Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 17  Ιανουαρίου  2016  :
~                         ΟΜΟΡΦΙΕΣ  από  την ΜΕΣΣΗΝΙΑ  μας



17 Ιανουαρίου
Αντωνίου του Μεγάλου (1) (†356) και Αντωνίου του νέου (2), του εν Βερροία ασκήσαντος. Αριστοτέλους και Αχιλλέως (Αχιλλά). Θεοδοσίου του ευσεβούς βασιλέως, του Μεγάλου. Ιουνίλλας και Τουρβώνος, του νοταρίου. Νεομάρτυρος Γεωργίου του εξ Ιωαννίνων (†1838).
(1)Γεννήθηκε το 251 στην Άνω Αίγυπτο από πλούσιους και ενάρετους γονείς, τους οποίους έχασε σε νεαρή ηλικία. Συγκεντρώσε όμως την προσοχή του στην μυστική θεωρία των μοναχών της ερήμου και στην φροντίδα της μικρής αδελφής του. Γρήγορα αποφάσισε να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και αναχώρησε για την έρημο, αφού πρώτα τακτοποίησε την μικρότερη αδελφή του και μοίρασε την μεγάλη πατρική περιουσία στους φτωχούς της περιοχής του. Στην έρημο παίδευσε την ψυχή του και τιθάσευσε τα πάθη του φθάνοντας στα ανώτατα όρια της άσκησης ώστε η ψυχή του αγίου μπορούσε να εξέρχεται του σώματός του ενώ βρισκόταν ακόμη εν ζωή. Έγινε το πρότυπο των ασκητών. Πολλοί εξ αυτών έφθαναν στην έρημο για να τον ακούσουν και να τον συμβουλευθούν. Παρέδωσε την μακάρια ψυχή του στον μισθαποδότη Θεό σε ηλικία 105 ετών. Αν και, όπως λέγει ο Μέγας Αθανάσιος, μία από τις τελευταίες επιθυμίες του Οσίου Αντωνίου ήταν να μείνει κρυφός ο τόπος της ταφής του, οι μοναχοί που μόναζαν κοντά του έλεγαν ότι κατείχαν το ιερό λείψανό του, το οποίο επί Ιουστινιανού (561 μ.Χ.), κατατέθηκε στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Αλεξάνδρεια και από εκεί αργότερα, το 635 μ.Χ., μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη.
Η Σύναξή του ετελείτο στη Μεγάλη Εκκλησία.
(2)Καταγόταν από τη Βέροια της Μακεδονίας. Νέος ακόμη πήγε στην Μονή της Πιερίας όπου έγινε υποδειγματικός μοναχός. Στη συνέχεια αποχώρησε από την μονή και με την άδεια του ηγουμένου εγκαταστάθηκε σε μια κοντινή σπηλιά. Εκεί ασκήτεψε για 50 χρόνια με αυστηρή προσευχή και άσκηση και κοιμήθηκε ειρηνικά μένοντας άταφος. Κατά τύχη τα σκυλιά κάποιου κυνηγού βρήκαν το άγιο λείψανό του. Το περισυνέλεξαν και το έθαψαν με ευλάβεια και τιμές στη Βέροια, ενώ στον τόπο της ταφής του έκτισαν ναό στ’ όνομά του, ο οποίος σώζεται μέχρι σήμερα.
 Άγιος Αντώνιος ο Μέγας - 17ος αι. μ.Χ. - Mονή Διονυσίου, Άγιον Όρος
~Άγιος Αντώνιος ο Μέγας - 17ος αι. μ.Χ. - Mονή Διονυσίου, Άγιον Όρος  - 

Σήμερα 17/01/2016 εορτάζουν:
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας, Άγιος Γεώργιος ο Νέος εξ Ιωαννίνων, Όσιος Αντώνιος ο νέος ο Θαυματουργός
Άγιοι Aντώνιος, Eυθύμιος και Σάββας ο Ηγιασμένος - 1766 μ.Χ. - Nέα Σκήτη, Άγιον Όρος
Άγιοι Aντώνιος, Eυθύμιος και Σάββας ο Ηγιασμένος - 1766 μ.Χ. - Nέα Σκήτη, Άγιον Όρος
Μη συγκατοικήσετε με αιρετικό, ούτε να έχετε γνωριμίες με άρχοντες. Τα χέρια σας ας μην είναι απλωμένα για να μαζεύουν, προτιμότερον να είναι απλωμένα για να δίνουν (Αββάς Χωμέ).Γεροντικόν
~
Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου Πέτρου

Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου....
 
Όσιος Ιωάννης ο Καλυβίτης

Όσιος Ιωάννης ο Καλυβίτης
 
Όσιος Παύλος ο Θηβαίος

Όσιος Παύλος ο Θηβαίος
 
Αγία Νίνα Ισαπόστολος

Αγία Νίνα Ισαπόστολος
 
Άγιοι Έρμυλος και Στρατόνικος

Άγιοι Έρμυλος και Στρατόνικος
 
Αγία Τατιανή

Αγία Τατιανή
 
Όσιος Θεοδόσιος ο κοινοβιάρχης

Όσιος Θεοδόσιος ο κοινοβιάρχης
 
Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης

Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης
 
Άγιος Πολύευκτος

Άγιος Πολύευκτος
 
Όσιος Ευστράτιος ο Θαυματουργός
Άγιος Aντώνιος και Άγιος Παύλος ο Θηβαίος - β'μισό του 17ου αι. μ.Χ. - Mονή Ξηροποτάμου, Άγιον Όρος
Άγιος Aντώνιος και Άγιος Παύλος ο Θηβαίος - β'μισό του 17ου αι. μ.Χ. - Mονή Ξηροποτάμου, Άγιον Όρος
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας - Καζακίδου Μαρία© (byzantineartkazakidou. blogspot.com)
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας - Καζακίδου Μαρία© (byzantineartkazakidou. blogspot.com)
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας - άγνωστος ζωγράφος κρητικού εργαστηρίου, τέλη 16ου - αρχές 17ου αιώνα μ.Χ.
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας - άγνωστος ζωγράφος κρητικού εργαστηρίου, τέλη 16ου - αρχές 17ου αιώνα μ.Χ.
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας - Λυδία Γουριώτη© (lydiagourioti-iconography.blogspot.gr)
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας - Λυδία Γουριώτη© (lydiagourioti-iconography.blogspot.gr)
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας - 17ος αι. μ.Χ. - Mονή Διονυσίου, Άγιον Όρος
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας - 17ος αι. μ.Χ. - Mονή Διονυσίου, Άγιον Όρος
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας, Μονή Παμμακάριστου
~ Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος δ’.
Τόν ζηλωτήν Ἠλίαν τοῖς τρόποις μιμούμενος, τῷ Βαπτιστῇ εὐθείαις ταῖς τρίβοις ἑπόμενος, Πάτερ Ἀντώνιε, τῆς ἐρήμου γέγονας οἰκιστής, καί τήν οἰκουμένην ἐστήριξας εὐχαῖς σου· διό πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τάς ψυχάς ἡμῶν.
17/01 Απολυτίκιο Αγ. Αντωνίου - 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: http://youtu.be/QlbCGHhh9A0 ,


~
***  Οδηγίες από τον Μορέα για όσους κινηθούν στην Ε.Ο. Καλαμάτας- Κορίνθου          
     
Εν όψει των χιονοπτώσεων, που αναμένονται στην Πελοπόννησο και σε άλλες περιοχές από το απόγευμα της Κυριακής 17 Ιανουαρίου και μετά, συνιστούμε στους οδηγούς που πρόκειται να ταξιδέψουν στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα:
         Συμβουλευθείτε το δελτίο πρόγνωσης καιρού, ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων. Κινηθείτε μόνο εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο.
         Έχετε πάντα μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες και βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να τις τοποθετείτε.
         Φροντίστε να έχετε επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός σας.
         Προσαρμόστε τον τρόπο οδήγησης και την ταχύτητά σας στις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
         Κρατάτε απόσταση ασφαλείας από τα εκχιονιστικά και μην τα προσπερνάτε – αφήστε τα να κινηθούν μπροστά σας και να απομακρύνουν το χιόνι, για την ασφάλειά σας.
         Αν σε περίπτωση ανάγκης χρειαστεί να σταματήσετε στον αυτοκινητόδρομο, σταματήστε μόνο δεξιά. Η αριστερή λωρίδα πρέπει να παραμένει πάντα ανοιχτή ώστε να διέρχονται τα εκχιονιστικά.
         Ακολουθείτε τις οδηγίες της Τροχαίας.
         Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καλέστε στο 1025 ή στο 2710-562.000.
 
***  Ραντεβού στη Μεσσήνη δίνουν σήμερα οι Μεσσήνιοι αγρότες          
     
Στο αγροτικό συλλαλητήριο σήμερα στη Μεσσήνη θα συμμετάσχουν μαζικά και οι αγρότες των Φιλιατρών, σύμφωνα με την ομόθυμη και ομόφωνη απόφαση που έλαβαν σε ανοιχτή συνέλευση – συγκέντρωση του Αγροτικού Συλλόγου της πόλης το βράδυ της Παρασκευής. Οι αγρότες από τα Φιλιατρά και τα περίχωρα, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο συζήτησαν για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλα τα μέτρα που ήδη τους πλήττουν καθώς και εκείνα που θα επακολουθήσουν, τονίζοντας ότι είναι μέτρα αντιαγροτικά και αντιλαϊκά που εξαθλιώνουν την αγροτιά και εξουθενώνουν τους αγρότες οδηγώντας τους στην εγκατάλειψη της γης τους, τη φτωχοποίηση και, τελικά, τον αφανισμό. Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, περιέγραψε την τραγική κατάσταση που βιώνουν εξαιτίας των Μνημονιακών μέτρων που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια και τον αφανισμό που θα υποστούν με το ασφαλιστικό και την άδικη και βάρβαρη φορολόγηση σε βάρος τους. Οι αγρότες των Φιλιατρών αποφάσισαν την ενεργό συμμετοχή τους στο Αγροτικό Παμμεσσηνιακό Μπλόκο και στη σημερινή αγωνιστική κινητοποίηση στη Μεσσήνη. Στις 8:30 το πρωί θα συγκεντρωθούν με αγροτικά οχήματα και μηχανήματα στην πλατεία των Φιλιατρών και μετά, όλοι μαζί, θα αναχωρήσουν για τη Μεσσήνη. Σε κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών αναφέρεται πως, καλούνται όλοι οι αγρότες στο Αγροτικό Μπλόκο ενάντια στην Αντιαγροτική Πολιτική στον κόμβο της Μεσσήνης την Κυριακή 17 Γενάρη στις 11 π.μ.
Oι Έλληνες αγρότες είναι οι μοναδικοί στην Ευρώπη των 28, που δεν έχουν ελαφρύνσεις στην ενέργεια, στο αγροτικό πετρέλαιο και το αγροτικό ρεύμα. Είναι οι μοναδικοί που πληρώνουν ΦΠ 23% στα αγροτικά εφόδια, όταν ο μέσος όρος στην ευρωζώνη είναι 6%. Είναι οι μοναδικοί που δεν έχουν αγροτική πίστη, ή και όταν μπορούν να έχουν ΑΔΑ (ανοιχτά καλλιεργητικά δάνεια) που λόγω της έλλειψης ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα δίνονται με το σταγονόμετρο, έχουν κόστος χρήματος (επιτόκιο δανεισμού) τετραπλάσιο ή πενταπλάσιο από τον μέσο όρο της ευρωζώνης …
Κυρίως όμως είναι οι μοναδικοί που ενώ υπάρχει αυτή η έλλειψη ρευστότητας λόγω των capital controls, παραμένουν απλήρωτοι, λόγω δημοσιονομικών προβλημάτων αλλά και δυσλειτουργιών του ΟΠΕΚΕΠΕ σε εθνικές (επιστροφή ειδικού φόρου πετρελαίου, από το β΄ εξάμηνο του 2013, όταν ακόμη επιδοτούνταν το πετρέλαιο σύνολο 250 εκατομ. Ευρώ) ή κοινοτικές ενισχύσεις (βιολογικά, εξισωτικές ακόμη και από το 2008!).
Μέσα σε όλα αυτά έχουν να αντιμετωπίσουν με βίαιο τρόπο την απελευθέρωση αγορών και την κατάργηση του όποιου προστατευτισμού, ως συνέπεια της εφαρμογής της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, αλλά και μία σειρά από φόρους που επιβλήθηκαν στο β΄ εξάμηνο του 2015  που πλήττουν βάναυσα την πρωτογενή παραγωγή. Τέτοιες ενέργειες είναι η πλήρης απελευθέρωση της διάρκειας ζωής στο φρέσκο αγελαδινό γάλα, η επιβολή ΕΦΚ στο κρασί, η επιβολή ΦΠΑ 23% στο χοιρινό και το μοσχαρίσιο, όταν το εισαγόμενο έρχεται με 0% ΦΠΑ κατά απαίτηση των δανειστών κ.α.
Εν ολίγοις δεν θα ήταν υπερβολή να διαπιστώσουμε  ότι καταγράφεται μία αίσθηση εγκατάλειψης της υπαίθρου τους τελευταίους μήνες και παραίτησης από το αγροτικό και κτηνοτροφικό επάγγελμα, παρά τον μύθο που συντηρήθηκε στα πρώτα χρόνια της κρίσης για επιστροφή στο χωριό.
ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ :Χθες στην πλατεία, σήμερα στη Μεσσήνη!
Σο μεταξύ, Στην πλατεία των Γαργαλιάνων έβγαλαν, χθες το πρωί ,τα τρακτέρ τους και  οι αγρότες της περιοχής, στα πλαίσια των κλιμακούμενων κινητοποιήσεων που ξεκινούν απέναντι στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Σήμερα Κυριακή  τρακτέρ, αγροτικά μηχανήματα και οχήματα θα δώσουν μαζικό παρών στο Παμμεσσηνιακό Παναγροτικό Συλλαλητήριο στη Μεσσήνη, ενώ είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν μέχρι τέλους για να μην ψηφιστεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο τους εξαθλιώνει. Οι αγρότες των Γαργαλιάνων έχουν στείλει προειδοποιητικό μήνυμα προς όλους τους βουλευτές Μεσσηνίας ότι σε περίπτωση που ψηφίσουν το ασφαλιστικό στη Βουλή, θεωρούνται «πρόσωπα ανεπιθύμητα» στους Γαργαλιάνους!

***  Έκθεση Φωτογραφίας μόδας στο Elite City Resort
Τον αναγνωρισμένο φωτογράφο μόδας George Dimopoulos θα φιλοξενήσει το Elite City Resort, τα εγκαίνια έκθεσης του οποίου στο lobby του ξενοδοχείου θα γίνουν σήμερα Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, στις 8.00 το βράδυ. Στο πλαίσιο της έκθεσης Fashion Calendar θα παρουσιαστεί η συλλεκτική έκδοση του καλλιτεχνικού ημερολογίου Model Book, που περιέχει 12+1 καλλιτεχνικά πορτραίτα από πρωταγωνιστές της μόδας και της showbiz. Παράλληλα, θα συγκεντρωθούν πόροι για την υποστήριξη της οικολογικής δράσης της Greenpeace και του φιλανθρωπικού έργου του «Χαμόγελου του Παιδιού». Ο δε καλλιτέχνης θα χαρεί να ανταλλάξει απόψεις για τη ζωή και την τέχνη, ενώ θα είναι διαθέσιμος να υπογράψει τα συλλεκτικά ημερολόγια. Θα ακολουθήσει cocktail party με finger food και άφθονο κρασί. Να σημειωθεί πως η έκθεση δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της δημιουργικής ακαδημίας Fashion Photography Workshop με την επιμέλεια της Credis Visca, ενώ θα διαρκέσει έως και τις 22 Ιανουαρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. - 

***  «Η χελώνα caretta – caretta στην κατηγορία μειωμένου ενδιαφέροντος»          
      
Δελτίο Τύπου εξέδωσε χθες ο Δήμος Τριφυλίας, στο οποίο «πανηγυρίζει» το γεγονός ότι η θαλάσσια χελώνα καρέττα - καρέττα άλλαξε κατηγορία στον κόκκινο κατάλογο απειλούμενων ειδών.
Επίσης, εξαπολύονται βολές και μομφές κατά ΜΚΟ και περιβαλλοντικών οργανώσεων, χωρίς ωστόσο να κατονομάζονται, ενώ είναι περισσότερο από ευδιάκριτη η σκοπιμότητα του δελτίου Τύπου σχετικά με το θέμα της θέσπισης Εθνικού Πάρκου, στο οποίο ο Δήμος Τριφυλίας είναι σφόδρα αντίθετος.
Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται συγκεκριμένα:
Η Χελώνα caretta – caretta στην κατηγορία ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ. Γιατί, λοιπόν, εγκαλείται και διασύρεται η χώρα μας; Από ποιους;
Με αφορμή την καταγγελία της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και την εκδίκαση για τη μη λήψη και εφαρμογή μέτρων και νόμων, που να προστατεύουν το περιβάλλον και την ωοτοκία της caretta –caretta στην περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου, είδαν το φως της δημοσιότητας ανακοινώσεις και δημοσιεύματα που αποδίδουν ευθύνες, αλλά και προσπαθούν να δημιουργήσουν τον εχθρό, που όλοι πρέπει να καταφερθούν εναντίον του να τον δαιμονοποιήσουν και να τον χαρακτηρίσουν ελαφρά τη καρδία εχθρό του περιβάλλοντος και της κάθε μορφής ζωής που υπάρχει σε αυτό. Και αυτός δεν είναι άλλος από την τοπική κοινωνία και τους εκπροσώπους της, που σαν στόχο έχουν, άκουσον άκουσον, την τσιμεντοποίηση και την καταστροφή του περιβάλλοντος.
Υπάρχουν, όμως, κάποιες αναντίρρητες αλήθειες, που επιτέλους πρέπει να λεχθούν, σαν αφετηρία ενός διαλόγου που είναι επιβεβλημένος να γίνει:
1. Οι κάτοικοι της περιοχής του Κυπαρισσιακού Κόλπου δεν είναι έποικοι της περιοχής, ούτε περιπλανώμενοι «χρυσοθήρες» που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή για την αναζήτηση πλούτου. Είναι γηγενείς, κάτοικοι με δεσμούς αδιάρρηκτους σε βάθος αιώνων με το περιβάλλον και το οικοσύστημα, αλλά και την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου. Ο χώρος είναι το αγαθόν που μας παραδόθηκε από τις προηγούμενες γενιές μας και θα παραδώσουμε στα παιδιά μας χωρίς μεταπράτες, χωρίς ενδιάμεσους, χωρίς «πνευματικούς» πατέρες και χωρίς αυτόκλητους προστάτες.
2. Άδεια παραμονής και επιβίωσης στο χώρο μας είναι αυτονόητο ότι δε ζητάμε από κανέναν, είτε λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε λέγεται κυβέρνηση, είτε λέγονται περιβαλλοντικές οργανώσεις, είτε ΜΚΟ.
3. Ο πολιτισμός και η παιδεία μας, διαμορφωμένη από αιώνες, μας έχει επιβάλει να προστατεύουμε το περιβάλλον και το οικοσύστημα και να το συντηρούμε σε τέτοιο βαθμό ανάπτυξης, ώστε όλοι αυτοί σήμερα να κόπτονται για τη διατήρησή του. Και αυτό έχει κατορθωθεί κυρίως και πρωτίστως από τις τοπικές κοινωνίες. Κατά συνέπεια, μαθήματα οικολογικής ευαισθησίας, υποδείξεις, αλλά κυρίως κατηγορίες από επαγγελματίες δε δεχόμαστε, θεωρώντας αυτές ανόητες, άσκοπες και απαράδεκτες.
4. Βασικό μέλος του οικοσυστήματος είναι και ο άνθρωπος, ο οποίος μπορεί να είναι κυρίαρχος και ρυθμιστής του, μιας και κατέχει τη νόηση, αλλά δεν μπορεί να γίνει είδος υπό διωγμό, θυσία στις ιδεοληψίες του κάθε τυχόντος και περαστικού σε έναν κόσμο που δεν είναι άγιος και αφήνει κενά για ιδιωτικές στοχεύσεις. Είναι αναντίρρητη αλήθεια ότι και ο άνθρωπος πρέπει να επιβιώσει και, βεβαίως, αφήνει αδιάφορους όλους τους «προστάτες» ότι ο πληθυσμός του Δήμου Τριφυλίας μειώθηκε κατά 20% τα δέκα τελευταία χρόνια. Και αυτό αφήνει μια πικρία.
5. Η χώρα μας διασύρεται στα διεθνή δικαστήρια, γιατί κάποιοι γνωστοί επιτήδειοι τη συκοφαντούν, πολλές φορές, με υπερβολικές, ψευδείς και χαλκευμένες κατηγορίες και είναι οι ίδιοι που μετά οδύρονται για το διασυρμό της.
6. Αλλά γιατί εγκαλείται η χώρα μας; Κυρίως γιατί δεν προστατεύει τη χελώνα μας Caretta –Caretta. Και εδώ έρχεται η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (International Union for the Conservation of Nature - IUCN) που εκδίδει τον κόκκινο κατάλογο των απειλούμενων ειδών του κόσμου.
Πρόκειται για μια διαδικασία αξιολόγησης και τεκμηρίωσης της κατάστασης των ειδών, που καταλήγει στην ιεραρχική τους κατάταξη, ώστε να εντοπίζονται τα είδη εκείνα που διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο εξαφάνισης στο φυσικό τους περιβάλλον και να προωθείται η ανάγκη προστασίας τους. Αυτή, λοιπόν, η διεθνής ένωση, με τον κόκκινο κατάλογο που εξέδωσε το 2015, την κατέταξε στην κατηγορία ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ - LEAST CONCERN (LC), που είναι τα σχετικά κοινά ή ευρέως διαδεδομένα είδη και που κατά κανέναν τρόπο δεν ανήκουν στις προηγούμενες κατηγορίες των κρισίμως κινδυνευόντων, τρωτών ή σχεδόν απειλουμένων ειδών.
Και μάλιστα, βελτιώθηκε κατά πολύ από την προηγούμενη αξιολόγηση, που είχε γίνει για την Caretta – Caretta το 1982 και την κατέτασσε στην κατηγορία των ΤΡΩΤΩΝ - VULNERABLE (VU): δηλ. σε αυτά που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης στο μεσοπρόθεσμο μέλλον, ξεπερνώντας και την ενδιάμεση κατηγορία των ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΩΝ - NEAR THREATENED (NT).
Με απλά λόγια, με ό,τι έχει γίνει στη χώρα μας, με ό,τι έχει γίνει και στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, η χελώνα caretta –caretta από είδος υπό τον υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης είναι στην κατηγορία μειωμένου ενδιαφέροντος, όσον αφορά στον κίνδυνο που διατρέχει.
Αυτό, βεβαίως, ακυρώνει όλους αυτούς που έκαναν την ανάγκη ιδεολογία και την ιδεολογία επάγγελμα.
Γιατί, λοιπόν, εγκαλείται και διασύρεται η χώρα μας; Από ποιους; Γιατί τόση απαξίωση; Πώς προστατεύεται και από ποιους;
Η κοινωνία των πολιτών του Δήμου Τριφυλίας θα συνεχίσει με τον ίδιο σεβασμό και ευλάβεια να προστατεύει το χώρο της, θα διεκδικεί το δικαίωμα στην ανάπτυξη χωρίς ενοχές, με την έννοια του μέτρου όπως έκανε πάντα.
Η Πολιτεία είναι επιβεβλημένο πλέον, χωρίς περιστροφές και αναβολές, χωρίς υποτέλειες και φοβίες, να συνομιλήσει με την κοινωνία και να προχωρήσει στην έκδοση του Π.Δ. που θα καθορίσει τους όρους ανάπτυξης της περιοχής μας.

***  Μην «πάμε» κι από γρίπη          
     
Αγρίεψε από χθες ο καιρός και άρχισαν οι αέρηδες και οι βροχούλες. Ας ελπίσουμε ότι και αυτό το κύμα κακοκαιρίας, η Μεσσηνία  θα το περάσει σχετικά ήρεμα.
Πάντως, καλού κακού, ένα ρουχαλάκι παραπάνω βάλτε το, καθώς τις χαμηλές θερμοκρασίες  δεν θα τις γλυτώσουμε και από ιώσεις η εποχή αυτή είναι γεμάτη.
Σε άλλες δε περιοχές άρχισε να χτυπάει για άλλη μια χρονιά ο «ιός της γρίπης» που πλήττει κυρίως ηλικιωμένα άτομα και άτομα με προβλήματα υγείας. Προσοχή λοιπόν.   Β.Β. 

***   Εναλλακτικοί τρόποι λειτουργίας του πανηγυριού στην Καλαμάτα          
     
Αρχικά κ. δήμαρχε πάρτε μια ιδέα από το παζάρι που έγινε στη Λάρισα το Σεπτέμβρη, χωρίς γύφτικες παράγκες στο link,
Αφού,  λοιπόν,  δε θέλετε στην πόλη τη μαφία των πανηγυριών, όπως αναφέρατε  στη τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ και το θέμα, εκτός των άλλων, είναι προσωπικό και εγωιστικό, θα σας .............κάνω μια πρόταση που δεν έχει να κάνει με μαφίες.
Τα περισσότερα από τα προϊόντα που διακινούνται στα παζάρια, υπάρχουν και διατίθενται και στα περισσότερα καταστήματα της πόλης, ίσως σε καλύτερες ποιότητες, χωρίς αυτό να είναι κανόνας φυσικά.
Θα μπορούσατε, λοιπόν, κ.  δήμαρχε να οργανώσετε ένα παζάρι, που θα το αποτελούν στην πλειοψηφία οι έμποροι της πόλης και μάλιστα θα μπορούσαν να προτιμηθούν, ώστε να έχουν και μια ευκαιρία το χρόνο, αυτοί που τα καταστήματα τους δεν είναι σε κεντρικά σημεία.
Θα μπορούν να υπάρχουν εκτός των άλλων, τοπικά προϊόντα όπως και προϊόντα από άλλα σημεία της χώρας, ακόμα και χαλβάς Φαρσάλων όπως αναφέρατε.
Απλά, όλα τα είδη θα ήταν συγκεντρωμένα, έστω δυο μέρες το  χρόνο, ώστε οι επισκέπτες να έχουν την δυνατότητα στον ίδιο χώρο να βρίσκουν ό,τι επιθυμούν, με αποτέλεσμα τα έσοδα να παραμένουν στην πόλη.
Τέλος,  αφού θέλετε να στηρίξετε το στεγασμένο εμπόριο, θα μπορούσατε με ένα μικρό και συμβολικό ποσόν ή ακόμα και δωρεάν να τους παρέχετε  το χώρο για το παζάρι.
Επίσης μια καλή ιδέα είναι να νοικιάσετε για τρεις μέρες, το εμπορικό κέντρο που παραμένει εκτός λειτουργίας κοντά στο λιμάνι και έτσι το παζάρι να είναι σε κλειστό χωρο, πολιτισμένο και όχι γύφτικο..
Σχέδια και τρόποι υπάρχουν πολλά, αρκεί να υπάρχει θέληση και σωστή οργάνωση.
Κουραμπάς Γιάννης  ,   Μενινά Καλαμάτα 

***  Σκληραίνουν τη στάση τους οι δικηγόροι της Καλαμάτας- Το πλαίσιο χορήγησης αδειών          
     
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, επικύρωσε την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, για αποχή των δικηγόρων από την Δευτέρα 18/1/2016 έως και την Παρασκευή 22/1/2016, με το νέο αυστηρό πλαίσιο χορήγησης αδειών που έχει ως εξής και πλέον περιλαμβάνει  αποκλειστικά:
1/ Παραγραφές – προθεσμίες (αστικά, διοικητικά, ποινικά, συμπεριλαμβανομένης και της συμπλήρωσης ορίου προσωρινής κράτησης).
2/ Αναστολές πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και μόνον.
3/ Για τις ποινικές υποθέσεις στα πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι για πλημμελήματα που από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως έχει συμπληρωθεί 6ετία σε α΄ βαθμό και 7ετία σε β΄ βαθμό.
4/ Δεν απαιτείται άδεια στην κατάθεση προτάσεων (20ήμερο) και προσθήκης – αντίκρουσης της τακτικής πολυμελούς.
5/ Κατά τη διάρκεια της αποχής οι δικηγόροι δεν παριστάμεθα σε αυτόφωρα, σε προσωρινές διαταγές (ούτε κατάθεση αιτήσεως προσωρινής διαταγής, ούτε συζήτηση αυτής) και σε κακουργήματα (πλην της περιπτώσεως συμπληρώσεως ορίου προσωρινής κράτησης)
6/ Δεν επιτρέπεται η κατάθεση δικογράφων καθώς και η διενέργεια διαδικαστικών πράξεων και αιτήσεων στις Γραμματείες των Δικαστηρίων, σε Συμβολαιογραφεία, Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία (πχ. έλεγχοι τίτλων, παράσταση σε ένορκες βεβαιώσεις, συμβολαιογραφικές πράξεις κλπ)
7/ Δεν επιτρέπεται η σύνταξη και υπογραφή εξωδίκων δηλώσεων, επιταγών προς πληρωμή και επιταγών προς εκτέλεση.
8/ Η Γραμματεία του Δικηγορικού Συλλόγου θα παραμείνει κλειστή καθ’ όλο το διάστημα της αποχής, δεν θα εξυπηρετεί δικηγόρους και πολίτες καθώς δεν θα χορηγεί ένσημα και χαρτόσημα. Θα επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο:
α. Έκδοση γραμματίων προείσπραξης (παράβολα, δικαστικό ένσημο και ένσημα) αποκλειστικά και μόνο για τις ρητά επιτρεπόμενες δικαστικές ενέργειες και
β. Χορήγηση πινακίων
Β. Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους δικηγόρους να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στην ανοιχτή συγκέντρωση των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων του Νομού μας που θα γίνει στο αμφιθέατρο Κουμουνδούρου την Τρίτη 19-1-2016 και ώρα 12:00 για να συζητήσουμε την κοινή μας δράση. Θα ακολουθήσει πορεία και επίσκεψη συμπαράστασης στα «μπλόκα» των αγροτών και των εργατών.
 
 *** ΒΟΜΒΑ! Ο Τσίπρας θα τινάξει στον αέρα το σύστημα...
 tsipras
~  Το Μέγαρο Μαξίμου αναζητεί απεγνωσμένα αποτελεσματικούς τρόπους, προκειμένου να ανακόψει την ανοδική πορεία της Νέας Δημοκρατίας, τα ποσοστά της οποίας έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, ύστερα από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ηνία της ηγεσίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voicenews.gr, η κυβέρνηση δε θέλει να περιοριστεί σε μία κλασική πολιτική σύγκρουση με το νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά σκοπεύει να επιστρατεύσει αλλαγή των δεδομένων στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Οι πληροφορίες αναφέρουν, πως το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα ετοιμάζει κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και μείωση του ορίου εισόδου στη Βουλή στο 2% από το 3% που ισχύει μέχρι σήμερα. Οι κινήσεις αυτές θα επηρεάσουν αισθητά τους όρους και το παιχνίδι της πολιτικής αντιπαράθεσης.
Μάλιστα το κυβερνητικό επιτελείο εκτιμά πως με την αλλαγή του εκλογικού νόμου θα μπορούν να πετύχουν συνεργασίες και να αναδείξουν την πολιτική απομόνωση της ΝΔ. Ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα στη συνάντηση που είχε με το γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, κ. Δημήτρη Κουτσούμπα. Είναι δύσκολο να αρνηθούν θετική ψήφο στην απλή αναλογική, τόσο το ΚΚΕ, όσο και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.
Η πρωτοβουλία αυτή του πρωθυπουργού δε θα αργήσει να εκδηλωθεί αν κι πρώτος σχεδιασμός προέβλεπε υλοποίηση μετά την πρώτη αξιολόγηση από τους δανειστές.
Παρ' όλα αυτά, ελλοχεύει ο κίνδυνος για ενίσχυση των σεναρίων εκλογολογίας στη χώρα, πυροδοτώντας έτσι αστάθεια κι αβεβαιότητα για μία ακόμη φορά. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ρίξει στις πλάτες του πολιτικό ρίσκο, προκαλώντας μεγάλο πλήγμα στην οικονομία, για το οποίο θα θεωρηθεί αμέσως υπεύθυνος.

*** ΕΚΤΑΚΤΟ! Η Αυστρία βγήκε από τη Σένγκεν...
aystria
~ Την περιμέναμε αυτή τη κατάληξη καθώς η αναστολή λειτουργίας της συνθήκης για κάποια από της χώρες της Ευρώπης θα γινόταν από μέρα σε μέρα καθώς το μεταναστευτικό κύμα είναι πλέον μη διαχειρίσιμο με αποτέλεσμα την αρχή να την κάνει η Αυστρία με απόφαση του καγκελάριου Φάιμαν ο οποίος ανέστειλε οριστικά τη συνθήκη προκειμένου να ελέγξει τις ροές λαθρομεταναστών στη χώρα του.
Οι δηλώσεις σε Αυστριακή εφημερίδα που ανακοινώνει την εν λόγω απόφαση είναι οι εξής:
«Όποιος έρχεται στην χώρα μας θα πρέπει να ελέγχεται προσεκτικά στα σύνορα» τονίζοντας πως από εδώ και στο εξής θα υπάρχουν πιο αυστηροί συνοριακοί έλεγχοι ενώ θα διώκονται εκτός της χώρας όσοι δεν έχουν τα απαραίτητα χαρτιά. Σε κάθε σημείο συνοριακού ελέγχου, κάθε ένας που φθάνει θα πρέπει να δείχνει ένα κανονικό και νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο στις αυστριακές αρχές» και συνέχισε λέγοντας "Ότι αφού η ΕΕ δεν μπορεί να ελέγξει τα εξωτερικά της σύνορα, οι χώρες μέλη θα πρέπει να ξεκινήσουν να ελέγχουν οι ίδιες τα δικά τους εθνικά σύνορα.''
Το αμέσως επόμενο βήμα της Αυστρίας είναι να χρησιμοποιήσει τον στρατό προκειμένου να μπλοκάρει κάθε μεταναστευτική ροή και φυσικά αυτή η απόφαση είναι που την θέτει οριστικά εκτός Σένγκεν καθώς έρχεται σε αντίθεση με την βασική της λειτουργία που είναι η ελεύθερη διακίνηση μεταξύ των χωρών που υπόκεινται σ' αυτήν χωρίς κανέναν έλεγχο στα σύνορα.
Τέλος,να σας πληροφορήσουμε πως αυτή η κίνηση λόγω της γεωγραφικής θέσης της Αυστρίας είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς είναι το κομβικό σημείο στην Κεντρική Ευρώπη και συνδέει τον Βορρά με τον Νότο, κάτι που αλλάζει όλα τα δεδομένα στο θέμα του μεταναστευτικού...

***  Τελεσίγραφο Σόιμπλε στην Ελλάδα: "Θα σας κλείσουμε τα σύνορα και θα σας μείνουν οι μετανάστες!"
soimple
~   Τελεσίγραφο στην Ελλάδα έστειλε το βράδυ της Παρασκευής ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος προειδοποίησε πως αν κλείσει η χώρα του σύνορα για τους πρόσφυγες, τότε η Ελλάδα θα έχει να αντιμετωπίσει ένα οξύτατο και πολυετές πρόβλημα.
Ο Σόιμπλε μίλησε στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας, τονίζοντας την ανάγκη να για γρήγορη εφαρμογή του προγράμματος, ενώ ταυτόχρονα δήλωσε πως η "συμβουλή" για την παραμονή του ΔΝΤ στη χώρα μας, έγινε κατανοητή από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Σόιμπλε προσκάλεσε τα μέλη σε συνεργασία, προκειμένου να προστατευθεί και να μην διακινδυνευτεί η ευρωπαϊκή ενοποίηση. Συνέχισε λέγοντας πως τα αντίστοιχα κονδύλια που δοθούν στην Τουρκία, μπορούν να ζητηθούν από τα κράτη-μέλη και πως αν δεν μπορεί να επιτύχει η Ευρώπη το στόχο, τότε πρέπει να βρεθεί μία συμμαχία προσφύγων.
Παράλληλα δήλωσε απογοητευμένος για όσους θεωρούν ότι το προσφυγικό είναι αποκλειστικό πρόβλημα της Γερμανίας και συμπλήρωσε πως κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με τον κύριο Τσακαλώτο, του γνωστοποίησε πως αν η Γερμανία αναγκαστεί να κάνει ότι και η Σουηδία με την επαναφορά ελέγχου διαβατηρίων, τότε η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης.
Μάλιστα προειδοποίησε πως αυτό δε θα ήταν ζήτημα λίγων μηνών, αλλά ένα πολυετές "αγκάθι" στο οποίο θα ήταν πολύ δύσκολο να δοθεί λύση.

*** ΒΟΜΒΑ! Αρχηγός κόμματος της Βουλής φοροδιαφεύγει...
sdoe
~  Το πάρτι της φοροδιαφυγής συνεχίζεται καθώς σύμφωνα με πόρισμα του ΣΔΟΕ ένας εκ των αρχηγών κόμματος της σημερινής Βουλής εμπλέκεται σε μεγάλο σκάνδαλο φοροδιαφυγής και τα στοιχεία που τον ''καίνε'' βρίσκονται ήδη στα χέρια των αρμοδίων.
Η εν λόγω περίπτωση είναι πραγματικά μια βόμβα που θα σκάσει από μέρα σε μέρα καθώς είναι αδύνατον πλέον να μπορέσει να συγκαλυφθεί μετά τα όσα έχουν προκύψει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και αναμένεται η παραπομπή του με κατηγορίες για διαπλοκή και πολλές άλλες λεπτομέρειες που θα συγκλονίσουν για ακόμη μια φορά όλους τους Έλληνες πολίτες.
Οι δανειστές σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr αποφασισμένοι να διαλευκάνουν κάθε τέτοιου είδους περίπτωση, ζήτησαν να παραλαμβάνουν όλα τα ντοκουμέντα για κάθε ζήτημα που προκύπτει εντός του κοινοβουλίου και θα ασχοληθούν εκτενέστερα με την υπόθεση αφού και ο συγκεκριμένος αρχηγός κόμματος σύμφωνα με διαρροές είναι μπλεγμένος και σε σκάνδαλα πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

***  Σαρώνει ο Μητσοτάκης....
kyriakos
~  Προβάδισμα Μητσοτάκη και ΝΔ δίνουν οι νέες δημοσκοπίσεις. Μεγάλη πτώση παρατηρείται στην Κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα ένας στους δύο πολίτες αξιολογεί ως θετική εξέλιξη την εκλογή Μητσοτάκη, την ίδια ώρα που, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ογκούμενη απογοήτευση από τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εντείνουν την απογοήτευση των πολιτών.
Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν προκαλεί εντύπωση ότι η υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στο 18% από το 35,46% που πήρε στις τελευταίες εκλογές, δίνει την ευκαιρία στη ΝΔ να προσπεράσει και, με το 21,3% που συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου, να αποσπάσει προβάδισμα 3,3 εκατισταιών μονάδων, που επιτυγχάνει κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.     Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ περνά τρίτο με 5,4%, αφήνοντας τέταρτη τη Χρυσή Αυγή με 5,2%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 3,1%, η Ένωση Κεντρώων με 2,6%, οι ΑΝΕΛ με 1,9% το Ποτάμι με 1,6%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,3%, ενώ άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4,1%.
\*** Ραγδαίες εξελίξεις! Δήλωση "φωτιά" Σαμαρά για κυβέρνηση και ΝΔ...
samarasb
~   Ύστερα από τις νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και παρουσιάζουν τη Νέα Δημοκρατία ως πρώτο κόμμα, τα στελέχη της Συγγρού δεν προσπαθούν καν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους.
Σε εκπομπή γνωστού τηλεοπτικού καναλιού, ο πρώην πρωθυπουργός προέβη σε μία βαρύγδουπη δήλωση σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή γνωστού τηλεοπτικού καναλιού: "η ΝΔ θα προχωρήσει ενωμένη και ανανεωμένη και θα κερδίσει τον λαϊκισμό της κυβέρνησης".
Η δήλωση αυτή του πρωθυπουργού σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στα social medias, με πολλούς χρήστες να σχολιάζουν αρνητικά τον άκρατο ενθουσιασμό του πρώην πρωθυπουργού, γράφοντας έφερε τη ΝΔ και τη χώρα στα πρόθυρα της καταστροφής.

***  Βόμβα! Θέτουν θέμα ηγεσίας σε Ελληνικό κόμμα...
pot
~  Ο Χάρης Θεοχάρης σε συνέντευξη που έδωσε, αφήνει υπονοούμενα ότι θα αναλάβει την εξουσία του κόμμαος "ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ".
Ο ίδιος λέει:  «ο κ. Θεοδωράκης πρέπει να πρωτοστατήσει εδώ και τώρα στην προσπάθεια διεύρυνσης και ενοποίησης του χώρου που αποκαλούμε ριζοσπαστικό κέντρο. Και ίσως χρειαστεί να προσφέρει και το ίδιο του το είναι χάριν της ιδέας αυτής».
Ακόμα, μίλησε και για τον κ. Μητσοτάκη και είπε πως η Νέα Δημοκρατία γέρνει προς το ΠΟΤΑΜΙ αφού ο πρόεδρος της έχει πιο κεντρώες ιδεολογίες. Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει σιγά σιγά να αποδεικνύει με κάθε τρόπο ότι μπορεί να τα "βγάλει πέρα" με του βουλευτές του κόμματος του οι οποίοι είναι πιο δεξιοί.

***  ΈΚΤΑΚΤΟ! Οι Δανειστές εκβιάζουν. Δραματικές εξελίξεις...
qkouarteto
~  "Κίτρινη" κάρτα βγάζουν οι δανειστές στην κυβέρνηση αναφορικά με το Ασφαλιστικό που περίμεναν... "αγελάδα και τους έστειλαν μια γάτα".
Αυτό ανέφερε πηγή του κουαρτέτου στην εφημερίδα "Βήμα της Κυριακής"!
Όπως όλα δείχνουν μεταξύ των θεσμών επικρατεί η σκληρή γραμμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ιδιαιτέρως του Πολ Τόμσεν, ο οποίος φαίνεται πως είναι εκείνος που κινεί τα νήματα και δίνει οδηγίες στην Ντέλια Βελκουλέσκου.
Πηγές των δανειστών ανέφεραν ότι το σχέδιο που έχει δώσει η κυβέρνηση δεν είναι κοστολογημένο, δεν υπάρχουν σε κανένα σημείο νούμερα και δεν εξηγείται πως θα γίνει η κατάργηση του ΕΚΑΣ. Οι θεσμοί εμφανίζονται διατεθειμένοι να δεχθούν αύξηση εργοδοτικών εισφορών έως 1% και όχι 1,5% που είναι η ελληνική πρόταση και δεν θεωρούν πως το πρόγραμμα δεν θα βγει χωρίς νέα μείωση συντάξεων.
Στην Αθήνα έχουν ήδη διαμηνύσει πως μόνον όταν λάβουν κοστολογημένο σχέδιο θα το επεξεργαστούν και στη συνέχεια οι επικεφαλής του κουαρτέτου θα επιστρέψουν στη χώρα μας.

***  ΒΟΜΒΑ! ''Οι Έλληνες θα καταστρέψουν τους Τούρκους σε 48 ώρες...''

polemos
~  Το voicenews.gr έχει αναφέρει στο παρελθόν πως το ενδεχόμενο να ξαναζήσουμε ένα επεισόδιο τύπου Ιμία είναι πλέον πολύ πιθανό και μάλιστα πολύ σύντομα.
Σε συνέντευξη του σε ρώσικο κανάλι ο ΜΜΕ ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος επιβεβαιώνει αυτό το σενάριο λέγοντας τα εξής:
''Να μην αποκλείουμε ενδεχόμενο επεισοδίου τύπου Ίμια με την Τουρκία, αλλά και να μην αμφισβητούμε καν την δυνατότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να προχωρήσουν σε κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους που παραβιάζει το Αιγαίο.''
Απαντώντας σε ερωτήσεις που του τέθηκαν από το ρωσικό RGRU, ο κ.Φράγκος κάνοντας ιστορικές αναφορές που ξεκινούν από το 1920 επισημαίνει τις πάγιες επιδιώξεις της Τουρκίας που σήμερα εκφράζονται με τον στόχο να μοιραστεί ξανά το Αιγαίο. “Στην πραγματικότητα αυτό που επιθυμεί η Τουρκία είναι η ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας''.
Τόνισε πως γεγονότα όπως των Ιμίων δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αποκλειστούν στο μέλλον καθώς τεκμηριώνει την άποψη του με μια μελέτη των Ισραηλινών η οποία αναφέρει πως σε μια περίπτωση πολέμου με την Τουρκία η Ελλάδα μπορεί να τους καταστρέψει σε 48 ώρες.

***  Φρίκη! Βιασμός 2χρονου κοριτσιού από μουσουλμάνο...
pakistan
~  Δεν το χωράει ανθρώπινος νους αυτό που συνέβη στο Πακιστάν, όπου συνεχίζονται οι θηριωδίες κατά των παιδιών κι όσων δεν έχουν εξισλαμιστεί.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voicenews.gr, όταν η οικογένεια αρνήθηκε να εξισλαμιστεί, ένα μουσουλμανικό κτήνος βίασαν τη 2χρονη κόρη της οικογένειας, καταστρέφοντας τη ζωή του μικρού κοριτσιού.
Παρά την φίμωση του Τύπου που υπάρχει στο Πακιστάν, κάποιοι δημοσιογράφοι ασχολήθηκαν με το θέμα και αποκάλυψαν όλη την αλήθεια για το μαρτύριο του μικρού κοριτσιού.

***  Τι έχασε ο «κυρίαρχος» λαός;
opinionnn
~ Του πολίτη Παν. Παπαγαρυφάλλου
 Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών και Δήμου Αθηναίων
 \  Δεν έχασε μόνο τα αυγά και τα πασχάλια.
Δεν έχασε μόνο την εθνική του κυριαρχία.
Δεν έχασε μόνο το δικαίωμα της βουλής να νομοθετεί.
Δεν έχασε μόνο κάθε ελπίδα για το μέλλον.
Δεν έχασε, δεν έχασε, δεν έχασε…
Δεν έχασε μόνο τις συντάξεις και την εργασία.
Δεν έχασε μόνο κάθε προοπτική ανάπτυξης.
Έχασε το πιο θεμελιώδες, το πιο χρήσιμο το πιο πολύτιμο που υπάρχει στον άνθρωπο και στο κράτος: Έχασε την ψυχή του, που του την έκλεψαν οι πολιτικάντηδες.
Όταν την ξαναβρεί τότε μπορεί να ξαναπάρει και ό,τι του άρπαξαν! Δυστυχώς, ταγοί και λαός υποτίμησαν τη σημασία της ψυχής, την οποία ο γράφων ανέδειξε από τον Ιανουάριο του 1996, γράφοντας και τούτα: «το χαμένο έδαφος το ανακτάς με μια μάχη αλλά τη χαμένη ελληνική ψυχή δύσκολα, πολύ δύσκολα τη χτίζεις και χωρίς ψυχή, χωρίς την πυρακτωμένη ελληνική συνείδηση η Ελλάδα θα καταντήσει ένα δοχείο για ξένο περιεχόμενο. Μπροστά σ’ αυτό τον εθνικό κίνδυνο οι όσοι πιστοί δεν μπορούμε να παραμένουμε παθητικά μοιραίοι και άβουλοι. Αντίσταση κάθε λογής και μορφής και πριν απ’ όλα και πάνω απ’ όλα ΗΘΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ». Συνέχιζα: «Σύνθημά μας και όπλο μας: Η χυδαιότητα δεν θα περάσει. Η χυδαιότητα δεν θ’ αποτελέσει θεσμό του δημοσίου βίου των Ελλήνων. Οι Έλληνες δεν εξαγοράζονται όλοι. Η Ελλάδα δεν πωλείται. Η ιστορία εκδικείται» (βλ. «Πολιτικά Θέματα της 2-2-1996», όπου το άρθρο μου: «Η χυδαιότατα ως θεσμός του πολιτικού «μας» συστήματος»).
Ήταν τότε που ο «νέος» Μεσσίας Κ. Σημίτης ανέβαινε τα σκαλοπάτια του Μαξίμου ως πρωθυπουργός και ο γράφων χτυπούσε το καμπανάκι του εθνικού κινδύνου! Κανείς, σχεδόν, δεν άκουγε τίποτα. Τρέχαν, σχεδόν όλοι, να εκμαυλιστούν και να γλείψουν! Γελάστηκα. Μου ήταν αδύνατο να πιστέψω ότι ο «κυρίαρχος» λαός είχε αποφασίσει να μετατραπεί σε ευτελές εμπόρευμα. Επωλήθη, όπως το γεγονός αυτό το επισήμανα πριν χρόνια με το κείμενό μου: «Αυτό τον σάπιο λαό ποιος θα τον αγοράσει;»

***  ΈΚΤΑΚΤΟ! Η Τουρκία παρέδωσε τελεσίγραφο πολέμου...
erntogan kryfi
~  «Τελεσίγραφο» πολέμου παρέδωσε η Τουρκία στις ΗΠΑ λέγοντας ότι «οι Κούρδοι ελέγχουν μια ενιαία γραμμή 400 χλμ κατά μήκος των τουρκικών συνόρων και θέλουν να μπουν στην γραμμή Azaz-Jarablus.
Aν το καταφέρουν και ενώσουν την Afrin με τα υπόλοιπα καντόνια θα ελέγχουν 500 χλμ.
Εμείς δεν πρόκειται ποτέ να δεχτούμε ένα Κουρδικό διάδρομο» στη βόρεια Συρία!
Το μήνυμα αυτό παραδόθηκε στον Στρατηγό των ΗΠΑ Joseph Dunford, από τον πρωθυπουργό Α.Νταβούτογλου και τον Στρατηγό Hulusi Akar στο οποίο τονίζονταν ότι «δεν θα ανεχτούμε επανασχεδιασμό της πολιτικής γεωγραφίας της περιοχής, οι Κούρδοι θέλουν να αλλάξουν την δημογραφική δομή της περιοχής προς όφελος τους αναγκάζοντας Άραβες και Τουρκμένους να εγκαταλείψουν την περιοχή».
Η Τουρκία βλέποντας να χάνει το «παιχνίδι» στη Συρία, αφού οι Κούρδοι υποστηρίζονται από ΗΠΑ με αεροπορική κάλυψη και χερσαίες αμερικανικές δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή αλλά και από την Ρωσία, πρότεινε να βομβαρδίσει το ISIS στην Jarablus ενώ αρνήθηκε να στείλει χερσαίες δυνάμεις.
Επιπλέον ζήτησε κοινές επιχειρήσεις με τις ΗΠΑ ώστε να δημιουργηθεί έδαφος ελεύθερο από τους ισλαμιστές του ISIS κατά μήκος των 98 χλμ των τουρκικών συνόρων γνωστή ως γραμμή Marea-Jarablus ενώ ζήτησε από τις ΗΠΑ να εκπαιδεύσουν και να εξοπλίσουν σουνίτες που θα ασφαλίσουν τα νότια σύνορα της Τουρκίας!
Για αυτό το λόγο παριστάνει πως βομβαρδίζει θέσεις του ISIS στο Χαλέπι όπως σας έχουμε ενημερώσει.
Ο Dunford, σε μια υψηλού επιπέδου επίσκεψη επισκέφτηκε τα αμερικανικά στρατεύματα που βρίσκονται στην βάση Ιντσιρλίκ στην Τουρκία.
Αργότερα συζήτησε τις εξελίξεις με το ISIS και την Συρία και το Ιράκ με τον τούρκο ομόλογο του.
Οι Τούρκοι έθεσαν επί τάπητος τις προσπάθειες του PYD το οποίο πέρασε τον Ευφράτη και προσπαθεί να μπει στον διάδρομο Azaz-Jarablus.
Οι Τούρκοι ισχυρίστηκαν ότι το PYD συνεργάζεται με το PKK και τόνισαν στις ΗΠΑ ότι:
«Γνωρίζουμε τις προσπάθειες και τις επιθυμίες τους να δημιουργήσουν «Κουρδικό διάδρομο» κατά μήκος των τουρκικών συνόρων και να μπουν στην γραμμή Azaz-Jarablus. Διακηρύξαμε πολλές φορές ότι η Τουρκία δεν θα αποδεχτεί ποτέ αυτό.
Οι Κούρδοι ελέγχουν μια ενιαία γραμμή 400 χλμ κατά μήκος των συριακών συνόρων με την Τουρκία και επεκτείνουν τον έλεγχο τους ενώνοντας την Afrin με τα υπόλοιπα καντόνια της περιοχής. Θα φτάσουν έτσι στα 500 χλμ»!
Ταυτόχρονα οι δυνάμεις SDF (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις) αποτελούμενες από Κούρδους, Χριστιανούς και Άραβες κατάφεραν να αποκτήσουν τον έγεχο του στρατηγικού φράγματος Teshrin Dam στο Ευφράτη με την Άγκυρα να παραπονιέται ότι το 85% της δύναμης SDF αποτελείται από μέλη του PYD και έτσι παρουσιάστηκε από τα δυτικά ΜΜΕ.
Επιπλέον η Τουρκία παραπονέθηκε για τις ρωσικές απειλές αντεκδίκησης εναντίον τουρκικών μαχητικών λόγω της κατάρριψης του Su-24 και ζήτησε από τις ΗΠΑ να μεσολαβήσουν ώστε να επικετρωθούν στη μάχη κατά του ISIS και όχι σε άλλους στόχους.
Tην ίδια στιγμή ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών Efkan Ala συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρέσβη για να συζητήσουν ζητήματα ασφάλειας συνόρων και τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.
«Ο πρέσβης συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Ala για να συζητήσουν την αντιτρομοκρατική συνεργασία συμπεριλαμβανομένου και του PKK και τις προσπάθειες ενδυνάμωσης της ασφάλεις των τουρκικών συνόρων»….
Επίσης έγινε γνωστό ότι συζητήθηκε η ανακατάληψη της Ραμάντι και το θέμα του Ιράκ και ειδικότερο το σχέδιο απελευθέρωσης της Μοσούλης…

***  Η ελληνική οικογένεια στο ...απόσπασμα!
oikogenia
~    Αντιστράτηγος (ε.α) Νίκος Ταμουρίδης
Επίτιμος Α'
Υπαρχηγός ΓΕΣ
Λίγο πριν το τέλος του ''έτους της εθνικής ντροπής 2015'', το μείζον των βουλευτών της Βουλής των Ελλήνων ψήφισε το λεγόμενο ''σύμφωνο συμβίωσης'' των ομοφύλων, επιφέροντας έτσι ένα ακόμη καίριο πλήγμα κατά του ιερού θεσμού της ελληνικής οικογένειας! Ένα συνονθύλευμα από εθνομηδενιστές, δειλούς, δήθεν προοδευτικούς, άθεους και απάτριδες εκτέλεσαν το καθήκον τους απέναντι στους ξένους πάτρωνές τους! Τα κόμματά τους δεν έχουν πλέον κανένα ηθικό δικαίωμα να αποτελούν οντότητες στην πολιτική γεωγραφία της χώρας, οι οποίες να διεκδικούν την ψήφο Ελλήνων πολιτών που έχουν γαλουχηθεί με τα νάματα της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας. Προσωπικά τάσσομαι απέναντι με όλη μου τη δύναμη!
Πριν προλάβει κάποιος δήθεν δημοκράτης και δήθεν ανθρωπιστής να χρησιμοποιήσει τους εύκολους λαϊκίστικους και ηλίθιους χαρακτηρισμούς της αριστερής προπαγάνδας, δηλώνω ότι φασισμός και ρατσισμός και κάθε είδους ...φοβισμός είναι να μην επιτρέπεται στον κάθε έλληνα πολίτη να έχει την άποψή του και να την παρουσιάζει ελεύθερα και δημοκρατικά!
Διαφωνώ λοιπόν απόλυτα με αυτό που ψηφίστηκε. Για ένα πολύ απλό και λογικό λόγο.
Είναι δεδομένο (και όποιος δεν το δέχεται είναι κοινωνικά και επιστημονικά τυφλός) ότι οι ''ιδιαιτερότητες'' των ομοφύλων είναι ''παρά φύσιν'', αφού η φύση έχει ως αρχές της την ισορροπία και την διαιώνιση των ειδών και αυτές οι αρχές έχουν αποτυπωθεί στο σώμα των ανθρώπων και των ζώων με τις διαφορές κάθε φύλου και έχουν ενσωματωθεί στην κοινωνική ζωή με τη συνεύρεση ανθρώπων διαφορετικού φύλου.
Επιπλέον, κατά τον Αριστοτέλη, επιδίωξη της ζωής του ανθρώπου είναι η ευτυχία, η οποία επιτυγχάνεται δια των αρετών. Η απόκτηση των αρετών προϋποθέτει φύση κανονική, μάθηση σωστή και άσκηση επίμονη και μακροχρόνια.
Ας ζει λοιπόν ο καθείς όπως και με όποιον θέλει, ας κάνει τις όποιες επιλογές του, χωρίς να προκαλεί, κανείς δεν το απαγορεύει. Γιατί όμως αυτό να γίνεται επίσημα, με κρατική νομοθέτηση, παραβαίνοντας τους φυσικούς νόμους;
Γιατί θα πρέπει η πολιτεία να λέει ΝΑΙ σε οποιοδήποτε αίτημα ισχνών μειοψηφιών, παραβιάζοντας τα δικαιώματα των συντριπτικών πλειοψηφιών; Ακόμη κι αν θεωρεί ότι είναι θέμα σεβασμού της διαφορετικότητας (νέες έννοιες!), γιατί να πει ναι; Υπάρχει και το ΟΧΙ της αγάπης!
Γιατί να υπακούει η Ελλάδα σε κάθε ξενόφερτη οδηγία ή κάθε ύπουλη εντολή από τους εντολείς της Δύσης, της Ευρώπης;
Αλλά, ποιας Δύσης; Αυτής που απλώνει τα νύχια της για να ξεσκίσει τις σάρκες της αδύναμης Ελλάδας, εκμεταλλευόμενη βέβαια τις αμαρτίες των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών; Αυτής που με τις άστοχες ενέργειές της, βάζοντας φωτιά στην ευρύτερη περιοχή, μας γέμισε με αλλοεθνείς και αλλόθρησκους πρόσφυγες και μετανάστες αλλοιώνοντας την εθνική μας σύσταση;
Ποιας Ευρώπης; Της κόρης της Ύβρεως; Της οικτρά αποτυχημένης πολυπολιτισμικότητας; Του ψευδεπίγραφου ουμανισμού; Της σύγχρονης οικονομικής και κοινωνικής γκιλοτίνας; Αυτής που δεν της καίγεται καρφί για την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα μας; Αυτής που νομιμοποιεί την παιδοφιλία και την κτηνοβασία και κάθε είδους ανωμαλία, στο πλαίσιο δήθεν της ιδιωτικής ελευθερίας και των προσωπικών δεδομένων; Ποιων προσωπικών δεδομένων; Αυτών που ήδη κατέχουν και ετοιμάζονται σε λίγο μέσω της κάρτας του πολίτη να μας μεταμορφώσουν σε ''μαρκαρισμένα'' ζώα;
Ας αφήσουμε λοιπόν τη παραφιλολογία αυτή κι ας δούμε κατάματα την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι μια. Θέλουν να μας διαλύσουν τελείως! Η πατρίδα μας δέχεται ένα ανηλεή πόλεμο από τους σύγχρονους βάρβαρους με την ανοχή ή και τη συνενοχή των ντόπιων εντολοδόχων τους. Ο βασικός στόχος τους είναι η ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας. Αφού κτύπησαν και διέλυσαν την πολιτική και την οικονομία, τώρα κτυπούν τα ''ιερά τέρατα'' της δόμησης του ελληνορθόδοξου χαρακτήρα, την εθνική παιδεία και την οικογένεια. Με τη μέθοδο δε του σαλαμιού, ακολουθούν η εκκλησία και οι ένοπλες δυνάμεις. Αντισταθείτε!

***  Αινιγματική Ευρώπη...
opinionnn
~  Άρθρο του Δημήτρη Α. Ζακοντίνου
Οικονομολόγου,
αντιπροέδρου του ΕΛΙΣΜΕ (Eλληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών)
Για πολλούς σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί γεωπολιτικό αίνιγμα και αυτό εδράζεται στην αντίληψη στο ότι από τη μία δεν είναι τίποτα άλλο από ένα Ατλαντικό δημιούργημα, δηλαδή μία φιλελεύθερη καπιταλιστική ζώνη, μια κοινωνία ελεύθερης αγοράς που ενσωματώνει την ιδεολογία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που όμως στην ουσία αποτελεί επέκταση αμερικανικών οικονομικών ομίλων που ελέγχουν το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα και παράλληλα επηρεάζεται από την στρατηγική πολιτική του ΝΑΤΟ.
Από την άλλη η Ε.Ε. είναι η έκφραση, μιας καθαρά ευρωπαϊκής ταυτότητος που επιθυμεί να υλοποιήσει το Γκωλικό όραμα για μία ανεξάρτητη και κυρίαρχη Ευρώπη από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια.
Ο προβληματισμός γίνεται πολύ πιο έντονος, όταν διαπιστώνεται ότι η Γερμανική ηγεσία που δύναται να επιβάλει τις απόψεις της λόγω της οικονομικής ισχύος που διαθέτει, σε όλες σχεδόν τις ηγεσίες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο που προκαλεί ερωτηματικά και απορίες, ως προς το τι επιδιώκει. Αναμφίβολα η Γερμανία αποτελεί τον κύριο πυλώνα της Ε.Ε. καθότι, είναι οικονομικά ισχυρή.
Η πολιτική που κατόρθωσε να επιβάλλει στους λοιπούς ευρωπαίους εταίρους την προβάλλει ως υπερασπιστής του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, (ΕΥΡΩ) παρά το γεγονός ότι από την εφαρμογή αυτής της πολιτικής δημιουργούνται δυσάρεστες καταστάσεις, απειλώντας πολλές φορές την κοινωνική ειρήνη σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερα σε αυτές του Νότου
Παράλληλα και ενώ έχει αναπτύξει σημαντική οικονομική συνεργασία με την Ρωσία, πρωτοστατεί στην επιβολή κυρώσεων εναντίον της λόγω του Ουκρανικού ζητήματος ενώ γνωρίζει την σημαντική εξάρτησή της από το Ρωσικό Φυσικό Αέριο, που τόσο χρειάζεται η οικονομία της αλλά και το γεγονός ότι σημαντικό μέρος των εξαγωγών της απορροφάται από τη Ρωσία.
Όμως μπορεί να αμφισβητείται πραγματικά η Ρωσία, όταν υπάρχει κίνδυνος να κλείσει την στρόφιγγα, που προμηθεύει αέριο όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και σε πάρα πολλές Ευρωπαϊκές χώρες;
Οι ερμηνείες που μπορούν να δοθούν είναι πολλές ωστόσο αυτή η συμπεριφορά του Βερολίνου δείχνει ότι επιδιώκει με κάθε τρόπο, χρησιμοποιώντας ακόμη και την Ευρωπαϊκή Ένωση (π.χ. Τρίτο ενεργειακό πακέτο) να σταματήσει την εξάρτηση της Γερμανίας αλλά και της Ευρώπης από το Ρωσικό Φυσικό Αέριο, που όμως για να γίνει αυτό θα χρειασθεί να βρεθούν νέοι προμηθευτές, αλλά και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές.
Μια πρώτη σκέψη θα πήγαινε στην προοπτική εισαγωγών Φ.Α. από την βόρεια Αμερική αλλά αφ' ενός η παραγωγή στις ΗΠΑ από τα σχιστολιθικά πετρώματα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο με πολλά προβλήματα στην παραγωγή και μετά βίας καλύπτει έστω και μεγάλο μέρος της εσωτερικής ζήτησης, αφ' ετέρου, η εισαγωγή Καναδικού Φ.Α. δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί άμεσα, καθόσον θα πρέπει προηγουμένως να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές για την μετατροπή του σε LNG (υγροποιημένο Φ.Α.) προκειμένου να μπορεί να μεταφερθεί στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ αν ληφθεί υπ' όψη και η ανάγκη απόσβεσης των απαραίτητων επενδύσεων θα διεμορφώνετο μια τιμή που μάλλον θα το καθιστούσε ασύμφορο.
Τέλος είναι πολύ αμφίβολο εάν η Γερμανία θα επιθυμούσε να αντικαταστήσει την ενεργειακή εξάρτησή της από την Ρωσία με αυτήν των ΗΠΑ-Καναδά και μάλιστα με μεγαλύτερο κόστος, δημιουργώντας παράλληλα συνθήκες να αυξηθεί και η όποια επιρροή που ασκείται πάνω της σήμερα, από τα Υπερατλαντικά οικονομικά και Στρατηγικά συμφέροντα. Σε δεύτερη σκέψη αναγκαστικά οδηγούμεθα στο ότι ο προσανατολισμός της πρέπει να στρέφεται προς ανατολάς δηλαδή:
1.προς την Μεσόγειο, που όπως δείχνουν τα πράγματα υπάρχουν σημαντικά αποθέματα υδρογονανθράκων.
Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν έχει φανεί κανένα επίσημο ενδιαφέρον μέχρι σήμερα για την συμμετοχή της σε μελλοντική εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της περιοχής, ήδη και εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης ασκεί καταλυτική επιρροή στη χώρα μας αλλά και στην Κύπρο.
Όσον αφορά στην Κύπρο, σύμφωνα με τον σύμβουλο επί γεωπολιτικών θεμάτων της ρωσικής κυβέρνησης Α. Ντούνκιν η χώρα πέρασε στον έλεγχο της Τρόικα λόγω της αδράνειας της Ρωσικής διπλωματίας κατόπιν μιας στρατηγικής αντεπιχείρησης της ατλαντικής πτέρυγας της Ρωσικής ελίτ, που συμβούλευσε τον Ρώσο πρόεδρο ΠΟΥΤΙΝ να μην αναμειχθεί στις Κυπριακές υποθέσεις και να μείνει μακριά από την Ελληνική πολιτική.
Ωστόσο η πολυπλοκότητα αυτής της γεωγραφικής περιοχής σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές σήμερα, των υδρογονανθράκων μάλλον απαγορεύουν κάθε σκέψη για την οικονομική εκμετάλλευσή τους τουλάχιστον σε βραχύ ορίζοντα.
2. Στη Μέση Ανατολή Εδώ θα μπορούσαμε να εικάσουμε ότι κύρια επιλογή της θα μπορούσε να αποτελέσει το ΙΡΑΝ όπου υπάρχει το 10% των παγκόσμιων αποθεμάτων του πετρελαίου καθώς και το 17% των παγκόσμιων αποθεμάτων Φ.Α.. Και τούτο γιατί η χώρα αυτή, μόλις βγαίνει από ένα καθεστώς 35ετούς αποκλεισμού και κυρώσεων που είχε επιβληθεί από διεθνείς δυνάμεις, πρωτοστατουσών των ΗΠΑ και του Η.Β., οι οποίες εάν θέλουν να εισέλθουν στην Ιρανική αγορά, θα πρέπει να καταβάλουν ιδιαίτερες προσπάθειες, ώστε να ξεπεραστεί η αμοιβαία καχυποψία και η παλιά έχθρα που εδράζεται και στην πολιτική των κυρώσεων και στις διαχρονικές παρεμβάσεις τους αλλά και στο αποικιοκρατικό παρελθόν τους.
Αντιθέτως η Γερμανία βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση, καθ' όσον διατηρούσε για όλη αυτήν την περίοδο έστω και υποτονικά, μια οικονομική πολιτική εμπορικών συναλλαγών, που έχει όμως και βαθιές ρίζες που έρχονται από τον 19ο αιώνα. Ωστόσο, σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει τους βυθείς δεσμούς της Ρωσίας με το ΙΡΑΝ, δεσμοί που έχουν σφυρηλατηθεί από τον χρόνο και που εδράζονται στη διαχρονική υποστήριξή του από την Ρωσία παρά την ύπαρξη διεθνών κυρώσεων εναντίον του, πράγμα για το οποίο είχε κατηγορηθεί η Ρωσία πολλάκις στο παρελθόν.
Έτσι λοιπόν, με βάση τις ιδιαίτερες σχέσεις που υφίστανται μεταξύ των, οι δύο χώρες, τον Αύγουστο 2014 προχώρησαν στην υπογραφή μνημονίων εμπορικών συναλλαγών, που αφορούν περίοδο 5 ετών σηματοδοτώντας μια απότομη εντατικοποίηση της οικονομικής συνεργασίας τους.
Η συμφωνία αυτή θέτει τα θεμέλια για μία ολοκληρωμένη συνεργασία πολλών δις $ που αφορά στο εμπόριο, του πετρελαίου, του Φ.Α, των πετροχημικών αλλά και της δημιουργίας στο Ιράν εργοστασίου λιπασμάτων.
Βέβαια στο ερώτημα που προκύπτει, πώς η Ρωσία με τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου, να προβαίνει σε μία τέτοια εμπορική συμφωνία που να αφορά τα κατ' εξοχήν εξαγώγιμα προϊόντα της, η απάντηση που μπορεί να δοθεί, είναι μόνο μία, να επηρεάζει και να διοχετεύει την ποσότητα αυτή, σε αγορές της επιλογής της όχι μόνο διατηρώντας τες και μη επιτρέποντας την είσοδο σε νέους προμηθευτές, αλλά και ενισχύοντας την επιρροή της (ενδεχομένως να μην είναι άσχετη με αυτήν την συμφωνία η απόφαση των Σαουδαράβων να διαθέτουν το πετρέλαιό τους σε χαμηλές τιμές).
Τεκμαίρεται λοιπόν ότι σε προνομιακή θέση στην αγορά του Ιράν βρίσκεται η Ρωσία πράγμα που θέτει προς το παρόν τουλάχιστον τις Γερμανικές προσπάθειες σε δεύτερη μοίρα.
3. Ανατολική Ευρώπη, χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Η γεωγραφική θέση αλλά και η μορφολογία του εδάφους της Γερμανίας που χαρακτηρίζεται από την έλλειψη φυσικών εμποδίων στα σύνορά της, την κατέστησαν διαχρονικά ανασφαλή από την εποχή της ενοποίησής το 1871 και επιθυμώντας να δημιουργήσει συνθήκες στρατηγικής διασφάλισης των εδαφών της, επανειλημμένα στο παρελθόν είχε επιχειρήσει, καταπατώντας ακόμη και διακρατικές συμφωνίες, (Γερμανο-σοβιετικό σύμφωνο, άλλως Σύμφωνο Ρίμπετροπ-Μολότωφ) να αποκτήσει ζωτικό χώρο προς ανατολάς και ιδιαίτερα επί των Ουκρανικών εδαφών χωρίς να παραγνωρίζεται και η προσπάθεια απόκτησης πλουτοπαραγωγικών πηγών.
Αναμφίβολα η ενέργεια για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ανατολική εταιρική σχέση στα πλαίσια της Ε.Ε. συμπλέει απόλυτα με τον στρατηγικό στόχο της να αποκτήσει καταλυτική επιρροή στη χώρα αυτή αποκτώντας παράλληλα και το εφαλτήριο για το μεγάλο άλμα της προς τον Καύκασο και τις χώρες της Ευρασίας.
Αν όμως αποτελεί Στρατηγική επιλογή της Γερμανίας η επέκταση προς ανατολάς, η Γερμανική ηγεσία θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της τους στενούς δεσμούς της Ρωσίας και τα ζωτικά συμφέροντα που έχει με τις χώρες που αυτή συνορεύει, συμπεριλαμβανομένου και του Ιράν και που -όπως δείχνουν οι κινήσεις της- σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να απεμπολήσει. Όσον αφορά στην σημερινή κατάσταση, που επικρατεί στην Ουκρανία δεν θα πρέπει να αγνοείται και ο Πολωνικός παράγοντας, που σε συνεργασία με τις Βαλτικές χώρες κυρίως την Λιθουανία και με την προτροπή των Αγγλοσαξονικών δυνάμεων που από την εποχή των κυβερνήσεων Μ. Θάτσερ και Ρ. Ρέηγκαν κατόρθωσαν να αποκτήσουν σημαντική επιρροή στις χώρες αυτές, προσπαθεί να επηρεάσει τις εξελίξεις στην περιοχή.
Ίσως κάποιοι να οραματίζονται την επανασύσταση του Μεγάλου Δουκάτου της Λιθουανίας το οποίο επεκτάθηκε ειρηνικά από τον 13ο αιώνα και που πέραν της Λιθουανίας περιελάμβανε εδάφη από την σημερινή Πολωνία, Λευκορωσία, Ρωσία, Ουκρανία. Τέλος καταστράφηκε το 1795 και τα εδάφη του μοιράστηκαν μεταξύ της Ρωσίας, της Αυστρίας και της Πρωσίας.
Όσον αφορά στις επιλογές της Ουκρανικής κυβέρνησης για πολιτική και οικονομική σύμπλευση με την Ε.Ε. τα γεγονότα και η περίπλοκη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μάλλον δεν θα της επιτρέψουν να επιλύσει το σύνθετο πρόβλημα του κράτους με συνέπεια η αστάθεια να συνεχιστεί για χρόνια και να αποτελεί σημείο τριβής μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας.
Όμως ανεξάρτητα από τις όποιες ανησυχίες της Γερμανίας ως προς την ασφάλειά της είναι διαπιστωμένο ότι η χώρα αυτή έχει την δυνατότητα μεταποιώντας πρώτες ύλες να παράγει, βιομηχανικά αλλά και άλλα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας αποτελεσματικά και συνεχώς, διοχετεύοντας, το μεγαλύτερο μέρος αυτής της παραγωγής εκτός από τις χώρες της Ε.Ε. σε όλη την υδρόγειο σχεδόν, που ουσιαστικά συνετέλεσε στην επίτευξη ενός υψηλού βιοτικού και πολιτιστικού επιπέδου για τους κατοίκους της χώρας αυτής. Με βάση τα παραπάνω πρώτιστο καθήκον αλλά και στρατηγική επιλογή των Γερμανικών κυβερνήσεων αποτελεί η διατήρηση αλλά και η αύξηση του επιπέδου των εξαγωγών και αυτό τις αναγκάζει να δημιουργούν συνθήκες διατήρησης της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων τους περιλαμβανομένης και της πολιτικής λιτότητας (agenda 2010, που αποτελεί από το έτος 2000 συμφωνία κυβέρνησης-συνδικάτων για πάγωμα των μισθών), ώστε να είναι σε θέση να διατηρούν σε αυξητική τάση το ΑΕΠ της χώρας, να μην αντιμετωπίζουν σοβαρά δημοσιονομικά ελλείμματα, να διατηρείται σταθερό το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων, να αντιμετωπίζουν την ανεργία αλλά και το ενδεχόμενο των κοινωνικών αναταραχών.
Όμως η διατήρηση σε υψηλό επίπεδο των εξαγωγών πέρα από το πρόβλημα των υδρογονανθράκων και την απεξάρτησή της από την προμηθεύτρια Ρωσία, εξαρτάται και από πρώτες ύλες που η Γερμανία δεν διαθέτει και για την κατανόηση του προβλήματος, αναφέρουμε ότι σύμφωνα με μια μελέτη παρελθόντων ετών που παρήγγειλε η Γερμανική κυβέρνηση και χαρακτηρίστηκε άκρως απόρρητη, τονίζεται, ότι αν η χώρα αντιμετωπίσει δυσκολίες στην εισαγωγή 5 μεταλλευμάτων που προέρχονται κυρίως από την Αφρική του νοτίου ημισφαιρίου, τότε εκατομμύρια εργαζόμενοι στους τομείς της μεταλλουργίας, του αυτοκινήτου, της αεροναυπηγικής και της ναυπηγικής θα χάσουν την δουλειά τους. (πρόκειται για το χρώμιο, το μολυβδαίνιο, το βανάδιο, τον αμίαντο, και το μαγγάνιο.)
Η Γερμανική ηγεσία σταθμίζοντας τις ανάγκες τις χώρας και τους κινδύνους, που απορρέουν από τυχόν μελλοντική έλλειψη των πρώτων υλών, πράγμα που ενδεχομένως να απειλήσει ακόμα και την ύπαρξη της, προχωρά διαχρονικά με μέθοδο, την εξάλειψη αυτής της απειλής και αφού μέσω του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, κατόρθωσε να προωθήσει τα συμφέροντά της και να επιβάλει την οικονομική της πολιτική στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσπαθεί να βρει τον τρόπο ώστε να εδραιώσει την παρουσία της αλλά και τα συμφέροντά της στους πόρους της Μ. Ανατολής, της Αφρικής αλλά και της Μεσογείου.
Όμως δεν θα πρέπει να διαλάθει της προσοχής της Γερμανικής ηγεσίας ότι στην σημερινή Μ. Ανατολή υφίστανται κυρίαρχες σχέσεις μεταξύ ΡΩΣΙΑΣ-ΙΡΑΝ, ΣΥΡΙΑΣ και άλλων χωρών της Μ. Ανατολής με τις οποίες συναλλάσσεται εμπορικά. Επίσης κυρίαρχες σχέσεις υπάρχουν και μεταξύ χωρών της περιοχής με ΗΠΑ-ΗΒ που διατηρούν έντονο γεωπολιτικό ενδιαφέρον για τον ευρύτερο χώρο και ιδιαίτερα για την Αφρική, όπου «μαίνεται ο πόλεμος» με τα Κινεζικά συμφέροντα. Κατά συνέπεια το εγχείρημα για την απόκτηση δεσπόζουσας επιρροής σε περιοχές, που θα διασφάλιζε με διαφορετικό καθεστώς από το σημερινό, τα συμφέροντά της, έχει ανυπέρβλητες δυσκολίες υλοποίησης, ιδιαίτερα τώρα που η Ριζοσπαστική Ισλαμική απειλή έχοντας ισχυρά ερείσματα από το Αφγανιστάν μέχρι την Λιβύη αλλά και σε πολλές χώρες της Αφρικής δημιούργησε όλες εκείνες τις συνθήκες γιά δυναμική επέμβαση της Ρωσίας, των ΗΠΑ & Η.Β. αλλά και της Γαλλίας ακόμη.
Σε όλη αυτήν την εξέλιξη ένα ιδιαίτερο στοιχείο που πρέπει να προσεχθεί είναι ότι ενώ οι ισχυρές δυτικές δυνάμεις ΗΠΑ-Η.Β. που μέχρι σήμερα δεν δείχνουν και ιδιαίτερη προθυμία να αντιμετωπίσουν τους ριζοσπάστες ισλαμιστές, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών άδραξε μάλλον την ευκαιρία και σε πρόσφατη συνέντευξη του πρότεινε, με αιτιολογικό την εξοικονόμηση πόρων την ίδρυση Ευρωπαϊκού στρατού με την παράλληλη κατάργηση των εθνικών στρατών.
Όπως όμως γίνεται αντιληπτό, σε περίπτωση υλοποίησής αυτής της πρότασης, αφ' ενός θα σηματοδοτηθεί η εκ νέου στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης υπό την αιγίδα της Γερμανίας, αφ' ετέρου η δυνατότητά της για Διεθνείς επεμβάσεις.
Συμπερασματικά λοιπόν, με βάση τις μέχρι σήμερα Διεθνώς επικρατούσες συνθήκες και ανεξάρτητα από τις επιδιώξεις της Γερμανικής εξωτερικής πολιτικής τεκμαίρεται ότι.
α. Οι σχέσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Γερμανία, με τη Ρωσία, είναι προϊόν μιας εξωτερικής πολιτικής που ανεξάρτητα από που σχεδιάζεται, διαταράσσει τις ισορροπίες των τελευταίων 70 ετών. Η πολιτική αυτή, ανεξάρτητα από τις στρατηγικού χαρακτήρα εμπορικές σχέσεις με την Ρωσία, μάλλον εδράζεται στις επιδιώξεις της Γερμανίας να επιχειρεί σε περιοχές όπου βρίσκεται αντιμέτωπη πρωτίστως με τα Ρωσικά συμφέροντα και λιγότερο με τα Αγγλοαμερικανικά και βρίσκει προς το παρόν, κύριο πεδίο δράσης στις πεδιάδες της Ουκρανίας, όπου σήμερα παίζεται, με πολλούς παίκτες, το γεωπολιτικό παιχνίδι, με μοναδικό ίσως έπαθλο, την εκμετάλλευση των μεγάλης χωρητικότητας ουκρανικών αγωγών διαμετακόμισης Φ.Α. μια και κάτω από τις επικρατούσες διεθνώς συνθήκες είναι πολύ δύσκολο να περιθωριοποιηθεί μεσοπρόθεσμα τουλάχιστον, το ρωσικό Φ.Α. από τις Ευρωπαϊκές οικονομίες.
β. Η Στρατηγική επιλογή των Γερμανικών Κυβερνήσεων είναι αναγκαστικά προσανατολισμένη στην απρόσκοπτη συνέχιση των εξαγωγών και κυρίως προς τις χώρες της Ε. Ε. που αποτελούν τον κύριο αποδέκτη των γερμανικών προϊόντων.
γ. Η υφιστάμενη εμμονή τους στην πολιτική λιτότητας που έχει επιβληθεί στις Ευρωπαϊκές χώρες, που άλλωστε με τα σημερινά δεδομένα έχει διαφορετική αφετηρία και επιπτώσεις για κάθε χώρα της Ε.Ε. είναι αδήριτη ανάγκη να αλλάξει, άλλως θα προκαλέσει λόγω της αυξανόμενης λαϊκής δυσαρέσκειας και των εθνικιστικών τάσεων, τεράστια προβλήματα στην Γερμανική οικονομία πράγμα που επισημαίνεται και από τον Σύνδεσμο Γερμανών Βιομηχάνων..
δ. Κύριο μέλημα του Βερολίνου η αποφυγή μιας στρατιωτικής αναμέτρησης γύρω από τα σύνορά της Γερμανίας, που βέβαια με τα σημερινά δεδομένα θα ήταν ολέθριο αν προκληθεί.

***  Αντί για έτος σφαγής του Λαού το 2016, να γίνει έτος ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ των ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ...
opinionenaa
~  Του Αθανάσιου Καρανάσιου
Πολιτικού Μηχανικού
ΔΩΣΤΕ όλη την πολιτική-οικονομική-τραπεζική-επιχειρηματική-συνδικαλιστική-διοικητική-μηντιακή ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ, που επ ονόματι μιας ψευδεπίγραφης "δημοκρατίας" είναι οι πιο ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ!!! Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε χίλιοι δέκα τρεις... Να γίνουμε εκατοντάδες χιλιάδες και αλληλέγγυα και δυναμικά παντοιοτρόπως να αμυνθούμε!
 ~  Σε εσάς, που φιλότιμα κοπανάτε νυχθημερόν ασταμάτητα τα πληκτρολόγια μπροστά στην εικονική πραγματικότητα, τούτο έχω να πω: Αλλάξτε ή τουλάχιστον περιορίστε τις κακές συνήθειες και γιατί όχι τις ακατάλληλες παρέες ... Αποτοξινωθείτε από τη "συνενοχή", τη ντροπή και την Αδράνεια, Συλλογικοποιηθείτε, Διασυνδεθείτε, Ενωθείτε, Αντισταθείτε!
Πάρτε το χαμπάρι Συμπατριώτες: Ότι είμαστε θύματα της πιο βάρβαρης και ανθρωποκτονικής λεηλασίας όλων των εποχών. Ότι στην Ελλάδα γίνεται με κάθε μέσο, τέχνασμα, πρόφαση και προπαγάνδα ανελέητο πλιάτσικο στην ακίνητη δημόσια και ιδιωτική περιουσία, στα "ρευστά" και σε οποιαδήποτε ατομικά και δημόσια αγαθά και δικαιώματα από αδίστακτα, συμπλεγματικά και άπληστα ανθρωποειδή, που τρέφονταν στο παρελθόν ως μεγαλοκαρχαρίες ή σαν τσιράκια και τώρα εξαντλούν όλη τη μανία και το μίσος τους πάνω σ ένα σοκαρισμένο γίγαντα. Έναν αποδιοργανωμένο και απογοητευμένο Λαό, που ασχολείται κυριολεκτικά με αποπροσανατολιστικές/ διασπαστικές/ ιδεοπολιτικές ιδεοληψίες ("αριστερές", αριστερίστικες, δεξιές, ακροδεξιές, κεντρώες, μεσοδεξιές, μεσοαριστερές, δημοκρατίστικες, εθνικές, ευρωπαϊκές, θρησκευτικές, ποταμίσιες, τελείες κοκ) και μαλακισμένες αυτοκαταστροφικές συνήθειες, όπως εν προκειμένω κατάχρηση των social media. Τα κοινωνικά δίκτυα, που με κανονική χρήση κοινωνικοποιούν και διασκεδάζουν, ενώ όταν ξεπερνούν τα όρια αποκοινωνικοποιούν και κατακερματίζουν τα καλόβολα μη συνειδητοποιημένα θύματα. Τα θύματα, τα οποία πρέπει άμεσα και ποικιλοτρόπως να συνδεθούν, συνεργαστούν και συνασπιστούν σε ένα αρραγές ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, χωρίς κομπλεξικούς σφραγιδοκράτες ηγέτες και αυτόκλητους μάγους, για να σώσουν (τα θύματα) το τομάρι τους στο ερχόμενο οργουελικό (!!!) έτος 2016. Το έτος της ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΦΑΓΗΣ, που θα ολοκληρωθεί με χαριστικές βολές ο σχεδιασμένος προ πολλού και εφαρμοζόμενος σταδιακά σαρωτικός Αρμαγεδδώνας σε Ασφαλιστικό, Συνταξιοδοτικό, ΔΕΚΟ, Πλειστηριασμούς κατοικιών, Κατασχέσεις, Εργασιακό ... και μετά "ΤΕΛΟΣ" (η Ελλάδα αποικία και οι Έλληνες άκληροι, παρίες και είλωτες).
Συνεπώς, ξεπεράστε την αδράνεια, τα ταμπού, τα φετίχ, τα θέσφατα, τη ντροπή και την απομόνωση. Βγείτε απ τα καβούκια σας. Σταματήστε να χειραγωγείστε και υποβάλεστε σε πλύση εγκεφάλου, παθητικοποίηση και πολιτική (καταστροφική) υπακοή από τα μμε. Απαξιώστε όλα τα πολιτικά ανδρείκελα. Καγηγορήστε και απομονώστε τα κομματόσκυλα. Κάντε πέρα τα μαζοχιστικά δουλοπρεπή άτομα. Σ αυτή την πανεθνική αντίσταση, ενάντια στην επέλαση των λησταρχοσυμμοριών, επειδή λειτουργεί εν τέλει ως ντόμινο καταστροφικά για όλους, να συνδράμουν οι ένοπλες δυνάμεις, τα όργανα ασφαλείας, οι συμβολαιογράφοι, οι εφοριακοί κι όλα τα λαϊκά τμήματα των θεσμών, που εμπλέκονται στην υλοποίηση αυτών των δαιμονισμένων σχεδίων. Γίνετε δυο, γίνετε τρεις, γίνετε χίλιοι δέκα τρεις... Γίνετε εκατοντάδες χιλιάδες αποφασισμένοι ακτιβιστές/αγωνιστές. Να σώσουμε, ρε γαμώτο, την Ελλάδα μας, τις οικογένειές μας, τις περιουσίες μας, την αξιοπρέπειά μας, εμάς τους ίδιους!
Γιατί οι ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ένα ΕΘΝΟΣ ΗΡΩΩΝ με τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΥΠΕΡΛΑΜΠΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ του Κόσμου. Γιατί η ΕΛΛΑΔΑ είναι τόπος αγώνων και θυσιών για το "Ευ Ζην" και όμως τώρα αργοακρωτηριάζεται και αργοδιαλύεται από την πρωτοφανή αδιαφορία των Ελλήνων έναντι της συστημικής υπονόμευσης και κατάκτησης.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ & ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ!!!

***  (Εορταστική) Αμφιθυμία...
opinionnn
~     Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
Με κατέλαβε αμφιθυμία παρακολουθώντας τον Αγιασμό των Υδάτων στην παραλία της Σμύρνης και στο λιμάνι του Πειραιά. Νοσταλγία και θαυμασμός και - ταυτόχρονα -οργή και αηδία.
- Στη Σμύρνη, όπου κάποτε ανθούσε ο Ελληνισμός, ευάριθμοι Έλληνες γιόρτασαν τα Θεοφάνεια με τον ιερωμένο να πυρώνει με φλογερά λόγια τις καρδιές, εκεί και εδώ. Χρόνια είχα να αισθανθώ εκείνο το πατριωτικό ρίγος που διαπερνά το σώμα, τα κόκκαλα και φθάνει μέχρι το μεδούλι!
- Στον Πειραιά η εικόνα ήταν στον αντίποδα της Σμυρνεϊκής. Αποστροφή, αηδία, θλίψη!
Ο εορτασμός, αν και θρησκευτικός, ευτελίστηκε και διαπομπεύτηκε επειδή μπλέχτηκε ανεπίτρεπτα με άσχετα ζητήματα, διεκδικήσεις , και αντεκδικήσεις ανάμεσα σε Ιεράρχες, Πολιτεία, Κυβέρνηση, Ομοφυλόφιλους, Κόμματα κ.α Δεν είναι μόνον ανευλαβής, αλλά απαράδεκτη και χυδαία η ανάδυση στην επιφάνεια των απωθημένων και των σκοπιμοτήτων στη γιορτή των Επιφανίων / Θεοφανείων.
Τι άραγε φαντάζονται όλοι αυτοί οι τα(γ)γοί πολιτικοί, συνδικαλιστές και κομματάρχες ότι αποτελούν οι εορταστικές εκδηλώσεις; Ευκαιρία ή άλλοθι ώστε να κοπρίζει ο καθένας και να βεβηλώνει κατά το δοκούν;
Τι νομίζουν ότι είναι το πλήθος των πιστών που προσέρχονται; Άβουλα αμνοερίφια ή φυτά διακοσμητικά προκειμένου να στηθεί το ντεκόρ της παρουσίασης των ιταμών συμπεριφορών ανάμεσα στους έχοντες διαφορετικές απόψεις, επιδιώξεις, συμφέροντα;
Γιατί δεν μπορούν - στοιχειωδώς - να ξεχωρίσουν τα γεγονότα, τις καταστάσεις ; Την θρησκεία από την Πολιτική, τις σεξουαλικές προτιμήσεις ή τις κομματικές στοχεύσεις;
Και επειδή - με αφορμή το "Σύμφωνο Συμβίωσης " - πολύς λόγος / αναφορές γίνονται σε ... ιδιαιτερότητες, ανωμαλίες, παρά φύσιν συμπεριφορές κ. α , θα ήθελα να μείνω στο κλίμα και να ρωτήσω: Υπάρχει άραγε μεγαλύτερη ανωμαλία από το να εξευτελίζουμε χωρίς αιδώ και περίσκεψη τα πάντα;
Να μη σεβόμαστε τίποτα και κανένα; Τι θα πεί δεν πάνε οι "Αρχές", οι Αρχηγέτες και οι Αρχηγεύοντες στην τελετή , επειδή διαφωνούν με τον Μητροπολίτη γιατί δεν τους αρέσουν όσα είπε για τους ομοφυλόφιλους ; Τι νομίζουν ότι γιορτάζονται; Οι σεξουαλικές σχέσεις των ομοφυλοφίλων ή των ετεροφυλοφύλων;
Ή τι παριστάνουν όσοι (τέως σύντροφοι) προπηλάκιζαν Υπουργούς εξαιτίας κομματικής αντιπαλότητας; Κάπου έχουμε ξεφύγει. Διάγουμε περίοδο έντονης διανοητικής ανωμαλίας, σύγχυσης φρένων, τρικυμίας εν κρανίω.
Αν δεν συνέλθουμε έγκαιρα δεν αποκλείεται του χρόνου στην παραλία του Πειραιά να δούμε έναν παρά φύσιν εορτασμό όπου θα συνυπάρχουν:
- Ιεράρχες οι οποίοι θα ιερουργούν και πιστοί που θα σταυροκοπιούνται.
- Κομματάρχες που θα αλληλοβρίζονται (και θα αλληλομουντζώνονται... χριστιανικά).
- Συνδικαλιστές που θα διεκδικούν αυξήσεις.
- Αμφίφυλοι και αμφιφυλόφιλοι ώστε να τονιστεί / χρωματιστεί η όλη ατμόσφαιρα.
- Ομοφυλόφιλοι με άρματα και πανό επιπρόσθετων διεκδικήσεων.
- Ετεροφυλόφιλοι οι οποίοι θα αισθάνονται, μεγαλύτερη και από τη θρησκευτική κατάνυξη, χαρά επειδή κατάφεραν (;) να είναι straight......
- Πολιτειακοί και πολιτικοί παράγοντες οι οποίοι αγνοούν τις υποχρεώσεις τους, παριστάμενοι μόνον όπου τους κάνει κέφι!.....
- Κάποιοι άλλοι - παλαιότεροι - θα κοιτάνε κατά Σμύρνη μεριά περίλυποι και περιδάκρυες /δακρυσμένοι για τις χαμένες πολιτικοκοινωνικές παρτίδες που μοιραία οδηγούν και σε χαμένες Π α τ ρ ί δ ε ς !!!
Ευχή τους: Να μη χαθεί και τούτη εδώ η Πατρίδα (!).
Οι ποικιλώνυμοι ιθύνοντες επιχειρούν, να συμπλησιάσουν, σε βαθμό ταυτισμού / συνεορτασμού, τα Θεοφάνεια με τις απόκριες (!).
Όποιοι είναι μεταμφιεσμένοι σε ...ταγούς, θα περιφέρονται από τη Δεξαμενή στον Πειραιά και τανάπαλιν. Όλα θα επιτρέπονται ώστε παντού να συνευρίσκονται - συνεορτάζουν (ως ευσεβείς χριστοκεντρικοί ) άτομα με προοδευτική ελευθεριότητα, κραιπάλη, μανία θεσμικής κατεδάφισης και τάσεις αυτοκαταστροφής!
ΥΓ Μήπως αν καταργούσαμε - Δημοκρατικά, προοδευτικά, ισοπεδωτικά, ΕΛΛΗΝΟΦΥΓΟΚΕΝΤΡΙΚΑ και ανερυθρίαστα - όλες τις (ενοχλητικές και αναχρονιστικές / παλαιομοδίτικες ) τελετές / επετείους: Εθνικές και Θρησκευτικές, θα αποφεύγαμε τουλάχιστον την διαπόμπευση, τον διασυρμό τους, αλλά και το δικό μας αυτοεξευτελισμό;

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Είπαν good bye οι Άγγλοι… στην Καλαμάτα          
     
Δεν είχαν κάτι εξαιρετικό να επιδείξουν οι δύο νεαροί Βρετανοί Τζέφερσον και Μπράουν, οι οποίοι δοκιμάστηκαν για ένα διήμερο στις προπονήσεις της Καλαμάτας και τελικά αποχαιρέτισαν. Έτσι, οι μετεγγραφές της τοπικής μας ομάδας παραμένουν οκτώ, ήτοι Σταυράκης, Χατζηλιόντας, Λιόλιος, Τσόπελας, Κανταρτζής, Κασμερίδης, Λιόλιος και Μουλιάτος κι ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για συμπλήρωση και ενίσχυση του ρόστερ.
Η προετοιμασία της εβδομάδας ολοκληρώθηκε χθες το πρωί και οι παίκτες θα πάρουν ρεπό για σήμερα, με αφορμή τη διακοπή του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.
Ο προπονητής Λεωνίδας Μπίλης βρήκε και αυτός την ευκαιρία να περάσει λίγες ημέρες με την οικογένειά του, ταξιδεύοντας χθες στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα επιστρέψει την Τρίτη, οπότε και θα ξεκινήσει ουσιαστικά η προετοιμασία για τη δύσκολη αναμέτρηση στη Μανωλάδα, με την οποία θα ανοίξει ο β’ γύρος στον 3ο Όμιλο, στις 24 Ιανουαρίου.
Οι ποδοσφαιριστές θα συγκεντρωθούν και πάλι μια μέρα νωρίτερα στο γήπεδο του Ασπροχώματος, για μια χαλαρή πρώτη προπόνηση που θα γίνει υπό τις οδηγίες του Ιωσήφ Λουκά. 

***  Αθλητική  ενημέρωση  :
   O Παπαπέτρου σφυρίζει το Παναθηναϊκός-Πανιώνιος
***  Η επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΟ ανακοίνωσε τους διαιτητές, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.
Αναλυτικά:
ΣΑΒΒΑΤΟ 16-01-2016
        Ξάνθη-Ατρόμητος  2-2 .- ^
Τα γκόλ :  (34΄ Ούμπιντες, 59΄ Λαζαρίδης) και τους γηπεδούχους να απαντούν ισάριθμες (57΄ Καπετάνος, 74΄ Νιέτο).
Διαιτητής: Αναστάσιος . Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί : Ευθυμιάδης (Πιερίας), Δημητριάδης (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Καρυπίδης - Γκορμπούνοφ, Μπρίτο, Μπίτολο
 ΞΑΝΘΗ (Ρ. Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτάνι (72΄ Τριάδης), Λουσέρο, Βασιλακάκης (80΄ Ερέα), Νιέτο, Ορφανίδης (64΄ Σκουρτάι), Καπετάνος, Λισγάρας, Καρυπίδης
 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τρ.Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Κούρος, Μπρίτο (90΄ Μίλος Στόιτσεφ), Ουσέρο, Ναπολεόνι, Ούμπιντες, Λε Ταλέκ (27΄ Μπάλλας), Μπίτολο, Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία (76΄ Γοδόι)
  Ξάνθη - Ατρόμητος 2-2 (57' Καπετάνος, 74' Νιέτο - 34' Ούμπιντες, 59' Λαζαρίδης)
VIDEO :
ΞΑΝΘΗ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  2-2  18η  αγων  16/01/2016 : https://youtu.be/9yICSw2jF-A .-
~ Ξάνθη-Ατρομηυος2-2  16/01/2016  18η  αγων : https://youtu.be/hbakNor3XFs .-

Άντεξε με δέκα ο Παναιτωλικός και πήρε βαθμό στην Κομοτηνή
Πανθρακικός - Παναιτωλικός 0-0
Διαιτητής: Γιώργος Κύζας (Δράμας) Βοηθοί : Γρεβένης (Χαλκιδικής), Καραϊσαρίδης (Πιερίας)
Διαιτητής: Γ. Κύζας (Δράμας)
Κίτρινες: Κουτρομάνος, Μελίσσης
Κόκκινες: 40΄ Κουτρομάνος (2η κίτρινη)
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Δ.Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Λαδάκης (76΄ Μάρτινς), Μεχία, Μπαϊκαρά, Χασομέρης (64΄ Βάλτερ), Ντιγκινί, Ίγκορ
 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γ.Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάκος, Κουτρομάνος, Παπάζογλου, Πάουλο, Ρουσκουγιέδα, Ουάρντα (89΄ Χαντάκιας), Βιγιαφάνες (80΄ Βασιλείου), Μαρκόφσκι (72΄ Κάπελ)
Video :ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0- 0  18η  αγων  16/1/2016 : https://youtu.be/209DjOxdLnI. .-
 
 
Ισοπαλία στη Λιβαδειά, μια από τα ίδια σε Πηγάδια και Κομοτηνή
Λεβαδειακός-Ηρακλής 1-1   (37' Γιακουμάκης - 9' Τσιλιανίδης)
Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής) Βοηθοί : Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου), Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής)
 Κίτρινες: Μάντζιος, Ντομοβτσίσκι, Νικολάου, Γιακουμάκης, Μάγκας, Μεντί, Μαχαίρας - Τσιλιανίδης, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Α.Μάντζιος): Τσιντώτας, Τσουρίκοφ (46΄ Γιάχιτς), Στάθης, Τριποτσέρης, Νικολάου, Μεντί, Μπεν, Ντομοβτσίσκι (57΄ Μερεμπασβίλι), Μάγκας (65΄ Μαχαίρας), Γιακουμάκης, Μάντζιος
ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν.Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Πασάς, Τσιλιανίδης, Κυριακίδης (90΄+2 Λουκίνας), Μπουλούτ (77΄ Τσότρας), Βέλλιος.
Video :
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ 1-1  18η  αγων  16/01/2016  τα  γκόλ : https://youtu.be/7NSCooD7zAc .-
~ Λεβαδειακός-Ηρακλής 1-1  16/01/2016  18η αγων : https://youtu.be/5_TO3nUD6SA .-


~** ΚΥΡΙΑΚΗ 17-01-2016        ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ   0-2  , (0-1).- ^
 Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) , Βοηθοί : Μερκενίδης (Μακεδονίας), Πάτρας (Μακεδονίας) , 56΄Μπαρμπόσα .-
Τα  γκόλ : 6΄ Μπάργκας  34΄ χαμένο πέναλτι Τσουκαλά ,

Βίντεο  από αγώνα  :
ΓΙΑΝΝΕΝΑ- ΑΕΚ  1ο  γκόλ  18η  αγων   0-1  17/01/2016 : https://youtu.be/_hQz-YaW4u8 .- Γιάννενα-ΑΕΚ   Α΄ ημίχρονο 0-1  χαμένο πέναλτι  Τσουκαλά 18η  αγων   17/01/2016 : https://youtu.be/na9Zl8eQTIE  .-
 ~ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΑΕΚ   2ο  γκόλ Μπαρμπόσα  0-2  18η  αγων, 17/01/2016: https://youtu.be/Ea9AFfQTRUs  .-                                                                                                          ~ ΠΑΣ Γιάννενα-ΑΕΚ  0-2  18η  αγων  17/01/2016  δηλώσεις  γκόλ : https://youtu.be/YVAFgoyPPIw .-
   Αστέρας Τρίπολης-Καλλονή    3-1  .- ^
Τα  γκόλ  :
 Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών) , Βοηθοί : Κωστάρας (Αιτ/νιας), Ποντίκης (Πρέβεζας)
Βίντεο από τον αγώνα  :
~ ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης- ΚΑΛΟΝΗ   Α΄ ημιχρ  0-1 γκολ πεν,  18η  αγων  17/01/2016 : https://youtu.be/Nn0BDmtTZf0 .-                                                                                                          ~ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ- ΚΑΛΟΝΗ  γκόλ ισοφάρ   18η  αγων  17/01/2016 : https://youtu.be/ziX43im_IU4 .-                                                                                             ~ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ- ΚΑΛΟΝΗ 3-1  δηλώσεις γκόλ 18η αγων  17/01/2016 : https://youtu.be/_6GHp3SdmSo .-                                                                                                        ~ΣΤΕΡΑΣ Τρ- Καλονή  3-1  2ο  γκόλ 18η  αγων   17/01/2016 : https://youtu.be/xmhGrutMyj0 .-   Αστέρας Τρ- Καλονή 3-1  3ο  γκολ 17η  αγων  17/01/2016 : https://youtu.be/MuVXOk3VQRE .-
         ΠΑΟΚ-Βέροια  2-1  .- ^
Τα  γκόλ  :
 Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας) Βοηθοί : Γεωργαράκος (Αθηνών), Κασσαβέτης (Αιτ/νιας)
Βίντεο  από τον αγώνα :
~ΠΑΟΚ-ΒΕΡΟΙΑ  Α΄ ημιχρ,  1-0 γκόλ πεν,  18η  αγων  17/01/2016 : https://youtu.be/w-lkBJdOJ5M .-                                                                                                          ~ΠΑΟΚ-ΒΕΡΟΙΑ 2-1  δηλώσεις γκόλ 18η  αγων   17/01/2016 : https://youtu.be/Gp7rQimFbAM .-   ~ΠΑΟΚ-ΒΕΡΟΙΑ  2-1  γκολ ισοφ  17η  αγων  17/01/2016 :  https://youtu.be/o9jkYIeVSIs .-             ~ΠΑΟΚ-ΒΕΡΟΙΑ 2-1  2ο γκόλ  18η  αγων  17/01/2016: https://youtu.be/r7f5Wj-3AAo
 Παναθηναϊκός-Πανιώνιος  0-0 .- ^
 Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών) Βοηθοί: Ακριβός (Αθηνών), Δόσης (Αθηνών)
Βίντεο  από αγώνα  :
 ~ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Πανιώνιος  Α΄ ημίχρ  0-0  18η  αγων   17/01/2016: https://youtu.be/pobPItFxTpY  .-
ΠΑΟ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-0 δηλώσεις 18η  αγων   17/01/2016: https://youtu.be/XALlvZ7bUPE .- ~ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-0      18η  αγων   17/01/2016 :   https://youtu.be/eJ7te_mX9Y0 .- 
    
ΔΥΤΕΡΑ 18-01-2016
19:30 (Περιβολίων) Πλατανιάς-Ολυμπιακός
 Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)
Βοηθοί : Χασάν Κούλα (Ξάνθης), Ζησιμόπουλος (Πειραιά)

***  ~ Το  1ο  γκόλ του Ν  Καρέλλη  στο Βέλγιο 15/1/2016: https://youtu.be/ygyLAcs3T6Q .-                                                  


 ΔΕΥΤΕΡΑ 18-01-2016
19:30 (Περιβολίων) Πλατανιάς-Ολυμπιακός
 Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)
Βοηθοί : Χασάν Κούλα (Ξάνθης), Ζησιμόπουλος (Πειραιά)

*** Γ’ ΕΘΝΙΚΗ-3ος ΟΜΙΛΟΣ Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής
Παναρκαδικός-Κανάρης Χίου2-1
Λεβάντε ΑΟ-Αιολικός1-4
Λουτράκι ΠΑΟ-Παμβουπρασιακός1-1
Χαλκίς ΑΟ-Ερμιονίδας ΑΕ3-0
Σπάρτη-Παναργειακός1-1
Καλαμάτα-Βύζας Μεγάρων2-0
Ηρακλής Ψαχνών-Δόξα Ν. Μανωλάδας0-1
  Η βαθμολογία
1    Σπάρτη   19-10   28
2    Παναργειακός 21-11   25
3    Δόξα Ν. Μανωλάδας    16-12   24
4    Αιολικός  25-13   24
5    Παμβουπρασιακός  20-13   23
6    Παναρκαδικός 19-9     22
7    Χαλκίς ΑΟ    12-9     18
8    Βύζας Μεγάρων    14-24   16
9    Ερμιονίδας ΑΕ 18-18   16
10  Λουτράκι ΠΑΟ     15-12   16
11  Καλαμάτα 11-10   15
12  Ηρακλής Ψαχνών   7-19     10
13  Κανάρης Χίου 8-25     9
14  Λεβάντε ΑΟ   10-30   5
Η επόμενη αγωνιστική (24/01/2016, 15:00)
Παναρκαδικός-Ηρακλής Ψαχνών
Δόξα Ν. Μανωλάδας-Καλαμάτα
Κανάρης Χίου-Λεβάντε ΑΟ
Βύζας Μεγάρων-Λουτράκι ΠΑΟ
Αιολικός-Χαλκίς ΑΟ
Παμβουπρασιακός-Παναργειακός
Ερμιονίδας ΑΕ -Σπάρτη

Ντέρμπι «Δικεφάλων» στην Πυλαία και Παναθηναϊκός - Αρης
***  Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής στην Α1 μπάσκετ των ανδρών έχει ως εξής:
Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

 Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής στην Α1 μπάσκετ των ανδρών έχει ως εξής:Α1 ΑΝΔΡΩΝ
14η Αγωνιστική ( 16-18/1/2016)

Σούπερ ανατροπή του ΠΑΟΚ που πήρε το ντέρμπι από την ΑΕΚ
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 79-75
Διαιτητές: Κορομηλάς, Μάνος, Παφίλης
Τα δεκάλεπτα: 13-25, 33-46, 59-60, 79-75
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Τέπιτς, Λιάπης, Βασιλειάδης 19 (2), Κακαρούδης 2, Τσόχλας 5 , Δέδας 2, Μαργαρίτης 13 (1), Κώττας, Σχορτσανίτης 8, Ντούβνιακ 11 (2), Μάρκοβιτς, Χάτσερ 19 (2)
ΑΕΚ (Γιούρι Ζντοβτς): Κούπερ 10 (1), Παπαντωνίου, Σάκοτα 15 (4), Χέρστον, Μιλόσεβιτς 5, Μαυροκεφαλίδης 10 (2), Κάρτερ 9 (3), Σαρικόπουλος 2, Κατσίβελης , Καλαμπόκης 2, Μαυροειδής 14, Κρίστμας 8 (2)

Επιστροφή στις νίκες για τα Τρίκαλα κόντρα στον Κόροιβο
Τρίκαλα-Κόροιβος Αμαλιάδας 85-74
Διαιτητές: Αναστόπουλος, Ψαριανός, Μαλαμάς
Τα δεκάλεπτα: 17-18, 33-32, 58-47, 85-74
ΤΡΙΚΑΛΑ (Κώστας Φλεβαράκης): Κάντουγκαν 10 (2), Τσιάρας 6 (1), Κόντζερ 23, Βίλιαμσον 7 (1), Τιγκ 9, Καλλές 2, Ρόμπινσον 11 (1), Καλογιαννίδης 2, Μπράουν 15 (1)
ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Χάρης Μαρκόπουλος): Ντέιβις 30 (4), Βασιλόπουλος 1, Κάουνσιλ 5 , Χάρντινγκ 12, Χαριτόπουλος 20 (2), Τρότερ 3, Σλαφτσάκης 2

Ο Απόλλων «φόρτσαρε» στο τέλος και... λύγισε το μαχητικό Ρέθυμνο
Απόλλων Πατρών-Ρέθυμνο 75-57
Τα δεκάλεπτα: 23-10, 38-25, 46-41, 75-57

Η Κηφισιά... βύθισε ακόμη περισσότερο τον Αρκαδικό
Αρκαδικός-Κηφισιά 64-78
Τα δεκάλεπτα: 9-24, 27-48, 49-58, 64-78

Με «κλειδί» την άμυνα, το Λαύριο νίκησε την Καβάλα
Λαύριο-Καβάλα 99-63
Τα δεκάλεπτα: 17-17, 42-38, 68-47, 99-63
Διαιτητές: Πηλοΐδης, Παναγιώτου, Μπίκας
ΛΑΥΡΙΟ (Χρήστος Σερελής): Χάμιλτον 9 (3), Γιανγκ 14, Σακελλαρίου 5, Περράκης 3, Μπολντς 16 (2), Κρουμπαλί 16, Γιαννακόπουλος 5, Κακλαμανάκης 4, Κέσελ 15 (3), Καπώνης 3 (1), Μπάρλος 9 (1), Μπέμπης.
ΚΑΒΑΛΑ (Στιβ Γιατζόγλου): Λέιζερ 7, Ουίλιαμς 11, ΜακΚι 6, Γιαννακίδης 4 (1), Κρομά 10, Βαν Ντερ Μαρς 4, Ταπούτος 6, Κοστόφ 12, Καλαϊτζίδης 4, Λίβας, Δεμερτζής.

Παναθηναϊκός-Άρης  80-59 .- ^  

Κολοσσός Ρόδου-Ολυμπιακός (18/1, 16:00)   

Κυριακή 17 Ιανουαρίου  2016
16:30 Παναθηναϊκός - Άρης  80-59 .- ^  
(Φούφης, Σώμος, Βαρδάλος - Κορασίδης)

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου  2016

16:00 Κολοσσός Ρόδου - Ολυμπιακός
(Καρακατσούνης, Πουρσανίδης Κ., Σκούτας - Βιτζηλαίος

***   Η αθλητική ατζέντα της Μεσσηνίας για το Σαββατοκύριακο 
  
    Α΄  ΤΟΠΙΚΗ   17η αγωνιστική Σάββατο 16-01-2016
  ~  Πανθουριακός – Απόλλων Καλαμάτας  0-1 .- ^
 ~ Ολυμπιακός Καλαμάτας – Τσικλητήρας Πύλου  2-2 .- ^
~ Μιλτιάδης – Πάμισος Μεσσήνης  1-4 .- ^
~ ΑΟ Φαραί – Τέλος Άγρας   3-3 .- ^
Κυριακή 17 Ιανουαρίου  2016
Ανδρούσα – ΑΟ Κυπαρισσίας  1-2 .- ^
ΑΟ Διαβολιτσίου – Αστέρας Αρφαρών   6-0 .- ^
Εθνικός Μελιγαλά – Δωριέας Δωρίου  3-0 .- ^
ΑΟ Σπερχογείας – Μεσσηνιακός  0-0 .- ^
Live score: Πανθρακικός - Παναιτωλικός (17:15), «Χ» στα Πηγάδια
 Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  15η   αγωνιστική  Σαββάτο  16-01-2016  
 Απόλλων Πεταλιδίου – Αίαντας Καλαμάτας  4-1.- ^
Χανδριναϊκός – Αναγέννηση Παραλίας 1-1 .-^
Κυριακή  17-01-2016 :
Νέος Άρις – ΑΟ Μεθώνης   1-1 .- ^
ΑΕ Αβίας – Εράνη Φιλιατρών  3-1 .- ^
Ακρίτας Κορώνης – Κεραυνός Καλαμάτας  3-1 .- ^
Ηρακλής Καλαμάτας – Ομόνοια   1-1  .- ^
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 14 αγώνες)
1. Εράνη Φ.     42-11   38
2. Κορώνη       34-15   31
3. Αναγέννηση Π.       27-18   27
-. ΑΕ Αβίας     18-13   27
5. Ομόνοια      26-19   23
6. Ασπρόχωμα            19-20   20
-. Χανδριναϊκός           26-24   20
8.Αίαντας Κ.   21-13   19
9. Χώρα          20-23   16
10. Πεταλίδι    19-30   14
11. Κεραυνός Κ.         11-25   11
12. Νέος Άρις 15-42   10
13. ΑΟ Μεθώνης        8-23     7
14. Ηρακλής Κ.           11-21   5
 
*** Β΄ ΤΟΠΙΚΗ   13η  αγωνιστική Σάββατο 16-01-2016 :
Διαγόρας Κοπανακίου – Αστέρας Μικρομάνης  0-0 .-^
 ΑΟ Φυτειάς – ΑΕ Αιθαίας  1-0 .- ^
Θύελλα Μερόπης – ΑΕ Γαργαλιάνων   0-0 .- ^
Ολυμπιακός Ανάληψης – ΠΑΟ Καλλιθέας   3-0 .-^
ΑΠΣ Δήμου Παπαφλέσσα – Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης 1-1 .-^
  Κυριακή 17 Ιανουαρίου  2016
 Πράσινα Πουλιά – Θύελλα Χαρακοπιού  0-1 .- ^
ΑΕΚ Καλαμάτας – Δόξα Καλαμάτας  0-2  .- ^
 ΠΑΟ Καλού Νερού – Πανιώνιος Κ  2-0 .- ^
ΑΟ Πατίστα – Παπαφλέσσας Άμφειας   3-1 .- ^
Ατρόμητος Πλατέος – Ηρακλής Κυπαρισσίας  0-2 .- ^
ΑΕ Μάνης – Παναθηναϊκός Καλαμάτας  6-1 .- ^
Ατρόμητος Καλαμάτας – ΑΟ Στενωσιάς 0-2 .- ^
  Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ  10η  αγωνιστική
Σάββατο 16-01-2016
 Αστέρας Βαλύρας – ΑΟ Λεΐκων 1-0 .- ^
Νέστορας Πύλου – ΑΣ Δαναός  0-0 .-^
 Κυριακή 17 Ιανουαρίου  2016
 ΑΟ Βέργας – ΠΑΟΚ   1-1 .- ^
ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας – Νέδουσα Αλαγονίας  1-1 .- ^
ΑΟ Χατζή – ΑΕ Λογγάς  1-7 .- ^
Ίκαρος Καλαμάτας – Πανευαϊκός
ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
 Αναγέννηση Παραλίας – Απόλλων Καλαμάτας   -
 Αίαντας Καλαμάτας – Δόξα Καλαμάτας  2-5 .-
Ολυμπιακός Καλαμάτας – Πράσινα Πουλιά  0-0 .-
Ανδρούσα – ΑΕ Αβίας
Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης – Ηρακλής Καλαμάτας 5-1 .-
Αστέρας Αρφαρών – Θησέας Καλαμάτας
ΑΣ Δαναός – Εθνικός Μελιγαλά
Μεσσηνιακός – Ασπρόχωμα
Αναβάλλεται η συνάντηση του 3ου ομίλου ΑΟ Σπερχογείας – ΑΟ Διαβολιτσίου
Ρεπό: ΑΟ Φαραί, ΑΕ Μάνης

***

 
~   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2016  :  
 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Ιανουαρίου 2016:  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-01-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Ιανουαρίου 2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-02-2016.html .-     ~Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιανουαρίου  2016  : Εβδομαδιαία Αθλητική   Ελληνική  ενημέρωση  από  Arfara News 2016   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/01/02-03-2016.html .-   
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  03  Ιανουαρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-03-2016.html .- 
 ~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Ιανουαρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-04-2016.html .- ~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  04  Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/04-2016.html .-  
~Η  Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  05  Ιανουαρίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-05-2016.html .- 
~  Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  06  Ιανουαρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-06-2016.html ,  -                                               
 ~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  07  Ιανουαρίου  2016    :    http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-07-2016.html  .- 

Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  08  Ιανουαρίου  2016   :   http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-08-2016.html .-
   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις
~  08  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016   Πρώτο  μέρος: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html .-                                                                                                                                                

   Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  09 και 10 Ιανουαρίου  2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/01/09-10-2016.html .-  
~
'~Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  09 -01-2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-09-01-2016.html ,-  
~   Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 10  Ιανουαρίου  2016   : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-10-2016.html .-  
 ~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 11  Ιανουαρίου  2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-11-2016.html  .-  
   Το αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  11 Ιανουαρίου  2016: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/11-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  12  Ιανουαρίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-12-2016.html .-                                                                                                                                                
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις , 2  Ιανουαρίου 2016  , Δεύτερο  μέρος    : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html .-    
~ Η Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  13  Ιανουαρίου  2016  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-13-2016.html .-  
~ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 12  Ιανουαρίου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/01/12-2016.html .-   
  Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  14  Ιανουαρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-14-2016.html .-
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας
περιηγήσεις , Πέμπτη  14  Ιανουαρίου  2016 ,  Μέρος  3ο  τρίτο  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/14-2016-3.html .-   
                                 
~ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ  , ...Πέμπτη 14  Ιανουαρίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  15  Ιανουαρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-15-2016.html .-
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας  περιηγήσεις 15-01-2016 Μέρος  4ο  τέταρτο  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016.html .-  
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις  15-01-2016   μέρος πέμπτο  5ο  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016-5.html .-
 Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  16  Ιανουαρίου  2016:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-16-2016.html .-     
~ ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 17  Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-17-2016.html .-                                                                                                                                                                                               
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: