Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 30 Μαϊου 2014

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  30  Μαϊου  2014   :




*** Μεσσηνιακά  και  άλλα  :




*** Πανελλαδικές 2014: Με ανθρωπιά… ξεκίνησε ο χορός των εξετάσεων         
            
Με ένα θέμα επίκαιρο, αλλά «που δεν υπάρχει», κατά τους μαθητές, άρχισαν χθες οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Το θέμα που δόθηκε στη Νεοελληνική Γλώσσα ήταν: «Τα φαινόμενα που αποδεικνύουν το έλλειμμα της ανθρωπιάς. Δραστηριότητες ατομικές και συλλογικές που αποσκοπούν στον περιορισμό του ελλείμματος ανθρωπιάς» από το δοκίμιο «Σύγχρονος Άνθρωπος» του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου.
Γενικότερα, όσοι μαθητές μίλησαν στο «Θάρρος» έκαναν λόγο για θέματα εύκολα και επίκαιρα, ενώ όλοι συμφωνούσαν ότι υπάρχει έλλειψη ανθρωπιάς.
  Αριστοφάνης Διακουμέας
«Το θέμα ήταν για την ανθρωπιά και ήταν εύκολο. Ανήκε στα γνωστά θέματα SOS, το περιμέναμε και όλα πήγαν καλά».
  Ηλίας Αρβανίτης
«Τα συγκεκριμένα θέματα για μένα ήταν βατά, για τα υπόλοιπα παιδιά δεν ξέρω. Η προετοιμασία που είχε γίνει σε όλα τα θέματα περιείχε κι αυτό, οπότε μπόρεσα και έγραψα αυτά που ζητούσε.
Σχετικά με τα άλλα θέματα, ήταν καλά και ήταν ερωτήματα που περιμέναμε».
  Έλλη Γιαννακούλα
«Δεν μπορώ να πω ότι τα θέματα ήταν δύσκολα, το αντίθετο μάλιστα. Σχετικά με τον ανθρωπισμό στις μέρες μας, θεωρώ ότι δεν υπάρχει, και ήταν πολύ επίκαιρο ως θέμα.
Βέβαια, δεν ήταν και από τα SOS, αλλά, τελικά, όλα είναι SOS. Για παράδειγμα, επικρατέστερο θέμα ήταν ο εθελοντισμός, αφού σήμερα (σ.σ. χθες) είναι η παγκόσμια ημέρα».
  Δήμητρα Πιτσινή- Χατζή (φωτο όχι)
«Το θέμα ήταν ο ανθρωπισμός και ήταν κάτι που περιμέναμε. Όμως, κάθε άλλο παρά ανθρωπισμός υπάρχει στις μέρες μας, παρά την κρίση, οπότε θεωρητικά υπάρχει αλληλεγγύη».
  Γιάννης Γιακουμής
«Τα θέματα ήταν εύκολα, δεν έπεσε κάτι που δεν περιμέναμε ή δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει κάποιος που είχε διαβάσει, τα βασικά τουλάχιστον. Δηλαδή, θεωρώ ότι όλα τα παιδιά θα έγραψαν έναν αξιοπρεπές βαθμό, σε όποιο επίπεδο και αν βρίσκονται. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά και συνεχίζουμε δυνατά για τα άλλα μαθήματα».
  Παναγιώτης Φύσκιλης
«Τα θέματα ήταν σχετικά εύκολα, μπορεί να είχαν κάποιες παγίδες, αλλά πιστεύω στην έκθεση να τα έχουμε πάει καλά για αρχή. Τα αποτελέσματα θα δείξουν».
  Παναγιώτης Τάσσιος
«Τα θέματα ήταν καλά και δεν ήταν δύσκολα. Νομίζω ότι όλα τα παιδιά κατάφεραν να γράψουν.
Όσο για τον ανθρωπισμό, θεωρώ ότι, όπως έχουμε γίνει τώρα, δυστυχώς, δεν υπάρχει».
  Νικήτας Τζαμουράνης
«Λίγο- πολύ περιμέναμε να πέσουν αυτά τα θέματα, δεν ήταν και πολύ δύσκολα και αναφέρονταν σε γενικά ζητήματα, έτσι μπορούσε οποιοδήποτε να τα απαντήσει.
Προσωπικά, νομίζω ότι έγραψα καλά».
  Βασιλική Μπέκου
«Τα θέματα ήταν εύκολα και δεν υπήρχε καθόλου άγχος. Πάνω- κάτω κάτι τέτοιο περιμέναμε ως θέμα. Στις μέρες μας θεωρώ ότι δεν υπάρχει ανθρωπισμός, αφού κανείς δε νοιάζεται για τον άλλον. Ο καθένας κοιτά τον εαυτό του».
  Ηλίας Μποντιέτης
«Τα θέματα ήταν πολύ δύσκολα, ήταν για τα παπαγαλάκια και δεν τα περίμενε κανείς. Όλοι πιστεύαμε σε κάτι άλλο.
Θεωρώ ότι δεν υπάρχει ανθρωπισμός στις μέρες μας, αφού ο καθένας κοιτά την πάρτη του».
  Γιώργος Νικητάκης
«Σχετικό εύκολο θα έλεγα το θέμα, καθώς ταλανίζει την εποχή μας, αφού υπάρχει έλλειψη ανθρωπιάς.
Πιστεύω ότι υπάρχει ανθρωπιά, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό, όπως τα παλιότερα χρόνια.
Σχετικά με τα υπόλοιπα θέματα, το κείμενο πιστεύω ότι ήταν καλό για Πανελλήνιες και γενικά οι ασκήσεις εύκολες».
  Ελένη Πανταζίδη
«Ως θέμα μού άρεσε και ήταν ένα από αυτά που περίμενα. Είναι ένα επίκαιρο θέμα και νομίζω ότι φαίνεται πολύ συχνά η έλλειψη αυτού. Όσο για τα υπόλοιπα θέματα, θεωρώ ότι ήταν σχετικά εύκολα, αν είχες διαβάσει».
  Γιώργος Παπανικολάου
«Το θέμα ήταν σχετικά εύκολο, το κείμενο όμως ήταν αρκετά απαιτητικό.
Σε καμία περίπτωση δε θεωρώ ότι υπάρχει ανθρωπισμός στις μέρες μας και αυτό με προβληματίζει. Αυτό συμβαίνει, γιατί όλα γίνονται για ένα σκοπό, π.χ. το χρήμα, τη διαφήμιση, την προβολή, ενώ θα έπρεπε ο άνθρωπος να κοιτά τα βαθύτερα νοήματα».
  Παναγιώτης Παρασκευόπουλος
«Τα θέματα ήταν λίγο δύσκολα, αν και ακόμα δεν έχω ολοκληρωμένη εικόνα. Θέλω να μιλήσω και με τους καθηγητές για τις απαντήσεις. Όσο για τον ανθρωπισμό, ήταν επίκαιρο, πιο πολύ από ποτέ, και ωραίο θέμα. Οι ασκήσεις είχαν τη δυσκολία τους και ήταν αρκετές νομίζω, αλλά όχι κάτι που δεν έχουμε δει».
  Μαρίνα Χατζησταύρου
«Τα θέματα ήταν εύκολα, αν και δεν ήταν κάτι που εγώ περίμενα, αν και το είχαμε κάνει».
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

***  Πανελλήνιες 2014 με Βιολογία Γ.Π., Φυσική Γ.Π., Μαθηματικά Γ.Π., & Ιστορία Γ.Π. η συνέχεια (θέματα και απαντήσεις)         
   
Δεύτερη μέρα εξετάσεων η σημερινή και οι μαθητές εξετάζονται σε μαθήματα Γενικής Παιδείας.
Δείτε πιο κάτω τα θέματα και τις απαντήσεις αυτών
Βιολογία Γ.Π. Θέματα και Απαντήσεις
Φυσική Γ.Π. Θέματα και Απαντήσεις
Μαθηματικά & Στοιχεία Στατιστικής Γ.Π. Θέματα και Απαντήσεις
Ιστορία Γ.Π. Θέματα και Απαντήσεις
 
***  Διπλασιασμός των διεθνών αφίξεων στη Μεσσηνία         
           
Προγραμματίζονται για φέτος 172.956 επισκέπτες, έναντι 77.864 το 2013!
Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, αλλά και η αύξηση του ρεύματος ξένων επισκεπτών στη Μεσσηνία, αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν και πάλι τους επόμενους μήνες, μετά τις εντυπωσιακές επιδόσεις του 2013.
Σύμφωνα με αναλυτική έκθεση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, για τους τρέχοντες μήνες παρατηρείται σημαντική αύξηση, της τάξης του 122%, προγραμματισμού αεροπορικών θέσεων από το εξωτερικό σε σχέση με το 2013. Ειδικότερα, το 2013 ο αριθμός των ξένων επισκεπτών έφθασε στις 77.864, ενώ για το 2014 θα εκτιναχθεί στις 172.956!
Μάλιστα, παρατηρείται, επιπλέον, μεγαλύτερη αύξηση συγκριτικά των προγραμματισμένων πτήσεων σε σχέση με τις πτήσεις charter, γεγονός που δημιουργεί συνθήκες μεγαλύτερης ισορροπίας στο δίκτυο διανομής, άρα και στη ζήτηση. Την προηγούμενη χρονιά ο αριθμός προγραμματισμένων πτήσεων έφτασε στο 52%, έναντι 48% των πτήσεων charter. Για φέτος, η αναλογία αλλάζει και γίνεται 74% έναντι 26%.
Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τη Μεσσηνία, αλλά και για την υπόλοιπη Ελλάδα, έγκειται στην έκρυθμη κατάσταση αυτή την περίοδο στην Ουκρανία, ενώ ακόμη κανείς δε γνωρίζει το βαθμό που θα επηρεάσει την τουριστική αγορά. Ενδεικτικά, για φέτος αναμένονται από τη Ρωσία 40.912 επισκέπτες και από την Ουκρανία 3.600.
Γενικότερα, ο ΣΕΤΕ προχώρησε σε αναθεώρηση του αρχικού στόχου των 18,5 εκατ. διεθνών αφίξεων στα 19 εκατ., βάσει των νέων δεδομένων των προγραμματισμένων αεροπορικών θέσεων από το εξωτερικό για το 2014. Σύμφωνα με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, αυτό προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων του ετήσιου προγραμματισμού των πτήσεων της Εθνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων (ΕΑΣΠ), που υλοποίησε το νεοσύστατο SETE intelligence.
Η μελέτη καταγράφει για το 2014 σημαντική αύξηση προγραμματιζόμενων πτήσεων και θέσεων από το εξωτερικό σε σχέση με το 2013. Αν και η τελική υλοποίηση πτήσεων που θα εκτελεσθούν από τις αεροπορικές εταιρείες, καθώς και η πληρότητα των θέσεων θα δημιουργήσει διαφοροποιήσεις από τα αρχικά στοιχεία της ΕΑΣΠ, οι αντίστοιχες συγκρίσεις προγραμματισμού και υλοποίησης του 2013 σε σχέση με το 2014 οδηγούν στα θετικά ως άνω συμπεράσματα, σύμφωνα με την ανάλυση του ΣΕΤΕ.
Από την ίδια μελέτη προκύπτει, επίσης, η μεταβολή του μείγματος εισερχόμενων πτήσεων, με τις τακτικές πτήσεις να είναι πλέον περισσότερες από τις πτήσεις τσάρτερ (51% τακτικές / 49% τσάρτερ). Ο ΣΕΤΕ τονίζει ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, διότι δείχνει ότι στην Ελλάδα εξελίσσονται συνθήκες μεγαλύτερης ισορροπίας στα τουριστικά δίκτυα διανομής, άρα και στη ζήτηση.    Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

*** Φιλική (;) πόλη για τα ΑμΕΑ η Καλαμάτα         
           
ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ!
Συμμετοχή της Καλαμάτας σε διαγωνισμό για την πρόσβαση των ΑμεΑ
Η πόλη της Καλαμάτας και πολύ περισσότερο η Δημοτική της Αρχή, πολλές ιδιωτικές υπηρεσίες και φορείς, αλλά και εμείς οι ίδιοι, δεν μπορούμε να αισθανόμαστε υπερήφανοι για το πώς συμπεριφερόμαστε στα άτομα με ειδικές ανάγκες, σε όλους αυτούς τους συνδημότες που δεν μπορούν να δουν ή να περπατήσουν.
Πίσω από ένα μπαστούνι ή πάνω σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο προσπαθούν καθημερινά να αντιμετωπίσουν προβλήματα που αφορούν στη μετακίνησή τους, την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, την εργοδότησή τους και, τελικά, την ίση παρουσία τους στο κοινωνικό σύνολο.
Όλοι οι παραπάνω έχουμε κάνει ελάχιστα πράγματα για να αλλάξουμε την κατάσταση.
Σκεφθείτε πόσα δημοτικά ή δημόσια κτήρια είναι προσβάσιμα για τους εν λόγω συνανθρώπους μας. Σκεφθείτε αν στους δρόμους και στα πεζοδρόμια της πόλης  (σ.σ. εκτός ίσως από την Αριστομένους και αυτή όχι σε όλο της το μήκος) υπάρχει η δυνατότητα άνετης μετακίνησης στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Θυμηθείτε πόσες φορές έχουμε δει αυτοκίνητα παρκαρισμένα χωρίς καμία λογική μπροστά από τη ράμπα του πεζοδρομίου που είναι φτιαγμένη για να κινούνται αναπηρικά καροτσάκια.
Κι όμως, ο Δήμος Καλαμάτας σκέφτεται να συμμετάσχει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό της πόλης-πρότυπο για την πρόσβαση το 2015! Εκτός και αν μέσα στη χρονιά προλάβει να υλοποιήσει έργα για την προσβασιμότητα των ατόμων με ανάγκες στα δημόσια κτήρια, να φτιάξει κατάλληλα πεζοδρόμια και γενικά ό,τι απαιτείται για συμμετοχή σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες...
Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

*** Συνέχιση των υποτροφιών «Λυκούργος Σκιάς» για οκτώ φοιτητές
 
Εγκρίθηκε, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, η συνέχιση της χορήγησης υποτροφιών του κληροδοτήματος «Λυκούργος Σκιάς» για το ακαδημαϊκό έτος 2013–2014. Η επιτροπή, εξετάζοντας τα πιστοποιητικά προόδου των υποτρόφων του κληροδοτήματος, αποφάσισε τη συνέχιση της χορηγίας στους παρακάτω οκτώ υποτρόφους για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014: Παναγιωτόπουλο Μιχαήλ του Σταύρου, Νικολακέα Σωτήριο του Κωνσταντίνου, Σταματίου Παναγιώτα του Δημητρίου, Ηλιόπουλο Ευάγγελο του Κωνσταντίνου, Μιχαλοπούλου Ολυμπία του Ευαγγέλου, Γκόνη-Ρήγα Παναγιώτα του Γεωργίου, Ξενούλη Μαρία του Παναγιώτη, Ψυχογιό Ιωάννη του Παναγιώτη Από την άλλη πλευρά, εκτός ημερήσιας διάταξης έγινε συζήτηση επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια έτοιμου σκυροδέματος, προϋπολογισμού 73.800 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Υπεβλήθησαν τρεις προσφορές και ανακηρύχθηκε προσωρινός μειοδότης η εταιρεία Μιχαήλ Ντονάς και ΣΙΑ ΟΕ, με προϋπολογισμό προσφοράς 67.957,50 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Τέλος, εγκρίθηκε ο καθορισμός τέλους χρήσης κοινοχρήστων χώρων των πλατειών της πόλης της Καλαμάτας για τη διενέργεια εκδηλώσεων, στο ποσό των 100 ευρώ με χρήση ρεύματος, για διάρκεια 2-3 ωρών. Α.Π. - 

***   Επιτυχημένη η άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης (φωτογραφίες)         
      
Με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ – ΠΥΡΟΣ 2014»
 Με επιτυχία έγινε προχθές το πρωί άσκηση για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ – ΠΥΡΟΣ 2014» στη δασική περιοχή στη θέση «Ραμοβούνι» της Δημοτικής Ενότητας Μελιγαλά
Τη γενική διεύθυνση της άσκησης είχε ο επικεφαλής του Διευθύνοντος Επιτελείου, διοικητής της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Πελοποννήσου, αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας, ενώ την παρακολούθησαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ιωάννης Αργυράκης, ο διοικητής της Π.Υ. Γαργαλιάνων, αντιπροσωπεία αξιωματικών και υπάλληλων από τις Π.Υ και Π.Κ. του Νομού Μεσσηνίας, καθώς και αντιπροσωπείες των εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο νομό.
Ειδικότερα, στην άσκηση συμμετείχαν: ΠΕ.ΠΥ.Δ. Πελοποννήσου, Διοίκηση Π.Υ. Νομού Μεσσηνίας, Π.Υ. Καλαμάτας, Π.Κ. Μελιγαλά, Π.Υ. Γαργαλιάνων, ΠΕ.Κ.Ε. Πελοποννήσου, Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας -Τμήμα Πολιτικής Προστασίας,
Δήμος Καλαμάτας, Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, 120 ΠΕΑ, 9ο Σύνταγμα Πεζικού, Διεύθυνση Δασών Μεσσηνίας, Δασαρχείο Κυπαρισσίας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ναυαγοσωστών Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας και Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Παράρτημα Νομού Μεσσηνίας.
  Σκοπός
Σκοπός της εν λόγω άσκησης ήταν η αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Μεσσηνίας στην αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς.
Επίσης, η επιχειρησιακή αφύπνιση, η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του μηχανισμού, η μείωση του χρόνου ανταπόκρισης, καθώς και η βελτιστοποίηση της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων στη δασοπυρόσβεση φορέων που θα συνδράμουν στις επιχειρησιακές δράσεις κατά την αντιπυρική περίοδο.
  Σενάριο
Όσο για το σενάριο της άσκησης, προέβλεπε τα εξής:
  Φάση 1η
 Ώρα 9.00
Ο πυροφύλακας του Π-8 (Πυροφυλάκιο Βουλκάνου) αντιλαμβάνεται έντονο καπνό στην περιοχή «Ραμοβούνι». Κάνοντας έλεγχο με τα κιάλια επιβεβαιώνεται για την ύπαρξη πυρκαγιάς στη θέση «Ραμοβούνι» και συγκεκριμένα στο πρανές του αγροτικού δρόμου που οδηγεί στην Τ.Κ. Μίλα. Η πυρκαγιά λόγω του έντονου ανάγλυφου της περιοχής και του βόρειου ανέμου που επικρατεί δείχνει να εξαπλώνεται νότια. Ο πυροφύλακας ενημερώνει άμεσα μέσω ασυρμάτου το Π.Κ. Μελιγαλά. Το Π.Κ. Μελιγαλά κινητοποιεί άμεσα το περιπολικό όχημα « ΜΕΛΙΓΑΛΑ-30» Π.Σ.1325 UNIMOG 2,5t, που βρίσκεται στην Τ.Κ. Δωρίου, μόλις πέντε χλμ. μακριά από το σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς, καθώς και το όχημα της εξόδου του Κλιμακίου το «ΜΕΛΙΓΑΛΑ Α-1» Π.Σ. 2854 MAN 1,5t . Επίσης, το Π.Κ. Μελιγαλά ενημερώνει άμεσα τη ΔΙ.ΠΥ.Ν. Μεσσηνίας και δίνει πληροφορίες για την ένταση της πυρκαγιάς, την κατεύθυνση και ένταση του ανέμου, το χρώμα του καπνού, καθώς και προτεινόμενη διαδρομή προσέγγισης των πυροσβεστικών οχημάτων (βλέπε φωτογραφία 2).
  Ώρα 9.01
Το Κέντρο της Π.Υ. Καλαμάτας σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τις οδηγίες του διοικητή της Υπηρεσίας «ΑΡΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» ειδοποιεί το περιπολικό «ΚΑΛΑΜΑΤΑ 35» Π.Σ.975 STEYER 5t, την πυροσβεστική έξοδο της Υπηρεσίας «ΚΑΛΑΜΑΤΑ Α-1» Π.Σ. 1253 UNIMOG 2,5t και τον «ΑΧΕΛΩΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» Π.Σ. 3250 ACTROS 10ton, να μεταβούν στην πυρκαγιά. Παράλληλα, ειδοποιείται ο «ΚΡΟΝΟΣ» ΚΗΗ 2802, αλλά και το ΠΕ.Κ.Ε. Πελοποννήσου.
  Ώρα 9.06
Το «ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ 30» Π.Σ. 1325 UNIMOG 2,5t (που βρίσκεται στο Δώριο, απόσταση 6,5 χλμ. από την πυρκαγιά) καταφθάνει πρώτο στην περιοχή και ενημερώνει το κέντρο ότι έχει οπτική επαφή με την πυρκαγιά και ζητά ενισχύσεις. Ενημερώνονται τα οχήματα που βρίσκονται καθοδόν, ο «ΚΡΟΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» και ο «ΑΡΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ», που κινούνται προς το συμβάν. Δίνεται λεπτομερής περιγραφή στο κέντρο και επιχειρείται άμεση προσβολή. Επίσης, ενημερώνει το «ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ Α-1» Π.Σ.2854 ΜΑΝ 1,5t για τον τρόπο εξάπλωσης της πυρκαγιάς, το οποίο και καταφθάνει σε μικρό χρονικό διάστημα στην πυρκαγιά, μετά το «ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ 30» .
  Ώρα 9.10
Γίνεται προσπάθεια από το «ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ 30» Π.Σ.1325 UNIMOG 2,5ton που έχει καταφθάσει πρώτο στην πυρκαγιά να προσεγγίσει και να ανακόψει το βορειοδυτικό μέτωπό της, το οποίο κατευθύνεται σε ένα ποιμνιοστάσιο.
Το «ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ Α-1» Π.Σ. 2854 MAN 1,5t τοποθετείται επί του δρόμου που οδηγεί στη θέση «Ραμοβούνι» (άγαλμα Κολοκοτρώνη) ακριβώς απέναντι από το «ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ 30» Π.Σ.1325 UNIMOG 2,5ton, προσπαθώντας κι αυτό να ανακόψει την εξάπλωση του νοτιοδυτικού μετώπου της πυρκαγιάς (βλέπε φωτογραφία 3).
  Ώρα 9.20
Στον τόπο του συμβάντος καταφθάνει ο «ΚΡΟΝΟΣ» ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ με το ΚΗΗ 2802 και ο «ΑΡΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» με το Π.Σ.2290. Ο «ΑΡΗΣ» Καλαμάτας αντιλαμβάνεται ότι η φωτιά δεν μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο με τις υπάρχουσες δυνάμεις, αφού ο άνεμος αλλάζει κατευθύνσεις και η βλάστηση είναι πυκνή. Ζητά ενισχύσεις μέσω ΠΕ.Κ.Ε. Πελοποννήσου από την Π.Υ. Γαργαλιάνων, το Π.Κ. Κυπαρισσίας, το Π.Κ. Πύλου, την Π.Υ. Μεγαλόπολης, την Π.Υ. Τρίπολης, κινητοποιεί την Πολιτική Προστασία και εφαρμόζει τα προβλεπόμενα του Σχεδίου Δασοπυρόσβεσης.
  Ώρα 9.22
Ο διοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας δίνει άμεσα εντολή στον «ΚΡΟΝΟ» Καλαμάτας να μεταβεί νοτιοανατολικά για να ανακόψει την εξάπλωση του μετώπου της πυρκαγιάς μαζί με το «ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ Α-1» Π.Σ. 2854 MAN 1,5t και την προστασία του ποιμνιοστασίου που βρίσκεται στο σημείο αυτό (βλέπε φωτογραφία 4).
Ο διοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας ζητά μέσω ΠΕ.Κ.Ε. τη συνδρομή εναερίων μέσων και τη συγκρότηση ομάδας πεζοπόρου από την Π.Υ. Καλαμάτας.
Το ΠΕ.Κ.Ε Πελοποννήσου ενημερώνει τον «ΑΡΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» για το αίτημα των ενισχύσεων και λαμβάνει εντολή για κλήση οχημάτων Υπηρεσιών όμορων νομών προς ενίσχυση.
  Ώρα 9.30
Στον τόπο του συμβάντος καταφθάνει το περιπολικό όχημα «ΚΑΛΑΜΑΤΑ 35» Π.Σ.975 STEYER 5ton, η έξοδος από την Π.Υ. Καλαμάτας «ΚΑΛΑΜΑΤΑ Α-1» Π.Σ. 1253 UNIMOG 2,5ton και ο «ΑΧΕΛΩΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» Π.Σ. 3250 ACTROS 10ton.
Ο διοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας τοποθετεί το «ΚΑΛΑΜΑΤΑ Α-1» Π.Σ. 1253 UNIMOG 2,5ton επί του αγροτικού δρόμου που οδηγεί από τη θέση «Ραμοβούνι» προς την Τ.Κ. Μίλα για προσβολή του μετώπου αυτής από τα πλάγια και για να αποτρέψει πιθανή εξάπλωση αυτής, μέσω κηλίδωσης, προς τα ανατολικά. Επίσης, δίνει εντολή στο Π.Σ.975 STEYER 5ton να μεταβεί προς ενίσχυση του Π.Σ. 2854 και δυτικότερα από αυτό υπό τις διαταγές του «ΚΡΟΝΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ».
Ο «ΑΧΕΛΩΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» Π.Σ. 3250 ACTROS 10ton παίρνει εντολή να τοποθετηθεί σε πλάτωμα επί του κεντρικού δρόμου που οδηγεί προς το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, κάνοντας πλήρωση τόσο στο Π.Σ.975 όσο και στο Π.Σ.2854 (βλέπε φωτογραφία 5).
  Ώρα 9.40
Στον τόπο του συμβάντος καταφθάνουν και το Π.Σ. 2939 ATEGO 5ton της Π.Υ. Γαργαλιάνων και του δίνεται διαταγή από τον «ΑΡΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» να μεταβεί επί του κεντρικού δρόμου που οδηγεί στην Τ.Κ. Μίλα για να προσβάλει το τελευταίο και ανατολικότερο μέτωπο της πυρκαγιάς.
Μία υδροφόρα του Δήμου Καλαμάτας καταφθάνει στο συμβάν και παίρνει εντολή από τον «ΑΡΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» να κάνει πλήρωση στα Π.Σ. 1325, στο Π.Σ. 1253 και στο ΠΣ 2939, που επιχειρούν με τον «ΚΡΟΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ».
Κατόπιν καταφθάνει το Π.Σ. 3310 Λεωφορείο IVECO THESIS με ομάδα πεζοπόρου από την Π.Υ. Καλαμάτας. Ο «ΑΡΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» άμεσα δίνει εντολή να μεταβεί μαζί με το Π.Σ. 2939 ATEGO 5ton της Π.Υ. Γαργαλιάνων, ώστε να προεκτείνουν τις εγκαταστάσεις ανατολικά τόσο προς το Π.Σ. 2854 όσο και προς το Π.Σ. 975 και να ανακόψουν το τελευταίο μέτωπο προς τα δυτικά.
Στην πυρκαγιά καταφθάνει και περιπολικό της ΕΛΑΣ, το οποίο τοποθετείται στη διασταύρωση των δρόμων τόσο αυτού που οδηγεί προς το άγαλμα του Κολοκοτρώνη στη θέση «Ραμοβούνι» όσο και αυτού που οδηγεί στην Τ.Κ. Μίλα, διευκολύνοντας την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων (βλέπε φωτογραφία 6).
    Φάση 2η
 Ώρα 9.45
Η φωτιά είναι σε εξέλιξη.
Άφιξη του επικεφαλής του Ασκούμενου Επιτελείου Άσκησης (διοικητή ΠΕ.ΠΥ. Δ. Πελοποννήσου). Αναλαμβάνει επικεφαλής της όλης επιχείρησης.
Άφιξη δύο (2) αεροσκαφών. Το συντονισμό αυτών αναλαμβάνει ο συντονιστής Εναερίων. Τα εναέρια μέσα επιχειρούν δυτικά στην κεφαλή της πυρκαγιάς, χαμηλώνουν το ύψος φλόγας και την ένταση αυτής, με σκοπό να μην περάσει το χωματόδρομο (βλέπε φωτογραφία 7).
Αναφέρεται από τον ΚΡΟΝΟ Καλαμάτας τραυματισμός υπαλλήλου στο πόδι λόγω του ανάγλυφου της περιοχής στην εγκατάσταση του ΠΣ 2939. Δίνονται οδηγίες από τον «Κρόνο Καλαμάτας», στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ναυαγοσωστών Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας που έχουν καταφθάσει στην περιοχή, να σπεύσουν στο σημείο, προκειμένου να μεταφέρουν τον υπάλληλο στο ασθενοφόρο, για να διακομισθεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο.
  Φάση 3η
Ώρα 9.50 η πυρκαγιά είναι σε ύφεση. Έχουν καεί περίπου 1.500 στρέμματα δασώδους έκτασης (χαμηλή βλάστηση).
Ώρα 9.55 περιμετρικά της πυρκαγιάς έχουν γίνει εγκαταστάσεις και σβήνουν τελευταίες μικροεστίες και γίνεται αποκάθαρση.
Ώρα 10.00 έχουμε την πλήρη κατάσβεση και σταδιακή αποδέσμευση των οχημάτων αρχικά άλλων Υπηρεσιών εκτός νομού.
Παραμένουν για φύλαξη τρία (3) οχήματα της Π.Υ. Καλαμάτας και του Π.Κ. Μελιγαλά, ο επιχειρησιακός αξιωματικός και η υδροφόρα του Δήμου Καλαμάτας.
 
***  Το προφίλ του Γερμανού καταναλωτή ελαιολάδου
  Μια πολύ σημαντική μελέτη, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Unapol (Εθνική Ένωση Ελαιοπαραγωγών Ιταλίας), σκιαγραφεί το προφίλ του Γερμανού καταναλωτή ελαιολάδου, τις καταναλωτικές του συνήθειες, το επίπεδο της πληροφόρησης που λαμβάνει και της ενημέρωσης που διαθέτει σε ζητήματα ποιότητας και διατροφικής αξίας του ελαιολάδου. Μια πρώτη, εντυπωσιακή, παρατήρηση είναι πως μόνο το 2,8% των Γερμανών καταναλωτών που ερωτήθηκαν, δήλωσαν πως δεν καταναλώνουν ποτέ ελαιόλαδο. Η έρευνα έγινε μέσω διαδικτύου και οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ένα on-line ερωτηματολόγιο. Η ανάλυση του αποτελέσματος έγινε πάνω σε δείγμα 500 καταναλωτών, άνω των 18 ετών, που είναι υπεύθυνοι για τις οικιακές αγορές και ανήκουν σε κοινωνικο-επαγγελματική τάξη με αυξημένη δυνατότητα εξόδων. Από όσους Γερμανούς καταναλωτές απάντησαν πως αγόρασαν «έλαια» τους τελευταίους 12 μήνες, το 62,8% αγόρασε ηλιέλαια, το 60,6% ελαιόλαδο και το 51,4% εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Το 55,8% δήλωσε πως χρησιμοποιεί «πολύ συχνά» ελαιόλαδο στο σπίτι, το 13,6% ότι το χρησιμοποιεί πάντα. Οι μισοί από όσους ερωτηθέντες απάντησαν πως δεν καταναλώνουν ελαιόλαδο στο σπίτι, δήλωσαν πως δεν τους αρέσει η γεύση του, το 28,6% ότι το βρίσκει πολύ ακριβό και το 21,4% πως δεν αρέσει σε κάποια μέλη της οικογένειας. Το 65,6% των ερωτηθέντων απάντησαν πως καταναλώνουν ελαιόλαδο γιατί είναι πολύ υγιεινό, το 36,0% γιατί είναι εύγευστο, το 27,0% για την καλή ποιότητά του, το 22,0% για τη ρευστότητά του και το 18,1% για την απαλή γεύση του. Το ελαιόλαδο δεν αρέσει κυρίως σε Γερμανούς άντρες και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Από τα ελαιόλαδα που καταναλώνουν οι Γερμανοί στο σπίτι, το 38,3% είναι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το 41,8% παρθένο ελαιόλαδο και το 18,1% ελαιόλαδο. Οι Γερμανοί αγοράζουν στην πλειοψηφία τους (54,9%) τυποποιημένο ελαιόλαδο σε μπουκάλια των 750 ml και το 23,5% σε μπουκάλια τους ενός λίτρου. Το 44% του δείγματος, δηλαδή 214 άτομα, δήλωσαν πως αγοράζουν ελαιόλαδο σε τιμή ανάμεσα στα 5 με 7 ευρώ το λίτρο. Μόνο το 6% απάντησε πως αγοράζει ελαιόλαδο σε τιμή άνω των 10 ευρώ το λίτρο. Εννέα στους 10 Γερμανούς καταναλωτές δήλωσαν πως χρησιμοποιούν ελαιόλαδο στο σπίτι για να ετοιμάσουν γεύματα «ιταλικής κουζίνας», αλλά και 85% για την ετοιμασία γευμάτων «γερμανικής κουζίνας». Το στοιχείο που οδηγεί στην αγορά ελαιολάδου είναι κατά 79% η ντελικάτη γεύση του και κατά 66% ότι είναι εξαιρετικό παρθένο. Σημαντική είναι, επίσης, η σχέση τιμής/ποιότητας, αν παράγεται σε χώρα γνωστή για την ποιότητα του ελαιολάδου της και αν η ετικέτα του είναι σαφής και κατανοητή. Πολύ σημαντική είναι, επίσης, η ιχνηλασιμότητα (39,1%), η χαμηλή τιμή (25,1%), η έντονη γεύση και η συσκευασία του. Το 55,1% των ερωτηθέντων (268 άτομα) αρκείται στις πληροφορίες της ετικέτας του ελαιολάδου, το 41,2% (200 άτομα) αναζητά πληροφορίες και από συγγενείς/φίλους και κάποιοι αναζητούν πληροφορίες στο ίντερνετ. Το 84,2% των ερωτηθέντων θεωρεί πολύ σημαντική τη διατροφική αξία των τροφών και το 66% πριν προχωρήσει στην αγορά ενός προϊόντος, ενημερώνεται για τη διατροφική του αξία. Το 72% των ερωτηθέντων Γερμανών καταναλωτών δήλωσαν ότι οι πληροφορίες της ετικέτας είναι επαρκείς για να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους για ενημέρωση σχετικά με την διατροφική αξία του ελαιολάδου. Το 78,6% θεωρεί ότι το ποιοτικό στοιχείο που χαρακτηρίζει το ελαιόλαδο είναι τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του. Ακολουθεί η φρεσκάδα και αν είναι βιολογικό. ΠΗΓΗ: olivenews.gr - 
 
***   Ελεύθερος για δολοφονία Ψυχόπαιδα, στη φυλακή για την 20ετή ποινή του ο 52χρονος          
           
Δεν προέκυψαν στοιχεία για συμμετοχή του 52χρονου, που παραδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ως ηθικού αυτουργού, όπως κατηγορείται, στη δολοφονία του Σωτ. Ψυχόπαιδα το Νοέμβριο του 2008 στη Μικρομάνη και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, χθες, μετά την απολογία του, κρίθηκε ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Ωστόσο, ο 52χρονος θα οδηγηθεί στις φυλακές, καθώς σε βάρος του εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για εκβιασμούς καταστηματαρχών, ναρκωτικά και οπλοκατοχή, κάθειρξης 21 ετών και 6 μηνών.
Εις βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του Σωτ. Ψυχόπαιδα και καταδικαστικές αποφάσεις για συμμετοχή ως μέλος στην εγκληματική οργάνωση, για τις περιπτώσεις αγοράς, κατοχής και πώλησης ναρκωτικών, για οπλοκατοχή, εκβίαση καταστημάτων και απόπειρα εκβίασης επιχειρηματιών, στη μεγάλη υπόθεση που αφορούσε και στη δολοφονία πατέρα και γιου Μεσάι.
Αν και καταζητούνταν χρόνια τώρα από την Αστυνομία, δεν είχε καταστεί δυνατή η σύλληψή του και την προηγούμενη Πέμπτη παρουσιάσθηκε μόνος του στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, όπου και παραδόθηκε.
Για την υπόθεση της δολοφονίας Ψυχόπαιδα αναμένεται να απολογηθεί και ο δίδυμος αδελφός του 52χρονου, ο οποίος εκτίει ποινή δις ισόβια για τη δολοφονία πατέρα και γιου Μεσάι και επίσης κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός, αλλά αρνείται κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή του. 
 
***  22χρονος έκλεψε από σχολείο 8 ηλεκτρονικούς υπολογιστές           
           
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 22χρονος ημεδαπός, γιατί όπως προέκυψε, προχθές  το απόγευμα, στην Καλαμάτα  μπήκε σε σχολείο και αφαίρεσε φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, τον οποίο στη συνέχεια διέθεσε έναντι χρηματικού ποσού σε 29χρονο ημεδαπό, ο οποίος επίσης συνελήφθη.
Στην κατοχή του 29χρονου βρέθηκε ο  φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και αποδόθηκε αρμοδίως.
Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 22χρονος, από τις αρχές έως τα μέσα του τρέχοντος μηνός, είχε μπει άλλες δύο φορές στο ίδιο σχολείο και είχε αφαιρέσει συνολικά -7- φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης.

***  Στην “Costa Navarino” η παρουσίαση του νέου VW Passat
 
 ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3.000 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον αθηναϊκό Τύπο, ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου του Ομίλου VW ζήτησε από τους επιτελείς του να οργανώσουν την παγκόσμια εμπορική παρουσίαση του νέου Passat στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πύλο. Ο Ferdinand Piech βρέθηκε της προηγούμενες ημέρες στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino. Όπως λέγεται, ο Γερμανός μάνατζερ «θαμπώθηκε» από την ομορφιά του τοπίου αλλά και την αρτιότητα του συγκροτήματος και ζήτησε να γίνει εκεί η εμπορική παρουσίαση του Passat. Εφόσον τελικά η επιθυμία του προέδρου γίνει δεκτή (κάτι που είναι πολύ πιθανό), τότε πάνω από 3.000 επαγγελματίες θα φιλοξενηθούν στην Πύλο, οι οποίοι με τη σειρά τους θα «διαφημίσουν» τις ομορφιές της περιοχής. Η παρουσίαση αναμένεται να γίνει στα τέλη Οκτωβρίου, και την Πύλο θα βρεθούν όλοι οι έμποροι της VW, από όλο τον κόσμο. Η Volkswagen δεν έχει παρουσιάσει φωτογραφίες για τη νέα γενιά του μεσαίου της οικογενειακού μοντέλου. Αυτό θα το πράξει τον Ιούλιο, όμως μέχρι τότε έχουμε επίσημα σκίτσα αλλά και πληροφορίες για τα μηχανικά μέρη. Η πρεμιέρα για το κοινό θα γίνει τον Οκτώβριο στο Παρίσι και σύμφωνα με πληροφορίες του NewsAuto.gr, οι παραδόσεις του Passat στην Ελλάδα θα αρχίσουν τους πρώτους μήνες του 2015. Στην όγδοη γενιά του Passat, η Volkswagen κάνει ένα σημαντικό τεχνολογικό βήμα. Στόχος της είναι να διατηρήσει στενή επαφή με τις premium προτάσεις της κατηγορίας, όπως η Mercedes C-Class και η BMW Σειρά 3. Οι Γερμανοί χρησιμοποίησαν περισσότερο αλουμίνιο, με αποτέλεσμα το νέο μοντέλο να είναι έως 85 kg ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του. Έτσι είναι οικονομικότερο στην κατανάλωση και πιο δυναμικό στην οδήγηση. Όλα τα νέα Passat (sedan ή station wagon) θα φέρουν στάνταρ πίσω φώτα LED, ενώ οι εμπρός προβολείς θα είναι αλογόνου ή LED. - 

*** Συνεχίζεται το… γαϊτανάκι των απευθείας αναθέσεων στο Δήμο Καλαμάτας          
           
-Ένα ακόμη παράδειγμα, η προμήθεια γραφικής ύλης για την 3η Ανθοκομική Έκθεση
Το Αντώνη Πετρόγιαννη
 Η καταγγελία έγινε επώνυμα στην εφημερίδα (σ.σ. όπερ σημαίνει ότι τα στοιχεία είναι στη διάθεσή μας), αλλά το θέμα δεν είναι εκεί. Έχει να κάνει με την πολιτική ηθική (!) της Δημοτικής Αρχής, αλλά και τον τρόπο που διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα.
Εξηγούμεθα. Για το έτος 2014, έπειτα από σχετικό διαγωνισμό, έχουν προκύψει δύο ανάδοχοι για τον εφοδιασμό του Δήμου με γραφική ύλη. Κάθε μία εταιρεία έχει αναλάβει συγκεκριμένο έργο.
Όμως, για την 3η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμάτας διαβάζουμε στη «Διαύγεια» ότι με απόφαση του δημάρχου Παν. Νίκα προτιμήθηκε (άγνωστο γιατί) η απευθείας ανάθεση της προμήθειας υλικών (γραφικών και εκτυπώσεων)- που περιγράφονται στη 15/2014 Μελέτη των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών- σε μόνο μία εκ των δύο προμηθευτριών, στη συνολική τιμή των δύο χιλιάδων εβδομήντα δύο ευρώ και ενενήντα δύο λεπτών (2.072,92 ευρώ), συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Το φυσιολογικό ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί δε μοιράστηκε η δουλειά, από τη στιγμή που οι προμηθευτές του Δήμου είναι δύο και οι οποίοι μπορούν να παράσχουν τα απαραίτητα υλικά για την έκθεση.
Την ίδια απορία φαίνεται να είχε και η αποκλεισθείσα από το έργο και επικοινώνησε με τη Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας και συγκεκριμένη υπάλληλο. Η απάντηση που έλαβε ήταν αποστομωτική: «Προτιμήθηκε η άλλη ανάδοχος γιατί βρίσκεται πιο κοντά στο Δημαρχείο, ενώ εσείς είστε μακριά από το κέντρο!». Τόσο απλά, τόσο «ξεκάθαρα».
Σε περίπτωση που η Δημοτική Αρχή διαθέτει την απαραίτητη πολιτική ηθική (σ.σ. την οποία πιστεύομε ότι έχει), θα θέλαμε μια περισσότερο τεκμηριωμένη απάντηση, γιατί η παραπάνω μόνο θυμηδία προκαλεί. Η διαδικασία της «απευθείας ανάθεσης» με ποιο κριτήριο και με ποια αξιοκρατική διαδικασία έγινε. Δεν είναι δυνατό να ισχύει η λογική «δίνουμε σε όποιον θέλουμε εμείς τα έργα», χωρίς εγγύηση και αξιοκρατία. Μέχρι πότε ο μπάρμπας στην Κορώνη θα έχει «θεσμικό» ρόλο;
Η... βαλίτσα του θέματος έχει κι άλλες παραμέτρους, αλλά δεν είναι της ώρας να δουν το φως της δημοσιότητας. Θα αρκεστούμε επί του παρόντος στο ερώτημα και σε μια απάντηση.
 
***  Ιστορική αλλαγή στον τραπεζικό χώρο! Αποχωρεί από την ηγεσία της Alpha Bank ο Γιάννης Κωστόπουλος          
            
Μια ιστορική αλλαγή στην ηγεσία της Alpha Bank. Ο επί πολλές δεκαετίες πρόεδρος της τράπεζας Γιάννης Κωστόπουλος, αποχωρεί υποβάλλοντας την παραίτησή του, αλλά παραμένει μέτοχος της τράπεζας.
Στην θέση του αναλαμβάνει ως μη εκτελεστικός πρόεδρος ο πρώην διοικητής της Εθνικής Τράπεζας κ. Βασίλης Ράπανος.
Επίσης: Εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας θα είναι ο κ. Δήμος Μαντζούνης (διευθύνων σύμβουλος), ο κ. Σπύρος Φιλάρετος, ο κ. Αρτέμης Θεοδωρίδης ο κ. Γιώργος Αρώνης και ο εκπρόσωπος του Κατάρ.
Ποιός είναι ο Γιάννης Κωστόπουλος
Ο Γιάννης Κωστόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938. Σπούδασε Ναυπηγός στο King’s College του Πανεπιστημίου Durham της Αγγλίας.
Στον τραπεζικό χώρο ξεκίνησε την καριέρα του από την Τράπεζα Εμπορικής Πίστεως το 1963 και έχει το ρεκόρ μακροημέρευσης στο τιμόνι μιας τράπεζας.
Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της Τραπέζης από το 1973 και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικός Διευθυντής από το 1984 έως το 1996. Από το 1996 έως το 2005 διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank. Από την 23.2.2005 είναι Εκτελεστικός Πρόεδρος της Alpha Bank.
Ο παππούς του Γιάννη Κωστόπουλου, από τον οποίο πήρε το όνομά του ήταν έμπορος υφασμάτων από τη Σπερχογεία Μεσσηνίας. Το 1879 ίδρυσε μια εμπορική εταιρεία στην Καλαμάτα. Το 1918, το πιστωτικό τμήμα της εταιρείας μετονομάστηκε σε Τράπεζα Καλαμών, δημιουργώντας μία από τις πρώτες ιδιωτικές τράπεζες της Ελλάδας.
Το 1924 η Τράπεζα εκείνη μεταφέρθηκε στην Αθήνα, και μετονομάστηκε σε Τράπεζα Ελληνικής Εμπορικής Πίστης. Από εκείνη την τράπεζα προέκυψε η Τράπεζα Πίστεως, με νέα μετονομασία το 1972, για να μετονομαστεί για τελευταία φορά σε Alpha Bank το 1994.
Στα τέλη της δεκαετίας του '80, ο Γιάννης Κωστόπουλος συγκρούστηκε με τους συνδικαλιστές της Πίστεως. Την μάχη την κέρδισε εκείνος παρά τις πολυήμερες απεργίες και την πίεση του δέχθηκε.
Το 1999, αγόρασε το 51% της κρατικής Ιονικής Τράπεζας, και τον επόμενο χρόνο η Alpha Bank την απορρόφησε πλήρως. 

*** Μπαίνει στην παραγωγή το ελληνικό super Car
  ,    
Το Korres Project 4, για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι ένα πρωτότυπο ελληνικό super car. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από τα χαρτιά, τις επιδόσεις αλλά και τα κατορθώματά του που δεν μπορεί κανείς να τα συναντήσει σε καθημερινά αυτοκίνητα. Εφοδιασμένο με κινητήρα 7.0 λίτρων (προερχόμενος από την General Motors) αποδίδει 505 ίππους προσφέροντας εντυπωσιακές επιδόσεις σύμφωνα με τον ίδιο τον κατασκευαστή. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3.8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 300 χλμ./ώρα. Καθόλου άσχημα θα λέγαμε...
 Δείτε ποιο είναι το Korres Project 4 ... video  : http://youtu.be/QB4PolRV_JI  ,
Τέρμα γκάζι εκτός δρόμου...

Η διαφορά όμως με τα υπόλοιπα super car (αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την έκφραση) βρίσκεται στην τετρακίνηση και στην ιδιότητα που έχει να κινείται εκτός δρόμου με πολύ ψηλές ταχύτητες. Από εκεί και πέρα η βασική καινοτομία βρίσκεται στην ανάρτηση που δίνει τη δυνατότητα στους τροχούς να έχουν μόνιμη επαφή με το έδαφος προσφέροντας την μεγαλύτερη δυνατή πρόσφυση. Στην πράξη το συγκεκριμένο μοντέλο μπορεί να κινηθεί για... πλάκα στο χώμα, να ανέβει σκαλιά, να περάσει εμπόδια που τα βλέπεις και... τρομάζεις και γενικά να κάνει πράγματα που ίσως να μην μπορούν πολλά καθαρόαιμα 4x4.

To Korres P4 αποδίδει 505 ίππους!!!

Παραγωγή στην Κατερίνη
Το αυτοκίνητο υλοποιείται εδώ και πέντε χρόνια από μία ομάδα επιστημόνων που φαίνεται να το έχουν φτάσει, έπειτα από ατελείωτες ώρες δοκιμών, στην τελική του μορφή. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να περάσει τη γραμμή παραγωγής και από πρωτότυπο να γίνει εμπορεύσιμο αλλά σε περιορισμένο αριθμό. Γι' αυτό το λόγο η ομάδα του Κορρέ έχει ήδη έρθει σε επαφή με μία άλλη ελληνική εταιρεία που εδρεύει στην Κατερίνη και ονομάζεται Replicar Hellas. Η συγκεκριμένη κατασκευάζει αυτοκίνητα ρέπλικες βασισμένα σε μοντέλα της Porsche τα οποία και διαθέτει στο εξωτερικό με πολύ καλές πωλήσεις που φτάνουν σχεδόν τις 40 μονάδες ετησίως!



KORRES P4 ON THE GADGET SHOW04:58reEmbedit
Play
Current Time 0:00
/
Duration Time 0:00
Remaining Time -0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen

00:00
Mute
Loading

Skip in 0


share
 


To ελληνικό αυτοκίνητο πρωταγωνιστεί σε ξένο τηλεοπτικό δίκτυο

Η επιβεβαίωση
Μιλώντας στο zougla.gr, ο ιδιοκτήτης της Replicar Hellas, Ηλίας Γαγανέλης, επιβεβαίωσε την είδηση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πράγματι βρισκόμαστε σε συζητήσεις με την ομάδα του κ. Κορρέ. Αν ολοκληρωθεί η συμφωνία μας θα ξεκινήσουμε στις εγκαταστάσεις μας την κατασκευή τεσσάρων μονάδων οι οποίες θα πωληθούν στην Ευρώπη. Υπολογίζω ότι κάτι τέτοιο θα γίνει στις αρχές του 2015».
Την επιβεβαίωση της μελλοντικής παραγωγής σε περιορισμένο αριθμό επιβεβαίωσε στο zougla.gr και συνεργάτης του Δημήτρη Κορρέ ο οποίος τόνισε πως θα υπάρξει και δεύτερος στην Αμερική που θα αφορά τα αυτοκίνητα που θα κατασκευάζονται για την άλλξη πλευρά του Ατλαντικού.
 
Η Replicar Hellas κατασκευάζει εδω και χρόνια αυτοκίνητα στην Κατερίνη...

Στην τελική ευθεία
Το γεγονός ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε τόσο προχωρημένο στάδιο σίγουρα δείχνει και τον αγώνα που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια, οι άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί με το Korres Project P4. Μην ξεχνάμε πως η γραφειοκρατία στην Ελλάδα έχει... master και η κατασκευή οχημάτων με πιστοποίηση φαντάζει ως ταξίδι με διαμονή στον πλανήτη Άρη.

Αν και εφόσον το εν λόγω μοντέλο πάρει σάρκα και οστά με τη βούλα (δηλαδή να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία) είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει προϋποθέσεις που θα ανοίξει την όρεξη και σε άλλους κατασκευαστές να φτιάξουν τα δικά τους μοναδικά αυτοκίνητα....
     
Δοκιμές με το P4 έχει κάνει και ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι τόμι Μάκινεν...
      
Ο Τόμι Μάκινεν στο μπάκετ του ελληνικού αυτοκινήτου...
           
Έχει... δυνατότητες το συγκεκριμένο όχημα...
          
Η τελική αγγίζει τα 300 χλμ./ώρα!!!
         
Γρήγορο και με κρατήματα...
      
Η καινοτομία βρίσκεται στην ανάρτηση που δίνει τη δυνατότητα στους τροχούς να έχουν μόνιμη επαφή με το έδαφος...
         
Καθαρόαιμο 4x4, καθαρόαιμο super car ή και τα... δύο;
          
Άγριο...
  
Το εσωτερικό του (αλλά όχι στην τελική του μορφή)...

Όπως φαίνεται από τα πλάγια...
  zougla.gr      




*** Λέσχη Bilderberg 2014: Η ατζέντα, οι στόχοι και οι ανησυχίες
   ,  
Η 62η συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ άρχισε σήμερα με την Ρωσία και την Κίνα στο στόχαστρο λόγω των πολιτικών και οικονομικών τους δραστηριοτήτων το τελευταίο διάστημα...
 Οι συμμετέχοντες στη Λέσχη ξεκινούν την 62η συνεδρίασή τους σε 60 χρόνια, λίγες μόλις μέρες μετά τις ευρωεκλογές και εν μέσω παγκόσμιων αναταραχών. Αυτή είναι η τρίτη συνάντησή τους στη Δανία .
 Η Bilderberg περιλαμβάνει 120-140 μόνιμα μέλη τα οποία είναι κορυφαίοι τραπεζίτες, ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης , πρωθυπουργοί και άλλοι εκλεγμένοι και διορισμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.
Μέτρα ασφαλείας
Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και τόσο οι δηλώσεις όσο και οι φωτογραφίες απαγορεύονται αυστηρά.
 Οι διαμαρτυρόμενοι πάντως δε θα λείψουν και φέτος, αλλά όπως φαίνεται μέχρι τώρα η ζώνη διαμαρτυρίας θα είναι αρκετά κοντά στην κύρια είσοδο του ξενοδοχείου.
 Η Ατζέντα
Ψηλά στην ατζέντα της διάσκεψης είναι η κρίση στην Ουκρανία, η... νέα Μέση Ανατολή, καθώς και η κινεζική οικονομία και πολιτική.
 Όσον αφορά στο ουκρανικό ζήτημα τα μέλη της Λέσχης αναμένεται να εστιάσουν στην στάση της Ρωσίας. Για τα μέλη της Λέσχης ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει εξοστρακίσει τη Ρωσία από τη νέα παγκόσμια τάξη , επειδή τόλμησε να « αμφισβητήσει το διεθνές σύστημα », όπως το τοποθέτησε ο Τζον Κέρι.
 Επίσης η Λέσχη θα ασχοληθεί με το δολάριο και τη λίρα. Ειδικα΄για την περίπτωση του δολαρίου υπάρχει μεγάλη ανησυχία καθώς τα λεγόμενα BRICS ( Βραζιλία, Ρωσία , Κίνα, Ινδία και Νότια Αφρική) έχουν ενωθεί με 80 άλλα έθνη για παύσουν το δολάριο ως διεθνές αποθεματικό νόμισμα . Εργάζονται για να δημιουργήσουν τους μηχανισμούς που χρειάζονται για την έκδοση πολλών εθνικών και περιφερειακών νομισμάτων που θα υποστηρίζονται από χρυσό , πετρέλαιο και άλλα εμπορεύματα.
 Στο τραπέζι των συζητήσεων θα πέσουν επίσης το διαδίκτυο, οι εμπορικές συνθήκες και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης ειδικά μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών που εμφανίζουν μια ξεκάθαρη ενίσχυση του ευρωσκεπτικισμού.
 Οι συμμετέχοντες
Στη συνεδρίαση της Bilderberg τον Ιούνιο του 2013 συμμετείχαν οι "κεφαλές" του διαδικτυακού κόσμου όπως οι Τζεφ Μπέζος της Amazon , Eric Schmidt της Google και Peter Thiel του PayPal και του Facebook. Ο Σμιντ θα είναι και φέτος αφού στην Λέσχη δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην προστασία των προσωπικών δεδομένων.
 Σίγουρα το παρόν θα δώσουν η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ( ΔΝΤ ) , Κριστίν Λαγκάρντ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ( ΕΚΤ ) , Mario Draghi
 Επίσης θα παραβρεθούν ο πρώην επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας Robert Zoellick , ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ , ο θρυλικός πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής και ο βραβευμένος με Νόμπελ Χένρι Κίσινγκερ.
 Επτά Δανοί συμμετέχουν επίσης στη συνάντηση : ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν , ο Besenbacher από την Carlsberg , ο Ulrik Federspiel από Haldor Topsoe , οι Egmont CEO Steffen Kragh , Søren -Peter Olesen από το Ίδρυμα Carlsberg , ο Jørgen Huno Rasmussen από το Ίδρυμα Lundbeck και ο πρόεδρος της Haldor Topsoe, Henrik Topsoe, ο οποίος μάλιστα τον περασμένο Νοέμβριο έλαβε το βραβείο EY Entrepreneur για το 2013 (σ.σ. κάτι σαν "εργολάβος της χρονιάς").    newsbomb

 
***  Αθλητική  ενημέρωση :
 
***  Η ομάδα των Μηχανικών Καλαμάτας στο Final Four του Πανελληνίου Πρωταθλήματος         
          
Στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μηχανικών που θα διεξαχθεί 31 Μαΐου και 1η Ιουνίου στη Λάρισα, θα συμμετάσχει η ομάδα Μηχανικών Καλαμάτας. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί με το σύστημα του final Four και σύμφωνα με την κλήρωση, οι ημιτελικοί αγώνες έχουν ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 31 Μαΐου
α’ ημιτελικός 17:00 γήπεδο Νεάπολης Β’
ΤΕΕ ΗΠΕΙΡΟΥ (Τμήμα Ιωαννίνων) – ΤΕΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (Τμήμα Καλαμάτας)
β’ ημιτελικός 19.00 γήπεδο Νεάπολης Α’
ΤΕΕ Κ-Δ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Τμήμα Λάρισας) – ΤΕΕ ΘΡΑΚΗΣ (Τμήμα Ξάνθης), ενώ ο τελικός αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Ιουνίου στις 18.00 στο γήπεδο Νεάπολης.
Την αποστολή των Μηχανικών Καλαμάτας απαρτίζουν οι
Καλλιντέρης Π., Ξαρχάκος Δ., Οικονομόπουλος Φ., Καμαρινάκης Π., Κερκεμέζος Χρ., Μαλαβέτσης Π., Παπαευσταθίου Β., Παπαευσταθίου Α., Παναγόπουλος Ν., Καρακαξάς Γ., Παπαντωνίου Π., Παπαντωνίου Ι.,  Μπαζιωτόπουλος Αλ., Παντελόπουλος Γ., Γιαννακόπουλος Γ.,  Κότσης Κ., Φράγκος Γ., Λουμάκης Ν., Παπαδόπουλος Θ., Νικολακόπουλος Γ.

***  Σήμερα οι αφίξεις των αθλητών και η συνέντευξη Τύπου για τα Παπαφλέσσεια

 Περίπου 70 αθλητές και αθλήτριες θα λάβουν μέρος αύριο στα 45α Παπαφλέσσεια, την ιστορική συνάντηση στίβου που διοργανώνει ο Μεσσηνιακός. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις ελληνικές συμμετοχές, καθώς υπάρχουν αρκετά «δυνατά» ονόματα, όπως οι «δικοί μας» Τσάτουμας και Θεοδωρακοπούλου και οι Τσιάμης, Λ. Τσάκωνας, Μπελιμπασάκη, Κοκλώνη, Γάτου, Στεργιούλης, Δημητράκης, Σταματόγιαννης κ.α. Οι αγώνες είναι κριτήριο για τη συγκρότηση της εθνική μας ομάδας για το πανευρωπαϊκό, χωρίς να λείπουν πάντως και οι αθλητές από το εξωτερικό, που θα είναι περίπου 30, στην πλειοψηφία τους ανερχόμενοι. Ιδιαίτερα σημαντική όμως θα είναι και η παρουσία των νεαρών αθλητών από την αγωνιστική ομάδα του Μεσσηνιακού, που θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν πολύτιμες εμπειρίες, και σίγουρα θα είναι οι αγαπημένοι του κοινού, μαζί φυσικά με το Λούη στο μήκος και την Ελένη που θα κάνει 1.500 μ. μ. (ελλείψει 800ων). Το πρόγραμμα των φετινών Παπαφλεσσείων θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα με τριπλούν, ενώ περιλαμβάνει ακόμη στους άνδρες 100 μ., σφαιροβολία, 400 μ., μήκος, 400 εμπ., 800 μ., 200 μ., και στις γυναίκες ύψος, 100 μ., ακοντισμό, 1.500 μ., 200 μ. και 3 χλμ. στιπλ. - 

***  Καλαμάτα: Πρώτα οργάνωση, χορηγοί, γήπεδο και Γ.Σ.         
   
Περίοδος αγωνιστικής ανομβρίας είναι αυτή που διανύουμε αλλά και αυτή που θ’ ακολουθήσει για την ομάδα της Καλαμάτας, καθώς ο Γιώργος Ράλλης και οι συνεργάτες του ρίχνουν το βάρος τη δεδομένη περίοδο σε άλλους τομείς. Δεν πρόκειται μάλιστα να προχωρήσουν σε αποφάσεις για αγωνιστικά θέματα, πριν ξεκαθαρίσουν σημαντικά κομμάτια του σχεδιασμού.
Πρόκειται αρχικά για την οικονομική ισχυροποίηση της Μαύρης Θύελλας, μέσω της εύρεσης χορηγών – υποστηρικτών, στοιχείο το οποίο θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό την επόμενη μέρα, όσον αφορά τουλάχιστον τους στόχους και τη δυνατότητα της ομάδας. Στο γκρουπ των προτεραιοτήτων εντάσσεται η βελτίωση του οργανωτικού πλαισίου στο οποίο θα κινείται διοίκηση και αγωνιστικό τμήμα, ενώ μεγάλη βαρύτητα πέφτει στο γηπεδικό τόσο αυτό της έδρας που θα χρησιμοποιεί η ομάδα τη νέα χρονιά, όσο κυρίως στις εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιεί για τις προπονήσεις.
Όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή η επιλογή του προπονητή και η διαμόρφωση του έμψυχου δυναμικού με την επιλογή ποδοσφαιριστών, θα οδηγηθούν πολλές εβδομάδες αργότερα, σίγουρα μετά τη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί προς τα τέλη Ιουνίου.
  Δ. Μουτεβελής: «Είμαστε κοντά σε επενδυτή»
 Την έναρξη επαφών με υποψήφιους, να συνεισφέρουν οικονομικά στην ομάδα της Καλαμάτας, Μεσσήνιους επιχειρηματίες, μας γνωστοποίησε ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλάθλων Καλαμάτας «Ο Λυκούργος» και μέλος του Ερασιτέχνη, Δημήτρης Μουτεβελής… «Είμαστε μια ομάδα φίλων της Μαύρης Θύελλας και ανθρώπων που πονούν για την πορεία της τα τελευταία χρόνια και το στοιχείο αυτό είναι που μας ώθησε να αναπτύξουμε κάποιες πρωτοβουλίες. Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών αυτών, εντάσσονται οι συζητήσεις με οικονομικούς παράγοντες της περιοχής, και θα έλεγα ότι είμαστε κοντά στο να εξασφαλίσουμε τη στήριξή τους. Θέλουμε να βοηθήσουμε την ομάδα μας, δεν αντέχουμε να την βλέπουμε σ’ αυτά τα επίπεδα», μας τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μουτεβελής.     Του Νίκου Μπαλόπουλου 

***

***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:

 http://www.youtube.com/stamos01 ,       3333   video.-         
http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1804   video .- 
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       1790  video.- 
Σύνολον                                                     6927 βίντεο   .-

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home , 2528.-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas   
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  269  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    574 –

~  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-  171.-
 www.mykonoslivetv.com   = ΜΥΚΟΝΟΣ TV   ,

***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2014 : 

~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαΐου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .-               
~    www.aroma-elladas.gr  ,                            
 ~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/02-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 02 Μαΐου 2014 , Άρωμα  ενημέρωσης για  όλους  μας  .- 
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Σάββατο 03 Μαΐου 2014 .-                                                                                                              
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Σαββάτου 03 Μαϊου 2014 .-                                                                ~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/18052014.html , Ανακήρυξης Υποψηφίων Δήμων Ν. Μεσσηνίας  για  εκλογές  18/05/2014 , Σάββατο, 3 Μαΐου 2014 .-                                                                             
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/03-05-2014.html , ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ  ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ  , Κυριακή 04 Μαΐου  2014 .-   
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/04-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 04 Μαΐου 2014.-                       
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/05-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 05 Μαΐου 2014 .-                                                                             
~    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-25-2014.html , Συνδυασμοί και  υποψήφιοι για την Περιφέρεια  Πελοπονήσσου στις  εκλογές  18  και  25  Μαϊου  2014  , Δευτέρα  05 Μαΐου  2014 .
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-25-2014-18-25-2014-05-2014-83.html  , ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ 18 και  25/05 Συνδυασμοί  και όλοι οι υποψήφιοι Ν. Μεσσηνίας  2014 , ΤΡΙΤΗ  06  ΜΑΪΟΥ  2014.-  
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/05/06-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 06 Μαϊου 2014   .-                                            
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html  , ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΙ  ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ  ΚΩΝΣ/ΛΕΩΣ διατελέσαντες από  ιδρύσεως Οικ. Πατριαρχείου . Τρίτη  6/5/2014 .-
~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/07-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 07 Μαΐου 2014  .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/08-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Μαΐου 2014.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , ΚΑΒΑΦΗΣ ,  Άρωμα  Επιλογών  Παρασκευή 09 Μαΐου  2014 .-                                                       
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , Ενημέρωση - η εφημερίδα μας , Παρασκευή 09 Μαΐου 2014.-         
~    http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  09  Μαϊου  2014  .-
~   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/10.html  , Άρωμα ειδήσεων και ενημέρωσης Σάββατο 10 Μαΐου 2014 .-   
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html , Άρωμα Κυριακάτικης ενημέρωσης με ειδήσεις, Κυριακή 11 Μαΐου 2014,     
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/12-2014.html , Άρωμα ειδήσεων στην ενημέρωση της Δευτέρας 12 Μαΐου 2014  .-                     
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/05/13-2014.html , Άρωμα ειδήσεων  και  ενημέρωσης Τρίτη  13  Μαΐου  2014  .-   
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/13-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 13 Μαΐου 2014 .-                
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/14-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης ειδήσεων Τετάρτη 14 Μαΐου 2014 .-                                                   
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 14 Μαΐου 2014  .-                           
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/stamatios-n.html ,   Αυτογραφία 15/05/2014    Αυτογραφία  16 /05/2014
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/15-2014.html ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  15  Μαΐου  2014 .-    http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/16-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης από Μεσσηνία και Ελλάδα Παρασκευή 16 Μαΐου 2014 , .-
~     http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/17-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 17 Μαΐου 2014.-
~
 
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/17-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης του  Σαββάτου  17  Μαΐου  2014  

~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-2014.html , Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές Κυριακή 18 Μαϊου 2014.-
~
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/05/18052015-19-2014.html ,  Αυτοδιοικητικές Εκλογές 18/05/2015 Δευτέρα 19 Μαρτίου 2014 .-

~    http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/05/18052014-19-2014.html ,  Δημοτικές Περιφερειακές Εκλογές 18/05/2014 , Δευτέρα 19 Μαΐου 2014 .-
~     http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/20-2014.html ,   Ενημέρωση με ειδήσεις της ημέρας , Τρίτη 20 Μαΐου 2014 .-             
~      http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/21-2014.html ,      Ενημέρωση και ειδήσεις Τετάρτη 21 Μαΐου 2014  .-                   
~   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/05/22-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη 22  Μαΐου  2014 .-
~    http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/22-2014.html , Άρωμα  στην  ενημέρωση  Πέμπτη  22  Μαϊου  2014  , .-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/05/23-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  23  Μαϊου   2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/2014-26-2014.html  , ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 Δευτέρα 26 Μαΐου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/26-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 26 Μαΐου 2014 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/27-2014.html  , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  27  Μαΐου  2014  .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/28-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/28-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης των  ειδήσεων  Τετάρτη  28  Μαΐου  2014  .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/05/29-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   29  Μαΐου  2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/29-2014.html , Ενδιαφέροντα Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 .-
~

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

~ Το γέλιο της ανοησίας είναι μεγαλύτερο κακό από την αιώνια κόλαση . {Μέγας Βασίλειος }

~ Ο Χριστιανός όταν γιορτάζει και δεξιώνεται τους αδελφούς , πρέπει να κάνει δεξίωση αθόρυβη και λιτή ! {Μέγας Βασίλειος }.-

* Τέτοιο μέγεθος έχει η Εκκλησία , ώστε όταν πολεμείται νικά και υπερισχύει των εχθρών της και όταν υβρίζεται γίνεται λαμπρότερα .- {Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος } .=