά 82
Ακράτα – Έσπερος ΑΟΠΑ
Ερμιόνη – Ίκαρος Καλλιθέας
Ίκαρος Νέας Σμύρνης – Πεύκη
Ρεπό: Ένωση Ιλίου


 ***  Για τη Β΄ Εθνική ....1η αγωνιστική στην  Football League :

Σάββατο  11-02-2017 :
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ -ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ  4-0  .- ^
(12’ Γκότοβος, 17’,34’ Γκέσιος, 72’ Φελίπε)
ΣΠΑΡΤΗ-ΟΦΗ  1-0  .- ^ (81’ Ηλιόπουλος)
ΧΑΝΙΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ  1-0  .- ^  (10’ Βακενβάι)

Κυριακή  12-02-2017 :
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ -ΚΑΛΛΟΝΗ  2-0 .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης-ΑΡΗΣ   2-2  .- ^
ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ   0-0 .- ^
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Καρδίτσας -ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ  2-0 .- ^
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ  0-0  .- ^
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΛΑΜΙΑ 0-3  α.α. .- ^

***  Για  την Α1 -.. BC Aries Μπάσκετ  :

Σάββατο 11/02/2017 :
ΑΕΚ - Τρίκαλα  87-82 , (37-42) .-^
Τα δεκάλεπτα: 21-20, 37-42, 51-62, 87-82
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπήτης-Πουρσανίδης Κ.-Ζακεστίδης
 ΑΕΚ (Γιούρι Ζντοβτς): Ούκιτς 8(2), Ελονού 14, Βασιλειάδης 6, Χαριτόπουλος 2, Λαρεντζάκης 8 (1), ΜακΓκράθ 14 (2), Ντίξον 6 (1), Μαυροειδής 1, Τσαλμπούρης 3, Σάκοτα 25 (3).
ΤΡΙΚΑΛΑ (Γιάννης Καστρίτης): Κάφεϊ 6, Μπιρούτα 15, Τσαγκαράκης 16 (4), Μπάρλοου 18 (3), Χότον 5, Λίποβι 14 (1), Εζιούκου 2, Πουλιανίτης 6, Καλογιαννίδης, Βαριτιμιάδης.

AΡΗΣ -ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ Πατρών  80-64 , (40-27) .-^
 Τα δεκάλεπτα: 19-18, 40-27, 57-46, 80-64
Διαιτητές: Μάνος, Παφίλης, Παντελίδης
 ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Τζάκσον 12, Ξανθόπουλος 1, Φλιώνης, Τζένκινς 15 (3), Κάμινγκς 16 (2), Ζάρας 7 (1), Μούρτος 6, Σίμτσακ, Γιάνκοβιτς 8 (2), Καββαδάς 10, Ντραγκίσεβιτς 5 (1).
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Βαγγέλης Αγγέλου): Μπλασινγκέιμ 15 (2), Φαγέ 8 (2), Ντίκερσον 2, Γκίκας 10 (1), Σαρικόπουλος, Μουρ 8, Τζόουνς 7 (1), Τόντιτς 6, Πέττας 2, Παπαντωνίου 1, Γερομιχαλός 5.

ΛΑΥΡΙΟ -ΡΕΘΥΜΝΟ  73-62  , (41-24) .-^
Τα δεκάλεπτα: 22-11, 41-24, 54-48, 73-62
 Διαιτητές: Αναστόπουλος Π.-Τζαφλέρης-Τσαρούχα
 ΛΑΥΡΙΟ (Χρήστος Σερέλης): Νίξον 4, Χάμιλτον 11 (2), Πάντερ 10 (2), Εβανς 11, Τσίρος, Γκρέι 4, Στεφανίδης 6 (2), Αθανασούλας, Περράκης 2, Γιαννακόπουλος 1, Κακλαμανάκης 17, Μπολντς 7 (1)
ΡΕΘΥΜΝΟ (Νίκος Βετούλας): Κώττας, Ραζής 2, Χριστοδούλου 2, Αρνολντ 15 (2), Φιτζπάτρικ 6 (1), Σάφενααρ 7, Τάλτον 14 (2), Καμπερίδης, Γιαννόπουλος 13 (3), Κράβιτς 3

ΔΟΞΑ Λευκάδας -ΚΟΡΟΙΒΟΣ  Αμαλιάδας  65-69  , (36-35) .- ^
 Τα δεκάλεπτα: 18-15, 36-35, 53-52, 65-69
Διαιτητές: Πηλοΐδης-Καρακατσούνης-Ανδρικόπουλος
 ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Χάρης Μαρκόπουλος): Σκοτ 14 (2), Αμποτ 8, Ντόμπλας 7, Ρόμπινσον 10 (2), Χάρις 10 (2), Πεταλωτής, Δεμερτζής, Ψαθάς, Τσαλδάρης 5 (1), Μάρας 11
ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Ντίνος Καλαμπάκος): Μιλουτίνοβιτς 19 (1), Σταρκς 7, Μιχάλογλου, Σπυριδωνίδης 4, Γκέτσερ 17 (3), Σαπχατζίδης, Χατζινικόλας, Πόλαρντ 4, Χολ 18

ΑΠΟΛΛΩΝ Πατρών -ΠΑΟΚ   88-79  , (41-34) .- ^
Τα δεκάλεπτα: 19-15, 41-34, 56-46, 88-79
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουρσανίδης Γ.-Καλδίρης-Τσώνος ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Χίκι 12 (4), Βεργίνης 13, Κουζέλογλου 7, Καλινόσκι 7, Ρέινς 9, Στόκτον 4, Διαμαντάκος 5, Σλαφτσάκης 11 (2), Μπάβτσιτς, Μπαρτ Τζ. 20 (3).ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Κόνιαρης 1, Μαργαρίτης 17 (1), Σάιμπερτ 10 (2), Πέινερς 15 (1), Κλάντον 6, Χρυσικόπουλος 4, Τσόχλας 3 (1), Μακ Φάντεν 17 (4), Μιλιένοβιτς 4, Γλυνιαδάκης 2.

Κυριακή 12-02-2017 :

ΚΥΜΗ Ευβοίας -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   54-77 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 15-22, 23-36, 37-63, 54-77
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Δεσλής-Γεωργιάδης-Ευφραιμίδης
 ΚΥΜΗ (Βασίλης Μπρατσιάκος): Σιγκούνας 5 (1), Τσούπκοβιτς 6 (1), Σταμάτης 7 (1), Πάμπλαντ, Όρτον 9 (1), Κατράνας 3 (1), Τζόλος 2, Κουκουλάς 4, Κωνσταντακόπουλος 5 (1), Ντίξον 2, Τουντζιαράκης 11.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 10 (1), Φελντέιν 6 (2), Χαραλαμπόπουλος 4 (1), Γκάμπριελ 9 (1), Καλάθης 11 (2), Ρίβερς 4 (1), Τζέιμς 2, Μποχωρίδης 2, Φώτσης, Παππάς 6 (2), Τζεντίλε 10, Μπουρούσης 13.
VIDEO :
~**  ΚΥΜΗ-ΠΑΟ 54-77  12/2/2017:
https://youtu.be/DJ7i9QayC9o .- 

Δευτέρα 13-02-2017 :
ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρόδου-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

*** 4οι  ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΙ αγώνες αντοχής 100 χιλιομέτρων  γύρου   ΑΡΦΑΡΑ-ΠΗΔΗΜΑ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Κυριακή 12-02-2017 :

 
 


~   Βίντεο....... Κυριακή  12/02/2017 :
~* Ποδηλατικοί αγώνες γύρου Αρφαρών  Πηδήματος  2017 12/02/2017: https://youtu.be/vpr6LJ8U9Qc .-
~**Ποδηλατικοί αγώνες  2017 γύρος Αρφαρά Πήδημα  12/02/2017: https://youtu.be/O6cU8u26_38 .-

~**Από 4ο  ποδηλατικό γύρο Αρφαρά Πήδημα  100 χιλιομέτρων  12/02/2017: https://youtu.be/BVfK8gSHBpA .-

 
 
 
 
 
 
~** Οι 4οι ποδηλατικοί 100 χιλιομέτρων ΑΡΦΑΡΑ ΠΗΔΗΜΑ  12/02/2017: https://youtu.be/sqWDmPMDKoE .- 


*** To Ξάνθη-ΠΑΟΚ  και το Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός για τη Super League στις μεταδόσεις της ημέρας.   
ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ
13:00: COSMOTE SPORT 2 HD Βιγιαρεάλ-Μάλαγα - LaLiga Santander
13:00: COSMOTE SPORT 5 HD WRC Σουηδία, SS18 Torsby 2 - Power Stage
13:00: COSMOTE SPORT 8 HD Σάσαρι-Καντού - Lega Basket Serie A
13:30: COSMOTE SPORT 4 HD Ρεάλ Μπέτις-Εστουντιάντες - ACB Liga Endesa
13:30: COSMOTE SPORT 7 HD Κροτόνε-Ρόμα - Serie A TIM
14:30: COSMOTE SPORT 3 HD Ζανκτ Πάουλι-Ντινάμο Δρέσδης - Bundesliga 2
15:00: Novasports 2 HD Κέρκυρα-Λεβαδειακός – Super League
15:00: ΕΡΤ 3 Απόλλων Σμύρνης-Αρης – Stoiximan.gr Football League
15:30: COSMOTE SPORT 1 HD Μπέρνλι-Τσέλσι - Premier League
16:00: COSMOTE SPORT 5 HD Ιντερ-Εμπολι - Serie A TIM
16:00: COSMOTE SPORT 7 HD Παλέρμο-Αταλάντα - Serie A TIM
16:00: COSMOTE SPORT 8 HD Τορίνο-Πεσκάρα - Serie A TIM
16:30: COSMOTE SPORT 3 HD Βόλφσμπουργκ-Χόφενχαϊμ – Bundesliga
17:00: COSMOTE SPORT 6 HD ΑTP 250 Sofia Open, τελικός
17:15: Novasports 2 HD Ξάνθη-ΠΑΟΚ – Super League
17:15: Novasports 4 HD Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα – Super League
17:15: COSMOTE SPORT 2 HD Λεγανές-Σπόρτινγκ Χιχόν - LaLiga Santander
17:30: Novasports 3 HD Κύμη Sea Jets-Παναθηναϊκός Superfoods – Stoiximan.gr Basket League
18:00: COSMOTE SPORT 1 HD Σουόνσι-Λέστερ - Premier League
18:30: COSMOTE SPORT 3 HD Φράιμπουργκ-Κολωνία – Bundesliga
19:00: COSMOTE SPORT 7 HD Σαμπντόρια-Μπολόνια - Serie A TIM
19:00: COSMOTE SPORT 8 HD Τσιβιτανόβα-Τρεντίνο - SuperLega UnipolSai βόλεϊ
19:30: Novasports 1 HD Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός – Super League
19:30: COSMOTE SPORT 2 HD Λας Πάλμας-Σεβίλλη - LaLiga Santander
19:30: COSMOTE SPORT 5 HD Μάλαγα-Ρεάλ Μαδρίτης - ACB Liga Endesa
20:00: Novasports 2 HD Μορεϊρένσε-Σπόρτινγκ Λισσαβώνας – Πορτογαλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου
21:45: COSMOTE SPORT 1 HD Κάλιαρι-Γιουβέντους - Serie A TIM
21:45: COSMOTE SPORT 2 HD Ατλέτικο Μαδρίτης-Θέλτα - LaLiga Santander
22:00: Novasports 2 HD Ναντ-Μαρσέιγ – Ligue 1
22:15: Novasports 3 HD Μποαβίστα-Μπράγκα – Πορτογαλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου
22:30: COSMOTE SPORT 4 HD Νιου Γιορκ Νικς-Σαν Αντόνιο Σπερς – NBA κανονική περίοδος
01:00: COSMOTE SPORT 4 HD Τορόντο Ράπτορς-Ντιτρόιτ Πίστονς - NBA κανονική περίοδος

***

~ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :

      ΑΡΦΑΡΑ 8/2/2017 .......   Δύση Ηλίου    
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31  Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....    :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-31-2017.html .-
~ ARFARA NEWS  2 Η Εφημερίδα μας Τρίτη  31 Ιανουαρίου 2017   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2-31-2017.html .-
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017:
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 01  Φεβρουαρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !......  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/news-01-2017.html .-  
~**  ARFARA NEWS 2  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη  01  Φεβρουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-2-01-2017.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 02-02-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-02-02-2017.html .- 
~ **Η  Εφημερίδα μας  Αrfara news Παρασκευή 03  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/rfara-news-03-2017.html .- 

~**Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο  04  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-04-2017.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 05  Φεβρουαρίου  2017 : ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......
 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-05-2017.html .-  

**ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ   5  και  6  Φεβρουαρίου 2017  :
Ενημέρωση και για την εβδομάδα που μας άφησε .....

:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/5-6-2017.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 06  Φεβρουαρίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  ~ Από Αθήνα Κερατσίνι Νοσοκομείο Ερυθρός ...6-2-2017 ......
: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/02/news-06-2017.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/02/news-07-2017.html .-  
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη  07 Φεβρουαρίου 2017  :  ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ  ΜΑΣ  .....  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/07-2017.html .-   
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2 , Τρίτη  07  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/news-2-2017.html .-

~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας ......    :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-08-2017.html .-
~***  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 10  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-10-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο 11 Φεβρουαρίου  2017  : Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσής μας ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/news-11-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 12  Φεβρουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .......   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-12-2017.html .- 
~*
~ ***   BINTEO  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5198   video.  -    Σταματης Σκουλικας  2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3427   video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3412  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.037  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .        
 *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-  ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: