Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 Το αγιάζι της εφημερίδας μας

Σήμερα  Τετάρτη  24  Απριλίου  2013  Το  αγιάζι  της εφημερίδας  μας :
ΙΝ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ στο  Προκόπι Εύβοιαςπου  και  το σκήνωμα του Αγίου Ιωάννου  Ρώσου
Δίστομο  Βοιωτίας  2013
Το  εκκλησάκι Αγία  Μαρίνα , στο  λιμάνι  της Αρκίτσας  Βοιωτίας  2013
Παρεκκλήσιον Αγίας Μαρίνας στο λιμάνι της Αρκίτσας
To ποντικάκι μαζί μας  !
 
 
 
*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :

***  Hλεία: Οι φράουλες «στοιβάζονται» στα ψυγεία! :
 Ώρες αγωνίες περνούν οι παραγωγοί φράουλας του νομού που βλέπουν, αν δεν αλλάξει άμεσα κάτι στο «καθεστώς» που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες, τις εξαγωγές του Πάσχα να… τινάζονται στον αέρα! Οι παράνομοι εργάτες της περιοχής δεν «πλησιάζουν» σε θερμοκήπιο φοβούμενοι τη σύλληψη και την απέλαση, ενώ συγκομιδή γίνεται μόνο σε καλλιέργειες που απασχολούνται νόμιμοι εργάτες εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την ίδια στιγμή, κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας συνεχίζουν να κάνουν «φύλλο και φτερό» τις αγροτικές επιχειρήσεις και τα συσκευαστήρια της περιοχής, αναζητώντας εργοδότες που απασχολούν παράνομους και ανασφάλιστους αλλοδαπούς εργάτες.
Το σημαντικότερο πρόβλημα ωστόσο που έχουν να αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί της περιοχής είναι οι… «παγωμένες» εξαγωγές και οι ακυρώσεις των παραγγελιών, συνέπεια του διεθνούς σάλου που προκάλεσαν τα επεισόδια της προηγούμενες εβδομάδες.
Οι φράουλες στοιβάζονται στα ψυγεία των δύο Ομάδων Παραγωγών της περιοχής περιμένοντας και πάλι… τα τηλέφωνα να χτυπήσουν και τις νταλίκες να έρθουν να φορτώσουν.
«Πρέπει άμεσα να βρεθεί μία λύση γιατί το πλήγμα για το προϊόν θα είναι μεγάλο αν χάσουμε την αγορά του Πάσχα» τόνισε μεταξύ άλλων στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών «Υρμίνη» κ. Φώτης Κυριαζής και συνέχισε: «Τα ψυγεία μας είναι γεμάτα, το προϊόν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και πρέπει άμεσα να εξαχθεί. Ωστόσο, έχουμε πολλές παραγγελίες τις τελευταίες μέρες που έχουν ακυρωθεί και προσπαθούμε, με όλες μας τις δυνάμεις, να ξανακερδίσουμε το χαμένο έδαφος των τελευταίων ημερών».
Παράλληλα, σε ότι αφορά τα προβλήματα στη συγκομιδή του προϊόντος και των ελέγχων της Οικονομικής Αστυνομίας ο κ. Κυριαζής είπε: «Το απόγευμα της Πέμπτης φεύγουμε για Αθήνα προκειμένου να πραγματοποιήσουμε μια σειρά συναντήσεων και επαφών σε διάφορα υπουργεία αι υπηρεσίες. Αυτό που ζητάμε, μέχρι να διευθετηθούν οριστικά τα ζητήματα των παράνομων εργατών, είναι μια προσωρινή λύση για να συνεχιστεί η φετινή καλλιέργεια που ολοκληρώνεται σε έναν μήνα». Στάθης Πουλιάσης από το Patrisnews.com  .-
 
*** Καταγγελίες και ελλείψεις τροφίμων στους παιδικούς :
 Σοβαρές καταγγελίες για τη λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, ακόμη και για τη σίτιση των παιδιών, έκανε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς.
«Έχετε οδηγήσει τους παιδικούς σταθμούς στα όρια της διάλυσης», τόνισε και σχολίασε επίσης: «Τα τροφεία των γονιών και τα χρήματα του ΕΣΠΑ φαίνεται ότι διατίθενται οπουδήποτε αλλού εκτός από τους παιδικούς σταθμούς. Οι προμηθευτές αρνούνται να δώσουν τρόφιμα λόγω οφειλών του Δήμου, χρήματα για αναλώσιμα δεν υπάρχουν, ενώ πολλές φορές οι εργαζόμενοι πληρώνουν από την τσέπη τους τις φωτοτυπίες που είναι απαραίτητες».
Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αδαμόπουλος, πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού, στον οποίο υπάγονται οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, απάντησε ότι οι αναφορές του Δημήτρη Φαββατά είναι απαράδεκτες, διότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. «Όλα βαίνουν πάρα πολύ καλώς με τη σίτιση των παιδιών, ενώ είναι πάρα πολύ καλή και η ροή των πληρωμών προς τους προμηθευτές», τόνισε ο Γιάννης Αδαμόπουλος.
Στη χθεσινή συνεδρίαση, όμως, της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας αποδείχτηκε ότι οι ισχυρισμοί του δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας ήταν σωστοί. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και η κατάρτιση όρων διακήρυξης κανονικού μειοδοτικού διαγωνισμού, σχετικά με την προμήθεια τροφίμων για την κάλυψη των αναγκών των βρεφονηπιακών σταθμών έτους 2013.
Ομόφωνα τα μέλη της επιτροπής υπερψήφισαν - προ ημερησίας διατάξεως - την εισήγηση, προκειμένου το Νομικό Πρόσωπο «Φορέας Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας» να προβεί στην προμήθεια ειδών παντοπωλείου, κρεοπωλείου, οπωροπωλείου, ιχθυοπωλείου και αρτοποιίας, προϋπολογισμού 99.981,95 ευρώ με το ΦΠΑ. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί την Πέμπτη 16 Μαΐου. Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος Αθ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι οι παρατηρήσεις του κ. Φαββατά στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν σωστές και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού, ο Δήμος θα καλύψει τα όποια κενά με απευθείας αναθέσεις.

*** 11.000 νοικοκυριά χρωστούν στη ΔΕΥΑΚ! :
 Ανδρέας Ν. Καράγιαννης
 ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΝΕΡΟΥ
 Σκέψεις και προτάσεις από το Διοικητικό Συμβούλιο να ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Χθες η χώρα συμπλήρωσε τρία χρόνια από την εγκατάσταση της τρόικας κι αυτό που μπορεί να πει κάποιος αβίαστα, είναι ότι τα μέτρα που ελήφθησαν και λαμβάνονται οδηγούν τους πολίτες σε απόγνωση, η αγορά πνέει τα λοίσθια και κανείς δεν πληρώνει κανέναν.
Κι αν αυτά σε κάποιους φαντάζουν υπερβολικά, υπάρχουν και οι αριθμοί που λένε τη… μαύρη αλήθεια. Στο προχθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ ανακοινώθηκε ότι 11.000 περίπου νοικοκυριά στο Δήμο Καλαμάτας δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν το λογαριασμό του νερού. Μάλιστα, ο μεγαλύτερος όγκος οφειλετών χρωστά 100 με 150 ευρώ. Αν, δηλαδή, εφαρμοζόταν ο κανονισμός της δημοτικής επιχείρησης κατά γράμμα, το μεγαλύτερο τμήμα των νοικοκυριών στο Δήμο δε θα είχε σήμερα να πιει νερό!
Χαρακτηριστικά, όπως μας δήλωσε χθες ο πρόεδρος της επιχείρησης Ανδρέας Καραγιάννης, άνω των 500 ευρώ μέσα στην πόλη της Καλαμάτας χρωστούν 543 οφειλέτες και στις υπόλοιπες τοπικές κοινότητες 170. Μέχρι 300 ευρώ χρωστούν 1.650 δημότες στην Καλαμάτα και 360 στις τοπικές κοινότητες. Από εκεί και πέρα, 200 με 300 ευρώ χρωστούν 2.900 δημότες στην πόλη και 600 στις κοινότητες. Τέλος, μέχρι 150 ευρώ χρωστούν 3.900 δημότες και 800 στον υπόλοιπο Δήμο. Συνολικός αριθμός οφειλετών 10.920!
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό της ΔΕΥΑΚ, όποιος οφείλει στην επιχείρηση ποσό μεγαλύτερο των 150 ευρώ, πρέπει να διακόπτεται η υδροδότηση και να αφαιρείται το υδρόμετρο.
Ο κ. Καραγιάννης σημείωσε ότι υπάρχει απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου με την οποία δίνεται το δικαίωμα να πληρώνεται ο λογαριασμός σε δόσεις, αφού πρώτα ενημερωθούν οι πολίτες. Ειδικότερα, η ΔΕΥΑΚ σκέφτεται 6 δίμηνες δόσεις των 50 ευρώ η κάθε μία.
Αποφάσεις θα ληφθούν σε επόμενη συνεδρίαση, ωστόσο η πρόταση που φάνηκε να επικρατεί είναι ότι το νερό θα κόβεται και το υδρόμετρο θα αφαιρείται, όταν η οφειλή ξεπερνά τα 500 ευρώ, από 150 που είναι σήμερα.
Θα διερευνηθούν, επίσης, τα περιθώρια που υπάρχουν, προκειμένου οι μακροχρόνια άνεργοι, με μεγάλα οικονομικά προβλήματα, να έχουν όσο πιο μεγάλες διευκολύνσεις γίνεται, ενώ εξετάζεται και η μείωση στο μισό του τέλους επανασύνδεσης, που τώρα είναι 41 ευρώ.
Από την άλλη, μελετώνται μέτρα αυστηρότερου ελέγχου των ενοικιαστών οφειλετών της ΔΕΥΑΚ, καθώς είναι συχνό το φαινόμενο να εγκαταλείπουν οι ενοικιαστές τα διαμερίσματα στα οποία διέμεναν, αφήνοντας, όμως, στους ιδιοκτήτες μεγάλο «φέσι». Η άποψη που επικρατεί είναι να δεσμεύεται ο ΑΦΜ των ενοικιαστών, όπως κάνει η ΔΕΗ.

*** Έρχεται ο Π. Παπαδόπουλος για τη διαστημική πύλη στην Καλαμάτα  :
 Στην αρχή η είδηση ξάφνιασε πολύ κόσμο, αλλά, απ’ ό,τι φαίνεται, αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Οι προοπτικές να γίνει η μεσσηνιακή πύλη διαστημικού τουρισμού, όσο και να φαντάζουν... θεωρητικές, πλέον εξετάζονται σε πρακτική βάση.
Κι αυτό, γιατί την Παρασκευή θα βρίσκεται στην Τρίπολη ο κορυφαίος Μεσσήνιος καθηγητής Αεροδιαστημικής, δρ Περικλής Παπαδόπουλος, μαζί με ομάδα της ΝΑΣΑ, προκειμένου να εξεταστεί αλλά και να παρουσιαστεί αυτή η πρόταση. Παρουσία υπουργών της κυβέρνησης θα ακουστούν αυτά, αλλά και θα προσεγγιστεί το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας.
ΠΗΓΗ: Best-tv

*** Φιλοξενία 34 Ρώσων τουριστικών πρακτόρων στο Elite City Resort  :
 Στο ξενοδοχείο Elite City Resort διέμεινε γκρουπ 34 Ρώσων τουριστικών πρακτόρων την περασμένη Κυριακή και Δευτέρα.
Κατά την παραμονή τους, μάλιστα, ξεναγήθηκαν στους χώρους του συγκροτήματος, ενημερώθηκαν σχετικά με τις εγκαταστάσεις και τις παροχές και επισκέφθηκαν την έκθεση «Κειμήλια σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων».
Επίσης, πραγματοποίησαν επίσκεψη σε ξενοδοχειακές μονάδες, αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα της Μεσσηνίας.
Οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες εκδήλωσαν το θαυμασμό τους για τις φυσικές ομορφιές της Μεσσηνίας, τη φιλοξενία, καθώς και το ενδιαφέρον τους για μελλοντική συνεργασία.

*** Συνεχίζεται η περιβαλλοντική καταστροφή στις «Θίνες Κυπαρισσίας» :
 Ερώτηση προ τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Οικονομικών κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, μεταξύ αυτών και της Μεσσηνίας, Θανάσης Πετράκος, με θέμα τη συνεχιζόμενη καταστροφή και καταπάτηση της περιοχής Natura στις Θίνες Κυπαρισσίας.
Όπως σημειώνουν, «με την καθοριστική ευθύνη του ΥΠΕΚΑ και την ανοχή του Δήμου Τριφυλίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συνεχίζεται συστηματικά η καταστροφή του μοναδικού ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους οικοσυστήματος ευρωπαϊκής σημασίας στις “Θίνες Κυπαρισσίας” του Νομού Μεσσηνίας, το οποίο ανήκει στην περιοχή NATURA με κωδικό GR 2550005.
Το συγκεκριμένο οικοσύστημα έχει ανάγκη αυστηρής προστασίας λόγω της παρουσίας ενός εκτεταμένου οικοσυστήματος αμμοθινών. Παράλληλα, έχει αυξημένη οικολογική σημασία, διότι αποτελεί τη δεύτερη σημαντικότερη περιοχή φωλεοποίησης της χελώνας caretta caretta στη Μεσόγειο.
Το σημαντικό αυτό οικοσύστημα ανέχεται η πολιτεία να καταστρέφεται, συγκαλύπτοντας τις αυθαιρεσίες και παράνομες ενέργειες του σημερινού ιδιοκτήτη και της εταιρείας του “Νέα Κότινος”.
Ο ιδιόκτητης επεκτείνει την ιδιοκτησία προς το δάσος και τις αμμοθίνες, τις οποίες και καταστρέφει οργώνοντάς τες και επιδιώκει να νομιμοποιήσει αυθαίρετη και παράνομη κατάτμηση, για να προχωρήσει σε ιδιωτική πολεοδόμηση και να κατασκευάσει 50 εξοχικές κατοικίες και, μάλιστα, χωρίς ΜΠΕ. Αν δοθεί άδεια για ιδιωτική πολεοδόμηση, αυτό θα έχει ως συνέπεια να παρεμβληθεί μια ζώνη τσιμέντου στη φυσική συνέχεια του δάσους και της παραλίας, προκαλώντας σημαντική βλάβη στο περιβάλλον».

*** Σαν σήμερα ...στις 23 Απριλίου
 Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
ΤΗΝ προχθεσινήν Κυριακήν εσημειώθη αρκετά ζωηρά κίνησις εις την παραλίαν. Αι λεμβοδρομίαι ήρχισαν από τώρα αλλά αραιαί.
 -ΟΙ Βούλγαροι αιχμάλωτοι εστρατωνίσθησαν εις τας αποθήκας πρώην Τζαν. Είναι 350 εν όλω μεταξύ των οποίων αρκετοί υπαξιωματικοί και εις ανθυπασπιστής. Ένας εξ αυτών ερωτηθείς εις την γαλλικήν, την οποίαν εγνώριζεν, εξέθεσε τας κακουχίας και τας στερήσεις εις τας οποίας υπεβάλλοντο κατά τον πόλεμον. Αυταί τους είχον φέρει εις απελπισίαν από την οποίαν δεν έβλεπον την ώραν να λιποτακτήσουν ή να παραδοθούν. Εις την Ελλάδα, είπε, τα περνούν καλά. Προπαντός το φαΐ των είναι αρκετό και καλό. Και βέβαια τα μάγουλά των από τα οποία όχι μόνον δεν έλειψε τίποτε, αλλά και κάτι προσετέθη, το φανερώνουν αυτό.
 -ΠΡΟΤΑΣΕΙ του Βασ. Επιτρόπου απενεμήθη χάρις του υπολοίπου της ποινής εις τον Σ. Μαρίνον καταδικασθέντα υπό του ενταύθα εκτάκτου Στρατοδικείου εις φυλάκισιν 5 ετών επί δυσμενεία καρά του καθεστώτος.  πηγή: Αρχείο "Θάρρους" 
Γεγονότα
1821: Η Μάχη της Αλαμάνας. Οι ελληνικές επαναστατικές δυνάμεις υπό τους Δυοβουνιώτη, Πανουργιά και Διάκο αντιμετωπίζουν στη γέφυρα της Αλαμάνας (περιοχή Θερμοπυλών) τις υπέρτερες οθωμανικές ορδές του Ομέρ Βρυώνη και του Κιοσέ Μεχμέτ και ηττώνται.
1882: Αρχίζουν οι εργασίες διάνοιξης του Ισθμού της Κορίνθου.
1910: Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας, 25 αγρότες και αγρότισσες παραπέμπονται να δικαστούν για τα αιματηρά γεγονότα της εξέγερσης στο Κιλελέρ.
1923: Ο Ιωσήφ Στάλιν εγκαινιάζει τον υπόγειο σιδηρόδρομο της Μόσχας.
1935: Αρχίζει η δίκη των εμπλεκομένων στο βενιζελικό κίνημα της 1ης Μαρτίου. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Νικόλαος Πλάστήρας καταδικάζονται ερήμην σε θάνατο. Οι αντιβενιζελικοί παίρνουν το αίμα τους πίσω, εκδικούμενοι τους υπευθύνους της Δίκης των 6.
1973: Οι εφημερίδες Βραδυνή και Θεσσαλονίκη δημοσιεύουν δηλώσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή εναντίον της Δικτατορίας και οι Αρχές αποφασίζουν την κατάσχεση των φύλλων τους.
Γεννήσεις
1858: Καρλ Ερνστ Λούντβιχ Πλανκ, γνωστότερος ως Μαξ Πλανκ, γερμανός θεωρητικός φυσικός και εισηγητής της θεωρίας των κβάντα. Τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ το 1918. (Θαν. 4/10/1947)
1889: Βασίλης Ρώτας, λογοτέχνης, που μετέφρασε στα ελληνικά όλα τα έργα του Σέξπιρ. (Θαν. 30/5/1977)
1916: Γιάννης Μόραλης, ζωγράφος. (Θαν. 20/12/2009)
Θάνατοι
1616:
Μιγκέλ Ντε Θερβάντες, ισπανός συγγραφέας. («Δον Κιχώτης») (Γεν. 29/9/1547) [Αποφθέγματα]
1616: Ουίλιαμ Σέξπιρ, άγγλος θεατρικός συγγραφέας. (Γεν. 26/4/1564) [Αποφθέγματα]
1827: Γεώργιος Καραϊσκάκης, ήρωας της Ελληνικής Επανάστασης. Δευτερόλεπτα προτού υποκύψει στο μοιραίο χτύπημα που δέχτηκε την προηγούμενη μέρα στο Φάληρο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι πυροβολήθηκε από «φίλιο» χέρι. (Γεν. 1782)   πηγή: www.sansimera.gr

***  Κουσελάς στο «Θ»: «Ουδέποτε έδωσα εντολή να παγώσει έλεγχος σε βάρος οποιασδήποτε εταιρείας» :
  ΔΙΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ
 Στη Βουλή καταγγελίες κατά του Δ. Κουσελά
 Δήλωση στο «Θ» του πρώην υφυπουργού: «Ουδέποτε έδωσα τέτοια εντολή»
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Στη Βουλή διαβιβάζουν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης δικογραφία που σχηματίστηκε από τον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Θεσσαλονίκης για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ευθυνών του πρώην υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, σε υπόθεση μη είσπραξης οφειλών από ΦΠΑ, από εταιρεία μεταφοράς πετρελαίου από τη Θεσσαλονίκη στα Σκόπια.
Η υπόθεση, που ερευνήθηκε από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, αφορά καταγγελίες συνταξιούχου πλέον εφοριακού ότι ο πρώην υφυπουργός φέρεται να παρενέβη, ώστε να «παγώσει» οικονομικός έλεγχος στην επίμαχη εταιρεία στην οποία είχε καταλογιστεί οφειλή από ΦΠΑ και, τελικώς, να μην εισπραχθεί η οφειλή.
Η εν λόγω εταιρεία φέρεται να υπέβαλε αίτημα να της επιστραφεί ΦΠΑ, επικαλούμενη ειδικό καθεστώς που διέπει τέτοιες επιχειρηματικές ενέργειες. Ο αρμόδιος τότε εφοριακός υπάλληλος στη ΔΟΥ Ανωνύμων Εταιρειών και καταγγέλλων, ωστόσο, διαπίστωσε πως η εταιρεία δε δικαιούται να λάβει επιστροφή ΦΠΑ και επιπλέον εντόπισε οφειλή για το έτος 2005 ύψους 5,7 εκατομμυρίων ευρώ.
Σε περαιτέρω, δε, έρευνα που διενεργήθηκε για τα έτη 2006-10, διαπιστώθηκε επιπλέον οφειλή ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ. Η εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται αρχικά να αποδέχθηκε την οφειλή των 5,7 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά όχι και των υπόλοιπων χρημάτων.
Κατά τις καταγγελίες, που ερεύνησε ο εισαγγελέας, ο τότε υφυπουργός Οικονομικών, Δ. Κουσελάς, φέρεται να ενεπλάκη, ώστε να μην προχωρήσουν οι διαδικασίες, καθώς επρόκειτο να ψηφιστεί τροπολογία, η οποία ουσιαστικά θα καταργούσε την υποχρέωση της εν λόγω εταιρείας πετρελαιοειδών. Ο καταγγέλλων υποστηρίζει ότι η τροπολογία ψηφίστηκε το 2011 και ότι έτσι η εταιρεία έλαβε πίσω τα 5,7 εκατομμύρια, που αρχικά κατέβαλε, και ανακλήθηκαν οι καταλογισμοί των υπολοίπων 25 εκατομμυρίων ευρώ.
Η δικογραφία για την υπόθεση διαβιβάζεται στην εισαγγελία του Αρείου με τελικό προορισμό τη Βουλή, η οποία θα κρίνει αν τίθεται θέμα ενδεχόμενου καταλογισμού ευθυνών του κ. Κουσελά. Η έρευνα του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Θεσσαλονίκης συνεχίζεται όσον αφορά ποινική εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων.
Σε επικοινωνία του «Θ» με τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών και επί χρόνια βουλευτή Μεσσηνίας, μας δήλωσε τα εξής: «Ουδέποτε έδωσα εντολή να παγώσει έλεγχος σε βάρος οποιασδήποτε εταιρείας. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε αναλυτικά, αφού ενημερωθώ για το φερόμενο περιεχόμενο της δικογραφίας».

 ***  Καθαρισμός στις εκβολές του Νέδοντα από 13ο Γυμνάσιο Πατρών  :
  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ -      ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ  
  Καθαρισμός στις εκβολές του Νέδοντα από 13ο Γυμνάσιο Πατρών
 Σε συμβολικό καθαρισμό στις εκβολές του Νέδοντα στην Καλαμάτα προχώρησαν χθες το πρωί τo 13ο Γυμνάσιο Πατρών και η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.
Εκτός από την παραπάνω πρωτοβουλία, 40 μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους επισκέφθηκαν σημεία της πόλης, τον Ταΰγετο και την Αλαγονία. Η ομάδα υλοποιεί φέτος και πρόγραμμα σχετικά με τον εθελοντισμό και έτσι ήταν μια ευκαιρία να προσφέρει εθελοντικό έργο και στην πράξη.
Τα παιδιά μπήκαν και στο ποτάμι, όπου μάζεψαν πολλές σακούλες με σκουπίδια. Βλέπετε, ο πολιτισμός και η κουλτούρα μας αφήνουν το αποτύπωμά τους παντού. Μπράβο στα παιδιά και τους καθηγητές τους! Ο εθελοντισμός και η προστασία του περιβάλλοντος είναι σπουδαίο μάθημα!

*** Αρνήθηκε το μισθό του ο Γ. Καμβυσίδης  :
 Στο δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Καμβυσίδη, όταν ήταν αντιδήμαρχος καθαριότητας, ασκήσαμε σκληρή κριτική, μπορεί και υπερβολική, αν και πιστεύουμε δίκαια. Το σημερινό σχόλιο, όμως, γράφεται, γιατί μια απόφασή του αξίζει να δει το φως της δημοσιότητας.
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ ανακοίνωσε ότι αρνήθηκε να παίρνει μισθό για τις υπηρεσίες του ως αντιπρόεδρος της επιχείρησης, ζητώντας να ανακληθεί η σχετική απόφαση. Το ποσό που είχε καθοριστεί ήταν 500 ευρώ.
Είναι ο μοναδικός δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας που έχει έμμισθη θέση και την οποία αρνείται. Μακάρι η απόφασή του να αποτελέσει αρχή ενός καινούργιου ήθους μεταξύ των συμβούλων της πλειοψηφίας. Α.Π.

***  Πάγκαλος: «Αν με αναγκάσουν να καταθέσω ως μάρτυρας υπεράσπισης του Ακη, θα τον "θάψω"» :
 «Αν εμένα με αναγκάσουν βιαίως να καταθέσω ως μάρτυρας υπεράσπισης του Άκη, θα τον "θάψω"», δήλωσε μεταξύ άλλων, το πρωί της Τρίτης στον ΒΗΜΑ 99,5 ο πρώην υπουργός Θόδωρος Πάγκαλος, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι «υπάρχουν άνθρωποι αυτή τη στιγμή μέσα στο ΠΑΣΟΚ, που είναι τώρα στελέχη και βουλευτές εν ενεργεία, που κάθε φορά που εμφανιζόταν ο Τσοχατζόπουλος, τον υποστήριζαν. Αν οι επιλογές τους είχαν γίνει δεκτές από το ΠΑΣΟΚ, ο Ακης Τσοχατζόπουλος θα είχε γίνει Πρωθυπουργός της χώρας».
Τα βασικά σημεία της εκπομπής - συζήτησης για το θέμα της δίκης του Ακη Τσοχατζόπουλου έχουν ως εξής:
«Με ενοχλεί, ως συνταξιούχος δικηγόρος μιλώ, όταν οι εν ενεργεία δικηγόροι κάνουν φιγούρες, κινήσεις για το θεαθήναι. Αυτή η εξώδικος πρόσκληση που πήρα εγώ από τον κ. Κούγια που υπερασπίζεται τον Άκη Τσοχατζόπουλο, είναι εντελώς άνευ αντικειμένου. Κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει μάρτυρα υπερασπίσεως να προσέλθει. Μάρτυρα κατηγορίας μπορεί ο εισαγγελέας να εισαγάγει βιαίως. Αν εμένα με αναγκάσουν βιαίως να καταθέσω ως μάρτυρας υπεράσπισης του Άκη, θα τον "θάψω".
Είναι πολύ εύκολο να πας σε αυτούς που θα στο πουλήσουν (τον εξοπλισμό) και να τους πεις "για να φέρω την εισήγηση αυτή, και να την προωθήσω δραστήρια, έχω ανάγκη από ορισμένα χρήματα".
Είχε και παράπονο (ο Άκης) και μου το είχε πει κατά καιρούς. "Ό,τι και να κάνω, είσαι εναντίον μου".Οσο για την υπόθεση Κικίλια, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι «Θεωρώ αδέξιο το χειρισμό Κικίλια. Αν υπήρχε τέτοιο θέμα, έπρεπε να τεθεί μεγάλο μέρος των οργανισμών αυτών, να γίνουν εισηγήσεις από όλους τους υπουργούς που έχουν πρόβλημα με τον εκπρόσωπο ή πρόεδρο ή επί κεφαλής του κάθε οργανισμού. Θεωρώ ότι δεν έπρεπε να ζητήσει ο Υπουργός (την παραίτηση). Έπρεπε να πάει τον πρωθυπουργό να πει ότι έχει πρόβλημα με τον Κικίλια. Ο πρωθυπουργός βέβαια κρίνεται. Όταν ο λαός είναι σοβαρός και δεν ψηφίζει φασίστες της Χρυσής Αυγής, τρελιάρες του ΣΥΡΙΖΑ και ψεκασμένους του Καμμένου, κάνει τις επιλογές του, τιμωρεί και επιβραβεύει συμπεριφορές».Πηγή: www.tanea.gr

***  Αστυνομική επιχείρηση «σκούπα» σε Μεσσήνη και Καλαμάτα με 10 συλλήψεις! :
  Συνελήφθησαν δέκα  άτομα και προσήχθησαν πενήντα επτά , ενώ έγιναν έλεγχοι σε μεγάλο αριθμό ατόμων και οχημάτων
 Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας
 Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Μεσσήνης και της Καλαμάτας Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, η οποία πραγματοποιείται σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν πενήντα πέντε  άτομα, εκ των οποίων εκατόν δύο  ημεδαποί και πενήντα τρεις αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν τριάντα επτά οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά πενήντα επτά  άτομα, από τα οποία τριάντα έξι  ήταν ημεδαποί και είκοσι ένα  ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δέκα άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι: Ένας  ημεδαπός, για ναρκωτικά.
  • Τέσσερις ημεδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Μία  ημεδαπή, γιατί σε βάρος της έχουν βεβαιωθεί χρέη από μη απόδοση Φ.Π.Α., ύψους -61.387,51- ευρώ.
  • Δύο ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Ένας αλλοδαπός, για επαιτεία.
  • Ένας αλλοδαπός, γιατί διέμενε παράνομα στην χώρα, σε βάρος του οποίου θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.Επιπρόσθετα, συνολικά κατά τους ελέγχους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα ηρωίνης, βάρους –4- γραμμαρίων.
  • Δεκατέσσερα δισκία που εμπίπτουν στη Νομοθεσία για τα ναρκωτικά.
  • Μία ηλεκτρονική ζυγαριά.
  • Ένα κινητό τηλέφωνο.
  • Το χρηματικό ποσό των -130- ευρώ.Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν πενήντα τρείς  παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μία (1) παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού και τέσσερις παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
    Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 
***  Παράνομη διακίνηση φαρμάκων για εξωσωματική γονιμοποίηση εξετάζει το ΣΔΟΕ :
 ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΛΑΣ - ΣΔΟΕ
Μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ, βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας, για την εξάρθρωση πολυμελούς κυκλώματος που εισήγαγε και διακινούσε στη χώρα μας παράνομα φάρμακα για εξωσωματική γονιμοποίηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κύκλωμα εμπλέκονται εταιρείες, φαρμακεία και άλλοι ιδιώτες. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν γίνει προσαγωγές και εξετάζονται άτομα, ενώ έχουν κατασχεθεί σημαντικές ποσότητες των παράνομων φαρμάκων.
Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις από τις διωκτικές αρχές.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** 70χρονη με μαχαίρι έκανε απόπειρα ληστείας σε κατάστημα στο Ξυλόκαστρο! :
  Συνελήφθη 70χρονη για απόπειρα ληστείας σε κατάστημα στην Κορινθία
Κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι, ένα ζευγάρι γάντια, μία περούκα και μία μάσκα
 Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στο Ξυλόκαστρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, μία 70χρονη , σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, η 70χρονη, αφού πήγε σε κατάστημα εμπορίας ενδυμάτων, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, με την απειλή μαχαιριού απαίτησε από την 58χρονη υπεύθυνη του καταστήματος και τον σύζυγό της, ο οποίος βρίσκονταν στο κατάστημα, να της παραδώσουν χρήματα.
Ωστόσο δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την πράξη της και συνελήφθη μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου.
Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα μαχαίρι με μήκος λάμας -18- εκατοστών, μία (1) περούκα, μία  μάσκα και ένα ζευγάρι γάντια.
Η 70χρονη θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου 

***  Σημαντική μείωση ποινής στη διπλοθεσίτισσα υπάλληλο ΥΠΑ και καθηγήτρια  :
 Σημαντική μείωση της ποινής της, με αναγνώριση και του ελαφρυντικού του πρότερου εντίμου βίου, πέτυχε χθες στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας η υπάλληλος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που το Σεπτέμβριο του 2006 αποκαλύφθηκε ότι για 8 ολόκληρα χρόνια είχε διορισθεί και εργαζόταν παράλληλα ως καθηγήτρια στο Λύκειο Αρφαρών, εισπράττοντας και τους δύο μισθούς.
Χθες επέμεινε στα όσα είχε πει πρωτόδικα, όπου είχε καταδικασθεί σε 12 χρόνια κάθειρξης, ότι δηλαδή δεν μπορούσε να αποφασίσει ποια από τις δύο δουλειές ήθελε να κρατήσει, ενώ δεν έκανε ανάληψη των χρημάτων της μισθοδοσίας από τη θέση της εκπαιδευτικού.
Το δικαστήριο χθες μείωσε την ποινή της σε 5 χρόνια φυλάκισης, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.
  «Ήταν ηλίθιο αυτό που έκανε»
Ο τότε διευθυντής του Λυκείου Αρφαρών κατέθεσε ότι η κατηγορούμενη είχε οργανική θέση φυσικού στο σχολείο από το 1998, αλλά βρισκόταν σε άδεια άνευ αποδοχών για λόγους υγείας για τρία χρόνια. Επιστρέφοντας από την εν λόγω άδεια, πήρε απόσπαση για τη Ζάκυνθο. Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, δούλευε κι εκεί παράλληλα στην ΥΠΑ, ενώ επιστρέφοντας και πάλι στο Λύκειο Αρφαρών, έλαβε άδεια για μεταπτυχιακό. Κατόπιν αποδείχθηκε πως είχε εκδώσει δύο ΑΦΜ και δύο βιβλιάρια υγείας.
Για το διάστημα που δούλεψε στο σχολείο, ο διευθυντής είπε ότι εργαζόταν κανονικά, ενώ τα Παρασκευοσαββατοκύριακα εργαζόταν στην ΥΠΑ με διπλές και τριπλές βάρδιες, για να καλύψει και τις βάρδιες των υπόλοιπων ημερών της εβδομάδας.
Για το χαρακτήρα της, είπε ότι ήταν χαμηλών τόνων, ζούσε λιτά, οι μαθητές την αγαπούσαν και κανείς δε θα μπορούσε να τη χαρακτηρίσει απατεώνα.
Ο διευθυντής Προσωπικού της ΥΠΑ ανέφερε ότι από το 1988 που προσελήφθη μέχρι το 2003 δεν είχε δώσει αφορμή στην υπηρεσία, αλλά μετά συνέβησαν δύο περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς και την παρέπεμψε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.  Ωστόσο, τόνισε ότι ο ατομικός της φάκελος μέχρι τότε ήταν άριστος, ενώ χαρακτήρισε ηλίθιο αυτό που έκανε.
Η εκπαιδευτικός που διενήργησε την ΕΔΕ κατέθεσε ότι η κατηγορουμένη δεν της έφερε κανένα εμπόδιο στην έρευνα, ενώ όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση ήταν συγκλονισμένη και συντετριμμένη, λέγοντας, μάλιστα, ότι είχε εγκλωβισθεί σε αυτή την ιστορία.
Μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ότι η κατηγορουμένη έχει πολλές ανασφάλειες, μυαλό μικρού παιδιού και πως όλα τα έκανε από τη θέλησή της να δημιουργήσει οικογένεια.
  Απολογία
Στην απολογία της η κατηγορουμένη είπε ότι η ΥΠΑ δεν αναγνώριζε την ανάγκη της να μετατεθεί μόνιμα στη Ζάκυνθο, όπου βρισκόταν ο σύζυγός της. Υποστήριξε, επίσης, ότι δεν ήξερε ποιο από τα δύο επαγγέλματα να ακολουθήσει και ότι τα χρήματα του μισθού από το σχολείο δεν «τα πείραξε» ποτέ.
Τόνισε ακόμη πως δεν ήθελε να βλάψει το Δημόσιο και ζήτησε να κληθεί ο διευθυντής άλλου σχολείου, ισχυριζόμενη πως του είχε πει ότι δε θέλει να λαμβάνει το μισθό της εκπαιδευτικού. Πρόσθεσε πως δε γνώριζε ότι αυτό που έκανε ήταν κακούργημα και ζήτησε συγγνώμη απ’ όσους έβλαψε. Ζήτησε, μάλιστα, από το δικαστήριο να της δώσει την ευκαιρία να επιστρέψει τα χρήματα που είχε λάβει ως μισθούς και να επανορθώσει.
Η συνήγορός της Κατερίνα Δημαρέση τόνισε πως όταν αποκαλύφθηκε η ιστορία, η κατηγορουμένη εγκατέλειψε τα πάντα αισθανόμενη πολύ άσχημα και έκτοτε ζούσε σε μοναστήρια και νοσοκομεία βοηθώντας κόσμο, με αποτέλεσμα να εκδοθεί εις βάρος της ένταλμα σύλληψης, αφού δεν παρουσιάσθηκε σε καμία αρχή όταν κλήθηκε για την υπόθεση. Της Βίκυς Βετουλάκη

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :

~** «Ήρθε και η σειρά» του Βασίλιεφ για την έξοδο :
 
ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΝ ΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ
 ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Ο ΣΚΑΡΛΑΤΟΣ… ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΨΥΧΟΓΙΟΠΟΥΛΟ, ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟ, ΤΡΙΨΑ
 Του Νίκου Μπαλόπουλου
 Σταματημό δεν έχουν τα προβλήματα, τα οποία δημιουργούνται λόγω του κακού σχεδιασμού, της έλλειψης οργάνωσης και ειδικότερα των τραγικών οικονομικών δεδομένων που υπάρχουν σχεδόν από την αρχή της χρονιάς, για την ομάδα της Καλαμάτας. Τελευταίο χαρακτηριστικό περιστατικό αποτέλεσε η άρνηση του Βασίλιεφ να πάρει μέρος στην προπόνηση, λόγω οφειλών που έχει η ομάδα απέναντί του. Όλα δείχνουν ότι ο υψηλόσωμος επιθετικός θα αποτελέσει παρελθόν, όπως είχε συμβεί πριν λίγο καιρό και με τους Νουχάνοβιτς, Γκαλίν, επιστρέφοντας στην Ισπανία. Αν μη τι άλλο το γεγονός αυτό φανερώνει τα μεγάλα προβλήματα τα οποία υπάρχουν και καθημερινά διαιωνίζονται, φανερώνοντας την ανάγκη σημαντικών αλλαγών μετά την ολοκλήρωση της σεζόν. Δυστυχώς η διοίκηση δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, όπως αποδεικνύεται στις υποχρεώσεις της, και καλείται να δράσει προς όφελος της ομάδας.
 Χειρουργείται αύριο ο Σκαρλάτος
Από κει και πέρα εξελίξεις υπάρχουν και στο θέμα του τραυματισμού του Βασίλη Σκαρλάτου, ο οποίος θα χειρουργηθεί αύριο και όχι σήμερα, στο Ιατρικό Περιστερίου από τον χειρούργο ορθοπεδικό Γιάννη Αναγνωστόπουλο, προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά στην κλείδα, η οποία προέκυψε μετά τον τραυματισμό του έμπειρου ποδοσφαιριστή στο πρόσφατο φιλικό με την Ένωση Ερμιονίδας.
 Αμφίβολοι τρεις-στις 2 μ.μ. το ματς με τα Χανιά
Η απουσία του Σκαρλάτου και του Καντούτση, που είναι τιμωρημένος, ενδέχεται να μην είναι η μόνη – δεν συμπεριλαμβάνουμε σ’ αυτές το πρόβλημα το οποίο προέκυψε με τον Βασίλιεφ – στο Κυριακάτικο εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τα Χανιά, που όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια Αρχή, θα ξεκινήσει στις 2 μ.μ.. Ο Αντώνης Ψυχογιόπουλος υπέστη χθες διάστρεμμα στον αστράγαλο και η συμμετοχή του θα κριθεί σήμερα, με τις πιθανότητες να είναι πάντως με το μέρος του έμπειρου αμυντικού, ενώ Σαραντόπουλος και Τρίψας ακολούθησαν και χθες ατομικό λόγω των ενοχλήσεων σε προσαγωγούς και δικέφαλα αντίστοιχα.
Tα πράγματα θ’ αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν από σήμερα και μετά την πρωινή προπόνηση, μιας και η προετοιμασία θα μπει στην τελική ευθεία για την αναμέτρηση με τους Κρητικούς.

*** 'Ολα έτοιμα για το 13ο γύρο της Καλαμάτας :
Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τον 13ο Γύρο Καλαμάτας που θα διεξαχθεί το Σάββατο, στις 6.30 μ.μ., με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την κεντρική πλατεία της πόλης. Οι συμμετοχές θα είναι 100άδες, από διάφορες περιοχές της χώρας, με τους διοργανωτές (Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας-Δήμος Καλαμάτας-Περιφέρεια Πελοποννήσου) να εκτιμούν ότι θα υπάρξει αριθμός-ρεκόρ δρομέων, ενώ ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι ότι ο κόσμος της Καλαμάτας φαίνεται ν’ αγκαλιάζει πιο πολύ από ποτέ τη μεγάλη αθλητική γιορτή της πόλης, δηλώνοντας μαζικά συμμετοχή. Μεγάλη προβλέπεται ότι θα είναι και η ανταπόκριση των μαθητών (εγγραφές στη γραμματεία της κεντρικής πλατείας πριν τον αγώνα του Σαββάτου) για τον γύρο των 2 χλμ., ακριβώς στο κλείσιμο των σχολείων για τις διακοπές του Πάσχα, ενώ ξεχωριστό δέλεαρ αποτελούν και φέτος τα δώρα που προσφέρουν χορηγοί και θα κληρωθούν μετά το τέλος του αγώνα, ανάμεσα στα οποία ποδήλατα, μπάλες και δωροεπιταγές από καταστήματα της πόλης.
Τέλος, οι διοργανωτές παρακαλούν τους δρομείς που θέλουν να συμμετέχουν επίσημα στον αγώνα των 10 χλμ. (λαμβάνοντας την ηλεκτρονική χρονομέτρηση στο ξεκίνημα και αναμνηστικό μετάλλιο και T-Shirt στον τερματισμό και συνεισφέροντας τα προβλεπόμενα 5 ευρώ που θα διατεθούν στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των παιδικών χωριών SOS της Καλαμάτας και στο Δημοτικό Παντοπωλείο) να φροντίσουν για την εγγραφή τους στη γραμματεία του αγώνα το αργότερο έως τις 5.45 μ.μ. το Σάββατο. Σε διαφορετική περίπτωση μπορούν να τρέξουν ελεύθερα, χωρίς όμως τα «δικαιώματα» της επίσημης συμμετοχής.

~** Για  τον 1ο αγώνα  Ημιτελικό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαορο του Τσαμπιον Λίγκ :

***  ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ -  ΡΕΑΛ Μανδρίτης   4-1  .-
Τα  γκόλ :  8΄ Ρόμπερτ  Λεβαντοφσκι , 43΄ Κριστιάν Ρονάλντο , 50΄Λεβαντόφσκι , 55΄ Λεβαντόφσκι , 67΄ πεν. Λεβαντόφσκι ,

Οι ενδεκάδες: (Ημιτελικός Champions League)
Ντόρτμουντ: Βάιντενφελερ, Πίσζεκ(Γκρόσκρόϊτς), Χούμελς, Σούμποτιτς, Σμέλτσερ, Γκουντογκάν (Σίμπερ )  , Μπέντερ, Γκέτσε, Ρόις, Μπλαζικόφσκι(Κέλ) , Λεβαντόφσκι .
Ρεάλ: Λόπεθ, Ράμος, Πέπε, Βαράν, Κοεντράο, Αλόνσο (Κακά) , Κεντίρα, Μόντριτς (Ντε  Μαρία ) , Οζίλ, Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (Μπενζεμπά ) .

Διαιτητής : Γκάϊπερ (Ολλανδός) ,
Κάρτες : Οζίλ , Κεντίρα , Λεβαντόφσκι , Ράμος ,


Χθές : (Ημιτελικός Champions League)
  ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου  - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   4-0 .- ^
Τα γκόλ : 25΄Μίλλερ , 49΄Γκόμες , 73΄ Ρόμπεν , 82΄ ,Μίλερ .- ^
Οι ενδεκάδες των ομάδων:
 Μπάγερν Μονάχου (Γιουπ Χάινκες): Νόιερ, Ντάντε, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Λαμ, Ριμπερί, Χάβι Μαρτίνεθ, Ρόμπεν, Μίλερ, Σβαϊνστάιγκερ, Γκόμες
 Μπαρτσελόνα (Τίτο Βιλανόβα): Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Μπαρτρά, Άλμπα, Τσάβι, Ινιέστα, Μπουσκέτς, Σάντσες, Πέδρο, Μέσι   
 
   (Ημιτελικός Champions League)


Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
Βοηθοί: Μπόγκναρ, Φαμπιάν (Ουγγαρία)
 

 
 ~**  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2458  video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =        859  video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =            909    video.-
                                                         Σύνολο  :  4226     βίντεο ανηρτημένα
 ***
ΑΡΚΙΤΣΑ  ΒΟΙΩΤΙΑΣ
*** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-

** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-

 ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013 .-

 ***

**ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 :

 * http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/01-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 01 Απριλίου 2013 .-
*
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/02-2013.html , Το αγιάζι της ενημερωσης Τρίτη 02 Απριλίου 2013.-
*
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/04/02-2013.html , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Θέματα υγείας 02Απριλίου 2013 .-
*
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/04/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Απριλίου 2013 .-                                                                                    *  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/04/04-2013.html  , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ - Θέματα υγείας Πέμπτη 04 Απριλίου 2013.-                                          http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/to-04-2013.html, To αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Απριλίου 2013.-                                                          
~
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/04/04-2013.html , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ - Θέματα υγείας Πέμπτη 04 Απριλίου 2013.-
 ~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Απριλίου 2013.-
~
http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html?spref=fb , Γ΄ Χαιρετισμοί Παρασκευή 05 Απριλίου 2013 στην Ι.Μ. Παναγία Μαλεβή Αγίου Πέτρου Αρκαδίας .-
~
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/04/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Απριλίου 2013 .-
~
http://snsarfara.blogspot.gr/2013/04/07-2013.html , Το Κυριακάτικο αγιάζι της ενημέρωσης 07 Απριλίου 2013 .-

~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/04/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 08 Απριλίου 2013.-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/04/08-2013.html , Η Εφημερίδα της Δευτέρας 08 Απριλίου 2013
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/08-2013.html , Αναδημοσίευση Δευτέρα 08 Απριλίου 2013 ΕΝ ΟΥΡΑΝΕΙΣ .- http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/09-2013.html  ,

~  Το αγιάζι της ενημέρωσης από την εφημερίδα μας Τρίτη 09 Απριλίου 2013 .-              http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/10-2013.html ,

~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 .-

~http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/04/10-2013.html , Υγεία γιά όλους μας -Θέματα Υγείας Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 , ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!!

~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/11-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Απριλίου 2013 .-

~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/12-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 Δ΄ Χαιρετισμοί στον Μυστρά Λακωνίας.-

~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/13-2013.html , Αρωμα ενημέρωσης στο αγιάζι του Σαββάτου 13Απριλίου 2013.-

~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/04/13-14.html , Άρωμα ενημέρωσης Σαββατοκύριακου 13 και 14 Απριλίου 2013 .-

~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/04/15-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 15 Απριλίου 2013.-

~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/04/15-2013.html , Ελεύθερες θέσεις -απόψεις -απόψεις Δευτέρα 15 Απριλίου 2013 .-

~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/04/16-2013.html, Το αγιάζι της ενημέρωσης στην εφημερίδα 16 Απριλίου 2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/04/17-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 .-

 ~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/18-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 .-

~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/18-2013.html , ΜΙΚΡΑ ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Πέμπτη 18 Απριλίου 2013.-

~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/04/19-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 .-

~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/19-2013.html , ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο 20 καί 21 Απριλίου 2013.-
~ ~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί 21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.- : `
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/04/24-2013.html  , Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 Το αγιάζι της εφημερίδας μας .-
Μνημείο σφαγιασθέντων από Γερμανούς Διστόμου  2013

ΑΠΟ   ΤΗΝ   ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ  ΜΑΣ  : 051 ΧΑΛΚΙΔΑ πορθμός  2013 : http://youtu.be/78WBwN6Lf58 ,


057 ΧΑΛΚΊΔΑ γέφυρα 2013: http://youtu.be/dJqKX5VCytc ,


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: