Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Μαρτίου 2016

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Μαρτίου  2016 :
~

~   Η  ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ  "Αναδρομές στο παλιό Αρφαρά"   Θ. Δ. Λαφαζάνος  06/03/2016 : https://youtu.be/dcP_RbL38I0 .- ~   ΕΚΔΗΛΩΣΗ Ιστορία του τόπου μας 3η  ημερίδα στο Αρφαρά έναρξη  06/03/2016  :  https://youtu.be/IUGlRu3pyI4  .-  ~    Κυριακή Απόκρεων Ι Ν Αγ  Θεοδώρων Αρφαρών  Ι. Ευαγγέλιο 06/03/2016: https://youtu.be/bLG-CG42oo0 .-
~Ο διάβολος εξουσιάζει τη ματαιότητα , τα κοσμικά πράγματα .-Ο κόσμος έχει δοκιμάσει μόνο το παραδοσιακό κρασί , υπάρχει όμως και το πνευματικό κρασί .-Όταν ο άνθρωπος βιώνει το Χριστό ,αισθάνεται χαρά .-  ~Όταν δεν φοβάσαι το θάνατο , τότε ο θάνατος φοβάται εσένα .- Ο θεός έδωσε στις γυναίκες πολλή καρδιά , ενώ στους άνδρες έδωσε πολλή λογική.  –Οι γυναίκες με την πολλή καρδιά έχουν μεγαλύτερη έφεση στα πνευματικά . – Η λογική έπεται των πράξεων.- Στην ζωή μας έχουμε δικαίωμα , μέχρι να πεθάνουμε να δίνουμε εξετάσεις.- Η αγάπη θέλει ησυχία .- Ο πνευματικός αγώνας του χριστιανού , δεν πρέπει να είναι ιδιοτελής .-(Παϊσιος ο Μοναχός).-  
  ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ Σ/Κ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ !
~* Το σημαντικό είναι να συνειδητοποιήσουμε  ότι, , ανεξάρτητα από το αν καταλαβαίνουμε καλά ποιοι είμαστε ή τι θα συμβεί όταν θα πεθάνουμε , ο σκοπός μας είναι να εξελιχθούμε σαν ανθρώπινα άτομα , να κοιτάξουμε μέσα μας , να αντλήσουμε και να ωφεληθούμε από αυτή την πηγή γαλήνης , κατανόηση και δύναμη που αποτελεί ο ατομικός εαυτός μας .- Και μετά να αγγίξουμε τους άλλους με αγάπη και αποδοχή και υπομονετική καθοδήγηση, με την ελπίδα ότι θα ολοκληρωθούμε μαζί .-
 ( Ελιζάμπεθ  Κύμπλερ .-.Ρός ).-
~5 Μαρτίου
Μαρτύρων Αρχελάου, Κυρίλλου και Φωτίου και των συν αυτοίς 152. Κόνωνος οσίου (1) του εν Ισαυρία († α΄αι.)και Κόνωνος του κηπουρού († γ΄αι.). Ευλαμπίου και Ευλογίου του εν Παλαιστίνη. Νεομαρτύρων Ιωάννου του Βουλγάρου (†1784) και Γεωργίου του εκ Ραψάνης Γρεβενών. Οσίων Γρηγορίου αρχιεπισκόπου Κωνστάντιας της Κύπρου, Αδριανού και Μάρκου πρεσβυτέρου του θαυματουργού (†δ΄αι.). Διαδόχου επισκόπου Φωτικής.
(1) O άγιος Κόνων καταγόταν από την Ισαυρία και έζησε στους αποστολικούς χρόνους, οι δε γονείς του Νέστωρ και Νάδα αρχικώς ήταν ειδωλολάτρες. Σε νεαρή ηλικία έγινε χριστιανός και όταν οι γονείς του τον πίεσαν να νυμφευθεί, συμφώνησε με τη σύζυγό του να ζουν ως αδέλφια και να αφοσιωθούν στη διάδοση του λόγου του Θεού. Από τούς πρώτους πού έφεραν στην ορθόδοξη πίστη, ήταν οι γονείς τους. Όμως οι ειδωλολάτρες συμπολίτες του, αντιμετώπιζαν με μεγάλη δυσαρέσκεια την χριστιανική δραστηριότητά του και την επιρροή πού ασκούσε επάνω στους εθνικούς. Προσκάλεσαν τους πλέον δεινούς ρήτορες για να τον πείσουν, αλλά ο άγιος με το φωτισμό του Αγίου Πνεύματος τους αποστόμωσε. Κάποια ημέρα, επισκέφθηκε έναν ειδωλολατρικό ναό, όπου προσευχήθηκε θερμά στον Κύριο. Αποτέλεσμα ήταν, να γίνουν κομμάτια όλα τα είδωλα του ναού. O άγιος τότε συνελήφθη και βασανίσθηκε από τον ηγεμόνα Μάγνο. Δύο χρόνια αργότερα κάποιοι χριστιανοί τον μετέφεραν στο σπίτι του για να τον περιθάλψουν. Εκεί ο Άγιος παρέδωσε την ψυχή του.  ~
Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν ΧίωΔιά να λάβη κανείς την χάριν τον Αγίου Πνεύματος, πρέπει να υποφέρη πολύ, να κοπιάση, να αγωνισθή. Μη νομίσωμεν ότι με τα αναπαυτικά, με τα χαρμόσυνα, με τα καλά φαγητά και με τα καλά φορέματα θα λάβωμεν την χάριν του Θεού.

Σήμερα 05/03/2016 εορτάζουν:

Ψυχοσάββατο, Άγιος Κόνων ο Ίσαυρος, Όσιος Μάρκος ο ασκητής και Θαυματουργός, Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εκ Ραψάνης
~ Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
Τὴν χάριν τοῦ Πνεύματος, ἐνδεδυμένος σοφέ, τὸ κράτος διέλυσας, τῆς ἀσεβείας στερρῶς. Ἐκλάμπων τοὶς θαύμασιν ὅθεν πεφοινιγμένος, ταὶς ροαὶς τῶν αἱμάτων. Κόνων Ὁσιομάρτυς, τὸν Δεσπότην δοξάζεις, τὸν παρέχοντα ἠμὶν διὰ σοῦ, χάριν καὶ ἔλεος.
~ Απολυτίκιο Αγ. Κόνωνος - 5 ΜΑΡΤΙΟΥ : https://youtu.be/BZqmgUo73O4 .-

~
Όσιος Γεράσιμος ο Ιορδανίτης

Όσιος Γεράσιμος ο Ιορδανίτης
 
Άγιοι Ευτρόπιος, Κλεόνικος και Βασιλίσκος

Άγιοι Ευτρόπιος, Κλεόνικος και Βασιλίσκος
 
Άγιος Ησύχιος ο Συγκλητικός

Άγιος Ησύχιος ο Συγκλητικός
 
Αγία Ευδοκία η από Σαμαρειτών η Οσιομάρτυς

Αγία Ευδοκία η από Σαμαρειτών η Οσιομάρτυς
 
Όσιος Κασσιανός ο Ρωμαίος

Όσιος Κασσιανός ο Ρωμαίος
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Κυριακή του Ασώτου

Κυριακή του Ασώτου
 
Όσιος Πορφύριος επίσκοπος Γάζης

Όσιος Πορφύριος επίσκοπος Γάζης
 
Α' και Β' Εύρεση Τιμίας κεφαλής του Αγίου Προφήτου, προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννη

Α' και Β' Εύρεση Τιμίας κεφαλής του Αγίο....
 
Άγιος Πολύκαρπος Επίσκοπος Σμύρνης

Άγιος
Ψυχοσάββατο~ Βιογραφία
 Το Σάββατο πριν από την Κυριακή της Απόκρεω, λέγεται - «Σάββατο των Ψυχών» ή Ψυχοσάββατο. Είναι το πρώτο από τα δύο Ψυχοσάββατα του έτους (το δεύτερο επιτελείται το Σάββατο πριν από την Κυριακή της Πεντηκοστής).
Ο λόγος που το καθιέρωσε η Εκκλησία μας, παρ' ότι κάθε Σάββατο είναι αφιερωμένο στους κεκοιμημένους, είναι ο εξής: Επειδή πολλοί κατά καιρούς απέθαναν μικροί ή στην ξενιτιά ή στη θάλασσα ή στα όρη και τους κρημνούς ή και μερικοί, λόγω πτώχειας, δεν αξιώθηκαν των διατεταγμένων μνημοσυνών, «οι θείοι Πατέρες φιλανθρώπως κινούμενοι θέσπισαν το μνημόσυνο αυτό υπέρ πάντων των άπ' αιώνος εύσεβώς τελευτησάντων Χριστιανών».
Επειδή την Κυριακή της Απόκρεω ποιούμε ανάμνηση της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού και οι κεκοιμημένοι μας ακόμη δεν κρίθηκαν, τους μνημονεύουμε σήμερα και, επικαλούμενοι το άπειρο έλεος Του, παρακαλούμε τον Θεό με το μνημόσυνο πού κάνουμε, να τους αναπαύσει. Συγχρόνως δε, ενθυμούμενοι και εμείς το θάνατο και «διεγειρόμεθα προς μετάνοιαν...».
*** Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου στην Καλαμάτα          
     
Πολλές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο στο πλαίσιο του 4ου Καλαματιανού Καρναβαλιού και της Αποκριάς, στην Καλαμάτα και σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.
Αυτές έχουν ως εξής:
ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
  • Σάββατο 5 Μαρτίου, 19.00
Νυχτερινή παρέλαση «ΑΥΤΟΦΩΤΙΣΤΕIΤΕ», σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη την Κεντρική Πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου
Παρουσίαση: Λίνα Καλαποθάκη
DJ: Κlimen
  • Κυριακή 6 Mαρτίου, 11.30 
Κεντρική Πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου
Παραδοσιακό γαϊτανάκι, θεατρικό δρώμενο: «Ο θάνατος του δράκου και το ξύπνημα της άνοιξης» και ξεφάντωμα με πολλή μουσική και χορούς Latin
  • Κυριακή 6 Mαρτίου, 16.00 
Ράχη / Κουφού Ελιές (Πλατεία Β΄ΚΑΠΗ)
Τραγούδια και Χοροί της Αποκριάς… με εδέσματα

ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
  • Σάββατο 5 Μαρτίου  
- Αριοχώρι Δ.Ε. Άριος, 19.00 - λιώσιμο παστού
- Σταματινού Δ.Ε. Αρφαρών, 20.00 - λιώσιμο παστού
- Βελανιδιά Δ.Ε. Αρφαρών, 20.00 - λιώσιμο παστού
- Ασπροπουλιά Δ.Ε. Άριος, 20.00 - γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα
  • Κυριακή 6 Μαρτίου  \
  • - Ασπρόχωμα Δ.Ε. Καλαμάτας, 11.00 - γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα, λιώσιμο παστού
    - Λαδά Δ.Ε. Καλαμάτας,12.00 - γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα, λιώσιμο παστού
    - Κάτω Καρβέλι Δ.Ε. Καλαμάτας,12.00 - παραδοσιακό γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα
    - Περιβολάκια Δ.Ε. Καλαμάτας, 18.30 - αποκριάτικο δρώμενο, γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα
    - Πλατύ Δ.Ε. Αρφαρών,19.00 - φωτιές, λιώσιμο παστού, παραδοσιακή μακαρονάδα, τοπικοί χοροί και αερόστατα.

***   «Κρατάει» ικανοποιητικά η τιμή λαδιού στη Μεσσηνία         
     
Τις ημέρες αυτές οι αγορές του ελαιολάδου έχουν περιέλθει σε ακινησία. Οι παραγωγοί (και οι ελαιοτριβείς και οι έμποροι) δεν είναι διατεθειμένοι για σοβαρές πωλήσεις, αναμένοντας υψηλότερες τιμές. Όμως και οι αγοραστές (βιομηχανία και Ιταλοί εισαγωγείς) δεν είναι διατεθειμένοι για μεγάλες αγορές, πρώτον, γιατί -ειδικά στον Ισπανία – βρίσκονται με τις δεξαμενές τους γεμάτες αποθέματα και, δεύτερον, γιατί και εκείνοι βρίσκονται σε στάση αναμονής.
Τι περιμένουν; Σύμφωνα με την ιστοσελίδα olivenews  και τον Βασίλη Ζαμπούνη, τις ενδείξεις για την επερχόμενη εσοδεία 2016/17 στην Ισπανία. Εφέτος, όμως, η αναμονή θα παραταθεί, καθώς πολλοί φοβούνται ότι οι βροχές που έπεσαν, μπορεί μεν να ήταν ποσοτικά ικανοποιητικές, όμως κατανεμήθηκαν άνισα.
Έτσι υπάρχει ο κίνδυνος να συμβεί στην Ισπανία αυτό που έπαθε πέρυσι η Κεντρική Ελλάδα. Δηλαδή, μια εξαιρετική ανθοφορία, που όμως αποδείχτηκε «τζούφια», γιατί δεν έδεσε σε καρποφορία. Αλλά και στην Ελλάδα υπάρχουν φόβοι ότι οι αφύσικα υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα δε θα επιτρέψουν στα ελαιόδεντρα να έχουν μια καλή παραγωγή για την 2016/17.
Άρα, είναι λογικό, και όσο δεν υπάρχουν «μεγάλες ειδήσεις», οι τιμές για τους επόμενους 2-3 μήνες να διατηρηθούν στα σημερινά περίπου επίπεδα. Προφανώς με κάποιες μικροδιακυμάνσεις και ίσως με μια μάλλον πτωτική «διάθεση», για δύο λόγους.
Πρώτον, εξαιτίας των αποθεμάτων που αναφέραμε (η Ισπανία έχει σχεδόν 1 εκατ. τόνους, δηλαδή επάρκεια για περίπου 10 μήνες) και, δεύτερον, γιατί μία συνεχής άνοδος όπως των τελευταίων μηνών, συνήθως οδηγεί σε κάποια «διόρθωση», έστω και μικρής κλίμακας.
Κατά τα άλλα, καθώς η συγκομιδή και ελαιοποίηση ολοκληρώνονται, κατασταλάζουν και οι αριθμοί της εφετινής παραγωγής ελαιολάδου: η Ισπανία προσεγγίζει το 1,4 εκ. τόνους, η Ιταλία ίσως να ξεπεράσει τους 350 χιλ. τόνους και η Ελλάδα τους 275 χιλ. τόνους. Πρόκειται, δηλαδή, για μια πλήρη επιβεβαίωση των όσων εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει γράψει το olivenews.gr.
Στο μέτωπο τώρα των τιμών, το 3,41 ενός συνεταιρισμού της Κρήτης, μπορεί να ακούγεται πολύ στην επικαιρότητα, όμως στην πράξη δεν υφίσταται πια. Η Κρήτη για τις καλές ποιότητες μέχρι 0,5° δίνει στον παραγωγό 3,0 - 3,10 ευρώ/κιλό, οι έμποροι-ελαιουργοί προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους διεκδικώντας 3,20 - 3,25 ευρώ/κιλό (βυτίο, ex-factory).
Αντίστοιχα η Μεσσηνία βρίσκεται περί τα 0,50 ευρώ υψηλότερα, ενώ η Λακωνία κινείται μεταξύ 3,20 - 3,40 ευρώ (πολύ δύσκολα), πάντοτε για τιμές βυτίου, ex-factory. Τα λαμπάντε βάσης 5° είχαν τις τελευταίες ημέρες κάποιες απώλειες υποχωρώντας περίπου στα 2,60 ευρώ/κιλό. Τα παραπάνω ισχύουν με την αρχική επισήμανση ότι στην αγορά ελάχιστες συναλλαγές πραγματοποιούνται.
Στη Ισπανία οι τιμές των καλών έξτρα βρίσκονται από 3,15  έως 3,30 ευρώ/κιλό, του ραφινέ μεταξύ 3,05-3,10 και του βιομηχανικού λαμπάντε 1° μεταξύ 2,90 και 2,95 ευρώ/κιλό.

*** Επιμένει στη νέα χάραξη για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος ο Παναγιώτης Νίκας

  Ο δρόμος Καλαμάτας – Ριζομύλου με ΣΔΙΤ και νέα χάραξη και χρηματοδότηση από το “πακέτο” Juncker Επιστολή του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα στα αρμόδια υπουργεία Εν όψει της συγκρότησης ομάδας 30 εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την αξιοποίηση του «πακέτου» επενδύσεων Juncker και στην Ελλάδα, καθώς και της βούλησης του υπουργείου Οικονομίας, όπως την εξέφρασε ο υπουργός Γεώργιος Σταθάκης, να επιλεγούν έργα ώριμα, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας απέστειλε στον υπουργό επιστολή, με την οποία ζητεί να κατασκευασθεί ο δρόμος Καλαμάτας – Ριζομύλου με ΣΔΙΤ και νέα χάραξη. Η επιστολή κοινοποιείται στον Αλέξανδρο Χαρίτση, υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, το Γεώργιο Δέδε, γενικό γραμματέα Υποδομών του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και σε αυτήν αναφέρονται τα ακόλουθα: «Για την αξιοποίηση πιστώσεων από το ονομασθέν πακέτο επενδύσεων Juncker, ο Δήμος Καλαμάτας προτείνει την κατασκευή του οδικού άξονα Καλαμάτας – Ριζομύλου μέσω ΣΔΙΤ. Για το έργο αυτό υπάρχει πλήρης μελέτη, που προσδιορίζει νέα χάραξη, την οποία χρηματοδότησε ο αείμνηστος Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος. Το κόστος υλοποίησης του έργου εκτιμάται περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για έργο μεγάλης σημασίας, όχι απλώς τοπικής ή περιφερειακής, αλλά εθνικής. Ο δρόμος αυτός θα ενοποιήσει την τουριστική ζώνη στο μυχό του Μεσσηνιακού Κόλπου, που διαθέτει άριστα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά (έχουν δημιουργηθεί ήδη ξενοδοχεία και ετοιμάζονται πολλά ακόμη) και θα της παράσχει ταχεία και ασφαλή σύνδεση με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, έναν άξονα του διευρωπαϊκού οδικού δικτύου και με το αστικό κέντρο που εξυπηρετεί την τουριστική ζώνη, την Καλαμάτα. Επίσης, θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στη δυτική πλευρά του Δήμου Καλαμάτας, από την οποία θα διέλθει σε μήκος 6 χιλιομέτρων. Θα εξυπηρετήσει, επίσης, τη συγκοινωνία με όλη τη δυτική πλευρά του Νομού Μεσσηνίας (αστικά κέντρα: Μεσσήνη, Γαργαλιάνοι, Πύλος), καθώς και τις περιοχές Μεθώνης και Κορώνης, όπως και με τη δυτική ακτή του Μεσσηνιακού Κόλπου. Ακόμη, θα παράσχει τη δυνατότητα ταχείας μεταφοράς των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων της περιοχής μας, τα οποία τυποποιούνται από πλήθος τοπικών επιχειρήσεων και εξάγονται σε μεγάλο ποσοστό (εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ελιές ΠΟΠ Καλαμάτα, πατάτες πρώιμης εσοδείας, ξερά σύκα, μαύρη σταφίδα, κηπευτικά κ.λπ.). Το έργο είναι μελετητικά ώριμο και δεν πρέπει να συγχέεται η κατασκευή του με πιθανή βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου, ο οποίος διέρχεται μέσα από πόλεις και μικρά χωριά, παρέχει δηλαδή ελάχιστες δυνατότητες βελτίωσης στην οφιοειδή του χάραξη. Αυτό επιτείνεται καθώς η υπάρχουσα οδός πορεύεται, κατά ένα τμήμα της, παράλληλα με τον αερολιμένα Καλαμάτας (προς βορρά) και τη σιδηροδρομική γραμμή Ασπροχώματος – Μεσσήνης (προς νότο), χωρίς δυνατότητα διαπλατύνσεως. Ο δρόμος Καλαμάτας – Ριζομύλου με νέα χάραξη αποτελεί το μόνο μελετητικά ώριμο έργο για τη Μεσσηνία, πρωταρχικής σημασίας για την Καλαμάτα, για το Νομό Μεσσηνίας και τη νότια Πελοπόννησο. Η πραγματοποίησή του θα δώσει αναπτυξιακή πνοή στην περιοχή μας και είναι δυνατόν να γίνει με ΣΔΙΤ, προσαρτωμένου του οδικού αυτού άξονα σε άλλο μεγάλο οδικό έργο. Το ώριμο αυτό έργο είναι δυνατόν να απορροφήσει άμεσα διαθέσιμα κεφάλαια και να παράγει πολύ γρήγορα όφελος για την εθνική και την τοπική μας οικονομία». - 

*** Πέθανε ο ζωγράφος Παναγιώτης Τέτσης         
     
Εφυγε σήμερα τα ξημερώματα από την ζωή, σε ηλικία 91 ετών, ο Ακαδημαϊκός και ζωγράφος Παναγιώτης Τέτσης. Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μετά από επιδείνωση της υγείας του το τελευταίο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για βαρύτατη απώλεια καθώς θεωρείτο ένας από τους σπουδαιότερους ζωγράφους που διαμόρφωσαν την ελληνική μεταπολεμική ζωγραφική μαζί με τον Γιάννη Μόραλη. Με πλούσιο πνευματικό, καλλιτεχνικό και διδακτικό έργο, ύμνησε το ελληνικό φως και χρώμα. Εχει δωρίσει πάνω από 200 έργα στην Εθνική μας Πινακοθήκη.
Γεννήθηκε το 1925 και το 1940 παίρνει τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής, ενώ την ίδια χρονιά μαθητεύει  στον Πικιώνη και τον Χατζηκυριάκο - Γκίκα. Το 1943 σπουδάζει στο προπαρασκευαστικό τμήμα της "Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών" στην Αθήνα, κοντά στους Δ. Μπισκίνη και Π. Μαθιόπουλο. Ακολουθεί εισαγωγή του στα εργαστήρια της Σχολής, κοντά στον Κ. Παρθένη, απ' όπου αποφοίτησε το 1949. Μέλος της ομάδας Αρμός Α και αργότερα της ομάδας Αρμός Β, το 1951 διορίστηκε επιμελητής στην έδρα του ελεύθερου σχεδίου με καθηγητή τον Χατζηκυριάκο - Γκίκα στην Ανώτατη Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ. Από το 1953 έως το 1956,  εγκαθίσταται στο Παρίσι, με υποτροφία του ΙΚΥ. Εκεί, στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού διδάσκεται την τέχνη της χαλκογραφίας.
Από το 1958 έως το 1976 διδάσκει στο Ελεύθερο Σπουδαστήριο Καλών Τεχνών (γνωστή αργότερα ως "Σχολή Βακαλό"), ενώ παράλληλα (έως το 1962) διδάσκει ελεύθερο σχέδιο στη "Σχολή Σχεδιαστών του Αθηναϊκού Τεχνολογικού Ομίλου". Το 1958 το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Τέχνης τον εκλέγει μεταξύ Ελλήνων υποψηφίων, για το διεθνές βραβείο του Μουσείου Γκουνγκενχάιμ, όπου και εκτίθεται το έργο του. Συμμετείχε στην Μπιενάλε του Sao Paulo (1957) και στην Μπιενάλε της Αλεξάνδρειας (1959). Ακολουθεί (1962) το Βραβείο Κριτικών για το έργο "Το Ναυπηγείο", ενώ το 1970 ορίζεται εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Μπιενάλε Βενετίας. Λόγω των ειδικών πολιτικών συνθηκών αρνείται τη συμμετοχή. Το 1976 ο Π. Τέτσης εκλέγεται καθηγητής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, στο Γ΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής, όπου διδάσκει έως το 1991. Το 1989 η σύγκλητος τον εκλέγει πρύτανη του Ιδρύματος και το 1993 εκλέγεται ακαδημαϊκός. Είχε παρουσιάσει έργα του σε 90 ατομικές και σε πάρα πολλές θεματικές - ομαδικές εκθέσεις.  kathimerini.gr
 
*** Οδικά έργα σε Θουρία και Δήμο Δυτ. Μάνης

Νέα έργα για τις Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας και Μεσσηνίας υπέγραψε προχθές ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης. Σε ότι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, πρόκειται για τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Βελτίωση – συντήρηση 4ης Επαρχιακής Οδού (Θουρία – Πόλιανη)» στο Δήμο Καλαμάτας και τη δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση – Συντήρηση της 1ης Επαρχιακής Οδού (Τμήμα Γέφυρα Κοσκαράγας – Καρδαμύλη)» στο Δήμο Δυτικής Μάνης. - 

*** Σεμινάρια και συναυλίες από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας         
     
Πυκνό πρόγραμμα εκδηλώσεων, διδακτικών αλλά και ψυχαγωγικών, έχει αυτήν την περίοδο το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Μάλιστα, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθης Γυφτάκης, γνωστοποίησε ότι ο πιανίστας και καθηγητής στο Μουσικό Σχολείο του Άμστερνταμ, Τάκης Γραμματικόπουλος, ο οποίος είναι Καλαματιανός, δίδει αφιλοκερδώς σεμινάριο σχετικά με νέες προσεγγίσεις στη διδακτική της μουσικής σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ο κ. Γραμματικόπουλος εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά, διότι μπορεί να κάνει κάτι πάνω στη μουσική στην ιδιαίτερη πατρίδα του, ενώ ανέφερε πως ασχολείται με την ανάπτυξη, δημιουργία και διεξαγωγή μουσικών προγραμμάτων από την Α΄ μέχρι την Στ΄ Δημοτικού.
Προχθές, δε, έκανε πρότυπο μάθημα στα παιδιά της Α΄ και της Δ΄ τάξεως του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, ενώ σήμερα θα διεξαχθεί το κυρίως μέρος του σεμιναρίου στο Δημοτικό Ωδείο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα παρουσιάσει νέες μεθόδους διδασκαλίας της μουσικής.
Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Γραμματικόπουλος ανέφερε ότι στην Ελλάδα, κατά τη γνώμη του, χρειάζεται εκσυγχρονισμός στον τρόπο σκέψης, ενώ τόνισε ότι λείπει στη χώρα μας ένα κομμάτι γνώσεων για τη διδακτική της μουσικής.
  ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ
Ο κ. Γυφτάκης ανέφερε ακόμη ότι προχθές ξεκίνησε αφιλοκερδώς ένα σημαντικό και ενδιαφέρον σεμινάριο για την μπαρόκ μουσική με τον Ολλανδό μουσικό Στάιν Σμέντες, ο οποίος έχει εξειδικευτεί στον τρόπο με τον οποίον παιζόταν η μπαρόκ μουσική στην εποχή της.
Την εποχή εκείνη οι χορδές ήταν φτιαγμένες από έντερο, ενώ τα δοξάρια ήταν τοξωτά. Ανάλογη κατεύθυνση δεν υπάρχει σε κανένα Ωδείο της Ελλάδος και αυτή την εκδοχή απόδοσης της μπαρόκ μουσικής, όπως παιζόταν στην εποχή της, θέλησε να δείξει το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Ο κ. Σμέντες εγκατέστησε χορδές από έντερο και έφερε από την Ολλανδία τοξωτά δοξάρια, κάτι που προκάλεσε το ενδιαφέρον των μαθητών του Ωδείου και άλλων μουσικών.
  ΟΙ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας τροποποιείται ως εξής για το προσεχές διάστημα, δεδομένου και του σεμιναρίου για την μπαρόκ μουσική:
•Σήμερα και ώρα 19.00, στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, ο Στάιν Σμέντες θα δώσει διάλεξη για την εποχή του μπαρόκ. Η συναυλία της Ίριδος Λουκά, που ήταν προγραμματισμένη, δε θα πραγματοποιηθεί λόγω ανωτέρας βίας
•Αύριο θα δοθεί συναυλία των μαθητών του Ωδείου και όσων μετέχουν στο σεμινάριο για την απόδοση της μουσικής μπαρόκ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα εκτελεστούν ένα ιταλικό κοντσέρτο γκρόσο του Αρκάνγκελο Κορέλι και μέλη συνθέσεων του Ζαν Μπατίστ Λουλί. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, στις 21.00.
  ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΙΦΩΝΟ
Επίσης, το γυναικείο φωνητικό σύνολο του Ωδείου «Μελίφωνο» θα δώσει συναυλία για την Ημέρα της Γυναίκας. Τίτλος της συναυλίας είναι «Σ' αγαπώ σε όλες τις γλώσσες» και αυτή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Μαρτίου, στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, στις 21.00.
Η συναυλία βασίζεται σε ρετρό τραγούδια που μιλούν για την αγάπη και δε θα είναι μόνο τραγούδια, όπως τόνισε ο κ. Γυφτάκης, προαναγγέλλοντας μιαν εκδήλωση με εκπλήξεις.

***  Κουνουπίδι 16 κιλών στην Καλλιθέα Πυλίας          
     
Κουνουπίδι 16 κιλών μάζεψε από το κτήμα του στην Καλλιθέα Πυλίας ο Θανάσης Τζούνος.
Το κουνουπίδι-γίγας μεγάλωσε μόνο με φυσική λίπανση και ο παραγωγός το απόλαυσε στο τραπέζι του.  Το μόνο που δε μάθαμε είναι πόσες ημέρες απαιτήθηκαν για να φαγωθεί.
Γιατί σίγουρα σ’ ένα γεύμα δεν τρώγεται, όσο και να είσαι λάτρης του συγκεκριμένο λαχανικού…
Α.Π. 

*** Βαριές εκφράσεις Π. Αλούπη εναντίον του Π. Νίκα

Σοβαρούς υπαινιγμούς εναντίον της Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα προσωπικά αφήνει ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Παναγιώτης Αλούπης, με αφορμή την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για το δρόμο Καλαμάτα- Ριζόμυλος και την ανάγκη υλοποίησής του με νέα χάραξη. Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Αλούπης επισημαίνει: «Κατανοούμε την αδυναμία του δημάρχου να σκεφτεί με οικονομικοτεχνικούς όρους. Δεν το έκανε ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. Όμως, όταν αυτοί του υποδεικνύονται σαφέστατα με πρότασή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, καθίσταται πρόδηλο ότι: η λογική του είναι ξεπερασμένη και βασίζεται στο γεγονός της ύπαρξης μιας μελέτης, ενός ιδιώτη, κόστους 700 χιλιάδων ευρώ, για ένα όμως έργο που με τις απαλλοτριώσεις θα πλησιάσει το απαγορευτικό κόστος των 150 εκατομμυρίων ευρώ, και αγνόηση οικονομοτεχνικών όρων που δύνανται να μειώσουν σημαντικά το κόστος. Η εμμονή του είναι ύποπτη (επιλογή μελέτης που αφορά τμήμα του έργου με συγκεκριμένη απόληξη και όχι του συνόλου του οδικού άξονα Καλαμάτα -Ριζόμυλος -Πύλος που είναι τεχνικά ορθό). Τέλος, είναι ανήθικη η επιβολή κανόνων ανάπτυξης στην περιοχή που ανήκει στο Δήμο Μεσσήνης με την επιχειρούμενη οριοθέτηση του έργου». Να υπενθυμίσουμε ότι, μόλις προχθές, εν όψει της συγκρότησης ομάδας 30 εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την αξιοποίηση του «πακέτου» επενδύσεων Juncker και στην Ελλάδα, καθώς και της βούλησης του υπουργείου Οικονομίας, όπως την εξέφρασε ο υπουργός Γεώργιος Σταθάκης, να επιλεγούν έργα ώριμα, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας απέστειλε στον υπουργό επιστολή, με την οποία ζητεί να κατασκευασθεί ο δρόμος Καλαμάτας – Ριζομύλου με ΣΔΙΤ και νέα χάραξη. Η επιστολή κοινοποιείται στον Αλέξανδρο Χαρίτση, υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, και τον Γεώργιο Δέδε, γενικό γραμματέα Υποδομών του υπουργείου Υποδομών - Μεταφορών. Α.Π. - 

***  Συνελήφθη γιατρός για φακελάκι          
      
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη χθες (04-03-2016), γιατρός – γυναικολόγος δημόσιου Νοσοκομείου της Αττικής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιώτη ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία ο γιατρός απαίτησε το χρηματικό ποσό των (650) ευρώ, προκειμένου να αναλάβει τον τοκετό της συζύγου του.
Χθες, μετά τον τοκετό, σε προκαθορισμένη συνάντηση σε μη προσβάσιμο για το κοινό χώρο (χειρουργεία) του Νοσοκομείου, ο γιατρός παρέλαβε από τον ιδιώτη το παραπάνω χρηματικό ποσό, το οποίο είχε προσημειωθεί.
Άμεσα επενέβησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και συνέλαβαν τον γιατρό. Σε έρευνα στον χώρο των χειρουργείων βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο στην ψευδοροφή το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, ενώ  στην κατοχή του γιατρού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα (500) ευρώ.
Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί σήμερα (05-03-2016) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. 

*** Χωρίς εισιτήριο όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι στην Ελλάδα την Κυριακή 

Η 6η Μαρτίου είναι η Ημέρα Μνήμης για τη Μελίνα Μερκούρη και επιπλέον φέτος τυχαίνει να είναι η τελευταία Κυριακή της χειμερινής σεζόν Νοεμβρίου-Μαρτίου σύμφωνα με το ΦΕΚ. Αυτή την Κυριακή 6 Μαρτίου η είσοδος σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας θα είναι ελεύθερη σύμφωνα με την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β' 1945 του 2012) όπως αυτή έχει δημοσιευτεί και τροποποιηθεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως. Είναι η τελευταία Κυριακή της σεζόν Νοεμβρίου - Μαρτίου που τα μουσεία είναι ανοιχτά για το κοινό δωρεάν. Πέρα όμως από αυτό το τυχαίο ημερολογιακό γεγονός η 6η Μαρτίου γιορτάζεται κάθε χρόνο ως Ημέρα Μνήμης για τη Μελίνα Μερκούρη και στο πλαίσιο αυτής της επετείου η είσοδος σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα είναι ούτως ή άλλως δωρεάν. Επόμενες μέρες που όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι θα έχουν ελεύθερη είσοδο θα είναι η 18η Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων), η 18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων) και η 5η Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος). iefimerida.gr -

***  Ολοκληρώνεται ο δρόμος Σουληνάρι – Κορυφάσιο 

 
Βασικός άξονας σύνδεσης της Πυλίας με την κεντρική Μεσσηνία Είναι ένας από τους οδικούς άξονες που παίρνει το χαρακτηρισμό «πολυαναμενόμενος». Ο λόγος για το δρόμο Σουληνάρι – Κορυφάσιο, που πρόκειται να παράσχει δυνατότητα διέλευσης στην Πυλία και την Κεντρική Μεσσηνία, συνδέοντας δύο βασικούς οδικούς άξονες. Το πρώτο τμήμα των περίπου 3 χιλιομέτρων έχει ασφαλτοστρωθεί, ενώ για το υπόλοιπο υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα απαλλοτριώσεων, με χαρακτηριστικές πάντως καθυστερήσεις λόγω και αρχαιολογικών ευρημάτων. Οι ρυθμοί, με βάση τις εκτιμήσεις του υπουργείου, αναμένεται «να ανέβουν» το επόμενο διάστημα, ώστε σε περίπου ένα χρόνο να είναι ολοκληρωμένο. Η σύμβαση του έργου με τίτλο «Βελτίωση της 38ης Επαρχιακής Οδού Σουληνάρι-Κρεμμύδια-Κορυφάσιο» υπογράφηκε το Νοέμβριο του 2013, ανάμεσα στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τον ανάδοχο Κ/Ξ ΝΑΟΥΜ ΕΘ ΑΤΕ-ΤΕΔΡΑ ΕΠΕ. Για τη συγκεκριμένη πράξη έχει εγκριθεί διάθεση πίστωσης ποσού 13,8 εκατομμυρίων ευρώ από το υπουργείο. Προβλέπεται η βελτίωση σε μήκος περίπου 13,8 χλμ. της 38ης επαρχιακής οδού Σουληνάρι-Κρεμμύδια-Κορυφάσιο, που συνδέει την 82η εθνική οδό «Σπάρτη-Καλαμάτα-Μεσσήνη-Βελίκα-Πύλος» με την 9η εθνική οδό «Πάτρα –Πύργος-Κυπαρισσία-Πύλος-Μεθώνη». Θα εφαρμοστεί διατομή πλάτους 11 μ., με εξαίρεση ορισμένα τμήματα, όπου η διατομή θα έχει πλάτος 7,5 μέτρων. Περιλαμβάνονται έργα αποχέτευσης-αποστράγγισης, έξι ισόπεδοι κόμβοι, μια ισόπεδη κυκλική πλατεία, καθώς και έργα αποκατάστασης παράπλευρου και εγκάρσιου δικτύου μήκους 3,1 χλμ. Στα προβλεπόμενα χρήματα έχουν συμπεριληφθεί οι δαπάνες για μετακινήσεις δικτύων, αρχαιολογικές εργασίες και έρευνες, καθώς και απαλλοτριώσεις. - 

***   «Πλούσιος» ο αστυνομικός απολογισμός του Φεβρουαρίου

Τετρακόσια πενήντα πέντε άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. Ειδικότερα: -1 για απόπειρα ανθρωποκτονίας -10 για ληστεία -54 για κλοπή (και απόπειρες) -44 για παράβαση Ν. Περί Ναρκωτικών -3 για απάτη -1 για μαστροπεία -3 για βιασμό -108 για παράβαση Ν. Περί Αλλοδαπών -6 για παράβαση Ν. Περί Όπλων -3 για παράβαση της Ν. Περί Παιγνίων -2 για παράβαση Ν. Περί Αρχαιοτήτων -1 για πλαστογραφία -3 για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων -4 για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου -7 για παράνομο υπαίθριο εμπόριο -1 για λαθρεμπόριο -10 για ΓΟΚ -67 για ΚΟΚ -6 για ενδοοικογενειακή βία -73 για καταδιωκτικά έγγραφα -48 για διάφορα αδικήματα (κατ’ έγκληση διωκόμενα, Υγειονομικού Κανονισμού κ.λ.π.). Επίσης, εξιχνιάσθηκαν: -1 υπόθεση ανθρωποκτονίας -14 υποθέσεις ληστείας -111 υποθέσεις κλοπών/διαρρήξεων οικιών, καταστημάτων, οχημάτων κ.λπ. (και απόπειρες) -32 υποθέσεις για παράβαση του Ν. Περί Ναρκωτικών -20 υποθέσεις για παράβαση του Ν. Περί Όπλων -1 υπόθεση περί αρχαιοτήτων -10 υποθέσεις απάτης -1 υπόθεση μαστροπείας -5 υποθέσεις για κυκλοφορία παραχαραγμένων. Εξαρθρώθηκε ακόμη μία συμμορία, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων στην Αργολίδα. Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν τρία άτομα, όλα τους μέλη της συμμορίας. Τέλος, κατασχέθηκαν: -8,1 γραμμάρια ηρωίνης -166,54 γραμμάρια κάνναβης -49 ναρκωτικά χάπια -4 πιστόλια/περίστροφα -1 τυφέκιο -8 κυνηγετικά όπλα -167 φυσίγγια διαφόρων τύπων, κάλυκες, βολίδες κ.λπ. -4 ξίφη, ξιφολόγχες, μαχαίρια, σπάθες, σουγιάδες κ.λπ. -4 λοιπά όπλα (σιδερογροθιές, συσκευές εκτόξευσης χημικής ουσίας, ράβδοι, συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης κ.λπ.) -2 γεμιστήρες -2 απομιμήσεις πυροβόλων όπλων -5 εκρηκτικά -9 βεγγαλικά/κροτίδες/παιδικά αθύρματα κ.ά. -Χρηματικό ποσό 34 ευρώ -11 πλαστά χαρτονομίσματα διαφόρων τύπων -1 πλαστό έγγραφο -33 πακέτα με λαθραία τσιγάρα -12 πακέτα με λαθραίο καπνό -1 κινητό τηλέφωνο -2 οχήματα -Διάφορα προϊόντα παραεμπορίου. -65 κλαπέντα οχήματα -37 ανευρεθέντα οχήματα. - 

***  Τρελή Αποκριά αύριο στα Φιλιατρά         
      
Στους ρυθμούς της τρελής Αποκριάς χορεύουν διασκεδάζουν και γλεντούν αύριο τα Φιλιατρά! Οι εκδηλώσεις και τα δρώμενα, βέβαια, θα κορυφωθούν την επόμενη Κυριακή με το Φιλιατρινό Καρναβάλι και τη μεγάλη παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών.
Αύριο, για μια ακόμη χρονιά, ο Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού θα προσφέρει κέφι και χαρά στα παιδιά με το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού. Σημείο συνάντησης το περίπτερο του Ομίλου στην κεντρική πλατεία, στις 11.00 το πρωί.
Το απόγευμα, στις 6.30, ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών «Ο Πυρσός» θα παρουσιάσει στην κεντρική πλατεία αποκριάτικους χορούς.
Την ίδια ώρα, στο περίπτερο του Ομίλου Δράσεων και Πολιτισμού, θα συναντηθούν οι «Μπαρμπούτες».
Μπαρμπούτες ήταν τα παλιότερα χρόνια οι μασκαράδες της Αποκριάς. Σε άλλες περιοχές λέγονταν και μπούλες, ενώ ανά περιοχή εμφανίζονταν με τη δική τους ξεχωριστή έκφραση. Οι μασκαράδες, των αλλοτινών εκείνων εποχών, δε μεταμφιέζονταν με έτοιμες φορεσιές κι ενδυμασίες, αλλά με ρούχα ανάποδα φορεμένα, άλλα παλιόρουχα και άλλα «επίσημα», είχαν κρυμμένα τα πρόσωπά τους με αυτοσχέδια καλύμματα και μάσκες και κρατούσαν στα χέρια ξύλα, τα μαρκούτσια, ενώ είχαν και κουδούνες! Είτε ανεβασμένοι σε γαϊδούρια είτε με τα πόδια περιδιάβαιναν τα σοκάκια βγάζοντας διάφορες κραυγές και πείραζαν τον κόσμο, ενώ επισκέπτονταν τα σπίτια. Οι άντρες συνήθως ντύνονταν γυναικεία, με μαντήλια και τσεμπέρια και οι γυναίκες με αντρικά ρούχα, έφτιαχναν μουστάκια και γένια από κάρβουνο και κρατούσαν κομπολόγια και μαγκούρες!
Οι Μπαρμπούτες έκαναν πολλά καλαμπούρια και πειράγματα, με περιπαικτικό σεξουαλικό περιεχόμενο, ενώ έριχναν μούντζες και από τα στόματά τους έβγαιναν βωμολοχίες, σατιρίζοντας τις καταστάσεις και τα ταμπού της τότε εποχής. Ήταν ένα ευχάριστο αποκριάτικο δρώμενο, που περίμεναν με ανυπομονησία κάθε χρόνο μικροί και μεγάλοι, άντρες, γυναίκες και παιδιά.

*** Δε μασκαρεύονται

Σταθεροί, όπως κάθε χρόνο, οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας το τσίκνισαν χθες στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου με εδέσματα και λιχουδιές που έφεραν όλοι. Τα έθιμο κρατάει από παλιά και το τηρούν ακόμα, με κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις. Για παράδειγμα, τα παλιότερα χρόνια πολλοί υπάλληλοι μασκαρεύονταν κιόλας και γινόταν κανονικό γλέντι μέχρι αργά το απόγευμα. Κάθε όροφος, δε, είχε το δικό του γλέντι. Τώρα πλέον δεν «ντύνονται», αλλά ένα ποτηράκι κρασί για το καλό το πίνουν.Β.Β. - 

***  Βραβείο τιμιότητας! 

Ο Αντώνης Τσιλιβαράκος, εποχικά εργαζόμενος στο Δήμο Καλαμάτας, πέρασε χθες το μεσημέρι από το πρακτορείο ΟΠΑΠ που διατηρεί ο Αριστείδης Πετρίχος, στην οδό Νέδοντος, για να δοκιμάσει την τύχη του. Πριν μπει στο κατάστημα βρήκε ένα πορτοφόλι γεμάτο ευρώ, λίρες Αγγλίας και κάρτες. Χρήματα πολύ περισσότερα από αυτά που θα κέρδιζε, ακόμα κι αν η τύχη τού χαμογελούσε στον τζόγο. Δεν έκανε, όμως, δεύτερη σκέψη. Σκέφτηκε απλά ότι αυτό ήταν το σωστό και ότι δε θέλει το σωστό να ακυρωθεί από κάτι άλλο. Μπήκε στο μαγαζί, ανακοίνωσε το γεγονός και περίμενε κάποιος να ενδιαφερθεί για το πορτοφόλι. Έπειτα από λίγο ήρθε ένας Άγγλος υπήκοος που μένει χρόνια στο Οίτυλο, γεμάτος αγωνία να μάθει μήπως το βρήκε κάποιος. Φυσικά και του παραδόθηκε. Ο κάτοχός του για να δείξει την ευγνωμοσύνη του πλήρωσε ένα τραπέζωμα στον Αντώνη, αλλά και σε φίλους. Α.Π. -

***  Με καλό καιρό η νυχτερινή παρέλαση  

 Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Σάββατο 5/3/2016 προβλέπεται αίθριος στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις πρώτες πρωινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Από τις πρωινές έως και τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-85%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ - 

***  Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών 

Οκτώ ώρες διήρκεσε το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, στο επίκεντρο του οποίου βρέθηκε το μείζον θέμα του προσφυγικού εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας. Οι πολιτικοί αρχηγοί, πλην Δημήτρη Κουτσούμπα και Βασίλη Λεβέντη, κατέληξαν σε κοινό ανακοινωθέν σε μια μίνιμουμ κοινή γραμμή. Στο κοινό ανακοινωθέν, που υπογράφουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΑΝΕΛ, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι χώρες που διαφοροποιούνται από τις αποφάσεις της ΕΕ θα βρίσκονται αντιμέτωπες με συνέπειες, ενώ καλείται η Ευρωπαϊκή Ένωση να συγκεκριμενοποιήσει ποιες θα είναι οι συνέπειες αυτές. Για το θέμα του βέτο, σύμφωνα με όσα δήλωσε εξερχόμενος ο Σταύρος Θεοδωράκης, δεν προκρίνεται ως διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, καθώς -όπως είπε- η χώρα δεν θέλει να απομονωθεί, αν και η επιλογή του βέτο είναι πάντα στο τραπέζι. Ο πρωθυπουργός δεν έχει την έγκριση των πολιτικών αρχηγών να το χρησιμοποιήσει, αλλά ούτε και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είναι διατεθειμένος να το ασκήσει, είπε ο κ. Θεοδωράκης. Επίσης, προβλέπειται ενίσχυση των ανοιχτών δομών προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων, παράλληλα με την ενίσχυση των προαναχωρησιακών κέντρων παράτυπων μεταναστών (τύπου Αμυγδαλέζας). Η Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συμπεριληφθεί στο κοινό ανακοινωθέν η θέση του ΠΑΣΟΚ όλα όσα συμφωνήθηκαν μπορούν να γίνουν μόνο με κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, κάτι που τελικά δεν έγινε δεκτό. Το κοινό ανακοινωθέν «Τα γεγονότα που μεσολάβησαν, ύστερα από την Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών της 28ης Νοεμβρίου 2015, όχι μόνον επιβεβαίωσαν αλλά και ενίσχυσαν καταλυτικώς την διαπίστωση πως το Προσφυγικό ζήτημα είναι κοινό -κατ' ουσίαν υπαρξιακό- όλων των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. » I. Στο πλαίσιο τούτο η Ελλάδα: » Α. Με πνεύμα Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης έναντι των Προσφύγων αλλά και θωρακίζοντας την ασφάλεια του Ελληνικού Λαού, θα σεβασθεί στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, με τον τρόπο που αυτές καθορίζονται από τις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. » Β. Φυλάσσει και τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπ’ αυτό το πνεύμα όχι μόνον συνεργάζεται με την Frontex, αλλά επιζητεί και επιδιώκει την δραστική ενίσχυσή της και την τελική ταχύτατη μετεξέλιξή της σ’ Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή, πάντοτε με σεβασμό της εθνικής της κυριαρχίας ως προς την διασφάλιση των συνόρων της. Και ύστερα από μια τέτοια κατάληξη δηλώνει πρόθυμη να φιλοξενήσει την έδρα της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής. Περαιτέρω δε συνεργάζεται πλήρως στο πεδίο των συμπεφωνημένων αποστολών του ΝΑΤΟ και υπό τον αυτονόητο όρο ότι και η Τουρκία σέβεται τις δικές της αντίστοιχες υποχρεώσεις. » Γ. Ενισχύει τις ανοιχτές δομές προσωρινής φιλοξενίας Προσφύγων, παραλλήλως προς την ενίσχυση των προαναχωρησιακών κέντρων παράτυπων μεταναστών. » II. Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει: » Α. Να επιβάλλει σ’ όλα, ανεξαιρέτως, τα Κράτη-Μέλη της τον πλήρη σεβασμό των υποχρεώσεών τους, ως προς τον δίκαιο και αναλογικό επιμερισμό των Προσφύγων, καθιστώντας σαφές ότι μονομερείς ενέργειες δεν είναι επιτρεπτές και ότι όσοι τις επιλέγουν θα έχουν τις ανάλογες συνέπειες. Στο πλαίσιο αυτό, οφείλει επίσης να καταστήσει σαφές προς όλα τα Κράτη-Μέλη ότι οι χώρες πρώτης γραμμής, και ειδικότερα η Ελλάδα, δεν μπορούν ν’ αναλάβουν όλο το βάρος της φιλοξενίας των Προσφύγων που εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μόνο το βάρος που τους αναλογεί με βάση τον πληθυσμό τους. Στο ίδιο πλαίσιο η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να επιταχύνει την εφαρμογή των αποφάσεων για μετεγκατάσταση των Προσφύγων τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Τουρκία. » Β. Να προωθήσει, το ταχύτερο δυνατόν, προγράμματα επιστροφών παράτυπων μεταναστών, ενεργοποιώντας υφιστάμενες Συμφωνίες Επανεισδοχής και συνάπτοντας νέες. » Γ. Να προωθήσει την συνεργασία με την Τουρκία, προκειμένου αυτή αφενός ν’ ανακόψει αμέσως τις ροές Προσφύγων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και, αφετέρου, ν’ αναλάβει, επίσης αμέσως, την ευθύνη δημιουργίας σταθερού και αξιόπιστου μηχανισμού μετακίνησης των προσφύγων από την Τουρκία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επισημαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να λάβει σοβαρώς υπόψη ότι η Τουρκία δεν έχει εκπληρώσει συγκεκριμένες υποχρεώσεις, τις οποίες ανέλαβε κατά την Σύνοδο Κορυφής της 29ης Νοεμβρίου 2015. » Δ. Να παράσχει, εγκαίρως, την απαιτούμενη συνδρομή προς την Χώρα μας, κυρίως ως προς την συνεχή οικονομική και υλικοτεχνική της ενίσχυση για την υπό όρους ανθρωπισμού περίθαλψη των Προσφύγων, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ελλάδα υφίσταται, περισσότερο από κάθε άλλο Κράτος-Μέλος, τις επιπτώσεις του Προσφυγικού. » Ε. Να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο ως προς τον τερματισμό του πολέμου στην Συρία –ο οποίος και αποτελεί την σημαντικότερη αιτία δημιουργίας και διαιώνισης του Προσφυγικού- προκειμένου να διευκολυνθεί έτσι και η κατά το δυνατόν ταχύτερη επιστροφή των Προσφύγων στις εστίες τους. » III. Η τρέχουσα συγκυρία αποδεικνύει την ανάγκη ν’ αναθεωρηθεί καταλλήλως η Συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ, ακόμη κι αν η αναθεώρηση αυτή έχει αρχικώς μεταβατικό χαρακτήρα λόγω επείγοντος, έως ότου προετοιμασθεί πλήρως και ολοκληρωθεί οριστικώς». » Η Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας εκφράζει τον ελάχιστον κοινό τόπο συμφωνίας των Αρχηγών των Κομμάτων που την αποδέχονται. Τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης εξέφρασαν, καθένα με τον δικό του τρόπο, τις επιφυλάξεις τους για τους μέχρι σήμερα χειρισμούς και την αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης, οι οποίες και καταγράφηκαν στα Πρακτικά. » Στην έκδοση της ανακοίνωσης αυτής δεν συμφώνησαν, για τους λόγους που εξέθεσαν και καταγράφηκαν στα Πρακτικά, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, κ. Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κ. Βασίλειος Λεβέντης. Οι δηλώσεις των αρχηγών Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί κατέληξαν σε μία κοινή ανακοίνωση που συνυπογράφουν όλοι πλην του ΚΚΕ και της Ένωσης Κεντρώων. «Ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες έχοντας στα χέρια του μία κοινή εθνική γραμμή» είπε ο κ. Καμμένος, σημειώνοντας ότι υπήρξαν και διαφωνίες που αφορούν «σε ευρύτερα κυβερνητικά θέματα». Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας τόνισε επίσης ότι όλοι οι αρχηγοί απέδωσαν τα εύσημα στις Ένοπλες Δυνάμεις, το Λιμενικό και την αστυνομία για τη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. Είπε ακόμη ότι η κ. Γεννηματά ζήτησε εθνική κυβέρνηση, πράγμα που δεν περιελήφθη τελικώς στο κοινό ανακοινωθέν. Ο Βασίλης Λεβέντης δήλωσε ότι εξαρχής η Ένωση Κεντρώων ζήτησε να μην κινηθεί το συμβούλιο αρχηγών μόνο γύρω από το προσφυγικό, αλλά να τεθεί και το ζήτημα της οικουμενικής κυβέρνησης που ζητά το κόμμα του. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε το αίτημα του κ. Λεβέντη σε ψηφοφορία και όλα τα κόμματα διαφώνησαν. «Έπειτα από αυτό δήλωσα ότι δεν θα υπογράψω το κοινό ανακοινωθέν και θεωρώ τη συνάντηση φιάσκο» είπε ο κ. Λεβέντης. Ο ίδιος δήλωσε ότι θα εξηγήσει στη Βουλή τι έγινε μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο και στηλίτευσε το γεγονός ότι οι άλλοι αρχηγοί μιλούσαν για «μόνο 28.000 πρόσφυγες λυπούμε» την ώρα που είναι πολλοί περισσότεροι, όπως υποστήριξε. Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι «μετά κόπων και βασάνων έχουμε επιτέλους μία μίνιμουμ κοινή γραμμή» η οποία αφορά στο εξής τρίπτυχο: Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες Επιστροφή των παράτυπων μεταναστών Ασφάλεια στους κατοίκους των νησιών και των συνόρων Ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για μετατόπιση της κυβέρνησης σε πιο ρεαλιστικές θέσεις και τόνισε ότι ο ίδιος επέμεινε σε υπουργό κοινής αποδοχής «που θα διοικεί το χάος». Η πρότασή του όμως δεν έγινε δεκτή. Ο κ. Θεοδωράκης συμπλήρωσε ότι πρότεινε πρόσωπο για τη θέση του υπουργού, «παρά το ότι ήμουν έτοιμος», καθότι ο πρωθυπουργός δεν ήταν έτοιμος να συζητήσει. Τόνισε επίσης ότι με βάση το κοινό ανακοινωθέν οι χώρες που διαφοροποιούνται από την κοινή ευρωπαϊκή γραμμή θα έχουν συνέπειες και καλείται η ΕΕ να συγκεκριμενοποιήσει ποιες θα είναι οι συνέπειες αυτές. Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε ακόμη ότι πάντα υπάρχει η απειλή βέτο, δεν είναι όμως τώρα η ώρα, ούτε έχει την έγκριση των αρχηγών να το χρησιμοποιήσει ο πρωθυπουργός, ούτε θα συνδέσει την οικονομική βοήθεια προς τη χώρα μας με το προσφυγικό. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι «δεν δίνουμε λευκή επιταγή» και «η διάθεσή μας για συνεννόηση δεν σημαίνει ανοχή στα λάθη και στην αδράνεια» της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι η ΕΕ έχει ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί «αλλά η χώρα μας δεν πρέπει να απομονωθεί». «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να αντιμετωπίσει την κατάσταση» κατέληξε. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι στην οκτάωρη συζήτηση η ΝΔ άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, διαπίστωσε όμως ότι «έστω και με καθυστέρηση η κυβέρνηση προσαρμόζεται στο ρεαλισμό». Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για ένα ελάχιστο πλαίσιο εθνικής στρατηγικής που επιτεύχθηκε στη συνάντηση και πρέπει να προωθηθεί τη Δευτέρα από τον πρωθυπουργό στη Σύνοδο Κορυφής. Διατύπωσε όμως επιφυλάξεις για το κατά πόσο η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός μπορεί να ανταποκριθεί στις περιστάσεις των καιρών. Ερωτηθείς για τα κλειστά προαχωρησιακά κέντρα (όπως ήταν παλαιότερα εκείνο της Αμυγδαλέζας) ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Υπάρχει ρητή αναφορά στην ανακοίνωση για την ανάγκη ενίσχυσης κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων, που αφορούν τους παράτυπους μετανάστες. Και αυτό, από μόνο του, συνιστά μια απαραίτητη προσαρμογή της Κυβέρνησης στην τρέχουσα κατάσταση». Newsroom ΔΟΛ - 

*** Μικρή Πόλη - Μεγάλες Καρδιές

«Μικρή Πόλη - Μεγάλες Καρδιές»… Αυτό ακριβώς απέδειξαν πως είναι τα Τρίκαλα. Αυτό αναγνωρίζουν και οι πρόσφυγες που φιλοξενήθηκαν στην πόλη. Οι πρόσφυγες με μια επιστολή τους ευχαριστούν τους κατοίκους για την υποδοχή που τους επιφύλαξαν και τη βοήθεια που τους παρείχαν. Την επιστολή έγραψε ο Ίσα Αλ Κχεντάρ και την συνυπογράφουν και άλλοι πρόσφυγες. Σε αυτήν με λόγια ανθρώπινα - από τα βάθη της ψυχής τους - ευχαριστούν τους κατοίκους των Τρικάλων για την καλοσύνη τους και αυτή είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση για τους Τρικαλινούς. Στην κορυφή του γράμματός τους οι πρόσφυγες έχουν ζωγραφίσει μια μεγάλη καρδιά και μέσα έχουν γράψει: «Μικρή Πόλη - Μεγάλες Καρδιές». Α.Π. -

***  Τσικνίσματα και άλλα πολλά…
 Με την τσίκνα να σκεπάζει σιγά σιγά την πόλη έκλεισα τη στήλη και άρχισα να παρακολουθώ τα παιχνιδίσματα των ηλιαχτίδων πάνω στον υπολογιστή, με τις σημειώσεις της εβδομάδος… Ιδού τι επέλεξαν: Μαραμένος: Χωρίζουν οι άνθρωποι, αλλά ορισμένοι δεν το αντέχουν. Όπως εκείνος ο γνωστός που συνάντησα προχθές και δεν έβγαλε μιλιά. Έσταζε πίκρα το βλέμμα του. Όπως παρατηρούσα το συννεφιασμένο πρόσωπό του, μου φάνηκε ότι τον έψαχνε χρόνια η λέξη «μαραμένος». Και μόλις τον βρήκε, άρχισε να κυκλοφορεί με τ’ όνομά του. Σημίτης: Όχι, δε διάβασα το βιβλίο του. Αλλά βρήκα ένα έξοχο σημείωμα του Μανώλη Κοττάκη στη Δημοκρατία (9/2/2016), όπου αναφέρει το εξής: «Στη σελίδα 470 καταφέρεται (ο κ. Σημίτης) εναντίον της “κακώς εννοούμενης εθνικιστικής νοοτροπίας”, η οποία “έχει οδηγήσει στην ίδρυση ελληνικών σχολείων στη Γερμανία, ώστε να μαθαίνουν τα παιδιά τη γλώσσα των πατέρων τους”. Ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί ότι τα ελληνικά σχολεία εξωτερικού “οδηγούν στον κοινωνικό αποκλεισμό”»! Τα σχόλια παρέλκουν. Νόμος και μαφιόζοι: Για μια αλλοδαπή καθαρίστρια που «δε φτάνει που της είχαμε δώσει ψωμάκι να φάει» είχε και το… θράσος να αναπτύσσει και συνδικαλιστική δράση και μάλιστα έντονη, τα Χριστούγεννα του 2008, δεν επιφύλαξαν κάποιο κομμάτι, έστω και μικρό, από την τεράστια πίτα της ευτυχίας των ημερών. Για αυτή την αλλοδαπή καθαρίστρια, το δώρο Χριστουγέννων του 2008 ήταν μόνο πόνος, πόνος άφατος και κάθε είδους, κρυμμένος σε ένα μπουκαλάκι αλλά και στα διεστραμμένα μυαλά κάποιων εγκληματιών. Η Κωνσταντίνα Κούνεβα ενόχλησε. Ενόχλησε πολύ. Επειδή είχε την ατυχία να συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που ενοχλούν και από μόνα τους πολύ, πολλώ δε μάλλον όταν συνυπάρχουν σε ένα χαρμάνι που από κάποιους δεν μπορεί να… συγχωρεθεί. Και ξένη, και γυναίκα, και καθαρίστρια, και συνδικαλίστρια… Ε όλα, κυρία Κούνεβα, έχουν και κάποια όρια… Κατά την πρώτη δίκη, η οποία μάλιστα, λόγω της γνωστής ταχύτητας με την οποία λειτουργεί η Ελληνική Δικαιοσύνη, έγινε 5 (πέντε) χρόνια μετά, (τα πάθη έπρεπε να καταλαγιάσουν και η υπόθεση να ψιλοξεχαστεί), η αγωγή της Κούνεβα κατά της εργοδότριας εταιρείας έγινε δεκτή και, ακόμη και αν η συγκεκριμένη απόφαση δεν κατονόμαζε την εταιρεία ως φυσικό αυτουργό, στην «καλύτερη» περίπτωση την αναγνώριζε ως ηθικό, έστω και δια της «ολιγωρίας» που επέδειξε για να αποτρέψει ένα τέτοιο γεγονός, κωφεύοντας προκλητικά (αν όχι και ύποπτα) στις αλλεπάλληλες αναφορές της εργαζόμενης περί απειλών της ίδιας της ζωής. Ακόμη, όμως, και αυτή η μικρή χαρά του πολίτη, για την απονομή κάποιας έστω υποτυπώδους δικαιοσύνης, δεν εμέλλετο να κρατήσει πολύ. Προχθές, το Εφετείο Πειραιά με απόφασή του ακυρώνει και, μάλιστα, «τελεσίδικα» την πρωτόδικη απόφαση του 2013, δικαιώνοντας για μια ακόμη φορά πλήρως όλους εκείνους που πιστεύουν πως «άλλο δικαιοσύνη και άλλο δίκιο». Μια απόφαση, φυσικά, που δεν μπορεί να μην μπει «επάξια» δίπλα και σε εκείνη της 31ης Ιουλίου του 2014 του Μεικτού Ορκωτού της Πάτρας που αθώωνε τους κουμπουροφόρους τσιφλικάδες της Μανωλάδας από κάθε αδίκημα. Ιδού, λοιπόν, πεδίο δόξης λαμπρό για τους απανταχού επίδοξους «επιχειρηματίες» που με τον έναν ή άλλον τρόπο επιχειρούν να «νουθετήσουν» την απείθαρχη εργατική τάξη. Από τη Δικαιοσύνη τουλάχιστον δε διατρέχουν τον ελάχιστο κίνδυνο. Νόμος είναι το δίκιο των μαφιόζων. Είχε πάει μεσημέρι όταν τελείωσα το κείμενο και έκλεισα τις σημειώσεις. Βγήκα στη βεράντα να πάρω μία ακόμα δόση τσίκνας...Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

***  Αυτός είναι ο χάρτης του εθνικού εγκλήματος! (Βίντεο)
xartis1
Σύμφωνα με νέα επίσημα στοιχεία, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας σε τηλεοπτική εκπομπή, αυτή της στιγμή βρίσκονται 31.000 πρόσφυγες!
Το 1/3 των μεταναστευτικών ροών έχει καταλύσει στην Ειδομένη (περί τους 10.500 πρόσφυγες) ενώ άλλοι 8.661 είναι αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένοι στην Αθήνα!
Από κει και πέρα μεταναστευτική… συμφόρηση παρατηρείτε σε νησιά και Βόρεια Ελλάδα με τα αναλυτικά τεκμήρια να είναι αδιάσειστα και να κάνουν λόγο για ακόμα 12.000 πρόσφυγες!
Συγκεκριμένα, στη Λέσβο βρίσκονται 3.307 πρόσφυγες και μετανάστες, , στο Κιλκίς 2.690, στη Ν. Καβάλα 2.500, στα Διαβατά 2,128, στη Χίο 1.227, στην Καβάλα 916 στη Σάμο 857, στην Ελευθερούπολη και το Καστελόριζο 200, στην Κω 190, στη Λέρο 108, ενώ τέλος σε Λάρισα και Αλμυρό από 50.
Βίντεο  , Που βρίσκονται οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες :
 https://youtu.be/ieh-0xZl78w  .-

***  ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ απαντήσεις για την Αμφίπολη!"ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ"...
amfipoli
~ Του Κυριάκου Βελόπουλου
Τα σύμβολα του ψηφιδωτού και ο Μέγας Αλέξανδρος...
 «…είναι προφανές ότι πρόκειται για τη μυθολογική παράσταση της Aρπαγής της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα, με την παρου­σία του θεού Ερμή, ως ψυχοπομπού, όπως είθισται σε ανάλογες παραστάσεις», επισήμανε η κ.Μενδώνη κατά την παρουσίαση του αριστουργηματικού ψηφιδωτού. Υπάρχει όμως μια σημαντική απεικονιστική διαφορά στο ψηφι­δωτό της Αμφίπολης σε σχέση με τις «ανάλογες» - αντίστοιχες πα­ραστάσεις του μύθου της Αρπαγής της Περσεφόνης που βρέθηκαν στις Αιγές ή αλλού, αλλά και σε διάφορα αγγεία. Σε καμία άλλη πα­ράσταση ο Πλούτων δεν απεικονίζεται δαφνοστεφής. Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι; Και γιατί η Aρπαγή της Περσεφόνης από τον Πλού­τωνα εμφανίζεται κατ’ επανάληψη; Ότι η παράσταση δεν είναι σε άλλον μακεδονικό τάφο παρά μόνο στην Αμφίπολη, σημαίνει άραγε ότι ο νεκρός ή οι νεκροί ανήκουν στη βασιλική οικογένεια των Τημε­νιδών; Αν ναι, γιατί στην Αμφίπολη και όχι στην ιερή πρωτεύουσα των Μακεδόνων, στις Αιγές;      Η Aρπαγή της Περσεφόνης συνδέεται με τις Ορφικές και Διονυ­σιακές τελετές. Ήταν δε το βασικό θέμα στα Ελευσίνια Μυστήρια, όπου λατρευόταν η Δήμητρα και η Περσεφόνη. Οι βασιλείς των Μα­κεδόνων ήταν μυημένοι στα Καβείρια Μυστήρια, τα οποία δεν έχουν διαφορές από τα Ελευσίνια. Τα Καβείρια Μυστήρια οι Μακεδόνες βασιλείς τα υπηρετούσαν ως αρχιερείς.   Θα μπορούσε άραγε να παρασταθεί η Aρπαγή της Περσεφόνης σε έναν μακεδονικό τάφο, ο «ιδιοκτήτης» του οποίου δεν θα ήταν αρχιερέας των Καβειρίων ή των Ελευσινίων Μυστηρίων; Μάλλον όχι. Συνεπώς το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που είναι ενταφιασμέ­να στο ταφικό μνημείο ανήκουν στη βασιλική οικογένεια των Τημε­νιδών. Το όνομα της Ολυμπιάδας, πληροί όλες τις προϋποθέσεις, ωστόσο ο Λέων της Αμφίπολης, «μαρτυρά» ανδρικό μνημείο, εκτός και αν ο Μακεδόνας στρατηλάτης κατά την εκστρατεία του στην Ασία την όρισε αναπληρωτή του. «Ταφικό θέμα» σημαίνει ότι η παράσταση συμβολίζει την βα­θύτερη ουσία του θανάτου, παρασταίνει μυθολογικά την ψυχή και το ανεβοκατέβασμα της ψυχής από τον πνευματικό στον υλικό κό­σμο και το αντίστροφο. Στην παράσταση της Αμφίπολης, όπου ο Πλούτωνας είναι δαφνοστεφανωμένος, υποδηλώνεται ένας ένδοξος θάνατος, ο ενδοξότερος όλων των θανάτων. Και τέτοιος ήταν μόνο ο θάνατος του Αλεξάνδρου. Επομένως ο τάφος δεν αποκλείεται να είναι του Αλεξάνδρου, είτε βρίσκεται εντός του η σορός του μεγάλου στρατηλάτη, είτε όχι. Αυτό τουλάχιστον με τη χρήση των συμβόλων μοιάζει να διηγείται το ψηφιδωτό της Περσεφόνης! Ένα τέτοιο μεγα­λειώδες μνημείο χτίζεται μόνο για τον ισχυρό και το νικητή, ποτέ για τον ηττημένο. Ισχυρός ακόμα και νεκρός είναι μόνο ο Μέγας Αλέξαν­δρος.   Απόσπασμα από το βιβλίοΤύμβος - Καστά - Αμφίπολη  Η Αλήθεια 

*** ΑKΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ! Μπορούμε να γίνουμε ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ! Δείτε πως...

Πέντε Έλληνες επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ένα σούπερ-όπλο που η χρήση του από τις ελληνικές ΕΔ θα αποτελούσε ανεκτίμητης αξίας «πολλαλασιαστή ισχύος»!
Η παρουσίαση του «όπλου» έχει ενθουσιάσει δύο υπουργούς Άμυνας και τρεις Α/ΓΕΕΘΑ, που έχουν χαρακτηρίσει το πρόγραμμα «άκρως απόρρητο».
Κι όμως... τίποτα δεν προχωρά, γιατί απ' ότι φαίνεται η ανακάλυψη των Ελλήνων «χαλάει τη σούπα», μεγάλων συμφερόντων, κολοσσών της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας!
Το πρόγραμμα στο οποίο εδώ και μια πενταετία δουλεύουν πέντε επιστήμονες του ΑΠΘ, έχει το χαρακτηρισμό άκρως απόρρητο. Μετά από πέντε χρόνια κοροϊδίας, ένας από τους επιστήμονες αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή.
Η ιστορία είναι απίστευτη!
2006: Μετά από μελέτες και σχεδιασμούς έξι ετών, η επιστημονική ομάδα υποβάλλει αίτηση στον Ελληνικό Στρατό για να συμμετάσχει σε ερευνητικό πρόγραμμα για την κατασκευή και ανάπτυξη συστήματος CCIAS. Για να το πούμε απλά, επρόκειτο για ένα δίκτυο «παθητικών» ραντάρ.
Ποιες θα ήταν οι δυνατότητες αυτών των ραντάρ που είχαν σχεδιάσει;
• «Βλέπουν» χωρίς να εκπέμπουν -άρα και χωρίς να εντοπίζονται- σε εμβέλεια 400 χλμ!
• Εντοπίζουν ελικόπτερα και αεροσκάφη ακόμη και «υπό καθολική ηλεκτρονική σίγαση», δηλαδή χωρίς τα ραντάρ τους να εκπέμπουν.
• Εντοπίζουν αεροσκάφη τεχνολογίας stealth και σε πραγματικό χρόνο τις απογειώσεις μαχητικών αεροσκαφών από εχθρικές βάσεις.
• Επιτηρούν παθητικά βραχονησίδες.
• Κόστος; 25 έως 30 τέτοιοι σταθμοί, από τον Έβρο έως της Κρήτη θα κόστιζαν όσο ένας σταθμός παρεμφερούς συστήματος, αγορασμένου από το εξωτερικό!!!
Ίσως όλα αυτά φαίνονται υπερβολικά... Όμως, η αξιολόγηση της ανακάλυψης των πέντε επιστημόνων από τη στρατιωτική ηγεσία άλλα δείχνει.
Και δε μιλάμε για μία μόνο αξιολόγηση. 15 ταξίδια στην Αθήνα έκαναν οι επιστήμονες και σ΄ όλα ελάμβαναν διθυραμβικά σχόλια για την ανακάλυψή τους!
Πρώτη παρουσίαση ενώπιον 60 Επιτελών
Το 2006 ΥΕΘΑ είναι ο Β.Μεϊμαράκης, Α/ΓΕΕΘΑ ο ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης και Α/ΓΕΣ ο στρατηγός Δημήτρης Γράψας. Η επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ κάνει την πρώτη παρουσίαση του συστήματος ενώπιον 60 Επιτελών.
Αμέσως μετά την παρουσίαση, χωρίς καμία αμφιβολία και δισταγμό, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δηλώνουν ενθουσιασμένες και καλούν τους επιστήμονες να προχωρήσουν τάχιστα. Ακολουθούν παρουσιάσεις σ΄ όλους τους Κλάδους και πείθονται ακόμη και οι πάντα δύσπιστοι αεροπόροι.
Στις 13/02/2009 συνέρχεται το Συμβούλιο Αμυντικού Σχεδιασμού Προγραμματισμού (ΣΑΣΠ) και γνωμοδοτεί με 7-0 υπέρ της επιχειρησιακής αναγκαιότητας του συστήματος και εισηγείται την κατεπείγουσα εξέταση του ζητήματος από το Συμβούλιο Αρχηγών.
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι πια ο στρατηγός Δ.Γράψας, ο οποίος ήταν μεγάλος υπέρμαχος της ανάπτυξης του ελληνικού συστήματος. Παραδόξως μέχρι την αποστρατεία του, τον Αύγουστο του 2009, ο Αρχηγός δεν κατόρθωσε να βάλει στην αντζέντα του ΣΑΓΕ, αυτό το ζήτημα!
Η επιστημονική ομάδα από το ΑΠΘ δεν πτοήθηκε από την αποστρατεία Γράψα και συνέχισε τις έρευνές της. Τα τελευταία τεχνικά προβλήματα επιλύονται.
Όλα δείχνουν έτοιμα για να κατασκευαστεί το πρωτότυπο σύστημα.
Όμως εδώ είναι Ελλάδα! Σχεδόν ένα χρόνο μετά, με Α/ΓΕΕΘΑ πλέον τον πτέραρχο Ι.Γιάγκο, οι επιστήμονες έκπληκτοι πληροφορούνται ότι...το θέμα θα επανεξεταστεί!!!
Στις 19/01/2010, στέλνουν επιστολή στον πτέραρχο Α/ΓΕΕΘΑ Ι.Γιάγκο, εκφράζοντας τη λογική τους απορία για την καθυστέρηση αν όχι οπισθοδρόμηση του προγράμματος.
Μετά απ' αυτή την επιστολή το ΣΑΣΠ συνεδριάζει και πάλι και αποφασίζει ξανά με 7-0 υπέρ της επιχειρησιακής αναγκαιότητας του ελληνικού συστήματος!
Το ΓΕΕΘΑ, διαβεβαιώνει ότι «το θέμα θα προχωρήσει άμεσα»!
Έχουμε φθάσει στις 15/04/2010, με υπουργό Άμυνας πια τον Ε.Βενιζέλο.
Το Συμβούλιο Αρχηγών συνεδριάζει και με 4-0 εγκρίνει το προτεινόμενο σύστημα ως «άκρως απαραίτητο και κατεπείγον». Στις 29/05/2010, ο τότε ΑΝΥΕΘΑ και νυν ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης έχει στα χέρια του και την πλήρη οικονομοτεχνική μελέτη.
Ο φάκελος με το άκρως απόρρητο πρόγραμμα περιλαμβάνει 1.050 σελίδες. Μέχρι σήμερα κανονικά θα έπρεπε να είχαν διαβαστεί δυο και τρεις φορές. Ο χρόνος που μεσολάβησε είναι μεγάλος. Όμως, παραδόξως, η ομάδα των πέντε επιστημόνων δεν έχει λάβει καμία απάντηση!
Τον περασμένο Ιούνιο έστειλαν επιστολές στον Πρωθυπουργό και στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για να είναι ενήμεροι. Καμία αντίδραση!
Στο μεταξύ τρεις ξένες χώρες έχουν ενδιαφερθεί να χρηματοδοτήσουν το πρόγραμμα!
Η ομάδα των πέντε δε θέλει να το πουλήσει, αλλά δεν μπορεί και να μην θυμηθεί τα όσα είπε ένας έντιμος -όπως τον χαρακτηρίζουν οι ίδιοι σμήναρχος σε μία από τις πολλές παρουσιάσεις που έκαναν στο Πεντάγωνο: «Το σύστημα αυτό, αν ποτέ κατασκευαστεί από την πατρίδα μας, θα αποτελέσει την ληξιαρχική πράξη του αιφνίδιου θανάτου των απέναντι,
αν μας επιτεθούν πρώτοι. Αλλά δεν πιστεύω ότι κάποτε θα υλοποιηθεί. Είναι
πολύ μικρού κόστους. Έκανε λάθος η Ομάδα. Κάποιος πρέπει να τους πει ότι ζούμε στην Ελλάδα...».
Απόσπασμα από το βιβλίο του Κυριάκου Βελόπουλου:
Λεφτά υπάρχουν; Ελλάδα: Ευλογημένη χώρα -
Καταραμένες Πολιτικές!

***  Τρέλα! Η Ελλάδα ΒΡΑΒΕΥΕΙ την Τουρκία!
ellturk
~  Με τις υγείες μας! Μόνοι μας δυστυχώς από γεννήσεως Ελληνικού κράτους αυτοκαταστρεφόμαστε! Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με αδιάψευστες μέχρι στιγμής πληροφορίες το Διεθνές Αεροδρόμιο των Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το 2015 στο πρόγραμμα «Best of the Top 10 Performance», έχει βραβεύσει τις τουρκικές αερογραμμές σαν την πιο εξυπηρετική και κυρίως την πιο γρήγορη στις επιδόσεις της αεροπορική εταιρεία.
 Όπως ανέφερε ο διευθυντής των τουρκικών αερογραμμών στην Αθήνα, Alp Yavuzeser, η διάκριση αυτή είναι πολύ σημαντική γιατί έγινε σε ένα πολύ σκληρό ανταγωνισμό ανάμεσα σε 80 ξένες αεροπορικές εταιρείες και από αυτές οι Έλληνες επέλεξαν τις τουρκικές αερογραμμές. Τα συμπεράσματα δικά σας!

***  Ανατριχιαστικό βίντεο: «Το Μεγάλο Θαύμα που θα γίνει στο Έθνος μας»

: Μία από τις πιο γνωστές προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού επανήλθε στο προσκήνιο τις τελευταίες ώρες, με αφορμή ένα βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. 
Η προφητεία αναφέρει ότι «το ποθούμενον θα έρθει όταν θα ‘ρθούν δύο πασχαλιές μαζί».

Σύμφωνα με χρήστες του διαδικτύου, η προφητεία έχει διπλή συμβολική σημασία: Αφενός συμβολίζει την Ανάσταση του Σωτήρος Ιησού Χριστού κι αφετέρου την Ανάσταση του Ελληνικού Έθνους και των απανταχού Ελλήνων.

Παράλληλα, συνδέεται και μια συγκλονιστική μαρτυρία πιστού, του κ. Κων/νου Βαρδάκα, οδοντίατρου από τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον οποίο, σε όραμα ο Γέροντας Παΐσιος του είπε: «Σε λίγο καιρό παιδί μου ολόκληρη η Ελλάδα και η Κύπρος θα Αναστηθεί! Ο λαός θα τιμάει την Ανάσταση του Κυρίου μας! Και την Κυριακή της Αναστάσεως, μετά τη Λειτουργία της ΑγΜία από τις πιο γνωστές προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού επανήλθε στο προσκήνιο τις τελευταίες ώρες, με αφορμή ένα βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Η προφητεία αναφέρει ότι «το ποθούμενον θα έρθει όταν θα ‘ρθούν δύο πασχαλιές μαζί».

Σύμφωνα με χρήστες του διαδικτύου, η προφητεία έχει διπλή συμβολική σημασία: Αφενός συμβολίζει την Ανάσταση του Σωτήρος Ιησού Χριστού κι αφετέρου την Ανάσταση του Ελληνικού Έθνους και των απανταχού Ελλήνων.

Παράλληλα, συνδέεται και μια συγκλονιστική μαρτυρία πιστού, του κ. Κων/νου Βαρδάκα, οδοντίατρου από τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον οποίο, σε όραμα ο Γέροντας Παΐσιος του είπε: «Σε λίγο καιρό παιδί μου ολόκληρη η Ελλάδα και η Κύπρος θα Αναστηθεί! Ο λαός θα τιμάει την Ανάσταση του Κυρίου μας! Και την Κυριακή της Αναστάσεως, μετά τη Λειτουργία της Αγάπης, στους δρόμους των πόλεων θα λιτανεύουν την εικόνα του Αναστάντος Κυρίου μας σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για το μεγάλο θαύμα που θα γίνει στο Έθνος μας».

 
άπης, στους δρόμους των πόλεων θα λιτανεύουν την εικόνα του Αναστάντος Κυρίου μας σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για το μεγάλο θαύμα που θα γίνει στο Έθνος μας».
 
~Η περίφημη προφητεία που αναφέρει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός για τις 2 Πασχαλιές & το "Ποθούμενον" έχει διπλή συμβολιστική σημασία: αφενός συμβολίζει την Ανάσταση του Σωτήρος Ιησού Χριστού και αφετέρου την Ανάσταση του Ελληνικού Έθνους και των απανταχού Ελλήνων... Όταν ο ελληνικός λαός θα γιορτάσει αυτή τη διπλή Ανάσταση, τότε θα έρθει και η απελευθέρωση των αλύτρωτων περιοχών του Βυζαντίου & της Μικράς Ασίας.-  ~ . "ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ" : https://youtu.be/xiff7xZGrKQ  .-
*** Αθλητική ενημέρωση :

***   Σε αναμετρήσεις για την 9η αγωνιστική στη φάση των «16» της Euroleague, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Livescore: Μάλαγα - ΠΑΟ (21:45) για βήμα «δυάδας» στον όμιλο
5ος Όμιλος
 Πέμπτη, 3 Μαρτίου

Μάλαγα (Ισπανία)-Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ) 21:45   58-76  , ( 27-42 ) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 7-26 , (27-42) , 46-64, 58-76 .-
ΔΙΑΙΑΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα (Ιταλία), Παστουσιάκ (Πολωνία), Λαουριναβίτσιους (Λιθουανία)
 ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ (Ζοάν Πλάθα): Τζάκσον 13 (3), Ντίαθ, Χέντριξ 3, Τόμας 2, Ντίεθ 4, Σουάρεθ 4, Βάσκεθ 4, Κουζμίνσκας 15 (3), Νέλσον 7 (1), Κούλεϊ 6.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς): Χέινς 5 (1), Πάβλοβιτς 9 (1), Γιάνκοβιτς, Φώτσης 5 (1), Ραντούλιτσα 12, Διαμαντίδης 5 (1), Γκιστ 10, Καλάθης 10, Κούζμιτς 4, Ουίλιαμς 16. -
Video από αγώνα :
~ ΜΑΛΑΓΑ- ΠΑΟ  58-76  ΤΟΠ16 Ευρωλίγκας 3-3-2016: https://youtu.be/bOEc40nqbpY .-
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία) 77-83 .- ^
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία)  61-76  , (28-38) .-
Τα  δεκάλεπτα : 16-17 ,(28-38) ,44-53 ,61-76 .-
Παρασκευή, 4 Μαρτίου
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 72-65 .- ^

Περίπατος του Παναθηναϊκού στη Μάλαγα και 5η συνεχόμενη νίκη
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Φενερμπαχτσέ 8-1 17
Λοκομοτίβ Κούμπαν 7-2 16
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 6-3 15
Ερυθρός Αστέρας 5-4 14
Αναντολού Εφές 3-6 11
-----------------------------------
Νταρουσάφακα 3-6 12
Μάλαγα 2-7 11
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ 2-7 11

6ος Όμιλος
 Τετάρτη, 2 Μαρτίου

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 87-96
Κίμκι (Ρωσία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)  75-61 .- Πέμπτη 03/03/2016
Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016
Ο Ολυμπιακός «επέστρεψε» με σούπερ νίκη επί της Λαμποράλ
Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)   82-68, (44-39) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 19-16 , (44-30) , 63-47, 82-68 .-
Διαιτητές: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Λότερμοζερ (Γερμανία), Βιατόρ (Γαλλία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ 7 (1), Χάντερ 8, Παπαπέτρου 11 (1), Σπανούλης 14 (1), Στρόμπερι 7, Μιλουτίνοφ 7, Πρίντεζης 17, Μάντζαρης 1, Ουόρικ, Χάκετ 5, Παπανικολάου 5 (1)
ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ (Βέλιμιρ Περάσοβιτς): Τζέιμς 10 (2), Κοσέρ 2, Πλάνινιτς, Χάνγκα 7 (1), Μπουρούσης 19, Μπλάζιτς 10 (2), Ντιόπ, Τίγι, Άνταμς 9 (2), Μπερτάνς 11 (3).
Video   από τον αγώνα :
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΛΑΜΠΟΡΑΛ  82-68  ΤΟΠ16  Ευρωμπάσκετ 4/3/2016  : https://youtu.be/QGksfm8STv4 .-
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία) 75-73 .- ^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 7-2 16
Λαμποράλ Κούτσα 6-2 14
Ρεάλ Μαδρίτης 5-4 14
Κίμκι 5-4 14
-------------------------------
Μπαρτσελόνα 4-5 13
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4-5 13
Μπάμπεργκ 3-6 12
Ζαλγκίρις Κάουνας 1-8 10
Livescore: ΠΑΣ - Παναιτωλικός (2-0), συνέχεια στα Χανιά
 ***  Σούπερ Λίγκα 24η  αγωνιστική 
Αναλυτικά :
ΣΑΒΒΑΤΟ 05/03/2016:
Στυλιάρας στη Λεωφόρο, Βοσκάκης στην Κομοτηνή και Παπαπέτρου στην Τρίπολη
=======

  ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός  2-0  , (0-0) .- ^
Τα  γκόλ : 73΄Λίλα , 90΄Ακόστα .-
Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)  Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Παρασίου (Ημαθίας)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Περιστερίδης, Λίλα, Μανιάς, Ναδάλες, Ακόστα, Στρούνα, Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Σκόνδρας, Ίλιτς.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάκος, Κέβιν, Πάουλο, Βασιλούδης, Ουαρντά, Κάπελ, Μουνιός, Μαρκόβσκι.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Πασχαλάκης, Γαρουφαλιάς, Καρανίκας, Ηλιάδης, Γιάκος, Μπέριος, Νικολιάς.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κριστιάνο, Χαντάκιας, Φερέιρα, Κλέσιο, Ρουσκουσέδα, Ρουμπουλάκου, Κόρσιενς.
Βίντεο  με γκόλ από τον αγώνα :
~ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-0  1ο γκόλ  05/03/2016 25η αγων: https://youtu.be/H-Pc4oNQFxI .-                                                                        
~ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-0  2ο  γκόλ  25η αγων  05/03/2016 : https://youtu.be/4hfGj5j8hCM  .-

 Πλατανιάς-Πανιώνιος  0-0  , (0-0) .-
Τα  γκόλ :
Κίτρινες : Ρισβάνης ,  Τζανδάρη ,
Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας)  Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών), Τσολάκης (Αθηνών)
Πλατανιάς (Γ. Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Βάντερσον, Σελίν, Μπανανά, Γκνιάτιτς, Αποστολόπουλος, Μουνάφο, Ανγκούλο, Μιλούνοβιτς, Ντίνας
Πανιώνιος (Μ. Ουζουνίδης): Διούδης, Οικονόμου, Σιώπης, Μπακασέτας, Καραμάνος, Ρισβάνης, Τζανδάρης, Βλάχος, Τασουλής, Μασούρας, Καθάριος
Στον πάγκο των γηπεδούχων οι: Κοκκαλάς, Πάγκαλος, Τσουράκης, Στανισάβλιεβιτς, Δημήτρης, Ιτούα, Βαλεριάνος
Αναπληρωματικοί για τον Πανιώνιο οι: Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Μπαργκάν, Χαλκιαδάκης, Πατσατζόγλου, Βιγιάλμπα, Ποζατζίδης .-

ΚΥΡΙΑΚΗ 06/03/2016 :
=======
15:00 (Α. Νικολαϊδης) Παναθηναϊκός-Ατρόμητος
Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)
Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Λάμπρου (Α. Αττικής)
17:15 (Ξάνθη) Ξάνθη-Καλλονή
Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Μπουξμπάουμ (Α. Αττικής), Δόσης (Αθηνών)
17:15 (Βέροια) Βέροια-Λεβαδειακός
Διαιτητής: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Γκάγκας (Λάρισας)
17:15 (Κομοτηνή) Πανθρακικός-ΠΑΟΚ
Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Βοηθοί: Βλάσσης (Λασιθίου), Καλφάκης (Χανίων)
19:30 (Καυτανζόγλειο) Ηρακλής-Ολυμπιακός
Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Κουρέντας (Τρικάλων), Κασσαβέτης (Αιτ/νίας)
ΔΕΥΤΕΡΑ
=======
19:30 (Τρίπολη) Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ
Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Τουμπακάρης (Αθηνών)

***  Β΄ Εθνική   22η αγωνιστική  :
Σάββατο 05-03-2016 :
ΛΑΡΙΣΣΑ-ΑΠΟΛΩΝ 129
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ-ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ
Κυριακή 06-03-2016 :
ΛΑΜΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Βόλου
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Καρδίτσας-ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-Α.0. ΧΑΝΙΑ
ΚΣΣΙΟΠΗ-Α.ΟΤΡΙΚΑΛΑ
Δευτέρα 07-03-2016 :
ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΖΑΚΥΝΘΟΣ 

***  Γ΄ Εθνική 3ο  όμιλος  (06/03/2016) 18η  αγωνιστική
  ΑΟ Χαλκίς-Ηρακλής Ψαχνών
Λουτράκι ΠΑΟ-Παναργειακός
Λεβάντε ΑΟ-Σπάρτη
Καλαμάτα-Ερμιονίδας ΑΕ
Παναρκαδικός-Βάρδα
Δόξα Ν. Μανωλάδας-Αιολικός
Κανάρης Χίου-Βύζας Μεγάρων
Χαλκίδα-Ηρακλής Ψαχνών 3-0 (α.α.)
 -Εκκρεμούν οι συναντήσεις Αιολικός-Βάρδα και Χίος-Σπάρτη.
Κυριακή 6/3 – 15:00
1ος όμιλος – 24η αγωνιστική
Καμπανιακός-Απόλλων Κρύας Βρύσης
Ηρακλής Αμπελοκήπων-Εθνικός Νέου Αγιονερίου
Εορδαϊκός-Βυζάντιο Κοκκινοχώματος
Καβάλα-ΑΠΕ Λαγκαδά
Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Θύελλα Φιλώτα
Άρης-Νέστος Χρυσούπολης
FC Σερρών-Δόξα Δράμας ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ
Κοζάνη-Έβρος Σουφλίου
Ρεπό: Απόλλων Καλαμαριάς
2ος όμιλος – 24η αγωνιστική
Τύρναβος-Φαρκαδόνα
Οικονόμος Τσαριτσάνης-Πύρασος Νέας Αγχιάλου
Οπούντιος Μαρτίνου-Φωκικός ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ
Πύδνα Κίτρους-Αιγινιακός
Εθνικός Φιλιππιάδας-Νίκη Βόλου
Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-Πιερικός
ΑΕ Καραϊσκάκης-ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου
Ρήγας Φεραίος-Θεσπρωτός
Ρεπό: Δωτιέας Αγιάς
4ος όμιλος – 20η αγωνιστική
ΑΟΤ Αλίμου-Αστέρας Βάρης
Ιάλυσος-Επισκοπή
Ηλυσιακός-Φωστήρας
ΠΑΟ Κρουσώνος-ΟΦΗ
Ιωνικός-Εθνικός (Σάββατο 5/3 – 18:30)
Γλυφάδα-Ερμής Ζωνιανών
Τριγλία Ραφήνας-ΑΕ Ηρακλείου
Ατρόμητος Πειραιά-Κηφισιά.

*** Α΄ Τοπικό ΕΠΣΜεσσηνίας  24η αγωνιστική Σ/Κ 05 και 06/03/2016 
 
Σάββατο 05/03/16
 ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. - ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ     1-0
Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ   4-1
Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ   0-0
 Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 
 Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ  2-0
Κυριακή06/03/16
 ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ   

*** Α1 Τοπικό ΕΠΣΜεσσηνίας   22η  αγωνιστική 
  Σάββατο 05/03/2016
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ -ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας  0-3
 ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης  - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ Καλαμάτας  1-1
Κυριακή 06/03/2026
Α.Ε. Αβίας - Κεραυνός
 Χανδριναϊκός - Εράνη
 Νέος Αρις - Αναγέννηση Παραλίας
 Απόλλωνας Πεταλιδίου - Μεθώνη
 Αίαντας - Παπαφλέσσας Χώρας

 *** Β΄ Τοπικό  ΕΠΣΜεσσηνίας   20 η αγωνιστική,  1ος  όμιλος
 Σάββατο 05/03/2016
 Α.Ο. ΦΥΤΕΙΑ Καλαμάτας -Α.Ε. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ -ΗΡΑΚΛΗΣ  0-4
ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου -Α.Ε. Γαργαλιάνων  0-0
ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ -Α.Ε. ΑΙΘΑΙΑΣ  2-0
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ  4-1

Β΄ Τοπικό ΕΠΣΜεσσηνίας 2ος .ομιλος  20η  αγωνιστική
  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Καλαμάτας -ΔΟΞΑ Καλαμάτας 1-0 {18η αγων. Τετάρτη 02/03/2016} .-
Σαββάτο 05/03/2016 :
ΑΕΚ Καλαμάτας -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Καλαμάτας  2-2
ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ -ΔΟΞΑ Καλαμάτας  3-1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ανάληψης-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Καλαμάτας  4-0

**Γ΄  ΤΟΠΙΚΗ Ο Δ. Νίκας «σφυρίζει» το μπαράζ ΑΕ Λογγάς – Αστέρα Βαλύρας  -

ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΠΣ Μεσσηνίας :
Α.Ε.ΜΑΝΗΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας 1-8 .-
ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας 5-1 .-
ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών-ΘΗΣΕΑΣ Καλαμάτας 1-7 .-
ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης -Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ 2-3 .-
Α.Ο.ΜΕΘΩΝΗΣ-ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών  1-5 .-

*** «Νταμπλ» το 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας! (φωτογραφίες)

 
Οι ομάδες αγοριών και κοριτσιών του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας πανηγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου στα πρωταθλήματα βόλεϊ Λυκείων Μεσσηνίας. Η ομάδα των αγοριών επικράτησε με 2-0 σετ της ομάδας του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας, στο μεγάλο τελικό, που διεξήχθη χθες στο Δημοτικό Γυμναστήριο Παραλίας, ενώ η ομάδα των κοριτσιών νίκησε με το ίδιο σκορ την ομάδα του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας στον τελικό που διεξήχθη στο ίδιο Γυμναστήριο. Ο τελικός των αγοριών Στο μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος βόλεϊ αγοριών Λυκείων, η ομάδα του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας που είχε ως πρωταγωνιστή τον Φροίξο Κωτσάκη (αγωνίζεται στην Καλαμάτα 80), επικράτησε με 2-0 σετ της ομάδας του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας. Στο πρώτο σετ η ομάδα του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας είχε συνέχεια το προβάδισμα στο σκορ (9-5, 18-10, 23-13), επικρατώντας με 25-12. Στο δεύτερο σετ η ομάδα του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας ξεκίνησε δυνατά και πήρε από νωρίς το προβάδισμα με 9-3. Στη συνέχεια δεν απειλήθηκε (είχε την πρωτοπορία με 14-8, 18-11), επικρατώντας με 25-15. Διαιτητές ήταν οι Γιώργος Μαυρέας, Ιωάννα Κοστρίβα. Στη γραμματεία βρισκόταν η Ειρήνη Μακροπούλου και ο Νίκος Ζεργιώτης. 3ο ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Χρήστος Πολιτόπουλος): Πετρόγιαννης, Σπυρόπουλος, Μ. Κωτσάκης, Θ. Σκιάς, Καρμίρης, Χρ. Βλάσσης, Γεωργιόπουλος, Φρ. Κωτσάκης, Φιλένοβ. 4Ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Μαριάννα Τηράσκη, Νίκος Ηλιόπουλος): Ασημακόπουλος, Πανόπουλος, Π.-Δ. Σκαρτσίλης, Γρ. Σκαρτσίλης, Σκαρμούτσος, Π. και Γ. Κατεγιάννης, Π. – Γ. Ηλιόπουλος, Κ. Ηλιόπουλος, Τζανετέας, Σκούλικας. Γιατρός αγώνα ήταν ο Βασίλης Καμαρινόπουλος. Ο τελικός των κοριτσιών Στον τελικό των κοριτσιών, η ομάδα του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας επικράτησε με 2-0 της ομάδας του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας, ενώ στο πρώτο σετ παίχθηκε πολύ ωραίο βόλεϊ. Η ομάδα του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας στο πρώτο σετ προηγήθηκε 2-8, αλλά η ομάδα του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας αντέδρασε και κατάφερε να μειώσει σε 20-18. Τελικά η ομάδα του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας επικράτησε με 25-20. Στο δεύτερο σετ η ομάδα του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας είχε συνέχεια το προβάδισμα στο σκορ (17-4, 23-7), επικρατώντας τελικά με 25-8. Διαιτητές ήταν οι Γιώργος Μαυρέας, Ιωάννα Κοστρίβα. Στη γραμματεία βρισκόταν η Ειρήνη Μακροπούλου και ο Νίκος Ζεργιώτης. 4Ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Μαριάννα Τηράσκη, Νίκος Ηλιόπουλος): Γιακουμή, Παυλέα, Μαυρίκη, Χριστοπούλου, Αντωνοπούλου, Λ. και Μ. Κουτίβα, Καραμπάτσου, Ρομπάκη, Παπαβασιλοπούλου, Κατσιώλη, Κατσίποδα. 3Ο ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Χρήστος Πολιτόπουλος): Ε. και Χ. Καράμπελα, Κουτσοροπούλου, Παπουτσή, Μπούνα, Σταθουλοπούλου, Μαργέλη, Γεωργουλάκου, Αικ. Ρομπάκη, Κοντογόνη, Βέλμαχου, Καψαμπέλη. Γιατρός αγώνα ήταν ο Βασίλης Καμαρινόπουλος. Απονομές Μετά τη λήξη του μεγάλου τελικού των αγοριών 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας – 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας, έγιναν οι απονομές. Ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης απένειμε το Κύπελλο του πρωταθλητή στην αρχηγό της ομάδας του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας Ελένη Παπουτσή και μαζί με τον Χάρη Αγγελόπουλο από την ομάδα Φυσικής Αγωγής Μεσσηνίας και τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής Χρήστο Πολιτόπουλο, έδωσαν τα μετάλλια στις 2 ομάδες. Επίσης ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Χρήστος Πολιτόπουλος απένειμε το Κύπελλο του πρωταθλητή στον αρχηγό της ομάδας αγοριών του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας Φροίξο Κωτσάκη και μαζί με τον Χάρη Αγγελόπουλο από την ομάδα Φυσικής Αγωγής Μεσσηνίας και την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας Μαριάννα Τηράσκη έδωσαν τα μετάλλια στις 2 ομάδες. - 

***  Α΄ ΑΝΔΡΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ
Ενδιαφέροντα ματς σε Μεσσήνη, Πύλο, Γαργαλιάνους, Τρίπολη

Με τέσσερα ενδιαφέροντα ματς ανοίγει σήμερα η αυλαία της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ Α΄ κατηγορίας Ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.
Συγκεκριμένα, ο ΓΣ Μεσσήνης φιλοξενεί τον ΑΓΟΝ Γυθείου, ο ΝΟ Πύλου «κοντράρεται» με την ΑΕ Σπάρτης, ο ΓΣ Γαργαλιάνων αντιμετωπίζει τον Ευκλή Καλαμάτας, ενώ ο Απόλλων Τρίπολης «συγκρούεται» με την Καλαμάτα 80.
  Οι διαιτητές των ματς της 15ης αγωνιστικής
Αναλυτικά οι  διαιτητές που «σφυρίζουν» τα ματς της 15ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ανδρών, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο είναι οι εξής:
Σήμερα – 3.00 μ.μ.
ΔΣ Πύλου
ΝΟ Πύλου – ΑΕ Σπάρτης: Ι. Κυριακόπουλος, Λ. Νάστος
4.00 μ.μ.
ΔΣ Μεσσήνης
ΓΣ Μεσσήνης – ΑΓΟΝ Γυθείου: Π. Μαγκαφάς, Γ. Δούβρης
6.00 μ.μ.
ΔΓ Γαργαλιάνων
ΓΣ  Γαργαλιάνων – Ευκλής Καλαμάτας: Ι. Κυριακόπουλος, Λ. Νάστος
ΑΚΔ Τρίπολης
Απόλλων Τρίπολης – Καλαμάτα 80: Αντ. Αναστόπουλος, Λ. Ντάσι

Κυριακή 6 Μαρτίου – 6.00 μ.μ.
Τέντα
Καλαμάτα 80 – Άτλας Καλαμάτας: Ι. Κυριακόπουλος, Χρ. Νικητόπουλος
8.00 μ.μ.
Τέντα
Ακάδημος Καλαμάτας – ΣΔΥ Τρίπολης: Ι. Κυριακόπουλος, Παν. Μαγκαφάς.

Β΄ ΑΝΔΡΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ
Τέσσερις συναντήσεις για την 11η αγωνιστική

Τέσσερις συναντήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ Β΄ κατηγορίας ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ που είναι οι εξής:
Ώρα 4.00 μ.μ.
ΔΓ Μολάων
ΑΟ Μονεμβασιάς Κάστρου – Φιλαθλητικός Σπάρτης: Π. Ρίζος, Χρ. Καρνέζης
6.00 μ.μ.
Τέντα
ΠΑΟΚ Καλαμάτας – Αναγέννηση Παραλίας: Γ. Δούβρης, Λ. Καρμοίρης
6.30 μ.μ.
ΔΣ Βλαχιώτη
Αστέρας Βλαχιώτη – ΑΠΟΕΛ Μολάων: Π. Χριστόπουλος, Γ. Τζούβαλης
8.00 μ.μ.
ΑΚΔ Τρίπολης
ΑΣ Πανάς Κανδήλας – Λακωνικός Κρόνος: Π. Ρίζος, Χρ. Καρνέζης

  ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Καλαμάτα ’80 – Ακάδημος Κ., ΣΔΥ Τρ. – ΑΣ Βατικιώτης, ΑΟ Κροκεών – Πελασγός
Πρεμιέρα σήμερα στο πρωτάθλημα μπάσκετ γυναικών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ όπου διεξάγονται τρεις αγώνες και είναι οι εξής:
Ώρα 4.00 μ.μ.
Τέντα
Καλαμάτα ’80 – Ακάδημος Καλαμάτας: Λ. Καρμοίρης, Θ. Παναγάκης
ΑΚΔ Τρίπολης
ΣΔΥ Τρίπολης – ΑΣ «Ο Βατικιώτης»: Αν. Αναστόπουλος, Λ. Ντάσι
4.30 μ.μ.
ΔΣ Βλαχιώτη
ΑΟ Κροκεών – Πελασγός Μεγαλόπολης: Π. Χριστόπουλος, Γ. Τσούβαλης
  
***  Κοντονής: Ο νόμος προβλέπει και διακοπή του πρωταθλήματος  Αυστηρή προειδοποίηση
Κοντονής: Ο νόμος προβλέπει και διακοπή του πρωταθλήματος
~  Το πρόσωπο των ημερών στον χώρο του αθλητισμού είναι χωρίς αμφιβολία ο Σταύρος Κοντονής. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, που πήρε δύσκολες αποφάσεις προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα έκτροπα που συμβαίνουν στον χώρο, παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Ionian TV», μιλώντας για την απόφαση του να ματαιώσει το εφετινό Κύπελλο Ελλάδας, αλλά και για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει στο εξής.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διακοπής του πρωταθλήματος, ο κ Κοντονής, απάντησε: «Όπου χρειαστεί θα επέμβουμε. Η διακοπή του πρωταθλήματος προβλέπεται στο νέο αθλητικό νόμο. Αν χρειαστεί θα κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Δεν θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να επιταχύνουμε προς αυτή την κατεύθυνση».
Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού, μίλησε και:
- Για τους λόγους που έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση: «Δεν είναι δυνατόν στον χώρο του αθλητισμού να υπάρχει τα τελευταία χρόνια αυτή η ανυποληψία, αυτή η καχυποψία κι όλα να ανάγονται σε δολιότητες. Αυτό δεν μπορεί να το σηκώσει η κοινωνία. Δεν μπορεί κάθε Κυριακή να έχουμε αμφισβήτηση και να φτάνουμε σε βιαιότητες. Θέλω να πω ότι η φετινή χρονιά σε σχέση με την περσινή ήταν πολύ καλύτερη. Στην περσινή σεζόν είχαμε μέχρι και νεκρό. Πλην όμως κι αυτά που συμβαίνουν είναι ανεπίτρεπτα και πρέπει να μπει ένα τέλος.
Οι ευθύνες είναι όσων συμμετέχουν στη διαμόρφωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Πρώτα και κύρια στην ΕΠΟ κι έπειτα στην ΚΕΔ. Είναι οι παράγοντες των συλλόγων και είναι και οι πυρήνες των φανατικών φιλάθλων οι οποίοι θεωρούν ότι είναι μέρος του παιχνιδιού. Μέρος του παιχνιδιού δεν είναι οι φίλαθλοι, αλλά οι παίκτες των ομάδων. Οι παράγοντες των ομάδων πρέπει επιτέλους να σοβαρευτούν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους κι όχι να τις ρίχνουν σε άλλους».
- Για την ΕΠΟ: «Θα πρέπει να αρθει στο ύψος των περιστάσεων κι όχι να διαμορφώνει ένα καθεστώς ανυποληψίας για το ποδόσφαιρο».
- Για τις κατηγορίες εις βάρος ανθρώπων του ποδοσφαίρου: «Δεν είναι δυνατόν παράγοντες του ποδοσφαίρου και μάλιστα των διοργανωτριών αρχών, να παραπέμπονται για σοβαρά αδικήματα και να μην παραμερίζονται μέχρι την οριστική εκκαθάριση των υποθέσεων αυτών. Γι' αυτό ακριβώς στο νέο αθλητικό νόμο θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη γι' αυτές τις καταστάσεις».
- Για την προσφυγή της ΕΠΟ στην UEFA: «Δεν είναι απειλή, αλλά δικαίωμά της. Να θυμίσω όμως ότι ο νόμος ο οποίος εφαρμόστηκε στην περίπτωση τη χθεσινή, είναι ο νόμος που έχει εγκρίνει η UEFA και η FIFA. Οπότε ας κάνουν ό,τι νομίζουν».
- Για εκείνους που θίγονται από τη ματαίωση του Κυπέλλου: «Από μία τέτοια απόφαση είναι βέβαια ότι κάποιος θα θιγεί. Δεν την πήραμε εύκολα. Είχαμε προβληματιστεί και πέρυσι τον Μάιο. Θέλω να τονίσω ότι πράγματι εδώ υπάρχει ένα δικαιολογημένο παράπονο, αλλά εδώ που έχουμε φτάσει θα πρέπει να καθήσουν όλοι να το φτιάξουν, γιατί δικό τους είναι».
- Για τους κίνδυνους των οπαδών που πηγαίνουν στο γήπεδο: «Κινδυνεύει η ζωή του κόσμου, η σωματική του ακεραιότητα, γίνεται θεατής όχι αγώνα ποδοσφαίρου, αλλά βιαιοτήτων κι απάνθρωπων ενεργειών. Να θυμίσω στον τελευταίο αγώνα. Ποιος δίνει το δικαίωμα σε έναν κύριο να πετάει ένα μπουκάλι στον προπονητή του Ολυμπιακού; Ποιος δίνει δικαίωμα σε αγέλες να κυνηγάνε ποδοσφαιριστές μέσα στα γήπεδα για να τους σκοτώσουν επί της ουσίας. Ισχύει για όλες τις ομάδες. Ποιος δικαιούται να πετάει μία φωτοβολίδα που χτυπάει έναν άνθρωπο και μπορεί να σκοτώσει»;
- Για τα επόμενα μέτρα που σκοπεύει να πάρει: «Κάθε μέτρο για να φύγουμε από αυτή την κατάσταση. Ενώ έχουμε πάρει μέτρα και πάμε προς το καλύτερο, δυστυχώς ορισμένοι δεν έχουν καταλάβει ότι τα γήπεδα δεν είναι μέρη εκτόνωσης άγριων καταστάσεων. Θα φτάσουμε μέχρι το τέλος, πρέπει να αποκατασταθεί η αξιοπιστία και η ευνομία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ό,τι μέτρα έχουμε πάρει μέχρι σήμερα έχουν αποδώσει.
Αν δεν το είχαμε κάνει, θα βιώναμε ό,τι και τα προηγούμενα χρόνια. Σήμερα έχει μπει μία σχετική τάξη. Πολλοί από αυτούς που εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο, νόμιζαν ότι εμείς θα μέναμε στα λόγια. Σήμερα συνειδητοποιούν όλοι ότι ο νόμος εφαρμόζεται. Αυτά που λέμε προειδοποιητικά αν δεν εφαρμόζονται, θα γίνονται αυτά που εξαγγείλαμε. Η δυνατότητα που μου δίνει ο νόμος είναι η διακοπή των πρωταθλημάτων και των διοργανώσεων».
Τέλος, ο κ Κοντονής, επιχειρώντας να στείλει ένα μήνυμα από την θέση του, κάλεσε τους εμπλεκόμενους στο ποδόσφαιρο: «Να βρουν λύση προς όφελος του ποδοσφαίρου και των ομάδων τους. Αυτό που συμβαίνει με τη βία είναι η καταστροφή των ομάδων τους. Αυτό που συνέβη πέρυσι στη Λεωφόρο κατέστρεψε τον Παναθηναϊκό γιατί ήταν σε απόσταση αναπνοής από τον Ολυμπιακό και τελικά έχασε τον αγώνα στα χαρτιά, πήρε -3 βαθμούς και βρέθηκε στα Τάρταρα.
Τα ίδια έγιναν και φέτος. Ανεξάρτητα αν στρέφεται ο Παναθηναϊκός εναντίον μου. Η Θύρα 13 ήταν αυτή που προέκυψαν τα επεισόδια. Φέτος δεν έγινε σε άλλη Θύρα. Δεν είμαστε εδώ ως οπαδοί, αλλά για να εφαρμόσουμε το νόμο. Μίλησα και με τον πρωθυπουργό. Είναι τιμή μου που δέχτηκε τις εισηγήσεις μου».  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2016  :
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  01  Μαρτίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-01-2016.html  .-                                    
  ~ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Τρίτη 01 Μαρτίου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/03/01-2016.html .-
~Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 02  Μαρτίου  2016  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-02-2016.html  .-
~ Η εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τσικνο-Πέμπτη 03- Μαρτίου  2016
~  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-03-2016.html .- 
~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04 Μαρτίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-04-2016.html .-  
 ~Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 04 Μαρτίου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-04-2016.html .-                             
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  05 και 06 Μαρτίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr / .- 
~~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Μαρτίου  2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-05-2016.html .-
~                                                                                                                                            
                                                           
~ Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων: 
 1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
, 2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
, 3. Stamos
Arfara Messinias Greece
, 4. ARFARA - KALAMATAS , 5. ASTERAS ARFARON
2011
, 6. Arfara-Messinias 2 , 7. stamos-dynami , 8. Arfara-Messinias , 9. Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
, 10. vlasios , 11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 
15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  ,

~ ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4486 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =  Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2795 video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2819   video. -  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.097  βίντεο   .- 
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4801 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 590 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.561   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
~


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: