Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Στο Διάβα της Τετάρτης 25 Μαϊου 2011 *

Στο  Διάβα της Τετάρτης 25 Μαϊου 2011  :
** Στην  Ελλάδα  είναι όλοι παιδιά του μπαμπά και της μαμμάςΟ  Έλληνας  μοιάζει πολύ με τον ΧριστόΑρχίζει να  δουλεύει στο 30  του χρόνια , παίρνει συνήθως τη δουλειά του μπαμπά του , και η μητέρα του τον θεωρεί Θεό ! ... Συμφωνείται ; ???

Τελευταίες Ενημερώσεις :
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/05/2010-2011.html  , Οικογενειακές όμορφες στιγμές 2010-2011 .- ( 23-5-2011).- (64).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/05/23-2011.html  , Στην καθημερινή μας ενημέρωση Δευτέρα 23 Μαϊου 2011 .- ( 141)
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/05/24-2011.html  , Ενημέρωση - Ειδήσεις -Σχόλια Τρίτη 24 Μαϊου 2011 .- (47).-

~** Στο Αγιάζι της ενημέρωσης μας !!:
** Αυξάνεται από τον Ιούλιο η παρακράτηση φόρου:
*  * Δεν έφτανε η σημαντική μείωση των εισοδημάτων των φορολογουμένων, που προκαλείται μέσω των αλλεπάλληλων αυξήσεων των έμμεσων φόρων (συντελεστές Φ.Π.Α., ειδικοί φόροι κατανάλωσης κλπ.), ένα ακόμα μέτρο έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στα χρήματα, που εισρέουν στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς των νοικοκυριών κάθε μήνα.

* Ο λόγος για τη μείωση του αφορολόγητου ορίου. Πρόκειται για μέτρο, το οποίο έχει τεθεί ξανά στο τραπέζι από την προηγούμενη εβδομάδα. Μπορεί να μην περιλαμβάνεται στο προσχέδιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος – όπως το παρουσίασε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας -, πληροφορίες όμως του Capitaltax αναφέρουν ότι εξετάζεται πολύ σοβαρά από το οικονομικό επιτελείο και – αν συμφωνήσουν και οι εμπειρογνώμονες της τρόικας – θα περιληφθεί στο τελικό πακέτο.
* Θυμίζουμε ότι το αφορολόγητο όριο ήταν στα 12.000 ΕΥΡΩ μέχρι και τα εισοδήματα του 2009. Από πέρυσι, μειώθηκε στα 6.000 ΕΥΡΩ και για τα υπόλοιπα 6.000 – δηλαδή μέχρι τα 12.000 – οι φορολογούμενοι πρέπει να συλλέξουν αποδείξεις. Τα σενάρια για τη μείωση του αφορολογήτου κάνουν λόγο για 8.000, ακόμα και 6.000 ΕΥΡΩ, ενώ υπάρχει και η ακραία πρόταση για πλήρη κατάργηση του ορίου – πιθανότατα μόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Το ύψος του συντελεστή, που θα επιβληθεί για το τμήμα του ποσού από το νέο αφορολόγητο έως τα 12.000 ΕΥΡΩ προτείνεται να είναι 5% έως και 10%.
* Ανεξάρτητα, όμως, από το πόσο και πώς θα φορολογείται το συγκεκριμένο μέρος των εισοδημάτων, η μείωση του αφορολογήτου – και μάλιστα από τα φετινά εισοδήματα – θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης φόρου για όλους τους φορολογουμένους. Κι αυτό, γιατί – με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα η παρακράτηση γίνεται με βάση το αφορολόγητο των 12.000 ΕΥΡΩ – η έναρξη εφαρμογής του μέτρου από τα εισοδήματα του 2011, θα σημαίνει ότι από την 1η Ιουλίου η παρακράτηση θα είναι αυξημένη όχι μόνο κατά το ποσό που θα απαιτείται για να συμβαδίσει με το νέο, μειωμένο αφορολόγητο, αλλά κατά το διπλάσιο αυτού του ποσού ώστε να καλυφθεί η διαφορά των χρημάτων, που δεν παρακρατήθηκαν το πρώτο εξάμηνο.
* Και, μπορεί τα χρήματα αυτά να συμψηφίζονται στα μέσα της επόμενης χρονιάς με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, το γεγονός, όμως, ότι τα χρήματα κάθε μήνα θα είναι λιγότερα, θα εντείνει την ασφυξία στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς των νοικοκυριών, σε μια περίοδο όπου η ρευστότητα απουσιάζει και αναγκάζονται να τρώνε από τα έτοιμα, μειώνοντας τα ποσά των τραπεζικών τους καταθέσεων – όσοι φορολογούμενοι έχουν ακόμα χρήματα στην άκρη.
* Σε κάθε περίπτωση, η έλλειψη βούλησης του οικονομικού επιτελείου να κινητοποιήσει επί της ουσίας τον ελεγκτικό και εισπρακτικό μηχανισμό και να κυνηγήσει τη φοροδιαφυγή στη ρίζα της, δεν πρέπει να οδηγήσει – για ακόμα μια φορά – σε κατακόρυφη αύξηση της επιβάρυνσης για τα γνωστά υποζύγια του φορολογικού συστήματος, δηλαδή τους μισθωτούς και συνταξιούχους, που – και να θέλουν – δεν μπορούν να αποκρύψουν εισοδήματα.-  Ν. Β. Ν. .-


** Ανήσυχος ο Κ. Παπούλιας για την κοινωνική συνοχή

* Τον κίνδυνο να βρεθεί η χώρα στο περιθώριο των ευρωπαϊκών εξελίξεων, εάν δεν υπάρξει εθνική συνεννόηση για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα επεσήμανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον πρόεδρο της δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια με τον οποίο συναντήθηκε το πρωί. Σημειώνεται ότι η συνάντηση διήρκησε 1 ώρα και 50 λεπτά.

* Ο Κάρολος Παπούλιας από την πλευρά του εξέφρασε τη μεγάλη του ανησυχία για την κοινωνική συνοχή σημειώνοντας τη δύσκολη κατάσταση των ασθενέστερων στρωμάτων. Όπως είπε χαρακτηριστικά οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι πρέπει να ενισχυθούν γιατί ό,τι ήταν να δώσουν το έχουν δώσει και ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου να το λάβει υπόψη του στα νέα φορολογικά μέτρα που θα εκπονήσει η κυβέρνηση.
**Ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε χθες με τους πολιτικούς αρχηγούς μετέφερε στον κ. Παπούλια το συμπέρασμά του ότι υπάρχει κοινός τόπος σε πολλά σημεία και πολλές προτάσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν, αλλά αυτό που απαιτείται είναι όλα αυτά να εκφραστούν σε πολιτική βούληση όλων για να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της χώρας.
** Ο πρωθυπουργός αναχωρεί σε λίγη ώρα 12,30 , 25/5/201 ,για το Παρίσι για τη σύνοδο του ΟΟΣΑ. -

** Μπαράζ κινητοποιήσεων

*** Αποφασισμένοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, μετά την εξαγγελία της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση του ιδρύματος. Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν και την Τετάρτη την κατάληψη των γραφείων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου καθώς και του κεντρικού καταστήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων.
* «Η κυβέρνηση δεν έχει ούτε την πολιτική ούτε την κοινωνική νομιμοποίηση να πουλήσει ΟΛΠ και ΟΛΘ, σημειώνει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ), προαναγγέλοντας κινητοποιήσεις».
* Με κήρυξη 48ωρης απεργίας και δυναμικές κινητοποιήσεις κάθε μορφής, απαντά η ΟΜΕ-ΟΤΕ στα σχέδια της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση του ποσοστού που κατέχει το Δημόσιο στον ΟΤΕ, κάτι που θα σημάνει την πλήρη αποχώρηση του ελληνικού δημοσίου από το μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού.
* Στις 18.00μ.μ συλαλλητήριο που διοργανώνει η ΓΕΝΟΠ και τα σωματεία της ΔΕΗ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ , στα γραφεία της ΔΕΗ, Χαλκοκονδύλη 30
* Σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΠΑΠ θα προβούν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία, ενάντια στην αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ.
* Εν τω μεταξύ, δεκάδες νέα μέλη το δευτερόλεπτο συγκέντρωνε την Τρίτη η ομάδα των «Αγανακτισμένων» που εμφανίστηκε στο Facebook, ως αντίδραση στην οικονομική κρίση, στα πρότυπα των νέων στην Ισπανία. Η αθηναϊκή ομάδα των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα εξαφανίστηκε χθες το απόγευμα και σύντομα αντικαταστάθηκε από νέα. Οι συμμετέχοντες καλούν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 18.00 το απόγευμα στο Σύνταγμα. Αντίστοιχες εκδηλώσεις προγραμματίζονται μέσω facebook σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο και Κέρκυρα.

** ΟΙ  ιστοσελίδες μας :
** ~* http://snsarfara.blogspot.com/  , STAMO-ARFARA-GREECE .- 97 παρακολουθήσεις .-
~* http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/  , stamos-dynami . 31 , παρακολουθήσεις . .-
~*  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/  , vlasis , 32 παρακολουθήσεις .-
~*   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/  , afara-messinias-stamos , 92 παρακολουθήσεις .-
~*    http://snsstamoskal.blogspot.com/  , snsstamoskal   , 52 αναγνώστες .-
~*   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2010/07/blog-post.html  , arfara-stamos-asteras
~*   http://www.sync.gr/stamos1  , 3966 φίλοι , 1540 μέλη σέ έχουν φίλο
 ~*      http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2010/07/blog-post.html , arfara-stamos-asteras  .-
~* http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/01/09012011.html  , (48) .
~* http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/01/2011.html  , (23).-
~*  http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/01/2010-2011-10-2011.html , ( 145 ).-
~* http://www.facebook.com/home.php?=home#!/profile.php?id=1446349692 ,
~* ****  http://twitter.com/stamos01/  .-
~* **  http://www.youtube.com/stamos01 : 753 μεταφορτώσεις  βίντεο .-    
~* http://www.facebook.com/profile.php?id=1446349692#!/profile.php?id=100000233647236   771 ,  Φίλοι .-   
 
~*  Υπό πίεση παραμένει το ελληνικό spread, άνω των 1.650 μ.β. τα CDS
*  Μικρή άνοδο καταγράφει την Τετάρτη το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων, με τις εξελίξεις στην ελληνική κρίση χρέους να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Στις τελευταίες οικονομικές προβλέψεις ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), αναφέρει ότι κόστος δανεισμού της Ελλάδας αναμένεται να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα για το υπόλοιπο του έτους και δεν θα υποχωρήσει μέχρι το 2012.
"Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το spread αναμένεται να παραμείνει σταθερό για το υπόλοιπο του 2011 και στη συνέχεια να υποχωρήσει το 2012 καθώς θα φαίνονται τα αποτελέσματα των δημοσιονομικών και δομικών προγραμμάτων βελτιώνοντας την εμπιστοσύνη ή καθώς θα αυξάνονται οι προσδοκίες για επιπλέον χρηματοδότηση προσεχώς αν χρειαστεί", αναφέρει ο ΟΟΣΑ.
Αναφορικά με τις αποδόσεις των ομολόγων Πορτογαλίας, ο οργανισμός αναφέρει ότι αναμένεται να υποχωρήσουν απότομα το επόμενο έτος καθώς η χώρα εφαρμόζει ένα αυστηρό δημοσιονομικό πρόγραμμα υπό τους όρους του πακέτου των 78 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον οργανισμό, η διαφορά της απόδοσης των δεκαετών πορτογαλικών ομολόγων έναντι του γερμανικού bund αναμένεται να υποχωρήσει στο μισό το 2012 καθώς η πρόοδος στο πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης θα οδηγήσει σε αυτόματη άνοδο της εμπιστοσύνης.
Ειδικότερα, η διαφορά της απόδοσης των ελληνικών δεκαετών ομολόγων έναντι του γερμανικού bund διαμορφώνεται στις 1.372 μ.β. την Τετάρτη, κατά 3,09 μ.β. υψηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο της Τρίτης.
Παράλληλα, μικτή εικόνα εμφανίζουν σήμερα τα spreads των ομολόγων της υπόλοιπης «περιφέρειας». Συγκεκριμένα, τα ιρλανδικά και ισπανικά spreads ενισχύονται την Τετάρτη στις 795 μ.β. (+8,72 μ.β.) και 243 μ.β. (+0,23 μ.β.), αντίστοιχα.
Στον αντίποδα, τα πορτογαλικά και ιταλικά spreads υποχωρούν ελαφρώς αυτή την ώρα διαμορφούμενα στις 670 μ.β. (-2,44 μ.β.) και 175 μ.β. (-0,93 μ.β.), αντίστοιχα.
Τα πενταετή ελληνικά CDS (κόστος ασφάλισης έναντι χρεοκοπίας) διαμορφώνονται σήμερα στις 1.653 μ.β.

**Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό: Η διέξοδος
**Κύριε Πρωθυπουργέ,
Η κρισιμότητα της κατάστασης της χώρας απαιτεί λύσεις διαφορετικές από αυτές που επιβάλλουν οι ευρωπαίοι εταίροι κατόπιν απαίτησης του παγκόσμιου τραπεζικού κατεστημένου, που καταπίνει ολόκληρες χώρες.
Ξεκινώ με την παραδοχή ότι το χρέος ΔΕΝ είναι βιώσιμο. Το δίλημμα μεταξύ της συνεχιζόμενης προσπάθειας εξυπηρέτησης του και του κινδύνου μη πληρωμής συντάξεων και μισθών, αν διακοπούν οι δόσεις του μνημονίου, είναι ψευδές και κατασκευασμένο.
Σε θεωρητικό επίπεδο, αν η χώρα κηρύξει στάση πληρωμών στο χρέος, απαλλάσσεται από τους τόκους, που έχουν ανέλθει σε δυσθεώρητα επίπεδα. Η χώρα δύναται να έχει άμεσα πλεόνασμα αν δεν πληρώνει τόκους και περικόψει τις δαπάνες της, άμεσα και υπό καθεστώς ανάγκης. Η ακραία αυτή περίπτωση είναι το ισχυρό χαρτί διαπραγμάτευσης για την τελική λύση που θα είναι και βιώσιμη.
Βιώσιμη λύση δεν υπάρχει αν το χρέος δεν αναδιαρθρωθεί και μειωθεί κατά 50% τουλάχιστον, ποσοστό που ήδη έχουν προεξοφλήσει οι αγορές.
Με την μείωση του χρέους κατά 50% μπορείτε να νομιμοποιηθείτε ηθικά να κάνετε τις σαρωτικές αλλαγές που επιβάλλονται στην χώρα για την περικοπή των δαπανών και την οργάνωση του κράτους.
** Συγκεκριμένα:
Καμία απόλυση στο δημόσιο δεν πρέπει να γίνει τώρα. Η οικονομία της χώρας δεν αντέχει νέους ανέργους. Οι «κοπρίτες» του κ. Πάγκαλου μπορεί να είναι ράθυμοι και αντιπαραγωγικοί, όμως τα χρήματα τους ανακυκλώνονται στην ελληνική οικονομία και στηρίζουν και τον ιδιωτικό τομέα τον οποίο τα μίντια έχουν στρέψει εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων. Επειδή μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν θα πρέπει να περικοπούν οι αμοιβές τους και παράλληλα να αξιολογηθούν ώστε να αυξηθεί η παραγωγικότητα τους. Σίγουρα δεν είναι κοπρίτες στην πλειοψηφία τους και εν τέλει ο αριθμός τους δεν είναι τραγικά μεγάλος με διεθνή δεδομένα. Η δομή του κράτος είναι το πρόβλημα και τα τρωκτικά του.
Η περικοπή των αμοιβών και το πάγωμα τον προσλήψεων θα εξορθολογίσει σε βάθος χρόνου τις στρεβλώσεις με το λιγότερο δυνατό κόστος για την οικονομία. Αν απολύσετε υπαλλήλους εκτός του ότι πληρώνετε επιδόματα ανεργείας, η ύφεση αυξάνεται καατακόρυφα και το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό. Προσθέστε το ρίσκο της κοινωνικής αναταραχής από τις στρατιές των ανέργων.
Κατάργηση του τραπεζικού απορρήτου. Διασταύρωση τραπεζικών καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων. Σε όσους δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις τους (οι περισσότεροι) άμεση δήμευση του 50% του ποσού που δεν δικαιολογείται. Ούτε δικαστήρια, ούτε ποινικές διαδικασίες. Με αποφάσεις - εξπρές τα χρήματα περνάνε στο κράτος καθώς πρόκειται για τους φόρους που δεν έχει εισπράξει τόσα χρόνια. Οι καταθέσεις ανέρχονται σε 250 δισεκατομμύρια ευρώ. Θα είναι πολύ παράξενο τα 100 δισεκατομμύρια να μην μπορούν να δικαιολογηθούν; Μάλλον όχι. Αυτό θα φέρει άμεσα 50 δισεκατομμύρια έσοδα στο κράτος και θα συρρικνωθεί το ήδη μειωμένο χρέος από την αναδιάρθρωση στα 100 δισεκατομμύρια. Ακόμα και να κάποιος θεωρήσει τους παραπάνω υπολογισμούς πρόχειρους, το βέβαιο είναι ότι μπορούν να προκύψουν μεγάλα έσοδα για το κράτος και να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη.
Έκδοση πολυετών λαϊκών ομολόγων με επιτόκιο 4%. Δανειστείτε από το λαό ώστε και οι τόκοι να μένουν και να καταναλώνονται στην χώρα. Οι καταθέσεις αυτή τη στιγμή αποδίδουν από λίγο ως τίποτα. Γιατί πρέπει να δανείζεται η χώρα από τους «φίλους» της - και τώρα πια ενυπόθηκα; Αν χρεοκοπήσει το κράτος μάλλον κινδυνεύουν και οι καταθέσεις οπότε για τον έλληνα καταθέτη αξίζει να αγοράσει τα ομόλογα, δανείζοντας ένα κράτος που θα χρωστάει πια λίγο περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια και όχι 350.
Κρατικοποίηση των τραπεζών άμεσα. Διατήρηση των διοικήσεων τους και ιδιωτικοποίηση στο μέλλον μετά την εξυγίανση τους.
Αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχεία εφεξής. Στην αναθεωρητική Bουλή συνταγματική κατοχύρωση ότι το χρέος δεν θα ξεπεράσει ποτέ στο μέλλον συγκεκριμένο ποσοστό του ΑΕΠ.
Οι λύσεις είναι πολλές. Για να τις υλοποιήσετε όμως θα πρέπει να έρθετε σε ρήξη με το τραπεζικό κατεστημένο, το οποίο θέλει να πληρωθεί και το τελευταίο cent, παρά το ότι έκανε λάθος επιλογή όταν δάνειζε την χώρα με spread 1% για χρόνια. Αυτό είναι απαράδεκτο και ανήθικο. Για ποιο λόγο οι ομολογιούχοι δεν πρέπει να χάσουν; Ποιος ιδιώτης επενδυτής σε ποιο κλάδο κάνει λάθος επιλογή και τον σώζει το κράτος; Μόνο οι τράπεζες - βαμπίρ έχουν αυτό το προνόμιο, που σώθηκαν από τους φορολογούμενους και θέλουν να συνεχίσουν να τους απομυζούν.
Ο έτερος μύθος, βέβαια, ότι μετά την αναδιάρθρωση θα έχουν πρόβλημα οι τράπεζες είναι πάλι για τον εκφοβισμό της μάζας. Οι ελληνικές τράπεζες, όπως και οι περισσότερες στον πλανήτη, είναι ήδη σε δυσμενέστατη θέση αφού λειτουργούν με τις γραμμές των κεντρικών τραπεζών. Το πρόβλημα των επιχειρηματικών δανείων είναι μεγαλύτερο από αυτό των ομολόγων και εντείνεται από την ύφεση. Οι τράπεζες - ούτως ή άλλως - χρειάζονται νέες αυξήσεις κεφαλαίου. Τα ασφαλιστικά ταμεία επίσης τρώνε από τις σάρκες τους ρευστοποιώντας αποθεματικά για να πληρώνουν συντάξεις. Τα ομόλογα είναι το πρόβλημα; Το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη για να αυξηθούν οι εισφορές. Με ύφεση σκάβεις βαθύτερα το λάκκο σου.
Όλα αυτά δεν υλοποιούνται μέσα σε λίγους μήνες, υπό τον πανικό και τον εκβιασμό της μη καταβολής της επόμενης δόσης.
Κύριε Πρωθυπουργέ, έχετε μια μοναδική ευκαιρία να βγείτε μπροστά από τις εξελίξεις που έρχονται. Όλα τα κράτη δανείζονται για να ζήσουν και αποτελούν μια χάρτινη πυραμίδα με διαφορετική ημερομηνία κατάρρευσης. Οι πολιτικοί μπορείτε να δώσετε τη λύση. Η κα Μέρκελ επιθυμεί αναδιάρθρωση, αλλά δεν μπορεί να το πει υπό την πίεση των τραπεζιτών. Γιατί να πληρώσει ο Γερμανός τα λάθη των ομολογιούχων; Δεν έχει δικαίωμα και αυτός να αντιδρά; Μπορείτε να βρείτε τη χρυσή τομή, αυτό απαιτείται από τους πολιτικούς να κάνουν.
Αν το «αστείο» στην Ισπανία με τον κόσμο στον δρόμο γιγαντωθεί, οι εξελίξεις θα σας ξεπεράσουν σε χρόνο απίστευτα γρήγορο. Τα χρέη παγκοσμίως είναι σε ύψος δυσθεώρητο, φρενάρουν την ανάπτυξη και πρέπει να δοθεί συνολική λύση. Η Ελλάδα έχει το προνόμιο σε αυτή τη διαπραγμάτευση που θα γίνει παγκοσμίως να πετύχει καλύτερους όρους τώρα γιατί είναι μικρή και προσέρχεται πρώτη να συζητήσει. Η αναδιάρθρωση δεν είναι το τέλος του κόσμου, έχει γίνει πολλάκις στο παρελθόν και από την ίδια την χώρα. Τα κράτη δεν είναι μαγαζιά για να κλείσουν. Το θέμα, όμως, είναι ποιος θα είναι το αφεντικό. Τώρα η χώρα έχει ξένους διοικητές, που καθορίζουν την πορεία της, αφού οι εταίροι τουλάχιστον συναποφασίζουν μαζί σας. Το επόμενο βήμα είναι να γίνουν και ιδιοκτήτες του «μαγαζιού».
Επιπλέον, είναι άδικο να στρέφονται οι ευρωπαίκοί λαοί εναντίον αλλήλων, αφού το «παιχνίδι» γίνεται για τη συγκέντρωση του παγκόσμιου πλούτου από τους... υπερπλούσιους, οι οποίοι – ως γνωστόν – ούτε εθνική συνείδηση έχουν ούτε κοινή εθνική ταυτότητα.
Το ξεπούλημα επιχειρήσεων σε τιμές 1997 - διότι εκεί είναι το χρηματιστήριο σήμερα - δεν σώζει την κατάσταση. Αυτά τα 10-20 δισεκατομμύρια δεν φτάνουν να μειώσουν το χρέος, απλά θα περιορίσουν το έλλειμμα. Το χρέος θα συνεχίζει να αυξάνει για να καταπιεί ολοκληρωτικά την χώρα, όπως προέβλεψε ο πατέρας σας, που ξεκίνησε αυτό το παρτι της ανάπτυξης με δανεικά. Μάλιστα, το κράτος θα στερηθεί και τα όποια έσοδα έχει από τα μερίσματα των εταιρειών. Μπορείτε να δώσετε άμεσα τη διοίκηση για να λειτουργήσουν πιο αποδοτικά αλλά όχι τις μετοχές στις τρέχουσες αποτιμήσεις.
Η λύση αυτή πακέτο, αναδιάρθρωσης χρέους και αποφασιστικού νοικοκυρέματος στο κράτος, θα γίνει αποδεκτή από όλους. Διότι δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία στο εσωτερικό πλέον για αντιδράσεις, αφού θα έχουν χάσει χρήματα και οι δανειστές μας και θα έχετε το ηθικό υπόβαθρο να κάνετε τις επίπονες αλλαγές στη χώρα που τώρα δεν μπορείτε λόγω του αισθήματος αδικίας που διακατέχει δικαιολογημένα τον λαό. Δυστυχώς το βιοτικό επίπεδο πρέπει να γυρίσει πολλά χρόνια πίσω, σύμφωνα με τις δυνάμεις της χώρας. Προκειμένου, όμως, να πραγματοποιηθεί αυτή η δύσκολη πορεία πρέπει να υπάρχει σύμπνοια και αίσθηση δικαίου ότι πληρώνουν όλοι για τα λάθη του παρελθόντος.
Οι ξένοι θα συναινέσουν τελικά διότι επί της ουσίας δεν θα έχουν άλλη επιλογή, τι θα κάνουν διαφορετικά; Θα εκδιώξουν την χώρα από την Ένωση; Δεν μπορούν. Θα διακόψουν τις γραμμές χρηματοδότησης των τραπεζών; Αν το κάνουν θα κλείσουν και οι υπόλοιπες εκτός Ελλάδας αυθημερόν. Όλα είναι θέμα διαπραγμάτευσης, σε χειρότερη θέση από τη σημερινή δεν μπορεί να βρεθεί η χώρα.
Το σενάριο που δρομολογείται τώρα είναι να αγοραστεί ό,τι περιουσιακό στοιχείο είναι αξιόλογο, όσο πιο φθηνά γίνεται και να αλλαχθούν τα χρέη των ομολόγων που είναι χωρίς εξασφάλιση σε «μνημονιακά» με εξασφαλίσεις. Η χώρα θα φτωχύνει σίγουρα. Τουλάχιστον το τίμημα ας είναι λιγότερο οδυνηρό με συμμετοχή στα βάρη και όσων έκαναν λάθος επενδυτικές επιλογές.
Ι. Π. ΤΟΥΤΟΥΔΑΚΗΣ   Πηγή: http://www.capital.gr/  .-

  ~** Έργα νέας Ε.Ο. στο Αρφαρά 25-5-2011 , περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου και δίπλα από την κατοικία μας .- Έργα για για την παλαιά Ε.Ο κοντά στην κατοικία μας και τους παράπλευρους δρόμους εισόδου και εξώδου στην νέα Ε.Ο :
** http://www.youtube.com/watch?v=SQ3lY-JAeEw  ,




 ~** Έργα νέας Ε.Ο. στο Αρφαρά 25-5-2011 (2) :
** http://www.youtube.com/watch?v=NCWlfd6rGfc  ,




~**  Στο «κόκκινο» η τριτοβάθμια εκπαίδευση
* H πρώτη και κρίσιμη φάση των πανελληνίων εξετάσεων ουσιαστικά ολοκληρώθηκε και τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται πλέον στην ανώτατη εκπαίδευση, καθώς τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ εκπέμπουν σήμα κινδύνου.

~** ΑΕΚ-Παναθηναϊκός(20:30-ΝΟVA):Στο άδειο λόγω της τιμωρίας της ΑΕΚ, ΟΑΚΑ παίζεται το πιο σημαντικό…επεισόδιο αναφορικά με τη μάχη για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
*** ΑΕΚ Αθηνών - Παναθηναϊκός  0-2 , (0-0) .- Τα γκόλ : 58΄ Ζιμπρίλ Σισέ , 67 ΄ Ζιμπρίλ Σισέ ,  .- ^

~**ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Βόλου(20:30-ΝΟVA): Το σώμα θα βρίσκεται στο γήπεδο της Τούμπας αλλά το μυαλό θα ταξιδεύει και στο ΟΑΚΑ. Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί στο φινάλε των πλέι οφ τον Ολυμπιακό Βόλου και η νίκη δεν θα είναι αρκετή για να του δώσει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μέσω της κατάκτησης της δεύτερης θέσης.
*** ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης -Ολυμπιακός Βόλου 5-1 , (3-0) .- Τα γκόλ : 1΄ Δημ.Σαλπιγκίδης  , 12΄   Βιερίνια , 39΄ Αρίας , 51΄ Δημ.  Σαλπιγκίδης , 67΄Μουσλίμοβιτς , 83΄ πεν. Μαρτίν .- ^
~* Για  το Τσάμπιον Λίγκ  στην ευρώπη  δεύτερη ομάδα  είναι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ !!!
~** Γραφεία εκμετάλλευσης απελπισμένων δανειοληπτών
* Σε έρευνα που διεξήγαγε ο Συνήγορος του Καταναλωτή για τα «γραφεία διεκπεραίωσης και προώθησης δανειακών υποθέσεων», που υπόσχονται την άμεση χορήγηση μετρητών έως 150.000 ευρώ, διαπιστώθηκε ότι αυτά δε στερούνται απλώς νομιμότητας, αλλά βυθίζουν και όσους καταφεύγουν σε αυτά ακόμη βαθύτερα στα χρέη.
* Από την έρευνα προέκυψε ότι τα «γραφεία» ζητούν από τους ενδιαφερόμενους να αγοράσουν με τις πιστωτικές τους κάρτες προϊόντα μεγάλης αξίας, κυρίως ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Τα γραφεία κρατούν τα προϊόντα και δίνουν στους ενδιαφερόμενους μετρητά που ανέρχονται περίπου στο μισό της αξίας των αγορών που έκαναν με τις κάρτες τους. Έτσι, παίρνουν μεν το ποσό που έχουν επείγουσα ανάγκη, αλλά βρίσκονται να χρωστάνε τα διπλάσια στις τράπεζες.

~**  70 χρόνια από τη Μάχη της Καλαμάτας

* Τα Red Arrows χρωμάτισαν τον ουρανό της πόλης
* Xθες το μεσημέρι, από τις 12.00 έως τις 12.30, ο ουρανός της Καλαμάτας «ζωντάνεψε» με την έλευση των «Κόκκινων Βελών» (Red Arrows) του αεροπορικού σμήνους της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία προσέφεραν ένα φαντασμαγορικό θέαμα σε χιλιάδες μικρά και «μεγάλα» παιδιά που είχαν συγκεντρωθεί κατά μήκος της Διασποράς στην 120 ΠΕΑ, αλλά και της Δυτικής Παραλίας. Δεν ήταν λίγοι και εκείνοι οι οποίοι από τα γύρω κτήρια, τα σπίτια, τα γραφεία, τα καφέ, τα πεζοδρόμια ή ακόμη μέσα από τα αυτοκίνητα, διέκοψαν τις δραστηριότητές τους για να παρακολουθήσουν με ενθουσιασμό τους αιθέρες να χρωματίζονται και τα αεροσκάφη κυριολεκτικά να «χορεύουν». Άλλωστε, η θεαματική αεροπορική επίδειξη ήταν ορατή σε πολύ μεγαλύτερη ακτίνα.

~**Κηπούπολη, Βέργα, Μαντίνεια
«Κλείνει» τα προβλήματα με τις γεωλογικές
* Να υλοποιήσει, μη έχοντας και άλλη λύση, τους όρους του υπουργείου Περιβάλλοντος, που ζητά την εκπόνηση γεωλογικών μελετών προκειμένου να προχωρήσουν οι πολεοδομικές μελέτες των περιοχών Κηπούπολης, Βέργας, Μικρής Μαντίνειας και Ασπροχώματος, αποφάσισε η Δημοτική Αρχή. Για το λόγο αυτό πρόκειται να διαθέσει 23.500 ευρώ. Το θέμα θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, μαζί με ένα επιπλέον πακέτο σύνταξης μελετών για την προώθηση δράσεων του Δήμου.

~** Περιφερειακό Πελοποννήσου
* Συνεδριάζει και για αεροδρόμιο στην Τρίπολη
* Με αρκετά θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει το μεσημέρι της Δευτέρας στην Τρίπολη το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

~* 7ο Δημοτικό σχολείο Καλαμάτας  
* Πιάστηκαν στα χέρια για ασήμαντη αφορμή
* Με γεωμετρική πρόοδο φαίνεται να αυξάνονται τα φαινόμενα σχολικής βίας στην Καλαμάτα. Τελευταίο επεισόδιο ήταν αυτό που συνέβη την περασμένη Παρασκευή στο προαύλιο του 7ου Δημοτικού Σχολείου, όταν δύο μαθητές για ασήμαντη αφορμή αποφάσισαν να «λύσουν» τις όποιες διαφορές μπορεί να υπάρχουν μεταξύ μικρών παιδιών με τη βία. Με την επέμβαση των δασκάλων, όμως, το επεισόδιο, ευτυχώς, δεν πήρε επικίνδυνες διαστάσεις για τη σωματική υγεία των παιδιών.

~**  Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας
Η υπόθεση θανάτου 6 ατόμων στην Αρεόπολη
* Η αξιοπιστία του βασικού μάρτυρα, του αγροφύλακα, στην υπόθεση του θανάτου έξι ατόμων από τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί στην Αρεόπολη Λακωνίας τον Αύγουστο του 2007, απασχόλησε χθες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας. Την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης, την προηγούμενη εβδομάδα, η εκδίκαση είχε διακοπεί, αφού όσα ανέφερε στην κατάθεσή του ο αγροφύλακας ανάγκασαν το Δικαστήριο να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή μίας γυναίκας και την κλήση 6 νέων μαρτύρων. Παράλληλα, αστυνομικός τον συνόδεψε σπίτι του, προκειμένου να παραδώσει ιδιόχειρο σημείωμα, το οποίο, όπως υποστηρίζει, του είχε υπαγορεύσει ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορουμένου, προκειμένου να καταθέσει στην Ανακρίτρια.

~** Τριφυλία-Καρπούζι
~* Με 50-52 λεπτά ξεκίνησε η συγκομιδή του
* Ικανοποιημένοι είναι οι καλλιεργητές καρπουζιού στην περιοχή της Τριφυλίας, καθώς η συγκομιδή του προϊόντος και οι εξαγωγές έχουν ξεκινήσει, ενώ οι τιμές κυμαίνονται γύρω στα 50 λεπτά το κιλό. Οι παραγωγοί ελπίζουν να κάνει καλό καιρό στο εξωτερικό, ώστε το καρπούζι να έχει ζήτηση και η τιμή του να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

~** Aνακύκλωση

Mια κερδοφόρος βιομηχανία
*  «Τρίτη σε τζίρο σε παγκόσμια κλίμακα έρχεται η βιομηχανία της ανακύκλωσης, δεν έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση και βρίσκεται σε διαρκή άνοδο. Για την Ελλάδα η ανακύκλωση είναι επιτακτική ανάγκη», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος του Γραφείου Εναλλακτικής Διαχείρισης, Συσκευασιών και Άλλων Προϊόντων (ΕΟΕΣΔΑΠ), Αδαμάντιος Σκορδίλης. Προσθέτει ότι «η ανακύκλωση είναι από τις πιο κερδοφόρες βιομηχανίες. Κατατάσσεται τρίτη μετά τα πετρέλαια και τα όπλα και ξεπέρασε και τις φαρμακοβιομηχανίες.

~** ΕΑΣ
*  20.000 παραγωγοί είχαν κάνει ενεργοποίηση μέχρι χθες
* Περίπου 20.000 παραγωγοί είχαν κάνει ενεργοποίηση δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης 2011 μέχρι χθες το μεσημέρι στην ΕΑΣ Μεσσηνίας, όπως σημείωσε στο «Θ» ο διευθυντής επιδοτήσεων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κώστας Πέτροβας.
* «Από τις 44.000 με 45.000 αιτήσεις που αναμένουμε συνολικά, υπολογίζουμε ότι έχουμε φτάσει κάπου στις 20.000. Πρέπει, επίσης, να σημειώσω ότι το πρόγραμμα, που έχει ανακοινωθεί για κάθε κατάστημα, θα τηρηθεί κανονικά. Όσο για τη ροή, συνεχίζεται ομαλά, χωρίς προβλήματα».

~**Εκδικάζεται η υπόθεση της πλαστής διαθήκης χρυσοχόου
* Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες στην αίθουσα συνεδρίασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η υπόθεση απάτης από μία συνταξιούχο πλέον συμβολαιογράφο από την Καλαμάτα και μία γυναίκα από το Διαβολίτσι, με πλαστογράφηση της διαθήκης του αδελφού της δεύτερης, με την οποία κληρονόμησε τρία ακίνητα.
* Πρωτόδικα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε επιβάλει 7 χρόνια φυλάκισης σε κάθε μία, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
** Σύμμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, το 1996 ο μεγαλύτερος αδελφός διακομίζεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με εγκεφαλικό και μετά από νοσηλεία μερικών ημερών, καταλήγει. Σε διαθήκη που εμφανίσθηκε στη συνέχεια, περιουσιακά στοιχεία του θανόντος χρυσοχόου αφήνονταν μόνο στη μία αδελφή, την κατηγορούμενη. Ο ένας εκ των υπολοίπων αδελφών δεν πείσθηκε και κίνησε διαδικασίες εναντίον της αδελφής του, όταν γραφολόγος που όρισε ο ίδιος, αλλά και γραφολόγος που όρισε ο ανακριτής, αποφάνθηκαν ότι η υπογραφή στη διαθήκη δεν είναι του χρυσοχόου.
* Η διαδικασία χθες αργά το μεσημέρι ολοκληρώθηκε με τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων και σήμερα αναμένεται η έκδοση της απόφασης.

~** Θανατηφόρο τροχαίο στην Ανάληψη Μεσσήνης
* Τη ζωή του έχασε χθες νωρίς το απόγευμα ο 50χρονος Κωνσταντίνος Χριστόπουλος του Γεωργίου, κάτοικος Ανάληψης Μεσσήνης, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε, με κατεύθυνση προς Καλαμάτα, εξετράπη αριστερά της πορείας του στο 8ο χιλιόμετρο του δρόμου Ασπροχώματος – Πύλου, στην περιοχή της Ανάληψης.
* Το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε δέντρο, με αποτέλεσμα ο οδηγός να βρει ακαριαίο θάνατο.
* Προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας.

~** Στη γέφυρα του Νέδοντα στην οδό Λυκούργου
* Ξεκινούν οι εργασίες υποστύλωσης
* Για τη μεταφορά εξοπλισμού στο νέο σταθμό ενέργειας στη Μεγαλόπολη
* Το θέμα της έγκρισης των εργασιών υποστήριξης της γέφυρας του Νέδοντα στην οδό Λυκούργου, για τη διέλευση των οχημάτων που θα μεταφέρουν κομμάτια του μηχανολογικού εξοπλισμού που απαιτούνται για την κατασκευή του νέου σταθμού παραγωγής ενέργειας στη Μεγαλόπολη, θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
* Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η διαδρομή που θα χρησιμοποιηθεί, με αρμόδιο φορέα για την έκδοση άδειας το Δήμο Καλαμάτας, είναι από το λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας μέσω των οδών Ψαρών, Λυκούργου, Αρτέμιδος και Ηρώων Πολυτεχνείου. Για το τμήμα της διαδρομής πέρα από τη διασταύρωση παλαιάς και νέας εισόδου Καλαμάτας, στο Ασπρόχωμα, αρμόδια υπηρεσία είναι η ΔΕΣΕ Τρίπολης. Όπως έγινε γνωστό, οι εργασίες θα ξεκινήσουν από το αμέσως επόμενο διάστημα και η μεταφορά των εξαρτημάτων θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.
* Στην εισήγησή της η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας αποφαίνεται θετικά για τις εργασίες υποστύλωσης της γέφυρας, αρκεί να πληρούνται οι εξής όροι:
* Κατά την κατασκευή της υποστύλωσης θα τηρηθεί το εγκεκριμένο σχέδιο αυτής και θα χρησιμοποιηθούν τα προβλεπόμενα υλικά. Αποκλειστικός υπεύθυνος για την ορθότητα της μελέτης και την ορθή κατασκευή της υποστύλωσης είναι η εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε. Η δαπάνη των εργασιών καθαρισμού και προπαρασκευής της κοίτης του ποταμού, της προμήθειας των απαιτούμενων υλικών και αυτή της κατασκευής και άρσης της υποστύλωσης, βαρύνουν αποκλειστικά την εταιρεία. Επίσης, αυτή θα φέρει και την ευθύνη τυχόν βλάβης στη γέφυρα για χρονικό διάστημα έξι μηνών μετά την άρση της υποστύλωσης, υπό συνθήκες συνήθους κυκλοφορίας οχημάτων.

~**Για την ηχορύπανση στο Ιστορικό Κέντρο
* Ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκων
* Ζητούν την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών
* Με επιστολή τους προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, την οποία κοινοποιούν σε όλους τους συναρμόδιους φορείς, κάτοικοι και καταστηματάρχες της οδού Αμφείας και της ομώνυμης πλατείας διαμαρτύρονται για την ηχορύπανση, όπως υποστηρίζουν, που εκπέμπεται καθημερινά στην περιοχή τους από τα καταστήματα νυκτερινής διασκέδασης, η πλειονότητα των οποίων είναι διαμπερή, αλλά και για τους κινδύνους που διατρέχει η ασφάλειά τους.
* Στην ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας σημειώνουν ότι εδώ και χρόνια όλοι οι αρμόδιοι υπόσχονται αναβάθμιση της περιοχής και της ποιότητας ζωής, αλλά αυτοί το μόνο που βλέπουν είναι να υποβαθμίζεται μέρα με τη μέρα το Ιστορικό Κέντρο. Κι όλα τα παραπάνω συμβαίνουν παρά τις οχλήσεις στην Αστυνομία σχεδόν κάθε βράδυ, τις καταγγελίες στην Υγειονομική Υπηρεσία και τις συναντήσεις με ορισμένους επαγγελματίες.
* «Η κατάσταση βαίνει καθημερινά από το κακό στο χειρότερο, με την έναρξη λειτουργίας και νέων καταστημάτων διασκέδασης, τα οποία δεν πληρούν βασικές συνθήκες υγειονομικού ενδιαφέροντος και διαταράσσουν την ησυχία κάθε βράδυ όλο το χρόνο, εδώ και χρόνια», προσθέτουν.
* Από την πλευρά τους, ζητούν την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών προς τα αρμόδια όργανα, ώστε να προβαίνουν σε τακτικούς και οργανωμένους ελέγχους στα καταστήματα για τις παραβάσεις των όρων της αδείας τους, την υπέρβαση του ορίου του θορύβου και του ωραρίου λειτουργίας τους, αλλά και για την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής.

~**  Βραδιά ψηφιακού παραμυθιού στη Λογγά
* ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
* Τρία παραμύθια δημιούργησαν σε ψηφιακή μορφή μαθητές των Τμημάτων Πληροφορικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Αίπειας (Δήμου Μεσσήνης) και θα τα παρουσιάσουν σε γιγαντοοθόνη.
* Εννιά μαθητές του Δημοτικού, με τη βοήθεια του υπεύθυνου καθηγητή Γιάννη Λάσκαρη, δημιούργησαν μέσω εφαρμογών ηλεκτρονικού υπολογιστή τρία παραμύθια. Πρόκειται για ολοκληρωμένα ψηφιακά έργα με εφέ και πολλά στοιχεία πολυμέσων. Η ιδέα της ψηφιοποίησης παραμυθιών από μαθητές αποτελεί καινοτομία και για αυτό το λόγο θα προβάλλουν τις δημιουργίες τους σε γιγαντοοθόνη, σε μια βραδιά αφιερωμένη στο «ψηφιακό παραμύθι». Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Κυριακή 29 Μαΐου στις 8.00 το βράδυ στη Λογγά, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

~** Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας
Εκδρομή στο Μαίναλο
* Ένα όμορφο κυριακάτικο πρωινό (22 Μαΐου), με πολλή όρεξη, κέφι και χαρά, ξεκίνησα μαζί με τους συνοδοιπόρους του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας για μια μοναδική περιπλάνηση στα υπέροχα μονοπάτια του Μαινάλου. Είναι άνοιξη και η φύση είναι έτοιμη να μας υποδεχτεί φορώντας τα καλά της.
* Η συγκεκριμένη εξόρμηση είχε ευχάριστες συναντήσεις με άλλους 3 ορειβατικούς συλλόγους. Εκτός από τον ΕΟΣ Καλαμάτας, μαζί μας βρισκόταν ο ΕΟΣ Αθηνών και ο ΕΟΣ Σπάρτης, καθώς επίσης ο Σ.Α.Ο.Ο. Τρίπολης, που ήταν και ο διοργανωτής Σύλλογος. Εξερευνήσαμε όλοι μαζί το καταπράσινο μονοπάτι που ξεκινούσε δίπλα στον ποταμό Μυλάοντα και συνέχιζε την πορεία του μέσα στα καταπράσινα δάση του Μαινάλου.
* Η περιπέτεια ξεκίνησε αφήνοντας τα λεωφορεία στο χωριό Νυμφασία, όπου συναντήσαμε τους άλλους δύο ορειβατικούς, Σπάρτης και Τρίπολης, ενώ οι ορειβάτες της Αθήνας μάς περίμεναν στη Βυτίνα. Ξεκινήσαμε όλοι μαζί την εξόρμησή μας στο βουνό του Πάνα. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη, γύρω στα 190 άτομα, γεμάτα όρεξη για νέες εξορμήσεις.
* Στο πολύ καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι στο φαράγγι του ποταμού Μυλάοντα, που με πολύ κόπο αλλά και όρεξη σηματοδότησαν οι συνοδοιπόροι μας από την Τρίπολη μαζί με εθελοντές, η διαδρομή ήταν βατή και η διάρκειά της δεν ξεπέρασε τις 6 ώρες.
* Ανακαλύψαμε ένα φανταστικό καταπράσινο μονοπάτι γεμάτο υπέροχες μυρωδιές από τα ανθισμένα λουλούδια. Τα έλατα δίπλα μας, πυκνά και πανύψηλα, πάνω στο πρώτο τους άνθος, μας γοήτευσαν με τα βλαστάρια τους, που μόλις είχαν ξεπεταχτεί. Τα νερά που κυλούσαν γάργαρα δίπλα, μας κρατούσαν συντροφιά σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής και δρόσιζαν πότε πότε τα πόδια μας και όχι μόνο, αφού κάθε τόσο διασχίζαμε το ποτάμι. Τα κελαηδίσματα των πουλιών έδιναν έναν υπέροχο ρυθμό και έτσι μας έβαζαν στη διάθεση να γίνουμε και εμείς για λίγο «αηδόνια» και να τραγουδάμε ευχάριστα και ξεσηκωτικά τραγούδια σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής μαζί.
* Αυτή η ευχάριστη διαδρομή, στο τελείωμα της άνοιξης, με γέμισε χαρά και υπέροχες εμπειρίες. Μου έδωσε δύναμη για να ξεκινήσω μια δύσκολη και απαιτητική εβδομάδα. Ευχαριστώ τους συνοδοιπόρους και των τεσσάρων ορειβατικών συλλόγων για τις ευχάριστες εμπειρίες που μοιραστήκαμε.

~** ΑΗΕΡΑ "Παπαφλέσσας"
Ημερίδα με θέμα «Αναπηρία & Αθλητισμός»
* Ημερίδα με θέμα «Αναπηρία και Αθλητισμός» διοργανώνει το τοπικό τμήμα της AHEPA «Παπαφλέσσας», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 10.00 το πρωί, στο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας
* Οι ομιλητές της εκδήλωσης προέρχονται από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Α.ΟΜ.): ο κ. Σμπράος Ευάγγελος, καθηγητής Ειδικής Φυσικής Αγωγής, ο κ. Πατατούκας Δημήτρης, ιατρός και επιστημονικός υπεύθυνος της Ομοσπονδίας και ο κ. Κοντός Γεώργιος, ομοσπονδιακός προπονητής της αντισφαίρισης.

~**Εκδήλωση στο ΤΕΙ για την οικονομική κρίση
* Τοπική Αυτοδιοίκηση και Εναλλακτικές Μορφές Ανάπτυξης
* Το Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΑΤΕΙ Καλαμάτας, σε συνεργασία με το 11ο Περιφερειακό Τμήμα Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, διοργανώνει την Παρασκευή 27 Μαΐου επιστημονική ημερίδα με το θέμα «Οικονομική Κρίση: Τοπική Αυτοδιοίκηση και Εναλλακτικές Μορφές Ανάπτυξης», στο κεντρικό αμφιθέατρο της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ.
* Το συντονισμό της ημερίδας έχει αναλάβει ο Στέφανος Γιακουμάτος, αναπληρωτής καθηγητής, προϊστάμενος του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΑΤΕΙ Καλαμάτας, ενώ το πρόγραμμα έχει ως εξής:
*  17.00 – 17.30: Χαιρετισμοί από τη διοίκηση του ΑΤΕΙ Καλαμάτας. Χαιρετισμός από τον Νικόλαο Τσίτα, πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
*   17.30 – 17.50: «Οικονομική κρίση: Οι συνέπειες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», Διονύσης Θωμάς, αντιπρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, οικονομολόγος και επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΑΤΕΙ Καλαμάτας.
*   17.50 – 18.10: «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Τοπική Ανάπτυξη», Ιωάννης Μπουλές, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΑΤΕΙ Καλαμάτας, δήμαρχος Ναυπακτίας.
*  18.10 – 18.30: «Πολιτικές απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο», Άννα Ωρολογά, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Παρατηρητηρίου Απασχόλησης Ερευνητικής - Πληροφορικής.
*  18.30 – 18.50: Διάλειμμα.
*  18.50 – 19.10: «Για ένα διαφορετικό μοντέλο ευημερίας και ανάπτυξης», Θόδωρος Τσέκος, επίκουρος καθηγητής Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΑΤΕΙ Καλαμάτας, γενικός γραμματέας Κοινοτικών και Άλλων Πόρων υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
*  19.10 – 19.30: «Η διέξοδος από την κρίση και τις αιτίες της», Ιωάννης Δραγασάκης, οικονομολόγος, τ. υπουργός και βουλευτής.
*  19.30 – 20.30: Τοποθετήσεις συμμετεχόντων - συζήτηση.
*  20.30: Θα ακολουθήσει εκδήλωση από ομάδα σπουδαστών του ΑΤΕΙ Καλαμάτας.

~**Σύλλογος Τρίτεκνων Μεσσηνίας
* Πρόγραμμα για διανομή τροφίμων από τα αποθέματα παρέμβασης της Ε.Ε.
* Σύμφωνα με το Σύλλογο Τριτέκνων Μεσσηνίας, τα υπουργεία Εσωτερικών, Αποκέντρωσης - Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Αγροτικής Ανάπτυξης - Τροφίμων εξέδωσαν νέα απόφαση όσον αφορά στο πρόγραμμα «Δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες μέλη του συλλόγου» από τα αποθέματα της παρέμβασης της Ε.Ε.
* Σύμφωνα με την απόφαση, έχουν μειωθεί τα εισοδηματικά όρια, ενώ έχουν καθορισθεί επιπλέον διαδικασίες.
* Οι προβλεπόμενες νέες προϋποθέσεις συμμετοχής και τα απαραίτητα δικαιολογητικά έχουν πλέον ως εξής:
* α. Αίτηση του τελικού δικαιούχου για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα (υπάρχει στο σύλλογο)
* β. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα μέσω ενός και μόνο φορέα υλοποίησης (υπάρχει στο σύλλογο)
* γ. Φωτοτυπίες ταυτοτήτων ή διαβατηρίων, ή άλλου νομίμου εγγράφου ταυτοποίησης του τελικού δικαιούχου και συζύγου
* δ. Θεωρημένο αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του προηγούμενου έτους εφαρμογής του προγράμματος. Σε περίπτωση που ο τελικός δικαιούχος δεν έχει παραλάβει εκκαθαριστικό σημείωμα από τη ΔΟΥ, υποχρεούται να προσκομίσει αντίγραφο της φορολογικής του δήλωσης που παρελήφθη από τη ΔΟΥ. Επίσης, στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, θεωρημένη από την αρμόδια ΔΟΥ ή βεβαίωση απορίας από αρμόδια δημόσια αρχή. Επιπλέον, αν κατά τη διενέργεια ελέγχου ζητηθεί το Ε9, ο δικαιούχος υποχρεούται να το προσκομίσει άμεσα
*  ε. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
*  στ. Βεβαίωση σπουδών εφόσον έχουν τέκνο άνω των 18 ετών και σπουδάζει
*  ζ. Βεβαίωση από τη μονάδα του(ους) αν υπηρετεί(ουν) τη θητεία του(ους), για άρρεν(α) τέκνο(α) και είναι κάτω των 25 ετών
*  η. Έγγραφα από κρατικούς φορείς υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας κ.λπ.), που να χαρακτηρίζουν το νόσημα του πάσχοντος, ανάλογα με τη σοβαρότητά του (βαρύ, δυσίατο, ανίατο), στις περιπτώσεις που οι τελικοί δικαιούχοι εντάσσονται στην κατηγορία VII της παραγράφου 3 του άρθρου 1 της παρούσας απόφασης.
** Δικαιούχοι, κατά την έννοια της νέας ΚΥΑ 228302011/20-4-2011, της δωρεάν διανομής τροφίμων από τα αποθέματα της παρέμβασης, ορίζονται αποκλειστικά και μόνο άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες της Ε.Ε., ανεξαρτήτως θρησκείας και υπηκοότητας, που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα.
** Ως άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες, κατά την έννοια της παρούσης, θεωρούνται τα άτομα ή οι οικογένειες που έχουν:
* -Ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι και 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 30% για τη σύζυγο και για το πρώτο και δεύτερο ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί και κατά 40% για καθένα από τα επόμενα ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά.
* -Το εισόδημα αυτό αυξάνεται κατά 50% στις περιπτώσεις πασχόντων από βαριά ανίατα ή δυσίατα νοσήματα και
* -Κατά 40% σε περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας.
*** Ως εισόδημα νοείται το φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο.
*** Προκειμένου να εναρμονισθεί ο σύλλογος με τις νέες διαδικασίες, θα πρέπει οι γονείς με τρία τέκνα, μέλη του, που έχουν ήδη προσκομίσει δικαιολογητικά σύμφωνα με την προηγούμενη ΚΥΑ, να επικοινωνήσουν μαζί του. Τα προαναφερόμενα δικαιολογητικά μπορούν να προσκομίζονται στο Γραφείο του Συλλόγου, Δυτικό Κέντρο Καλαμάτας, περιοχή Αγίας Τριάδας, έως 31 Μαΐου, κάθε Τετάρτη 17.00-18.00 και Παρασκευή 17.00-18.00 (τηλ. 6936834169 ,  6936834169  .-
~**  Για διαρρήξεις καταστημάτων
Από 11 χρόνια σε 5 μειώθηκε ποινή τοξικομανούς
* Τη μείωση της ποινής τοξικομανούς για δύο υποθέσεις διαρρήξεων σε καταστήματα της Καλαμάτας αποφάσισε χθες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Πρωτόδικα είχε δικασθεί και για τις δύο υποθέσεις σε 11 χρόνια φυλάκισης, ποινή που χθες μειώθηκε στα 5 χρόνια συνολικά.
* Η πρώτη υπόθεση αφορούσε στη διάρρηξη καταστημάτων της Καλαμάτας μέσα σε ένα βράδυ. Ο κατηγορούμενος επέλεγε γυάλινες πόρτες, στις οποίες έσπαγε την κλειδαριά και έπαιρνε από τα καταστήματα ό,τι χρήματα έβρισκε. Όταν τον συνέλαβαν, βρήκαν πάνω του 215 ευρώ σε χαρτονομίσματα, 12 ευρώ σε κέρματα, μια βέρα και ένα σταυρό.
* Τη δεύτερη υπόθεση, αστυνομικός είχε ειδοποιηθεί ότι τοξικομανής βρισκόταν σε πιλοτή πολυκατοικίας. Όταν πήγε, βρήκε τον κατηγορούμενο σε άσχημη κατάσταση, πιθανότατα από τη χρήση ναρκωτικών, και δίπλα του δύο σακούλες με κέρματα. Το προηγούμενο βράδυ είχε γίνει διάρρηξη σε κατάστημα, απ’ όπου είχαν κλαπεί σακούλες με κέρματα. Ο ιδιοκτήτης, όταν κλήθηκε στην Αστυνομία, αναγνώρισε τις σακούλες με τα κέρματα.

~**  Διακοπή ρεύματος
* Στις περιοχές των πρώην Δήμων Βουφράδος και Παπαφλέσσα, καθώς και στα δ.δ. Νερόμυλου, Ριζόμυλου και Μεταξάδας, προκειμένου να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες της ΔΕΗ, θα γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Πέμπτη από τις 8.30 το πρωί έως τις 2.30 μετά το μεσημέρι.

~**
**** ΑΥΤΟΙ  ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ :
~* Γειά σου stamos1 ο nikos99 σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου
 ** http://entechnanews.blogs/...
 Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο:
* http://www.sync.gr/nikos99/  .-

** Γεια σας, Stamatios,   Η Dina Gianakakos σχολίασε τον σύνδεσμό σας.
Η Dina έγραψε: "S efxarhstw Stamati mou ...!!!! kalo sou apogevma...!!!!!" http://www.facebook.com/dina16/posts/186671238050165 .-

**  APPEAL TO EG8‏
* The French Presidency of the G8 is holding a G8 internet meeting -- the "eG8 Forum" -- immediately before the G8 Summit in Deauville, with a view to shaping the agenda of the G8 Summit regarding key global internet policy issues. This meeting is significant in that this is the first year that the internet's role in society and the economy is explicitly on the G8 agenda. http://venitism.blogspot.com
* As key world leaders, your policies have a major influence on internet policy globally. Regrettably, certain policies being implemented in the most developed economies are undermining the open and neutral internet -- the very qualities that represent the essence of its democratic and economic potential.
* We believe that G8 Member States should use the eG8 meeting as an opportunity to publicly commit to expanding internet access for all, combating digital censorship and surveillance, limiting online intermediary liability, and upholding principles of net neutrality.
* We are particularly concerned about the increasing trend of nations cutting off citizens' access to the Internet and mobile networks in times of crisis, as Egypt, Libya, Iran, China, Nepal, and Burma have all done. In many if not all of these countries, we see how important access to the Internet is as a gateway to a plethora of others civil, political, and fundamental human rights.
* Many G8 countries are actively pursuing policies that would similarly seek to restrict and control access; these policies legitimize actions of repressive regimes and threaten the core of the internet economy. As many nations endeavor to improve basic and universal access, the increase of restrictive policies in both the developed and developing world is a regressive and deeply worrying trend.
* Simultaneously, repressive regimes are harnessing the internet's power for their own purposes, often with the help of multinational corporations based in G8 countries. We urge you to end the sale of these technologies both at home and abroad, and put an end to these gross invasions of user privacy and security.
* To defend freedom of speech online it is critical that we resist mounting pressure from the entertainment industry and other sectors to impose greater intermediary liability on online service providers for the actions of their users through instruments like HADOPI and ACTA.
* In this regard, we urge you to follow the example of the Brazilian government's Principles for the Governance and Use of the Internet, specifically #7 which reads: All action taken against illicit activity on the network must be aimed at those directly responsible for such activities, and not at the means of access and transport, always upholding the fundamental principles of freedom, privacy and the respect for human rights."
* We further call on you to commit your nations to protecting net neutrality -- the principle that all web traffic should be treated on an equitable basis no matter where it originated or the type of data being transmitted.
* We also draw your attention to two comprehensive declarations of principles we believe should guide nation states in Internet governance:
* The 10 Internet Rights and Principles developed under the aegis of the Internet Rights and Principles Coalition.
* Assembly Declaration of the right of Communication, written at the World Social Forum
* We would also like to highlight our concerns regarding the planning of the eG8. We join our voices to the Internet Governance Caucus4 which expresses our collective concern about the lack of representation of civil society at the eG8 and G8 meetings this year.
* Contrary to current best practices in policymaking, the invite list has been limited primarily to representatives of government and corporate leaders, who already enjoy disproportionately large influence over Internet regulation. Specifically, we are deeply concerned that corporate interests dominate discussions at the eG8 and G8 summits; issues like strict intellectual property enforcement and increasing online intermediary liability seem likely to take primacy over citizen-centered policies like net neutrality, Free Software, and combating online censorship. http://venitism.blogspot.com

** Ο/Η Kostas Xaidari Ermidis έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΘΕΛΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΒΛΑΣΗ [THE LORD OF THE STRINGS].- Kostas Xaidari Ermidis25 Μάιος 1:20 μ.μ.
Θέμα: The One !!! http://www.facebook.com/profile.php?id=100000190658516 .-
Melh tou group tou LORD as kanoume oloi mia koinopiisi i' estw na kanoume invites gia kainouria melh !!!

** Γεια σας, Stamatios, Η Dina Gianakakos σχολίασε τον σύνδεσμό σας.
Η Dina έγραψε: "Polla filakia apo Chicago ....!!!!!!!!" http://www.facebook.com/dina16/posts/186671238050165

**Γεια σας, Stamatios, Η ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΩΤΗΡΑΚΗ σχολίασε τον σύνδεσμό σας. Η ΧΡΥΣΟΥΛΑ έγραψε: "ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ !!!"  http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=105470832876803&id=1717952162 .-

** http://www.sonico.com/album.php?u=35632138&a=2140315#comments  : Hi Stamatios, Ctibor Krakonos has replied to your comment in the album Fotos de cartelera from Maria Nieves Ramos Tacoronte: "p?kný album,líbí se mi to _!" To reply, click on the following link : http://www.sonico.com/login.php?etid=392-bz1dp&lk=dM2V-PCnmoUyvfUzwfUNJ1PEWL_ONFoV5ZRAycSXsmI.&ar=6KlkOj%2B610bsAOVKXul9plNbWxJMkD8Qiadhb%2FgcOLR76a3xjRvtCAiQPO7r2lahkLPiwuzRn82My4PMEJmPsnEdveIbeX5pR7yS5LBAyG97DphvduoUyNlELXzgw3FM

** Μουσείο Βραυρώνας: Το «Μουσείο με τα παιδιά» The Haven of Artemis - Visiting Vravrona (Brauron)

Όλο και πιο αγύμναστα «τα παιδιά των υπολογιστών» Computers 'making children weaker'

Μία φωλίτσα για τα πουλιά!

Μουσείο Βραυρώνας: Το «Μουσείο με τα παιδιά» The Haven of Artemis - Visiting Vravrona (Brauron)
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/05/haven-of-artemis-visiting-vravrona.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Τα παιδία παίζει Vravrona and the Temple of Artemis Κάποιοι το λένε το «Μουσείο με τα παιδιά». Ισως γιατί είναι γεμάτο από αυτά: μαρμάρινα κορίτσια του 4ου αιώνα π.Χ. με τρυφερό βλέμμα,...

Όλο και πιο αγύμναστα «τα παιδιά των υπολογιστών» Computers 'making children weaker'
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/05/computers-making-children-weaker.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Τα παιδιά της νέας γενιάς είναι πιο αδύναμα και αγύμναστα από τα παιδιά της προηγούμενης δεκαετίας καθώς οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα βιντεοπαιχνίδια και τα κινητά τηλέφωνα έχουν μπει για τα...

 Μία φωλίτσα για τα πουλιά!
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/05/nest-for-birds.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29

 Η κόρη είναι στην ηλικία που κάνει συνεχώς ερωτήσεις. "Μανούλα, πως φτιάχνουν φωλιές τα πουλάκια;" Αποφάσισα, λοιπόν, να φτιάξουμε μία μαζί! Μια υπέροχη και πανεύκολη κατασκευή που το παιδί σας θα...

**  http://ar-es.sonico.com/g/968037564/programa-convivir-red-latinoamericana  : Juana Elvira Mujica has invited to the PROGRAMA CONVIVIR RED LATINOAMERICANA group on Sonico.- 
To check out the group, click here:
http://www.sonico.com/login.php?etid=grpinv-bz1do&lk=dM2V-PCnmoUyvfUzwfUNJ6C2HAnyqgWCrP31pv_-2hM.&ar=fRknuzZ%2F1vrOo1RdwqWFqHxVpNyWUcQOduXYYTGyO8lFp401Gw4pD21hAFDdVqRlUKto8KVdUtoVKrQWUDDTvw%3D%3D  .-  Thank you! :)       Sonico.com
** Ο/Η Euaggelos Bourderis έστειλε μήνυμα στα μέλη του OI.METHISTANES.
Euaggelos Bourderis24 Μάιος 9:46 μ.μ. 
Θέμα: "Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα",
http://www.facebook.com/event.php?eid=218838154801328  .-

**  DANIELLE GRAM SHOWS THE WAY TO PEACE‏
* Statism needs war; a free country does not. Statism survives by looting; a free country survives by production. If men want to oppose war, it is statism that they must oppose. So long as they hold the tribal notion that the individual is sacrificial fodder for the collective, that some men have the right to rule others by force, and that some alleged good can justify it — there can be no peace within a nation and no peace among nations. http://venitism.blogspot.com
* Paul Massari points out Danielle Gram was asleep in her Harvard dorm room on the morning of Nov. 18, 2009, when her father phoned to say that he had awful news. Her brother had been murdered in Annapolis, Md., where he was visiting on vacation. The police had no suspects or even a motive for the slaying, since Kenneth Gram still had his wallet and cellphone when he was found.
* "At first, I couldn't respond," Danielle Gram remembered. "I thought it might be some twisted dream. I couldn't believe it was my brother. I started sobbing into the phone."
* Massari notes that in the months that followed, Gram's response to her brother's death was shaped by — and emblematic of — the fact that she had already devoted a quarter of her life to working for global peace. At 16, Gram co-founded the nonprofit Kids for Peace (KFP), an organization that works with children ages 3 to 10 to empower them to lead the way to a more tolerant, nonviolent society. The group, which began in Gram's hometown of Carlsbad, California, grew largely by word of mouth, and today has touched the lives of 25,000 children around the world. After her brother was murdered, Gram looked to this work — and the ideals at its foundation — to create meaning from a senseless act of brutality.
* Men who are free to produce, have no incentive to loot; they have nothing to gain from war and a great deal to lose. Ideologically, the principle of individual rights does not permit a man to seek his own livelihood at the point of a gun, inside or outside his country. Economically, wars cost money; in a free economy, where wealth is privately owned, the costs of war come out of the income of private citizens — there is no overblown public treasury to hide that fact — and a citizen cannot hope to recoup his own financial losses (such as taxes or business dislocations or property destruction) by winning the war. Thus his own economic interests are on the side of peace.
*  "Violence, war, and murder were issues I had cared deeply about for many years," she explained, "but it wasn't until my only sibling was killed and left to die alone that I really understood the value of one life and the absence felt for each loss to violence. Since then, my work as a peace advocate has gained new meaning. The healing process has accompanied an increased conviction to share my experiences and my children's programming with people living in the areas of the world most intimately impacted by violence."
* In a free society, we are supposed to know the truth. In a society where truth becomes treason, however, we are in big trouble. The truth is that foreign spying, meddling, and outright military intervention in the post-World War II era has made us less secure, not more. And we have lost countless lives and spent trillions of euros for our trouble. Too often official government lies have provided justification for endless, illegal wars and hundreds of thousands of resulting deaths and casualties. http://venitism.blogspot.com/
* Gram will continue studying the impact of war and working for peace after graduation, when she will spend a year studying post-genocide reconciliation and working with Congolese refugee children in Rwanda. "After my brother's murder, I began envisioning how Kids for Peace programs could transform communities in areas with ongoing conflict and crisis," she said. Gram said that both her study and personal experience of violence have led her to see profound suffering as a teacher, which she says can reveal the potential of each moment to transform life itself.
* The largest kickbacks originate in the military industry. Military procurement is a corrupt business from top to bottom. The process is dominated by advocacy, with few checks and balances. Most people in power love this system of doing business and do not want it changed. War and preparation for war systematically corrupt all parties to the state-private transactions by which the government obtains the bulk of its military products. There is a standard 10% kickback to kleptocrats for military purchases.
* "Loss has compelled me forward and forced me to stand up and speak out even louder about the issues that are important to me," she said. "I want to make the world a more peaceful place, one child at a time."
* Participants in the military-industrial-kleptocrat complex(MIKC) are routinely blamed for mismanagement, not infrequently they are accused of waste, fraud, abuse, and kickbacks(WFAK), and from time to time a few of them are indicted for criminal offenses. All of these unsavory actions, however, are typically viewed as aberrations, misfeasances to be rectified or malfeasances to be punished while retaining the basic system of state-private cooperation in the production of military goods and services. These offenses are in reality expressions of a thoroughgoing, intrinsic rottenness in the entire setup. http://venitism.blogspot.com/

**Η Ζωή Κυριακίδου επίσης σχολίασε το άλμπουμ φωτογραφιών του Dimitrios Rellos. Η Ζωή έγραψε:"........εεε παιδια ολες αυτες οι φυλλαδες των <<αποκαλυψεων>> και των σκανδαλων δεν ειναι παρα μερος του κυκλωματος της σκανδαλολογιας και της ομηριας των επωνυμων δεν ειναι τυχαιο οτι μεγαλα κεφαλια οπως κατι Βαρδινογιανναιοι εχουν τετοιους ειδους φυλλαδες που η εκπορνευση τους ειναι πραγματικα πολυ πιο σιχαμερη απο τις υποθεσεις διαφθορας και πορνειας που υποτιθεται οτι ξεσκεπαζουν ... μη γινεστε αφελη ποντικια πειραματοζωα της που τα σερνουνμε το λαδοτυρι τους μεσα στις φακες της προκατ κοινης γνωμης και προκαταληψης οι βαρωνοι των ΜΜΕ !!!οσο για τον μουφοδημοσιογραφο Τριανταφυλλοπουλο ασε μη χεσωωω!!!γιατι και το χεσιμο ακομη ειναι πολυτιμο οπλο στις μερες μας ,,,και δεν πρεπει να το αναλωνουμε σε κατι παστες σαν και δαυτον !!!" Για να δείτε όλα τα σχόλια, ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.facebook.com/n/?media%2Fset%2F&set=a.2067490407964.2127113.1265922431&mid=445f8e7G56358b7cG2c30c20G14&bcode=235FhY3o&n_m=stamoskal%40windowslive.com  Ευχαριστούμε,Η Ομά δα ...

~** http://www.facebook.com/dina16/posts/186671238050165#!/dina16?sk=photos , : Γεια σας, Stamatios, Η Dina Gianakakos σχολίασε τον σύνδεσμό σας.
Η Dina έγραψε: "O Hlias eine prwtos mou ksadelfos ... !!!! o mpampas mou kai o dikos tou eitan adelfia...!!!!" http://www.facebook.com/dina16/posts/186671238050165 .-

~** Γεια σας, Stamatios, Η Dina Gianakakos σχολίασε τον σύνδεσμό σας.
Η Dina έγραψε: "K egw Stamati mou .... Na' se kala...!!!! Filakia polla se olous!!!!"  http://www.facebook.com/dina16/posts/186671238050165 .-

~** THE RIGHT TO ANONYMOUS FREE SPEECH‏
*The Electronic Frontier Foundation points out many people don't want the things they say online to be connected with their offline identities. They may be concerned about political or economic retribution, harassment, or even threats to their lives. Whistleblowers report news that companies and governments would prefer to suppress; human rights workers struggle against repressive governments; parents try to create a safe way for children to explore; victims of domestic violence attempt to rebuild their lives where abusers cannot follow.
*  Instead of using their true names to communicate, these people choose to speak using pseudonyms (assumed names) or anonymously (no name at all). For these individuals and the organizations that support them, secure anonymity is critical. It may literally save lives.
 EFF asserts that anonymous communications have an important place in our political and social discourse. The Supreme Court has ruled repeatedly that the right to anonymous free speech is protected by the First Amendment. A much-cited 1995 Supreme Court ruling in McIntyre v. Ohio Elections Commission reads:
 Protections for anonymous speech are vital to democratic discourse. Allowing dissenters to shield their identities frees them to express critical, minority views . . . Anonymity is a shield from the tyranny of the majority. . . . It thus exemplifies the purpose behind the Bill of Rights, and of the First Amendment in particular: to protect unpopular individuals from retaliation . . . at the hand of an intolerant society.
 The tradition of anonymous speech is older than the United States. Founders Alexander Hamilton, James Madison, and John Jay wrote the Federalist Papers under the pseudonym "Publius," and "the Federal Farmer" spoke up in rebuttal. The US Supreme Court has repeatedly recognized rights to speak anonymously derived from the First Amendment.
 The right to anonymous speech is also protected well beyond the printed page. Thus, in 2002, the Supreme Court struck down a law requiring proselytizers to register their true names with the Mayor's office before going door-to-door.
 EFF notes these long-standing rights to anonymity and the protections it affords are critically important for the Internet. As the Supreme Court has recognized, the Internet offers a new and powerful democratic forum in which anyone can become a "pamphleteer" or "a town crier with a voice that resonates farther than it could from any soapbox."
 EFF has been involved in the fight to protect the rights of anonymous speakers online. As one court observed, in a case handled by EFF along with the ACLU of Washington, the free exchange of ideas on the Internet is driven in large part by the ability of Internet users to communicate anonymously.
 Marilizardism, terrorizing dissident bloggers, has metastasized in many Mediterranean countries. Merciless Marilizard, the culprit of October-18 shock and awe, terrorizes Graecoblogosphere. Accusing dissident bloggers of treason, Graecokleptocrats have manufactured a blood libel in cyberspace, which in turn may incite hatred and violence.
 Marilizard cannot understand the Pseudonym Netiquette:

1. Any person can use any pen name, aka pseudonym or alias, as he pleases.

2. Most persons use pen names of famous people, such as politicians.

3. It's an honor when somebody uses your name as a pen name.

4. Only spoofing is forgery, i.e., when one makes the appearance of an email coming from another email.
http://venitism.blogspot.com/
 EFF has challenged many efforts to impede anonymous communication, both in the courts or the legislatures. EFF also previously provided financial support to the developers of Tor, an anonymous Internet communications system. By combining legal and policy work with technical tools, EFF hopes to maintain the Internet's ability to serve as a vehicle for free expression.

**  MARILIZARDISM METASTASIZES IN BURUNDI‏
*English PEN welcomes the 16 May 2011 release of blogger Jean-Claude Kavumbagu, editor of the online press agency Net Press. On 13 May, Kavumbagu was acquitted of treason but sentenced to eight months in prison on a lesser charge of publishing an article liable to undermine the state's credibility and national economy. He was freed immediately as he had already spent more than 10 months in pre-trial detention. All other charges against him, including defamation and press law violations, were dropped. http://venitism.blogspot.com/
*  Hillary Clinton points out the internet has become the public space of the 21st century – the world's town square, classroom, marketplace, coffeehouse, and nightclub. We all shape and are shaped by what happens there, all three billion netizens. And that presents a challenge. To maintain an internet that delivers the greatest possible benefits to the world, we need to have a serious conversation about the principles that will guide us, what rules exist and should not exist and why, what behaviors should be encouraged or discouraged and how.
 PEN points out that on 12 July 2010, one day after suicide bombings in Kampala, Uganda, Kavumbagu published an article questioning the capacity of Burundian security forces to protect the country from a terrorist attack. Somali Islamist armed group al-Shabaab claimed responsibility for the bombings in Uganda. They also threatened to attack Burundi in retaliation for Burundi's participation in the African Union Mission in Somalia (AMISOM).
 Clinton notes the goal is not to tell people how to use the internet any more than we ought to tell people how to use any public square, whether it's Tahrir Square or Times Square. The value of these spaces derives from the variety of activities people can pursue in them, from holding a rally to selling their vegetables, to having a private conversation. These spaces provide an open platform, and so does the internet. It does not serve any particular agenda, and it never should. But if people around the world are going to come together every day online and have a safe and productive experience, we need a shared vision to guide us. http://venitism.blogspot.com/
 Kavumbagu's article said that the anxiety has been palpable in Bujumbura and all those who have heard about the bombings yesterday in Kampala were convinced that if the al-Shabaab militants wanted to try something in our country, they would succeed with disconcerting ease, as our defense and security forces shine in their capacity to pillage and kill their compatriots rather than defend our country.
 Marilizardism, terrorizing dissident bloggers, has metastasized from Greece to Africa, Middle East, and Balkans. Clinton laments that security is often invoked as a justification for harsh Marilizardist crackdowns on freedom. Now, this Marilizardist tactic is not new to the digital age, but it has new resonance as the internet has given Marilizardist governments new capacities for tracking and punishing human rights advocates and political dissidents. Marilizardist governments that arrest bloggers, pry into the peaceful activities of their citizens, and limit their access to the internet may claim to be seeking security. In fact, they may even mean it as they define it. But they are taking the wrong path. Those Marilizardists who clamp down on internet freedom may be able to hold back the full expression of their people's yearnings for a while, but not forever.
 Kavumbagu was arrested on 17 July 2010, questioned without a lawyer, charged with treason, and transferred to Mpimba Central Prison, Bujumbura. He was also charged with defamation and violating Burundi's press law. His application for bail was rejected in September and confirmed on appeal in November.
 Pen notes that at a hearing on 13 April 2011, a state prosecutor asked a panel of judges to impose the maximum life sentence for treason on Kavumbagu. His defence lawyers called for his release on the basis that treason is only applicable at times of war and that during the bail appeal hearing in November 2010, a state prosecutor had already acknowledged that Burundi was not at war. They also argued that the prosecution's charges of defamation against the army and police were not applicable because the criminal code restricted the use of such charges to cases in which those allegedly defamed were individuals or groups of individuals, not institutional bodies. Kavumbagu was detained in Mpimba Central Prison, which is overcrowded and insanitary and conditions fall well below international standards.
 While the International Association of Poets, Essayists, and Novelists(PEN) welcomes Kavumbagu's release and the fact that treason and other charges were dropped, PEN nevertheless continues to protest his criminal sentence and his lengthy detention. PEN considers that he was held and convicted in violation of his right to freedom of expression, guaranteed by the International Covenant on Civil and Political Rights and the African Charter on Human and Peoples' Rights, to which Burundi is a state party. PEN urges the Burundian government to amend its press law to decriminalise press offences. http://venitism.blogspot.com/

**Ο χρήστης Eleni Benetatos δημοσίευσε στον Τοίχος σας.
"KALHSPERA STAMATI MOY!!!!!! ──▄▀▀▀▄▄▄▄▄▄▄▀▀▀▄── ───█▒▒░░░░░░░░░▒▒█─ ────█░░█░░░░░█░░█── ─▄▄──█░░░▀█▀░░░█──▄▄─ █░░█─▀▄░░░░░░░▄▀─█░░█ ██░██░█████░██░░░░██░░░░█████ ██▄██░██▄▄▄░██░░░░██░░░░██░██ ██▀██░██▀▀▀░██░░░░██░░░░██░██ ██░██░█████░█████░█████░█████ FILAKIAAAAAA KATAPRASINAAA APO TO CHICAGO"   View This Wall Post :  http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2104818587159&id=1446349692  .-

** Αγαπητοί Οδοντίατροι,Το Dentist Education Institute και οι εταιρίες Silfradent και Νεγρίν
Dental παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα την μέθοδο CGF η οποία
αφορά την συνδυασμένη χρήση Βλαστοκυττάρων και Αυξητικών Παραγόντων
στην οδοντιατρική.
Με την μέθοδο αυτή αλλάζουν τα δεδομένα αντιμετώπισης περιστατικών
στην Εμφυτευματολογία, Χειρουργική στόματος, Γναθοχειρουργική,
Περιοδοντολογία, Ενδοδοντία, Αισθητική και Botox.
Συνημμένα σας στέλνουμε πληροφορίες
* http://www.dentistedu.com/
* http://www.athensdentalcenter.gr/

**Γεια σας, Stamatios, Η Dina Gianakakos σχολίασε τον σύνδεσμό σας.
Η Dina έγραψε: "Tha xarw poli Stamati mou ...!!!" : http://www.facebook.com/dina16/posts/186671238050165 .-

**Ο/Η Poppi Tanakou έστειλε μήνυμα στα μέλη του http://www.facebook.com/l/bbaba-_kkbcfurPXKleAfcF72NA/www.e-magazino.gr.  Poppi Tanakou25 Μάιος 7:59 μ.μ.
Θέμα: Δειτε live τι γινεται στο συνταγμα!
* http://www.facebook.com/l/bbabayUJq7DsVdxZAPwxrUVsatQ/www.e-magazino.gr/index.php/eidiseis/epikairotita/fotografies-kai-live-webcam-apo-sintagma-oi-aganaktismenoi-kseperasan-kathe-prosdokia-kai-o-agonas-arxizei.html

** http://www.wraia.gr/users/voulla?addFrBtn=1&mst=552112  :  http://www.wraia.gr/  .-

** Ο/Η Eleytherios Morias έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ *2 THE WAY I WANT HELLAS (GREECE) TO BE *2.-
Eleytherios Morias24 Μάιος 8:55 μ.μ.
Θέμα: ΑΙΓΑΙΟ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ.
* http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Finfognomonpolitics.blogspot.com%2F2011%2F05%2Fblog-post_3370.html%3Fsms_ss%3Dfacebook%26at_xt%3D4ddbf09de9fc3d3f%252C0&h=579a2

**

Δεν υπάρχουν σχόλια: