Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016 :
~ Φωτογραφίες από διήμερη βόλτα-εκδρομή σε όμορφες Ελληνικές σελίδες... 20 και 21/02.2016. -
  Η Γέφυρα Χαρίλαου Τρικούπη στην ΠΑΤΡΑ

 Το ιστορικό όμορφο λιμανάκι της Ναυπάκτου

  Στην αχόρταστη σε επίσκεψη μας Ναύπακτο

 Ναύπακτος το λιμανάκι της ξεκούρασης για τον κάθε επισκέπτη
~ 22 Φεβρουαρίου
Μαρτύρων Ανθούσης, Αρίστου επισκόπου Κύπρου και Συνετού. Οσίων Τελεσφόρου επισκόπου Ρώμης, Αθανασίου ομολογητού (1), του εν Παυλοπετρείω, Βααρδάτου(2), Βλασίου επισκόπου, Θαλασσίου και Λιμναίου του ελεήμονος.
(1) O όσιος Αθανάσιος ο Oμολογητής, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από πλούσιους αλλά ευλαβείς γονείς. Σε νεαρή ηλικία προσήλθε στη Μονή Παυλοπετρίου, η οποία βρίσκεται στον κόλπο της Νικομήδειας, και εκεί εκάρη μοναχός. Τόσο δε προόδευσε στις αρετές ώστε η φήμη του έφθασε μέχρι το Παλάτι. Συνδέθηκε μάλιστα και με φημισμένους οσίους, όπως τον Θεόδωρο Στουδίτη και τον Ιωάννη της Μονής Καθαρών, με τούς οποίους συνεργάσθηκε για την αναστήλωση των αγίων εικόνων. Στα χρόνια όμως του Λέοντα του εικονομάχου, κατηγορήθηκε ότι λατρεύει τις άγιες εικόνες και έτσι υποβλήθηκε σε διάφορα βασανιστήρια, ενώ συγχρόνως εξορίστηκε. Έτσι σταθερός στο φρόνημα παρέδωσε οσιακά την μακάρια ψυχή του στον αθλοθέτη Κύριο.
(2) O όσιος Βαραδάτος καταγόταν από την Αλεξάνδρεια και σε νεαρή ηλικία, επέλεξε την ερημική ζωή. Έτσι, όταν ο Πατριάρχης Αντιοχείας Θεόδοτος, πληροφορήθηκε για τις σπάνιες αρετές του Βαραδάτη, φρόντισε να τον αποσπάσει από την ασκητική ζωή του για να τον χρησιμοποιήσει στο πολύπλευρο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας. Πράγματι, ο όσιος δέχθηκε την πρόταση και περιόδευσε στις πόλεις και με την άγια ζωή του ενέπνεε το σεβασμό στον δημιουργό Θεό και τις εντολές του, ως επίσης και την καρτερία στις δύσκολες περιστάσεις της ζωής. Έτσι οσιακά εκοιμήθη σε μία από τις περιοδείες του. ~
Σήμερα 22/02/2016 εορτάζουν:
Μνήμη των εν τοις Ευγενίου ευρεθέντων Μαρτύρων, Όσιος Αθανάσιος ο Ομολογητής της Μονής Παυλοπετρίου

Το «τηλέφωνο» του Γέροντα
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΣε επισκέπτη, αφού τελείωσε η συζήτηση τους. «Τώρα να πηγαίνεις. Θα πάω μέσα να πάρω... τηλέφωνο»... (Ο Γέροντας δεν είχε τηλέφωνο. Ήθελε να προσευχηθεί).
~ Ἦχος α’. Τὸν τάφον σου Σωτήρ.
Ὡς ῥόδα νοητὰ καὶ χαρίτων ταμεῖα ἐφάνησαν ἐκ γῆς τὰ σεπτά. Ὕμνων σκηνή, πανένδοξοι μάρτυρες, Ἐκκλησίας ἑδραίωμα διαπνέοντα, τῶν ἰαμάτων τὴν χάριν καὶ παρέχοντα ὀσμὴν ζωῆς τοῖς ἐκ πόθου ὑμᾶς μακαρίζουσι.
~  Απολυτίκιο Μνήμης των εν τοις Ευγενίου ευρεθέντων Μαρτύρων - 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ :    https://youtu.be/hLTD_e4-G3E  .-


~
Άγιος Λέων ο Θαυματουργός Επίσκοπος Κατάνης

Άγιος Λέων ο Θαυματουργός Επίσκοπος Κατάνης
 
Άγιος Νικήτας ο νέος Ιερομάρτυρας

Άγιος Νικήτας ο νέος Ιερομάρτυρας
 
Άγιος Λέων Πάπας Ρώμης

Άγιος Λέων Πάπας Ρώμης
 
Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων

Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων
 
Άγιος Πάμφιλος και οι συν αυτώ Μάρτυρες

Άγιος Πάμφιλος και οι συν αυτώ Μάρτυρες
 
Άγιος Ονήσιμος ο Απόστολος

Άγιος Ονήσιμος ο Απόστολος

Σύναξη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελισ....
 
Όσιος Αυξέντιος ὁ ἐν τῷ Ὄρει

Όσιος Αυξέντιος ὁ ἐν τῷ Ὄρει
 
Όσιος Μαρτινιανός

Όσιος Μαρτινιανός
 
Άγιος Μελέτιος Αρχιεπίσκοπος Αντιοχείας

*** Τρεις νέες προφυλακίσεις για τους «ληστές με τις βαριοπούλες»         
      
Μετά το μακελειό της Ευρυπίδου, υπεύθυνοι και για τη ληστεία στην Alpha   
Μπορεί το Μάιο να συμπληρώνονται 4 χρόνια από το μακελειό της οδού Ευρυπίδου, που στιγμάτισε την Καλαμάτα αφήνοντας πίσω του 3 τραυματισμένους αστυνομικούς, έναν δράστη σε αναπηρικό καροτσάκι και πολύ τρόμο στους ενοίκους μιας ολόκληρης πολυκατοικίας, όμως η ιστορία της υπόθεσης ακόμα γράφεται και μάλιστα με νέα στοιχεία.
Μόλις προχθές, οδηγήθηκαν στην Ανακρίτρια Καλαμάτας και απολογήθηκαν 4 νεαροί, οι οποίοι κατηγορούνται ότι ήταν μέλη των «ληστών με τις βαριοπούλες» και τους αποδίδεται πλέον και η απόπειρα ληστείας τον Ιούλιο του 2011 στην τράπεζα Alpha Bank στην πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου μέρα μεσημέρι εισέβαλαν στο υποκατάστημα σπάζοντας τα τζάμια με βαριοπούλα.
Μετά την απολογία τους, οι τρεις με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα προφυλακίσθηκαν και ο τέταρτος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
  Πάντα με βαριοπούλα
Οι «ληστές με τις βαριοπούλες», κυρίως τις χρονιές 2011 και 2012, κατέγραψαν δράση σε όλη την Ελλάδα και οι έρευνες της Αστυνομίας ενέταξαν στην ομάδα αυτή, τουλάχιστον 12 μέλη, με καταγωγή από Ηλεία, Αθήνα και Ευρυτανία.
Στις 8 Ιουλίου του 2011, στις 2.25 το μεσημέρι, οι υπάλληλοι της Alpha Bank στην πλατεία 23ης Μαρτίου, έχουν κλείσει τις πόρτες της τράπεζας και κάνουν καταμέτρηση.
Ένας δυνατός θόρυβος κάνει τους υπαλλήλους να παγώσουν και βλέπουν ένα άντρα φορώντας γάντια και κράνος, με μια βαριοπούλα στα χέρια, να χτυπά με δύναμη το τζάμι ασφαλείας της εξόδου κινδύνου, η οποία βρίσκεται δίπλα από την κεντρική πόρτα της τράπεζας. Χρειάσθηκαν 3-4 χτυπήματα με τη βαριοπούλα μέχρι να σπάσει το τζάμι και αυτός ήταν ικανός χρόνος για να προλάβουν οι υπάλληλοι να κλείσουν το κεντρικό ταμείο.
Ο ένας ληστής μπαίνει στην τράπεζα με ένα μαύρο σάκο ζητώντας τα χρήματα και ένας δεύτερος, φορώντας  κι αυτός κράνος, μένει έξω από το υποκατάστημα.
Λεφτά όμως δεν υπήρχαν πλέον ούτε στα ταμεία, ούτε στο αυτόματο μηχάνημα ανάληψης και οι ληστές αναγκάστηκαν να φύγουν με άδεια χέρια.
Από το σημείο διέφυγαν με μηχανή κλεμμένη από τον Άγιο Δημήτριο Αττικής, η οποία έφερε πινακίδα που ανήκε σε άλλη μηχανή. Η μηχανή βρέθηκε εγκαταλελειμμένη στην οδό Αγίας Παρασκευής, λίγο πριν από το δρόμο προς Σπάρτη.
  Μακελειό
Από τότε τα ίχνη τους χάθηκαν και η αστυνομία δεν μπόρεσε να ταυτοποιήσει τους δράστες. Αυτό, μέχρι το μεσημέρι στις 7 Μαΐου του 2012, όπου μια μπλε μηχανή μεγάλου κυβισμού, με δύο αναβάτες που φορούσαν κράνη, φτάνει μπροστά από την Εμπορική Τράπεζα στην οδό Αριστομένους. Σπάνε τη τζαμαρία, όπως συνήθιζαν, με βαριοπούλα και φεύγουν με 90.000 ευρώ από τα ταμεία.
Οι έρευνες της Αστυνομίας απλώνονται σε όλη την πόλη, καθώς οι πληροφορίες ήθελαν τους ληστές να μην έχουν φύγει. Και πράγματι 6 από αυτούς εντοπίζονται λίγη ώρα αργότερα σε διαμέρισμα που είχαν νοικιάσει στο 2ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Ευρυπίδου.
Σε μια πρόχειρα και επικίνδυνα στημένη επιχείρηση, που από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα αστυνομικοί ή ανυποψίαστοι ένοικοι της πολυκατοικίας, οι ληστές μέσα από το διαμέρισμα γαζώνουν με καλάσνικοφ τους αστυνομικούς, οι οποίοι ανταποδίδουν τα πυρά. Οι φωτογραφίες από την πολυκατοικία μετά το  μακελειό, με λίμνες αίματος και χιλιάδες σφαίρες καρφωμένες στους τοίχους και τις πόρτες, σοκάρουν.
Οι τρεις δράστες, πυροβολώντας αδιακρίτως τόσο εντός της πολυκατοικίας, όσο και εκτός, κλέβουν αυτοκίνητο πολίτη και διαφεύγουν. Οι άλλοι 3 συλλαμβάνονται και από εκεί ξεκινάει να ξετυλίγεται το κουβάρι για τους «ληστές με τη βαριοπούλα», με συλλήψεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Οι 4 δράστες που οδηγήθηκαν προχθές στο Δικαστικό Μέγαρο, θεωρούνται βασικά μέλη των «ληστών με τις βαριοπούλες» και κλήθηκαν να απολογηθούν για τη ληστεία στην Alpha Bank. Αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους, ωστόσο τα στοιχεία εναντίον τους οδήγησε τους 3 από αυτούς, με καταγωγή από Αθήνα και Ηλεία,  στη φυλακή. Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ένας 29χρονος από την Ευρυτανία.  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Διαφημιστικό σποτ της Περιφέρειας για τα καρναβάλια της Μεσσηνίας         
     
Διαφημιστικό τηλεοπτικό σποτ, µε θέµα τις παραδοσιακές καρναβαλικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στη Μεσσηνία και συγκεκριµένα στους ∆ήµους Καλαµάτας, Μεσσήνης και Πύλου – Νέστορος, ετοιμάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η δημιουργία του, έχει ήδη ανατεθεί, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, στην εταιρία  ∆.Κ ∆ιαφηµιστική – ∆ηµήτρης Καρούσης, µε κόστος 1.500 ευρώ συν ΦΠΑ.
  Καλαμάτα
Το σποτ θα προβληθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και θα σταλεί στους τουριστικούς πράκτορες που προωθούν τη Μεσσηνία ως προορισµό, προκειµένου να το χρησιµοποιήσουν ως «εργαλείο» πληροφόρησης και προώθησης των τουριστικών τους πακέτων.
Στόχος είναι, η προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών και η τόνωση της τοπικής οικονοµίας, ιδιαίτερα σε τοµείς όπως αυτός της εστίασης και της διαμονής.
Σε ότι αφορά το Δήμο Καλαμάτας, στο σποτ θα γίνεται αναφορά στο παραδοσιακό καρνάβαλι στο χωριό Νέδουσα και στο σύγχρονο που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στην πόλη της Καλαµάτας.
Επίσης, θα προβληθούν το έθιµο της κατασκευής και του πετάγµατος των αερόστατων, που αναβιώνει οργανωµένα κάθε χρόνο στην πλατεία Όθωνος, στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαµάτας.
  Μεσσήνη - Πύλος
Για τις εκδηλώσεις του ∆ήµου Μεσσήνης όπου φέτος οργανώνει το 156ο καρναβάλι, θα δοθεί έμφαση στη µοναδικότητά του η οποία έγκειται στο ότι το αποκορύφωµα των αποκριάτικων εκδηλώσεων γίνεται την Καθαρή ∆ευτέρα, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα τελειώνουν την Κυριακή το βράδυ. Σημαντικά σημεία, θα είναι το κρέµασµα της γριάς Συκούς από τον Ιµπραήµ πασά, καθώς και το άναμµα των φωτιών στις γειτονιές της πόλης την Κυριακή, όπου γύρω τους στήνεται χορός και γλέντι.
Τέλος, στο ∆ήµο Πύλου-Νέστορος θα προβληθούν η αναπαράσταση του «Γάµου του Κουτρούλη» στη Μεθώνη, η Κοκκάλα στη Χώρα, το κάψιµο του Μακαρονά στην Πύλο και το καρναβάλι της Κορώνης.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Ζητούν πληροφοριακό υλικό για να εκδώσουν ιστορικό του ναού των Ταξιαρχών Καλαμάτας 

  Ιστορικό προτίθεται να εκδώσει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας και στην προσπάθειά αυτή συλλέγονται πάσης φύσεως πληροφορίες και υλικό, όπως φωτογραφίες, ανακοινώσεις κ.λπ. που σχετίζονται με το ναό και τις δραστηριότητές του. Για το λόγο αυτό παρακαλούνται όσοι έχουν στην κατοχή τους κάποια φωτογραφία ή μπορούν να παράσχουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την ανέγερση, τα εγκαίνια, τη δραστηριότητα και γενικώς ό,τι αφορά εις τον ιερό ναό, να επικοινωνήσουν με τον προϊστάμενό του, πανοσιολ. αρχιμ. Θεόκλητο Λαμπρινάκο, στο τηλ. 27210 80435 και 27210 23940. 

***  Πρωτόδικη επιβολή προστίμου στο Δημήτρη Κουτσούλη για δυσφήμιση του Δημάρχου Τριφυλίας          
     
Πρωτόδικη επιβολή προστίμου αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, στην υπόθεση αγωγής αποζημίωσης, λόγω δυσφήμισης,  που είχε καταθέσει ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, σε βάρος του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας, Δημήτρη Κουτσούλη. Συγκεκριμένα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, με την υπ. αριθ. 9/2016 απόφασή του «δικάζει κατ’ αντιμωλία των διαδίκων σύμφωνα με την ειδική διαδικασία των διαφόρων από προσβολές με δημοσιεύματα ή ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές. Δέχεται (εν μέρει) την αγωγή. Υποχρεώνει τον εναγόμενο να καταβάλει το ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ νομιμοτόκως από την επόμενη της επίδοσης έως και την πλήρη εξόφληση. Τέλος, καταδικάζει τον εναγόμενο στην πληρωμή μέρους της δικαστικής δαπάνης του ενάγοντος, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 400 ευρώ».  Η πλευρά Κουτσούλη, πάντως, θα ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη αυτή απόφαση. 

***  “Ουσάκ” και Μεσσηνία

Την υποστήριξή του υποσχέθηκε ο δήμος Καλαμάτας στους συντελεστές της ταινίας “Ουσάκ” (ο εικαστικός, σκηνοθέτης, πρώην πρύτανης και καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Κυριάκος Κατζουράκης, η συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός του Θεάτρου Τέχνης Κάτια Γέρου, ο σκηνογράφος Νίκος Πολίτης και άλλοι συντελεστές της ταινίας), όταν επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες το Δημαρχείο. Γυρίσματα για την ταινία θα πραγματοποιηθούν στην Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Το φιλμ θα πραγματεύεται το ταξίδι του σπόρου (κυριολεκτικά, αλλά και του πνευματικού σπόρου ως συνέχεια και παράδοση κ.λπ.). Ακόμα μια ευκαιρία προβολής του τόπου μας… Α.Π. - 

***   Δεν είναι και η ασφαλέστερη πρακτική          
     
Το φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βέργας που προσπαθούν να διασχίσουν το δρόμο.
Η βιασύνη και η αγωνία των μικρών να περάσουν απέναντι, δεν είναι η ασφαλέστερη πρακτική.
Ας δώσουμε μεγαλύτερη βάση στο γεγονός…  Α.Π. 

***  ~   Σ/Κ  19 και 20   Φεβρουαρίου 2016 ,....Ελληνική Περιηγητική Λέσχη Μεσσήνης  διοργανώνει διήμερη Εκδρομή -Βόλτα ....ΚΑΛΑΜΑΤΑ- ΠΥΡΓΟΣ-ΠΑΤΡΑ -ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ -ΓΑΛΑΞΙΔΙ -ΑΡΑΧΩΒΑ -Χ.Κ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ {'ΦΤΕΡΟΛΑΚΑΣ" } -ΔΕΛΦΟΙ- ΑΓΟΡΙΑΝΗ ή Επτάλοφος - ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ  επιστροφή Μεσσήνη μέσω ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ -ΘΗΒΑΣ -ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
                                 -ΤΡΙΠΟΛΗΣ .- 
Χάρτης περιοχής Κορινθιακού
Ακολουθούν Βίντεο σχετικά με τη διήμερη βόλτα  μας-εκδρομή 20 και 21 /02/2016 :
~Αγόριανη  ώρα  φαγητού 21-02-2016 : https://youtu.be/vH1VUpYCVok  .- 
~ ΑΓΟΡΙΑΝΗ ή Επτάλοφος Παρνασσού είσοδος από Χ. Κ. Π  21/02/2016 : https://youtu.be/pb-Ax80-bmE .-  
Στον καταρράκτη στην Αγόριανη
~Χ. Κ.  ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ  " Κελλάρια" ¨ 21/02/2016 ανεβαίνοντας :      https://youtu.be/NOKLwmaOYFY   .- 
Βράδυ στην Αράχωβα
 ~ Ναύπακτος  διαδρομή  εισόδου  20/02/2016 : https://youtu.be/ey9p3jETpoo  .-      
Στην ΝΑΥΠΑΚΤΟ 
  ~ΑΡΑΧΩΒΑ  Λαογραφικό  20/02/2016 : https://youtu.be/pxdBUigeChA .- 

Φωτογραφίες από Δελφούς και Αράχωβα 
 ~ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ  στην  κ  πλατεία  21 02 2016 : https://youtu.be/YSCx0rB_9h4 .-
~ ΓΑΛΑΞΙΔΙ  είσοδος  20/02/2016 :  https://youtu.be/iZvP6-Mq7jo .-

~ Αγόριανη Παρνασσού προς καταρράκτες  21-02-2016 : https://youtu.be/Ne5zEYJwwhM  .- 


~ Γαλαξίδι  η  Ιστορική  ναυτική δύναμη 20/02/2016 : https://youtu.be/Xg44joFRX8A   .-    

 ~ Γαλαξίδι  παρουσίαση  20/02/2016 : https://youtu.be/6ReRsG3jV5g .-      


                            
 ~ Αράχωβα λαογραφικό Μουσείο  20/02/2016 : https://youtu.be/_V7YzxLtVXM .-
~* ΓΑΛΑΞΙΔΙ Η παλιά ναυτική πόλη 20/02/2016 : 
  https://youtu.be/3dw-3YWf1sE .-    
        
  ~*Γέφυρα Χ . Τρικούπη Ρίο  Αντίρριο  20/02/2016 : https://youtu.be/5ud7ESYkykw .-    

 
 

 
 ~*ΔΕΛΦΟΙ  Αρχαιολογικός  21/02/2016 : https://youtu.be/ieCTRn0T18I   
~*ΔΕΛΦΟΙ  αρχαιολογικός  χώρος  21/02/2016 : https://youtu.be/NaW_xrgSDTU  .- ~*ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΑΧΩΒΑΣ έκθεση Τ.  Μυλωνά  20/02/2016 : https://youtu.be/JQia1SKFn9c .-
~* Λιβάδι  Αράχωβας  21/2/2016 : https://youtu.be/X_kAR2hkoWY  .-

**ΛΙΒΑΔΙ Αράχωβας Παρνασσού  21/02/2016 : https://youtu.be/pK0m8LdYtjY .- 
 ~*Ναύπακτος  διαδρομή  εισόδου  20/02/2016 : https://youtu.be/eamwYeAxekc .-

***  Η οδική ασφάλεια δεν είναι θέμα "γραφικών"…         
      
Με αφορμή τη θυσία νέων αλλά  και μεγαλύτερων συμπολιτών μας στους δρόμους της Καλαμάτας, έχει σημασία να δώσουμε την πρέπουσα προσοχή στις παρακάτω γραμμές.
Πριν λίγες εβδομάδες, μιλώντας στη Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, ο Αναστάσιος Μαρκουίζος- περισσότερο γνωστός ως «Ιαβέρης»- παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν πόσο σημαντικές και πολυεπίπεδες επιπτώσεις έχει, για τη χώρα μας, η εθνική και οδική μας αν-ασφάλεια.
1.600 νεκροί και 20.000 τραυματίες σε ένα χρόνο, τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων. Πέντε νεκροί και πέντε τετραπληγικοί «προκύπτουν» κάθε ημέρα- 10 παραπληγικοί, 60 τραυματίες ακόμη βλέπουν τη ζωή τους να αλλάζει. Τα περισσότερα θύματα, μάλιστα, βρίσκονται σε νεαρή ηλικία τη στιγμή του ατυχήματος: το 60-70% του συνόλου αφορά άτομα ηλικίας 15-29 ετών.
Φυσικά, τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν δεν ήταν αρκετά για να ιδρώσει κανενός το αυτάκι. Ούτε των κυρίων που παρευρίσκονταν στην αίθουσα, ούτε και ημών. Το συνηθίζουμε, εξάλλου, άνθρωποι που ίσως μας τσιγκλάνε, πασχίζουν να μας δείξουν, να γνωρίσουν και σε εμάς τι μας συμβαίνει και γιατί είναι σημαντικό να αλλάξουμε κάτι πια, να αντιμετωπίζονται ως «γραφικοί» και «αστείοι» και να χλευάζονται.
Ο Ιαβέρης, λοιπόν, στην εισήγησή του στη Βουλή, το κατέστησε σαφές: οι απώλειες που έχουμε από τα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα, αντιστοιχούν σε εκείνες ενός εμφυλίου πολέμου. Κάθε χρόνο ένα χωριό- από εκείνα που έχουν αφεθεί να ερημώσουν- εξαφανίζεται ολοκληρωτικά από το χάρτη. Γκρεμίζεται συθέμελα. Μόνο σημάδι να θυμίζει πως υπήρξε, οι κουβάδες αίματος που ρίχνονται στο οδόστρωμα.
Παρέθεσε και άλλα στοιχεία: «140 χιλιάδες νεκροί, 150 χιλιάδες ζωντανοί-νεκροί, 200 χιλιάδες ανάπηροι, 2 εκατομμύρια τραυματίες». Σε όλες τις κατηγορίες, τα θύματα είναι συνήθως μικρότεροι των 30 ετών και τα στοιχεία αφορούν τα τελευταία 60 χρόνια. Tα στοιχεία αυτά είναι που κάνουν τον Ιαβέρη να μιλά για «απώλειες εμφυλίου πολέμου», καθώς οι συνολικές απώλειες, για τα τελευταία 100 χρόνια, ξεπερνούν τις στρατιωτικές απώλειες των δύο Παγκοσμίων Πολέμων και του Εμφυλίου. Μαζί.
Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι «βάσει μελέτης μιας αρμόδιας Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογραμμίζει ότι, «εμείς σπαταλάμε, μέσω του θανάτου και της απόγνωσης στους δρόμους, 12 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως». Διαφωνεί κανείς πως πρόκειται για περισσότερο ευκταία λύση, για την εύρεση των πόρων που αναζητεί η κυβέρνηση, από τις ατέρμονες περικοπές και μειώσεις μισθών και προϋπολογισμών;
Είναι καιρός, πια, να αξιοποιηθεί όλος αυτός ο πόνος για καλό, να αλλάξουμε εμείς μήπως και αλλάξει και το γύρω μας, έστω σε έναν τομέα. Γιατί, έως σήμερα, σε όλα τα θέματα τέτοιας σημασίας, οι μόνοι που ασχολούνται, ενημερώνουν και κρούουν κώδωνες κινδύνου σε πείσμα των αδιάφορων και κωφών, είναι όσοι χάσανε κάποιον δικό τους ή είχαν οι ίδιοι μια ανάλογη, δύσκολη εμπειρία. Ισχύει, δυστυχώς, το «εάν δεν πάθεις» και, δυστυχέστερα, δεν μαθαίνουν και όλοι όσοι παθαίνουν.
Κι έτσι όπως πάμε, το μόνο που θα μείνει τελικά σε κάποια χρόνια, θα' ναι οι κόκκινες λωρίδες που θα αντικαταστήσουν πάνω στην άσφαλτο τις λευκές και τα καντηλάκια, στα αριστερά και δεξιά τους, με τις φωτογραφίες που θα φωτίζει ένα κερί, να θυμίζουν πως κάποτε εδώ υπήρξαν άνθρωποι.
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

***  Απόφαση - βόμβα για τις μνημονιακές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις

Νέες ανατροπές στους οικονομικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης ενδέχεται να προκύψουν άμεσα, καθώς η ίδια είναι πολύ πιθανό να βρεθεί μπροστά σε ένα δημοσιονομικό «σοκ», σύμφωνα με το πρώτο θέμα της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής. Αιτία είναι το γεγονός ότι συνεχίζονται οι δικαστικές αποφάσεις που κρίνουν αντισυνταγματικές και ανίσχυρες τις περικοπές μισθών και συντάξεων που έχουν επιβληθεί με το μνημόνιο, όπως συμβαίνει τώρα με τους ιατρούς, ενώ παράλληλα εκκρεμεί και «τσουνάμι» αγωγών -προσφυγών για αναδρομικά που αφορούν κάθε είδους αποδοχές, φόρους, άλλα και την εισφορά αλληλεγγύης, η οποία επίσης κρίνεται αντισυνταγματική για πολλούς συνταξιούχους. Σύντομα αναμένεται η δημοσίευση αποφάσεων που δικαιώνουν ενστόλους, καθηγητές ΑΕΙ, διευθυντές ΕΣΥ, ενώ την ίδια στιγμή η Ολεμέλεια το ΣτΕ καλείται να αποφανθεί στις προσφυγές καθηγητών ΤΕΙ, που ζητούν να κριθούν αντισυνταγματικές οι δικές τους περικοπές. Στον αέρα βρίσκεται επίσης και η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης για συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ. Οι αποφάσεις αυτές, επίσης, δημιουργούν μείζον θέμα και για την παρούσα κυβέρνηση που πιέζεται να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων, ακόμη και επικουρικών. Μπορεί το δικαστήριο να αργεί να εκδώσει τέτοιες αποφάσεις, ωστόσο, όταν το κάνει αποτελούν «πιλότο» για ενδεχόμενες νέες περικοπές που μπορεί να σχεδιάζει η εκάστοτε κυβέρνηση. imerisia.gr - 

*** ΣΟΚ από ΗΠΑ: «Η Τουρκία θα καταστραφεί…»
edgr
~ Αναπόφευκτη καταστροφή για την Τουρκία βλέπει η  Washington Post, η οποία με νέο άρθρο υποστηρίζει πως η Άγκυρα θα είναι ο μεγάλος χαμένος από τον συριακό πόλεμο, καθώς καλείται να αντιμετωπίσει έναν «στρατηγικό εφιάλτη».
Όπως σχολιάζει το δημοσίευμα, η Τουρκία δέχεται πολλαπλούς βομβαρδισμούς στα σύνορα της, την ίδια ώρα που έχει ανοίξει νέα διαμάχη με τους Κούρδους.
Παράλληλη καταστροφή για την Άγκυρα είναι και η «εγκατάλειψη» από τους συμμάχους της (ΝΑΤΟ) που έχουν ως αποτέλεσμα την οικονομική ύφεση.
Μέσα σε 4 χρόνια όλα άλλαξαν για το κράτος του Ερντογάν, με τις γεωπολιτικές εξελίξεις και την κατάσταση στην Συρία να ξεπερνούν τις επιθυμίες της Άγκυρας.
 «Η Τουρκία βρίσκεται μπροστά σε μια καταστροφή πολυεπίπεδη. Η χώρα έχει αντιμετωπίσει προβλήματα στο παρελθόν, αλλά η δυναμική που υπάρχει τώρα είναι πέρα από τις δυνάμεις της Άγκυρας για να την αντιμετωπίσει»,
εξηγεί η Washington Post.
«Αυτή την εβδομάδα η Άγκυρα δεν κατάφερε να πάρει την υποστήριξη του σημαντικότερου συμμάχου της (ΗΠΑ) ενάντια στους Κούρδους της Συρίας που πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος. Η Τουρκία είναι απολύτως απομονωμένη, μπλεγμένη σε ένα λαβύρινθο προβλημάτων μεταξύ των οποίων αρκετά είναι δημιούργημα της», γράφει η εφημερίδα.

*** Έκτακτο για το χρέος! Είδηση βόμβα…
ekt
~  Μη αναμενόμενη στήριξη δέχτηκε σήμερα η Ελλάδα, από τον Μάριο Ντράγκι, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους και στήριξε παράλληλα τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα που ακολουθεί η χώρας μας.
Η ξαφνική «βοήθεια» ήρθε έπειτα από ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, σχετικά με τα λάθη που πραγματοποιήθηκαν στο ελληνικό πρόγραμμα και τα οποία αναγνώρισε το ταμείο.
Βέβαια ο πρόεδρος της ΕΚΤ, δεν στάθηκε στα λάθη που έγιναν από την πλευρά των ευρωπαίων, ωστόσο τάχθηκε υπέρ της Ελλάδας.
Ακολουθούν αναλυτικά η ερώτηση του Βουλευτή και η απάντηση του κ. Ντράγκι.
Η ερώτηση του κ. Κούλογλου:
«Το ΔΝΤ κοινοποίησε πρόσφατα ανακοίνωση σχετικά με την εμπειρία του σε προγράμματα κρίσης [1]. Ένα από τα λάθη που το ΔΝΤ παραδέχθηκε ότι έχει κάνει, είναι ο λάθος σχεδιασμός, σε ότι αφορά στη σχέση και την επίδραση ανάμεσα στις λανθασμένες προβλέψεις ανάπτυξης και τη σχεδιαζόμενη δημοσιονομική εξυγίανση. Σύμφωνα με τη θέση του ΔΝΤ, οι πραγματικοί δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές  - οι βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις των περικοπών στις δαπάνες της κυβέρνησης ή οι αυξήσεις φόρων επί της οικονομικής δραστηριότητας- ήταν σημαντικά πάνω από το 1, στις αρχές της κρίσης, κι έχουν συνεπώς, αρνητικά και κοινωνικά άδικα αποτελέσματα.
Την ίδια στιγμή, το ΔΝΤ επανέλαβε ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο.
Η ΕΚΤ, ως μέρος του Κουαρτέτου, ερωτάται τα εξής:
1. Υιοθετεί τη θέση του ΔΝΤ για την άμεση ελάφρυνση του ελληνικού χρέους;
2. Αν όχι, και με δεδομένα τα λάθη που έχουν γίνει από το ΔΝΤ, εξακολουθεί να θεωρεί απαραίτητη τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα;»
 Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας:
«Αξιότιμο Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αγαπητέ κύριε Κούλογλου,
Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας, η οποία μου παραδόθηκε από τον κ Roberto Gualtieri, Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών  και Νομισματικών Υποθέσεων (ECON), συνοδευόμενη από μια συνοδευτική επιστολή με ημερομηνία 15 Ιανουαρίου, 2016.
Είναι πλέον ευρέως αποδεκτό ότι υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους στην Ελλάδα. Είχα την ευκαιρία να συζητήσω το θέμα κατά την ακρόασή μου ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 και οι ηγέτες της Ευρωζώνης αναγνώρισαν σαφώς αυτές τις ανησυχίες, κυρίως κατά τη Δήλωση της Συνόδου Κορυφής για το ευρώ της 12ης Ιουλίου 2015.[1] Εξέφρασαν επίσης τη βούλησή τους να εξετάσουν, εάν είναι απαραίτητο, πιθανά πρόσθετα μέτρα για τη βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους μετά από μια επιτυχημένη πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος. Οι κατάλληλες διαδικασίες για τα μέτρα σχετικά με το χρέος θα αποφασιστούν από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης. Όσον αφορά τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), στο τρίτο πρόγραμμα, η ΕΚΤ δεν μπορεί να μιλήσει για λογαριασμό άλλου θεσμικού οργάνου σχετικά με την ενδεχόμενη μελλοντική συμμετοχή του. Από την άποψη της ΕΚΤ, ωστόσο, η συμμετοχή του ΔΝΤ θα ήταν ιδιαίτερα επιθυμητή λόγω της σημαντικής εμπειρογνωμοσύνης του Ταμείου στο σχεδιασμό και την παρακολούθηση των προγραμμάτων χρηματοδοτικής ενίσχυσης».

***  Έκτακτο ήρθε η σειρά του Αιγαίου! Ραγδαίες εξελίξεις… (Βίντεο)
aiga
~ Μια συγκλονιστική συνέντευξη παραχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή της Κύπρου, ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος.
Ο Μητροπολίτης μίλησε για τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο και τα θαύματα που πρόκειται να γίνουν εν μέσω των μαχών.
«Μιλούμε για ένα πολύ μεγάλο πόλεμο και οι κίνδυνοι του πολέμου αυτού είναι πολλαπλάσιοι από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης.
Δείτε το βίντεο: «Μετά την Συρία...το Αιγαίο Φλέγεται» 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος Μόρφου Νεόφυτος .,  https://youtu.be/Rclv1sPvkNQ .-

***  Τώρα! Πανικός στην Τουρκία…
panik
~  Επέμβαση στην Συρία από Ρωσία-Ιράν αναφέρουν οι πηγές, σε περίπτωση που υπάρξει συνεργασία Σαουδικής Αραβίας-Τουρκίας και παράλληλα δημιουργία νέας βάσης στον Λίβανο, σε περιοχές που ενεργεί η φιλοιρανική Χετζμπολάχ.
Οι τουρκικές εφημερίδες εκφράζουν φόβους για χτυπήματα του Ριάντ από την Υεμένη, ενώ ο Ali Ekber Velayeti θρησκευτικός ηγέτης της Τουρκίας, προειδοποιεί πως είναι αναμενόμενη η επίθεση από την Ρωσία.
Ο άξονας που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή του πολέμου, μεταξύ Ρωσίας-Συρίας-Ιράν, τρομοκρατεί την Άγκυρα που βλέπει καθημερινά περισσότερους συμμάχους στο πλευρό του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
Την στήριξη τους στην Μόσχα έχουν εκφράσει επίσης ο Λίβανος και το Ιράκ.
Πλέον παρά τους συνεχείς βομβαρδισμούς και τις έντονες μάχες στο  Azez, η δύναμη του νέου άξονα ενισχύεται σε απόσταση «αναπνοής» από τα τουρκικά σύνορα.
Αναμένουμε εξελίξεις, καθώς οι αναλυτές της Τουρκίας θεωρούν πως είμαστε πολύ κοντά σε νέες επιχειρήσεις κατά της χώρας τους…

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοινώνει κόμμα!
konstsa
Η πρώην πρόεδρος της Βουλής φέρεται να είναι έτοιμη να ανακοινώσει το νέο της κόμμα στις 8 Μαρτίου σύμφωνα με πολύ γνωστή εφημερίδα!
Το κόμμα της ΛΑΕ εμφάνιζε εσωτερικά προβλήματα με την Ζωή να παρουσίαζε έντονες αντιρρήσεις με αποτέλεσμα να παρθεί η απόφαση να ηγηθεί ενός νέου κόμματος...

***  Κάηκε το χαρτί της κυβέρνησης για τη λίστα Μπόργιανς...
fgdg
~  Ανασκευάζει της δηλώσεις ο Υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας -  Βεστφαλίας, ο οποίος δηλώνει πλέον πως δεν υπήρχε κάποια λίστα και πως είπε στον Έλληνα πρόξενο ότι μπορούσε να προσφέρει υπηρεσίες, δεδομένης της εμπειρίας που είχαν.
 Μάλιστα επιβεβαίωσε και όσα δήλωναν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας πως η παρέμβαση που έγινε το 2012 δεν είχε σχέση με κάποια λίστα και πως η λίστα αυτή δημιουργήθηκε την προηγούμενη άνοιξη, όταν ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.
 Το ζήτημα ήρθε για μία ακόμη φορά στην επικαιρότητα, ύστερα από απάντηση που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Η απάντηση ήταν δημιουργημένη έτσι, ώστε να οδηγηθούν στο συμπέρασμα πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε να παραλάβει τη λίστα.
 Η αντίδραση των στελεχών της ΝΔ ήταν άμεση, οι οποίοι μίλησαν για αθλιότητες και λασπολογία από την κυβέρνηση.

*** Ξεπέρασαν κάθε όριο οι Δανειστές! Δείτε τι μας ζητούν!
daneistessssssssss
~  Δεν έχουν τον Θεό τους οι Δανειστές! Έχουν υπερβεί προ πολλού τα όρια του Δανειστή και προχωρούν στα "χωράφια" του κατακτητή! Συγκεκριμένα δρομολογούν την απορρόφηση των "κόκκινων" δανείων από ξένα Funds! Οι θεσμοί επιδιώκουν τον σταδιακό έλεγχο της οικονομίας της Χώρας! Τι σημαίνει αυτό; Πλήρης αφανισμός και εισαγωγή ξένων Κυβερνητών στη Χώρα. Θα αρχίσουν με τον έλεγχο «πράσινων» δανείων, επιχειρηματικών και όχι στεγαστικών ή καταναλωτικών. Οπως τονίζουν γνώστες της αγοράς, αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο για επιχειρηματικά δάνεια, αλλά και πάλι, υπάρχουν πολλές δυσκολίες στο εγχείρημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα των Θεσμών ετέθη σε πρόσφατη επίσκεψή τους στην Αθήνα με το υπουργείο Οικονομικών να απαντά αρνητικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Οπως εξηγούν στελέχη της αγοράς που έχουν γνώση της διεθνούς πρακτικής: «Γιατί μια τράπεζα να θέλει να πουλήσει δάνεια που εξυπηρετούνται κανονικά. Θα προτιμήσει να ξεφορτωθεί όσα δεν έχουν υψηλές εξασφαλίσεις».

***  Μποναμάς 3 δισ. ευρώ! Ποιος επιχειρηματίας θέλει να τα επενδύσει στην Ελλάδα…
epen
~ Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκολας Τζενέτ φαίνεται έτοιμος να επενδύσει το παραπάνω ποσό στην χώρα μας, εφόσον συντρέξουν κάποιοι όροι.
Ο Νίκολας Τζενέτ είναι αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), που ανέλαβε και επικεφαλής της «Investment Team for Greece»Ο επενδυτής θέλει να αξιοποιήσει την οικονομική στήριξη που προσφέρει  η ομάδα
«Investment Team for Greece»
Η συγκεκριμένη ομάδα ενισχύει τις χρηματοδοτήσεις έργων που θεωρούνται βιώσιμα στον ιδιωτικό τομέα και στηρίζει ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Η «Investment Team for Greece» αποτελείται από 30 στελέχη του Ομίλου ΕΤΕπ(Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων). Το 2015 ο Όμιλος ΕΤΕπ (η ΕΤΕπ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων) χορήγησαν στην Ελλάδα δάνεια και εγγυήσεις συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ.
Ο Τζενέτ από τη θέση του Διευθυντή νέων χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΤΕπ, πριν ενάμιση χρόνο περίπου, ενέκρινε 25 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδότηση στην Pharmathen, για την ενίσχυση του προγράμματος Έρευνας και Ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων.

***  Προφητεία ΣΟΚ! «Ο πόλεμος αρχίζει…» (Βίντεο)
mati
~  Η ανατριχιαστική προφητεία του Ιωσήφ του Βατοπεδινού, η οποία ήρθε στο φως λίγα χρόνια πριν, προέβλεπε ακριβώς τις εξελίξεις που βιώνουμε σήμερα.
Ο Γέροντας είχε δει τι θα ακολουθούσε μετά τον θάνατο του και μέσα από το βίντεο που ακολουθεί σας τα παρουσιάζουμε.
Υπενθυμίζουμε πως ο Ιωσήφ ο Βατοπεδινός κοιμήθηκε το 2009.
Στο βίντεο ακούγεται ο ίδιος ο Γέροντας να μιλάει για όλα ήρθαν αλλά και για όσα πρόκειται να ζήσουμε, ενώ αναφέρεται και στο πόλεμο που έρχεται…
 Δείτε το βίντεο: NOIAZOMAI - ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ: ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ , https://youtu.be/jusqiOuwKOo .- 
~** { Ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός, που κοιμήθηκε στο Άγιον Όρος την 1η Ιουλίου 2009 μ.Χ., τα είχε δει όλα: την Οικονομική Κρίση, την Πολιτειακή Ανωμαλία, την ξαφνική Απόσυρση του Διεθνούς Κεφαλαίου, τις Απολύσεις, τη Φτώχεια, την Τουρκική Εισβολή σε ώρα αδυναμίας της Ελλάδος, τη Ρωσική σφοδρή Αντεπίθεση, τη Νίκη των Ρώσων και την ήττα της Τουρκίας, την απάντηση Αμερικανών-Νατοϊκών, τον φονικότατο Παγκόσμιο Πόλεμο στον οποίο δεν θα πάρει μέρος η Ελλάδα, την Έγερση του Κεκοιμημένου Βυζαντινού μας Βασιλέως, την Ειρήνη, τον τελικό Θρίαμβο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας και μετά από δεκαετίες, την φοβερή Έλευση του Αντιχρίστου, αφού πρώτα έχει κηρυχθεί η Ορθοδοξία παντού!
ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ! ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ Η ΣΚΕΠΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ! Πάνω από τα μικρά καντηλάκια της μεγάλης Αλήθειας! Της Ορθοδοξίας!  }.-

***  Τους αφήνει άφωνους ο Ρώσος με το Τ-50...
poutin
~  Ήρθε το νέο αερομαχητικό Ρώσικο Τ -50 όπου όμοιο του δεν υπάρχει! Διαθέτει στοιχεία απόκρυψης σχήματος, κινητήρων βάζοντας νέα θεμέλια στον χώρο της αεροναυπηγικής! Το νέο αυτό μαχητικό δημιούργησε κλίμα εντιπωσιασμού κατά την διάρκεια των δοκιμαστικών πτήσεων! μια τέτοια ταχύτητα ανύψωσης θα επέτρεπε στο πολεμικό αεροπλάνο να φτάσει σε υψόμετρο ίσο με την κορυφή του Έβερεστ, το ψηλότερο βουνό της Γης, σε μόλις 23 δευτερόλεπτα!
Το αεροσκάφος βρίσκεται σήμερα σε μια σειρά δοκιμών. Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Victor Bondarev των ρωσικών αεροδιαστημικών Δυνάμεων, οι τελικές δοκιμές πτήσεις θα ολοκληρωθούν μέσα στο έτος. Βίντεο : Ρωσικό μαχητικό T 50 εντυπωσιάζει κατά την διάρκεια δοκιμαστικών πτήσεων , https://youtu.be/M7iOiyV9VzE .- { Το νέο Ρωσικό μαχητικό T-50 είναι πέμπτης γενιάς και σχεδιάστηκε ως απάντηση στα αμερικανικά F-22 και F-35.
Διαθέτει στοιχεία απόκρυψης ίχνους (σχήμα, απόκρυψη κινητήρων, συνθετικά υλικά, απορροφητική επικάλυψη-βαφή κ.τ.λ.), γνωστά ως «stealth» και θέτει νέα δεδομένα στην ...
Read more http://apocalypsejohn.com/rosiko-mach...  .- }.-

***  ΣΟΚ! Πέθανε ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού!
tileoptikos
~ Κι όμως πλέον καθημερινά τα δυσάρεστα νέα είναι αναπόφευκτα καθώς και σήμερα έγινε γνωστός ο θάνατος προέδρου και ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού.  Ο λόγος για τον Στέλιο Χριστοφορίδη ιδιοκτήτη του καναλιού ΕΓΝΑΝΤΙΑ της Θεσσαλονίκης που πέθανε πριν λίγες ώρες σε γνωστό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ξαφνικά προκαλώντας σοκ σε συγγενείς, γνωστούς και φίλους.   Η κηδεία του έγινε σήμερα στα Γιαννιτσα.

***  Δύο ευρώ και 40 λεπτά μέχρι το τέλος του μήνα…
Μικρός αρρώσταινα συχνά. Η μητέρα μου ξενυχτούσε δίπλα μου, είχα την ολονύκτια, αδιάλειπτη φροντίδα της. Με μια διάθεση να ακουστώ μελό, θα έλεγα πως στεκόταν πλάι μου «κερί αναμμένο». Εκείνες τις νύχτες του πυρετού, τη θυμάμαι να σκύβει γεμάτη αγωνία από πάνω μου και να μου ψιθυρίζει: «Τι σου έχω κάνει και με βασανίζεις έτσι;». Πολύ αργότερα έμαθα ότι οι ψυχαναλυτές αποκαλούν αυτό «διπλό μήνυμα»: το παιδί εισπράττει αγάπη, την ίδια στιγμή που εισπράττει και κάτι ακόμα: ενοχή. Μετάγγιση ενοχής. Θυμάμαι να αναρωτιέμαι από μέσα μου: μα γιατί μου λέει αυτή την κουβέντα; Ήθελα εγώ να αρρωστήσω; Ήθελα να την ταλαιπωρήσω; Σκέφτομαι σήμερα, όχι δίχως ένα κάποιο τρόμο, ότι για να έκανα αυτή τη σκέψη τότε, μικρό παιδί, πόσα πράγματα μπορούν τα παιδιά να καταλάβουν, να σκεφτούν, να νιώσουν, να ψυχανεμιστούν - και να «γράψουν» μέσα τους. Η μητέρα μου δεν είναι πια εδώ. Εκείνες οι νύχτες, όμως, η φωνή της, τα λόγια της πάνω απ’ όλα, ναι, σαν ένα αγκάθι και σαν νοσταλγία. Ο νόστος της ενοχής. Τα παραπάνω σκεφτόμουν πίνοντας καφέ στο κατάστημα που συνηθίζω. Ξαφνικά το μυαλό μου πήγε αλλού, εξαιτίας της προσέλευσης φίλου, ο οποίος ήταν αρκετά αγχωμένος. Κατάλαβα το γιατί μόλις άρχισε να μιλάει - σε ρυθμούς πυροβόλου - και να με ρωτά: Πέφτει το Χρηματιστήριο. Δε θα ανησυχήσεις; Χάνουν την αξία τους οι μετοχές των τραπεζών. Δε θα ανησυχήσεις; Η Deutsche Bank δεν αισθάνεται καλά τελευταία. Δε θα ανησυχήσεις; Οι αποκρατικοποιήσεις χρειάζονται γρηγορότερους ρυθμούς; Δεν ανησυχείς; Αποσύρθηκε το πεντακοσάρικο. Δεν ανησυχείς; Σκέφτηκα: Το σύστημα ασθενεί βαρύτατα και δεν μπορεί να σου δανείσει λεφτά. Γι’ αυτό και σου δανείζει ανησυχίες. Άρχισα να του καταθέτω τους προβληματισμούς μου. Επί έξι συναπτά έτη τα προγράμματα, οι προβλέψεις, οι εξαγγελίες και οι ομιλίες προβλέπουν αυτή τη μεγάλη επιστροφή στην ανάπτυξη, την είσοδο στη νέα εποχή, όπου απαλλαγμένοι από τα βαρίδια του παρελθόντος θα δούμε το μέλλον με χαμόγελα, που μέχρι τώρα έχουμε δει μόνο σε διαφημίσεις οδοντόκρεμας. Επειδή, όμως, το σενάριο δε βγαίνει και αντ’ αυτού αυξάνεται ο αριθμός των αποκλεισμένων από την παραγωγή και την κοινωνία, ο αριθμός των μελών της μεσαίας τάξης που εκπίπτουν στην ανέχεια, θα πρέπει να δημιουργηθούν κάποιοι νέοι μύθοι, που θα παράγουν νέες ανησυχίες, όσο κι αν μοιάζουν με ξαναζέσταμα παλαιότερων. Γι' αυτό θα πρέπει (;) να ταυτίζεσαι με τα δράματα του συστήματος. Γιατί όταν θα σκάσει η νέα φούσκα (πάνω σε φούσκες ισορροπεί άλλωστε το σύστημα), εσύ θα πρέπει να είσαι τόσο ανήσυχος και τόσο αγχωμένος, που θα πρέπει να θεωρείς περίπου ως αυτονόητη υποχρέωση σου να πληρώσεις νέες «διασώσεις», με τη δική σου διάσωση να αναβάλλεται κάπου σε ένα νεφελώδες μέλλον, το οποίο ναι μεν παραμένει αστραφτερό, πλην όμως άπιαστο. Αυτή η τακτική ονομάζεται ρεαλισμός, τον οποίο θα πρέπει να επιδεικνύει κάθε πολίτης που ανησυχεί για τα όσα συμβαίνουν γύρω του. Και κυρίως να ανησυχεί για όσα δεν τον αφορούν άμεσα, όπως το ύψος της μετοχής της Deutsche Bank. Ο ρεαλισμός της καθημερινότητας, όμως, έχει άλλα μέτρα. Ρεαλισμός είναι το υπόλοιπο των 2 ευρώ και 40 λεπτών στην τσέπη ενός ανέργου μέχρι το τέλος του μήνα. Το δικό του ιστορικό χαμηλό, η δική του ανησυχία. Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

***    Τσίπρας προς αγρότες: Χωρίς ανάκτηση εθνικού πλούτου, δεν μιλάμε για εισόδημα
«Να πούμε αλήθειες μεταξύ μας»Τσίπρας προς αγρότες: Χωρίς ανάκτηση εθνικού πλούτου, δεν μιλάμε για εισόδημα Από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες στο Μέγαρο Μαξίμου           
~  Καλή βάση για έναν διάλογο που θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τα αιτήματα και τις προτάσεις που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση από τους αγρότες. Ωστόσο, προειδοποίησε τους αγρότες ότι αν δεν υπάρξει ανάκτηση του εθνικού πλούτου δεν μπορούμε να μιλάμε για εισόδημα.
Υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τους εκπροσώπους των αγροτών, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «το αγροτικό κίνημα έχει πια ωριμάσει και μπορεί να βρει δρόμους έκφρασης με αυτονομία και αυτοτέλεια, ούτως ώστε να μπορέσει ο αγώνας και η κινητοποίηση να έχει και αποτέλεσμα. Όχι μόνο μια εκπροσώπηση για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο και όταν υπάρχουν τα μπλόκα, προβολή στα ΜΜΕ, αλλά να έχει μια αυθεντική εκπροσώπηση στη χάραξη πολιτικής», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:
«Εγώ θεωρώ ότι δεν μπορούμε να χαράξουμε πολιτική για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου χωρίς να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τις δικές σας θέσεις και τις δικές σας προτάσεις. Και την ίδια στιγμή οι δικές σας θέσεις και οι δικές σας προτάσεις δεν μπορεί να μην λαμβάνουν υπόψη και το συνολικότερο πρόβλημα του τόπου, τις δημοσιονομικές συνθήκες, το πλαίσιο μέσα στο οποίο αναγκαζόμαστε να λειτουργούμε και να δουλεύουμε».
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης «ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι τα πέντε χρόνια, από το 2010 έως το 2015, υπήρξε μια μεγάλη καταστροφή εθνικού πλούτου». «Από τα 245 δισ. ευρώ που ήταν το ΑΕΠ φτάσαμε στα 175 δισ. ευρώ. Αυτό είναι μια τεράστια καταστροφή» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:
«Αν δεν καταφέρουμε να ανακτήσουμε τον εθνικό πλούτο, και κατά την άποψή μου πρωτοπόρος για την ανάκτηση του πλούτου είναι ο αγροτικός χώρος, τότε να πούμε αλήθειες μεταξύ μας, δεν θα μπορούμε να μιλάμε ούτε για εισόδημα, ούτε για συντάξεις ούτε για έξοδο από την κρίση.
» Ας το λάβουμε αυτό υπόψη μας και ας προσπαθήσουμε να πούμε αλήθειες, αλλά να βρούμε και λύσεις πάνω στα πραγματικά προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Είμαι πραγματικά ανοιχτός να κάνουμε έναν πολύ ουσιαστικό διάλογο και θα ακούσω με πολύ προσοχή τις θέσεις και τις προτάσεις σας διότι ήδη έχω δει ότι τα αιτήματα σας είναι μια πολύ καλή βάση ενός διαλόγου που έπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Aπόπειρα απόδρασης του Ν. Μαζιώτη από τον Κορυδαλλό με ελικόπτερο

Νέα μεγάλη επιχείρηση απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού -πιθανόν για τη μεγάλη φυγή του Νίκου Μαζιώτη- φαίνεται να αποτράπηκε την τελευταία στιγμή το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με το Βήμα, εξετάζονται πληροφορίες ότι πρωταγωνίστρια της «πειρατείας» του ελικοπτέρου μπορεί να ήταν η σύντροφός του Πόλα Ρούπα, η οποία αναζητείται την τελευταία τριετία. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, το ελικόπτερο είχε ξεκινήσει από πολυτελές ξενοδοχείο της Ερμιονίδας και προσγειώθηκε τελικώς στην περιοχή των Ερυθρών, κοντά στη Θήβα, χωρίς να επιτευχθεί ο στόχος της ενόπλου. Το «ταξίδι» του ελικοπτέρου σταμάτησε ύστερα από αντίδραση του πιλότου και πυροβολισμούς που έπεσαν μέσα σε αυτό. Η γυναίκα άφησε μέσα στο ελικόπτερο αντικείμενα που είχε χρησιμοποιήσει και μία περούκα και επιχειρείται η ταυτοποίηση γενετικού υλικού. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, ο πιλότος του αεροσκάφους φέρεται να έχει αναγνωρίσει, με σχετική βεβαιότητα, τη σύντροφο του Ν.Μαζιώτη, η οποία ήταν από τα πλέον δραστήρια μέλη της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας. O Ν. Μαζιώτης είχε εξαφανισθεί το καλοκαίρι του 2012 και είχε συλληφθεί δύο χρόνια αργότερα στο Μοναστηράκι. Τις τελευταίες εβδομάδες είναι σε εξέλιξη η δίκη για τις ενέργειες της δεύτερης φάσης του Επαναστατικού Αγώνα, δηλαδή την περίοδο της φυγής του Ν. Μαζιώτη. Μέχρι στιγμής η ΕΛ.ΑΣ. τηρεί για την πειρατεία του ελικοπτέρου «απόλυτη μυστικότητα», ενώ εξετάζεται η εμπλοκή και άλλων ενόπλων. Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης. Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο του 2006 και τον Φεβρουάριο του 2009 απέδρασαν από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο οι μεγαλοποινικοί Βασίλης Παλαιοκώστας (παραμένει ακόμη και σήμερα άφαντος) και Άλκετ Ριζάι. Απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού είχε καταγραφεί τον Απρίλιο του 2013. Newsroom ΔΟΛ - 

***  Οι αγρότες της Μεσσήνης έκλεισαν αιφνιδιαστικά το δρόμο (φωτογραφίες)

 
 
Χωρίς προειδοποίηση οι αγρότες που είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο της Μεσσήνης αποφάσισαν το απόγευμα της Δευτέρας να αποκλείσουν την Ε.Ο. στη γέφυρα του Πάμισου. Σύμφωνα με τους αγρότες είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ δεν έχουν αποφασίσει πως ακριβώς θα γίνει. Ο σημερινός αποκλεισμός θα λήξει στις 7 το απόγευμα ενώ η κυκλοφορία γίνεται από τη διαδρομή Τρίοδος- Άρις- Θουρία. - 




***   Αντιπολίτευση, σύλλογοι και κάτοικοι «άνοιξαν» (;) το Γυμναστήριο του Γυμνασίου Κυπαρισσίας         
      
Η πίεση της αντιπολίτευσης και δη της μείζονος, ο ξεσηκωμός συλλόγων και η κατακραυγή του κόσμου, «άνοιξαν» το Γυμναστήριο του Γυμνασίου Κυπαρισσίας, που είναι το μοναδικό δημοτικό Γυμναστήριο στη Δ.Ε. Κυπαρισσίας, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν και συναποφασίστηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας, μετά από αίτημα της δημοτικής παράταξης «Η Τριφυλία αλλάΖΕΙ».
Ο κ. Ανδρινόπουλος τόνισε, πως ενώ λειτουργούσε χρόνια το Γυμναστήριο, ξαφνικά έμαθαν πως έχει κλείσει εδώ και δύο – τρεις μήνες. Όπως είπε, ρωτώντας το δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του Γιώργο Ασημακόπουλο, που είναι μέλος της Σχολικής Επιτροπής, του είπε πως είχε παρθεί απόφαση, η οποία ωστόσο ανατράπηκε και άλλαξε με δεύτερη, νεώτερη επί του θέματος, όταν όλα τα μέλη είχαν πλήρη γνώση και η οποία όμως ακόμα και σήμερα δεν έχει γραφτεί και δεν έχει κοινοποιηθεί, ούτε έχει υλοποιηθεί. Επίσης, ανέφερε ότι, ο δήμαρχος σε συνάντηση με τους συλλόγους πρότεινε και δεσμεύτηκε να χωριστεί αυτή η μεγάλη αίθουσα, ώστε τα παιδιά του σχολείου τις πρωινές ώρες να μην έρχονται σε επαφή, ούτε καν οπτική, με τα όργανα του Γυμναστηρίου. «Θα πρέπει να λήξει το θέμα, το Γυμναστήριο ν’  ανοίξει ξανά για όλους και ο Δήμος να κάνει παρεμβάσεις ανακατασκευής. Προτείνω να λάβουμε απόφαση ώστε το Γυμναστήριο άμεσα ν’ ανοίξει συνεχίζοντας τη λειτουργία του και να γίνουν παρεμβάσεις, όχι μόνο τώρα που γυμνάζονται και προετοιμάζονται υποψήφιοι Στρατιωτικών Σχολών και ΤΕΦΑΑ, αλλά να το εμπλουτίσουμε και με σύγχρονα όργανα», είπε ο κ. Ανδρινόπουλος.
Στο ιστορικό του θέματος στη Σχολική Επιτροπή καθώς και στην ισχύουσα νομοθεσία αναφέρθηκε ο πρόεδρός της Θεόδωρος Τσαλαμανδρής, τονίζοντας ουσιαστικά πως δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό, κανένα Γυμναστήριο δεν έκλεισε μιας και δεν υπάρχει Γυμναστήριο στα διδακτήρια, αλλά αίθουσες πολλαπλών χρήσεων. «Δεν μπορεί να κλείνει ένας χώρος άθλησης. Είναι κρίμα που αυτό το θέμα έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο…», επισήμανε ο Νώντας Βουδούρης, ενώ βολές στη δημοτική αρχή εξαπέλυσε και ο Σαράντος Κουκούμης.
Καταπέλτης με σκληρό καταγγελτικό λόγο ήταν ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, ο οποίος αναρωτήθηκε γιατί να προκληθεί αυτός ο διχασμός στη σχολική κοινότητα και την κοινωνία, δίνοντας ο ίδιος την απάντηση «μόνο αν υπάρχει δόλος». Συνέχισε, λέγοντας, πως ο ίδιος ως πολίτης, ως γονιός, ως εκπαιδευτικός δεν το ανέχεται, πως ήταν και θα παραμείνει Γυμναστήριο, άσχετα με ευφυολογήματα, προτείνοντας ν’ ανοίξει ξανά και να γίνει αυτό που έχει δεσμευτεί ο δήμαρχος, να χωριστεί δηλαδή η αίθουσα που είναι 164 τ.μ., ενώ δεν θα διστάσει ακόμη να πάει και στον Εισαγγελέα για το θέμα.
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση γονέα μαθητή της Γ’ Λυκείου που προετοιμάζεται και αθλείται για τα αγωνίσματα των Πανελλαδικών, ο οποίος είπε ότι είναι λάθος που ο Δήμος έκλεισε στη μέση της χρονιάς το Γυμναστήριο, τονίζοντας:  «Μην καταργούμε αυτή τη γενιά των μαθητών».
«Μερικοί υπερβάλλουν σε φανατισμό, φρασεολογία, κατηγόριες», είπε ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, κάνοντας λόγο για «ιδιοκτησιακό καθεστώς συνείδησης». Ανέφερε πως το θέμα λύνεται και πως όλοι μπορούν να εξυπηρετηθούν. Γι’ αυτό θα φτιάξουν το χώρο της αποθήκης (μικρή αίθουσα περίπου 34 τ.μ. δίπλα από το Γυμναστήριο) για να μπουν εκεί τα βαριά όργανα γυμναστικής, θυμίζοντας στο σώμα πως ο Φορέας Άθλησης έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για προμήθεια νέων οργάνων. Όλοι, είπε, θα εξυπηρετούνται από το Γυμναστήριο.
Ο κ. Ανδρινόπουλος επέμεινε πως πρέπει να συνεχιστεί η λειτουργία του και ν’  ανοίξει άμεσα, συμφωνώντας ο κ. Κατσίβελας πως θ’ ανοίξει για όλους ξανά και πως κάποια βαριά όργανα θα είναι στη διπλανή αίθουσα.

***  Χριστίνα Αγγελοπούλου: Η τέχνη δεν έχει τίποτα να κάνει με τη γεύση…         
      
Έμοιαζε με ραντεβού στα…τυφλά. Ένας φίλος μας μίλησε για την εικαστικό Χριστίνα Αγγελοπούλου και μας προέτρεψε να μιλήσουμε μαζί της. Όταν πήγα στο καφέ της συνάντησης, φανταζόμουνα διάφορα πράγματα για την ίδια. Η συνάντηση, όμως, μαζί της, ήταν κάτι το εντελώς διαφορετικό.
Στην αρχή ξεκινήσαμε με τα διαδικαστικά. Απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών, καθηγήτρια εικαστικών σε σχολεία της Καλαμάτας, συμμετοχή σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα και στην επαρχία, όπου παρουσίασε το έργο της.
Μικρή ήθελε να γίνει μαθηματικός, μετά μηχανικός αεροσκαφών, αλλά την κέρδισε η τέχνη, αφού, όπως σχολίασε, από μικρή ζωγράφιζε, έφτιαχνε σκίτσα. Έζησε για αρκετά χρόνια στην Αθήνα, αλλά βαρέθηκε κάποια στιγμή και προτίμησε την αποκέντρωση. Εξάλλου, η Μεσσηνία είναι ο τόπος της, η θάλασσα η αφορμή που την έφερε πίσω.
Βέβαια, μπορεί να συστήνεται ως εικαστικός, αλλά, με την κουβέντα, αποδείχτηκε ότι διατηρεί την ίδια τρέλα με τα μαθηματικά, τη θεωρία του χάους, τα φράκταλς, είναι ερωτευμένη με την επαφή που έχει με τα παιδιά, ενώ αγάπη της ήταν και το ψαροντούφεκο.
Η Χριστίνα Αγγελοπούλου πιστεύει στη μη κανονικότητα, αυτό που χαρακτηρίζουμε ως κοινή λογική, αφού μέσα από τα έργα της ψάχνει τις δεύτερες και τρίτες λύσεις στο πρόβλημα. Τα έργα της χαρακτηρίζονται από ένα συνεχές πήγαινε έλα μεταξύ χώρου, χρόνου και μνήμης.
Τη σημασία της τελευταίας επιχείρησε να θίξει στην πρώτη της προσωπική δουλειά. Προσπάθησε να αναμοχλεύσει ένα ζήτημα που απασχόλησε τα πρωτοποριακά ρεύματα της τέχνης των αρχών του 20ου αιώνα (τη σχέση χώρου και χρόνου) ταυτόχρονα όμως αποτέλεσε την αφορμή για να αναλογιστεί κανείς τη σημασία της μνήμης στη διαμόρφωση της προσωπικής και συλλογικής ταυτότητας σήμερα.
Πηγή του έργου της το κίνημα του υπερρεαλισμού αλλά και εν γένει της μοντέρνας τέχνης. Η τέχνη της χαρακτηρίζεται από πρωτοποριακά και ρηξικέλευθα στοιχεία, ενώ, διακρίνεται για το συνδυασμό διαφορετικών τεχνικών που χρησιμοποιεί, καθώς και από μία διαρκή αναζήτηση νέων μεθόδων σύνθεσης.
Εκτός απ' όλα τα παραπάνω η Χριστίνα Αγγελοπούλου αρέσκεται να παίζει και με τη γραφή, την ποίηση, αν και γνωρίζει ότι, όπως και στη ζωγραφική,   ουδείς ξεγελάει φυσικά το χρόνο.
Έτσι, ακόμα και το ελληνικό τραγούδι συμβιβάστηκε μαζί του: «Ποιος θα νοιαστεί και ποιος θα παίξει/ Χρονοποιός ας είναι η λέξη/γιατί τα χρόνια τρέχουν χύμα/κι εμείς τους δίνουμε ένα σχήμα», τραγουδούσε ο Σαββόπουλος που έπαιξε με το δικό του τρόπο. Επιμένει, όμως και να εδώ να χαλάει και να ξαναφτιάχνει τα…δεδομένα.
Η κουβέντα μας έφερε και σε κοινούς χώρους για την οργάνωση της κοινωνίας, τον Καστοριάδη. Κλείνω με την παρατήρησή της ότι από τη στιγμή που στα σπίτι μας υπάρχουν τηλεοράσεις και όχι βιβλιοθήκες, τα δίκια αυτού του κόσμου θα βγουν στον αφρό, από το άτομο και μικρούς ανθρώπινους πυρήνες. Ως τίτλο της συνέντευξης χρησιμοποιούμε ένα απόσπασμα του αγαπημένου της Μαξ Ερνστ…  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Η παραβατικότητα ανηλίκων αυξάνεται στη Μεσσηνία          
     
Πέντε χρόνια συμπληρώνονται από τότε που η Μεσσηνία έχει στερηθεί σε μια πολύ κρίσιμη και δύσκολη περίοδο, τη λειτουργία της υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων που στεγάζεται στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας.
Το 2011 μετά την συνταξιοδότηση και των δύο επιμελητριών, το γραφείο έκλεισε μετά από 33 χρόνια λειτουργίας και έχοντας προσφέρει σημαντικό έργο. Από τότε, υποτυπωδώς και για ορισμένες άκρως απαραίτητες διαδικασίες, οι ανάγκες καλύπτονται περιστασιακά από  Επιμελητές Ανηλίκων της Πάτρας.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστα Μαργέλη, αυτή την περίοδο επιχειρείται η μετακίνηση μιας κοινωνικής λειτουργού από το Νοσοκομείο, προκειμένου να λειτουργήσει και πάλι η υπηρεσία.
  Αύξηση παραβατικότητας
Τα τελευταία χρόνια η αύξηση παραβατικότητας ανηλίκων έχει κάνει επιτακτικότερη την ανάγκη επαναλειτουργίας της υπηρεσίας, όμως μέχρι σήμερα οι εκκλήσεις φορέων και συλλόγων προς την Πολιτεία, έχουν πέσει στο κενό. Επανειλημμένες επιστολές έχει στείλει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, ζητώντας τη στελέχωση της υπηρεσίας, καθώς οι ανάγκες συνεχώς μεγαλώνουν. Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα στην Καλαμάτα συνελήφθησαν 7 ανήλικοι για κατοχή χασίς και 4 για κλοπές.
Οι υπηρεσίες επιμελητών είναι υπηρεσίες των δικαστηρίων ανηλίκων, στην έδρα κάθε πρωτοδικείου. Αποτελούν τον κύριο δημόσιο φορέα εξοϊδρυματικής μεταχείρισης ανηλίκων, 8-18 χρόνων, που έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα. Επίσης, ασχολούνται με την πρόληψη εμπλοκής ανήλικων σε αδικήματα. Πριν την εκδίκαση μιας υπόθεσης, ο επιμελητής συντάσσει και παραδίδει εμπιστευτική έκθεση που μόνο ο δικαστής έχει δικαίωμα να διαβάσει. Σε αυτή προτείνεται ο κατάλληλος τρόπος αντιμετώπισης του ανηλίκου και το μέτρο που πρέπει να του επιβληθεί. Με τον τρόπο αυτό ο δικαστής διαμορφώνει άποψη για την εν γένει προσωπικότητα του ανηλίκου, που πηγάζει από τις οικογενειακές συνθήκες, τον τρόπο ζωής κ.λπ.
Ο επιμελητής είναι ο μόνος αρμόδιος για να ασκήσει το αναμορφωτικό μέτρο της επιμέλειας. Συνεργάζεται με τον ανήλικο και την οικογένειά του, ώστε να μην επαναλάβει την ίδια ή άλλη παραβατική πράξη.
  Απόσπαση από το Νοσοκομείο
Ο κ. Μαργέλης, χαρακτήρισε άκρως απαραίτητη την παρουσία επιμελητή ανηλίκων στο πρωτοδικείο της Καλαμάτας και τόνισε πως η μη λειτουργία της υπηρεσίας, όλα αυτά τα χρόνια, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα.
Πρόσθεσε, ότι έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ζήτημα αυτό η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δικηγόρος, Γιώτα Κοζομπόλη και όπως τον ενημέρωσε αυτές τις ημέρες κινούνται οι διαδικασίες, ώστε να αποσπασθεί κοινωνική λειτουργός από το Νοσοκομείο και να λειτουργήσει και πάλι η υπηρεσία επιμελητών ανηλίκων.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***   Η ΡΑΚΙ Τριφυλίας θα προσφύγει κατά της απόφασης για διαγωνισμό αποκομιδής απορριμμάτων          
      
Η ΡΑΚΙ Τριφυλίας θα προσφύγει κατά  της απόφασης για διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την αποκομιδή των απορριμμάτων του Δήμου Τριφυλίας  που έλαβε κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. προχθές. Ουσιαστικά, η κανονιστική αυτή απόφαση που ελήφθη με τις ψήφους μόνο της συμπολίτευσης,  είναι απόφαση για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.
Ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος είπε, ότι η απόφαση αυτή πρέπει να ληφθεί σε συνέχεια της προηγούμενης, που κατά πλειοψηφία το Σώμα είχε εγκρίνει τη μελέτη ανάθεσης σε ιδιώτη της αποκομιδής, ώστε να γίνει ο διαγωνισμός.
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας επισήμανε ότι παρόλο που έγινε προσφυγή κατά της προηγούμενης απόφασης, απορρίφθηκε και έτσι έπεσαν στο κενό όλα όσα είχαν ακουστεί σ’ εκείνη τη συνεδρίαση.
Ο Στάθης Ανδρινόπουλος τόνισε ότι ο Δήμος μπορεί με το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει να κάνει την αποκομιδή και όχι να την εκχωρήσει σε ιδιώτη, επισημαίνοντας πως για τους λόγους που η παράταξή  του είχε καταψηφίσει την ιδιωτικοποίηση, καταψηφίζει και το διαγωνισμό.
 Ο Νώντας Βουδουρης ανακοίνωσε ότι θα προσφύγουν και αυτοί κατά της σημερινής απόφασης και αναφέρθηκε στο νέο ΕΣΔΑ και τον υπό αναθεώρηση ΠΕΣΔΑ, επισημαίνοντας πως δεν είναι δυνατόν σε αυτό το πλαίσιο να γίνει διαγωνισμός για σύμμεικτα σκουπίδια.
 Για  πρόχειρη απόφαση έκανε λόγο ο Σαράντος Κουκούμης, που δε λαμβάνει καθόλου υπ’ όψιν της  τη μελέτη της υπηρεσίας καθαριότητας, αλλά αντίθετα στηρίζεται στη μελέτη της Οικονομικής Υπηρεσίας που καταψήφισαν. 

***  Ελαιόλαδο: Έχουμε ποιότητα, αλλά άλλοι έχουν…τη χάρη         
     
Το ελαιόλαδο υπάρχει πλέον σε πολλά γερμανικά νοικοκυριά, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας IRI του Ντίσελτορφ. Όμως η τροφοδοσία της αγοράς δεν είναι δεδομένη. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια κακή σοδειά ή ακόμα και νοθείες. Ό,τι ισχύει για όλα τα τρόφιμα, ισχύει και για το ελαιόλαδο: Η καλή ποιότητα έχει κόστος, το οποίο εξαρτάται από την προσφορά και τη ζήτηση. Ειδικοί εκτιμούν ότι η φετινή ζήτηση θα καλυφθεί οριακά. Ορισμένοι μάλιστα διαπιστώνουν ήδη αυξήσεις στην γερμανική αγορά.
Η εν λόγω εταιρία που πραγματοποιεί έρευνες αγορές καταγράφει μάλιστα άνοδο της τιμής 20% σε σχέση με πέρυσι λόγω της κακής σοδιάς στην Ισπανία και την προσβολή από μύκητα ιταλικών ελαιώνων.
Στην Ισπανία, η οποία διαθέτει τη μεγαλύτερη παραγωγή ελαιολάδου στον κόσμο, αναμένεται φέτος μέτρια σοδιά. Η κυβέρνηση της Ανδαλουσίας αναμένει ότι η παραγωγή θα φθάσει φέτος τα 1,3 εκατομμύρια τόνους και θα καλύψει οριακά τη διεθνή ζήτηση.
Κατά συνέπεια οι τιμές βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ την ίδια στιγμή οι προοπτικές παραμένουν ασαφείς. Σε περίπτωση που συνεχιστεί η ξηρασία στις ελιές μέχρι τον Απρίλιο ή τον Μάιο τότε οι τιμές θα εκτιναχθούν, εκτιμά ο ισπανικός ελαιουργικός κλάδος.
Και η Ιταλία αντιμετώπισε ωστόσο προβλήματα στην σοδιά των ελιών τα τελευταία χρόνια. Λόγω του φυτοπαθογόνου βακτηρίου Ξυλέλα, αλλά και δάκου η ιταλική παραγωγή περιορίστηκε προσωρινά ακόμα και στους 300.000 τόνους. Την ίδια ώρα εντείνονται τα φαινόμενα νοθείας με φθηνό και χαμηλής ποιότητας λάδι από χώρες της βόρειας Αφρικής. Ο ιταλικός σύνδεσμος ελαιοπαραγωγών Coldiretti προειδοποιεί για «εισβολή» χαμηλής ποιότητας ελαιολάδου από το εξωτερικό. Ενδεικτική η περσινή αύξηση εισαγωγών ελαιόλαδο από την Τυνησία κατά 681%!
Ισπανία και Ιταλία καθορίζουν τις τιμές
Αν και η Ελλάδα θεωρείται νάνος σε σύγκριση με την Ισπανία και την Ιταλία ως προς τις ποσότητες ελαιολάδου δεν θα πρέπει να την υποτιμούμε, δηλώνει ο Γιοχάνες Άιζενμπαχ από τον σύνδεσμο Organic Marketing & Export Networks και προσθέτει: «Οι ελληνικές εταιρίες παράγουν καταπληκτικής ποιότητας λάδι, αλλά η Ισπανία και η Ιταλία είναι εκείνες που καθορίζουν τις τιμές στην αγορά».
Οι χαμηλές τιμές των ανταγωνιστών οφείλονται συχνά στο υψηλό ποσοστό χαμηλής ποιότητας λαδιού από χώρες όπως η Τυνησία. «Και εδώ οι Έλληνες είναι συχνά εκτός συναγωνισμού, μιας και το λάδι παράγεται κυρίως σε μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις», τονίζει ο κ. Άιζενμπαχ.
Η Ελλάδα παράγει περίπου 300.000 τόνους το χρόνο και μέχρι στιγμής η παραγωγή πηγαίνει καλά. Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι οι έλληνες ελαιοπαραγωγοί πωλούν μέχρι και 120.000 τόνους σε ιταλικές εταιρίες, επειδή οι περισσότεροι έλληνες παραγωγοί δεν είναι σε θέση να επωμιστούν το κόστος συσκευασίας και εξαγωγής.
Από την πλευρά τους οι Ιταλοί εξευγενίζουν με το ελληνικό λάδι το δικό τους προϊόν. «Χρειαζόμαστε ένα καλύτερο μάρκετινγκ και μια καλύτερη συνεργασία μεταξύ μας για να βρούμε τη θέση μας στην αγορά, αλλά αυτό είναι δύσκολο σε περίοδο κρίσης», λέει ο Γιώργος Οικονόμου από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου.
Άγνωστο στις ΗΠΑ  το ελληνικό ελαιόλαδο
Άγνωστη χώρα, παραμένει η αγορά των ΗΠΑ για το ελληνικό ελαιόλαδο. Τα επίσημα στοιχεία του Διεθνούς Ελαιοκομικού Συμβουλίου (IOC) είναι αποκαλυπτικά, σύμφωνα με τον Βασίλη Ζαμπούνη σε άρθρο του στην "Ύπαιθρο Χώρα".
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η ελληνική εικόνα είναι απογοητευτική, με μερίδιο αγοράς μικρότερο του 3%. Οι εξαγωγείς δεν έχουν αξιοποιήσει ούτε τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα προώθησης που «τρέχουν» από τις αρχές του '90, ούτε τις επιδοτήσεις που υπήρχαν για την τυποποίηση και για τις εξαγωγές σε τρίτες χώρες, ούτε τη στροφή των Αμερικανών καταναλωτών στο εξαιρετικό παρθένο και στην ποιότητα, ούτε το δυναμικό της ομογένειας, ούτε τα άλλα «όπλα» όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η ιστορία.
Είναι, τέλος, χαρακτηριστικό ότι ακόμη και τις χρονιές – «χρυσές ευκαιρίες», λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισαν οι ανταγωνίστριες χώρες της Ισπανίας και της Ιταλίας, ελάχιστα μπόρεσε να τις αξιοποιήσει το ελληνικό ελαιόλαδο. Μεταξύ 2013 και 2014/15, η αύξηση στο τυποποιημένο περιορίστηκε στους 884 τόνους και στο χύμα στους 1.050 τόνους.
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

***  Ο καιρός αύριο Τρίτη στην Καλαμάτα 

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 23/2/2016 προβλέπεται σχεδόν αίθριος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρωινές έως και τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Από τις πρώτες βραδινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις πρώτες βραδινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ - 

***   Έκλεισαν πάλι τα διόδια της Νεστάνης- Από τον Αχλαδόκαμπο η κυκλοφορία          
     
Τα  διόδια της Νεστάνης σήμερα Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου θα είναι κλειστά μέχρι τις 16:00.
Οι αγρότες είχαν αποφασίσει να τα ανοίξουν στις 12:00, αλλά άλλαξαν την απόφασή τους. Οι επόμενες κινητοποιήσεις τους θα κριθούν από την συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
arcadiaportal.gr
 
***
 

*** Αθλητική ενημέρωση :
 Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε από το 2-0 και «τσίμπησε» βαθμό στη Λεωφόρο
***  Για την Σούπερ Λίγκα  23η αγωνιστική :
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΟΚ  2-2  .-^
Τα γκόλ : Μπεργκ και Καλτσάς έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στο «τριφύλλι» (10', 51'), αλλά ο «δικέφαλος» του Βορρά απάντησε με τους Τσίμιροτ (55') και Πέλκα (67').
Διαιτητής: Γ. Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Κίτρινες: Πράνιτς, Λαγός, Κουτρουμπής, Λουντ, Μπεργκ, Μαμούτε- Τσίμιροτ, Μαλεζάς, Χαρίσης, Κίτσιου, Πέλκας
Κόκκινες: 90΄+1 Χαρίσης
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής, Αμπέντ (76΄ Μαμούτε), Λαγός, Μπεργκ, Λουντ, Καλτσάς (59΄ Κλωναρίδης), Τελάντερ, Μέστο, Πράνιτς, Βλαχοδήμος (59΄ Εβαντζελίστα).
ΠΑΟΚ (Ι. Τούντορ): Βελλίδης, Λέοβατς (79΄ Κοροβέσης), Χατζηϊσαίας, Μακ, Μαλεζάς, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Μυστακίδης (84΄ Αντώνης), Τζαβέλλας, Κίτσιου, Πέλκας (90΄+3 Σάμπο).

Επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός, 4-0 τον Ατρόμητο
*** ΟΛΥΜΠΙΑΚΣ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  4-0 .-^
Τα γκόλ : σκόραραν οι Ντομίνγκες (10`), Πουλίδο (65`), Καμπιάσο (74`) και Φορτούνης (85`).
Διαιτητής: Γιώργος Κύζας
 Κίτρινες κάρτες: Κασάμια - Ουσέρο, Φυτανίδης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Σαλίνο, Βούρος, Ντα Κόστα, Κασάμι (68`Ιντέγε), Καμπιάσο, Φουστέρ, Κολοβός (68` Φορτούνης), Ντομίνγκες (79` Μπουχαλάκης), Πουλίδο.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Δέλλας): Μπάρκας, Μπιτόλο, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Ουσέρο (75` Κούρος), Μπρίτο, Ούμπιντες, Στόιτσεφ (80` Ματέι), Γροντής, Παπαδόπουλος (71` Λε Ταλέκ).

Ο Παναιτωλικός πήρε βαθμό από τον καλύτερο Πλατανιά
***  ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ -ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-1 .- ^
Τα γκολ : με το γκολ του Φανούρη Γουνδουλάκη (7'), στο γκολ του Μαρκόφσκι στο 87'.
Ο διαιτητής, Μιχαήλ Κουκουλάκης, έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Αποστολόπουλο, Γκνιάτιτς - Πάουλο Μάρκος, Μαρκόφσκι, Παπάζογλου, Κυριακίδη.
Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σκαρντοβέλι, Σελίν (19' λ.τ. Δημήτρης), Μπανανά, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Γουνδουλάκης, Αποστολόπουλος (79' Ανγκούλο), Μιλούνοβιτς (65' Μενδρινός), Ράμος.
Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Κουτρομάνος, Μάρτιν, Κούσας, Παπάζογλου, Μάκος, Ρουσκουσέδα (63' Κλέσιο), Μάρκος (69' Φερέιρα), Κάπελ (76' Βασιλούδης), Μουνιός, Μαρκόφσκι.

Η Ξάνθη νίκησε 1-0 τον Πανθρακικό και τον κράτησε στον «βυθό»
*** ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 1-0 .- ^
Το γκόλ : γκολ του Παπαστεριανού στο 86΄
Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)
Κίτρινες: Φωτάκης, Ντιγκινί
SKODA ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Γουάλας (79΄ Κρίστοφερ), Λουσέρο, Βασιλακάκης (56΄ Παπαστεριανός), Νιέτο, Ορφανίδης, Καπετάνος, Λισγάρας, Καρυπίδης, Ντιμιτρόφ (66΄ Σκουρτάι)
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης (57΄ Χρήστου), Ηλιάδης, Χαβίτο (88΄ Ιγκόρ), Ντιγκινί, Χασομέρης (73΄ Φωτάκης), Μπουγαϊδης, Μπαϊκαρά, Τσιάρας, Ποτουρίδης

*** Το  Σάββατο  20/02/2016 :
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΑΕΙ 1-1 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης -ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 0-0 .- ^
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΚΑΛΛΟΝΗ 1-0 .- ^

***  Δευτέρα 22/02/2016 :
Livescore: Βέροια - Πανιώνιος (1-0) με φόντο τον... Ελέ
 Βέροια - Πανιώνιος  1-1  , (1-0).- ^

*** Συνοπτικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 20-/02/2016
Λεβαδειακός - Καλλονή 1-0
(72' πέν. Μάντζιος)
 Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 0-0
Ηρακλής - ΑΕΚ 1-1
(79΄ Ζιαμπάρης - 74΄ Πέκχαρτ)
ΚΥΡΙΑΚΗ 21/02/2016
Ολυμπιακός - Ατρόμητος 4-0
(10΄ Ντομίνγκες, 65΄ Πουλίδο, 74΄ Καμπιάσο, 85΄ Φορτούνης)
Πλατανιάς - Παναιτωλικός 1-1
(7΄ Γουνδουλάκης - 87΄ Μαρκόφσκι)
Ξάνθη - Πανθρακικός 1-0
(86΄ Παπαστεριανός)
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-2
(10΄ Μπεργκ, 51΄ Καλτσάς - 56΄ Τσίμιροτ, 67΄ Πέλκας)
Δευτέρα 22/02/2016
Βέροια - Πανιώνιος 1-1
(23' Μαλόν - 77' Μπακασέτας)

***  Έντονος προβληματισμός στον Παναθηναϊκό
Ερωτηματικά για Πράνιτς
Έντονος προβληματισμός στον Παναθηναϊκό
~ Νέο προβληματισμό προκάλεσε στις τάξεις του Παναθηναϊκού η ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Οι «πράσινοι» για μία ακόμη φορά παρουσιάστηκαν διπρόσωποι, με τον Αντρέα Στραματσόνι να πραγματοποιεί άστοχες αλλαγές που όπως φάνηκε και από το τελικό αποτέλεσμα όχι μόνο δεν βοήθησαν αλλά μάλλον μπέρδεψαν τους «πράσινους».
Ο Ιταλός προπονητής βρέθηκε σε κακή ημέρα, καθώς άλλαξες Βλαχοδήμο (κορυφαίο του «τριφυλλιού» και Καλτσά σκόρερ του δεύτερου γκολ, ενώ έδωσε χρόνο στον νεαρό και ανέτοιμο όπως φάνηκε Μαμούτε σε ένα κρίσιμο ντέρμπι.
Ο Παναθηναϊκός σίγουρα με τις τόσες αλλαγές που έκανε χρειάζεται χρόνο, ωστόσο η συγκεκριμένη διαδικασία φαίνεται να γίνεται ακόμα πιο δύσκολη όταν δεν γίνονται και οι σωστές επιλογές.
Οι φίλαθλοι των «πρασίνων» δεν έκρυψαν την απογοήτευση τους, έχοντας μάλιστα συγκεκριμένα πρόσωπα. Και δεν θα μπορούσαν να είναι παίκτες όχι από την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αλλά από τους παλαιότερους.
Ανάμεσα σε αυτούς και ο Ντάνιελ Πράνιτς, με τον Κροάτη να θεωρεί πλέον απίθανη την παραμονή του στους «πράσινου» και μετά το καλοκαίρι (λήγει το συμβόλαιο του), με βάση το κλίμα που επικρατεί.

Δευτέρα 22/02/2016  
Ο Πανιώνιος πήρε βαθμό στη Βέροια και ανέβηκε 4ος
Βέροια - Πανιώνιος   1-1 .-^  (23' Μαλόν - 77' Μπακασέτας)
Διαιτητής: Α.Παππάς (Αθήνας)
ΒΕΡΟΙΑ (Δ.Ελευθερόπουλος): Καντιμοίρης, Μαλόν, Μαραγκός, Μπράβο, Γιαννούλης, Άρτσε (80΄ Καϊκούτ), Σιόντης, Γεωργιάδης (83΄ Νέτο), Γιουσούφ (59΄ Ανάκογλου), Μαγέφσκι, Ναζλίδης
 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ.Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης, Τζανδάρης (74΄ Χαλκιαδάκης), Βιγιάλμπα (58΄ Μασούρας), Μπακασέτας, Καραμάνος, Ανσαριφάρντ (90΄ Καθάριος)

 *** Τα αποτελέσματα Στην Football League... , έχουν ως εξής:Έμεινε ζωντανή η Παναχαϊκή, «Χ» στο «Ελ Πάσο»
Αχαρναϊκός-Απόλλων Σμύρνης 0-1
Λαμία-Εργοτέλης 3-0 α.α.
Χανιά-Ολυμπιακός Βόλου 3-0 α.α.
Κέρκυρα-Πανελευσινιακός 3-0
Αγροτικός Αστέρας-Πανσερραϊκός 0-0
Κισσαμικός-Ζάκυνθος 1-0
Λάρισα-Παναιγιάλειος 1-2
Παναχαϊκή-Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0
Καλλιθέα-Τρίκαλα 1-1

***  Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών έχουν ως εξής:
«Σίφουνας» ο ΠΑΟ στην Πυλαία, με ανατροπή η ΑΕΚ
Σάββατο 20-02-2016 :
Καβάλα-Άρης 71-77
Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016 :
«Εκτοξεύτηκε» στο 3ο δεκάλεπτο η ΑΕΚ, 76-73 τη Κηφισιά
 ΑΕΚ-Κηφισιά 76-73
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Φούφης-Παναγιώτου-Γεωργιάδης Τα δεκάλεπτα: 12-21, 36-39, 63-46, 76-73ΑΕΚ (Γιούζι Ζντοβτς): Χέρστον 11 (1), Μαυροκεφαλίδης 6, Κάρτερ 10 (1), Μπράουν 8, Μαυροειδής 9, Παπαντωνίου 3 (1), Σάκοτα 10 (2), Μιλόσεβιτς 6, Γκριν, Σαρικόπουλος, Καλαμπόκης 13 (3).ΚΗΦΙΣΙΑ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Στίγκερς 5, Κασελάκης 4, Χογκ 19, Ελ-Αμίν 11, Γλυνιαδάκης 7, Χατζηνικόλας, Γκίκας 5, Πόποβιτς 13 (3), Σταμάτης 9 (1), Χρυσικόπουλος.

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 67-90
Περίπατος του Παναθηναϊκού στην Πυλαία επί του ΠΑΟΚ
*Απουσίες είχε και ο Παναθηναϊκός, καθώς στην αποστολή για το ματς δε συμπεριλήφθηκαν οι τραυματίες, Αντώνης Φώτσης, Βασίλης Χαραλαμπόμπουλος

Διαιτητές: Πηλοϊδης, Σώμος, Τσουνάς
Τα δεκάλεπτα: 19-30, 32-61, 46-78, 67-90
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Τέπιτς 7 (1), Λιάπης 4, Κακαρούδης 2, Τσόχλας, Δέδας 2, Μαργαρίτης 11, Κώττας 8, Ντούβνιακ 5 (1), Μάρκοβιτς 12, Χάτσερ 16 (2)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Χέινς 9 (3), Μποχωρίδης 7 (1), Γιάνκοβιτς 5 (1), Ραντούλιτσα 9, Φελντέιν 5 (1), Διαμαντίδης 6 (2), Γκιστ 10 (1), Καλάθης 7 (1), Παπαγιάννης 8, Λούντζης 2, Κούζμιτς 4, Γουίλιαμς 18 (2) .-

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου  2016  :
 Ο Καββαδάς πήρε τον Αρκαδικό απ' το χέρι στη νίκη επί του Απόλλωνα
  Αρκαδικός-Απόλλων Π.  82-59 .-^
Τα δεκάλεπτα: 18-13, 38-33, 67-45, 82-59
Αρκαδικός (Καστρίτης): Καββαδάς 23, Βαν Όοστρουμ, Νουούτινεν 8 (2), Λι 8, Λίτζιον 7, Καραμαλέγκος, Τζόουνς Κ. 17 (3), Κοψαύτης, Στεφανίδης 14 (4), Τζόουνς Τ., Καλλινικίδης 5.
Απόλλων Π. (Μέξας): Πάλμλαντ 5 (1), Άντερσον 7 (1), Μέιερ 13 (2), Σάντλερ 8, Γουντς 8, Αργυρόπουλος, Βεργίνης 10 (2), Μαστρογιαννόπουλος, Τζαβαρά 6, Λαμπρόπουλος 2.

Το Λαύριο... προσγείωσε τον Κολοσσό και αύξησε ελπίδες παραμονής
  Λαύριο-Κολοσσός Ρ.  84-73 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 22-20, 46-31, 64-54, 84-73.
Λαύριο (Σερέλης): Κέσελ 21 (2), Νίξον 1, Κακλαμανάκης 2, Μπάρλος 14 (2), Μπολντς 17 (5), Γιανγκ 12 (1), Κρουμπαλί 13 (1), Σακελλαρίου 1, Περράκης, Γιαννακόπουλος 3 (1).
Κολοσσός (Λυκογιάννης): Ντέιβις 3, Λίντεν 12 (1), Ρέλεφορντ 19 (1), Σαλούστρος 3, Λιούις 14 (2), Λαρεντζάκης 18 (2), Μπιλής, Οικονομόπουλος, Γεωργαλής, ΜακΓκι 4.

Τα Τρίκαλα επέστρεψαν στις νίκες, το Ρέθυμνο δέχτηκε πλήγμα 8άδας
 Τρίκαλα-Ρέθυμνο   87-58
Τα δεκάλεπτα: 25-16, 42-32, 71-50, 87-58
Διαιτητές: Χριστοδούλου, Μητσόπουλος, Ανδρικόπουλος
ΤΡΙΚΑΛΑ (Κώστας Φλεβαράκης): Σοκό 22 (3), Τζόουνς 4, Βίλιαμσον 8, Καλλές 2, Ρόμπινσον 15 (3), Καντουγκαν 14, Τσιλούλης, Τσιάρας, Καλογιαννίδης 2, Μπράουν 20 (1), Βαρυτιμιάδης.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Ντελινινκάιτις, Σχίζας 2, Μάντεν 11, Στόουν 16 (2), Κάρτερ 10, Σάφτενααρ, Γιαννόπουλος 10 (1), Τσακαλέρης 2, Χάροου 7, Παναρετάκης, Δουλγεράκης, Θεοδωρίδης.

Ο Ολυμπιακός πέρασε άνετα από την Αμαλιάδα
Κόροιβος-Ολυμπιακός  65-84 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 20-14, 31-46, 58-66, 65-84
Διαιτητές: Αναστόπουλος, Ψαριανός, Τζαφλέρης
 ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Χάρης Μαρκόπουλος): Τσάπιν 17 (3), Συνετός, Πουλιανίτης 3, Χάρντινγκ, Τρότερ 10 (2), Γεωργάκης, Σλαφτσάκης 6, Βασιλόπουλος 12 (3), Χάρις 17
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Τζόνσον–Όντομ 17 (5), Χάντερ 12, Παπαπέτρου 5, Σπανούλης 16 (3), Στρόμπερι 7 (1), Μιλουτίνοφ 4, Πρίντεζης 3 (1), Αγραβάνης 3 (1), Μάντζαρης, Χάκετ 3, Παπανικολάου 11 (1), Αθηναίου 3 (1) .-

***  Ήρθε ο Βινς Χάντερ για τον ΠΑΟ, έτοιμος ο Φώτσης
Πάτησε Ελλάδα...Ήρθε ο Βινς Χάντερ για τον ΠΑΟ, έτοιμος ο Φώτσης

~ Επί αθηναϊκού εδάφους βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Βινς Χάντερ. Ο τιμ μάνατζερ των «πράσινων», Σάνι Μπετσίροβιτς, τον υποδέχθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τον Αμερικανό πάουερ φόργουορντ/σέντερ να δηλώνει έτοιμος για την πρόκληση που ανοίγεται μπροστά του...
«Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα, είμαι έτοιμος για την πρόκληση», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο Χάντερ και συνέχισε: «Σίγουρα αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της καριέρας μου. Έχω μιλήσει με πολλούς παίκτες και από το NBA και γενικότερα για τον Παναθηναϊκό πριν αλλά και μετά την απόφασή μου, Όλοι ξέρουν για τον Παναθηναϊκό. Είμαι μία μεγάλη ομάδα, γνωστή στο παγκόσμιο μπάσκετ. Όλοι λένε ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο ευρωπαϊκό και αμερικανικό μπάσκετ, αλλά εγώ είμαι έτοιμος για την πρόκληση. Μπορεί να μην έχω εμπειρία από την Ευρωλίγκα αλλά όλη μου τη ζωή παίζω μπάσκετ κι αυτό ξέρω να κάνω καλά. Αυτό θα κάνω και στον Παναθηναϊκό».
Όσο για το τι θα προσφέρει στο παιχνίδι των «πράσινων», είπε: « «Αυτά που θέλω να δώσω στον Παναθηναϊκό είναι ενέργεια, ριμπάουντ, πάθος, άμυνα, πικ εν ρολ και τάπες. Είμαι γρήγορος και καλός ριμπάουντερ. Θέλω και μπορώ να κερδίζω. Όλοι θέλουν, κανείς δε θέλει να χάνει, αλλά αυτό που θέλω είναι να πετυχαίνω νίκες. Κι αυτό είναι κάτι που ταιριάζει στην ομάδα μου. Θέλω να πάρω πολλά πρωταθλήματα με τον Παναθηναϊκό. Πάμε να πετύχουμε τους στόχους μας με την ομάδα».
Με Φώτση η προπόνηση, εκτός ο Πάβλοβιτς 
Μία ημέρα μετά την επιβλητική νίκη επί του ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο παρκέ του ΟΑΚΑ και άρχισε την προετοιμασία του, ενόψει της αναμέτρησης της Πέμπτης με την Φενερμπαχτσέ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, για την 8η αγωνιστική στη φάση των «16» της Euroleague.
Ο τεχνικός των «πράσινων», Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, είδε τον Αντώνη Φώτση να επιστρέφει στο κανονικό πρόγραμμα, έχοντας ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στη μέση. Εκτός προπόνησης έμεινε ο Σάσα Πάβλοβιτς, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση, ενώ ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (ενοχλήσεις στους κοιλιακούς) έκανε θεραπεία.

*** ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ για σήμερα :
 17:00 NOVASPORTS 1
Λαύριο - Κολοσσός
Τρίκαλα - Ρέθυμνο
Basket League
 17:00 NOVASPORTS 2
Κόροιβος - Ολυμπιακός
Basket League
 18:00 OTE Sport 3
Καλλιθέα - Τρίκαλα
Football League
 19:30 NOVASPORTS 1
Βέροια - Πανιώνιος
Super League
 21:15 OTE Sport 7
Φορτούνα Ντίσελντορφ - Νυρεμβέργη
Γερμανία δεύτερη κατηγορία
22:00 OTE Sport 1
Νάπολι - Μίλαν
Ιταλικό Πρωτάθλημα
22:00 NOVASPORTS 2
Σπόρτινγκ - Μποαβίστα
Πορτογαλικό Πρωτάθλημα

***  Οδυνηρή εντός έδρας ήττα από το Λουτράκι για την Καλαμάτα (φωτογραφίες) 

 
 
 
Την ήττα με 1-2 γνώρισε το απόγευμα της Κυριακής η Καλαμάτα από την ομάδα του Λουτρακίου. Η τοπική μας ομάδα σε κανένα σημείο δεν ανταποκρίθηκε στη σημασία του αγώνα και γνώρισε την ήττα καθώς οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο δυο στιγμές αδράνειας της άμυνας της Καλαμάτας. Μετά το σημερινό αποτέλεσμα η υπόθεση παραμονή δυσκολεύει αρκετά για τους ποδοσφαιριστές του Κώστα Καλλογιαννίδη. Το Λουτράκι άνοιξε το σκορ στο 27ο λεπτό όταν ο Κωβαίος εκμεταλλεύτηκε λάθος διώξιμο του Τορεζάνι.. Στο 65ο λεπτό ο Κωβαίος άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Αντι όμως η Καλαμάτα να πιέσει ήρθε ένα δεύτερο λάθος στην άμυνα της από τον Μπαντούνα αυτή τη φορά και ο Παπουτσής έκανε το 0-2 στο γήπεδο του Μεσσηνιακού στο 78ο λεπτό. Το μόνο που κατάφερε η τοπική μας ομάδα ήταν να μειώσει στο 85ο λεπτό σε 1-2 με γκολ του Χρήστου Καλαντζή στην επανεμφάνιση του με τα μελανόλευκα. Το συγκρότημα του Κώστα Καλογιαννίδη αν συνεχίσει με εμφανίσεις σαν τη σημερινή σίγουρα δεν θα έχει τύχη στην υπόθεση παραμονή.
Καλαμάτα : Σταυράκης, Τσόπελας (71' Μπεγκλετζής), Λιόλιος, Όττα, Μπαντούνας, Κασμερίδης, Ραχίμ, Τσιμικλής, Γκίνο (54' Χατζηλιόντας), Παναγιωτόπουλος, Τορεζάνι (61' Καλαντζής) - 

***  Μελισσανίδης, ΠΑΕ Ολυμπιακός και Κασάμι για δυσφήμιση
Ασκήθηκε πειθαρχική δίωξηΜελισσανίδης, ΠΑΕ Ολυμπιακός και Κασάμι για δυσφήμιση
~ Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης, άσκησε πειθαρχική δίωξη εις βάρος των Δημήτρη Μελισσανίδη, ΠΑΕ Ολυμπιακός και Παϊτίμ Κασάμι, με την κατηγορία της δυσφήμισης του αθλήματος.
Οι δύο άνδρες διώκονται για δημόσιες δυσμενείς κρίσεις εις βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου, όπως αυτές εκφράστηκαν μετά την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα, στο ΟΑΚΑ.
Ο Δ. Μελισσανίδης, ο οποίος χαρακτηρίζεται από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα ως «πρόεδρος εν τοις πράγμασι της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΕ ΑΕΚ», είχε δηλώσει μετά το ντέρμπι ότι «σήμερα νικήσαμε τον Αλή Μπαμπά και τους 40 κλέφτες», ενώ ο Κασάμι είχε καταφερθεί εναντίον του διαιτητή Καλογερόπουλου.
Η ανακοίνωση:
«Ο κ. Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης άσκησε και παρέπεμψε προς την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ τις ακόλουθες πειθαρχικές διώξεις:
- Εις βάρος του Δημήτρη Μελισσανίδη (Προέδρου εν τοις πράγμασι) της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΕ ΑΕΚ, διότι δυσφήμησε το άθλημα του ποδοσφαίρου προβαίνοντας δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις, εις βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (Διαιτησίας, Διαιτητών), προκαλώντας, έτσι, στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξιώσεως και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση εκ μέρους του κοινού προς παρακολούθηση των αγώνων ποδοσφαίρου και προσελεύσεως στα γήπεδα.
Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1, 3 και 4, 7 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.
- Εις βάρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, νομίμως εκπροσωπουμένης και του ΠΑΙΤΙΜ ΚΑΣΑΜΙ, ποδοσφαιριστή της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, διότι δυσφήμησαν το άθλημα του ποδοσφαίρου προβαίνοντας δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις, εις βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (Διαιτησίας, Διαιτητών, Υπεύθυνου άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων), προκαλώντας, έτσι, στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξιώσεως και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση εκ μέρους του κοινού προς παρακολούθηση των αγώνων ποδοσφαίρου και προσελεύσεως στα γήπεδα. Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1, 3 και 4, 6, 7, 35 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ». Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2016   : 
 ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  01 Φεβρουαρίου  2016 :  
http://snsarfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-01-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 02  Φεβρουαρίου 2016: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-02-2016.html .-  
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Η  Εφημερίδα  μας ,Τρίτη  02  Φεβρουαρίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/02/02-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  04 Φεβρουαρίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-04-2016.html .-
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  Τετάρτη  03 Φεβρουαρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/02/03-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  04 Φεβρουαρίου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-04-2016.html .-
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη  04  Φεβρουαρίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/02/04-2016.html .-
 ~ Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  05  Φεβρουαρίου  2016 :   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-05-2016.html .-
~  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Παρασκευή  05  Φεβρουαρίου  2016 : 9ο μέρος -κεφάλαιο: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/02/05-2016.html .-  
~ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  06 Φεβρουαρίου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-06-2016.html .-  

  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή 07  Φεβρουαρίου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-07-2016.html .-                                                                                                                                         
~ Η Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  08-Φεβρουαρίου -2016   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-08-2016.html  .-
~Η Εφημνερίδα  μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Τρίτη 09 Φεβρουαρίου  2016  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-09-2016.html .-           
Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο  αγιάζι της  ενημέρωσης Τετάρτη 10 Φεβρουάριος  2016   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-10-2016.html .- 
~  Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  10  Φεβρουαρίου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/02/10-2016.html .-    
Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  11 Φεβρουαρίου 2016  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-11-2016.html .-          
~   Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή 12  Φεβρουαρίου  2016:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-12-2016.html .-
ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ μας  Παρασκευή  12  Φεβρουαρίου  2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/02/12-2016.html .- 
~  Αθλητικό  Σαββατοκύριακο 13  και  14 Φεβρουαρίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/02/13-14-2016.html .-    
~  Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης   Σάββατο  13 Φεβρουαρίου  2016 : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-13-2016.html  .-   
  Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS    στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  14  Φεβρουαρίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-14-2016.html .-
~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 15  Φεβρουαρίου  2016: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-15-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 16  Φεβρουαρίου  2016  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-16-2016.html .-
~   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις
    Τρίτη  16 Φεβρουαρίου 2016 :
10ο κεφάλαιο  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/02/16-2016.html .-                                                    

~ Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  17 Φεβρουαρίου 2016  :   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-17-2016.html .-
Η Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  18  Φεβρουαρίου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-18-2016.html .-
  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  18 Φεβρουαρίου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/02/18-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-19-2016.html .- 
  ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  20 και  21  Φεβρουαρίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/02/19-20-2016.html .-  
~   Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  20 Φεβρουαρίου  2016: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-20-2016.html .- 
 Η Εφημερίδα μας ARFARTA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 21  Φεβρουαρίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfarta-news-21-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-22-2016.html .-
~                                                                                                                                                                                                       
~ Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων: 
 1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
, 2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
, 3. Stamos
Arfara Messinias Greece
, 4. ARFARA - KALAMATAS , 5. ASTERAS ARFARON
2011
, 6. Arfara-Messinias 2 , 7. stamos-dynami , 8. Arfara-Messinias , 9. Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
, 10. vlasios , 11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 
15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  ,
  
 ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  

1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4486 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =  Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2795 video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2819   video. -  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.097  βίντεο   .- 
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4801 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 590 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.561   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
~
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: