Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα 25 Ιουνίου  2012  :
Το  ποντικάκι  στην  ενημέρωση ! :
ΚΥΡΙΕ ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ  ΣΟΪΜΠΛΕΡ  
δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ  μα ποτέ  
ότι  είμαστε  Έλληνες !!!!!!!  
Χωρίς  τους Έλληνες Ευρώπη δεν στέκεται !
Επομένως και  η Γερμανία θα πάρει την κατρακύλα !!!
Θυμηθείτε  το !  
Ένας Έλληνας  Ευρωπαίος !  
1η  ενέργεια  από Έλληνες : 
Εμπέργκο σε όλα τα Γερμανικά προϊόντα !  
Δεν αγοράζω κανένα Γερμανικό προϊόν !   

** Χριστιανός δε σημαίνει αγαθούλης, μίζερος, απόβλητος, ηττοπαθής. Χριστιανός είναι ο αγωνιστής, ο δυναμικός. Ο ήρωας. Ο Χριστιανός αγωνίζεται σκληρά να νικήσει τα πάθη του (τι αιματηρός αγώνας είναι αυτός!.και ποιος έχει τα κότσια να το προσπαθήσει...) και προσπαθεί καθημερινά. Χριστιανός είναι ο μαχητής που δεν τα παρατάει ποτέ, γιατί γνωρίζει ότι υπάρχει κάποια θεϊκή, πύρινη δύναμη που τον ενισχύει. Μπορεί, κάποιες φορές να φαίνεται (πόσες φορές, επιφανειακά κρίνοντας, βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα) ότι η πίστη του τον οδηγεί στο αδιέξοδο, όμως ο Θεός είναι εκεί. Είναι παρών στις δύσκολες στιγμές και με μια απίστευτη δυναμική αλλάζει το ρου της ιστορίας. Εκρηκτικά επεμβαίνει!
Αρκεί να έχουμε υπομονή...
**Επίθεση μελισσών σε μοναχούς της Ταϊλάνδης

Στην πόλη Τσιανγκμάι της Ταϊλάνδης 76 βουδιστές μοναχοί διεκομίστηκαν στο νοσοκομείο εξαιτίας τσιμπημάτων μελισσών.
* Το περιστατικό σημειώθηκε στο χώρο του ναού Βατ Τσέντι Λουάνγκ, όπου ασκούνται στη μελισσοκομία. Τα έντομα επιτέθηκαν στους δόκιμους μοναχούς όταν αυτοί σκούπιζαν το πάτωμα στην αυλή του ναού. Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε την επίθεση των μελισσών, αφού πριν οι μοναχοί δε είχαν κανένα πρόβλημα μαζί τους. Οι μοναχοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. 19 από αυτούς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και μεταξύ αυτών 6 άνθρωποι έχουν πέσει σε κώμα.
* * Άγγελοι Εθνών και Εκκλησιών
Αρκετά νωρίς, από τους πρώτους ήδη χριστιανικούς αιώνες, αναπτύχθηκε η άποψη ότι ο Θεός κατέστησε σε κάθε έθνος από έναν άγγελο προστάτη. Η άποψη αυτή στηρίχθηκε σε διάφορα χωρία της
Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, όπως στο Δευτερονόμιο (32:8): «Ότε διεμέριζεν ο Ύψιστος έθνη,... έστησεν όρια εθνών κατά αριθμόν αγγέλων Θεού», στην όραση του προφήτη Δανιήλ (10:13. 10:20-21),
και στην Αποκάλυψη (9:14), όπου, σύμφωνα με την ερμηνεία του αγίου Ιππολύτου, οι τέσσερις άγγελοι που αναφέρονται στο χωρίο είναι οι φύλακες των Περσών, των Μήδων, των Ασσυρίων και των
Βαβυλωνίων.
Φύλακας και προστάτης των Ιουδαίων ήταν, σύμφωνα με πολλές πατερικές μαρτυρίες, ο αρχάγγελος Μιχαήλ, που, μετά την αποδοκιμασία τους και το διασκορπισμό τους, ανέλαβε την προστασία της
Εκκλησίας του Χριστού.
*
Φύλακες άγγελοι επίσης αναφέρονται και για τις πόλεις.
Για τους φύλακες των εθνών και των πόλεων ο άγιος Ιωάννης ο Χρυστόστομος φέρνει μια ωραία εικόνα: Όπως, λέει, ένας ισχυρός βασιλιάς εγκαθιστά στρατεύματα στις διάφορες πόλεις, για να τις
προστατεύουν από τις βαρβαρικές επιδρομές, έτσι και ο Θεός έχει εγκαταστήσει στις κατοικημένες περιοχές στρατόπεδα αγγέλων, για ν' αναχαιτίζουν τις επιθέσεις των άγριων δαιμόνων και να φρουρούν την
ειρήνη των ανθρώπων.

*
* Εκτός από τους αγγέλους των εθνών και των πόλεων, υπάρχουν αντίστοιχα και άγγελοι, στους οποίους ο Θεός έχει διαπιστευθεί την προστασία και φροντίδα των κατά τόπους Εκκλησιών. Ο Μέγας Βασίλειος
και ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος χαρακτηρίζουν αυτούς τους αγγέλους ως «εφόρους», δηλαδή επόπτες των Εκκλησιών.
*
Ο άγιος Ιππόλυτος, σε κάποια αναφορά του στην Εκκλησία, την παρομοιάζει με καράβι, που έχει άγρυπνο κυβερνήτη το Χριστό και έμπειρους ναύτες τους αγγέλους, «δι' ών αεί κρατείται και φρουρείται η
εκκλησία».
*
Ο Ερμάς στον «Ποιμένα» του παρομοιάζει τους αγγέλους με αμπελοφύλακες: Ο Θεός, λέει, φύτεψε το αμπέλι Του, δηλαδή δημιούργησε το λαό Του, και όρισε τους αγγέλους να το φυλάνε και να το
συντηρούν.
*
Άγγελοι - φύλακες επίσης προστατεύουν τους ιερούς ναούς και ιδιαίτερα τα μοναστήρια, όπου λατρεύεται ακατάπαυστα ο Θεός (άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης).
***
«όπου επισκιάζει η χάρις σου Αρχάγγελε, από εκεί διώκεται η δύναμη του διαβόλου.
Διότι δεν μπορεί να μείνει κοντά στο Φώς σου ο εωσφόρος που έπεσε στο σκοτάδι και παραμένει σ’ αυτό.
Γι' αυτό Μιχαήλ Αρχάγγελε, σε παρακαλούμε να σβήνεις τα βέλη του που είναι γεμάτα πυρ και κινούνται εναντίον μας»
**  “Μίλα όταν έχεις κάτι καλύτερο από την σιωπή.”

*** Φωτιά απ’ την Ανατολία :
γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
- Τουρκικός εκτοξευτήρας θα εξαπολύσει πύραυλο προς κάποιο πυκνοκατοικημένο Ελληνικό νησί. Οι Έλληνες θα εξαγριωθούν και θα ανταποδώσουν το χτύπημα στην Τουρκία.
- Στρατηγέ Χαταμί δεν είναι δυνατόν να το εννοείτε αυτό...;
- Βλέπετε άλλη λύση; Το Ισραήλ σύντομα θα μας επιτεθεί. Πρέπει να διασφαλισθεί πάση θυσία ότι η Τουρκία θα ταχθεί στο πλευρό μας.
- Και μόνο τρόπο σ’ αυτό βλέπετε δηλαδή να εμπλακεί η Ελλάδα σε πόλεμο με την Τουρκία;
- Τι άλλο; Η Ελλάδα σ’ αυτή την εμπλοκή έχει ανάγκη το Ισραήλ ως σύμμαχο εναντίον της Τουρκίας. Το ίδιο και το Ισραήλ για την εμπλοκή του μαζί μας και προκειμένου να «διασφαλισθεί από τον Τουρκικό κίνδυνο» όσο θα επιχειρεί εναντίον μας. Έτσι, η Τουρκία θ’ αναγκαστεί να ταχθεί στο πλευρό μας. Δεν μας έχει απομείνει χρόνος δυστυχώς για διπλωματική πειθώ της Τουρκίας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια της αναμονής και της ελπίδας ότι η Τουρκία θα επιλέξει την συμμαχία μαζί μας. Ούτε και είμαστε πεισμένοι ότι θα το πράξει εαν δεν «ωθηθεί αποτελεσματικά» να το πράξει.
- Η Ελλάδα είναι μια από τις λίγες ιστορικές χώρες και όχι και τόσο φιλοδυτικών τάσεων. Πιο πολύ θα την βλέπαμε ως επιθυμητό μελλοντικό σύμμαχο μαζί με την Κίνα και την Αίγυπτο.
- Διαφωνώ επίτροπε Αντζανί. Δεν είναι παρά άπιστοι. Θα συμφωνήσω με τον Στρατηγό Χαταμί.
- Καλά. Και πως θα πειστεί ο Τούρκος αξιωματικός να κάνει κάτι τέτοιο; Είναι «Πιστός»;
- Δυστυχώς, στην Τουρκία δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε «Μάρτυρες». Ο Τούρκος Διοικητής θ’ αναγκαστεί να το κάνει προκειμένου να μην εκτελεστεί η οικογένειά του που θα έχει απαχθεί από δυνάμεις μας.
- Και θεωρείτε αρκετό ένα τέτοιο χτύπημα; Όσο πολύνεκρο κι αν είναι, οι Έλληνες δεν είναι και ηλίθιοι να συρθούν έτσι εύκολα σε μια «ανταπόδοση» και «γενική σύρραξη» με την Τουρκία.
- Θα φροντίσουμε να υποκινήσουμε επίσης το Ισραήλ προς την ίδια κατεύθυνση. Να κινηθεί δηλαδή κι αυτό με τρόπο που θα σύρει την Ελλάδα σ’ αυτό τον πόλεμο.
- Δηλαδή; Να αναμένεται ανάλογη κίνηση προς το Ισραήλ;
- Μάλιστα. Ο σχεδιασμός μας στοχεύει στο να υποκινηθεί εμπλοκή των Ισραηλινών με την Τουρκία στον εναέριο χώρο της Κύπρου ώστε να προκαλέσουν πλήγμα της Τουρκίας προς την Κύπρο. Έτσι, θ’ αναγκαστεί και από αυτό το δεύτερο πλήγμα η Ελλάδα να «ανταποδόσει» στην Τουρκία.
- Και πως θα πείσετε το Ισραήλ να κάνει κάτι τέτοιο;
- Θα εκτοξευτεί (με τον ίδιο τρόπο) Τουρκικός πύραυλος προς την «ισραηλινή εξέδρα εξόρυξης» πετρελαίου ανοιχτά της Κύπρου. Και αμέσως μετά, θα ανατιναχτεί ολοσχερώς Τουρκική βάση στην Β. Κύπρο από κομάντος μας. Η οποία βεβαίως θα αποδοθεί στους Κυπρίους και σε μια εικονική «ΕΟΚΑ Γ». Οι Ισραηλινοί θα απαντήσουν ακαριαία στους Τούρκους και οι Τούρκοι στην Νότιο Κύπρο.
- Οπότε, η πίεση προς την Ελλάδα να εμπλακεί σε πόλεμο με την Τουρκία θα κλιμακωθεί.
- Ακριβώς.
- Κι αν δεν επιτύχει; Θα πάρουν φωτιά τα κόκκινα τηλέφωνα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αλλά και Ισραήλ. Θα αντιληφθούν αμέσως τι συμβαίνει.
- Οι ηγεσίες τους ναι. Οι λαοί τους όμως όχι. Αυτό βεβαίως δεν ισχύει για το Ισραήλ που θα απαντήσει ούτως ή άλλως. Τουρκικός και Ελληνικός λαός θα εξαγριωθούν από το χυμένο αίμα των συμπατριωτών τους και θα διψούν για εκδίκηση. Και βεβαίως θα πιέσουν αφόρητα τις κυβερνήσεις τους για άμεση απάντηση. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν «δυνάμεις» μέσα στην Ελληνική κοινωνία που επιζητούν έναν πόλεμο με την Τουρκία. Κι αντίστοιχες βεβαίως κι από την άλλη πλευρά, στην Τουρκική κοινωνία. Άλλωστε, δεν θα μείνουμε εκεί. Θα πιέσουμε και με άλλους τρόπους το ξύπνημα της οργής τους.
- Γίνετε πιο σαφής παρακαλώ.
- Θα υπάρξουν συνοδευτικές «κινήσεις» τόσο από τη μεριά μας όσο και από διάφορες συμμαχικές και χρηματοδοτούμενες απο μας ομάδες «Πιστών» που αποστολή έχουν ως «εν ύπνω Μάρτυρες Μουτζαχεντίν» να ανάψουν την φωτιά κυρίως στη Θράκη αλλά και στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Χτυπήματα που την ευθύνη τους θα αναλαμβάνουν βεβαίως οργανώσεις (δήθεν) «τουρκικής χροιάς».
- Οπότε, οι Έλληνες, αργά ή γρήγορα θ’ αναγκαστούν να εμπλακούν με την Τουρκία.
- Ακριβώς. Για την ακρίβεια, τα πλήγματα θα είναι τόσο «πυκνά» που Έλληνες και Τούρκοι θα αναγκαστούν πάρα πολύ γρήγορα να εμπλακούν.
- Άλλες λεπτομέρειες;
- Τουρκικά φράγματα στην Ανατολία θα καταστραφούν από δικές μας δυνάμεις και θα χρεωθούν στην Ελλάδα.
- Γιατί αυτό; Θα είναι μεγάλη καταστροφή για την Τουρκία. Την προορίζουμε για σύμμαχο. Γιατί να της το κάνουμε αυτό;
- Η Τουρκία δυστυχώς επιδιώκει να μονοπωλήσει το νερό της ευρύτερης Μ. Ανατολής. Αυτό δεν πρέπει να επιτραπεί. Θα είναι γεωπολιτική καταστροφή για μας. Οπότε είναι η ιδανική ευκαιρία να καταστραφεί αυτό το μεγαλεπήβολο σχέδιό της – που είναι σχεδόν στην ολοκλήρωσή του και δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία να ακυρωθεί - και να χρεωθεί σε άλλον. Στον «κατάλληλο χρήσιμο ηλίθιο». Ακριβώς δε, επειδή αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα γεωστρατηγικά σχέδιά της, θα εξοργιστεί στον μέγιστο βαθμό. Ο Λαός της θα απαιτεί «ανταπόδοση» και «εκδίκηση» από τους «καταστροφείς Έλληνες γκιαούρηδες».
- Άλλο;
- Θα συνεχιστεί αυτό το μοτίβο, «πλήγματα μέσα στην Ελληνική επικράτεια που θα χρεώνονται στην Τουρκία και αντίστοιχα πλήγματα στην Τουρκία που θα χρεώνονται στην Ελλάδα». Στο τέλος, θέλουν δε θέλουν θα εμπλακούν. Το Ισραήλ επειδή δεν θα ήθελε να προχωρήσει μόνο του εναντίον μας χωρίς την διασφάλιση των πλευρών και νώτων του απο την Τουρκία εμπλέκοντας την Ελλάδα ως σύμμαχό του, πιστεύουμε ότι θα «συνδαυλίσει» την όλη «προσπάθεια» να εμπλακούν Ελλάδα – Τουρκία.
- Τι άλλο προβλέπει ο σχεδιασμός;
- Αντίστοιχο «πυραυλικό πλήγμα» του «φιλοτουρκικού» Πακιστάν κατά της Ινδίας. Με «παρόμοιους τρόπους πειθούς» των αρμόδιων Πακιστανών Αξιωματικών πάλι. Αν κι εκεί θα είναι πολύ πιο εύκολο καθώς οι «υποψήφιοι Μάρτυρες» είναι εν αφθονία. Πλήγμα που θα αναγκάσει την Ινδία να ανταποδώσει το πλήγμα στο Πακιστάν αλλά και να ενισχύσει τις «πιέσεις» προς την Ελλάδα να «πλήξει την Τουρκία» ως «σύμμαχο του Πακιστάν». Είναι άλλωστε στο τελικό στάδιο προετοιμασίας φορτίο Ινδικών πυραύλων και εξοπλισμών που θα χορηγηθεί ως «δωρεάν βοήθεια» της Ινδίας προς την Ελλάδα. Χρηματοδοτήθηκε απο εμάς, είναι ήδη έτοιμο και οι Ινδοί εθνικιστές σύνδεσμοί μας αναμένουν το «Πακιστανικό πλήγμα» για να το «περάσουν από το Δελχί ως άμεση Ινδική αμυντική βοήθεια» προς την Ελλάδα.
- Τα ίδια και αντίστοιχα «στημένα πλήγματα» που θα αποδίδονται σε «αλλήλους» θα συμβούν και σε Πακιστάν – Ινδία. Στο τέλος, ευελπιστούμε ότι σύντομα Πακιστάν και Τουρκία θα βρεθούν στο πλευρό μας όντες ήδη εν εμπλοκή. Έτσι, όλοι θα καταλάβουν ότι «πλήγμα στο Ιράν» θα ισοδυναμεί με παγκόσμια σύρραξη.
- Προλαβαίνουμε;
- Τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά. Αλλά είμαστε έτοιμοι, όλοι είναι στις θέσεις τους και με την εντολή σας θα εξαπολυθούν άμεσα τα πλήγματα.
- Ξεκινάμε λοιπόν τον 3ο παγκόσμιο πόλεμο;
- Εμείς θα τον υποστούμε ούτως ή άλλως. Η μόνη μας ελπίδα είναι σ’ αυτόν τον πόλεμο να εμπλακούν οι πάντες. Μόνον έτσι θα γίνει «απαγορευτικός ως σκέψη και μόνο» για τους επίδοξους κατακτητές μας.
- Δηλαδή, ενδέχεται να ξεκινήσουν οι πόλεμοι Ελλάδας – Τουρκίας και Πακιστάν – Ινδίας και τελικά να μην υποστούμε πόλεμο εμείς που ουσιαστικά θα έχουμε προκαλέσει τους άλλους πολέμους;
- Ακριβώς.
- Όχι και τόσο ηθικό θα έλεγα.
- Μιλάμε για πόλεμο. Και βέβαιη καταστροφή της χώρας μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τα πάντα για να την αποτρέψουμε.
- Ας γίνει λοιπόν το Θέλημά Του. Ας ξεκινήσει η Τζιχάντ...
**  "Οι άντρες αγαπάνε λίγο και συχνά,........ ενώ οι γυναίκες πολύ και σπάνια. - !!!!!!!!!!!!"

**




~**  ANΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 :
  ~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/01-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 01 Ιουνίου 2012 .-
~*** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/06/02-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Ιουνίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/23-4-2012.html ,           Στο αγιάζι της ενημέρωσης του τριημέρου 2,3 και 4 Ιουνίου  ,  , Κυριακή και Δευτέρα 2012.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/04-2012.html , Άγιο Όρος - Αθωνική πολιτεία -Περιβόλι Παναγιάς Δευτέρα 04 Ιουνίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/06/04-2012.html , Δευτέρα 04 Ιουνίου 2012 του Αγίου πνεύματος Ενημέρωση και αρθρογραφία .-
 ~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/05-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιουνίου 2012.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/05062012.html , Διάλογοι εκλογικοί και ... 05/06/2012.-
~** http://stamos-ynami.blogspot.gr/2012/06/6-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 .-
  ~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/06/07-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07 Ιουνίου 2012 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/08-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 08 Ιουνίου 2012 . –
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/06/8-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα Παρακευή 8 Ιουνίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/06/9-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 .-
~**   http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/06/11-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/06/13-2012.html , ΘΕΣΕΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/3-14-2012.html , Τρείς 3 μέρες πρίν την κάλπη Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/15062012.html , Εθνικός Δρόμος Καλαμάτας -Αθηνών πριν και μετά Βίντεο 15/06/2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/06/15-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/16-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Σάββατο 16 Ιουνίου 2012 .-
~ ** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/16-2012.html , ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ : Αναδημοσιεύσεις Βρίσκω και σας τα παρουσιάζω Σάββατο 16 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/06/h-17-2012.html , Hμέρα βουλευτικών Κυριακή 17 Ιουνίου 2012 .-
~**  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/18-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012.-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/06/19-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Τρίτη 19 Ιουνίου 2012.-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/06/20-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/06/21-2012.html  ., Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/22-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 ,.-
*~*** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/23-2012.html . Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 23 Ιουνίου 2012.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/06/24-2012.html, Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Κυριακή 24 Ιουνίου 2012.-
  ~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/06/25-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012.-
~** Καλές διακοπές ....Χρόνια Πολλά σε όσους φίλους έχουν γενέθλια ....θα τα ξαναπούμε ....πολλά φιλάκια !!!

                               ** Αίγυπτος -  Διέλευση  διώρυγας  Σουέζ

~*** Δεύτερο τουρκικό αεροσκάφος δέχτηκε πυρά από τη Συρία ¨:
* Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στις σχέσεις της Τουρκίας και της Συρίας, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Αγκυρα έκανε γνωστό απόψε ότι και δεύτερο τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος δέχτηκε πυρά από τις συριακές δυνάμεις, χωρίς να υποστεί ζημιά. ~Το αεροσκάφος πετούσε σε αποστολή έρευνας και διάσωσης, στην προσπάθεια να εντοπιστεί το πρώτο τουρκικό μαχητικό F-4 Phantom, το οποίο χτυπήθηκε από αντιαεροπορικά πυρά της Συρίας και κατερρίφθη, την περασμένη εβδομάδα.
~ Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η Τουρκία θα προστατεύσει τον εαυτό της, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, ενάντια σε αυτό που αποκαλεί "εχθρική δράση" της Συρίας. Είπε μάλιστα κατά το τέλος της επτάωρης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου σχετικά με το επεισόδιο, ότι η κατάρριψη από τη Συρία του αναγνωριστικού αεροσκάφους "δεν θα μείνει ατιμώρητη".
~ Πάντως, διευκρίνησε ότι η Τουρκία δεν έχει την πρόθεση να κηρύξει πόλεμο σε κανέναν. "Ό,τι απαιτείται να γίνει, θα γίνει ασφαλώς στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να κηρύξουμε πόλεμο σε κανέναν", πρόσθεσε ο Μπουλέντ Αρίντς, μια ημέρα πριν από την έκτακτη σύνοδο του NATO για το επεισόδιο. Πηγή : εφημερίδα  «Έθνος» 2012
 
~*** Παραιτήθηκε ο Βασίλης Ράπανος - Σε αναζήτηση νέου υπουργού Οικονομικών :
~  Επικαλούμενους αποκλειστικά λόγους υγείας, ο Βασίλης Ράπανος υπέβαλε το απόγευμα της Δευτέρας, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, μη αποδεχόμενος τη θέση του υπουργού Οικονομικών που προορίζετο να αναλάβει.
* Ο κ. Ράπανος οδηγήθηκε στην απόφαση να μην υλοποιηθεί η υπουργοποίησή του ύστερα από τις συστάσεις των θεραπόντων ιατρών του και παρότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη σήμερα το πρωί κρίνονταν ικανοποιητικά.
Στην επιστολή του προς τον κ. Σαμαρά ο κ. Ράπανος αναφέρει:
~ Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ,
Με την επιστολή μου αυτή επιθυμώ να σας ευχαριστίσω θερμά για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό του με την εξαιρετικά τιμητική πρότασή σας να αναλάβω τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών, πρόταση που είχε τη συναίνεση και των προέδρων των άλλων κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνησή σας. Στην πρόταση σας απάντησα θετικά, με πλήρη επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικονομία μας και της ευθύνης που αναλάμβανα.
Το πρόσφατο συμβάν, που οδήγησε στην εισαγωγή μου σε νοσοκομείο δείχνει ότι το πρόβλημα υγείας μου, δεν έχει ξεπεραστεί πλήρως. Μετά από συζητήσεις που είχα και με τους θεράποντες ιατρούς μου, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση της υγείας μου δεν είναι αυτή που θα μου επέτρεπε να ασκήσω με πληρότητα και επάρκεια τα καθήκοντά μου. Για το λόγο αυτό λυπούμαι πολύ που δεν μπορώ να αποδεχθώ τελικά την τιμητική προσφορά σας
~ Κύριε Πρωθυπουργέ,
Στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει, για υπέρβαση της κρίσης και ανάπτυξη της χώρας μας μέσα στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής οικογένειας, επιτρέψτε μου να σας ευχηθώ ολόψυχα κάθε επιτυχία και να σας διαβεβαιώσω ότι στο μέτρο των δυνάμεών μου, θα είμαι στη διάθεσή σας και θα συνεχίσω να εργάζομαι για την ευόδωση της εθνικής προσπάθειας.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Βασίλης Θ. Ράπανος
  **  Ο πρωθυπουργός έκανε αποδεκτή την παραίτηση και σε απαντητική του επιστολή σημειώνει:
Κύριο Βασίλη Ράπανο
Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
Θέλω πριν απ' όλα να σου ευχηθώ περαστικά για το πρόβλημα της υγείας σου. Σε ευχαριστώ για την προθυμία με την οποία αποδέχθηκες το ρόλο που σου ανέθεσα, και εύχομαι να ανακτήσεις σύντομα τις δυνάμεις σου και να προσφέρεις στην εθνική προσπάθεια.
Ξέρω ότι μπορούμε να υπολογίζουμε στις πολύτιμες υπηρεσίες σου και σε ευχαριστώ που, παρά την περιπέτεια σου, δηλώνεις «παρών».
Και πάλι με τις καλύτερες ευχές μου και τις ευχαριστίες μου.

~***   Γιάννης Στουρνάρας αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Οικονομικών
*   Ο Γιάννης Στουρνάρας αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας τα δύσκολα καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού αναφέρεται ότι «με απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, υπουργός Οικονομικών ορίζεται ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, κ. Ιωάννης Στουρνάρας». Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο κ. Στουρνάρας εκλήθη στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη.

 ~**  Ο ομογενής Μπαρμπαρούσης πρώτη μεταγραφή του ΠΑΟ
   ** Μεσοεπιθετικός από τη Νέα Ζηλανδία
* Κώστας Μπαρμπαρούσης θα πρέπει να θεωρείται το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 22χρονος ομογενής μεσοεπιθετικός έχει συμφωνήσει με τους Πράσινους.
* Ο Μπαρμπαρούσης δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στα ματς του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League που έχει να δώσει ο ΠΑΟ, αφού θα έχει υποχρεώσεις με την ολυμπιακή ομάδα της Νέας Ζηλανδίας στο Λονδίνο.
* Ο νεαρός μεσοεπιθετικός, αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης και πίσω από τον σέντερ φορ, αγωνίστηκε την περασμένη περίοδο στην Αλάνια Βλαντικαφκάζ (13 συμμ-2 γκολ), η οποία έδωσε 1,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Μπρισμπέιν Ρόαρ της Αυστραλίας.
* Ο Μπαρμπαρούσης φέρεται να είναι προσωπική επιλογή του Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος είχε ζητήσει να γίνουν μεταγραφές πριν από την επίσημη πρώτη των Πρασίνων, την ερχόμενη Δευτέρα .
~** ΔΕΙΤΕ σχετικό βίντεο :   http://youtu.be/Pt6CN7UFNH0

~~** «Ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, ήθελα περισσότερα από την εικόνα» μας λέει ο Γιώργος Δώνης :

* Καταρχήν θα πρέπει να είμαστε παρά πολύ ευχαριστημένοι από την προσπάθεια που έγινε. Είναι φανερό ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές και όλο το τιμ κατέθεσαν όλες τους τις δυνάμεις και από πλευράς αποτελέσματος δεν μπορούμε να μην είμαστε ευχαριστημένοι που φτάσαμε στην οκτάδα.
* Είχα πει και πριν ξεκινήσει η διοργάνωση ότι θα πρέπει να μας ικανοποιεί στον μέγιστο βαθμό ότι η Εθνική δίνει συνεχόμενα το «παρών» σε τόσο μεγάλα τουρνουά που σημαίνει για εμάς ότι και έχουμε προοδεύσει και έχουμε περάσει σε άλλο επίπεδο.
* Από την άλλη, επειδή θέλω πάντα να είμαι ειλικρινής, εξαιρώντας το αποτέλεσμα και την πρόκριση, προσωπικά στο αγωνιστικό σκέλος περίμενα περισσότερα πράγματα από την Εθνική. Γιατί θεωρώ ότι και στον όμιλο που βρισκόμασταν μπορούσαμε να αποδώσουμε καλύτερα και να δείξουμε περισσότερες αρετές. Ανεξάρτητα από τον αποκλεισμό από τη Γερμανία, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, η εικόνα της Εθνικής μας ήταν αρκετά κακή και το τελικό 4-2 μας κολακεύει αρκετά.
* Ειλικρινά για να μην παρεξηγηθώ, αυτό δεν αποτελεί μορφή αιχμή ούτε προς τους προπονητές, ούτε προς τους παίκτες. Ίσα-ίσα, θεωρώ ότι έχουμε ένα προπονητή πολύ υψηλού επιπέδου, όπως θωρώ ότι έχουμε και αρκετούς ποδοσφαιριστές με μεγάλο ταλέντο και γι’ αυτό οι απαιτήσεις μου στην εικόνα και στο αγωνιστικό κομμάτι, σε σχέση με τα δύο παραπάνω, είναι υψηλότερη.
* Πλέον είναι φανερό ότι αυτοί οι νεαροί παίκτες υψηλού επιπέδου θα βρίσκονται για πολλά χρόνια μόνιμα στην Εθνική. Αλλά θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τα παιδιά που αποσύρονται από την Εθνική, όπως τον Λυμπερόπουλο και τον Χαλκιά, ενώ δεν ξέρουμε τι θα γίνει και με τους Κατσουράνη, Καραγκούνη.
* Θα κλείσω με μία ευχή, να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων, ξεκινώντας από το επόμενο Μουντιάλ και σαν Έλληνας, ευχαριστώ όλους αυτούς που αντιπροσωπεύουν με τις μέγιστες δυνάμεις τους την Ελλάδα.
** Ο Ε.ΔΑΣ.Α. (Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής) είναι περιβαλλοντικό μη κερδοσκοπικό σωματείο με κυριότερο σκοπό του την κινητοποίηση των κατοίκων της Αττικής στην εθελοντική δασοπυροφύλαξη, δασοπυρόσβεση και αναδάσωση των βουνών της Αττικής, καθώς και την παροχή βοήθειας, στο μέτρο του δυνατού, προς τις υπηρεσίες κατάσβεσης ορεινών δασικών πυρκαγιών. Ο σύλλογός μας συνεργάζεται με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα κατά τόπους Δασαρχεία της Αττικής.
  Υπάρχουν πολλά για να φυλάξει κανείς. Το 40% του πυρήνα του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας και σημαντικότατο μέρος της περιφέρειας του έχουν παραμείνει άκαυτα. Πρέπει να τα προστατεύσουμε για να μην καούν και αυτά με αποτέλεσμα να ανέβει η θερμοκρασία ακόμα 1-2 βαθμούς το καλοκαίρι (εκτός των άλλων επιπτώσεων). Η καταστροφική πυρκαγιά άφησε ανέπαφο ολόκληρο το βόρειο και ανατολικό τμήμα του Δρυμού, όπως και τμήματα ανάμεσα στις καμένες περιοχές που γλύτωσαν από την φωτιά.
  Συνολικά τα 2/3 περίπου του Εθνικού μας Δρυμού έχουν σωθεί.
Ακόμα, η επιτήρηση περιοχών που πληγώθηκαν από φωτιά έχει μεγάλη σημασία όπως και η αναδάσωση διότι εάν καούν ξανά η φυσική τους αποκατάσταση είναι πια εξαιρετικά δύσκολη.
  Εσύ τι κάνεις γι' αυτό;

~**Μάχη για το ποιος θα... δανειοδοτήσει την Κύπρο -"Σφάζονται" τρόϊκα, Ρωσία, Κίνα!!!

* Mια μεγάλη γεωπολιτική μάχη γίνεται αυτή την στιγμή στο παρασκήνιο αναφορικά με την δανειοδότηση της Κύπρου και την στήριξη του τραπεζικού της τομέα που έχει πληγεί από το "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων και από... την υπόθεση της Marfin Popular Bank, όπως μεταδίδει το Reuters. Η μάχη έχει να κάνει με το ποιος θα είναι ο ... δανειστής της Κύπρου!Η προηγούμενη "τρίπλα" με την οποία η Ρωσία δάνεισε τα 3 δισ. ευρώ στην Λευκωσία και απέτρεψε την προσφυγή για δημοσιονομικούς λόγους στον Μηχανισμό Στήριξης, κατέδειξε την μεγάλη επιρροή της Μόσχας στην Κύπρο και αυτό δεν άρεσε στις Βρυξέλλες και στο ΔΝΤ, το οποίο όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας αποδεικνύεται ότι δεν τους ενδιαφέρουν τόσο τα δανεικά και τα λεφτά, αλλά ο έλεγχος των κρατών.Απόλυτα έγκυρη κυβερνητική πηγή από την Λευκωσία, διαβεβαίωσε το defencenet.gr ότι "Το ΔΝΤ ήθελε αύριο κι όλας να έρθει στην Λευκωσία, αλλά τους είπαμε να κάτσει εκεί που είναι. Έχουμε πολλές επιλογές. Δεν θα μας επιβάλλουν κάτι που δεν θέλουμε ή κάτι που θα μας υπονομεύσει".
* Στο ίδιο μήκος κύματος οι δηλώσεις του υφυπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κύπρου, Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο οποίος μεταξύ άλλων συγκεκριμενοποίησε το ποσό που ενδεχομένως να ζητήσει η χώρα από την Ευρώπη.Συγκεκριμένα ο κ. Μαυρογιάννης τόνισε πως η χρηματική βοήθεια μπορεί να φθάσει τα 3 ή 4 δισ. ευρώ το πολύ, ενώ υπογράμμισε πως δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις για το πώς θα στηριχθεί ο τραπεζικός κλάδος, ωστόσο εμφανίστηκε σίγουρος πως η Ευρώπη θα συμμετάσχει στο όποιο δάνειο ζητήσει η χώρα.Επιπρόσθετα σημείωσε πως η Κύπρος ενδέχεται ακόμη να λάβει βοήθεια από τη Ρωσία ή ακόμα και από την Κίνα, σε συνδυασμό με δάνεια από την ΕΕ.
* «Όλα είναι στο τραπέζι. Μπορεί να είναι συνδυασμός διμερών και ευρωπαϊκών δανείων. Ό,τι και αν είναι, θα περιλαμβάνει ευρωπαϊκά χρήματα ή όρους. Δεν ξέρω αν θα είναι από τη Ρωσία ή την Κίνα», είπε χαρακτηριστικά.Ο δανεισμός από την Μόσχα, δηλαδή το αντίθετο από αυτό που έγινε με την Ελλάδα που αρνήθηκε να δανειστεί από την Ρωσία και προτίμησε το ΔΝΤ και την τρόϊκα, έχει δημιουργήσει ανησυχία στην Δύση και για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών στην Κύπρο και για τον λόγο αυτό πιέζουν αφόρητα την Λευκωσία να μην πάει σε "εξωτερικό" δανεισμό, αλλά να προτιμήσει τον Μηχανισμό Στήριξης ΕΕ και ΔΝΤ, υποσχόμενοι "χαλαρά μέτρα".
* Την ίδια στιγμή η κυπριακή κυβέρνηση για να μην "καρφωθεί" με την Ρωσία (παρά το γεγονός ότι συζητά και παλι με την Μόσχα δανειοδότηση ύψους 4 δισ. ευρώ σε πρώτη φάση) έχει προχωρήσει σε συζητήσεις με την ... Κίνα!Άριστα ενημερωμένες πηγές του defencenet.gr από την Κύπρο αναφέρουν ότι μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε μια μεγάλη κινεζική επένδυση στο αεροδρόμιο της Λεμεσού και ετοιμάζεται και δεύτερη,με τους Κινέζους να παίρνουν στην Κύπρο αυτό που η Ελλάδα αρνήθηκε να τους δώσει: Εμπορικούς σταθμούς και λογιστικά κέντρα, πύλες εισόδου δηλαδή στην ΕΕ.
* Και τώρα έχουν δώσει "λευκή επιταγή" στην Κύπρο: "Συμπληρώστε την και την υπογράφουμε", λένε. Πριν λίγο ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης, δήλωσε πως σε περίπτωση που η Κύπρος προσφύγει στον Μηχανισμό, θα είναι μόνο για την εξυγίανση των τραπεζών.Σε ερώτηση ποια είναι η καλύτερη επιλογή για την Κύπρο μεταξύ του Μηχανισμού Στήριξης και ενός διακρατικού δανείου, ο κ. Δημητριάδης απάντησε ότι οι αποφάσεις θα καθοριστούν ανάλογα με τους όρους της καθεμίας από τις επιλογές.Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
~** ΗΠΑ: Πιθανή τουρκική εισβολή σε Ελληνικές περιοχές!!!
* Τα σκοτεινά αναθεωρητικά και επιθετικά σχέδια του τουρκικού πολιτικοστρατιωτικού κατεστημένου εναντίον της Ελλάδας αποκαλύπτουν οι γραφειοκράτες του Σταίητ Ντηπάρτμεντ σε... εμπιστευτική έκθεση που ήρθε στη δημοσιότητα.
~ Η έκθεση του «Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων» (Council on Foreign Relations - CFR)των ΗΠΑ έγινε γνωστή ύστερα από δύο γεγονότα που απασχολούν τη διπλωματική και τη στρατιωτική ιεραρχία της Ελλάδος:Δεν έχει κοπάσει ακόμα ο θόρυβος από τις προσβλητικές δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της χώρας δήθεν για να δικαιολογηθεί η οικονομική πολιτική του.Η επικεφαλής του Σταίητ Ντηπάρτμεντ κ. Χίλαρυ Κλίντον αφίχθηκε στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να συμμετάσχει στην έκτακτη σύνοδο για τη Συρία. Ωστόσο, θεωρείται σίγουρο (σύμφωνα και με πληροφορίες του CNN Turk) ότι θα συζητήσει με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, στην Κύπρο και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.Κάτω απ’ αυτά τα δεδομένα, η κ. Κλίντον έφθασε στη γειτονική χώρα κατάλληλα ενημερωμένη και προετοιμασμένη με όσα μηνύματα θέλει να στείλει στην τουρκική πλευρά, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έκθεση του CFR.
~ Πιθανή η εισβολή στην Ελλάδα
* Πέρα από το αυστηρό πλαίσιο των αμερικανο-τουρκικών σχέσεων, σε ό,τι αφορά στην Ελλάδαη έκθεση επισείει τον κίνδυνο πιθανής τουρκικής εισβολής! Σύμφωνα με όσα αναφέρουν κορυφαία στελέχη της αμερικανικής διπλωματίας, η χώρα μας διάγει «μια πολιτική και οικονομική κρίση χωρίς προηγούμενο και δεν αποτελεί καμία απειλή για την Τουρκία».Οι συντάκτες της έκθεσης όμως εισηγούνται προς την ηγεσία του Σταίητ Ντηπάρτμεντ να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να αποφύγει η Τουρκία οποιαδήποτε προκλητική και αναθεωρητική ενέργεια έναντι της Ελλάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι καλούν την ηγεσία της αμερικανικής διπλωματίας να αποτρέψει την ηγεσία της γείτονος να μην αποσπάσει «εδαφικά οφέλη» από τη χώρα μας.Το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων των ΗΠΑ εισηγείται στην κ. Κλίντον να αναλάβει τη συγκρότηση τριμερούς συντονιστικής επιτροπής με τη συμμετοχή στρατιωτικών (trilateral military contact group).Στην επιτροπή αυτή θα μπορούν να συμμετάσχουν επιτελείς που υπηρετούν στο Ναυτικό και την Αεροπορία των ΗΠΑ, της Ελλάδος και της Τουρκίας. Στους αντικειμενικούς σκοπούς αυτής της πρωτοβουλίας επισημαίνεται η ανάγκη αποφυγής αποσταθεροποιητικών ενεργειών εκ μέρους του τουρκικού πολιτικο-στρατιωτικού κατεστημένου στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
~ Τι περιμένουν από τις εκλογές
* Η πονηριά όμως βρίσκεται αλλού. Στρατιωτικές πηγές από το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολη, εκτιμούν ότι οι καλοί «σύμμαχοι» της χώρας μας αναμένουν το αποτέλεσμα των εκλογών στις 18 Ιουνίου. Αναλόγως με τα δεδομένα, θα προτείνουν το διορισμό Αμερικανού «τοποτηρητή». Το πρόσωπο αυτό θα λειτουργεί ως Ειδικός Διαμεσολαβητής που θα καλεί τις δύο πλευρές ώστε να συμβιβάζει τις διαφορές.Αυτή τη δουλειά υποτίθεται ότι την έκαναν διμερείς επιτροπές υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας – Τουρκίας για τα ζητήματα χαμηλής έντασης. Όπως λένε οι ίδιες πηγές του “Newsbomb.gr”, επειδή το παιγνίδι έχει «χοντρύνει» ο Αμερικανός τοποτηρητής θα παριστάνει τον διαιτητή ενός νέου γύρου έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών.
~ Προσέξτε τι λένε στο ΝΑΤΟ:
* Το καλό σενάριο προβλέπει αντίκρουση των τουρκικών απαιτήσεων, οι οποίες είθισται να βαφτίζονται «διαφορές».
* Το κακό σενάριο είναι να ολισθήσει η ελληνική πλευρά σε συμβιβασμούς που θα θέσουν σε κίνδυνο ή σε αμφισβήτηση την κυριαρχία της.
* Την εκτίμηση αυτή ενισχύουν τα στελέχη του CFR και πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα από τις υπηρεσιακές ιεραρχίες στα υπουργεία Εθνικής Αμύνης και Εξωτερικών. Αν η Ελλάδα ηττηθεί σε ένα θερμό επεισόδιο ή σε μια ολιγοήμερη σύρραξη ίσως προκαλέσει ανάφλεξη σε ολόκληρη τη Νοτιο-ανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο.
~ Τι λένε για την Ελλάδα
* Οι Αμερικανοί επισημαίνουν πως η Αθήνα βρίσκεται σε δεινή θέση λόγω της οικονομικής κρίσης, της μείωσης των αμυντικών δαπανών και του χαμηλού επιπέδου συντήρησης του υλικού. Το σίγουρο είναι ότι η ελληνική πλευρά πρέπει να προετοιμαστεί για πιέσεις και εκβιασμούς σε πολιτικό, διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο, αλλά και για ελιγμούς.Στη διαβαθμισμένη έκθεση που έχει στα χέρια της η κ. Κλίντον, τα στελέχη της αμερικανικής διπλωματίας δεν αποκλείουν την «οικόδομηση έντιμης ειρήνης» (σ.σ. ίσως κατά τα πρότυπα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης του 1999). Αυτό κρύβει κινδύνους.Η ελληνική πλευρά θα κληθεί να παραχωρήσει «δικαιώματα» σε περιοχές που θα ελέγχει η τουρκική πλευρά. Ίσως αυτή είναι η λεπτομέρεια που όλοι περιμένουν πριν αρχίσουν οιουσιαστικές συζητήσεις για τον καθορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στο Αιγαίο ή συνθήκης συνεκμετάλλευσης φυσικού και ορυκτού πλούτου σε σημεία που εντοπίζονται δήθεν ελληνοτουρκικές «διαφορές». Σε κάθε περίπτωση βεβαίως θα υπάρχει ο Αμερικανός τοποτηρητής για να λειτουργεί κατευναστικά, προφανώς όμως επ’ ωφελεία του ΝΑΤΟϊκού συμμάχου που έχει αυξανόμενη επιρροή (και δεν είναι άλλος από την Τουρκία).
~ Δύο στελέχη (από τα παλιά)
* Την επίμαχη έκθεση συνέταξε ειδική ομάδα εργασίας που συγκρότησε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Χίλαρυ Κλίντον στο «Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων» (Council on Foreign Relations - CFR) για να μελετήσει τις προοπτικές των αμερικανοτουρκικών σχέσεων και να τις καταγράψει.Επικεφαλής της ομάδας εργασίας τέθηκε η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και στενή φίλη της κυρίας Κλίντον, η κ. Μαντλέν Ώλμπραϊτ. Στην επιτροπή συμμετείχε και ο Στήβεν Χάντλεϋ, πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του νεωτέρου Τζωρτζ Μπους.Του Βελισσάριου Δραγάτση thermopilai.org
 
~** ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ- ΚΛΕΦΤΗΣ-ΑΧΡΗΣΤΟΣ = ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ----- ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΜΠΕΛΗΣ-ΑΧΡΗΣΤΟΣ-ΚΛΕΦΤΗΣ -ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ-ΨΕΥΤΗΣ-ΚΟΛΑΚΑΣ ΚΤΛ. ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΓΑΠΩ!!
 
~**

Δεν υπάρχουν σχόλια: