Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Επικαιρότητα Ενημέρωση Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Παρασκευή  13  Φεβρουαρίου  2015  :

 
Εορτάζουν σήμερα :
Άγιος Μαρτινιανός
Άγιος Ακύλλας και Άγιος Πρισκίλης
 
 Ακύλλα και Πρισκίλλης (1) των αποστόλων. Ευλογίου αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας (†607). Οσίων Αβραάμη, Μαρτινιανού (2) (†ε΄αι.), και Συμεώνος, κτίτορος της εν Άθω σεβασμιωτάτης μονής του «Χιλανδαρίου».(1)Οι άγιοι Απόστολοι Ακύλας και Πρίσκιλλα ήταν ζευγάρι Ιουδαίων που κατοικούσαν στην Κόρινθο και εξασκούσαν το επάγγελμα του σκηνοποιού. Ήσαν δε άνθρωποι ενάρετοι και ευσεβείς. Όταν ο απόστολος Παύλος, επισκέφθηκε την Κόρινθο, για να διδάξει την ορθόδοξη πίστη, το ζεύγος του προσέφερε θερμή φιλοξενία καθώς είχε εντυπωσιαστεί με το κήρυγμά του. Τόσο τούς άγγιξε ο φλογερός και σωτήριος λόγος του απόστολου, ώστε αφού κατηχήθηκαν και βαπτίσθηκαν από αυτόν, αποφάσισαν να τον ακολουθήσουν στις περιοδείες του ως βοηθοί του. O απόστολος εντυπωσιάσθηκε τόσο από τις αρετές και τη χριστιανική τους δράση ώστε τούς μνημονεύει στις επιστολές του γράφοντας ότι για τις προσφερθείσες υπηρεσίες τους και το θάρρος είναι ευγνώμων όχι μόνον εκείνος, αλλά και όλες οι εκκλησίες των εθνών. Αργότερα οι διώκτες του χριστιανισμού τούς συνέλαβαν και αποκεφάλισαν τους αγίους χαρίζοντάς τους μαζί με τον τίτλο των Αποστόλων και τον τίτλο των Μαρτύρων.
(2) O άγιος Μαρτινιανός καταγόταν από την Καισάρεια της Παλαιστίνης και έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Θεοδοσίου του Μικρού. Από μικρός ποθούσε τον βίο της άσκησης και της αφοσίωσης. Σε νεαρή ηλικία έστησε τη σκήτη του στο όρια του όρους Κιβωτού, όπου περνούσε τη ζωή του με θερμή προσευχή, άσκηση και μελέτη του λόγου του Θεού. Η φήμη του, εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλη τη γύρω περιοχή, με αποτέλεσμα να συρρέουν στο κελί του πλήθος κόσμου, πού ζητούσε παρηγοριά και τις συμβουλές του. Εκοιμήθη σε βαθιά γεράματα στο ερημητήριό του.

 13/02 ~** Απολυτίκιο Αγ. Μαρτινιανού - 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: http://youtu.be/mls8FL8mP60 ,

13/02 ~** Απολυτίκιο Αγ. Ακύλα και Πρίσκιλλας - 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: http://youtu.be/DMDiwZQc8j8 ,

***  Χειμερινή ανάβαση στο Μαίναλο με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας         
     
Ο χειμώνας βρίσκεται στα φόρτε του, οι θερμοκρασίες έχουν πάρει τον κατήφορο, καθώς και τα χιόνια, που έχουν πλησιάσει αρκετά την Καλαμάτα. Και βέβαια, όπως μας λέει ο Ορειβατικός Σύλλογος, πρόκειται για συνθήκες ιδανικές για αναβάσεις, «ιδανικές για να προσεγγίσουμε την ορεινή φύση που έχει φορέσει τα λευκά φορέματά της. Είναι η στιγμή για να βάλουμε σε πλήρη χρήση το χειμερινό εξοπλισμό μας, είναι η στιγμή για να βιώσουμε όλες αυτές τις χαρές, τις ιδιαιτερότητες, αλλά και τις μοναδικές συγκινήσεις που μας προσφέρει το χειμερινό βουνό.
Και βέβαια το κοντινό μας Μαίναλο (1981 μ.) αποτελεί έναν ιδανικό για το σκοπό αυτό προορισμό. Θα πραγματοποιηθούν δύο αναβάσεις διαφορετικού βαθμού δυσκολίας, και οι δύο ομάδες θα έχουν κοινή επιστροφή. Έτσι έχουμε:
Ανάβαση από Καρδαρά: Ώρες πορείας 7-8, βαθμός δυσκολίας (6), αρχηγός Παπαδόπουλος Λεωνίδας, τηλ. 6938773808, και ανάβαση από καταφύγιο: Ώρες πορείας 4-5, βαθμός δυσκολίας (5), αρχηγός Κούτρου Άντα, τηλ. 6938273894.
Η αναχώρηση από τα γραφεία μας θα γίνει στις 7.00 το πρωί της Κυριακής (15/02).
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου (κάθε βράδυ μετά τις 9.00, τηλ 2721097733) και στα τηλέφωνα των αρχηγών. Δηλώσεις συμμετοχής, δανεισμός υλικών μέχρι και σήμερα το βράδυ».  

*** H Τσικνοπέμπτη δεν καταλαβαίνει από κρίση (φωτογραφίες και βίντεο)         
     
Με πλήθος εθίμων ανά την Ελλάδα και κοινό παρονομαστή την άφθονη κρεατοφαγία και οινοποσία, η Τσικνοπέμπτη γιορτάστηκε χθες σε γειτονιές, πλατείες, ακόμη και πεζοδρόμια της Καλαμάτας, σκορπώντας στην ατμόσφαιρα την απαραίτητη τσίκνα, στην οποία οφείλει και το όνομά της. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η παράδοση της Τσικνοπέμπτης έχει τις ρίζες της στην αρχαιοελληνική λατρεία του Διονύσου, θεού της ευφορίας και της γονιμότητας. Στο μέσον ακριβώς των τριών εβδομάδων του Καρναβαλιού, ξεκινούν ουσιαστικά οι εκδηλώσεις της Αποκριάς, που κορυφώνονται με τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα.
Η δεύτερη εβδομάδα λέγεται Κρεατινή ή Ολόκριγια, ενώ συχνά ονομάζεται και «άρτσι βούρτσι», δηλαδή άνω-κάτω, καθώς κορυφώνεται η κρεατοφαγία πριν από την εβδομάδα της Τυροφάγου, οπότε καταναλώνονται, κυρίως, τυροκομικά προϊόντα.
Στο μέσο αυτής της εβδομάδας, ημέρα Πέμπτη δηλαδή, σε όλη τη χώρα ψήνεται από το πρωί κρέας στα κάρβουνα, που μοιράζεται σε μεγάλες πιατέλες, για να μυρίσει όλη η γειτονιά. Συνεστιάσεις, οικογενειακές συγκεντρώσεις, κεράσματα και μασκαράδες δίνουν τον εορταστικό τόνο της ημέρας, που δεν έχει χάσει την αίγλη της ούτε μέσα στην κρίση.
Δείτε εδώ φωτογραφίες και βίντεο από το μεγάλο γλέντι που στήθηκε σε όλη την πόλη. 
Τσικνοπέμπτη Καλαμάτα 2015 : http://youtu.be/J4UB726Hsdg  .-

*** Κουζίνα αποφάσισε να… τσικνίσει (φωτογραφία)           
       
Αναστάτωση προκλήθηκε χθες το μεσημέρι στην Καλαμάτα, όταν τα πυροσβεστικά οχήματα άρχισαν να τρέχουν σαν «παλαβά». Τελικά, ευτυχώς, δεν ήταν κάτι πολύ σοβαρό, καθώς μία κουζίνα στην οδό Καζαντζάκη αποφάσισε χθες να… τσικνίσει!
Οι πυροσβέστες έφτασαν έγκαιρα και αποσόβησαν τα χειρότερα.  Β.Β. 

***  MEGAλη προβολή στο Καλαματιανό Καρναβάλι          
     
Τα... καλά του θα φορέσει σήμερα το Καλαματιανό Καρναβάλι, καθώς θα τύχει πανελλαδικής προβολής μέσα από την εκπομπή «Mega με μία», με τον Μάρκο Σεφερλή.
Στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού θα βρεθούν περίπου πενήντα άτομα από την Καλαμάτα, που θα μεταβούν εκεί με πούλμαν το οποίο θα φύγει νωρίς το πρωί. Επικεφαλής της αποστολής θα είναι η πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής της «Φάρις», Αναστασία Μπελογιάννη, ενώ θα συμμετέχουν μέλη της επιτροπής, καθώς και εκπρόσωποι των 42 καρναβαλικών γκρουπ.
Σίγουρα η προβολή που θα πάρει η πόλη, αλλά και ο συγκεκριμένος θεσμός, θα είναι πολύ καλή.
Μάλιστα, προχθές το βράδυ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έγιναν αναφορές στο Καλαματιανό Καρναβάλι. Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης, μέλος της Καρναβαλικής Επιτροπής, σημείωσε ότι ήδη η πληρότητα των ξενοδοχείων της πόλης για το τριήμερο έχει πλησιάσει το 100%.   Α.Π. 

***  67 προσλήψεις στο Δήμο Καλαμάτας         
     
Την πρόσληψη 47 εργαζομένων με δίμηνες συμβάσεις, για την κάλυψη επειγουσών αναγκών της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων του Δήμου Καλαμάτας, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, στην προχθεσινή του συνεδρίαση.
Επίσης, έδωσε την έγκρισή του για την πρόσληψη ισάριθμου προσωπικού, με τις ίδιες ειδικότητες, για διάστημα 8 μηνών, με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.
Η απασχόληση για δίμηνο θα προηγηθεί και εκείνη για οκτάμηνο θα ακολουθήσει. Όσοι απασχοληθούν για δίμηνο, δε θα μπορούν να απασχοληθούν επί οκτάμηνο.
Σημειώνεται πως λόγω πολλών συνταξιοδοτήσεων και απαγόρευσης προσλήψεων μονίμου προσωπικού, η Διεύθυνση αυτή αντιμετωπίζει μεγάλη έλλειψη εργαζομένων.
  Οι ειδικότητες
Η εγκριθείσα υπηρεσιακή εισήγηση περιλαμβάνει την πρόσληψη προσωπικού, πρώτα με δίμηνες και κατόπιν με οκτάμηνες συμβάσεις, όπως παρακάτω:  Οκτώ (8) χειριστών μηχανημάτων, αναλυτικά ως εξής:  α. Τριών (3) χειριστών σύνθετου εκσκαπτικού και φορτωτικού μηχανήματος.  Αντικείμενο:  α. Η φόρτωση ογκωδών αντικειμένων.  β. Ο καθαρισμός πρανών δρόμων (καταστροφέας). Τυπικά προσόντα: ειδικότητα 1.3 τσάπες-JCB, ΟΜΑΔΑ Β΄ και άδεια οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορίας Β΄.
β. Ενός (1) χειριστή γερανοφόρου οχήματος (αρπάγη). Αντικείμενο: Η φόρτωση ογκωδών αντικειμένων κ.λπ. Τυπικά προσόντα: ειδικότητα 2.3 γερανοφόρα, ΟΜΑΔΑ Α΄ και άδεια οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορίας Γ’.
γ. Ενός (1) χειριστή καδοπλυντηρίου.  Αντικείμενο: Πλύσιμο κάδων 1.100 lt. Τυπικά προσόντα: ειδικότητα 4.4 καδοπλυντήρια, ΟΜΑΔΑ Α΄ και άδεια οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορίας Γ’.
δ. Δύο (2) χειριστών μηχανικού σαρώθρου (σκούπας).  Αντικείμενο: Καθαρισμός οδών-πλατειών. Τυπικά προσόντα: ειδικότητα 4.1 σάρωθρα, ΟΜΑΔΑ Β΄ και άδεια οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορίας Β΄.
ε. Ενός (1) χειριστή φορτωτή. Αντικείμενο: α. Φόρτωση ογκωδών. β. Καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων. Τυπικά προσόντα: ειδικότητα 1.5 φορτωτές, ΟΜΑΔΑ Β΄ και άδεια οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορίας Β΄.
Β) Έντεκα (11) οδηγών. Γ) Είκοσι οκτώ εργατών (28) καθαριότητας.
  Απασχόληση για 5 μεροκάματα
Εγκρίθηκε, ακόμη, η πρόσληψη 20 ατόμων εργατικού και τεχνικού προσωπικού, για απασχόληση πέντε ημερομισθίων κατ’ άτομο το μήνα.

***  Το αστικό λεωφορείο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας         
     
Το ενδιαφέρον εμπλεκόμενων φορέων και πολιτών προκάλεσε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας το θέμα της επέκτασης της αστικής γραμμής και της δυνατότητας του Αστικού ΚΤΕΛ να εκτελεί δρομολόγια μέχρι το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Το μείζον πρόβλημα στην όλη συζήτηση ήταν η αρχική θέση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, όπως εκφράστηκε την προηγούμενη ημέρα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ότι εξαιτίας του υφιστάμενου νόμου είναι αναγκασμένο τους επιβάτες που μεταφέρει εκτός Καλαμάτας, από άλλες περιοχές του νομού προς το νοσοκομείο, να τους αφήνει στο Ασπρόχωμα, αφού η επέκταση της αστικής περιοχής του περιορίζει τα κυκλοφοριακά δικαιώματα. Τελικά, ύστερα από εξήγηση του νομικού του συμβούλου Αθ. Καράμπελα, ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η μέχρι σήμερα κατάσταση, τα πράγματα εξομαλύνθηκαν.
Έτσι, εγκρίθηκε η επέκταση αστικής περιοχής μέχρι το Νοσοκομείο Καλαμάτας (Αντικάλαμος), προκειμένου στη συνέχεια να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την εξυπηρέτησή του με αστική συγκοινωνία.
Με εισήγηση του δημάρχου Παν. Νίκα, το Δημοτικό Συμβούλιο ζητεί από το Αστικό ΚΤΕΛ να διαθέσει τον αναγκαίο αριθμό λεωφορείων, ώστε η συγκοινωνία να διεξάγεται κάθε 30 λεπτά το βραδύτερο.
Το Σώμα εξέφρασε, επίσης, την αναγκαιότητα το Υπεραστικό ΚΤΕΛ να συνεχίσει το κοινωνικό έργο του, με διέλευση όλων των γραμμών του από το νοσοκομείο, όπως μέχρι σήμερα.
Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο παρέσχε την έγκρισή του ώστε ο Δήμος Καλαμάτας να αναλάβει την ευθύνη γενικότερης υποστήριξης και των δύο ΚΤΕΛ (επέκταση προγράμματος «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ», στέγαστρα στάσεων, προβολή δρομολογίων κ.λπ.).
Σημειώνεται πως το Δημοτικό Συμβούλιο γνωμοδοτεί για το ζήτημα και αποφάσεις λαμβάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.  Α.Π.
 
 ***  Ελληνική, περήφανη και παραδοσιακή Τσικνοπέμπτη στην Τριφυλία! (φωτογραφίες)         
       
 
 
 
«Του Έλληνος ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει!», έστειλαν σήμερα τιμώντας Ελληνικά και παραδοσιακά την Τσικνοπέμπτη οι κάτοικοι της Τριφυλίας! Παντού, από άκρη σε άκρη, σε καταστήματα, επιχειρήσεις, σπίτια, πόλεις, χωριά, οικισμούς, γειτονιές είχαν στηθεί ψησταριές και γλέντια! Μέρα χαράς, κεφιού, γλεντιού, ξεφαντώματος, κραιπάλης για την Αποκριά, η Τσικνοπέμπτη, και στην Τριφυλία, επαγγελματίες, ιδιώτες, σύλλογοι βάλθηκαν, μέρες που διανύουμε, να τρελάνουν τον κόσμο όλο, όπως άλλωστε και όλοι οι Έλληνες ανά την επικράτεια με τα τσικνίσματα, τα γλέντια και τους χορούς. Οι Τριφύλιοι, σήμερα Τσικνοπέμπτη, περήφανοι πολίτες και άνθρωποι απέδειξαν ότι τιμούν τις παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα, και με κάθε μικρή ή μεγάλη ευκαιρία, δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν πτοούνται από σκοτούρες και προβλήματα και δεν χάνουν, μικρή ή μεγάλη ευκαιρία, να ξεφύγουν απ’ την καθημερινότητα, να παραμερίσουν δυσκολίες, να χαμογελάσουν, να περάσουν καλά, να διασκεδάσουν, να γλεντήσουν με έναν μεζέ και να πιουν ένα ποτήρι εις υγείαν, ρεφενέ! Τσικνοπέμπτη 2015 και η Τριφυλία το γιόρτασε, με την τσίκνα να απλώνεται και να «ευωδιάζει» την ατμόσφαιρα! Παντού, στους Γαργαλιάνους, με τον Κυνηγετικό Σύλλογο και τα καταστήματα της πλατείας και όχι μόνο, στη Μαραθόπολη, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τα μαγαζιά, στα Φιλιατρά, με τα καταστήματα στον πεζόδρομο, αλλά κυρίως το Ειδικό Σχολείο, με τα κρεατικά προσφορά του κρεοπωλείου του Νικ. Παναγιωτόπουλου, στην Κυπαρισσία με καταστήματα, ιδιώτες και το εκλογικό μας κέντρο στο καφενείο της Χαράς, τίμησαν την Τσικνοπέμπτη, χάρηκαν την ημέρα, διασκέδασαν και ξέφυγαν από την καθημερινότητα! Το ίδιο συνέβη και στις άλλες πόλεις και κοινότητες της Τριφυλίας, όπου οι πολίτες έδειξαν ότι έχουν ψυχικά αποθέματα και αντοχές και η ελπίδα μέσα τους παραμένει άσβεστη και δυναμώνει! Του Ηλία Γιαννόπουλου 

***  Διήμερο εκδηλώσεων προς τιμήν του μεγάλου σκηνοθέτη Θ. Αγγελόπουλου στην Καλαμάτα 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ «Θ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ» (ΟΑΕΔ) Από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας καθορίσθηκε ο ανώτατος αριθμός παραστάσεων που είναι δυνατόν να δοθούν στο αμφιθέατρο του ΟΑΕΔ, σε 40 ετησίως. Επισημαίνεται ότι το Σάββατο 14 Μαρτίου, το βράδυ, στο πλαίσιο διήμερης εκδήλωσης για το έργο και τη μεγάλη προσφορά του σκηνοθέτη και συμπατριώτη μας Θεόδωρου Αγγελόπουλου, το όνομά του θα αποδοθεί στο αμφιθέατρο αυτό, σε εφαρμογή αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου. Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαρτίου, θα διεξαχθεί αφιέρωμα στο σκηνοθέτη, στο πλαίσιο του οποίου θα παρουσιασθούν - στο προαναφερθέν αμφιθέατρο - 4 ταινίες του δημιουργού και θα πραγματοποιηθούν ομιλίες για το έργο του, ενώ θα συμμετάσχουν στενοί του συνεργάτες. Τις εκδηλώσεις, που θα έχουν ελεύθερη είσοδο, θα διοργανώσουν σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και την Κοινωφελή του Επιχείρηση «Φάρις» οι πολιτιστικοί φορείς Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, Πολιτιστικός Αντίλογος και Φεστιβάλ «Μηδέν». Σημειώνεται πως ο Δήμος Καλαμάτας επωμίσθηκε το κόστος, άνω των 10.000 ευρώ, για το σύστημα πυρόσβεσης σε όλο το κτήριο, αλλά και για τεχνικές παρεμβάσεις στα υπόγεια. -

*** Βλέπει επίλυση προβλημάτων με Μέγαρο Χορού και ΔΗΠΕΘΕΚ ο Παναγιώτης Νίκας

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ Π. ΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ευχές στη νέα κυβέρνηση και ικανοποίηση για Αβραμόπουλο Χαμηλούς τόνους προτίμησε να υιοθετήσει - τουλάχιστον στην αρχή- ο δήμαρχος Π. Νίκας απέναντι στη νέα κυβέρνηση. Έτσι, με αφορμή σχετική του παρατήρηση στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, τόνισε ότι η τοποθέτηση του Νίκου Ξυδάκη, ως υπουργού Πολιτισμού, ενός ανθρώπου που, όπως παρατήρησε, "αγαπάει την Καλαμάτα", θα βοηθήσει να ξεπεραστούν τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν με το Μέγαρο Χορού, το μέλλον του ΔΗΠΕΘΕΚ, αλλά και γενικότερα με τη χρηματοδότηση των πολιτιστικών υποδομών του Δήμου Καλαμάτας. Τόνισε, μάλιστα, ότι τα αιτήματα προς λύση δε θα ακολουθήσουν "μαξιμαλιστική τακτική", μια και γνωρίζει την οικονομική κατάσταση της χώρας. «Προφανώς θα ανταποκριθούμε στο θεσμικό μας ρόλο και θα συνεργαστούμε με την κυβέρνηση. Προφανώς όμως θα διεκδικήσουμε και όσα διεκδικούσαμε πάντοτε και θα υπηρετούμε τα συμφέροντα της αυτοδιοίκησης. Δε θα λαϊκίσουμε όμως και δε θα φορτώσουμε όλα τα προβλήματα διεκδικώντας τα πάντα», σχολίασε χαρακτηριστικά. Σε άλλο σημείο, σε συζήτηση για το νέο Δημαρχείο, ο δήμαρχος σχολίασε ότι αυτό παραχωρήθηκε στο Δήμο από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, «ίσως τον νέο Πρόεδρό μας», όπως τόνισε, απευθυνόμενος στον Σταμάτη Μπεχράκη, που είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος. Επιπλέον, σημείωσε ότι με την πολιτική της νέας κυβέρνησης κάποια ζητήματα του Δήμου φαίνεται να γίνονται ευκολότερα, όπως στο θέμα της εκχώρησης της μαρίνας σε ιδιώτη, τονίζοντας ότι με τη νέα κυβέρνηση και τη θέση της περί κατάργησης του ΤΑΙΠΕΔ, τα πράγματα θα είναι ευκολότερα. «Εμείς σεβόμαστε τη βούληση του λαού», σχολίασε ο Παναγιώτης Νίκας και ευχήθηκε στη νέα κυβέρνηση «να έχει καλή επιτυχία». Α.Π. - 

*** Πίσω από τις λέξεις
 Πίσω από τις λέξεις…
Στις Βρυξέλλες από χτες και τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα θα δίνεται η μάχη των λέξεων και των διατυπώσεων που θα χρησιμοποιηθούν στα συμπεράσματα της Συνόδου ώστε να συνεχιστεί η σχέση της Ελλάδας με τους εταίρους της στην ΕΕ και στο ΔΝΤ. Αλλά πέρα από τις λέξεις υπάρχει η ουσία. Ας δούμε την ουσία:
    Η Ελλάδα μπήκε στην γκιλοτίνα των Μνημονίων για μια πενταετία με τον λαό να θυσιάζεται. Στόχος των Μνημονίων ήταν να δοθεί χρόνος στις ευρωπαϊκές και αμερικανικές τράπεζες να ξεφορτωθούν τα ομόλογα επί ενός δημόσιου χρέους που πέρασε σε οργανισμούς και κράτη μέλη της ΕΕ. Ο λαός πληρώνει αυτό το χρέος με το αίμα του. Το πληρώνει παρότι το προκάλεσε η ολιγαρχία, το πληρώνει χωρίς να το οφείλει και ενώ μόνο από το 1993 και μετά έχει ήδη καταβάλει πάνω από 1 τρισ. ευρώ (!) σε τόκους μια χρεολύσια για την αποπληρωμή του.
    Η συνέχιση της εξυπηρέτησης αυτού του δημόσιου χρέους από την Ελλάδα σημαίνει ότι μόνο μέσα στο 2015 θα πρέπει να καταβληθούν σε τοκογλύφους και κερδοσκόπους για τόκους και χρεολύσια πάνω από 22 δισ. ευρώ.  Σημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει μέχρι το 2030 να έχε καταβάλει σε τοκογλύφους πάνω από 340 δισ. ευρώ. Σημαίνει ότι η Ελλάδα θα παραμένει «φόρου υποτελής» σε «φίλους» και «εταίρους» δανειστές στο διηνεκές και χωρίς ημερομηνία λήξης. Είναι προφανές ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί χωρίς η λιτότητα να ακολουθεί κατά πόδας τα λαϊκά στρώματα.
    Αποτελεί λαϊκή απαίτηση η Ελλάδα να βγει από τη μέγγενη της τρόικας. Αλλά το «τέλος τρόικα» δεν μπορεί να σημαίνει τίποτα λιγότερο από τον τερματισμό της τοκογλυφικής αφαίμαξης του λαού από την τρόικα.  Σήμερα πάνω από το 70% του συνολικού δημόσιου χρέους της Ελλάδας δεν είναι παρά το χρέος που προκύπτει από τα λεγόμενα «δάνεια» της τρόικας. Και λέμε λεγόμενα «δάνεια» καθώς πάνω από το 90% αυτών των «δανείων» και των περίφημων δόσεων δεν ήρθαν ποτέ στον ελληνικό λαό. Επέστρεψαν ξανά στους δανειστές ή κατέληξαν στα ταμεία των τραπεζιτών, τα βάρη των οποίων πληρώνει ο ελληνικός λαός.
    Η ουσία επομένως είναι ότι: Αυτό το χρέος δεν ήταν ποτέ και δεν είναι του λαού. Αυτό το χρέος είναι δημιούργημα ντόπιων και ξένων κεφαλαιοκρατών. Είναι δημιούργημα των θαλασσοδανείων τους, των φοροαπαλλαγών τους, των φοροαποφυγών τους, των λεόντειων συμβάσεων με το κράτος μέσω των οποίων άρμεγαν το δημόσιο ταμείο, των εξοπλισμών (και ενίοτε των μιζών) που επιδιδόταν το πολιτικό τους σύστημα κοκ.
    Για να υπάρξει προοπτική σε αυτό τον τόπο, η Ελλάδα δεν έχει άλλο δρόμο από την άρνηση πληρωμής αυτού του χρέους. Ειδάλλως θα βρίσκεται σε ένα διαρκές καθεστώς κοινωνικής χρεοκοπίας. Για να έχει προοπτική ο λαός μας δεν έχει άλλο δρόμο από το να αποφασίσει να διεκδικήσει και να επιβάλλει την απόφασή του να αρνηθεί να πληρώνει στο διηνεκές ένα χρέος που άλλοι το προκάλεσαν και άλλοι το απομύζησαν. Ειδάλλως θα βρίσκεται διαρκώς υπό την δαμόκλεια σπάθη της «επιτήρησης», της «εποπτείας» και του… λιτού βίου.
    Η διαγραφή αυτού του ληστρικού και παράνομου χρέους, η απαλλαγή του λαού από το επαχθές και επονείδιστο βάρος του, δεν συνιστά την μόνη ικανή συνθήκη για την ανοικοδόμηση της χώρας και την ανακούφιση του λαού από τα βάσανα. Αποτελεί όμως την αναγκαία προϋπόθεση για την έναρξη αυτής της διαδικασίας.
    Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό, οτιδήποτε λιγότερο από την – πραγματική – διαγραφή του παράνομου χρέους, κάθε παραίτηση από το αίτημα διαγραφής του χρέους, όποιες κι αν είναι οι λέξεις που θα επιλεγούν για να περιγράψουν και να «χρυσώσουν» μια ενδεχόμενη διατήρηση της Ελλάδας σε σχέση εξάρτησης και αλληλεξάρτησης με τους τοκογλύφους (ΔΝΤ, Κομισιόν, ΕΚΤ), σταράτες κουβέντες: Θα κινείται πέρα από τα συμφέροντα κα τα δίκαια του λαού όποιοι κι αν είναι οι ευφημισμοί που θα εφευρεθούν.
***
    Παρατήρηση 1η: Ακούσαμε ότι στην ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες που διαπραγματεύεται με τον Σοιμπλε, την Λαγκάρντ και τον Τόμσεν, μετέχει και η κυρία Παναρίτη. Η κυρία Έλενα Παναρίτη, πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και ειδική σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, είναι η ίδια που πριν μερικά χρόνια είχε εργαστεί για την «διάσωση» του Περού επί της εποχής του δικτάτορα Φουτζιμόρι; Για τον Φουτζιμόρι δεν χρειάζεται να ρωτήσουμε. Ξέρουμε: Είναι αυτός που εγκατέλειψε το 2000 το Περού και καταδικάστηκε σε 25 χρό­νια φυλάκιση για μαζικές δολοφονίες, κατάχρηση εξουσίας, υπεξαίρεση χρή­ματος και διαφθορά αφού πρώτα ξεπούλησε τη χώρα του και οδήγησε τον λαό του Περού στα οικονομικά και κοινωνικά τάρταρα. Επιστρέφουμε στην κυρία Παναρίτη:  Είναι η ίδια που ως υψηλόβαθμο στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, και ενώ «διέσωζε» τα Περού, εξέδιδε βιβλία υπό τους εξής τίτλους: «Το φαινόμενο του Φουτζιμόρι: Κυβερνητική μεταρ­ρύθμιση μέσω της άμεσης δημοκρατί­ας» (1995), «Τίτλοι ιδιοκτησίας: Το θαύ­μα του Περού» (1999), «Στρατηγικές ιδιωτικοποίησης», με παράδειγμα, επί­σης, το Περού; Είναι η ίδια που χαρακτήριζε τα Μνημόνια, τις Δανειακές συμβάσεις και τα πολυνομοσχέδια της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου σαν «τολμηρή αρχή»; Και είναι η κυρία Παναρίτη που επελέγη από τον κ.Βαρουφάκη για να συνδράμει την κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες; Ενδιαφέρον...
    Παρατήρηση 2η: Ο κ.Τσίπρας κατά τα εγκαίνια της σχέσης της δικής του κυβέρνησης με τον ΟΟΣΑ, δήλωσε στην συνάντησή του με τον κ.Γκουρία ότι η περίφημη «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ, που η κυβέρνηση Σαμαρά μετέτρεψε σε πολυνομοσχέδιο για να κατεδαφίσει ό,τι είχε απομείνει όρθιο από τα Μνημόνια, δεν ήταν έμπνευσης του ΟΟΣΑ, αλλά της κυβέρνησης Σαμαρά… Ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Άρα θα πρέπει να υποθέσουμε ότι στις 27 Νοεμβρίου 2013, στην από κοινού συνέντευξη  Στουρνάρα – Γκουρία, όταν ο δεύτερος επιδείκνυε με καμάρι την έκθεση (όπως βλέπουμε στην παραπάτω φωτογραφία), το έκανε γιατί τον είχε «εξαναγκάσει» ο Στουρνάρας…   email: mpog@enikos.gr  .

***  Έτσι φτάσαμε στην συμφωνία - γέφυρα - Τι έδωσε ο Τσίπρας στους εταίρους - Το "δώρο" που έκαναν στην ελληνική κυβέρνηση
- Οι εταίροι κάθισαν στο ίδιο τραπέζι όταν ο Αλέξης Τσίπρας εγκατέλειψε τα περὶ διαγραφής του χρέους
- Η Αθήνα "βαφτίζει" μη τοξικό το 60-70% του Μνημονίου
- Πολύ κοντά στο να μειώσουν το ποσοστό του πλεονάσματος για την Ελλάδα οι εταίροι
- Πως θα κατευνάσει ο πρωθυπουργός την Αριστερή Πλατφόρμα
Δεδομένη εκτός συγκλονιστικού απροόπτου πρέπει να θεωρείται η λεγόμενη και ως "συμφωνία-γέφυρα" μεταξύ της κυβέρνησης Τσίπρα και των εταίρων-δανειστών και η οποία αναμένεται να λάβει και επίσημο χαρακτήρα στην τακτική συνεδρίαση του Eurogroup την Δευτέρα.
Οι βάσεις της συμφωνίας τέθηκαν ουσιαστικά από την στιγμή η νέα ελληνική κυβέρνηση απέσυρε από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης την βασική προεκλογική της θέση - αίτημα περί "διαγραφής" του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και η προσχώρηση σε άλλες πιο συμβατές για τους δανειστές θέσεις τεχνικές "απομείωσης" του.
Το κλειδί πάντως γα την επίτευξη της "νέας συμφωνίας" είναι το γεγονός ότι Αθήνα αναγνώρισε τις δεσμεύσεις - υποχρεώσεις που απορρέουν από το 60-70% του Μνημονίου, του "μη τοξικού" όπως λέει το Μέγαρο Μαξίμου και παράλληλα η απόφαση κατά πάσα πιθανότητα των δανειστών να "χαλαρώσουν" τη θηλιά της λιτότητας, επιτρέποντας στην ελληνική κυβέρνηση να επιτύχει πλεονάσματα της τάξης του 1-1,5% έναντι του 3-4% της προηγούμενης περιόδου.
Τα μάτια μεγάλων επενδυτών είναι στραμμένα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και στην Αριστερή Πλατφόρμα Εάν το γεγονός αυτό επαληθευτεί και στη σύνοδο του Eurogroup την Δευτέρα, ενδεχομένως και με την παρουσίαση "ισοδύναμων" μέτρων από την ελληνική αντιπροσωπεία, καθώς οι διαπραγματεύσεις είναι σε πλήρη εξέλιξη, τότε η κυβέρνηση θα έχει το περιθώριο παράλληλα με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να προωθήσει να ασκήσει και μια γενναία σχετικά κοινωνική πολιτική, αυτή του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης.
Μια τέτοια εξέλιξη θα ανακουφίσει και την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία με αφορμή τις δηλώσεις Βαρουφάκη και το έντονο "φλέρτ" έστω με τους θεσμικούς εταίρους και όχι με την "τρόικα", κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα.
Γι΄αυτό το λόγο παράλληλα με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις τα μάτια όλων και κυρίως επενδυτών και μεγάλων οίκων του εξωτερικού, όσο και να ακούγεται περίεργο είναι στραμμένα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και σε ενδεχόμενες αντιδράσεις στελεχών "αριστερής" προέλευσης που μπορεί να τινάξουν στο αέρα τον "συμβιβασμό" που επιχειρείται αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες.   Ανδρέας Μαραθιάς

***  Το “μέλλον” του Στρατοπέδου της Καλαμάτα στο επίκεντρο της σημερινής ορκωμοσίας (βίντεο & φωτογραφίες)         
      
 
Ορκωμοσία 445 οπλιτών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού “Γιαννιτσά” . Όπως ήταν φυσικό την ορκωμοσία επισκίασαν οι φήμες για το “μέλλον” του Στρατοπέδου και για το αν αυτό τελικά απομακρυνθεί από την Καλαμάτα. Αμέσως μετά το πέρας της τελετής για το θέμα αυτό μίλησαν ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσήνιας Ελένη Αλειφέρη και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας που εξέγρασαν την αισιοδοξία τους ότι το στρατόπεδο θα παραμείνει στην Καλαμάτα.
Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις
Video: Δηλώσεις Κωνσταντινέα Στρατόπεδο Καλαμάτας , http://youtu.be/eKsBDN-__Ck .-
Βίντεο 2 :Δηλώσεις Νίκα για Στρατόπεδο ,
Βίντεο 3 : Ελένη Αλειφέρη δηλώσεις Στρατόπεδο  , http://youtu.be/evz1DANKrdg .-
 
*** Το καθιερωμένο τσίκνισμα στο Διοικητήριο (φωτογραφίες)

  Έχει γίνει θεσμός χρόνια τώρα, κάθε Τσικνοπέμπτη, οι υπηρεσίες παλιότερα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και τώρα της Περιφερειακής Ενότητας, να στρώνουν τραπέζια και να το τσικνίζουν. Έτσι, για άλλη μια χρονιά, χθες οι υπάλληλοι το τσίκνισαν, οργανώνοντας μικρά τσιμπούσια σε κάθε όροφο του Διοικητηρίου, λίγο πριν από τη λήξη του ωραρίου. Το μεγαλύτερο τραπέζι – μεταφορικά και κυριολεκτικά – κάθε Τσικνοπέμπτη στήνεται στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου, όπου κυριαρχούν πλούσιοι μεζέδες και το απαραίτητο κρασί. Παλαιότερα, σε κάποιες υπηρεσίες υπάλληλοι ντύνονταν μασκαράδες και το γλέντι μπορούσε να κρατήσει μέχρι και το απόγευμα. Β.Β. - 

*** Ψήφισμα συμπαράστασης στην κυβέρνηση από τον “Ανοιχτό Δήμο” 

Αρνήθηκε την υιοθέτησή του η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας Τα προβλήματα σε εθνικό επίπεδο, με τις συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων ηγετών για το οικονομικό πρόγραμμα της χώρας τα επόμενα χρόνια, έφτασαν μέχρι την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Στην προχθεσινή συνεδρίαση η δημοτική παράταξη και μείζων μειοψηφία "Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες", δια μέσου του επικεφαλής της Μανώλη Μάκαρη, κατέθεσε ψήφισμα συμπαράστασης στην προσπάθεια της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης να βρεθεί μια λύση, η οποία θα βγάλει τη θηλιά από το λαιμό εκατομμυρίων συμπατριωτών μας. Η πρόταση- ψήφισμα, όμως, δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία, με τη δικαιολογία ότι πρόκειται για θέμα εκτός δικαιοδοσίας του Σώματος. Το ψήφισμα της δημοτικής παράταξης ανέφερε τα εξής: "Αυτές τις μέρες η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση δίνει σκληρό αγώνα στο Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής για την απεμπλοκή της Ελλάδας από την καταστροφική πολιτική των μνημονίων που έχει οδηγήσει την τοπική αυτοδιοίκηση και την πατρίδα σε ένα πρωτόγνωρο τέλμα. Ως Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας εκφράζουμε την έμπρακτη συμπαράσταση στην κυβέρνηση σε αυτή την κρίσιμη εθνική αποστολή". Από την άλλη πλευρά, όπως έγινε γνωστό, σήμερα το πρωί στις 10.00 αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης "Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες" θα έχει συνάντηση με το διοικητή της Τροχαίας Καλαμάτας, Ηλία Αξιωτόπουλο, για την οδική ασφάλεια, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και τα υφιστάμενα κυκλοφοριακά προβλήματα στο Δήμο Καλαμάτας. Α.Π. 

*** Ξαναθυμηθείτε όμορφες στιγμές, εκτός… ίντερνετ!         
   Τι επιδημία κι αυτή με τα like στο facebook… Καλή είδηση like, κακή είδηση like, είσαι άρρωστος και το ανακοινώνεις στο δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όλοι σου οι φίλοι κάνουν like, λες και ζηλεύουν και θέλουν κι αυτοί να αρρωστήσουν.
Χώρισες, πάρε ένα like, έχασες τη δουλειά σου, άλλο ένα like.
Χειρότερη επιδημία από αυτή δεν έχω ματαδεί… Λέγαμε ότι στην εποχή μας ο κόσμος αποξενώνεται και δε συναντιέται, δεν επικοινωνεί.
Και λίγα λέγαμε. Από το κακό στο χειρότερο πάμε. Τώρα ούτε τηλέφωνο παίρνουμε το διπλανό μας, τον κολλητό μας, το συγγενή μας. Μπαίνουμε στο ίντερνετ, κι άμα τον συναντήσουμε μπροστά μας, του ρίχνουμε κι ένα like, έτσι για να πούμε ότι είμαστε εδώ.
Είναι και η οικονομική κρίση, πού να παίρνεις τηλέφωνο τώρα σε κινητά ή να στέλνεις μηνύματα, αν δεν έχεις δωρεάν χρόνο από την εταιρεία; Δικαιολογίες, θα πω εγώ!
Κι αφού ρίξουμε τα like που θέλουμε σε κόσμο και κοσμάκη, γνωστούς και αγνώστους, βυθιζόμαστε στα μοναχικά και χαοτικά μονοπάτια του ίντερνετ για ώρες ολόκληρες. Χάνουμε την επικοινωνία μας με τον κόσμο και δεν το καταλαβαίνουμε. Και μη μου πείτε δεν έχουμε λεφτά για έξω. Μπείτε στο facebook, αλλά για να καλέσετε τους φίλους σας στο σπίτι ή να τους επισκεφθείτε εσείς.
Έχετε ξεχάσει πόσο ωραία μπορείτε να περάσετε με ένα σακουλάκι πασατέμπο στον καναπέ και καλή παρέα; Ξαναθυμηθείτε το.
Αυτή η αξία είναι ανεκτίμητη!  Βίκυ Βετουλάκη

*** Δίδυμα φεγγάρια
Την περασμένη Παρασκευή, στο Βερολίνο, η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού έφαγε πολύ «ξύλο» στο παρκέ της Άλμπα, με αποτέλεσμα στο ημίχρονο να χάνει με διαφορά. Στο δεύτερο ημίχρονο, όταν αποφάσισε να δείρει κι εκείνος, έφερε τα πάνω–κάτω, με αποτέλεσμα να πάρει τη νίκη σε μια δύσκολη, ομολογουμένως, έδρα. Χθες, η ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες έπαθε τα κακά του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα να μην εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν από τις δύο πλευρές, επειδή η ελληνική κυβέρνηση δεν ήθελε τη φράση «παράταση μνημονίου». Λίγο πριν άλλωστε στην Ελλάδα διαδήλωναν υπέρ ανάσας και αξιοπρέπειας. Ωστόσο, το ματς δεν τελείωσε ακόμη. Δεν πιστεύω πως η Ελλάδα θα νικήσει στο τέλος, εκτός και θεωρηθεί νίκη ένας συμβιβασμός, που, αν το δεις ψύχραιμα, νίκη θα είναι για τη χώρα μας, γιατί θα αποφύγει τον ξαφνικό θάνατο. Να τους δείρουμε, αποκλείεται, αλλά τουλάχιστον μαχόμεθα... Αν το πάμε και ποδοσφαιρικά, εύκολο το ελληνικό πρωτάθλημα και με τους δικούς του όρους, αλλά στην Ευρώπη το πράγμα είναι αντιστρόφως ανάλογο. Άλλα κόλπα. Άντε να κλέψεις καμιά νίκη πού και πού από τους Γερμανούς. Το έχουν πετύχει στο παρελθόν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Είμαστε καταδικασμένοι να συμβιώσουμε, όπως εκείνα τα ζευγάρια που έχουν μεγάλες περιουσίες και δε θέλουν να χάσουν τα κεκτημένα και την ποιότητα ζωής που τους προσφέρει η οικονομική άνεση. Αναγκαστική συμβίωση, μ’ άλλα λόγια. Όσον αφορά στην Ελλάδα, δε θα ζήσει με άνεση, αλλά δε θα πέσει και ξερή από την αφραγκία και οι ξένοι θα πάρουν τα χρήματά τους… Αν το πάμε και λίγο παραπέρα, όπως έγραψε στο fb ο φίλος Γιώργος Τριανταφύλλης, εμείς λέμε Μακεδονία τα Σκόπια για εσωτερική κατανάλωση και οι ξένοι FYROM. Για όσους, δε, κλωτσάνε στο «αναγκαστική συμβίωση», μέρα που έρχεται, του Αγίου Βαλεντίνου, «πώς να γλυτώσει μάτια μου ο ένας απ’ τον άλλο, πώς θες ν’ αλλάξουμε ουρανό, τώρα που μοιάζουμε με δίδυμα φεγγάρια...». του Δημήτρη Γιατράκου - 

***  Ναι στη λογική, όχι στο ρεβανσισμό         
    Όταν ακούω το επώνυμο Καμμένος, πετάω αναφυλαξία. Θεωρώ πως πρόκειται για το χαρακτηρισμό του απόλυτου δήθεν. Όταν, μάλιστα, συνέπραξε κυβερνητικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, τα πήρα και με την Κουμουνδούρου. Από πού κι ως πού συνεταίροι, δύο κόσμοι διαμετρικά αντίθετοι;
Όταν πρόκειται, ωστόσο, για την κατάληψη εξουσίας, το πιο ισχυρό, όπως λένε, αφροδισιακό, ε, τότε εξηγούνται όλα.
Παρ’ όλα αυτά, επειδή δεν μπορώ να πάω κόντρα στην κοινή λογική, αυτό που είπε ο υπουργός Άμυνας στον Έβρο, είναι κοντά στο νου κι η γνώση.
Για να μην πολυλογούμε, δήλωσε ότι δεν μπορεί στρατόπεδα, όπως αυτό της Καλαμάτας, να έχουν πληρότητα 400% και των συνόρων 30%. Μπορεί να μας την πέσουν οι οχτροί από την Καλαμάτα; Στην καμία. Προβλήματα με τους Τούρκους απέναντι, λαθρομετανάστες, πλημμύρες όταν κάθε τρεις και μία υπερχειλίζει ο Έβρος, έχουμε; Όχι.
Τις παραπάνω επισημάνσεις τις κάνω ως Έλληνας πολίτης. Ως Καλαματιανός, ναι, δε θέλω να φύγει το στρατόπεδο ή να υποστελεχωθεί, γιατί θα έχει οικονομική χασούρα η πόλη και σε καιρούς τέτοιους, όπως η κρίση, θα είναι χτύπημα για την τοπική οικονομία. Αν δεν υπήρχε ο Σαμαράς, ως πρωθυπουργός, για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, θα είχε «πετάξει» εδώ και καιρό. Αυτό το λησμόνησε ο κ. Νίκας, όταν την επομένη των εκλογών έσπευσε να ταχθεί υπέρ του κ. Λαμπρόπουλου-που κι αυτός, πρωθύστερα, είχε δώσει, είναι αλήθεια, μεγάλο αγώνα για να μείνει το στρατόπεδο στην πόλη- και κατά του κ. Σαμαρά, που αποφάσισε να κρατήσει τη βουλευτική έδρα της Μεσσηνίας και όχι της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να μείνει ο κ. Λαμπρόπουλος εκτός Βουλής.
Η δήλωση, λοιπόν, του κ. Καμμένου άνοιξε και πάλι το φάκελο «Στρατόπεδο Καλαμάτας».
Απαντώντας, χθες, ο κ. Νίκας, εξέφρασε τη λύπη του, σημειώνοντας πως το στρατόπεδο της Καλαμάτας «δεν είναι του Αντώνη Σαμαρά, αλλά είναι συνδεδεμένο με την ιστορία μας, με τους αγώνες του λαού μας, των παππούδων και των πατεράδων μας». Εξέφρασε, μάλιστα, την απορία, κι εδώ του δίνω δίκιο, «πώς γίνονται αυτές οι ανακοινώσεις για το στρατόπεδο της Καλαμάτας και δε γίνονται - παραξενεύομαι – για το στρατόπεδο της Σπάρτης, για το στρατόπεδο στην Τρίπολη, για το στρατόπεδο του Ναυπλίου, για το στρατόπεδο του Λουτρακίου».
Για να μην πλατειάζουμε, ως Καλαματιανός υπογραμμίζω πως θέλω να παραμείνει το στρατόπεδο στην Καλαμάτα, αλλά ως Έλληνας τάσσομαι υπέρ του εθνικού συμφέροντος, συνυπολογίζοντας, ωστόσο, την ορθή επισήμανση του δημάρχου Καλαμάτας για τα στρατόπεδα Σπάρτης, Τρίπολης, Ναυπλίου και Λουτρακίου.
Δεν υπάρχει χώρος για ρεβανσισμούς, κ. Καμμένε... γιατί, κακά τα ψέματα, ο τελευταίος τον έσφαξε στο γόνατο τον πρώην πρωθυπουργό.
Του Δημήτρη Γιατράκου
 
*** «Ο Τσίπρας διαπραγματεύεται τελικά με την τρόικα»
Deutsche Welle
«Ο Τσίπρας διαπραγματεύεται τελικά με την τρόικα»
Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται οι γερμανοί σχολιαστές όσον αφορά τις πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας Αθήνας – Βρυξελλών μέχρι το κρίσιμο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.
Τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa σημειώνει ότι η χθεσινή Σύνοδος Κορυφής έθεσε τις βάσεις για την επίτευξη συμβιβασμού. «Υπάρχει πλέον και πάλι κινητικότητα στο θέμα της Ελλάδας» και «επαναπροσέγγιση των δυο πλευρών», όπως επισημαίνεται.
Γενικότερα εκτιμάται ότι αρχίζουν να γίνονται παραχωρήσεις και από τις δύο πλευρές, υπό την έννοια ότι αμφότερες εμφανίζονται πιο διαλλακτικές, κάτι που, όπως τονίζεται, δεν ήταν αυτονόητο μέχρι πριν από 24 ώρες. Πολλοί σχολιαστές συνοψίζουν τις παραχωρήσεις των δυο πλευρών στη γενικότερη διαπίστωση ότι ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται να συνομιλήσει με την τρόικα την οποία όμως οι εταίροι δεν ονομάζουν πλέον τρόικα αλλά τους «τρεις θεσμούς».
Η «παράταση» και η «κατάρα των προεκλογικών υποσχέσεων» Ήδη το βράδυ της Πέμπτης και όσο η Σύνοδος Κορυφής βρισκόταν σε εξέλιξη η εφημερίδα Die Welt μετέδιδε υπό τον τίτλο «Ο Τσίπρας διαπραγματεύεται τελικά με την Τρόικα» ότι στη διαμάχη μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της δρομολογείται πλέον συμφωνία. Σύμφωνα με διαπραγματευτικούς κύκλους τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι πλέον έτοιμος να εξετάσει με την τρόικα το ενδεχόμενο παράτασης του προγράμματος. Παράλληλα, όπως σημειώνει η Welt, η Ελλάδα επέστρεψε ήδη 700 εκατομμύρια ευρώ στο ΔΝΤ.
Η Zeit κάνει λόγο για την «κατάρα των προεκλογικών υποσχέσεων» που κρατούν σε ομηρία τον Αλέξη Τσίπρα καθώς περιορίζουν σημαντικά τα διαπραγματευτικά του περιθώρια. Επίσης, όπως σημειώνει ο σχολιαστής, η νέα ελληνική κυβέρνηση υποτίμησε σημαντικά την αντίσταση των εταίρων, και ειδικά εκείνων των χωρών όπου τυχόν αλλαγές του ελληνικού προγράμματος θα πρέπει να περάσουν από τα κοινοβούλια. Πάντως η Zeit εκτιμά ότι δεδομένης και της εύθραυστης κατάστασης στην Ουκρανία, τη Δευτέρα το Eurogroup δεν θα επιτρέψει περαιτέρω κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με την Ελλάδα.  Κώστας Συμεωνίδης

***  Σακελλαρίδης: Σκληρές διαπραγματεύσεις για να τιμήσουμε την εντολή του λαού
Στόχος συμφωνία τη ΔευτέραΣακελλαρίδης: Σκληρές διαπραγματεύσεις για να τιμήσουμε την εντολή του λαού
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης
     «Οι διαβουλεύσεις για να υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα είναι σε εξέλιξη» δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Ο ίδιος μίλησε για «σκληρή διαπραγμάτευση» και σημείωσε ότι η Αθήνα «δέχεται ισχυρές πιέσεις», ωστόσο τόνισε: «Έχουμε τις κόκκινες γραμμές μας, έχουν γίνει ξεκάθαρες στους δανειστές μας» και «δεν πρόκειται να συνεχίσουμε την πολιτική του μνημονίου».
Όσον αφορά το περίφημο 70%-30% του μνημονίου και τι ακριβώς περιλαμβάνει το ποσοστό εκείνο που αποδέχεται η κυβέρνηση, ο Γ.Σακελλαρίδης παρατήρησε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση σε συμφωνία που θα συνεχίζει την πολιτική του μνημονίου και του mail Χαρδούβελη. Υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που προφανώς θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε, όπως η ολοκλήρωση του κτηματολογίου, η ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, η αποτελεσματική διοίκηση, το περιουσιολόγιο και το φορολογικό σύστημα».
Αναλυτικότερα, μιλώντας σε πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές και αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση προσέθεσε: «Από την πλευρά μας η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με σκληρό τρόπο ώστε να ανταποκριθεί στη λαϊκή εντολή που της έδωσε συγκεκριμένη κατεύθυνση».
«Το βράδυ του Eurogroup η ελληνική κυβέρνηση δεν υπέγραψε το κοινό ανακοινωθέν που προέβλεπε επέκταση τρέχοντος προγράμματος. Αυτό έγινε και για λόγους πρακτικούς. Αυτή η πολιτική δεν δουλεύει είναι μια παγίδα που ανατροφοδοτεί την κρίση» σημείωσε ο κ. Σακελλαρίδης και πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι απορρίψαμε το κοινό ανακοινωθέν δημιούργησε πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση. Μας είπανε πάτε σε ρήξη. Αντί να γίνει αυτό υπήρξε άμεση επαφή και από τον κ. Ντάισελμπλουμ και άλλα επίπεδα για να βρεθεί μια καλύτερη συμφωνία για την Ελλάδα. Και αυτό φαίνεται και από τις δηλώσεις του Ντάισελεμπλουμ που αντί να μιλάει για συνέχιση τρέχοντος, είπε πως πρέπει να βρεθεί μια λύση ανάμεσα στο τρέχον πρόγραμμα και τις θέσεις της ελληνική κυβέρνησης».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι οι εταίροι λένε πλέον στην ελληνική κυβέρνηση «ελατε να συζητήσουμε το διαφορετικό που μας λέτε», χαρακτηρίζοντας ωστόσο μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με τη διαπραγμάτευση που γινόταν πριν το γεγονός ότι έχει αλλάξει στάση η ελληνική κυβέρνηση.
«Η ελληνική πλευρά δεν δέχεται αναντίρρητα αυτό που της λένε. Όσες και να είναι οι πιέσεις δεσμευμένοι από τη λαϊκή εντολή κάνουμε αυτό που πρέπει. Και δεν είμαστε απομονωμένοι. Αναπτύσσονται δεσμοί με άλλες χώρες, η Ελλάδα δεν είναι μόνη της σε αυτό τον αγώνα» προσέθεσε.
Ερωτώμενος για το αν τη Δευτέρα θα υπάρξει συμφωνία ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης απάντησε πως μέχρι τότε θα υπάρξουν συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο για να μπορέσει να υπάρξει συμφωνία.
Όσον αφορά το περίφημο 70%-30% του Μνημονίου και τι ακριβώς περιλαμβάνει το ποσοστό εκείνο που αποδέχεται η σημερινή ελληνική κυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση σε συμφωνία που θα συνεχίζει την πολιτική του μνημονίου και του mail Χαρδούβελη. Υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που προφανώς θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε, όπως η ολοκλήρωση του κτηματολογίου, η ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, η αποτελεσματική διοίκηση, το περιουσιολόγιο και το φορολογικό σύστημα.
»Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι από τη δική μας την πλευρά θα κάνουμε τα πάντα να πετύχουμε τα πάντα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του ελληνικού λαού. Εχουμε τις κόκκινες γραμμές μας, έχουν γίνει ξεκάθαρες στους δανειστές μας. Εχουμε ισοδύναμα πάνω σε αυτά θα γίνουν από σήμερα οι διαπραγματεύσεις».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση δύσκολη: «Δεν θέλουμε να σκορπίζουμε ενθουσιασμό πριν κλείσει η συμφωνία. Ο ελληνικός λαός να καταλάβει ότι διεξάγεται μια κρίσιμη και δύσκολη διαπραγμάτευση, οι πιέσεις είναι τεράστιες».
Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση θα κάνει κολωτούμπα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε πως μέρα με την ημέρα αποδεικνύουμε ότι δεν κάνουμε μεταστροφές στην πολιτική μας. «Αντιθέτως αποδεικνύουμε ότι μένουμε σταθεροί. Σε τρεις εβδομάδες ανοίγουμε νέους δρόμους, έχει φθάσει η στιγμή να χαμογελάσει το χειλάκι μας» σημείωσε.   

***

*** Αθλητική  Ενημέρωση  :

***  Ο ΠΑΟ οριστικά στον ημιτελικό Κυπέλλου με ΠΑΟΚ, μέσω ΑΣΕΑΔ
Έχασε τη «μάχη» ο Ολυμπιακός
Ο ΠΑΟ οριστικά στον ημιτελικό Κυπέλλου με ΠΑΟΚ, μέσω ΑΣΕΑΔ
Τελικώς... το κάρφωμα του Μπατίστα έγραψε τον επίλογο του πολυτάραχου προημιτελικού ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό
Απίστευτο και όμως, ελληνικό! Ο πολυαναμενόμενος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και… κάποιον από τους δύο «αιώνιους», ζει μία ακόμη ανατροπή δεδομένων, καθώς την Παρασκευή το ΑΣΕΑΔ ενημέρωσε επίσημα την Ελληνική Ομοσπονδία, πως έκανε δεκτή την προσφυγή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, δικαιώνοντας στην ουσία τους «πράσινους» έναντι του Ολυμπιακού. Επί της ουσίας το ΑΣΕΑΔ… ακυρώνει τη νίκη του Ολυμπιακού στα «χαρτιά» και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τιμωρείται με 50.000 ευρώ πρόστιμο. Θυμίζουμε πως οι «πράσινοι» στον αγώνα που είχε γίνει στις 9 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ, είχαν επικρατήσει 77-76, αλλά οι Πειραιώτες είχαν κάνει ένσταση για παράνομη παρουσία του τιμωρημένου από την ΕΦΙΠ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο γήπεδο. Αρχικά, ο αθλητικός δικαστής είχε απορρίψει την ένσταση δηλώνοντας αναρμόδιος, ωστόσο μετά την προσφυγή του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ, υποχρεώθηκε να δικάσει την υπόθεση και τελικά δικαίωσε τους Πειραιώτες. Τότε ήρθε η σειρά των «πράσινων» να προσφύγουν στο ΑΣΕΑΔ, το οποίο σήμερα ανέτρεψε ξανά τα δεδομένα, «ακυρώνοντας» τον αθλητικό δικαστή και αυτή η απόφαση είναι τελεσίδικη.Πλέον, η ΕΟΚ καλείται να ορίσει τον ημιτελικό του Παναθηναϊκού με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας. Στον τελικό έχει ήδη προκριθεί ο Απόλλωνας Πατρών (αποκλείοντας το Δεκέμβριο τη Νέα Κηφισιά).

***  Ειρωνική απάντηση του Ολυμπιακού στην απόφαση του ΑΣΕΑΔ
Με ανακοίνωση που εξέδωσε... 
Ειρωνική απάντηση του Ολυμπιακού στην απόφαση του ΑΣΕΑΔ
Το δική του απάντηση στην απόφαση του ΑΣΕΑΔ, το οποίο δικαίωσε τελικά τον Παναθηναϊκό και τον έστειλε στον ημιτελικό του Κυπέλλου, εξέδωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται με ειρωνικό τρόπο πως τελικά επιβεβαιώνεται η ύπαρξη «γαυροσυστήματος» και «κόκκινης παράγκας».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

«Με τη σημερινή του απόφαση, το ΑΣΕΑΔ επιβεβαίωσε πανηγυρικά τις πρόσφατες δηλώσεις του έκπτωτου Δ. Γιαννακόπουλου για την ύπαρξη «γαυροσυστήματος» και «κόκκινης παράγκας» στον αγνό και αμερόληπτο χώρο της Ελληνικής καλαθοσφαίρισης.
Χωρίς να έχει μεσολαβήσει κανένα απολύτως νέο στοιχείο ή ισχυρισμός και κρίνοντας βάσει των ίδιων νόμων και κανονισμών, το Β΄ Τμήμα του ΑΣΕΑΔ αποφάσισε να ανατρέψει την προηγούμενη αμετάκλητη απόφαση του Γ΄ Τμήματος του ίδιου δικαστηρίου (!), παρακάμπτοντας, κατά τρόπο πρωτοφανή στα χρονικά απονομής της αθλητικής δικαιοσύνης, το δεδικασμένο της πρώτης απόφασης σχετικά με την εφαρμογή συγκεκριμένης διάταξης του Κανονισμού της ΕΟΚ.
Φαίνεται, τελικά, ότι πενήντα πέντε μέρες ήταν αρκετές για να πεισθεί το Β΄ Τμήμα του ΑΣΕΑΔ ότι η Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός έπεσε θύμα δικαστικής πλάνης από το Γ΄ Τμήμα του ίδιου δικαστηρίου.
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
K.Α.Ε. Ολυμπιακός»

***  Στις 22 Φεβρουαρίου ο ημιτελικός ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
 Στο Κύπελλο του μπάσκετ
Στις 22 Φεβρουαρίου ο ημιτελικός ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ο ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ των Ανδρών, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό θα διεξαχθεί την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 17.00, στο κλειστό της Πυλαίας. Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί απευθείας από τα κανάλια NovaSports.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ο ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό θα διεξαχθεί την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 17.00, στο κλειστό γυμναστήριο του ΠΑΟΚ.
Ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας από τα κανάλια NovaSports».



*** To πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής στη φάση των «16» στην Ευρωλίγκα, έχει ως εξής μαζί με τα χθεσινά  αποτελέσματα :5ος ΟΜΙΛΟΣ
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Άλμπα Βερολίνου 59-66 .-^
Μπαρτσελόνα-Γαλατασαράι 82-70 .- ^
Ζαλγκίρις Κάουνας-Ρεάλ Μαδρίτης 71-88  .- ^
Ο ΠΑΟ κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (21:45), αμφίβολος ο Φώτσης
Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας   74-69 ,(37-29) .-^ 
Τα  δεκάλεπτα : 26-6 , (37-29) , 52-51 , 74-69 .-^
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπούλτο (Ισπανία), Σαχίν (Ιταλία), Ζάστσουκ (Ουκρανία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς):
Σλότερ 16 (2), Μποχωρίδης, Γιάνοβιτς 6 (1), Φώτσης 3 (1), Νέλσον 7, Μαυροκεφαλίδης 6, Διαμαντίδης 11 (3), Γκιστ 12 (1), Μπατίστα 13, Μπλουμς.
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ντέγιαν Ράντονιτς): Ουίλιαμς 10 (2), Μίτροβιτς 8, Λάζιτς 2, Μπλάζιτς 2, Κάλινιτς 2, Μαριάνοβιτς 17 (10ρ.), Τέιτς 7, Τζένκινς 17 (1), Ζίρμπς 4.

Livescore: Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας (26-6 10')
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Ρεάλ Μαδρίτης 6-1 13
Παναθηναϊκός 5-2 12
Μακάμπι Τελ Αβίβ 5-2 12
Μπαρτσελόνα 4-3 11
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Άλμπα Βερολίνου 3-4 10
Ζαλγκίρις Κάουνας 2-5 9
Γαλατασαράι 2-5 9
Ερυθρός Αστέρας 1-6 8

*** Αγώνες Α΄ γύρου  στο ΤΟΠ 16 στο Ευρωμπάσκετ  με  τα Αποτελέσματα :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.  83-76 .- ^
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  80-76 .- ^
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ  75-58 .- ^
ΡΕΑΛ ΜΑΝΔΡΙΤΗΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  83-65 .- ^
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ 86-77 .- ^
ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 59-65 .- ^
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ  74-69 .- ^

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Νίζνι Νόβγκοροντ-Ολυμπιακός 82-91  .- ^

Λαμποράλ Κούτσα-Ουνικάχα Μάλαγα 79-74 .-^
Τα δεκάλεπτα: 27-21, 44-41, 65-58, 79-74 .-
Λαμποράλ Κούτσα (Ναβάρο): Άνταμς 20 (4/6δ., 4/6τρ.,1ρ., 1κλ., 5ασ., 5λ.), Τζέιμς 2 (1/3δ., 0/5τρ., 4ρ., 3λ., 2ασ.), Άιβερσον 4 (2/4δ., 2ρ., 1ασ.), Κοζέρ 12 (3/4δ., 2/3τρ., 3ρ., 4ασ., 2κλ., 1λ.), Σενγκέιλα 12 (3/5δ., 1/2τρ., 3/3β., 4ρ., 2κλ.), Τίγι 6 (2/4δ., 0/1τρ., 2/2β., 4ρ., 1ασ., 2λ.), Σαν Εμετέριο 12 (2/3δ., 2/3τρ., 1ρ., 2ασ.), Χάνσμπροου 7 (2/2δ., 1/5τρ., 4ρ.), Μπέρτανς 4 (2/2δ., 0/5τρ., 1ρ.).
Ουνικάχα (Πλάθα): Μάρκοβιτς 2 (1/4δ., 0/1τρ., 4ασ.), Βασιλειάδης 11 (3/4δ., 1/1τρ., 2/2β., 5ρ., 2κλ., 1λ.), Τούλσον 3 (0/2δ., 0/3τρ., 2/2β., 1ρ., 1ασ.), Τόμας 9 (3/5δ., 1/1τρ., 5ρ., 2ασ., 2λ.), Σουάρεθ 9 (2/4δ., 1/2τρ., 4ρ., 1λ.), Γκρέιντζερ 11 (5/7δ., 0/2τρ., 1/2β., 1ρ., 4ασ., 5λ.), Βάσκεθ (0/2δ., 2ρ.), Κουζμνίνσκας 12 (4/7δ., 0/2τρ., 4/6β., 7ρ., 1ασ., 1λ.), Στέφανσον 5 (1/2δ., 1/2τρ., 3λ.), Γκριν 8 (2/3δ., 1/3τρ., 1/2β., 4ρ., 1ασ.), Γκολούμποβιτς 4 (2/4δ., 6ρ.)

Η ΤΣΣΚΑ «ξέσπασε» στην Αρμάνι, νίκες για Εφές και Κούτσα
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Αρμάνι Μιλάνο  97-75 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 29-15, 54-38, 73-60, 97-75 .-
ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ντε Κολό 18, Τεόντοσιτς 19, Φριτζόν 13, Νίκολς 5, Μαρκοϊσβίλι 5, Κορόμπκοφ 1, Γουίμς 14, Ζοζούλιν, Στρέμπκοφ, Βοροντσέβιτς 3, Καούν 10, Χάινς 8
Αρμάνι Μιλάνο: Ράγκλαντ 18, Μπρουκς 24, Γκίγκλι 1, Τσερέλα 6, Μέλι 10, Κλέιζα 2, Χάκετ 2, Σάμιουελς 10, Μος 2

Αναντολού Εφές-Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ  71-77. -^
Δεκάλεπτα: 11-13, 33-36, 53-52, 71-77.-
Αναντολού Εφές (Ίβκοβιτς): Μπαλμπάι, Οσμάν 3, Περπέρογλου 11, Σάριτς 2, Ντρέιπερ 13, Κρστιτς 8, Λάσμε 4, Κορκμάζ 5, Τζάνινγκ 3, Ερτέλ 17, Μπιέλιτσα 5.
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Ομπράντοβιτς): Γκάουντλοκ 10, Ζήσης 4, Χίκμαν 11, Μπιέλιτσα 14, Ερντέν 2, Μπογκντάνοβιτς, Σαβάς 10, Ζόριτς 2, Βέσελι 14, Σιπάχι 4, Πρέλτζιτς 6.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Ολυμπιακός 6-1 13
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 6-1 13
Φενερμπαχτσέ Ούλκερ 5-2 12
Αναντολού Εφές 4-3 11
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Λαμποράλ Κούτσα 3-4 10
Νίζνι Νόβγκοροντ 2-5 9
Μάλαγα 1-6 8
Αρμάνι Μιλάνο 1-6 8

*** Για  το  κύπελλο Ελλάδας χθές 1ος  αγώνας Προημιτελικών :
Ο ΟΦΗ άντεξε αλλά η Ξάνθη πήρε το προβάδισμα πρόκρισης
ΟΦΗ - ΞΑΝΘΗ  1-1 .- ^
Τα  γκολ : Με το... καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο (48΄), ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ με τον Κουτσιανικούλη ,Η ακριτική ομάδα «απάντησε» γρήγορα και στο 53΄ ισοφάρισε με το σουτ του Σολτάνι,.-
Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)
Κίτρινες: Σολτάνι
 ΟΦΗ (Ν.Αναστόπουλος):
Λόρια, Μπολάκης, Μονιάκης (68΄ Μαραθιανός), Φαζός, Δαμιανάκης, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Μακρής, Ροβίθης, Κουτσιανικούλης (81΄ Περογαμβράκης), Μερεμπασβίλι (64΄ Τζορτζ).
ΞΑΝΘΗ (Ρ.Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Παπάζογλου, Ομπόντο, Παπαστεριανός (52΄ Βασιλακάκης), Κλέιτον (77΄ Βάλτερ), Γούτας, Καπετάνος

Ελαφρύ προβάδισμα για την... Ελαφρά Ταξιαρχία στα Χανιά
ΧΑΝΙΑ- ΑΠΟΛΛΩΝ Αθηνών  1-1  .- ^
Τα  γκολ  : Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σούανης που έστειλε την μπαλα στο κέντρο της εστίας κάνοντας έτσι το 1-0. Τα Χάνια πίεσαν για την ισοφάριση και το κατάφεραν στο 81΄ με την κεφαλιά του Κρητικού.
 Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)
Κίτρινες: Εσόνο, Γκούμας, Κοντέων, Σικαλιάς – Λαγός, Ηρακλής
Χανιά (Σ. Παπαδόπουλος): Σικαλιάς, Παπουτσογιαννόπουλος (46΄ Γανώτης), Εσόνο, Γκότοβος, Κοντέων, Γκούμας, Ενγκουέμ, Γκονζάλες, Ρόχας (80΄ Αλέκου), Πάγκαλος, Κρητικός.
Απόλλων Σμύρνης (Α. Βοσνιάδης): Πίτκας, Ψιάνος, Γκόλιας, Κοτσώνης, Κύργιας, Ηρακλής (89΄ Χατζής), Πινέιρο, Άρσιτς (61΄ Φαρία), Βάντερσον, Λαγός (54΄Σουάνης, Τζιώρας.
Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα:
Τετάρτη, 11/01
Ηρακλής-Πανιώνιος 2-0
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-1
Πέμπτη, 12/01
ΑΟ Χανίων-Απόλλων Σμύρνης 1-1
ΟΦΗ-SKODA Ξάνθη 1-1

*** Αθλητικές μεταδόσεις στην TV
Αθλητικές μεταδόσεις στην TV
Παρασκευή 13/2/2015 ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Αρμάνι Μιλάνο, μπάσκετ (Ευρωλίγκα), 19.00, Novasports 1
Φοίνικας Σύρου - Παναθηναϊκός, βόλεϊ (Α1 ανδρών), 19.00, Novasports 4
Αναντολού Εφές - Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, μπάσκετ (Ευρωλίγκα), 20.15, Novasports 3
Λαμποράλ Κούτσα - Ουνικάχα Μάλαγα, μπάσκετ (Ευρωλίγκα), 21.30, Novasports 2
Ντόρτμουντ - Μάιντς, ποδόσφαιρο (Γερμανία), 21.30, ΟΤΕ sport1
Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας, μπάσκετ (Ευρωλίγκα), 21.45, ΝΕΡΙΤ
Αλμερία - Ρεάλ Σοσιεδάδ, ποδόσφαιρο (Ισπανία), 21.45, OTE sport2
Αγώνας Rising Stars, μπάσκετ (All Star Game), 04.00, OTE sport3
Σάββατο 14/2/2015
Παναιτωλικός - Αστέρας Τρ., ποδόσφαιρο (Α' Εθνική), 15.00, Novasports 3
Μπάγερν Μονάχου - Αμβούργο, ποδόσφαιρο (Γερμανία), 16.30, ΟΤΕ sport1
Λεβερκούζεν - Βόλφσμπουργκ, ποδόσφαιρο (Γερμανία), 16.30, ΟΤΕ sport3
Γκλάντμπαχ - Κολονία, ποδόσφαιρο (Γερμανία), 16.30, ΟΤΕ sport4
Βέρντερ Βρέμης - Αουγκσμπουργκ, ποδόσφαιρο (Γερμανία), 16.30, ΟΤΕ sport5
Νέα Κηφισιά - Πανελευσινιακός, Ρέθυμνο - Κόροιβος Αμαλιάδας, Τρίκαλα - Πανιώνιος, ΠΑΟΚ - ΚΑΟΔ, μπάσκετ (Α1 ανδρών), 17.00, Νovasports 2 (λεπτό προς λεπτό)
Απόλλων Πατρών - Αρης, μπάσκετ (Α1 ανδρών), 17.00, Νovasports 3
Σεβίλλη - Κόρντομπα, ποδόσφαιρο (Γερμανία), 17.00, ΟΤΕ sport2
ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος, ποδόσφαιρο (Α' Εθνική), 17.15, Novasports 1
Ρεάλ Μαδρίτης - Λα Κορούνια, ποδόσφαιρο (Ισπανία), 19.00, ΟΤΕ sport2
Σασουόλο - Φιορεντίνα, ποδόσφαιρο (Ιταλία), 19.00, ΟΤΕ sport5
Ολυμπιακός - Εργοτέλης, ποδόσφαιρο (Α' Εθνική), 19.30, Novasports 2
Αϊντραχτ Φρ. - Σάλκε, ποδόσφαιρο (Γερμανία), 19.30, ΟΤΕ sport1
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, βόλεϊ (Α1 ανδρών), 20.00, Novasports 1
Γρανάδα - Μπιλμπάο, ποδόσφαιρο (Ισπανία), 21.00, ΟΤΕ sport2
Μονακό - Μονπελιέ, ποδόσφαιρο (Γαλλία), 21.00, ΟΤΕ sport3
Παλέρμο - Νάπολι, ποδόσφαιρο (Ιταλία), 21.45, ΟΤΕ sport1
Μάλαγα - Εσπανιόλ, ποδόσφαιρο (Ισπανία), 23.00, ΟΤΕ sport2

*** Πονοκεφαλιάζει αλλά βρίσκει σταδιακά τις λύσεις ο Σταματίου 

Γράψαμε στο χθεσινό ρεπορτάζ για τον «πονοκέφαλο» που αντιμετωπίζει ο Κώστας Σταματίου όσον αφορά την κάλυψη των δύο θέσεων στα άκρα της αμυντικής γραμμής, από τα οποία θα λείψουν οι τιμωρημένοι Νιφορόπουλος, Μαρτίνος εν όψει της εξόδου στη Ζάκυνθο και φαίνεται ότι ο Βολιώτης τεχνικός εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από το συγκεκριμένο «πονοκέφαλο». Στη χθεσινή προπόνηση, τόσο στις ασκήσεις τακτικής και επεξεργασίας της αμυντικής λειτουργίας, όσο και στο δίτερμα που πραγματοποιήθηκε και που είχε μικρή χρονική διάρκεια, ο κ. Σταματίου έδειξε έτοιμος να μεταφέρει τον Χριστοφιλέα στα άκρα, καλύπτοντας το κενό του Νιφορόπουλου, και να περάσει στο κέντρο της άμυνας για πρώτη φορά ως βασικός από τη χρονική στιγμή του ερχομού του στην Καλαμάτα, τον Λαζάρου, ενώ στα αριστερά προσανατολίζεται να ξεκινήσει έναν εκ των Κορκοντζέλου και Ζαχαρόπουλου. Τα υπόλοιπα «κουκιά είναι μετρημένα», άλλωστε και οι λύσεις είναι σχετικά μετρημένες, και λογικά δεν θα λείψουν από το αρχικό σχήμα οι Σκάρος, Λουμπαρδέας, Τσάτσος, Ηλιόπουλος, Καλαντζής και Σαλαπάτας, μολονότι αντί του τελευταίου διεκδικεί θέση στην ενδεκάδα ο νεαρός Σχοινάς. Η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει στη σημερινή προπόνηση, που θα γίνει στο γήπεδο του Ασπροχώματος, το οποίο υποδέχεται πλέον σε καθημερινή βάση την ομάδα της Καλαμάτας, ενώ η αυριανή θα έχει χαρακτήρα χαλαρώματος, με την αποστολή να φεύγει νωρίς το πρωί της Κυριακής για το νησί του Ιονίου. Όπως γράψαμε και χθες ο Πανελευσινιακός πέρας αέρας από το γήπεδο του Μαχαιράδου, στο οποίο δίνει τους εντός έδρας αγώνες του ο Ζακυνθιακός, όμως αυτό θα είναι ένα τελείως διαφορετικό ματς. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ζακυνθινοί έπαιξαν με ελάχιστους βασικούς κόντρα στην Ελευσίνα, κάτι που δεν θα ισχύσει στο παιχνίδι με τη Μαύρη Θύελλα. Ν. Μπ. -

***

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        4067   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2342    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 348   video.- 
Σύνολον                                                     8757  βίντεο   .-

** STAMATAKOS B S 11/2/2015: http://youtu.be/xcfdG27RQ2k ,
~**stamatakos b  s   εν δράσει  11/2/2015: http://youtu.be/_5DdiMCHnxA ,
~** Σταματάκος 2014 : http://youtu.be/ZMKixtyj3js ,
~**Σταματάκος Β Σ  2014 : http://youtu.be/Ci6MEUh_oX0 ,
~**Σταματάκος  παραλία  2014 : http://youtu.be/tGqBvpDG_AM ,
~**Πρωτοχρονιά  2014 : http://youtu.be/TAtDfY0PV-s ,
~** Σταμούλης Β.Σκουλικ..  ο  άρχοντας ο νεώτερος  12/02/2015 : http://youtu.be/rKwIP8jBs70 ,
~**Σταματάκος Β. Σ.  2010 -11  3ων  μηνών : http://youtu.be/npbXsXkcKTM ,

~ https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3462.-   
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   347  
~  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    868. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook , 
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   302 .-  
*** http://www.twitter.com/stamos01/  ,448/479/31  , 19,5  χιλ./260 / 11 .-
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .- 
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 362 ΑΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ.-                                                                                        
~ ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ : https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 10.-   http://www.newsbeast.gr/   .- www.voicenews.gr ,

   *** ΑΠΟ ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2015  :   ~ Αποτελέσματα Βουλευτικών  Εκλογών  25  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/01/25-2015.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/01/26-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τρίτη  27  Ιανουαρίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/01/27-2015.html ,.- 
~ Η  Εφημερίδα μας  28  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/28-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων Ποικίλου  ενδιαφέροντος  29 Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας 20 Ιανουαρίου 2015
 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/20-2015.html .-                                                ~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή 30/01/2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/30012015.html .-
~ Εφημερίδα  μας  Σάββατο  31   Ιανουαρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/31-2015.html .-
~ Αθλητική Επικαιρότητα Σαββατο-Κύριακο 31/01 και 01/02/2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/3101-01022015.html .-


 **    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2015  : 
 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  01  Φεβρουαρίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/01-2015.html .-  
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  02  Φεβρουαρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/02/02-2015_2.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  02  Φεβρουαρίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/02-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/02/03-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  03  Φεβρουαρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/03-2015.html .-
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 04 Φεβρουαρίου 2015   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  04  Φεβρουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τετάρτη  04  Φεβρουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html  .- 
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2015   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/02/05-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Φεβρουαρίου  2015   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/02/05-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/02/06-2015.html .-
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   06  Φεβρουαρίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/02/06-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 07 και 08 Φεβρουαρίου 2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/02/07-08-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  07   Φεβρουαρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/02/07-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 08 Φεβρουαρίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/08-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 09-02-2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/09-02-2015.html .-
Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  10  Φεβρουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/02/10-2015.html .-
 
    ~ Ημερήσια εκδρομή-διαδρομή προσκύνημα στον Άγιο Χαράλαμπο Φιλιατρά 9-2-2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/02/9-2-2015.html .-
Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  11 Φεβρουαρίου  2015   :
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/02/11-2015.html  .-

Επικαιρότητα  Ενημέρωση Πέμπτη (Τσικνοπέμπτη)  12  Φεβρουαρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/12-2015.html .-
Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Παρασκευή  13  Φεβρουαρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/02/13-2015.html .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια: