Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Η Καθημερινή μας Ενημέρωση Σχολιάζοντας τα Ασχολίαστα 2/6/2011 *

Η Καθημερινή μας Ενημέρωση Σχολιάζοντας τα Ασχολίαστα  Πέμπτη 2  Ιουνίου 2011 :

** Αγάπησε όποιον μπορείς,

αγάπησε όσο μπορείς,
αγάπησε όπως μπορείς,
αγάπησε όμως αληθινά, μπορείς???????
Με καταπράσινα φιλάκια !!

** Nα θυμαστε...Ο ανώτερος άνθρωπος είναι σκληρός με τον εαυτό του. Ο κατώτερος άνθρωπος είναι σκληρός με τους άλλους.... Καλό σας μήνα !!

  ~** Έργα νέας Ε.Ο. 1/6/2011 στον κόμβο του Αγίου Κωνσταντίνου Αρφαρών :
** http://www.youtube.com/watch?v=11MQ0OV-kbU  ,




~** Έργα νέας Ε.Ο. στο Αρφαρά 25-5-2011 , περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου και δίπλα από την κατοικία μας .- Έργα για για την παλαιά Ε.Ο κοντά στην κατοικία μας και τους παράπλευρους δρόμους εισόδου και εξώδου στην νέα Ε.Ο :
**  http://www.youtube.com/watch?v=SQ3lY-JAeEw  ,




~** Έργα νέας Ε.Ο. στο Αρφαρά 25-5-2011 (2) :
** http://www.youtube.com/watch?v=NCWlfd6rGfc  ,



** Επαφές Σαμαρά με φόντο την επανεκκίνηση της οικονομίας
* Ο πρόεδρος της ΝΔ, που ολοκληρώνει την Πέμπτη την τριήμερη περιοδεία του στην Κρήτη, ανέλυσε τις προτάσεις και τις θέσεις της ΝΔ για την «επανεκκίνηση της οικονομίας» σε συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς του Ηρακλείου. -

** «Αγανάκτησαν» με βουλευτές στην Κέρκυρα
* «Αγανακτισμένοι» πολίτες συγκεντρώθηκαν, αργά το βράδυ της Τετάρτης, έξω από το χώρο όπου πραγματοποιούνταν συνέδριο στην Κέρκυρα, αναγκάζοντας τους βουλευτές που συμμετείχαν σε αυτό, να φυγαδευτούν με πλωτό σκάφος.

**~** ΜΗΝΑΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2011 :
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/06/1-2011.html  , Στο Διάβα μιάς μέρας 1 Ιουνίου 2011 .- (66).-

** Καταδίκες σε σχέση με τη δολοφονία του Χραντ Ντινκ

* Σε φυλάκιση καταδικάστηκαν έξι στρατιωτικοί για αμέλεια αναφορικά με την υπόθεση της δολοφονίας,του Aρμένιου Δημοσιογράφπυ Χραντ  Ντινκ.-
* Αυτή είναι η πρώτη καταδίκη στρατιωτικών για την υπόθεση, που συγκλόνισε την Τουρκία, ειδικά όταν αποδείχτηκε ότι η αστυνομία όπως και η χωροφυλακή γνώριζαν για μια πιθανολογούμενη συνωμοσία για τη δολοφονία του, αλλά απέφυγαν να ενεργήσουν.-
* Ένας συνταγματάρχης και πέντε άλλοι στρατιωτικοί, οι οποίοι κατείχαν σημαντικές θέσεις στη στρατοχωροφυλακή της Τραπεζούντας, απ' όπου προέρχεται η ομάδα των νέων εθνικιστών που κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν τον Ντινκ, καταδικάστηκαν από δικαστήριο της πόλης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. -

** Τουρκία: Καταθέτει ο Εβρέν για το πραξικόπημα του 1980, σήμερα σε ηλικία 93  ετών :
* Ο Κενάν Εβρέν, θα είναι ο πρώτος που θα καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας για τα γεγονότα του πραξικοπήματοςτου 1980 στην Τουρκία .-
* Ο στρατηγός που ανέτρεψε την κυβέρνηση της Τουρκίας το 1980, Κενάν Εβρέν, θα καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα στους εισαγγελείς που ερευνούν τα γεγονότα του πραξικοπήματος, τις δολοφονίες και τις συλλήψεις που σημειώθηκαν την εποχή εκείνη, όπως ανέφεραν την Πέμπτη τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.-
* Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και θύματα του πραξικοπήματος της 12ης Σεπτεμβρίου 1980 προσέφυγαν στη δικαιοσύνη μετά την άρση της ασυλίας των στρατηγών. Ωστόσο νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι λόγω παραγραφής των αδικημάτων οι πρωταίτιοι του πραξικοπήματος μπορεί να μην καθίσουν ποτέ στο εδώλιο. -

** Προτεραιότητα η εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας και στην Πορτογαλία :
* Η απόλυτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης στην Πορτογαλία θα είναι η εφαρμογή, χωρίς καθυστερήσεις, του απαιτητικού προγράμματος λιτότητας και των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών.-

** Τσαρτσαρής: "Στο ΟΑΚΑ ο τίτλος"
* Το σύνθημα για το 3-1 μέσα στο ΟΑΚΑ έδωσε ο Κώστας Τσαρτσαρής ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα εξήγησε πως στο παιχνίδι παίζουν και αντίπαλοι και δεν γίνεται να κερδίσει πάντα ο Παναθηναϊκός .- 1ος αγώνας : ΟΣΦΠ - ΠΑΟ 70-75.- ,2ος αγώνας : ΠΑΟ - ΟΣΦΠ  78-66  και 3ος αγώνας ΟΣΦΠ - ΠΑΟ 76-68 .- ^
* Την Κυριακή  5 Ιουνίου 2011 ο τρίτος 3ος τελικός : ΠΑΟ- ΟΣΦΠ  ; ??
** Μπουρούσης-Μπατίστ τα δίνουν όλα!
* Όταν είναι στο παρκέ, η μπάλα πάει συνέχεια στα χέρια τους. Η μονομαχία του Μάικ Μπατίστ και του Γιάννη Μπουρούση είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι των φετινών τελικών.

** «Κίνημα ελπίδας, πρέπει να πάρουμε το μήνυμα»
~
ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΥΠΕΡ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ»
*  Υπέρ του κινήματος των αγανακτισμένων τάσσονται οι πολίτες της Καλαμάτας, καθώς «πρέπει να ξεφύγουμε από την κομματικοποίηση, να μην είμαστε με παρωπίδες, με μια γραμμή κατευθυνόμενη, να αποκτήσουμε συνείδηση, να αφυπνιστούμε επιτέλους».
*  Στο ίδιο μήκος κύματος και οι επικεφαλής των κομματικών μηχανισμών στη Μεσσηνία, οι οποίοι συμφώνησαν ότι οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τα μηνύματα που εκπέμπει, γιατί πρόκειται για ένα κίνημα ελπίδας, που έχει αγγίξει την ψυχή και το φιλότιμο του Έλληνα πολίτη.
*  Διαφοροποιημένη ήταν η άποψη του ΚΚΕ, που ναι μεν συμφωνεί που οι πολίτες βγαίνουν στο δρόμο, αλλά, όπως υπογράμμισε το μέλος της Κ.Ε. Διονύσης Αρβανιτάκης, «πρέπει να υπάρξει συμπόρευση με την εργατική τάξη και το ΚΚΕ».
Stamatios Skoulikas : http://www.dailymotion.com/video/xizz04_live-streaming-sintagma-square-aganaktismenoi_news , Live Streaming - Sintagma Square, Aganaktismenoi - on Dailymotion  :  http://www.dailymotion.com/  :
Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση τι συμβαίνει τώρα στο Σύνταγμα!Watch live feed from the demonstrations taking place in Sintagma Square, Athens, Greece...

**Στέφανος Μάνος
~
«Αν ήμουν ξένος, δε θα δάνειζα την Ελλάδα»
 * Λάβρος κατά του τρόπου λειτουργίας και της νοοτροπίας στην Ελλάδα του δημοσίου τομέα εμφανίζεται με τη σημερινή του συνέντευξη στο «Θάρρος» ο ιδρυτής της πολιτικής κίνησης «Δράση», Στέφανος Μάνος, ο οποίος χθες βρέθηκε ιδιωτικά για λίγες ώρες στην Καλαμάτα.
 * Ο κ. Μάνος στη συνέντευξη που ακολουθεί κατηγορεί τους υπουργούς πως φανερά κόβουν δώρα και επιδόματα και κάτω από το τραπέζι εγκρίνουν πλασματικές υπερωρίες, ενώ δηλώνει πως, αν ήταν τρόικα, δε θα έδινε δάνειο στην Ελλάδα με τις δαπάνες που έχει.
 * Παράλληλα, δεν τάσσεται ούτε υπέρ της διεξαγωγής εκλογών στη χώρα μας αλλά ούτε και υπέρ της συναίνεσης.
 -Ποιο είναι το μέλλον και τα σχέδιά σας για την κίνηση «Δράση»;
 * Κρίσιμο θέμα αυτή τη στιγμή σε όλη την πολιτική σκηνή δεν είναι τόσο τα κόμματα, όσο οι άνθρωποι. Αυτό το οποίο χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι ανθρώπους που θα ξέρουν τι πρέπει να γίνει και θα ξέρουν, επίσης, με ποιους μπορεί να γίνει. Το ζητούμενο δεν είναι να έχουμε άλλα κόμματα ή πολλά κόμματα. Το ζητούμενο είναι να έχουμε ικανούς ανθρώπους να λύσουν τα προβλήματά μας. Δεν έχει τόση σημασία η «Δράση» τι θα κάνει πανελληνίως, αλλά αν η «Δράση» έχει 1, 2, 3, 4… ανθρώπους που θα μπορέσουν σήμερα, τους επόμενους μήνες, τα δύο επόμενα χρόνια, να προσφέρουν πραγματικές υπηρεσίες στον τόπο τους. Δηλαδή, όχι να κάτσουν σε μια καρέκλα και να αποκτήσουν μια «μερσεντές», αλλά να μπορούν να λύσουν προβλήματα σε όλους τους κρίσιμους τομείς. Το ίδιο θα έλεγα ότι ισχύει για όλα τα κόμματα. Το ζητούμενο δεν είναι πόσο καλά θα πάει ο κ. Κουβέλης, αλλά αν μπορεί και έχει 2-3 ανθρώπους που στις σημερινές περιστάσεις θα μπορούσαμε να του εμπιστευτούμε την αντιμετώπιση κάποιων προβλημάτων.
 * Η ιδιομορφία της «Δράσης» είναι ότι έχει αρκετούς ανθρώπους που μπορούν να λύνουν προβλήματα, χωρίς αυτοί οι άνθρωποι να είναι απαραιτήτως εκείνοι που αγαπάει ή εκτιμάει ή ψηφίζει ο ελληνικός λαός. Και ένας εκ τούτων είμαι εγώ. Για παράδειγμα, θεωρώ ότι μπορώ να λύσω πολλά προβλήματα και γρήγορα, αλλά εμένα δε με ψηφίζει ο ελληνικός λαός. Δεν είμαι ιδιαίτερα συμπαθής στον ελληνικό λαό, κυρίως γιατί δεν του αρέσουν αυτά που λέω. Έστω και αν μου λέει σήμερα ότι δικαιώθηκα για αυτά που έγιναν στο παρελθόν.
 -Βλέπετε διέξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση;
 Διέξοδος υπάρχει. Το θέμα είναι ότι κάποιος πρέπει να ανοίξει την πόρτα προς τη διέξοδο. Και για την ώρα δε βλέπω κανέναν να θέλει να την ανοίξει. Η Ελλάδα, ως κράτος, ξοδεύει πολύ περισσότερα απ’ όσα εισπράττει και αυτό πρέπει να σταματήσει. Πέρυσι, το κράτος ξόδευε κάθε μέρα 66 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν είχε. Ήταν χρήματα που είχε δανεισθεί από την τρόικα. Για πόσο καιρό θα υπάρχουν κουτοί να μας δανείζουν, δεν ξέρω.
 * Αν ήμουν ξένος, δε θα έδινα λεφτά στην Ελλάδα. Θα έλεγα «κόψτε τις δαπάνες σας και τότε ίσως σας βοηθήσω. Αλλά όσο δεν κόβετε τις δαπάνες και δεν θέλετε να κάνετε τίποτα μόνοι σας, μην περιμένετε μόνο από μένα».
 -Οι δαπάνες που έχουν κοπεί
 Τι έχει κοπεί; Ο κ. Παπακωνσταντίνου έκοψε δώρα και επιδόματα και οι υπουργοί κάτω από το τραπέζι δίνουν πλασματικές υπερωρίες στους υπαλλήλους. Ουσιαστικά κλέβουν τους Έλληνες φορολογούμενους.
* Κανονικά έπρεπε να κάθεται στο σκαμνί όποιος υπογράφει ψεύτικη υπερωρία ή πληρώνει μισθούς σε ανθρώπους που δεν εργάζονται. Αν αύριο μπείτε σε ένα υπουργείο στην Αθήνα, κλειδώσετε την πόρτα και μετρήσετε πόσοι είναι μέσα, θα βρείτε τους μισούς ή λιγότερους, αλλά οι κάρτες είναι όλες χτυπημένες. Αυτό είναι απάτη την οποία ανέχονται οι κ.κ. υπουργοί. Διότι δεν έχουν καταλάβει ότι το πρόβλημά μας είναι αυτό. Ο δημόσιος τομέας είναι το Νο1 πρόβλημα στη χώρα. Πρέπει να κόψουμε με το μαχαίρι όλες τις περιττές δαπάνες.
 -Ο Στέφανος Μάνος τι βλέπει; Εκλογές ή συναίνεση;
* Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Αν πει ο κ. Παπανδρέου ότι πάμε σε εκλογές, η εκτίμησή μου είναι ότι η Ελλάδα θα έχει χρεοκοπήσει πριν προλάβουμε να ψηφίσουμε. Θα ψηφίσουμε σε κατάσταση χρεοκοπίας. Ο Θεός δε θα ξέρει τι θα βγει από εκείνη την ψήφο.
 Η συναίνεση, πάλι, είναι ένα «φρούτο» που έβγαλαν τώρα στη φόρα, για να μοιράσει το ΠΑΣΟΚ την ευθύνη. Δε με ενδιαφέρει η συναίνεση.
*  Εγώ λέω: Και εσύ ΠΑΣΟΚ και εσύ Ν.Δ., επιχειρηματολογούσατε για πάρα πολλά χρόνια ότι θέλετε ένα εκλογικό σύστημα που βγάζει αυτοδύναμες ισχυρές, μονοκομματικές κυβερνήσεις. Έχουμε και μονοκομματική και ισχυρή κυβέρνηση με άνετη αυτοδυναμία. Είναι 100%, λοιπόν, ευθύνη σήμερα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ να βγάλει την Ελλάδα από το πρόβλημα. Εγώ στη θέση του κ. Σαμαρά θα ήμουν πολύ διστακτικός να δώσω οποιαδήποτε συναίνεση. Δεν είναι αυτό το κρίσιμο. Όπως δεν ήταν και καμία δικαιολογία για τον κ. Καραμανλή. Και αυτός είχε αυτοδύναμη κυβέρνηση και θυμήθηκε προς το τέλος τη συναίνεση για να μοιράσει την ευθύνη. Και τότε ήταν 100% ευθύνη της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, όπου ήταν μέλη και ο κ. Σαμαράς και η κα Μπακογιάννη. Να μην το ξεχνάμε αυτό. Ευθύνη αυτών ήταν ότι φθάσαμε εδώ και αμέσως μετά εξ ολοκλήρου η ευθύνη είναι του ΠΑΣΟΚ.

**  O  "Καλλικράτης" στη Μεσσηνία.......
* Με προβλήματα στους 5 μήνες εφαρμογής του
~
 * Προβληματικός αποδεικνύεται ο «Καλλικράτης» στο πρώτο πεντάμηνο της λειτουργίας του, σύμφωνα με τις απόψεις που κατέθεσαν στο «Θ» οι δήμαρχοι όλης της Μεσσηνίας.
 * Το ρητό «δει δη χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων» έχει απόλυτη εφαρμογή στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς αυτό το επιχείρημα προβάλλουν οι έξι δήμαρχοι της Μεσσηνίας. Μιλούν για σημαντικές περικοπές πόρων, που δεν επιτρέπουν την εκτέλεση έργων, ενώ θα πρέπει να συνυπολογιστεί το «πάγωμα» πληρωμής των πιστώσεων για έργα που ξεκίνησαν να χρηματοδοτούνται από το «Θησέα».
 ~** Παν. Νίκας
 * Σε φάση ολοκλήρωσης των όσων προβλέπει ο νόμος βρίσκεται ο Δήμος Καλαμάτας, σύμφωνα με το δήμαρχο Παν. Νίκα, ο οποίος παρατήρησε ότι σε κάποιον άλλο Δήμο, που δε διαθέτει μεγάλο αστικό κέντρο, οι διαδικασίες δε θα είχαν προχωρήσει στον ίδιο βαθμό.
 * Όσον αφορά στα «τρωτά» του «Καλλικράτη», είπε πως έχουν εντοπιστεί πολλά προβλήματα: «Δεν μπορεί να υπάρχει διοικητική μεταρρύθμιση που να μη στηρίζεται σε πόρους. Υπάρχει δραματική μείωση χρημάτων, με αποτέλεσμα η Τοπική Αυτοδιοίκηση να είναι φτωχότερη κατά 2 δισ. ευρώ, περίπου. Η ΣΑΤΑ χάθηκε. Ούτε μία δόση της δεν έχει έρθει για το 2011, ενώ αυτή του 2010 δόθηκε αλλά πολύ “κουτσουρεμένη”. Αυτό, όμως, έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξοφληθούν έργα, ενώ περιμένουμε και νέες περικοπές 20% με το νέο μνημόνιο, που θα θέσει θέμα κάλυψης της μισθοδοσίας των υπαλλήλων».
 * Το επόμενο πρόβλημα αφορά στις αρμοδιότητες που μεταβιβάστηκαν στο Δήμο Καλαμάτας από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, μεταξύ των οποίων η Πολεοδομία και η Πρόνοια, ενώ οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου πρέπει να καλύψουν τις ανάγκες όλου του νομού, χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Έφερε δε ως παράδειγμα ότι δεν προβλέπονται οδοιπορικά για τις μετακινήσεις υπαλλήλων προς άλλους νομούς για τη διενέργεια ελέγχων ή ότι καθυστερούν τα προνοιακά επιδόματα, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι ευθύνεται ο Δήμος, ενώ στην πραγματικότητα οι ευθύνες ανήκουν στο κράτος.
 * Όσον αφορά στο προσωπικό, παρατήρησε ότι αυτό που ήλθε στο Δήμο από άλλες υπηρεσίες, π.χ. την ΤΥΔΚ, θα έπρεπε να στελεχώσει τους άλλους ΟΤΑ και όχι το Δήμο Καλαμάτας. «Αυτό είναι μέγα λάθος. Πρόκειται για λανθασμένο σχεδιασμό από πλευράς Πολιτείας, που δε θα διορθωθεί εύκολα. Το 2013 αναλαμβάνουμε κι άλλες αρμοδιότητες και ενώ ο Δήμος Καλαμάτας θα έχει πλεονάζον προσωπικό, οι περιφερειακοί Δήμοι θα συνεχίσουν να έχουν ελλείψεις», είπε χαρακτηριστικά.
 * Ακολούθως, χαρακτήρισε ως θετικό σημείο ότι οι καποδιστριακοί Δήμοι δεν είχαν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν ως αυτόνομη αυτοδιοικητική μονάδα, καθώς είχαν εξάρτηση από τις υπηρεσίες της ΤΥΔΚ, της Ν.Α. και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αποτέλεσμα να μην είναι βιώσιμοι. Όμως, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκύψουν τεράστιοι Δήμοι χωρίς επαφή και ώσμωση μεταξύ των κατοίκων, με απόσταση 100 χιλιομέτρων. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητά του ότι θα «σπάσουν» κάποιοι Δήμοι στο μέλλον, λέγοντας πως επιβάλλεται να δημιουργηθεί Δήμος Φιλιατρών, Γαργαλιάνων ή Κορώνης.
 * Πρόσθεσε ακόμη ότι η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη, αν είχαν τεθεί σε λειτουργία η Περιφερειακή Ένωση Δήμων και η Κεντρική Ένωση Δήμων, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσαν να εκφραστούν οι προβληματισμοί που υπάρχουν, ενώ, κατά τον ίδιο, οι παλιές ΤΕΔΚ δε δικαιούνται να εκφράσουν άποψη, καθώς σήμερα κάποια από τα μέλη τους δεν είναι αιρετοί.
 * Ζήτησε, επίσης, να ξεκαθαρίσει το επίπεδο μεταξύ των Δήμων και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για παράλληλους θεσμούς. Επισήμανε, μάλιστα, ότι η διαχείριση των κονδυλίων θα πρέπει να είναι ανάλογα με τις ανάγκες και τα προβλήματα που υπάρχουν.
 *  Τέλος, εξέφρασε την άποψη ότι ο «Καλλικράτης» δε θα στεριώσει. «Δε λειτουργεί όπως στήθηκε, υπάρχει ανάγκη αλλαγών σε θεσμικό πλαίσιο», ήταν οι φράσεις που χρησιμοποίησε.
~** Στάθης Αναστασόπουλος
 *  Αισιόδοξος, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, δήλωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος. «Ελπίζω, συνέχισε, ότι αυτές οι δύσκολες στιγμές θα ξεπεραστούν γρήγορα, ενώ δε θα προκύψουν άλλες στο μέλλον και ο θεσμός θα λειτουργήσει καλύτερα».
 *  Τα προβλήματα που υπάρχουν εστιάζονται στα οικονομικά, με σημαντικές περικοπές στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και τη ΣΑΤΑ, αλλά και γενικότερα των χρηματοδοτικών μέσων για την αντιμετώπιση των καταστροφών, καθώς δεν υπάρχουν τέτοια μέσα. Υπάρχουν, επίσης, θεσμικά ζητήματα, που είχαν έγκαιρα εντοπιστεί, ιδιαίτερα για τους περιφερειακούς Δήμους, που σχετίζονται με το μόνιμο προσωπικό. «Στο Δήμο Μεσσήνης», εξήγησε, «έχουμε ελλείψεις σε μηχανικούς και γεωπόνους. Εν μέρει, το υπουργείο Εσωτερικών έκανε δεκτή την πρότασή μας και ψήφισε τροπολογία, σύμφωνα με την οποία οι μηχανικοί από την πρώην Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων, από τις πρωτεύουσες των νομών, να μπορούν οικειοθελώς να μετακινηθούν σε περιφερειακό Δήμο, χωρίς να χρειάζεται η μεσολάβηση του υπηρεσιακού συμβουλίου. Είμαστε κατεξοχήν αγροτικός Δήμος και ενώ θα έπρεπε να έχουμε τουλάχιστον τρεις γεωπόνους για να είμαστε κοντά στον αγρότη – παραγωγό για την υποστήριξη και ενημέρωσή του τόσο για τις παραδοσιακές καλλιέργειες όσο και τις εναλλακτικές καλλιέργειες, που πρέπει να προωθήσουμε στο Δήμο μας, έχουμε μόνο έναν».
 * Επιπρόσθετα, ο κ. Αναστασόπουλος παρατήρησε ότι ένα από τα προβλήματα που «κληρονόμησε» ο καλλικράτειος Δήμος είναι οι οφειλές από τα δάνεια των καποδιστριακών Δήμων, αλλά και οι οικονομικές εκκρεμότητες που άφησε η αναστολή της χρηματοδότησης του «Θησέα», με αποτέλεσμα οι ανάδοχοι των έργων να απειλούν με κατασχέσεις τους Δήμους ζητώντας την καταβολή των οφειλόμενων ποσών.
 * Ακολούθως, ανέφερε ότι το μόνιμο προσωπικό έχει προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις, ενώ το εποχικό θα ενημερωθεί πως ο Δήμος είναι απαιτητικός, πρέπει να ανταποκρίνεται στην υποχρέωση τήρησης του ωραρίου και να υπάρχει ποιοτική απόδοση έργου. Με αφορμή δε την πρόσφατη ψήφιση του ΟΕΥ από το Δημοτικό Συμβούλιο, από τους πρώτους όλης της Ελλάδας, ο δήμαρχος Μεσσήνης, αφού συνεχάρη όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες, υπογράμμισε ότι ο Δήμος θα επιβλέπει την ανταπόκριση του προσωπικού στην εξυπηρέτηση του πολίτη.
 * Ωστόσο, δεν ήταν σίγουρος ως προς το «αν μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που απαιτούν την ύπαρξη μεγάλων χρηματοδοτήσεων, όπως για ασφαλτοστρώσεις ή για νέα έργα, που είναι δύσκολο να εκτελεστούν με βάση τα σημερινά οικονομικά στοιχεία του Δήμου». Για το λόγο αυτό καταβάλλεται, όπως υπογράμμισε, προσπάθεια προετοιμασίας φακέλων για την ένταξη έργων ύδρευσης- αποχέτευσης και οδοποιίας στο ΕΣΠΑ. «Θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, συμμετέχοντας σε όποια προκήρυξη δημοσιοποιείται. Αυτό φιλοδοξούμε να το επιτύχουμε με τους ειδικούς συνεργάτες. Με την ολοκλήρωση των προσλήψεων θα δημιουργηθεί στο Δήμο Μεσσήνης ένα αξιόμαχο μελετητικό τμήμα, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πόρων και ετοιμότητα στην κατάθεση προτάσεων για χρηματοδοτούμενα έργα».
~**   Κων. Κόλλιας
 * Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας αναφέρθηκε στα οργανωτικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, τονίζοντας πως δεν μπορεί να είναι απόλυτα αισιόδοξος, αλλά πρόσθεσε πως θα δοθεί έμφαση στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. «Επιβεβαιωθήκαμε», παρατήρησε, «ως προς τις εκτιμήσεις μας και για τα οργανωτικά προβλήματα και τις οικονομικές υποθέσεις. Επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση ήταν ανέτοιμη να στηρίξει ένα τέτοιο εγχείρημα με αποτέλεσμα, ακόμη και σήμερα, να εκδίδονται συνεχώς πλειάδα εγκυκλίων και υπουργικών αποφάσεων και να εκκρεμεί πλειάδα Προεδρικών Διαταγμάτων για τα οργανωτικά θέματα. Επίσης, επιβεβαιωθήκαμε στο εξής: με το να μεταφέρεις αρμοδιότητες στους Δήμους ανοίγει μια καλή προοπτική για να είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών καλύτερη. Όμως, χωρίς την τεχνοκρατική στήριξη με δυνατότητα πρόσληψης εξειδικευμένου προσωπικού και χωρίς τη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων για την οικονομική τους στήριξη (σ.σ. των νέων Δήμων), αυτό καθίσταται ιδιαίτερα επιβαρυντικό και επισφαλές. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι υπάρχει ελλιπέστατη χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα, στοιχειωδώς, να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που ανακύπτουν και για τη λειτουργία αλλά και για την αναπτυξιακή προοπτική που πρέπει να δίνει η τοπική αυτοδιοίκηση».
 * Ερωτηθείς για το μέλλον του Δήμου, απάντησε: «Όλα αυτά τα είχαμε εκτιμήσει από πριν και γι’ αυτό είχαμε υπογραμμίσει ότι θα μπούμε σε αυτή την ωραία περιπέτεια, σε αυτό τον αγώνα, όπως είχα πει, να ξεπεράσουμε όσο γίνεται νωρίτερα τις δυσκολίες και να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας στους συμπολίτες μας. Δεν μπορώ, αυτή τη στιγμή, να αισθάνομαι απόλυτα αισιόδοξος, γιατί δεν εξαρτάται μόνο από τη λειτουργία του Δήμου μας η αισιοδοξία αυτή. Είναι συνυφασμένη και με τη συνολικότερη οικονομική κατάσταση του τόπου, που, όλοι ξέρουμε, είναι η χειρότερη που μπορούσε κανείς να προβλέψει. Πάρα ταύτα, εμείς δεν παραιτούμεθα από τους στόχους μας και τις φιλοδοξίες μας να υπηρετήσουμε όσο γίνεται καλύτερα τους συμπολίτες μας και σε αυτό θα δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση, διαθέτοντας τον καλύτερό μας εαυτό και αξιοποιώντας τα ελάχιστα περιθώρια που μπορεί να έχουμε σε μια τέτοια κατάσταση».
 ~** Δημ. Καφαντάρης
 * Ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημ. Καφαντάρης χαρακτήρισε τον «Καλλικράτη» ως πολύ καλή ιδέα και λογική, «αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά, καθώς εμφανίζει κενά νομικά, αλλά και κενά στη λειτουργία του». Κατά τον ίδιο, θα πρέπει να εξασφαλιστούν οι οικονομικοί πόροι για τις αρμοδιότητες του νέου Δήμου, αλλά ταυτόχρονα να ενισχυθεί το προσωπικό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ δήλωσε αισιόδοξος παρά την οικονομική κρίση. Υπογράμμισε, τέλος, ότι με σύμμαχους τους πολίτες θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.
~** Φίλιππος Μπάμης
 * Προβλήματα με τις αρμοδιότητες που δόθηκαν, χωρίς τους απαραίτητους πόρους να τις συνοδεύουν, κατέθεσε ο δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης. Μεταξύ άλλων, παρατήρησε ότι ίσως η κατάσταση να καλυτερεύσει στο μέλλον, αλλά στη συγκεκριμένη χρονικό περίοδο θα έπρεπε να μη συμπεριλαμβάνονται στον «Καλλικράτη» τα προβλήματα που προήλθαν από τους καποδιστριακούς Δήμους. «Κατά ένα μεγάλο βαθμό φταίνε και οι ΟΤΑ για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί», παρατήρησε. Πρόσθεσε δε ότι οι μικροί Δήμοι έχουν την ιδιαιτερότητα στη σημερινή οικονομική συγκυρία να μην μπορούν να προβούν στην εκτέλεση κάποιου έργου, αλλά μόνο στη συντήρηση των υδρευτικών υποδομών και της αγροτικής οδοποιίας και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας.
  * Όμως, δήλωσε αισιόδοξος για τη συνέχεια. «Πρέπει να κινηθούμε, πρέπει να λειτουργήσουμε. Θα πορευτούμε με ό,τι βρήκαμε. Θα μπορούσε να είναι αλλιώς η κατάσταση και να μην είχαμε προβλήματα με την έλλειψη προσωπικού ή πόρων, αλλά θα τα βολέψουμε», κατέληξε.
~**  Δημ. Γιαννημάρας
 * «Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη διαφορά, κυρίως από οικονομικής άποψης», σχολίασε ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημ. Γιαννημάρας, ο οποίος πρόσθεσε ότι θεωρητικά ο Δήμος, ως ορεινός, θα έπρεπε να έχει ήδη τύχει των πλεονεκτημάτων και των επιπλέον κινήτρων που προβλέπει για τους ορεινούς Δήμους ο «Καλλικράτης». Όπως εξήγησε, μέχρι στιγμής ο νέος Δήμος λαμβάνει περίπου τα ίδια ποσά με τους ΚΑΠ των δύο πρώην Δήμων (Αβίας και Λεύκτρου), ενώ δεν έχει δοθεί η ΣΑΤΑ για το υπόλοιπο του 2010, αλλά και καμία δόση για το 2011.
* Ο κ. Γιαννημάρας μίλησε, επίσης, για τα προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη προσωπικού και η συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, αφού ο Δήμος του δε διαθέτει τεχνική επάρκεια. «Ποιος, για παράδειγμα, θα πληρώσει τους μηχανικούς του Δήμου Καλαμάτας αν έρθουν εδώ για να ελέγξουν μια μελέτη», αναρωτήθηκε.
 * Αναφέρθηκε ακόμη στις περικοπές του προσωπικού, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος μη εξυπηρέτησης των πολιτών με την αποχώρηση και των εργαζομένων με τα προγράμματα Stage.
 * Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γραφειοκρατικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί ως προς την εκτέλεση έργων, λέγοντας: «Όλοι οι φραγμοί που έχουν τεθεί, δείχνουν ότι υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης κι αυτό είναι κάτι που με ενοχλεί».
 * Τέλος, δήλωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστώσει κάποιο θετικό στοιχείο, ενώ εξέφρασε και τον προβληματισμό του ως προς το πού θα βρεθούν πόροι. «Τι θα κάνω; Θα πρέπει να βάλουμε φόρους για να λειτουργήσουμε κι εγώ φορομπήχτης δε θέλω ούτε κατά διάνοια να γίνω. Εξάλλου, ποιος θα μπορέσει να πληρώσει επιπλέον φόρους και πόσο πια θα αντέξει ο κόσμος», ήταν το ερώτημα με το οποίο έκλεισε η συζήτησή μας.-
** Υν : Από την άλλη, εντοπίζονται προβλήματα και στο προσωπικό, όπως και δυσλειτουργίες, που σχετίζονται με το γεγονός ότι εργαζόμενοι που υπηρετούσαν προ «Καλλικράτη» στην ΤΥΔΚ, για παράδειγμα, στελεχώνουν πλέον το Δήμο Καλαμάτας, τη στιγμή που οι υπόλοιποι Δήμοι προσπαθούν να καλύψουν τα κενά. Ενισχυτικό αυτού είναι το γεγονός ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε πως σύντομα θα αντιμετωπίζει πρόβλημα με το πλεονάζον προσωπικό…


** "Ταμείο Μολυβιάτη"
Χρηματοδότηση με 6,3 εκατ. ευρώ
~
* Εγκρίθηκε από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας η χρηματοδότηση των έργων του πρώην «Ταμείου Μολυβιάτη», όπως ανακοίνωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης.
* Η χρηματοδότηση θα γίνεται απευθείας από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στους λογαριασμούς των εργολάβων. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η επισημοποίηση της απόφασης, ώστε να ξεκινήσει η εκτέλεση των έργων που έχουν δημοπρατηθεί.

** ΙΚΑ
Προσωρινός διακανονισμός οφειλών
~
* Με ανακοίνωσή του το ΙΚΑ ενημερώνει ότι με τις διατάξεις του άρθρου 48 του ν.3943/2011, παρέχεται η δυνατότητα στους εργοδότες που οφείλουν στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές μισθολογικών περιόδων απασχόλησης μέχρι 31-12-2010, να υπαχθούν σε καθεστώς προσωρινού διακανονισμού μέχρι 31-12-2012.

** Δήμος Μεσσήνης
*   Το ΣΧΟΟΑΠ Αίπειας, Κορώνης, Πεταλιδίου
~
* Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Μεσσήνης με θέμα «Ενημέρωση για τη μελέτη ΣΧΟΟΑΠ Δήμων Αίπειας – Κορώνης –Πεταλιδίου», στην οποία παρευρέθησαν ο δήμαρχος Μεσσήνης Στ. Αναστασόπουλος, ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Σπ. Κοντοθανάσης, ο αντιδήμαρχος Πύλου - Νέστορος Π. Δαρσακλής, οι αντιδήμαρχοι δημοτικών ενοτήτων Γ. Στραβόλαιμος και Ν. Φύκιρης, οι τέως δήμαρχοι Πεταλιδίου Η. Κουτσοδημητρόπουλος, Αίπειας Ν. Αναστασόπουλος, ο μελετητής Δ. Ντοκόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.
* Το Β2 στάδιο της μελέτης έχει σταλεί για γνωμοδότηση και έκδοση σχετικής απόφασης στη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας από το φορέα υλοποίησης, που ήταν ο πρώην Δήμος Αίπειας.

** Φιλιατρά
* Αλλεπάλληλες συσκέψεις για τις κρατικές γεωτρήσεις
~
* Αλλεπάλληλες είναι οι συσκέψεις και πυρετώδεις οι διαβουλεύσεις μεταξύ Δήμου Τριφυλίας και αγροτών των Φιλιατρών για τις κρατικές γεωτρήσεις. Άμεσα πρέπει να βρεθεί λύση για τη στελέχωση της προσωρινής διοικούσας επιτροπής, αρμόδιας και υπεύθυνης για τη λειτουργία και διαχείριση των γεωτρήσεων, ώστε αυτές να «δουλέψουν» για την άρδευση των εκτάσεων που έχουν δικαίωμα και οι οποίες, στα Φιλιατρά, ανέρχονται σε εκατοντάδες στρέμματα, τα οποία, μάλιστα, καλλιεργούνται. Προχθές το βράδυ, στα γραφεία του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, έγινε σύσκεψη με το δήμαρχο Κώστα Κόλλια και μέλη του Συλλόγου για να συναποφασίσουν τι θα κάνουν και ποια μέλη θα προταθούν για την προσωρινή διοίκηση της προσωρινής διοικούσας επιτροπής.

** Τριφυλία
Πρόταση για στήριξη υγειονομικών μονάδων
~
* Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του δημάρχου Τριφυλίας, διοικητών, διευθυντών και στελεχών των υγειονομικών μονάδων της Τριφυλίας διεξήχθη χθες το πρωί στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών. Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας των μονάδων καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ τονίστηκε η αναγκαιότητα στήριξης, από την Πολιτεία, των υγειονομικών μονάδων και υπηρεσιών στην Τριφυλία.
* Ιδιαίτερη κουβέντα έγινε για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και την αναβάθμισή του, καθώς και για τη λειτουργία του ΚΑΦΚΑ.

** Δάσκαλοι
Ένταση στη γενική συνέλευση
~
* Ένταση προκλήθηκε στη χθεσινή γενική συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, όταν οι παρατάξεις της Ταξικής Ενότητας και της Εκ-Κίνησης απαίτησαν να υπάρξει απαρτία για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες, καθώς ο αριθμός εκπαιδευτικών μέσα στην αίθουσα ήταν ελάχιστος.
*   Το θέμα έθεσε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Σταθέας, μέλος της Ταξικής Ενότητας, ενώ την ίδια άποψη είχε και η παράταξη της Εκ-Κίνησης. Το σκεπτικό ήταν ότι δεν μπορεί κάθε φορά η συνέλευση να γίνεται το πρωί σε άδεια αίθουσα και ο κόσμος να εμφανίζεται το μεσημέρι μόνο και μόνο για να ψηφίσει και να φύγει.

** Αγανακτισμένοι: Συνένοχοι


Συναγερμός για τα λαχανικά-δηλητήριο E. coli Infection

Ζουλιέν Γκριβέλ (Zoulien Grivel)-Ο Οδοντίατρος των λεπρών

Αγανακτισμένοι: Συνένοχοι
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/05/frustrated-accomplices.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 της Αρτέμιδος Καπούλα 27/05/2011 Photo: Γιάννης Καρνεσιώτης Η βροχή δυνατή, ο κόσμος λιγότερος από χθες, οι μπάτσοι στην θέση τους. Τσίκνα μπερδεμένη με αισιοδοξία και...
* Συναγερμός για τα λαχανικά-δηλητήριο E. coli Infection
http://feedproxy.google.com/~r/hamomilaki/~3/vp19-ZSy6ig/e-coli-infection.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email
 Πολύ καλό πλύσιμο των λαχανικών με άφθονο καθαρό νερό, ειδικά αυτών που θα καταναλωθούν ωμά και να φροντίζουν για την προσωπική τους καθαριότητα κατά την προετοιμασία του φαγητού, όπως και για την...
* Ζουλιέν Γκριβέλ (Zoulien Grivel)-Ο Οδοντίατρος των λεπρών
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/05/zoulien-grivel.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
  Grivel, Julien Aν η ανιδιοτελής προσφορά στο κοινωνικό σύνολο αποτελεί «πλούτο» ο ελβετός οδοντίατρος Ζουλιέν Γκριβέλ είναι πάμπλουτος. Από τα πρώτα κιόλας βήματά του ως οδοντίατρος στη Γενεύη...

**Σε έξαρση η ιογενής γαστρεντερίτιδα Viral Gastroenteritis


«Κοινωνικά Παντοπωλεία» ενάντια στην ακρίβεια

Αγανακτισμένα Μωρά

Σε έξαρση η ιογενής γαστρεντερίτιδα Viral Gastroenteritis
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/06/viral-gastroenteritis.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία Τα συμπτώματα και πώς να την αποφύγετε Viral Gastroenteritis Ελενα Φυντανίδου Αθήνα Τις τρεις πρώτες ημέρες, μετά την επίσκεψή της σε παιδότοπο, ήταν ...
 «Κοινωνικά Παντοπωλεία» ενάντια στην ακρίβεια
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/06/social-groceries.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Η αυξανόμενη ανάγκη για φθηνά είδη πρώτης ανάγκης ενεργοποιεί, εκτός από Δήμους, και την ιδιωτική πρωτοβουλία .«Υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη για εθελοντές γιατρούς και εκπαιδευτικούς» Στο παντοπωλείο...
 Αγανακτισμένα Μωρά
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/06/indignantly-kids.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Η Βουλή, οι φρουροί της και το πιτσιρίκι ! Χωρίς Λόγια ... Από τον Ουτιδανόhttp://www.hamomilaki.gr

**RICHARD DAWKINS PLANS TO ARREST POPE!‏

*Richard Dawkins and Christopher Hitchens plan a legal ambush to have Pope, the unholy father, arrested for crimes against humanity. They have asked a distinguished group of human rights lawyers headed by Geoffrey Robertson to produce a case for charging Pope Benedict XVI over the cover up of sexual abuse in the Catholic Church. The Pope does not enjoy diplomatic immunity, because the Unholy See is recognized by the United Nations only as an observer State, not a regular State. Church's Augean stables need to be comprehensively cleaned up now. http://venitism.blogspot.com/

 Nevertheless, in a religulous junket in Hungary, US Ambassador to Budapest, Eleni Tsakopoulos Kounalakis welcomed the Hungarian Presidency's choice of topic. According to the ambassador, "It is time to talk about how religion builds bridges that connect, and not walls that separate." The diplomat pointed out that in the United States, freedom of religion has its own Memorial Day, and both President Barack Obama and Secretary of State Hillary Clinton, are committed to this cause.
 According to the diplomat, it is important to prepare judicial organs for preventing any manifestation of hate and discrimination. "The United States encourages free exercise of religion as a cornerstone of cultural tolerance and peaceful co-existence," the Ambassador said.
 Magdalene, Jesus's wife, is the most important person of Christianity. She was the smartest and best apostle. She was the only apostle who could understand Jesus completely, and that's why all other twelve apostles were jealous of her. Magdalene is the first bishop of Christianity. Nevertheless, misogynist gay bishops of the Catholic Church and the Orthodox Church defamed Magdalene in order to restrict hierarchs to males, transforming church leadership to a gay club.
 In June 326, Great Constantine had his eldest son Crispus, by Minervina, poisoned to death. In July, Constantine had his wife, the Empress Fausta, killed at the behest of his mother, Helena. Fausta was left to die in an overheated bath. Nevertheless, Constantine and Helen, the most sinister apes of planet Earth, are the most popular saints of the Church of Greece, the most corrupt Church on Earth!
 Stung by myriad charges of clergy sexual abuse, corruption, orgies, and coverup that reach the pope, patriarchs, and archbishops, churches face a crisis of empty pews and empty coffers. Churches need to address their own failures, acknowledge their own guilt, ask for forgiveness, and heal as a family. Apostates of Christianity outnumber converts by four-to-one. http://venitism.blogspot.com/
 Egyptian Ambassador to Budapest, Elhefny Mahmoud emphasised in his speech that substantial changes are taking place in North Africa, and a significant advancement is happening in the strengthening of both democracy, and the freedom of religion, for which he requested support from Europe. The ambassador highlighted that in his country, crimes with religious motives are investigated, and people are encouraged to exercise their religions freely. "Closed temples must be opened for worshippers," he stated. The ambassador highlighted that Egypt supports the dialogue initiative, while observing human rights, "Our aim is to have a totally peaceful society. We try to unite the Crescent with the Cross."
 Veil and headscarf are not welcome in Fourth Reich(EU), because they are symbols of women's subservience, repression, incivility, and an increasingly divided Fourth Reich. Veil and headscarf make women invisible, transfom women to zombies, invalidate women's participatory rights, flag women as evil temptresses, oppress women with barbarity, are brands of misogynist Islam, and are a security threat.
 Geert Wilders demands EU to understand and lock horns with an ideology, masquerading as a religion, and rein in Muslims who seek to turn Europe into Eurabia, a theocratic state run by Mullahs and those who wield the sword of Islam. Europe is under threat because European tolerance and European generosity towards those of other countries and cultures are being used by intolerant people, in order to promote intolerance. This is a weakness which can be exploited by them for only so long.
 High Representative for the Alliance of Civilizations of the UN and former Head of State of Portugal, Jorge Sampaio highlighted in his video message that diversity benefits and not separates social groups. At the same time, he also warned that intolerance goes hand in hand, with cultural and religious diversity, which makes the free exercise of religion difficult. Mr Sampaio opined that the end of the Cold War gave an impetus to the religious dialogue in post-communist countries as well. http://venitism.blogspot.com/
 László Tõkés, Vice-President of the European Parliament (EP), stressed the role of churches in the downfall of communist regimes in Central and Eastern Europe. He pointed out that the region needs fair restitution and real freedom of churches. Mr Tõkés recalled the summit of EU and European religious leaders held on 30 May in Brussels, which was also attended by President of the European Commission José Manuel Barroso, President of the EP Jerzy Buzek and President of the European Council, Herman Van Rompuy. According to Mr Tõkés, the Brussels meeting held for the 7th time since 2005, was characterised as harmonious, open and diverse, such values that determine Europe.
 Blasphemy is publishing or uttering matter that is grossly abusive or insulting in relation to matters held sacred by any religion, intentionally causing outrage among a substantial number of adherents of that religion. It's scary to think that a progressive state would drag out antiquated laws to suppress freedom of speech. Sometimes you have to shake your head and wonder how in this day an age a law that supports prosecuting detractors of a two millennia old fairy tale is allowed to be on the books.
 Blasphemy violates no one's rights. To cave in to intimidation and not publish anything religuous freaks feel is offensive is to surrender the crucial principle of free speech. This clash is about respecting man's right to express his views, however unpopular, in the face of religious attempts to subordinate that right to mystical dogmas. Instead of appeasing the mobs who call for executing anyone offending their faith, the West must support those who share its political ideal of free speech.
 Blasphemy laws are both silly and dangerous. It is silly because medieval religious laws have no place in a modern secular republic, where the criminal law should protect people and not ideas. And it is dangerous because it incentivises religious outrage, and because Islamic States are already using the wording of blasphemy laws to promote new blasphemy laws at UN level. Blasphemy laws are unjust, because they silence people in order to protect ideas. In a civilised society, people have a right to express and to hear ideas about religion even if other people find those ideas to be outrageous.
 Secular society is rejected by religulous freaks. They demand a special position, insisting on special consideration of their religulous feelings. But this is incompatible with freedom of speech, where one must be ready to put up with insults, mockery, and ridicule. Journalists should treat religulous freaks the same way they treat atheists, cultists, spiritualists, spirituals, politicians, philosophers, scientists, artists, and businessmen, integrating them into the Graecoroman tradition of criticism and satire, because they are part of society, not strangers. Blasphemy is including, rather than excluding, religulous freaks. http://venitism.blogspot.com/

**** ΟΙ IΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΑΡΦΑΡΑ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ :

1 ~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/05/blog-post_26.html  ,.. (4).. Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010 Από την Ιστορία του τόπου μας Δ.Δ.Αγίου Φλώρου .-
2 ~*** http://snsstamoskal.blogspot.com/2010/07/19-2010.html  , .. (3).. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.- Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010 Ενημέρωση Δευτέρα , 19 Ιουλίου 2010 .-
3 ~** Τρίτη, 24 Ιουνίου 2008 ..Οι Άγιοι Θεόδωροι των Αρφαρών , (2).- http://snsstamoskal.blogspot.com/search/label/%CE%B1%CF%81%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%AC  .-
 4 ~** Σάββατο, 27 Ιουνίου 2009 , ~** AGIOS FLOROS ARFARON 2008 http://snsstamoskal.blogspot.com/search/label/%CE%91%CE%93%CE%99%CE%9F%CE%A3%20%CE%A6%CE%9B%CE%A9%CE%A1%CE%9F%CE%A3%20%CE%91%CE%A1%CE%A6%CE%91%CE%A1%CE%A9%CE%9D%20  .-
5 ~** Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 , … ΑΡΦΑΡΑ η ιστορία μας (2) ,…. (6)…. http://snsstamoskal.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%9F%20%CE%91%CE%A1%CE%A6%CE%91%CE%A1%CE%91.-%2001%20sns  , .-
6 ~** Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2008 , .. φωτογραφίες , ΑΠΌ ΤΟ Αρφαρά Ν. Μεσσηνίας : ..(7)…. , http://snsstamoskal.blogspot.com/search/label/%CE%A6%CE%A9%CE%A4%CE%9F%20%CE%91%CF%81%CF%81%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%AC%202008.-%20sns  ,,, .-

7 ~** http://facebook.com/group.php?gid=26476774455  , Arfara Messinias .-

8 ~** Σελίδες για το Χωριό μας ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ : Ο αξέχαστος ιερέας και δάσκαλος Παπά- Γιάννης 2010 :
** http://www.youtube.com/watch?v=aBZZXp_6APk  ,



9.- ** ~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2010/12/h-i%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CE%B2-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%81%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%AC.html  , H Iστορία ενός χωριού Β΄ συνέχεια Αρφαρά -Μεσσηνίας Δεκέμβριος 2010 ( Τρίτη 14/12/2010 snsarfara –messinias – stamos01 ).-
10.- ~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2010/12/15122010.html  , Ιστορία ενός χωριού ...Αρφαρά -Μεσσηνίας ...Γ΄συνέχεια Τετάρτη 15/12/2010 .-
11 .- http://snsstamoskal.blogspot.com/2010/12/o%CE%B4%CE%BF%CE%B9%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7-14-12-2010.html  , Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΦΑΡΑ και Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010 Οδοιπορικό σήμερα Τρίτη 14-12-2010 .-
12.- ~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2010/12/2010.html  , Η Ιστορία ενός χωριού , ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ενημέρωση..αθλητική Ιστορική αναδρομή ...Αστέρας Αρφαρών 2010 , Σάββατο 11Δεκεμβρίου 2010 .-
13.- http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2010/12/h-i-2010.html  , H Iστορία ενός χωριού τέταρτη Δ΄συνέχεια Αρφαρά -Μεσσηνίας Δεκέμβριος 2010 .-
14.- http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/01/27-2011.html  , Η Ιστορία του χωριού μας Ε΄ συνέχεια 27 Ιανουαρίου 2011 .-
~**15.- http://snsarfara.blogspot.com/2008_11_01_archive.html  ,
** 15a.- ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/03/2011.html  , Εξέλιξη στης οικογένειας Μπούρα στο Αρφαρά Μεσσηνίας 2011 .-
16 ~* http://snsstamoskal.blogspot.com/search/label/%CE%91%CE%93%CE%99%CE%9F%CE%A3%20%CE%A6%CE%9B%CE%A9%CE%A1%CE%9F%CE%A3%20%CE%91%CE%A1%CE%A6%CE%91%CE%A1%CE%A9%CE%9D%20  .-
17 ** http://scrapgreece.ning.com/profile/StamatiosSkoulikas  STAMATIOS SKOULIKAS

Δεν υπάρχουν σχόλια: