Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

 H Εφημερίδας μας  ARFARA NEWS Κυριακή 15  Ιανουαρίου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....
~ ΓΙΑ  5η  ημέρα δεν έχουμε τηλέφωνο και  NTERNET  ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ ΜΑΣ  !
Αυτός που αποφεύγει τον ωφέλιμο πειρασμό, αποφεύγει την αιώνιο ζωή. Σήκωσε τους πειρασμούς από την μέση και κανείς δεν θα αγιάση.
Γεροντικόν

Η  παγωμένη  Φλώρινα σήμερα  το  πρωϊ
στους 
Ο  καιρός σε εναλλαγής ...βελτιώνεται ...
Η γρίπη  μας περιμένει !!!...
ΠΡΟΣΟΧΗ  και  ΠΡΟΣΕΥΧΗ !!
Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ πολλά σπίτια της Καλαμάτας 
Βλάβη έχει σημειωθεί από το πρωί της Κυριακής σε πολλές τηλεφωνικές γραμμές της Καλαμάτας.
Ειδικότερα το πρόβλημα αφορά όλους τους παρόχους εκτός από τις γραμμές τους ΟΤΕ.
Σύμφωνα με τις εταιρίες η βλάβη είναι σοβαρή και γίνονται προσπάθειες να διορθωθεί εντός της ημέρας. ~
Σήμερα 15/01/2017 εορτάζουν:
Όσιος Παύλος ο Θηβαίος, Όσιος Ιωάννης ο Καλυβίτης

~  Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~ Θείου Πνεύματος, τὴ ἐπινεύσει, πρῶτος ὤκησας, ἐν τὴ ἐρήμω, Ἥλιου τὸν ζηλωτὴν μιμησάμενος καὶ δι' ὀρνέου τραφεῖς ὡς ἰσάγγελος, ὑπ' Ἀντωνίου τῷ κόσμῳ ἐγνώρισαι. Παῦλε ὅσιε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
~
Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συ....
 
Όσιος Νικόλαος ο Κουρταλιώτης

Όσιος Νικόλαος ο Κουρταλιώτης
 
Όσιος Μελέτιος ο νέος που ασκήτευσε στο όρος της Μυουπόλεως

Όσιος Μελέτιος ο νέος που ασκήτευσε στο ....
 
Οσία Ευανθία

Οσία Ευανθία
 
Άγιος Aντώνιος και Άγιος Παύλος ο Θηβαίος - β'μισό του 17ου αι. μ.Χ. - Mονή Ξηροποτάμου, Άγιον Όρος Όσιος Ιωάννης ο Καλυβίτης και Όσιος Παύλος ο Θηβαίος Όσιος Παύλος ο Θηβαίος
~ Ο ερημικός και ήουχος τόπος είναι από τους βασικούς παράγοντες ανάπτυξης της αυτοσυγκέντρωσης και προσευχής προς το Θεό. Αυτό φαίνεται καθαρά στη ζωή του Αγίου Παύλου του Θηβαίου. Άνηκε σε πλούσια οικογένεια της Κάτω Θηβαίδας της Αιγύπτου. Όταν ο Δέκιος (249-251) κήρυξε τον τρομερό διωγμό κατά των χριστιανών, ο Παύλος, μόλις 15 χρονών, χάνει τους γονείς του. Με εσωτερική παρακίνηση του Άγιου Πνεύματος (κατ' άλλους φοβούμενος μη παραδοθεί στους διώκτες των χριστιανών από τον έπ' αδελφή γαμπρό του, που του ζητούσε την περιουσία) φεύγει και ζητά καταφυγή σωτηρίας στην έρημο. Εκεί, μέσα στην ησυχία της φύσης, βρήκε καιρό για συστηματική μελέτη και προσευχή. Όταν πέρασε ο διωγμός του Δεκίου και επανήλθε η γαλήνη, ο Παύλος εξακολουθεί να μένει στην έρημο και, μάλιστα, αποφασίζει να μείνει μόνιμα. Τόσο δε ολοφάνερη είχε γίνει μέσα στην έρημο η πνευματική υπεροχή του και η ταπεινοφροσύνη του, ώστε, όπως κάποτε στον Κύριο μας, έρχονταν πλήθη λαού να Τον ακούσουν έτσι και στον Παύλο έρχονταν πολλοί αναχωρητές να τον ακούσουν και να τον συμβουλευθούν. Η φήμη του είχε φθάσει και στην ακοή του μεγάλου Αντωνίου, που κίνησε και τον συνάντησε μέσα σε ατμόσφαιρα ανέκφραστης χαράς. Οταν μετά από λίγους μήνες επανήλθε ο Άγιος Αντώνιος, βρήκε τον Όσιο Παύλο πεθαμένο, και δύο λιοντάρια έστεκαν κοντά στον τάφο του, τον όποιο είχαν σκάψει με τα νύχια τους. Ο μεγάλος ερημίτης ήταν τότε 113χρονών.
~
***    Θρήνος για το θάνατο του Γιώργου Κρέπη 
Μεγάλη θλίψη σκόρπισε στην ποδοσφαιρική οικογένεια της Μεσσηνίας ο θάνατος του παλιού διαιτητή Γιώργου Διον. Κρέπη σε ηλικία 49 ετών.
Ο Γιώργος Κρέπης έχασε τη ζωή του χθες  το μεσημέρι σε τροχαίο  στην παλιά εθνική οδό Καλαμάτας - Αθήνας, στο ύψος της Άνθειας. Η θλίψη έχει σκεπάσει ολόκληρο το Αρφαρά Καλαμάτας .- Ήταν ήρεμη δύναμη , καλοκάγαθος οικογενειάρχης και πολύ αγαπητός στην κοινωνία των Αρφαρών .-
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα  και ώρα 4.30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών.
Γιώργο καλό ταξίδι. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

***Από 23 Ιανουάριου ξεκινούν οι ενστάσεις για το Δασικό Χάρτη Μεσσηνίας 
Στις 23 Ιανουαρίου, θα ξεκινήσει επίσημα η δίμηνη προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων κατά του Δασικού Χάρτη της Μεσσηνίας, που πλέον αναρτήθηκε επίσημα. Μέχρι τότε ορίζεται ως περίοδος ενημέρωσης, ενώ η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την περίοδο έναρξης αντιρρήσεων και για τους κατοίκους του εσωτερικού και του εξωτερικού.
Τελευταία ημέρα υποβολής αντιρρήσεων για τους κατοίκους του εσωτερικού είναι η 23η Μαρτίου του 2017, ενώ για τους κατοίκους του εξωτερικού η 12η Απριλίου 2017.
Σε κάθε περιοχή για την οποία αναρτάται Δασικός Χάρτης συγκροτούνται Σημεία Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικών Χαρτών (ΣΥΑΔΧ). Στη Μεσσηνία αυτό έχει δημιουργηθεί στο ισόγειο του κτηρίου που στεγάζεται η Διεύθυνση Δασών στην οδό Ύδρας.
  Έχεις αντίρρηση; Πληρώνεις…
Οι αντιρρήσεις των πολιτών υποβάλλονται  αποκλειστικά στον ιστότοπο του Κτηματολογίου σε ειδική ηλεκτρονική φόρμα μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής υποβολής αντιρρήσεων.
Η υποβολή των αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του αναρτηθέντος Δασικού Χάρτη αφορά αποκλειστικά στον χαρακτήρα ή στη μορφή κάποιας εμφανιζόμενης στο Δασικό Χάρτη έκτασης και όχι στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της.
Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο καθώς και το Ελληνικό Δημόσιο και οι οικείοι Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού, που έχουν έννομο συμφέρον, μπορεί να υποβάλει αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου του Δασικού Χάρτη. Ειδικότερα, αντίρρηση μπορεί να υποβληθεί είτε επειδή μια έκταση έχει χαρακτηριστεί δασική ή χορτολιβαδική ή βραχώδης ή πετρώδης έκταση (ενώ δεν είναι) ή και αντίστροφα επειδή κάποια έκταση έχει παραλειφθεί να χαρακτηριστεί δασική ή χορτολιβαδική ή βραχώδης ή πετρώδης έκταση, ενώ είναι.
Το ύψος του ειδικού τέλους άσκησης των αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του αναρτημένου Δασικού Χάρτη για κάθε υποβαλλόμενη αντίρρηση και για την έκταση που αμφισβητείται έχει ως εξής:
-          Για εμβαδόν έκτασης έως και 100 τ.μ., 20 ευρώ.
-          Για εμβαδόν έως και 1.000 τ.μ., 45 ευρώ.
-          Για εμβαδόν πάνω από 1.000 τ.μ. έως και 5.000 τ.μ., 135 ευρώ.
-          Για εμβαδόν πάνω από 5.000 τ.μ. έως και 20.000 τ.μ., 450 ευρώ.
-          Για εμβαδόν πάνω από 20.000 τ.μ. έως και 100.000 τ.μ., 900 ευρώ.
-          Για εμβαδόν πάνω από 100.000 τ.μ. έως και 300.000 τ.μ., 1.800 ευρώ.
-          Για εμβαδόν μεγαλύτερης των 300.000 τ.μ. 3.600 ευρώ.

Μεταβατικό στάδιο
Ωστόσο, μέχρι την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών, υπάρχει ένα μεταβατικό στάδιο, όπου θα πρέπει να διευθετηθούν αρκετά ζητήματα.
Από την Παρασκευή που έγινε η ανάρτηση του Δασικού Χάρτη της Μεσσηνίας, σταματάει πλέον το Δασαρχείο να δέχεται αιτήματα για πράξεις χαρακτηρισμού.
Όσες αιτήσεις είχαν κατατεθεί και δεν εξετάσθηκαν, το Δασαρχείο εντός 10 ημερών από την ανάρτηση του δασικού χάρτη του νομού, θα τις μεταβιβάσει στο αρμόδιο τμήμα χαρτογραφήσεων και θα τεθούν στο αρχείο.
Κάθε πολίτης που έχει καταθέσει μια τέτοια αίτηση θα ενημερωθεί εγγράφως ότι αυτή τίθεται στο αρχείο και θα πρέπει να μπει στην ηλεκτρονική σελίδα του Κτηματολογίου και να δει αν η έκτασή του αμφισβητείται. Αν αμφισβητείται και θέλει να καταθέσει αντιρρήσεις, αυτές θα γίνουν ατελώς, μόνο και μόνο επειδή είχε υποβάλει αίτηση.
Υπολογίζονται ότι οι αιτήσεις που βρίσκονται στο δασαρχείο Καλαμάτας και θα τεθούν στο αρχείο είναι περίπου 700.
Κατά το μεταβατικό στάδιο, μέχρι την κύρωση του Χάρτη, ένα από τα μεγάλα ερωτήματα είναι τι θα γίνει με την έκδοση οικοδομικών αδειών.
Αν πολίτης έχει εκδώσει για κτήμα του τελεσίδικη πράξη, και θέλει να κτίσει, θα μπορεί να εκδώσει οικοδομική άδεια  πριν την κύρωση του δασικού χάρτη και μόνο με το προσωρινό απόσπασμα;
Οι πρώτοι δασικοί χάρτες, αν όλα πάνε καλά θα κυρωθούν – γι’ αυτούς που δεν θα κατατεθούν αντιρρήσεις- μετά από περίπου 3,5 μήνες.
Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα που θα υπάρξει είναι με τις εκτάσεις που χαρακτηρίζονται με το δασικό Χάρτη (ΔΑ) και πρόκειται για εκτάσεις που εμφανίζονται δασικά το 1945 και αγροτικά σήμερα.
Αν ο χάρτης κυρωθεί έτσι, τότε γίνεται λόγος για καταπάτηση και προφανώς θα υπάρχει αντίστοιχη ενημέρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ για τυχόν επιδοτήσεις που έχουν δοθεί για καλλιέργειες στις συγκεκριμένες εκτάσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διευθετηθούν ή και να εμφανισθούν προβλήματα, καθώς πρόκειται για μια πρωτόγνωρη διαδικασία τόσο για τους πολίτες, όσο και για τις υπηρεσίες.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Τον έκανε «τσακωτό» η κάμερα του καταστήματος 
Κατάστημα γεωργικών μηχανημάτων στη Μεσσήνη, διέρρηξε ένας 42χρονος την Παρασκευή τα ξημερώματα, όμως οι κάμερες τον… «έπιασαν στα πράσα».
Ο 42χρονος μπήκε στο κατάστημα σπάζοντας ένα παράθυρο και αφαίρεσε το ποσό των 9 ευρώ και 10 συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (usb).
Λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Μεσσήνης.

*** Η γρίπη από το Α έως το Ω 
Και το όνομα αυτού: Η3Ν2. Αυτό το στέλεχος της γρίπης μάς απασχολεί φέτος. Η περσινή χρονιά δεν ήταν καλή. Καταγράφηκε μεγάλη νοσηρότητα, με εκατοντάδες βαριά περιστατικά και θανάτους. «Η γρίπη αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας, που κάθε χρόνο με μικρότερη ή μεγαλύτερη ένταση θα μας απασχολεί», τονίζει ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Και λύνει όλες τις απορίες μας, μέσω του ρεπορτάζ στην "Καθημερινή", ώστε να μπορέσουμε να την... αποκωδικοποιήσουμε και να δράσουμε προληπτικά.
12gripi.jpg
  Γρίπη ή ίωση;
Και η γρίπη ίωση είναι. Απλώς έχει πολύ πιο... θορυβώδη, βαριά συμπτωματολογία. Προκαλεί πιο σοβαρή λοίμωξη, με υψηλό πυρετό, πόνους στις αρθρώσεις, μυαλγίες, πονοκέφαλο και πολύ έντονη καταβολή. Αντιθέτως, οι απλές ιώσεις που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα εκδηλώνονται με καταρροή, πονόλαιμο και χαμηλό πυρετό, χωρίς ιδιαίτερη κακουχία. Τέλος, σημαντική διαφορά είναι ότι επιπλοκές, όπως η πνευμονία, είναι πιο πολύ συχνές σε περιπτώσεις γρίπης παρά σε άλλες ιώσεις.
  Ο βασικός λόγος της
διασποράς της γρίπης;
Οι συνεχείς μεταλλάξεις του ιού... αλλά και η δική μας αμέλεια. Η γρίπη μεταδίδεται από άτομο σε άτομο μέσω των αναπνευστικών εκκρίσεων (με βήχα ή φτάρνισμα), είτε άμεσα είτε μέσω επαφής με κάποια μολυσμένη επιφάνεια (όπου μπορεί να επιβιώσει μέχρι και 8 ώρες!). Η περίοδος επώασής της είναι 1-4 ημέρες. Οι ενήλικοι μπορεί να μεταδίδουν τον ιό από μία ημέρα πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων μέχρι και πέντε ημέρες μετά – τα παιδιά για περισσότερες από 10 ημέρες. Το ιικό φορτίο τις μέρες που έχουμε τα συμπτώματα είναι πολύ μεγαλύτερο. Αλλά και στην ανάρρωση μπορεί να μεταδοθεί ο ιός.
  Υπάρχει, λοιπόν, κοινωνική ευθύνη στη γρίπη;
Φυσικά. Αν εμφανίσουμε συμπτώματα γρίπης, πρέπει να παραμείνουμε στο σπίτι τουλάχιστον για μερικές μέρες, για να μη μεταδώσουμε τον ιό στα άτομα με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή στον επαγγελματικό μας χώρο ή αλλού. Ειδικά αν αυτά ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
  Ποιοι είναι πιο ευάλωτοι;
Άτομα με χρόνια καρδιαγγειακά, αναπνευστικά και νευρολογικά νοσήματα, με μεταβολικές διαταραχές, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, με χρόνιες νεφρικές ή ηπατικές νόσους ή ανοσοκαταστολή. Αν προσβληθούν, μπορεί να εμφανίσουν ταχεία επιδείνωση της λοίμωξης και σοβαρές επιπλοκές, γιατί για έναν πάσχοντα από οποιοδήποτε χρόνιο πρόβλημα υγείας, η γρίπη είναι απειλητική από το πρώτο κιόλας σύμπτωμα. Επίσης, η παχυσαρκία, το κάπνισμα, το στρες και η κακή διατροφή είναι παράγοντες που ευθύνονται για τη μειωμένη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και μας κάνουν πιο ευάλωτους απέναντι στον ιό της γρίπης.
  Γιατί πρέπει να εμβολιαστούμε;
Γιατί το εμβόλιο συμβάλλει στο να μην προσβληθούμε ή, τουλάχιστον, στο να είναι τα συμπτώματα πιο ήπια αν νοσήσουμε. Επίσης, για να μη μεταφέρουμε τον ιό, ιδιαίτερα αν ερχόμαστε σε επαφή με ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες. Και μολονότι προστασία σε βαθμό 100% δε μας παρέχει, αν εμβολιαστεί μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, δημιουργείται αυτό που λέμε «ανοσιακό τείχος», το οποίο περιορίζει δραστικά την εξάπλωση του ιού.
  Υπάρχουν επιπλοκές από το εμβόλιο;
Οτιδήποτε πάρει κανείς ενδεχομένως να έχει κάποια παρενέργεια, ακόμα και ένα απλό παυσίπονο. Το εμβόλιο της γρίπης θεωρείται από τα πιο ακίνδυνα. Αν έχει ένα μειονέκτημα, αυτό είναι η σχετικά χαμηλή αποτελεσματικότητά του: γύρω στο 60% (ή και χαμηλότερη στις μεγαλύτερες ηλικίες). Και αυτό γιατί ο ιός της γρίπης είναι ιδιαίτερος, με γενετική δομή που συνεχώς αλλάζει μορφή, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε πάντα να αποκτήσουμε επαρκή ανοσία.
  Πότε να εμβολιαστεί κανείς;
Όποτε αισθανθεί έτοιμος. Φτάνει να θυμάται πως μετά τον εμβολιασμό χρειάζονται δύο εβδομάδες μέχρι να αναπτύξουμε τα αντισώματα και πως η εποχική γρίπη συνήθως ξεκινά στα μέσα Δεκεμβρίου.
  Τα παιδιά πρέπει να εμβολιάζονται;
Τα παιδιά περνούν πολλές ώρες καθημερινά σε κλειστό περιβάλλον, προσέχουν λιγότερο, βάζουν τα χέρια τους στο στόμα, είναι πιο ευάλωτα. Αλλά το εμβόλιο επιβάλλεται μόνο αν έχουν προδιάθεση για σοβαρή λοίμωξη: αναπνευστικά, μεταβολικά νοσήματα, ανοσοανεπάρκειες ή νεφρική νόσο. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις οι γονείς, μαζί με τον παιδίατρό τους, θα κρίνουν αν είναι αναγκαίο ή όχι.
  Εκτός από το εμβόλιο, ποια άλλα μέτρα πρόληψης πρέπει να πάρουμε;
Η ατομική υγιεινή είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να αποφεύγουμε το συγχρωτισμό σε κλειστούς χώρους με άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα λοίμωξης στο αναπνευστικό και να πλένουμε συχνά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή να χρησιμοποιούμε αλκοολούχα αντισηπτικά διαλύματα, γιατί σε πολλές περιπτώσεις εμείς οι ίδιοι εισάγουμε τον ιό με τα χέρια στο στόμα και στη μύτη. Με αυτόν το τρόπο τον εμβολιάζουμε κατευθείαν στον αναπνευστικό βλεννογόνο. Επίσης, μια διατροφή ισορροπημένη, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, με τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά τους, θωρακίζει σε σημαντικό βαθμό τον οργανισμό μας.
  Τι κάνουμε αν αρρωστήσουμε;
Οι ιώσεις στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ελαφριάς μορφής και τα συμπτώματα βελτιώνονται έπειτα από λίγες μέρες χωρίς θεραπεία. Αν τα συμπτώματα είναι ενοχλητικά (συνάχι, πονόλαιμος, βήχας), μπορούμε να πάρουμε παυσίπονα ή αποσυμφορητικά μύτης. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα αντιβιοτικά δεν έχουν καμία δράση στις ιώσεις. Είναι λοιπόν εσφαλμένο –και μη αποτελεσματικό, εν τέλει– να τα παίρνουμε μόνοι μας για να αντιμετωπίσουμε τη γρίπη. Επιβάλλεται να συμβουλευτούμε το γιατρό μας, ο οποίος θα μας συστήσει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και μπορεί να αποφασίσει τη χορήγηση αντιικής θεραπείας. Η γρίπη, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, απαιτεί ειδική, γρήγορη και αξιόπιστη διάγνωση, αφού μερικές φορές συνοδεύεται από σοβαρές κλινικές επιπλοκές.
ΤΗΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

***  Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Γιώργος Παπανδρέου  
Λιγότερο από μία ώρα χρειάστηκαν η Φώφη Γεννηματά και ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να συμφωνήσουν την ένταξη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στην Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Το ΚΙΔΗΣΟ θα διατηρήσει την πολιτική και οργανωτική αυτονομία του, όπως ακριβώς και η ΔΗΜΑΡ.
Επιπλέον, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρξει κοινή συνάντηση των τεσσάρων επικεφαλής των κομμάτων που συμμετέχουν στο σχήμα (Φώφη Γεννηματά, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Τούντας και Γιώργος Παπανδρέου), προκειμένου να εξετάσουν πώς θα προχωρήσει η συνεργασία, αλλά και πώς θα συμμετάσχουν τα στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ στα όργανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τα οποία θα χρειαστεί να διευρυνθούν.
Η συμμετοχή του ΚΙΔΗΣΟ στην Δημοκρατική Συμπαράταξη προκαλεί αντιδράσεις, οι οποίες αναμένεται να εκδηλωθούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή, όπου αναμένεται με ενδιαφέρον και η τοποθέτηση του Ευ. Βενιζέλου.
Κοινή δήλωση Γεννηματά - Παπανδρέου
«Η χώρα πρέπει επί τέλους να αποκτήσει προοπτική εξόδου από την κρίση. Χρειάζεται, γι’ αυτό, ένα καλά συγκροτημένο σχέδιο προοδευτικών αλλαγών στην παραγωγή, στο κράτος, στους θεσμούς, στο πολιτικό σύστημα.
» Για να υπηρετηθεί η ανάγκη αυτή, απαιτείται να αποκτήσουν κρίσιμο πολιτικό βάρος οι προοδευτικές δυνάμεις, οι δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, δηλαδή απαιτείται να υπερβούν τη σημερινή αρνητική κατάσταση του πολυκερματισμού τους.
» Μια συμπαγής, μέσα στην πολυμορφία της, και ισχυρή Κεντροαριστερά μπορεί να ωθήσει προς τις αναγκαίες προοδευτικές και δημοκρατικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, αφενός, όπως και να ωθήσει σε συνέργειες ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας να μπει τέλος στην κρίση, αφετέρου.
» Με αφετηρία τις σκέψεις αυτές για τη χώρα και τους πολίτες, εκφράζουμε την κοινή μας βούληση να συμπράξουμε και να συνεργαστούμε για την ανασύνταξη και την ενότητα της ευρείας δημοκρατικής παράταξης, για την ανασύνταξη και την ενότητα των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της οικολογίας και του πολιτικού φιλελευθερισμού.
» Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα συμμετάσχει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην προσπάθεια ενίσχυσης και ενοποίησης του χώρου, διατηρώντας τη δική του διακριτή φυσιογνωμία, διατηρώντας την πολιτική και οργανωτική του αυτοτέλεια, όπως άλλωστε και οι άλλες συμπράττουσες πολιτικές δυνάμεις.
» Το Κίνημα θα συμβάλλει με τη δική του ιδιαίτερη φωνή στη διαμόρφωση μιας σύγχρονης, πειστικής και ολοκληρωμένης αφήγησης της ενωμένης προοδευτικής παράταξης για το μέλλον της χώρας και των πολιτών της.
» Τα περαιτέρω διαδικαστικά και οργανωτικά βήματα της συνεργασίας θα εξειδικευθούν σύντομα, αφού προηγουμένως συζητηθούν στα πολιτικά όργανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών». Newsroom ΔΟΛ

***  Αντιρωσική ΥΣΤΕΡΙΑ από τις ΗΠΑ! Επίθεση στη ΡΩΣΙΑ με φόντο το ΚΥΠΡΙΑΚΟ...

~  Με άρθρο του το αμερικανικό Politico κατηγορεί την ομόδοξη Ρωσία ότι εμποδίζει να βρεθεί μια λύση στο Κυπριακό.
"Καθώς οι Κύπριοι ηγέτες μαζί με Ελλάδα, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο επιχειρούν να επανενωποιήσουν το νησί υπάρχει ένας αυξανόμενος φόβος ότι η Ρωσία μπορεί να χαλάσει την συμφωνία. Αυτό γιατί το Κρεμλίνο έχει πολύ λίγα να κερδίσει από το τέλος της σαρακονταετούς διχοτομησης μεταξύ των δύο κοινοτήτων", τονίζει ο αρθογράφος, τολμώντας να εξισώσει τον  Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, με τον Μουσταφά Ακιντζί.
"Μία συμφωνία ειρήνης", συνεχίζει το άρθρο, "θα ακύρωνε τις εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ και θα άνοιγε το δρόμο σε μία επίσημη συνεργασία ΕΕ και ΝΑΤΟ και θα δώσει στην Τουρκία μια νέα πηγή εισαγωγής φυσικού αερίου δίνοντας στις Βρυξέλλες μια μεγάλη διπλωματική επιτυχία. Κανένα από αυτά δεν προωθεί τα ρωσικά συμφέροντα
Ο φόβος της Ελληνοκυπριακής πλευράς είναι ότι η Μόσχα θα χρησιμοποιήσει ΜΜΕ και social media, όπως και δεσμούς με εθνικιστικά πολιτικά κόμματα και την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία για να υποσκάψει τις διαπραγματεύσεις", σημειώνει το Politico.
"Η διαιρεμένη Κύπρος συμφέρει τη Ρωσία που προσπαθεί να ολοκληρώσει τον TurkStream της Gazprom που θα μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Τουρκία και την Ευρώπη. Η ενωμένη Κύπρος θα επέτρεπε ευκολότερα το πέρασμα από τα εδάφη της σε άλλον ανταγωνιστικό αγωγό από την Αίγυπτο ή το Ισραήλ, πέραν του αερίου που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί και να εξάγει η ίδια η Κύπρος ως ενιαίο κράτος", επισημαίνεται σε άλλο σημείο και δίνοντας ένα πλήρες στίγμα ποια είναι τα πραγματικά συμφέροντα, που φυσικά γέρνουν προς τις ΗΠΑ και την Τουρκία, παρά στην κυπριακή πλευρά.

***  "Θα γονατίσουν μπροστά μου"! Ο Αρτέμης Σώρρας σε ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ... 

~  Συνέντευξη στην εφημερίδα Real News έδωσε ο Αρτέμης Σώρρας, ο επικεφαλής της "Ελλήνων Συνέλευσις" και ο άνθρωπος που έχει τόσο πλούτο (όπως ισχυρίζεται), που μπορεί να ξεχρεώσει το δημόσιο χρέος της χώρας.
"Ο κόσμος ξεχρεώνει με δικά του λεφτά. Από το 2012 τα εξακόσια δισεκατομμύρια έχουν μπει στον κυρίαρχο ελληνικό λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας και ανήκουν σε κάθε Έλληνα. Γίνεται μια εντολή εξουσιοδότησης, με την οποία ο πολίτης πληρώνει", υπογραμμίζει και προσθέτει, σχετικά με τα χρήματα που δίνουν οι πολίτες που τον ακολουθούν: "Τα χρήματα είναι για τον δικαστικό επιμελητή, δεν τα παίρνουμε εμείς. Πάντα όλη μου τη ζωή, με χτυπούσαν. Από τότε που εμφανίστηκα και πήγα στους κραταιούς, στους τότε κραταιούς του '12, στον Άρειο Πάγο, στη Βουλή και είπα, πριν μπείτε στο τρίτο μνημόνιο, ελάτε να ξεμπερδέψουμε με το χρέος της Ελλάδας. Το '12 είχαν στοχεύσει να πτωχεύσουν την Ελλάδα. Όλα αυτά τα ζώα που νομίζετε ότι είναι ελίτ στον πλανήτη είναι ζώα, είναι φοβισμένα ανθρωπάκια, που στο τέλος είναι τόσο φοβισμένα που θα έχουν φύγει μέχρι να περάσω. Και θέλω να περάσω και την παγκόσμια κυβέρνηση και την παγκόσμια θρησκεία".
Ο Σώρρας, δεν παρέλειψε να φανερώσει και τι θα κάνει στο μέλλον, αναφέροντας ότι θα κατέβει και στις εκλογές: "Όχι μόνο θα κατέβω, αλλά θα πάρω την Ελλάδα με κάθετη κυριαρχία. Οι επόμενες εκλογές είναι των Ελλήνων. Τα ποσοστά μας είναι τεράστια, πριν από ενάμιση μήνα ήμασταν στο 35%. Μεγάλη πολυτέλεια για μένα θα είναι η απελευθέρωση της Ελλάδας. Όλα τα καθίκια απέναντι στον ελληνικό λαό θα τα βάλω να γονατίσουν. Αυτό είναι τεράστια ικανοποίηση. Θα σπαταλήσω τη μεγαλοπρέπειά μου γι αυτούς, θα το κάνω."
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τρισεκατομμυριούχος-κατά δήλωση του- δεν θα δάνειζε χρήματα: " Δεν υπάρχει περίπτωση να του δώσω λεφτά, θα τον πάρω στη δουλειά. Αν κάποιος πεινάει και του δώσεις να φάει ψάρι, την άλλη μέρα θα ξαναπεινάσει. Πρέπει να τον μάθεις να ψαρεύει".
Σε άλλο σημείο, αναφέρθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας: "Πήγα και του είπα, ρε παπά, ξέρεις ότι είσαι αντιπρόεδρος της Εθνικής και τώρα έχουμε πρόβλημα με την Εθνική; Μου λέει, όχι παιδί μου, δεν το ξέρω. Και ως αντιπρόεδρος του λέω, επειδή βαριέσαι και είσαι και λίγο μεγάλος, δεν με κάνεις εμένα εκπρόσωπο, να πάω να καθαρίσω το μαγαζί με τις μετοχές μου, να τα βρω και να σου δώσω κι εσένα μια μετοχή, έτσι για τους πιστούς; Την απάντηση την είδατε, ότι δεν μπορεί να την πάρει γιατί δεν έχω πληρώσει την εφορία. Ποια; Η εκκλησία, η εβραιοεκκλησία που δεν έχει πληρώσει ποτέ εφορία. Πόσο ρατσισμό κάνουν στους Έλληνές μου; Στον λαό μου;".
Όσον αφορά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εις βάρος του ο πρώην δικηγόρος του και κουμπάρος του, απαντά: "Οι προδοσίες είναι μέσα από τον κύκλο σου. Οι μεγάλοι άσπονδοι εχθροί μου δεν μπορούν να μου κάνουν τίποτα, μόνο με σέβονται. Αυτός που θα με προδώσει θα είναι κοντά σε μένα. Ο γυφτοκούμπαρος, έτσι τον λέω εγώ – ξέρεις η ψείρα και η βλαχιά είναι στον γιακά, δεν βγαίνει ποτέ – είναι 30 χρόνια δικηγόρος μου και κουμπάρος μου. Όταν τον γνώρισα, ο πατέρας μου ήταν εργολάβος, αυτός ένα φτωχόπαιδο από την Ακολη. Ήμουν 18 ετών και είχα εργολαβική εταιρεία δική μου. Αυτός ο κουμπάρος ήρθε στην οικογένεια Σώρρα και πήρε μεγάλες δουλειές.".

***  ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!Μέχρι και οι Τράπεζες τους 'έκραξαν'...

~  Τραπεζική τορπίλη στη μεταβίβαση του 24% του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ σε Κινέζους, βάζουν με επιστολή τους οι τέσσερις συστημικές τράπεζες.
Την απευθύνουν στον υπουργό Οικονομικών και στη διοίκηση της ΔΕΗ και εγείρουν θέμα θέμα υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία είναι αντισυνταγματική.
Παράλληλα τονίζουν ότι η ΔΕΗ μεταβιβάζει κάτι χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα, κάτι που επηρεάζει την οικονομική της θέση, θέτοντας σε κίνδυνο την ικανότητά της να αποπληρώσει τα δάνειά της.
Όπως γίνεται αντιληπτό το θέμα είναι τεράστιο και απειλεί την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, πράγμα που οδήγησε κύκλους του υπουργού ενέργειας Γιώργου Σταθάκη να διαβεβαιώσουν ότι η υπόθεση θα εξελιχθεί ομαλά, καθώς και ότι την ερχόμενη Τρίτη 17 Ιανουαρίου η επαναληπτική γενική συνέλευση της ΔΕΗ θα εγκρίνει την μεταβίβαση των μετοχών του ΑΔΜΗΕ στην εταιρεία συμμετοχών.
Από την πλευρά της ΔΕΗ δεν υπήρξε καμία αντίδραση, όμως υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Εμ. Παναγιωτάκης είναι υπέρ της πλήρους αποζημίωσης της εταιρείας για τη μεταβίβαση του σημαντικότερου περιουσιακού στοιχείου της ΔΕΗ.
πηγή newsit

***   Παράσταση διαμαρτυρίας για τη νέα σύμβαση του ΕΟΠΥY από τους ιδιώτες Ειδικής Αγωγής Μεσσηνίας 
Ιδιώτες της Eιδικής Aγωγής που εργάζονται στο Ν. Μεσσηνίας και γονείς παιδιών ειδικής αγωγής οργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας και στην Καλαμάτα, τη Δευτέρα 16/01/2017 ώρα 09.00 έξω από   τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ (Θεμιστοκλέους 106 και πλατεία Αναλήψεως).
Αντίστοιχη διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ακολουθούν τα αιτήματα:
1) Το Υπουργείο Υγείας να επανεξετάσει σοβαρά το καθεστώς των συμβάσεων Ειδικής Αγωγής όπως ορίζεται στο Ν 4447/2016.
2) Να μη συρρικνωθεί ο προϋπολογισμός της Ειδικής Αγωγής.
3) Παράταση στο ισχύον καθεστώς μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για 6 τουλάχιστον μήνες.
4) Επίλυση των νομικών και θεσμικών προβλημάτων των συμβάσεων.
5) Διαπραγμάτευση πραγματική και όχι προσχηματική.
6) Άμεση ακρόαση από τον Αν. Υπουργό Υγείας κ. Π. Πολάκη.

***

*** ΑΘΛΗΤΙΚΉ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ :
 
***  Αναλυτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 14/01/2017
 Ηρακλής-Κέρκυρα (Καυτανζόγλειο Στάδιο)  Αναβλήθηκε .-
 Βέροια-Λεβαδειακός (Δημ. Στάδιο Βέροιας)    2-0 .-^
 Πλατανιάς-Ολυμπιακός (Δημ. Γήπεδο Περιβολίων)  2-2 .-^
Το «διπλό» του Ολυμπιακού που κατέληξε... Χ-αμένοι βαθμοί
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φουκάκης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μανούσος, Πριντέτα, Σίγκνεβιτς - Λεάλι, Φιγκέιρας, Ρέτσος
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Βάντερσον, Πριντέτα, Κάργας, Μπανανά, Στάθης, Μενδρινός (74' Μαραγκός), Μουνάφο, Ντεβέσα (68' Γιορέντε), Μανούσος (86' Σίγκνεβιτς), Γιακουμάκης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, Ρέτσος, Βιάνα, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς (80' Μπουχαλάκης), Μάριν (61' Ανδρούτσος), Μανθάτης (71' Καρντόσο), Φορτούνης, Ιντέγιιιε

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/1
 ΑΕΛ-ΠΑΟΚ  - Αναβλήθηκε
 
Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός  4-1 .- ^
 
Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα   2-0 .- ^

 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ   0-0 .- ^
Video :
 ~ ΠΑΟ-ΑΕΚ 0-0   Φάσεις  15/01/2017:
https://youtu.be/2wfzfLcawa4 .-
~ΠΑΟ-ΑΕΚ 0-0   Δηλώσεις 15/01/2017:
 https://youtu.be/34miAI45ICE  .-
~ΠΑΟ-ΑΕΚ  στο παρελθόν  και στο σήμερα 15/01/2017  11ης αγωνιστικής: https://youtu.be/uLtWznAJ_R8  .-
~Άγγελο Μπασινά για ΠΑΟ  15/01/2017:
 https://youtu.be/ublylMjg_J4 .-

  Ατρόμητος-Πανιώνιος   1-2 .- ^

 *** ΑΡΗΣ-ΑΕΚ   77-76  .- ^
Ο Αρης στον τελικό του Κυπέλλου με νίκη επί της ΑΕΚ
Τα δεκάλεπτα: 26-17, 46-44, 61-61, 77-76
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 6(2), Τσαϊρέλης 3(1), Τζένκινς 12(1), Κάμινγκς 20(1/3β., 5/12διπ., 3/6τρ.), Ζάρας 3(1), Μούρτος, Σίμτσακ 4, Μπάκνερ 11, Γιάνκοβιτς 9, Καββαδάς 5, Ντραγκίσεβιτς 4.
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 10, ΜακΓκράθ 11, Ελονού 7, Σάκοτα 6, Βασιλειάδης 8, Μιλόσεβιτς, Ντίξον 23(2/2β., 3/4διπ., 5/6τρ.), Λαρεντζάκης 2, Μαυροειδής 7, Ουίλιαμς 2.

*** ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΠΣ Μεσσηνίας Σ/Κ  14  και 15  Ιανουαρίου  2017  :
Α '   Τοπική κατηγορία 15η  αγωνιστική  :
Σάββατο  14/01/2017  :
ΑΠΟΛΛΑΝ Καλαμάτας -ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών  3-1 .- ^
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας  0-2 .-
Α .Ο. ΦΑΡΡΑΙ- Α.Ο. ΜΥΛΤΙΑΔΗΣ  2-0 .- ^ 
Α1  Τοπικό 14η  αγωνιστική  :
Σάββατο  14/01/2017 :
ΝΕΟΣ  ΑΡΙΣ - Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ  1-5  .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ανάληψης  -ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  Γ.Σ.  2-1 .- ^
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ. -ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας  1-3  .- ^
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Χώρας -ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης  4-2 .- ^
Β΄ Τοπική  κατηγορία  1ος  όμιλος  13η  αγωνιστική :
Σάββατο  14/01/2017 :
Α.Ε ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Αμφειας   2-1 .- ^ 
Α.Ε  ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ/ΗΡΑΚΛΗΣ -Α.Ο.ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ   1-1 .- ^
ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου-ΠΑΟ ΚΑΛΟ  ΝΕΡΟ  1-1 .- ^
ΔΟΞΑ Καλαμάτας-ΑΣΤΕΡΑΣ Βαλύρας  1-1 .- ^
Γ΄ κατηγορία ΕΠΣΜ  11η  αγωνιστική :
Δευτέρα 09/01/2017 :
Α.Ο . ΒΕΡΓΑΣ- ΝΕΔΟΥΣΑ Αλαγονίας 3-2 .-^
ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  Ερασιτεχνών 5η  Φάση :
Τετάρτη  11/01/2017 :
Π.Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ- Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ   3-1  .-^  2ος αγώνας

***  Έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ο Αρφαραίος διαιτητής Γιώργος Διον.  Κρέπης

~ Τραυματίσθηκε θανάσιμα του μεσημέρι του Σαββάτου 14/01 σε ηλικία 49 χρόνων ο μη εν ενεργεία ρέφερι των Εθνικών κατηγοριών Γιώργος Κρέπης.
Συγκεκριμένα άφησε την τελευταία ζωή στην άσφαλτο στην εθνική οδό Καλαμάτας - Αθήνας, στο ύψος του χωριού Άνθεια, όταν από άγνωστη αιτία το  ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε με κατεύθυνση προς Αθήνα,  εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα της ΔΕΗ.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί αύριο στο χωριό του το Αρφαρά, σε ώρα  16.30 στον ίων Θεοδώρων Αρφαρών .- 

***  Σε αγώνες για την 13η αγωνιστική της Α1 Ανδρών στο βόλεϊ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:Αήττητος ο Ολυμπιακός και στο Βραχάτι, ακουλουθεί ο ΠΑΟΚ
ΣΑΒΒΑΤΟ 14/01/2017
ΠΑΟΚ-Oρεστιάδα 3-0 (25-21, 25-15, 25-22)
Παμβοχαϊκός-Ολυμπιακός 1-3 (17-25, 25-23, 19-25, 21-25)
Φοίνικας Σύρου-Ηρακλής 3-0 (25-17, 25-10, 25-17)
Κύζικος Νέας Περάμου-ΑΟΠ Κηφισιάς 1-3 (23-25, 22-25, 25-20, 18-25)
Εθνικός Αλεξ.-Ηρακλής Χαλκίδας 3-1 (20-25, 25-21, 25-22, 25-13)

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/01/2017
Πάτρα 18:00 Παναχαϊκή-Παναθηναϊκός

***   ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΠΣ Μεσσηνίας Σ/Κ  14  και 15  Ιανουαρίου  2017  :
ΚΥΡΙΑΚΗ  15-01-2017 :
Α΄  ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΣΜ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΑΝΔΡΟΥΣΑ   6-0 .- ^
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ- ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ  1-2 .- ^
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ -ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά  1-0 .- ^
ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ-ΑΡΦΑΡΑ  1-0 .- ^
ΠΑΜΙΣΟΣ -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλία  0-2 .- ^
Α1 ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΣΜ
ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης -Α.Ο.ΟΜΟΝΟΙΑ  0-2 .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου -Α.Ο.ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ  1-2 .- ^
ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας-Α.Ο.ΣΠΕΡΧΟΓΙΑΣ   0-0 .- ^
Β΄ ΤΟΠΙΚΟ 1ος ΟΜΙΛΟΣ 
ΑΕΚ Καλαμάτας-ΚΕΡΑΥΝΟΣ Καλαμάτας  1-1 .- ^
Α.Ε.ΜΑΝΗΣ-ΘΥΕΛΛΑ Μερόπης  3-0 .- ^

Γ΄ ΤΟΠΙΚΟ  ΕΠΣΜ
Δευτέρα  16-01-2017
Α.Ο.ΛΕΪΚΑ-ΘΥΕΛΛΑ Παραλίας
ΙΚΑΡΟΣ -Α.Ο.ΒΕΡΓΑ
ΝΕΔΟΥΣΑ-ΘΗΣΕΑΣ
Τετάρτη 18-01-2017
ΑΡΙΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΕΡΜΗΣ-ΝΕΣΤΩΡ ΠΥΛΟΥ

***  ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΠΣΜεσσηνίας Σ/Κ :
ΑΙΑΝΤΑΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΦΑΡΡΑΙ
ΑΡΦΑΡΑ -ΑΝΔΡΟΥΣΑ
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ-ΔΟΞΑ Καλ 3-0 .-
ΦΑΡΡΑΙ--ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ   3-0 .-
ΣΠΕΡΧΟΓΙΑ-ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ 2-0 .-
ΜΙΚΡΟΜΑΝΗ-ΑΡΦΑΡΑ 4-1.-
ΚΟΡΩΝΗ-ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ 1-7 .-
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ -ΠΕΤΑΛΙΔΙ 3-0 .- α.α.

***  Τα χθεσινά αποτελέσματα και οι σημερινοί αγώνες στα γήπεδα της Μεσσηνίας 
A΄ ΤΟΠΙΚΗ
Τέσσερα ακόμη ενδιαφέροντα ματς σε Γαργαλιάνους, Κυπαρισσία, Διαβολίτσι, Μεσσήνη

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΣ ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ
Ο Π.Σ. Η Καλαμάτα που οδηγεί την κούρσα στο πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, φιλοξενεί σήμερα τον ΑΣ Ανδρούσας, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής (φινάλε του α΄ γύρου). Ακόμη ο Πάμισος Μεσσήνης «κοντράρεται» με την Αναγέννηση Παραλίας, ο Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων φιλοξενεί τον φορμαρισμένο Πανθουριακό, ο ΑΟ Κυπαρισσίας «συγκρούεται» με τον Εθνικός Μελιγαλά, ενώ ο ΑΟ Διαβολιτσίου  αντιμετωπίζει τον Αστέρα Αρφαρών.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΝΔΡΟΥΣΑ  6-0
Επιστροφή στις νίκες (μετά την ήττα από τον Πανθουριακό) θέλει κόντρα στον ΑΣ Ανδρούσας ο Π.Σ. Η Καλαμάτα, για να μη μειωθεί ακόμη περισσότερο η βαθμολογική διαφορά από τους διώκτες του. Το τεχνικό τιμ Έλβιο Μάνα,Τάσος Χατζηαγγελής προβληματίζεται για τη συμμετοχή των Τάσου Καντούτση, Άγγελου Σαραντόπουλου, Ευθύμη Νάτση (ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς), Γιώργου Κυριακόπουλου, Τάσου Κωνσταντακόπουλου (ταλαιπωρήθηκαν από ίωση).
Από την Καλαμάτα αποχώρησε ο Δημήτρης Κουρούπης (συνεχίζει στον Πανθουριακό).
Στην ομάδα της Ανδρούσας ο προπονητής Στάθης Βανικιώτης και οι ποδοσφαιριστές του βλέπουν το ματς χωρίς άγχος.
Από τον ΑΣ Ανδρούσας αποχώρησε ο έμπειρος αμυντικός Δημήτρης Γκούνης (μετακόμισε στον ΑΟ Διαβολιτσίου).
Να σημειώσουμε ότι στα μέσα της εβδομάδας ο Π.Σ. Η Καλαμάτα νίκησε με 3-1 τον ΑΣ Ανδρούσας στον αγώνα ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Μεσσηνίας, πανηγυρίζοντας έτσι την πρόκριση στον τελικό έπειτα από 33 χρόνια.

Τ. ΑΓΡΑΣ – ΘΟΥΡΙΑ  1-2
Μονόδρομος είναι η νίκη για τον Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων στο σημερινό κρίσιμο εντός έδρας ματς με τον Πανθουριακό, ώστε να πάρουν βαθιά βαθμολογική ανάσα. Ο τεχνικός των ερυθρολεύκων των Γαργαλιάνων Σπύρος Τσίκινης και ο συνεργάτης του Νίκος Τσέκερης, έχει πλεόν μία ακόμη ποιοτική  λύση για την αμυντική γραμμή μετά την επιστροφή του Νίκου Τσίμπιτση (αγωνιζόταν στο Διαγόρα Βραχνέικων). Παρελθόν για την τριφυλιακή ομάδα αποτελεί ο αμυντικός Αναστάσιος Πανάγου.
Να συνεχίσει τις αξιόλογες εμφανίσεις και επιτυχίες θα επιδιώξει η ομάδα της Θουρίας.
Ο προπονητής της Γιώργος Αργυρόπουλος και ο συνεργάτης του Φραγκίσκος Κεράνης αναμένεται να έχουν όλο το δυναμικό διαθέσιμο. Μια σημαντική προσθήκη στο ρόστερ της ομάδας της Θουρίας αποτελεί ο Δημήτρης Κουρούπης (προέρχεται από την Καλαμάτα).
Στον αντίποδα αποχώρησε ο Σπύρος Δασκαλάκης.


ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΑΡΦΑΡΑ  1-0
Νίκη με καλή εμφάνιση θα προσπαθήσει να συνδυάσει κόντρα στον ουραγό Αστέρα Αρφαρών ο ΑΟ Διαβολιτσίου, βελτιώνοντας τη θέση του στο βαθμολογικό πίνακα. Ο προπονητής Κώστας  Λαμπρόπουλος  μετά την απόκτηση των Δημήτρη Γκούνη, Χρήστου Μαραβέλα, έχει δύο ακόμη αξιόλογες λύσεις για τη συνέχεια του «μαραθωνίου» της Α΄ Τοπικής.
Με στόχο το διπλό θ’ αγωνιστεί το συγκρότημα των Αρφαρών, για να «ξεκολλήσει» από την τελευταία θέση. Ο προπονητής Τζίμης Αναστασόπουλος θα έχει στη διάθεσή του και τους νεοαποκτηθέντες Πάτρικ Ανδρέου, Αντώνη Κωνσταντακόπουλο, Άγγελο Κουλουρά και Νικήτα Κουπούζο, (εκδόθηκαν τα δελτία τους). Καινούριο πρόσωπο στην ομάδα των Αρφαρών είναι και ο Παναγιώτης Ξυδιάς (προέρχεται από τον Απόλλωνα Καλαμάτας).
Από τον Αστέρα Αρφαρών αποχώρησαν οι Παναγιώτης Σταθόπουλος και Στέλιος Κωνσταντόπουλος.


ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ  0-2
Επιστροφή στις νίκες (μετά το «Χ» με τον ΑΟ Φαραί), θέλει στο ντέρμπι με την Αναγέννηση Παραλίας ο Πάμισος Μεσσήνης, με τον προπονητή του Αλέξη Μαντζούνη και το συνεργάτη του Ευτύχη Τασιόπουλος, να έχουν μία ακόμη επιλογή για τα γκολ ποστ μετά τη μετεγγραφή του Αντώνη Γκιώνη (προέρχεται από΄τον Εθνικό Μελιγαλά).
Στη «Μπάρτσα» ο προπονητής Αντώνης Μαυρέας και ο συνεργάτης του Αντώνης Παπαγιαννόπουλος δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα. Η Καλαματιανή ομάδα θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα, παραμένοντας έτσι στη δεύτερη θέση. Στα αξιοσημείωτα του ντέρμπι είναι πως οι Αντώνης Μαυρέας, Αντώνης Παπαγιαννόπουλος βρέθηκαν την περυσινή σεζόν στην τεχνική ηγεσία του Παμίσου Μεσσήνης.

 Αναλυτικά οι σημερινές συναντήσεις της 15ης αγωνιστικής της Α΄ Τοπικής, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Ώρα 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Μεσσηνιακού «Στ. Παπαδόπουλος»
Π.Σ. Η Καλαμάτα – ΑΣ Ανδρούσας: Στ. Λάμιας, Σ. Αθανασοπούλου, Στ. Τσαούση
Δημοτικό Γήπεδο Γαργαλιάνων
Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων – Πανθουριακός: Ευστ. Ζαρακοβίτης, Ι. Γιαννέτσος, Ε. Παναγιωτόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΑΟ Κυπαρισσίας – Εθνικός Μελιγαλά: Μ. Καρβούνης, Χ. Τσοπανάκης, Ε. Μπασιλάρης
Δημοτικό Γήπεδο Διαβολιτσίου
ΑΟ Διαβολιτσίου – Αστέρας Αρφαρών: Ηλ. Σκόρδος, Δ. Σταυρόπουλος, Δ. Τσακόπουλος
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Πάμισος Μεσσήνης – Αναγέννηση Παραλίας: Ηλ. Αλεξέας, Ν. Τσίρμπας, Δ. Γιαννακλής

 Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Δύο ακόμη συναντήσεις για την 14η αγωνιστική
Ο ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής κατηγορίας, ΑΟ Σπερχογείας, κοντράρεται σήμερα με τον Ηρακλή Καλαμάτας στο Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης», για την 14η αγωνιστική (πρεμιέρα του β΄ γύρου).
Ακόμη, ο Αστέρας Μικρομάνης φιλοξενεί την Ομόνοια, ενώ ο Απόλλων Πεταλιδίου «κοντράρεται» με τον ΑΟ Ασπροχώματος.

ΑΣΤΕΡΑΣ Μ. – ΟΜΟΝΟΙΑ
Μονόδρομος είναι η νίκη για τον Αστέρα Μικρομάνης στο σημερινό εντός έδρας αγώνα με την Ομόνοια, για να βελτιώσει τη θέση του  στο βαθμολογικό πίνακα της Α1 κατηγορίας.
Ο προπονητής Μιχάλης Σκαρπαλέζος αναμένεται να έχει περισσότερες λύσεις σε σχέση με το προηγούμενο ματς με τον ΑΟ Ασπροχώματος.
Στην Καλαματιανή ομάδα τώρα, ο τεχνικός Σωτήρης Δημάκης και ο συνεργάτης του θα έχουν στη διάθεσή τους και τον Αργύρη Κωστόπουλο (εξέτισε την ποινή του). Δύσκολη δε είναι η συμμετοχή του Παναγιώτη Παπαδέα (ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό).
Η Ομόνοια στοχεύει στο «διπλό» για να μην απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο  από την κορυφή.

ΠΕΤΑΛΙΔΙ – ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ
Ενισχυμένος με τον Ηλία Θεριό (εξέτισε την ποινή του), υποδέχεται τον ΑΟ Ασπροχώματος ο Απόλλων Πεταλιδίου. Ο προπονητής Βασίλης Μπλέτσας και οι ποδοσφαιριστές του θέλουν να συνδυάσουν νίκη με αξιόλογη  εμφάνιση.
Χωρίς τους Στάθη Γιαννακόπουλο, Γιώργο Χατζηπαναγιώτη, Παναγιώτη Τσίρμπα (ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς), θ’ αγωνιστεί η ομάδα του Ασπροχώματος. Αμφίβολη δε είναι η συμμετοχή των Δημήτρη Πετσόπουλου, Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου (λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων).
Ο τεχνικός Βαγγέλης Σκουρλέτης στις προπονήσεις της εβδομάδας τόνιζε στους ποδοσφαιριστές του ότι θα έχουν δύσκολο έργο και πως θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

ΗΡΑΚΛΗΣ Κ. – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ
Με τους Δημήτρη Ζαπρόπουλο, Άρι Γαλανόπουλο στην τεχνική ηγεσία (αντικατέστησαν τον Πέτρο Χιώτη που έλυσε τη συνεργασία του με τους «κυανόλευκους» μετά το ματς με το Μεσσηνιακό), φιλοξενεί τον πρωτοπόρο ΑΟ Σπερχογείας ο Ηρακλής Καλαμάτας, ο οποίος βλέπει μόνο νίκη για να παραμείνει κοντά στην προνομιούχο  τριάδα.
Ενισχυμένη με τον Χρήστο Ζουμπόπουλο (εξέτισε
την ποινή του) θ’ αγωνιστεί η ομάδα της Σπερχογείας. Ο προπονητής Γιώργος Καλόμαλος δε θα έχει πάντως στη διάθεσή του τον Δημήτρη Μπάλλα (τιμωρημένος). Ο ΑΟ Σπερχογείας στοχεύει στο διπλό διατηρώντας τη διαφορά από τους διώκτες του.

Αναλυτικά τα σημερινά ματς της 14ης αγωνιστικής της Α1 Τοπικής, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Ώρα 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Μικρομάνης
Αστέρας Μικρομάνης – Ομόνοια: Ι. Κουτσαναστάσης, Γ. Νιάρχος, Γ. Γαλακούτης
Δημοτικό Γήπεδο Πεταλιδίου
Απόλλων Πεταλιδίου – ΑΟ Ασπροχώματος: Π. Σερεμέτης, Απ. Καυκάς, Κων. Βοσνάκης
Ώρα 6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ηρακλής Καλαμάτας – ΑΟ Σπερχογείας: Δ. Πλακογιάννης, Ν. Τσίρμπας, Δ. Σταύρου.

 B΄ ΤΟΠΙΚΗ
Μέσα η ΑΕ Μάνης, έξω ο ΑΟ Μεθώνης
Η ΑΕ Μάνης αντιμετωπίζει σήμερα τη Θύελλα Μερόπης στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής. Ακόμη, ο πρωτοπόρος του 2ου ομίλου, ΑΟ Μεθώνης «κοντράρεται» με την Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης, που βρίσκεται στην τελευταία θέση για την 11η αγωνιστική.
Στον 1ο όμιλο ξανά, η ΑΕΚ Καλαμάτας συγκρούεται με τον Κεραυνό Καλαμάτας στο τοπικό ντέρμπι.
Στον 2ο όμιλο, ο ΑΟ Πατίστα «κοντράρεται» με τον δεύτερο της κατάταξης, Πανιώνιο, ο ΑΣ Φυτειάς φιλοξενεί τον ΠΑΟ Καλλιθέας, η Θύελλα Χαρακοπιού περιμένει τα Πράσινα Πουλιά, ο ΑΟ Στενωσιάς αντιμετωπίζει τον ΑΟ Φυτειάς, ενώ η ΑΕ Λογγάς υποδέχεται τον Παπαφλέσσα Βλαχόπουλου.

Αναλυτικά τα σημερινά ματς της 13ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Β΄ Τοπικής, αλλά και της 11ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της ίδιας κατηγορίας, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Ώρα 11.00 π.μ.
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης – ΑΟ Μεθώνης: Ηλ. Ρέκκας, Δ, Σταύρου, Δ. Γιαννακλής
12.00 μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΕΚ Καλαμάτας – Κεραυνός Καλαμάτας: Β. Σακκάς, Στ. Μπότη, Μ. Ζέρβα
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Πατίστα – Πανιώνιος: Φ. Κασκάνης, Γ. Ρουμελιώτης, Π. Βασιλοπούλου
3.00 μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΕ Μάνης – Θύελλα Μερόπης: Χρ. Γεωργαντάς, Αρ. Κυριόπουλος, Ε. Τσαούση
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΣ Φυτειάς – ΠΑΟ Καλλιθέας: Ν. Τουρλομούσης, Μ. Μανιατέας, Π. Κομπιλίρης
Δημοτικό Γήπεδο Κορώνης
Θύελλα Χαρακοπιού – Πράσινα Πουλιά: Β. Βρυώνης, Δ. Τάγαρης, Θ. Τζιαμουράνης
Δημοτικό Γήπεδο Σουληναρίου
ΑΟ Στενωσιάς – ΑΟ Φυτειάς: Δ. Ταβουλαρέας, Αντ. Μιχαλόπουλος, Αθ. Παπαϊωάννου
Δημοτικό Γήπεδο Λογγάς
ΑΕ Λογγάς – Παπαφλέσσας  Βλαχόπουλου: Ν. Γκούμας, Ηλ. Ρηγόπουλος, Β.- Ε. Ρηγοπούλου
Ρεπό: Ατρόμητος Πλατέος.

 Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
Τρεις συναντήσεις αύριο για τη 12η αγωνιστική
Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, Δαναός, έχει ρεπό τη 12η αγωνιστική (πρεμιέρα του β΄γύρου), αλλά αύριο διεξάγονται τρεις συναντήσεις. Συγκεκριμένα, ο ΑΟ Λεΐκων αντιμετωπίζει τη Θύελλα Παραλίας, ο Ίκαρος Καλαμάτας κοντράρεται με τον ΑΟ Βέργας, ενώ ο ΑΟ Νέδουσα «συγκρούεται» με τον Θησέα Καλαμάτας.

Αναλυτικά οι αυριανοί αγώνες της 12ης αγωνιστικής της Γ΄ Τοπικής, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τους «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Ώρα 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΟ Λεΐκων – Θύελλα Παραλίας: Δ. Γιαννακλής, Στ. Μπότη, Γ. Ρουμελιώτης
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ίκαρος Καλαμάτας – ΑΟ Βέργας: Γ. Νιάρχος, Αθ. Παπαϊωάννου, Ηλ. Ρηγόπουλος
Ώρα 6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Νέδουσα – Θησέας Καλαμάτας: Απ. Καυκάς, Αντ. Μιχαλόπουλος, Μ. Ζέρβα
Ρεπό: Δαναός

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΘΕΣΙΝΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Α΄, Α1 ΚΑΙ Β΄ ΤΟΠΙΚΗΣ
Τα αποτελέσματα των χθεσινών συναντήσεων της 15ης αγωνιστικής της Α΄ Τοπικής, της 14ης Αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας, της 13ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Β΄ Τοπικής, αλλά και της 11ης αγωνιστικής  του 2ου ομίλου της ίδιας κατηγορίας, είχαν ως εξής:
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Απόλλων Καλ. – Εράνη Φιλ. 3-1
ΑΕ Αβίας – Ολυμπιακός Καλ. 0-2
ΑΟ Φαραί – Μιλτιάδης

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Νέος Άρις – Δώριο 1-5
Ανάληψη – Μεσσηνιακός 2-1
Χανδριναϊκός – Αίαντας Καλ. 1-3
Χώρα – Κορώνη 4-2

Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
ΑΕ Γαργαλιάνων – Άμφεια 2-1
Ηρακλής Κυπ. – Πανευαϊκός 1-1
Κοπανάκι – Καλό Νερό 1-1
Δόξα Καλ. – Βαλύρα 1-1
 
***

~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ :
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΆΒΒΑΤΟ 31 Δεκεμβρίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-31-2016.html .- 
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  31 Δεκεμβρίου 2016-01 Ιανουαρίου 2017 :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/31-2016-01-2017-2016-15-28122016-78-80.html  .-  
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή 01  Ιανουαρίου  2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-01-2017.html .- 
~*  ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ Κυριακή 01 Ιανουαρίου  2017  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/01-2017.html .-                        
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/01/news-02-2017-2.html .-  
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/02-2017.html  .- 
~ * Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη  03 Ιανουαρίου  2017
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-03-2017.html  .-    

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  04 Ιανουαρίου  2017  *:    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-04-2017-4.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  05  Ιανουαρίου  2017 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-05-2017.html  .-
~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 06 Ιανουαρίου 2017  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-06-2017.html .-
 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 07 Ιανουαρίου  2017  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-07-2017.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 07  και 08 Ιανουαρίου 2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/07-08-2017-2-super-league-712017-1-0.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08  Ιανουαρίου 2017:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-08-2017.html .-               
 ~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 2 στο αγιάζει της ενημέρωσης .Κυριακή  08  Ιανουαρίου  2017 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2.html .- 
 ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 11 Ιανουαρίου  2017 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-11-2017-5-10012017.html  .-
~ Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Πέμπτη 12 Ιανουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης Στο αγιάζι της ενημέρωσης  μας ...
 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/news-12-2017.html  .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 13  Ιανουαρίου  2017  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-13-2017-12.html .- 
~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 14  Ιανουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας ...: http://snsarfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-14-2017.html .-   
~   Αθλητικό Σαββατοκύριακο 14 και 15  Ιανουαρίου 2017
:    http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/14-15-2017-11-14012017.html
  .- ~ H Εφημερίδας μας  ARFARA NEWS Κυριακή 15  Ιανουαρίου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/h-arfara-news-15-2017.html .-
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5111   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3336   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3339  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.786  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: