Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Ενημέρωση της Κυριακής 26 Ιανουαρίου 2014

Ενημέρωση  της  Κυριακής  26  Ιανουαρίου  2014   :

~* Διαδρομή αφήνοντας το Αρφαρά Καλαμάτας   προς Άγιο Κωνσταντίνο Ε.Ο.  2011 : http://www.youtube.com/watch?v=TepDHNJLhmQ ,
  
ΑΡΦΑΡΑ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  μία άλλη άποψη της  βόρειας περιοχής της όμορφης κωμόπολης μας 2011  : http://www.youtube.com/watch?v=eLM_dcp_EEM ,
 
ARFARA MESSINIAS  GREECE μιά άποψη της Νότιας περιοχής του χωριού 2011  :
http://www.youtube.com/watch?v=D3N9CYm46hA ,


http://www.seismoi.gr  , ...
*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :
 

***  Συνέχεια αντιδράσεων για το σκουπιδοεργοστάσιο στην Καλλιρρόη          
            
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας 
   Θα συνεχιστούν οι αντιδράσεις του Δήμου Οιχαλίας και των κατοίκων της Καλλιρρόης ενάντια στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την «Ολοκληρωμένη Διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ, σύμφωνα με όσα είπαν στο «Θ» ο δήμαρχος Φίλιππος Μπάμης και ο πρόεδρος της Καλλιρρόης, Αντ. Διαγούπης, μερικές ώρες μετά την έκφραση θετικής γνώμης από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου της Παρασκευής.     
Ο κ. Μπάμης ανέφερε πως έδωσε εντολή στους επιστημονικούς συμβούλους του Δήμου, Αλέξιο Παρασκευόπουλο και Μάριο Χαϊνταρλή, να συντάξουν υπόμνημα, προκειμένου να αποσταλεί μαζί με τις απόψεις του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που θα προβεί στην έγκριση ή την απόρριψη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. 
Εξέφρασε την ελπίδα πως θα ληφθεί υπόψη από την αρμόδια υπηρεσία ό,τι ακούστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και πρόσθεσε πως ήλθε πλέον η ώρα να αναλάβει η Πολιτεία τις ευθύνες της. 
Σημείωσε ακόμη πως, αν εγκριθεί η ΜΠΕ, θα ασκηθεί προσφυγή ενώπιον του ΣτΕ, προκειμένου να εξαντληθούν οι νομικές δυνατότητες που υπάρχουν. Τόνισε, όμως, πως αν η μονάδα τελικά προχωρήσει, θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις προδιαγραφές, καθώς υπάρχει η περί του αντιθέτου άποψη του κόσμου, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα γίνει και ενημέρωση του κοινού από την εταιρεία. 
  Οι κάτοικοι 
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κοινότητας, Αντ. Διαγούπης, ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις των κατοίκων θα συνεχιστούν πιο έντονα, αλλά με άλλη μορφή. Ανακοίνωσε πως θα ασκηθεί προσφυγή στο ΣτΕ, στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος και στην Ευρωβουλή, ενώ χαρακτήρισε παράλογη την απόφαση που ελήφθη, λέγοντας: «Δεν περιμέναμε τέτοια στάση από τους περιφερειακούς συμβούλους της Μεσσηνίας».
Ο κ. Διαγούπης συμφώνησε με την αποχώρηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας και των κυρίων Πατσαρίνου και Μπούκλη, λέγοντας πως έδειξαν σεβασμό στους πολίτες που παρέμειναν εκτός του χώρου της συνεδρίασης και δεν τους άφησε ο περιφερειάρχης με την αστυνομοκρατία του να μπουν και να καταθέσουν τις απόψεις τους. «Αυτό που έγινε δεν ήταν δημοκρατικό και μας εξαγρίωσε ακόμη περισσότερο. Θα ήμασταν ήσυχοι, δε θα κάναμε φασαρία, όπως άλλωστε είχαμε αποδείξει και στην προηγούμενη συνεδρίαση, και το “ευχαριστώ” για αυτή μας τη στάση ήταν να φέρει τα ΜΑΤ ο κ. Τατούλης», κατέληξε. 
Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Δημητρακόπουλος μίλησε για προδιαγεγραμμένο σχέδιο και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, στην περίπτωση άσκησης προσφυγής ενώπιον του ΣτΕ, να μην προλάβει καν να εκδικαστεί, με την επίκληση λόγων εθνικού συμφέροντος.   

***  2ο Καλαματιανό Καρναβάλι, οι στολές, το πρόγραμμα και η χθεσινή συνάντηση (φωτογραφίες)
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
Συνάντηση είχαν χθες τα μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής Καλαμάτας με εκπροσώπους των γκρουπ που θα συμμετάσχουν φέτος στο καρναβάλι. Επιπλέον, έγινε «άνοιγμα» και ενημέρωση προς τους καρναβαλιστές για την εξεύρεση χορηγών- διαφημιζομένων, ενώ ενημερώθηκαν για το πώς έχει μέχρι σήμερα η κατάσταση στο οικονομικό κομμάτι. Επιπρόσθετα, ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα του καρναβαλιού που ξεκινά στις 15 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 2 Μαρτίου. Πιο συγκεκριμένα: Τελετή έναρξης θα γίνει στις 15 Φεβρουαρίου στον κύκλο μπροστά στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στις 19 Φεβρουαρίου θα έχουμε τα Μαντολινάτα, μια εκδήλωση που θα συμμετάσχει και η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας, στις 22 Φεβρουαρίου αντί της νυχτερινής παρέλασης θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις των γκρουπ σε διάφορα σημεία της πόλης και εκεί με πορείες θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία όπου θα γίνει ένα μεγάλο πάρτι, το ιδιαίτερο της εκδήλωσης είναι ότι το θέμα είναι ότι ο κάθε καρναβαλιστής πρέπει να σκεφτεί με φαντασία και όρεξη τη λύση για το φωτισμό του. Έπειτα στις 26 Φεβρουαρίου ακολουθεί το πάρτι της Καρναβαλικής Επιτροπής, την 1η Μαρτίου έχουμε την Ιζαμπιάδα, ενώ το καρναβάλι κλείνει με την μεγάλη παρέλαση στις 2 Μαρτίου. Τέλος, να σημειωθεί ότι στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου λειτουργεί εκθετήριο στολών. Π.Μπ. -

***   Γύρισε στην Ελλάδα η 16χρονη Μυρτώ          
          
Σε Κέντρο Αποκατάστασης στην Λάρισα θα νοσηλεύεται πλέον η 16χρονη Μυρτώ, η οποία έπεσε θύμα βάναυσης επίθεσης ενός μετανάστη στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012 και υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Η διακομιδή της μικρής θα γίνει με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο θα συνοδεύει επιστημονικό κλιμάκιο του Κέντρου Αποκατάστασης, που μετέβη για τον σκοπό αυτό στην Αθήνα.
Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου, φυσίατρος Κατερίνα Σαραμούρτση, το Κέντρο είναι έτοιμο να υποδεχτεί τη μικρή Μυρτώ, καθώς εδώ και έναν μήνα υπάρχει επικοινωνία με το Κέντρο όπου νοσηλευόταν στη Βοστόνη.
Την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε και ο πλήρης φάκελος της και μετά την ενδελεχή μελέτη του, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ιατρών και θεραπευτών των δυο Κέντρων.
Ήδη το Κέντρο της Λάρισας έχει εκπονήσει ένα πλήρες πρόγραμμα αποκατάστασης το οποίο περιλαμβάνει κινησιοθεραπεία, εντατική λογοθεραπεία με ένα σύστημα εναλλακτικής επικοινωνίας- καθώς προς το παρόν η Μυρτώ «επικοινωνεί» μόνο με τα μάτια, κάτι που εκλαμβάνεται ως ενθαρρυντικό σημάδι- εργοθεραπεία και ψυχολογική υποστήριξη.
Ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασής της ενδεχομένως να διαφοροποιηθεί το πρόγραμμα που θα ακολουθεί ενώ θα παρακολουθείται και ιατρικά με κεντρικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της.   Newsroom ΔΟΛ

***  Γιατί αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Νίκος Πατσαρίνος         
           
Τους λόγους που οδήγησαν στην αποχώρησή του από την έκτακτη προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη ΜΠΕ της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων εξηγεί με δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, Νίκος Πατσαρίνος.
Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, «δε δεχτήκαμε να συνεδριάσουμε με τα ΜΑΤ στις πόρτες και τον αποκλεισμό του κόσμου από τη συζήτηση. Βρεθήκαμε μπροστά στην πρωτάκουστη και πρωτόγνωρη εμπειρία να είναι το κτήριο περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ), όπου η είσοδος να γίνεται με την υπόδειξη ανθρώπων της Περιφέρειας. Για τους θιγόμενους και ευαίσθητους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να παρευρεθούν στη συνεδρίαση, απαγορευόταν η είσοδος». Προσθέτει δε, ότι ζητήθηκε συνεδρίαση χωρίς αστυνομικές δυνάμεις, με την παρουσία των κατοίκων, αλλά δεν εγκρίθηκε η πρόταση.
Αναφέρει, επίσης, ότι η διαβούλευση επί της ΜΠΕ συνεχίζεται μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου, μιλά για επιλεκτική και λειψή ενημέρωση των περιφερειακών συμβούλων και σημειώνει: «Δυστυχώς, η Περιφερειακή Αρχή προτίμησε τον περιορισμένο διάλογο παρουσία των ΜΑΤ και όχι τον ανοικτό και πλήρη διάλογο με τους δημότες που θίγονται και ενδιαφέρονται. Έχει όλη την ευθύνη για την ένταση που όχι τυχαία δημιούργησε σε αυτή τη συνεδρίαση».
Ακολούθως, επιτίθεται στον κ. Τατούλη λέγοντας: «Φοβόμαστε ότι παρέλαβε τις “χειροβομβίδες” του κ. Σαμαρά και άρχισε στα δύσκολα να τις “ρίχνει” στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ελπίζουμε την επόμενη φορά να μην επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε αυτούς που συμφωνούν με την ομάδα του κ. Τατούλη. Κρίμα, γιατί με τις επιλογές τους μας γύρισαν πίσω σε μαύρες εποχές περιορισμού της ενημέρωσης και της έκφρασης. Για εμάς είναι καθοριστικά στοιχεία του θεσμού η διαφάνεια, η δημοκρατία, η συμμετοχή και η έκφραση της κοινωνίας». Καταλήγει, δε, αναφέροντας πως θα καταθέσει γραπτά τις θέσεις του συνδυασμού.
 
***   Μια σοβαρή παρέμβαση          
           
Ασφαλώς πρόκειται για μία από τις πλέον σοβαρές παρεμβάσεις το τελευταίο διάστημα στην Καλαμάτα. Ο λόγος για τις εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων στο δρόμο- καρμανιόλα, από τον κόμβο του Ασπροχώματος μέχρι τη Νέα Είσοδο Καλαμάτας.
Το έργο, για όσους έχουν καλή μνήμη, έχει ξεκινήσει από το 2009 (!), με την κατασκευή των έργων διαχείρισης των ομβρίων και του νέου ασφαλτοτάπητα. Διακόπηκε, όμως, για τρία χρόνια περίπου, όταν «πάγωσε», λόγω της οικονομικής κρίσης, το πρόγραμμα «Θησέας» στο οποίο είχε ενταχθεί.
Τώρα φτιάχνεται πεζοδρόμιο στη νότια πλευρά της οδού, από τον κόμβο Ζαφείρη μέχρι το βενζινάδικο Σώτηρα, λίγο πριν από τον κόμβο Ασπροχώματος. Θα ακολουθήσει η κατασκευή του απέναντι πεζοδρομίου, όχι όμως σε όλο το μήκος του δρόμου, αλλά όπου δε θα εμποδίζεται η λειτουργία των επιχειρήσεων. Το έργο προέβλεπε και τον ηλεκτροφωτισμό του δρόμου, κάτι όμως που δε θα γίνει, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον.  Α.Π. 

***   «Αντάρτικο» Ανδρινόπουλου         
           
Ανασυντάσσεται η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία…
Εβδομάδα έντονων διεργασιών εν όψει των δημοτικών εκλογών στην Τριφυλία είναι αυτή που τελειώνει αύριο, με τις εξελίξεις που δρομολογούνται να είναι πολλές και σε πολλά «μέτωπα»!
Στο φύλλο του «Θ» την Κυριακή 19 Ιανουαρίου αναφέραμε πώς διαμορφώνεται το σκηνικό στην Τριφυλία, σημειώνοντας πως «τέσσερις μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές και ενώ τις επόμενες εβδομάδες αρχίζει και επίσημα η προεκλογική περίοδος, μέχρι στιγμής στο Δήμο Τριφυλίας, φαινομενικά τουλάχιστον, το κλίμα που επικρατεί σε τίποτα απολύτως δε θυμίζει άλλες, αντίστοιχες περιόδους του παρελθόντος.
Αυτό, βεβαίως, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τις εκλογές και τη νέα Δημοτική Αρχή που θα προκύψει, παίρνοντας στα χέρια της τα ηνία του Δήμου, αλλά έχει, κυρίως, να κάνει με τα δεδομένα της εκλογικής αναμέτρησης που έρχεται, τους νέους συσχετισμούς που «δημιουργούνται» και, φυσικά, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, όπως, επίσης, το γενικότερο πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό κλίμα και περιβάλλον μέσα στο οποίο θα διεξαχθούν οι εκλογές τον προσεχή Μάιο.
Και φαινομενικά, μπορεί στο προσκήνιο και επισήμως να μην εκδηλώνονται υποψηφιότητες για το δημαρχιακό θώκο, στο παρασκήνιο, ωστόσο, εντείνονται οι διεργασίες τόσο στα εσωτερικά των οργανώσεων των κομμάτων όσο και μεταξύ ενδιαφερόμενων υποψηφίων και πολιτών, όπως βεβαίως και στις τρεις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, τη συγκροτηθείσα Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση και επαγγελματίες και εμπόρους, που οργανώνονται για εκλογικό σχήμα!».
Από τη Δευτέρα, οι προ-εκλογικές διεργασίες ήταν αλλεπάλληλες και οι εξελίξεις έντονες, άλλες δημόσιες και ανοιχτές στην κοινωνία, όπως οι ανοιχτές συνελεύσεις της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης στους Γαργαλιάνους την Τετάρτη και στην Κυπαρισσία χθες βράδυ, και άλλες – για την ώρα – «κλειστές», όπως η προχθεσινή σύσκεψη της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας στη Μαραθόπολη, με διασπειρόμενες φήμες, παράλληλα, για προετοιμασία κατάρτισης εκλογικού συνδυασμού από τον νυν αντιδήμαρχο Ευστάθιο Ανδρινόπουλο.
Αποτέλεσμα αυτών είναι να αχνοφαίνεται όλο και περισσότερο φως στο, μέχρι πρότινος, «θολό  τοπίο εν όψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου στην Τριφυλία. Έστω και σιγά σιγά, με τη δημοσιοποίηση προθέσεων κατάρτισης συνδυασμών και υποβολής υποψηφιοτήτων για το δημαρχιακό θώκο, ξεκαθαρίζουν, σε έναν πρώτο βαθμό, τα κομμάτια του προ-εκλογικού παζλ, το οποίο πάντως έχει και θα έχει για το αμέσως προσεχές διάστημα «κενά», αφού το ενδεχόμενο της έκπληξης που μπορεί να φέρει τα πάνω – κάτω ή της ηχηρής πολιτικής παρέμβασης που θα «ακουστεί» εκκωφαντικά σε όλο το Δήμο και με πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις πανταχόθεν, είναι και παραμένει ακόμα «ανοιχτό»!
Η Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση Τριφυλίας, με τις ανοιχτές συνελεύσεις της, στους Γαργαλιάνους την περασμένη Τετάρτη, στην Κυπαρισσία χθες βράδυ και στα Φιλιατρά την ερχόμενη Τρίτη, ανεβάζει στροφές. Ήδη στελέχη και μέλη της εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι ο στόχος τους για ανατροπή στο Δήμο μπορεί να επιτευχθεί. Όπως θεωρούν βάσιμα, η κοινωνία αγκαλιάζει την πρωτοβουλία συγκρότησης της Κίνησης και συμμετέχει ενεργά στις ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες για την κατάρτιση του προγράμματος και την κατάθεση στους δημότες της πρότασής τους για τη λειτουργία, τη διοίκηση και τη διαχείριση του Δήμου, απορρίπτοντας ταμπέλες και κομματικά καπελώματα, αναζητώντας να ξεφύγει από τα «δεσμά» του παλιού κατεστημένου και επιδιώκοντας τη ριζοσπαστική ανατροπή στο Δήμο Τριφυλίας και την καθημερινότητα των πολιτών. Ένα Δήμο που θα εκπονήσει ένα παραγωγικό σχέδιο στηριγμένο πρώτα στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας, κινητοποιώντας κάθε πνευματική – οικονομική – επιστημονική – κοινωνική δύναμη, που θα σταθεί αλληλέγγυος στα θύματα της κρίσης, στους ανέργους, στους ανασφάλιστους, στους νεόπτωχους, παρέχοντας κοινωνική στήριξη και αλληλεγγύη, διασφαλίζοντας την κοινωνική συνοχή, που θα είναι διεκδικητικός, που θα αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία και ανάπτυξη των υποδομών και δομών, που θα είναι προστατεύει το περιβάλλον, που θα είναι δημοκρατικός και θα σέβεται τον πολίτη!
Από την άλλη, εντείνονται οι φήμες που κυκλοφορούν στην περιοχή, αλλά και το διαδίκτυο, πως ο αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Εμπορίου, Οργάνωσης, Διαφάνειας, Επικοινωνιών, Διοικητικής Μέριμνας και της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων, Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, έχει ήδη λάβει την απόφασή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος, ενώ έχει κάνει επαφές για τη συγκρότηση του συνδυασμού του και τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του επίσημα, με τις φήμες να κάνουν λόγο πως αυτό θα το πράξει περί τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας!
Εξελίξεις υπάρχουν, εν όψει των εκλογών, και στην πλευρά της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας. Την Πέμπτη το βράδυ, στη Μαραθόπολη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του επικεφαλής και των δημοτικών συμβούλων. Το κλίμα ήταν πολύ καλό και όλοι τους, αφού συζήτησαν και ανέλυσαν την κατάσταση στο Δήμο και την κοινωνία γενικότερα, βάλλοντας κατά της Δημοτικής Αρχής, αλλά και κάνοντας την ειλικρινή αυτοκριτική τους, τόνισαν πως είναι επιτακτική ανάγκη η υγιής ανασύνταξη των δυνάμεων του συνδυασμού και η αυτόνομη κάθοδός τους στις εκλογές του Μαΐου, με στόχο, βεβαίως, την εκλογική νίκη και την αλλαγή στο Δήμο!
Μάλιστα, επισήμαναν πως η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία αποτελεί τη μοναδική, καθαρά αυτόνομη και αυτοδιοικητική πρόταση για το Δήμο! Συγκροτήθηκε στις προηγούμενες εκλογές από πολίτες ευαίσθητους, ενεργούς και ανιδιοτελείς, που αγωνιούν για το ζωντάνεμα των χωριών και των πόλεων, για την ανάδειξη του νέου ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τον περιορισμό της άμεσης ή έμμεσης κηδεμόνευσής της από τα πολιτικά κόμματα, για την αυτονόμησή της από άλλα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας, για την εύρυθμη, αποδοτική, προγραμματισμένη και, κυρίως, διαφανή και κοινωνικά ευαίσθητη λειτουργία του Δήμου.
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία, που στελεχώνεται από έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη, νέους ανθρώπους, επαγγελματίες, γυναίκες, αγρότες, δημιουργικούς ανθρώπους, επιδιώκει και θα επιδιώξει στην πράξη, με μια σειρά από πρωτοβουλίες, την πιο πλατιά κοινωνική συναίνεση, με σύνθεση των διαφορετικών απόψεων, αφού πιστεύουν ότι οι τεχνητές διαχωριστικές γραμμές και ο διχασμός, σε συνδυασμό με τον άκρατο τοπικισμό, είναι ολέθρια πολυτέλεια, που όχι μόνο δεν έχει ανάγκη ο Δήμος, αλλά οδηγεί στην καταστροφή!
Όπως τόνισαν, από την προσπάθειά τους δεν περισσεύει κανείς, γι’ αυτό και επιδιώκουν τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα και συνεργασία των τοπικών δυνάμεων!
Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** ksiros_ xristodoulos και... άλλα
Tο ζήτημα αν και που πιστεύει ο Τσίπρας το έλυσε ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος που είπε ότι "δικαίωμα του καθενός είναι να πιστεύει όπου θέλει". Συμφωνώ και επικροτώ , αν και η γνώμη που δεν έχει δα και μεγάλη σημασία. Θεότητες είναι και ο Βούδας , όπως και ο Κούδας κάποτε για τους Μ-Παοκτζήδες. Το Μανώλη το μανάβη, τον Ιωακείμ του Ψυχιατρείου και πολλά ακόμη καλόπαιδα της θύρας "4" της Τούμπας. Και στο Δωδεκάθεο μπορεί να πίστευε ο Αλέξης αλλά εκεί , λένε, πως πιστεύουν οι Χρυσαυγίτες. Σε τέτοια περίπτωση θα είχαμε ένα ζήτημα με τη Λαζαρίδειο θεωρία των δυο άκρων , αλλά, ουφ, το αποφύγαμε. Άλλωστε κάποια παλληκάρια που είναι στης φυλακής τα σίδερα για μίζες και σκάνδαλα Χριστιανοί Ορθόδοξοι βαφτίστηκαν και δήλωναν αλλά τις δέκα εντολές, ου κλέψεις κ.τ.λ. δεν τις ακολουθούσαν. Η πολιτική ατζέντα έχει άλλα ζέοντα ζητήματα τούτη τη στιγμή που οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός δεν (πρέπει) να ενδιαφέρουν. Εκτός και είμαστε Ιράν και δεν το έχω πάρει χαμπάρι. Οπότε πάμε παρακάτω. Τι χαμπάρια μάστορες με την Οικονομία; Μηδέν εις το πηλίκο. 'Η για το ακριβέστερο 40 βαθμούς υπό το μηδέν. Ούτε με ισοθερμικά δε σώζεται η κατάσταση. Οι αριθμοί του πρωτογενούς πλεονάσματος ευημερούν και ο κόσμος χαμοσέρνεται. Αντί να εμπιστευόμαστε τους οικονομολόγους καλύτερα να ακούμε τη Λίτσα Πατέρα. Αλήθεια υπάρχει αυτή η ψυχή σε κάποιο κανάλι; Παρεμπιπτόντως έχουν πολύ καλές προβλέψεις τα ζώδια του "Θ". Για τους Αιγόκερους π.χ. στους οποίους ανήκω γράφουν σήμερα: " Εκμεταλλευτείτε αυτή την περίοδο για δημόσιες σχέσεις. Θα προκύψουν συζητήσεις και επαφές, που αφορούν το μέλλον σας". Στο "κλαρί" θα είμαι από το πρωί γιατί πλάκα-πλάκα, δεν είναι και μακριά απ' την αλήθεια. Κι αφού το 'χα στο μυαλό μου , δε χάνω και τίποτα. Ίσως είναι η ημέρα μου. Μεγαλύτερη εμπιστοσύνη έχω στα ζώδια παρά στο Στουρνάρα ο οποίος δήλωσε χθες πως "οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα διαρκέσουν όσο πρέπει."Τι καταλάβατε απ' την πυθική αυτή ρήση; Zero, εγώ. Σαφέστερα ήταν τα ζώδια... Τρόικα, ζήτημα δεύτερον και ζόρικο της ατζέντας . Οι πληροφορίες επιμένουν ότι στην κορυφή της βρίσκονται το θέμα των ομαδικών απολύσεων, εδώ θα έχουμε κλαυσίγελο-θα τα πούμε εν καιρώ- στον ιδιωτικό τομέα και της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών. Το έλα να δεις... Ζήτημα τρίτο ο Χριστόδουλος. Όχι ο Κεκοιμημένος Ιεράρχης αλλά ο Ξηρός. Κάπου στην Καλαμάτα βρίσκεται γιατί κάνοντας αναζήτηση δικτύου από το κινητό μου εδώ στα γραφεία του "Θ", μου βγήκε ένα κλειδωμένο δίκτυο ksiros_ xristodoulos( κάτω παύλα, έχει σημασία). Τρέξ' τε να τον πιάσετε παιδιά...Δηλαδή, για να καταλάβω τώρα, ποιό πουλί γουστάρει να βρίσκεται σε κλουβί; Τα υπόλοιπα ότι το σύστημα αποφάσισε να απελευθερώσει το θηρίο για να αποπροσανατολίσει το ελληνικό σύμπαν , γιατί δίνονται άδειες σε τύπους σαν κι αυτόν και άλλα τέτοια είναι να 'χουμε να λέμε... Και στα τρία ζητήματα, ως χώρα, παίρνουμε κάτω από τη βάση. του Δημήτρη Γιατράκου - 

*** Οκτώ φυσικοί τρόποι για να διώξετε τις κατσαρίδες

Θεωρούνται τα πρώτα φτερωτά έντομα στον κόσμο, το είδος τους έχει μείνει απαράλλαχτο εδώ και περίπου 300 εκατ. χρόνια, λατρεύουν το ζεστό, υγρό και σκοτεινό περιβάλλον και τρέφονται με υπολείμματα τροφών, ρούχα, χαρτιά, μικρά έντομα κ.λ.π....
Ο λόγος για τους πιο ανεπιθύμητους οικιακούς επισκέπτες: τις κατσαρίδες.
Το γνωστό «τέλειο έντομο», που θα επιβιώσει από οποιαδήποτε παγκόσμια οικολογική, πυρηνική ή άλλη καταστροφή, η κατσαρίδα έχει την…τιμητική της το καλοκαίρι, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Παρά τις επισκέψεις της όμως, κανείς δεν την υποδέχεται με «ανοιχτές αγκάλες». Αντίθετα, η σαγιονάρα στο ένα χέρι και το εντομοαπωθητικό στο άλλο, είναι μία σκηνή που όλοι έχουμε επιχειρήσει, προκειμένου να απαλλαγούμε από αυτήν.
Επειδή συνήθως η προσπάθεια είναι απόλυτα… αποτυχημένη, πριν καλέσουμε τους ειδικούς, ίσως θα πρέπει να δοκιμάσουμε πιο φυσικούς τρόπους εξόντωσης της.
1. Αρχικά, να θυμάστε ότι οι κατσαρίδες απεχθάνονται τα δαφνόφυλλα, τις φέτες του αγγουριού και το σκόρδο. Άρα καλό θα ήταν να αφήσετε κάπου κοντά στα μέρη που συχνάζουν (συνήθως ντουλάπια κουζίνας και μπάνιου) τα μικρά αυτά «δώρα». Βέβαια, υπάρχει ο κίνδυνος να γεμίσετε μυρμήγκια και άλλα έντομα.
Plus: ένα καλό κόλπο είναι όταν σφουγγαρίσετε το σπίτι σας, να προσθέσετε μερικά φύλλα δάφνης στο νερό. Αυτό θα αποτρέψει επιδρομές τους στο σπίτι σας.
2. Ένα καλό απωθητικό είναι ένα παρασκεύασμα από βορικό οξύ, ζάχαρη και σιτάρι ή αλεύρι. Φτιάξτε μικρές μπαλίτσες από αυτό το μείγμα και τοποθετήστε τις στα μέρη που εμφανίζονται οι κατσαρίδες. Σύντομα θα δηλητηριαστούν καταπίνοντας το οξύ.
3. Η αμμωνία είναι ένας ακόμα εχθρός της κατσαρίδας. Προσθέστε δύο φλιτζάνια αμμωνίας σε ένα κουβά γεμάτο νερό και ξεπλύνετε το μέσα στο νεροχύτη. Η αμμωνία που υπάρχει στο νερό θα «κυνηγήσει» τις κατσαρίδες μακριά από το σπίτι σας.
4. Η ναφθαλίνη δεν είναι κάτι που αγαπούν οι κατσαρίδες, επομένως καλό θα ήταν να τοποθετήσετε μπάλες ναφθαλίνης μέσα στα ντουλάπια, στο νεροχύτη της κουζίνας, κάτω από το ψυγείο και όπου αλλού θεωρείτε ότι έχουν «πέρασμα» τα συγκεκριμένα έντομα.
5. Μία καλή παγίδα για κατσαρίδες είναι ένα βάζο με …νερό. Απλά τοποθετήστε ένα βάζο με νερό κοντά στον τοίχο και αυτό σύντομα θα γίνει πόλος έλξης για τις κατσαρίδες. Απλά, μην ξεχάσετε να προσθέσετε και λίγη αμμωνία ή ένα από τα δολώματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο, ειδικά για κατσαρίδες.
Το «κόλπο» είναι ότι οι κατσαρίδες, αν και μπορούν να επιβιώσουν για μήνες χωρίς τροφή, χρειάζονται καθημερινά νερό. Γι αυτόν το λόγο, καλό θα ήταν να μην αφήνετε νερό στο νεροχύτη, άπλυτα πιάτα ή άλλες «εστίες» νερού σε μέρη του σπιτιού.
6. Ο πιο απλός τρόπος για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες είναι το σαπουνόνερο. Προσθέστε σαπούνι ή απορρυπαντικό σε νερό και απλώστε το στην επιφάνεια που εμφανίστηκε η κατσαρίδα. Την επόμενη φορά που θα πλησιάσει, το μείγμα αυτό θα τη σκοτώσει μέσα σε λίγα λεπτά.
7. Η μαγειρική σόδα είναι μία ακόμα λύση. Βάλτε μαγειρική σόδα σε φύλλα λάχανου ή μαρουλιού και τοποθετήστε το στις περιοχές όπου εισβάλλουν οι κατσαρίδες. Το «γεύμα» αυτό θα τις κάνει να μη σας ξαναεπισκεφτούν. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε και ζάχαρη. Οι κατσαρίδες δύσκολα θα αντισταθούν στη «μοιραία» αυτή λιχουδιά.
8. Να θυμάστε ότι οι κατσαρίδες έλκονται από τις περιοχές, όπου έχουν ήδη ρυπανθεί με περιττώματα κατσαρίδων. Καθαρίστε πολύ καλά και φροντίστε έπειτα να στεγνώσετε τις συγκεκριμένες περιοχές, ώστε να μην μείνουν υπολείμματα νερού, που μπορεί να τις προσελκύσουν ξανά.   agioritikovima.gr

***

*** Αθλητική  ενημέρωση  :

***  Καλαμάτα: Μόνο νίκη με Σαγέικα παρά τα προβλήματα         
           
Μπορεί η ομάδα της Καλαμάτας να οδηγείται στο σημερινό εντός έδρας ματς της 15ης και τελευταίας αγωνιστικής του 1ου γύρου του 4ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής με αντίπαλο τον Εθνικό Σαγέικων, που θα ξεκινήσει στις 3.00 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο,  με σημαντικά προβλήματα, ωστόσο τα δεδομένα καθιστούν απαγορευτικό το σενάριο της απώλειας βαθμών. Είναι τέτοια η ανάγκη κατάκτησης του τριπόντου, αλλά και η διαφορά δυναμικότητας που χωρίζει τις δύο ομάδες, που  υποχρεώνει τη Μαύρη Θύελλα να ξεπεράσει τις όποιες δυσκολίες και να κατακτήσει το αποτέλεσμα που θα τη διατηρήσει ζωντανή στο κυνήγι της ανόδου.
Μιλώντας για προβλήματα ν’ αναφέρουμε ότι ο Μίλτος Γκόφας δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Καλαντζή, Τσιμικλή, και τον τραυματία Σκαρλάτο, αλλά και τους Τριανταφυλλάκη, Σοφό, Κωνσταντακόπουλο, που έμειναν εκτός αποστολής. Το ευχάριστο είναι ότι ο Γιάννης Καλογερόπουλος ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και θα βρίσκεται στην αποστολή για το σημερινό ματς.
Ωστόσο οι απουσίες που έχουν προκύψει, υποχρεώνουν τον κ. Γκόφα στο να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, το οποίο πιθανότατα θ’ αποτελείται από τους Ριγανά, Καντούτση, Κωνσταντόπουλο, Τσόπελα, Καλογερόπουλο, Μπελεβέτη, Ζαχαρόπουλο, Καραχάλιο, Λιόλιο, Πούτση και Ηλιόπουλο ή Αθανασόπουλο.
Η αλήθεια είναι ότι ο τεχνικός της Καλαμάτας κράτησε κλειστά τα χαρτιά του και δεν αποκλείεται να προκύψει κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής. Στην αποστολή πάντως συμπεριέλαβε και τους Κολοβούρη, Γεωργακόπουλο, Κουντάνη, Βασιλόπουλο, Κουρούπη, Κακαλή, Οδεμισιώτη, αλλά και τον νεοαποκτηθέντα Δημήτρη Μαρτίνο, εκ των οποίων δύο θα μείνουν εκτός 18άδας.
  Υπογράφει ο Σκόνδρας… Μελετά τον 31χρονο επιθετικό Σολφερίνο που αγωνιζόταν στη Ζάκυνθο
Το παρών στο σημερινό ματς με τα Σαγέικα θα δώσει εκτός απροόπτου ο Νίκος Σκόνδρας, με τον οποίο έχει επέλθει προφορική συμφωνία, και αναμένεται μόνο το τυπικό μέρος για να κλείσει η μεταγραφή του. Παράλληλα, εξετάζεται η περίπτωση του 31χρονου Αργεντινού επιθετικού Νταμιάν Σολφερίνο που ήρθε το καλοκαίρι στην Ελλάδα για τη Ζάκυνθο, έχοντας αγωνιστεί σε ομάδες χαμηλών κατηγοριών της Αργεντινής. Η αλήθεια είναι ότι δεν έπεισε ιδιαίτερα  τους ιθύνοντες της Ζακύνθου και έμεινε πριν λίγο καιρό ελεύθερος, έχοντας αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα τραυματισμού και συγκεκριμένα υπέστη κάταγμα στην γνάθο.  Του Νίκου Μπαλόπουλου
 
***   Η μεγάλη μπασκετική οικογένεια της Καλαμάτας ’80 έκοψε την πίτα της (φωτογραφίες
           
  
  
   
 ΒΡΗΚΑΝ ΤΑ ΦΛΟΥΡΙΑ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΠΟΥΣΙΟΣ, ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ, ΣΚΡΙΒΑΝΟΣ, ΓΕΩΡΓΑΡΑΣ ΚΑΙ ΧΑΡΙΛΙΝΑ ΠΙΚΟΥΛΑ
 Την ευκαιρία να προσθέσει μια ακόμη σελίδα στο άλμπουμ της αθλητικής της οικογένειας είχε χθες το πρωί η μπασκετική Καλαμάτα ’80. Την αφορμή έδωσε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που συγκέντρωσε στην Τέντα περισσότερους από 100 αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας, πολυάριθμους γονείς και φυσικά τη διοικητική και προπονητική ομάδα (Δημήτρης Αβδάλας, Αντώνης Παυλής, Αλέξης Κορογώνας, Θοδωρής Γιαννακόπουλος και Γιώργος Τσιγαρίδης). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέσα σε εξαιρετικό κλίμα και πολλά χαμόγελα ενώ –πέρα από τις επίσημες και ανεπίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις- το ραντεβού ανανεώθηκε για την Τσικνοπέμπτη (20/2) και τον ετήσιο αποκριάτικό χορό που θα φιλοξενηθεί στην «Τριλογία».
Τα (εφτά) φλουριά βρήκαν οι Κώστας Κοντόπουλος, Στάθης Αλεξανδρόπουλος, Γιώργος Μπούσιος, Παναγιώτης Κωστούλας, Γιώργος Σκριβάνος, Ανδρέας Γεωργαράς και Χαριλίνα Πίκουλα, κερδίζοντας αθλητικά είδη, προσφορά του συλλόγου, ενώ επιπλέον δώρο είχε προβλέψει γι’ αυτούς το κατάστημα λευκών ειδών «Αλαπάντα», τους ιδιοκτήτες του οποίου ευχαρίστησαν οι διοικούντες μαζί με τους υπόλοιπους χορηγούς, όπως και την αρτοποιεία Φραγγέα που πρόσφερε τις βασιλόπιτες.
Σύντομο χαιρετισμό και ευχές, απηύθυνε ο πρόεδρος της Καλαμάτας ’80, Απόστολος Τσόπελας, τονίζοντας παράλληλα τα οφέλη της άθλησης, αλλά και τη βεβαιότητά του ότι «όλοι μαζί, διοίκηση, διοικούσα επιτροπή, προπονητές και αθλητές» μπορούν να φέρουν περισσότερες διακρίσεις.
Λίγο νωρίτερα είχε ανοίξει την εκδήλωση, μιλώντας εκ μέρους της διοικούσας Επιτροπής της Καλαμάτας ’80, ο Κώστας Παπουτσής, αναφερόμενος στις μεγάλες επιτυχίες του τμήματος, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η προσέλκυση όλο και περισσότερων παιδιών στην ακαδημία και η επαναλειτουργία της γυναικείας ομάδας, ενώ με ιδιαίτερη έμφαση αναφέρθηκε στο σπάνιο απόλυτο «ρεκόρ» που πέτυχαν οι παίκτες της εφηβικής ομάδας, σε ένα άλλο «μέτωπο», αυτό της εισαγωγής τους σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. «Δεν υπήρξε ούτε ένα παιδί που δεν πέρασε στη σχολή που ήθελε κι αυτό οφείλεται στους ίδιους, στους γονείς, ενώ κάτι συνεισφέραμε κι εμείς σαν σύλλογος στην επιτυχία τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπουτσής.
Ιδιαίτερα σημαντικές όμως και οι αγωνιστικές διακρίσεις της Καλαμάτας ’80 που κατά τη σαιζόν 2012-2013 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Μεσσηνίας στις νεάνιδες και πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, σε παίδες και έφηβους, με τους έφηβους μάλιστα για δεύτερη συνεχή χρονιά αήττητους. Και στο φετινό πρωτάθλημα οι δύο «μικρές» ομάδες των «Λύκων» διατηρούν την πρωτιά, ενώ υπάρχει η προσδοκία ότι «θα πάνε πιο μακριά, ίσως πιο μακριά από κάθε άλλη φορά»….
Για την ανδρική ομάδα, τόνισε, ότι είναι «η πρώτη φορά, μετά το μεγάλο Ποσειδώνα, που ομάδα από το νομό μας συμμετείχε σε εθνική κατηγορία και κατάφερε να παραμείνει στη Γ’ Εθνική».
Τέλος, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η προτροπή που έκανε ο Κώστας Παπουτσής προς τους γονείς των παικτών και τους φίλους του συλλόγου να εμπλακούν με πιο ενεργό τρόπο στην Καλαμάτα ’80, συνεισφέροντας σε ιδέες, προτάσεις και όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας.  Χ.Ε.
 
*** 21η  Αγωνιστική  Σ/Κ  25 , 26-01-2014 :

~ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ  - ΟΦΗ   0-0 .- ^
Ο ΟΦΗ «απέδρασε» με τον βαθμό της ισοπαλίας από την Τρίπολη
  (Φωτογραφία:)  Την 5η ισοπαλία στην έδρα του παραχώρησε ο Αστέρας Τρίπολης στον ΟΦΗ (0-0), στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.-
Διαιτητής: Α.ΠαπαπέτρουΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στ. Βεργέτης): Μπαντής, Λούι (83΄ Κάφα), Κοντοές, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Ουσέρο, Εντό, Μουνάφο (62΄ Χουάνμα), Μπαράλες, Ντε Μπλάσις, Καράσκο
ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντεζ, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Ζόρο, Τριποτσέρης, Κάλαϊτζιτς, Ζε Εντουάρντο, Λαμπρόπουλος (69΄ Στάθης), Παπάζογλου (90`+2 Ροβύθης), Μακρής, Περογαμβράκης (86΄ Μπανούσης)
Λεβαδειακός - Άρης   4-3 , (0-1) .-  ^
Η απόλυτη ανατροπή του Λεβαδειακού και το «ναυάγιο» του Αρη
 (Φωτογραφία:)   Με 4-3 από 1-3 , .-
Τα  γκόλ : 30΄ , 49 ΄Μπακασέτας ,  64΄  , 86΄ Κώτσιος , 82΄Μανιάς , 84 ΄Ιντζίδης , 95΄Βαρέλα .-Διαιτητές : Ιωαννίδης ,  Σωτηρόπουλος  , Ελευθερίου .- Κάρτες : Μπουγαϊδης(2) = κόκκινη  , Γιανίτσης  , Αγκάνθο  , Καπό ,Σουνάς , Βλάχος , Ρόντζερ , Πετράτσι ,Γουναρίδης , Μανιάς .-
 Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Πρζιρόβσκο, Γεωργίου(Γιαννίτσης), Λυκογιάννης, Μουλόπουλος, Κώτσιος, Χαραλάμπους, Καπό, Κονέ, Πετράτζι(Βαρέλα), Μάρτινς, Ορτέγκα (Ιντζίδης)
Στον πάγκο του Λεβαδειακού: Στρατηλάτης, Μαγκάς, Σκέμπης, Ιντζίδης, βαρέλα, Γιάντσης, Καπος
 Αρης (Παπαδόπουλος): Γουναρίδης, Γιανίτσης  , Οικονομόπουλος, Σουνάς (Ηρακλής), Αγκάνθο (Τάτος) , τσουμάνης, Μπακασέτας (Κυργιάς ) , καμινιώτης, Μανιάς, Βλάχος, Μπουγαϊδης
Στον πάγκο του Αρη: Γκέλης, Κύργιας, Πουλίδο, Τάτος, Παπαδόπουλος, Ηρακλής, Κουσίδης
Τα  Βίντεο  από  αγώνα  :
  Λεβαδειακός -  Άρης   ημίχρονο  0 - 1  26/012014 : http://youtu.be/xWZSXSl5CKs ,
Λεβαδειακός  -  Άρης  2ο  γκολ Άρη  0 - 2  26/01/2014 : http://youtu.be/0cCuJmH3j ,

Λεβαδειακός -  Άρης   μείωση  1 - 2  26/01/02014 : http://youtu.be/AB5A1Tq3ZxM ,

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ  4 - 3  ανατροπή δηλώσεις  γκόλ 26/01/2014 : http://youtu.be/HMaw6KIVBj0 ,

Λεβαδειακός -  Άρης  3ο  γκολ Άρη  1 - 3  26/01/2014 : http://youtu.be/3rZfQvCXKhM ,

Λεβαδειακός -  Άρης  μείωση  2 - 3  26/01/2014 : http://youtu.be/tgpP6jMxebw  ,

Λεβαδειακός -  Άρης   ισοφάριση  3 - 3  26/ 01/ 2014 : http://youtu.be/6RyPuSLpgwg ,


 ΠΑΟΚ - Βέροια   4-1 , (3-0) .-  ^
Τα γκόλ : 1΄Ολίσε , 5΄Μαντούρο , 13΄Σαλπιγκίδης , 56΄Γκονσάλβες ,66΄Σαλπιγκίδης ,
Διαιτητές : Τριτσώνης , Σίπκας , ΄Καραβασίλης ,
Κάρτες :Μαντούρο , Μπαργκάν ,
 Η 11άδα του ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Γλύκος - Κίτσιου, Σκόνδρας, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος - Κάτσε, Μαντούρο - Λούκας, Βούκιτς, Ολίσε - Σαλπιγγίδης
Στον πάγκο για τους γηπεδούχους: Γιακουμής, Λίνο, Αθανασιάδης, Νίνης, Γεωργιάδης, Λάζαρ, Τζιόλης
 Η 11άδα της Βέροιας (4-3-3): Καντιμοίρης - Γεωργιάδης, Βέρτζος, Σιόντης(Γκονσάλβες), Αμαραντίδης - Τραπ, Καλτσάς, Σισοκό - Μπεν, Ζεζίνιο, Μπαργκάν (Παυλίδης) .
Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους: Λόπεθ, Παυλίδης, Γκονσάλβες, Κομόλοφ, Βεργώνης, Μάνος, Τζημογιάννης
Τα  Βίντεο  από  τον  αγώνα  :
ΠΑΟΚ - ΒΕΡΟΙΑ  το α΄ γκόλ  1 - 0  26/ 01/2014 : http://youtu.be/VzeFgSGpuCY ,
 
  ΠΑΟΚ  -  ΒΕΡΟΙΑ  το  2ο  γκολ  2 - 0  26 /01/ 2014 : http://youtu.be/5-bkFSauMuQ  ,

ΠΑΟΚ - ΒΕΡΟΙΑ  το  3ο  γκολ  3 - 0   26/ 01/ 2014 : http://youtu.be/tqD0Mf0Qs7w ,
    
 ΠΑΟΚ  ΒΕΡΟΙΑ  4 - 1  γκόλ  Βέροιας  26/01/2014 : http://youtu.be/sfpZmZx6UY4 ,
 
~ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  -ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  4-1    .-
Ο Πανθρακικός έβαλε πλώρη για την 5άδα με... τέσσερα στον Πανιώνιο
  (Φωτογραφία)
Τα  γκόλ : Ο Πανθρακικός εκμεταλλεύτηκε την έδρα του και επικράτησε άνετα με 4-1 του Πανιωνίου, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Ο Ιγκόρ στο 16΄, ο Ρομέου στο 59΄, ο Χασομέρης στο 63΄ και ο Τζάνης στο 68΄ ήταν οι σκόρερ των γηπεδούχων, ενώ για τους Νεοσμυρνιώτες το γκολ πέτυχε ο Ντούνης στο 27΄.Διαιτητής: Τ.Κάκος (Κέρκυρας)
Κίτρινες: Μπαϊκαρά, Σαρακατσάνος, Καθάριος - Κουλουχέρης
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Απόστολος Μάντζιος): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Σαρακατσάνος, Ιγκόρ, Ρομέου, Λαδάκης, Μακρυδημήτρης, Έμποου, Μπαϊκαρά (32΄ Χασομέρης), Τζάνης (80΄ Μολίνα), Ντιόγκο (46΄ Καθάριος).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Παναγόπουλος): Ανέστης, Αραβίδης, Ντούνης (66΄ Γιάννου), Κολοβός (52΄ Λάζνικ), Κουλουχέρης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κούρος (76΄ Πάνος), Λαμπρόπουλος, Παντίδος, Μητρόπουλος.  Τα  βίντεο από αγώνα  :

~ Πανθρακικός - Πανιώνιος φάσεις  1ο  ημίχρονο  26/01/2014 : http://youtu.be/9O9x6xolsQk  ,

~ Πανθρακικός - Πανιώνιος  ισοφάριση   1 - 1  ΗΜΙΧΡ  26/01/2014 : http://youtu.be/oZ0pn5-RFgg  ,

~ Πανθρακικός - Πανιώνιος  3 - 1   2ο  γκόλ  26/01/2014 : http://youtu.be/aCYA-5SQWCg  ,

 ~ Πανθρακικός -  Πανιώνιος  3 - 1    το 3ο  γκόλ  26/01/2014 : http://youtu.be/-zCXD9gvVwQ ,  ,
  
~ Πανθρακικός - Πανιώνιος  4 - 1  4ο γκόλ  26/01/2014 : http://youtu.be/q-ZpjxohZxw  ,


  Ξάνθη - Ολυμπιακός   0-2 .- ^
 Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αλλά πέρασε από τα Πηγάδια
Τα  γκολ : Την 19η νίκη του, 8η εκτός έδρας, πέτυχε απόψε ο Ολυμπιακός στα Πηγάδια επί της Ξάνθης με 2-0, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Ολαϊτάν στο 24΄ άνοιξε το σκορ για τους Πειραιώτες και στο 89΄ ο Ιμπαγάσα «κλείδωσε» το «τρίποντο».
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Κίτρινες: Ντε Γκουζμάν - Φουστέρ, Μπονγκ
Κόκκινες: Ντε Γκουζμάν (48΄ δεύτερη κίτρινη) - Χολέμπας (74΄)
ΞΑΝΘΗ (Ράινερ Μάουρερ): Τσέμα, Μπέρτος, Κάλβο, Γούτας, Βασιλάκης, Ντε Γκουζμάν, Βάλλας, Φλίσκας (83΄ Ράνος), Μάνταλος, Σολάρι (61΄ Κομεσίδης), Τριάδης (61΄ Σολτάνι).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Σαλίνο, Χολέμπας, Σάμαρης, Μανιάτης, Φουστέρ (86΄ Εντινγκά), Κάμπελ (77΄ Μπονγκ), Ντομίνγκες (69΄ Ιμπαγάσα), Ολαϊτάν
  Βίντεο  από αγώνες :
~ Τα 10  γκόλ  σε 2  αγώνες  26 - 01 – 2014 : http://youtu.be/Obi9SuS86qg  ,
~ Ξάνθη -  ΟΣΦΠ  0 - 2  ΓΚΌΛ  26/01/2014 : http://youtu.be/5_NTwaByyTI ,

~ Ξάνθη - ΟΣΦΠ  0 - 2 πριν  τον αγώνα  26/ 01/ 2014: http://youtu.be/PABSSp2w3Vw ,


 Η βαθμολογία (σε 21 αγώνες)1. Ολυμπιακός 59
2. ΠΑΟΚ 48
3. Ατρόμητος 40
4. Παναθηναϊκός 39
5. Αστέρας Τρ. 36
6. Πανθρακικός 30
7. Παναιτωλικός 27 -20αγ.
8. Καλλονή 26
. ΟΦΗ 26
10. Ξάνθη 25
11. Πανιώνιος 24
12. ΠΑΣ Γιάννινα 23
. Λεβαδειακός 23
14. Εργοτέλης 21 -20αγ.
. Απόλλων Σμύρνης Αθηνών 21
16. Πλατανιάς 19
17. Βέροια 18
18. Άρης 12

Δευτέρα  27/01/2014 :
~ Εργοτέλης - Παναιτωλικός     -

Σάββατο 25/01/2014 : Καλλονή - Απόλλων Αθηνών   0-0, (0-0) .-  ^
Τα   γκολ :  -
Διαιτητές : Σπάθας , Τάτσης , Τσολάκης ,
Κάρτες  : Αναστασιάδης , Αργυρόπουλος ,Λεοζίνιο  , κόκκινη : Δεληζήσης ,Μίγκας , Φαρινόλα ,  
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Καλλονή (Γ. Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Ζακουάνι, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Μαρσέλο, Κεϊτά, Λεοζίνιο, Μανούσος, Νιαμπούγιου, Περόνε (Καζάκης) ,

Αναπληρωματικοί για την Καλλονή είναι οι: Μάππας, Καζάκης, Φουρλάνος, Φαρία, Βαλιός, Καλτσάς, Γιορέντε
Απόλλων (Λ. Σάντσεζ): Τζόρβας, Δεληζήσης, Κανακούδης, Παντελιάδης, Μίνγκας(Καμαρά), Φαρινόλα (Πετρόπουλος ) , Αργυρόπουλος, Τσοκάνης, Ντάλμπεργκ, Λουσέρο,(Τσιλιγγίρης) Παπαζαχαρίας ,
Στον πάγκο του Απόλλωνα βρίσκονται οι: Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Πετρόπουλος, Τσιλιγκίρης, Μπάρκογλου, Καμαρά, Άμπροουζ .-

Βίντεο  από  αγώνα  :

~ ΚΑΛΟΝΗ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ  0 - 0  25/01/2014  Δηλώσεις : http://youtu.be/5mPkqT5G8oQ ,
 

~ Σάββατο 25/01  :Ατρόμητος Αθηνών - ΠΑΣ Γιάννινα  1-0 ,(1-0).- Τα  γκόλ :  33΄Παπαδόπουλος , .-
Διαιτητές :Γ , Δασκαλόπουλος ,Π,  Σταθόπουλος ,Χρυσούλα  Κουρομπύλια .
Κάρτες : Ναπολεόνι , Δημούτσος ,
Η σύνθεση του Ατρόμητου (4-4-2): Τσέναμο - Νάστος, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης - Καραμάνος(Μπρίτο) , Δημούτσος (Φυντανίδης) , Ιγκλέσιας, Ούμπιδες - Ναπολεόνι (Γκαρσία), Καραμάνος.-
Στον πάγκο για τον Ατρόμητο: Σηφάκης, Φυτανίδης, Μπρίτο, Μπάλλας, Ταβάρες, Γκαρσία, Γεωργίου
 Η σύνθεση του ΠΑΣ Γιάννινα (4-2-3-1): Βελλίδης - Ντάσιος (Ρουμπουλάκης) , Κολοβέτσιος, Μπέριος (Γιάκος) , Μιχαήλ - Στρούνα, Τσουκαλάς - Κοροβέσης, Αυγενικού (Κρητικός) , Ακόστα - Ίλιτς .-
   Στον πάγκο για τον ΠΑΣ: Σωτηρίου, Κυβελίδης, Κρητικός, Ρουμπουλάκου, Σκόνδρας, Γιάκος, Χαρίσης .- Η σύνθεση του ΠΑΣ Γιάννινα (4-2-3-1): Βελλίδης - Ντάσιος (Ρουμπουλάκης) , Κολοβέτσιος, Μπέριος (Γιάκος) , Μιχαήλ - Στρούνα, Τσουκαλάς - Κοροβέσης, Αυγενικού (Κρητικός) , Ακόστα - Ίλιτς .-
   Στον πάγκο για τον ΠΑΣ: Σωτηρίου, Κυβελίδης, Κρητικός, Ρουμπουλάκου, Σκόνδρας, Γιάκος, Χαρίσης .- Τα  βίντεο  από αγώνα :
~
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΣ Γιάννενα  στο ημίχρονο  1 - 0  25/01/2014http://youtu.be/PtfwXuXRAtA , 


~  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ  1 - 0   δηλώσεις γκολ  25/ 01/ 2014 : http://youtu.be/5kbYjKst88A ,  
 

~ Σάββατο  25/01/   : Παναθηναϊκός - Πλατανιάς 1-0 ,(1-0) .- ^
Διαιτητής του αγώνα είναι ο Σιδηρόπουλος με βοηθούς τους Γκαγκα και Γεωργιάδη.
Τα  γκολ : 40΄ Αμπέϊντ  ,
Κάρτες :Λαγός , Τριανταφυλλόπουλος ,Μπέργκ ,  Τετές , Φάϊσακα , Βλαχοδήμος  (2)= κόκκινη ,
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Νάνο, Μαρινάκης(Κουτρουμπής), Τριαντυφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Αμπέιντ, Ζέκα, Λαγός (Μπαϊράμη), Πράνιτς, Κλωναρίδης (Καρέλης), Μπεργκ.
Στον πάγκο των «πράσινων» κάθονται οι Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Μπαϊράμι, Ατζαγκούν, Καρέλης, Ντίνας.
Πλατανιάς (Νίκος Αναστόπουλος): Γεωργαλίδης, Φερνάντες, Ινκούμ, Φαίσκα, Αγκιλέρα, Καζναφέρης (Σιώπης) , Γουνδουλάκης(Σαλμάς) , Τετέ, Τόρες, Κατάι (Μπέλιτς) , Βλαχοδήμος ,
Αναπληρωματικοί για τους Κρητικούς είναι οι Περιστερίδης, Δημήτρης, Σιώπης, Μπέλιτς, Ντεντάκης, Σουκιάς, Σιαλμάς
Βίντεο  από αγώνα  : 

 ~* ΠΑΟ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  στο  ημίχρονο  1- 0 γκολ Αμπέϊντ  25/01/2014 : http://youtu.be/tgFdH8YhtwQ ,
 
Παναθηναϊκός -  Πλατανιάς  1 - 0  δηλώσεις  25/01/2014 : http://youtu.be/6H8kSkNbdFI ,
  
 ***  Για  την Γ΄ εθνική  4ος  όμιλος  15ης  αγωνιστικής  στο ποδόσφαιρο Κυριακή  26/01/2014 : :
1. Μαύρη Θύελλα – Εθνικός Σαγέικων    2-0   , (1-0) .-

Τα  γκόλ   : 29΄ Ηλιόπουλος , 54΄ Γιάννης Καλογερόπουλος ,
 Αντωνίου, Μήταρης, Λάμπρου (Σ.Δ. Ανατ. Αττικής)

Κάρτες : Μπινιέρης ,
Γιάννης Ριγανάς, Ανδρέας Κολοβούρης, Βασίλης Αθανασόπουλος, Νίκος Βασιλόπουλος, Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Μιχάλης Ζαχαρόπουλος, Κώστας Ηλιόπουλος, Γιάννης Καλογερόπουλος, Τάσος Καντούτσης, Αλέξανδρος Καραχάλιος, Αντώνης Κωνσταντόπουλος, Ηλίας Κουντάνης, Νίκος Λιόλιος, Βαγγέλης Μπελεβέτης, Θεόδωρος Πούτσης, Δημήτρης Μαρτίνος, Γιάννης Τσόπελας, Δημήτρης Κουρούπης, Βασίλης Κακαλής, Σπύρος Οδεμισιώτης.
Εκτός αποστολής έμειναν οι τιμωρημένοι Χρήστος Καλαντζής, Παναγιώτης Τσιμικλής, ο τραυματίας Βασίλης Σκαρλάτος και οι Νίκος Τριανταφυλλάκης, Τάσος Κωνσταντακόπουλος, Παναγιώτης Σοφός
~~ Μαύρη Θύελλα: Ρηγανάς, Τσόπελας, Καλογερόπουλος, Καντούτσης, Κωνσταντόπουλος, Λιόλιος, Ζαχαρόπουλος, Μαρτίνος, Ηλιόπουλος, Πούτσης και Καραχάλιος.
~~ ο Εθνικός αγωνίζεται με τους Κανελλόπουλο, Μπινιέρη, Πυρή, Νικολόπουλο, Αυγερινό, Τζίφα, Κότσα, Αγγελάτο, Δαλιάνη, Φωτόπουλο και Αθανασόπουλο
2. Δόξα Νέας Μανωλάδας – Μεσσηνιακός      , (2-0)  .- 
Τα γκόλ  : 11΄ Μελετίδης , 24 ΄Γούρμος ,
 Παπαγεωργίου, Αργυρός, Χριστοδούλου (Αθηνών)

ΔΟΞΑ Ν. ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ: Τσάκωνας, Νιφορόπουλος, Μπίζος, Νικολόπουλος, Κωστής, Δαβουρλής, Καλυβωκάς, Μικελάτος, Νικολόπουλος, Μελετίδηςς και Γούρμος
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Κυριακόπουλος, Νινιός, Μπαστακός, Κουρεντζής, Μπιμπίρης, Μπεγέτης, Αργυρόπουλος, Ταχματζίδης, Βιτάλι, Δασκαλάκης και, Χελάς, ενώ στο πάγκο βρίσκονται και οι Τσουκάλης, Πετρόγιαννης, Σταματελόπουλος, Ζησιμάτος, Μπιζίμης, Σπανός, Πουλάκος

3. ΠΑΣ Κόρινθος – ΠΑΟ Βάρδας  1-1 , (0-0) .- ^
Λάμπρου, Σπανός, Παντελάκης (Σ.Δ. Εύβοιας)
4. Αρης Αιτωλικού – ΠΦΟ Πανόπουλου   1-1  , (0-1) .- ^
Σταματελόπουλος, Σαρλής, Μπουντούρης (Σ.Δ. Άρτας)
5. Παναργειακός – Ατρόμητος Αχαΐας 2-2  ,(0-1).- ^  !!
Καρυοφίλλης, Ζησιμόπουλος, Κουρομιχελάκης (Σ.Δ. Πειραιά)
6. Α.Ε. Ερμιονίδας – Πανναυπλιακός  4-1  , (3-1)  .- ^ !!!
Ψύχουλας, Φίλος, Πριόνας (Σ.Δ. Εύβοιας)
7. Αχαϊκή – Παναρκαδικός  0-0   , (0-0) .- ^
Σταθόπουλος, Σαββόγλου, Πρέντζας (Σ.Δ. Δυτ. Αττικής)
8. Α.Ε. Καραϊσκάκης – ΑΕ Μεσολογγίου  1-2  , (0-1) .-^ !!!!!!!!!
Αναστασίου, Νίκζας, Ζάχος (Σ.Δ. Λάρισας)

 ***   H    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  ΤΗΣ  Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ  ΣΤΟΝ 4ο  ΝΟΤΙΟ ΟΜΙΛΟ  :   
Ένωση Ερμιονίδας Ένωση Ερμιονίδας 15  11 1313 34
2 ΑΕ Καραϊσκάκης ΑΕ Καραϊσκάκης 1511 13634
3 Μαύρη Θύελλα Μαύρη Θύελλα 1510141631
4 Παναργειακός Παναργειακός 15924929
5 Μεσσηνιακός Μεσσηνιακός 15825726
6 Κόρινθος Κόρινθος 15825626
7 ΠΑΟ Βάρδας ΠΑΟ Βάρδας 15744325
8 Αχαϊκή Αχαϊκή 15735324
9 Δόξα Νέας Μανωλάδας Δόξα Νέας Μανωλάδας 15726323
10 Ατρόμητος Αχαΐας Ατρόμητος Αχαΐας 15555520
11 Παναρκαδικός Παναρκαδικός 15555020
12 ΑΕ Μεσολογγίου ΑΕ Μεσολογγίου 15357-814
13 Πανναυπλιακός Πανναυπλιακός 153210-1111
14 Εθνικός Σαγέικων Εθνικός Σαγέικων 15249-1910
15 Άρης Αιτωλικού Άρης Αιτωλικού 151311-126
16 Αστέρας Αμαλιάδας/Πανόπουλο Αστέρας Αμαλιάδας/Πανόπουλο 151212-215

15η Αγωνιστική 26-01-2014 15:00 Κόρινθος1 : 1 ΠΑΟ Βάρδας
  26-01-2014 15:00 Ένωση Ερμιονίδας4 : 1 Πανναυπλιακός
  26-01-2014 15:00 Άρης Αιτωλικού1 : 1 Αστέρας Αμαλιάδας/Πανόπουλο
  26-01-2014 15:00 Αχαϊκή0 : 0 Παναρκαδικός
  26-01-2014 15:00 Μαύρη Θύελλα2 : 0 Εθνικός Σαγέικων
  26-01-2014 15:00 ΑΕ Καραϊσκάκης1 : 2 ΑΕ Μεσολογγίου
  26-01-2014 15:00 Παναργειακός2 : 2 Ατρόμητος Αχαΐας
  26-01-2014 15:00 Δόξα Νέας Μανωλάδας2 : 0 Μεσσηνιακός

16η Αγωνιστική 02-02-2014 15:00 Άρης Αιτωλικού- : - Κόρινθος
  02-02-2014 15:00 Ατρόμητος Αχαΐας- : - Αχαϊκή
  02-02-2014 15:00 ΠΑΟ Βάρδας- : - Μαύρη Θύελλα
  02-02-2014 15:00 Πανναυπλιακός- : - ΑΕ Καραϊσκάκης
  02-02-2014 15:00 Αστέρας Αμαλιάδας/Πανόπουλο- : - Παναργειακός
  02-02-2014 15:00 Παναρκαδικός- : - Δόξα Νέας Μανωλάδας
  02-02-2014 15:00 Εθνικός Σαγέικων- : - Ένωση Ερμιονίδας
  02-02-2014 15:00 Μεσσηνιακός- : - ΑΕ Μεσολογγίου


  *** Σαββατοκύριακο  στο Τοπικό  ποδόσφαιρο  της  ΕΠΣΜεσσηνίας  :
**** Α΄ Μεσσηνίας (17η αγωνιστική) Σάββατο 25/01/2014 :
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ   2-2 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ   1-0 .- ^
Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  1-1 .- ^
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ   2-3 .- ^
Κυριακή 26/01/2014 :
Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ   3-0 .- ^
ΠΑΜΙΣΟΣ  - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ     3-0 .- ^
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ      2-2 .- ^
ΕΡΑΝΗ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ    1-1 .-^ 

*** Β΄ Κατηγορία - 1ος Όμιλος (16η αγωνιστική) Σάββατο 25/01/ 2014 :
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ - ΔΟΞΑ  Καλαμάτας  3-3  .- ^
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ   3-1 .- ^
 Κυριακή 26/01/ 2014 :
ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ - ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ  1-1 .- ^
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ - Α.Σ. ΜΑΝΕΣΙ   4-1.- ^ 

Ασπρόχωμα  -Κεραυνός   3-1 .- ^
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ - Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ  0-5  .- ^
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ   - ?
Τετάρτη 29/01/ 2014 :
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ –ΑΡΙΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ
ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ
Α.Σ. ΜΑΝΕΣΙ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ - Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 
ΚΕΡΑΥΝΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Β΄ Κατηγορία - 2ος Όμιλος (16η αγωνιστική Σάββατο 25/01/ 2014 :
Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ – ΠΕΤΑΛΙΔΙ    2-2 .-  ^
ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΌ-ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ   3-1 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ - ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ
Κυριακή 26/01/ 2014 :
ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ   1-1 .- ^
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  4-3 .- ^
 Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ – ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ   1-1 .- ^
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ – ΠΑΟ  ΚΑΛ/ΤΑΣ  1-0
Γ΄ Κατηγορία - 1ος Όμιλος "StartPC-ΣΤΟΥΠΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ" (13η αγωνιστική)
Σάββατο  25/01/ 2014 :
ΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ    - ?
" Κυριακή 26/01/ 2014 :
Π.Α.Ο.ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ   1-2 .- ^
Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ - Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ   0-0 .- ^
Γ΄ Κατηγορία - 2ος Όμιλος "StartPC-ΣΤΟΥΠΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ" (11η αγωνιστική)
Σάββατο 25/01/ 2014 :
Α.Ο. ΧΑΤΖΗ - ΝΕΣΤΩΡ ΠΥΛΟΥ  0-1 .- ^
ΑΣ ΑΜΦΙΘΕΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ   0-1 .- ^
Κυριακή 26/01/ 2014 :
ΑΕ ΑΙΘΑΙΑΣ - ΝΕΔΟΥΣΑ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ  1-0 .- ^
Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΒΡΑΜΙΟΥ   5-0 .-^
Γ΄ Κατηγορία - 3ος Όμιλος "StartPC-ΣΤΟΥΠΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ" (13η αγωνιστική)
Σάββατο 25/01/ 2014 :
ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ - Α.Ε. ΜΑΝΗΣ   1-2 .- ^
Κυριακή 26/01/ 2014 :
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ  0-3 .- ^
ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ - ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  0-4 .- ^
Δευτέρα 27/01/ 2014 :
ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΙΚΑΡΟΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ


***  Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:
Σάββατο, 25 Ιανουαρίου
 ΚΑΟΔ - ΑΕΝΚ Δημούλας Ν. Κηφισιά     76-77 .- ^
 ΤΡΙΚΑΛΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ   83-84 .-  ^
ΑΟΡ ΡΕΘΥΜΝΟ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ    86-67  (52-31) .- ^
ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ 
Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014 :
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  54-76 .-^
Καλή προπόνηση του Παναθηναϊκού στην Ελευσίνα πριν από τη Μπαρτσελόνα
 (Φωτογραφία) Τα δεκάλεπτα: 8-22, 22-40, 36-58, 54-76.
Πανελευσινιακός (Σκαραφίγκας): Νίκου 5 (5 ασίστ), Παπαμακάριος 13 (3), Αράπης, Ράλεϊ-Ρος 3, Δημάκος, Τζόουνς 15 (12 ριμπάουντ), Μελισσαράτος 4, Τέρνερ 8 (8 ριμπάουντ), Μάντζαρης, Αβραμίδης 6, Χουχούμης
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 2, Κάρι 13 (6 ριμπάουντ), Μπατίστ 2, Φώτσης 2, Ούκιτς 6 (5 ασίστ), Λάσμε 10 (9 ριμπάουντ), Μαυροκεφαλίδης 6, Διαμαντίδης, Γκιστ 6, Παππάς 15 (5 ριμπάουντ), Γιάνκοβιτς 5 (1), Ματσιούλις 9 (2)
~ ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 54 - 76   26/01/2014 : http://youtu.be/UvsW0or0vZ4 ,


 Απόλλων Πατρών-Ίκαρος Χαλκίδας  71-65 .- ^
«Οξυγόνο» για τον Απόλλωνα, στη ζώνη του υποβιβασμού ο Ίκαρος
  (Φωτογραφία:)    
Τα δεκάλεπτα: 21-21, 33-35, 53-53, 71-65.
Διαιτητές:
Τανατζής-Μάνος-Γκούμας (Σπυρίδωνος)
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Νίκος Βετούλας): Ρος 6, Αργυρόπουλος 16 (2), Ντάνιελ 9 (12 ριμπ.), Ουίλσον 13 (1 τριπ., 8 ριμπ.), Λιανός 1, Πέτροβιτς 2, Πελεκούδας, Μιλουτίνοβιτς 12 (2), Μπολντς 12 (2).
ΊΚΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Άρης Λυκογιάννης): Στρναντ 5 (1), Γκόβενς 3, Άσκα 21 (13 ριμπ.), Μανωλόπουλος 10 (1), Σούτον 14 (10 ριμπ.), Γκαγκαλούδης 4, Σποανός, Μάσιτς 3(1), Ρίτσαρντς 4.

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου  2014 :

~ Ολυμπιακός-Ηλυσιακός

***
Το  όμορφο  Αρφαρά  Μεσσηνίας  
*** ~   ANARTHSEIS  IANOYARIOY  2014   : ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/01/2014-01-2014.html , ~  Πρώτη  μέρα  του  2014  στην  ενημέρωση  Τετάρτη  01  Ιανουαρίου  2014   : ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ !!!  ΓΕΜΑΤΑ  ΥΓΕΙΑ  , ΕΥΗΜΕΡΙΑ ! , ΕΛΠΙΔΑ  ! , ΑΓΑΠΗ  . ΕΙΡΗΝΗ ,  ΧΑΡΑ  ΚΑΙ  ΑΝΘΡΩΠΙΑ !!!  ~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/01/01-2014.html , Ενημέρωση  Τετάρτης  01  Ιανουαρίου  2014.-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/02-2014.html , Ενημέρωση  της  Πέμπτης  02  Ιανουαρίου  2014  .-
  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/03-2014.html , Ενημέρωση  της Παρασκευής  03  Ιανουαρίου  2014 .- 
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/01/03-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  03  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/01/04-2014.html?showComment=1388836276942#c3402382603892749924 ,   Ενημέρωση  του  Σαββάτου  04  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/4-5-6-2014.html ,   ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ Σάββατο Κυριακή Δευτέρα 4 , 5 και 6 Ιανουαρίου 2014  .-
~   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/01/05-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  05  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/01/06-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  06 Ιανουαρίου  2014   .-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/07-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  07  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/01/08-2014.html , Ενημέρωση  της  Τετάρτης  08  Ιανουαρίου  2014.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/01/09-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  09 Ιανουαρίου  2014 .-
~ ~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/01/10-2014.html  , Ενημέρωση  της  Παρασκευής 10  Ιανουαρίου  2014 ~
 ~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/01/11-2014.html  , Ενημέρωση  του  Σαββάτου  11 Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/01/12-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  12  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/01/13-2014.html , Ενημέρωση της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου 2014.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/01/15-2014.html ; , Ενημέρωση Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/01/16-2014.html , Ενημέρωση Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014 .-
  ~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/01/blog-post.html ,   Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/01/18-2014.html , Ενημέρωση του Σαββάτου 18 Ιανουαρίου 2014 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/01/19-2014.html , Ενημέρωση της Κυριακής 19 Ιανουαρίου 2014.-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/01/20-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα   20  Ιανουαρίου  2014
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/01/21-2014.html , Ενημέρωση της  Τρίτης  21  Ιανουαρίου  2014  ,.  
~    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/01/22-2014.html   , Ενημέρωση Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 .- 

  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/01/23-2014.html ,    Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 , .-
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/01/24-2014.html , Ενημέρωση Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 .- 

  ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/blog-post.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιανουαρίου 2014.-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/01/25-2014.html  , Ενημέρωση του Σαββάτου 25 Ιανουαρίου 2014 .- 

~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/01/25-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 .- 


~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/26-2014.html  ,  Ενημέρωση  της  Κυριακής  26  Ιανουαρίου  2014 .-
 


 
**  https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.  -  402  φίλοι .-
~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
~
http://www.youtube.com/stamos01 ,        =  3061    video.-
~   
http://www.youtube.com/stamatios01 , =  1475 video.-
~    
http://www.youtube.com/vlasiskal ,    =     1467   video.-
                                                        **   Σύνολον    6003   βίντεο αναρτημένα .-

~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home ,   2472 .-
~**
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  , 252   φίλοι .- 
~** ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΑΠΟ  50   ΜΠΛΟΚΣ  ΠΟΥ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ :
*** www.blogtv.gr   , www.tometopo.gr  , www.antarsya.gr  , www.express.gr   , www.zougla.gr  , www.cybc.com.gr , www.enikos.gr,http://www.spirospero.gr,http://www.kairos.gr  ,http://www.seismoi.gr , www.mamakouzina.tv,http://www.newsbeast.gr, www.sansimera.grhttp://www.sportstonoto.gr/  , http://www.epsmes.gr/ , www.in.gr , www.epsmes.gr  ,    www.pospert.gr,www.iatro.gr,www.news.gr, www.planetgreece.gr, www.piazzadelpo.gr  , www.anexartiti.gr,www.aixmi.gr,www.lifo.gr, www.pospertnews.gr , www.atita.gr , www.nocomments.gr , www.tometopo.gr , www.veetle.com , www.news247.gr ,  www.apela.gr,www.koutipandoras.gr, www.sintagespareas.grhttp://www.defencenet.gr.www.thepressproject.gr, ww.ebu.ch,www.inthecity.gr,www.readio.gr,www.24h.com.cy,www.tvx.gr,www.antassya.gr, www.apela.gr,www.rwf.gr=ΡΕΠΟΡΤΑΖΧΩΡΙΣΣΥΝΟΡΑ.-  WWW.FOLDERS.GR,=ΝέοιΦάκελοι,www.liveu.gr,~ http://www.tithafame.gr/,www.novasports.gr ,,  www.kalamatain.gr ,  http://www.twitter.com/stamos01/

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: