Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Η Εφημερίδα μας Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

 Η  Εφημερίδα  μας  Παρασκευή  23  Ιανουαρίου  2015  :

Εν  όψη  βουλευτικών  εκλογών


 ~* " Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες σκέφτονται τις επόμενες γεννιές " Général De Gaulle


***  Σαμπαζιώτης προς Αναστασόπουλο: «Πράσινο φως» από Σαμαρά για Μεσσήνη          
     
Κύρια διευθύντρια της εφημερίδας «Θάρρος», με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας σας (σ.σ. χθεσινό), που αναφέρεται στις δηλώσεις του τέως δημάρχου Μεσσήνης κ. Αναστασόπουλου, θα ήθελα ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα να απαντήσω τα εξής:
Είμαι επί τριάντα επτά έτη μέλος και αγωνιστής της Νέας Δημοκρατίας, από τα φοιτητικά μου χρόνια μέχρι και σήμερα, και υπήρξα πάντοτε παραταξιακός, χωρίς να έχω ποτέ δημιουργήσει πρόβλημα στην παράταξή μου.
Ήμουν ο μόνος από τους βουλευτές Μεσσηνίας που στήριξε τον πρόεδρό μας, τον Αντώνη Σαμαρά, όταν διεκδίκησε την αρχηγία του κόμματος, τη στιγμή που άλλοι στήριζαν ανοιχτά την αντίπαλη υποψηφιότητα. Είμαι ο μόνος που δε θα ερχόμουν ποτέ σε αντίθεση με την επιθυμία του ανθρώπου που στήριξα με τόσο πάθος.
Όταν αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για το Δήμο Μεσσήνης ενώ ήμουν εν ενεργεία βουλευτής, προφανώς δεν έδρασα αυθαίρετα. Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό, του εξέφρασα την επιθυμία μου και η απάντησή του στο αίτημά μου ήταν πως μπορώ να υποβάλω υποψηφιότητα για το Δήμο Μεσσήνης, χωρίς ο ίδιος και η παράταξη να έχει κανένα πρόβλημα.
Το γεγονός πως ο κ. Αναστασόπουλος έχασε τις εκλογές τη δεύτερη Κυριακή προφανώς και δεν οφείλεται στη δική μου παρουσία, αφού ο συνδυασμός του έλαβε λιγότερους ψήφους τη δεύτερη Κυριακή από ό,τι την πρώτη, παρόλο που έκανα δήλωση υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και του συνδυασμού του. Εδώ θα ήθελα να θυμίσω πως το Σάββατο πριν από τις εκλογές παραβρέθηκα στην πλατεία της Μεσσήνης, όταν ο πρόεδρος επισκέφτηκε την πόλη, στηρίζοντας με την παρουσία μου την υποψηφιότητα Αναστασόπουλου.
Καλό θα ήταν να δικαιολογήσει ο κ. Αναστασόπουλος πώς ο συνδυασμός του στη Μεσσήνη, στην Ανδρούσα, στην Αγριλιά, στη Βαλύρα και στα χωριά της Μεσσήνης υπέστη τέτοια καθίζηση, όταν ο δικός μου συνδυασμός σε αυτά τα χωριά δεν είχε λάβει ψήφους.
Πώς δικαιολογεί ο κ. Αναστασόπουλος το γεγονός ότι οι δημοτικοί του σύμβουλοι τη δεύτερη Κυριακή δεν κινητοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα να μην προσέρχονται να ψηφίσουν ούτε καν τα αδέρφια τους και οι κοντινοί τους συγγενείς;
Υπήρξα πάντα αγωνιστής της παράταξης και για αυτό και μετά το τέλος των εκλογών δεν έκανα καμία δήλωση, με στόχο να μη βλάψω την παράταξή μου. Ο τελευταίος που δικαιούται να με κατηγορεί για διχαστικές ενέργειες είναι ο κ. Αναστασόπουλος, όταν σε όλη μου τη ζωή έβαλα το συμφέρον της παράταξης πάνω από το προσωπικό μου συμφέρον.
Ο λαός της Μεσσηνίας με έχει τιμήσει κατ’ επανάληψη με την ψήφο του, και γνωρίζει καλά το ποιόν μου και την προσφορά μου στην παράταξη και στο νομό. Σε αυτή τη δύσκολη ώρα που κάποιοι σκόπιμα επιχειρούν να με σπιλώσουν, η δικαίωσή μου εναπόκειται σε όλους τους φίλους, και συναγωνιστές της παράταξης, οι οποίοι ελπίζω πως θα σταθούν δίπλα μου, δίνοντας ξεκάθαρη απάντηση σε όλους αυτούς που με τη συμπεριφορά τους βγάζουν προς τα έξω την εικόνα πως ο Κρόνος συνεχίζει να τρώει τα παιδιά του.     Με τιμή,     Δημήτρης Σαμπαζιώτης     Υποψήφιος βουλευτής Ν.Δ.

***  Απάντηση Στ. Αναστασοπουλου μέσω Facebook στον Δ. Σαμπαζιώτη         
     
Συνέχεια στην κόντρα του Στάθη Αναστασόπουλου- Δημήτρη Σαμπαζίωτη δόθηκε μέσω Facebook που ο Στ. Αναστασόπουλος κατηγορεί ανοιχτά τον Δ. Σαμπαζιώτη.
Δείτε πως σχολίασε ο κ. Αναστασόπουλος τις δηλώσεις του κ Σαμπαζιώτη στο «Θάρρος»
ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ.ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ
ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Κ.ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ. ΤΟ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.
ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΔΟΜΗΣΕΙ ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ‘’ΤΙΤΑΝΙΚΟ’’.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑΞΥ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΟΛΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΡΙΣΤΑ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ. ΘΑ ΤΟΥ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΡΙΑΚΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΚΑΡΠΟΦΟΡΑ.
Α’ ΚΥΡΙΑΚΗ: ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ 79 - ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ 149 - ΤΣΩΝΗΣ 36
Β’ ΚΥΡΙΑΚΗ: ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ 101 - ΤΣΩΝΗΣ 113
ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟΥ!!! Κ.ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ
ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ.
ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΣΑΣ Κ.ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ
ΣΤΑΘΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

***  Στους Δήμους οι εκλογικοί σάκοι          
     
Η παράδοση των εκλογικών σάκων στους Δήμους ξεκίνησε χθες το μεσημέρι από την Περιφερειακή Ενότητας Μεσσηνίας.
Από νωρίς το πρωί τα εκλογικά συνεργεία στην Περιφερειακή Ενότητα άρχισαν την ετοιμασία των εκλογικών σάκων, ενώ το Τμήμα Εκλογών στο Διοικητήριο, αλλά και το Πρωτοδικείο Καλαμάτας, είναι δυο υπηρεσίες που αυτές τις ημέρες θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι και τα μεσάνυχτα, αν χρειασθεί, για τη διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών.
  Διοικητήριο
Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, τόνισε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία προετοιμασίας για τις βουλευτικές εκλογές. Θα λειτουργήσουν σε όλο το νομό 465 εκλογικά τμήματα, καθώς και ένα εκλογικό τμήμα για ετεροδημότες στο 1ο Λύκειο Καλαμάτας για εγγεγραμμένους στη Β΄ Αθηνών.
Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας που σχετίζονται με τη διενέργεια των εκλογών σήμερα και αύριο θα παραμείνουν ανοικτές έως και τα μεσάνυχτα, ώστε να παραδοθούν όλοι οι εκλογικοί σάκοι.
«Ψηφοδέλτια για τη Μεσσηνία κατέθεσαν 16 συνδυασμοί και από εμάς υπάρχει πλήρης ετοιμότητα, ενώ έχουμε ήδη ορίσει τα συνεργεία που θα εργασθούν και το βράδυ των εκλογών. Θα λειτουργεί ειδικά διαμορφωμένος χώρος για εκπροσώπους των κομμάτων και τους δημοσιογράφους, για να ενημερώνονται για τη ροή των αποτελεσμάτων», ανέφερε η κα Αλειφέρη.
  Πρωτοδικείο
Το βράδυ των εκλογών, κεντρικό πληροφοριακό σύστημα θα βρίσκεται σε σύνδεση με το υπουργείο Εσωτερικών για την άμεση μετάδοση των αποτελεσμάτων και για τα κόμματα και για τους υποψηφίους.
Από την πλευρά του, το Πρωτοδικείο Καλαμάτας σήμερα θα παραμείνει ανοικτό έως τα μεσάνυχτα, ενώ αύριο μέχρι ό,τι ώρα χρειασθεί για να παραλάβουν δικαστικοί αντιπρόσωποι όλα τα εκλογικά τμήματα και τους αντίστοιχους σάκους. Γι’ αυτό και μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου πρέπει να έχουν παρουσιασθεί όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι που έχουν διορισθεί.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  GPO: Στις 6,7 μονάδες το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ
Οριακά τρίτη η ΧΑ
GPO: Στις 6,7 μονάδες το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ
Κάλπες, παραβάν και ψηφοδέλτια έτοιμα να παραδοθούν στα εκλογικά κέντρα  
~ Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις 6,7 ποσοστιαίες μονάδες καταγράφουν την τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας τα συνολικά αποτελέσματα της δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για το Mega.
Τρίτο κόμμα εμφανίζεται, έστω και οριακά, η Χρυσή Αυγή, με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ να ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής. Στη Βουλή μπαίνουν επτά κόμματα, με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών να παραμένει οριακά εκτός.
Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου, η εικόνα της δύναμης των κομμάτων έχει ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ 33,4%
  • ΝΔ 26,7%
  • Χρυσή Αυγή 5,1%
  • Ποτάμι 5%
  • ΠΑΣΟΚ 5%
  • ΚΚΕ 4,9%
  • ΑΝΕΛ 3,5%
  • Κίνημα 2,9%
  • ΛΑΟΣ 1,4%
  • Άλλο 2,4%
Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 9,3%.
Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυξημένο κατά 3 μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας στις 19 Ιανουαρίου, ενώ η ΝΔ αυξάνει το ποσοστό της οριακά κατά 0,3 μονάδες σε σχέση με πριν από πέντε ημέρες. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς έναντι του Αλέξη Τσίπρα, με το ποσοστό του προέδρου της ΝΔ ωστόσο να φθίνει και αυτό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να βαίνει αυξανόμενο σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις του Ιανουαρίου.
Συγκεκριμένα, στην ερώτηση ποιον θεωρούν ότι είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας, ο πρόεδρος της ΝΔ προηγείται με 40,1% και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 38,6%. «Κανένας από τους δύο» απαντά αυθόρμητα το 19,4%.
Ερωτηθέντες για την κυβέρνηση που θέλουν να προκύψει από τις εκλογές, η πλειονότητα των πολιτών (48,7%) δηλώνουν ότι επιθυμούν κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ή με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, και το 38,4% μια κυβέρνηση της ΝΔ, ή με κορμό τη ΝΔ.
Η πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO για το MEGA διενεργήθηκε στο διάστημα από την Τρίτη 20/1 μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής 23/1, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.000 ατόμων.  Newsroom ΔΟΛ
 *** ΚΑΠΑ Research: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ και έξι κόμματα στη Βουλή
Δύο μέρες πριν την κάλπη
ΚΑΠΑ Research: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ και έξι κόμματα στη Βουλή

*** Σταθερό προβάδισμα 2,9% διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ δύο ημέρες πριν από τις εκλογές. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kάπα Research για www.tovima.gr , στην τρίτη θέση φαίνεται να βρίσκεται η Χρυσή Αυγή, ενώ στη Βουλή μπαίνουν έξι κόμματα.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ 31,8%
  • ΝΔ 28,9%
  • Χρυσή Αυγή 5,5%
  • Το Ποτάμι 4,9%
  • ΠΑΣΟΚ 4,7%
  • ΚΚΕ 4,5%
  • ΑΝΕΛ 2,6%
  • Κίνημα Δημοκρατών-Σοσιαλιστών 2,5%
Ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται στην ερώτηση για το ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό με 43,2% έναντι 37,9% του Αλέξη Τσίπρα.
Σε ερώτηση ποια θεωρείτε καταλληλότερη κυβέρνηση στις δυσκολίες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει αυτή τη δεκαετία η κοινωνία και η οικονομία της χώρας, το 41,3% απάντησε συμμαχική κυβέρνηση υπό τη ΝΔ με τον Αντώνη Σαμαρά, έναντι 40,6% μιας συμμαχικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα.
Η έρευνα διεξήχθη το διάστημα 22-23 Ιανουαρίου σε πανελλαδικό δείγμα 1019 ατόμων.
***  «Βεργίνα TV»: Προβάδισμα 5,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ
Προβάδισμα 5,5 ποσοστιαίων μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για τον τηλεοπτικό σταθμό «Βεργίνα TV».
Συγκεκριμένα:
  • ΣΥΡΙΖΑ 30,1%
  • ΝΔ 24,6%
  • Χρυσή Αυγή 5,5%
  • Το Ποτάμι 5%
  • ΠΑΣΟΚ 3,9%
  • ΚΚΕ  3,9%
  • ΑΝΕΛ 2,2%
  • Το Κίνημα 1,6%
Άλλο κόμμα επιλέγει το 4,7%, άκυρο/λευκό το 5,2%, ενώ μεγάλο εμφανίζεται το ποσοστό των αναποφάσιστων που ανέρχεται στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση στο 12,5%.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς (38%) έναντι του Αλέξη Τσίπρα (32%).
Η έρευνα διενεργήθηκε τηλεφωνικά σε πανελλαδικό δείγμα 1.005 ατόμων το διήμερο 22-23 Ιανουαρίου 2015.

***

***  Περιοδείες Γιάννη Αργυράκη         
     
Τη Μεσσήνη και το Δημαρχείο της Πύλου επισκέφθηκε ο Γιάννης Αργυράκης χθες το πρωί, ενώ το απόγευμα το Πετρίτσι, το Χατζή και το Βλαχόπουλο.
Στο μήνυμά του μεταφέρει ότι η ψήφος στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με τον Γιώργο Παπανδρέου είναι εγγύηση για την επανάσταση του αυτονόητου και την έκφραση ενός ελληνικού σχεδίου που απαιτείται για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα.

*** Αγχωμένοι μεν, συγκρατημένοι δε οι καταθέτες…         
       
Σε αντίθεση με τον καταιγισμό «πληροφοριών» και «ειδήσεων», κυρίως στο διαδίκτυο, σχετικά με μαζικές εκροές καταθέσεων από ελληνικές τράπεζες στις οποίες καταφεύγουν κατατρομοκρατημένοι πολίτες, οι καταθέτες στην Τριφυλία ναι μεν είναι αγχωμένοι, ωστόσο παραμένουν συγκρατημένοι και δε σπεύδουν να «σηκώσουν» τα λεφτά τους!
Λίγα μόλις 24ωρα πριν από τις πρόωρες εθνικές εκλογές, ο κόσμος στην Τριφυλία ασφαλώς και αγωνιά. Το άγχος και η αγωνία, όμως, έχουν να κάνουν με το τι θα γίνει την επομένη των εκλογών και σε συνάρτηση με το εκλογικό αποτέλεσμα, εάν θα εκλέγει ή όχι αυτοδύναμη κυβέρνηση, ποια θα είναι αυτή, με ποιο κόμμα ως κορμό, ποιες θέσεις θα εκφράσει απέναντι στην Ε.Ε., το ΔΝΤ, την τρόικα, πώς και με ποια επιχειρήματα θα πάει σε διαπραγμάτευση.
Η πολιτική αστάθεια, η απαξίωση του πολιτικού συστήματος, η οικονομική κρίση και ανέχεια, η διάλυση της κοινωνικής συνοχής, που όλα τα κόμματα αναγνωρίζουν και αναφέρουν, δίχως να επιμερίζουν και καταλογίζουν ευθύνες, έχουν οδηγήσει τους πολίτες στην απελπισία και την απόγνωση. Δε μιλούν για τις εκλογές, δεν «ανοίγονται» και δεν εκφράζονται. Στα σπίτια τους ή σε πολύ κλειστούς κύκλους, σε συζητήσεις με πολύ δικούς τους ανθρώπους, βεβαίως και κουβεντιάζουν και παίρνουν θέση. Όμως, έξω, σε καφενεία, καφετέριες, πλατείες, δεν «ανοίγονται», δε λένε την πρόθεση, απόφαση και επιλογή για την Κυριακή των εκλογών!
Στην περιοχή, όπως καταφέραμε να μάθουμε, σύμφωνα με έγκυρα τραπεζικά στελέχη που έχουν πλήρη γνώση στοιχείων των συναλλαγών, δεν έχουν παρατηρηθεί μαζικά φαινόμενα αναλήψεων μεγάλων χρηματικών ποσών ή ακόμη και αποσύρσεων των χρημάτων με κλείσιμο τραπεζικών λογαριασμών. Μέχρι και χθες, στο σύνολο σχεδόν των καταστημάτων τραπεζών στην Τριφυλία, οι κινήσεις των λογαριασμών των καταθετών χαρακτηρίζονται ως συνήθεις, για κάλυψη τρεχουσών αναγκών και ιδίως στην αρχή του έτους.
Όπως, πάντως, μας επισημάνθηκε, γεγονός είναι πως ιδίως αυτή την εβδομάδα πολλοί από τους καταθέτες είτε επισκέπτονται οι ίδιοι τις τράπεζες είτε επικοινωνούν τηλεφωνικά, συνομιλώντας με τα στελέχη τους για την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία και ιδιαίτερα στον τραπεζικό κλάδο, ενώ οι όποιες εκροές καταθέσεων έχουν γίνει δεν αφορούν μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό με εμβάσματα, αλλά αναλήψεις χρηματικών ποσών, κυρίως καταθετών με επιχειρήσεις, για κάλυψη αναγκών τους, όπως και για τοποθέτησή τους σε θυρίδες, αμοιβαία κεφάλαια εξωτερικού, δολαριακές τοποθετήσεις, που θεωρούνται αναμενόμενες για τέτοια περίοδο.  Του Ηλία Γιαννόπουλου 

*** Συνάντηση Επιτροπής Καρναβαλιού με 40 γκρουπ, 7 Φεβρουαρίου η έναρξη, με τη Demy η τελετή λήξη

Με καρναβαλική, ευχάριστη, διάθεση έγινε η συνάντηση της Επιτροπής Καρναβαλιού και των αρχηγών των καρναβαλικών γκρουπ, προχθές το βράδυ, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Τα θέματα συζήτησης ήταν το πρόγραμμα εκδηλώσεων, οι παρελάσεις και τα παιχνίδια του 3ου Καλαματιανού Καρναβαλιού. Ακούστηκαν προτάσεις από τους εκπροσώπους των γκρουπ, τις οποίες θα λάβει υπόψη η Επιτροπή για την καλύτερη διοργάνωση του Καρναβαλιού. Τα καρναβαλικά γκρουπ είναι μέχρι τώρα 40 και αναμένεται να αυξηθούν, καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Το εκθετήριο στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο φιλοξενεί πολλές από τις στολές των γκρουπ, ενώ τις επόμενες ημέρες θα εκτεθούν και οι υπόλοιπες. Όσοι δεν έχετε αποφασίσει τι θα ντυθείτε, μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το εκθετήριο για να τις δείτε από κοντά και να αποφασίσετε! Στο ίδιο κτήριο, τα γραφεία της Επιτροπής Καρναβαλιού λειτουργούν με το εξής ωράριο: Πρωινές ώρες, καθημερινές και Σάββατο: 10.00 – 12.00. Απογεύματα, καθημερινές: 19.30 – 21.30. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27214 03020. E-mail: info@kalamatianokarnavali.gr. Για αιτήσεις συμμετοχής των γκρουπ μπορεί κανείς να απευθύνεται στο γραφείο της Επιτροπής Καρναβαλιού και στα τηλέφωνα: 27214 03020 και 6976 193064. Το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί προσεχώς και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα εξής: Έναρξη στις 7/2 στην πλατεία Όθωνος, όπου θα μετάσχουν ο Γιώργος Χόχωλης, οι Jukebox και η Tahimy. Στις 14/2 νυκτερινή παρέλαση. Στις 22/2, μεγάλη παρέλαση και τελετή λήξης, στην οποία θα τραγουδήσει η Demy.

*** Στον εισαγγελέα ο 26χρονος που αναστάτωσε το κέντρο της Καλαμάτας 

Άνω-κάτω έκανε το κέντρο της Καλαμάτας, νωρίς το βράδυ της Τετάρτης, ένας 26χρονος, οδηγώντας επικίνδυνα με το αυτοκίνητό του, προσπαθώντας να ξεφύγει από τον έλεγχο αστυνομικών. Κατέληξε, δε, με χειροπέδες να απολογείται για τις πράξεις του ενώπιον του εισαγγελέα. Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, λίγο πριν από τις 8.00 το βράδυ, στην οδό Παλαιολόγου, έκαναν σήμα στον 26χρονο να σταματήσει, καθώς οδηγούσε αυτοκίνητο χωρίς να φέρει πινακίδες κυκλοφορίας. Ο νεαρός, όχι μόνο δε σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να εξαφανισθεί. Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν και αυτός άρχισε να οδηγεί επικίνδυνα. Τελικά, στη διασταύρωση Βασ. Όλγας και Αριστοδήμου και αφού τράκαρε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, το όχημα χάλασε και οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον συλλάβουν. Κατά τον έλεγχο διαπίστωσαν ότι δεν είχε δίπλωμα οδήγησης και ασφάλεια, ενώ κατηγορείται και για διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών.Β.Β. - 

***  Νοοτροπία μεταφερόμενη…          
      
Τη νοοτροπία μεγάλου αριθμού οδηγών Ι.Χ. αυτοκινήτων φαίνεται πως «κουβαλούν» κάτοχοι ποδηλάτων.
Η νοοτροπία είναι: καβάλα πάω στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάω.
Έτσι, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, βλέπετε στη φωτό τα ποδήλατα «να έχουν πνίξει» το ταλαίπωρο το δεντράκι, ενώ λίγα μέτρα πιο αριστερά υπάρχει χώρος στάθμευσης ποδηλάτων, όπως φαίνεται στη δεύτερη φωτό.
Ω. 

***  Πήρε στο τάφο του... 300.000 ευρώ         
     
Να ταφεί με το… μαξιλάρι του ζήτησε ένας υπερήλικας σε χωριό του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, εντός του έκρυβε έναν ολόκληρο «θησαυρό»!
Το πρωτοφανές αυτό γεγονός έγινε πριν από λίγες ημέρες, και ήδη καταγράφηκε στην εφ. Πρώτη. Ενώ βέβαια συζητείται ακόμη στην εν λόγω τοπική κοινότητα, αφού φαίνεται αλλά και είναι απίστευτο που ο ηλικιωμένος προέβη σε αυτή την πράξη.
- Όλα ξεκίνησαν όταν ο άντρας που πλησίαζε τα 90 έτη και πιθανόν κατάλαβε ότι πλησιάζει το τέλος του, πήγε σε τράπεζα και έκανε ανάληψη ολόκληρου του ποσού που είχε με τη σύζυγό του, το οποίο ανερχόταν σε περίπου 300.000 ευρώ!
Στη συνέχεια, προφανώς έκρυψε το μεγάλο αυτό χρηματικό ποσό στο μαξιλάρι, λέγοντας συγχρόνως στην ανυποψίαστη σύζυγό του πως όταν θα φύγει από τη ζωή, να του το βάλει μαζί στην τελευταία του «κατοικία». Πρόσφατα ο υπερήλικας πέθανε και ετάφη μαζί με το …μαξιλάρι του στο νεκροταφείο του χωριού, παρουσία συγγενικών προσώπων γνωστών και φίλων (το ζευγάρι δεν έχει παιδιά), οι οποίοι δεν μπορούσαν να φανταστούν τι «έπαιρνε» στον κάτω κόσμο ο 90χρονος!
Αναζήτησαν τα χρήματα…
Όμως η γυναίκα και άλλα κοντινά πρόσωπα (ανίψια κλπ.), δεν άργησαν να αντιληφθούν την… ύστατη πράξη του θανόντα, αφού πηγαίνοντας στην τράπεζα ενημερώθηκαν ότι ο ηλικιωμένος είχε «σηκώσει» όλα τα χρήματα που υπήρχαν στο λογαριασμό, τα οποία ωστόσο δεν υπήρχαν πουθενά.
Ευθύς το μυαλό της ηλικιωμένης συζύγου πήγε στην… τελευταία επιθυμία του άντρα της, να ταφεί δηλαδή με το μαξιλάρι που ήταν το αγαπημένο του! Οι συγγενείς του με έκδηλη την αγωνία για την
«τύχη» των χρημάτων, απευθύνθηκαν στις αρμόδιες αρχές, όπου εξασφάλισαν άδεια για την εκταφή της σoρού του ηλικιωμένου, προκειμένου να βρουν τα χρήματα που ανήκουν στη σύζυγό του. Τελικά με μεγάλη ανακούφιση όλοι οι …ενδιαφερόμενοι παριστάμενοι στο νεκροταφείο, διαπίστωσαν πως πράγματι τα χρήματα ήταν μέσα στο μαξιλάρι, σκεπτόμενοι ότι μάλλον ο 90χρονος τα ήθελε για τον «άλλο κόσμο», αλλά και να μην τα αφήσει σε κανέναν άλλον, με αυτό τον τρόπο!
 Πηγή:   www.ιliaoikonomia.gr  .-
 
***  Δύο φωτιές σχεδόν ταυτόχρονα σε Αλιμάκι και Περιστεριά Κυπαρισσίας χθες το μεσημέρι         
     
Δύο φωτιές, σχεδόν ταυτόχρονα, ξέσπασαν χθες το μεσημέρι στο Αλιμάκι και την Περιστεριά της Δημοτικής Ενότητας Κυπαρισσίας. Η πρώτη φωτιά στο Αλιμάκι, περιοχή όπου βρίσκεται ο παράνομος σκουπιδότοπος της Κυπαρισσίας και στον οποίο εναποτίθενται και τα σκουπίδια από τις Δ.Ε. Αυλώνος, Αετού και Τριπύλης, ξέσπασε στις 2.10 μετά το μεσημέρι, ενώ η δεύτερη, στην Περιστεριά, όπου βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος με τους θολωτούς τάφους, λίγα λεπτά αργότερα.
Άμεσα σήμανε συναγερμός στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας και, ταυτόχρονα, για την επιχείρηση κατάσβεσης έσπευσαν στην περιοχή πυροσβεστικές δυνάμεις από διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στις δύο αυτές περιοχές, κοντά στην Τοπική Κοινότητα Ραχών, καθιστούσαν πολύ δύσκολη τη μάχη με τις φλόγες.
Αργά το απόγευμα, οι φωτιές βρίσκονταν σε εξέλιξη, ωστόσο χάρη στις προσπάθειες των 20 ανδρών της Πυροσβεστικής, με 9 οχήματα, δεν υπήρχε κίνδυνος επεκτάσεώς τους. Όλη τη νύχτα στις δύο περιοχές παρέμεναν δυνάμεις τις Πυροσβεστικής και επιχειρούσαν σε σημεία που, λόγω των ανέμων, παρουσιάζονταν αναζωπυρώσεις.  Του Ηλία Γιαννόπουλου 

*** Το νέο βιβλίο του καθηγητή Γιώργου Ανδρειωμένου Τελευταία 

Ένα μαθητικό τετράδιο του ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου στάθηκε η αφορμή για την κυκλοφορία, από τις εκδόσεις «Ποταμός», του εντελώς πρόσφατου βιβλίου του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Γιώργου Ανδρειωμένου. Το τετράδιο αυτό συντρόφευε το Λάκωνα δημιουργό στα χρόνια των γυμνασιακών του σπουδών στο Γύθειο και περιέχει, πέρα από μαθηματικές ασκήσεις, διάφορες ζωγραφιές και ποικίλες σημειώσεις, σημαντικό αριθμό ποιημάτων που συνέθεσε ο Βρεττάκος μεταξύ των ετών 1925-19226. Τα ποιήματα αυτά, γραμμένα με ευαισθησία που προμηνύει την καταπινότερη εξέλιξη του δημιουργού τους, κινούνται, ως επί το πλείστον, στο κλίμα του λεγόμενου καρυωτακισμού και αποτυπώνουν την προσωπική οδύνη του Βρεττάκου, κατά την περίοδο εκείνη, η οποία περιγράφεται με ενάργεια από τον Ανδρειωμένο, ο οποίος, στο μεστό και καλογραμμένο προοίμιό του, μας δίνει επιπροσθέτως όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη ζωή και την πνευματική δράση του ποιητή, κατά τα πρώτα 24 χρόνια του βίου του. Ταυτόχρονα, ο συγγραφέας του βιβλίου επαναφέρει στο προσκήνιο την πρώτη ποιητική συλλογή του Βρεττάκου «Κάτω από σκιές και φώτα» (1929) και συγκεντρώνει όσα ποιήματά του δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες της Λακωνίας από το 1924 έως το 1932. Έτσι, ο αναγνώστης διαθέτει μια πλήρη εικόνα της λογοτεχνικής διαμόρφωσης και των πρώτων ποιητικών σκιρτημάτων του μεγάλου αυτού δημιουργού – και μάλιστα με τρόπο φιλολογικά άρτιο και έγκυρο, όπως πιστοποιείται από τα προσεκτικά συνταγμένα υπομνήματα και το εκτεταμένο φωτογραφικό παράρτημα που συνοδεύουν την έκδοση. Η εκτύπωση του βιβλίου επιχορηγήθηκε από την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με το τελικό αποτέλεσμα να δικαιώνει, σίγουρα, αυτή την πρωτοβουλία. - 

***  Ομιλία Καρατζαφέρη σήμερα
     
Σήμερα Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου, στις 7.15 το απόγευμα, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, θα μιλήσει στο ξενοδοχείο Rex, κλείνοντας έτσι τον προεκλογικό αγώνα του κόμματος, ενώ θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας. 

***  Συσπειρώνεται η βάση της Νέας Δημοκρατίας σε ολόκληρη τη χώρα!         
      
Ισχυρή δυναμική παρουσιάζει τα τελευταία 24ωρα η Νέα Δημοκρατία. Η συσπείρωση αυξάνεται σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Σημαντική αιτία στην εξέλιξη αυτή είναι η δικαίωση της πολιτικής του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας όπως προκύπτει μέσα από τις τελευταίες ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας . Η ανησυχία του κόσμου μπροστά στο ενδεχόμενο σύγκρουσης με την Ευρώπη και απομόνωσης της χώρας στο οποίο θα οδηγούσαν οι πολιτικές Τσίπρα δημιουργεί αρνητικό κλίμα για το ΣΥΡΙΖΑ και ισχυρό πλέον ρεύμα για τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό καταδεικνύουν και μετρήσεις των τελευταίων ωρών που δείχνουν δραστική συρρίκνωση της διαφοράς με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στο μεταξύ, κορυφώνεται η εξόρμηση των υποψήφιων βουλευτών και στελεχών σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας μεταφέρεται πόρτα- πόρτα    και θα συνεχίσει  να μεταφέρεται μέχρι  να κλείσουν οι κάλπες την Κυριακή το βράδυ.
 
*** Συνταρακτικές αποκαλύψεις – Πώς οι δανειστές «έριξαν» την κυβέρνηση Σαμαρά – Θέλoυν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και γιατί;
Συνταρακτικές αποκαλύψεις – Πώς οι δανειστές «έριξαν» την κυβέρνηση Σαμαρά – Θέλoυν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και γιατί;
Οι αποκαλύψεις που κάνει τo πρακτορείο Reuters σήμερα για το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα και πώς οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο θα έπρεπε να κυριαρχούν στην πολιτική επικαιρότητα.
Οι αποκαλύψεις είναι συνταρακτικές αφού επί της ουσίας περιγράφεται πώς οι δανειστές αποφάσισαν και «έριξαν» την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί έριξαν τον Σαμαρά; Επειδή θέλουν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Και γιατί;...
..
Δύο είναι οι λογικές απαντήσεις που μπορούν να δοθούν. Η πρώτη είναι ότι ξένος παράγοντας έχει αποφασίσει να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ και επειδή δεν είναι εφικτό να το κάνουν οι ίδιοι, διευκολύνουν τις διαδικασίες να το κάνει η Ελλάδα από μόνη της, όπως άλλωστε «απειλεί» ο ΣΥΡΙΖΑ τους δανειστές!
Η δεύτερη απάντηση είναι η επιβολή νέων πιο σκληρών μέτρων για τον λαό. Η κεντροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά εξάντλησε κάθε δυνατότητα επιβολής νέων μέτρων και έχοντας απέναντί της μια σκληρή αντιπολίτευση.
Πλέον μόνο μια σοσιαλιστική κυβέρνηση θα μπορεί να συνεχίσει το έργο της αυστηρής λιτότητας και επίθεσης κατά της μεσαίας τάξης με τον μανδύα επιβολής μέτρων κατά της πλουτοκρατίας!
Έχει αξία να διαβάσετε στη συνέχεια όλο το παρασκήνιο και την μεθόδευση των δανειστών να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά.
Όπως σημειώνεται στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, η τρόικα και οι εκπρόσωποι των δανειστών ώθησαν τα πράγματα στην κατάσταση που είναι σήμερα, δηλαδή σε αδιέξοδο, σε κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας και σε νέα θύελλα στην ευρωζώνη..
«Στα μέσα Νοεμβρίου φάνηκε η διάσταση απόψεων των δύο πλευρών ως προς τον υπό κατάρτιση προϋπολογισμό. Η Τρόικα έκανε λόγο για 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ που έπρεπε να εξευρεθούν, ενώ η ελληνική πλευρά μιλούσε για 500 εκατομμύρια ευρώ. Είχαν εξαγριωθεί από το αίτημα των δανειστών να αυξηθεί το αποθεματικό έκτακτης ανάγκης στα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με το ένα δισεκατομμύριο του προηγούμενου έτους. Δεν είναι τυχαίο το έγγραφο που έστειλε ο Γκίκας Χαρδούβελης στους δανειστές, στις 29 Νοεμβρίου, που τους έλεγε πως το 2015 θα είναι χρονιά υψηλής ανάπτυξης και μείωσης του κινδύνου, επομένως το αποθεματικό έκτακτης ανάγκης θα έπρεπε να μειωθεί», επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η άκαμπτη στάση των δανειστών οδήγησε την Ελλάδα στις πρόωρες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Και συνεχίζει, λέγοντας: «Οι δανειστές απάντησαν πως ήθελαν περισσότερα χρήματα στο αποθεματικό σε περίπτωση πολιτικής αστάθειας που θα οδηγούσε σε εκλογές, άρα σε καθυστέρηση περαιτέρω μεταρρυθμίσεων, κάτι που θα χτυπούσε τους στόχους του προγράμματος».
Κυβερνητικό στέλεχος μάλιστα, παραδέχεται στο Reuters: «Μετά τη συνάντηση στο Παρίσι ξέραμε πως όλα είχαν τελειώσει. Μας έδιναν την εντύπωση (οι Τροϊκανοί) πως δεν είχε σημασία τι είχαμε κάνει, η αναθεώρηση δεν θα ολοκληρωνόταν».
Όπως σημειώνει και το πρακτορείο, μετά από τέσσερα χρόνια οικονομικών θυσιών η Ελλάδα στοιχημάτισε πως θα μπορούσε να συμφωνήσει σε ένα πρόωρο τέλος της διεθνούς διάσωσης. Αντ” αυτού βρέθηκε στο Παρίσι μπροστά στην άκαμπτη στάση των δανειστών. Εκείνη η συνάντηση οδήγησε σε νέα πολιτική αβεβαιότητα και έφερε την καταιγίδα -εκ νέου- στην Ευρωζώνη.
Η τακτική αυτή των δανειστών ήταν καθοριστικής σημασίας για την πολιτική του Αντώνη Σαμαρά, καθώς το γεγονός ότι δεν κατάφερε να βγει νωρίτερα από το πρόγραμμα, όπως είχε υποσχεθεί, τον υποχρέωσε να μείνει χωρίς όπλα για να κερδίσει τους βουλευτές στη μάχη για την Προεδρική εκλογή, ενώ παρουσιάστηκε αποδυναμωμένος στα μάτια των ψηφοφόρων που έπεσαν στην «αγκαλιά» του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, προσπαθώντας να αξιοποιήσει τη συρρίκνωση του πολιτικού κεφαλαίου του έφερε πιο νωρίς την προεδρική εκλογή, έχασε και πλέον προκάλεσε εθνικές εκλογές.
«Η συντηρητική πολιτική Σαμαρά είχε ήδη εξαντλήσει τα επίπονα μέτρα, τους έκτακτους φόρους, την περικοπή στους μισθούς. Πιθανά νέα μέτρα λιτότητας θα χαρακτηρίζονταν ως η πολιτική του αυτοκτονία», γράφει το Reuters.

***  Διευρύνει τη διαφορά από τη Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ...Ανεβαίνει το ΚΙΝΗΜΑ του Γ. Παπανδρέου. Τι δείχνουν οι μυστικές κυλιόμενες δημοσκοπήσεις.
Επειδή γράφονται πολλά και διάφορα για τις δημοσκοπήσεις και, δυστυχώς για μας τους πολίτες, οι δημοσκόποι συνεχίζουν να παραμένουν ...αδιόρθωτοι και προτιμούν τα...
ευρήματά τους να τα χρησιμοποιούν ως μέσα ασκήσεως πολιτικής και όχι ως "φωτογραφίες της στιγμής" και καταγραφή τάσεων του εκλογικού σώματος, αποφάσισα ν' ανοίξω και 'γω τα χαρτιά μου.
Του Neo
~ Λοιπόν, παραθέτω τα ευρήματα των κυλιόμενων μετρήσεων τριών εταιρειών, από τις λεγόμενες σοβαρές, το προηγούμενο διάστημα. Το πρώτο κύμα των κυλιόμενων μετρήσεων είναι στις 9/1 και το δεύτερο μια εβδομάδα αργότερα, στις 16/1. Αύριο, Παρασκευή 23/1, θα σας αποκαλύψω και το τελευταίο κύμα.
~ Το ενδιαφέρον είναι πως τα ευρήματα των κυλιόμενων μετρήσεων που σας αποκαλύπτω σήμερα είναι αυτά τα οποία παραλαμβάνουν οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος και όπως θα διαπιστώσετε δεν είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που δημοσιοποιούνται.
~* Έχουμε λοιπόν και λέμε: Στις 9/1 τα αποτελέσματα ήταν τα εξής: ΣΥΡΙΖΑ 32,5 - 35,5%, Ν.Δ. 26,6 - 29,1%, Χρυσή Αυγή 5,5 - 6,6%, Ποτάμι 4,7 - 6,4%, ΚΚΕ 4,1 - 5,4%, ΠΑΣΟΚ 3,4 - 4,6%, ΚΙΝΗΜΑ 2,2 - 3,1%, ΑΝΕΛ 2,7 - 3,4%.
~* Και στις 16/1 τα αποτελέσματα ήταν: ΣΥΡΙΖΑ 33,5 - 36%, Ν.Δ. 26,8 - 29,2%, Χρυσή Αυγή 5,4 - 6,8%, Ποτάμι 4,4 - 5,9%, ΚΚΕ 3,7 - 4,9%, ΠΑΣΟΚ 2,8 - 3,7%, ΚΙΝΗΜΑ 2,8 - 3,6%, ΑΝΕΛ 2,3 - 3%.
~ Με βάση τα αποτελέσματα αυτά παρατηρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοδική τάση και φαίνεται να κατοχυρώνει μιά μεσοσταθμική διαφορά 5,5 μονάδων. Η Ν.Δ. και η Χ.Α. παραμένουν σταθερές. Ποτάμι, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ συμπιέζονται προς τα κάτω, ενώ ανοδική είναι η τάση για το ΚΙΝΗΜΑ του Γ. Παπανδρέου, το οποίο φαίνεται πως εισέρχεται στην Βουλή. Η πιθανότητα αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ στις 9/1 ήταν 30% και στις 16/1 ανέβηκε στο 55%.
~ Σημειώνουμε πως στα προαναφερθέντα ευρήματα δεν περιλαμβάνεται η εβδομάδα που διανύουμε, η οποία κατά κοινή ομολογία ήταν ιδιαίτερα καλή για τον Γ. Παπανδρέου με τις τηλεοπτικές εμφανίσεις που έκανε.
Καλή επίσης λέγεται, από τους δημοσκόπους, πως ήταν η εβδομάδα και για τους ΑΝΕΛ, οι οποίοι μάλλον εισέρχονται και αυτοί στη Βουλή. Όπως καλή ήταν και για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλλον διευρύνει τη διαφορά του από τη Νέα Δημοκρατία.
~ Αύριο, πιθανότατα το βράδυ, θα σας παρουσιάσω, όπως σας είπα, το τελευταίο κύμα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων τα ευρήματα των οποίων θα γνωρίζουν οι αρχηγοί των κομμάτων και τα επιτελεία τους, ουχί όμως και οι κοινοί θνητοί, οι οποίοι θα πρέπει να περιμένουν το exit pool της Κυριακής, και αφού κλείσουν οι κάλπες, για να δουν τους δημοσκόπους να διορθώνουν τις ενδεχόμενες αβλεψίες τους...
Το χαρτί με τα αποτελέσματα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων όπως τα αντέγραψε ο Neo. Στην πρώτη στήλη είναι τα ευρήματα της 16/1 και στην παρένθεση της 9/1...     matrix24.gr

***
Οι μαζικές αναλήψεις καταθέσεων ειδικά το τελευταίο τριήμερο έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας.
Όπως φαίνεται η απόφαση για προληπτική στήριξη των ελληνικών τραπεζών δεν ήταν διόλου τυχαία καθώς η προσφυγή τους στον ELA υπαγορεύτηκε ως φαίνεται από τις συνθήκες των τελευταίων ημερών.
Από την προκήρυξη των εκλογών υπήρξε ένα κλίμα εκροών, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες οι αναλήψεις καταθέσεων πολλαπλασιάστηκαν.
Μάλιστα μέσα σε τρεις ημέρες, από Δευτέρα ως Τετάρτη ανατράπηκε ακόμη και η πρόβλεψη που υπήρχε και που υπολόγιζε τις εκροές σε 4,5 δισ. ευρώ για όλη την εβδομάδα.
Μόλις χθες οι αναλήψεις σύμφωνα με πληροφορίες έφτασαν τα 1,8 δισ, ενώ από Δευτέρα ως Τετάρτη οι εκροές έφτασαν τα 4,2 δισ. Ποσό που δείχνει ότι οι εκροές είναι ήδη μεγαλύτερες του αναμενόμενου και μάλιστα όλα δείχνουν ότι θα συνεχιστούν και μετά την Κυριακή.
Οι μαζικές αναλήψεις είναι ικανές να δημιουργήσουν πρόβλημα ρευστότητας και έτσι υπήρξε η προληπτική προσφυγή των τραπεζών στον ELA, μάλιστα η συνέχιση των εκροών και μετά τις εκλογές, τουλάχιστον όπως προβλέπεται αυτή την ώρα, ίσως κάνει αναγκαία τη χρήση των δυνατοτήτων που δίνει ο μηχανισμός.  Πηγή: newsit

***

Δραματική αύξηση παρουσιάζει το κύμα της γρίπης, αυξάνοντας παράλληλα τον αριθμό των νεκρών αλλά και των νοσηλευόμενων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας.
Την τελευταία εβδομάδα έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, εντός ή εκτός ΜΕΘ, λόγω επιπλοκών που παρουσίασαν μετά τη νόσησή τους με τους ιούς της γρίπης.
Συγκεκριμένα, ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται μέχρι σήμερα στα 12, ενώ δραματικός είναι ο απολογισμός σε βαριά περιστατικά που χρειάζονται αντιμετώπιση σε ΜΕΘ. 22 ασθενείς βρίσκονται συνολικά σε Εντατικές, δίνοντας τη μάχη τους με τις επιπλοκές της νόσου. Πηγή: madata

***  Αφού έκλεψε τα τσουβάλια πήγε να βγάλει και το λάδι του! 

 Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στη Μεσσήνη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, ένας (1) 49χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, γιατί όπως προέκυψε, ο ανωτέρω κατά το χρονικό διάστημα από προχθές (21.1.2015) το απόγευμα έως χθες (22.1.2015) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, αφού αφαίρεσε από αγρόκτημα ημεδαπού, είκοσι ένα (21) τσουβάλια με ελαιόκαρπο, στη συνέχεια τα μετέφερε σε ελαιοτριβείο στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, προβαίνοντας στη διαδικασία εξαγωγής ελαιολάδου. Η ποσότητα ελαιολάδου που παράχθηκε, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της. - 

***  Σοβαρό τροχαίο στην Ε.Ο. Καλαμάτας- Πύλου με ασθενοφόρο         
       φώτο αρχείου
Νεότερη ενημέρωση 11:45
Το ασθενοφόρο είχε κατεύθυνση από Πυλό προς Καλαμάτα.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο 29 χλμ, μετά το Σουληνάρι προς Κάζαρμα, προσπάθησε να αποφύγει τρακτέρ που βγήκε από παράδρομο και ανετράπη.
Το ασθενοφόρο μετέφερε έναν ηλικιωμένο ασθενή άντρα.
Μετά τον απεγκλωβισμό διαπιστώθηκε ο τραυματισμός του ασθενή και της γιατρού- συνόδου
Στο σημείο έφθασε δεύτερο ασθενοφόρο που παρέλαβε τους δύο τραυματίες.
~*  Λίγο μετά τις 11 το πρωί σοβαρό τροχαίο ατύχημα συνέβη στην Εθνική Οδός Καλαμάτας- Πύλου στο ύψος του Σουληναρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει εγκλωβισμός στο ασθενοφόρο και στο σημείο σπεύδουν και δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό.
 
*** Με την παρέα κάνεις… θαύματα          
    Μου άρεσαν, ομολογώ, όσα μου είπε πολύ καλός φίλος, πληροφορώντας με προ ημερών για την ποδη-λαδο-βόλτα που έγινε την Κυριακή και τη σκέψη των διοργανωτών της να συνδυάσουν την ποδηλασία με τη φύση και τις επισκέψεις στα ελαιοτριβεία.
Από τότε μπήκε στο μυαλό μου η σκέψη να πάρω μέρος ή όχι. Άρχισα να σταθμίζω τα υπέρ και τα κατά, αναλογιζόμενος τις δυσκολίες της διαδρομής. Μόλις έμαθα ότι περιλαμβανόταν και η ανηφοριά στην οδό Κωστοπούλου (συνδέει την Αθηνών με τα Ακοβίτικα και τον Μπουρνιά), άρχισα να υποχωρώ. Η απόσταση δεν ήταν μεγάλη, μόλις 17 χιλιόμετρα, αλλά με κάποια ανηφορικά κομμάτια, που δεν ήξερα αν θα μπορούσα να τα «βγάλω», δεδομένου ότι είχα έντονες αμφιβολίες για τη σωματική – φυσική μου κατάσταση.
Πρωί Κυριακής και μετά την κατάλληλη προετοιμασία (πρωινό, έλεγχο στα λάστιχα του ποδηλάτου, γέμισμα των παγουριών με νερό), φόρεσα τον ποδηλατικό εξοπλισμό, ανέβηκα στο ποδήλατο και έφτασα στο καθορισμένο σημείο με ιδιαιτέρως καλή διάθεση.
Αναζήτησα τον Αλβέρτο, εκ των διοργανωτών, λίγο μετά ήρθε κι ο Παρασκευάς, μου σύστησε τον Θανάση και τη Σίσσυ, δόθηκε η εκκίνηση και να, η πρώτη ανηφοριά είναι στην οδό Φάριος. Παραδόξως πώς, ανεβαίνω «πετώντας». Η βόλτα συνεχίζεται, γίνονται οι προγραμματισμένες επισκέψεις και στάσεις και έρχεται η ώρα για την πρώτη μεγάλη δοκιμασία, την ανηφόρα της Κωστοπούλου προς την Αθηνών.
Στον «άτυπο» αγώνα μεταξύ των συμμετασχόντων, λίγο η παρέα, λίγο η παρότρυνση, λίγο ο εγωισμός, κατάφερα να ανέβω και, μάλιστα, σε καλή «θέση». Οι τετρακέφαλοι έκαιγαν, αλλά ήταν γλυκιά η κούραση. Η πορεία συνεχίστηκε για λίγο επί της Αθηνών και στο βόρειο περιμετρικό, επίσης σε ανηφορικό κομμάτι. Έμεινα από ανάσα, έκανα για λίγο στην άκρη και συνέχισα, ακολουθώντας όλους τους άλλους. Μια επίσκεψη σε ελαιοτριβείο, μου έδωσε ανάσες και συνεχίσαμε με κατεύθυνση τα Λέικα, επίσης σε ανηφορικό κομμάτι, μικρό, ευτυχώς, σε μήκος. Πάνω που νόμιζα ότι θα «κλατάρω», τα κατάφερα, παρακινούμενος από το ότι δεν ήμουν μόνος μου, καθώς στην ίδια κατάσταση έβλεπα και πολλούς άλλους.
Το πρόγραμμα τηρήθηκε κατά γράμμα και ο «τερματισμός» έγινε στο τμήμα των βιολογικών προϊόντων  της ΚΑΚ, με εμένα πανευτυχή και ξεκούραστο. Πανευτυχής, γιατί είχα καταφέρει πράγματα που ως τότε θεωρούσα αδύνατον να κάνω, όπως το να ανέβω αυτά τα ανηφορικά κομμάτια. Και ήταν η χαρά μου τόσο μεγάλη, που ένιωθα κυριολεκτικά σαν να μην είχα διανύσει ούτε χιλιόμετρο.
Και σε όλο αυτό με βοήθησαν αρκετοί άνθρωποι, χωρίς να το ξέρουν, ενώ ψευτο- κανονίστηκαν και κάποιες άλλες βόλτες με άτομα των οποίων αγνοούσα έως τότε την ύπαρξη.
Αλβέρτο, Θανάση, Σίσσυ, Παρασκευά, σας ευχαριστώ…
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου   harhar@tharrosnews.gr

*** Εκστρατεία για την ελεύθερη και ανεμπόδιστη μετακίνηση των πεζών με την συμμετοχή και της Καλαμάτας          
     
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κτήριο «Κωστής Παλαμάς» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσιάστηκε η Εκστρατεία ECOMOBILITY 20014-15 και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν σε 40 πόλεις της χώρας στο δίμηνο Φεβρουαρίου και Μαρτίου, μεταξύ άλλων και στην Καλαμάτα. Επίσης, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα FREE MOBILITY, που θα «τρέξει» ως παράλληλη εκστρατεία, στην οποία θα συμμετέχουν ομάδες μαθητών από τα Γυμνάσια Ειδικής Αγωγής μεγάλων πόλεων της χώρας.
Φέτος είναι η δωδέκατη χρονιά που υλοποιείται το πρόγραμμα, με φανερά τα αποτελέσματά στην εικόνα των πόλεων, αλλά και στην αλλαγή επιλογών μετακίνησης  των πολιτών. Παράλληλα, είναι σημαντική η καλλιέργεια αντίληψης των νέων, αλλά και ο προσανατολισμός σε αλλαγή συνθηκών, που αναμένεται να οδηγήσει σε βιώσιμες και ανθρώπινες πόλεις.
Η πεταλούδα και το σύνθημα «Οι μαθητές ερευνούν, οι πόλεις ενημερώνονται, η κοινωνία ευαισθητοποιείται» θα κυριαρχήσουν σε σαράντα πόλεις, όπου οι ομάδες των μαθητών θα παρουσιάσουν τα προβλήματα που προκαλούν οι συνήθειες και οι συνθήκες μετακίνησης και θα καταθέσουν προτάσεις και λύσεις.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την υποδοχή από το μέλος του Δ.Σ. του ECOCITY και τ. διευθυντή του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Μιχάλη Πετράκη, που μίλησε για το ρόλο του ECOCITY και την πορεία και τη σημασία που έχει η υλοποίηση της Εκστρατείας ECOMOBILITY, καθώς μέσα από την εργασία των νέων εντοπίζονται προβλήματα και προτείνονται αποτελεσματικές λύσεις.
Τόνισε το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε μια δύσκολη εποχή, όπου η μόνη ελπίδα είναι η ευαισθητοποιημένη νέα γενιά, ως μοχλός αλλαγής στο αστικό περιβάλλον, κάτι που είναι κύριος στόχος του ECOCITY.
Στη συνέχεια, ο συντονιστής του Τομέα Κεντρικής Ελλάδας, πολιτικός μηχανικός MSc, Πέτρος Κρητικός, αναφέρθηκε στην οργάνωση της εκστρατείας, στους στόχους της και στους συμμετέχοντες. Ανέφερε, επίσης, τους Δήμους που συνεργάζονται, τα Γυμνάσια που θα παρουσιάσουν εργασίες, τους συνεργαζόμενους Φορείς και τα βραβεία. Έκλεισε γνωστοποιώντας πως η τελετή απονομής των βραβείων φέτος θα γίνει το πρωί του Σαββάτου, 25 Απριλίου.
 
***  Ψήφισμα από Ανδρινόπουλο για τα ΕΛΤΑ Γαργαλιάνων 
«Να παραμείνει το κατάστημα των ΕΛΤΑ στους Γαργαλιάνους σε λειτουργία και να μην υποβαθμιστεί σε πρακτορείο Γ2 τάξης, όπως έχει βγει απόφαση. Να τοποθετηθεί άμεσα υπάλληλος στο κατάστημα Γαργαλιάνων για να αντικαταστήσει τον υπό συνταξιοδότηση μοναδικό υπάλληλο. Να παραμείνει σε λειτουργία κάθε Δημόσια Υπηρεσία στο Δήμο Τριφυλίας», αποφάσισε και ζητά με ομόφωνο ψήφισμά του, που εξεδόθη στην προχθεσινή συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, ύστερα από πρόταση που έθεσε υπόψη του Σώματος ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος. Για το πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει ανακύψει με το διαφαινόμενο «λουκέτο» στο κατάστημα των ΕΛΤΑ Γαργαλιάνων (σ.σ. έχουμε γράψει σχετικά ρεπορτάζ στο «Θ», καθώς και την επιστολή διαμαρτυρίας του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Γαργαλιάνων), ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας, προ ημερήσιας διάταξης, ενημέρωσε το Σώμα, λέγοντας: «Θέλω να σας ενημερώσω ότι σε προσωπική επαφή που είχα με το διοικητή του ΕΛΤΑ, δεν τέθηκε ποτέ θέμα να κλείσει η υπηρεσία αυτή απ’ τους Γαργαλιάνους. Βεβαίως, μεσολαβούν οι εκλογές, και είναι κάτι το οποίο ενδεχομένως να χρειαστεί να το δούμε και στην προοπτική του. Μέσα στο προεκλογικό κλίμα δε θα ’θελα να πω κάτι άλλο, δε θα ’θελα να δώσουμε αφορμές για να κάνουμε μια γενικότερη πολιτική κουβέντα…». Παίρνοντας το λόγο ο κ. Ανδρινόπουλος σημείωσε: «Εγώ θα ήθελα να επεκταθώ λίγο στο θέμα του κλεισίματος του γραφείου – καταστήματος των ΕΛΤΑ! Έχω στα χέρια μου και μία διαμαρτυρία από τον Εμπορικό και Βιοτεχνικό Σύλλογο Γαργαλιάνων. Πράγματι, υπάρχει ένα θέμα σοβαρό στην πόλη των Γαργαλιάνων και στην ευρύτερη περιοχή που εξυπηρετείται από αυτό το γραφείο. Νομίζω ότι θα βοηθήσει, εκτός από τις επαφές που έχει ο κ. δήμαρχος όπως είπε, αν παίρναμε εμείς απόψε μία απόφαση, ένα ψήφισμα, ως Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα έχει μαζί του ο δήμαρχος, ενώ θα το κοινοποιήσουμε σ’ όλους, και αν μπορούμε να πάρουμε και δέσμευση μέχρι την Παρασκευή, θα ’τανε το καλύτερο! Τουλάχιστον, σ’ αυτό το ψήφισμα να τους καλούμε όλους, με τη συγκρότηση της νέας Βουλής, να γίνει κατευθείαν ερώτηση στη νέα Βουλή για το θέμα των ΕΛΤΑ. Γιατί το αν κλείνει ή δεν κλείνει έχει σχέση και με τις αρμοδιότητες που έχει. Εγώ έχω απόφαση στα χέρια μου, που έχει βγει από τα ΕΛΤΑ, που μιλάει για ένα, όχι γραφείο – κατάστημα όπως ήταν με αυτές τις αρμοδιότητες, αλλά για κάτι άλλο. Ήδη έχει βγει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, έχει βγει ένας συνεργάτης ιδιώτης και αυτός αναλαμβάνει να εκτελεί την ταχυδρομική υπηρεσία. Αλλά αυτή είναι περιορισμένη. Γι’ αυτό, λοιπόν, προτείνω να πάρουμε μία απόφαση, να βγάλουμε ένα ψήφισμα ως Δημοτικό Συμβούλιο για να ενισχύσουμε και τη θέση μας και τη θέση του δημάρχου και να μπορούμε να πιέσουμε καταστάσεις να μην κλείσουν τα ΕΛΤΑ…». Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Καλκαβούρας δεν ήθελε να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία για να αποφασίσει το Σώμα, ωστόσο έπειτα από αντίδραση της αντιπολίτευσης και παρέμβαση του δημάρχου, τέθηκε. Έπειτα από κατάθεση σχεδίου ψηφίσματος από τον κ. Ανδρινόπουλο, ομόφωνα εξεδόθη το ψήφισμα για τα ΕΛΤΑ Γαργαλιάνων, αλλά και όλες τις υπηρεσίες που συμπλήρωσε ο κ. Κατσίβελας. Δημοτικοί σύμβουλοι, πάντως, απορούσαν που ο δήμαρχος είπε ότι είχε επαφή με το διοικητή των ΕΛΤΑ, καθώς έλεγαν ότι τα ΕΛΤΑ δεν έχουν διοικητή, αλλά πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο! Του Ηλία Γιαννόπουλου - 
 
***   Κινδυνεύουν άνθρωποι (φωτογραφία)           
      
Επί Μεθώνης και Μαυρομιχάλη για περισσότερο από δύο εβδομάδες επικρατεί η συγκεκριμένη κατάσταση, έπειτα από παρέμβαση της ΔΕΥΑΚ. Δεν είναι δυνατό, όμως, οι αρμόδιοι να μην ενδιαφέρονται για την εξομάλυνσή της. Κινδυνεύουν άνθρωποι...   Α.Π. 
 
***  Σκυλίσια ζωή…          
      
Η φωτογραφία αποδεικνύει περίτρανα τι μπορεί να σημαίνει... σκυλίσια ζωή. Τα αδέσποτα της κεντρικής πλατείας απολαμβάνουν αμέριμνα το γλυκό καιρό των τελευταίων ημερών. Ούτε άγχος για το τι θα γίνει την Κυριακή ούτε τίποτα. Μια ζωή χωρίς υποχρεώσεις, χωρίς κανόνες... Α.Π.  

***  «Η Ιερά Μητρόπολη δεν αφήνει καμία καταγγελία ανεξέταστη»         
      
Μετά λύπης διαπιστώσαμε ότι με το σχόλιό σας κάτωθι της χθεσινής επιστολής μας επιχειρείτε να διαστρεβλώσετε την πραγματικότητα.
Από τα ίδια τα δημοσιεύματά σας προκύπτει ότι τα περί δήθεν ύπαρξης καταγγελιών προς την Ιερά Μητρόπολη ουδόλως έχουν κατατεθεί από μάρτυρες, αλλά αποτελούν ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης. Υπάρχει σοβαρή διαφορά, διότι οι συνήγοροι υπεράσπισης μπορούν να υπερβούν τα πραγματικά περιστατικά και να εκφέρουν κρίσεις που υπερβαίνουν την υποχρέωση μαρτυρίας. Τη διαφορά αυτή ελπίζουμε ότι τη γνωρίζετε. Όλα τα υπόλοιπα περί δήθεν γνώσης και ευθυνών της Ιεράς Μητροπόλεως αποτελούν κρίσεις της συντάκτριας της εφημερίδος σας, οι οποίες σε ουδέν στοιχείο στηρίζονται.
Σας διαβεβαιούμε και πάλι ότι η Ιερά Μητρόπολη δεν αφήνει καμία καταγγελία ανεξέταστη. Σε περίπτωση που από τα πρακτικά της δίκης προκύψει ότι έχουν κατατεθεί ενόρκως τέτοιες ανυπόστατες κατηγορίες εις βάρος της Ιεράς Μητροπόλεως, επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε τα μέσα που προβλέπονται από το νόμο για την αποκατάσταση της αλήθειας και κάθε προσβολής μας.
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς
Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας

*** Δικαίωση κατοίκων για την Κάτω Βέργα

Σημαντικές εξελίξεις σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στη διαμάχη που είχε ξεσπάσει εδώ και καιρό μεταξύ κατοίκων της Βέργας και ιδιώτη ο οποίος επιδιώκει την ανάπτυξη τουριστικών κατοικιών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση των "Φίλων της Βέργας", μια πρωτοβουλία κατοίκων της περιοχής και της Καλαμάτας για την οικολογία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, οι τελευταίες αποφάσεις των αρμόδιων αρχών και ειδικότερα του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Τρίπολη, δικαιώνουν τον αγώνα που έκαναν για μη καταστροφή της περιοχής. Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, την οποία αποστέλλουν στη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και σε έναν ευρύ κύκλο αποδεκτών, «σε συνέχεια των ανωτέρω βασικών εγγράφων, σας κοινοποιούμε τις ακόλουθες κρίσιμες για την υπόθεση πρόσφατες αποφάσεις: Την απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Τριπόλεως, που δέχεται την αίτηση Κατοίκων της Βέργας και αναστέλλει την εκτέλεση της απόφασης του ΣΥΠΟΘΑ ΠΕ Μεσσηνίας. Το αναλυτικό σκεπτικό και η τεκμηρίωση της απόφασης δικαιώνει κατ' αρχήν τις θέσεις των κατοίκων ως προς την κοινοχρησία και τα χαρακτηριστικά τόσο της Παλαιάς Κοινοτικής Οδού (Δρόμος - Καλντερίμι της Ροβόλας) όσο και της οδού Ευαγγελίστριας στη στροφή της Ροβόλας και αναστέλλει την εκτέλεση εργασιών εν όψει της οριστικής απόφασης του δικαστηρίου στη συζήτηση της Αίτησης Ακυρώσεως. Επίσης, την απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας - Ιονίου, κατόπιν προσφυγής κατοίκων της Βέργας κατά της "απόφασης" 295/2014 του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Η απόφαση του γενικού γραμματέα αποδέχεται τις θέσεις των κατοίκων περί αναρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου και χαρακτηρίζει την "απόφαση" ως διατύπωση απλής γνώμης, για την οποία κατά συνέπεια δεν απαιτείται έλεγχος νομιμότητας ως πράξης που δεν έχει εκτελεστό χαρακτήρα. Παρακαλούμε όπως οι εν λόγω αποφάσεις ληφθούν υπόψη κατά το χειρισμό της υπόθεσης από την Υπηρεσία σας». Να σημειωθεί ότι, μεταξύ άλλων, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο τονίζει: "Πάντως, οι ως άνω δηλώσεις και διαμαρτυρίες των κατοίκων, σχετικά και με το πλάτος της οδού Ευαγγελιστρίας και με την παλαιόθεν ύπαρξη μονοπατιού εντός του ενδίκου ακινήτου, δεν είναι δυνατόν να αποδοθούν εις δυστροπία ή ιδιοτέλεια τόσο πολλών ανθρώπων, από τις δε ως άνω φωτοερμηνείες, και από τα ως άνω έγγραφα της πολεοδομικής αρχής Καλαμάτας, στα οποία αναφέρονται επιτόπιες διαπιστώσεις οργάνων της περί της υπάρξεως του μονοπατιού, πιθανολογείται σφόδρα ότι το εν λόγω μονοπάτι υπήρχε, και υπάρχει αμφισβήτηση μόνο περί του πλάτους του (είτε 2 μέτρα, είτε κυμαινομένου πλάτους που έφθανε σε ορισμένα σημεία τα 5 και 6 μέτρα). Η δε κοινοχρησία του, πιθανολογείται ότι δεν απαιτείται κατά νόμον να φθάνει προ του 1923, προκειμένου να αποκτήσει την ιδιότητα του κοινοχρήστου κοινοτικού και ήδη δημοτικού μονοπατιού». Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

*** Έτοιμος ο μηχανισμός του Δήμου Καλαμάτας για τις Εκλογές

 Οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 25 Ιανουαρίου και η ψηφοφορία θα διαρκέσει από ώρα 7.00 έως ώρα 19.00. Ο μηχανισμός του Δήμου Καλαμάτας είναι πανέτοιμος, όπως ανέφερε χθες μιλώντας στους δημοσιογράφους ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, Αθανάσιος Ηλιόπουλος. Το εκλογικό υλικό παρελήφθη χθες και η διανομή του στους δικαστικούς αντιπροσώπους θα γίνει σήμερα και αύριο. Η διαδικασία αυτή θα γίνει στο κτήριο της Διεύθυνσης Διοικητικών του Δήμου Καλαμάτας, με εισόδους από την οδό Αριστοδήμου 22 και την οδό Αγίου Νικολάου 23. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με την αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων, που προέκυψε από τα στοιχεία Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2014, δηλαδή όποιος έκανε μεταδημότευση από το Νοέμβριο και στη συνέχεια, θα ψηφίσει όπου ψήφιζε έως τώρα. Οι εκλογείς στο Δήμο Καλαμάτας είναι 66.089, ψηφίζουν όσοι έχουν γεννηθεί μέχρι και την 31η/12/1996 και τα εκλογικά τμήματα ανέρχονται σε 123. Στην πόλη της Καλαμάτας αυτά είναι 77, στις Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Καλαμάτας 17, στη Δημοτική Ενότητα Άριος 8, σε εκείνην της Θουρίας 9 και στη Δημοτική Ενότητα Αρφαρών 11. Θα υπάρξει και ένα τμήμα ετεροδημοτών, στο 1ο Λύκειο στην οδό Λυκούργου, για τους ετεροδημότες από τη Β΄ Αθηνών, που είναι οι μόνοι οι οποίοι ξεπέρασαν τους 40, δηλαδή τον ελάχιστο αριθμό για να ιδρυθεί τέτοιο εκλογικό τμήμα. Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε πως στις βουλευτικές εκλογές τα τμήματα είναι κατά 18 λιγότερα σε σχέση με εκείνα των δημοτικών εκλογών και των ευρωεκλογών. Αυτό σημαίνει ότι τα εκλογικά τμήματα, ιδίως στην πόλη της Καλαμάτας, θα έχουν μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμμένων, οπότε είναι πιθανό ορισμένοι πολίτες να ψηφίσουν σε άλλο τμήμα από εκείνο του Μαΐου 2014. Ο κ. Ηλιόπουλος έκανε γνωστό πως ο Δήμος Καλαμάτας θα έχει ειδική υπηρεσία, κυρίως στα μεγάλα εκλογικά τμήματα, για να ενημερώνει τους πολίτες πού ψηφίζουν. Ο εκλογέας θα πρέπει να έχει μαζί του έγγραφο που θα αποδεικνύει τα στοιχεία του, όπως αστυνομική ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο. Όποιος εκλογέας έχει δίπλα στο όνομά του το γράμμα Ε, είναι ετεροδημότης και εκείνος με το γράμμα Δ, διπλοεγγεγραμμένος, οπότε θα του ζητηθεί να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση πως δε θα ψηφίσει στο εκλογικό τμήμα όπου επίσης είναι εγγεγραμμένος. Οι Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας θα είναι σε λειτουργία, μεταξύ άλλων για να πιστοποιήσουν την ταυτοπροσωπία για τις κυρίες (διαφορά ανάμεσα στο πατρικό και στο επώνυμο συζύγου), ενώ και οι αστυνομικές υπηρεσίες θα είναι ανοικτές για θέματα ταυτοτήτων. - 

***  Δήμητρα Διαβολίτση- Μανέτα: «Αποφάσισα να στρατευτώ στην προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου να ανατρέψει την υπάρχουσα αρνητική κατάσταση»          
       
Πρώτη φορά υποψήφια βουλευτής με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών η Δήμητρα Διαβολίτση- Μανέτα, αν και είχε στο παρελθόν εκτεθεί ως υποψήφια στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση. Όπως θα διαβάσετε στη συνέντευξη που ακολουθεί, αποφάσισε να είναι υποψήφια για να συνδράμει την προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου να ανατρέψει την υπάρχουσα αρνητική κατάσταση.
Όπως εξηγεί, δεν ήταν εύκολη η απόφαση, δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ το οποίο υπηρέτησε επί σειρά ετών, ταλανίζεται από εσωτερικούς κραδασμούς που απειλούν ακόμη και την ύπαρξή του, ενώ με τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. προσδοκά να βρει διεξόδους για ένα καλύτερο μέλλον.
  -Τι έπαιξε ρόλο στην απόφασή σας να είστε υποψήφια για πρώτη φορά;
Πράγματι είναι η πρώτη φορά που είμαι υποψήφια βουλευτής. Την υποψηφιότητα αυτή τη θεωρώ στάση ευθύνης και τόλμης απέναντι σε όσα μέχρι σήμερα πίστευα και οραματιζόμουν ως Ελληνίδα, ως γυναίκα και ως μητέρα, σε αρχές και αξίες για μια δίκαιη κοινωνία, με ίσες ευκαιρίες για όλους. Θεωρώ σήμερα ότι η Διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου του Γιώργου Παπανδρέου είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ. Τα τελευταία χρόνια το ΠΑΣΟΚ απομακρύνθηκε από αυτές τις αξίες και αποτέλεσε δεκανίκι εξουσίας της Νέας Δημοκρατίας. Για το λόγο αυτό στέκομαι δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου και στην προσπάθεια που κάνει για ένα νέο ξεκίνημα, δημιουργώντας μία νέα σύγχρονη ιδεολογική πλατφόρμα στον κεντροαριστερό χώρο, όπου, κατά τη γνώμη μου, στο μέλλον θα αποτελέσει τον πυρήνα μιας νέας μεγάλης κεντροαριστερής παράταξης.
  -Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να πάρετε αυτήν την απόφαση. Ποια ήταν τα υπέρ και τα κατά που σταθμίσατε;
Όπως είπα και πριν, η απόφασή μου αυτή ήταν μια στάση ευθύνης. Το θεώρησα πολύ τιμητικό για εμένα, όταν μου προτάθηκε η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του “Κινήματος”, και η συμπόρευση στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου. Ήταν μια απόφαση μέσα από την καρδιά μου, άρα δε χρειάστηκε να σταθμίσω τίποτα. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να συμβάλω και εγώ στην προσπάθεια ενός πολιτικού όπως ο Γιώργος Παπανδρέου για την επανεκκίνηση της κεντροαριστερής παράταξης, βασιζόμενη στον υγιή πατριωτισμό και τις αρχές και τις αξίες της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας.
  -Τι προσδοκάτε ότι θα προσφέρετε με τη συμμετοχή σας στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών;
Προσωπικά, επαγγελματίας πολιτικός δεν είμαι και ούτε και σκοπεύω να γίνω. Όμως, ως πολίτης αυτής της χώρας που ζει και βιώνει την κρίση καθημερινά, αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης για μένα και τα παιδιά μου, ψάχνω να βρω διεξόδους για ένα καλύτερο μέλλον. Πιστεύω ότι συμμετέχοντας ενεργά σε αυτή τη νέα προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου βάζω το δικό μου λιθαράκι σε μια καινούρια αρχή, που ίσως μπορέσει τελικά να δώσει μια νέα ώθηση σε μια καλύτερη Ελλάδα, με ανθρώπινο πρόσωπο και βασική αρχή τα δικαιώματα του απλού πολίτη, προστατεύοντας και δίνοντάς του ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

*** Ανακύκλωση μη χρησιμοποιημένων ψηφοδελτίων στην Καλαμάτα

Την αναγκαιότητα ανακύκλωσης μη χρησιμοποιημένων ψηφοδελτίων από τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου επισημαίνει ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Δημήτρης Καλογερόπουλος. Σημειώνεται ότι τα απόβλητα χαρτιού που προκύπτουν από την εκλογική διαδικασία είναι ένα ρεύμα αποβλήτων που δίνει υψηλή ποιότητα ανακτώμενων υλικών λόγω της καθαρότητάς τους και της απαλλαγής τους από ξένες ύλες. Μεταξύ άλλων, σε σχετικό έγγραφο που υπογράφει ο κ. Καλογερόπουλος αναφέρονται τα ακόλουθα: «Για το σκοπό αυτό οι κατά τόπους αρμόδιες Δημοτικές Αρχές θα πρέπει: -Να ενημερώσουν σχετικά με το θέμα τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τις εφορευτικές επιτροπές, οι οποίοι θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν, προκειμένου να ενθαρρύνουν τη χωριστή συλλογή και συγκέντρωση των μη χρησιμοποιημένων ψηφοδελτίων σε ξεχωριστές πλαστικές σακούλες απορριμμάτων. -Να ενημερώσουν, επίσης, το προσωπικό καθαριότητας των εκλογικών κέντρων, προκειμένου να μεταφέρει το προς ανακύκλωση χαρτί στους πλησιέστερους ειδικούς εξωτερικούς κάδους ανακύκλωσης των Δήμων. -Να μεριμνήσουν, εφόσον είναι τεχνικά εφικτό, ώστε την επόμενη ημέρα των εκλογών να γίνουν χωριστά δρομολόγια για την αποκλειστική συλλογή των παραπάνω κάδων ανακύκλωσης, προκειμένου να διατηρηθεί η καθαρότητα των συλλεγόμενων αποβλήτων χαρτιού και να μεταφερθούν το γρηγορότερο δυνατό προς διαλογή και ανακύκλωση με τη μέθοδο που ακολουθείται για τα υλικά συσκευασίας». Ο Δήμος Καλαμάτας, μέσω της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων και ζητώντας τη βοήθεια των δικαστικών αντιπροσώπων, θα συνδράμει και σ’ αυτή τη διαδικασία ανακύκλωσης, όσον αφορά σε χαρτί υψηλής ποιότητας. - 

***  «Μισώ αυτή τη χώρα…»          
      
«Έλα να σε πάω στο τραύμα της Ελλάδας. Αυτό που συνέβη στη χώρα ήταν καταστροφικό. Οι πολιτικοί μας, η Ευρώπη, το ΔΝΤ, όλοι τους σταμάτησαν τα όνειρά μας». Τα λόγια αυτά έρχονται από τον Αντώνη, έναν Έλληνα που μιλά στη δημοσιογράφο του Guardian, Έλενα Σμιθ.
Ο Αντώνης είναι ένας φωτογράφος που ψάχνει πάντα τη λοξή ματιά της καθημερινότητας. Την οδηγεί σε έναν απόμερο δρόμο όπου χτυπάει μια άλλη καρδιά. Άνδρες και γυναίκες ψάχνουν σε σκουπίδια, τα πεζοδρόμια είναι σπασμένα, τα σπίτια εγκαταλελειμμένα, τα μαγαζιά είτε κλειστά είτε λεηλατημένα, οι γύρω τοίχοι είναι καλυμμένοι από ένα παχύ στρώμα γκράφιτι. «Είναι η απώλεια της ελπίδας» της κατατείνει, «το βλέπω κάθε μέρα. Είναι ένα τραύμα που δε γιατρεύεται. Να το γράψεις όπως σου το λέω “εγώ ο Αντώνης μισώ αυτή τη χώρα. Μισώ τα πάντα σε αυτήν”».
Α.Π. 

*** Έτοιμος για το Ελεγκτικό Συνέδριο ο φάκελος του έργου διαχείρισης των απορριμμάτων          
     
Ο περιφερειάρχης εξουσιοδοτήθηκε για τις περαιτέρω ενέργειες στα σκουπίδια 
Έτοιμος να κατατεθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο είναι ο φάκελος του διαγωνισμού του έργου διαχείρισης των απορριμμάτων, μετά την εξουσιοδότηση που δόθηκε στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη από την Οικονομική Επιτροπή στη συνεδρίαση της Τετάρτης.
Με τις αποφάσεις που πάρθηκαν, δε, το έργο διαχείρισης των απορριμμάτων μπαίνει στην τελική ευθεία για την υπογραφή της Σύμβασης Σύμπραξης.
  «ΤΕΡΝΑ»
Κατά πλειοψηφία η Επιτροπή αποδέχτηκε τις μεταβολές και διορθώσεις επί του Σχεδίου της Σύμβασης Σύμπραξης και των Παραρτημάτων με την επιφύλαξη της εξέτασης και έγκρισης αυτών από το αρμόδιο κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κατά τον προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας του φακέλου του έργου και της αρμοδιότητας της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ σε θέματα που άπτονται της Απευθείας Σύμβασης Ι (Εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου).
Επίσης, με την απόφασή της η Επιτροπή διαπίστωσε την πλήρωση των όρων του άρθρου 22 της ΠΥΔΠ, την οριστικοποίηση των Συμβατικών Εγγράφων που απαιτούνται για την υπογραφή της Σύμβασης Σύμπραξης και την επιτυχή ολοκλήρωση της Περιόδου Οριστικοποίησης των Συμβατικών Εγγράφων.
Ακόμη, εγκρίθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και η ανακήρυξη του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης του Έργου, της εταιρείας «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.», καθώς και οι ενέργειες του περιφερειάρχη μέχρι τώρα σε ό,τι αφορά το διαγωνισμό.
  «Επουσιώδεις μεταβολές»
Η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, με αφορμή τα αιτήματα μελών της μειοψηφίας της Επιτροπής για αναβολή συζήτησης του θέματος, είπε ότι οι εκλογές της Κυριακής δεν έχουν καμία σχέση με την Περιφέρεια και τη δουλειά που γίνεται, καθώς η Περιφέρεια δεν έχει πρόβλημα με καμία κυβέρνηση που θα φροντίζει την Πελοπόννησο και τους πολίτες της.
Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή, διευκρίνισε πως ειδικοί σύμβουλοι της Περιφέρειας ενημέρωσαν για νομικά, τεχνικά και χρηματοοικονομικά ζητήματα που αφορούν στο έργο και απάντησαν σε όλα τα ερωτήματα, τα οποία, κυρίως, αφορούσαν στην τιμή και τη λειτουργία των μονάδων.
Για τις μεταβολές που εγκρίθηκαν, διευκρίνισε πως δεν έχουν να κάνουν ούτε με την τιμή προσφοράς ανά τόνο, ούτε με κανένα οικονομικό στοιχείο, ούτε και με τον τρόπο διαχείρισης των μονάδων: «Απλώς είναι τεχνικού περιεχομένου μεταβολές και διοικητικής διαπεραίωσης, ώστε στο Ελεγκτικό Συνέδριο να φτάσει ένας φάκελος πλήρως τεκμηριωμένος, με στόχο να μην υπάρξει, ει δυνατόν, η παραμικρή παρατήρηση. Για παράδειγμα, μία μεταβολή που έπρεπε να γίνει ήταν ότι τώρα που έχουν εξασφαλισθεί τα 67 εκατ. μέσω ΕΠΕΡΑΑ, αυτό έπρεπε να το αναφέρουμε στο έγγραφο που θα αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στο προσχέδιο της σύμβασης. Ήταν, δηλαδή, μεταβολές επουσιώδεις, αλλά υποχρεωτικές για την πληρότητα του φακέλου.
Θέλουμε να μειώσουμε ή να μηδενίσουμε την πιθανότητα παρατηρήσεων από το Ελεγκτικό, γιατί για εμάς αυτό το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα, ώστε, επιτέλους, να σταματήσει από τη μια το περιβαλλοντικό έγκλημα και από την άλλη η ανεξέλεγκτη κατασπατάληση δημοσίου χρήματος χωρίς οι πολίτες να γνωρίζουν ούτε πού  πληρώνουν, ούτε γιατί πληρώνουν, ούτε πού πάνε τα απορρίμματα».  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Συνεχίζεται η κακοκαιρία και αύριο, ιδιαίτερη προσοχή για πλημμύρες          
     
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 24/1/2015 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος.
Ο ουρανός θα είναι νεφελώδης καθ`όλη τη διάρκεια της νύχτας και της ημέρας, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα και αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης. Κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες. Επίσης υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι ιδιαίτερα έντονα, με μεγάλα ύψη βροχής και υψηλές ραγδαιότητες. Προσοχή, υπάρχει πιθανότητα πρόκλησης πλημμυρικών φαινομένων.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Ν-ΝΔ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, από τις πρωινές ώρες θα ενισχυθούν περαιτέρω, με ριπές που θα αγγίζουν τα 6 μποφόρ και τις βραδινές ώρες θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ.
Λόγω των ισχυρών ανέμων θα δημιουργηθεί ισχυρός κυματισμός στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον Ν-ΝΔ άνεμο.
Η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης θα μειωθεί σημαντικά, χωρίς όμως να λείψουν και κάποιες λασποβροχές.
  Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/

 *** Αθλητική  Εφημερίδα  :

*** ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ - «ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16»
4η Αγωνιστική (22-23/1/2015)

5ος Όμιλος

Λύγισε από τις απουσίες και έχασε από τη Ρεάλ ο ΠΑΟ
 Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) - Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)
83-65
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λοτερμόσερ (Γερμανία), Βιατόρ (Γαλλία), Πατέρνικο (Ιταλία)
«Συγγνώμη» Καμπάτσο στον Διαμαντίδη
Τα δεκάλεπτα: 20-14, 39-29, 60-48, 83-65
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Πάμπλο Λάσο): Ρίβερς 2, Φερνάντεθ 15 (1), Νοτσιόνι 9 (2), Καμπάτσο, Ματσιούλις, Ρέγιες 18, Ροντρίγκεθ 10, Αγιόν, Κάρολ 8 (2), Γιουγ 14 (4), Μπουρούσης 2, Σλότερ 5.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 12 (3), Φώτσης 9 (1), Νέλσον 6, Διαμαντίδης 4, Γκιστ 9 (1), Μπατίστα 15, Μπλουμς 10 (2).
~**  Δυσαρέσκεια του Παναθηναϊκού για Καμπάτσο, και τα... προηγούμενα με Ζήση   ,   Ο... κακός Αργεντίνος
Δυσαρέσκεια του Παναθηναϊκού για Καμπάτσο, και τα... προηγούμενα με Ζήση
 Έντονη είναι η δυσαρέσκεια που κυριαρχεί στο στρατόπεδο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την τραγική ενέργεια του Καμπάτσο, στον Δημήτρη Διαμαντίδη, λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης της Ρεάλ με τον Παναθηναϊκό.
Συγκεκριμένα ο Αργεντίνος, σε ένα μαρκάρισμα του έλληνα γκαρντ, του «κλείδωσε» το χέρι και τον πέταξε στον αέρα, σε μια κίνηση που θυμίζει... ελληνορωμαϊκή πάλη.
Ευτυχώς ο παίκτης του «τριφυλλιού» δεν τραυματίστηκε, ενώ στο τέλος οι δύο τους έδωσαν τα χέρια.  
Δείτε το βίντεο: Το "Αντιαθλητικό" του Campazzo στον Διαμαντίδη  ,
http://youtu.be/arKuicYU3FU  , .
Το "Αντιαθλητικό" του Campazzo στον Διαμαντίδη
Real - PANATHINAIKOS 22/01/2015
Facundo Campazzo Shame on you.

Γαλατασαράι (Τουρκία) - Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία) 65-75 .-
Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 66-73 .-
Τα δεκάλεπτα: 22-22, 37-40, 52-48, 66-73
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Ρεάλ Μαδρίτης 4-0 8
Μακάμπι Τελ Αβίβ 3-1 7
Παναθηναϊκός 2-2 6
Γαλατασαράι 2-2 6
Άλμπα Βερολίνου 2-2 6
Μπαρτσελόνα 1-2 4
Ζαλγκίρις Κάουνας 1-3 5
Ερυθρός Αστέρας 0-3 3
 6ος Όμιλος
Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μάλαγα (Ισπανία) 101-74
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Φενερμπαχτσέ Ούλκερ (Τουρκία) 71-82
Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου
LIVE: Ολυμπιακός - Λαμποράλ Κούτσα (1η περίοδος)
Ολυμπιακός Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία) 76-64, (28-37) .-^  
 Τα  δεκάλεπτα  : 17-18 , (28-37) , 54-53 , 76-64 .-
Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 109-90 .-
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4-0 8
Ολυμπιακός 4-0 8
Φενερμπαχτσέ Ούλκερ 2-2 6
Αναντολού Εφές 2-2 6
Νίζνι Νόβγκοροντ 2-2 6
Αρμάνι Μιλάνο 1-3 5
Λαμποράλ Κούτσα 1-3 5
Μάλαγα 0-4 4

***  Νέος πρόεδρος της ΕΠΟ και επίσημα ο Γιώργος Γκιρτζίκης  Τον ψήφισαν 51 Ενώσεις
Νέος πρόεδρος της ΕΠΟ και επίσημα ο Γιώργος Γκιρτζίκης
Ο Γιώργος Γκιρτζίκης είναι, και επίσημα από το πρωί της Παρασκευής, ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, μετά από την εκλογική διαδικασία στην οποία ήταν ο μόνος υποψήφιος.
~ Στις αρχαιρεσίες που έγιναν σήμερα οι 51 ενώσεις τάχθηκαν στο πλευρό του, ενώ μόλις τέσσερις ψήφισαν «λευκό».
~ Το αποτέλεσμα ήταν ήδη γνωστό, αφού ήταν ο μόνος υποψήφιος και έμενε απλά να επισημοποιηθεί, πράγμα που έγινε στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
~ Έτσι ο Γιώργος Γκιρτζίκης θα αναλάβει τα ηνία της ΕΠΟ ως και τον φθινόπωρο του 2016, όταν θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές της Ομοσπονδίας για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.
~ Ο Γκιρτζίκης ήταν για αρκετά χρόνια πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης, καθώς και μέλος του Δ.Σ της ΕΠΟ. Επίσης πέρσι ανέλαβε την προεδρία της ΚΕΔ.
«Όποιος έχει προτάσεις, είναι αποδεκτός», δήλωσε...
Τη βελτίωση των συνθηκών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και την επιστροφή της Εθνικής μας στις επιτυχίες έθεσε ως βασικούς τους στόχους, ο Γιώργος Γκιρτζίκης στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανάληψη της προεδρίας της ΕΠΟ.
~ «Οι Ενώσεις αποφάσισαν να γίνω εγώ πρόεδρος και αυτό με γεμίζει με πολλές ευθύνες», είπε αρχικά.
~ Στη συνέχεια μίλησε για τη βελτίωση του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα: «Όποιος έχει προτάσεις για αυτό είναι αποδεκτός. Όποιος όμως σκέφτεται κακόβουλα θα μείνει έξω! Καλώ τις ομάδες να σταματήσουν να βάλλουν κατά του ποδοσφαίρου. Ζητώ επιείκεια. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ εκλέγεται από τις Ενώσεις»,
~ Όσον αφορά το θέμα της Εθνικής ομάδας: «Δεν μπορώ να ανακοινώσω κάτι τώρα. Οι αποφάσεις λαμβάνονται από το ΔΣ. Αυτό που θέλουμε είναι η Εθνική να επιστρέψει στις επιτυχίες. Δεν έχει αλλάξει κάτι στο ρόστερ της…», κατέληξε.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο... μισοδιαλυμένος ΟΦΗ συνέτριψε τον Πανθρακικό
*** ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΟΦΗ  0-4  .-
Τα  γκολ :  19΄ Λαμπρόπουλος , 28΄ Μεραμπασβίλι , 30΄ και 57 ΄Τζόρτζ , 
Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Κίτρινες: Ηλιάδης
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μάνουελ Ρόκα): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Χασομέρης (64΄ Κάσες), Ζδράβος-Ρίζος, Ηλιάδης, Ψάλτης, Αράμπα, Γκουτσίδης, Λίτσκας (6΄ Μεχία), Φραγκούλης, Ποτουρίδης.
ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Λόρια, Δαμιανάκης, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης (61΄ Μανιδάκης), Τζορτζ, Ροβίθης, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Μερεμπασβίλι (75΄ Μαραθιανός), Μπολάκης, Φαζός.
ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»
============= Α΄αγ.   Β΄αγ.
Πανθρακικός-ΟΦΗ 0-4    27/1
Ηρακλής-Αστέρας Τρίπολης 1-1  27/1
Απόλλων Σμύρνης-Λεβαδειακός 1-1   27/1
Πανιώνιος-Βέροια 2-1   28/1
ΑΟ Χανιά-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2   28/1
Τύρναβος-Ολυμπιακός 0-3   28/1
Ξάνθη-Παναθηναϊκός 1-1   29/1
Κέρκυρα-ΑΕΚ 1-1   29/1

***  «Ανοργανωσιά στο πρωτάθλημα» λέει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Όσον αφορά τη 15η αγωνιστική
«Ανοργανωσιά στο πρωτάθλημα» λέει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ανακοίνωση, με την οποία κατηγορούν τον ΕΣΑΚΕ όσον αφορά τα θέματα οργάνωση και σχεδιασμού της Λίγκας, εξέδωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με αφορμή τη 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος basket league.
Αναλυτικά:
«Την ίδια στιγμή που υποθέσεις ζωτικής σημασίας απασχολούν τόσο εμάς όσο και τις υπόλοιπες ΚΑΕ του πρωταθλήματος, ο ΕΣΑΚΕ σφυρίζει αδιάφορα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά ζητήματα ικανά να δημιουργήσουν θέματα βιωσιμότητας στις υπόλοιπες ομάδες.
Ως ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την ανησυχία μας για την ανοργανωσιά που υπάρχει στο πρωτάθλημα καθώς μία εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή της 15ης αγωνιστικής δεν γνωρίζουμε αν θα αγωνιστούμε καν… Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για εμάς αλλά για όλες τις ΚΑΕ.
Από τέτοιες καταστάσεις χάνονται χρήματα, ακυρώνονται εισιτήρια ή διαμονές, δεν μπορεί να γνωρίζει ο κόσμος αν και πότε θα έρθει στο γήπεδο κι αυτά όλα είναι δυσάρεστα και πρέπει να προβληματίσουν πρωτίστως τον ΕΣΑΚΕ. Υπό τέτοιες συνθήκες δεν υπάρχουν περιθώρια ώστε ν’ αναρωτιέται κάποιος χορηγός αν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί σοβαρά και να επενδύσει στο πρωτάθλημα. Γι’ αυτό, προφανώς, δεν έχουμε δει κάποιες ουσιαστικές χορηγίες που θα δώσουν ανάσες σε όλες τις ΚΑΕ.
Η Nova που έχει δώσει χρήματα για τους αγώνες 12 ομάδων στο πρωτάθλημα, δεν έχει τη δυνατότητα να καθορίσει το πρόγραμμά της και μέσα σ’ αυτό το αδιανόητο μπλέξιμο δεν έχει περάσει από το μυαλό κανενός μην τυχόν και του χρόνου κρίνει ότι υπό τις επικρατούσες συνθήκες οφείλει να αναθεωρήσει κάποια πράγματα σχετικά με την παρουσία της, την προβολή και την ενίσχυση του πρωταθλήματος.
Ως ΚΑΕ Παναθηναϊκός διατηρούμε σε υψηλό επίπεδο τη σχέση μας με τη Nova τόσο για το καλό το δικό μας όσο και για το καλό του πρωταθλήματος, άρα και των υπολοίπων ΚΑΕ.
Θα πρέπει κάποια στιγμή, όμως, οι αρμόδιοι να ασχοληθούν με ένα πρωτάθλημα το οποίο παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις σε θέματα οργάνωσης, σχεδιασμού και προοπτικής κι έχει φτάσει στο σημείο να «σέρνεται» στις δικαστικές αίθουσες κι όλα αυτά υπό την παθητική στάση που επιδεικνύει ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ. Παρόλο που είναι νομικός έχει καταφέρει να προεδρεύει ενός πρωταθλήματος όπου οι κανονισμοί είναι ελλιπείς και αντί να λύνουν τα προβλήματα, αντιθέτως τα διογκώνουν.
Εμείς θα είμαστε πάντα εδώ προκειμένου να εκφράζουμε τους προβληματισμούς μας με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών του πρωταθλήματος.
Ελπίζουμε αυτό να γίνει σύντομα και με τον ΕΣΑΚΕ». Newsroom ΔΟΛ
 
*** Το πρόγραμμα (σ.σ. όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA) και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:
Σάββατο 24 Ιανουαρίου  2015
Νίκη Βόλου-ΠΑΟΚ 0-3 (α.α.)
15:00 Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα
17:15 Κέρκυρα-Βέροια
17:15 Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος
17:15 Παναθηναϊκός-Καλλονή
17:15 Πανθρακικός-Λεβαδειακός
19:30 ΟΦΗ-Ολυμπιακός

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου  2015
17:15 Παναιτωλικός-Ατρόμητος
19:30 Πλατανιάς-Εργοτέλης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 19 αγώνες) 1. ΠΑΟΚ 46 -20 αγ.
2. Ολυμπιακός 45
3. Παναθηναϊκός 37
4. Αστέρας Τρίπολης 32
5. Παναιτωλικός 31
6. Βέροια 30
7. Ατρόμητος 29
8. Ξάνθη 27
. ΠΑΣ Γιάννινα 27
10. Καλλονή 23 -18αγ.
11. Κέρκυρα 22
. Πλατανιάς Χανίων 22
13. Λεβαδειακός 21
14. Πανθρακικός 18
15. Πανιώνιος 16 -18αγ.
16. ΟΦΗ 14
17. Εργοτέλης 11 -17αγ.
18. Νίκη Βόλου 7


***  
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,         4021   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2304    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 323   video.- 
Σύνολον                                                    8648  βίντεο   .-

~ https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3282.-   
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   345   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    826. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook , 
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   300 .- 
*** http://www.twitter.com/stamos01/  ,448/479/31  , 19,5  χιλ./260 / 11 .- 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .- 
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 359 ΑΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ


*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2015  :
~  Επικαιρότητα και ενημέρωση  01  Ιανουαρίου  2015: http://snsarfara.blogspot.gr/2015/01/01-2015.html ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  01  Ιανουαρίου  2014 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/01-2014.html .-
~  Επικαιρότητα  ενημέρωση  Παρασκευή  02 Ιανουαρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/01/02-2015.html .- 
~ Επικαιρότητα  ενημέρωση Σάββατο  03  Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/03-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 03 και 04 Ιανουαρίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/03-04-2015.html ,
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  04  Ιανουαρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/04-2015.html .-
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Δευτέρα 05 Ιανουαρίου 2015   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/05-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τρίτη  6 Ιανουαρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/01/6-2015.html .-
~Επικαιρότητα Ενημέρωση Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/07-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Πολιτικά Ειδησιογραφία  07 και 08/01/2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/07-08012015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 09  Ιανουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/09-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση Πολιτική  (οι)   Παρασκευή  09/01/2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/01/09012015.html  ,-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση   Σάββατο  10  Ιανουαρίου  2015   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/10-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή   11  Ιανουαρίου  2015  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/11-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 10 και 11 Ιανουαρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/10-11-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης 12 Ιανουαρίου 2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/01/12-2015.html .-
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/01/12-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  13  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/01/13-2015.html .-
~  Η Εφημερίδα μας Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 {ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΕΙΟΡΙΤΗΣ } :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/01/13-2015.html .-  
~  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/01/14-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Πέμπτη  15  Ιανουαρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/15-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  , Παρασκευή   16  Ιανουαρίου  2015   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/16-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα  μας  Σάββατο  17  Ιανουαρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/17-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  Κυριακή  18  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/18-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 17 και 18 Ιανουαρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/17-18-2015.html .-
~  Η  Εφημερίδα  μας  Δευτέρα  19  Ιανουαρίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/01/19-2015.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τρίτη  20  Ιανουαρίου  2015   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/20-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  21  Ιανουαρίου   2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/21-2015.html .-
Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/22-2015.html .-
~ Δημοσκοπήσεις Βουλευτικών εκλογών 25-01-2015 Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015
 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/25-01-2015-22-2015.html .-

~ Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/01/21-2015.html .-  
Η Εφημερίδα μας Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/01/23-2015.html  .-

***  Το κουίζ της ημέρας (φωτογραφία)           
       
Στη φωτογραφία που βλέπετε, τι πιστεύετε ότι υπάρχει κάτω από τα χαλίκια;
α) Ένας θησαυρός
β) Πετρέλαιο
γ) Ο ένοικος της Αμφίπολης
δ) Ένα ακόμα θαμμένο φρεάτιο…
Η σωστή απάντηση είναι το δ.
Αν υποθέσουμε ότι οι υπεύθυνοι θα θελήσουν να το καθαρίσουν, θα πρέπει να τους κατευθύνουμε με οδηγίες. Τι κι αν ο δρόμος είναι μεγάλος και έχει κίνηση, δε διαθέτει όνομα και σήμανση.
Το συγκεκριμένο φρεάτιο, λοιπόν, είναι στον κάθετο νέο δρόμο της Καλλιπατείρας λίγο πριν από την ταβέρνα του «Βάγια».
Π.Μπ. 
 
***

Δεν υπάρχουν σχόλια: